Etnikum és vallás a sajtóban: Magyarországnak van hová fejlődnie
2013. március 01. írta: Redakció

Etnikum és vallás a sajtóban: Magyarországnak van hová fejlődnie

A magyar média és a közönség egyaránt jelentősen le van maradva az etnikai témák megfelelő kezelését illetően, a médiahatóság elemzési rendszere pedig hagy maga után kívánni valót – derült ki az Újságírás és etikai normák című beszélgetéssorozat legutóbbi fórumán.

Bánlaki Dalma Stella tudósítását Média.mandiner aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr345112047

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

negyven rabbi 2013.03.01. 21:55:45

idáig kellene fejlődnie magyarországnak

tinyurl.com/a27jemh

kispufi 2013.03.02. 07:05:13

húhh, ez most nagyon felcsigázóan hangzik, gyanítom, hogy le lesz leplezve minden rasszizmusznk, még az enyém is, de kár, jajdekár, hogy pont most nem tudok rákattintani.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.03.02. 07:48:51

@Redakció:

Ez mind nagyon szép! De azért, ha szabad, kérdeznék valamit: tudna-e nekem valaki arról is beszélni, hogy amióta pécével és emberijogizmussal cseréltük föl a közerkölcsöt és a józan eszet (ú. é. az épelméjűséget, a józanságot), azóta mennyivel jobb etnikai vagy vallási kisebbségiként élni a világon? Most nem a mindenkori (az éppen aktuálisan) hypeolt kisebbségek (aktuális) közérzetére gondolok, hanem úgy általában, a kisebbségi létre: mennyivel hatékonyabb a dialektikus doktrinizmus (dogmatizmus) a kisebbségi létállapot élhetőbbétételében, mint a becsületre, a tisztességre, a méltányosságra épülő közerkölcs?

Komolyan érdekelne!

Atisz 2013.03.02. 11:13:54

Engem az is érdekelt volna, hogy miképp vélekedik a CivilMédia (lol, már a neve is sokat sejtető, bár nem túl fantáziadús) egyik saját alapelvükről:

"Rendszeresen monitorozzuk a médiát és ha kiegyensúlyozatlan tájékoztatást észlelünk, teszteljárást indítunk a Médiahatóságnál, négy ún. védett csoport: a romák, LMBT közösség, zsidóság és a menekültek érdekében."

Arra lettem volna kíváncsi, hogy pl. a többségi társadalomra, vagy mondjuk a magyar római katolikus közösségre vonatkozó félretájékoztatást miért hagyták ki ebből a meglehetősen diszkriminatívnak tűnő repertoárból.

Bell & Sebastian 2013.03.02. 11:30:26

Vallási kisebbség a magyar kódkönyv szerint a zsidó, az etnikai meg a cigó.

Amúgy, a beszámoló olvasását a kvalitatív-kvantitatív fogalompárnál érdemes abbahagyni, mert onnan kezdve ömlenek a lózungok.

Jó kérdés, amit Bébéjé föltett, egyáltalán van-e értelme átrángatni egy fontos, etikai problémát a média-kommunikáció világába?

Szerintem az itt taglalt gyökérkezelésnek (idegek átvágása) nincs sok értelme, ott rohad az utána is, bár nem fáj, a szájszag ettől megmarad.

debt crisis (törölt) 2013.03.02. 13:14:08

@bbjnick:

a "PC", ill. az "emerijogizmus" élharcosai a lényeget tekintve nem az etnikai kisebbségek érdekeit, hanem a saját érdekeiket védik

sőt továbbmegyek:

a lényeget tekintve (tekintsünk most el a magasztos "céloktól", foglalkozzunk a valósággal)

az ő érdekeik általában SZEMBEN ÁLLNAK az általuk állítólag "védett" kisebbség érdekeivel...

debt crisis (törölt) 2013.03.02. 13:15:52

@Atisz:

ez vmi "önkéntes" és állítólag "önzetlen" gondolatrendőrség lenne? :)

debt crisis (törölt) 2013.03.02. 13:18:36

@Atisz:

az efféle csoportok esetében nem azzal kell foglalkozni, hogy mit mondanak, hanem azzal, hogy milyen mozgatórugók vannak mögöttük a valóságban

persze ettől még lehet köztük egy csomó idealista agy-mosott aki tényleg őszintén hisz abban amit csinál, de ez csak a kirakat...

a valóságot inkább a showműsort FINANSZÍROZÓK motivációi mentén fogod megtalálni...

greybull 2013.03.03. 09:49:00

Az a lényeg, hogy a rasszizmus mint téma téma maradjon a közbeszédben.

Szúrófény 2013.03.04. 06:11:42

Agyficam

Tisztelt férfitársaim. Gondolom heves tíltakozást váltana ki Önökből, ha közölnék önökkel, hogy ezentúl a szomszéd, vagy valamely ismeretlen ember gyermeke után gyerektartást kell fizetnie!
Pedig fizet. Nemcsak gyerektartást, de még szülőtartást is! Csak családi pótlék, és munkanélküli segély, jövedelempótló támogatás, rendszeres szociális segély, nevelési támogatás, stb. címen fizeti a mások által csinált gyermek után Önre lőcsölt gyerek, és szülőtartást! Miért? És meddig? Csak. Állampolgári fegyelemből és államvezetői bölcsességből. Már amennyire ezt bölcsességnek lehet nevezni. (Én inkább ostobaságnak nevezném!) Mert mások valamikor kitalálták, hogy olcsóbb az alacsonyan tartott (éhbér) mellet családi pótlékot adni a gyermeket vállalónak, mint tisztességes bért adni valamennyi dolgozónak. Csak a bűn mindig elnyeri büntetését! Mert a magyar így saját gyereket nem vállal, csak egyet-kettőt, vagy egyet se, mert kevés a jövedelme. Mért kevés? Mert elvonják, hogy odaadják annak, akinek se munkája, se munkakedve, de van gyerekcsináló kedve, és bátorsága! Az állam a „más farkával veri a csalánt” Ő meg a sajátjával veri meg a magyart!
A magyarok pénzén, a magyar államvezetés segítségével, él és virul a magyarság sírba tevője! Ezt, így kitalálni, ehhez tényleg szocialista szakértelem kellet!
süti beállítások módosítása