Római-part: én a selymes durbincsokkal vagyok
2013. február 21. írta: TuRuL_2k2

Római-part: én a selymes durbincsokkal vagyok

Romai-part_gat_es_fak.png

Pénteken tárgyalja a Fővárosi Közgyűlés a római-parti mobilgát tervét. Mint már korábban is írtam, messzemenően nem értek egyet a tervezett gáttal: miért védenénk több milliárd forintnyi közpénz elköltésével és a természetes Duna-part rombolásával a szabályokat kijátszó ingatlanfejlesztéseket?

Az évek óta tervezett beruházás elleni tiltakozás valamiért csak mostanában pörgött fel igazán. Maradjanak a FÁK a Rómain Facebook-csoport született, performált és petíciózik a Párbeszéd Magyaroszágért, és partmentő videó is született:

A különféle tiltakozási módozatok közül talán a Védegylet kezdeményezése lehetne a leginkább reményt keltő: a civil szervezet 2012. december 12-én kérte a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának állásfoglalását, hogy indokolt lehet-e a Római-parti ártéri erdősáv fővárosi védett természeti területté nyilvánítása. Január 31-i válaszában a nemzeti park támogatásáról biztosította a kezdeményezését, mivel a Vidékfejlesztési Minisztérium állásfoglalása alapján az országos védettség ugyan nem, a helyi viszont indokolt lehet. A helyi védettségre szerintük a füzes ártéri erdő természeti és tájképi értékei, valamint a selymes durbincs halfaj élőhelyének megóvása érdekében lenne szükség. A minisztérium ugyanakkor közleményben tette egyértelművé, hogy a kérdés a helyi önkormányzat, és nem a tárca vagy a nemzeti park hatásköre.

A Védegylet ennek nyomán a fővárosi jegyzőnél kezdeményezte a terület védetté nyilvánítását, amire Tarlós István és György István a következőképpen reagált:

„Az egyik internetes portál szerint a Védegylet kérésére a Duna-Ipoly Nemzeti Park helyi jelentőségű, védett természeti területté kívánja nyilváníttatni a Római-partot. Egyidejűleg ugyanezen a hírforráson teljességgel zavaros információk is megjelentek az ügyről. Budapest városvezetése felhívja a figyelmet, hogy árvízvédelmi szempontból a Római-part Budapest legkritikusabb szakasza, a védművet réges-régen meg kellett volna építeni. A főváros vezetése és a kormány végre előteremtette a megvalósításhoz szükséges forrásokat. Folyik a tervezési munka. A védmű megépítésének megakadályozása például a 2002-es árvízhez hasonló esetben beláthatatlan következményekkel járhat, amiért minden erkölcsi és jogi felelősséget a védmű megvalósítását akadályozóknak kell viselniük.″

Hogy a városrész lakóövezetének árvízvédelmét rendbe kell tenni, vitathatatlan. A kérdés csak az, hogy az üdülő- és árterületen, okosba' épült lakóépületeket közpénzből kell-e megvédeni, ráadásul komoly természetrombolás árán? Szerintem semmiképpen.

Mentsük meg a partot, mentsük meg a selymes durbincsot!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr465096352

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Római-parti FÁK: derült égből Bős-Nagymaros 2013.02.22. 20:11:12

Sajnos még messze vagyunk attól, hogy demokráciában éljünk, de addig is van egyfajta 'demokratikus egyensúly', amihez ragaszkodunk, és aminmek hiányában bepöccen a társadalom. A Fidesz bravúros állhatatossággal indult onnan, hogy hiányoznak a demokrati...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bömböcz 2013.02.21. 13:52:58

Ez a mindenkori fejlődés-tőke ellenesség viszi ezt a Nemzetet az elmúlás sötét kútjába!
Mert kérdem én:
Mi lenne fontosabb a Honpolgároknak, a mocsárszagú szúnyoginvázió, vagy a világvárosiasodásodás?!
Naugye, hogy mindenki beláthattya, hogy ez utóbbi!
Sálóm

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2013.02.21. 13:58:38

Ehh, ugyan kérem, hogy lehetne már szempont holmi durbincs, meg bármiféle igazságosság, netán a közjó?

Hát ki az a hülye, aki a meglevő, az ártér és a lakóövezet közötti gát megerősítésével oldaná meg az ügyet, amikor nagyságrendekkel lehet többet költeni, és még mindenféle homályzónás magánberuházásokat is közpénzből megvédeni? Na, kezeket fel!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.21. 14:21:59

@bömböcz: Te voltál valaha a Római parton? Én az életemből 44 évet úgy éltem le, hogy minden nyárat a Római parton töltöttem. Az egész Római már a két világháború között a kisemberek pihenését szolgálta.
Tudom szerinted értelmetlen dolog megtartani, mert olyan klassz lakóparkokat lehet oda építeni, de azért hagy legyen egy halk megjegyzésem.
Lehet gátakat építeni, hogy gazdagék lakásait ne öntse el a víz, ha árvíz van, de a régi felfogás szerint a hajó (csónak) tulajdonosok és kabin bérlők tudomásul vették, hogy a Duna már csak olyan, hogy minden évben kiönt. Ők ezzel megtanultak együtt élni, és ezt a nehézséget elviselni.
Tarlós még III. Kerületi polgármesterként annak tudatában adta ki az építési engedélyeket, hogy tisztában volt azzal, hogy a terület a Duna ártere. Az ott lakók nyugodtan sétáljanak el a városházára és kérdezzék, meg Tarlós "és ez így hogy?".
Ezen az alapon a Pesti és a Budai alsó rakpartokon is lehetne gátakat építeni, mert azokat is elönti a Duna évente egyszer-kétszer.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.21. 14:26:39

@bömböcz: Ja és még annyit, hogy a mocsárszagú szúnyoginvázió szeretete az nem múltba révedés, és a tőke elutasítása, hanem az emberek jogos igénye, hogy a városban legyen egy olyan pihenőhely, ami a tömegek számára is elérhető. Ezen az alapon építsük be a Margitszigetet, a Város- és a Népligetet is. Ezután elmondhatjuk, hogy nálunk mindent felülír a tőke, és nincs is szükség levegőre Budapesten.

bömböcz 2013.02.21. 14:37:12

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
Na, íme az első haladárakadály.
Amikor a Nemzetmentő Kormány mindent megtesz a Globaloimperialisták acélpofájának kipeckelésére, rázendít a Forte filmes dia emlékeire.
Hát ez így nem fog menni kedves Magyarjaim!
Önök voltak azok, akik túlförödőzték magukat a Duna partján (is) holmi SZOT csekkel és Mi vagyunk azok akik ezt az ingyenebédet próbáljuk visszatörleszteni úgy, hogy ne érezzék a korábbi habzsi-dőzsi hírtelen elmúlását!
Remélem értve vagyok!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.21. 14:52:36

gozdom.blogspot.hu/2009/09/almodni-romain-beke-csonakhaz.html

ma sem tudnék mást erről a jobbsorsú helyről. a komcsik lassan kihalnak, hétvégi cigányok susognak, bűnözők jahtoznak. akár be is szánthatnák. éljen a gát!

Kandeláber 2013.02.21. 15:03:20

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: A Városliget bekerítésére és feltehetően fizetőssé tételéről tavaly olvastam egy cikket, állítólag a ligeti "vállalkozók" igényelték volna, de akkora gáz lenne, hogy gondolom elvetették.

Szeszkó Lackó 2013.02.21. 16:08:08

Mi a fasznak gát? Aki ártérre építkezik, szopjon csak minden évben!

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.21. 16:17:07

@bömböcz: @jose maria padilla: Két idiótának egybe válaszolok. Egyszer menjetek ki oda, és élvezzétek a csendet, a jó levegőt, a madárcsicsergést. Mint azt már korábban leírtam a Római partot nem a komcsik találták ki. Ők csak tovább vitték a 20-as 30-as években megkezdődött folyamatot, és nem a mostani újgazdag elit negyedet építették meg. Vagy titeket a természet közelsége zavar? Akkor értem miért is vagytok ellene. Nektek az a haladás, ha minden le van betonozva, a szúnyog pedig csak a rémálmaitokban jön elő. Én mégis szeretném, ha kimennétek a Római partra, és egy tavaszi vagy nyári hétvégén megnéznétek, hogy mennyi ember képes élvezni azt , amitől ti hidegrázást kaptok.

gastro, missing in action 2013.02.21. 16:40:43

Tarlós és Dajcstomika jó sokat keresett a fent említett beépítésekkor, fizessék ők.. magának a Római partnak nem árt az árvíz, természetes jelenség volt mindig is.
Szarok az oda beköltözöttekre, tudták mit vesznek..

motalco 2013.02.21. 16:50:35

Muhaha.... 1): hullámtér... tehát nem lehetett volna rá építeni. 2): a Balaton parton már felvetődött, hogy a mostani parti ingatlanok előtt feltöltik a Balatont és eladják építési telkeknek... Ezután mit vártok? Hajrá profit!!!

tevevanegypupu 2013.02.21. 16:52:35

Elobb-utobb ez lesz a sorsa a Duna partjanak vegig Magyarorszagon..Gyorben elobb lebontottak ott a villanegyedet, hogy a baromi folosleges foiskolat majd egyetemet odaepitsek, aztan a homokkal boritott partot eltuntettek, jelenleg jo sok cigany jar oda. Ja igen, persze a Dunaban sem lehet regota furdeni..gat vagy egyetem..vegulis a Dunat talan nem tudjak betemetni, bar ugy latom igeny lenne ra, a Balatont is igyekeznek minel kisebbre atszabni.

tevevanegypupu 2013.02.21. 16:52:35

Elobb-utobb ez lesz a sorsa a Duna partjanak vegig Magyarorszagon..Gyorben elobb lebontottak ott a villanegyedet, hogy a baromi folosleges foiskolat majd egyetemet odaepitsek, aztan a homokkal boritott partot eltuntettek, jelenleg jo sok cigany jar oda. Ja igen, persze a Dunaban sem lehet regota furdeni..gat vagy egyetem..vegulis a Dunat talan nem tudjak betemetni, bar ugy latom igeny lenne ra, a Balatont is igyekeznek minel kisebbre atszabni.

csavari 2013.02.21. 16:56:33

Roppant egyszerű! Le kell bontani az árterületen lévő épületeket és börtönbe zárni aki kiadta az építési engedélyeket!

csavari 2013.02.21. 17:01:02

Na igen a sarlós-tarlós elvtárs a frankel leó utcát nem tudja átneveztetni mert sérti az ott lakó bolsevik söpredék érzelmeit de az ártérre az általa vezetett III. kerületi építési hatóság nyakló nélkül adta ki az építési engedélyeket az árterületre, ma ez az ember? lehet a főváros polgármestere!

komplikato 2013.02.21. 17:11:25

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Én pont fordítva. Életemben először "vén fejjel" idén jártam ott 2x is a Római parton. És nem értettem eddig miért nem. Ráadásul tökig tele volt a városból menekülőkkel és külföldi turistákkal. És most lehet soha nem fogom látni abban a formájában többé? Meg senki más se?
Egyszerűen nincs rá szó mekkora kreténnek tartom akik ezt kiagyalták. És mindezt főként engedély nélkül "okosban" megépült védelme okán.

komplikato 2013.02.21. 17:12:15

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: "Ezen az alapon építsük be a Margitszigetet, a Város- és a Népligetet is."
Ne is mond, mit szólsz a Városliget átépítős tervezethez?!

Karcolt lendület 2013.02.21. 17:15:39

Bár teljesen egyetértek az elvvel: aki ártérre építkezik, az viselje ennek következményeit és nem kötelező megvédeni az ingatlanjaikat, azért nem értem teljesen a problémát: a leírás szerint a mobilgát (alapvetően a Rozgonyi Piroska utca és a Mátyás király út között lenne végig ilyen) a partvonaltól lehető legmesszebb, a kerítéseknél épül. Persze a mindig ott maradó betonalap vszeg elég randa...

Vagy valaki tudna olyan linket, ami a konkrét tervekről szól - lehetőleg látványtervvel, ne csak tájékoztató újságcikkekből kelljen tájékozódni?

(Az persze valószínű, hogy Tarlósnak az óbudai kapcsolatai, Deutschnak pedig az érdekeltségei miatt igen szimpatikus ez a megoldás...)

komplikato 2013.02.21. 17:16:08

@csavari: Többségének nem volt engedélye, ez benne a ... magyaros? Ahol lakom a Duna árterében (sokkal délebbre) van több száz ház, ebből kb. 3-nak van talán engedélye?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.21. 17:17:06

"A Jobbik szerint felháborító és elfogadhatatlan, hogy "4 milliárd forint közpénzből izraeli ingatlanberuházások védelmére" akarnak mobilgátat építeni a budapesti Római-parton. Erről Hegedűs Lorántné országgyűlési képviselő beszélt csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján."

hvg.hu/itthon/20130221_A_Jobbiknak_a_Romaipartrol_is_a_zsidok_j

Egy fillért sem!!!

Karcolt lendület 2013.02.21. 17:27:41

@komplikato:
A Pók és Rozgonyi Piroska utca közti szakaszra - azaz ahol a Rómain az élet leginkább zajlik (legalábbis a sütödék nagyrésze ezen a szakaszon van) - nem írnak folyamatos mobilgátat, mert elég magas a part. De ehhez kellene tudni, valójában és pontosan mit is akarnak, nem csak címszavakat...

Selymes Durbincs 2013.02.21. 17:29:02

Kérdezzétek már meg a mérsékelt jobboldali heti (válasz)lap főszerkesztőjét, esetleg a legutóbb EP-képviselővé választott fideszest, hogy nem véletlenül a Nánási út és a Duna között laknak-e, véletlenül pont a hullámtérben, egy ilyen okosba' épült szép "üdülőben"?

Egy próbát megér, hátha válaszolnak valamit ...

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.21. 17:39:05

@komplikato: Én már több, mint negyven éve járok oda. Még a szüleim vittek oda először, és azóta is a második otthonom. A Rómainak egyedülálló hangulata volt. Sajnos csak volt, mert az Északi Összekötő hídtól a Rozgonyi Piroska utcáig gyakorlatilag csak lakóparkoknak nevezett luxuslakótelepek vannak. A régi Római part már csak a Rozgonyi Piroska utcától Északra létezik, és most azt is el akarják tüntetni. Csak azt nem értem, hogy a Tarlós milyen alapon akarja/meri közpénzen megcsináltatni a mobilgátját, amikor az egész helyzetet ő és a Deutsch Tamás öccse idézte elő. Deutsch Péter (Deutsch Tamás öccse) privatizálta a Sportlétesítmények Vállalat csónakházait az Északi összekötő hídtól felfelé. És a Tarlós István, aki a III. kerület polgármestere volt abban az időben, adta ki az építési engedélyeket tudván tudva, hogy az egész Római part árterületen fekszik. A gát a Nánási út - Mátyás király út - Királyok útja mentén van kiépítve. Ennyi, és ez már a 70-es évek előtt is ott volt megcsinálva.

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.02.21. 17:42:12

van nehany lakoepulet ami nemcsak hogy arterre epitett, hanem a leendo akvinkumi hid melle legvonalba ugy 20-30 meterre
na az aki ott vett lakast annal nagyobb barmot el nem tudok kepzelni...
remelem nem a rendes adofizetokkel fizettetik meg a sok rinya gyokernek a problemajat, arter + 2*2 savos hid lehajto, amikor odakoltozott tudhatta hogy ez lesz

mendson 2013.02.21. 17:46:35

Én azt mondom , hogy építsenek gátat. Nem mobil hanem állandót. És elegendően magasat . Aztán szivjon a sok árteres zugépítő , hogy a dunaparti kérója egy 4 méter magas gát oldalár néz .Mikor meg jön a viz akkor a házának pincéjének alját felmyomja a talajviz nyomása , ha meg prima teknőszigeteléssel készült akkor szépen megbillen a felhajtóerő miatt. Na és Visegrádig szivnak a vizpartiak.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.21. 17:47:09

@Karcolt lendület: Ott azért elég magas a part, mert ott az ott épült "lakóparkok" miatt jelentős feltöltés történt.

@bbjnick: Mi a bánat közük van ehhez a zsidóknak? Felejtsék már el ezt a mindenről a zsidók tehetnek dumát. A zsidókra fogták azt is, hogy miattuk szüntették meg a Szabolcs utcai kórházat is. Azóta is üresen áll, illetve egy részében hajléktalan szálló működik. Ha azt is a zsidók miatt ürítették volna ki már régen hasznosítva lett volna. Ugyanez igaz a Rómaira is. A zsidóknak több eszük van, minthogy egy ilyen lepra országba jöjjenek, ahol olyan csoportosulások vannak, mint a Jobbik.

DezInf 2013.02.21. 17:52:27

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Ez az első orbány kormány egyik bájos kis bulija volt.
A második ormány kormány meg további kis aprót áldoz az első lenyúlás hasonélvezőinek:)

@bbjnick: az első buli sem teccett?
Mi a bajod az ofsórokkal? Mer ezek fideszközeli osztcsórok . Nagyon azok:)
A többi meg kdnp-s. Ami ezeken túl van,na azok aztán tényleg nem orbánkompatibilisek---annyira:)))

Seszták minden titkok tudója:D

vasziljevics 2013.02.21. 17:56:23

csak annyit szeretnék mondani, hogy: a kurva anyjukat gátalják el így, ne a Római-partot!

köszönöm, hogy hozzászólhattam.

sam poppat 2013.02.21. 18:13:24

olyan vicces,hogy a ballibbantak ebben is csak es kizarolag partpolitizalni tudnak...
le van irva,hogy engedely nelkul epitkeztek...
mindenki tudja,aki itt el...
erre mar dajcs-tarlos-fidesz-sesztak felsorolas van...
egybitesek,ha nincs engedely,akkor senki nem adott,kar emiatt hergelodni...

amugy nem kell gat,pusztuljon,ami engedely nelkul epult,legyen mar valami termeszetes is ebben a varosnak csufolt faluban...

DezInf 2013.02.21. 18:22:27

@sam poppat:

" sam poppat 2013.02.20 11:57:10
tenyleg egyszerru a balliberaltak vilaga...
mindegy,mi az,a fidesz es a zorban tehet rola es rossz...
akarmi is legyen az...
vicctol a langosig..."

Szoktál olvasni is,vagy csak írsz és mindenki libbant?
Netán érdekelt vagy a Tarlós-Dójcs-osztcsór buliban?
Mer akkor érthető.......
Persze lehet a Frankelen húztad fel magad:)

tlvajferi 2013.02.21. 18:49:51

tiszta kár a rómaiért, mármint azért, amit ott a "befektetők" műveltek, a kipusztított hatalmas ártéri erdőkért, amelyekért a bős-nagymaros esetén úgy sírt az akkori média
lepusztították a főváros talán utolsó természetközeli élőhelyét
a 19. századi "befektetők" által épített belvárosban nem annyira kellemes lakni, itt-ott van kivétel de általában nehéz elviselni azt a bűzt
a 20. századi lakótelepeken sem jó
a római kivétel volt ez alól
ennyi közpénzből inkább bontanák le az ártéri lakóparkokat és adnák vissza a természetnek

taknyos zsiráf 2013.02.21. 18:50:03

Mit mondott Jörgen Olsen Svéd vasutas, mikor a stockholmi gyorsvonat levágta mind a két lábát???
"-Hát a f@...m nem kéne?!

hopptarisznya 2013.02.21. 18:52:15

VALAKI LÁTOTT MÁR erről látványtervet?

Én sem örülnék ha elbarmolnák a partszakaszt, de a legtöbb helyen a kerítés vonalában lenne ez a "gát".
Namost szívesen tiltakozok, de akkor valaki mutassa már meg, hogy mi ellen! Vagy annyira gáz lesz a végeredmény, hogy ezért titkolják? A Moszkva (Széll K.) téri átépítésről évente adnak újabb vázlatot, holott semmi esély az építkezésre, itt meg tök homály az egész.

A lakóparkok védelméről. Anno Deutsch Tomika nagyon büszke volt rá, hogy józsidó módjára sikerült bepofátlankodnia oda egy lakóparkot. Most nincs kedve a saját pénzén megvédeni?
Tomika! Erre mondjál már valami frappánsat a twitteren!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.21. 18:58:13

miért védenénk több milliárd forintnyi közpénz elköltésével és a természetes Duna-part rombolásával a szabályokat kijátszó ingatlanfejlesztéseket?"

mit nem értesz?
azért mert ezek tulajdonosai a politikusok barátai. azért. a korrupció nem előfordul a magaspolitikában, hanem a maffia maga a politikusi vezetők közül kerül ki, vagy szoros kapcsolatban vannak velük.
itt nem volt eredeti tőkefelhalmozás az ún. rendszerváltáskor.
a kommunizmusban nemigen voltak komoly bűnszervezetek, az olajszőkítésnél már rákaptak az ízére

DezInf 2013.02.21. 18:58:30

@bbjnick:

A Duna Terasz az a másik oldalon van a Marina Part mellett. Az meg XIII. kerület.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.21. 19:02:04

@DezInf:

S ez mennyiben válasz arra, hogy "A zsidóknak több eszük van, minthogy egy ilyen lepra országba jöjjenek, ahol olyan csoportosulások vannak, mint a Jobbik."?

dr yetee 69 2013.02.21. 19:04:58

@csavari: A kedves édesanyád,meg te vagytok a söpredék!

Jyll 2013.02.21. 19:05:57

Hol vannak ilyenkor a környezetvédő szervezetek?

radarr · http://radarblog.blog.hu/ 2013.02.21. 19:06:03

csak megvan játszva az egész, ez nem valódi

DezInf 2013.02.21. 19:19:55

@bbjnick:

Belinkeltél egy lakópark reklámot,ami nem a Rómain van.
A Rómain épített lakóparkokat úgy építették,hogy a padlószint az eddig mért legnagyobb árvíz szintje felett van legalább 50 cm-rel. ( Római terasse pl.)

Zsidófóbiád van,ez zavarjon téged.
Szinte az összes plázát egy zsidó befektető csoport építi ejrópában. Talán mert van pénzük,technológiájuk,szakértelmük,tervezőgárdájuk.........stb. Amikor készen van továbbadják...üzemeltessék azok akik ahhoz értenek.

A lakóparkban lévő lakásokat értékesítik. Meglep téged?
Akkor pontosan mi a bajod ezekkel a befektetőkkel?
Van pénzük megépíteni,munkaerőt foglalkoztatnak,a végén pedig vannak újépítésű megvehető lakások.
Miért nem te csinálod ezt?
Jah.......ne is sorold......
Megjegyzem vannak spanyol befektető csoportok is.......meg olyanok is akik valójában magyarok,csak így legalizálják a lopott pénzüket.....maffia...politikai haszonélvezők....

Zsidózz még kicsit,az nem fárasztja az agysejtjeidet,gondolkodás nélkül megy neked :)))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.02.21. 19:22:44

@csavari: azért remélem sikerül leót leoltani, kissé szégyen, hogy hiv. 24 évvel vagyunk a rendsz vált után, és még van egy leónk.
az első fidesz kormány idején még senkit se zavart, pedig az volt állítólag "a sikeres polgári nemzeti-keresztény kormány 4 éve"

Alfőmérnök 2013.02.21. 19:23:12

@bbjnick: Mikor voltál te utoljáta a Rómain, paraszt? :)

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.21. 19:48:14

Szerintem még jót is tenne a zsidóknak az a kis Duna-víz. De ha nem szeretik, el is húzhatnak a faszba!

sam poppat 2013.02.21. 20:09:49

@DezInf: no,kis bertroll,miben is cafoltad,amit irtam???
kis buta voros,egesz nap itt logsz partutasitasra,nyomozgatsz a masik utan,eszed annyi mint egy marek langosnak,de te vagy a demokrata,ugye...
:))))))))
szanalom...

csavari 2013.02.21. 20:51:25

@dr yetee 69:

Ha most élne a terrorista vezéretek akkor már likvidálták volna mint ben ladent veletek együtt!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.21. 20:54:01

Menjenek a trógerok a redvás faszba az ingatlanjaikkal együtt.

Namaszté 2013.02.21. 21:03:33

Egyébként segit? Jobban érzitek magatokat ha másokkal gyűlölködhettek egy kicsit?......No ezért tartunk mi magyarok ott ahol tartunk. Gáton belüli "illegálisnak mondott lakóként" viszontgyűlöljem a gáton kívüli gyűlölködőket? Nem teszem, akkor sem ha cigány vagy zsidó vagy hottentotta az illető. Azt ugye azért ti is látjátok ha végisétáltok a parton, hogy tele van omladozó lezárt gafitizett romokkal, mert gát hiányában nincs és nem is lesz az az elmebeteg aki itt akár csak rendbe is hozza az ingatlanát vagy bármilyen mások számára is hozzáadott értéket jelentő fejlesztésre gondoljon. Ha zsigerből, minden érdemleges információ hiányában mondunk véleményt úgy járunk, hogy soha semmi nem fog fejlődni

fonak71 2013.02.21. 21:22:49

@jose maria padilla: Ez jó :) Mármint a linkelt régi blogposzt, eléggé visszaadja ezeket az orbántakaroggy nickekkkel 24/7-ben fórumozó arcokat. Vagy azt, ahogy elképzelem őket...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.21. 21:24:19

@Namaszté: az a kérdés, mit nevezünk fejlődésnek...

Ha a fejlődés az, hogy eltűnnek a csónakházak és a békés kílbótozók meg kajakozók, s megjelennek a parton az ilyen-olya rizortok és a nagybömbis tahók, akik aztán a vízre görgetett bazierős motorcsónakjaikkal száguldoznak fel s alá a pvcmellű, bármior lelkesen szopó luxusqrváikkal, akkor én remekül megvagyok az ún. fejlődés nélkül.

Alfőmérnök 2013.02.21. 21:38:21

@Hepci: Na, ebben van igazság. A Római egyébként tényleg egy viszonylag kellemes hely nyáron. Tavaly már volt BKV-s kishajó is, ami bevitt a városba.
Mondjuk van egy kis poszt-kádári hangulata az egésznek.

Negyvenértelmiségi (törölt) 2013.02.21. 22:10:21

@Hepci:

Legszívesebben a Dunát is lebetonoznák a biboldók. Szépen apránként persze, nem egyben, hiszen micsoda érték egy vízparti telek.

Aki megtartaná a Dunát, az persze fasiszta.

Hiszen tuggyukmi kapcsolódik hozzá.

Mint ahogy a magyar zászlóhoz is, amit kitiltottak a sakterok a kosármeccsről.

Namaszté 2013.02.21. 22:16:43

@Hepci: Van abban valami amit te és főmérnök mondotok, de az is igaz, hogy a csónakházak többsége is elég lepukkant állapotban van, kérdés hogy felújítás nélkül mikor dőlnek össze nem is beszélve a sok vállalati szocüdülőről. Egyébként nekem tökmindegy hol lesz a gát ha ecce vennénk a fáradtságot, hogy megmondjuk pontosan mit akarunk megőrizni és mit akarunk megszüntetni

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.22. 00:01:45

@DezInf:

Miről mekegsz, bűzös bakkecske?!

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: azon kijelentésére válaszul, hogy "A zsidóknak több eszük van, minthogy egy ilyen lepra országba jöjjenek, ahol olyan csoportosulások vannak, mint a Jobbik.", ugye, linkeltem egy héber nyelvű izraeli ingatlanhirdetést. Cáfolja ez @Pirospöttyös seggű állítását vagy nem nem cáfolja? Segítek neked: cáfolja.:-) Akkor meg mit mekegsz itt?

Alfőmérnök 2013.02.22. 01:14:24

@Namaszté: A csónakházak nagy részét komcsik nyúlták le a kisz-vagyonból. Ezért olyan lekattantak.
De pont a kurva izraeli befektetők fogják majd rendbe tenni a Római-partot? Menj az anyádba a fantazmagóriáiddal, hülyegyerek!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.22. 01:40:31

@Namaszté: ha alaposan körülnézünk, látható, hogy gát van.
Igen, a rizortoktól és terrasse-októl nyugatra, minő fájdalom a rizortok és terrasse-ok lakóinak, meg az érdekeiket éppen képviselő fidox-felszopóknak.
Ha valakit sajnálok az ártéren, az legfeljebb Márki Jenő, aki kevés híján belehalt, amikor a teniszkomplexumát elöntötte a víz. Bár elég kontraproduktív dolog a Rómain föld alatti kiszolgáló helyiségeket építeni... tán neki már megígértek valamit a nemfidoxék (az érdek pártfüggetlen), csak elébb jött a víz...

Gera 2013.02.22. 01:59:12

Én Csillaghegyen lakom, szóval eleget járok arra és soha nem értettem, miféle utánozhatatlan hangulatról regélnek egyes emberek. Lehet, hogy kellemes emlék a lángos, amit a nagyfater vett nekik ötéves korukban, de ettől még egy lepukkant szar az egész. A hótt kopár nagy gáton Békás mellett, ahol semmi nincs, kb tízszer annyian sétálgatnak, mint a Rómain, mert ott két ember is elfér egymás mellett úgy, hogy szembe is jönnek. A gát meg elég jó lenne, mert az a fércmű, ami most van a Nánásin, az minden, csak nem gát, minden nagyobb árvíznél majd beledöglenek, hogy ne vigye el a felét a Duna. Azzal ugyan egyetértek, hogy aki ártérbe építkezik / költözik, az ne nagyon pofázzon, hogy nem tetszik, ha elárasztja a Duna a parkolóját meg a kertjét, de azért valahol természetes, hogy a meglevő épített környezetet megvédjük, ha már gátat építünk, arról nem is beszélve, hogy legjobb tudomásom szerint a Nánásin nem is nagyon oldható meg normálisan a gátépítés. Persze a természetrombolást kerülni kell, de azt nem értem, hogy ez a mobilgát dolog miért jelent automatikusan természetrombolást. Ez nem a kerítések vonalában lenne? Ehhez szét kell barmolni az egész partot?

DezInf 2013.02.22. 07:38:21

@bbjnick:

Intelligencia szinted megmaradt a levédiai ősmagyarok szintjénél. Ezen nem is lehet csodálkozni, ennyit ér aki ennyit ér :)))

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.22. 07:47:01

@bbjnick: Ide figyelj te nagyon egyszerű gondolkodású. Akkor a magyaroknak miért hirdetnek floridai, és spanyol vagy thaiföldi ingatlanokat megvételre? Vagy az okés, mert a magyar bárhol vehet magának ingatlant? Olyan idióta vagy, hogy az már fáj. Mi bármit tehessünk meg, bárhol vehessünk ingatlant, mert az jó dolog. De ha másvalaki akar Magyarországon ingatlant venni az fúj rossz! Tudsz arról te nagyon ökör, hogy fél Magyarországot már felvásárolták a német, holland, belga, és hasonló nyugdíjasok? Németországból magyarországi nyugdíjas otthonokba jönnek az ottani öregek, mert itt megfizethető számukra? Próbálj meg egy kicsit gondolkozni, még ha nehezen is megy. Ami most és itt is történik, azt úgy hívják globalizáció (szabad tőke és ember áramlás). Vagy ebből is van jó és rossz?
Csak hogy tudd Harkány és Hévíz környékén ukránok és oroszok nagyban vásárolnak fel mindent. Akkor ez most jó vagy rossz?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2013.02.22. 08:34:30

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:
negyven éve járok a rómaira meglehetős gyakorisággal, te buzi. csakhogy ez már egy rakás szar, a hétvégi cigányaival, jachtos bűnözőivel, a dagadtseggű informatikus hobbibicikliseivel, a dögkutas konyháival, egyebekkel. természet? te hülye vagy?

Namaszté 2013.02.22. 10:13:25

@Alfőmérnök: Kedves és választékos modorú Alfő. Ebben is igazad van a képesség a türelmes és kulturált kommunikáció néha valóban fantazmagória. Nem csak a zsidóknak lehet rendberakni a partot, időnként Te is lejöhetsz- ha annyira szereted- és résztvehetsz például a szemét összeszedésében. Nem elég hogy megeszed a kolbászt és megiszod a sörödet és böffentesz egyet :)

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.22. 10:22:50

@jose maria padilla: Akkor szerinted az a megoldás, hogy mobilgátat építünk és azt is tönkre basszuk ami még megmaradt belőle? Megmondom őszintén, nekem semmi bajom nincs a Római partot használó emberekkel. Milyen dögkutas konyhákról beszélsz, én a Rómain eddig csak jókat ettem. Minden büfében és ételt árusító egységben csak friss ételekkel találkoztam, és mint már mondtam karon ülő gyermekkorom óta járok ki oda, és most is alig várom, hogy kezdődjön a szezon. Ami pedig a dagadt seggű informatikus hobbibicikliseket illeti, senki nem úgy kezdte a biciklizést, hogy ő volt Lance Armstrong.
A természettel pedig végképp nem értem mi a bajod. Ha csak az nem, hogy a vadkacsák ott költenek a hullámtéren található bokrok tövében, és amikor kikelnek a kiskacsák, akkor már hozzák ki az anyák a fiókákat az emberek közé. Szerintem ezzel sincs baj. A kisgyermekes szülőknek például ez kifejezetten tetszik.
De lehet, hogy én vagyok túl maradi, legyen nektek igazatok, betonozzák le az egész Rómait, de akkor már ne kíméljék a Hajógyári, és a Margit szigetet sem. Előre éljen a haladás, de akkor se kezdjen el senki sírni, ha belefulladunk a szmogba. Előre a baráti Kína által kijelölt úton. Minek nekünk tiszta levegő.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.22. 10:41:18

@Alfőmérnök: Bocs, de a Római parti csónakházakat Deutsch Tamás öccse privatizálta. A Római parti SZOT üdülőt pedig pedig valamelyik az Antall kormány alatt létrehozott szakszervezeti tömörülés vezetője privatizálta magának.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.22. 12:46:13

Mert Orbánék nincsenek tele velük, ugye? Morcos Bajusztól kezdve Martonyin át messze ebben a kormányban van a legtöbb volt ügynök és MSZMP és KISZ tag.

filburt 2013.02.22. 12:58:46

Annak, aki nem ismeri a helyet.
Északról (kb. Békás-déltől) dél felé (kb. az Északi összekötőig) jelentősen változik a vízpart képe.
Északon még vadregényesebb és nincsenek vendéglátós helyek, dél felé kicsit kopárabb (kevesebb a bokor) és arrafelé vannak a sütödék.
Az egésznek van egy kellemes, kissé vidékies promenád hangulata.
Bringások, családok, kutyák, horgászok, futók, sétálók, fák.

Jóval beljebb (nyugatra), a Nánási út (Királyok útja) vonalában van már egy gát (az. un. 'nyúlgát').
Ez a hivatalos fő védelmi vonal, ami ettől keletre (a víz felé) van, az ártér.
Ezen az ártéren voltak a csónakházak, meg miegyéb, amik el lettek adva (némelyik védett épület volt) és lett helyettük főleg lakópark.

A mobilgáttal a következő problémák vannak:
- közpénzen fog megépülni és illegálisan épített ingatlanokat fog védeni (erős korrupció szag terjeng)
- az építkezéssel tönkre fogják vágni a mostani sétányt (jogos, most sem egy Champs-Élysées, de a célnak pont megfelel)
- az építkezéssel összefüggésben (nem látom a pontos technikai ok-okozati összefüggést) egy csomó földet beletolnak a Dunába ('feltöltik a partot'), amivel tönkreteszik a mostani partszakaszt (a természet és a hangulat is károsodni fog)
- a feltöltés miatt el fog tűnni egy természetes úton kialakult élettér (a sokat emlegetett 'ártéri erdő'), ami jelenleg fontos szerepet tölt be a Duna élővilágában
- ráadásul a gát nem fog megfelelni a kitűzött célnak, mert kb. 30 cm-el alacsonyabb lesz, mint az a vízszint, ami ellen tervezték

További részletek: dunaiszigetek.blogspot.hu/2013/02/arteri-erdo-helyen-aluminium-mobilgat.html

filburt 2013.02.22. 13:30:39

Elfogadták: index.hu/belfold/budapest/2013/02/22/elfogadtak_a_romai_parti_mobilgat_tervet/

Tényleg dögöljön meg mindegyik, amelyik támogatta és a melyik tartózkodott. Gyáva korrupt gazamber mindegyik.

Alfőmérnök 2013.02.22. 15:15:16

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Mert ugye még az MSZ(M)P-ben is kevesebb MSZMP tag van, mint a Fideszben. Bazmeg, nektek teljesen elment az eszetek. :))))

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.22. 15:27:38

@Alfőmérnök: Hagy ne kezdjek most a volt MSZMP tagok és különböző MSZMP funkcionáriusok felsorolásába. Gugli a te jó barátod is. De azzal is tisztában vagyok, hogy a ti kommunistátok az jó kommunista (Pozsgay, Szűrös).

Alfőmérnök 2013.02.22. 15:45:33

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Szóval tényleg úgy gondolod, hogy az MSZP-ben kevesebb MSZMP tag van, mint a Fideszben? :)))))))

Gera 2013.02.22. 16:50:13

@filburt: Lehet, hogy nem lesz 9,84m, de még így is majdnem egy méterrel magasabb lesz, mint az eddigi rekord vízállás. A Nánási úti "gát" annál alacsonyabb és hivatalosan kb nem is létezik, ha jól emléxem, valami ilyesmit írt nemrég az index egy elég korrekt cikkben. Merthogy az meg semiféle szabványnak nem felel meg, egyszer összetákolták, aztán úgy maradt.

Jyll 2013.02.22. 17:14:12

@Gera: Rosszul emlékszel, létezik, ráadásul a rozoga főgát, a "nyúlgát" marad az elsőrendű árvízvédelmi fővonal, az építendő mobilgát lesz a másodrendű...

index.hu/belfold/budapest/2013/02/22/elfogadtak_a_romai_parti_mobilgat_tervet/

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.22. 19:26:46

@DezInf: @Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Né' má' a bűzhödt kazár bakkecskéket!:-D (Ha már, ugye, levédiázunk!:-)) Szembesítik őket a h_lye handabandáikkal és még nekik áll feljebb! Nincs nektek szégyenérzetetek?

DezInf 2013.02.22. 19:30:42

@bbjnick:

Bolond lukból bolond szél fú :))))

Semmire sem válaszoltál,csak a c@r dől belőled,szánalmas vagy :D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.22. 21:17:45

@DezInf:

Cejpitesz, kazár? Mit forgatsz a szádban, kazár?

Bell & Sebastian 2013.02.23. 00:53:22

@jose maria padilla: Kösz, jó tudni, hogy négyen írják a teljes internetet, sokat segített.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.23. 01:15:59

@Gera: a Nánási úti gátat minden különösebb rombolás és további térfoglalás nélkül meg lehetne erősíteni, netán mobil elemekkel (utcák becsatlakozása) kiegészítve...
Viszont nyilvánvaló volt, hogy a kőröshegyi völgyhíd országában nem ez az elképzelés valósulhat meg.

Gera 2013.02.23. 04:45:08

@Jyll: Tévedtem, nem az indexen olvastam erről érdekességeket, hanem egy blogon: drkovacsnorbert.blog.hu/2012/06/08/nem_is_hullamter_a_romai_part Az ott nem gát, hanem egy gátszerű ócska valami, amit ideiglenesen összehánytak, aztán azóta is kétségbeesetten próbálnak tartani minden árvízkor, normális védmű híján. Már amikor összehordták, akkor is parti védmű építésével számoltak. Nincsenek engedélyei és nem felel meg a műszaki követelményeknek, soha nem is felelt meg. Ez amúgy eléggé látszik is rajta laikus szemmel is, különösen árvízkor. Az lehet, hogy a mobilgát 30 centivel alacsonyabb lesz a rekord vízállás plusz 1,3 méternél, de ennél ezerszer jobb lesz.

Gera 2013.02.23. 04:57:10

@Hepci: Tévedsz, arra ott nincs hely, hogy rendes gát épüljön, valami hasonló falat lehetne oda is építeni, mint a partra, de akkor már az utóbbi értelmesebbnek tűnik, még ha drágább is. És igencsak jó lenne, ha végre normálisan nézne ki a part, nem az a lepattant, szedett vedett, keskeny járdás, esőben járhatatlan szar lenne, mint most. "Utánozhatatlan hangulat"

A dolog természetkárosítás része zavar, de azt még nem látom át teljesen. Ha jól értem, a probléma az északi részen levő ártéri erdőcske feltöltése, én se nagyon értem, mi szükség van erre, hiszen az északi nagy gát ott befordul, úgyhogy lehetne a mobilgát ott is a telekhatároknál.

Jyll 2013.02.23. 09:11:01

@Gera: Az a "gátszerű ócska valami" védi évtizedek óta a környéken lakókat, és sokkal észerűbb - és olcsóbb - lenne ezt tisztességesen megerősíteni, lévén magasabb is, mint az elfogadott tervben a mobilgát. Ez esetben környezetkárosítás sem történne.

Miután manapság nagyobb árvizek vannak, ahogy az az általad megadott elérhetőségen, dr. Kovács Norbert ügyvéd blogjában is szerepel, feltenném a kérdést:

Mi lesz, ha a mobilgát nem tudja megfogni a vizet, a jelenlegi és jövőbeli elsődrendű védelmi vonallal meg a kutya se törődik, mert ott a mobilgát... Szerintem fél Óbuda úszni fog...

Elhiszem, hogy bosszantó azok számára, akik az ártérbe építkeztek, vettek ott nyaraló besorolású ingatlant, hogy zavaró a Duna közelsége, amikor az éppen árad. Viszont senki sem tartott töltött fegyvert a fejükhöz, hogy oda építsenek, ott vegyenek "nyaralót" - egyébként nagyon úgy tűnik, hogy lakhatás céljából.

Külön megérne egy virtuális beszélgetést a hatóság, amelyik engedélyez ilyen területre építeni állítólag nyaraló besorolású, de még a laikusok számára is jól láthatóan lakóparkokat és hoteleket, illetve nem ellenőrzi, vagy nem alaposan ellenőrzi mi folyik azon a területen, ahova az engedélyt kiadta...

Miért is közpénzből védjük meg a fenti épületeket? Miért ezeket védjük kisebb hatékonysággal, mint amit nyújt a meglévő elsődleges főgát, ami ráadásul a jövőben is főgát marad = elsődleges árvízvédelmi vonal?

Azért, mert némelyek feltételezhetően tágabban értelmezték a törvényt, így létrejöhetett a jelenlegi probléma, nem a köz pénzét kellene elherdálni, a környezetet tönkeretenni, hanem a főgátat megerősíteni, az ártérbe beköltözők épületvédelméről pedig az ártérbe beköltözők maguk gondoskodjanak saját erőből a környezet károsítása nélkül.

Ahogy ők pereljék be adott esetben az engedélyek kiadóit, illetve minden olyan személyt, aki őket esetleg megtévesztette.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.23. 09:59:34

@bbjnick: Most akkor válaszolsz is érdemben, vagy csak a hülyeséget mantrázod. Én feltettem néhány kérdést csak választ nem kaptam tőled. Akkor újra felteszem őket:
1. Ha a magyarok vesznek külföldön ingatlanokat az okés?
2. Ha németek, hollandok, osztrákok stb. vesznek Magyarországon ingatlanokat az okés?
3. Ha oroszok, ukránok és egyéb keleti népek vesznek Magyarországon ingatlanokat az okés?

Mert nagyon elegem van a belőletek áradó idegengyűlöletből. Értsétek már meg az egyszerű agyatokkal, hogy ez a XXI. század. Már nem lehet várfalak közé behúzódva nézni a világot és utálkozni minden erre járóra. Az a világ elmúlt. Ez már senkinek nem megy többé. Ki kell nyílnunk a világra, bármennyire nehezetekre is esik.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.23. 10:10:13

@Gera: A Római part mindig is hullámtérnek számított. A gát a Nánási út, Királyok útja mentén húzódik. Az meg, hogy egy jogász, vagy egy hullámtérben épült hotel tulajdonosa mint mond arról, hogy mi számít árterületnek "A Jogszabályi feltételek szerint ez nem árterület", arról hagy döntsön inkább a folyó. Ő valószínűleg jobban tudja, hogy mikor és mennyire árad ki. Aki nem veszi figyelembe a folyó természetes ciklusait, az pedig magára vessen. Mert a folyónak hiába magyarázza a jogszabályokat, ha jönni akar, akkor ő jönni is fog, és ilyenkor nem a folyó a hülye, hanem azok, akik az ártérbe építkeztek.

The Ghost Wolf O1G · https://www.youtube.com/watch?v=Hy6Cf9nGNiw 2013.02.23. 10:17:56

@Hepci: A Királyok útján? Mert ebben az egyben nem vagyok biztos, hogy pontosan így hívják, a becsatlakozó utcáknál ki is van építve a gátat lezáró mobil elemek behelyezésére szolgáló szerkezetek. Azt, hogy ezt a Nánási úton miért is nem lehet megcsinálni, arról a Tarlós, illetve az utódját a Bús Balázst kell megkérdezni. Biztos nekik fűződik érdekük a parti mobilgát felépítéséhez.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2013.02.23. 10:52:24

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf: Királyok útja = Nánási út (az északi részét hívják Királyoknak, fogalmam sincs, ez miért alakult így).
Itt fentebb Gera azt írta, ezt a vonalat nem lehet rendesen megerősíteni, mert nincs hely hozzá. Szerintem ez nem így van, hely van, vagy éppen ki lehet hozzá sajátítani, legfeljebb egy olyan monstruózus építmény nem férne el, mint a pünkösdfürdői gát.
De ismétlem még egyszer, mindig azt lehet megvalósítani, amit meg akarnak, függetlenül attól, hogy mibe kerül. Ha az érdekek azt követelik, nyilván a drágább és rosszabb megoldásokra is van pénz, hiszem mit számít pár milliárd elbaszása, ha a megfelelő zsebekbe becsusszan a sokkal konkrétabb pár millió.
Egyébként meg kitartást kívánok mindenkinek, OV megmondta, hogy a nem túl távoli jövőben eljön a kánaán, addig már csak kibírjuk valahogy, itt vagy ott épülő vagy nem épülő gátakkal...

dr yetee 69 2013.02.23. 22:03:38

@csavari: Idióta!Értelmes komment tőled nem várható!

csavari 2013.02.24. 07:49:34

Talán leszármazott vagy, hogy érintve érzed magad? Vagy alanyi jogon azaz saját magad vagy a söpredék párt tagja, hogy érintve érzed magad?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.02.24. 16:16:45

Nem értem, miért fordítanak gyermekétkeztetésre, iskolákra olyanok adóforintjából, akiknek nincs gyereke? Így nem értem azt sem, miért nem döglenek már meg a római parti "gazdagok", amiért odaépítkeztek?

Surmó magyarok vagytok, senkiházi népség! boááááá

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2013.02.24. 22:09:35

@Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:

Nem kell szétkenni, nem kell hazudozni, nem kell halandzsázni, @Pirospöttyös seggű félázsiai The Lonewolf:!

Emlékeztetlek! Ezt állítottad: mandiner.blog.hu/2013/02/21/romai-part_en_a_selymes_durbincsokkal_vagyok/fullcommentlist/1#c19104703

Majd mikor ezt cáfoltam

itt: mandiner.blog.hu/2013/02/21/romai-part_en_a_selymes_durbincsokkal_vagyok/fullcommentlist/1#c19104895

akkor elkezdtél halandzsázni, mellébeszélni, kenni-maszatolni, hazudozni, arcoskodni. Ez ratyitempó, @Pirospöttyös seggű!

gyalog.galopp 2013.02.25. 09:39:24

Itt mindenki arról beszél, hogy gáttal megvédjék, vagy ne védjék a hullámteret.
A hullámtér azért hullámtér, mert ideiglenes víztározóként funkcionál.

Azt mindenki figyelmen kívül hagyja, hogy ha a hullámtérből kiszorítom a vizet akkor az a folyó alsóbb szakaszán fog szétterülni, valaki olyannak a nyakába, aki idáig biztonságban érezhette magát.

A másik, a parton felépített gátrendszer, pontosan azt teszi tönkre, amiért beépítették az árteret.

gyalog.galopp 2013.02.25. 09:58:50

@gyalog.galopp: bocs :

.... a folyó felsőbb szakaszán fog szétterülni ...

Antonin Nalpas · http://youtu.be/EXy7lsGNZ5A 2014.05.25. 11:23:55

„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy pulykakakas egy gáton. Ennek a pulykának már csak néhány napja volt hátra, hogy meggyulladjon a napfényben s ezért elcsodálkozva nézegette magát egy velencei tükörben, amit éppen erre a célra helyeztek a gátra. Itt járt tehát közre az emberi kéz, ez a mezei virág, amiről bizonyára lehetetlen, hogy ne hallottak volna már. A pulyka, aki tréfából a Háromcsillag névre hallgatott, már nem tudta, minek üsse neki a fejét. Közismert dolog, hogy a pulykakakas feje hét- vagy nyolclapú prizma, akár a kürtőkalap, ami szintén hét- vagy nyolc fénytörésű lencse.
A kürtőkalap a gáton egyensúlyozott, egy sziklán dúdoló óriási kagylóhoz hasonlatosan. A gát már teljesen céltalanná vált, a tenger ugyanis aznap reggel seregestől visszavonult. A kikötőt egyébként teljes egészében megvilágította egy ívlámpa, ami akkora volt, mint egy iskolába siető gyerek.
A pulyka azt gondolta: elveszett, ha nem tudja meghatni jelenlétével ezt az arrajárót. A gyerek észrevette a kürtőkalapot és mivel megéhezett, megkísérelte kiüríteni, amire abból egy lepkecsőrű medúza pottyant ki. Lehetséges-e a lepkéket a fényhez asszimilálni? Evidens, hogy igen: hiszen ezért állt meg a temetési menet a gáton. A pap a kagylóban énekelt, a kagyló a tengerben énekelt, a tenger pedig a tengerben énekelt.
A pulykakakas meg továbbra is ott maradt a gáton és azóta is az arrajáró iskolásgyerekeket ijesztgeti.”
A. Breton: Oldható hal

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.04.05. 15:04:08

Tarlós megszavaztatta a parti gátat.
m.greenpeace.org/hungary/hu/high/sajtokozpont/170405_romaipart/
"A Fővárosi Közgyűlés képviselői 19 igen, 2 nem, 4 tartózkodás mellett (7-en pedig nem szavaztak) ma azt a nyomvonalat szavazták meg, mely részlegesen elpusztíthatja a Római-part értékes ártéri erdejét. Nem bizonyított továbbá, hogy a parti védmű jobban meg tudná védeni az 55 000 lakost, mint egy Nánási úti–Királyok úti védmű.

A megszavazott mobilgát tervei nem ismertek, sőt még csak nem is véglegesek. Így például sem a költségvetésről, sem a tereprendezés terveiről nem áll rendelkezésre elegendő információ. Csupán a Nánási út–Királyok útja-nyomvonal megvalósíthatósági tanulmánya és a két nyomvonalat összehasonlító tanulmány [1] került nyilvánosságra. A Kortárs Építészeti Központ által szervezett hétfői vitaest során felmerült az is, hogy a tanulmány készítői nem is látták egyszerre a két tervet, csupán adatszolgáltatás alapján dolgoztak. [2]"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.04.06. 12:06:37

Így szolgálja a milliárdosokat a Fidesz.

pestibulvar.hu/2017/04/05/gusztustalan-nyert-a-nagytoke-tarlos-cserbenhagyta-az-embereket/
"Bús tehát – több egyéb döntésével egyetemben – gáncsolta az általa képviselt kerület lakóit ahol csak tudta, Tarlóssal együtt hisztériásan ragaszkodtak ugyanis a gát általuk elképzelt helyszínen történő megépítéséhez.

De miért?

Azért, mert az ártéren ilyen-olyan engedélyeztetési eljárási hiányosságok, és szabálytalanságok mentén felépült luxus apartmanok, és villák bizony időről időre víz alá kerülnek – nem véletlenül, hiszen az a DUNA ÁRTERE.

Az egyik ilyen luxus-apartman tömböt éppen a miniszterelnök jóbarátja, a húsosfazékhoz közel ülő Garancsi István építi, és ahogyan a “hazát”, úgy a “jóbarátokat” is meg kell védeni – most épp nem Brüsszeltől, hanem a Dunától.

Az ár, amit Budapest fizet: A természet visszafordíthatatlanul károsodik, a kellemes környezet örökre megszűnik, de a lényeg, hogy a fideszes oligarcha jól jár – a Főváros ugyanis adópénzen megépíti a milliárdosok ingatlanjait az áradásoktól megvédő ún. “mobilgátat”.

Szóval így (nem) védi meg a kerület értékeit a fideszes polgármester, és így szolgálja ki a milliárdosokat a Fidesz."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.04.13. 13:46:27

Tarlós István, az emberek kedvence.

index.hu/belfold/2017/04/13/tarlos_istvan_nepszeruseg_kedveltseg/
"Tarlós István, függetlenként induló, ám magát a Fidesz politikai közösségébe tartozónak valló budapesti polgármester megítélése nagyon eltér a Fidesz-szavazók és az ellenzéki pártok hívei között, de összességében a fővárosiak szeretik őt, sokkal jobban, mint például Orbán Viktort, Gyurcsány Ferencet, Vona Gábort, Botka Lászlót vagy akár Demszky Gábort. A munkájával viszont csak közepesen elégedettek. "

Robinzon Kurzor 2017.04.13. 16:03:46

@Doomhammer:

Hamarosan ő is önként fog a saját csulája alá állni, mint Jánosnak kellett hétfőn.

Nem lehetsz népszerűbb a Nagy Egyesnél.
Nem is leszel.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.04.13. 18:20:26

@Robinzon Kurzor:
Hamarosan? Tarlós tele van ügyekkel.

Az olimpia és a Liget-projekt, amelyeket állítólag nem ő akart, dehát mégis ő a főpolgármester, lett volna módja, hogy tiltakozzon, de nem tette. A Római-part, amelyet viszont kezdetektől ő visz. Az Erzsébet tér, amelynek államosításáról ő is a sajtóból értesült. Az M3 rekonstrukciója, amely érthetetlenül sokat késett. A Dagály-fürdő, amely elvileg csak jövőre lesz kész.

Ha igaz az, amit Tarlós állít, akkor a kormány rendszeresen úgy ténykedik a fővárosban, hogy abból kikapcsolja a fővárosi önkormányzatot.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.04.14. 00:23:15

Evakuálni kell az összes hullámtérbe építkezőt, felelősségre kell vonni azokat, akik a törvényi előírásokra fittyet hányvaépítési engedélyt adtak ki ilyen területekre.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.04.20. 20:03:00

"(5) A hullámtéren - a (6) bekezdésben meghatározott kivétellel - csak a meder használatával, a folyó, vízfolyás fenntartásával közvetlenül összefüggő megfigyelő, jelző állomást, a hullámtér használatával összefüggő vízilétesítményt, továbbá kikötői, rév- és kompátkelőhelyi, vízirendészeti épületet, építményt szabad elhelyezni. A létesítés során az építmény engedélyezésére illetékes és hatáskörrel rendelkező hatóság eljárásban a vízügyi, környezetvédelmi és természetvédelmi hatóság szakhatóságként működik közre. A vízügyi szakhatósági állásfoglalások során - egyebek mellett - vizsgálni kell az építménynek az árvíz és a jég levonulására gyakorolt hatását. A magassági elhelyezés tekintetében a mértékadó, árvízszint és az eddig előfordult legmagasabb árvízszint közül a magasabbat kell figyelembe venni. "
extwprlegs1.fao.org/docs/html/hun16757.htm

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.04.21. 17:17:45

A Római parton életeket kell védeni. Ha ezért pusztulnai kell néhány fának, hát pusztuljanak.

inforadio.hu/belfold/2017/04/18/ujabb_nepszavazas_a_romai-parti_gatrol/
"Egyetértett az egykori óbudai polgármesterrel utóda, Bús Balázs is. "Számomra az elsődleges kérdés az élet és a vagyonbiztonság, és csak másodlagos az, hogy adott esetben ezért fákat kell kivágni" - fogalmazott a polgármester."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.05.11. 23:04:16

Nincs kockázatelemzési terv.

444.hu/2017/05/11/csak-egy-aprosaggl-nem-foglalkoztak-tarlosek-amikor-megszavaztak-a-romai-parti-mobilgatat-mi-tortenik-katasztrofa-eseten
"Az Átlátszó ugyanis nagy nehezen megszerezte azt a szerződést, amellyel a Főváros megbízta a mobilgát előkészítésére vonatkozó tervek elkészítését. Mint a dokumentumból kiderült,
a kockázatelemzési terv nem készült el."

Jean Sol Partre 2017.05.12. 13:09:23

@Doomhammer: minedgy, mekkora a kockázat, az élet védelménél fontosabb akkor sem lehet

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.06.14. 14:02:40

Most már tudjuk, milyen lesz a Római.

Ilyen:
index.hu/belfold/2017/06/14/budapest_uszo_vilagbajnoksag_setany_duna-part_tarlos_istvan_fomterv/

Mindent kivágnak és lebetonoznak. Ez nem meglepő: a NER érában mindenhol ez történt, kezdve a Parlamenttel.

annamanna 2017.06.18. 05:38:58

@Doomhammer: Nem, a mostanában preferált föld alatti építkezésekre gondoltam (pl föld alatti folyosó a Kossuth térre). Orbán Gáspár is "underground kereszténység"-ről beszélt.
A föld alá nem kellenek növények; aki előszeretettel vájárkodik, azt különösebben nem érdeklik a fák (max. tőzeg formátumban).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.06.19. 11:20:42

@annamanna:
Dehát a Duna-parton nem lehet föld alá építkezni ...
süti beállítások módosítása