Az Országgyűlés méltósága – Ilyen ország pedig nincs CCCLXIII.
2012. december 23. írta: TuRuL_2k2

Az Országgyűlés méltósága – Ilyen ország pedig nincs CCCLXIII.

fidesz_felelos_kormanyt_budapesten_2009.png

Kövér László házelnök az MTI-nek adott interjúban beszélt az új házszabályról. Ebben ismét előkerült a háromhetenkénti ülésezés, ami a következő, 199 fősre karcsúsított parlamentben – bár sokan erősen ellenzik – nem is lenne ördögtől való. Nem véletlen, hogy az Európai Parlament is csak 2-3 hetente tart plenáris üléseket, egyébként pedig Kövér javaslatához nagyon hasonló munkarendben működik, bizottsági, frakció- és választókerületi hetekkel.

Sokkal kevésbé rokonszenves a házelnök azon javaslata, ami megtiltaná, hogy a képviselők a verbális eszközökön túl bármilyen egyéb módon megnyilvánuljanak a Házban. Hogy Kövér pártja sem mindig így értelmezte az Országgyűlés méltóságát, azt számos fotó mellett például az MTI 1990. május 7-i híre is bizonyítja:

„Az új szabad parlament első ülésén a FIDESZ narancsot helyezett minden képviselő asztalára: ez a gyümölcs a fiatal demokraták szemében azt jelképezi, hogy a kommunista ideológiának nem sikerült saját akaratához igazítani a valóságot. A nap végén a hamutartókat elborította a narancshéj.″

Hogy az ellenzék ilyen-olyen nonverbális eszközöket (piros lapot, kék cédulát, miegyebet) is igénybe vesz a parlamentben? Ez bőven belefér a politikai véleménynyilvánításba, amit semmiképpen sem helyes – és valószínűleg nem is lehet – mindenféle szabályokkal megakadályozni.

Ha a házelnöknek valóban szívügye az Országgyűlés méltósága, akkor legelőször azt lenne jó elérnie, hogy fontos törvények ne egyéni képviselői indítványok formájában, a jogszabály-előkészítés számos lépésének megkerülésével kerüljenek a Ház elé; az ellenzéki frakcióknak is legyen ideje megismerni az előterjesztéseket és a módosító javaslatokat; és végül ne az éjszakai órákra időzítsék a kényes törvények megvitatását.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr144978279

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Steve the Great 2012.12.23. 08:37:19

"Ha a házelnöknek valóban szívügye az Országgyűlés méltósága, akkor legelőször azt lenne jó elérnie..."

Pedig Kövér nagyon egyértelműen elmondta erről a véleményét: Most fölöslegesen töltenek el órákat a módosító indítványok elutasításával úgy, hogy ismert, mit támogat a kormány.
Aligha lenne ellenére egy 1989 előtti parlamenti modell.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 08:45:47

turulkám, az EP egyrészt nemzetközi parlament, másrészt ide-oda költözik a plenáris ülés brüsszel és strassbourg között, kicsit nehéz lenne folyamatosan ülésezni...

az Országgyűlés nemzeti parlament és tudtommal háború idején költözget csak városról városra

azt már meg se említem, hogy a "szükséghelyzet" miatt eddig a forradalmi tempó volt az ábra, most eljött tündérmeseország és hátradőlhetünk?

szóval mi a halál faszáért is nem ördögtől való a 2-3 hetes ülésezés?!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.12.23. 10:02:18

@Herr SturmLikudnik:
Mi köze van Strasbourgnak és Brüsszelnek a plenáris ülések heti vagy nemheti jellegéhez? Mindkét városban tartanak plenárist, és annak sem lenne akadálya, hogy ezt hetenként tegyék:
www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/content/20120504FCS44470/1/html/Newsletter-9-10-May-2012-Brussels-plenary-session
www.europarl.europa.eu/news/en/pressroom/content/20120302NEW39804/html/Newsletter-12-15-March-2012-Strasbourg-plenary-session

Mégsem teszik, egyszerűen azért, mert így jobban szervezhető a munkájuk. Ez szerintem ugyanígy igaz lenne a magyar parlamentre is. Most a bizottsági ülések nem egyszer átfedésben vannak a plenárisokkal, egy képviselő pedig nyilván nem lehet egyszerre két helyen. És akkor nem beszéltünk még a t. egyéni képviselőkről: 2014-től kevesebb, de nagyobb választókerület lesz, egy-egy képviselőhöz akár közel 100 település is tartozhat az ország egyes részein.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 10:18:59

@TuRuL_2k2: persze, hogy jobban szervezhető a munkájuk, mert

a) 2 hetente máshova lehet cuccolni az aktákat ide-oda, ez kényelmesebb, mint hetente

b) mint említettem, az EP nemzetközi parlament, a képviselő skóciától ciprusig ingáznak a hazai választóik/pártjik közt is, magyarországon ez nem áll fenn

c) az EP még csak nem is önálló törvényhozó szerv, az OGY azonban igen, ahol - és ez a lényeg:

a nép képviselői útján gyakorolja a hatalmat

MINDEN képviselő, nem csak a fidibolsi 2/3-ad által kimatekozott összetételű bizottságokban mehet érdemi, részletes vita

BÁRKINEK a parlamentben lehet beleszólási joga a vitákba

arról nem is beszélve, hogy BÁRMELYIK választott képviselőnek jogában áll kis hazánkban zajló ügyekben felszólalnia, illetve ha jól emlékeszem, van valami, a rezsim által is oly annyira szeretett egyéni képviselői indítványnak nevezett dolog is... amihez újfent bárkinek van érdemi hozzászólási joga, nem pedig csak gombnyomás egy nesze neked bizottsági "vita" után

ami meg a választókkal való kapcsolattartást illeti... háááát... közismerten olyan baromira sűrűn járják az egyéni képviselők a népet, hogy bruhahahaha

nincs idő plenáris és bizottságira egyszerre? nem tilos túlórázni, értelmes tempóban ütemezni, avagy nem minden szarnak bizottságot alapítani, ahnem minél több dolgot a fránya macerás demokrata plenáris ülésen megvitatni

valahogy csak sikerül a szintén 200 fős parlamentű és 10 milla lakosú cseheknek is

olyan finomságokról nem is beszélve, hogy true konzi filozófia szerint hajrá szubszidiaritás, több jogot a megyei közgyűlésnek, felsőházat és lááám, nem a pártkongresszus efftársainak kell bolhacirkuszolni

csak így kapásból...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 10:28:39

@Herr SturmLikudnik:

kieg: jelenleg még 386 fős az OGY keretszáma, ehhez képest FURCSAMÓD egyes-egyedül a fidibolsiknak fontos "szakmai" érvek miatt redukálni az ülések számát, nekik is csak 1998 után... a többiek megvoltak ezzel.

arról már nem is beszélve, hogy (a plenáris részletes vitát kiváltandó bizottságok) összetétele nem egy esetben a 2/3-on felüli arányban ad jogot a kormánynak

amelyek aztán - lásd salamon - egy órát adnának az ellenzéknek olyan apróságok, mint egy választási eljárási tv átnézésére

turulkám, nem kéne full retardba átmenni

Vidéki 2012.12.23. 11:01:54

1. Az a vélemény, hogy „a háromhetenkénti ülésezés, ami a következő, 199 fősre karcsúsított parlamentben – bár sokan erősen ellenzik – nem is lenne ördögtől való”

nem jelenti azt, hogy ez „Kövér javaslata” lenne.

A vélemény és javaslat szavak nem ugyanazt a fogalmat fedik! Tetszik érteni magyarul?

2. Nekem „rokonszenves a házelnök azon javaslata, ami megtiltaná, hogy a képviselők a verbális eszközökön túl bármilyen egyéb módon megnyilvánuljanak a Házban.”

Ne a performanszokra koncentráljanak, hanem arra, amiért a választók a parlamentbe küldték őket.

A racionális érvelést ne helyettesítsék éretlen kamaszok hülyéskedéseivel.

Az hogy fiatal korában ezt a Fidesz is megtette, nem jelenti azt, hogy a Fidesz akkoriban helyesen cselekedett. Tanulhatott hibáiból is.

„A jó pap is holtig tanul!”

laci0011 2012.12.23. 11:13:11

Szegény kövért,manapság már rendszeresen megvillantózzák a MAN IN BLACK-es fiúk.Emlékezet nélküli zombit csináltak belőle!

aszekelyek 2012.12.23. 11:35:30

fontos törvények nem mindegy, hogy milyen formában kerülnek benyújtásra? Lényeg egy törvénynél, hogy mit ír elő. lehet-e kirabolni a magyarokat vagy nem. A felelős kormány, mely semmiért nem felelős, a legelső képen látható itt. Kókadt, fodor,.... miért is vállalták ők a felelősséget valaha? Az egészségügy állapotáért? naaa? A felsőoktatás állapotáért? Azokat ők cseszték szét... Miközben szólt a végtelenített lemezeken, hogy mindenről a zorbántehet..., ma is az a lejárt lemez megy... tőlük.

aszekelyek 2012.12.23. 11:38:58

nem az volt érdekes abban, hogy lamperth benyújtotta egyéni módosítóként a tudom a dolgom önjkormányzati törvényt, melynek lényege az volt, hogy le van ...va, kire szavaztak demokratikusan az önkormányzati választáson 2006 október elején, " nem fog itt a FIDESZ pénzt osztani!" . Na ebből mi a lényeges? Mandíneren író kedvesek? Az egyéni módosítóként benyújtott törvényjavaslat - e ? Vagy valami más?

aszekelyek 2012.12.23. 11:41:00

@Steve the Great: szép bújtatott komcsizás...

P.Guszti 2012.12.23. 12:42:08

Csak támogatni lehet a háromhetes ülésrendet. A törvényjavaslatok érdemi megvitatására amúgy is a bizottságok alkalmasak, és a jelenlegi munkarend nem kedvez a bizottsági munkának.

A napirend előtti felszólalásokat nem a rendeltetésnek megfelelően használják. Majdnem minden esetben nem a fontos, sürgős intézkedést igénylő előre nem látható események megtárgyalását szolgálják, hanem politikai gyomrozást. Ezért nem kell sajnálni, ha csökken a számuk.

A különböző parlamenti performanszok betiltása is helyeselhető: egy országgyűlési képviselőnek egyéb feladata és eszközei vannak, minthogy bohóc vagy utcai tüntető módjára produkálja magát. Ha valaki csak erre képes, akkor viszont mondjon le, mivel alkalmatlan országgyűlési képviselőnek.

Igazából a parlamenti munkának az tenne a legjobbat, ha beszüntetnék a plenáris ülések közvetítését közszolgálati TV-n. Bőven elég volna, ha interneten követhetné, akinek kedve és ideje van rá. Akkor már nem volna olyan tragédia az sem, ha késő este tárgyalnának valamit. A TV közvetítés miatti politikai propagandakényszer ugyancsak ócska politikai hírveréssé silányítja a felszólalások többségét.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 13:25:05

@P.Guszti: be kéne szüntetni a még hatékonyabb munka érdekében a bizottságokat is. felcsútról leadják a törvényt, oszt nyomhatod a gombot 5 perc tanulmányozási lehetőség után, hogy tetszik-e, vagy sem.

megszavazták? igen.
parlamentben? igen.

akkor ez harasó djemokráccijá, oszt jónapot!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 13:27:09

@Vidéki: verbális eszköz a megafonon kurvaanyázás is :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 13:35:13

amúgy ez a trükkös cikk is szép példája a madis hantakommunikációnak: ál-ellenzéki formai kritikába ágyazva kiáll a komcsi pártállamosítás tartalmi része mellett

ez persze frankó előjele annak, hogy kövér efftárs nem-diktatórikus nem-demokrácialeépítő javaslata kiemelten fontos a rezsimnek és hamarosan átverik a kétharmaddal, ha tetszik, ha nem

szar dolog is az a sok részletes plenáris vita, élő adásban látható, ahogy a fidimaffia nevetséges "érveit" simán szétszedi az ellenzék

majd inkább szépen last minute "vita" jól összerakott bizottság előtt, minél kevesebb nyilvánossággal és beleszólással... a sima szavazást meg csak netre teszik fel, lehetőleg utólag, szépen megvágva :))))

igen, így fest a demokrácia megerősítése és a rendszerváltás befejezése orkotmányos módon: vissza rákosihoz

...csak ez nem lesz ilyen egyszerű

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

hoplita 2012.12.23. 15:27:46

@aszekelyek:
A fasz üsse meg a fejed székelyildi...ne itt gágogj, nyomás bejglit sütni, libafos.:)

@Vidéki:
A jó pap igen, de te halálod napjáig hülye maradsz....hogy apád húzna két marokkal a rongyba tekert faszára, te állat.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.23. 15:31:04

@Herr SturmLikudnik: Micsoda egy komcsi alember maga. Igenis fontos kérdés, hogy a bűzlő, rohadt, penészes narancsot gerezdekre vágva és aranyszegélyű tálkában, vagy kifacsarva, rostos lé formájában, talpas kristálypohárban tálaljuk a nagyérdeműnek. Ezt csak az igazi, kifinomult ízlésű úrikonzervatív polgári overground értheti, a magafajta bárdolatlan disznópásztorivadék nem.

Steve the Great 2012.12.23. 15:37:12

@aszekelyek:
Egyáltalán nem bújtattam, egészen konkrétan ez előző rendszer gyakorlatára céloztam vele, ahol a parlament bokréta volt a Minisztertanács (vagy ha úgy tetszik, Kádár János) kalapján.
Viszont érdekelne, hogy szerinted semmiféle mentalitásbeli hasonlóságot nem lehet észrevenni az előző rendszer eme gyakorlata és Kövér kijelentése között?

dr.86c 2012.12.23. 16:58:39

a jó kurva anyátokra alkalmas a 3 heti ülés a legalkalmasabb az lenne ha bezárnák a parlamentet a gazdáitok nem faszfejek?

Amocsok 2012.12.23. 17:08:42

Parlament mire jó? Öninterpella, elmútnyócév, gombnyomi? A fülkeforradalom meg van nyerve. Betonba lehet önteni mind. Örökös tagok.

Bloodscalp 2012.12.23. 17:30:18

@Herr SturmLikudnik: ezért fizetik, hogy ilyen témákban fullba nyomja.

az kedvenc mandiner kreténem politicus:) (és salát Tóni volt, minő meglepetés évek óta elfoglalt és nem ér rá írni ide).

a kis törpe amugy nagyon független média párti:) szóvá is tette most a rádió miatt.

Zuzu Petás 2012.12.23. 17:34:47

Hofi már régen megmondta:

"Ha a Kövér beszélt volna, akkor annak folyik a szar a szájából"

www.youtube.com/watch?v=PfbylGthCfM

DezInf 2012.12.23. 17:45:14

@Vidéki:

Ez a munkád? Nem kínos neked hóthülének láccani ?
Mintha lenne egy sorozat az NGC-n a világ legpiszkosabb melói néven fut. Szerintem jelentkezhetnél oda :)

is 2012.12.23. 17:45:47

@P.Guszti: "A különböző parlamenti performanszok betiltása is helyeselhető: egy országgyűlési képviselőnek egyéb feladata és eszközei vannak, minthogy bohóc vagy utcai tüntető módjára produkálja magát. Ha valaki csak erre képes, akkor viszont mondjon le, mivel alkalmatlan országgyűlési képviselőnek."

Lásd 2007-es kordonbontás. Hej, ha az az egész bohóc frakció ott helyben lemondott volna, mennyivel előbbre lenne az ország!

Dr. Verőköltő 2012.12.23. 17:49:50

jaj! ez a köcsög mandiner milyen szépen nyalja a fidesz segget!!

ati27 2012.12.23. 17:51:56

Áldott Karácsonyt mindenkinek!

balint60 2012.12.23. 18:04:28

"Ha a házelnöknek valóban szívügye az Országgyűlés méltósága, akkor legelőször azt lenne jó elérnie..."

kívánsághoz hozzátenném
*a zárószavazások előtti érdemi módosítások megszüntetését,
*a visszamenőleges hatályú törvények gyártását,
* a minőségi törvénykezést; ne kelljen egy-egy törvényt még kihirdetése(!) előtt is módosítani,
* a gránitba vésett napi taktikai okokból való farigcsálását,
* a gránitba vésett "átmeneti rendelkezéseinek" az AB vizsgálatot ellehetetlenítő felhasználását,
* a gránitba vésett maradék tekintélyének védelme végett az átmeneti (saláta) rendelkezések kiemelését,
hogy csak a legfontosabbakat emeljem ki.

Jolka40 2012.12.23. 18:05:33

Ki a nyavalya szeret minden hétfő hajnalban korán kelni, vonatra szállni vagy kocsiba ülni, két napig gombot nyomogatni, ráadásul a rohadt ellenzék dumáját is hallgatni, még három hetente is hálásak lehetnek a népek, nyalják ki.

balage_81 reloaded (törölt) 2012.12.23. 18:19:53

ez egy nagyszerű ötlet. azzal a feltétellel, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően a ritka parlamenti ülések alkalmával nem ismét az lesz, hogy a kormánypárti képviselők interpellálják a kormánypárti politikusokat. most fogadnék rá nagyobb összegben, hogy mégis így lesz. mert akkora itthon a demokrácia. bónusznak, OFF, de most találtam, hadd terjedjen tovább:

"http://www.youtube.com/watch?v=T-Yhi8SEWjU"

2.34-től. így kössék most ide a diákokat szerződéssel

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 18:42:35

ilyen ország nincs 223424135231231232353. rész

Mivel ilyen ország NINCS, ezért ez nem is történt meg, ugye? Már amiről a cikk szól.

Ki találta ki anno ezt a címet? Melyik szómágus? Melyik feketeöves szájkaratés?

Azt hiszitek, ez a szar trükk elég lesz?

Most tudtam meg, hogy nem is 1,98 misit, hanem 4,13 misit kaptatok az orbánviktor.hu-ért.

Basszátokmeg az én rendszergazdai tudásom a vindóz és offisz programokban meg még pár program installációjában kimerül (vindóz újrainstall+ a segédprogramok), de azt elárulhatom, hogy egy átlagos renccergizdának ez is bőven elég, valamint én is képes lennék ezt 5 hónapig végezni, 4,13 milláért.

Mert az egy dolog, hogy kiírjátok hogy mennyi volt a reklámbevétel 2011-ben, az meg egy másik dolog, hogy az ilyen mocskos ügyeket meg a szőnyeg alá söpritek.

NERisztán 2012

az a szerencsétek, hogy "polgárokat" kiirtották a ruszkik vagy elmenekültek '56-ban. Úgyhogy nyugodtan lophatjátok a "polgári" címkét, senki nem köp szembe titeket.
Még.

Ja még csak annyi: "turul" "vármegye" (-kft)

Mennyi közöd van neked ehhez a két fogalomhoz?
Mármint a zérón, nullán, lófaszsemmin kívül....

írtál bármikor magyar őstörténetről? vagy a vármegyékről? ezek szerepéről, lényegéről, fogalmáról?

akkor mi a fasznak lopod ezt a két, magyarok számára jelentős érzelmi tartalommal bíró nevet?

turulpina 2012.12.23. 18:51:52

Aki ehhez a háromhetes szarhoz (is) tapsol kritikátlanul, az is csak egy szaros hazaáruló rongy.

Mit ad Isten, az ún. magyarjobboldaliak mind ilyen szaros barnaorrúak.

Egészségetekre, remélem holnap mind sült orbánfost falatoztok.

alien 2012.12.23. 19:03:56

valamiért nem akarnak állandó országgyűlést nem volt 1998 után sem, majd ha megbuktak, akkor eltakarítják ezt is utánuk remélem szitokszó lesznek a neveik ízlelgetem orbán, matolcsy, selmeczi, szijjártó, balogh, lézer, semilyen soroljam?
tudjátok ti is, menjetek regisztrálni, hogy lemossuk az arcunkba csapódott narancsot, akárhogy ízlelgetem ennek nem narancs szaga van már régen...

alien 2012.12.23. 19:09:36

@TuRuL_2k2: csak mondom, hogy kár az EP-hez hasonlítani az OGY-t már csak azért is, mert az eu fő szerve a különféle összetételű tanács, az EP meg csak úgy van, viszont a tanács rendelete az közvetlenül hatályos, megelőzi a tagállami törvényeket, úgyhogy nem mindegy mit csinál az EP?

www.corvinusembassy.com/ep/?page=7&corvina=7&level=3&content=53

tomwar 2012.12.23. 19:20:26

@Vidéki: Szedd ki a paksi mogyorot a fogaid kozul!

A szervilizmus sut minden szavadbol.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2012.12.23. 19:22:46

szabályokkal a méltóságért, nagyon jó, még szerencse, hogy nem valami méltóságos sétával, vagy tüntetéssel...

kvadrillio 2012.12.23. 19:28:32

"Új adó bevezetése oldhatja meg a felsőoktatás helyzetét
További hatásvizsgálatokra lenne szükség a diplomásadó hazai bevezetéséhez.
Vásárolna ingatlant a 2000-es árszinten? Floridában most megteheti, 10 évvel korábbi áron juthat hozzá azonnali pénzbevételt nyújtó befektetéshez. Utazását megszervezzük és lebonyolítjuk.(1) 345 8211 200

A Napi Gazdaság hétvégi számának cikke
Kapcsolódó cikkek

OKF: vasárnap délutánig mintegy félszáz baleset történt
Veszélyes a közlekedés Közép-Magyarországon
Ez lesz hétfőn
Kormányzati állást kapott Kövér László felesége
BKK: A havazás miatt fennakadásokra kell számítani a közlekedésben
Mennyit keresne a magyar, hogy jól éljen?

A felsőoktatási intézményekben értékben épp pótolná az évek alatt 60 milliárd forint deficitet a két Közép-európai Egyetem docense, Vass László által felvetett diplomásadó, ám a Magyar Rektori Konferencia elnökségi tagja szerint további hatásvizsgálatokra lenne szükség ahhoz, hogy a gyakorlatban is működjön az új adónem. A brit mintára felvetett ötlet ugyanis a szigetország piaci alapon működtetett egyetemein, főiskoláin sokkal inkább tőkehiányt pótló megoldás lehet, mint nálunk − mondta Vass. A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola (BKF) rektora szerint különbséget kellene tenni a diplomásadó fizetői között a Magyarországon és a külföldre vándorolt dolgozók között, különben sérülhet a társadalmi igazságosság elve.
A diplomásadó lényege, hogy akinek diplomája van, az oklevél kiadási évétől függetlenül 1,5 százalék többletadót fizetne az szja-köteles jövedelme után. A többletbevétel fedezheti a kormány által jelenleg elvárt tandíjat. Mivel jövedelemmel arányos lenne, egy 50 ezer forintot kereső félállású pedagógus csak havi 750 forintot fizet, míg egy egymilliót kereső menedzser havi 15 ezer forinttal járul hozzá a felsőoktatás költségeihez.

Az OECD felmérése szerint ugyanis a felsőoktatásba beruházott közpénz nagyobb bevételt generál közösségi oldalon, mint egyénin, így "a teher és haszon terítése az angol minta alapján nem feltétlenül igazságos". A magyar költségvetésben az oktatási tárca (költségvetési fejezet) a felsőoktatási támogatásokat folyamatosan visszavágta, abszolút értékben 32 százalékkal, ám az inflációval együtt számolva ez 21 százalékos csökkenést jelent. Látszik az is, hogy a felsőoktatásnak nyújtott direkt állami támogatás reálértéke az elmúlt négy évben (2013-hoz képest) több mint 50 százalékkal, vagyis a CEU-professzorok által kalkulált 50-60 milliárd forinttal csökkent.
Állami támogatás a felsőoktatásbanÉv Milliárd forint Infláció (%)
2009 186 4,2
2010 181 4,9
2011 170 3,9
2012 157 5,8*
2013 126 5,2*
*várható
Forrás: Forrás: Oktatási Minisztérium,EMMI"

EZEK MÁÁÁÁ MEGINT MIT TANÁLTAK KI ?????+!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 19:36:10

@Holger Hartland: Az elmélet síkján ki kell irtani az ultrademokrácia gyökereit. Először is rá kell mutatni arra, hogy az ultrademokráciának az a veszélye, hogy rombolja, sőt teljesen tönkreteszi a pártszervezetet, gyengíti, sőt teljesen aláaknázza a párt ütőképességét, képtelenné teszi a pártot harci feladatainak elvállalására, és ezáltal a forradalom kudarcához vezet. Továbbá rá kell mutatni arra is, hogy az ultrademokrácia a kispolgári fegyelmezetlenségből ered. Amennyiben az ilyen fegyelmezetlenség behatol a pártba, ez politikailag és szervezetileg ultrademokratikus eszmékké fajul. Az ilyen eszmék teljesen összeegyeztethetetlenek a proletariátus harci feladataival.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.23. 19:40:37

@Bloodscalp: KK/TT-nek megszólalt a lelkiismerete (vagy a tóninak, vagy a kálmánnak. utóbbi valószínű, mivel kínai helyismerete alapján látja, hogy azok is ortodoxabb kapitalisták már, mint eltolcsy)

Bloodscalp 2012.12.23. 19:57:47

@Herr SturmLikudnik: rég megvették pénzen. olykor látni lehet hírtv ahogy összegörnyedve mondja amit elvárnak tőle kínával kapcsolatban általában.

sutyerák 2012.12.23. 20:28:49

5-6 milióért megint aktív lett.
-végülis,nem az a kérdés,hogy qrva-e,hanem mennyit fizetnek?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 20:39:11

@Herr SturmLikudnik: Ezért is vették be a brancsba ezt a szerencsétlen hülye Laknert. KKTT-ből kifogyott a szusz.

Régebben ő volt itt a helység kalapácsa.....:)))) Amikor még a liberófika cikkeit írta.

A Lakneren látszik hogy nem fogja az adást. A gagyi horrorjához eddig még senki sem szólt hozzá.:) egyébként is csak a liberó bullshittingre futja tőle.

Egyébként: egyszerűen annyi szálon feslik a fidesz hogy már számolni sem tudom. oktatás, gazdaság,, szimbolikus politikai ügyek (ügynöktörvény)....

Az is hihetetlen, hogy szinte _minden_ médiumból a gátlástalan orbán- meg fityeszpropaganda megy egy-az-egyben a szocikat idéző időkkel.

Az uccsó pedig a bennem fogalmazódott gyanú: a fidesz-szavazók nagy része mintha egyenesen ÉLVEZNÉ, hogy orbán mindennap újat hazudik. Mert ettől "ügyes", ettől okos, a szabályok alól kibúvó (ill. kibújni akaró) átlagpolgár tökéletesen azonosul vele.

Mint amikor a jómunkásember hazamegy, lerogy a tévé elé és igézett szemekkel bámulja a tévén, a Dexter miként darabolja fel a legújabb áldozatát (és ezáltal ő is beleélheti magát a "bábjátékos,", rosszfiú, könyörtelen állat szerepébe, aki egyébként nappal szintén egy gátlásos átlagember), úgy néz az átlagfideszes megbabonázva a Viktorra. Egyszerre azonosul vele, és vetíti beléje saját bukott senkiségét.
Ő már nem képes semmire, de majd a Viktor: Mutasd meg ezeknek, Viktor! Jól megmutattad nekik, Viktor!

A Viktor a Dexter politikai megfelelője. És ahogy az átlagpolgár nézi a Dextert, úgy drukkol a Viktornak is.

kúrórudi 2012.12.23. 20:40:12

seggnyaló poszt megint...

"Nem véletlen, hogy az Európai Parlament is csak 2-3 hetente tart plenáris üléseket"

az ep egy nemzetek felett álló szervezet nincs saját állama nyilvánvalóan másjellegű és kevesebb feladata van.. talán nem vele hanem egy másik eu ország saját parlamentjével kéne összehasonlítani...

akkor persze kiderülni mint a regisztrációtól h egy példanélküli faszság...ami mellett nincs épkézláb érv és nyilvánvaló a számdék h az ellenzéket akarjáknehezebb helyzetbe hozni...

kúrórudi 2012.12.23. 20:42:14

kedves mandiner
írtatok ogy méltóságról akkor
- amikor a fidesz kivonulgatott?
- amikor a jobbik zsidózik (!!) az országházban??

nem.

hát ilyen elfogultak vagytok....

kúrórudi 2012.12.23. 20:45:15

@kvadrillio:

mi is volt évekig a jobbos duma??

NÉPBUTÍTÓ kormány....

ehhez képest a nem népbutítók:
- 18ról 15re leviszik a tankötelezettséget
- jelentősen megnyírják a felsőoktatás támogatását

ez megint olyan h csak egy agyhalott tud erre is tapsikolni....

ezt épeszű embernek be nem adják...

sutyerák 2012.12.23. 20:51:51

@kúrórudi: a mandinert az orbán rezsim pénzeli.
tudtommal orbán fészbúk oldalát is ezek szerkesztették.
-akkoriban 5-6 milláról írtak.
-függetlenek.

kela-bá 2012.12.23. 20:53:06

Békés Boldog Karácsonyt !

- www.tudatraebresztes.blog.hu
- www.logoszvilag.hu

További szép estét !

kúrórudi 2012.12.23. 20:58:18

@sutyerák:

remélem ízlik is nekik amit orbán seggében találnak és nem csak pénzért de undorral teszik.....

tipp: szeretik is az ízét.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 20:58:22

@kúrórudi: definiáld kérlek mit jelent az hogy "zsidózni". Utána pedig:
a "zsidózás" rossz dolog? mert ezen az alapon van olyan hogy "magyarozás" is? Mert ha van zsidózás, akkor van magyarozás is. amit a zsidózás alatt értünk, (pl. rosszat mondani a zsidókra en bloc), azt érthetjük a magyarozás alatt is (rosszat mondani a magyarokra en bloc)

Magyarországon melyik a rosszabb? Ha magyaroznak vagy ha zsidóznak? Tehát: _Magyar_országon melyik a rosszabb?

kúrórudi 2012.12.23. 20:59:00

@Schwerer Gustav:

te játszod a hülyét vagy az is vagy?

kúrórudi 2012.12.23. 21:01:49

@Schwerer Gustav:

1. mesélj kérlek híres parlamenti "magyarozás"okról...
2. ha egy magyar általánosságban beszél a magyarokról az egész más... példa: ha én dugom a saját csajom az tök jó, ha te akkor levágom a faszodat... érted ugye a különbséget??

kúrórudi 2012.12.23. 21:05:45

@Schwerer Gustav:

másik példa: ha én azt mondom h a kurva anyámat akkor egy szimpla fasz vagyok ha te mondod h a kurva anyámat akkor törött lesz az orrod....

komissarlajos 2012.12.23. 21:17:14

@aszekelyek: Csillapodj már le! Itt vigyorog rád a főnököd, köcsög, jobbra.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 21:17:29

@kúrórudi: magadból indultál ki? Egyszerűen megkérdeztem, mit jelent a fogalom. Vagy akkora segg vagy, hogy még ezt sem tudod értetően elmondani? hát akkor mi a faszért használod? Érted...

Tehát a zsidózás az "olyan" mint amikor valaki kúrja más barátnőjét, illetve szidja az anyját? a jobbikos ezek közül melyiket csinálta a parlamentben?

"ha egy magyar általánosságban beszél a magyarokról az egész más"

És amikor a _zsidó_ jelenti, ki hogy magyar kultúra (=az EGÉSZ magyar kultúra) "nem más mint bőgatya és fütyülős barack"?

És amikor a zsidó jelenti ki, hogy magyar (=az összes magyar) "genetikai alattvaló, röfög a moslékban"?

Amikor a zsidó világkongresszus alelnöke írja hogy "gyűlölöm én ezt a népet/ férfiakat és a nőket" (=az egész magyar népet) az micsoda?

kúrórudi 2012.12.23. 21:21:53

@Schwerer Gustav:

"a _zsidó_ jelenti, ki hogy magyar kultúra (=az EGÉSZ magyar kultúra) "nem más mint bőgatya és fütyülős barack"?"

ez természetesen ugyanolyan gáz... ez kb. 92ben történt..

ha 20 év alatt ezt az egy példát sikerült felhoznod azzal máris igazoltál mindent...

tudod nem az egyedi példák megléte dönti el a problémát hanem az esetek gyakorisága durvasága... bármelyik blogba fórumta beleolvasol tele van burkolt vagy teljesen nyílt és durva zsidózással...

kúrórudi 2012.12.23. 21:24:15

@kúrórudi:

mondjuk nincs túl sok értelme veled erről vitázni aki egy náci tankról nevezte el magát....

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 21:41:45

@kúrórudi: "ha 20 év alatt ezt az egy példát sikerült felhoznod azzal máris igazoltál mindent..."

Valóban? _egy_ (és csakis egy) példát hoztam fel?
:DDDDDDDD

Hármat is felhoztam egyébként, de tudnék többet is. (tudsz _számolni_?)

még mindig nem mondtad meg, mit jelent "zsidózni"...ezért kénytelen vagyok azt gondolni, hogy NEM JELENT SEMMIT....

"mondjuk nincs túl sok értelme veled erről vitázni aki egy náci tankról nevezte el magát...."

Argumentum ad hominem...mondjuk abban igazad van, hogy konkrétan zéró értelme van neked velem erről vitázni....:) Mivel hatalmas nagy különbségek vannak köztünk. Mindenféle értelemben....

kúrórudi 2012.12.23. 21:48:47

@Schwerer Gustav:

hogy mit jelent zsidózni? nyilvánvalóan azt amikor burkoltan vagy nyíltan az egész népre általánosítva mondanak "rosszat" vagy olyat ami másokban gyűlöletet ébreszt létrehozza/fokozza az előítéleteket....

zembertelen 2012.12.23. 21:49:49

Aszongya a haverom, hogy az agy bomlik a leggyorsabban.
Tényleg.

kúrórudi 2012.12.23. 21:53:00

@Schwerer Gustav:

"szeretnéd ha lenne?"

leszarom csak kíváncsi voltam...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 21:54:38

@kúrórudi: Értem.

a jobbikos mi rosszat mondott az egész zsidó népre?

a rosszat idézőjelbe raktad (egyébként helyesen). mit jelent pontosan "rosszat" mondani?

Kinek van ehhez joga, hogy ezt eldöntse, mi a "rossz" ebben a témában, és mi nem?

"gyűlöletet ébreszt" "előítéleteket hoz létre"
Gondolom te is érzed (meg én is), hogy ezek bizony eléggé homályos fogalmak. Ki dönti el, kinél van az erkölcsi ítélőpálca, hogy megfellebbezhetetlenül kijelentse, mi az ami "gyűlöletet kelt"?

balambher 2012.12.23. 22:00:03

@kvadrillio: további javaslataim adókra, a 2014-es költségvetés egyenlegének javítására:
- véradó - vércsoport után fizetendő (A-soknak 19, B-seknek egy híján húsz, AB-seknek 38/2, 0-soknak pedig nem lenne, de őt 19 pótadót fizetnének);
- hangadó - akinek hang jön ki a torkán, az fizesse, aki néma, az meg némasági adót;
- mérvadó - minden magyar állampolgár, akinek a személyi azonosítója az 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 számok valamelyikével kezdődik, az itt élő külföldiek pedig ehelyett regisztrációs adót fizetnének;
- híradó - mindenkinek, aki tájékozódik.

kúrórudi 2012.12.23. 22:06:13

@balambher:

ezeket a marha "vicces" adókat valami 80as évek végi maksa hiradóból szedted??

kúrórudi 2012.12.23. 22:10:46

@Schwerer Gustav:

kár ilyen szinten elmaszlagni ezt a problémát....

ha én azt írom/mondom h ANYÁD. akkor mindenki pontosan tudja h mit mondtam.... szigorúan nézve az "anyád" nem más mint egy egyesszám második személyű birtokos raggal ellátott főnév.... önmagában mint hiányos mondat nem tartalmaz semmi kijelentést állítást....

a magukat okosnak gondoló nácik próbálják ugyanígy elkenni a zsidózást... pedig pontosan tudja mindenki miről beszélünk és mik a határok.... pontosan. hiszen szándékosan zsidóznak úgy akik zsidóznak h utána elkenhessék...

pedig az egésznek valójában a célja az ami a zsidózást zsidózássá tesz nem a konkrét szöveg...

neked aki egy náci harceszköz nevét adtad magadnak nicknévnek aligha kétséges a szándékod....

kúrórudi 2012.12.23. 22:14:48

"pedig az egésznek valójában a célja az ami a zsidózást zsidózássá tesz nem a konkrét szöveg..."

éppen ezért zsidózás a gyöngyi féle szöveg...mert a célja kétségkívül hangulatkeltés indulatfokozás hergelés...

kúrórudi 2012.12.23. 22:17:07

gyöngyösi féle....

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 22:28:54

@kúrórudi: Nos.

Én azt _kérdeztem_ hogy mit jelent a "zsidózás". mivel sokadjára is megbuktál válaszolni, ezért kénytelen voltam megállapítani, hogy semmit sem jelent.
(Az nem válasz hogy: "tudod te azt"... nem, nem tudom. azért kérdezem....)

maradjunk a példádnál! He én egy zsidónak azt mondom, hogy k. anyád! akkor azzal az összes zsidót sértettem meg, vagy csupán dühös vagyok erre az egyre? Na ugye.

"pedig az egésznek valójában a célja az ami a zsidózást zsidózássá tesz nem a konkrét szöveg..."

Ezt konkrétan BÁRMIRE el lehet mondani. hogy "nem a szöveg a lényeg, hanem a szöveg célja"....

"neked aki egy náci harceszköz nevét adtad magadnak nicknévnek aligha kétséges a szándékod...."

Mi tudsz te a szándékaimról? honnan tudod, mi az én első számú szándékom? Második, harmadik stb?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.23. 22:33:49

@kúrórudi: "a célja kétségkívül hangulatkeltés indulatfokozás hergelés..."

már ne haragudj, de pszichológus vagy? Belelátsz az emberek lelkébe? Vagy tán a "zsidózás" nemzetközileg elismert szakértője? Ki tett azzá? Mert minden egyéb esetben tartozol megindokolni, megmagyarázni, hogy - szerinted- miért volt Gyöngyösinek ez a célja.

balambher 2012.12.23. 23:28:34

@kúrórudi: Csak hiszed, hogy vicces, amíg nem látod viszont.

Tamás Csacsicska 2012.12.24. 00:30:10

Kövér Házelnök urunk arra utalt nagyon világosan, hogy teljesen felesleges a sok ülésezés, amikor 263 báb akkor és olyan gombot nyom meg, amit Orbán parancsol nekik.

Más szavakkal: ha 2/3 van a Parlamentben, akkor teljesen felesleges a Parlament, mert úgyis csak az történik, amit a 2/3 akar. Kövér ugyan nem mondta, de áthallható, hogy ilyen körülmények között semmiféle egyeztetésre sincs szükség, a bizottságok is tök feleslegesek, mert ott is érvényesül a 2/3, de legalább a sima többség.

Csak gratulálni lehet Kövér Lászlónak - szerintem a 263 képviselő maradjon otthon, a fizetésüket meg utalják át ösztöndíjnak, az egyetemisták részére. A 236 majom havonta alsó hangon hazavisz 250 millió forintot, ez éppen 5.000 egyetemista 12 havi ösztöndíja lehetne, ha mindegyik havi 50.000 pénzt kapna.

Ha kell, én szívesen nyomogatom a gombot a 263 madár helyett, teljesen önkéntesen, térítésmentesen, mondhatni társadalmi munkában.

Éljen a Fidesz, az ország vezető ereje, népünk nagy barátja! Éljen Pozsgai Imre és a hét kicsi törpe! Érjen szeretett vezérünk, Orbán Viktor dr. (miniszterelnök urunk) és kedves helyettese, az örökkön mosolygó dr. Kövér László (házelnök urunk).

Éljen a demokrácia !

Vagy ahogy mentorom, a Volán 22.sz. Vállalat egykori TMK vezetője mondta volt:

„Nagy idők – nagy emberek, szar idők – szar emberek!”

turulpina 2012.12.24. 04:16:49

Gerinc László maga is sokat tesz az ogy. méltoságáért, pl. azzal, h a hű barnaorrú hazaárulókat kitünteti, vagy az asszonyt kinevezteti.

www.magyarhirlap.hu/kituntettek-a-bekemenetet

index.hu/x.php?id=inxcl&url=http%3A%2F%2Findex.hu%2Fbelfold%2F2012%2F12%2F23%2Fkover_felesege_jarasi_hivatalvezeto_lett%2F

kúrórudi 2012.12.24. 08:32:58

@Schwerer Gustav:

kár hazudoznod...

"Én azt _kérdeztem_ hogy mit jelent a "zsidózás". mivel sokadjára is megbuktál válaszolni, ezért kénytelen voltam megállapítani, hogy semmit sem jelent."

feljebb írtam... ne hazudj.

"maradjunk a példádnál! He én egy zsidónak azt mondom, hogy k. anyád! akkor azzal az összes zsidót sértettem meg, vagy csupán dühös vagyok erre az egyre? Na ugye."

te egy ostoba biztiőr lehetsz aki elolvasott 2 könyvet és azt hiszi okos...

ha azt mondod egy zsidónak h a kurva anyád...akkor azt annak az egynek mondtad.... ha azt mondod h kurva anyád te zsidó akkor ott már kihangsúlyozod a származását...

mondom: egyszerű ez.. csak egy kötekedő magát okosnak gondoló ostoba náci számára nem az mint amilyen te lehetsz.....

felcsutisuttyo 2012.12.24. 08:34:40

A Három Közjogi BUGA JAKAB ORSZÁGA:::Mit vártok még hülye magyarok????????
Nem jönnek a NATO csapatok segíteni ..................

kúrórudi 2012.12.24. 08:40:44

@Schwerer Gustav:

a konkrét szöveg előzményei, körülményei, a beszéd közlésének módja vagy akár a beszéd előadójának személye (korábbi közlései) vagy éppen a hallgatóság azok amik árulkodnak a céljáról.... és ez a szándék az ami a konkrét tartalommal együtt valamit "zsidózássá" vagy általánosan minden esetre rasszista megnyilvánulássá tesz.....

egyszerű ez csak több agy kell hozzá mint egy néhány könyvet olvasott náci biztiőrnek van....

pierre bayle 2012.12.24. 09:03:17

Nem hiszem, h Kövér László szavait bármiféle racionális diskurzus - akár publi - tárgyává kellene tenni. Az akarat vegytiszta manifesztációja: kétharmad van, így akarjuk, így jó nekünk, így lesz. Nem érdekesek a demokrácia elvei, nem érdekes a fidesz múltja. Akarat van. G. Fodor Gábor gondolom most beleélvezett a nadrágjába KL szavai olvastán.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2012.12.24. 10:02:04

@kúrórudi: 2012.12.23. 20:42:14

"kedves mandiner
írtatok ogy méltóságról akkor

- amikor a jobbik zsidózik (!!) az országházban??"

A 'zsidózás' nagyonis fontos az ogy-ben - a zsidóknak.
Igaz, legutóbbis 1 nap múlva kaptak észbe, hogy 'jé, GyM csúnyát mondott a zsidókra!'

dzsoli1 2012.12.24. 10:39:20

Én azt szeretném kérdezni,látott e már valaki képviselőt a parlament valamelyik kijáratának 5 méteres körzetén túl dohányozni,esetleg a képviselői irodaháznál?Ha már olyan szépen megalkották a dohányzás ellenes törvényt.Megkérdeztem az index-et de gyávák,nem merték megpiszkálni.

kúrórudi 2012.12.24. 11:32:24

@dzsoli1:

szerintem vannak ennél fontosabb kérdések is.....

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.24. 12:13:52

@kúrórudi: :DDDDDD

továbbra se tudtuk meg mit jelent zsidózni, csupán "kúrórudi" handabandáját a témában..

Nem baj én, jól szórakozom rajtad:)

Továbbra se feledd, mint írt az egyik zsidó falkavezéred:

"mi mindig jobban gyűlölünk titeket!"
mi=zsidók

kúrórudi 2012.12.24. 13:32:00

@Schwerer Gustav:

handabandázni te szoktál... egy okoskodó biztiőr szintjén vagy.....

én pontosan megfogalmaztam.... olvashatod te is feljebb márha tudsz olvasni.....

nekem nincs falkavezérem...önálló gondolkodó ember vagyok....

falkavezére az olyan buta szolgalelkű portásoknak van mint te akiknek mások mondják meg h mit kell gondoljon aztán beáll tapsikolni vagy karlengetni a sorba mert csak arra képes...

dzsoli1 2012.12.24. 15:27:06

@kúrórudi: szerinted.szerintem meg az országgyűlés méltósága az is,hogy betartják a maguk által meghozott törvényeket.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.24. 16:01:40

@kúrórudi:

szóval akkor mit jelent hogy "zsidózni"? mert pontosan még most is képtelen vagy megfogalmazni.

kúrórudi 2012.12.24. 16:37:20

íme...

egytől egyig mindet írtam már:

azt amikor burkoltan vagy nyíltan az egész népre általánosítva mondanak "rosszat" vagy olyat ami másokban gyűlöletet ébreszt létrehozza/fokozza az előítéleteket....

ha én azt írom/mondom h ANYÁD. akkor mindenki pontosan tudja h mit mondtam.... szigorúan nézve az "anyád" nem más mint egy egyesszám második személyű birtokos raggal ellátott főnév.... önmagában mint hiányos mondat nem tartalmaz semmi kijelentést állítást....

a magukat okosnak gondoló nácik próbálják ugyanígy elkenni a zsidózást... pedig pontosan tudja mindenki miről beszélünk és mik a határok.... pontosan. hiszen szándékosan zsidóznak úgy akik zsidóznak h utána elkenhessék...

pedig az egésznek valójában a célja az ami a zsidózást zsidózássá tesz nem a konkrét szöveg...

a konkrét szöveg előzményei, körülményei, a beszéd közlésének módja vagy akár a beszéd előadójának személye (korábbi közlései) vagy éppen a hallgatóság azok amik árulkodnak a céljáról.... és ez a szándék az ami a konkrét tartalommal együtt valamit "zsidózássá" vagy általánosan minden esetre rasszista megnyilvánulássá tesz.....

nem az egyedi példák megléte dönti el a problémát hanem az esetek gyakorisága durvasága... 

mondom: egyszerű ez.. csak egy kötekedő magát okosnak gondoló ostoba náci számára nem az mint amilyen te lehetsz.....

kúrórudi 2012.12.24. 16:38:19

@Schwerer Gustav:

tessék....

boldog karácsonyt!

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.24. 19:02:04

@kúrórudi: mindent írtál, csak azt nem, mit jelent "zsidózni". Mit jelent "zsidózni"?

Kisbetűvel írod a Karácsonyt?
Annyi is jelent neked...és annyit is ér számomra.

kúrórudi 2012.12.24. 20:50:12

@Schwerer Gustav:

na tudtam h megint vmi kötekedés lesz a reakciód...

öngól1:
még véletlenül sem kívántál viszont boldog karácsonyt.... és te beszélsz arról ki tiszteli az ünnepet meg a másikat.... (én tettem egy gesztust téged jellemez a rá adott reakció)

öngól2:
mindent kisbetűvel írok ha nem tűnt eddig fel.... meg vesszőt is direkt nem teszek... egyszerűbb így itt...

öngól3:
kedvenc jobbos blogod a mandiner legfrissebb karácsonyi posztjának címe: "Boldog karácsonyt kívánunk".... nekik is megírod azt amit nekem ugye??

javaslat:
pihenj... elfáradtál a sok portás munkád alatt.... megérdemled a karácsonyt remélem volt sok kannás bor becsületes őstermelőktől a fa alatt neked.... meg 1-2 nácis könyv amit az éjszakai műszakban olvasol majd és amiktől azt hiszed művelt / okos vagy.....

kúrórudi 2012.12.24. 22:03:48

@Schwerer Gustav:

öngól4:
ha nem proli melldöngetős magyar lennél aki még rasszista is hanem tényleg magyar a szó nemes értelmében a tiszteli a nyelvet történelmet kultúrát és ismeri is, akkor pl. tudnád h a karácsony hasonlóan ahhoz h "magyar" kisbetű mert köznév....

ha hallgattál volna....

akkor egy egyszerű buta portás maradsz így meg egy magát égető nagyhangú proli lettél (az egyszerű portás mellett)....

kúrórudi 2012.12.24. 22:11:43

@Schwerer Gustav:

csúnyán beégtél.....

ilyen az amikor a 2 könyvet olvasott biztiőr nekiáll okoskodni és megmondani a tutit a kocsmában... ott lehet h vállbaveregetnek...nekik mutogathatod a frissen dukkózott suzukidat is a horogkeresztes matricával...

de már egy netes fórumon is cikin segg vagy.. ez van....

a gondolkodás nem a te tereped... 2006 őszén autógyújtogatás közben biztos menőbb voltál a néhány tucat elvbarátod (tettestársad) között... az a te igazi éned...

picur3ka 2012.12.25. 04:05:48

ennyi embert meg Rakosi se tilttott be, mint az Orban rendszer alatt

picur3ka 2012.12.25. 04:06:57

ennyi embert meg Rakosi se tilttott be, mint az Orban rendszer alatt

picur3ka 2012.12.25. 04:08:57

"Nincs itt egy rendes ember , úgy unatkozom. mit kell ilyenkor csinálni?"

Persze, hogy nincs, mindet betiltottak 2010 ota. A forradalmarok altalaban fold ala mennek.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.25. 11:26:42

@kúrórudi: Mindent kisbetűvel írsz...ez vajh' melyikünket minősíti?

"én tettem egy gesztust téged jellemez a rá adott reakció"
Semmilyen gesztust nem tettél hiszen az én egyszerűen feltett kérdésemre sokadjára is megbuktál válaszolni. Ez önmagában negatívum, ezt egy "karácsonyoszással" nem lehet jóvátenni.
hiába öntöd le a szart tejszínhabbal, nem lesz belőle tejeskávé. ennyit a szar gesztusodról.

"kedvenc jobbos blogod a mandiner legfrissebb karácsonyi posztjának címe: "Boldog karácsonyt kívánunk""
"nekik is megírod azt amit nekem ugye??"

Már megírtam szardarab. Ostobaság egy mítikus ünnep jelentőségét a helyesírási szótár x-edik kiadása alapján lekicsinyelni.

"Biztonsági őr" -magadból indultál ki? Vagy azért haraptál rá, mert én nem válaszoltam rá vissza? :DDDDD

Jól van suttyókám, ennyi voltál. Nagyhangú buta proli.

Na ugass be utoljára valamit, hogy tied legyen az uccsó szó. A magadfajta ostoba proli csicskák imádják ezt.

kúrórudi 2012.12.25. 13:09:45

@Schwerer Gustav:

nem írok semmit... amit produkáltál magáért beszél.. ismét magadat járattad le.

kúrórudi 2012.12.25. 16:09:56

@Schwerer Gustav:

csak jelzem h a karácsonyt még a kuruczinfo is kisbetűvel írja.... mert így helyes magyarul..... egy sötét portás mint te ezt persze nem tudja...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.25. 18:49:05

@kúrórudi: "nem írok semmit"

:):):):):):):) Ha azt írod hogy "nem írok semmit", akkor már írtál valamit.....

"portás"
azt hiszes ha egy baromságot sokszor írsz le, attól igazzá válik? Mekkorát tévedtél egyébként!!!:DDDDDD

Na ugass még egyet, leírtam hogy a te sötét fajtád ezt szereti, igazam lett és igazam lesz újra. :DDD
süti beállítások módosítása