Kultúrharc? – Piktorok és komédiások háborúja
2012. december 17. írta: aristo

Kultúrharc? – Piktorok és komédiások háborúja

kulturharc.jpg

„Hiszen minden ott jó és szép, ahol helyénvaló, rossz azonban és rút, ahol helytelen”
(Xenophón
)

Mikor Caesart március idusán – vagy a görög naptár szerint Anthesterión havának közepe táján – a szenátusban meggyilkolták, gyilkosainak, Cassiusnak, Brutusnak és a többieknek szembe kellett nézniük azzal: a nép szerette Caesart, és ezért várható volt, hogy nem fogja szó nélkül hagyni a merényletet. Róma meglehetősen durva hely volt akkoriban, egy praetort például úgy téptek szét – pedig csak a neve volt azonos a keresett személlyel –, hogy eltemetni valót sem hagytak belőle; és egyébként is gyakoriak voltak a római démosz hasonló látványos megnyilvánulásai. A tetejében a városban voltak Caesar elbocsátott katonái, akik egyrészt istenítették volt imperátorukat; másrészt várták, hogy megkapják az ígért jutalmakat, és ez – az ígérettevő halálával – veszélybe kerülni látszott. Ebben a fenyegető helyzetben a tettesek – mai szóval – kommunikációs tervet készítettek, amely két, alapvető üzenetből állt. Egyrészt azt mondták, hogy ők most visszaadták a népnek az olyannyira áhított szabadságot, amit a zsarnok elvett tőlük, másrészt pénzt ígértek ugyanennek a népnek. Ahogyan Appianos írja, két ellentmondónak tűnő dolgot szerettek volna egyszerre: azt, hogy a nép szabadságszerető legyen, ezzel együtt pedig korrupt. Appianos nem kis rezignációval megjegyzi, hogy ez utóbbira volt inkább esély. A dolog működött is kis ideig, később azonban – többek között a kommunikáció kudarca – a Filippi melletti csatatérre vezetett, ahol is megnyílt az út Octavianus előtt, hogy Augustus Caesar néven Róma első császára legyen – ez azonban már egy másik történet.

A szabadságvágy aktuális terepe a művészet, a harc a Kulturkampf egyik hadszínterén a művészet szabadságáért folyik. Ez ugyan fogalmilag is ostobaság, mert ha meggondoljuk, a művészet, erre mifelénk mindig szabad – legfeljebb nem fizetnek érte. Bárki, bármit alkothat, amit csak akar, mi több, mutogathatja is, legfeljebb nem veszik meg, de mint tudjuk, egy igazi művésznek ez mit sem jelent. A visszatarthatatlan alkotási vágy felülkerekedik benne a kicsinyes anyagiakon. „Inter arma silent Musae” – mondták a régiek, de hát mit tudtak ők Spiró fennkölt költészetéről, Esterházy szellemes megjegyzéseiről vagy Dopemanról? A mi kis Kulturkampfunk kifejezetten kedvezni látszik a múzsák tevékenységének. Szinte nap mint nap keletkeznek új és még újabb performance-ok, kiállítások, installációk és még ki tudja mik a művészet szabadságát hirdetve, védve azt a kulturális diktatúrától. Fekete György sajátságos, reneszánsz frizurája a leggyakrabban látható formák egyike lett.

*

Előbb a Dörner-féle Új Színház ügy, most pedig Fekete György jegyezte MMA és a Műcsarnok körül habzanak az indulatok. Bár Csurka István – végső tréfaként – a legvadabb fasisztázás és antiszemitázás közepette, alkalmatlan időpontban meghalt, sok-sok javítanivalót hagyva az évekre előre megírt és az Új Színház (szigorúan) művészeti tevékenységét – tudják, sine ira et studio – elemző jellegű cikkekben. Halálával persze nem tudott meglógni, fog ő még kapni rendesen. Most azonban itt van ez a Fekete. A tét óriási. Műterem-kiutalások, ösztöndíjak, alkotóházak, állami megrendelések, utazási kedvezmények, nyugdíjak és hát természetesen a szent művészet maga. Az összeg, amiről szó van, pitiáner, ha egy jól sikerült völgyhídra vagy metróberuházásra gondolunk, azonban Pallasz Athéné és Apollón mai papjai kevéssel is beérik.

A magyar értelmiség és művészeti élet hosszú, rögös úton jutott olyan mélyre, ahol most tart. Nem tudhatjuk, hogy hányan hitték el a kezdeteknél az abszurd ígéreteket, nem tudhatjuk, hányan gondolták/gondolják úgy, hogy a kommunista kísérlet mégiscsak egy esély volt a modernizációra, a társadalmi igazságosság növelésére és a „Horthy-fasizmusnál” amúgy is minden jobb. Mindenesetre a legjobbak, mint Nagy László vagy Juhász Ferenc már a korai ötvenes években ébredezni látszottak a kommunizmus mákonyos bódulatából, hogy azután hosszan és alaposan bűnhődjenek hiszékenységükért. A felébredtekre hosszú, reménytelen és többnyire alkoholtól tocsogó évek vártak, válásokkal, szétszórt gyerekekkel és hosszú, megalázó várakozásokkal Aczél elvtárs előszobájában. „Mit lehet tenni?” – mondogatták – „mit lehet tenni, nincsen szabadság”. A riasztóan köznapi, kicsinyes, banális árulás a mindennapok részévé vált. Úgy tűnt, a nagy dolgok eltűntek örökre már, s lassan emlékük sem marad. Árulkodó a börtönökből szabaduló '56-os rabok megdöbbenése és felháborodása: miközben ők úgy hitték, a szabadságért szenvednek mártíromságot, idekint, a többiek csöndesen behúzódtak Csermanek ölelésébe, hogy eljussanak a SZOT-üdülőbe évente egyszer, főműsoridőben. Mert bár minden ingyen volt, semmi sem volt ingyen, mindenért elvártak egy kisebb-nagyobb hűségnyilatkozatot, valakinek/valakiknek a megtagadását, vagy csak formális jelenlétet a rendezvényeken csukott szájjal. Így ért a változás bennünket, közben szétszórt gyermekeink is felnőttek, felnevelte őket a kor és sokadik apjuk vagy anyjuk, így lettünk MI – az ország.

Félreértés ne essék, nem akarom Fekete Györgyöt védeni, nincs is mit védeni rajta. Tehetségtelen, ám roppant erőszakos és hiú ember, millió van belőle, elég csak megnézni a műveit, melyek pontosan olyanok, mint amilyenek ellen harcolni akar. Azzal a különbséggel, hogy ő nem megbotránkoztatni, hanem – valamiféle felfuvalkodott ihletettséggel – „elgondolkodtatni” akar. Ezen mondjuk én mindig megbotránkozom. Egyébként a megbotránkoztatók is elgondolkodtatni akartak eredetileg, csak elfelejtették.

Sohase bízzuk közintézmény vezetését gyakorló művészre – kivéve, ha örökké az ő és pereputtya műveit akarjuk látni és hallani, lásd Görgey Gábor tündökletes miniszteri pályafutását. Ha jót akarunk a művészetnek – ha lehet annak egyáltalán bármit akarni –, akkor nevezzünk ki egy esztétát. Az esztéták félresikerült művészek, az okosabb fajtából, amelyik észreveszi saját tehetségtelenségét, ezért azután vallásosan viszonyulnak a Művészethez: csak a legmélyebb tisztelet hangján tudnak szólni róla, és többnyire nem lopják el a perselypénzt sem. Az esztéta minden művészt irigyel, de nem konkurense egyiknek sem, és ez jó.

*

1988-ban jelent meg Boris Groys sokatmondó című könyve, a Gesamtkunstwerk Stalin. Ebben a művészetfilozófiával foglalkozó szerző Sztálin művét egyetlen monumentális avantgárd művészeti happeningként írja le. És valóban, ha minden lehet művészet – amint mostanában állítják – miért pont Sztálin kétségtelenül monumentális, ámbár kissé vérszagú életműve, a „Szovjet Szocializmus” ne lehetne az? Valóban felfedezhető rokonság az avantgárd világfelfogása és a bolsevik rendszer véres futurizmusa között. Ugyancsak Groys írt arról is – ami ma különösen igaz –, hogy minden korban „túltermelés” volt a művészetekből, ezért valamiféle rendet kellett tenni, hogy elválasszuk az ocsút a tiszta búzától. Az elválasztással kapcsolatban két módszert említ, a minőségi cenzúrát és az innovációs cenzúrát. Az előbbi nagyjából a modernitás megjelenéséig volt használatban, és azt érti alatta, hogy a művészet kritériuma a kanonizált művek színvonalának elérése volt, azonban a mindenfelől zúduló felfoghatatlan mennyiségű művészet ezt az eljárást használhatatlanná tette. Az új paradigma az innováció, az újdonság értéke lett, azonban a dömping ezt is bedarálta. Vagy mondhatjuk, hogy mára már nincs új a nap alatt. Groys a maga részéről tanácstalannak tűnik, hogy mit is lehetne tenni egy ilyen helyzetben. Rendkívül szellemes írásában nem válaszol arra a kérdésre – fel sem teszi –, hogy vajon miért kell egyáltalán válogatni a művészinek mondott alkotásokból?

Valójában senkinek nincs szüksége arra, hogy helyette válogassanak a kortárs művészek munkái között, megteheti azt ő maga, ha kíváncsi a kortárs művészetre egyáltalán. Valamikor – ó, boldog idők – gazdag, kissé ütődött sznobok volta a művészetek eltartói, kiknek lelki szemei előtt a római Maecenas példája lebegett, akinek a nevére a kutya sem emlékezne, ha nem bánt volna oly nagylelkűen Horatiusszal. A nagy költőnek juttatott sesterciusokkal és villásreggelikkel részt vásárolt Horatius hallhatatlanságából, és mindenki eldöntheti maga, mennyire érte ez meg neki.

Mifelénk, tudom, nem nagyon teremnek mostanában mecénások. Az aranyláncos-terepjárós újgazdagnak a művészetről talán legfeljebb valami új, sárkányos, kínai-írásjeles tetoválás jut eszébe. Teljesen valószínűtlen, hogy pénzt adna valami „Vascövek a fakaróban” című nagyszabású installációért, hogy azzal díszítse a természetvédelmi területre építendő villáját. Az a néhány spekuláns, aki vagyonát műkincsekkel akarja növelni, biztosra megy, és befutott mesterek képeit veszi csak – de hát hogyan legyenek befutott művészek, ha senki sem veszi a munkáikat? Ezért van szükség – állítólag – állami mecenatúrára és művészetpolitikára.

A művészetpolitika persze már csak olyan, hogy bárkit nevezünk is ki fő-fő művészetisnek, az szerencsés esetben rendelkezni fog valamiféle ízléssel, és ez nyilván befolyásolja majd döntéseit, s lesznek majd, akik kimaradnak. Ez ellen nincs mit tenni, azonban a történelem azt tanítja, hogy a következő kormány egy másikat nevez ki, aki persze másmilyen preferenciákkal rendelkezik majd, így a sokszínűség biztosított. (Már azoknak, akiknek ez hiányozna.) Virágozzék száz virág – vagy ugyanannyi Nádas Péter. Már várom, hogy Mesterházy nyilatkozzon, miszerint ha a választók 2014-ben őket tisztelik meg a bizalmukkal, akkor ingyenessé és szabaddá teszik a művészetet – különös tekintettel a nyugdíjasokra, ahogy szokták. Csakhogy – amint azt jól tudjuk – a művészektől is mindig kérnek valamit cserébe. Nem nagy dolgok ezek. Laza poénkodás a politikai ellenfél rovására, egy-egy jól elhelyezett megjegyzés az interjúk során, ilyenek. Valamiért meg vannak ugyanis győződve arról, hogy amit nagy művész mond, az fontos. Pedig két szempontból is látható, hogy ez koránt sincs így. Egyrészről a szavazópolgárok, a „nép” egyáltalán nem kíváncsi a kortárs művészetekre. Kicsit sem. Mit tagadjuk, meg lehet érteni valahol. Másrészről, akiket érdekel(het) a nagy művészek véleménye, azok már kellően megosztottak ahhoz, hogy csak a saját oldaluk mellett kampányolót tekintsék művésznek, a másikat pedig tehetségtelen törtetőnek.

*

Valódi hatása csak a celebeknek van, meg a pop-szakma üdvöskéinek, de ők legtöbbször túl rövid ideig maradnak víz felett ahhoz, hogy bármit lehessen kezdeni velük politikailag. Ők azonban – néhány kivételtől eltekintve – nem művészek, őket még azok is szégyellni szokták, akiket támogatnak. Így-úgy művésznek néhány, a TV-ben gyakran szereplő komédiást szoktak nevezni, tekintet nélkül arra, hogy többnyire nem a saját szövegüket mondják (szerencsére). A színészet hordja talán leginkább magán az állami támogatás jármát. Az emberek – bár még sokan járnak színházba – annyit nem hajlandóak fizetni, amilyen életnívón a művészek élni szeretnének. Ezért azután az államnak „kötelessége” eltartani a színházakat, a filmgyártást és minden egyebet, amivel a komédiások pénzt kereshetnek. Aki járt már színházi büfében és végigtekintett az ott tolongó, kiégett, cinikus alkoholistákon, az tudja, miről beszélek. A sarokban kötögetnek a nyugdíj előtt álló színésznők – körülöttük a szereposztó díványok aktuális akrobatáival –, a büfés pedig jegyzi az eddig elfogyasztottakat. Thália felkent papjai és papnői innen katapultálnak a TV-kamerákon át a nép képernyőire, hogy megfelelő honoráriumért megmondják, mi jó és mi rossz. A nép pedig harmatos szemekkel hallgatja őket, mily okosakat mondanak – persze, hogy mondanak, ha előtte megtanulták.

Az állami mecenatúra mindig és szükségképpen korrumpál, emlékezzünk csak az elmúlt évek kiemelkedő művészeire és az ő állásfoglalásaikra azokkal kapcsolatban, akik fizették őket. Ezennel ünnepélyesen csatlakozom a tüntetőkhöz: legyen a művészet szabad! Ne vigye a politika kísértésbe az ártatlan művészeket holmi pénzzel, kitüntetéssel, egyéb hívságokkal. Csontváry mondta, hogy a pénzért művelt művészet nem jó, és amikor említették neki, hogy Michelangelo a sixtusi freskókat pénzért festette, hetykén válaszolta: „Olyan is az!” Na, ez az igazi.

A művész alkosson, teremtsen új világokat a semmiből, ahogyan kell – és éljen is meg belőle, ha tud. Ha nem sikerül, még mindig el lehet menni szőlőt kapálni, és az ott keresett pénzzel önállóan és dacosan lehet szabadnak lenni. Ha ez fontos, az elkövetkező pár száz év úgyis eldönti: vajon nagy művész volt az illető, vagy csak hitte magáról – addig meg az izgalomtól rághatjuk a körmeinket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr644968762

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mi hiányzik ebből az akadémiából? Az ízlés. (béta) 2012.12.18. 00:55:48

Mi hiányzik ebből az akadémiából? Az ízlés.  Ha valaki még emlékszik, a Magyar Televízió esztétikai műsorának (Ízlések és pofonok) főcímében hangzott el a fenti mondat, csak ott az "akadémia" helyett a "ház" szó szerepelt. A sorozatot Győrffy Mik...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.17. 09:27:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Kultúrharc? – Piktorok és komédiások háborúja 2012.12.17. 08:54:01

Az állami mecenatúra mindig és szükségképpen korrumpál. Ünnepélyesen csatlakozom a tüntetőkhöz: legyen a művészet szabad! Ne vigye a politika kísértésbe az ártatlan művészeket holmi pénzzel, kitüntetéssel, egyéb hívságokkal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.17. 07:41:20

"Félreértés ne essék, nem akarom Fekete Györgyöt védeni, nincs is mit védeni rajta. Tehetségtelen, ám roppant erőszakos és hiú ember"

aristo... de hát... hogy lehet így beszélni a NER révaijáról?! csak nem adta ki rá bástya efftárs a kilövési engedélyt?

tevevanegypupu 2012.12.17. 08:01:11

Csontvarynak igaza volt Michelangeloval kapcsolatban is. Ha tudna, hogy most micsoda penzeket szednek be masok az o muveszetebol..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 08:10:50

Micsoda süket, tirpák szöveg . )

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.17. 08:34:25

Hosszú, terjengős, enervált. Hiányolom az odamondogatást, a cselédek és disznópásztorok mint felmenők emlegetését, esetleg egy kis újlipótvárosizást. Aristo csak úgy érdekes, ha pukkaszt! Ha kesztyűbábként palacsintasütővel üti a liberális ördögöt, amit maga festett a falra. De milyen bábszínház az, ahol Vitéz László elkezd Hamlet-monológot szavalni?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 08:45:03

@Holger Hartland: a cselédeknek és disznópásztoroknak (aka tirpákoknak) semmi közük a magas művészetek legfelsőbb szféráiban dúló élet-halál harcokhoz. Ők otthon farigcsálnak kultúrát maguknak bütyökmagból . )

Pelso.. 2012.12.17. 08:51:26

@Herr SturmLikudnik: Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci. Ez is megdőlt már:)

hacsaturján 2012.12.17. 09:00:57

nu, most vetettem el ama szándékomat, hogy írjak egy jó kis krokit peiszisztrátosz üzelmeirül.

MézesRozi 2012.12.17. 09:16:43

@Holger Hartland:

Ha kesztyűbábként palacsintasütővel üti a liberális ördögöt,

már megbocsásson, de palacsintasütővel üti a tárgyát. maga nem látja? na majd lássa, ha megjönnek a köpködők.:)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 09:23:57

Fekete uncsi, most jön csak a java:

index.hu/kultur/2012/12/17/vidnyanszky_attilae_lett_a_nemzeti_szinhaz/

"Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere hétfőn reggel sajtótájékoztatón ismertette a Nemzeti Színház vezetésére kiírt pályázat eredményét. Minden úgy történt, ahogy sejtetni lehetett, Vidnyánszky Attila, a debreceni Csokonai Színház igazgatója lett a Nemzeti Színház új igazgatója..."

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 09:27:29

@MézesRozi: valóban, palacsintasütővel üti a tárgyát:

"...elég csak megnézni a műveit, melyek pontosan olyanok, mint amilyenek ellen harcolni akar. Azzal a különbséggel, hogy ő nem megbotránkoztatni, hanem – valamiféle felfuvalkodott ihletettséggel – „elgondolkodtatni” akar. Ezen mondjuk én mindig megbotránkozom..."

. )

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.17. 09:32:40

@gloire:

éjjen rákosi
éjjen rákosi
éjjen rákosi

(a viktor, az nem olyaaan)

tauglich · http://tauglich.blog.hu/ 2012.12.17. 09:42:50

@gloire: azért Vidnyánszky ellen elég bajos lesz szakmai érveket hozni, úgyhogy marad a politikai hiszti.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.17. 09:43:56

@Pelso..: való igaz, az önfenntartó foci szépségéről is várjuk aristo bölcs gondolatait

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 09:47:44

@MézesRozi: "na majd lássa, ha megjönnek a köpködők.:)..."

Igen, jönni fognak, a provokáció alapvetően pont ettől sikeres. Persze ők ugyanúgy meg vannak vezetve, mint magácska. Aristonak minden második mondata paródia, vegye már észre. A többi szimpla vulgár-liberalizmus. Olvasson bele egy-két korábbi szövegébe, így utólag. Egy óra múlva itt találkozunk, kiváncsi vagyok a véleményére.

"Két csoportjuk különböztethető meg, a nagyvilági és a parlagi roma vezető. Előbbiek az elnyert ösztöndíjak után képezték ki a parlagiakat. Az utóbbiak élnek a célcsoport körében, de többükről a bírósági hírekben olvasunk leginkább...

...Szép és követendő példákat láthatunk az egyházaktól. Az e tekintetben sajnos meglehetősen szklerotikus Katolikus Egyházzal szemben a karizmatikus egyházak, a baptisták, a Jehova Tanúi, és a Hit Gyülekezete érik el legnagyobb eredményeket. Erőteljes spirituális élményekre és buzgó hitéletre van szükség, segélyt és élelmiszert osztani nem elég...

... Nos, ez azon ritka terepek egyike, ahol az EU tényleg segít. Segít, mert saját jövőképükben nem szerepel az a látvány, hogy a szabolcsi cigányok ülnek a Champs-Élysées-n a járdán, és köpik a szotyit, amit kannásborral öblítenek le..."

:DDD

mandiner.blog.hu/2011/05/04/ciganyok_ideje_8

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 09:56:01

@tauglich: Fekete szakmai felkészültségével, szakmai múltjával kapcsolatban ugyan egy kisebb lexikont, vagy egy rémregény-sorozatot is tele lehetne írni, de ezekről egy árva hír nincsen. Legalábbis engem elkerült és csak a becsületsértésig terjedő habzószájú klerikálfasisztázó/kommunistázó hányás megy. Vidnyánszky annyival fog ebből többet kapni az arcába, amennyivel a Nemzeti országosan ismertebb, kiemeltebb intézmény a műcsárdánál és amennyivel Alföldinek nagyobb a rajongótábora, mint Gulyásnak. Azaz, tízszer annyit. És ne gondold, hogy ebben a viharban majd számítani fog a te mandineres kommented, vagy akár az enyém. Mondom, most jön csak a java.

Vidéki 2012.12.17. 10:03:57

Érdekes aristo cikke és sok mindent ki lehet hámozni belőle.

Nagyon fontosnak tartom, amit a művészek támogatásáról mond:

„Valamikor – ó, boldog idők – gazdag, kissé ütődött sznobok volta a művészetek eltartói, kiknek lelki szemei előtt a római Maecenas példája lebegett, akinek a nevére a kutya sem emlékezne, ha nem bánt volna oly nagylelkűen Horatiusszal. A nagy költőnek juttatott sesterciusokkal és villásreggelikkel részt vásárolt Horatius hallhatatlanságából, és mindenki eldöntheti maga, mennyire érte ez meg neki.”

Lényeges, hogy Maecenas sem mindenkit támogatott, aki művésznek titulálta magát.

Ha ma élne, valószínűleg nem támogatna anyagilag olyan költőt, aki „Isten tömi szűzmáriát” szövegével semmi mást nem akar mint provokálni.

Olyan „képzőművészek” zsebét sem tömné Maecenas pénzzel akiknek alkotása „Az utolsó vacsora” 12 tányér szart tartalmazott.

Aristo szerint. „Félreértés ne essék, nem akarom Fekete Györgyöt védeni, nincs is mit védeni rajta.”

Pedig védhetné, mert Fekete csak úgy viselkedik, mint egy normális ember, miként egykor Maecenas.

Miért kellene a szemetet, a mocskot, a provokációt támogatni?

Csak azért, mert ahogyan Karinthy Frigyes írta. „Megrontották a szavak becsületét!”

Pénzéhes alakok szemetüket, a mocskukat, a provokációikat, művészetnek titulálhatják és ezen a címen tömhetik közpénzekkel a zsebeiket!

Maecenas a maga korában okosabb volt, mint manapság sok olyan alak, aki „hozzáértőnek” mutatja be magát.

Ezért maradhatott fenn Maecenas neve és ezért állíthatott Horatius „Ércnél maradandóbb emlék(műv)et” magának!

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 10:04:45

@MézesRozi: @gloire:

Szerintem @Aristo (ilyen) "jóllakott" sztoikus szöveget tol. Van ahol ez rendesen ül, mint például itt is; ez is egy szellemes, hangulatos írás. (Máshol kevésbé.) De gyereke senkinek nem lesz tőle.

jan 2012.12.17. 10:07:27

@gloire: Vidnyanszky azert mas teszta, az o muveszi tehetseget nem vonja ketsegbe az ellentabor sem.

Amugy is nagyot fognak koppani azok, akik Vidnyanszkytol hagyomanyos, klasszikus rendezeseket varnak. Szoval lesznek itt meglepodesek:)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 10:12:46

@aristo: Persze, végre egyszer őszintén jót nevethetünk. A nevetés katarzis: megtisztít. Én már most látom előre, ahogy a magyar művészeti élet a mi nagy közös nevetésünktől, nagy, közös, nemzeti nevetésünktől megújhodva, főnixmadárként éled újra, és végre olyan világrengető nagyműveket fial, melyek méltón emelik fel a gicss porából önnön valóságdrámájához eme meríkatott és kisemmizett kis népet . )

tevevanegypupu 2012.12.17. 10:16:00

Kulonben tokmindegy, hogy Fekete miket szobort es mi volt a multja, milyen oldalon all. Nem szamit..az szamitana, hogy gazdalkodik azzal a feleloseggel, amit a nyakaba zuditottak. A multja, muvei, jelenlegi nyilatkozatai eleg nagy felzudulast valtottak ki, talan elgondolkodik rajta..illetve hagyjak elgondolkodni. Orbannak be kellene latnia, hogy olyan fajta eroszakossagal - ugyanolyannal! - mint Gyurcsanye es liberalis gazdaie volt - semmire nem fog menni. Magyarorszag nemzetkozi hirneve is a tet, amit mar amugy is elkepzelhetetlenul rossz..bar ez nem feltetlenul Orban hibaja, de neki adatott meg a lehetoseg, hogy javitson rajta minden teren. Megerthetne vegre o is, meg az altala kinevezettek is.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 10:20:04

@gloire: Igen és mi csattogó zászlók alatt, ragyogó arccal menetelünk majd fénylő csillagunk után... Már alig várom.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 10:22:05

@tevevanegypupu: Sajnos, tartok tőle, hogy nem. Aki selejtet álmodik, az ébren sem szokott különleges lenni. A tehetségtelen művész a legsúlyosabb csapás ami érheti a kultúrpolitikát.

thetriggerhappy 2012.12.17. 10:24:30

vidnyánszkyval nem lenne probléma, ha nem egy echte bolsevik cirkusz keretében a saját maga beosztottjai által került volna oda, ahová.
a megválasztási cirkuszról még ő maga is érezte, hogy kínos, nem véletlenül emlegette, hogy felesleges az egész.
jó fidesz demokratához méltóan annyira viszont nem zavarta, hogy ne vegyen részt benne.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 10:28:46

@jan: "...Számomra szörnyű, hogy több mint két évtizeddel Ceaușescu diktatúrája után azt látni-tapasztalni, hogy egyesek megint félnek: méghozzá nem a titkosrendőrségtől, nem az adóhivataltól, hanem egy másik ország politikai hatalmasságaitól. Egy olyan országétól, amelyet sokszor Anyaországnak neveznek...

...Vannak, akik egy politikai változástól – hirtelen – tehetségesekké lesznek… Nos kedves Barátom, szorítok neked, de ha a Nagy Rendező most nem téged akar akkor annak örülök, hogy színészként, rendezőként nagyobb energiával dolgozhatsz. És mindig lesz hely „ahol felolvashatol”, ha nem is a Duna-parton, de itt a Maros-parton. Üdvözlünk és várunk (egy nyugodtabb időre)!..."

Haha: szinhaz.hu/szinhazi-hirek/49588-nyilt-level-alfoldi-robertnek-marosvasarhelyrol

"Amugy is nagyot fognak koppani azok, akik Vidnyanszkytol hagyomanyos, klasszikus rendezeseket varnak..."

Ez pillanatnyilag senkit nem érdekel. Az a lényeg, hogy fasiszta terrorral kapta azt az állást, vagy nem?Az MMA-s Jankovics Marcell az talán annyira hagyományos animációkat készít? Vagy az alapító Makovecz épületei azok volnának? Éppen Fekete György munkái is kései absztrakt valamik, a modernista formalizmus egyendarabjai. Pont olyanok, mint az "ellentábor" korabeli művészeti ikonjai:

„Vascövek a fakaróban” . )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 10:34:43

@jan: Látod, máris itt az első: "vidnyánszkyval nem lenne probléma, ha nem egy echte bolsevik cirkusz keretében a saját maga beosztottjai által került volna oda, ahová..."

mandiner.blog.hu/2012/12/17/kulturharc_piktorok_es_komediasok_haboruja/fullcommentlist/1#c18569804

Minden mindegy, bolsi terror van!

gyalog.galopp 2012.12.17. 10:37:12

A nyilatkozatok, reakciók alapján Fekete jó választás volt. Meg fog felelni annak, aminek kiválasztották, boxzsáknak.
Feketének a nyilatkozatai mellé lesznek majd vitatható, vagy akár botrányos döntései. De a vita és a botrány még mindig termékenyebb, mint kilógó nyelvvel, csorgó nyállal "kivárni" míg felfedezi valaki a szunnyadó tehetséget.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 10:42:32

@jan: Nem lesznek. A színház - legalábbis ahogyan azt sokan elképzelik - Sztanyiszlavszkij óta halott. Nincs "hagyományos" színház, amit a színpadon látunk az egyedül a rendező intellektuális nyomorúsága. Vidnyánszky pontosan olyan rendező, mint Alföldi volt, csak nem buzi és visszafogottabb az ízlése ettől - ma már - szélsőjobboldalinak számít, ami mulatságos és szánalomra méltó egyszerre.

Tök mindegy mit és hogyan fog rendezni, azért mennek el az előadásokra - ha elmennek - hogy borzadjanak, vagy ájuljanak kinek-kinek politikai ízlése szerint. Eddig is azért mentek, semmi sem változik.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 10:43:38

@aristo: Én egy egész csillagképre gondoltam. Mondjuk egy magyargöncölre, ahol minden egyes csillag egy-egy magyar szellemóriást fémjelez, s aki a szédítő távolság miatt csak halványan pislákol, róla is tudjuk, ott utazik a közös göncölszekérderékban és együtt mutatják az utat. Elég legyen a megosztottságból, elég a magáncsillagokból.

hacsaturján 2012.12.17. 10:57:49

@aristo:

nem annyira széljobbernek, inkább pecsovicsnak, de ez legyen az ü gongya! meg a magáé.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.17. 10:59:19

@thetriggerhappy: túl sok példa nem volt rá korábban se, hogy az aktuális hatalom az ellenzék holdudvarából választott volna színházigazgatókat... a módszerek se voltak kultúrabbak... szóval oly mindegy.
V. szakmailag alkalmas, majd a balhé is elcsitul lassacskán.
Nagyobb baj, ha ilyen irritáló szoponcot tesznek fontos helyre, mint ez az F.

jan 2012.12.17. 11:00:57

@aristo: Ha mar diskuralunk, akkor megjegyzem, hogy sesterTius;)

MézesRozi 2012.12.17. 11:09:07

@Vidéki:
"Pedig védhetné, mert Fekete csak úgy viselkedik, mint egy normális ember, miként egykor Maecenas."

már hogy viselkedne úgy? mécenász a saját vagyonát költötte.

tevevanegypupu 2012.12.17. 11:09:31

@thetriggerhappy:

Aztan mennyivel rosszabb egy jobboldali bolsevik cirkusz mint egy liberalbolsevik cirkusz? Alfoldi kapott ot szep evet, rendezett par darabot amik elegge felkavartak az un. muveszeti vilagot valamit a kozonseget is mindket iranyba. Bizonyitotta, hogy mit tud, lehetoseget kapott elkepzeleseinek megvalositasara es az o kozonsegenek sajnalkozasa, elismerese es tapsa mellett tavozik dicsosege ugymond csucspontjan. Most majd jon egy masik rendezo, aki szinten olyan szerencsesnek mondhatja magat, hogy igazgathatja majd Nemzeti Szinhazat es sokkal nagyobb kozonseg elott is bizonyithat mint Debrecen..Es akkor most mi a baj? Hogy Vidnyanszki valoszinuleg nem adja majd berbe a romanoknak a szinhazat Trianon megunneplesere? Vagy kevesebb Zavadat mutat majd be? Nagyon helyes, mert igy es ezzel lesz kiegyensulyozottabb, de egyaltalan nem biztos, hogy rosszabb a szinhaz Magyarorszagon.

MézesRozi 2012.12.17. 11:11:09

@gloire:
kissé elkéstem, még most is lihegek egy kissé:)
és? mi a vita tárgya?
provokál, hát persze.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 11:13:00

@gloire: Úgy van! Ne legyen ennyi vacak kis csillag, legyen egy, de az jó nagy és kész! Mindenkicsillaga. Halál az árokásókra és szakadékmélyítőkre kik ocsút hintenek a nemzet tiszta búzája közé!
@hacsaturján: Már miért lenne az én ügyem? Egyetlen Vidnyánszky rendezést sem láttam, igaz Alföldit sem, a dolgok jelen állása szerint nem is fogok. Azok ügye ez akik pénzt adnak a színházjegyért szerencsétlenek.
@jan: Miért, mit írtam?

tevevanegypupu 2012.12.17. 11:13:10

@aristo:

Hat pedig most ez alatt a masfel ev alatt szuksege lenne igazan tehetseges muveszekre vagy muveszethez erto szakemberekre Orbannak, jobban mint egy falat kenyerre. Fekete elsietett, meggondolatlan nyilatkozataval nem a liberalbolsevik muveszetnek artott, hanem Orbannak, a jobboldali gondolkodasu muveszeknek es lehetne meg sorolni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.17. 11:14:10

@MézesRozi: már ott probléma volt, hogy "úgy viselkedik, mint egy normális ember"... de olvastad a csávó nickjét... hát ez van...

thetriggerhappy 2012.12.17. 11:20:13

@gloire:

miért, szerinted ez elegáns megoldás volt?
bolsi tempó ez, akárhogyan is cicomázzátok népnemzeti szalagokkal.

thetriggerhappy 2012.12.17. 11:23:08

@Hepci:

pont ezért is érthetetlen a bohózat, ahol a saját beosztottjai döntenek v pályázatáról, amely ellentétben alföldijével, mégcsak nem is hozzáférhető.

mire jó a sok magas labda?

thetriggerhappy 2012.12.17. 11:24:46

@tevevanegypupu:

:-)
korai volt a magas labdákat emlegetni.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 11:25:49

@thetriggerhappy:

"mire jó a sok magas labda?" --- kérdezed.

Hogy a magadfajtának legyen mivel lekötnie magát, míg a nagyok a nagyok ügyeit intézik:-)

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 11:27:27

@tevevanegypupu:

"Fekete elsietett, meggondolatlan nyilatkozataval..." --- írja.

Miért, mi rosszat mondott Fekete?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 11:29:52

@thetriggerhappy: mi abban a bolsi, hogy kineveznek valakit egy intézmény élére:

"1956. október 23-án ugyanakkor egy traumatikus élmény örökre a kommunista rendszer ellenségévé tette. Egy akadémista ismerőse szerint többeket megdöbbentett, amikor Fekete egyszer elmesélte, miért nem hajlandó nyakkendőt venni. A huszonnégy éves Fekete október 23-án a Bródy Sándor utcában bulizott, és a lány, akivel végigtáncolta az estét, a karjai között halt meg, mert véletlenül fejen találta a lakásba berepülő golyó. "A lány agya végigfolyt a nyakkendőmön" - jelentette ki Fekete, aki soha többé nem is bírt ránézni a ruhadarabra...2

www.origo.hu/itthon/20121216-portre-fekete-gyorgyrol-a-magyar-muveszeti-akademia-elnokerol.html

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 11:35:14

@tevevanegypupu: Sajnos - azt hiszem - mindenkinek meg van kötve a keze némileg. A Műcsarnokot nem Fekete kapta, hanem az MMA, annak pedig Fekete választott vezetője. Most hogy tétje van a meccsnek figyelje csak meg micsoda csaták lesznek az Akadémián belül a vezetésért, lehet pár hónap múlva Fekete már nem lesz elnök. Minden esetre az a "művész" aki alkotás helyett hivatalnok akar lenni kissé gyanús.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.17. 11:44:27

azt a mindenségit micsoda egy proli-informatikus vélemény ez itten? :)
tartsa el magát mindenki. minek egyetem? minek művészet, minek aristo. megnézném milyen hógolyópirításból él ez a pöcs. aristo egy pöcs. ki kell mondani. még ha tölggyel azonos is.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 11:49:57

@MézesRozi: "...és? mi a vita tárgya?..."

Szerény véleményem szerint az, hogy azoknak az aristoi megmondásoknak az eszközei amikkel provokál, melyek félreismerhetetlenül a paródia eszköztárából kölcsönzött humorbombák, azok magát rozikisasszonyt is a paródia tárgyává teszik . )

tevevanegypupu 2012.12.17. 11:57:01

@aristo:

Mindenesetre muveszek kozott igazsagot tenni vagy elbiralni oket - foleg ha az illeto maga is muveszkent ertekeli sajat magat - az nagyon hàlàtlan feladat..

tevevanegypupu 2012.12.17. 11:57:01

@aristo:

Mindenesetre muveszek kozott igazsagot tenni vagy elbiralni oket - foleg ha az illeto maga is muveszkent ertekeli sajat magat - az nagyon hàlàtlan feladat..

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 12:00:07

@aristo: "...Minden esetre az a "művész" aki alkotás helyett hivatalnok akar lenni kissé gyanús..."

Természetesen az a természettudós is gyanús, aki professzor létére akadémiai szerepet vállal, sőt az az orvos is, aki egészségügyi miniszterséget visz. Nem beszélve arról a katonáról, aki honvédelmi államtitkár lenne inkább, mint hogy a törölköző fejűeket lőné a tankjával.

thetriggerhappy 2012.12.17. 12:00:17

@mk27sou:-)
én a magam részéről leszarom.
a magas labdák azért vannak, mert már a látszatra sem adnak az elvtársak. és mint mutatod, van akit a bolsevik tempó nemhogy nem zavar, hanem egyenesen éltet.

tevevanegypupu 2012.12.17. 12:01:17

@thetriggerhappy:

Mi az, belefejelt egy vasgolyoba?:)

thetriggerhappy 2012.12.17. 12:01:26

@gloire:

jaj....nyakkendőt nem hord, de közvetlen utána azért szívesen elfogadott bmilyen szép, magas kinevezést, munkát.
imádom az ilyen gerinces ellenállókat.

tevevanegypupu 2012.12.17. 12:02:38

@mk27soundmaster:

Erre valaszoltam szepen es hosszan, de ugy tunik egy nagy, fekete auto rault a gepemre es elvitte a valaszt. Roviden csak annyit akkor, hogy elsietetten, elbizakodottan nyilatkozott, nem kellett volna.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.17. 12:04:02

@thetriggerhappy: a belvárosi kultúrmaffia is alkalmas, bár buzzancs nemzetiszínház-vezetőt eredményezett, meg a vidéki nyomulás is alkalmasat, mi több, heteroszexuálist eredményez.
No most akkor minden rendben van. :)
A Nemzetibe járjon az, akinek a folyamatos cirkuszok valóságtartalmának kontrollálása szívügye.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 12:06:02

@gloire: Nem tudom, de akiket én ismerek és elkötelezettjei a szakmájuknak, kutatási területüknek, azokat zsarolni lehet azzal, hogy adminisztratív feladatot fognak rájuk bízni. Nincs az a pénz, amiért elvállalnák.

A katona az más, bélében sem jó katonának lenni, hát még háborúban, nem csoda ha államtitkár akar lenni.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 12:10:42

@thetriggerhappy: Ezek a szép magas kinevezések jól hangzanak, de kérdés, mi belőlük az igazság. A művészeti, főleg az iparművészeti pálya éppen pont abba a kategóriába tartozott, amit Kádár a "nincs ellenünk" kategóriába sorolt. Voltak még páran, akik az '56-os szereplésük dacára (Darvas, Sinkovits), ha nem lőttek, egy évtizeden belül díjakat kaphattak, országos elismerést. Ez a Fekete például 1980-ban lett iskolaihgazgató (az akkori enyhülés jegyében), majd 1983-ban az iskola pártbizottsága kicsinálta az akkori menetrendszerű visszaszigorítás jegyében.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 12:14:45

@thetriggerhappy:

Szeretnél egy listát azokról a személyekről, akik az elmúlt huszonakárhány évben bárminemű kulturális vezetői, irányítói feladatot töltöttek be, feltüntetve nevük mellett az 1990 előtti és utáni ilyenirányú tevékenységüket?

Szerinted hányan voltak "feketék" közöttük? Az elmúlt két évtizedben a kultúra bolsevik igában senyvedt?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 12:15:36

@aristo: De valakinek azért csinálnia kell ezt is, nem? Még mindig jobb, ha olyan valaki az, aki legalább ismeri a terepet, mint egy kivülálló pártkatona. Főleg, ha már az illető évtizedek óta kulturpolitikával és művészeti manageléssel foglakozik inkább, mint a saját életművével. Nézhetjük ezt egyfajta önkritikának is, illetve egyfajta elhivatottságnak a kulturális közélet és közügyek iránt az alkotói pályával szemben.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 12:16:55

@tevevanegypupu:

Hát, én az elmúlt hetekben egyetlen olyan Fekete-nyilatkozatot sem olvastam, amiben bármi problematikusat találtam volna:-)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 12:23:48

@thetriggerhappy: 1982-ben váltották le Pozsgayt a művelődési tárca éléről, a helyére Köpeczi Béla került.
Ezen a generáción belül a törésvonalak egy fél évszázada nem változtak, ma is ugyanazt a meccset játszák.

takácsbálint (törölt) 2012.12.17. 13:01:34

a megoldás az lenne, hogy a jelenlegi épület megkapnák a népnemzetiek. és épülne egy budapesti nagyszínház a a konzervatív-liberális (polgári) színjátszásnak. ezek után a közönség döntené el, hogy melyikre van igénye.

thetriggerhappy 2012.12.17. 13:02:28

@Hepci:

mi a faszomért releváns, hogy ki a buzzancs, ki meg a heteroszexuális, amikor sínigazgatói kinevezésről van szó?
írtam, nem v munkásságával, rátermettségével van gond, hanem azzal, hogy ez is egy meghódítandó erőditmény volt. ar soha nem politizált, jól vezette a színházat, őt lecserélni csak azért kellett mert az akolból kellett vkinek a nemzeti.
az eljárás, a beosztottak által bírált főnök meg már csak hab a bolsi tortán.

thetriggerhappy 2012.12.17. 13:04:32

@mk27soundmaster:

nem tudom, h miben senyved, amit tudok, hogy a magukat valamiért 90 után hirtelen nemzetinek felismerő tito partizánokból kissé elegem van.
fekete a legjobb példa erre.

thetriggerhappy 2012.12.17. 13:06:10

@takácsbálint:

a közönség megmutatta. a nemzeti csurig telt előadásokkal üzemel, az új színház honlapját meg érdemes lenne megnézned. a legjobb esetben is félház.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.17. 13:10:10

@thetriggerhappy: ne izgasd fel magad, pusztán kis színes részletnek szántam a szexuális aspektust. :D
Abban szerintem tévedsz, hogy AR soha nem politizált, ő a kebelbélije egy bizonyos körnek, ez is egyfajta politizálás.
VA meg egy másik körnek a kebelbélije.
Ezek a körök pedig ökumenikusan gusztustalanul intézik az ügyeiket, mivel a belvárosi buzzancs/nembuzzancs körökből pont úgy hiányzik az emberi elegancia, mint a nembelvárosi buzzancs/nembuzzancs körből. :)

tevevanegypupu 2012.12.17. 13:10:34

@thetriggerhappy:

Nem szeretnem kiabranditani, de Alfoldi ki akarta adni a Nemzeti Szinhazat a roman kulugyi kulturalis szekcionak Trianon megunneplesere..Ez azert a legerosebb politizalas, ami a Nemzti Szinhasban letrejott volna, ha a kozvelemeny nem szol kozbe. Hogy a bemutatott Zavada darab is tulajdonkeppen politizalas, az nem szamit annyira, vegulis az csak egy nezopont, szubektiv irodalmi velemeny. Ha Az ember tragediajanak eredeti feldolgozasa nem is lenditett ki mindenkit, azert ez a trianoni ugy meglehetosen ellenszenves szandek volt.

Alfőmérnök 2012.12.17. 13:11:22

@jose maria padilla: Végre leesett magának is. Amúgy meglepődnék, ha tölgy lenne.

Vidnyánszkyval nincs baj(én már akkor láttam a rendezéseit, mikor itthon nem is hallottak róla; mondjuk azóta nem fejlődött tovább, sőt állítólag utóbbi időben már egyre öncélúbb dolgokat csinál), az viszont necces, hogy Eperjes lesz a művészeti tanácsadó, vagy mi.

Alfőmérnök 2012.12.17. 13:13:58

"Csurka István(...)Halálával persze nem tudott meglógni, fog ő még kapni rendesen."

Itt van mondjuk ez.
kuruc.info/galeriaN/hir/Csurka_IstvanIIIperIII-6-os_karton-nagy.jpg

samtelen 2012.12.17. 13:25:29

@Alfőmérnök: Vidnyánszkyt ismerve, Eperke elég rövid pórázon lesz tartva, s az is előfordulhat, hogy majd önként és dalolva vonul vissza az idegosztályra.
Én mindenesetre a popcornt bekészítettem a kinevezés hírére.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 13:28:20

@Alfőmérnök: És neked mikor esett le töki? Mármint az, hogy az aristo iránt fűtött gyűlöleted hirtelen alanya nélkül marad, és hogy a gyilkos disznópásztorok és cselédek csak egyszerű tirpákok, egy tirpák humoreszkben? Még szerencse, hogy nem mentél be Botoshoz és nem pofoztad fel :DDD

gyalog.galopp 2012.12.17. 13:30:27

@thetriggerhappy:

A hatalom megszerzésének, megtartásának több évezredes, kidolgozott módszerei vannak, ezek mindegyikében első szempont az ellenfél ellenállásának, fizikai és pszichikai erejének megtörése.

Egy hatalom mitől lehet bolsevik? A történelmi tapasztalat szerint attól, hogy kisebbségben alkalmazza az elnyomás különféle módszereit a többséggel szemben.

Jelen pillanatban a legelvakultabb statisztikai elemzők sem állítják, hogy a fidesz kisebbségben kormányozna. Akkor meg mitől bolsevik?

Igen röhejes a helyreállítjuk a demokráciát szöveg is, mert a demokrácia eredeti értelmezésben a többség uralma. Így tetszik nem tetszik, amikor egy 20% körüli párt, legfőbb célkitűzése, hogy elsöpörje a 2/3-ot az a színtiszta bolsevizmus.
Lehet a fidesz arrogáns, modortalan, meg fuj csúnya, de jelenleg nem lehet bolsevik és nem antidemokratikus.....

Bírálhatunk egy jelenséget, mert nem tetszik, de ha a bírálatunkkal mi sem tartjuk be a legelemibb kommunikációs szabályokat, semmivel sem vagyunk különbek, semmivel sem érdemlünk többet, mint amit kapunk.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 13:31:44

@thetriggerhappy:

Hja, és akkor a kilencven után a magukban valamiért a liberálist felismerő maoistákról, a cionistát felismerő ávósokról és a mást felismerő pederasztákról ne is szóljunk!

Egyébként csakszólok: b_szki, ezzel a titópartizánozással nyilvánosan fel- és kiállítottad magadról a Asperger-szindróma diagnózist!

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 13:35:40

Jav.:

fel- és kiállítottad magadról a=fel- és kiállítottad magadról az

takácsbálint (törölt) 2012.12.17. 13:43:44

@thetriggerhappy:
ezeket párhuzamosan kell üzemeltetni. mindaddig amíg mindkettőre van igény. aztán lehet, hogy majd az egyik elbukik. és akkor siklós mária épületét fekete györgyös vonásaival akár el lehet majd bontani. de ha a közönség a konzervatív-liberális polgári színjátszást rombolja le, akkor azt is tudomásul kell venni. ez ilyen egyszerű.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 13:44:14

@mk27soundmaster: Nemrég láttam egy kiállítás megnyitót. Egy ma már nem élő művész szövegét olvasta fel valaki. A szöveg röviden arról szólt, hogy a fidesz az valójában a KISZ irodákban alakult és ők az átmentett kommunisták valójában. Személyes ismeretségek okán 8 db. volt KISZ-est számoltam meg hirtelen, a közönségnek egyébként 90%-a volt valamikori szdsz-es, ma millás stb. És úgy bólogattak a komcsizásra, olyan átszellemülten, hogy látszott, teljesen elhitték amit hallanak és teljesen átérzik a rohadt KISZ-fidesz kontinuitást. Természetesen szóvá tettem, akkora kuss és akkora elvörösödés volt a válasz, hogy magam is meglepődtem. Tűnékeny álomvilág ez, ha személyesen szemtől-szembe rákérdezel, elpattan mint a szappanbuborék.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 13:52:34

@Alfőmérnök: És ugyan hol itt az ostobaság, töki? Nem az a végtelen butaság, hogy egy paródia kapcsán telekürtölöd a netet, hogy ez a Botos így meg úgy, minden eszköz megengedett vele szemben, mert annyira gonosz, hogy a disznópásztorok leszármazottait báncsa, jajj... de szemét...

Nem az a végtelen ostobaság, hogy még fel sem ismered a paródia műfaját, hogy komolyan vetted és ezért nyomozol, szaglászol, magánlevelezéseket hozol nyilvánosságra, megállás nélkül intrikálsz? Bohócot csináltál magadból töki, méghozzá nagyon ostoba módon és ezt sajna lehetetlen visszacsinálnod már, annyit pörögtél rajta, hogy beleszédültél, rattus alfikus minor :DDD

Alfőmérnök 2012.12.17. 13:56:12

@gloire: Kíváncsi lennék, hányan tartják paródiának Aristo írásait. Nyílván mindenki ostoba, aki nem. És te vagy a zseni, aki erre rájöttél.
Pszichiátriai eset vagy.

Kandeláber 2012.12.17. 13:56:17

Nekem az tetszik nagyon, hogy amióta a Nemzeti Színház Alföldi hitbizománya lett, azóta elnémultak azok a hangok, amelyek permanensen szóltak az épület létrehozása óta: ronda, rossz helyen van, behallatszik a HÉV stb...
Persze lehet, hogy csoda történt: Alföldi beköltözése óta az épület és környezete megszépült, a HÉV pedig halkabban jár.@gloire: No igen.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.17. 14:04:35

@gloire:

Erről van ugye szó:

"bellabiscu 2010.08.15. 13:12:34
Aristo, Botos Máté dékán. Anyuka intézte el a dékánságot, Botos Katalin."

"bellabiscu 0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
2010.08.13. óta tag."

Könnyen lehet, hogy ez az egykommentes bellabiscu nick az aristo-projekt mellékalakja. Vagyis a KGB tirpák ügynöke? Nem tudom, de ha az aristo-projekt valóban az, aminek most látszik, akkor zseniális. Kicsit sajnálom, hogy kiderült, lehetett volna még vele pörgetni a népeket...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 14:08:26

@Alfőmérnök: Aki értő szemmel olvassa, az érti. Aki meg nem azok közelharcot vívnak érte vagy ellene. Szánalmas. Tulajdonképpen én is csak megszántam ezt a tépett kompániát, csak azért szóltam . )

Ami meg a pszichiátriai esetet illeti, én azt gondolom, hogy a leginkább netfüggő és monomániás kommentelők közül se mondanám senkire. Rajtad kívül. Amit te itt lenyomtál az elmúlt években, az egy kész tanulmány, doktorit lehetne belőled írni. Eredeti téma lenne.

thetriggerhappy 2012.12.17. 14:23:15

@tevevanegypupu:

ezt én maximum egy hülyeségnek minősíteném, nem politizálásnak.

thetriggerhappy 2012.12.17. 14:28:47

@gyalog.galopp:

a bolsevik jelző használata nagyon egyszerű: pont uaz a hatalom megszerzésének és megtartásának módozata, pont azok az eszközök, pont azok a seggnyalók és pártmunkások.

amit meg leírsz érthető, ha magát a hatalom megszerzését macchiavellista szempontból nézed, nem pedig úgy, ahogyan azt a xxi. században egy modern nyugati típusú demokráciában szokás.

a demokrácia meg csak a bolsevik érában szocializálódott fekete györgyök fordításában jelenti a többség korlátlan uralmát.

thetriggerhappy 2012.12.17. 14:30:41

@takácsbálint:

az egyikre volt és van is igény, a másikra, mint az új színház is megmutatta, nincs.

ilyen egyszerű ez. a goj motorosoknak kár színházat csinálni.

vidnyánszkyról meg már leírtam mindent.

thetriggerhappy 2012.12.17. 14:31:40

@Kandeláber:

nem. az az épület úgy randa és ízlástelen, ahogyan van, de ez ma már egy adottság. senki nem olyan hülye, hogy esztétikai okokból elbontsa. ha már üzemel, akkor üzemeljen jól.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 14:38:13

Megható, hogy szerény tevékenységem ilyen bonyolult és regényes spekulációkra késztet egyeseket. Mindig tudtam - ha szerényen nem is mondtam - hogy egy sokrétű színes egyéniség vagyok, de hogy komplett "projekt" legyen belőlem erre sohasem gondoltam volna.

Megnyugtatok mindenkit: írásaimnak nincsen hátsó szándéka, összesen annyi szándék van bennük, amennyi leírva áll. Ami a stílust illeti túl régen az enyém, hogysem változtatni tudnék rajta.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 14:57:34

Ó, je, ó, je, je, je!!!

index.hu/video/2012/12/11/mucsarnok_gangnam/

Csinálják csak! Ez az beteges hipertróf individualizmus, ez az aljas heccelődés, minden egészséges magyar emberből csak az életösztön felerősödését váltja ki. Én nem tudom ki az a Fekete György, de ha ezek ennyire gyűlölik, akkor az én támogatásomra feltétlenül számíthat!

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.17. 15:02:06

@mk27soundmaster:
tudod hányan gyűlölik a sátánt? akkor mostan megvéded? bediliztél.

Alfőmérnök 2012.12.17. 15:17:13

@gloire: Természetesen felmerült bennem, hogy létezik-e ekkora fasz, mint aristo, vagy csak paródia. Le is írtam valamelyik posztnál(ha kell, előkeresem): nem, bazmeg, ez komolyan gondolja, amit ír. Legfeljebb önparódiaként lehet olvasni.
Megjegyzem, ha paródia, akkor azokkal szemben a legnagyobb féreg (pl. MézesRozi), akik komolyan veszik és rajonganak érte. Őket bassza át a legjobban.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 15:18:54

@jose maria padilla:

Ne idegelj, Padilla! Te is kidőlsz? Már nem megy az olvasás sem?:-(

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.17. 15:32:57

@gloire:

Érdekes, hogy épp a ballibbantak számára, aki szerint pedig a múltnak nincs relevanciája, milyen fontos, hogy birtokolják ezt az irreleváns múltat! Rendre újabb és újabb (át)értelmezésekkel állnak elő, s ezekkel az up to date-(át)értelmezésekkel próbálják igazolni a jelenre vonatkozó elképzeléseiket és állításaikat...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 15:43:10

@Alfőmérnök: "... Őket bassza át a legjobban..."

Ebben látod, kivételesen egyetértünk.

Alfőmérnök 2012.12.17. 15:44:59

@aristo: Művelődjél, te ostoba tahó.
"Miután bezárták Mejerhold színházát, kinevezték Sztanyiszlavszkij Zenés Színházába rendezőnek. Mejerhold igazi művész volt. És csak ez magyarázhatja, hogy miért respektálta annyira maga Sztanyiszlavszkij is, halálos ágyán arra intette munkatársait, hogy "óvják Mejerholdot. Ő az én igazi örökösöm. Rá hagyom a színházunkat - a Színházat."
www.literatura.hu/szinhaz/meyerhld.htm

owendaly.com/jeff/grottpt01.htm

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.17. 15:51:38

@Alfőmérnök: Maga képes órákig guglizni valami olyan után amiről fogalma sincs, azután talál egy idézetet, aminek semmiféle relevanciája, de szerepel benne Sztanyiszlavszkij és ide másolja - gloire-nek igaza van maga tényleg klinikai eset. De legalább már tudja, hogy élt egy ember akit Sztanyiszlavszkijnak hívtak.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.12.17. 15:53:02

@aristo: Örvendetesnek tartom, hogy egy olyan igazi penseur mint maga nem bújik a kóklerek által befolyásolható tömeg háta mögé. Üvöltsön hát együtt a farkasokkal! Évszakhoz illő symphoniájuk harsogja túl a cselédek szellentését, a disznópásztorok böfögését! ... ha már a fegyelmezésükhöz rendelt kutyakorbácsot és bikacsököt kicsavarta kezünkből az aufklérista progresszió.

Alfőmérnök 2012.12.17. 15:53:23

@aristo: Tekeregjél csak féreg, tekeregjél.

tevevanegypupu 2012.12.17. 15:59:20

@Alfőmérnök:

Hagyja beken Csurkat. Engem speciel egyaltalan nem erdekel, hogy ugynok volt. A rendszervaltas megadta a lehetoseget a valtozasra, eltek is vele sokan. Szeretnem tudni, ha magat felholtra verte volna valami nacikommunista avos gazember, mit csinalt volna? Ha megfenyegetik, hogy megolik apjat-anyjat-gyereket? Hagyjuk csak ezeket az itelkezeseket. Akik onkent besugtak az is mas es az is mas akit kenyszeritettek. Ez az egesz besugo volt, nem vlt besugo szanalmas es nevetseges 22 evvel a rendszervaltas utan, mikor az osszes avos komcsi jogi utodja ott ul a parlamentben.

Alfőmérnök 2012.12.17. 16:00:27

@tevevanegypupu: " Engem speciel egyaltalan nem erdekel, hogy ugynok volt."

Engem meg igen.

Alfőmérnök 2012.12.17. 16:05:37

@aristo: Felteszem ismét a kérdést: igaz-e, hogy aristo mögött Botos Máté dékán áll?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 16:07:09

@jose maria padilla: @mk27soundmaster:
Ahogy látom, a Bukta kiállítása adja a díszletet ezeknek a szánalom hegyeknek, a táncikálásukhoz. Bukta pedig MMA-s volt idáig. Nehéz megérteni, hogy végül is mi az a kardinális különbség ezek után, ami miatt annektálásról beszél a fogalmatlan Bojár például? Nem lehetne Bukta kiállítás az MMA-s zászló alatt?

Ugyanezt fogják csinálni a Nemzetiben is és mindenütt, ahol valakit kineveznek. Vidnyánszky is lesz még bolsevik, náci báb, tehetségtelen törtető, a nemzet ellensége, meg minden amit akarsz.

Viszont remélem valóban egyre kontraproduktívabb ez a cirkusz, mert már látványnak is gusztustalan kicsit amit művelnek, ráadásul egy olyan rétegnek hívja fel a figyelmét a Műcsarnokra, akik korábban nem voltak nagy műértők, de most majd tömve lesz velük minden kiállítás, amit Feketéék rendeznek.

Kérdés, konkrétan ki lesz Gulyás utódja?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 16:30:18

@Alfőmérnök: Szerintem itt most nem fogsz erre megnyugtató választ kapni, mindenesetre Botost szerintem túlzottan felértékeled :DDD Mondhatni túl magas polcra rakod. De ez csak megérzés, nem ismerem az írásait. Mindenesetre, nehezen hihető, hogy ilyen gyakorlott, a blogok világában jól tájékozódó, tehetséges és jótollú pamflettista lenne. Az is, hogy ilyen jellegzetes humorérzéke volna. Mert aristo-ról, ennyit azért már biztosan tudunk, hogy nagyhatású és feltűnően jó posztokat ír. Úgy vonzza a trollbajnokságot, ahogy azt kell. Bár ha te mondod, ki tudja, végülis bárki lehet..

Inkább az a kérdés, hogy neked ehhez mi a fasz közöd van? Esetleg én meg megkérdezhetem, hogy te ki vagy? Pontosan annyi közöm van hozzá ugyanis, mint neked aristo-hoz, vagy épp a dékánhoz.

Alfőmérnök 2012.12.17. 16:39:30

@gloire: "feltűnően jó posztokat ír"

Ezt kb. 3-4 nick gondolja így. A posztjai tele vannak hazugsággal, csúsztatással, általánosításokkal; olyan dolgokról ír teljes magabiztossággal, amiről minimális ismerete van. A "poénjai" erőltetettek. Mondhatni szarok.

Mi a fasz közöm van hozzá, hogy aristo Botos-e? Az, hogy Botost egy utolsó gazembernek tartom, akinek nincs helye a Katolikus Egyetem dékáni székében.
Ha Aristo nicken gyalázkodó posztokat írogat, az még súlyosbító körülmény.
Ha Aristo nem Botos, akkor nem érdekel, hogy kicsoda. Egy tróger szellemi éhenkórász a többmillió közül.
Nem is azt kérdeztem, hogy ha nem Botos, akkor kicsoda, hanem hogy Botos-e?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.17. 17:33:20

@thetriggerhappy: A bolsevizmus nem egyszerűen egy hatalomgyakorlási technika, hanem egy konkrét etnikum hatalomgyakorlási technikája. És igen, ha a Fideszre céloztál, mint bolsevikokra, igazad van, mivel a Fidesz a jobboldali konzervatívot alakító zsidószínház, sőt Zsidószínház. Egybe, mint Újszínház. Az utolsó olyan társulat, amelyik még képes volt elhitetni magáról, hogy magyar érdekek képviseletét végzi. hát nem azt teszi, nagyon nem. Pontosan olyan alattomos, pénzsóvár sunyi zsidó horda, mint a többi. Úgyhogy, bibsi, neked nincs okod a Fidesz ellen ágálnod, mert a te fajtád.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.17. 17:40:50

@gloire: Na,na,na! Azért az csak érdekes lehet, hogy Aristo Botos-e vagy se. Először is ő csinálta ki Tölgyet, ezért nektek, görényodúbelieknek alapból fújnotok kell rá. Másodszor, ha tényleg ő az, a tettei után mit keres bárhol konzervatív közegben? Harmadszor, Botos Máté egy cionfióka, tehát a magyarság ellensége, akit ütni kell ezerrel.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 17:49:17

@Alfőmérnök: "Ezt kb. 3-4 nick gondolja így..."

Töki, azt már az előbb tisztáztuk, hogy a te szavaiddal éljek. "...ha paródia, akkor azokkal szemben a legnagyobb féreg (pl. MézesRozi), akik komolyan veszik és rajonganak érte. Őket bassza át a legjobban..."

Ebben az esetben, én arra gondolnék, hogy ez az aristo ez a mézesrozival, meg a tevével, a bbjnick-kel, a tölggyel stb. szórakozik. Általában egy szemléletet parodizál, amit ő álságosnak, elfogultnak esetleg keresztényietlennek gondol, tehát pont, amiket te szoktál irogatni róluk.

Így már persze a posztjai csúsztatásai és általánosításai is más megvilágításba kerülnek. Azaz kerülhetnének, ha értenéd. Mert ennek az aristo-nak (bárki legyenis ő) te lehetnél a célközönsége, az elvont humora pont azokat célozza, és karikírozza, akiket a te izléstelen kirohanásaid. Csak annyi különbséggel persze, hogy ez az aristo ezt szinvonalasan és humorosan teszi. De te ezt meg sem értetted :DDD

Alfőmérnök 2012.12.17. 17:59:21

@gloire: Ennél a posztnál még te sem értetted meg.
mandiner.blog.hu/2011/02/25/humanitarius_katasztrofa_a_koran_nepe?fullcommentlist=1#comments
Mert úgy tűnik, komolyan vetted.
Jól kibaszott veled ez a csavaros eszű Aristo, te kis szerencsétlen!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 18:00:54

@Mr Falafel: Nézd, ha arra vagy kiváncsi, kedvelem-e Botost, a válaszom: teljesen neutrálisan állok hozzá, két-három fényképet láttam róla idáig életemben. Azok alapján elsőre nem lenne a barátom . )

Ettől függetlenül, kizárt, hogy Botos ide írogat más nickkek ismert stílusában, szinvonalas abszurdokat, kockáztatva egy tölgyénél is csattanósabb lelepleződést, főleg az ismert sztori után. Emlékezetkultúra gondolom az események pulzusán tartja az ujjait. Tehát: a Botos=aristo azonosság teljesen kizárt. Ezentúl nem tudja közülünk senki, mi zajlott tölgy és Botos között, aholis a dékán kész helyzet elé volt állítva, mást nem igen tehetett. De azt nem tudjuk, nem alakult-e át az a munka kapcsolat, segíti-e Botos tölgyet, vagy cinikusan, kaján örömében rugta ki stb. Tehát ez a kérdés meg szimpla spekuláció.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.17. 18:23:03

@gloire: Alapesetben egyetértenék, de Alf általában jó helyen szokott kapiskálni. Ki tudja, talán tényleg ennyire pofátlan. Hiszen zsidó!

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.17. 18:25:26

kit érdekel aristo? hova tűnt Bell&Sebastian? elkapta Batman a rébuszmestert?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.17. 18:32:00

@Alfőmérnök:
ez a maga vonala, ne fecsérelje erejét kommenthuszárokra. a maga karmikus feladata, kicsinyáni a botost!

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.12.17. 18:38:28

@Alfőmérnök: "...Ennél a posztnál még te sem értetted meg..." Így van. De úgy tűnik visszaolvasva, egyből kilógott a lóláb, miszerint a szerző előző este tévét nézett és Marótit "plagizálta" :D

MézesRozi 2012.12.17. 18:58:58

@gloire:

ha így is van, mibe fáj az magának?:))

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.17. 18:59:15

@Alfőmérnök: Ezt a fórumot Tölgy csinálta. :-))
Erre rágott be Botos. Így kapóra jött a többi zsidó nyivákolása.

tevevanegypupu 2012.12.17. 19:07:46

@gloire:
Nem tudom ki aristo, nem tudom ki Alfomernok, legkevesbe sem erdekel a valos szemelyuk. Nekem szemely szeint speciel tetszik amit aristo ir, es ahogy irja, abszolute nem fontos, hogy komolyan gondolja-e avagy sem. Amit leir, arra szokok valaszolni, ha eppen. Alfomernok megnyilvanulasai is nagyon szorakoztatnak, hogy o mennyire gondolja mindezt komolyan, szinten nem tudom, de felek, hogy egyre gyorsabban zuhan valamifele virtualis oruletbe, ami - egyre jobban biztos vagyok benn - valos szemelyere is kihat. Mezes Rozi iranti irracionalis es gyulolkodo szerelme, aristoval, bbj-vel, loxonnal szemben erzett nekivadult ellenszenve (ugyanakkor a vagya, hogy ezek a nickek ot elismerjek) a nicknevek mogott allo szemelyek utani nyomozati anyag amit gyujtoget, az evekre visszamenoen visszakeresett aprolekos valaszok elorantasa egy-egy vita alkalmabol eleg furcsa szokas egy egeszseges lelkuletu embernel..Kepzelt vilagban el, elkepzelt szemelyek ellen harcol vagy szereti oket, peldakepe es parancsoloja padilla, aki nem atall szorakozni vele es rajta..Kivancsi vagyok, mi lesz ebbol.:)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.17. 19:24:32

@tevevanegypupu: Vigyázz, mit beszélsz, mert ezzel a logikával te pedig azt szeretnéd, ha Alf megdöngetne. :-))))

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.17. 19:28:29

@tevevanegypupu:
ugyan, ne vicceljen nem hiszem, hogy példakép lennék, és legkevésbé parancsolója.
viszont a betegagyú sittesnek igaza lehet, maga szeretné, ha alfi gyengéden megerőszakolná magát :)

tevevanegypupu 2012.12.17. 19:34:41

@Mr Falafel: @jose maria padilla:

Szerintem meg maguk szeretnek megdongetni Alfit es feltekenyek ram, mert azt hiszik, hogy en is azt szeretnem.Jobb lesz ha lemennek alfaba.:)

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.17. 21:50:33

húú micsoda egzisztencializmus (ki kinek a kicsodája valójában) dúl itten kérem szépen:DDD

Nekem egy kérdésem lenne aristo felé.

Arnold Toynbee-ről írja egy tanulmány:

"Toynbee történelemképe - Spengleréhez hasonlóan - elitisztikus. A civilizációk történetében ugyanis alapvetõ jelentõséget tulajdonít annak a csoportnak, amelyet õ teremtõ kisebbségnek nevez. A kreatív impulzusok mindíg ebbõl a teremtõ kisebbségbõl indulnak ki, és a civilizáció továbbfejlõdése akkor következik be, ha a társadalom többsége követi, utánozza [mimezis] ezt az elitet. Egy civilizáció megrekedésének végsõ oka pedig az, hogy a teremtõ kisebbség elveszíti kreativitását:

"...ha a teremtõ egyének vagy teremtõ kisebbségek - ezek vezetnek minden adott civilizációt növekedése történetének minden adott fokán - elvesztik lelkükbõl a teremtõ erõt, a civilizáció megroppan; és láttuk, hogy ha a vezetõkbõl kivész a vitalitás, megszûnik az a varázslatos hatalmuk is, mellyel a teremtésre alkalmatlan tömegeket befolyásolják és maguk után vonzzák. Ahol nincs teremtés, ott nincs mimezis. Ha a dudás elveszti ügyességét, nem tudja táncra perdíteni a sokaságot; és ha dühében vagy félelmében kiképzõ õrmesterré vagy rabszolgahajcsárrá válik, s fizikai erõszakkal akar kényszeríteni egy népet, amelyet - érzi - nem vezethet tovább régi mágneses erejû bûbájjal, csak annál biztosabban és hamarabb teszi tönkre saját célját. Mert követõi csak elbágyadtak és lemaradtak tõle, mikor a mennyei muzsika elnémult, de a korbács elsõ csípésére aktív lázadókén fognak felébredni."

Szóval ugye történelmi szinten az arisztokráciának kell vinnie a lángot, a társadalom többi részének őket kell "utánoznia", viselkedésben, gondolkodásban, érzésvilágban.

Szóval a mai kor arisztokratája milyen pozitív dolgot tud fölmutatni, amit a tömegek követhetnének?
Természetesen tisztában vagyok vele, hogy manapság tömegmédia átvette a "példaadó" szerepét, csak aziránt érdeklődöm, hogy ebben a megváltozott helyzetben van-e egyáltalán értelme az arisztokratát játszani, és ha igen, akkor mi a pozitív példa.

___________

A másik, ezt csak úgy magamnak, illetve mindenkinek mondom. a szöveget olvasva meglódult a fantáziám, és a következőkre jöttem rá:

Orbán a tömegek jelentős része (másfélmillió ember) számára azért tudja a dudás szerepét játszani, mert mindennap újat tud nekik mondani, más szóval: mindennap újat tud hazudni.
A tömegek tudják, érzik, hogy Orbán játszik, de pont ezt szeretik benne. hogy a jellegzetes magyar módon "jól kicseszik" Brüsszellel meg az IMF-fel (mint ahogy magyar kicseszik az adóhatósággal), úgy játszik velük mint macska az egérrel, "mekkora nagy játékos", stb stb. Tehát az ügyeskedő, szabályok alól kibújni igyekező magyar ember nagyon jó tükörképét látja önmagában a Viktornak, jól tud vele azonosulni.

Természetesen azt már nem tudják, nem érdekli őket a dollárkötvény meg eurókötvény, az irreálisan, öngyilkosan magas kamatra, 7-8%ra kibocsátva, és hogy azt egyszer bizony vissza kell fizetni...őket csak az érdekli, hogy "megy a műsor" és hogy orbán megint hogy beolvasott a kónbandinak, az imf-nek, az eunak, itthon az emeszpének és az ellenzéknek úgy általában.

szerintem ebben rejlik orbán még megmaradt vonzereje.

Jack Torrance 2012.12.17. 22:49:18

@mk27soundmaster: azért ez valamely mértékben csak ellenreakció. A jobboldal amolyan bunkósbotnak használja a komcsizást, minden magyarázat és értelem nélkül, ha ellenvéleményt lát, akkor az komcsi és kész. Ezért aztán az ellenvélemények meg azt gondolják, hasznos felhívni a figyelmet arra, hogy a jobboldal is komcsi. Pótcselekvés mindkét oldalról.

Alfőmérnök 2012.12.18. 08:08:19

@tevevanegypupu: „peldakepe es parancsoloja padilla”

Megnevettetett.
Nem példaképem, nem is parancsolóm. Rossz következtetést vont le abból, hogy vele nem szoktam vitatkozni. Inkább azt a téveszméjét kellett volna felülvizsgálnia, hogy mindenkinek nekimegyek, aki nekem nem tetsző dolgokat ír.
Ugyanis amit ír, annak kb. az 50%-ával nem értek egyet. De egy érdekes figura, néhány monomániával és téveszmével. Csak a téveszméit az időnként találó, pontos meglátásai, a monomániáit meg a stílus, ahogy előadja, ellensúlyozzák.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.18. 08:15:55

@Schwerer Gustav: A tömegmédia nem feltétlenül helyettesíti az elitek példájának követését. Szerintem a Fidesz nem véletlenül paterolta ki a MTA-ról Szalai Erzsébetet, a hazai elitkutatás főmogulját. Szalai olyan szépen összerakta, - még csak nem is napjainkban - az elitek valódi természetét, hogy azt értően olvasva mindjárt tudhatjuk, hogy mi lenne a teendőnk velük. Hogy egy kicsit magamat is fényezzem, egy tanulmányban éppen Szalai kutatásainak megállapításait modelleztük, és állítom, perfekt minden szinten. A tömegmédia pedig csupán eszköz a hatalmi elitek kezében. Senki ne képzelje, hogy Magyarországon sajtószabadság van. Azt adhatnak le, ami az érdekeiket szolgálja, különben kivégzik őket. Ez pontosan olyan, mint a drága jó Hofi volt. Ha nem lett volna zsidó, két mondat után tarkóba lőtte volna magát menekülés közben. A feleségem vidéken találkozott egy régi ismerősével, akit majd' 20 éve nem látott. Ismétlem, vidéken! 5 perc beszélgetés után előjött, hogy mindenért a zsidók a felelősek. Ez ellen sokan pampognak majd, de tényszerű, a magyar elitek szinte kizárólag zsidókból állnak, ezért hitványság az egész. Kultúraidegen, érdekellentétektől vészterhes. Ugyanakkor megvan a közös nevező, ami képes megmenteni a rendszert, ha rogyadozni látszik. Elég csak leszólni, hogy "ugyan, Naftali, egy zsinagógába járunk, ne csináljuk már a fesztivált".

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.18. 09:22:08

@Schwerer Gustav: Toynbee nem a "történelmi arisztokráciát" tekintette "az" elitnek. Egyrészt. Másrészt a 20. és 21. század - a nyugati civilizáció bukásának kora - teljesen "elitmentes". A tömegdemokrácia nem tűri a magánál különbeket, azok zavarják a homeosztázisát. "Elitnek" azokat tekintik általában akik még aljadékabbak mint ők, azt szeretik, ha TV képernyőjéről egy ugyan olyan sötét néz vissza mint ők. Szóval - kérdésre válaszolva - a mai "arisztokrácia" semmit sem tud felmutatni, azon egyszerű oknál fogva, hogy nincs.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.18. 09:24:20

@aristo: már megint szidod a Kiválasztottat és élcsapatát?! ejnye

tevevanegypupu 2012.12.18. 09:32:58

@Alfőmérnök:

Padilla szovege tetszik? Valoszinuleg reklamszovegiro az Auchannal, szoval muszaj is neki hatasosnak lennie. De maga viszont tenyleg nekimegy mindenkinek es azonnal lehazugozza, ha nem azonos a velemenyuk.

Alfőmérnök 2012.12.18. 10:09:00

@Mr Falafel: Nem tudom, hogy jó helyen kapiskálok-e.
Annyit tudok, hogy valaki beírta, hogy aristo Botos. Persze semmi bizonyíték nincs rá, hogy ez igaz, de ezt szokták leleplezésnek hívni. Ez ugyanolyan, mint mikor jótündi leírja, hogy KKTT, vagy tölgy kicsoda. Érdekes módon azt senki nem vonta kétségbe.
Ezenkívül azt is tudom, hogy Botos valamilyen álnéven írogat. Ezt Dobray írta egy posztjában.
Eddig sem Botos, sem Aristo nem nyilatkozott a kérdésben. Én a helyükben már leírtam volna, hogy ez nem igaz (ha nem igaz), mert a maguk módján mindkettő ócska féreg.
Bevallom, én örülnék, ha kiderülne, hogy igaz, mégpedig két okból
Egyrészt kurva nagyot röhögnék a debiljósdabeli rajongóin, mert vagy hatalmasat kellene csalódniuk, vagy arra a nevetséges álláspontra kéne helyezkedniük, hogy Botos egy ócska ember, kreatúrája, Aristo meg jófej.
Másrészt kurvára meg lehetne vele szopatni Botost, mivel Aristo olyan dolgokat ír, amik nem méltóak egy Katolikus Egyetem dékánjához. Talán el is lehetne valahogy távolítani a dékáni székből. Elvégre ő is kommentelés miatt baszta ki tölgyet.

Alfőmérnök 2012.12.18. 10:11:31

@tevevanegypupu: "De maga viszont tenyleg nekimegy mindenkinek es azonnal lehazugozza, ha nem azonos a velemenyuk. "

Kijelentem, hogy kb. a felével nem értek egyet annak, amit padilla ír, erre továbbra is fenntartja a nézetét, hogy mindenkinek nekimegyek, akivel nem azonos a véleményem. (De zudnék más példákat is hozni.) És akkor csodálkozik, ha azt írom magáról, hogy egy ostoba liba.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.18. 10:23:31

@gloire:

Ma már ott tart a ballibbanditizmus, hogy Törőcsik Marinak a kurvaanyját!:-]

magyarnarancs.hu/narancsblog/meg-egyszer-a-nemzetirol-alfoldi-82947

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.18. 10:26:04

@tevevanegypupu: Könyörgöm, ne ingerelje. Még baja esik. Komolyan aggódom, hogy egy ilyen roham kapcsán kárt tesz magában, vagy a környezetében. Legyen óvatos, ha már az orvosai sem tudnak segíteni szegényen.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.18. 10:48:36

@Jack Torrance:

Ez nagyon szép, csak se füle, se farka.

A kommunizmus attól kommunizmus, hogy internacionalista (s az internacionalizmus, mint tudjuk, a kozmopolitizmus prolineve:-)). Ha létezik pregnáns törésvonal a magyar politikai közéleten belül (közéletről beszélek és nem politikai elitről!), akkor az éppen a nemzetközi-nemzeti törésvonal. Megvolt ez '90 előtt is: az egypárton belül is létezett egy internacionalista moszkovita, ortodox és revizionista marxista, lukácsista, technokrata, sőt, nemzetközimunkásmozgalmas és újbalos vonal és létezett egy nemzeti népibalos, nékoszos, hazafiasnépfrontos vonal. Ugye nem kell kifejtenem, hogy '90 után hová soroltak be az internacionalisták (a virtigli kommunisták) és hová a népi, hazafiasnépfrontos bagázs?!

morse 2012.12.18. 11:12:06

Azért az a tény, hogy ez az izé megjelent/megjelenhetett elgondolkodtató (nem ismerem a szerkesztési elveket, de ha van, akkor tasli a szerkesztőnek is).
Ez a cikk borzasztóan gyenge. Ráadásul céltalan és általában hanyagolja a tényeket. Az egy dolog, hogy a kedves szerzőnek csak homályos, faék egyszerűségű gondolatai vannak a kortárs művészetről, illetve annak a működéséről, de igazából nem is érthető, hogy mire fut ki a gondolatmenet.
Talán erre?
"A művész alkosson, teremtsen új világokat a semmiből, ahogyan kell – és éljen is meg belőle, ha tud. Ha nem sikerül, még mindig el lehet menni szőlőt kapálni, és az ott keresett pénzzel önállóan és dacosan lehet szabadnak lenni. Ha ez fontos, az elkövetkező pár száz év úgyis eldönti: vajon nagy művész volt az illető, vagy csak hitte magáról – addig meg az izgalomtól rághatjuk a körmeinket."
Kedves Aristo! Ezekért a magvas gondolatokért kár volt cirka 10000 karaktert bepötyögni. Megkockáztatom, hogy inkább neked kéne sürgősen kapálni menni. Ha még egy nyamvadt basic kánonnal kapcsolatos elméletet és példát sem tudsz felhozni, akkor meg ne vagdalkozz marhaságokkal. Ha talán kihegyezted volna valamire a mondandódat és nem csak végtelen arrogancia hajt írás közben, akkor nem keveredtél volna önellentmondásba.

morse 2012.12.18. 11:14:01

komolyan mondom ez a cikk gyöknulla gyerekek....

Jack Torrance 2012.12.18. 11:16:35

@mk27soundmaster: ez is mind teny, csak szinten nincs koze a temahoz :D
De mindegy, mert amugy ebben (az eredeti kijelentesben) tortenetesen egyetertunk.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.18. 11:23:29

@Jack Torrance:

Már hogy a p_csába ne volna köze!:-) Mi az hogy nagyon is van köze! A létező szocializmus kommunistái ma vagy ballibbanditák vagy halottak.

rauch 2012.12.18. 11:27:41

@Alfőmérnök:
Igen, igaz. Aristo a dékán utasításait hajtja végre.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.18. 11:31:10

@Herr SturmLikudnik:

Gyáva kis nyomorék egy troll vagy te, gyíkp_cs!

Jack Torrance 2012.12.18. 11:33:49

@mk27soundmaster: csak epp fogalmi zavarok vannak (nem nalad, altalaban). A ket tabor teljesen mas ertelemben hasznalja a szavakat (kommunista, zsido, fasiszta, liberalis...), ezert aztan olyan az egesz, mint a suketek parbeszede (bar parbeszednek nem neveznem).

Alfőmérnök 2012.12.18. 11:54:11

@aristo: Megkérdezhetném, hogy melyik kijelentésmből következtetett arr, hogy orvosi segítségre szorulok? Hogy padillát érdekes figurának tartom. Vagy hogy tevét ostoba libának?

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.18. 11:55:43

@aristo:
Azért ide elkelne, hogy akkor Toynbee mégis kit tekintett vezető rétegnek("elitnek")...
(egyébként ugye arisztokrácia = a legjobbak kormányzása)

Akkor most nem csak címkéken vitatkozunk? mert szerintem erről van szó. Valakinek vezetni kell: kész.

mi teszi az arisztokratát "legjobbá"? nyilván nem az hogy milyen ruhákban jár, vagy milyen illemkódex szerint viselkedik, sötétben túrja e- az orrát vagy sem.
(az ismert mondásra utaltam ": az igazi úriember sötétben sem túrja az orrát")
Az arisztokratát az teszi a legjobbá, hogy milyen értékeket tud átadni, pozíciójánál, műveltségénél, világnézeténél fogva.

Egy magát több-kevésbé arisztokratának valló ember -mint ön - milyen értékeket tud átadni, amit bárkinek jó szívvel lehet követnie, utánoznia, másolnia?

(Most jóindulatú leszek és úgy tekintem, mint ha az állambiztonsági iratos cikkét meg sem írta volna)

gyalog.galopp 2012.12.18. 12:04:11

@thetriggerhappy:
Világos, a bolsevizmus az egy tünet együttes, bele tartozik még a féktelen egoizmus, írigység, "nemzetköziség"ami a jelentésével ellentétben, egy elég szűk, behatárolható réteget takar.
Akárhogy erőlködünk ez a ruha nem passzol a fideszre.

A az ókori, de még a nyugati demokrácia alapja a közösségi érdek. Mig a bolsevikokat a zsákmányszerzés hajtja és tartja össze, az általad fejlettnek nevezett demokraták az egoizmusukat nem helyezhetik egy adott közösség érdekei fölé.
Magyarán, egy fejlett demokráciában nem szokás abba a kútba szarni, amelyikből iszunk, attól lettek fejlettek, hogy a közös kutat tisztán tartják.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.18. 12:36:03

@Mr Falafel: Akkor átfogalmazom: a tömegmédiát használják fel az elitek, hogy a népben megfelelő viselkedésmintákat ("attitűdöket") alakítsanak ki.

Azért Szalai téziseit legalábbis összefoglalhatnád:), hogy neked mi jött le belőle.

Én most néztem a neten, miután írtad -eddig ugyanis nem ismertem az illetőt- és nekem az jött le, hogy -szerinte- létrejött egy globális hatalmi elit, amelynek helyi leágazásai az újfeudális kiskirályok/oligarchák, mint Magyarországon is. amivel egyet is lehet érteni.

Most olvasom:

"A másik, amit Magyarországon lehet érzékelni, hogy mára éles küzdelem bontakozott ki a külföldi tulajdonú vállalkozások menedzserei és tulajdonosai, illetve a nemzeti burzsoázia között. Nem véletlen, hogy éppen a 2010-es kormányváltást követően két olyan megállapodás is bekerült az új kormányprogramba, melyeket a kormány és a két legfontosabb, elsősorban a hazai nagyburzsoázia érdekeit képviselő munkaadói érdekvédelmi szervezet kötött. Ezek tartalmazzák többek között a vállalkozásokat sújtó adók
jelentős csökkentését és az örökösödési illeték teljes eltörlését. A hazai nagyburzsoázia mostanra nagyon megerősödött. Amikor a Fidesz először hatalmon volt 1998 és 2002 között, még a multinacionális szektor volt az erősebb, ezért akkor az uralkodó pártelit
velük kötött szövetséget.
A Fidesz-könyvemben (Szalai 1999) részletesen is bemutatom, hogy Orbán Viktor első kormányfői útja egy multinacionális céghez vezetett. Amikor tíz évvel ezelőtt egy hazai nagyvállalkozóval beszélgettem, még fel sem merült benne, hogy a hazai vállalkozóknak
a multinacionális szektor, ezen belül annak cégei a versenytársai lehetnek. Mára változtak az erőviszonyok: a nemzeti keresztény ideológiai offenzíva mögött érzékelni vélem a nemzeti burzsoázia érdekérvényesítő képességének erősödését is. Hozzá kell tenni azonban: az ország gyenge invesztíciós képességének következtében és külső nyomásra
a kocka ismét fordulhat."

(Most olyan nagy különbség, hogy a multi szalagjánál rohad meg a munkavállaló, vagy a simicska beruházásánál?)

"nemzeti burzsoázia"? miről beszél? "nemzeti polgárság?" kire gondol? a rohamosan szegényedő emberekre? Vagy arra a törpe kisebbségre, akik jobban jártak az egykulcsossal?

Mondjuk igaz, a beszélgetés 2010-es, akkor még kevésé lehetett látni az ámokfutást, amit végül ezek rendeztek (meg még rendezni fognak).

thetriggerhappy 2012.12.18. 14:07:15

@Mr Falafel:

ezt a verziót mindig elfelejtem. a blosik is zsidók, a karvalytőke is zsidó.
azért nem irigyellek, hiszen ha tükörbe nézel, onnan is egy zsidó vicsorog vissza rád.

thetriggerhappy 2012.12.18. 14:14:28

@gyalog.galopp:

most komolyan álljak le vitázni valakivel, akinek a bolsevizmusról a féktelen egoizmus ugrik be?

gyalog.galopp 2012.12.18. 14:41:39

@thetriggerhappy:
Ugyan, nem fontos.:)

Csak elgondolkoztam, mi motiválhatta a szatócsokat, csinovnyikokat, hogy gyárigazgatók, miniszterek lehessenek.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.18. 15:39:54

@morse: Mily szerencse - a színvonal szempontjából - hogy maga nem vagdalkozik, hanem higgadtan érvel, rámutat a hibákra stb. Köszöm.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.18. 19:53:22

@Schwerer Gustav: Szalainál az elitek tőkekonvertációjára kell figyelni. Elsősorban a gazdasági és politikai elitek folyamatos tőkekonvertációjára. Gyakorlatilag rendszerváltáskor megjósolta az oligarchákat.
Mai hír, hogy a Nép Egyetlen Fia, Orbán a Tesco-val kötött stratégiai megállapodást. Ez a fazon normális? Egy ámokfutó tetves zsidó, aki eljátszotta kicsit a szittyát.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.18. 19:56:20

@Alfőmérnök: Személyesen nekem aristo nem mond semmit. Olykor láttam a nevét, és ennyi. Nem tűnik élből faszkalapnak. Viszont, ha tényleg ő Botos, akkor nem több egy redvás bolsevik zsidónál, és ez a görényodúbeli népszerűségét egy más dimenzióba helyezi.

Alfőmérnök 2012.12.18. 20:57:25

@Mr Falafel: Nekem kb. a harmadik posztjánál leesett, hogy egy konzerv álruhába bújt bolsi. Nem annyira a posztjai, inkább a kommentjei alapján jutottam erre a következtetésre. Az alapján, ahogy a kommentelőkkel, az őt kritizálókkal viselkedett. Nyilvánvalóan valamilyen magas tisztséget tölt be a valós életben, és tévesen azt hiszi, hogy alapból a neten is megilleti őt valamilyen tisztelet.
Mikor a tölgy-ügy kapcsán felvetettem, hogy egy kommentben valaki megemlítette, hogy ő Botos ( akkor épp lincshangulat volt az ódúban, szinte teljes volt az egyetértés abban, hogy Botost valahogy ki kell baszni a dékáni székből ), azt hiszem, Grift kérdezett rá, hogy igaz-e. Választ nem kapott. Pamocsnyik jegyezte meg erre okosan, hogy "ha nincs válasz, az is egy válasz".
Én a magam részéről már eldöntöttnek tekintem a kérdést a fentiek alapján.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.18. 20:59:50

@Mr Falafel: "Egy ámokfutó tetves zsidó, aki eljátszotta kicsit a szittyát."

szerintem egy kis dzsippó ingredient is van ott a háttérben
Jakobsz-a-roma

"Mai hír, hogy a Nép Egyetlen Fia, Orbán a Tesco-val kötött stratégiai megállapodást."

Erről írhatnál egy bejegyzést. "Ami belefér".:DDDD

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2012.12.18. 21:07:07

@Alfőmérnök:
Vagyok, mint minden ember fennség
Távoli észak fok, titok, idegenség
Lidérces messze fény
Lidérces messze fény
:)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.18. 21:30:46

@Schwerer Gustav: a kokakóla után ez már aligha lep meg bárkit is...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.18. 22:23:06

@Hepci: De nem mert Fala eddig még viszonylag bízott Orbánban. Most esett le neki, ami nekem 2006-ban, amikor kiábrándultam a Viktorból. Jobb későn mint soha, és megariszpekt, mert nekem sem volt könnyű, ezért tudom hogy neki sem az.

Figyelj, én csak annyit tudok, hogy Orbán nagyon elkúrta, amikor Falát magára haragította. Majd meglátod.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.19. 07:37:09

@Alfőmérnök: A magam részéről ambivalens érzéseket táplálok Botos iránt. Nyilván egy moslék bolsevik zsidó, aki a házisertés anyja után nyerhetett el tisztséget ezen a zsidó gyarmaton. S miután a katolikus egyház is karrier, természetes, hogy az ájtatos faszkalapok zöme is zsidó. Innentől a Pázmány diplomagyár ki sem lóg a sorból. Másrészt pedig személyes meggyőződésem, hogy Molnár úr egy jellemtelen tróger, így Botost a sors eszközének is tartom. Nyírják csak ki egymást! Lehetőleg minél többen, és minél hatékonyabban.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.19. 07:48:06

@Schwerer Gustav: Tervezem, hogy írok róla, de egész héten a karácsonyi ámokfutás áldozata vagyok. Ráadásul a nejemnek korábban kell hazamennie, ezért a családja már ma érkezik karácsonyozni és búcsúzkodni. Hétvégén meg anyámék jönnek. Brutál! Azért remélem, találok időt erre is.

Orbán cigánysága olyan, mint minden korábbi cigányozás egyes zsidók kapcsán. Olyan is akad köztük, aki frankón romának vallja amgát, miközben echte bibsi genya.
Palya Beát orrvérzésig romázták, aztán egy riportban elmesélte, hogy "polgári" család sarja. A polgári magyarul mindig zsidó. Sas Józsi évtizedekig volt cigány, amíg végül coming out-olt. Hollai Kálmán élete végéig vallotta, hogy cigány, miközben cigányt csak tévében látott. Terry Black félig zsidónak, félig cigánynak vallja magát, ahogy Bangó Margit is. Orbán rasszjegyei egyértelműek. Mondhatják rá, hogy cigány, inuit vagy zulu kaffer, akkor is az marad, aminek látszik. Kizártnak tartom, hogy az SZDSZ ifjúsági szervezetét ne egy zsidóra bízták volna.

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2012.12.19. 11:14:17

@Mr Falafel: Kíváncsian várom a cikked. Lényeg: mindent adj bele!

Itt az idő, hogy ennek az orbán-karakternek végre megmutassuk legbelső valóját.

Alfőmérnök 2012.12.19. 15:17:37

@Mr Falafel: Joggal vagy mérges tölgyre, mert nem csak, hogy hálátlan volt veled szemben, hanem kifejezetten szemét.
Én azonban annyira nem tartom rossz embernek. (Bár velem is szemétkedett.) Botosnál mindenképpen többre tartom.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.19. 18:11:30

@Alfőmérnök: Dühös rá a tököm. Magamra vagyok dühös, ha már, mert egy jellemtelen trógerra pazaroltam a tiszteletemet. Aki másol magánlevelein röhög seggfej spanjaival, az...

Alfőmérnök 2012.12.19. 19:16:24

@Mr Falafel: Ha nem akarsz rá válaszolni, ne válaszolj, de honnan tudod, hogy röhögött a magánleveleiden?

Amúgy a legviccesebb az volt, mikor bbjnick blogján egy pillanatra kiesett a sztoikus bölcs szerepéből. :)
" tölgy · konzervativok.blogspot.com 2010.09.29. 10:12:36
@Gasper: kisköcsög, amíg nem tanul meg olvasni, addig legyen szíves sem zizzenjen le rólam, nem csípem a tudatlanokat, még ha magukat konzervatívnak is szeretnék hinni."
bbjnick.blog.hu/2010/09/28/vagy_szabo_dezso_es_te_nacik_vagytok#c11149315

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.19. 20:15:48

@Alfőmérnök: Maradjunk abban, hogy valaki írt neki valamit privátban, és azt nemrég visszaolvastam egy másik valakitől. Nincs jelentősége, csupán annyiban, hogy az erkölcs felszentelt papja paráználkodik.

Alfőmérnök 2012.12.19. 20:48:40

@Mr Falafel: Ok. Azt is sejtem, hogy ki ez a valaki. :)

Alfőmérnök 2012.12.20. 09:25:38

Hepcit is moderálják a jósdán.

tevevanegypupu 2012.12.20. 09:39:19

@Mr Falafel:

Nem szivesen mondom, de azt hiszem elfelejti, hogy az szdsz-nek - akar oreg, akar ifjusagi szervezetrol volt szo - soha nem zsido szarmazasu vezetoje volt. Hogy Orban cigany vagy zsido az egyebkent is tok mindegy, valaki nem azert rossz vagy jo mert ez meg az, ha tudja fuggetleniteni magat egyfajta csordaszellemtol. Vagy hogy szebben mondjam a csalad vedoszarnyai alol kepes kibujni, ha latja, hogy a csalad rossz iranyba halad. Ha orban teved, ha zsarnokoskodik vagy pillanatonkent valtoztatja a terveit, az nem azert van mert cigany vagy zsido, hanem mert mindenkinek meg akar felelni. Ez az ami hiba, nem az, hogy esetleg valamelyik ose cigany volt.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.20. 09:55:04

@Alfőmérnök: kösz az együttérzést, de szerintem elvetetted a sulykot.
Loxon úrnak és társainak joguk van zárt blogot fenntartani, csak ezt illene jelezni, hogy a tájékozatlanul-jóindulatúan odatévedők meg se próbáljanak hozzászólni.
Egyébként nem a viszályhoz szóltam hozzá a kimoderált hozzászólásban, hanem BBJ-hez kapcsolódva, így amikor eltűnt, csak néztem, mint méztelenrozi a moziban.
De mondom, jogukban áll, az övék.
Az más kérdés, hogy ez a józan ésszel és a tisztességgel se fér össze - tán valami speciális, unortodox konzervatív erény.
Eddig azt hittem, konzervatív vagyok... :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.20. 09:59:58

@tevevanegypupu: OV mindenkinek meg akar felelni?
Hümmm.
Két éven át kizárólag a saját táborának, illetve a tábor radikálisabb részének akart megfelelni, meg a Fidox mögött álló finanszírozó csoportnak (és természetesen nyilván a saját/családi gyarapodása se volt ellenére).
Mostanra úgy tűnik, megérezte, ebből még bukta lehet '14-ben, így teljes a zűrzavar.
Valószínűleg nem tett még jót senkinek, ha kizárólag nyaloncokat tűr el a környezetében.

Alfőmérnök 2012.12.20. 10:09:08

@Hepci: Nem ismered az előzményket, ezért nem látod át, hogy itt két hatalmas féregről van szó.
(Csak tegnap két dologgal vádolt meg az egyik:
hogy irl adatokat hozok nyilvánosságra
hogy tóta w blogjára írok, Pharoq Alfőmérnök nicken

Persze a fele csúsztatás volt annak, amit írt, de ez volt a két legaljasabb hazugság. )

Azokat sajnálom, akik bedőlnek nekik. Palira veszik a sok szerencsétlen hülyét.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.20. 10:13:45

@Alfőmérnök: tényleg nem látom át, sőt, miután akkoriban nem követtem a dolgot, már nem is akarom átlátni. :)
Mindössze meglepett, hogy tökéletesen semleges szövegem eltűnt, utána meg közli velem Loxon úr (?), hogy ott idegen vagyok, azt húz ki, amit akar.

Ezt ki köllene írni a blog címe alá ("itt csak a mi szavunk számít, mindenki más le van szarva"), akkor rendben is van a dolog.

tevevanegypupu 2012.12.20. 10:14:37

@Hepci:

Elsosorban ha Magyarorszagon megvalasztanak egy miniszterelnokot es egy kormanyzo partot, tok mindegy, hogy az orszagon belul ketharmada van, akkor is az Europai Unionak kell megfelelnie, kulonben vegkimerulesig vegzaljak, nem hagyjak nyugodtan dolgozni sem. A sok kapkodas es elsietett majd visszavont rendelkezes ennek koszonheto elsosorban az elmult masfel-ket evben. Ne higygye, ha esetleg a jobbik kormanyra kerul, mast tud majd tenni. Nem fogjak engedni, sot egyaltalan nem is biztos, hogy kormanyozni engednek oket, pedig sok olyan javaslatuk lenne, ami megfontolando. Multkor hallgattam Balczot egy reggeli musorban, nagyon okosan es higadtan probalta elmagyarazni, hogy volt a Gyongyosi kerdesevel kapcsolatos aggodalmuk. Ugy tamadtak ra, hogy elkepeszto..pedig vilagos es ertheto volt ami mondott es a szandek is..Nem olyan fajta listazasra keszulnek, mint amit belejuk akarnak magyarazni. Ugyanez a helyzet Orbannal is, akinek a "forradalom a szavazofulkeben" kijelenteset felremagyarazzak, minden szavat kiforgatjak, igyekeznek lehetetlenne tenni. Orban kapkod es egyre jobban belezavarodik, ez reszben annak is koszonheto persze, hogy rossz politikusokkal veszi korul magat, de nem csak ez a baj. Nehez am jol kormanyozni akkor, ha nem engedik..es nehez ugy kommunikalni agyutuzben, hogy az tokeletes legyen. Orbanra hajtovadaszok vadasznak kopokkal felszerelve..Ezt mindenki lathatja es mindenki levonhatja belole a kovetkeztetest is. A magyarorszagi jobboldalt szet akarjak zuzni. Hogy ehhez a kapkodasaban Orban neha maga is segitseget nyujt, az sajnos szinten nyilvanvalo. De az orszag ketteszakitasat, a szelsoseges velemenyek kialakulasat nem neki koszonhetjuk..Abban nala sokkal tehetsegesebb mesterek mukodtek kozre mar a rendszervaltasnal is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.20. 10:26:51

@tevevanegypupu: nézd, sose volt kétségem, hogy a baloldal/liberálisok vezéralakjai és médiavezérei sztratoszférikus g*cik... szóval nem vagyok naiv. :)
Engem az szomorít el, hogy lassanként semmi különbséget nem látok Orbán és az őt megelőzők között.
Kapkodás, vagdalkozás, lopás, marketingkormányzás, elképesztő arrogancia, hazai lánglehelés az EU-ra/ájemefre, aztán térden állva megjelenés előttük, idióták és/vagy szoponcok kinevezése sorsdöntő pozíciókba - ennyi bőven elég a bukáshoz, amit egyre jobban megérdemelnek.
Az szerintem nem állja meg a helyét, hogy ne lett volna idejük és terük, az elején. Kb. 1 évet eltöltöttek az alkotmány buzerálásával és a közintézmények totális megszállásával. Ezt az időt el lehetett volna tölteni hasznosan is. Nyilván tisztában lehetett vele mindenki, aki nem zakkant, hogy a mesterákosok csak a hibákra várnak. Fontosabb volt NER-faliújságokat kiragasztani mindenhová és elképesztően ostoba nyilatkozatokat tenni a nagy felhatalmazásról. A 15 évvel ezelőtti Orbán leköpne egy olyat, mint a mai...
Hogy mi lesz utána? Semmi jó. Jön a pislogós az szdsz kíséretében, vagy Mesterházy az agyhalottak élén.
És persze a jobbikban se reménykedem, bár volt 1-2 vita, ahol kizárólag az ő emberük mondott elfogadható dolgokat (is).
Mindenki művelje kertjeit és barátait...

Alfőmérnök 2012.12.20. 11:55:52

@Hepci: A jósdán ma reggel már válaszoltam arra a felvetésedre, hogy személyesen kéne a konfliktusokat kezelni. (Csak kimoderálták a kommentemet.) Nos, minderre már volt kísérlet. Kétszer is. Sem Loxon, sem Gloire nem jött el. Mondjuk azt tudtam, hogy gloire nem jön, és ha jött volna, akkor nem megyek, mivel világos volt számomra, hogy egy beteg fasz és/vagy szolgálati személy, akinek nem szabad kiadni személyes adatokat. De az benne volt a pakliban, hogy Loxon is ott lesz, ennek tudatában mentem el. Most már nem mennék el, csak ha biztos lennék benne, hogy nem jön ő sem. Neki sem szabad személyes adatokat kiadni. (Persze lehet, hogy tök mindegy, mert ő is tudja, hogy ki kicsoda a valós életben.)

Loxonnak régi parája, hogy valakik „bomlasztják”, „tönkreteszik” azt, amit ő csinál. Az eszébe sem jut, hogy benne van a hiba, hogy a fejétől bűzlik a hal. A „kommentfolyam” (aminek a jósda felvállaltan a folytatása) tökéletesen működött a mandineren. Kisebb konfliktusok persze voltak, de olyanok, mint a Loxon felügyelete alatt álló blogokon (teakör, jósda), nem. (Mindezt vissza lehet olvasni.) Akinek egy kicsit is jó a memóriája, az ezt pontosan tudja, csak valamiért ragaszkodnak ehhez a féreghez.

tevevanegypupu 2012.12.20. 12:42:50

@Hepci:

Az teny, hogy szekfoglalo beszedeben Orban alazatot kivant a kormanyatol es a fidesztol, hat ez nem jott be tulsagosan. Az is ketsegtelen, hogy az Alkotmany kiemelten fontos volt, arra sok energiat aldoztak. A NER kiragasztasa - mindenhol kint van egyebkent, a legvalatlanabb helyeken lattam mar(: - nyilvan valami eszmei erteket hivatott kepviselni, es talan teszi is, hiszen altalaban a liberalisok orultek meg tole, emlekszik Daniel kecsopos akciojara, amivel csak azt erte el, hogy akik kicsit huzodoztak attol, hogy ennek a NER-nek muszaj-e kint lenni mindenhol, azok is azonnal helyeseltek, hogy kint kell lenni. Probalkozik a fidesz sok mindennel egyebkent, szocialis kartyakkal, kotelezo kozmunkakkal, de a legnagyobb baj az, hogy nem az alapoktol probaljak azokat a kerdeseket megoldani amik tonkreteszik az orszagot. Ciganykerdes, egeszsegugy, oktatas. Persze nem tudhatjuk mi van a hatterben. Mindenesetre Orban egyaltalan nem azonos Gyurcsannyal, Gyurcsanyt a "felsobb szervek" mindig befogadtak es befogadjak akkor is, ha csalokent mar bizonyitott, Orbannak nem bocsajtanak meg semmit. Bajnai soha nem fogja megvaltani az orszagot semmitol, hiszen o adta meg a vegso lokest ahhoz, hogy lezuhanjunk. Hogy megis esetleges felszabaditokent varjak nagyon sokan, ez talan megis azt bizonyitja, hogy nepunknek valami baj lehet az agygondolkodasaval..Vagy nagyon ugyesen manipulaljak oket, de ebben az esetben is.:)

Alfőmérnök 2012.12.20. 12:45:52

A legviccesebb egyébként a VI. Béla nevű ostoba ügynök reakciója volt, aki nemhogy megköszönte volna a meghívást, hanem a meghívó küldőjét oktatta ki. :))

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.20. 13:24:41

@Alfőmérnök: A találkozó nem „félreértések” tisztázására jött létre, hanem egyszerű baráti találkozónak volt tervezve. Aztán sokan nem értünk rá, nem volt pénzünk utazni stb.

„Kisebb konfliktusok persze voltak, de olyanok, mint a Loxon felügyelete alatt álló blogokon (teakör, jósda), nem.”

Mivel valakiknek ezek az egyébként teljesen jókedélyű és feltűnően normális blogok nagyon szúrták a szemét, ezért jöttél te és a barátaid, provokatőrnek.

A Tea-Körön „Zoltán” nevű troll tevékenykedett, kezdetben állítólag csak az evolúció-kritika zavarta, aztán rászállt tölgyre és Loxonra is, elképesztően ocsmány, alattomos stílusban. Személyes adatokat is kiadni próbálva, fenyegető magánleveleket írva. A dolog tulajdonképpen jogi útra is terelhető lett volna, de talán túlzottan is türelmes ember vagyok.

A Tea-Körön semmilyen más igazán bomlasztó konfliktus nem volt, eltekintve nézetkülönbözőségektől, ami normális, és amit eleinte (Zoltánok érkezéséig) a humor oldott.

A „hálózati személy”-vádad közönséges hazugság, mint általában minden, amit írsz, és felveti a lehetőséget, hogy talán magadból indulsz ki.

Alfőmérnök 2012.12.20. 14:02:00

@Alfőmérnök: Egyetlen egy esetben kötöttem össze nicket valós személlyel: aristo és Botos esetében. De az sem kijelentés volt, hanem kérdés, amit korábban már mások is feltettek.

Alfőmérnök 2012.12.20. 14:10:43

@Loxon: "A találkozó nem „félreértések” tisztázására jött létre, hanem egyszerű baráti találkozónak volt tervezve."

Ez is hazugság, te pofátlan görény. Most nem találom a meghívó szövegét, de ha meglesz, bemásolom.

Alfőmérnök 2012.12.20. 14:11:39

@jose maria padilla: Nyilván azért köszönte meg @aristo: morsenak a tájékoztatást.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.20. 14:22:59

@Alfőmérnök: Felőlem másolgathatod, pofátlan görényke, a lényeg nem az volt, hogy a te ámokfutásaid nyomán kialakult paranoiát csökkentsük (azt veled együtt nem is nagyon lehet, hiszen a növelése a célod, minden lehetséges eszközzel). Ez legfeljebb mellékcél lehetett.

Egyedül te vagy az köztünk, aki törekszik mások adatainak megszerzésére és közzétételére, vagy azzal való zsarolásra.

Persze a rágalmazás, a hazugság és a durvaság mellett a zsarolás megléte a fegyvertáradban egyáltalán nem meglepő.

Alfőmérnök 2012.12.20. 14:25:10

@Loxon: Továbbra is várom a bizonyítékokat arra, hogy:
- azt terjesztettem 1012 előtt, hogy kimoderáltak a jósdáról
- teve irl adatait közzétettem.

Amennyiben ez nem történik meg, eldöntöttnek tekintem, hogy gloire a magánlevelezésemet olvasta.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.20. 14:36:02

@Alfőmérnök: Ezt Gloire-ral beszéld meg, mivel én ilyeneket nem állítottam, bár az orrom előtt linkelgetted tegnap a teve (általa többé nem forszírozni kívánt) kommentárját tartalmazó oldal linkjét.

Azt nem tudom, hogy te pontosan mikor kezdtél el szitkokat, hazugságokat és rágalmakat terjeszteni rólunk, és nem is különösebben érdekel. Folyton ezt csinálod, tehát már mindegy is, hogy 2012 előtt is ezt csináltad-e vagy sem.

Alfőmérnök 2012.12.20. 14:46:21

Mindenki tudja, hogy miután valaki leleplezte magát, az adott kommentre hivatkozni nem leleplezés. De ilyet se csináltam tegnap este előtt. Tegnap este azért linkeltem be, mert gloire azzal akarta kikerülni a bizonyíték felmutatását, hogy az is leleplezés lenne, én meg gondoltam elvégzem előtte ezt a "leleplezést", hogy utána belinkelhesse a kommentemet.
Na, csak a jegyzőkönyv kedéért írtam le, most mennem kell.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.20. 15:00:54

@Alfőmérnök: Közöm?

Akkor további jó patkánykodást. Bye-bye.

tevevanegypupu 2012.12.20. 15:52:15

@Alfőmérnök:

Az barati talalkozo lett volna, hivtak engem is, es velem aztan nem volt felreertese senkinek. VI. Bela nem ugynok egyebirant, torodjon bele. Es hagyja mar abba hogy velem foglalkozik, nem vagyok en miniszter, nem vagyok kozszereplo, nem vagyok erdekes, minek untatja most mar ezt a blogot is ezzel? Egyaltalan mi keresnivaloja van a josdan irtaknak itt????

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.20. 16:28:14

@Loxon: nézze, Loxony, mondok magának valami kedveset.
Szóval, pirtyogjon a saját blogján!

Pápá!

Máté meg egy bot 2012.12.20. 17:16:52

@Loxon:

kitiltottak a jósdáról!!!!!!! :(((((

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.20. 20:07:53

@Alfőmérnök: szerintem azok a fórumok képesek normálisan működni, ahol vállalni kell a valós személyiséget. Ez rögtön megoldja az ilyen sehová nem vezető acsarkodásokat.
De ismétlem, nem figyeltem a maguk konfliktusait és utólag sincs kedvem elmélyedni benne.
Magam nem járok trollkodni sehová és nem szokásom sértegetni másokat, az adataim megtalálhatók a blogomon.
Azt viszont nem csípem, hogy teljesen semleges szöveget kimoderál egy kommentelhető blogról a házigazda, aztán utána a kérdésemre jókat röhög egy ilyen Loxon-szerű konzervatív-übermencs faszomfütty, hogy ez az ő blogja és kész.
Hát dugja fel magának a jósdáját.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.20. 20:32:18

@tevevanegypupu: Orbán meg az alázat... egyébként én is elhittem pár évvel ezelőtt, hogy ellenzékben elgondolkodott és visszafogja saját erőszakosságát. Hát, frászt, szimpla marketing akció volt.
NER: ebben se értek egyet. A saját, leginkább mérsékelt jobbosnak nevezhető baráti köröm tagjainak kivétel nélkül égnek állt a haja a szövegtől és a kifüggesztésétől.
Néhányan már akkor elkezdtek úgy csinálni, mintha sose szavaztak volna Orbánra... és azóta úgy csinálnak, mintha nem tudnának semmiről...
Orbán vs. Gyurcsótány: mit csinált az utóbbi? Dumált össze-vissza, hazudott, lopott, szánalmas színészi alakításokat végzett a médiának, a szoponcait ültette mindenhová, a vállalkozóival nyerette a pályázatokat, megszállta a közmédiát, ...
Mit csinál az előbbi?
Valószínűleg úgy lehetne átalakítani a tarthatatlan rendszereket, ha a hatalom csúcsain levők emberi példát mutatnának. Orbánnak megvolt a sansza, az első évben bármikor kiállhatott volna elmagyarázni, hogy mekkora szar van és áldozatot kér mindenkitől, magát és a lajost is beleértve.
Helyette a fülkeforradalom során létrejött 1 új rencer és hamarost megvédték a nyugdíjakat a variábilis tépőfogú gabika szellemi vezérletével... majd a többi hőstett, szép logikus sorban... és a világ legzseniálisabb gazdasági minisztere, a keresztszemű látnok...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.20. 21:48:12

@Hepci: Most mit sértődősködik? Rosszkor volt rossz helyen :)

tevevanegypupu 2012.12.20. 23:19:37

@Hepci:

Orbannak soha, egyetlen pillanatig nem volt meg a sansza meg igy a ketharmaddal sem. lehet, hogy gyozelemkent konyveli el az Alkotmanyt (ott is mosoditottak persze) es tetszik neki, hogy most fuvel-faval strategiai szerzodest tud kotni meg lesz par ketharmados torveny, de ezek csak kis gyozelmek, mert az igazi reformokat nem meri vegrehajtani. Meg hogy sansza volt vagy van.;

Jack Torrance 2012.12.21. 00:41:36

@tevevanegypupu: az, hogy valamit _nem_mer_ megcsinalni, nem azt jelenti, hogy nincs sansza. Volt, elkúrta.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.21. 00:51:04

@Mihint: lehet, hogy rosszkor voltam, de - barátságosságom jeleként - rákérdeztem.
Ilyenkor elnézést szoktak kérni.
Jobb helyeken.
Aki nem teszi, az anonim faszomfütty.
Ilyen eccerű. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.21. 00:53:09

@tevevanegypupu: mennyi kellett volna, hogy sansza legyen, hatötöd?

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.21. 00:59:50

@Hepci: Jogos. Mindamellett valóban káros indulatok voltak jelen az adott időben, de nem is dolgom más nick helyett mentséget keresni. Igaza van.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.21. 01:05:43

@Mihint: semmi gond, csak benéztem oda néha, újabban. Majd nem teszem, így a velem kapcsolatos probléma megoldódott.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.21. 01:07:21

@Hepci: Á, csak nézzen be nyugodtan, érdekes fejlemények várhatók :) Kérem, ne haragudjon.

S=klogW 2012.12.21. 01:17:33

nagy kár a műveltségük okán jobb sorsra érdemes nikekért.

ha Alfinak nem tetszett a jósda, nem tudom minek ment oda. Alfi, magának mintha az lenne az igazi gondja, hogy egyedül van ill. egyedül érzi magát irl és a mandineres kommentfolyam nélkül nem találja a helyét. a blogvilág még elég szabad, a nikek oda csoportosulnak ahova kedvük tartja. szánalmas a hisztizése.

L elfelejti hogy a tökéletességig csiszolt ideáknak nem az a szerepe, hogy a megvalósuljanak, hiszen a valóság sosem tökletes, hanem hogy megmutassák merre kell törekedni, az emberek pedig még különösebb rossz szándék nélkül is időről-időre még ebben a törekvésben is megállnak vagy utat tévesztenek. ha L-nak mindig megvan a hite és tudása hogy törekedjen a kellő irányba, érezze magát kitüntettetnek és szerencsésnek

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.21. 01:22:14

@Mihint: nem általában szoktam haragudni, tehát magára nem haragszom.
Sőt, köszönöm, amit írt.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.21. 01:24:46

@S=klogW: Igazán jó szándékkal mondom, de ma már ne igyon többet :) A jövő rejtélyes, ki tudja mit hoz? Vegyen mély levegőt, lélegezzen!

S=klogW 2012.12.21. 01:28:54

nem értem, hogy egyáltalán mire alapozzák, hogy aristo (az a) botos lenne -

azért az érdekes, ha a bölcsészeknél egyetemi nagyágyúknak is arra van érkezése/ ideje/ igénye, hogy nikek mögül blogokon játszanak "ködszurkálást" kommentekben

S=klogW 2012.12.21. 01:32:28

@Mihint: nekem az ilyesmihez nem kell semmilyen "viccesdolog". lehet, hogy súlyosabb gondjaim vannak, mint gondoltam? :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.21. 01:40:59

@S=klogW: Lehet, de ez ne gátolja az önfegyelemben. Verdikt. Ha úgy jobban tetszik: self-control (ez sokkal közismertebb). Avagy a szellem uralma az anyagi test felett (ez meredek, ugye). Visszahat.
Szóval, szedje magát össze végre, bassza meg!
p.s. viccesdolog, mi? ahogy azt maga elképzeli.

S=klogW 2012.12.21. 02:40:52

@Mihint: gyűjtőnévnek szántam. pl. a hamvas-féle (mint a témában tán legismertebb) borfilozófia elég jól megvilágítja a bor transzcendens / metafizikai tartalmait s ilyet nehezen lehetne a mákkal, kenderrel, gombával kapcsolatban megírni a szintetikus szerek pedig még az élő természetből való eredet adta minimális szakralitásnak is híján vannak.

ugyanakkor a bor a matéria szintjén mint alkohol mégis csak egy tudatmódosító szer ill. méreg. és ezzel nem a már nyilvánvaló(an az) abúzus kategóriájú fogyasztás kapcsán kialakulú elváltozásokra gondolok. az agy felnőttkorban is rendelkezik némi őssejt tartalékkal, melyből nagyon korlátozott mértékben önmagát megújítani képes. ezt a tartalékot már a szerény mértékű alkoholfogyasztás is csökkenti.

S=klogW 2012.12.21. 02:50:47

@Mihint: " Visszahat." És ezt garantálja? :) Ráhibázott, hogy néhány egyéb dolog mellett miben vesztettem bizalmat az utóbbi időkben.

Alfőmérnök 2012.12.21. 09:54:43

@tevevanegypupu: 1. Ne hazudjon. A meghívó szövegében benne volt, hogy a célja a konfliktusok megoldása.
2. Egyszavas választ kérek. Igaz-e, hogy felfedtem a valós személyiségét?

Alfőmérnök 2012.12.21. 09:56:41

@Hepci: Mindent megért, ha tudomásul veszi, hogy Loxon egy utolsó tróger senkiházi fasz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 12:37:02

@Alfőmérnök: Ez ám a karácsonyi hangulat! Még mindig ne tegyem ki Loxon valós adatait?:-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 12:41:09

@tevevanegypupu: Tulajdonképpen csak ismételgetni tudnám Hepci kolléga szavait. Minden úgy van, ahogy ő mondja, én teljes mértékig egyetértek vele. Az alapvetésem marad: minden probléma ebben az országban etnikai eredetű. A zsidó etnikum és magyar nemzet végletes szembenállása determinálja a történéseket. Egészen addig, amíg a magyarok nem térnek észre.

tevevanegypupu 2012.12.21. 12:56:12

@Mr Falafel:

Csak egyet nem ertek. Ha valaki annyira rosszul erzi magat Magyarorszagon, ha fel, ha ugy erzi, hogy hatterbe szoritjak, ha rettegi a holnapot, miert nem megy innet el olyan helyre, ahol biztonsagban elhet a sajatjai kozott? Emlekszem ra, mikor Sharon volt meg a miniszterelnok, minden zsidot felszolitott a vilagban, hogy menjenek haza..Nagy felzudulas mindenhol, hogy dehogy mennek. Arra is emlekszem, hogy Magyarorszagon ket uriember azt akarta elerni, hogy a zsidok nemzetiseg legyenek..nagy felzudulas a zsidok koreben, hogy nem.
Ketsegtelen, hogy egzisztenciajuk Magyarorszaghoz koti oket, erzelmeik mar nem annyira..Most ha jol ertettem az Orban kormany elrendelte, hogy a holocaust-tuleloknek felemelik a nyugdijat 50 szazalekkal. Nem hallottam, hogy az avt-t tuleloknel is megteszik-e ugyanezt..mintha a kormany csak elezni akarna a konfliktust..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 13:00:24

@Az Olei Hagardom terroristái: Néhány fontos tézis kimondásában és kőbevésésében.
A magyar identitás mindenek felett áll. Akinek kettős identitása van, annak egy magyarral szemben mindig úgy kell viselkednie, hogy a stabil magyar identitású ember érzékenységét a legcsekélyebb mértékben se sértse. Tekintve, hogy Izrael állam senki által nem felügyelt, senki által nem ellenőrzött, és vélhetően ismeretlen eljárással készített atomfegyvereket birtokol, veszélyt jelent az emberi fajra. Ezért egyetlen izralei-magyar kettős állampolgár sem szavazhat, gyakorolhat hivatalt, lehet alkalmazottja magyar állami vállalatnak, s természetesen a parlament környékére sem kerülhet. Ez az alap. Akinek nem tetszik, menjen szépen oda, ahová való.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 13:14:52

@S=klogW: Milyen érzés, hogy egy hitvány korcs voltál, s most kivert kutya lettél? Egyike voltál azoknak, akik a legtöbbet basztattak, s lám, a gazdád szerint semmit nem érsz. Menj, és könyörögd vissza magad, mert itt neked víg napjaid nem lesznek!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 13:17:28

@tevevanegypupu: Élősködő népség. addig maradnak, amíg nem csinálnak sivatagot ebből az országból is. Átvitt értelemben, persze.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 13:28:22

"Loxon · konzervativok.blogspot.com 2012.12.20. 18:38:20
@gloire: Amellett egy ilyen blog nem szociális intézmény, ide olyanok írjanak, akik tudnak uralkodni magukon és tudnak más emberekkel úgy társalogni, hogy közben nem nézik őket levegőnek. És ha ebben egy belvárosi zsidócska írócska (ha az) jobb, mint egy hősies magyar mentőorvos, aki jópofának gondolja, ha nemi szerveiket mutogató emberpéldányokat linkel, meg a drog és vallás ősi kapcsolatáról ír egyszavas „mulatságos” kommentárokat arra nem vevő olvasóközönségnek, akkor az előbbi marad."

Áááááááá, ez kurva nagy! Ez az ember teljesen megbolondult. De nem baj, fogy a levegő körülötte, s mindenki körül, aki vele tart. Javaslom, legyenek e-mail blog.

S=klogW 2012.12.21. 13:35:49

@Mr Falafel:
alig szóltam a nikedhez.
ezek szerint igazuk volt, mégis csak egyszerre több niken is írogattál oda.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 13:54:21

@S=klogW: Még ilyenkor is nehezedre esik kiegyenesíteni a gerinced? Ej, elbaszott figura vagy te. Picurka és te voltatok a főcsahosok, bárki megerősít ebben engem.
És nem, nem írtam egyszerre több nicken oda.

S=klogW 2012.12.21. 14:28:25

@Mr Falafel: @S=klogW:
megkockáztatom, nemhogy alig, talán egyszer sem szóltam ott a nikedhez, de egy kezem biztosan elég megszámolni.
na, hazugozz hazugan tovább nyugodtan.

MézesRozi 2012.12.21. 17:24:02

@jose maria padilla:
na. itten vannak a maga két alemberei. elégedett-e?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.21. 17:45:19

@MézesRozi: engem hidegen hagy ha az ottani dolgokon máshol sírnak a szereplők.

Alfőmérnök 2012.12.21. 18:13:45

@Mr Falafel: Szerintem még ne, úgy tűnik, hamarosan felszalámizzák magukat ezek a férgek.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.21. 18:22:39

@jose maria padilla: Mi hagyja hidegen magát, vasutaskám? Menjen már, ne járassa le magát, hogy itt felismeri ezeket. Tegyen úgy, mintha nem is látta volna, hogy megszólították. Fütyörészve nézzen másfelé.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.21. 18:34:51

@MézesRozi: Maga alemberezik itten? LoL! Maga zártosztálybeli senki, maga arcoskodik itt? Az ember csak nézi, hogyan fokozzák le egymást, s azzal együtt magukat. A bloguniverzum széléig hallatszik, ahogy mindenki magukon röhög. Görényodúból zártosztály lettek. Ez a nem semmi! S közben ezen emelkedett társaság szétfingja a mandinert, majd nagy bölcsen megjegyzik, hogy ez így helyes, ide kell fingani. Szánalmas alakok, menjenek már innen, nem kíváncsi itt a maguk szellentéseire senki. Amikor itt terjesztik a kórt, soha egyetlen tartalmas mondatuk sincs, úgyhogy nem fognak hiányozni. Zárják be magukat szépen, és dobják ki a kulcsot.
Végezetül egy kérdés: Mi a különbség a jósda és a vincent között?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.21. 18:50:45

@Mr Falafel: Loxon · konzervativok.blogspot.com 2012.12.21. 12:52:41
@Boltzmann: Jól van, amíg nem linkel koitáló majmokat meg nem tahóskodik, felőlem maradjon, Boltzmann, legalább kifenem magán a modernitás-kritikámat.

Giga-mega LoL! Ez a Loxon a maga visszataszító kisebbrendűségével tipikus Sas Józsi epigon. S ahogyan a blogján is azt játssza, mint a családi vállalkozásban, hát az tényleg muris.

Boltzmann 2012.12.21. 19:14:10

@Shyad-Khourongai:

Nekem semmi bajom nincs azzal az állásponttal, amit Loxon a jósdán képvisel. Ha nem is mindenről gondolkodunk egyformán, alapvetően értékesnek tartom a tradicionalista álláspontját sőt követendőnek az elmúlt bő 200 évben így-úgy, jelenleg épp (neo)liberalizmusnak nevezett szennyel szemben.

MézesRozi 2012.12.21. 19:40:21

@Shyad-Khourongai:
nézze, aki odáig süllyed, hogy a saját nickjeivel beszélget, az maga. egy a probléma: rossz dramaturg, az önmagával folytatott párbeszédei olyan szintűek, mint egy didaktikus népszínműé, ahol a traktoros lány meg az agromókus párbeszédben leplezik le a lopakodó kulák finánctőkét.
he-he.

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.21. 19:40:31

@Boltzmann: Ne mondja már! Miket ki nem olvas maga abból az emberből a hitványságon kívül. Ha magának ez követendő, hát kövesse. Mi, a jelentős számú többség megmaradunk annál az álláspontnál, hogy tovabűzlő kis görény.

MézesRozi 2012.12.21. 19:42:21

@Shyad-Khourongai:
"Végezetül egy kérdés: Mi a különbség a jósda és a vincent között? "

hát hogy a vincééknél maga otthon van, a jósdáról meg kipaterolták:)

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.21. 19:46:32

@MézesRozi: "biztosan tudva falafel bizonyos állításairól, hogy szemenszedett hazugságok, arra intek mindenkit, hogy egy szavát se higgyék el." LoL! Maga mindent tud, Rozogány.
Nem válaszolt a kérdésemre. Mi a különbség a jósda és a vincent között?

Shyad-Khourongai · http://hulyeseg-lexikon.blog.hu/ 2012.12.21. 19:56:25

@MézesRozi: Egyszer tényleg írtam a vicére. Álnéven, hogy örüljön, maga szánalmas entitás. A jósdára viszont nem. És előre megmondtam a gofrisnak is, hogy ne menjen oda. Sőt, felajánlottam, hogy írok pár botot, ha kell neki cseszkelődni. Amennyire tudom, magától jött el, mert belátta, hogy ott nincs keresnivalója. Tényleg azt hiszi, hogy az, aki néhány buta kis botokkal szétcseszhetné a maguk odúját, aki bármikor kipakolhatná a maguk IRL-jét, annak van félnivalója? Azt hiszi, mert közeli kapcsolatban állunk, azonosak vagyunk? Maga tényleg ennyire húgyagyú? Alfőnek lesz igaza, és maga női személy? Akkor viszont mennyen mán a jósdára loxon mikropéniszét nyaldosni, mert itt maga nagyon fölösleges.

Alfőmérnök 2012.12.21. 21:19:39

Loxika, már megint moderálgatunk? :)
Akkor ide írom a válaszokat, amiket kimoderáltál.

Google: Falafelnek azt javasoltam, ne tegyen közzé irl adatokat. Ha megteszi(oka éppenséggel van rá, mivel tölgy és loxon is szemét volt vele), gondolom vállalja ennek a következményeit. Valós identitása ismert, fel is vállalja, a fényképe van az avatarján.

Padilla: gloire olyasmit írt bbjnicknek, hogy elvárja, többet ne írjon a jósdára. Meg hogy a jósda azért jött létre, hogy az olyan provokátorokat, mint bbjnick, kiszűrjék.

MézesRozi: Azt hittem, Falafel ezen kommentjével kapcsolatban tud biztos információkat.
mandiner.blog.hu/2012/11/18/az_lmp_a_fidesz_utjan#c18397018
Ha nem, hát tévedtem.
Én meg (mint azt jeleztem is) gloire több állításáról tudom egészen biztosan, hogy hazugság. Úgy látszik, ez magát hidegen hagyja. Lelke rajta.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.21. 22:09:51

@Alfőmérnök: Nem gondolhatod komolyan, hogy ez a féleszű féreg bármit is tud rólam, ami releváns lenne. Hogy olykor megkeverem a kártyát egy kicsit, az normális. Ez egy játék. Az RTL-en úgy hívtuk, hogy "a bábuk mestere" játék. Azt játszottuk, ki tud több embert dróton rángatni.
A jósdának vége, és vele a kreátor kreatúrának is. Vicces, hogy ilyen éktelen vinnyogás közepette akarnak elmúlni. Néhányakat sajnálni fogok, de tudom, megtalálják majd a helyüket, ha kikerülnek ennek a beteglelkű korcsnak a bűvköréből.

Alfőmérnök 2012.12.21. 23:13:39

@Mr Falafel: Ez volt a reakciója a tölgyes kommentedre:

" MézesRozi 2012.11.27. 10:24:23
@Mr Falafel:
maga egyszerűen és szemérmetlenül hazudik. "

El tudom képzelni, hogy tölgyről vannak (akár másodkézből) információi.
Engem annakidején azzal keresett meg privátban, hogy ha kell, segít beprotezsálni ismerőseimet a Toldy Ferenc Gimnáziumba, mert Porogi András (aki Pokorni köreihez tartozik) jó ismerőse.

Alfőmérnök 2012.12.22. 08:54:46

@MézesRozi: Maga egy igazi keresztény, Jótündinéni.

Alfőmérnök 2012.12.22. 09:12:21

@Máté meg egy bot: Ez a butuska még azt se tudja, hogy a Marci a Marcellnek is a beceneve. :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 10:19:59

@MézesRozi: Repül az IRL, ribanc? Repüljön! Most megígérem neked, személyesen beszélgetek el veled. ;-)
És hidd el, kurvára nem számít, nő vagy, vagy férfi. Ha nem hiszed, járj utána! Érdeklődhetsz Highlanderben Sárospatakon, a Pigalle-ban és a Meduzában, az E-Klubban, Füreden a Thomasban, a Tükörben, a Vitorlásban, Veszprémben a Rigójancsiban és a Betérőben, vagy Miskolcon a Tokajban, az E/1 és E/2-ben, sőt, a Juno-ban is. Kellenek a tulajdonosok, vagy volt tulajdonosok nevei?
Te itt nem fenyegetőzhetsz, rühes korcs, ezt egyszer, s mindenkorra jegyezd meg! Zárd magadra a jósdát, mert tényleg megbánod azt is, hogy olvasni megtanultál. ;-)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 10:34:11

@Alfőmérnök: Na ,a jósda rendesen átment lipótba. Annyira röhögtem, hogy csorgott a könnyem. Skarlátbetű odatartozni innentől.

Boltzmann 2012.12.22. 10:36:10

ez (is lehet) a mai magyar értelmiség? elképesztő.

Alfőmérnök 2012.12.22. 10:49:47

@Máté meg egy bot: Nem hát. De ez a ribanc azt hiszi, hogy azért, mert valamelyik levelemet aláírtam neki "Marci"-ként, biztos információja van rólam. :))
Már korábban is megpróbált megzsarolni ezzel(makk-marcinak nevezett egy kommentben), akkor utána észbekapott, és azt írta a következő kommentbe, hogy ő olyan ember, aki nem írja le a nevemet. :)
Hihetetlen, hogy ez az erkölcsi fogyatékos ribanc konzervatív-kereszténynek tartja magát! És azt hiszi, hogy van valami ismerete a magyar oktatásról, mert néha tanít Magyarország egyik legdrágább fizetős gimnáziumában, és néha beszélget Porogival. :)))

Máté meg egy bot 2012.12.22. 11:02:53

@Alfőmérnök:

tanít? szíváás

techsupportos vgyok magyar it cégnél, sztem jobban keresek...........

Alfőmérnök 2012.12.22. 11:56:11

@Shyad-Khourongai: @Máté meg egy bot: A nap poénja Loxontól:

"Még egyszer a lényeg:
„Tényleg azt hiszi, hogy az, aki néhány buta kis botokkal szétcseszhetné a maguk odúját, aki bármikor kipakolhatná a maguk IRL-jét, annak van félnivalója?”

en.wikipedia.org/wiki/Internet_bot

Persze, így mindjárt értelmet nyer a „Máté meg egy bot” vicceskedő nicknév is. "
delphoijosda.blog.hu/2012/12/13/xxvi_540/fullcommentlist/1#c18616070

Ezt a szerencsétlen paranoiás faszt! :)))

Leskelődő 2012.12.22. 12:22:42

@Alfőmérnök:

Halkan szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy Falafel úgy gondolja, bábokat mozgat.
Mit gondol, az ő szemszögéből Maga micsoda ?

Gondoltam, szólok.

Üdv.
L.

tevevanegypupu 2012.12.22. 12:37:23

@MézesRozi:

Ebbe ne menjen bele..Sajnalom, hogy igy alakult ez az egesz, de nincs szuksege ra, hogy vitatkozzon.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.22. 12:58:32

Miért nem lehet beletörődni, hogy ez a Loxony "nevű" ember (aki számomra paranoiásnak és/vagy faszomfüttynek tűnik, de ez mellékszál) egyeseket nem akar látni a blogján?
Mégis, mi ez a jósda, a Szakrális Fasz Gyújtópontja?

Alfőmérnök 2012.12.22. 13:04:43

@Hepci: Mert az a "blog" egy korábbi kommentfolyam folytatása volt eredetileg. Hazug szavakkal, hamis ígérettel átédesgette a nickeket ez a szánalmas pojáca. De ezt már százszor leírtam.
(Ha érdekelnek a részletek, itt olvashatod:
kocsogloxonesgloire.blog.hu/2012/01/19/i_586 )

Én amúgy jól szórakozom, élvezetes nézni, ahogy ezek a férgek tekergőznek.

tistedur 2012.12.22. 13:15:33

komolyan, mint egy óvodai homokozó :)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 13:15:45

@Hepci: „Mégis, mi ez a jósda, a Szakrális Fasz Gyújtópontja?”

Igen, az. :}

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.22. 13:17:46

@Alfőmérnök: konkrétan minek volt a folytatása?
Kiüldözte valaki innen Loxont? Vagy vállalhatatlan volt számára az itteni közeg? Létre akart hozni egy elitklubot, vagy minek is nevezzük ezt?
Másrészt azt továbbra se értem, ha valakik szűk és azonosítható körben óhajtanak eszmét cserélni a világ dolgairól, akkor miért nem ismerkednek össze személyesen, és csinálnak egy levelező listát, amire mindenki írogathat - a prolik ezzel ki vannak rekesztve.
Az állandó spekulálás, hogy ki ellenség és ki nem, valamint melyik nick kinek duplikátuma, egy kisebb elmeosztálynak teljes elfoglaltságot adna, bár sztendapkomedinek se megvetendő (beteg lelkeknek)...

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.22. 13:19:10

@Loxon: magával nem óhajtok beszélgetni, amíg elnézést nem kér.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 13:30:10

@Hepci: Én sem óhajtok magával. Csak megjegyeztem, hogy ebben nem téved.

Alfőmérnök 2012.12.22. 13:32:53

@Hepci: "konkrétan minek volt a folytatása?"

Konkrétan ennek. Így is kezdte Loxon a blogot:

"Előzmények itt:
reakcio.blog.hu/2007/11/01/tolgyessy_sem_az_mszp_sem_a_fidesz_nem_a
reakcio.blog.hu/2008/07/17/reakcios_torzsasztal
reakcio.blog.hu/2008/02/26/paprika_jancsi_es_vitez_laszlo
reakcio.blog.hu/2008/09/13/lelky_lola_zsenialis_blogbejegyzese
reakcio.blog.hu/2008/10/28/az_elet_ertelme_doom_uri_szalonja_sokadik_ulesben
reakcio.blog.hu/2006/12/30/az_ido_akadozo_kereke
reakcio.blog.hu/2008/10/25/hova_tunt_demon
reakcio.blog.hu/2006/06/09/mindennek_az_arviz_az_oka
reakcio.blog.hu/2006/12/01/legyel_te_is_molvan
reakcio.blog.hu/2006/08/25/nap_forog_a_fold_korul
reakcio.blog.hu/2006/10/09/bumm_a_fejbe
mandiner.blog.hu/2006/09/13/harcban_a_populizmus_ellen
mandiner.blog.hu/2006/08/18/politikabulvar
mandiner.blog.hu/2006/11/10/az_utolso_liberalisok
mandiner.blog.hu/2007/01/01/unio_erdellyel
mandiner.blog.hu/2006/09/08/a_hazugsag_opiuma
mandiner.blog.hu/2007/03/07/bevett_penzugytechnikai_manover
mandiner.blog.hu/2007/04/10/nagyon_fejlett_demokracia_iv "
delphoijosda.blog.hu/2010/12/24/kommentfolyam1?fullcommentlist=1#comments

A többiről már elmondtam mindent.
Elnézést meg soha nem fognak kérni magától ezek a "konzervatívok".

Boltzmann 2012.12.22. 13:43:03

@Alfőmérnök: "átédesgette a nickeket"

"aztán rázárta a ketrecet a sok jancsiésjuliskára és már késő volt mikor rájöttek az átverésre. azóta sem tudtak kiszabadulni" stb. stb.

micsoda hülyeségeket tud maga mondani.

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 13:51:38

@Boltzmann: Akárki maga egyébként, ez jó volt. :-))

Boltzmann 2012.12.22. 13:57:39

@Loxon: bloguser :) (ezt most csak azért írom, mert elbizonytalanodtam, nem írtam-e el)

Alfőmérnök 2012.12.22. 14:04:41

@Boltzmann: Ne csinálja, maga szerint nem létezik olyan, hogy "terelés"?
Tipikus szolgálati módszer.

Alfőmérnök 2012.12.22. 14:06:38

@Leskelődő: És Maga micsoda Loxon szemszögéből?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.22. 14:10:09

@Alfőmérnök: 10 percet gondolkodott rajta.
De mégis faszomfütty. :)

Közben utánaolvastam némileg az előzményeknek. Azt nem mondom, hogy gazdagodtam tőle, inkább megyek szalonnát vásárolni...

Boltzmann 2012.12.22. 14:11:48

@Alfőmérnök: bármelyik blogot szabadon ott lehet hagyni. aki úgy érzi, csalódot, szabadon otthagyhatja bármelyik blogot.

Alfőmérnök 2012.12.22. 14:17:52

@Boltzmann: "bármelyik blogot szabadon ott lehet hagyni"

Csak visszamenni nem lehet oda, ami annak az előzménye volt. ;)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 15:17:24

Fura, hogy én lettem ennek a szarságnak a főszereplője. Én eljöttem a jósdáról, mert van egy morális színvonal, ami alá nem megyek. Tölgy, Padilla és Loxon nem ütik meg azt a színvonalat, amitől egy sejthalmaz embernek nevezhető. Padilla stílusát ettől még továbbra is kedvelem, mert neki legalább az van. Úgy gondolom, a helyes az lett volna, ha néhány jósdás viszont nem jön át a mandira keverni a szart, szétfingani az egész blogot. Tessék szépen nicket váltani, és másról diskurálni. A teljesen alaptalan megjátszott felsőbbrendűség itt eddig pitiánerségben csapódott csak le. Miért kell azzal foglalkozni, hogy itt mit mondanak róluk? Én sem foglalkozom azzal, hogy ott mit mondanak rólam. Mondhatnak bármit, ha nincs jobb elfoglaltságuk, vagy szórakoztatja őket, esetleg enyhít hereszorító frusztrációjukon, hát beszéljenek. Na, de idejönni patkánykodni? Az mitől emelkedettség?
Ez a féleszű féreg loxon tényleg engem vizionál minden olyan nickbe, aki nem ért vele egyet. Nyilvánvalóan súlyos pszichés problémái vannak. Az egy cseppet fura, hogy Padilla is leáll abandit rám lőcsölni, mint az én fegyverhordozómat. Egyébként megtiszteltetés lenne, mert abandit mindig kedveltem, bár jó ideje már, hogy nem mozgunk egy térben. Nem vagyok más nick, csak amivel írok, noha vannak egyéb olyan nickek, amelyekhez egyébként van közöm. Ezek közül egy sem írt vagy ír a jósdára, és nem is fog. Ahogy a teakörben sem jelent meg soha egyetlen olyan nick sem, amelyik hozzám köthető lett volna. Most még csak erősen javaslom, a jósdán tessenek okádni! Ne játsszuk már el a mandiner jóindulatát, ha lehet! És itt kifejezetten a magukat felsőbbrendűnek mondó jósdabeliekre gondolok, tehát nem minden jósdásra. Kérem, fogadjanak szót!

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.12.22. 15:22:27

@Leskelődő: Mint korábban írtam, Berija elvtárs napjai tényleg meg vannak számlálva. Ég önnel!

@tistedur: Ami itt folyik, az már az elmebaj határát súrolja (súrolja?). Önnek is minden jót!

@Hepci: A dolog tölgy egyik kommentjének ergé általi moderálásával kezdődött (aminek amúgy nem volt valódi indoka), de az elmúlt napokban tragikomédiává fajult.
(Köszönettel tartozom önnek: ha Loxon nem törli ki az ön kommentjét, és utána nem úgy reagál, ahogy, akkor nem biztos, hogy ráébredek arra, hogy Alfi után ő is megkergült.)

Mindenkinek: Boldog Karácsonyt / Jó verekedést! (Mindenki választhat kedvére.)

Boltzmann 2012.12.22. 15:51:36

@Lavrentyij Pavlovics Berija: és berija helyett nem jön másik elvtárs?

Boltzmann 2012.12.22. 16:00:05

@Lavrentyij Pavlovics Berija: már hetek óta búcsúzkodik.
mi lenne, ha inkább maradna, néha hozzászólna? csak nem jelent tán ez akkora terhet ...

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2012.12.22. 16:00:48

@Mr Falafel: „Nem vagyok más nick, csak amivel írok, noha vannak egyéb olyan nickek, amelyekhez egyébként van közöm. Ezek közül egy sem írt vagy ír a jósdára, és nem is fog”

Ugyan már. Hát Oleg?

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.12.22. 16:23:12

@Boltzmann: Nem jön másik. Amikor a másik énem elbúcsúzott, már akkor is tudtam, hogy ezt a nicket is meg fogom ölni, és azt is, hogy mikor. (Van még 1-2 szigorúan a poén kedvéért tartott sokadnickem, de őket fedje a feledés jótékony homálya, többet ők sem fognak megszólalni.)
Teher? Elegem van a blogszférából*. Elnézve azt, hogy mi megy itt meg a jósdán, ugye nem kell magyaráznom, hogy miért?

*: meg úgy általában a politikából is, ami azért alaposan befolyásolja, hogy mi megy a blogszférában

Alfőmérnök 2012.12.22. 16:24:34

@Mr Falafel: A vitát én hoztam át a mandinerre, éspedig két okból.
- itt Loxon nem tud veszettül moderálni
- itt nincs "összezárás", és nagyobb nyilvánosság előtt kell megmérettetniük nickeknek.
Bele is buktak rendesen. Loxon néha gyáva féregként átjött, aztán mikor vesztésre állt, visszakódorgott a szerencsétlen, megvezetett rajongóihoz.
Persze mindez előre borítékolható volt, ettől komikus az egész. :)

Alfőmérnök 2012.12.22. 16:29:41

@Loxon: Nyominger, azt mindenki tudta, hogy Oleg Falafel. Amivel vádolták az az volt, hogy biboldó is ő.
Nyilván arra céloz, hogy ez a vád hamis volt.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.22. 16:39:52

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
mi volt a másik énje?
egyébként örülök, hogy lelép. maga felett eljárt az idő.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.22. 16:43:58

@jose maria padilla:
" maga felett eljárt az idő. "

Ez magára is igaz. Törölje a nikkjét, amíg nem késő.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.22. 16:49:10

@jose maria padilla:
Kár, azt hittem, magával lehet értelmesen beszélni.

Akkor nincs más választásom, mint hogy nyilvánosságra hozzam az adatait.

Frömlich Angéla
Palkonya, Fő u. 33
92-65-95

Boltzmann 2012.12.22. 16:54:43

úgy látom karácsony előtt még mindenki igyekszik kieerszteni a feszültséget

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 16:55:02

@Loxon: Te ennyire kretén vagy? Amikor Oleg ott megjelent, egy percig sem volt titok, hogy én vagyok. Láttad ott azóta Oleget? Jobbat kérdezek: láttad ott valaha a Falafel nicket?
Ahol eddig bejelentettem, hogy többet nem jelenek meg, ott semmilyen másod-sokadnicken sem tettem.

Boltzmann 2012.12.22. 17:00:55

@Mr Falafel: " egy percig sem volt titok, hogy én vagyok"

nem mintha bemutatkozott volna, mikor megjelent, hogy "ismerős" ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.22. 17:04:21

@jose maria padilla:
Viszont odaadta az anyjának a jelszavát, hogy a Gyerekszoba-blogosok ne tudjanak rájönni, hogy maga is nő.

Ez a kommentje mindent bizonyít.
mandiner.blog.hu/2012/09/20/egyenlo_paralimpiai_jutalmakat/fullcommentlist/1#c17855212

Itt rájött, hogy elgaloppírozta magát, azért váltott át a borso nikkre.
blog.hu/user/708234/tab/data
Ugye, Angi?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 17:07:28

@Alfőmérnök: Nem is rád gondoltam. Azokra, akik a mandiner közönségét alacsonyabb rendűnek mondják, s mert ilyenek, jó sport a maninerre járni köpködni.
Azt megértem, hogy engem azért marnak, mert a saját stílusomban szarembernek neveztem Semjént és Tölgyet. Valahogy elvártak volna tőlem egyfajta lojalitást, ami a történések fényében enyhén morbid. Nincs lojalitás, de főleg tisztelet nincs. Akit tisztelek, az úgyis tudja, mert sosem dózerolom. Mikor bántottam tevét, vagy Beriját? A rám mindig fújó Lalát sem osztottam többé, amint váltottunk pár kommentet. Nekem nem számít, hogy valaki kedvel, vagy utál. Csak az számít, hogy respektál vagy sem.
A lényeg az, hogy a jósda széthullása eleve elrendeltetett volt alkotója természete által. Lehet köpködni másra, ha attól jobb, engem nem zavar. De köpködjenek a jósdán!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 17:09:35

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Jó pihenést, Lavrentyij Pavlovics! S persze Áldott Karácsonyt is!

Boltzmann 2012.12.22. 17:09:58

@Doomhammer: én ebben semmi bizonyító erejűt nem találok

Leskelődő 2012.12.22. 17:19:17

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Szóval itt az idő? :(
Drága Berija úr! Gizike budija legyen Magával!

Na, de komolyan: rendes fiúnak ismertem meg, mindig jóindulattal törekedett az igazságosságra - megtartom jó emlékezetemben :)
Áldott ünnepet kívánok!

(És egy pár gyerekecskét :)

Alfőmérnök 2012.12.22. 17:42:10

@Mr Falafel: Loxon – ha jóhiszemű vagyok - a régi kommentfolyamot ki akarta sajátítani, mert értéket látott benne (emlékszem, hogy írta, hogy már csak ezt érdemes olvasni a Reakción, és hogy ez most a régi Reakció/UFI „örököse”). Azt hitte, hogy Übü királyként majd övé lesz a dicsőség, hogy egy fasza blogot csinált. Rábaszott, mert azzal, hogy a fennhatósága alá került, teljesen más irányt vett a korábbi kommentfolyam. (Belterjessé vált.)
Egyébként Illyés Edithet is ugyanolyan féreg módon picsázták ki a jósdáról, mint téged. Jellemzően azzal a két nickkel bántak a legvisszataszítóbb módon, akik felvállalják a nevüket.

tistedur 2012.12.22. 18:00:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija: товарищ Берия, hát maga is itt hagy minket?! sajnálom.
remélem, hogy még látjuk egymást - sokan "mentek el" a blogszférából és néhányak közülük vissza is jöttek.
mindig öröm volt magával beszélgetni, még akkor is ha nem mindig értettünk egyet.
Áldott, boldog békés karácsonyt, nyugodt és szerencsés új évet!
( és néha nézzen be valamelyik tartalék nickjével :) )
(egyébként ha már hollow point lőszert keres, mit szólna egy glaser safetyhez?)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 18:06:17

@Alfőmérnök: Várj, most olvasom a jósdán, hogy én a te hátadon lovagolok. Téged, a naiv ifjút kihasznállak. Padilla nem szed mostanában erős gyulladásgátlót? Mert akkor szólni kéne neki, hogy ne igyon rá forralt bort.

Illyés Edit más tészta, őt nem azért utálták ki, mint engem. Az egy konszolidált nő, nem olyan bajkeverő, mint én.:-)
Ne feledjük Tormay Cécilét! (jellemző a "magyar" helyesírás ellenőrzőre, hogy nem ismeri a nevet) És azt se feledjük, hogy a virtuális imágókban is tombolhat a virtuális hormon. Nem véletlen, hogy Padilla azt képzeli, én befolyásollak téged. Vagyis vetélytársnak a tart a veled való kapcsolatban. Ami marhaság, de az ember így működik. Loxon egy gyenge fizikumú ember, aki sokszor volt gúny tárgya gyerekként. Az akkor kialakult kisebbségi érzést úgy kompenzálta, hogy tanult, mint a gép. Valahogy ki akart tűnni, mert becsvágyó volt. (Ez nálam pozitív tulajdonság) Aztán felnőttként megtapasztalta, hogy mindazok fölött uralkodhat, akiktől gyerekként rettegett. Ezért elkezdte alfa hímnek érezni magát. Csakhogy az egy egészen más kategória. A mindennapos harc a pozícióért neki túl sok. ezért húzódik vissza olyan zárt közösségekbe, ahol primátusát elismerik. Akinél úgy látja, hogy ne hódol be, arra ráuszítja a falkát. Ez akkor lenne jó stratégia, ha közben tényleg képes lenne alfává válni, de ez nem fog menni. Hiába a megszerzett hatalom, a hivatás, ahol mások felett uralkodhat, nincsenek önálló gondolatai. Kizárólag az egyetemi tananyagot mantrázza, amit bár megtanult, sajátjaként értelmezni nem tudott. És továbbra is egy gyenge fizikumú, puhány fazon.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.12.22. 18:18:40

@Doomhammer: Magát tényleg megcsipszelték, különben erről az ügyről nem a p... jutna az eszébe.

@jose maria padilla: Nem hiszem, hogy nem jött rá! Az, aki az ön bajtársai által küldött komcsikat vette kezelésbe.
Lehet, hogy igaza van Doomnak, nem? Mikor jön a következő nick? Vagy jól érzi magát az őrmester bőrében? (Én biztos jobban érezném, mint a buzi málnásiéban.)

@Mr Falafel: Áldott Karácsonyt önnek is!

@Leskelődő: Köszönöm a jókivánságot!
(Ne feledje, én vagyok a legfőbb gonosz, belőlem egy is elég. Vagy túl sok is.)

@tistedur: Belefáradtam, pihennem kell. Van egy kis esélye, hogy visszajövök, de nem egyhamar, az biztos.
(A tartalék nickek tényleg csak poénra voltak jók - még félkomoly kommentre sem alkalmasak, nem kommentelek velük többet.)
(A csontot átviszi? Ha igen, jó lesz.)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.22. 18:26:46

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
biztos sértő, de elemzően sosem figyeltem magát. sajnálom :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.22. 18:28:17

@Mr Falafel:
nézze, magáról simán elképzelem, hogy megöl egy embert aztán az odaérkező és a látványtól lebénuló alfi kezébe nyomja a gyilkos fegyvert és illabereknádakerek.

tistedur 2012.12.22. 18:30:04

@Lavrentyij Pavlovics Berija: akkor jó pihenést :)
(átviszi a csontot, és másokban nem nagyon tesz kárt. végül is "safety")

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.12.22. 18:42:57

@jose maria padilla: Semmi gond őrmester: én sosem törtem olyan magasra, mint ön.

Manyi Béci 2012.12.22. 18:47:00

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
Nézzen azért be néha, annyi baromság fog még történni, amin elvitatkozhatunk majd, adott esetben.:)

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.12.22. 18:59:21

@Mr Falafel: "minden probléma ebben az országban etnikai eredetű. A zsidó etnikum és magyar nemzet végletes szembenállása determinálja a történéseket. "

Ez a te problémád, Oleg. A te tudatodban dúl ez a szörnyű harc e két identitásod között. És determinálja a tudathasadásodat, az agressziódat.

Alfőmérnök 2012.12.22. 18:59:54

@Mr Falafel: Igazán megható, hogy féltenek tőled, de nem teljesen értem, mire alapozzák az aggodalmukat. Tudniuk kéne, hogy ha valaki, hát én nem vagyok befolyásolható. Nemrég tevemami képzelte azt, hogy padilla az én "vezetőm", vagy mi. (Egyébként teve és MézesRozi szerelmes belém, ha ez nem lenne nyilvánvaló.)
Talán azt gondolják, hogy ha valakivel egyetértek valamiben (jelen esetben abban, hogy Loxon egy tróger féreg), az nem lehet a véletlen műve.

Boltzmann 2012.12.22. 19:08:59

@Lavrentyij Pavlovics Berija: reálembernek bölcsészbuliban nehéz - és most eggyel kevesebb lesz. nagy kár.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.22. 20:15:22

@Lavrentyij Pavlovics Berija:
"Lehet, hogy igaza van Doomnak, nem? "

Nekem mindig igazam van. Erről vagyok hírhedt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 20:26:01

@jose maria padilla: Persze, hogy ezt képzeled, mert beteglelkű korcs vagy.

Egyszer bajba került két ember, akikkel egy diszkóban dolgoztam. Pénzbehajtást vállaltak, és valami félresikerült. Kapcsolataimat felhasználva elértem, hogy egyikük fel se kerüljön a gyanúsítottak listájára, egyet pedig 11 hónapig bujtattam. Ez az idő elég volt arra, hogy felkészüljön a védelmére. Végül megúszta, felmentették. Ekkoriban én már vállalkozó voltam, és nem volt értelme rizikót vállalni idióták miatt, csakhogy velük egykor vállvetve küzdöttem kések, fegyverek, vagy bármi ellen, ha úgy adódott. Aztán egy harmadik volt társam megszorult, és eldöntöttünk, hogy összedobunk neki havonta 50 ezret fejenként, amíg helyre nem áll anyagilag. Valahogy egy is természetes volt. A mi fajtánk ilyen, faszkalap.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 20:35:32

@Arma Gedeon2: Szinte már vártam, hogy mikor jelensz meg, és próbálsz belém marni. Te emlékszel olyanra, hogy én bármikor tróger voltam veled?

Nem mellesleg neked vannak súlyos paranoid képzelgéseid. Elméleteid jelentős részének nincs értelmes olvasata. Kezdve azzal, hogy mindenki a sátán követe, aki a habsburg elnyomás ellen tenni merészelt. Sőt, maga Mátyás király is a sátán követője volt. És ezek a még viszonylag olvasható fejtegetéseid.

Az identitásom szilárd és magyar. Engem ugyan zsidózhatsz annyit, amennyit akarsz, nincs rám semmilyen hatással. Viszont kíváncsi lennék, ha egy igaz monarchista idolodról megtudnád, hogy zsidó, arra mit lépnél. Ej, hogy bizsereg az ujjam, hogy lenyomjam a nevét a klavin!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 20:43:17

@Alfőmérnök: Itt van mindjárt Padilla esete. Ismered a véleményem róla, én is a tiéd. Győzködtelek én, hogy változtasd meg a véleményed? Te vetted őt védelmedbe, amit én tisztelek. Tölgyről is eltér a véleményünk. Okoz ez feszültséget köztünk? Miért okozna? Hiszen semmibe nem kerül elfogadni, hogy nem értünk mindenben egyet. Vannak ellenben olyan emberek, akik az egyet nem értéstől megtébolyodnak, és ámokfutásba kezdenek. Ennek vagyunk tanúi most.

Boltzmann 2012.12.22. 20:46:18

@Mr Falafel: "A mi fajtánk ilyen, faszkalap. " ja, jól tejel a nepotizmus.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.22. 20:50:43

@Mr Falafel:
szinte hallom, ahogy a sitten édesgeted a köcsögödet. mézes szavak lihegve. ott biztos így kell, meg működik, meg minden, de az a baj veletek börtöntöltelékekkel, hogy ezt nyomjátok a kaptáron kívül is :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 21:04:55

@jose maria padilla: "Szabad vagyok, - mondta a majom a rácsnak. Én nem, - mondta a rács - engem majmok közé zártak."
Ebben a sztoriban te a majom vagy, ha esetleg nem esett volna le.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 21:10:36

@Boltzmann: Azt nem tudom. Én a hűségről beszéltem, meg arról, hogy sose feledjük, honnan jöttünk. Moralizálgattam, na.
Egyébként a történet úgy végződött, hogy be kellett látnom, a hála a legtünékenyebb érzés.

Boltzmann 2012.12.22. 21:17:05

@Mr Falafel: a zsellér hiába hűséges, havi 50ezret nem fog tudni összedobni fejenként ...
de ha nem akarja érteni, akkor nincs mit magyarázni

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 21:24:19

@Boltzmann: Nem tudom, kire gondolsz, mint zsellér, de az, akinek hárman összedobtunk, az később Miskolc legelismertebb őőőő, vállalkozója lett. Egy közös ügyletben simán átvert. Ezért a tanúság, hogy jó tett helyébe jót ne várj, meg ilyenek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.22. 21:29:27

@Mr Falafel: tanúság helyett tanulság. már írni sem tudok.

Arma Gedeon2 · http://kitalaltujkor.blogspot.com 2012.12.22. 22:58:48

@Mr Falafel: Nem vagyok monarchista. Nem repesek az örömtől, hogy OV a fejére készül tenni a koronát. Ha nincs bajod a zsidó származásoddal, akkor miért nevezed a zsidókat kecskebaszó népeknek? Én ilyet nem szoktam mondani, igaz, én antiszemita vagyok, nem zsidó. (nem faji értelemben vagyok antiszemita, zsidónak lenni nem kötelező. Neked se lenne, de te tudathasadásos vagy.)

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.12.23. 11:46:31

@Manyi Béci: Drága Manyika! Ön lehet, hogy még tud mosolyogni ezeken a baromságokon, de én már nem. Magyarországnak vége: a kormánypárt tele van hülyékkel, az ellenzék pedig vagy még nagyobb idiótákból áll, vagy nettó hazaárulókból, és a javulásnak semmi jele.

@Boltzmann: Bevallom, a gnosztikus témákat sose olvastam el. Kitartás dottore!

Most már tényleg el, boldog karácsonyt mindenkinek!

Boltzmann 2012.12.23. 13:51:40

magának is, ha már így kigyógyul a berijaságból :)

Alfőmérnök 2012.12.23. 14:51:37

@Mr Falafel: Mondjuk én tudom, hogy kicsoda padilla, így a véleményem megalapozottabb.
Nagyon leegyszerűsítve, vedd úgy, hogy viccel. Valamiért kitalálta, hogy elmebeteg vagy és sittes, és azt várja, hogy kiderüljön, hogy igaza van. És akkor majd ő lesz a próféta, aki megmondta előre. (A nagy jóslatainak a fele kb. nem jön be, de csak azokat tartja számon, amik bejönnek.)

Alfőmérnök 2012.12.23. 14:52:56

@Mr Falafel: "Viszont kíváncsi lennék, ha egy igaz monarchista idolodról megtudnád, hogy zsidó, arra mit lépnél. "

Ugye nem Loxonról van szó? :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.23. 15:10:04

@Alfőmérnök:
alfi, ne idétlenkedjen már. maga tudja a legjobban, hogy a jósda kiválóságai mind zsidók, loxon is, gedeon is, gloárról nem is beszélve, és természetesen én is. gondolja, hogy hülye magyarok lehetnek ilyen okosak? :)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.23. 20:54:53

@Alfőmérnök: Padilla olyan, mint Don Juan. De nem a csábító, hanem a dél-amerikai sámán, aki túl sok hallucinogént használt. S bizony, az néha jó meglátásokat hoz elő. Már mondtam, Padilla egész jókat mond velem kapcsolatban. Persze, nem a valóságot, de azért egész érdekeseket. Éppen ezért nem értem, miért forszírozza a velem való cseszekedést. Ugyanis, ha tényleg elhiszi, hogy olyan vagyok, amilyennek vél, akkor tudnia kell, hogy én tényleg képes vagyok szenvtelenül brutális lenni. Mézes Rozi majd mesél róla.

A titkos zsidóról annyit, hogy majd leleplezem. ;-)

tevevanegypupu 2012.12.23. 22:12:21

@Mr Falafel:

Mirol beszelnek maguk? Padilla lany, Angelanak hivjak, haromgyerekes csaladanya, a gyerekblogra irogat, Doom leleplezte. Alfi valami azsanprovokatorrel talalkozott.

Alfőmérnök 2012.12.23. 22:22:52

@Mr Falafel: Tényleg sok hallucinogént használt. Nem tudom, miért ragaszkodik a jósdához. Talán szerelmes Loxonba. De az is lehet, hogy visszatért fiatalkora kedvenc tudatmódosítószeréhez, a hígítóhoz. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.23. 22:35:54

@tevevanegypupu:
Angéla békés, nyugodt életet élt. A faluban, ahol lakott, sokan ismerték és szerették, a társasági élet középpontja volt, az általa szervezett hastáncoscsoport a környék több településén is rendszeresen szerepelt nagy sikerrel.

Senki sem sejtette, hogy van egy másik élete is az interneten padilla nicknév alatt ...

tevevanegypupu 2012.12.23. 22:52:33

@Doomhammer:

Igen, azota kicsit utanajartam en is. O szervezte meg a faluban a termeloszovetkezet felosztasakor a gombkeszito mellekuzemag megszunesekor a Repulj Pava Pachworkkeszito Lanyegyletet is..szamos kiallitason nyert dijat, nagyon sok gyermekotthon orzi azokat a kis takarokat amiket sajat kezuleg steppelt (varrogep hianyaban). Allitolag paratlan a disznooleskor friss verbol fozott verporkolt kesziteseben is. Korahoz kepest meg mindig szep asszony, ugy mondjak a faluban, hogy a gyogyszeresz (ozvegyember) szivesen venne tole hastancoslecket..de Angela tisztesseges asszony.Erthetetlen, hogy mi kesztette arra, hogy padillakent az interneten mint ven szatir mukodjon.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.23. 23:24:48

@tevevanegypupu:
És soha nem is derült volna ki mindez, ha egy borongós novemberi reggelen meg nem érkezik Palkonyára egyik virtuális áldozata, a L'Oréal Magyarország huszonéves PR-menedzsere, akitől szakmai sikerei és rámenőssége miatt félnek a férfiak, így kénytelen volt Alfőmérnök nikknév alatt blogolni az interneten. Angéla-Padilla sikeres fóliás gazdálkodó agglegénynek adta ki magát és hónapokon át hitegette a romantikus kapcsolatokra vágyó leányt. Azonban "Alfőmérnök" a vállalati számítógépes guruval meghatározta "Padilla" lakcímét az IP-címe alapján és a céges Peugeot megállt a Fő u. 33-as cím előtt ...

ebfül 2012.12.23. 23:27:17

@Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt):

Berija elvtárs!

Isten nyugosztalja!

izé...

Nyugodjon békében!

S ha kérdeznék, válassza a kommunista poklot!

(Hol tüzes vas nincs, hol forró olaj, hol egyik sem...)

Alfőmérnök 2012.12.23. 23:37:30

@Doomhammer: ÉS itt jön be a képbe Kovátsch Gamma Bertalan.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.23. 23:41:43

@Doomhammer: ha valamit szervezkednek palkonyán, van ott 1 adósom, nyugodtan meg lehet verni... kicsit odébb, a Fő utcán...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.23. 23:48:43

@tevevanegypupu: Nem,nem, nem, Padilla buzi! Aztán lehet, azért buzi, mert női testben férfi, vagy férfiban nó, vagy valami hermafrodita. Vagy az is lehet, hogy mostantól az lesz a fixa ideám, hogy Padilla maga Dana International, egyszóval buzi, transzszexuális és még zsidó is.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.23. 23:49:11

@Alfőmérnök:
KGB is átverte? Enikő, maga igazán naív. Azt tudja, hogy KGB egy 15 éves kamaszfiú, akit a pattanásai miatti zárkózottsága űzött az internetre?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.23. 23:52:30

@Hepci:
200 ezer forint+esetleges pluszköltségek (pl. ha van rendőr barátja az adósnak).
10 millió forinttól felfele 5% a szokásos behajtási díj.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.23. 23:55:08

@Alfőmérnök: Ja, tényleg szerelmes loxonba. Ez amolyan buzis helsinki-szindróma nála. Egyszer loxon túszul ejtette, és ánuszon szerette. Ez mély nyomot hagyott benne. Mit gondolsz, nekem miért jön folyton a sittel? - Hát mert abban reménykedik, hátha veszem a lapot, és púzón nyesem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.24. 00:03:32

@Doomhammer: ez a baj, csak 100 rugóval lóg ez a faszkalap.
Ha jelentős összeg lenne, kilövetném Harry herceggel. :)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.24. 00:21:16

@Hepci:
100 rugó? Annyiért nem érdemes felvenni a vascsövet.
Mi lenne, ha ijesztegetéssel próbálkozna?
www.birosag.hu/resource.aspx?ResourceID=OITHAnonim&OEA=1400-H-BJ-2009-75&K=0
"2006. január hónap első felében, közelebbről pontosan nem meghatározható időpontban ... I. r. vádlott a gyermekén keresztül fenyegette meg a sértettet, oly módon, hogy az autójával megállt az iskolából hazafelé tartó 10 éves fiú mellett, és azokkal a szavakkal fordult hozzá, hogy „láttál-e már kilencujjú gyereket". "

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.12.24. 08:52:19

látom, szépen rácsavarodtak a bráneremre :)

tevevanegypupu 2012.12.24. 08:53:23

@Doomhammer:

Hogy odabent a lakasban azutan mi tortent azt egyelore sajnos nem sikerult kideriteni, de ketsegtelen, hogy "Alfomernok" azota mindig es mindenhol vedi "Angela-Padillat"..akirol viszont kiderult, hogy nem elegedett meg a Padilla alnevvel, hanem "Oleg havai antropologus es kokuszpalmaexportalo" neven is szelhamoskodott az interneten.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.24. 09:41:49

@tevevanegypupu:
Maga szerint ez védelem? Hiszen "Alfőmérnök" éppen most ejtette el újra nyilvánosan, hogy tud "Padilla" dolgairól és még egyéb sötét titkokról is, magánüzenetekről, csetszobákról, blogálnevek mögött álló IRL-ekről, jelszóval védett fájlokról a torrenten.

Valóban nem tudni, mi történt a lakásban, de Angéla nyúzottnak tűnik, a hastáncosaival kiabál és a patchwork-kör teljes hanyatlásnak indul, amióta ő nem szervezi.

Szerintem valaki vagy valakik zsarolják "Padillát". Én úgy tudom, hogy "Alfőmérnök" kontók és jelszavak tucatjait szerezte meg tőle és ezek segítségével privát üzenetekhez fért hozzá, amivel a "Padilla"-kör további tagjait zsarolja, köztük egy neves férfimodellt is.

Valakinek meg kellene mondani Enikőnek, hogy ennek csúnya vége lesz.

tevevanegypupu 2012.12.24. 10:26:47

@Doomhammer:

Attol tartok Alfomernok verszemet kapott..es talan talan valami mast is, aminek kezelese nyolc napon tul gyogyul. Ez esetben ertheto Angela-padilla (Oleg??) idegessege es nyuzottsaga is, hiszen hastancosai kozul is kettot kiiert a korzeti orvos, a klub jelenleg szunetel is, profilt valtottak. Jelenleg gyertyakat ontenek temetkezesi vallalatoknak..Ami az adatokat illeti, nagy valoszinuseggel a hamisak kerulhettek Alfomernok birtokaba, mivel Angela-padilla (Oleg??) elovigyazatossagbol azt valami Falafelre bizta, aki Miskolcon az elso Edda egyuttes xilofonosa volt, jelenleg ostya es paszkaarus kisvallakozo. Nem kizart egyebkent, hogy o lehet az az ismert ferfimodell is, akit jelenleg Alfomernok zsarol?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.24. 10:42:27

@tevevanegypupu:
A hamis adatokkal igaza lehet. Biztos forrásból tudom, hogy a "Padilla"-kör egy titkosított csetszobában gyűlt össze rendszeresen megbeszélni a heti feladatokat. Ehhez a csetszobához tartozó jelszavakat kapta meg Enikő-Alfőmérnök, amikor Palkonyán járt. Amikor azonban belépett, akkor a "Padilla"-körösök figyelmeztetést kaptak, mert a körbe tartozó hekker megváltoztatta a kontókat, Enikő gépére pedig vírust telepítettek. Így tudták meg, hol szokott Enikő rendszeresen randevúzni a férfimodellel, aki nem Falafel, hanem egy teljesen más név alatt blogol. A minap a szél a levelesládámba fújt egy hangfelvételt, ahol megbízzák Falafelt, hogy a következő légyottra menjen el és alkalmazzon kiszámított brutalitást Enikő-Alfőmérnök ellen de úgy, hogy az legyen a látszat, hogy Enikő támadta meg a férfimodellt.

Megpróbáltam egy EU-agrártámogatási kvótákról szóló kommentembe elrejteni ezt az információt úgy, hogy csak Alfőmérnök értse, de nem reagált. Valaki Alfőmérnököt félrevezeti. A legrosszabtól félek: attól, hogy amikor Alfőmérnök megérti az összeesküvést, már túl késő lesz.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.24. 11:22:34

@tevevanegypupu: @Doomhammer: S még mondja valaki, hogy a forralt bor nem tud ütős lenni!

Teve, a kókusz helyett ananász.:-)

Máté meg egy bot 2012.12.24. 12:10:39

@tevevanegypupu: @Doomhammer:
férfimodell? csak én lehetek!!
bottal, d-kán, azaz dal-kán!
tőlem hangos a balkon
alfőmérnök nem tud zsarolni
de a jósdáról kitiltott a köcsög loxon

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.24. 12:44:23

@Máté meg egy bot: Tudod, miért tiltott ki? Mert leírtam, a "bot" szót. Erre te jössz ezzel a nick-kel. Az nem esett le neki, a hihetetlen intellektusnak, hogy a Botos Mátéra utalsz. Bármibe lefogadom, hogy a paranoid barma szerint te is én vagyok.

tevevanegypupu 2012.12.24. 14:33:24

@Doomhammer:

Falafel a legynek sem tudna artani, foleg nem kiszamitott brutalitassal. Legyen eber es ne higygyen a szemenek! A ferfimodell a kulcsa az egesz tortenetnek. Eniko-Alfomernok es Angela-padilla a minap egy romkocsmaban bevallottak, hogy a ferfimodell az maga Oleg, aki egyetemi tanulmanyait (egyszerre negy egyetemre jar Torok Zsolt osztondijjal) ezzel a kereseti forrassal egesziti ki. Az ananaszpalma export mar nem jovedelmezo. Egyebkent hiaba rejti el a sorok kozott a figyelmeztetest, Alfomerno (Eniko?) nem tud olvasni csak irni es kulonben is csak szobol ert..Ezert o rejtegeti Gyurcsany Ferenc hianyzo diplomamunkait is egy kezeletlen boroshordoban . Ha fogalma lenne, hogy mi van nala, jaj lenne Angela-padillanak, mert az eltunt diplomamunkat o csempeszte ki a Fittelinabol mikor legutobb szilikonfeltoltesen volt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.24. 15:13:25

@tevevanegypupu:
Azt mondja, Falafel egy szelíd humanista, aki a légynek sem tudna ártani? Na, én nagyon jól ismerem a sötétebb oldalát ennek a jótét léleknek! Nem tűnt fel, hogy mostanában több fontos nikk is egyszerűen eltűnt? Volt, amelyik hagyott "búcsúlevelet", volt, aki nem. Mindez ugyanakkor történt, amikor Falafel újra felbukkant és belekeveredett a Padilla-ügybe.

Maga a férfimodellt is ("Máté"?) is a körülmények áldozatának állítja be. Ha egyszerre négy egyetemre jár is, akkor sem kötelező Padilláék uszályába kerülni! Lehetne menni zsákolni vagy szemetesautón dolgozni, mint más fiatalemberek! Ehelyett ez a modell nagyon tudatosan a bűn útjára lépett, mert jól tudta, mi a szerepe a "Padilla"-kör összeesküvéseiben.

Ő volt a csali.

De igaza van, ha sikerülne meghatározni a főnikkjét és feltörni a magánüzeneteit, akkor óriásit léphetnénk előre ennek a szövevényes ügynek a felderítésében.

tevevanegypupu 2012.12.24. 16:20:30

@Doomhammer:

Ezt holnap megtargyaljuk, addig muszaj illegalitasba vonulnom halaszthatatlan teendoim miatt. Addig is kellemes karacsonyt..

tevevanegypupu 2012.12.27. 08:43:20

@Kovátsch Gamma Bertalan:

Berci! De jo hogy itt van! Nem tudom vegulis mi a helyzet a ferfimodellel, nem lehetetlen, hogy Berija neven irkalt ide, mindenesetre az biztos, hogy gyenged szalak fuztek Padillahoz es Alfomernokhoz..azt is mondtak mar, hogy kettejuk szerelmenek gyumolcse lehet es nem is ferfi hanem lany!!..Hirtelen eltuneset az magyarazza, hogy Padilla - hogy ne deruljon ki a botrany a torvenytelen gyermekrol, mert az megakadalyozhatna folyamatban levo nagymesteri kinevezeset a paholyba, ami finom oltonyokre szolo ajandekutalvanyokkal jarna - beadta ot a Mate a bot vezette zardaba novicianak..ezzel megakadalyozva a leanynak es Falafelnek eskuvojet amit pedig mar ketszer kihirdettek. Alfomernok ketsegbeeseseben, hisz imadott leanyanak holleterol mit sem tud, satanista uzeneteket kezdett kuldozgetni a hastancosoknak, amit azok eleinte szelid megertessel, mosolyogva fogadtak..A helyzet csak akkor valt kritikussa, mikor padilla - hogy Alfomernokot elhallgattassa - kozzetett nehany intim bejegyzest kettejuk viharosnak mondhato kapcsolatarol..Igy all a helyzet jelenleg, a fiokok feltorese folyamatban van, a ket lakatos most erkezett meg a feszitovasakkal es Doomhammerrel..ha esetleg valami nehez utoszerszamra is szukseg lenne, ki tudja mi vagy ki rejtezik bennuk.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.27. 09:47:36

@tevevanegypupu:
Berija volt a férfimodell? Ez meglep, mert voltam egy talin vele, ahol egy kövér, rosszarcú fickó mutatkozott be Berijaként. Igaz ugyan, hogy utána jött egy vékonyabb, de szintúgy rosszarcú fickó, aki szintén Berijaként mutatkozott be, de akkor ezek ketten kimentek a kocsma elé, puffanások hallatszottak és amikor visszajöttek, addigra már csak a kövér volt Berija.

Nehezen hiszem, hogy azt a fickót bárki alkalmazná modellként. Inkább verőemberként, de lehet, hogy a látszat csal és igazából ez a "Berija" az angol romantikus festészetben van otthon. Festményeket említett, az igaz és meglepően pontosan becsülte meg különböző műalkotások árait.

Azt tudta, hogy "Padillának" a három törvényes gyereke mellett van egy törvénytelen gyereke is?

tevevanegypupu 2012.12.27. 13:47:39

@Doomhammer:

Akkor engem felrevezetett a postaladamba befujt CD amin az altalam elmeselt tortenet volt talalhato. Szoval akkor a ferfimodell kilete valtozatlanul rejtely? Berija mindenesetre eltunt..mind a ketto. Nem lehet, hogy a vekonyabb volt a ferfimodell? Manapsag nem szukseges, hogy joarcuak legyenek, nezze csak meg az azsia katalogusban oket..
Az viszont konnyen lehet, hogy az angol romatikus festeszetben jaratos es specializalodott, azt rebesgetik, hogy a British-ben megerositettek azoknak a termeknek az orzeset ahol a Turnerek es a Gainsborough-k vannak..es a kiralyno is elkezdte kulcsra zarni a haloszobajat..de persze rez nem akadaly,Berija megszokott mar a velencei olomkamrakbol is es az Egyesult Allamokban elt egy darabig Truman Capote neven..
Tudom, hogy padillanak van torvenytelen gyereke, azt hiszem Fekete Pakonak hivjak. Egy Egyiptombol erkezett hastancosmuvesztol szuletett, sokaig titokban tartottak, Angela-Padilla felt a falu szajatol..jo darabig meg sem kereszteltek, es harom eves koraban is csak titokban, a szomszed falu kaplanja vegezte el a szertartast.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.27. 20:05:58

@tevevanegypupu:
Azt hiszem azzal, hogy megpiszkáltuk Angéla-Padilla eltitkolt néger gyerekének ügyét, akaratlanul is felhívtuk magunkra bizonyos Erők figyelmét. Ezt a levelet kaptam:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Feladó: secret7a9gg19@blackmail.org
Címzett: doomhammer0792@freemail.hu
Tárgy: Vigyázz magadra!

Meg fogsz dögleni!

Falafel
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Ezzel egy időben izraeli hekkerek megpróbálták feltörni a doomhammer0792@freemail.hu postafiókot. Sajnos nem kizárt, hogy sikerült nekik és ezzel megszerezték a maga titkos e-mail címét. Javaslom, hogy azonnal töröljön mindent, szedje szét a merevlemezt és darálja le a mágneskorongot az iratdarálóban. Tudja, ahogy a kiképzés során tanultuk.

Nem gondoltam, hogy ilyen hamar emelkednek a tétek a játékban.

Alfőmérnök 2012.12.27. 20:29:14

@Doomhammer: Szegény-szegény Gizike, mi lesz vele. :(

tevevanegypupu 2012.12.27. 20:32:14

@Doomhammer:

Na, jol nezunk ki civilben! Visza kell vennunk az egyenruhat es be a bozotba! Nekem mar van is egy nagy merokanalam, harcaszati celokra vettem, igaz, kicsit lepattogott rola a zomanc, de karpotlasul adtak melle egy habnyomo zsakot is haromfele csillagforma-fejjel. Daralom csak husdaralo van (nyolcas) de a gepem kicsi, ha haromfele vagom akkor egyesevel le tudom daralni. Kicsit sajnalom, dehat megmondtak az elvtarsak, hogy ilyesmire szamitani lehet, csak semmi kispolgari erzelgosseg.
A jelszo a regi, az elszantsag megvan, Falafel pedig elete vegeeig ne ihasson mast csak ananaszlevet!

tevevanegypupu 2012.12.27. 20:32:14

@Doomhammer:

Na, jol nezunk ki civilben! Visza kell vennunk az egyenruhat es be a bozotba! Nekem mar van is egy nagy merokanalam, harcaszati celokra vettem, igaz, kicsit lepattogott rola a zomanc, de karpotlasul adtak melle egy habnyomo zsakot is haromfele csillagforma-fejjel. Daralom csak husdaralo van (nyolcas) de a gepem kicsi, ha haromfele vagom akkor egyesevel le tudom daralni. Kicsit sajnalom, dehat megmondtak az elvtarsak, hogy ilyesmire szamitani lehet, csak semmi kispolgari erzelgosseg.
A jelszo a regi, az elszantsag megvan, Falafel pedig elete vegeeig ne ihasson mast csak ananaszlevet!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.27. 20:40:45

@Alfőmérnök:
Én inkább a maga egészsége iránt aggódnék. Nem sokan tudtak Padilla eltitkolt néger gyerekéről. Maga volt az egyik. A következtetés nagyon egyszerű ...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.27. 20:46:15

@tevevanegypupu:
Falafel ezzel nagyon megszívta. Az első csapást nyilvánvalóan ellene kell indítanunk. Én megmondtam magának, hogy Falafelre bízták az operatív feladatokat ebben a játszmában, míg Padilla az "ész".

Bár ha jobban meggondolom, talán mégis jobban tesszük, ha az agyközpontot vesszük össztűz alá. Falafel csak egy végrehajtó, ha "Padilla" kiesik, akkor úgy fog összecsuklani, mint egy kesztyűbáb, amiből a bábjátékos kihúzta a kezét.

A palkonyai helyi újságban cikket helyeztem el, ami lerántja a leplet "Padilla" leszbikus kapcsolatairól és arról, hogyan született ebből az eltitkolt néger gyerek.

tevevanegypupu 2012.12.27. 20:59:37

@Doomhammer:

Na azt hiszem akkor ellatta temaval Palkonyat egy jo idore.. egy "maganyos" szepasszony, akire eddig senki semmit nem tudott mondani, es most kideult rola nem csak a multja hanem a jelene is..Hacsak a ferfimodell nem veszi felesegul, neki annyi..a plebanos ur kipredikalja, a kozertben nem szolgaljak ki, a plgarmester megvonja a patchworkeszitoi kisiparos engedelyet, a helybeli ovodabol tobbet nem vihet ebedet..nem is beszelve a hastancosokrol. mar rebesgetik is, hogy ezentul atmennek ir sztepptancot tanulni Falafelhez..aki megerdemli sorsat, az ugynoksegnek annyi. Meg orulhet neki, ha ennyivel megussza es nem allitjak ra az Alfomernokot..

tevevanegypupu 2012.12.27. 20:59:37

@Doomhammer:

Na azt hiszem akkor ellatta temaval Palkonyat egy jo idore.. egy "maganyos" szepasszony, akire eddig senki semmit nem tudott mondani, es most kideult rola nem csak a multja hanem a jelene is..Hacsak a ferfimodell nem veszi felesegul, neki annyi..a plebanos ur kipredikalja, a kozertben nem szolgaljak ki, a plgarmester megvonja a patchworkeszitoi kisiparos engedelyet, a helybeli ovodabol tobbet nem vihet ebedet..nem is beszelve a hastancosokrol. mar rebesgetik is, hogy ezentul atmennek ir sztepptancot tanulni Falafelhez..aki megerdemli sorsat, az ugynoksegnek annyi. Meg orulhet neki, ha ennyivel megussza es nem allitjak ra az Alfomernokot..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.27. 21:10:51

@tevevanegypupu:
Nézze, én egy szelíd, békés ember vagyok, mondhatni egy szelíd humanista. De ha fenyegetőznek, nyomozgatnak, titkos jelszavakat törnek fel, hekkereket fogadnak fel, akkor kimutatom a fogam fehérjét!

Angéla-"Padilla" csak egyféleképpen jöhet ki ebből a morális fertőből, ha élettársi kapcsolatba lép Enikő-"Alfőmérnökkel" és a házába fogadja az eltitkolt néger gyerekét is. Igen, a falu meg fogja szólni, de ez végre valami őszinte lenne, valami bátor, valami, ami a helyi nyárspolgárok arcába vágná, hogy igen, ez vagyok én, a modern, emberi nő, aki bátran vállalja önmagát és az érzelmeit.

Biztos vagyok benne, hogy a rövid álszemérmes felháborodás után a hastáncosok is elfogadnák annak, aki ő valójában és a helybeli óvodából is újra kapna ebédet. Még ha a hátsó udvarban is.

Alfőmérnök 2012.12.27. 21:15:38

Azért hosszú évek szívós munkája csak meghozza a gyümölcsét.
@tevevanegypupu: végre új partnerre lelt @Doomhammer: -ben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.27. 21:21:48

@Alfőmérnök:
Felvállalja "Padilla" eltitkolt néger gyerekét és hajlandó a falu előtt nyíltan élni egy leszbikus kapcsolatban vagy továbbra is maszatol?

Nem volt már elég a kamu "barátokból", akiket aztán menetrendszerűen elhagy, mert nem meri még magának se bevallani, hogy egy középkorú falusi asszonyba szerelmes? Ma már egy fiatal lányt, mint magát ezért nem küldik máglyára! Bátorság kell hozzá, de ideje megtenni a lépést! Vállalja fel önmagát, vállalja fel "Padillát", vállalja fel a szerelmét!

Vagy örökre e-mail boxokat akar feltörni?

tevevanegypupu 2012.12.27. 21:23:01

@Doomhammer:

Tudom, ismerem a maga szelid humanizmusat, az egy csapassal kettetort kemenykorisfa asztal meg mindig ott van az illegalitasban, MZper 008 (az odarendelt or) meselte a multkor, mikor az evi szokasos ugralokotel vettem reszt, hogy az elektromos furesszel is csak hosszas nekifutassal tudta a labakat lenyesni rola.

Kulonben ne orjitsen, csak nem kepzeli, hogy Alfomernok-Eniko majd elfogad egy fekete gyereket, es egyutt el vele egy faluban ahol mar ugyis megszoljak oket, pedig eddig is csak inkognitoban, gardistanak oltozve mert a hazhoz menni?? Pont Alfomernok-Eniko aki buszke es kovetkezetes, na ne mar..Angela-Padilla a modern, emberi nohiszen..
Aki Falafel neven tori fel ismeretlen ferfiak postafiokjat..Nehogy mar..

Alfőmérnök 2012.12.27. 21:35:08

@Doomhammer: Maga össze-vissza hadovál, mert zavarban van.
Ugrás, fiú, szedd össze a bátorságodat,
TEVE MÁTÓL A TIED!!!!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.27. 22:01:46

@Alfőmérnök:
Én úgy látom, maga itt az, aki bajban van. A magánéletének pikáns részletein csámcsog az egész blogoszféra, ha felvállalja a szerelmét, akkor le kell számolnia a léthazugságaival, ha nem vállalja fel, akkor Falafelnél sokkal rosszabb bűnözőkkel kell megmérkőznie.

Nehéz a döntés. Ha rám hallgat, akkor leáll az internetes huligánsággal és elfoglalja magát valami kedves, ártatlan időtöltéssel.

Teve azt kérdezi innen a sarokból, hogy hastáncolni tud?

Alfőmérnök 2012.12.27. 22:11:04

@Doomhammer: NE TEKETÓRIÁZZÁL, NYOMÁS AZ ÁGYBA!!!

tevevanegypupu 2012.12.27. 23:23:00

@Doomhammer:

Alfi meg a hastanc??Maximum csardasozni tud..sajnos o meg nem europai ertelemben vett..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 21:01:36

@Alfőmérnök:
Mocskos egy fantáziája van magának, Alfőmérnök. Ami mondjuk nem is meglepő egy kapcsolatra vágyó fiatal lánytól.

Azért mert Tevével sötét lakások mélyén, rossz hírű kocsmák eldugott helységeiben, füstös kávéházak sarokasztalainál találkozunk, még nem jelenti, hogy romantikus kapcsolat is van közöttünk. Mindkettőnket a Padilla-Alfőmérnök Összeesküvés rejtélyének kiderítése motivál és ezért akár még a látszat megóvására sem ügyelünk.

Hanem maga, Alfőmérnök, maga. Ki volt az, aki tegnap éjjel bemászott Angéla-Padilla hátsó kerítésén és nagy zajjal egyenest a tyúkudvarba zuhant? Ki volt?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 21:02:29

@tevevanegypupu:
Éppen ez a kihívás. Alfőmérnök, a hastáncozó keleti démon. Az idomai megvannak hozzá, nem?

tevevanegypupu 2012.12.28. 21:08:43

@Doomhammer:

162 centi magas, 78 kilo..pont idealis. Mondjuk az, hogy ludtalpa van nem elonyos, de azon lehet segiteni, legfeljebb nem mezitlab tancol.

Alfőmérnök 2012.12.28. 21:16:00

@Doomhammer: Próbáltam segíteni magának, először finom utalásokkal, később félreérthetetlenül, de úgy látszik, maga reménytelen eset.
Nem várok köszönetet. Most magukra hagyom Önöket.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 21:25:55

@Alfőmérnök:
Én is csak segíteni próbálok magának. Elmondtam őszintén - bár erkölcsi érzékem tiltakozik ellene - hogy az az erkölcsi fertő, amiben maguk Padillával élnek, morálisan nem folytatható.

Erre maga arra kezdett el célozgatni, hogy hol találkozgatok én Tevével.

Megfutamodását annak fogom fel, hogy megértette: tökéletes és teljes vereséget szenvedett. Fusson akkor, veszteském. Az egész blogoszféra harsány nevetése kíséretében.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 21:28:18

@tevevanegypupu:
Ezt a külsőt sokan előnytelennek találnák - emiatt menekülhetett Enikő-Alfőmérnök a leszbikus kapcsolatokba. Viszont hastáncosok között mindenképpen vonzóbbnak fog számítani, mint a csárdásban, amit általában vonzó és délceg legények és leányok űznek.

tevevanegypupu 2012.12.28. 21:44:28

@Doomhammer:

Ami azt illeti Alfomernok-Eniko termeszete sem sokkal kulonb mint a kulseje, ugy tunik feltekeny es ilyenkor szinte eszet veszti, dehat ertheto, eddig Padilla-Angelan kivul nem volt szerencses a szerelemben. Pedig amikor Alfomernok-Eniko mosolyog, a kis godrocskek az arcan hatarozottan vonzova teszik egy-egy pillanatra, kar, hogy ilyenkor szemecskei eltunnek a zsirparnak kozott. Na mindegy, a hastancot azert megprobalhatja,jelenleg olyan szoknyat es felsoreszt keresunk ami elonyosebbnek tunteti fel kisse szerencsetlen alkatat. Ha majd belejon a ritmusba - ritmuserzeke sajnos nincs, ez nagy hatranyt jelentett neki az uvegestancnal is - akkor esetleg mint Leila az arab demon tancolhat egy-egy helyorsegben..A rumi katonaknak nehany agavepalinka utan ugyis minden mindegy..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 21:55:26

@tevevanegypupu:
Nagyon szerencsétlennek tartom, hogy Alfőmérnök-Enikő külsejére terelődött ez a beszélgetés. Emberek vagyunk, mindegyikőnknek vannak gyenge pontjai, pláne külsőleg. Alfőmérnöknek a gyenge pontja a külsejében a külseje. Ettől még lehetnek neki emberi értékei, például lehetne kedves, jóindulatú, barátságos. Mindezek lehetnének jellemzőek Alfőmérnökre. Szerencsére a külsőt nehéz és költséges megváltoztatni, de barátságosnak lenni viszonylag olcsó. Ma már olyan olcsó nyugtatók vannak szinte elhanyagolható mellékhatásokkal ...

tevevanegypupu 2012.12.28. 22:08:19

@Doomhammer:

Hat igen, igaza van, valoban nem szep dolog egy ember kulsejet kritizalni, foleg ha valakie olyan mint Alfomernoke, ne is tegyuk tobbet, en legalabbis nem fogom..Bar valakinek meg kellene neki mondani, hogy a hastancot sem az o alkatanak talaltak ki, dehat ezt majd Padilla-Angela kozolheti vele egy jol megvalasztott intim pillanatban. Ami azonban a nyugtatokat illeti, tudomasom van rola, hogy Alfomernok mar szedi oket es eleg regota, viszont nala a mellekhatasok eroteljesebbnek bizonyulnak mint maga a nyugtato..Ezert vannak ezek a rohamok..Meg kell ot ertenunk..Legyunk hozza kedvesek es tegyunk ugy, mintha nem tudnank amit tudunk..

tevevanegypupu 2012.12.28. 22:08:19

@Doomhammer:

Hat igen, igaza van, valoban nem szep dolog egy ember kulsejet kritizalni, foleg ha valakie olyan mint Alfomernoke, ne is tegyuk tobbet, en legalabbis nem fogom..Bar valakinek meg kellene neki mondani, hogy a hastancot sem az o alkatanak talaltak ki, dehat ezt majd Padilla-Angela kozolheti vele egy jol megvalasztott intim pillanatban. Ami azonban a nyugtatokat illeti, tudomasom van rola, hogy Alfomernok mar szedi oket es eleg regota, viszont nala a mellekhatasok eroteljesebbnek bizonyulnak mint maga a nyugtato..Ezert vannak ezek a rohamok..Meg kell ot ertenunk..Legyunk hozza kedvesek es tegyunk ugy, mintha nem tudnank amit tudunk..

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 22:09:15

@Doomhammer: Szerintem valami zűrzavar támadhatott a hálózatban, mert Padilla a magas, vékony szőkékre bukik, akiknek legalább 18 centis péniszük van. Aranyér kenőcs helyett, tudja. Viszont az az Alfőmérnök, akivel én találkoztam délelőtt a Zserbóban, afroamerikai volt. Szó nem lehet félreértésről, mert a mandicseten tegnap megdumáltuk, hogy a tűzpiros magassarkúban jöjjön, és puncs ízű minyont rendeljen cappuccinoval. Ilyet pedig egyedül az afro Alfő rendelt. Amikor megkérdeztem, hogy ő Alfő, azt mondta, yes. Mindenre azt mondta, hogy yes. Padilláról mondjuk nem kérdeztem, mert nem akartam botrányt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 22:13:06

@tevevanegypupu:
Mea culpa! Én is tettem megjegyzéseket Alfőmérnök külsejére, de most már teljes mértékben átérzem, hogy ez nem volt tisztességes. De hát mit tehettem volna, oly ritkán lát az ember egy fiatal lányt beszorulva egy szabvány ajtókeretbe. Én sem fogom ezt többé felemlegetni, továbbá azt se, hogy Alfőmérnök színtévesztése miatt olyan furcsa a ruháinak színösszeállítása.

Spongyát ezekre.

Ha viszont a nyugtató mellékhatásai szóba kerültek, akkor sajnos meg kell említenem a bajuszt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 22:16:54

@Mr Falafel:
Alfőmérnök maga is fekete? Ez esetben nem lehet, hogy tulajdonképpen ő maga Padilla eltitkolt gyermeke? A korkülönbség alapján éppen lehetséges lenne.

Ez esetben viszont nehezebb lesz Palkonya lakossága elé állniuk: a leszbikus kapcsolat, Alfőmérnök előnytelen külseje és most még a vérfertőzés is ...

Talán jobb, ha nem látja őket együtt senki. Lyukat kell vágni abba a kerítésbe, hadd közlekedjen Alfőmérnök az éjszaka leple alatt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.28. 22:35:29

@Doomhammer: Hát nem tudom, mert a hálózat szerint Padillának több gyereke is van a Harkány-Pécs vasútvonalon. A Kormányzati Portál tájékoztatása szerint 6 címre postáznak gyerektartást végette. Az afro Alfő viszont nem tett szarkasztikus megjegyzéseket. Inkább kedves, mosolygós volt. Szóval, nem biztos, hogy Padilla gyereke volt, vagy ha igen, akkor az anyjára ütött.

tevevanegypupu 2012.12.28. 22:37:35

@Doomhammer:

Szoval eszrevette a bajuszt. Eddig direkt nem hoztam szoba, hiszen szegeny reggel es este borotvalja, mivel a szortelenito kremek nem hatottak.. A fuleben nott kis pamacsokat mindenesetre sikerult mar kiirtani, ez a bajusz meg problemat jelent..de nem megoldhatatlan problemat. Ugyanis a kozak tanccsoportbol eppen most tavozott egy fiatalember, es feltetlenul szukseges lenne azonnal helyettesiteni. Ez uj tavlatokat nyithatna meg Alfomerno-Eniko elott! Gondolkodjunk el a dolgon..Az usanka elonyosen novelne magassagat, ugyanakkor takarna kezdodo kopaszsagat is..Sajnos a mellekhatasok nagyon kimeletlenek..

tevevanegypupu 2012.12.28. 22:37:35

@Doomhammer:

Szoval eszrevette a bajuszt. Eddig direkt nem hoztam szoba, hiszen szegeny reggel es este borotvalja, mivel a szortelenito kremek nem hatottak.. A fuleben nott kis pamacsokat mindenesetre sikerult mar kiirtani, ez a bajusz meg problemat jelent..de nem megoldhatatlan problemat. Ugyanis a kozak tanccsoportbol eppen most tavozott egy fiatalember, es feltetlenul szukseges lenne azonnal helyettesiteni. Ez uj tavlatokat nyithatna meg Alfomerno-Eniko elott! Gondolkodjunk el a dolgon..Az usanka elonyosen novelne magassagat, ugyanakkor takarna kezdodo kopaszsagat is..Sajnos a mellekhatasok nagyon kimeletlenek..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.28. 22:38:15

@Mr Falafel:
Melyik anyjára? Mert Padilla fekete gyereke leszbikus kapcsolatból született, in vitro megtermékenyítéssel. Azt viszont még nem sikerült kiderítenünk, melyik anyjától származott a petesejt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.29. 08:36:42

@Alfőmérnök:
Köszönöm kérdését, fárasztóan. Hajnali 4 lett mire végigjátszottam a Call of Duty Black Ops 2-t.

És maga? Sikerült bejutnia az éjszaka leple alatt Angéla-Padillához?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.29. 08:37:39

@tevevanegypupu:
Hogy nézne ki egy fekete nő egy kozák tánccsoportban? Még ha bajsza van, akkor is.

tevevanegypupu 2012.12.29. 09:08:57

@Doomhammer:

Miert? Nagyon jol tudjuk, hogy a II. vilaghaboruban Roosevelt komoly katonai segitseget kuldott a Szovjetunionak. Ugye akik ezt a segitseget vittek - az amerikai katonak - meleg fogadtatasban reszesultek a sztyeppen regota nelkulozo szovjet katonalanyok koreben..Egy ilyen alkalommal tortent, hogy Alomernok nagymamaja - aki felvilagosult es modern no volt, ezenkivul tizedes a Voros Hadseregben, igy jott Magyarorszagra is - befogadott egy fekete ormestert nehany ejszakara. A kis Eniko mamaja ennek a bajtarsi kapcsolatnak gyumolcsekent szuletett..Igy Eniko is kisse sotetebbre sikeredett hasonlo koru tarsainal,. De a kozak tanccsoport, akik inkabb maradtak hazank rendszervaltasanal es nem tertek vissza Sziberiaba- a nagymama regi vitathatatlan haborus erdemeire (egymaga kilott ket magyar tankot az Alfoldon) es a gyenged szalakra tekintettel, ami nehanyukkal osszefuzte ot - szemet hunyik a dolog felett. Meg kulonben is a hatso sorban tancol..Azt egyebkent nem is tudta, hogy Alfomernok-Eniko meggyozodeses komszomolka..tekintettel szarmazasara es neveltetesere? Ezert is kerulhetett olyan szoros kapcsolatban Angela-Padillaval, aki a marxista-leninista esti egyetemen volt takaritono, mielott maganvallalkozasba kezdett ..az egyetem partitkaranak segitsegevel.

tevevanegypupu 2012.12.29. 09:08:57

@Doomhammer:

Miert? Nagyon jol tudjuk, hogy a II. vilaghaboruban Roosevelt komoly katonai segitseget kuldott a Szovjetunionak. Ugye akik ezt a segitseget vittek - az amerikai katonak - meleg fogadtatasban reszesultek a sztyeppen regota nelkulozo szovjet katonalanyok koreben..Egy ilyen alkalommal tortent, hogy Alomernok nagymamaja - aki felvilagosult es modern no volt, ezenkivul tizedes a Voros Hadseregben, igy jott Magyarorszagra is - befogadott egy fekete ormestert nehany ejszakara. A kis Eniko mamaja ennek a bajtarsi kapcsolatnak gyumolcsekent szuletett..Igy Eniko is kisse sotetebbre sikeredett hasonlo koru tarsainal,. De a kozak tanccsoport, akik inkabb maradtak hazank rendszervaltasanal es nem tertek vissza Sziberiaba- a nagymama regi vitathatatlan haborus erdemeire (egymaga kilott ket magyar tankot az Alfoldon) es a gyenged szalakra tekintettel, ami nehanyukkal osszefuzte ot - szemet hunyik a dolog felett. Meg kulonben is a hatso sorban tancol..Azt egyebkent nem is tudta, hogy Alfomernok-Eniko meggyozodeses komszomolka..tekintettel szarmazasara es neveltetesere? Ezert is kerulhetett olyan szoros kapcsolatban Angela-Padillaval, aki a marxista-leninista esti egyetemen volt takaritono, mielott maganvallalkozasba kezdett ..az egyetem partitkaranak segitsegevel.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.29. 09:35:00

@Doomhammer: A Siklósi Híres Tv riporterének nyilatkozott özv. Párnácska Józsefné, született Niedermájer Xenofóbia, hogy a fia néger gyerekéről szóló hírek alaptalanok, egy nemtelen rágalomhadjárat kreálmánya. Az unokája nem azért fekete, mint az üszök, mert néger, hanem azért, mert benne felejtették a szoláriumban, amelyikben aznap cseréltek csövet. A szolárium üzemeltetője ellen kártérítési pert indítottak korábban, amelyet első fokon megnyertek. Továbbá a menye, az Enikő, aki kosárfonó érdemes művész, és nem hastáncos, nem azonos Alfőmérnökkel. Ennél az állításánál a hangja elcsuklott, és könnyes lett a szeme. Az arcát eltakarta, és a riporter kérdéseire ezt követően nem felelt. Annyit elárult, hogy a vasárnapi Frizbiben mindenki kielégítő választ kap a kérdéseire.

Alfőmérnök 2012.12.29. 16:03:20

@Doomhammer: Az tényleg fárasztó lehetett, főleg hogy közben teve (vagy Gizike?) szopott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.29. 21:24:48

@Alfőmérnök:
Fogalmam sincs, ezek ketten mit csináltak közben, CoD közben nem szeretem, ha zavarnak. Amúgy ki az a Gizike?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.29. 21:33:37

@Mr Falafel:
Nice try, tanult barátom. Szeretném felvilágosítani, hogy az ország legnevesebb antropológusa (neve egyelőre legyen titok) hajlandó tanúsítani, hogy Enikő afrikai származású. Az első fokú ítélet pedig nem arról szól, hogy Enikő nem afrikai származású - ez ügyben a bíróság nem is lehetett kompetens - hanem arról, hogy amennyiben a szolárium tulajdonosa biztosít bejutási lehetőséget a szoláriumba, úgy kijutási lehetőséget is kell biztosítania. A szoláriumos azzal az érvvel védekezett, hogy a használati díj igazából bejutási díj, a kijutást őneki nem kell garantálnia (ill. plusz díjért kell csak biztosítsa).

H. Péterrel beszélnem kell egy korábbi ügye kapcsán. Gyanúba került.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.29. 21:42:52

@tevevanegypupu:
Pikáns politikai vonatkozások is vannak? Nem lehet, hogy Padilla és Alfőmérnök valahogy köthetők valamelyik ellenzéki párthoz vagy mondjuk Bajnai Gordonhoz személyesen? Ha így lenne, akkor tudnék egy kis támogatást szerezni, hogy kiderüljön az igazság.

Alfőmérnök 2012.12.29. 21:46:21

@Doomhammer: "Amúgy ki az a Gizike? "

Teve kutyája.

tevevanegypupu 2012.12.29. 22:14:51

@Doomhammer:

Nem, KGB-t meg ne..Nelkule is megoldhato. Piti ugyekkel nem zavarhatjuk.Kulonben is a kozak tanckar mar uton van..

tevevanegypupu 2012.12.29. 22:14:51

@Doomhammer:

Nem, KGB-t meg ne..Nelkule is megoldhato. Piti ugyekkel nem zavarhatjuk.Kulonben is a kozak tanckar mar uton van..

tevevanegypupu 2012.12.29. 22:19:46

@Doomhammer:

Sajnos nem, fel a maga macskajatol. Mindig mondtam, hogy a csikos macskak durvak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 08:39:41

@Alfőmérnök:
Ez egy kutya. A szavai alapján feltételezem, a neve Gizike.
Nem volt ott a talin.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 08:42:41

@tevevanegypupu:
Felhívom a figyelmét, hogy Angéla és Enikő már támadásban van. Láthatja, hogy már perek vannak, amelyekben előnyt szereztek. Ügyvédet is fogadtak és elkezdték a bizonyítékok eltűntetését. Azzal, hogy H. Pétert is a maguk oldalára állították, kimutatták, hogy politikai kapcsolataik is vannak. Nekünk is le kell vennünk a kesztyűt, különben eltaposnak, mint a büdösbogarat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 08:43:39

@tevevanegypupu:
Ma délután elhozza a Zserbóba? Most akkor nem hozom a macskát.

Alfőmérnök 2012.12.30. 09:27:32

@tevevanegypupu: Van is miért félnie tőle. Egy robotmacska, a bal szemébe kamera van beépítve, mindent rögzít.

tevevanegypupu 2012.12.30. 10:08:25

@Doomhammer:

A bizonyitekokat ugyan hiaba tuntetik, minden megvan filmen es fenykepen, okostelefonon es Eniko naplojat is megszereztem..Hogy abban mik vannak..a kama szutra es a vatszjajana kutyafule hozza kepest..Angelat mindig nagy kujonnak tartottam, hat a valosag minden kepzeletet felulmul. Na de hagyjuk ezt, van fontosabb is. Ugyved nem kell, ennyi bizonyitekkal a kezunkben veguk lesz. Mi tapossuk oket el mint a mezei poloskakat - foleg ha a nyilvanossagra hozzuk azokat a kis filmeket amiken H. Peter rozsaszin kombineban es fekete lovaglocsizmaban "targyal" Enikovel. A kepek elegge riasztoak, de az ugy erdekeben meg kell tennunk. A tet nagy, az ido surget, a kapuk bezarulnak!

tevevanegypupu 2012.12.30. 10:12:31

@Doomhammer:

Ha otthon hagyja a cicat, akkor megyunk termeszetesen mindketten. Jo lesz kicsit setalgatni a budai hegyekben a zserbo utan..(ez utobbit csalinak irtam, fix, hogy Alfo kovetni fog bennunket..de mi lerazzuk es Alfi altal ismeretlen cel fele vesszuk az iranyt..)

IV. Máté, botjával 2012.12.30. 11:07:07

loxon a jellemóriás:

alfőmérnök beírja a jósdán, hogy a jósdások veszet hiénák, csorogjon a nyáluk

én beyírom hogy nahát mi megy itt de bezzeg megint n leszek moderálva ugye?

találjátok ki, loxon melyiket moderálta
:))))))))

Alfőmérnök 2012.12.30. 12:39:40

@IV. Máté, botjával: Miért, nem azok? A legviccesebb persze, hogy a pápa szavaitól jön rájuk a roham.

A jósda sorsa beteljesedett.

Alfőmérnök 2012.12.30. 12:43:33

@Doomhammer: Ő a kutya, akit macskának hívtak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.30. 14:47:58

@Doomhammer: Tulajdonképpen lehetett rá számítani, hogy özvegy Párnácskáné hazudik. Elvégre mégiscsak egy anya, aki a családját, a gyermekét védi. Angéla szerencsés fickó. De abban igazat mondott a vénasszony, hogy Enikő nem hastáncos, hanem kosárfonó. Bárki utánajárhat, a Vörösmarty téren árulja a portékáját.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.30. 14:49:15

@IV. Máté, botjával: Talán, ha az eredeti nickeden írnál, nem lőne ki. Már, ha nem érzed cikinek a történtek után oda irkálni.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.12.30. 14:52:07

@Alfőmérnök: ismered a mesét a vadászról és a medvéről?

Alfőmérnök 2012.12.30. 15:54:26

@Hepci: Aha, csak nyúllal és rókával.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 17:35:04

@Mr Falafel:
Alfőmérnök kosarat árul a Vörösmarty téren? Ez tuti, hogy valami fedett tevékenység. A kamera a nagy fonott kosárban van, ott forog körbe automatikusan. Próbálja csak megvenni, nem lesz eladó!

A Zserbót figyeli, nem kérdés.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 17:37:15

@Alfőmérnök:
Maga egyre rejtélyesebb. Vagy talán csak belekavarodott a kutyákba és a macskákba?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 17:42:11

@tevevanegypupu:
Ne becsülje le, mire képes egy jó ügyvéd. Nézze csak, Falafel már házassági anyakönyvi kivonatot hamisított, Enikő állítólagos "férjéről", hogy bebizonyíthassa, hogy Enikő Angéla menye. Két nappal ezelőtt hatalmas mennyiségű kosárfonó vesszőt vitt a Palkonyai házba és egy teljes napon keresztül ki se mozdultak onnan Enikővel. Nem telik el két nap és Enikő már a Vörösmarty téren árulja a népművészeti alkotásait.

Ezek nem kispályások és bármilyen körmönfont legyen Angéla, mindezt maga nem tudná véghez vinni. Nagyobb erők mozgatják őt.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.30. 17:55:08

@Doomhammer: Én ugyan nem hamisítottam nekik semmit. Ráadásul most esett le, hogy a kerti tó közepén álló hatalmas fűzfánkat valaki kivágta, s csak a csonkja éktelenkedik. Eddig azt hittem, fatolvaj cigányok voltak, mert a szomszéd mondta, hogy sötét bőrűeket látott a környéken. A kurva életbe, és közben ez a néger ribanc volt, meg valamelyik gyereke. Na, most aztán megláthatják, kivel kezdtek! Holnap olyan oltári balhé lesz a Vörösmarty téren, amilyen még nem volt.

tevevanegypupu 2012.12.30. 19:07:10

@Doomhammer:

Hu..egyszerubb lenne egyenest a szakadekban "setalni"..hegynek fel nem tudunk "veletlenul lezuhanni.."

tevevanegypupu 2012.12.30. 19:10:37

@Doomhammer:

Hat ez kesz vesszofutas lett..Falafel kepes volt a kertjeben levo hatalmas fuzfat megcsonkitani Angela kedveert?? Persze jatssza az artatlan, az mindig nagyon ment neki! Most mar valoban fel kell keszulnunk a legrosszabbra mar csak azert is, mert Alfomernok sintertelepet nyitott..

bömböcz 2012.12.30. 19:23:08

Kérem: Fordítsák tekintetüket a nemzetgarázdálkodásra!
(És ne egy mosoni öregasszony képzelgéseire...)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.30. 20:36:23

@bömböcz: Felhívom szíves figyelmét arra, hogy újfent látogassa meg azt a helyet, ahol megszületett.

bömböcz 2012.12.30. 20:49:32

@Mihint:
Nincs olyan "kutyabőröm", vagyis nem tudom dekódolni...

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.30. 20:59:47

@bömböcz: Szörnyű érzés ez most, nem tudja dekódolni, áhhh áhh biztos maj' nekem lesz ezzel dolgom. Bömböcz, mennél hamarabb ébredsz, annál könnyebb dolgunk lesz. Ma már fáradt vagyok, hagyjál békén, kérlek. Vegyél vissza az öntömjénező büszkeségedből, akkor talán nem csak 5percre fognak szóbaállani veled. Ez az újévi üdvözletem, többet nem fogok írni ebben a formában. Isten áldjon Benneteket.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.30. 21:09:22

@Mihint: Egy újabb búcsúzó? Meggyászolunk. :-)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 21:18:55

@tevevanegypupu:
Alfőmérnök is szakadékba sétálhat egy sötét éjszakán.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 21:22:25

@Mihint:
Engem itten megbántottak
sötét lelkű, durva népek.
El is megyek, majd sírhattok!
Többet ide be se nézek!
Rettentő nagy okosságom
hiányzik majd innen, tudom.
Én voltam a fény a ködben,
Egy fontos nick a fórumon!
Ne szomorkodj, ha szépen kérsz,
még esetleg visszatérek,
búcsúztató topikomban
legyenek szép, színes képek!

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.30. 21:26:52

@Doomhammer: Ez a hülyeség nem méltó magához, amúgy már régen gyanús.Ha beszélgetni akar, mondja csak nyíltan, ha meri!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 21:27:44

@tevevanegypupu:
És milyen ravasz módon készíti elő a védelmet a fűzfa állítólagos megcsonkítása! Hiszen ha a feketebőrű Enikőnek gyerekei vannak, akkor nem élhet vérfertőző leszbikus kapcsolatban Angélával. Szerencsére átlátunk a szitán és fel fogjuk vetni azt a gyanút, hogy a fűzfa sérelmére maga Falafel követte el a súlyos testi sértést.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 21:29:03

@Mihint:
Mint már többször kifejtettem, Doomhammer nick esetén a "magához" szó nem értelmezhető.

Ez itt a nick komolytalan oldala.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2012.12.30. 21:33:12

@Doomhammer: Hát akkor legyen úgy, ahogy kívánja. Isten Önökkel.

bömböcz 2012.12.30. 21:38:05

@Mihint:
Én -mint az egyedüli a vészterhes időkben- értem és megköszönöm a Nemzet Hangját!
Igérem, hogy az Ön erőtadó szavai csak jót fognak szülni
e kies hazában!
Áldás, békesség!

bömböcz 2012.12.30. 21:48:09

@Mihint:
Nem, nem és még 1X nem!
Mindenkire szükség van a Nemzet felemelkedéséhez!
Legyen az bármilyen felekezetű, vagy genetikailag megkülönböztethető.
Önt megtéveszti egy Armagedeon2 nevű kóbor-anarchista...

tevevanegypupu 2012.12.30. 22:06:57

@Doomhammer:

Na o aztan soha, arra vigyaz. Csak a sajat lababan szokott elbotlani. De talan egy egerfogo..Hm??

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 22:09:16

@tevevanegypupu:
Egérfogót dobjunk be a szakadékba Alfőmérnök helyett? Ez nagyon szimbolikus tett lenne, de az Összeesküvés elleni harcban mit sem segítene.

bömböcz 2012.12.30. 22:10:01

@Mihint:
Na ennyit az élemedettkorú szimpla-keresztyények vitakultúrájáról...
Nem véletlenül szükséges az itteni megreformálás is, mint láthattya a vak is!

tevevanegypupu 2012.12.30. 22:18:52

@Doomhammer:

Nemreg telefonaltak a hastancos klubbol, egy reszketo noi hang kozolte, hogy Falafel megjelent a haz elott egy nagy fuzfakosarral es kovetelte, hogy nyissak ki neki a ruhatar ajtajat, es miutan beengedtek, elvitte az osszes selyemszoknya, azt mondva, hogy Angela kuldte. Mint utolag kiderult, Angela keptelen volt eladni a kosarakat a Vorosmarty teren, erre Falafel zalogba elvitte a felszerelesuket, pedig Szilveszter ejszakajan fellepesuk lenne a DK es az Egyutt 2014 kozos tancestejen..ahova hivatalos lenne dr. Szanyi is. Angela ketsegbeeseseben elrohant, felo, hogy kart tesz sajat magaban..vagy Alfomernokben.

bömböcz 2012.12.30. 22:31:13

@tevevanegypupu:
Remélem sejti Nagysád, hogy az itt leírtak minimum kimerítik a nick sejtetés-becsületsértés vélelmezett jogtalanságát?!
Szégyen és gyalázat, hogy pont Maga és pont ekkor...
Ebből kisalkotmány-módosítás lesz mihamaRABBI-előterjesztéssel!

tevevanegypupu 2012.12.30. 22:32:39

@Doomhammer:

Mar ugy gondoltam egerfogoval egyutt??

tevevanegypupu 2012.12.30. 22:34:32

@bömböcz:

MihamaRABBI? Na mar csak ez hianyzott..egy antiszemita!

bömböcz 2012.12.30. 22:36:09

Héló!
Valaki ellopta az avatar-képemet, pedig majdnem megdolgoztam érte...

bömböcz 2012.12.30. 22:38:21

@tevevanegypupu:
Aki mondja az az antiszemét! És ez törvénybe is lett foglalva/kihirdetve...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 23:12:26

@tevevanegypupu:
Ez egy újabb bizonyíték arra, hogy Angéla úgy táncol, ahogy fütyülnek neki. Falafel a fűzfájával nem eléggé Tényező ahhoz, hogy az Összeesküvés mozgatója legyen. Ezt bizonyítja bömböcz feltűnése is, aki nyilvánvalóan egy küldött ember és az a feladata, hogy zavart keltsen sorainkban.

Kinek kellhettek a hastáncos-jelmezek? Talán csak nem dr. Szanyi akar bennük fellépni szilveszter éjjelén? -7 fokban ez a kísérlet tragikus eredménnyel járhat. Meg kell akadályoznunk.

bömböcz 2012.12.30. 23:21:37

@Doomhammer:
Természetesen bömböcz szerepét alul értékeli:
Én a REND-et kívánom minden ÁRON!
Kezeket a paplanfölé!

bömböcz 2012.12.30. 23:26:11

@Doomhammer:
Nekem a B-6-os jön be, meg most a Duna tv-s náczyzás...

tevevanegypupu 2012.12.30. 23:29:18

@Doomhammer:

Nem lehetetlen, hogy Alfomernok egy blogolo eger. Falafel elatkozta, es amig bomboc nem hajlando megcsokolni, addig eger is marad..Ezuttal kerjuk bombocot, gondolja meg mit tesz..merlegeljen es ne cselekedjen elhamarkodottan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.30. 23:30:22

@bömböcz:
Falafel a Duna TV-be vitte a kosarakat?
Mi a célja velük?
A tévében nem mutathatja be őket, annak rettenetes következményei lennének.

bömböcz 2012.12.30. 23:34:36

@Doomhammer:
Le akarja járatni vele a 2/3-os össznemzeti kormányt, de keveset igért...
(Hajrá Magyarország, hajrá Videoton! is...)

tevevanegypupu 2012.12.30. 23:42:05

@Doomhammer:

Azon gondolkodom, bomboc nem a neger-e..vagyis a megoldas kulcsa, Angela gyermekeinek apja..Falafel errol biztosan tudna ezt-azt meselni..Bomboc hirtelen megjelenese mindenesetre osszes tervunket felboritotta .Ez az Angela, ez az Angela..eddig meg csak gondot okozott..idehozta a nyakunkra..

bömböcz 2012.12.30. 23:43:29

@Doomhammer:
Természetesen a Nemzet Jóizlését megvédtük ettől az ocsmány fertőtől (köszönet Beríjja polgártársnak. is), és mivelhogy az említett hazaáruló már rég nem nagy-magyarországi vízeken tartózkodik, ezért mozggósítottam mind a maradék 15M+a hansi-mansikat a kézrekerítése érdekében!
(A költségek mellékesek, kérem ne is firtassa...)

bömböcz 2012.12.30. 23:49:04

@tevevanegypupu:
Remélem mond magának valamit ez az integrációra váró személynév: kolompár vinetu...?
Na szép álmokat kívánok kegyednek, a belugárminiszter nevében is...(Tudja-e: ha nincs hulla nincs bűncselekmény...)

bömböcz 2012.12.31. 00:56:19

@bömböcz:
Továbbfűzve a gondolatot:
A zsidó-görög-latin-keresztény kultúrhalomból mazsolázva:
A demokrácia=néphatalom=Én(mint a nép egy gyermeke)= oké!
Most hívnak Jeruzsálemből...majd folytatom!

tevevanegypupu 2012.12.31. 01:08:31

@bömböcz:

Majd ha Tel Avivbol hivjak akkor nagykepuskodjon. Hullajo.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.31. 07:02:54

@Mihint: A fekete karszalagot mától viselem. Baloldalon, mint a sárga csillagot is. A gomblyukamban virág helyett lóhere.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.12.31. 07:07:00

@tevevanegypupu: Amikor reggel felébred, és néhány rossz arcú egyén idegen nyelven karattyol magához, majd ne csodálkozzon. Átlépte a határt, amit nem kellett volna. A sodium pentothal majd megoldja a nyelvét, és elmeséli szépen, amire kíváncsiak vagyunk. Mi nem tréfálunk, ezt vegye tudomásul!

www.youtube.com/watch?v=YJ_wGyR0gcI&feature=youtu.be

tevevanegypupu 2012.12.31. 08:45:14

@Mr Falafel:

Megette a tegnapi beiglit amit postan kapott? Megette. Latja maga korul a vizet? Latja..Hallja ezt a zenet? Hallja..na vegye tudomasul, hogy mi mar megtettuk a kello intezkedest, Ott fog maradni amig nem szolunk ! Nem bantjuk, de a szukseges ovintezkedest meg kell tennunk Angela es Eniko erdekeben is!

www.youtube.com/watch?v=RvK19xgAxSU

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.31. 11:40:21

@tevevanegypupu:
Vigyázzon, Falafel megint átver minket. Nem ette meg a bejglit. Ezt onnan tudom, hogy O. Józsefet, ismert hajléktalant ma hajnalban Palkonyán a rendőrség biztonsági intézkedésben részesítette. Ugyanis összefüggéstelenül motyogott, a Fő utcán császkált keresztül-kasul, majd amikor a rendőrök kérdőre vonták, bevallott nekik három betörést (szerencsére 3 évnél régebbieket), amelyek tettesét nem tudták elfogni.

O. József az én megbízásomból figyelte Angéla házát (kisebb betöréseket simítottam el neki a szolgálataiért cserébe). Mire értesültem az eseményekről, a ház üres volt. A madárkák kirepültek és Falafellel együtt ismeretlen helyre távoztak. Csak remélni tudom, hogy nincs ott internetelérés és legalább a blogoszférában biztonságban vagyunk.

tevevanegypupu 2012.12.31. 13:31:47

@Doomhammer:

Rajottem kozben, igaza volt, Falafel megprobalt kijatszani bennunket, az utolso pillanatban kapta ot el Berija(mielott Jekatyerinbourg-ba ment volna), jelenleg egy torok gyorsbufeben helyeztuk el, rendelkezesig ott tartjak a fiuk (kozakok). A ket no tartozkodasi helye sajnos ismeretlen, de mivel szukseguk lesz ma este a selyemszoknyakra, minden bizonnyal visszasettenkednek Palkonyara, ahol a helyi tuzoltosag mar figyeli a hazat..O. Jozsef jelenleg a detoxikaloban a helybeli rendorseg orvezetojevel es az egyik irodista kisasszonnyal epiti ki a radioado bazisat, vele allando kapcsolatban vagyunk..Maga vegye kezelesbe bomboczot, aki Manyi neven probalt kikezdeni Alfomernokkel..egyelore sikertelenul, mivel bomboc regota remenytelenul szerelmes Falafelbe.

tevevanegypupu 2012.12.31. 13:31:47

@Doomhammer:

Rajottem kozben, igaza volt, Falafel megprobalt kijatszani bennunket, az utolso pillanatban kapta ot el Berija(mielott Jekatyerinbourg-ba ment volna), jelenleg egy torok gyorsbufeben helyeztuk el, rendelkezesig ott tartjak a fiuk (kozakok). A ket no tartozkodasi helye sajnos ismeretlen, de mivel szukseguk lesz ma este a selyemszoknyakra, minden bizonnyal visszasettenkednek Palkonyara, ahol a helyi tuzoltosag mar figyeli a hazat..O. Jozsef jelenleg a detoxikaloban a helybeli rendorseg orvezetojevel es az egyik irodista kisasszonnyal epiti ki a radioado bazisat, vele allando kapcsolatban vagyunk..Maga vegye kezelesbe bomboczot, aki Manyi neven probalt kikezdeni Alfomernokkel..egyelore sikertelenul, mivel bomboc regota remenytelenul szerelmes Falafelbe.

Leskelődő 2012.12.31. 14:21:02

@tevevanegypupu:
Tudom, hogy egyszer összekaptak holmi avarszínű pulóver kötésmintáján, de ez mégsem lehet ok arra, hogy Manyika becsületben megőszült nevét a bömböczség gyanújába keverje. Követelem Manyika rehabilitálását!
Öööö... izé... akarom mondani: volna olyan kedves?

Bömböcz úr pedig vegyen be egy (nem, inkább két) aszpirint, az szokott segíteni így másnap. (Ha nincs aszpirin, dobjon be egy sört.)

tevevanegypupu 2012.12.31. 14:29:15

@Leskelődő:

Nem banom, annal is inkabb, mert a kotesmintaban vegulis megegyeztunk, o kototte norvegban en meg angolban, szoval lehet rola szo. Vegulis nem is volt biztos, hogy bombocz Manyika, nekem is volt egy halovany gyanum, hogy regi, kedvetlen ismerosunk buj meg a nev mogott, szokas szerint belekeverve a konspiracioba (nem teljesen) artatlanokat is.:)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.31. 16:02:02

@tevevanegypupu:
Értettem! Bömböcz postafiókját feltörtem és megállapítottam, hogy egy bizonyos Vasvári Anikó pénzeli fűtésutalványokkal. Íme a bizonyító levél:

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Vasvári Anikó - Szia !
Címzett: bombocz.manyi@gmail.com
Tárgy: Szia !
Dátum: 2012. december 31., hétfő, 11:53:21

Kedves felhasználó!

Értesíteni szeretnénk, hogy 200.000 Ft értékű fűtés utalvány kuponod érkezett!

Azonosítód: LXX-834
Beváltható: 2012.12.31-ig

Üdvözlettel:
FireLTD.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Kiderítettem, hogy Bömböcz már beváltotta a kupont, tehát a feladatot már végrehajtotta! Most azt kell kideríteni, ki ez a FireLTD. és mire készül.

tevevanegypupu 2012.12.31. 18:06:32

@Doomhammer:

Tuzeloutalvany, azt mondja tuzeloutalvanyt kapott. Tudja ki szokott tuzeloutalvanyokat meg szenet osztogatni angol alattvaloinak karacsonyra..?? Eltalalta..A dolog mostantol kezdve nem babra megy,..A Firel TD mogott olyan erok huzodnak, hogy KGB segitsegere lesz szukseg..Kozben a palkonyai tuzoltok jelentettek, hogy ket Mikulas olalkodik Angela haza korul, feltunoen noies mozgasuk van, az egyik a csipojet is riszalja..ahogy Alfomernok szokta..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.12.31. 18:28:01

@tevevanegypupu:
Nem erzi a tuzeloutalvany szoban levo fenyegetest? Mintha nevre szolo puskagolyokat kuldenenek postan ... Az biztos, hogy a Fire LTD (jo, hogy nem Murder Inc.!) nem viccel. Raadasul ki tudja, meddig ernek ennek a polipnak a karjai, az biztos, hogy Vasvari Aniko csak egy vegrehajto, egy buta eszkoz, aki nincs tisztaban az osszefuggesekkel.

Ha elkapjuk Alfomernokot, o majd elvezet Vasvari Anikohoz. Onnan mar csak nehany lepes az angol kiralyno, az osszeeskuves feje.

tevevanegypupu 2012.12.31. 18:52:47

@Doomhammer:

Szoval gondolja, hogy a tuzeloutalvany az tuzeloutalvany es nem tuzeloutalvany..? Most, hogy mondja, nem lehetetlen..De nem gondoltam volna, hogy ilyen messzire vezetnek a szalak. Nem hiszem egyebkent, hogy ofelsegenek tudomasa lenne mi folyik itt a neve alatt, o csak artatlan aldozat.. emlekezhetunk a Windsori kastalytuzre..ami szinten egy tuzeloutalvany kovetkezmenye lehetett. Vasvari Aniko kilete egyebkent tisztazodott, o a fovednoke annak a kosarfono szovetkezetnek amiben Falafel a foreszvenyes. De meg mindig nem tudjuk ki Alfomernok es mi az o szerepe. Angela jelenleg fellepesere keszulok a DK-ban, ot most ezzel nem lehet megzavarni, eppen regisztral egy irastudo segitsegevel..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.01. 13:06:58

@tevevanegypupu:
Én úgy gondolom, hogy a tüzelőutalvány az, aminek a neve mondja: tüzelőutalvány. Nem lehet másként értelmezni, mint kilövési engedélynek valaki elleni. Vagy valódi fegyverrel, vagy sokkal körmönfontabb, kegyetlenebb módon: kánonból való kiírással, internetes trollok és hekkerek támadásával, aljas cikkekkel ballib sajtótermékekben. Bömböcz ilyen tüzelőutalványokat kap Vasvári Anikótól, ami csak egyet jelenthet: hogy Bömböcz az Összeesküvés egyik bérgyilkosa.

Amúgy ha Alfőmérnök szerepéről esett szó: boldog új évet! Én a palkonyai kacsaúsztató mellett levő susnyásban töltöttem a szilvesztert, hogy személyesen tarthassam szemmel Angéla-Padillát és Enikő-Alfőmérnököt. Hastáncoltak egész éjszaka, majd pedig kosarakból hatalmas máglyát raktak az udvaron és annak a tüzénél melegedtek.

Én még mindig nem olvadtam teljesen ki.

tevevanegypupu 2013.01.01. 14:12:21

@Doomhammer:

Jaj, hat miert nem szolt, orkodhettunk volna egyutt is, mert en meg a palkonyai reformatus templom tornyabol kovettem oket tavcsoves....ize..tavcsovel. A hekkertamadasok ugyeben azt az utasitast kaptam,hogy ne legyek kimeletes se Vasvari Anikoval se Bomboccel, ahol erem oket ott azonnal vigyem el mindkettot (termeszetesen szigoru orizettel) Falafel fuzfatelepere, ahol megfelelo cellak allnak rendelkezesre, amig a foglyokat egy meg nem nevezett de eleg kozismert orszagba nem szallithatjuk kihallgatasra. Ebben Falafel segitsegunkre lesz.

Sajnos eddig nem jartam sikerrel, pedig mint kiderult a nap folyaman a delutani orakban a sarki kozertben bevasaroltak, ahogy azt a tulajdonostol megtudtam vegeta levesport, hipot es tobb kilo kristalycukrot..Felo, hogy keszulnek valamire..

Angela-Padilla es Alfomerno-Eniko egyelore maradjanak szabadlabon, oket egy posztmodern kubista szurrealista kiallitason kulonben barmikor elkaphatjuk feltunes nelkul.

Titkos zaradek: boldog uj eves kivanok szebb jovovel!

Alfőmérnök 2013.01.01. 14:48:10

@tevevanegypupu: Maga olyankor sziporkázik, mikor nem kell a valóságról tudomást vennie, mikor a fikciók világában jár. :)

Alfőmérnök 2013.01.01. 14:50:35

Mostan lehet tudni, hogy mi van/lesz a jósdával? Mindenki csak annyit tud, mint egy kívülálló? Vagy valami összeesküvés készül?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.01. 17:06:49

@tevevanegypupu:
Maga volt ott a templom tetején? Mondhatta volna, mert gyanúsnak találtam a csillogást ott, ami tisztára úgy tűnt, mintha valaki távcsöves ... izé távcsővel keresné a hozzám hasonló megfigyelőket a susnyásban és majdnem elindultam felfele egy 25 cm pengehosszúságú katonai késsel. Szerencsére találkoztam egy másik szakértővel a susnyásban, ő is ott feküdt és csak törve beszélt magyarul. Ő orosz volt és érdekes eszmecserét folytattunk a különböző késekről.

Új fejlemény, hogy Vasvári Andrea eljött a lakásomra és teljesen tisztázta magát. Egyébként meglepően jó karban levő középkorú nő, 5-6 évet simán letagadhatna a korából. És micsoda szenvedélyesség ... na mindegy, Andi már nem célpont. Beszélt viszont Bömböcről, aki nagyon veszélyes. Könnyen lehet, hogy kristálycukorból, hipóból és sütőporból egy nagy erejű bombát készít, amivel a mandiner blogot üzemeltető szervert akarja elpusztítani, hogy az Összeesküvés ellen harcoló kis csapatunk agyközpontját kiiktassa.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.01. 17:07:45

@Alfőmérnök:
Magát mit érdekli a jósda, a jósda az én projektem, én találtam ki, én ellenőrzöm a fontos nickeket ott, maga csak hagyja békén a jósdát.

Alfőmérnök 2013.01.01. 18:06:09

@Doomhammer: "Magát mit érdekli a jósda, a jósda az én projektem, én találtam ki, én ellenőrzöm a fontos nickeket ott..." és miattam zárták be. :)

Alfőmérnök 2013.01.01. 19:12:52

@Doomhammer: Kezdetnek ez se rossz.
(Amúgy az ő mentalitásukhoz egy zárt levelezési lista illene. Jól el lennének egymásssal a kis miniuniverzmukban.)

Leskelődő 2013.01.01. 19:19:31

@tevevanegypupu:
Igazán megnyugtató, hogy kötetlen beszélgetésben sikerült rendezniük kötésminta-vitájukat Manyikával, ezért, mielőtt még új perpatvar törne ki, helyreigazítást kell eszközölnöm. Manyikáról mint becsületben megőszültről találtam írni, holott erről szó sincs! Köztudomású, hogy Manyika kizárólag citromsárga, tűzpiros avagy vadlila hajzattal jelenik meg a nagyközönség előtt.
Mea klumpa :(

Leskelődő 2013.01.01. 19:20:46

@Doomhammer:
Szeretném megjegyezni, hogy ugyan nagyszerű hír, hogy a jó karban levő és szenvedélyes Vasvári Andrea tisztázta magát a vádak alól, de javaslom, efölötti örömében ne feledkezzen meg a többek szerint kifejezetten riasztó külsővel és hatalmas plundra bugyival rendelkező Vasvári Anikóról. A nő hírhedten hidegvérű és csipszbeültető készüléket hord a bal zsebében. Kérem, vigyázzon az agyközpontjára!

További kalandokban gazdag, boldog új évet kívánok!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.01. 21:25:34

@Alfőmérnök:
Ne aggódjon, továbbra is ott vannak, akiknek ott kell lenniük.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.01. 21:29:19

@Leskelődő:
Andrea, Anikó vagy Ágnes, nem tökmindegy? A lényeg, hogy megvan az információ Bömböcről. Elég, ha megtaláljuk a szervert és ott lesz ő is.

tevevanegypupu 2013.01.01. 23:22:04

@Leskelődő:

A, tudom mar ki ez a no, o az aki Miss Sun neven szokott szerepelni mszp-DK rendezvenyeken. Olyankor szoke parokat tesz fel es ropcedulakat osztogat nyugdijasoknak.

tevevanegypupu 2013.01.01. 23:22:05

@Leskelődő:

A, tudom mar ki ez a no, o az aki Miss Sun neven szokott szerepelni mszp-DK rendezvenyeken. Olyankor szoke parokat tesz fel es ropcedulakat osztogat nyugdijasoknak.

tevevanegypupu 2013.01.01. 23:39:48

@Doomhammer:

Nagyon kinos ez nekem, mivel magat mar regen ismerem a mozgalombol, de felsobb utasitasra teszem: a susnyasba nem azert kuldtek, hogy ott nokkel kufircoljon meg akkor sem, ha kozben fontos adatok birtokaba juthat, mert konnyen ingovanyos talajon talalhatja magat. Aniko egyik nagynenje mint Mata Hari vonult be a tortenelembe, maga meg nem egy eszkombajn, ki tudja mit szedett ki magabol az a no. Mindenesetre ellenorizze a penztarcajat, a villamosberletet meg az ebedjegyeit..
Egyebkent a kozpontnak jelentenie kellett volna, hogy Vasvari Anikonak van egy ikertestvere Angela..tudja egyaltalan melyik ment a lakasara vagy hagyta magat simna behalozni maga balek..

A robbantastol egyelore nem kell felni, az egesz csak megteveszto akcio lehetett, figyelmeztetes, mert a legfontosabb elem a sutopor, hipo es kristalycukor mellol meg hianyzik, ezt egyelore nem tudtak beszerezni, mivel a Tesco zarva volt..turo rudi nelkul mit sem er az egesz.

Legkozelebbi utasitasig kerulje az ikreket, viszont keresse az orosz ugynok tarsasagat.A kesekkel kapcsolatban csak akkor targyaljon, ha mindegyik melle adnak egy darab viharallo ongyujtot is. Diszkreten probaljon meg tajekozodni, hogy lehet-e mar kapni Viszockij lemezt a GUMban, mivel az angol bajtarsak a szoveg koze rejtettek el a "kecskebeka felmaszott a fuzfara" akcio reszletes leirasat. Lelepni!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.02. 12:07:52

@tevevanegypupu:
Hát tudja mit, megmondom én a véleményemet a felsőbb utasítókról meg a maga antipatikus vezetési stílusáról is! Én itt naponta szállítom a híreket a legrettenetesebb összeesküvésekről, gyanús összeesküvőket ások elő és amíg más lerészegedik, addig a büdös mocsárban fagyoskodom hétszámra és akkor a vezetőség és maga is úgy kezel, mint egy hülyét? Egy Vasvári Anna engem nem ver át, egyetlen nőnek sincs agya a konyhai teendőkön kívül, titkos akciókra egész egyszerűen nem alkalmasak. Erre itt vagyok én és még mindig azzal az ócska katonai késsel égetem magam, amit az elején adtak és aminek kiesik a pengéje, úgymond "biztonsági intézkedés" miatt. Én is pisztolyt akarok meg kábítószerrel is akarok kereskedni, mint az igazi ügynökök. Az orosznak a susnyásban sokkal profibb kése volt meg volt titkosügynökös telefonja is kóddal.

Az akciót innentől egyedül folytatom, mint James Bond, aki a főnökei akadályozása ellenére is végrehajtja a feladatot.

bömböcz 2013.01.02. 12:12:10

@Doomhammer:
Üdv!
Remélem nem gondolja, hogy maga és a tsai csak úgy megszorongathatnak?!
Hama-rabbi (du)mákelvetésre lenne ahhoz szükségük!
(Megjegyzem: Nálunk a token-kártya(parlamenti belépő) kódolt-kódját naponta X-szer változtatja egy JHV-nevű ántik-Enigma-gép tulajdonos.)

Miheztartás!

tevevanegypupu 2013.01.02. 14:05:14

@Doomhammer:

Bocs, en mondtam a fonoknek, hogy magat ez az egesz nagyon erzekenyen fogja erinteni. Mire azt mondta, hogy ot is nagyon erzekenyen erintette, mikor multkor a falu haragozojat rohamozta meg es szallitotta be a bazisra mint kommunista ugynokot..Ezert jelenleg meg uj kest nem kaphat, viszont kiutaltak maganak egy kanalat ami erintesre villava valtozik, azert ez sem hatastalan fegyver. Ami a kabitoszert illeti, ott azert van lehetoseg elobbre jutasra, most kapott Palkonya egy kis teherauto Coccolinot (ezuttal nem kek hanem rozsaszin), na azt kezdheti eladni, de nagyon ovatosan, egy kupaknal tobb ne legyen maganal, tudja, hogy Bomboc nem alszik es Falafel is reszesedni akar az uzletbol.

Ami a Vasvari Anikoval folytatott viszonyt illeti, felolem nem banom, igyekszem maguknak falazni, van is bontott teglam, de konyorgom ne onallositsa magat, egyedul nem fogja tudni a cukorborso akciot vegrehajtani, nagyon jol tudja, hogy a konzervnyitok nalam vannak.

bömböcz 2013.01.02. 14:25:04

@tevevanegypupu:
Látja remélem, hogy egyes titkos akciók mikre képesek:
"Elkapták a palkonyai Coccolino szállítmány liberális-demokrata-felmelegedéspárti értelmi szerzőjét! "Nyújorkban került igazságtalan eljárás alá és állítólag Playboy címlaplányok fotóival kényszerítették ki belőle az IP címét, ami alapján...satöbbi"(forrás:Csermely)
Remélem tudatosul önben, hogy Nekünk is megvannak a "magaslabdaleütésieszközeink"...
Betartás!

Google 2013.01.02. 17:05:01

@tevevanegypupu:

A Coccolino-ról jut eszembe; a maga megfigyeltjei közül szökni senki nem készül?
Mert né, mit olvasok itt:

"Peter Ronai szerint azonban Berki Viktor menekültstátuszt akar kérni, mert az első magyar melegházasság tagjaként nem érzi biztonságban magát Magyarországon, ha vissza kell térnie."

www.nepszava.com/2013/01/amerika/nem-a-coccolino-t-neztek-kokainnak.html

Talán a keresztrejtvényt inkább.

(Buek, buek, buek! - aztán ezen is gondolkodjanak el a rejtjelezők.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.02. 21:05:19

@tevevanegypupu:
Bömböcz ott ül a járó motorú autójával gépfegyverrel - igen, jól hallotta, gépfegyverrel - a kezében és nekem egy harci villát osztanak ki? Tudja mit, akkor inkább átállok az összeesküvők oldalára. Mindjárt kiballagok bömböczhöz és elmondom neki, hogy maga ott les a református templom tetején a távcsöves ... a távcsövéért cserébe. Ha pedig Falafel elszállítja magát a külföldiül beszélő országba, akkor a maga helye megürül a Szervezetben és én előrelépek a mocsárból a templomtetőre.

Már megyek is.

tevevanegypupu 2013.01.02. 21:46:23

@Doomhammer:

Egeeeennn..latom a tavcsove..ize a tavcsovon keresztul, hogy elindult. A maga helyeben azert ezt meggondolnam..
Maga meg nagyon fiatal, szep jovo elott all, felesleges kockaztatnia, bomboc ostoba frater, csak az eroszak nyelven ert, gondoljon a fasirt akciora..
Falafel egyelore elfoglalt, ugy tunik az ananasz helyett most libaban utazik, a furcsa nyelven beszelo orszagban lenne ra igeny, jelenleg tobb gordonnal rendeltek tole. Szoval ot most egyelore az emberkereskedelem nem erdekli, igy kar fenyegetoznie. Az pedig, hogy maga az en helyemre lephet csak abrand edes fiam, ne veszitse el a realitaserzeket, mindig mondtam, hogy ne szedje azt a vacakot, egyszer meg bajba kerul miatta. A multkor is alig tudtuk kihuzni a pacbol, mikor Angela-Padilla hazaban karabellyal kezdett el lovoldozni a karacsonyfadiszekre. Moderato cantabile..ahogy Don Corleone szokta volt mondani..Az oreg mar eppen elegge ki van rugva magara, ne ingerelje, mert beosztja majd behajtonak a kinai negyedbe, ahol mar ugyis ferde szemmel figyelik!

tevevanegypupu 2013.01.02. 21:50:24

@Google:

Mi melegekkel nem foglalkozunk, tolunk ok maradhatnak, a biztonsagukat kulonben is a jelenleg allas nelkul maradt ismert .........garantalta. Nevet nem irhatok ertheto okokbol, de muvesz korokben erdeklodjon, ott kaphat felvilagositast.

tevevanegypupu 2013.01.02. 21:57:42

@bömböcz:

A newyorki coccolino szallitmany egy masik tarsulat hataskorebe tartozik, mi inkabb ARIEL akciokat folytatunk (egy nem megnevezheto orszaggal) ugyhogy az az eset nem erintett tulsagosan bennunket, csak a szallitmany fele volt a mienk. Mindenesetre embereinknek sikerult megszoknie, jelenleg Kanadaban kertek menekultugyi statuszt, az ottani kedves honfitarsak megigertek, hogy segiteni fogjak oket..erdekes, azota nem hallottunk roluk..Csak nem a maga emberei??

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.02. 22:55:58

@tevevanegypupu:
Ugyan már, mi jut eszébe? Ha ledurrant a távcsövével, mit fognak szólni a palkonyaiak? Egy holttest a Fő utcán ezen a békés, nyugodt környéken, ahol sohase történik semmi? (eltekintve az agyonvert öregasszonytól két éve) Kijön a tévé, a rádió, a facebook, a bloggerek, a közvélemény kérdéseket fog feltenni és esetleg lesz egy tanú, aki emlékszik a maga lila punktarajára és a hozzá színben illő távcsőtokra ...

Lássa be, ezt a játszmát elvesztette. Talán ha megértőbb lett volna az anyagi igényeimmel szemben, ha rájött volna, hogy havi két extra csomag túrórudiért, sütőporért és két liter hipóért cserébe mégse várhatja, hogy mindenféle susnyásokban diskuráljak rosszarcú oroszokkal.

Bömböcz kétszázezer ezret ígért.

bömböcz 2013.01.02. 22:56:04

@tevevanegypupu:
Természetesen Mi állunk minden háttér háttere mögött is, ha még nem jött volna rá!
Ismerjük -régről-kettős(hármas) játékukat a Világ Legdemokratikusabban Kereskedőtípusú Elszigetelt Államával is...
A Kanadába menekült ügynökeik már a kicsekkoláskor megbuktak az emberiességjogi keresztkérdésnél,mert a"hányvárjuvanavetésön"kérdésre "lábánászömánö" átlátszó kifogással válaszoltak.
Na ennyit a maguk híres "szervezetéről"...
(Egyébként nem is jár a kocsi motorja,csak a gofris horkol a hátsó ülésen.)

bömböcz 2013.01.02. 23:05:22

Őöööö izé, most mennem kell, mert állítólag nekem kellett volna elhoznom a gyereket az oviból...

tevevanegypupu 2013.01.02. 23:19:30

@Doomhammer:

Ha azt hiszi, hogy erdekesl engem mit mondanak vagy gondolnak a palkonyaika, marha nagy tevedesben van. Kulonben is Galambos Romero es Orsos Mariusz most robbantgatja fel a petardait a foutcan, majd azt hiszik ok voltak. Lila frizuramrol ejtett becsmerlo szavait megjegyeztem, alkalomadtan majd latba fog esni. Ami a turo rudikat illeti targyalhatunk, esetleg kaphat pluszban egy csomag gesztenyes marcit is, a hipot pedig lecsereljuk hajlakkara..Na? A ketszazezer ezeret pedig mondja a zoregannyanak, en se most jottem a negyes metroval, majd pont Bomboc fizet ennyit, mikor olyan fukar, hogy meg a duplahasznositasu petpalackokat is felhasznalja a vasarnapi ebednel..Alfomernok panaszkodott, hogy a multkor azt adta szusi cimen a szuletesnapi fogadasan..

tevevanegypupu 2013.01.02. 23:21:56

@bömböcz:

Na jo menjen..de a gofris ne horkoljon tovabb, a kornyeken azt hiszik bombariado van, tegyen az orrara egy ruhacsipeszt, a kocsi kesztyutartojaban a neszeszerben talal kettot..merhogy mink is ott vagyunk am mindenhol..tudunk am mindent!

Alfőmérnök 2013.01.02. 23:39:39

@bömböcz: "nekem kellett volna elhoznom a gyereket az oviból"

Melyiket, a Ráhelt?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.03. 10:31:06

@tevevanegypupu:
Na majd a Romero meg a Máriusz csendben fogja tűrni, hogy őket vádolják meg egy távcsővel végrehajtott gyilkossággal. Tiltakozni fognak és ki fog derülni az igazság. Ez nem Afganisztán, hogy a kényelmetlenné vált titkosügynökökre csak úgy rászegezi a távcsövet, itt sajtó van, nyilvánosság, fékek és ellensúlyok.

Bömböcz megmutatta a kétszázezer ezret és azt mondta, az enyém lehet a pénz, csak Padillát és Alfőmérnököt kell leszállítanom Falafelnek. Maga mennyit ígér ugyanezért a melóért?

Hol is vannak ezek ketten? Amíg mi az anyagiakon veszekedtünk, kiürült a palkonyai ház.

tevevanegypupu 2013.01.03. 11:25:17

@Doomhammer:

Falafel bevonult evi szokasos szanatoriumi kezelesre, az idegei ugyan mar jobban vannak, de azt mondta, azert neha ratornek a rohamok es olyankor ..na ez nem nyilvanossag ele valo, de ketsegtelen, hogy roppant kinos lenne, ha rendszeresseggel..ize. Padilla elutazott Thaifoldre..ott ugyan mar buntetik amiert ment, de akadnak meg vallalkozobb szellemu masszirhazak, ahol azert..hatszoval.
Egyebkent nem hittem volna, hogy a mi viszonyunk a zsarolasig fajulhat, ugy tunik mar elfelejtette a szep bagdadi idoket..de majd en emlekeztetem ra, kap ket akkorat! Bomboc azt a penzt mutogatja mindenkinek, en is lattam, engem is megkornyekezett..De en ellenalltam es kikacagtam, nem vagyok en megvasarolhato. Meg kulonben is apropenzert?? Ketszazezer ezerer'? Annyier' esetleg Romero meg Mariusz hajlando lesz korulnezni a hazban..es szagmintat venni Alfomernok utan, aki mint tudjuk szaznapos tojasokat tenyesztett a livingroomban..
Htra arc, irany Surany!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.03. 16:10:01

@tevevanegypupu:
Bagdad? Hát hogy feledhetném Bagdadot. Bagdadban volt, amikor maga egyetlen Wedgwood porceláncsészét adott fegyverként és azt a feladatot adta, hogy épüljek be az alkaidába. Amikor pedig visszajöttem, akkor őszinte megdöbbenéssel azt kérdezte, hogy maga még él? Ez volt Bagdadban és a komoly mordályt akkor is megtartotta magának, pedig én igazából a fegyverek miatt álltam be a Szervezetbe. Imádom a fegyvereket, minél nagyobbat durrannak, annál inkább és legszívesebben szétlőném az összes mocsok rosszember fejét icipici darabokra ...

Tudja mit, akkor fogadja fel Romerot és Mariuszt. Majd aztán úgy jár, mint múltkor, amikor eltűnt a bűnjel, egy ezüst étkészlet. Ott is Romero és Mariusz vizsgálta át a célszemély lakását, aki aztán képes volt feljelentést tenni a rendőrségen. Akkor mit szólt a főnök a maga szervezési zsenijéhez, he?

tevevanegypupu 2013.01.03. 18:42:55

@Doomhammer:

Jo vicc, mondtam, hogy hozzuk el a kirakatbol az egesz Wedgwood-ot (a tejszines kis kancsokat is), de mega annyira sietett mert valami novel volt randevuja, egyutt dontottek le a Saddam szobrat, fenykep is keszult rola forte filmen..Na mindegy, ez mar a mult. Fegyvert meg azota nem adhatok maganak, amiota a sotetben szentjanosbogaraknak nezte az otemeletes haz kivilagitott ablakait es belodozott mindbe. A kart a fonok fizette, szoval kepzelheti...Jo, neha en is hibazok, en is csak egy gyenge no vagyok, telve szentimentalizmussal, a lelkem egy nagy harangvirag, hat hogyan gondolhattam volna, hogy Romero es Mariusz lopik? Addig csak az uranium erdekelte oket, honnet tudhattam volna, hogy valtottak ezustre? A fonok ket honapig nem allt szoba velem es utana nekem kellett a kantinban foznom..Ordogi terv volt es direkte csinalta, hogy a legenyseg is megutaljon mert csak kelkaposztat tudtam fasirozottal, a paprikas dobozba meg fahejat tetetett Angelaval..ezt ettek harom napig, utana nekem jottek az aluminium talcakkal, alig birtam elfutni, ezek a szoges bakkancsok nem alkalmasak a szazas gatfutasra, asztalokat kellett atugralnom, a kijaratot idegessegemben nem talaltam meg azonnal..Szoval ido kellett, mig a fonok ujra a kegyeibe fogadott..Es ott is akarok maradni, ehhez tarcsa magat!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.03. 20:07:48

@tevevanegypupu: Én nem a saját idegeimre megyek, hanem a másokéra. Padilla amúgy a Fülöp-szigeteken van, ott veszi feleségül vele egynemű szerelmét.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.03. 21:58:06

@tevevanegypupu:
Maga is ott lett volna a Szaddam-szoborledöntős képen, ha nem valami porcelánboltokat fosztogat a bűnöző barátaival. Tényleg, hogyan találja meg ezeket ilyen sebességgel? Alig érkezett meg Palkonyára, egy óra elteltével már a kocsmában látták Romeroval és Mariusszel. Pedig enyhén szólva nem voltak barátok, amikor elvált ezektől.

Mert ugye azt a részletet felejtette el elmondani az édesbús szentimentális történetéből, hogy magára nem az eltűnt ezüst étkészlet miatt haragudott meg a főnök, az ilyesmi megesik. Hanem ugye volt az a kis mesalliance-a Romeróval, Mariusz meg úgy gondolta, hogy neki is lehetnének akkor esélyei és volt késelés is meg cikk a bulvárlapban mindhármuk fotójával.

Ha a főnök megtudja, hogy Alfőmérnök livingroomját újra ezzel a párossal kutattatja át, akkor maga nem főzni fog a kantinban, hanem megy a feketemosóba.

Fegyvert akarok. Az igazán nem az én bűnöm, hogy a beszari magyar lakóteleplakók ennyire beszartak egy kis durrogástól. Kazanyban ilyenkor nem hisztiztek, hanem visszalőttek.

tevevanegypupu 2013.01.03. 22:34:51

@Mr Falafel:

O abban a stadiumban van amikor mar csak mas veszi eszre..Ugye nem is tudja miert ebred neha egy szep kis feher szobaban, ahova besut a nap, de az ajton belul nincs kilincs..Latja Padilla is masnal keres vigasztalast, pedig micsoda szerelem volt a maguke..

tevevanegypupu 2013.01.03. 22:50:20

@Doomhammer:

Nem birok ellenallni a porcelannak, gyonyoru gyujtemenyem van..mindenhonnet. Megirhatom, mar elevult..Rajongok a kaveskannakert es kulonosen a kockacukortartokert, dehat maga csak tudja, maga is ugyanigy erezhet a keramiaangyalkai irant. Azt mondjak egeszen kulonlegesek is vannak kozottuk a Vatikani Muzeumbol..Ugyes.

A maga rosszindulata es pletykas termeszete nem ismer hatarokat, soha az eletben nem volt kozottunk Romeroval semmi, de az teny, hogy o nagyon belem volt zugva, kulonben nem is tudtam volna ravenni, hogy teritse el azt a repulogepet..De sikerult, es szerencsere kozben megtetszett neki egy gaboni gabonakereskedo lanya..A tobbit kitalalhatja, a gabonakereskedo azota verdijat tuzott ki Romero fejere, meg a ket gyerekre sincs tekintettel. Hulye Romeronak nem kellett volna elvinnie a velencei tukorgyujtemenyet, dehat ragad ennek a keze mindenhez ami fenylik.. Szoval a keseles vegulis nem miattam volt, en csak ugy beszalltam Romero segitsegere sietve, aznap ugyanis nem volt nala mas csak egy cipokanal, maniaja a ket szammal kisebb cipo.

A fonok szeret engem, soha nem cserelne le egy ketbalkezes volt cirkuszi kesdobalora. Azt hiszi mert elkuldte magat a susnyasba kicsit kemkedni mar kovetelozhet? De ha annyira szeretne egy fegyvert hat nem banom. Van itt egy Mannlicher-Carcano..igen-igen ez AZ a fegyver, szegeny Osvald a fonokre bizta, ok egyutt voltak a Diszno obolben..A fonok se mai gyerek mar..Na szoval ha kell akkor jojjon Alfomernok hazahoz, a gofrisutoert csereben megkaphatja. De csak ha hoz egy uveg eredeti szamocadzsemet is hozza!

Alfőmérnök 2013.01.04. 09:09:34

Nahát, bömböcz egy név említésétől kipurcant?

Alfőmérnök 2013.01.04. 16:07:12

@Hepci: Írhattam volna más nevet is, de nekem ez is elég volt, hogy leszereljem a trollt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.04. 17:47:21

@tevevanegypupu:
Maga a világra szabadította ezt a Romerót? Én még emlékszem rá, amikor először mutatta be a frissen szerzett kis kedvencét, ezt a nagyreményű besurranó tolvajt (akkor már túl volt másfél év fiatalkorúak börtönén). Én azonban azt gondoltam, hogy csak a szokásosra használja fel: fülelésre, betörésnek álcázott házkutatásra, fogdaügynökösködésre. Álmomban sem fordult meg, hogy maga gépeket fog vele eltéríttetni.

A pilótafülkét megtalálta ez a bűnözőzseni?

Miféle gofrisütőt akar? Egy gofrisütő kevés lesz Alfőmérnök ellen, láthatja, hogy végzett Bömböccel is.

tevevanegypupu 2013.01.04. 18:10:55

@Doomhammer:

Miota Romero beszorult az etelliftbe nem tudom magammal vinni finomabb munkakra, klausztrofobias a szerencsetlen. Meg aztan nagyon megnott az etvagya is, a repulogepelteritesnel nem csak a szallitmany kellett neki, haza akarta vinni a gepet is, hiaba magyaraztam neki, hogy Palkoanyan azert feltuno lenne repulogeppel kozlekedni a Zalka Mate utcaban..Az oregnek kellett vegul meggyoznie, csak mikor ket nap utan magahoz tert, ertette meg vegre mi az abra. Mariusz viszont igeretes kezd lenni, vegre , mar tudja kezelni a hajszaritot..
Magaval is sok baj van, morzezni sem volt kepes megtanulni, nem tanulta meg a rejtjelezest? A gofrisuto aknavetot jelent, a szamocalekvar dinamitot..Mindegy, Alfomernok eltunt Bomboccel egyutt, lehet, hogy a Fulop-szigetekre mentek Padilla utan..A szerelem sotet verem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.04. 20:28:53

@Alfőmérnök: Abandi nem troll. Benne nincs semmi rossz szándék.

Alfőmérnök 2013.01.04. 20:30:13

@Mr Falafel: Én nem abandira tippeltem. De lehet, hogy tévedtem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2013.01.04. 20:49:15

@Alfőmérnök: Bömböcz abandi. Egy szerethető kis esőember.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.04. 23:01:39

@tevevanegypupu:
Maga beleszorult a Romerók és Máriuszok kissé korlátozott világába, azért hagyta, hogy Padilla átverje. Amíg maga Máriusz busa fejecskéjét fésülgette, Padilla hazatért és értesült arról, hogy maga távcsővel és a kis barátaival a háza környékén bóklászik és egyenest a maga leggyengébb pontjára szándékozik csapást mérni. A maga titkos porcelángyűjteménye felé tartott egy baseballütővel és nagyon dühösnek látszott.

tevevanegypupu 2013.01.05. 08:51:11

@Doomhammer:

A helyzet megis az EN teljes gyozelmemmel vegzodott. Padillat a baseballutojevel egyutt konnyu volt leszerelni, felajanlottuk neki csereben a porcelanokert a teljes Nyiro Jozsef sorozatunkat diszkiadasban, zold borkotesben nagybetukkel (hogy el tudja olvasni) valamint egy kis rezustot amiban Vass Albert fozte anno az erdelyi havasokban a vadaszaton az ozikeporkoltet. Kepzelni, hogy azonnal raallt a cserere..Azt nem tudja, hogy az ustot a kinainal vettem ketszaz forintert es meg egy rozsaszin viaszviragot is kaptam gratisz.
Tudom, hogy feltekeny Mariuszra es Romerora, de higgye el, semmi okat ra. Ok Falafel emberei es nagyon jol tudom, hogy csak azert kedvesek velem, mert meg akarjak szerezni azokat az ananaszmagokat amiket a Kensington Palace-bol csortam mikor OO7-tel volt illegalis talalkozom..Igazabol a porcelan vazakat szerettem volna elvinni, de csak egy egeszen kicsit retikul volt nalam..De meg majd visszamegyek..es szamitok a maga kozremukodesere. Akkor talan kepes leszek elfelejteni, hogy a dumdumgolyokat a CEL helyett az en masodrezidenciamra lotte ki (allitolag veletlenul) es ezzel tonkretette a muzsikalo szokokutamat, es a kifolyo vorosbortol azota is reszegek a kertitorpeim!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.06. 12:59:32

@tevevanegypupu:
Teljes győzelem? Aztán megnézte közelről azokat a porcelánokat? Padilla nem törte össze őket, cserébe viszont Romeró kicserélte mindet olcsó műanyag másolatokra. A távcsöves ... a távcsövén persze ez nem látszik, de talán menjen közelebb a helyhez. Bár nem tudom, okos-e ez, mert lehet, hogy Padilla hagyott maga mögött csapdákat. Mondjuk egy bűzbombát, ami használhatatlanná teheti a norvégmintás pulóverét.

bömböcz 2013.01.06. 15:54:32

@Doomhammer:
Az a kéccázezer ezer ki lett számolva kápében, használt tugrikban, ahogy kérte.
A karaván halad...

tevevanegypupu 2013.01.07. 08:32:30

@Doomhammer:

Maga at akar verni engem..Ezt erdemlem azok utan, hogy kihoztam az aknatuzbol es hamisan vallottam az erdekeben a birosagon..Latom a ketszazezer ezer megfosztotta maradek jozan itelokepessegetol es azoktol az emleketol is, amit meg az ovodaban ateltunk..pedig en meg emlekszem am..a maga jele volt egy kiskacsa az enyem meg egy kiscsibe..Akkor meg szepnek latszott a jovo..Es az is lenne, ha maga nem szedult volna meg Angela-Padillatol. Szerencsetlen! A porcelanok egyebkent jo helyen vannak, valoban muanyag utanzatokat lat - bar nem tudom hogyan a susnyasbol ugyan mit lathat - az eredetieket Falafel orzi..igen-igen Falafel, aki belatta, hogy jobb ha az intelligensebbhez (en) csatlakozik mintha a durva eroszaknal (maga) kereskedik..

tevevanegypupu 2013.01.07. 08:35:35

@bömböcz:

Maga meg maradjon csendben es menjen hatra a csurbe fat vagni, ahhoz ert, a tobbit meg bizza a magasabb szellemiseguekre..Es jobb lesz ha penzhamisito nyomdat elzarja, kgb ugyanis nagyon keresi magat, miutan a magatol kapott penzt kiszurtak a Calvin Kleinnel, ahol meleg alsokat akart vasarolni..es majdnem rendorsegi ugy lett volna a dologbol, ha nincs nala a harmincnyolcasa..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.07. 20:35:17

@bömböcz:
Na végre, valaki megbecsüli a képességeimet. Akkor ahogy megbeszéltük: Teve üzelmeiről le fogom rántani a leplet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.07. 20:37:02

@tevevanegypupu:
Hamis vagy nem hamis, a mongol tugrikért már mongol kasmírt vettem, amit kiváló árfolyamon tudok lengyel zlotyra váltani. Az meg már konvertibilis valuta.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.07. 21:34:34

@tevevanegypupu:
Maga hamisan vallott a bíróságon, én meg figyelmeztettem a Romeró barátját, amikor túl közel érkeztek hozzá a prosztó közzsaruk valami piti rablási ügy miatt. Mert ez a Romeró ha meglát valamit csillogni ... Szerintem kvittek vagyunk.

Kétszázezer ezer az szép pénz és ez csak a kezdet. Ezentúl én fogok távcsővel a kezemben a templomtetőn figyuzni, miközben maga a susnyásban kúszik-mászik. De laposan kússzon-másszon ám, mert ha csak egy tenyérnyi is kilátszik, oda ... odanézek ám a távcsővel!

tevevanegypupu 2013.01.07. 22:20:44

@Doomhammer:

Maga! A nyolc dioptriajaval a templomtoronybol amint tavcsoves..tavcsovel "nezeget". (Hosszu, dermeszto kacaj). Mikor a multkor is mangalicanak nezte egy meterrol a tengerimalacot es csak azert nem tudta leloni mert az esernyot kapta fel az eloszobafogasrol, azt nezte puskanak.

Ott marad a susnyasban es osszerakja a tengeralattjarot!

tevevanegypupu 2013.01.07. 22:26:59

@Doomhammer:

Lengyel micsodat?? Ne oruljon mar meg, azt a parancsot kapta hogy menjen a kinai piacra es az eredeti gyari keszitesu Ming korabeli vazakat rakja ki a satorba! A kamirt bizza ram, abbol a megbizottak kapnak turbant jo munkajukert..tudja..az a dolog ott a hegyekben..egesz jol sikerult, a zsebkendojuk negy sarkaban elhordtak! Ha mar a denaturalt szeszbol jelenleg kifogytunk legalabb egy jo kis kasmirturbanjuk legyen. Dermesztoen hideg van am arrafele..odafagy a kezuk a ..na, majdnem megmondtam, pedig hadititok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.07. 22:30:02

@tevevanegypupu:
Kérje meg a Romerót, majd ő összerakja magának a tengeralattjárót.
Nekem ballisztikus rakétás összerakóst adott a bömböcz, most azt szerelem. Ha készen leszek, célbaveszem vele a templomtornyot.

tevevanegypupu 2013.01.07. 22:43:45

@Doomhammer:

Jaja, celbaveszi am vele a zoregapja fulit. Azt nem vette eszre, hogy Romero a raketakat nem adta oda? Mar a nyolcdioptrias sem eleg? Mit akar a templomtoronyra loni, nadirigot?

tevevanegypupu 2013.01.07. 22:43:45

@Doomhammer:

Jaja, celbaveszi am vele a zoregapja fulit. Azt nem vette eszre, hogy Romero a raketakat nem adta oda? Mar a nyolcdioptrias sem eleg? Mit akar a templomtoronyra loni, nadirigot?

Alfőmérnök 2013.01.08. 22:36:40

@aristo: "Vidnyánszky pontosan olyan rendező, mint Alföldi volt, csak nem buzi és visszafogottabb az ízlése... "

Ezt nézd meg te ostoba, diszópásztor agyú faszparaszt.
atv.hu/videotar/20130108_vidnyanszky_attila_lett_a_nemzeti_szinhaz_uj_vezetoje

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.01.08. 22:50:13

@tevevanegypupu:
Hahaha, már nem Romeró adja nekem a rakétákat, hanem bömböcz! Vége a maga zsarnokoskodásának és a gyanús segédei packázásának! Irány a templomtorony!

tevevanegypupu 2013.01.09. 07:43:28

@Doomhammer:

Jo lesz ha kiusztat a partra, mert hivok egy eleg szepszamu serege halad vidrafogokkal a susnyas fele...Huhhh..ugy latom keson figyelmeztettem (a regi idokre valo tekintettel)..bummmmm! Talalt, sullyedt.
Szep volt.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2014.10.13. 20:31:52

@aristo: „A színház - legalábbis ahogyan azt sokan elképzelik - Sztanyiszlavszkij óta halott. Nincs "hagyományos" színház, amit a színpadon látunk az egyedül a rendező intellektuális nyomorúsága. Vidnyánszky pontosan olyan rendező, mint Alföldi volt, csak nem buzi és visszafogottabb az ízlése ettől - ma már - szélsőjobboldalinak számít, ami mulatságos és szánalomra méltó egyszerre.

Tök mindegy mit és hogyan fog rendezni, azért mennek el az előadásokra - ha elmennek - hogy borzadjanak, vagy ájuljanak kinek-kinek politikai ízlése szerint. Eddig is azért mentek, semmi sem változik.”

Na, akkor figyelj, te tahó.
Amit maguk konzervatív majmok számon kérnek a mai színházon, az gyaníthatóan a történelmi realizmus, ami Meininger Hoftheaterben honosodott meg a XIX. sz. végén. Előtte olyannyira nem voltak hűek a darabhoz, hogy nem is tartottak elemző próbákat, nem kísérelték meg értelmezi a darabot, sőt, végig se próbálták a darabokat, a szövegkönyveket átírták kényük-kedvük szerint, táncos betétekkel bővítették a cselekményt, stb. És most figyelj, kreténke: a szerzői intenció felfejtésének igénye a RENDEZŐI színház kezdete. A meiningeniek útján indult el Sztanyiszlavszkij (aki jellemzően rendezői színházat csinált), Appia, Craig, Reinhardt, Mejerhold és még számos művész, akiknek a nevét te valószínűleg még nem is hallottad. A színház nem hogy halott Sztanyiszlavszkij óta, hanem azóta kelt igazán életre, pont a rendezői munka (Mise-en-scène) középpontba állításának köszönhetően.
Nem baj, ha valaki nem ért valamihez, a baj az, ha úgy csinál, mintha értene hozzá. Az ilyen embert hívják csalónak.
süti beállítások módosítása