CivilMédia: Nincs hatósági szándék a kuruc.info lekapcsolására
2012. december 05. írta: Redakció

CivilMédia: Nincs hatósági szándék a kuruc.info lekapcsolására

Kellő kreativitással és kutatómunkával lehetne mit tenni a szélsőséges tartalmak, így a kuruc.info visszaszorítására, de hiányzik a politikai szándék az egy éve alakult a CivilMédia szerint. Bodrogi Bea és Kárpáti József, a CivilMédia két ügyvédje a Papcsák Ferenccel, a kommentelőkkel, és a rendőrök arcának kitakarásával kapcsolatos ügyekről is beszéltek a Mandinernek.

„Álláspontunk szerint közszereplőnek, vagy közhatalmat gyakorló személynek nem szabadna büntetőeljárást indítania olyan ügyekben, amelyekben a vele kapcsolatosan megjelent híreket kifogásolja, kritizálja. Ez visszás, megfélemlítő, visszatartó hatása lehet, erősítheti az öncenzúrát. Ezzel kapcsolatban dekriminalizációs kampányt is indítunk; szeretnénk felhívni az emberek figyelmét arra, milyen következményekkel jár, ha egy újságíróval szemben pert indítanak. Ez az alperesre, a médiumra, és a sajtószabadságra nézve is veszélyes lehet. Nem mindegy, hogy valakitől vesznek-e ujjlenyomatot, vagy például gyanúsítotti kihallgatásra kell mennie. Bizonyos állásokhoz erkölcsi bizonyítvány szükséges, ahol felmerül a kérdés, hogy áll-e büntetőeljárás hatálya alatt… Tehát a feljelentés egy ilyen esetben a megfélemlítés eszköze lehet, még ha nem is feltétlenül áll mögötte tudatos szánék.
 
Egy közhatalmat gyakorlónak és egy közszereplőnek sokkal tágabb tűréshatárral kell rendelkeznie, mint egy magánszemélynek, főleg, hogyha a hatalom gyakorlásával összefüggő kritikát fogalmaznak meg ellene. Ez nem jelenti azt, hogy a közhatalmat gyakorlóknak nincs emberi méltósága, nincsen személyiségi joga – mi csak azt mondjuk, hogy máshol vannak a határai, mint egy magánszemélynek.”

Bánlaki D. Stella interjúját Mandiner.média aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr984948710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mk27soundmaster · http://mk27.blog.hu 2012.12.05. 15:00:53

...Nem úgy védenénk-e a szólásszabadságot (és a személy méltóságát) a leginkább, ha rendesen szabályoznánk ezt a kérdést, világosan, tételesen meghatároznánk, hogy milyen tartalmak minősülnek törvénysértőnek és ezek eltávolítására köteleznénk a médium szerkesztőjét...?

bbjnick.blog.hu/2011/07/09/olyan_nincs_hogy_mindent_lehet_a_komment_kerdesrol

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.05. 20:27:53

tilcsák be! fasisztanácik! nácimacik! még a végén megtalálják orbán jelentéseit is.

Mária Pirézia 2012.12.05. 20:40:12

A CivilMédia nem szól arról, hogy a felsőoktatás lekapcsolására viszont megvan a hatósági szándék?

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.12.06. 06:58:57

lehetne egy interjú hoffmann rózsival, avagy magával a pálincacézárral erről:

index.hu/belfold/2012/12/05/elfogadtak/

már ha van elég gerinc a stella néni bikinijében

tevevanegypupu 2012.12.06. 07:27:54

Miert tiltanak be? Akinek nem tetszik az nem olvassa. Nem olvassuk a Nepszavat sem, szoval nem mindegy hogy vannak vagy nincsenek?

Virág et. 2012.12.06. 08:23:32

Nálunk egy egész hatóság arra van kiélezve, hogy ne legyen a Klubrádiónak frekvenciája. Az a prioritás ezeknek, nem a minap is kedélyesen Hitlert idéző kuruc.info.

@tevevanegypupu: Mert a kettő ugyanaz, mi? A népszava is külföldi szervereken bujkáló, névtelenül írogató lap, igaz? Rendszeresen idéz pl. ha nem is Hitlertől, de legalábbis Sztálintól, mosdatja az 50-es évek rendszerét, állítja, hogy a kommunizmus alatt nem is voltak tömeggyilkosságok, rendszeresen idéz az 50-es évek szovjet és magyar kommunista politikusainak felszólalásaiból, cikkeiből. Többszörösen bcs-t követ el, amikor személyes adatokkal visszaél, azokat nyilvánosságra hozza és csak azzal kerüli el a felelősséget, hogy gyáva és névtelen és külföldi szervereken bujkál.

Ezekre mind tudsz forrást is idetenni, gondolom.

tevevanegypupu 2012.12.06. 08:37:33

@Virág et.:

Ha jol tudom Kuncze Gabor is azt irta, hogy az AVH-n nem kinoztak embereket, ha jol tudom a Nepszava teljes terjedelmeben kiallt Gyurcsany 2006. oktober 23-aja melle, nem kell elmennunk az 50-es evekig..A Nepszava ugyanugy csepeg a gyulolettol mint a kuruc info, csak eppen legalisan megteheti, mert mint tudjuk nincs nalunk sem cenzura, sem diktatura, sem a szolasszabadsagot nem tiltjak. Ezert mehet a kurucinfo is. Nem igaz?

Bell & Sebastian 2012.12.06. 20:56:56

@Virág et.: Mindkettő hézagpótló a maga nemében. De a Népszavának törlő -funkciója is van, reseteli agyát bárkinek, úgy is lehet érteni.

Virág et. 2012.12.07. 07:25:30

@tevevanegypupu: Kuncze által vezetett belügyminisztérium adott ilyen tájékoztatást (állítólag) az ausztrál bíróságnak, amit nem Kuncze jegyzett, hanem a híres-hírhedt személyügyi vezetőasszony. Ehhez kb annyi köze volt a Népszavának, mint neked a tényekhez.

2006 október 23 = II. világháború? Gyógyszerek? Gurulnak elfelé, mi?

"mert mint tudjuk nincs nalunk sem cenzura, sem diktatura, sem a szolasszabadsagot nem tiltjak. Ezert mehet a kurucinfo is. Nem igaz? "

A szólásszabadság nem korlátlan jog. Korlátját képezik pl. a személyiségi jogsértések vagy bcs-ek területén a rágalmazás és a becsületsértés. Kérdezd erről vezéred leghűbb vazallusát, a feljelentgetések nagymesterét, Papcsák Polgármester Urat, aki erről sokat tudna mesélni. A kuruc.info az egyszeri kommentelőknél ráadásul sokkalta messzebb megy.

Bónuszkérdés: Klubrádió? Arra nem érvényes?

@Bell & Sebastian: Egyiket se szeretem, ennyiben hasonlítanak. De a Népszava = balos kuruc, az egy ordas nagy hazugság. A Népszava már csak azért sem lehetne kuruc, mert a Nemzeti Klubrádióellenes Hivatalnál regisztráltak, ahol a fő-klubrádiólikvidátor asszony azonnal lecsapna, ha valamit észlelne. Van felelős szerkesztőjük, az újságírók névvel szerepelnek. Valódi névvel.
A kuruc ehhez képest csipogó kiscsirkék, makogó kis náci-nyuszikák, álnevek mögül emberkedő fotelforradalmárok akolmeleg közössége. Szánalom.

tevevanegypupu 2012.12.07. 08:10:39

@Virág et.:

Eloljaroban: nem hallgattam soha de soha a Klubradiot, igaz a jobboldali maganradiokat sem, ha a Bartok Radiot akarjak megszuntetni, akkor majd tiltakozom, felolem a Klubradiot viheti az ordog a hatteremberekkel egyetemben, allitolag ott riporter Kuncze, es ott ajanlgatta a ciantablettait..Ennek nincs visszhangja persze a liberalis, szabad, demokratikus nyugati sajtoban, ahogy nem nagyon latom azt sem, hogy mondjuk Debreczeni - szerintem sokkal ordasabb es gazember kijelentese mint Gyongyosi erdeklodese - sem mozgat meg senkit..igaz, a kormanyoldalt sem kulonosebben. Na persze, nem a parlamentben hangzott el, a szabad magyar parlamentben, ahol most eppen megint szankcionalni akarjak a kepviselok szolasjogat.. A Nepszava szubjektiv megitelesem szerint a jelkepe annak a hazug korszaknak ami a Gyurcsany-Kuncze-Bajnai kormanyzast jelenti, a rendszervaltas legrosszabb oldalat, az eroszakos kommunista hatalomatmentest. A szabadsaghoz korulbelul annyi koze van mint Makonak Jeruzsalemhez. Nem tartom meg azt sem lehetetlennek, hogy a hatterben ugyanazok mozgatjak a kurucinfot, Klubradiot - amerikai erdekeltseg van benne ugyebar?? - meg a Nepszavat is..Melyik radiotermekert szolalt meg az amerikai kulugyi allamtitkar asszony?? Es persze van Amerikai Nepszava is..Lehet, hogy az en gyogyszerem elgurult, de hogy maga tul sokat szet a sajatjabol, az is biztos.
süti beállítások módosítása