Civil mérték és a média szabadsága
2012. november 16. írta: Redakció

Civil mérték és a média szabadsága

A Mérték Médiaelemző Műhely és a CivilMédia egy éves működésének és tevékenységének lezárásaként nemzetközi zárókonferenciát szervezett november 15-16-án. A magyar médiarendszer Európában – civil és európai elvárások a médiapolitika alakításában címmel a szakma prominens képviselői vitatkoztak a Műhely kutatási eredményeivel kapcsolatban.

Nem az elmúlt két évben, hanem az 1990-es évek óta szűkül folyamatosan az újságírók mozgástere – mondta a konferencián a mai magyar sajtószabadságról Bodoky Tamás oknyomozó újságíró. Gerényi Gábor szintén leszögezte: nem az új médiatörvénnyel kezdődtek a problémák. A Mérték Médiaelemző Műhely ugyanakkor kritikus hangnemben ismertette kutatásainak eredményeit az új médiatörvény alkalmazásával kapcsolatban. Koltay András, a médiatanács tagja úgy védekezett: sok minden, ami kritizálható, az ORTT-s maradvány.

Bánlaki D. Stella tudósításait (Mérték Konferencia: Nem az utóbbi két évben szűkült a sajtószabadságKoltay: Sok minden, ami kritizálható, ORTT-s maradvány) Mandiner.média aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr774910350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bookmyface · http://hackerkepzes.hu/blog/ 2012.11.16. 15:53:32

kérdés csak hogy meddig fog ez a bizonyos tér csökkenni :/

european commonwealth (törölt) 2012.11.16. 18:36:35

magyarországon szabad sajtó utoljára 1989-ben volt. akkor a régi elit már nem volt hatalmon, az új pedig még nem. azóta lakájmédia van. egyes szerzők orbán viktor nevét sem merik leírni. negatív kontextusban különösen nem. egyszer nézzetek már bele a tükörbe úgy, hogy ezen elgondolkodtok.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.16. 18:43:30

@european commonwealth:

no ide figyusz, kisfijjam:

a cár atyuska jó, legfeljebb a tanácsadói rosszak

megértve?!

european commonwealth (törölt) 2012.11.16. 21:10:24

@Herr SturmLikudnik:
magyarországon nincs üzleti célú konzervatív lapkiadás. van a bulvár, és azon túl politikai pártok iránt elkötelezett lapkiadók és politikai újságírók vannak.

sajtószabadság akkor lesz ha egy csoport képes lesz kiadni egy kárpát-medencei napilapot. aztán abból kiindulva csinál egy monarchia-belit, egy duna-mentit, egy közép-európait. az már akkora lenne, mint bertelsmann.

ebben sokat segítene a határon átnyúló regionális televíziózás. a budapesti magyar főadó mellett felvidéki magyar-szlovák, tiszántúli magyar-román, délvidéki magyar-román-szerb, dráva-menti pannon horvát, burgenlandi német-magyar adás. kárpátaljai ukrán-magyar tévé.

labdajátékokban kárpát-medencei ligakupa. vagy az amatőr területi bajnokságokat térségivé lehetne tenni. mátészalka játszik nagykárollyal. balassagyarmat játszik a losonccal. ettől még lehetne magyar, román, szlovák nationalelf.

de miért ne lehetne középeurópai teremfoci torna. ahol régiók válogatottjai szerepelnek. szilézia játszik haliccsal. felső-pannónia és alsó-ausztria. szerintem ez simán működne.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.11.16. 22:00:37

@european commonwealth:

ne gondolkodj, annak a terhét levette válladról a Kiválasztott, majd ő mutatja az utat

hordozd szívedben annak a drága embernek az üzenetét és kövesd!

(plusz pont, ha adakozol a házi focistadionra)
süti beállítások módosítása