Úgy tudtuk, meghaltak – magyar-afgán egymásra találás 25 év után
2012. október 30. írta: Redakció

Úgy tudtuk, meghaltak – magyar-afgán egymásra találás 25 év után

„Lehet béke Afganisztánban 2014-re? Persze. Az afgán naptár szerint 1391-et írunk” – jegyzi meg szarkasztikusan egy ISAF-katona. Afganisztánban a helyzet változatlan, de a rendkívüli körülmények hihetetlen történeteket is szülnek. Így talált egymásra 25 évvel a Szovjetunió-beli kiképzésük után két egykori katonai iskolatárs, egyikük az immár NATO-tag Magyarországról, másikuk az afgán hadseregtől. Ma egymást tanítják és egymástól tanulnak az Afgán Nemzeti Hadsereg pilótáinak felkészítése során, közösen beszélt nyelvükön: az oroszon.

Stumpf András afganisztáni riportját angol nyelvű Hungarian Globe aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr754879642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2012.10.31. 17:43:57

még mindig egy mukk se a választási ámokfutásról?

jól fizet a Zorbán szerver :))))

Bell & Sebastian 2012.11.02. 11:26:44

Ha mindketten a Frunzén végeztek és ott nem vágták le baltával egymás fejét, már megérte.

Mondjuk a repülősök (helikopteresek) külön világ, azt sosem hiszem el, amikor azt vetítik, hogy sérült gépbe beleeresztenek még egyet, vagy ejtőernyőn ereszkedő személyzetre tüzelnek.

Az ilyesmi a keleti fronton dívott csak.

Pados Feri 2012.11.04. 00:54:39

@Bell & Sebastian: Nem, az amerikai Mustangok is lőttek az ejtőernyőn ereszkedő magyar pilótákra, meg a sérült, kényszerleszállt gépekre is. Persze nem mindig, de előfordult.
süti beállítások módosítása