Az EU meg a békedíj: Pax Europae
2012. október 12. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Az EU meg a békedíj: Pax Europae

eu nobel.jpg

Az Európai Unió kapta az idei Nobel-békedíjat – derült ki péntek délelőtt. Ironizálással vegyes meglepetés fogadta a hírt szerte a neten, pedig sem a díj odaítélése, sem annak indoklása nem igazán meglepő, sőt, van elég alapja is, hogy az EU, az európai integráció ideája kapja az elismerést.

A Nobel-békedíj – amelyről nem svéd ítészek, hanem a norvég parlament által kinevezett, kiérdemesült norvég politikusokból álló bizottság dönt, már eddig is többször került meglepőnek tűnő személyekhez, szervezetekhez. Arafattól és Kissingertől az ENSZ klímaváltozás-paneljén át az épp, hogy amerikai elnöknek választott Barack Obamáig terjed a díjazottak sora; de persze Albert Schweitzertől vagy Henry Dunanttól soha senki nem vitathatta el a kitüntetés jogosságát.

A bizottság idén újra egy szervezetnek adta a békedíjat, ez pedig az Európai Unió. Vagyis mi, magunk, ez a félmilliárdnyi ember az öreg kontinensen. A döntésen lehet ironizálni, amúgy is megvan a magunk véleménye az egymást kitüntető intergalaktikus, politikailag korrekt szervezetekről, csak hát az EU intézménye tényleg megérdemli a díjat.

Mert miről is szól az európai integráció, túl minden akut válságon, túl a brüsszeli Bábel-tornyokon, túl a növekvő bürokrácián és túlszabályozáson, túl a jövőre vonatkozó aktuális, utópista terveken? A II. világháború összeurópai katasztrófája utáni kijózanodásról, Európa egymást kivéreztető nemzeteinek kölcsönös belátásáról, a soha nem látott tartós európai béke megteremtéséről. Igen, Németország és Franciaország kibékültek, kiegyeztek. Igen, a közös piac, az EU alapszabadságai soha nem látott szabadságot, prosperitást, bőséget és jólétet hoztak azon szerencsés államoknak, akik már évtizedek óta tagjai lehettek a szervezetnek. Igen, megbuktak a dél-európai diktatúrák, aztán leomlott a Vasfüggöny is: Dél- és Kelet-Európa sokat szenvedett államai is csatlakozhattak oda, ahová eredetileg tartoztak, az európai közösséghez.

Az EU mai állapotában tartós és súlyos válságban leledzik. Intézményrendszere ezer sebből vérzik. A jövőre nézve az erőltetett további integráció és az ezzel szemben megerősödő, különböző oldali EU-szkeptikusok fokozódó konfliktusára van kilátás. De mik ezek a válságok és dilemmák Európa 1945-ös állapotához képest? A történelem során szinte először immár több nemzedék nőhetett fel Európa szerencsésebb nagyobbik felén békében, élvezve a kinyílt határok, a tágasabb perspektíva lehetőségeit. Ha most beülünk a kocsinkba, bármilyen feltartás, hatósági vegzálás nélkül elhajthatunk a portugál óceánpartig vagy Lappföldig, sokszor egykori csatamezők, lövészárkok, állóháborúk, véres forradalmak és népirtások helyén keresztül. És mintha mindez olyan magától értetődő lenne. Aztán az egészséges pesszimizmus szólalhat meg bennem, amikor arra gondolok, hogy egyszer talán a boldog békeidőkként fogunk minderre visszagondolni, amikor még nem voltunk tudatában annak, mennyire jó dolgunk is van. Ilyenek ezek a boldog békeidők.

Ahogy a kereszténydemokrata Konrad Adenauer, a modern Németország és az európai integráció egyik alapító tagja mondta: „Mindannyian ugyanazon ég alatt élünk, de nem mindannyiunk horizontja ugyanaz”. Az európai integráció több mint hatvan éve során milliók horizontja tágulhatott ki, ugyanazon ég alatt. Gondoljunk erre egy pillanatra, az EU Nobel-békedíja hallatán.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr364834552

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az EU meg a békedíj: Pax Europae 2012.10.12. 12:12:01

Miről is szól az európai integráció, túl minden akut válságon? A II. világháború összeurópai katasztrófája utáni kijózanodásról, a soha nem látott tartós európai béke megteremtéséről.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.13. 16:52:25

@tevevanegypupu: ha átverték az szdsz-esek és soros is orbánt anno, akkor miért röhögcsélnek együtt mostanság a képen?

m.cdn.blog.hu/kk/kkbk/image/szem%C3%A9ly/orban%20soros.jpg

tevevanegypupu 2012.10.13. 16:56:20

@tesz-vesz:

Fogalmam sincs ki mennyit kpott, nem is erdekel. A latszat szerint Orban nem olyan gazdag mint mondjuk.....a kipontozott helyre sok mindenkit be lehet irni. A politikusok sehol sem Gral lovagok az koztudott. Egyebkent kedveltem Orbant, bar sok manirja nem tetszett es tetszik most sem. Es az Europai Unio negyon sok szamitasat keresztul huzta, ahogy a mienket is. Es nem tartom valoszinunek, hogy barmely part tudna ezen valtoztatni. Sem az lmp, sem a jobbik. Hogy az mszp keptelen ra az mar bizonyitott teny, a fidesznek meg van ket eve, meglatjuk.

tevevanegypupu 2012.10.13. 16:59:45

@tesz-vesz:

Fogalmam sincs, nem vagyok vele kozvetlen kapcsolatban, ugyan honnet tudnam? Egyaltalan nem ertem az szdsz-hez fuzodo viszonyat, es azt sem, hogy miert kizarolag az mszp-t hibaztatjak mindenert, mikor koztudott, hogy az szdsz rendelt, az mszp vegrehajtott.Ha valamiert veszit a fidesz szavazokat, akkor ez az egyik oka (lesz tobb is), hogy peldaul Demszky Gabor es a favarosi szdsz-es vezetes buntetlenul meguszott mindent.

tevevanegypupu 2012.10.13. 17:03:42

@tesz-vesz:

Ami az atvilagitast illeti, az lehet, hogy bizonyitja, hogy ez vagy az kommunista volt. De lathatja, Hornekrol semmit sem kellett bizonyitani es megis megvalasztottak oket 1994-ben, aztan utana 2002-2010-ig is volt egy echte kommunista kormanyunk. A nep neveben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.13. 17:56:15

@tevevanegypupu: a látszat csal, ha akarná, orbánnak is lehetne helikoptere, mint kókának, de nem akarja, meg a tanácsadók is lebeszélik róla.

ha mindenhol korrupt prolik uralkodik, uralkodjanak itt is? de ez nem józan érv, és igenis vannak olyan pártok, amik megérdemelnek egy esély, jobbik, lmp - ebbe a sorrendbe.

az európai unió maradt az ami volt, szén- és acélközösség, gazdasági érdekeket képvisel (ny-európai és usa), és neolib politikát, ezt nem szabad hagyni becsületes embernek. de orbán hagyja, hisz 2011. első félévi magyar(!) elnöksége itt volt Gödöllőn, milyen sok változást hozott, meg se tudom számolni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.13. 18:00:30

@tevevanegypupu: nem akarod tudni hogy most is jóban vannak és tévedtél az előbb, mikor azt mondtad hogy átverték őket?

"koztudott, hogy az szdsz rendelt, az mszp vegrehajtott"

ja, köztudott, bizonyított történelmi tény...
a fiúk parancsoltak apáiknak? tény, hogy az szdsz-ben több volt a vérszerinti rokon a globális diaszpórában, de azért az még nem tény.

demszky azért úsz meg mindent, mert a fidesz nem akarja elszámoltatni:
Tarlós: Feltétlen elismerés illeti Demszkyt
Demszky Gábort méltatta a Városházán Tarlós István főpolgármester a hivatal átadás-átvételén. A fideszes politikus megköszönte elődjének, hogy „húsz éven keresztül bajlódott Budapest vezetésével”.

na vajon miért nem számoltatják el? mert egyivásúak, az összes posztkomcsi.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.13. 18:05:44

@tevevanegypupu: horn nem hazudta magáról hogy hazafi és konzervatív keresztény, horn nem hazudta magát nemzeti szabadságharcosnak.
hornról senki nem tudta biztosan a kilencvenes évek legelején hogy 56-os harcos.
most már tudjuk, de akkor megválasztották.
és most se tudja sajnos mindenki, és ezeknek is van választójoga.

azért hozták vissza az mszmp-t a választók mert kétszeres lett a benzinnek az ára, abban reménykedtek hogy ők vissza tudják hozni. de idővel minden máz lekopik, és idővel kikopik nemcsak az szdsz, mdf, de még az mszp fidesz is a parlamentben.
itt az új generációs neolib, posztkomcsi, kozmopolita társaság, az LMP, de ezek hajszálnyival remélhetőleg jobbak lesznek, mint a fidesz, mert a fiatal párttagoknak van egy ideálja még.

a nép, lassan, de mozdul a jó irányba

Pelso.. 2012.10.13. 18:22:08

@tevevanegypupu: Ezt a csalódást, az imádottad nem csukatta le neked Demszkyt (se), nahát. Devalválódott a szavazatod s jelentőséged a választások után, ezt a pechet. Sebaj, bízz a legközelebben.

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.13. 20:13:55

@tevevanegypupu:
A párt- és politikusszimpátia szubjektív dolog, de azért ennyire naiv nem lehetsz:
-"A latszat szerint Orban nem olyan gazdag mint mondjuk....." Hát mit gondolsz, kinek "gyűjtöget" a Simicska "Okos a mi Lajosunk" (ez Viktor mondta róla!)
-"... az Europai Unio negyon sok szamitasat keresztul huzta,..." Hála a jó istennek! Mert így, csak a felét tudta megvalósítani annak a sok antidemokratikus baromságnak (plusz: a kis embert a végletekig semmibevevő, kicsináló, de a saját hatalmát 100 évre bebetonozni akaró, és csak a gazdagokat támogató szörnyűségeit), amiről még most sem mondott le!
Ha már kiiktatta a hazai ellenfékeket (mint minden diktátor), legalább az Eu játssza el ezt a szerepet, helyettünk, magyarok helyett...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.13. 21:07:56

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!): orbán nem nagyobb diktátor mint gyurcsány, de ne legyünk már hülyék, mind a kettő báb csupán, egyiknek apró parancsol, másiknak csányi. de lehet csányi mindkettőnek parancsol, ahogy demján. aztán lehet hogy demjánnak is parancsolhat apró, mert hiába millirádos demjén, apróék meg csak milliomosok, aprónak még megvannak a régi háztetőkről tömegbelövő ávós-kgb-s kapcsolatai.
lehet meg van még a villája csűrjében letakarva az emberdarálója is

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.13. 22:03:44

@tesz-vesz:
Mivel nem tetted ki a "vicc" jelét a bejegyzésed után, ezért én is "komolyan" válaszolok: némelyik mondatod megrémisztett (elképzeltem a 92 éves szenilis, vén trottyokat, amint odaszólnak az ávós-KGB-s kapcsolataiknak, hogy elő a bolgár elvtársak mérgezett végű esernyőivel, és puff, lebökni a "demokratikus", nép-nemzeti hősöket! Vagy: Apró eetárs unokája elkezdi leporolni az emberdarálót...). Szent Habakukk!!!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.13. 22:45:17

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!): a kgb-s kapcsolatok tovább élnek, márha nem moszadról van szó, ahogy szűrös mátyás nyilatkozta,
az öregek irányítanak és a fiatalok használják a mérgezett végű esernyődet. ahogy majdnem minden szakmában.

nyilván nincs aprónál emberdaráló, ez csak egy szójáték volt, amit nem értettél, és arra utal, hogy apróék kezéhez vér tapad.

és nyilván nem fogják lebökni demjánt a jelenlegi helyzetben, bár azért csengey dénes esete elég érdekes, vagy akár vehetjük a fenyő-gyilkosságot, hallottál róla?

tevevanegypupu 2012.10.13. 23:03:44

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!):

Hogy kinek mennyi penze van azt nem tudhatjuk, valoban, nem lehetetlen, hogy Orban tudna venni maganak egy helikoptert meg egy csengos szant, de talan nem akar..Nyilvanvaloan a vezeto politikusok mindegyike nagyon gazdag, ezen vitatkozni sem erdemes, ez teny.
Hogy az EU korlatozza a fideszt, az nem feltetlenul azert van, mert Orbanek csupa hulyeseget akartak volna megvalositani, szimplan csak valamivel onalobbak akartak lenni, visszaadni Magyarorszag nemzeti onallosagat es meltosagat, amire a Bajnai es Gyurcsany kormany szeles ivben tett. Belulrol a ketharmad miatt a szocialliberalisok labdaba nem rughatnak, igy aztan regi eu- maoista-anarchista-bolsevik kapcsolataikat felhasznalva probaltak es probaljak tonkretenni a kormanyt. Es ha Amerikabol Charles Gati es Hillary Clinton megengedhetik maguknak azt, hogy beleszolnak Magyarorszag belugyeibe, hogy az IMF politikai feltetelekhez kot kolcsonoket mikor Csadnak, Nigernek meg a jo eg tudja kiknek ad ket kezzel, amig az eu-s kepviselok olyan sotet tudatlansaggal allnak hozza Magyarorszag ugyeihez, addig senki nem kivanhajta a magyar kormanytol, hogy nagy bizalommal forduljon hozzajuk.
A hazai ellenfeleket egyebirant nem Orban iktatta ki, hanem a szavazok, az mdf es az szdsz demokratikus szavazas utjan esett ki. Mesterhazi, Karacsony Gergely es partjaik, Gyurcsany es a dk pedig megteszi azt a szivesseget, hogy onmagat teszi tonkre, eleg ha csendben figyeljuk oket..

tevevanegypupu 2012.10.13. 23:09:24

@Pelso..:

Demszky Budapestnek artott nagyon sokat - bar ketsegtelen, hogy a kurva negyes metrot azt mi videkiek is fizetjuk mar jo regota - es ha maguknak megfelelt, akkor nem szoltam semmit. Nekem nem felelt meg, evrol-evre lattam hogy megy tonkre a fovaros, es hogy lesz egyre kevesebb kozom hozza. Kulonben egy-egy jo ugyved ugy tunik a legmegalapozottabb vadakat is el tudja soporni, nalunk nem igazsag csak jogszolgaltatas van. Ezert ul peldaul Mesterhazi-Gyurcsany-Ujhelyi helyett mondjuk Zuschlag, Demszky es a fovarosi szdsz-esek helyett Hagyo..Es ezert mentettek fel David Ibolyat is.

tevevanegypupu 2012.10.13. 23:16:14

@tesz-vesz:

Hornrol mindenki tudta hogy mit muvelt 1956-ban, de azt is tudta mindenki, hogy az mszp elodpartja az mszmp milyen part volt..Sajnos nem keszitettek fel az embereket arra, hogy a rendszervaltas eloszor is szabad rablas lesz, masodszor szinte mindent megszuntetnek es eladnak ami munkalehetoseget biztositana, es az ausztriai jolet - amit mindenki annyira vart - majd talan ugy 2400-ban jon el hozzank. Ugy tunik azok az emberek akik az mszp-tol es az szdsz-tol vartak a megvaltast,, nem nagyon lattak tovabb a penztarcajuknal, es ez jelenleg is igy van. Raadasul meg arra sem jottek ra, hogy ez a penztarca leginkabb a Gyurcsany-Bajnai-Koka trionak koszonhetoen lesz egyre laposabb vagyis inkabb ures.
Hogy a jobbik vagy az lmp ezen mennyire tud valtoztatni ilyen valsagban, azt nem lehet tudni. Az lmp mindenesetre szamithat az EU es talan Amerika tamogatasara is, a jo IMF es transzatlanti kapcsolatok apolasa veluk biztositott.

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.13. 23:28:18

@tesz-vesz:
Persze, hogy értettem az emberdarálós szövegedet ( csak kicsit pikírt akartam lenni, ezért tettem macskakörömbe a "komolyan" fogok válaszolni szövegrészemet). De ne gyere nekem Szűrös elvtárs szövegével ( nálam ő "az én kommunistám a jó kommunista" kategória - Pozsgayval, meg a többi, bőrét mentő túlélővel egyetemben)
Csengey halálesete számomra sem "tiszta" ügy. Azonban a Fenyő-gyilkosságot maffia leszámolásnak érzem.
Azzal is vitatkoznék, hogy most politikai leszámolások lennének. Itt, közép-kelet Európában kemény gazdasági harcok folynak a vezető státusz (s ezen keresztül a politikai hatalom) megszerzéséért. Lásd: Simicska, az azeri baltás kiadatása (ismét Simicska az
"Új Kereskedőház Zrt"-vel, und so weiter).
Sajnos, "nem mese az, gyermek", hanem a nagy magyar valóság!

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.13. 23:58:40

@tevevanegypupu:
Sajnos, van egy rossz tulajdonságom. Közgazdászként minden esetben azt vizsgálom, hogy egy új törvénynek, rendelkezésnek milyen hatása lesz a pórnépre (ahová magamat is sorolom). Ezért nem tudok egyetérteni a "Békemenetes" urak azon szövegével, mely szerint inkább vállaljuk a szegénységet, minthogy bérrabszolgává váljunk. (Mondják ezt olyan urak, mint Széles Gábor- no comment!-, vagy bájerzsóti a Szlovákiába kimentett vállalkozásaival). A nép, az istenadta nép meg beledöglik (vagy a tél közeledtével "belefagy" a nagy szabadságharcba, meg a pávatáncba!) Majd, ha a fent említett és a 2/3-os urak is 47000 ft-ból (plusz egy kecskével - Pintér után szabadon) élik túl a mindennapokat, beszélhetünk önállóságra való törekvésekről.
A 2/3-ra való örökös hivatkozás csak az agymosott narancsdroidoknak való, mert mutass fel a fidesz választási programjából akár egy tételt is, amit a közjóért tettek! ( én őrzöm a programfüzetüket, amiből semmit sem valósítottak meg, viszont megtettek mindent, ami a demokratikus elvárásokkal élesen szembemegy, és saját hatalmuk bebetonozásán kívül semmi mással nem törődtek).

tevevanegypupu 2012.10.14. 08:16:52

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!):

nekem tobb rossz tulajdonsagom is van, tobbek kozott az is, hogy nem vagyok kozgazdasz, de a legeslegrosszabb az, hogy nem felejtek, es amikor a nepjolettel jonnek meg kormanyprogrammal, azonnal a Gyurcsany-Bajnai kormany jut az eszembe. Az oszodi beszedre mar nem is hivatkozom, ugy tunik azt nagyon sokan a feledes homalyaba burkoltak, tovabba azt is elfelejtettek, hogy a Bajnai kormannyal kottetett az IMF olyan szerzodest, ami miatt jelenleg a szegenyek hosszu sorokban allnak ingyenlevesert. Megmondom oszinten engem is nagyon zavar, hogy Orbanek sok igeretuket nem tudtak teljesiteni, es az is zavar, hogy az Europai Unio, aminek tagjai vagyunk olyan mertekben zsarol (az itthoni balliberalisok lelkes biztatasa mellett) es olyan mertekben akadalyozta a kormany terveit, hogy azon csodalkozom, volt egyaltalan valami, amit meg tudtak valositani. Talan helytelenul tettek, hogy nem vontak meg a szocialis juttatasokat, nem csokkentettek nagy mertekben a fizeteseket, nyugdijakat es nem vontak meg a gyest, hogy nem fizettetnek a nyugdijasokkal az utazasert, stb..ahogy ezt teszik szamos orszagban. Ugy tudom a vilagban valsag van, hala a neoliberalis gazdasagpolitikanak es a Lehman testvereknek - akiket tobb nagy vilagbank is kovetett - es mindenhol nagyon vacak a helyzet. Hogy ebben a helyzetben Magyarorszag nem prosperal ugy, ahogy azt elvarjak tole azok akik a remek kozgazdaszokkal rendelkezo baloldalon allnak..sajnalatos. De ehhez hozzajarult az is, hogy bar 12 evig osztottak a tanacsokat, valahogy nem jott ossze a nagy jolet amit Gyurcsany szeretett volna latni. Hogy a jobboldali kapitalistak kozott vannak milliomosok az termeszetes. De hogy a szocialdemokrata baloldalon is annyi van..Bar nyilvan most fogyoban, hszen ugy latom Gyurcsanyek kenytelenek napszamba jarni, asni-kapalni es a jol vegzett munka vegen sajat kezzel szedett almaval jollakni.

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.14. 10:21:23

@tevevanegypupu:
Nagyon elbeszélünk egymás mellett! Míg én orrba-szájba
szidom a fideszt, te (szinte) mindenben felmented őket, arra hivatkozva, hogy azért nem tudnak teljesíteni, mert az emútnyócév, meg a nemzetközi libsi-bibsi karvalytőke megakadályozza őket nép-nemzeti tevékenységük kiteljesítésében. Nekem felmentésül szolgál az a tény, hogy pár évvel ezelőtt a szocikat szidtam ugyanekkora elánnal, s azt mondtam, hogy megérdemlik, ha megbuknak (én a mindenkori uralkodóosztály vehemens kritikusa vagyok).
Mindent másképpen látunk:
-én például őszintén örültem az őszödi beszédnek (végre valaki be mer olvasni a szoci őskövületeknek! Persze, a jobboldal csak azt az ominózus mondatot emelte ki, hogy " hazudtunk reggel..." Arra viszont senki nem vette a fáradtságot, hogy végigolvassa a szöveget),
-a világválság Bajnaiék alatt gyűrűzött be. Ha nem kötik meg gyorsan az IMF-es megállapodást, 3 hónap múlva nincs bér, nyugdíj, államcsőd viszont lett volna. (és mi lett volna ekkor? A csürhe az utcára vonul, lángba borítva az országot. Mindez a fidesz támogatásával, hiszen ők mondták: "minél rosszabb, nekünk annál jobb!" A nap minden percében szidják a Bajnai-féle megállapodást, de a maradék százmilliárdokat ők pacsálták el, pl Mol részvények vásárlására, marha nagy veszteséggel!)
-a szegény rétegek ellehetetlenülése nem(csak) az IMF hitelnek köszönhető. A devizában történő eladósodottság már az előző Orbán-éra alatt megkezdődött. Én is akkor vettem fel építési kölcsönt (állami kamattámogatással, ami ÉVI 4-600 milliárd forint plusz terhet jelentett a következő kormánynak. Aztán, csakhogy ismét szidni lehessen a szocikat, az a két sötét barom /Szíjjártó és Kósa/ azt mondta, hogy nálunk rosszabb a helyzet, mint a görögöknél. Naná, hogy az árfolyamok elszabadultak, s most kis híján a dupláját fizetem az eredeti összegnek. Mi ez, ha nem hazaárulás: a pártpolitikai érdekeket főlé helyezni a nép érdekének),
-a nép ítél: a statisztikák szerint a lakosság 80-90%-a most szarabbul él, mint a szocik alatt (pedig akkor akut válság volt, most meg "csak" elhúzódó válság van. De hála a Fidesz goebbels-i propagandájának - mármint, hogy addig ismételd a hazugságokat, míg igazságnak nem látszanak!- most a nép nem megy ki az utcára, hanem barom módjára tűri, hogy teljesen a padlóra küldjék olyan közgazdasági analfabéták miatt, mint az a barom Matolcsy...)
- és még nem beszéltem (a szakmám kapcsán) az elcseszett unortodox módszerekről. Pedig arról órákig tudnék "értekezni". De feleslegesnek tartom, mert a realitások nem tudják überelni a HIT-et!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.14. 12:46:38

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!): szűrös mondta, aki komcsi, és nem jó.

fenyőt nem teljesen a maffia ölte meg, ugyanis a kommunista diktatúrában nem volt maffia, az elvtársak felügyelték ezt a részét is, ők voltak a bűnszervezet vezetői, ahogy ma is.
nem a maffia ölte meg fenyőt, hiszen kunczéék védték, és a rendőrség lefoglalt egy csomó filmanyagot.
beletenyerelt egy nagy üzletbe, ami mások nagy kutyának kellett volna, gyárfás, princz gábor, horn.
kkbk.blog.hu/2010/07/06/brady_perczel_szamvetes

nem állítottam hogy most vannak politikai leszámolások, pont azt mondtam, hogy ma nincsenek, ld: "jelenlegi helyzetben"
fenyő, csengey már a múlt.

nem folynak már harcok, hiszen a lap már terítve van, a koncon marakodhatnak, de az se komoly már, semmi nem veszélyezteti a milliárdosok pozícióját.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.14. 12:55:13

@tevevanegypupu: most se tudja mindenki hornról ne vicceljünk már, akkor se tudták; aki hallott róla, egy részük legyintett rá, hogy csak besározás, másik részét meg nem is zavarta.
a jó többség most se él ezzel a tudattal.

ahogy gyurcsány és borkos, most orbán is ugyanazt csinálja, megszorít folyamatosan.

ahogy már mondtam, az eu és az usa nem egy nonprofit szeretetszolgálat, ők nem segíteni jönnek.
nagy gyereklelkű naivság kell hogy ezt gondoljuk, meg azt hogy ők a szabadság szeretete miatt háborúznak. hogy segítsenek másoknak.
az imf meg végképp nem akar jót, folyamatosan hitelt veszünk fel tőlük, hogy fizetni tudjuk nekik a kölcsönöket és a kölcsönök kamatait, józan paraszt ésszel be lehet látni, hogy ez nem más, csak uzsorázás, ha az imf falusi cigány lenne, már rég lecsukták volna a rendőrök.
adósrabszolgaság, hallottad már ezt a szót?
ez nálad úgy hangzik mint vmi pozitív fogalom?
de az tény, hogy az lmp biztos jóban lenne az imf-fel, mert minden utasítását szolgalelkűen végrehajtaná, árulópárt.

kkbk.blog.hu/2012/03/15/soros_kontra_font

kkbk.blog.hu/2012/02/18/kotelezo_olvasmany_gazdasagi_bergyilkos

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.14. 14:19:38

@tesz-vesz:
A rendszerváltás idején (lelkes ifjú titánként) - éveken keresztül- elkötelezett olvasója voltam Brády folyóiratának, a Kapunak. Aztán egyszer csak megcsömörlöttem. Ott is, mint minden más sajtónál, egyre jobban idegesített az egysíkúság, "az én igazságom az egyedüli és üdvözítő igazság" (és az örökös harc, hogy "én jobboldalibb vagyok bárki másnál!")
Most azonban -a Fenyő-gyilkosság kapcsán- elolvastam az általad ajánlott kkbk.blogot. A Perczel által közöltek hatására revideálni fogom eddigi nézeteimet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.14. 14:30:57

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!): majd feltöltöm újra a vimeora a videókat, ezek a szerencsétlenek, letörölték ott, mert szerintük nem legális.
állítólag brády pederaszta és homoszexuális, ezért voltak jóban rózsa floresszel.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.14. 14:31:48

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!): ja és emellett brády állítólag jelentett és ügynök volt. akárcsak tőke péter

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.14. 14:49:22

@tesz-vesz:
".. emellett brády állítólag jelentett és ügynök volt. akárcsak tőke péter"
Háááát, emiatt van teli a hócipőm! Még az ilyen, "echte"
jobbosnak vélt, "leleplezőkben" sem bízhat az ember....

tevevanegypupu 2012.10.14. 19:25:33

@tesz-vesz:

Dehat azt mondtam en is, hogy az imf es az eu egyarant torekszik arra, illetve mar el is erte, hogy adosrabszolgak legyunk. Az, hogy az eu tagjai vagyunk tulajdonkeppen nem jelent semmit azon kivul, hogy meg inkabb kiszolgaltatottabbak lettunk, kizarolag harmadrendu aruik piacanak kellunk. Es igy jobban ellenorizhetnek benunket, beleszolhatnak belpolitikankba, sok mindent megakadalyozhatnak. Es ha vegignezi az eu-s vezetoket az ember es kicsit utanaolvas multjuknak, nyilvanvalo, hogy mind latszolag megtert maoista-anarchista-liberalis.. Az lmp - ha valaki eppen uj partot akar - valaszthato, de nyilvanvalo az is, hogy egy ujabb szdsz-t ultetnenk a nyakunkra. Viszont ugy tunik az eu, az imf es Amerika is tamogatja oket, nagyon jo lesz gyanakodni rajuk, bar a kovetkezo valasztasokon azert tul jelentosse nem hinnem, hogy valhatnanak. Soros - gazembersegevel egyetemben is - el kell ismerni, zsenialis penzember, ami sajat hasznat illeti, mindenki csak tanulhat tole akit nem zavarnak a kalandor modszerek.Kulonben ovakodni kell(ene) tole mint a tuztol, ahova a labat beteszi ott biztos, hogy valamifele katasztrofa kovetkezik.
Hogy Horn Gyularol nem tudtak a valasztoi honnet jott es hova tartozik az eleg valoszinutlen. Nagyon sokan kedveltek, ertett bizonyos tarsadalmi csoportok nyelven es talan valoban a haromhatvanas kenyeret remeltek tole. Az aremelesek, a hirtelen jott munkanelkuliseg, a gyarak-mezogazdasag tonkretetele megijesztette az embereket, bizonyos mertekig talan ertheto is, ha a regi elvtarsakat akartak vissza..De hogy aztan 2002-2010 jozott is ujravalasztottak oket az mar kevesbe magyarazhato. Politikai-ideologiai szempontok szerint elegge fejletlen tarsadalom voltunk es maradtunk.

tevevanegypupu 2012.10.14. 19:42:01

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!):

Tenyleg Orbanek alatt vett fel kolcsont? Gondolom jol jott, hiszen manapsag kolcson nelkul nagyon nehez epiteni vagy venni lakast. Szoval hogy arra adnak-adtak kedvezmenyt, az - szerintem - termeszetes. Viszont aki devizaban vesz fel kolcsont az kockaztat, megpedig vagy tudatosan vagy tudatlanul. Sokaig bejott, aztan elerkezett a valsag es ezzel a katasztrofa. Hogy nem Bajnai alatt gyuruzott be a valsag az nyilvanvalo, Gyurcsany alatt mar itt volt, de az o tehetetlensege kovetkezteben kellett aztan - tizennyolcadikra - kinevezni Bajnait aki hajlando volt barmire es barmilyen feltetelekkel. Amit alairt azt 2010-tol kell visszafizetni, es szeretnem tudni, hogy mibol gondoljak balliberalis polgartarsaink?? Mikor Orbanek kormanyra kerultek, tisztaban voltunk azzal - legalabbis a fidesz szavazok - hogy a legrohadtabb munka var rajuk. Gyurcsany oszintesege nagyon kepmutato es nagyon ocsmany oszinteseg volt: zart korben es meglehetosen sok whisky hatasa alatt hablatyolta el amit elmondott. Dehogynem olvastuk vegig, meg a csapbol is az folyott. Nem a hazudtunk ejjel-nappal ijesztett meg legjobban (kommunistak mindig szoktak) hanem az, hogy egyaltalan fogalmuk sem volt kormanyzasrol, hogy hazug koltsegvetest volt pofajuk ketszer beadni az eu-nak - mas teszta, hogy az eu-s maoista-kommunista elvbaratai segitettek neki a csalasban - es meg az is, hogy ezek gatlastalanul kepesek szetverni, raloni, jogtalanul bortonbe zarni es megalazni barkit, aki ellenuk van. Demszky es Gyurcsany gratulacioja Gergenyinek, a kituntetes amit kapott nyiltan es kendozetlenul mutatta, hogy ezek mindenre kepesek.
Emellett Orbanek intezkedesei es kellemetlen - marmint kinek kellemetlen? - torvenyei nem jelentenek akkora veszelyt senkire, akarmit is mondanak a hatalmukat vesztett liberalisok.
Egyebkent az ortodox intezkedesek ugyan mennyiben voltak jok a vilaggazdasagnak? Mi az ami olyan sikeres - a valsag elott es utana is - amihez annyira ragaszkodni kell meg akkor is, mikor teljes es tokeletes csodot hozott az egesz vilagnak?

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.14. 23:04:31

@tevevanegypupu:
Bizonyos kijelentéseiddel kapcsolatban vitatkoznék:
-csak a szocik hazudnak. Vedd elő Viktorék választási ígéreteit tartalmazó kis füzetet, s máris rájöhetsz, hogy az ott ígértek közül semmit sem tartottak be, ill. 180'-os fordulattal valósítottak meg (pl. egyszerűsített, "söralátétes" nagyságú adóbevallás - helyette hatvanvalahány új adó. Nem lesznek megszorítások- irtóznak ettől a szótól- azóta viszont mindent mi, a kisemberek szopunk, stb)
- Te fikázod Gyurcsányt és Demszkyt a Gergényivel kapcsolatos ügy miatt. Én megvetem Orbánt, mert beszéde közben kapott rendőri figyelmeztetést, hogy a nagygyűlés után a résztvevők bizonyos utcákat ne vegyenek igénybe, mert cirkuszok várhatók. De ő még saját híveit sem figyelmeztette, helyette bevágta magát a páncélozott járművébe és elhajtatott ( mert "minél nagyobb a baj, annál jobb nekünk" elv működött) Mindenért a rendőröket tették felelőssé, a randalírozó csőcseléket meg ma született bárányként ("hazafiként") aposztrofálták. Kész röhej!
-aláírom, Gyurcsányék hihetetlen sok baromságot követtek el, de a demokrácia-értelmezésük vastagon verte a Viktorékat (aki kiiktatta a fékek és ellensúlyok rendszerét, megnyirbálta az Alkotmánybíróság(!) hatáskörét, minden fontos pozícióba havert, sógort, komát ültetett 9(!) évre. Maga mondta, hogy -ha el is veszítenék a '14-es választásokat, 20 évre megbénította a következő kormányok mozgásterét. Ez felelős államfői gondolkodásmód, ugye?!? Ez a hatalomhoz, a szent hatalomhoz való görcsös, mi több, MÁNIÁKUS ragaszkodás jellemzője. Sorolhatnék még millió, hasonló dolgot)
- és hogyan magyarázod Orbán azon kijelentését, mely szerint lehet, hogy a demokrácia helyett más formációban kell gondolkodni (csak nem a diktatúrával riogat bennünket?!? )
-ja, még a hazugsághoz egy kis adalék: kormányváltáskor Viktor maga mondta egy tv-interjúban ( láttam!), hogy Bajnaiék átadása korrekt volt, nem üresen adták át a kincstárat (hát persze, abból vették pl. a Mol részvényeket, nagy veszteséggel) - pedig pár hónappal előtte (Bajnaiék idejében) még államcsőd fenyegetett (ezért kellett a gyors IMF-hitel),aminek jelentős részét nem ők, hanem a Viktorék költötték el.
-azt írod: a szociknak halvány lila gőzük nem volt a kormányzásról, a költségvetésről. Bezzeg Viktoréknak van! (Érdekes módon, az emberek közel 90%-a szerint a szocik alatt jobban éltek, mint most) Orbán a nyakunkra tette ezt a közgazdasági antitalentumot, aki szemrebbenés nélkül hazudja, hogy jövőre itt a Kánaán, s a világ majd a magyar csodáról fog beszélni. Közben az ország népe meg beledöglik a nemmegszorításokba. Tudtad, hogy ez a közgazdasági fenomén rávette Antall Józsefet - szaktanácsadóként-hogy minden állami céget, vállalatot el kell adni, mert veszteséget termel (Róna Péter közlése). A Viktor meg mindenféle állami céget akar alapítani. Megint jön a régi jó szocializmus, Orbán módra?
-mi haszna van a világnak az ortodox gazdaságpolitikából, hiszen a válságokat nem tudja kiküszöbölni? Sajnos, a válságok már ilyenek. 2o-50 évenként ciklikusan visszatérnek (akár ortodox, akár unortodox a gazdaságpolitika. Erről sokat tudnék mesélni -közgazdász lévén- de ez sok időt venne igénybe). Mellesleg, szerintem Matolcsy nem is unortodox, hanem egy hozzá nemértő, a mi bőrünkre "kisérletezgető" lúzer, aki alapvető közgazdasági összefüggésekkel nincs tisztába (csak egy a sok közül: a tranzakciós adók kiterjesztése az MNB-re és más állami cégekre)
Folytathatnám a sort, de minek. Sokszor írtam már, akit a hit ereje mozgat, annak felesleges a rációt felemlegetni.

tevevanegypupu 2012.10.15. 09:51:45

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!):

A fidesz elsodleges celja valoszinuleg az allamadossag csokkentese a a piacrol torteno "gazdagodas". Igen, en sem vagyok teljesen egyugyu, nagyon jol latom, hogy rosszabbul elunk, minden dragul es a fidesz az igereteibol nem teljesitett tul sokat, talan az uj alkotmany az, ami maradektalanul sikerult. Az emberekkel fizettet meg szinte mindent, bar ketsegtelen, hogy a bankokat is elegge megvagta, ezert is van ez a borzaszto gyulolethullam Europaban Orban ellen. Zarojelben jegyzem meg, hogy ez utobbit - a gyuloletet - nem egeszen ertem, hiszen minden erintett orszag a bankok rossz tervezesenek kovetkezteben megy tonkre, tehat ha valakit buntetni kell, az a bankok vezetese. Mivel nem vagyok kozgazdasz, nem ertem, miert kell ujra es ujra feltolteni ezeket a bankokat, mikor egyre-masra mennek tonkre a felelotlen ugykezeles miatt. Azert, hogy a zembereknek ujra felelmetes kamatokkal kolcsont adjanak? Vagy azert mert ezek a bankok azok amik iranyitjak az egesz vilagot egy hatterhatalom segitsegevel, es feneketlen zsebuknek - lopnak, csalnak es hazudnak - semmi nem eleg? Felreertesek elkerulese vegett nem vagyok ugy altalaban ellensege bankoknak, szukseg van rajuk es szukseg van kolcsonokre is. De ebben a mertekben is kellenek-e, vagyis szukseg van-e arra, hogy elni se lehessen mar nelkuluk? Kerdes..
Hogy Bajnai hogy adta at a kulcsokat Orbaneknak azt lehet igy is es ugy is ertekelni. Volt penz az IMF-tol (allitolag kevesebb kamattal mint a piacrol finanszirozott gazdasagnal), de nyilvan nem volt mindegy, hogy ezt a penzt mire koltik Orbanek. Hogy megvettek a MOL-t azt csak helyeselni lehet, hiszen nem lehet az, hogy nemzetgazdasagi szempontbol ennyire fontos vallalatnal kulfoldiek mondjak ki a donto szot. A maganyugdijpenztarak "lenyulasa", ahogy liberalisek fogalmaznak szukseges volt, hiszen ha jol emlekszem mar Bajnai idejeben is jopar tizezer magannyugdijpenztarast atvett az allam, mert ezek a penztarak keptelenek voltak finanszirozni klienseiket. Es a vilagbank kijelentette azt is, hogy Magyarorszagon nem jott be ez a magannyugdijpenztar, felesleges es karos volt kotelezove tenni valamikor a kilencvenes evek vegen..
Bajnairol csak annyit, hogy gazdasagi miniszterkent reszt vett a Gyurcsany kormanyban es elotte uzletemberkent volt egy nagyon gyanus es ketseges vallalkozasa, amivel nagyon sok embert tonkretettek, ok maguk meggazdagodva kerultek ki belole. Nem az az ember akiben meg lehetne bizni multja utan..De meg ha mindez nem is igy tortent volna, szuksegunk van nekunk olyan miniszterelnokre akit nyilvanvaloan Amerika tamogat es nyom elore penzzel es mindenfele elvi es gyakorlati segitseggel? Felmerul a kerdes, hogy vajon miert? Nem latok akkora problemat - 1956-tal ellentetben - hogy amerikai segitseggel kelljen nalunk a szabadsagert kuzdeni egy ketharmaddal megvalasztott kormany ellen. 1956-ban nem aggodtak ennyire a nalunk egyaltalan nem letezo demokraciaert, pedig akkor megvaltokent vartuk oket..Orbanek egyebkent talan most vesztettek szavazokat, de ez nem jelenti azt, hogy a baloldal - meg a "civil" egyesuletek - ezzel nyertek. Az emberek feledekenyek az biztos, mar elfelejtettek 2006-ot es 2004-et, amikor vizagyukkal tanitottak meg oket arra, hogy kepzelik a liberalisok a szabadsagot es tagadtak meg kb. 5 millio magyart..Orbanek legalabb ezt nem teszik es ez - minden anyagi haszontol fuggetlenul - nagyon sokunknak nagyon fontos. Nehezen elunk, egyaltalan nem jott el az a konnyebbseg amit Orbanektol sokan vartak (en nem), de varni kell (mint evtizedek ota mindig) arra, hatha kijon valami jo szokatlan gazdasagpolitikajabol. Es mindenkeppen ertekelni kell azt, hogy Magyarorszag nemzetkozi tekintelyet, a nemzeti ontudatunkat probaljak valamelyes visszaallitani..Liberalisaink olyan tamadast inditottak az orszag ellen a kulfoldi sajtoban amit nagyon nehez kivedeni. De ha Orbaneknak sikerul, mar az megerte, hogy meg egy ciklust megszavazzunk nekik. Egyelore meg csak ket eve vannak kormanyon. Az mszp-szdsz kapott nyolc evet..

Nyasgemfidesz(ha hagyom!) 2012.10.15. 21:55:12

@tevevanegypupu:
Merő kíváncsiságból megnéztem az adatlapodat. Két dolgot tudtam leszűrni:
1. régi motoros vagy a szakmában,
2. te nem váltogatod a nickedet (miként én, aki egyszerre több nevet is használok, de ha kell, -a mondandómtól és a hangulatomtól függően- akár havonta is módosítok).
De vissza a közös témához:
- hidd el, a Viktor iránt érzett európai antipátia nem a bankokkal kapcsolatos viselkedése miatt alakult ki.Sokkal inkább köszönhető ez a Napóleon-komplexusának, a fellengzős kivagyiságának (nem én mondom, már az eu-s soros elnökség idején is azt mondták róla -a szlovák elnök-, hogyha lejár az elnökség, nem hívjuk meg sehová -lásd:az akkori visegrádi csúcsot, Viktor nélkül- és átnézünk rajta)
-a bankok ellen gerjesztett averzióknak van is, meg nincs is alapja. Van, mert :
egyoldalúan módosíthatják a szerződési feltételeket, a lényeges elemeket apró betűkkel rejtik el a szövegben, rohadt magas kamatra kölcsönöznek pénzt, a betétekre viszont pofátlanul alacsony kamatokat írnak jóvá. Emiatt viszont abnormális nagyságú adózás utáni nyereséggel zárhatták mérlegeiket. (lásd: a Csányi-féle OTP-ét, amelyik a válság tetőzésekor is évente 60-90 milliárd tiszta nyereséggel növelte vagyonát. Azaz, ennyit szipolyoztak ki a szerencsétlen háztartásokból, és a vállalkozói szférából).
Nincs alapja, mert:
a bank is vállalkozási tevékenység, a piac értékítélete szerint működik. Szükség van a tevékenységére, -hiszen már Széchenyi is megmondta, - a gazdaság felpörgetése csakis elfogadható árú (mert a kamat a pénz ára) hitel mellett lehetséges. A bank nem kényszerít rá bennünket, hogy hitelt vegyünk fel (csak mi, emberek vagyunk mohók, minden azonnal akarunk).
-miért kell feltőkésíteni a bankokat? Mert, ha bedőlnek, minden betétes elveszti a pénzét, és ezzel hihetetlen mértékű inflációs folyamatok indulnának be
(mert kevesebb pénz marad hitelezésre, emiatt abnormális mértékben megnő a kamat, - a pénz ára- ezt érvényesítik a termék árában, árnövekedés, infláció- emiatt csökken a vásárlóerő, csökken a termelés, jön a munkanélküliség) Tudom, így lerövidítve ezeket a folyamatokat, kicsit zagyvának tűnik a szövegem, de hidd el, ezek törvényszerűségek.
- magánnyugdíjpénztárak kérdése: ezt is csak leegyszerűsítve. Én tíz év alatt megháromszoroztam a "betétemet". Félévente, évente kikértem a hozammutatókat (zokszó nélkül kiadták), s ha nem tetszett valami, azonnal átraktam a pénzt egy másik társasághoz. Vagy éppen a portfólió összetételén változtattam. Azaz: aki nem törődött a pénzével, a végén ordított ( mint az a hülye Selmeczi -üzemgazdász "végzettséggel"), hogy elpacsálták a pénzét. Sajnálom. Ha nem ért hozzá valaki, hát kérdezzen meg hozzáértőt! De nem, saját impotenciánkért könnyebb a felelősséget másra hárítani.
Közgázóra vége, mert lassan elragadtatom magam, és nem tudok leállni (bocs, de imádom a szakmámat).
Most már rövidítve:
-te egyetértettél a randalírozásokkal?!? Én rémisztőnek tartottam. Most bezzeg a hatalom fél okt. 23-tól, mert irgalmatlan sok éles lőszert vásároltak (az egyik jobbikos parlamenti felszólalásából tudom). Pedig a "ballibsik" soha nem fognak csürhe módjára viselkedni. Ja, és Viktorunk Cinege utcai házát továbbra is védi a "magánrendőrsége", a TEK. Bezzeg Gyurcsány háza előtt hetekig lehetett randalírozni...
-az 5 millió kinti magyart senki nem tagadta meg. Nekem is vannak kinti barátaim a környező országokban, akikkel egy évben többször találkozom. DE: nem itt élnek, nem itt adóznak, tehát az én életembe -szavazataikkal- ne szóljanak bele. A Viktor szedje össze máshonnét a hiányzó voksokat! Apropó, kinti magyarok. Erdélyi, szerbiai, szlovákiai magyar ismerőseim átkozzák a fidesz külhoni magyarpolitikáját, ami szerintük abban merül ki, hogy magyart a magyarral összeugrasztanak, így gyengítve a szélesebb magyar összefogás lehetőségét, ezzel meg a parlamenti erőviszonyokat.
(azon már csak röhögök, hogy a békemenetre 2000 külhoni gyereket is iderángatnak a bérautóbuszokon. Ennyit magyarságpolitikáról, a nemzetállamról. Addig és azok kellenek, akik a fideszt erősítik szavazataikkal.Ha gúnyolódni akarnék, azt mondanám, hogy nagyon gyenge az arány, ha 5 millió kinti magyartól csupán 500 ezer szavazatot várnak. Bár ennyi szavazat vastagon biztosítja a fidesz bebetonozását)
A többiről majd egyszer, máskor.

tevevanegypupu 2012.10.16. 08:12:55

@Nyasgemfidesz(ha hagyom!):

Engem sosem erdekelt, hogy kivel irkalok eppen, nem szoktam utana nezni, nevet sem valtoztatok, velemenyt viszont gyakran, fugg a korulmenyektol, amik eleg gyakran valtoznak. Mostanaban nem egeszen ugy ahogy szeretnem. Dehat voltam szdsz szavazo is az elejen, de akkor is a latszolagos korulmenyek hataroztak, meg azota is sokszor fordult a kerek.
Mivel nem vagyok kozgazdasz, szakszeruen nem is mondhatok velemenyt, kenytelen vagyok az "azt mondjak"-ra es az "igy is lehetne"-re hivatkozni.
Elmeletben tudom miert kell a bankot feltokesiteni..illetve nem ertem. mert ha egy vallalat rosszul gazdalkodik es tonkremegy, akkor a vallalat tagjait szepen szelnek eresztik, a vallalat vezeteset pedig attol fuggoen mekkorat tevedtek vagy csaltak felelossegre vonjak. Es ez sokszor tobb ezer embert is erint. Most ha egy bank a rossz gazdalkodas es tozsdezes miatt tonkremegy, akkor azt meg csak megertenem, hogy a beteteseket valahogy karpotoljak, de minek kell azt a bankot is ujra talpra allitani, hiszen sok esetben nem csak az a bank es a betetesek mennek tonkre, hanem magaval ranthatjak mondjuk a fel vilagot is..
A magannyugdijpenztarnal az volt a baj, hogy az allamnak kellett potolnia azt a hianyt amit a maganzok tettek el, es ez igy - elhiszem, hogy sokaknak hasznot hozott - de ez igy nem mehetett tovabb. Szakertok szerint sem, nem is beszelve arrol, hogy nagyon sokan rosszul jartak, mikor az allam "lenyulta" a magannyugdijakat, akkor nagyon sok mindent lehetett az interneten ezektol a poruljartaktol olvasni.
Randalirozas es randalirozas kozott kulonbseg volt..A tv szekhaznal tortentekkel, kukaborogatasokkal es gyujtogatasokkal szerintem senki nem ertett egyet, a rombolas soha nem megoldas meg akkor sem, ha esetleg valakik jogosan duhosek. Viszont eppen ezekkel az emberekkel szemben voltak tehetetlenek, es a bekes nagygyulesrol hazamenokkel leptek fel eroszakosan. Az a "megdoglessz rohadt fideszes" amivel a rendorok - azonosito szam nelkul - foldon fekvo embereket is utottek es ami a borton udvaran tortent szinten ellenkezik a torvenyekkel nemde?
Ami a fidesz "osszeugraszto" politikajat illeti a kinti magyarok koreben, az nem igaz. Nagyon jol tudom, hogy a kinti magyarok mindig, mindenfele partoktol fuggetlenul is azonnal klikkekbe szervezodnek es utaljak egymast, ez mindenhol igy van. Es az is biztos, hogy nem csak a fideszre fognak szavazni azok a magyarok akik szavazati jogot kaptak, eleg ha szetnez kozottuk, hogy hany part van. Hgy ok is szavazhatnak az azert fontos, mert nem minden kormany tamogatja oket ugy, nem mindegyik kepviseli oket a megfelelo forumokon mint azt kellene..
Semmikeppen nem lenne jo, ha egy part evtizedekre bebetonozna magat raadasul ugy, hogy teljesen jelentektelen ellenzeke lenne. De jelenleg eppen ez a helyzet..Az ellenzek mar evtized alatt rettentoen lejaratta magat, az uj partok - jobbik es lmp - meg nagyon amatorok, keptelenek lennenek az orszagot kormanyozni. Mindket uj partnak vannak megfontoladno otletei, de nincs mogottuk akkora bazis, hogy meg is tudjak valositani. nem is beszelve arrol, hogy a jobbikot az EU nemigen fogadna el, az lmp-rol pedig mig nem derul ki vilagosan es tisztan, hogy nem Amerika tamogatja es nem kis szdsz, kis budapesti partnal tobbre nemigen viszik.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.17. 13:15:18

@tevevanegypupu: szerintem soros nem jó pénzember, szerintem a pénzember már alapból nem jó tartalmú kifejezés, túl sok jelentőséget biztosít a mai gazdaság a pénzembereknek és a pénznek, ahelyett hogy a munkára és a termelésre összpontosítana, ez nincs így jól

soros a kapcsolatai miatt sikeres és gazdag szerintem alapból emiatt lett gazdag.
de nagyon úgy nézem, hogy ő egy ilyen gazdasági bérgyilkos, aki a magyar térséggel foglalkozik. talán még több is ennél. magasabb pozícióba is lehet, hiszen ösztöndíja is van.

még mindig sokan szavaznának a posztkomcsi fideszre, eképpen tényleg fejlettlen társadalom vagyunk, és ezért olyan nagyon lassú a pártfejlődés

tevevanegypupu 2012.10.17. 15:01:28

@tesz-vesz:

Egyetertek, valoban tul sok lehetoseget biztositanak az allamok ujra es ujra bankoknak es penzembereknek, de Soros akkor is jo bankar - elmeletben nezve - hiszen gyonyoruen bedontotte az angol fontot. Ez ugyan moralis szempontbol nezve elitelendo, de valoszinuleg a hozza hasonloak nagyon sokert nem adnak, ha meglattak volna ugy ezt a gyengeseget mint ahogy o meglatta. Ebben a vilagban es ezek kozott az emberek kozott csak egy szamit, a penz, a sikeresseg fokmeroje ez. Hat o pedig a legsikeresebbek kozott van.

Hogy az emberek kire fognak majd szavazni 2014-ben tulnyomoreszt, meg egyaltalan nem eldontott kerdes, mert ahogy az embereket ismerhetjuk, szavazhatnak ugyanugy az mszp-re, DK-ra es Bajnaira is. Es termeszetesen a fideszre is, de nagy valoszinuseggel sikeres lesz a jobbik, foleg ha a kozbiztonsag ilyen mertekben romlik mint jelenleg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.22. 16:30:16

@tevevanegypupu: de akkor a híroldalon ne csak az mszp-t komcsizd, hanem a fideszt is

tevevanegypupu 2012.10.22. 21:36:12

@tesz-vesz:

Aki eros allamot akar epiteni az nem feltetlenul komcsi. Egyebkent Orban sem az, soha nem is volt. Liberalis az igen, de komcsi nem.Egyebkent is nem tok mindegy? Azt hiszi erdekelne engem, hogy Gyurcsany milyen elveket vall, ha kepes lenne tisztessegesen vezetni az orszagot vagy ertene a kormanyzashoz? Egy orszag lakossaganak nem eletszukseglete a politizalas, annyi mas sokkal szebb es jobb dolog van a vilagon. De ha ilyen rettenetesen eltolt orszagban el az ember, akkor sajnos megiscsak muszaj bar nem kotelezo. Mi egyebkent passziv orszag vagyunk, helyben morgunk es elegedetlenkedunk, de beletorodunk szinte mindenbe.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.22. 22:05:46

@tevevanegypupu: látom figyelsz, öröm veled a vitatkozás
újra:
@tesz-vesz:

katonaságig hitt a kommunizmusban,

"Politikai pályafutását gimnáziumi alapszervezeti KISZ-titkárként kezdte, Korábban a szocialista rendszer naiv és elkötelezett híve volt"
hu.wikipedia.org/wiki/Orb%C3%A1n_Viktor#A_politik.C3.A1ban

apja vérkomcsi, aki privatizációban jó barátságban volt a vérszagú komcsi barátokkal, hisz ő is megkaphatta magántulajdonba az állami tulajdont,
viki soros-ösztöndíjas, és nem verték át az szdsz-esek, sorossal a mai napig jóban van, ő látja el tanácsokkal, ill inkább utasításokkal.

be akarták szervezni ügynöknek a kis viktort, ami a saját honlapján jelent meg; kövér, l. simon, pokorni, és lefogadom a többinek is nagykomcsi volt az apja.
olyanok pontosan ők, mint demszky; ahogy balaványnak most változott a ruhája, úgy változott meg a fidesznek is, de mindannyian ugyanazok, csak mást mondanak. nem lehet köpönyeget váltani, nem lehet a liberális internacionálé alelnökének egyszer csak meggondolnia magát, ezek azt hiszik olyan ostobák vagyunk hogy elhisszük, ha ők azt mondják hogy konzervatívok... hát van aki elhiszi, sajna.

jövőhéten újra le kell írni?

tevevanegypupu 2012.10.22. 22:47:05

@tesz-vesz:

KISZ tag voltam en is, en vezettem a KISZ naplot. KISZ titkar csak azert nem lehettem - pedig szerettem volna, mert ok bemehettek tanari konferenciakra bizonyitvanyosztasok elott es ugy latszolag el is mondhattak a velemenyuket - mert ellegge ellenszenveztem szinte minden tanarral aki tanitott, es azt azert megsem mertem volna megtenni, hogy mindegyikbe belekotok. Nem volt politikai jelentosege, bar lehet, hogy Orban azert lett KISZ titkar. Tudja akkoriban meg nemigen volt szo arrol, hogy vege lesz a szocializmusnak, igy aztan a most megcsodalt hazai "ellenallok" jo nagy resze volt parttagk, KISZ tag. Sot kulonleges statuszokban voltak, irhattak, dijaztak oket, lemezeik jelentek meg..Szoval berendezkedtek a szocializmusra. Amiben eleg sok kedvezmeny jart mindenkinek, a nem ptarttagoknak is. Sok minden van amit jelenleg visszasirok, foleg a kulturalis tamogatasokat, az olcso utazast es az egeszsegugyi ellatas sem volt ilyen ramaty mint amilyenne valt. Csereben most kiallhatok a terre es kiabalhatom, hogy hulye Orban, hulye Gyurcsany es leirhatom barhova, hogy "huje aki ezt elolvasa". Mert volt egyszer egy rendszervaltas..Ami utan aztan egy-ket evvel kesobb mar rajohetett az ember sok mindenre es akkor valaszthatott. Orban is valasztott. Otthagyta az mszp-szdsz-t.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.23. 17:03:11

@tevevanegypupu: pont azt mondom, hogy nem hagyta ott és nem választott. ugyanaz maradt, csak másnak mondja magát.
most már nem becsapták őt az szdsz-esek? vagy ez már elavult nálad?
akkor miért mosolyog most is sorossal? lantos intézetet létrehoz a fidesz, vajon hányszor mondott ellent csányinak orbán? szerintem egyszer sem.

tevevanegypupu 2012.10.23. 17:19:15

@tesz-vesz:

Magyarorszag egyedul nem sokra megy, valahova tartoznia kellene, legalabbis gazdasagilag muszaj lenne partnert talalni. Muszaj energiat, nyersanyagot vennie, muszaj felteteleket elfogadnia. A kerdes az, hogy milyeneket. A mostani - es a rendszervaltas utani - kenyszerhelyzetben mindenki, aki hatalomhoz jutott kapkodott, megfontoltsag es tapasztalat nelkul szinte mindig a letezo legrosszabb megoldast valasztottak..Ebbol kijonni nagyon nehez. De ebbe a helyzetbe nem Orban lavirozta be az orszagot. Maradhatnank igazi gyarmat is - most ugy tunik azokka lettunk, reszben az EU es reszben az IMF foglyai - de azert meg kellene probalni elindulni legalabb a felgyarmati helyzet fele. Mastol ezt nemigen varhatjuk csak a fidesztol, tetszik vagy nem tetszik valakinek, ez a helyzet. Lehet, hogy Orban nem a jo modszert valasztja, lehet, hogy nem eleg diplomatikus, de azert a jo szandekot egyelore nem lehet elvitatni. Mondjon valakit, szemelyt vagy partot, akinek jobb otlete van, kivancsi lennek ra.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.25. 23:41:49

@tevevanegypupu: a másik, hogy soros 92-ben értékelte le a fontot, de 89 már orbán a híres soros-ösztöndíjjal tanulta a soros-féle demokratikus berendezkedést, ami azt jelenti magyarul, hogy hogyan tud viktorka soros kedvére tenni, úgy, hogy a birkák beveszik hogy demokrácia van. a világ 35. leggazdagabb embere hivatalosan, a bilderberg-csoport tagja, cionista és zsidó, mint a leggazdagabb rothschild. nem véletlen semmi sem.

elképesztő dolgokat ír róla a wikipédia:
Orosz és nyugati elemzők szerint a 2003-as grúz rózsás forradalom sikere az ő finanszírozása és szervezése nélkül aligha lett volna elképzelhető, bár szerinte ezek a vélemények messzemenőkig túlzóak.

A 2006. évi ukrán narancsos forradalom sikeres támogatásával elérte Ukrajna politikai irányultságának megváltozását. Fehéroroszországban az ellenzéki erők támogatása miatt persona non gratának nyilvánították.

2008. október 9-én a Soros Fund Management állt az OTP Bank megtámadása mögött. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) bírságot rótt ki rá. Ezen a napon belül az OTP részvényei 22%-ot estek egy a kereskedés végén érkezett order következtében.[7] Soros közleményében kijelentette, hogy nem ő adott megbízást az ügyletre, és sajnálja a történteket.

aki sorosnál tanult és jóba van vele, az globalista, és soha nem nemzeti, ez axióma.

"A mostani - es a rendszervaltas utani - kenyszerhelyzetben mindenki, aki hatalomhoz jutott kapkodott, megfontoltsag es tapasztalat nelkul szinte mindig a letezo legrosszabb megoldast valasztottak"

direkt vagyunk ott, ahol vagyunk
kkbk.blog.hu/2011/08/30/magyar_oktober_part
www.youtube.com/watch?v=e8DWEJpSHV8

viktor a kisszdsz-ből indult, és ott is maradt, soros szerinted nem segített viktorkának? megfontolt minden soros, és viktornál még csányi is nagyobb úr, ez holtbiztos, csányi felett meg soros a legnagyobb kutya, soros felett meg már talán csak a vérszerinti rotschildok állnak. de ez már csak tipp.
több ő mint egy gazdasági bérgyilkos.
kkbk.blog.hu/2012/02/18/kotelezo_olvasmany_gazdasagi_bergyilkos

orbán csak a látszat. orbán azért mondja hogy nem leszünk gyarmat, mert te ezt akarod hallani.
meg is hallod, és nem érdekel más, nem érdekel kicsoda soros, nem érdekel hogy komcsi az apja, nem érdekel, hogy beszervezett ügynök volt. nem leszünk gyarmat, ezt mondja, a hírekben azt látod ezt is teszi, de valójában ugyanazt csinálja mint az mszp.
és az szdsz.

lásd kettős állampolgárság, micsoda álviták folytak, egy gumicsont volt, ha megakarta volna oldani a fidesz, akkor megkérdezik az mszp-t, miért nem támogatja, vegyünk ki azt a pontot, írjunk bele mást, pl indok: idejön 10 millió "román", akkor a fidesz azt mondja erre, hogy akkor írjuk bele, hogy ne jöhessenek ide, csak oldjuk meg a kérdést, de a látható viták nem ilyenek, nem véletlenül. árokásás folyik, látszatviták hangzanak el, érdemi viták helyett, akinek van szeme, láthatja.

mondtam már, ha orbán jó lenne, akkor biszkuék gyurcsányék börtönben ülnének, és nem hagyta volna elmenni Ángyánt!
hiszen őt kérték fel, alkossa meg a fidesz-programját! te nem érted?

tevevanegypupu 2012.10.26. 07:51:43

@tesz-vesz:

A legnagyobb csalodasa a fideszes szavazoknak talan nem is a megszoritasok, aremelesek - jozanul gondolkodok tudtak, hiszen reszben az allamadossagot kell visszafizetni, reszben valoban vilagvalsag van es remseges munkanelkuliseg mindenhol - hanem az elszamoltatas hianya. Marmint az, hogy birosag vonja felelossegre a politikusbunozoket. Mondjuk az elukon mindjart Demszky Gabort. Ez nem tortent meg. Hogy azert-e mert a bizonyitekok eltuntek vagy azert mert egyszeruen valami hatter alku tortent mar a rendszervaltasnal, azt csak sejteni lehet.
Vadaskodasok vannak mindket oldalon.

Az nyilvanvalo, hogy ket "artatlan" part van latszolag, es ezek a jobbik meg az lmp.De sajnos vagy hala Istennek egyik sem perspektiva Magyarorszagnak, mindketto retegpart.A jobbik tul nacionalista ahhoz, hogy az EU elismerje, ez pedig kell, az lmp pedig tulsagosan egy uj szdsz-nek tunik, szoval Budapesten kivul nagy eselye nincs.

Uj politikusok pedig nincsenek a ket nagy partban - mszp es fidesz - akikre szavazni lehetne vagy akik hitelesebbek lennenek, nem jarattak le magukat igy vagy ugy. Most akkor megis mi legyen? A baloldal eskuszik most eppen Bajnaira de Gyurcsanynak is van sansza, ami eleg rettenetes, de igy van..Sot jon vissza Kuncze aki szivbaj nelkul elverette az 56-os oregembereket, megirta, hogy az AVH nem bantott senkit es ciantablettakat osztogatna elegedetlenkedoknek, Revesz Martiriuszozott..es megszavazott mindent ami kartekony. Most jon mint regi delokrata-liberalis..Ezeknel az embereknel bizonyitottan ocsmanyabb politikus nincs nalunk. Pedig ezek alternativakent jelentek meg ujra.

Orban valoban Soros osztondijjal tanult es volt Angliaban meg kis liberalis korszakaban. Mar sokszor irtam, hogy nem csodalkozom azon, hogy egy videkrol felkerult ambiciozus fiatalembert megszeditett a liberalis-belvarosi-zsido kultura, ami a rendszervaltas elotti es az utana kovetkezo egy-ket evben - akkor meg szinte semmit nem tudtunk roluk - jo ertelemben vetten volt kozmopolita. Ugyebar szuksegunk van erre is, mert a kultura es politikai kultura nemzetkozi is kell, hogy legyen..Hat nem igy lett aztan, kiderult mindenkirol ami kiderult. Az orszag donto tobbseget ebbol a nemzetkozi-liberalis-kozmopolita kulturabol kihagytak, jott a borgatyazas, palinkazas, mucsaizas, lenezes. Ami azert is megvetesre melto, mert ezek az emberek - liberalis zsidok nagyon jol, az atlagnal sokkal magasabb eletszinvonalon elnek Magyarorszagon, egymas kozott a rendszervaltasnal es a 12 ev alatt jocskan elosztogatva az orszag vagyonat. Persze ebben minden part kozremukodott, nyilvan a fidesz is. Jelenleg itt allunk.

Hogy a szinfalak mogott mi van azt nem tudjuk. A szinpadon van a fidesz mint kormanyzokepes part ami valamelyest ugy tunik megiscsak kepviseli Magyarorszag es a nemzeti erdekeket meg a tobbiek..
Orban amit tud megtesz. Nem diplomatikusan, nem tul okosan, rossz kommunikacioval, de igyekszik..
Nem kell egyebkent engem semmirol meggyozni, en is a piacrol ele, nekem is vannak viszonylagos elveim, latom mi tortenik. Csakhogy nem egeszen a fidesz es Orbant hibaztatom, nala sokkal kartekonyabb rank nezve (sajnos) az Unio es az IMF. Ellenuk pedig sokkal nagyobb es gazdagabb orszagok is tehetetlenek.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.26. 19:45:18

@tevevanegypupu: ezekszerint a fidesz nem tud józanul gondolkodni, hisz a választások előtt adócsökkentést ígértek.
"ez az adócsökkentés kormány lesz, ne az emberekkel fi-zet-tes-sék meg!"
utána meg adónövelések, legmagasabb áfa, gáz, benzin, stb.
dehát a mezőgazdaságban is mást ígértek, mint ami lett, lett pont az ellenkezője, dehát ilyen az élet nemigaz? lett ami az mszp alatt, csak ők nem is ígértek mást.

nyilván a bíróság nem fog elszámoltatni, ha gellért ádám kérelmét azért utasítják el, mert nem munkaidőben küldte el az emailt, nem fog működni ha tele van posztkommunista korrupt szeméttel.
a te kedvedért találta ki a fidesz a korengedményes nyugdíjat, csakhogy ebből nem lesz semmi, akkor se lett volna, ha nem ellenzi az EU, de most már tényként mondják be a hírekben hogy az AB elmeszelte, lehet rá mutogatni a fidesznek: "az AB nem enged kormányozni! megpróbáltuk, de nem lehet sajnos"
nem érzed milyen álvitát indukál ez? nem érzed hogy ez a mondat olyan primitív, hogy csakis gumicsont lehet, rágódjatok rajta.
www.youtube.com/watch?v=NkvomqNovZ8

azért nyugtass meg, hogy legalább ránézel a linkjeimre.

demszkyt nemhogy nem számoltatták el, de tarlós még méltatta is:
Tarlós: Feltétlen elismerés illeti Demszkyt
Demszky Gábort méltatta a Városházán Tarlós István főpolgármester a hivatal átadás-átvételén. A fideszes politikus megköszönte elődjének, hogy „húsz éven keresztül bajlódott Budapest vezetésével”.
kkbk.blog.hu/2010/10/06/tarlos_feltetlen_elismeres_illeti_demszkyt
a macska rúgja meg

nem történt alku, azok maradtak amik voltak, korrupt komcsik. mindenki láthatja akinek van szeme, de mindegy is miért, még csak neki se álltak elszámoltatni demszkyt, hisz méltatták. nem is kerestek bizonyítékokat, hogy tűnhetett el az akkor?

kit érdekel mit ismer el az EU? a szuverén ország nem enged beleszólást a belügyeibe, mellesleg egy demokratikus ország se. az EU se nem ország, se nem demokratikus, hogy lett pl az elnöke most tényleg herman von rompuy vagy barroso? ki szavazott rájuk? én nem, nekem ő egy senki, aki úgy került hatalomba, hogy nem tudom kinek az érdekeit szolgálja, illetve pontosan tudom, de ki volt a többi elnök jelölt?
a nép dönti el ki legyen az vezetője. pont. nem más, nem az au, nem a bankok, nem usa, nem németország, hanem Magyarországnak csakis a kellően informált magyar nép választhatja meg az elnökét, nincs más szempont, nem tényező más.

a fidesz nem kormányzóképes párt, ha még a saját céljaival, szavaival sincs tisztába.
rátérnél Ángyánra, vagy mégegyszer megkérdezzem?
orbán iparkodik igen, a nagyapja még egy hátizsákkal költözött a falu szélére, unokáját már befolyásos iskolába tudta íratni, tanult dolgozott, kitartott, nem hivatkozott a társadalomra meg a körülményekre.

nem számít milyen erősek mások, orbán küzd. értünk.
megírta az újság is. széles lapja, meg a fidesz.hu-s magyar nemzet.
(...)

tevevanegypupu 2012.10.26. 22:27:08

@tesz-vesz:

Hat ha van valami jo otlete, hogy kire szavazzunk, melyik part az amely bort-buzat es bekesseget tud hozni az elkovetkezokben, akkor hallgatjuk..Mondja. Ja igen, es jo lenne egy otlet is egy snajdig, jo svadaju miniszterelnokre. Ugy beszel mintha titkok tudoja lenne, maganal megvan ezek szerint a megoldas. Ossza meg.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.29. 01:15:05

@tevevanegypupu: tudja mindenki rólam, hogy én a jobbikot preferálom
ügyesek itt is:
kkbk.blog.hu/2012/07/31/ekozben_tiszavasvarin

ők nem kommunisták, be kell rakni őket 2/3-ba, hogy lássuk mit tudnak. reméljük nem fertőzték meg őket, és nem lesznek árulóak

Balczó, Volner nagyon okos emberek, már miattuk megéri a Jobbikra szavazni. vonát nem tartom nagy jellemnek, szellemnek, de elnöknek jó, beszédeket tartani jó úgyahogy.
vannak buták a jobbikbak, de akkor l. simon lászló akkor micsoda?
kkbk.blog.hu/2011/03/29/szilagyi_gyorgy_interju

inkább legyen valaki buta, de tisztességes, mint ellenkezője. az emberiség legnagyobb tragédiája, hogy az értelmes ember nem feltétlen jó

tevevanegypupu 2012.10.29. 08:54:43

@tesz-vesz:

Minden partban vannak olyanok, akiktol egnek all az ember haja, a fideszben is van boven. Simon egy vicc, a versei elkepesztoek es ugy egyebkent is mindig meglep, hogy Orbanek soha nem talaljak el a megfelelo kulturalis allamtitkart vagy minisztert akinek van izlese..

A jobbik sokszor nagyon tullo a celon, durva es tokeletesen megfeledkezik arrol, hogy egy partnak nem lehet kipeceznie egyetlen celpontot meg akkor sem, ha az a celpont az orszag egyik legnagyobb problemaja. Es olyan megoldast kell talalnia ami mindenkeppen civilizaltabb mint a problemas celpont . Nem ijesztgethet. Volner, Balczo nagyon megfelelo, Vona, Zagyva es meg paran a durvasagukkal es ostobasagukkal elrontanak mindent, amit a mersekeltebbek felepitettek. Egy politikusnal nem eleg ha tisztesseges, okosnak is kell lennie, buta politikus csak arthat mindannak amit kepvisel. A jobbik kormanypart nemigen lesz..Eros part lehet, de csak ugy - ha mar tagjai vagyunk az unionak - megprobal alkalmazkodni ahhoz amit ott alairtunk. Akasztofakat peldaul nem allithat, ilyet egy europai nem tesz!!Nem hiszem, hogy kilephetunk az EU-bol akarmilyen rossz is nekunk az, hogy tagjai lettunk, muszaj szamolni veluk, nincs mas megoldas. Eddig nem hozott tul sok jot az biztos.. Egyebkent Magyarorszag eleg sok lehetoseget kapott, de ugy tunik a jo pillanatokban mindig hulye politikusok iranyitottak.

Ravasz Cugel 2012.10.29. 12:16:29

@tesz-vesz: A Jobbikkal apró gond, hogy kormányra jutása esetén még ennél is jobban elbarikádozná az országot. Azt sem tudni, hány alvóügynök van még náluk. Emléxel, Csurka Pista is miket mondott róluk. Jó, az öreg a végén teljesen zombi lett.

Mi a Jobbik megoldása a munkanélküliségre, a súlyos életszínvonal-romlásra, a banki hitelnek álcázott uzsorára, melynek egyetlen célja a kisemmizés? Hogyan lenne képes megvédeni az országot egy esetleges katonai beavatkozástól, amely nem elképzelhetetlen, ha tényleg megerősödne, és kormányt alakíthatna?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.10.29. 13:16:12

@tevevanegypupu: kit érdekelnek a durvaságok, zagyvával sincs sok baj, vedd már le az úri kesztyűdet és menj le az emberek közé az utcára, ott zagyva úriembernek számít, jó reggelt.
nem ijesztegetnek, a bűnöző féljen csak, mihelyst megszöntetjük a kisebbségi önkormányzatot, nem lesz aki felheccelje hazugságokkal őket, hogy öli őket a gárda - én ezt az mtv cigányműsorában hallottam tényként állítva
okosnak a pártelitnek kell lenni, és az az is, a vidéki jobbikosok lehetnek buták ha tisztességesek, azt hittem ez egyértelmű.
már megint, kit érdekel mit tesz egy európai? én magam is felkötném kedvenc kis komcsi viktorkádat persze statáriális tárgylás után, bocs, de én 48-as, és 56-os vagyok, nem kutya ejrópai.
kkbk.blog.hu/2011/04/12/zichy_odon_felkotese
kkbk.blog.hu/2010/03/15/akasszatok_fel_a_kommunistakat

olyan morális válságban vagyunk, hogy csak egyértelmű határvonalakkal állítható helyre a rend

@Ravasz Cugel: pont neked kéne magyaráznom? ne beszéltess feleslegesen jó, velem ne játszadozz, telik az időm.
csurka elvtárs nem tényező, ő maga volt az alvó ügynök. a jobbikban majd kiszűrik őket, én is tudok 1-2 ilyenről. ha igaz.
mindenre jobb szabad válasz van, mint az árulók eddig tevékenysége.
ne poénkodj katonai beavatkozásról jó? komolytalan. de ott a gárda, a csendőrség alapját képezi.

Ravasz Cugel 2012.10.29. 13:29:12

@tesz-vesz: Csurkát még Antall vádolta ügynök múlttal, végül nem állt meg a vád, ha jól tudom. Ettől persze simán lehetett ügynök. Viszont abban lehet valami, hogy a Jobbikban is akadnak szép számmal Szegedihez hasonló taposóaknák.

Szerinted elképzelhetetlen egy Jobbikos kormányzás idején, hogy rettegő cigányok és zsidók addig vonyítanak, amíg az EU, vagy ENSZ békefenntartókat küld a nem létező rasszista pogrom leverésére?

Rendben, ne legyen katonai beavatkozás, de lesz gazdasági zsarolás. Azzal mit kezd majd a csendőrség?

Remélem, nem jár le az időd!:-))

Ravasz Cugel 2012.10.29. 17:20:22

@Alfőmérnök: Végtére is elismert író volt, úgy érvényesült, mint kevesek. Ahogy látom, főiskolai hallgatóként szervezték be. Most nem azért, de kik jártak akkoriban a Színház és Színművészetire? Vajon 64-ben végleg megszűnt a státusza, vagy csak új néven, más feladatkörben folytatta.
Ettől azért a Jobbikban még lehetnek taposóaknák.

Alfőmérnök 2012.10.29. 18:20:16

@Ravasz Cugel: "kik jártak akkoriban a Színház és Színművészetire? "

"Csurka István, Tarbay Ede, Moldova - akkor még Reich - György, Major Anna, Létay Vera, Rácz Margit, Kovács Ferenc, Szántó Judit." És Fakan Balázs, akitől idéztem.
www.filmkultura.hu/regi/2007/articles/profiles/fakan-legendarium.hu.html

Régebben én is bevettem a dumát, hogy Csurkát csak beszervezték, de nem jelentett; ma már nem hiszem el.

Persze, a jobbik is tele van ügynökkel, ezt nem is vitattam.

Ravasz Cugel 2012.10.29. 18:35:03

@Alfőmérnök: Talán ezért kéne lezárni a dolgot úgy, hogy minden aktát nyilvánosságra hoznak. Vajon hányan maradhatnának a politikában, ha hoznának egy törvényt, hogy volt ügynökök és tartótisztek nem láthatnak el közfeladatot?
Emlékszem, amikor Csurkát elkezdték ügynöközni, úgy vágott vissza, hogy az őt zargató egyik politikust úgyszintén ügynökmúlttal vádolta. Demszky Gáborról van szó. Erre Demszky úgy védekezett, hogy valóban megkeresték, de ő nemet mondott, amiért ellehetetlenítették az életét. Ezért újra bement, és kérte, hogy ne tegyék ezt vele. Meghallgatták sirámait, és hagyták érvényesülni. Így lett ő egy mozgalmár, egy rendszert buktató nagy ember.
Ha valahol sosem lesz rendszerváltás, az Budapest.

Alfőmérnök 2012.10.29. 19:10:04

@Ravasz Cugel: Ja, de ahhoz előbb fel kéne oldani a mágnesszalagok titkosítását. Merthogy jelenleg 2060-ig (LOL) titkosítva vannak. A Történeti Levéltárban meg egy csomó aktát megsemmisítettek. Valószínűleg Csurkáét is. És persze az SZDSZ-es és egyéb férgekét is.

Ravasz Cugel 2012.10.29. 19:46:08

@Alfőmérnök: Akták megsemmisítésével nem mennek sokra, mert azokra különböző más hivatalokban utalások lehetnek, és az már elég. Mindenesetre az beszédes, hogy ennyire tartanak a nyilvánosságra hozataltól. Létezik egyfajta fetisizmus is, hogy a bűnös megtartja emlékbe a bűnjelet/bűnjeleket.

tevevanegypupu 2012.10.30. 08:09:38

@tesz-vesz:

Pedig ha tobb szavazot szeretne a jobbik - es foleg finomabb lelku ertelmisegieket is, mert azokbol azert eleg keves szavazojuk van - enyhiteniuk kell a politikajukon. Akasztofa, ostorpattogtatas, buzizas csak elriasztja oket, pedig a jobbiknak vannak figyelemremelto, az orszag erdekeit valoban szolgalo javaslatai. De tudja sokszor a politikusai olyanok mint a Klukluxklan emberei, epp csak a csuklya hianyzik roluk.Nezze meg a tobbi nacionalista partot Europaban, hasonlitsa ossze oket a jobbikkal, mindjart latja mirol beszelek.
Statarialis targyalas haborukban, de legfokeppen veresszaju avh-s komcsik, vallasi fanatikusok szokasa volt, maga Szamuely Tibor modszereivel szeretne megoldani a letezo problemakat?

tevevanegypupu 2012.10.30. 08:09:38

@tesz-vesz:

Pedig ha tobb szavazot szeretne a jobbik - es foleg finomabb lelku ertelmisegieket is, mert azokbol azert eleg keves szavazojuk van - enyhiteniuk kell a politikajukon. Akasztofa, ostorpattogtatas, buzizas csak elriasztja oket, pedig a jobbiknak vannak figyelemremelto, az orszag erdekeit valoban szolgalo javaslatai. De tudja sokszor a politikusai olyanok mint a Klukluxklan emberei, epp csak a csuklya hianyzik roluk.Nezze meg a tobbi nacionalista partot Europaban, hasonlitsa ossze oket a jobbikkal, mindjart latja mirol beszelek.
Statarialis targyalas haborukban, de legfokeppen veresszaju avh-s komcsik, vallasi fanatikusok szokasa volt, maga Szamuely Tibor modszereivel szeretne megoldani a letezo problemakat?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.02. 12:57:22

@Ravasz Cugel: csurka 90 előtt ügynök volt, és szerintem 90 után is a régi rendszert támogatta, aképpen, hogy élére áll az ellenzéknek, hát nem ezt játsszák már 60 éve? állítólag a rotsildok a csatában mindkét seregnek adtak kölcsönöket, pontosan ez megy a rendszerváltáskor, demszkiékkel, fidesszel és csurkával.

"...Vass Csaba szociológus is, akiről „Lali” elmondta, hogy Horn Gyula ellenlábasa a miniszterelnök-jelöltségben. "

most meg " Vass Csaba, a Károli Gáspár Református Egyetem tanszékvezető tanára a régi társadalmi felépítésünkről tart előadást, melyet a Szent Korona határozott meg."

az fkgp-s Várhelyi András ma a Vitézi Rend főkapitánya, miközben

"Becsületsértési pert nyert első fokon Várhelyi András kisgazda országgyűlési képviselő G. Nagyné Maczó Ágnes FKGP-alelnök ellen
A kisgazda országggyűlési képviselő azért indított személyiségi jogi pert G. Nagyné ellen, mert az a televízióban azt állította, hogy Torgyán környezetében moszkoviták, kommunisták, maffiózók és ügynökök találhatók és példaként Várhelyi Andrást említette."

A saját magát “a magyar civil együttműködés lapjaként” definiáló portál felelős szerkesztője Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese, és ő a portált kiadó GerillaPress Kft. egyik tulajdonosa is. A 2011. szeptemberében bejegyzett cég tavaly három hónap alatt 8 millió forint bevételre tett szert. Érdekesség, hogy a GerillaPress Kft. adja ki a PestiSrácok oknyomozó blogot is, míg a Polgár Portál jelenleg leginkább az október 23-ára időzített Békemenetet népszerűsíti.
atlatszo.hu/2012/10/29/huth-gergely-udv-a-tenycsardaban/

a pesti srácok blog megírja simicska és orbán korrupcióját is, miközben békemenetesek a vezetőjük, hát nem furcsa?
tehát mindkét ellentétes oldalt finanszírozza, irányítja az ellenséget, úgy hogy az élére áll. utat mutat neki.

a jobbikban vannak, de most is kitették ezt a retardáltat, nem a pártelitben vannak, ahogy más pártoknál, lásd antall, orbán, mszp, szdsz, lmp.

elképzelhetetlen hogy a cigányok miatt beküldik a békefenntartókat. ez csak a külföldiek magyarok ellen való hergelésére szolgál, illetve nem véletlenül hozzák le itthon se ezeket, frusztrálják a magyarokat, ennyi.

a csendőrség semmit, a gazdaságot alapjaiban át kell alakítani, túl nagy szerepe van a bankoknak, és a termelő szektornak meg túl kevés, erre kéne egy zseniális közgazdász.
kkbk.blog.hu/2011/04/11/a_szabadpenz_rendszere_kizarja_a_spekulaciot

nem látom a tőzsde értelmét se, úri kaszinónak tartom. semmi másnak.
mi lenne ha elfognánk sorost és a tömlöcből kérdeznénk ki?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.02. 13:05:00

@Ravasz Cugel: nem látom értelmét a nyilvánosságrahozásnak, mert sokat megsemmisítettek.
pl orbánét

demszky nagy komcsi gyereke, biztos vagyok benne, ő nem hinném hogy nagyon jelentett volna, de lehet hogy az apja beküldte a irodába, hogy így szerezzen előmenetelt, kapcsolatokat.
nyári diákmunka a komcsiéknál.

az utalásokat is megsemmisítettek, az szdsz-es kenedinek ez volt a munkája, mikor felügyelte a bizottság munkáját. sok ember dolgozott ezen volt idejük, vagy 30 év.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.02. 13:10:57

@tevevanegypupu: az értelmiségnek értenie kell, hogy ez nem a finomkodások korszaka, arra kell szavazni ami nem posztkomcsi, kezdetnek ez is elég.
vagy ez, vagy egy véres (tehát hiteles) forradalom.

már megint európa, többet ne írd le azt a szót.

az angol nick griffin mondott már durvábbakat is.
nem én görgey módszerével szeretném megoldani a problémákat
volt már itt a linkje:
@tesz-vesz:

ne legyél már ilyen gyengeszívű, ezzel semmit nem tudtok megoldani exmszp-s.
szamuely ártatlanokat ölt, én halálbüntetést csak bűnösökre alkalmaznék, ne legyünk fogyatékosok már, köszi.

tevevanegypupu 2012.11.02. 18:14:47

@tesz-vesz:

Szamuely sajat kezuleg lotte fobe voroskatonait is ha eppen ugy hozta a helyzet..Ez a halalbuntetes - barmennyire is megerdemelt lehet nemely esetben - nekem megiscsak elore megfontolt, hideg fejjel elovetett gyilkossagnak tunik. Meg akkor is, ha a torveny kotelez vegrehajtasra. Es sokkal nagyobb buntetesnek tartom az eletfogytiglani elzarast, amikor a megerdemelt buntetes letoltese alatt elete vegeeig van ideje morfondirozni az eliteltnek azon amit tett, es erezni a bezartsag, kirekesztes mindennel nehezebben elviselheto sulyat. Van aki megerdemli.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.03. 00:02:21

@tevevanegypupu: kapaszkodj meg, a halálbüntetés tulajdonképpen intézményesült bosszú, intézményesült gyilkosság.
az hogy tudjuk hogy orbán és gyurcsány bűnös a hazaárulásban akár nevezhető előre megfontoltságnak is, hisz nem tegnap jöttem erre rá.
de ha nem találunk megfelelő bizonyítékokat és tanúvallomásokat, akár életfogytig tartó börtönt is kaphatnak. a halálbüntetés az elrettentésről szól ebben az esetben, tehát arról hogy az elkövetkezendő vagy 6 generációnyi politikusnemzedék többet ne lopjon a néptől se filléreket, se milliárdokat.

nem hallottam arról hogy szamuely vöröskatonát ölt volna, ha igen, nem is különösebben izgat. komcsi leszámolás egymás között, kávét

tevevanegypupu 2012.11.03. 10:09:45

@tesz-vesz:

Magat nem erdekli, hogy Szamuely sajat embereit lodozte sajat kezuleg fobe..Pedig ez nagyon jellemzo, mert nem am lopkodasert, eroszakert es gyilkossagokert tette ezt, hanem mondjuk egyetlen toltenyert amivel a szerencsetlen valami tuzet gyujtott. Meg csak statarialis targyalas sem volt..
Nagy szerencse, hogy maga legalabb valamifele bizonyitekokat keres arra nezvest, hogy Orbant es Gyurcsanyt felkothessek..termeszetesen egyenlo buntetest szanva nekik, hiszen ugyebar a maga szemeben egyforman bunos mindketto. Na ezert nem lenne jo, ha a jobbik valaha is hatalomra kerulne, emiatt az elvakultsag miatt (tobbek kozott). Eltekintve attol, hogy a halalbuntetest tovabbra is elore megfontolt gyilkossagnak tekintem es soha meg nem fordulna a fejembe, hogy mondjuk Gyurcsanyt halalra kellene itelni..Orbanrol nem is beszelve.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.03. 12:26:17

@tevevanegypupu: miről beszélsz? hol van hogy szamuely a saját katonáját lőtte le? hogy jön ez ide?

mivel orbánnak is komcsi az apja, ugyanolyan ő is mint a mszmp-s gyurcsány, vagy a komcsi apájú demszky
még véletlenül se kattints a linkekre, minek:
kkbk.blog.hu/2012/11/03/a_keresztapa_9

Orbán: Az IMF a mi barátunk

"Arra a felvetésre, hogy a valutaalap azért akarhat pénzt adni, mert így tud beleszólni a magyar gazdaságpolitikába, a kormányfő úgy reagált: „ez egy rosszindulatú értelmezés, az IMF a mi barátunk”. Mint mondta, az IMF olyan bank, amely az államoknak ad pénzt, és ezért cserébe elvárja azokat az intézkedéseket, amelyek biztosítják, hogy visszakapja a pénzét."

mi a rosszindulatú értelmezés, akkor mégegyszer
nem ezért vonultak fel a Széles-féle Békemeneten az emberek "Nem leszünk gyarmat" feliratú táblákkal?

A fidesznek nincs félni valója, mert van egy olyan törzsszavazótábora akik nem gondolkodnak, hanem hisznek.

ezek az emberek nem tudják értelmezni a demokráciát, azt hiszik, a kedvenc pártjuk egy focicsapat, és ők a szurkolóik, a rajongóik, és ennek alávetik a maradék eszüket is, szerencsétlen hülyék

tulajdonképpen a gerinctelen viselkedés, a folyamatos hazudozás és milliárdok ellopása már épp elég egy politikusnak ahhoz, hogy felkössék, ezek pedig tények, a bizonyítékok megvannak. már csak az ítélet kéne.
kkbk.blog.hu/2012/10/29/angyan_pecsen

"a halalbuntetest tovabbra is elore megfontolt gyilkossagnak tekintem"
mi az hogy továbbra is annak tartod?
nem is cáfoltam...

tevevanegypupu 2012.11.03. 13:38:47

@tesz-vesz:

Szemtanuk meseltek Szamuelyrol nekem meg voltak rokonaim akiknek volt szerencsejuk hozza.
Egyebkent nem mindegy mi volt Orbannak, Gyurcsanynak az apja? Tokmindegy, attol meg mindketto elhet es gondolkodhat egeszesn maskeppen, sot eppen azert elhet es gondolkodhat egeszen maskeppen. Kulonben - bar nem szerei hallani azt, hogy Europa - megiscsak kenytelen szamolni vele, hisz itt elunk, raadasul tagjai vagyunk az Europai Unionak. Ha azt hiszi, hogy Vona Gabor ettol majd el tud vonatkoztatni, ha esetleg (bar nem hinnem) valaha is tobbseget szerezne, nagyon teved..
A partok - mindegyik, a fidesz is - elsosorban parterdekeket szolgal, van amelyik kevesbe vagy amelyiknek csak az a celja, hogy a part megmaradjon es hatalomban legyen. Az Unio engedelye nelkul nem megy, hiszen a jobbiknak nincs akkora tamogatottsaga mint van a fidesznek. A jobbik nem tud parszazezer embert kivinni az utcara, ami azert megiscsak kicsit elgondolkodtatja az uniot meg talan meg Amerikat is. Orbant mar regesregen megbuktattak volna, ha nem lenne annyi tamogatoja akik hajlandoak is idonkent Budapestre utazni ezert. Vonaekat - ha nem engednek nagyon sok mindenbol - elsopornek..Gondoljon Le Penre, gondoljon Haiderre..

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.03. 15:21:58

@tevevanegypupu: és? hogy jön ide? pont azt mondtam, hogy ártatlanokat ölt.
én vmi linkre gondoltam amikor megkérdeztem hoyg honnan van ez.
a felmenőid vöröskatonák voltak?

orbán apja nélkül nem vitte ilyen sokáig, ahogy demszky, ahogy l. simon se. kellettek azok a kapcsolatok amikkel ők rendelkeztek, orbán apja befolyásos komcsi volt, meg is kapta a magánosítások során a bányákat.

gondolkodhat másként, de nem teszi. ugyanúgy gondolkodik, mi sem bizonyítja jobban, hogy biszkék és az mszp még köztünk van a hatalomban, gazdagon, épen , egészségesen, és elszámotlatás se történt, se margit híd, se m6, se semmi.

"sok kérdés érkezett... az elszámoltatás ügyében... én nem gondoltam volna, hogy ez még mindig ilyen erősen dolgozik ez emberekben ...."

Orbán Viktor miniszterelnök, 2010. december végén, Facebook

"sot eppen azert elhet es gondolkodhat egeszen maskeppen"

... mindegy... hagyjuk is, ebbe ne menjünk bele, hogy eörsiék, petőék, bauerék, nyilván nem fogják börtönbe küldeni ávós apáikat, ezért ők cinkosoka bűneikben, mivel akadályozzák az igazságszolgáltatást.

"Kulonben - bar nem szerei hallani azt, hogy Europa - megiscsak kenytelen szamolni vele, hisz itt elunk, raadasul tagjai vagyunk az Europai Unionak. Ha azt hiszi, hogy Vona Gabor ettol majd el tud vonatkoztatni, ha esetleg (bar nem hinnem) valaha is tobbseget szerezne, nagyon teved.."

ezt nem értem, de nem is érdekel, mondtam hogy nem akarom többet hallani az e-betűs szót
valahogy kevés a megfogható konkrétum a mondatban

vannak pártok ahol nem a pártérdek a legfontosabb, illetve amellett vannak más célok is, ilyen lehetne a jobbik is.
nem kell az unió engedélye egy párt alapításához Magyarországon jelenleg. se az "európa" se az "unió" szót nem akarom többet hallani.

"A jobbik nem tud parszazezer embert kivinni az utcara"

és ez hol szempont? amúgy ki tudna szerintem, de ez irreleváns minden témakörben. nyilván egy széles kellene hozzá aki finanszírozza a népet.

ahogy elképzelem, ahogy a fehér házban meg brüsszelben nézegetik uzsonna közben a békemenetes képeket és elgondolkoznak: "nézzétek már mennyi százezer tömeg, te, hagyjuk ezeket! legyenek szabadok, ne legyenek már gyarmat."

le pen? mi van vele?
haidert autóbaleset érte, ha gyilkosság is volt, akkor gondolja hogy a jók ölték meg? nem, valószínű hogy a rosszak, tehát haider jó volt. ha megölik vonát, nyilván ő is akkor lenne a jó, de viktorka még él és vonulgat.
mindez nyilván a békementes nyugdíjasoknak köszönhető.

tevevanegypupu 2012.11.03. 19:29:35

@tesz-vesz:

Egy videki parttitkar azert nem volt am olyan nagy hatalom, hogy barmit el tudott volna intezni, Bauer, Horn meg a budapesti zsidok apukai mar igen, ok komoly osszekottetesekkel rendelkeztek. De teny, hogy egy parttitkar fia elott azert konnyebben nyiltak ajtok es lehetosegek. Es az is biztos, hogy a partitkarokban eleg nagy ambiciok tomboltak, szoval nyilvanvalo, hogy a gyerekeiket is nyomtak elore, keresve osszekotteteseket, lehetosegeket. orban raadasul tehetseges is volt, ezt hamar meglathattak, nyilvan Soros sem adta a penzet akarkinek..
Nem lehetetlen - ha a budapesti belvarosi zsidosag, az szdsz kemeny magja befogadja Orbant, akkor most o lenne Gyurcsany es abban biztosak lehetunk, hogy Orban aztan nem buktatta volna meg olyan csufosan az mszmp-bol lett mszpt mint tette azt Ferenc.
Pechjuk volt, nagyon melletrafaltak Demszkyek, hogy Orbanekat ugy lekezeltek es felrerugtak, ha nem teszik, most is bent lennenek - Orban farvizen(-: - a Parlamentben. Dehat nem igy alakult, Orban meghasonlott, az szdsz inkabb Horn Gyulat es Gyurcsanyt valasztotta..

Tudja a leghiresebb es legtobb szobrot kapott politikusok, akikrol utcakat neveznek el es eletrajzokat irnak roluk legendakat teremtve korejuk szinte mind szornyu tevedeseket is elkovettek, sokan olyanokat, ami emberek ezreinek, szazezreinek eletebe kerult. Tonkretettek egzisztenciajukat, szivbaj nelkul leradiroztak varosokat a terkeprol, "szabaditottak fel" gyarmatokat a teljes bizonytalansagba hajtva ott elo embereket, kitettek oket a helybeliek bosszujanak, mikozben a vilag unnepelte oket..Orban ilyet nem tett.

Ha az eltunt, elrontott es megrabolt rendszervaltast keri valakin szamon, akkor nem ot kell elsosorban hibaztatni, sokkal inkabb az mdf-et es szemely szerint Antall Jozsefet. Nem veletlen, hogy rola mar el is neveztek az EU-ban egy jo nagy irodaepuletet, szobrot kapott es egesz mitoszt fontak a neve kore, pedig olyan kulonosebben meg csak nem is uldoztek soha.
Aki a mitoszt, szobrot es tiszteletet megerdemelne, az inkabb idosebb Antall Jozsef es Horthy Miklos lennenek..

Es probaljanak meg maguk jobbik szavazok kevesbe hevesek, gyulolkodoek lenni, mert ezzel nagyon sok szavazot veszitenek. Ez biztos.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.03. 21:30:00

@tevevanegypupu: ki tudja orbán apja párttitkár volt-e csak, és nem-e kgb-s, ávós, vagy 2/2, 3/3-mas? nyilván nem fogják az orrunk alá dörgölni, de tény az tény, hogy akkora hatalma volt, hogy több nagyértékű bányát kapott az mszmp-től, tehát volt ereje, ismeretsége, befolyása.

az elitzsidóság befogadta orbánt, hiszen az cionista és filoszemita, elmondása szerint Magyaro. mindig Izrael mellett fog állni. tudják hogy az szdsz-szel indult, és soros neki adta a pénzét, bizalmát.

a kiszsidók nem érdekesek, őket a heccmédiájuk befolyásolja, gumicsontot rágnak a gettóban, szegények elmebetegek a holokauszt óta. de már azelőtt is internacionalista kozmopoliták voltak.
csupán szerepként leledzik orbán a gettóban. a valódi arcát látja a főcionista soros.

orbán hamarosan megbuktatja a fideszt is, aki egy kicsit is értelmes, az látja milyen primitív orbán. nem tett neki jót, hogy már 25 éve folyamatosan beszél és hazudozik. látszik most már a végét járja, folyamatosan ellentmond saját magának a fogyatékos, emelik a gyógyszerét tán, azért nem képes érzékelni a való világot, ki tudja.

orbán nem ezreknek hanem millióknak nehezíti az életét a legkülönfélébb adókkal, emelésekkel, drágulásokkal, és az mszmp-s oligarcháival, a korrupciói, melyekre rábólint több milliárdos kieséseket okoznak, és tisztességes emberek elől veszi el a lehetőséget és a levegőt.
a felcsúti fociakadémia csaucseszkú parlamenjére emlékeztett, vagy inkább II. lajos kastélyaira, akik gyerekesen őrült hóbortjainak megvalósításában nem láttak akadályokat, csak éppen utóbbi kastélyok legalább szépek.

antall is ugyanolyan áruló volt mint orbán, egy rendszerváltást bármikor el lehet kezdeni, nem csak 90-ben. de orbán csak pofázik a fülkeforradalomról, tenni nem is kell, a hívői elhiszik, elég ha mondja.

nem jókedvünkben gyűlölködünk, ennek hosszú oka van.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.06. 14:41:54

@tevevanegypupu: ahogy te se jókedvedben gyűlölöd szamuelyt, nyilván hosszú oka van neki

tevevanegypupu 2012.11.06. 15:59:24

@tesz-vesz:

Hat persze, van szemelyes okom is - nagymamamekat egy idore a dicso 133 nap alatt bezaratta - de nem is kell hozza szemelyes ok, hiszen szornyetegek voltak ezek.

De azt hiszem maga fazistevedesben van, mert az orszag dolgat a rendszervaltasnal Antallek szurtak el tokeletesen. Tehetsegtelensegbol, tudatlansagbol, es hagytak zsarolni is magukat az szdsz-tol, az amerikai zsidoktol (Tom Lantos). Nagy tevedes volt Goncz Arpad is..Kiarusitottak, elloptak es megsemmisitettek szinte mindent.

Amiota beleptunk az Unioba, azota viszont nem nagyon rughatott sem Gyurcsany, Orban pedig foleg nem labdaba. Mas dolog viszont az, hogy Gyurcsanyt azert segitettek, neki mindent elneztek, ket kezzel szortak neki a penzt, nem erdekelte oket 2006, hiszen sajat fajtajuk lovette vizagyuval es gumilovedekkel a tomeget..

Orban remenykedett, hogy - azt kepzelte, hogy ugy van - a jo viszony ami az EU-hoz fuzte nepparti elnokhelyetteskent, majd atsegiti a kezdeti nehezsegeken..Arra viszont senki nem gondolt, hogy itthon ugyan elsoportek az mszp-t es foleg az szdsz-t, de ezeknek olyan jo kapcsolataik vannak, hogy az altalanos itthoni kozutalat ellenere is meg tudnak tenni mindent azert, hogy Magyarorszagot ellehetetlenitsek. Es ne kepzelje, hogy Vonaeknak barmi is sikerulhet abbol amit most elkepzeltek..

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.09. 17:19:57

@tevevanegypupu: lényegtelen mikor mit tett már antall, áruló volt, nem csak balek. orbán sem balek, hanem áruló, mondtam már hogy egy rendszerváltást bármikor el lehet kezdeni. de erre nincs szándék. milyen fázistévedés ez?
nem fogok szeretni egy árulót, egy teljesen primitív kommunista disznót, akire 100 tanácsadó próbálja fel az öltönyt, és te elhiszed a disznóról, hogy úriember, csakmert öltöny van rajta.
milliárdok ellopásáról tud személyesen orbán
a pletyka azt mondja, hogy nyerges orbán feleségének az intézője csupán, orbánnak is és feleségének is kommunista volt az apja.

gyurcsány is ugyanaz mint antall, orbán is ugyanaz mint antall, most hogy soros-ösztöndíjassal már nem példálóznál, mikor orbán és soros még mindig különösen jóban van,
most előhozod lantost, mint a az egyik fősátánt, ebben igazad is van, csakhogy nem emlékszel rá ugye, hogy pont a fidesz hozott létre tom lantos intézetet és védte bőszen lantos jó hírét?
kkbk.blog.hu/2010/09/27/tomlantos_es_caligula_lova

megzsarolták őket, nyilván, nem? nem azért hozták létre, mert szeretik lantost, hanem mert megzsarolták néha, tudod nagyon könnyű veled úgy vitatkozni, hogy még az asztalt se éred fel, bocsi.
nem érzed, hogy még benned sem áll össze ez az egész dolog? először rendezd a gondolataidat, próbáld meg azért hátha sikerül, édes Istenem.

vonáék nem soros-ösztöndíjasok, és nem akarnak intézetet sem szobrot állítani tom lantosnak.

Pados Feri 2012.11.09. 17:31:33

@tesz-vesz: Sok mindent összehordasz, de sok téves információd van úgy látom. Az "Orbán-bányák" történetét (bár tudtommal nem bányák, hanem egy bánya, a gánti kőbánya, legalábbis eredetileg csak az az volt) régen megírta már a balib sajtó "leleplező" cikkekben, talán emlékszel rá, hogy az első Orbán-kormány idején pont olyan sláger volt az orbánbányákozás náluk, mint most pl. a baltásozás.
Orbán apja nem "kapott bányát a kommunistáktól", a Fidesz adott neki pénzt egy MDF-fel közösen kapott székház eladásából rá, ez volt a "székházügy" ugyebár, a Fidesz "ősbűne".

Pados Feri 2012.11.09. 17:33:22

Továbbá Orbán Győző valóban csak egy vidéki párttitkár volt, pontosabban én úgy tudtam, a székesfehérvári tejüzem párttitkára volt egy időben. Gondolom fontos stratégiai üzem volt, ezért KGB-ügynököket telepítettek oda :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.12. 20:35:58

@Pados Feri: "Orbán apja nem "kapott bányát a kommunistáktól", a Fidesz adott neki pénzt egy MDF-fel közösen kapott székház eladásából rá"

:D haha , te tényleg ilyen buta vagy? minek szólsz bele, menjél vissza az építőkockák közé, azt tologassad a játékautót miszter.
tényleg ki kell fejteni? nem szeretném miszter, ne játszadozz velem, erre találták ki a gumikötelet. erre ott van az.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.12. 20:40:50

@Pados Feri:
vajon bauer apja tényleg raktárvezető, egyem a kis szívüket, majomka, hallottál már fedőállásról? vagy olyan állásról ami nem is volt, utólag csak azt mondták, mer ciki ma már?
könnyen lehet hogy titkosszolgálati ember is LEHETETT orbán apja,

a komcsi hatalom tény,

a több csak lehetséges fantazmagória.

Bauer Miklóst a rabok csak “körmös-Bauer”-nek hívták, mivel előszeretettel verte le az áldozatok körmeit. De vajon melyik nyugati ország tűrné el, hogy az említett képviselő úr még ma is letagadja az apja viselt dolgait, illetve múltját? Apjának ÁVH alezredesi címe helyett Pető Iván raktári osztályvezetőt diktált be a Parlamenti Almanach évkönyvébe. [Forrás: Kubinyi Ferenc, Vaskorona, Bp. 1995]

tevevanegypupu 2012.11.14. 20:29:26

@tesz-vesz:

Hogyhogy mi van? Tisztaztuk nem? Maga szerint Orban es familiaja veszelyes kommunista volt a mult rendszerben, szerintem meg nem. Ebbol egyikunk sem enged, ugyhogy ugy ereztem megrekedt a tarsalgasunk. Legalabbis errol a temarol.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.15. 00:35:35

@tevevanegypupu: segítek: épp tom lantosról volt szó, tudod a sátán, kinek a fidesz épp intézetet állított.
erre kéne reagálni

amúgy mi az hogy szerinted nem volt komcsi ? ezt mire alapozod? a két szép szemére?

„…esetenként öntelt, beképzelt, rátarti magatartást tanúsít...társaihoz való viszonyában néha képmutató, érdek centrikusság jellemzi. Képességeit közepesre értékelik…ideáljai a szellemi foglalkozást gyakorlók, ezek közül is azok, akik nyilvánosan szerepelnek. Középiskolában KISZ-tag volt, társadalmi megbízatásait megelégedésre végezte. Intenzitása mindenkori érdekeinek függvénye. Tudati fejlődését pozitív irányban jelentősen elősegítette apja sokrétű társadalmi elfoglaltsága, MSZMP tagsága. Az iskolában szervezett nemzeti és nemzetközi ünnepekre tudatosan és rendszeresen készült, azokon részt vett. Összességében társadalmi rendszerünkhöz hű fiatalnak jellemzik.”

A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság állambiztonsági szervének Orbán Viktorról 1982. májusában készített környezettanulmányából

ORBÁN-t 1982-ben beszervezési céllal tanulmányozta a BM III/III-2 Osztálya, de beszervezésétől elálltak, 206-8/21/1982.sz, 11-2110/1982. számom környezettanulmány készült róla. Ez évben „VIKTÓRIA” fn-en a BM III/III-2-es Osztálya bizalmas nyomozás alá vonja. A nyomozást 1986-ban bizonyitékok hiányában megszüntetik.

ebben az országban mindenkit csak be akartak szervezni...

A '80-as években a Belügyminisztérium III/III-as ügyosztálya operatív nyomozást folytatott Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó ellen. Besúgókkal és lehallgatással igyekeztek információkat szerezni a házaspár szolnoki és fővárosi tevékenységéről, kapcsolatrendszeréről. Orbánt '82-ben megkísérelték beszervezni is - derül ki a miniszterelnök honlapján publikált dokumentumokból.

"lehallgatták és megfigyelték Orbánt és feleségét" aztán felvették Orbánt egy minisztérium vezetőképző intézetébe...
A megfigyelésekből kiderült hogy jó elvtársak vagy hogy?

Ha csak "megpróbálták" beszervezni, akkor az ügynökakták miért nem nyilvánosak? Milyen kínos lapok kerülhetnének elő onnan!

tevevanegypupu 2012.11.15. 17:09:59

@tesz-vesz:

Satannak azert nem neveznem Tom Lantost, ne tulozzunk, egy rendkivulien rsszindulatu pasas volt aki mindent megtett azert, hogy mar Antall Jozseffel is jol kiszurjon, es ha nem ugy totentek a dolgok ahogy o akarta, akkor amennyire csak tudta bemartotta magarorszagot Amerikaban. namarmost ha ennek a manusznak itthon intezetet kellett allitani, az nyilvan nem Orban egyeni otlete volt, hanem valamivel valakik rakenyszeritettek erre a fidesz kormanyt. Mert ha mar intezetet allitott fel a magyar kormany, akkor megtehette volna, hogy akarmelyik Nobel-dijasrol nevezze el, de nem Tom Lantosrol.

Ami pedig az ungyokaktakat illeti, azokat is meg lehet erteni. Az ugynokok, a titkos aktak es ez az egesz nemzetbiztonsagi szolgalat nem csak magya vonatkozasu, egeszen biztos, hogy volt kulfoldi erdekeltseg is..ami mostanra megint nagyon megerosodhetett. Antall nem merte nyilvanossagra hozni a rendszervaltasnal, amikor kellett volna es lehetoseg lett volna ra - ma nem nem lenne ez az egesz borzalmas helyzet - akkor mostanra valoszinuleg keso. Egyebkent nem tudom miert vannak oda annyira az ugynokaktakert, mikor a megbizok ott ulnek a Parlamentben szep koveren, elegedetten a demokracia kepviseleteben.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.29. 20:23:27

@tevevanegypupu: ó, neked kár adni ötleteket, én adtam azt az ötletet hogy rákényszerítették a nagyon iparkodó fideszre hogy intézetet állítson lantoskának, ha nem mondom köpni-nyelni nem tudtál volna.
rákényszerítették. és ennyi a történet. semmi tanulság. rákényszerítették, megtette, "szükséges lépés volt, mi mindent megtettünk, de rákényszerítettek" - sóhajtott fel a fidesz vezérkara, miközben a verejtéket törölték a homlokukról: "kemény, nehéz tárgyalássorozatokon vagyunk túl", csak azt nem értem, a prominens képviselők miért dicsérték az egekbe a parlamentben ezután tom lantost. erre is rákényszerítették őket? "az üzlet része volt" volt egy ilyen kiegészítés a szerződés alján, hogy nem elég felállítani, de szóban is dicsérni kell.
te figyelj nem akarsz velük beszélgetni erről? mégiscsak a te képviselőid, egyeztetnetek kell hogy ugyanazt gondolják mint te, téged képviselnek. meggyőzhetnéd őket hogy lantos nem nagy, csak olyan kissátán. egészen kicsike, de akkor se kéne állítani neki semmit se.

ha rákényszerítik a fideszt még szamuely tiborról is elnevez egy intézetet, csak rá kell őket kényszeríteni, és nem fogják ám meghallgatni, hogy a te ősödet bántalmazta, most meg fidesz-szavazó vagy. ez nem fogja őket érdekelni, hiszen ez is rájuk van kényszerítve

meg lehet érteni azt is az ügynökakták mellett hogy biszku kiemelt nyugdíjat kap. mindent meg lehet érteni csak orbán mondja azt a pajkos kis arcával, egyem a kis szívét. félnek. félnek a komcsiktól, meg lehet őket érteni, de meg ám, hát ki akar menni a savas betonkádakba? talán te bemennél? hát én se, utána meg még a végén ledarálnak, adjuk csak meg nekik a kiemelt nyugdíjat.

tudod mit? reménytelenül gerinctelen és ostoba vagy, már Mihint se tud megmenteni.

antall a komcsik barátja volt, múzeumigazgató volt már a diktatúrában, Aczél György és Schultheisz Emil egykori jó barátja volt. Csengey talán megtudta ezt, nem tudom. antallnak rabár ferenc volt a pénzügyminisztere, aki szdsz-es szívű volt. rákényszerítették, hogy rabár legyen a minisztere.

és orbán apját is rákényszerítették hogy bányája legyen a rendszerváltáskor.
és aprót is rákényszerítették hogy lövessen a tömegbe 56-kor, de tudod, a kamionsofőr ha véletlenül öl meg valakit az autópályán, nem szándékosan, akkor is felelnie kell bíróság előtt gyilkosság vádjával.
rákényszerítették hogy aludjon el a volánnál. a természet rákényszerítette.
de lényeg: most rosszabbul élnénk ha a fidesz nem állít tom lantos-intézetet, hiszen nyilván valamit nyertünk az üggyel.
tán csányi mégegyszer üzeletelhet nat rotsilddal, majd egy vidimeccsen nokiásdobozban viktor megkapja az osztalékot.

kkbk.blog.hu/2011/04/14/ifj_orban_gyozo_a_nagytestver_arnyekaban_3

tevevanegypupu 2012.11.29. 21:34:10

@tesz-vesz:

Ha Mihint mar nem tud megmenteni, akkor majd magahoz fordulok. De varjon amig szolok. Addig foglalja el magat valamivel. Mondjuk Orban kobanyajaban. Lenne ott munka maganak is: kavicsot valogatni.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.11.30. 14:01:43

@tevevanegypupu: ez olyan mint mikor csányi elvtárs ajánlott állást Ángyánnak.
hallott róla? biztos rákényszerítették csányit
de szóba hoztam már, ügyesen ki lett kerülve a választások előtti ígérgetés, és a választások utáni tett, orbánt rákényszerítették hogy csányi új mezőgazdasági gyárát avassa fel, ne pedig tartsa be a választási programját, tulajdonképpen az is egy szerződés - a néppel. amit megszegettt
kkbk.blog.hu/2012/10/29/angyan_pecsen
erről mi a véleménye?

hozzám nem kell fordulni a megmentéssel, mert a korábbi szövegkörnyezetből kiderült, én erre nemigen vállalkozhatok, mivel Mihint nem szerette ha az igazat írom le rólad, nyersen, egyenesen.

tevevanegypupu 2012.11.30. 14:25:50

@tesz-vesz:

Rolam irja le egyenesen es nyersen mindig amit gondol, ezennel fel van ra hatalmazva. Ne kimeljen,

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.01. 13:37:55

@tevevanegypupu: de szóba hoztam már, ügyesen ki lett kerülve a választások előtti ígérgetés, és a választások utáni tett, orbánt rákényszerítették hogy csányi új mezőgazdasági gyárát avassa fel, ne pedig tartsa be a választási programját, tulajdonképpen az is egy szerződés - a néppel. amit megszegettt
kkbk.blog.hu/2012/10/29/angyan_pecsen
erről mi a véleménye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.06. 19:54:23

@tevevanegypupu: "Dehogy gondolom, hogy veletlenszeruen kerultek magankezbe, eleg megnezni kik kaptak meg."

orbán apja?
tehát akkor elismered, hogy orbán apja vérkomcsi?

orbán a wikipédia szerint a katonaságig hitt a kommunizmusban, ezt elismered?

tevevanegypupu 2012.12.08. 20:51:36

@tesz-vesz:

"reménytelenül gerinctelen és ostoba vagy.."

Akkor ha ilyennek tart, miert akar velem vitatkozni? Annyi okos ir ide a mandinerre.:)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.10. 12:10:29

@tevevanegypupu: erre kéne válaszolni:

@tesz-vesz:

vagy az ángyán-féle kérdésre kéne reagálni,

lassan már én is rájövök, hogy kár a bogarakat megpróbálni szolmizálni tanítani, úgyse fognak egy értelmes hangot se kiadni
de attól még jobb lenne, ha sikerülne vmi értelmes szót kinyögnöd, erre várok. merthogy arra nem jöttél rá hogy lantossal, sorossal mind zsákutcába futottál, talán majd rájössz l. simonnál, Ángyánnál.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.28. 20:50:23

@tevevanegypupu: na mi van? kényes a beszélgetés?
csak nem derogál?:)

"Dehogy gondolom, hogy veletlenszeruen kerultek magankezbe, eleg megnezni kik kaptak meg."

orbán apja?
tehát akkor elismered, hogy orbán apja vérkomcsi?

orbán a wikipédia szerint a katonaságig hitt a kommunizmusban, ezt elismered?

tevevanegypupu 2012.12.28. 21:10:48

@tesz-vesz:

Miert maga nem hisz a kommunizmusban? "Kinek-kinek szukseglete szerint.." Nem szep idea ez?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.28. 21:18:21

@tevevanegypupu: nem jó válasz, félremenne az én válaszom is,

a komcsikról mint hatalmasokról beszélünk most

én kérdeztem, arra kell válaszolni

tevevanegypupu 2012.12.28. 21:27:20

@tesz-vesz:

A komcsik sosem voltak hatalmasok, felelmetesek voltak. Azok akiket ugymond felemeltek vagy kiemeltek a szegenysegbol, tanulhattak es a part reven elerek egy bizonyos polcra, gondolom hàlàsak voltak nekik, ez ertheto.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.28. 21:35:17

@tevevanegypupu: hány éves vagy? 6?

60 évig ők voltak a hatalom, élet és halál urai, itt diktatúra volt
minek beszélgetek veled? nem vagy méltó, ostoba vagy reménytelenül. egy tipikus fideszes, mszp-s
még csak azt a fogalmat se tudod értelmezni, hogy hazaárulás; jó és rossz

tevevanegypupu 2012.12.28. 21:54:45

@tesz-vesz:

O, edes Istenem, nem mindegy az maganak, hogy mit hogyan ertelmezek? A lenyeg, hogy maga helyesen erti.:)

picur3ka 2012.12.29. 10:18:54

@tesz-vesz:

Kinn volt mar Orban akkor a pellusbol?

Csak ugy kerdem, nem tudom, hany eves kortol szerveztek be.

picur3ka 2012.12.29. 10:26:51

@tesz-vesz:

A Lantoska Intezetet, 2009-ben alapitottak, kozvetlenul a halala utan. Ertekeljen, a meg nem valasztott Bajnai ME urral!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.29. 14:53:22

@picur3ka: nem. akkor még csak javaslat volt. és elkezdték, de a fidesznek semmi kifogása nem volt a személy ellen. a parlamentben még meg is védték mikor a jobbik támadta, a fideszesek védték meg tom lantos személyét

kkbk.blog.hu/2010/09/27/tomlantos_es_caligula_lova

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.29. 14:55:17

@tevevanegypupu: de most már teljesen mindegy, eszed amennyi látszik, és még szándék sincs hogy felállj a sötét, koszos gettóból, amibe születtél.
én mindent megpróbáltam, de aki pontos kérdésekre se akar/tud válaszolni, az jobb ha inkább csendesen kihal.

tevevanegypupu 2012.12.29. 16:13:34

@tesz-vesz:

A szomoru helyzet az, hogy maga is ki fog halni a nagy eszivel egyetemben ugyanugy mint en. Ambar maga nem csendesen, hiszen a felfuvalkodott varangyosbeka altalaban nagy durranassal robban szet.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.12.30. 18:21:44

@picur3ka: megmondta már hivatalosan a saját oldalán hogy 82-ben

"A '80-as években a Belügyminisztérium III/III-as ügyosztálya operatív nyomozást folytatott Orbán Viktor és felesége, Lévai Anikó ellen. Orbánt '82-ben megkísérelték beszervezni is - derül ki a miniszterelnök honlapján publikált dokumentumokból."

lévai is egy komcsi kölyke

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.01.01. 15:59:24

@tevevanegypupu: az ángyán-ügyről kéne mondani egy szubjektív véleményt, hogy még kutyába vegyelek
süti beállítások módosítása