Mi minden van egy kanna termelői borban?
2012. október 09. írta: Redakció

Mi minden van egy kanna termelői borban?

Érdekes kísérletet végeztek a közelmúltban a Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet munkatársai. Tizenöt félédes-édes bort vásároltak Tokaj, Bodrogkeresztúr, Tarcal, Mád, Tállya, Sátoraljaújhely településeken olyan helyeken, ahol ki volt írva, hogy van eladó bor. A vizsgálat eredménye megdöbbentő.

Bukovics Martin tudósítását Mandiner.bor aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr524829145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ma chi è questo Joker? 2012.10.09. 18:49:05

Az aloldal az olyasmi, mint az alember? ;)

Bell & Sebastian 2012.10.09. 22:50:34

Mivel évekig vettem sárga muskotályt onnan 2 literes PET palackban, névtelen pincéből, három-ötvenért literjét és megvesztek érte a gyanútlan áldozatok, nehezen hiszem el a sztorit.

Aki olyan hülye, hogy kóstolás nélkül, vaktában vesz bort, az meg is érdemli a sorsát. Nem messze innen termel egy régi motoros (mutogatták a tévében mindkét rendszerben), minden bora ihatatlan, de azért ki van dekorálva plecsnikkel gazdagon, így van példa az ellenkezőjére is.

Az nem lehet, hogy az egész borvircsaft egy nagy, büdös maffia?

S=klogW 2012.10.10. 04:48:18

@Bell & Sebastian: dehogynem lehet, ugyebár. mint ahogy pl. az ebtenyésztők meg az összes ilyen szervezet

pcmci 2012.10.10. 09:55:28

@Bell & Sebastian: ismerős termelő a cuvéejével indult egy helyi versenyen, mindegyhol. a keverést nem hasraütésre végezte, hanem laborban mért értékek alapján házasított. az értékelő bizottság egy korty után kizárta azzal, hogy ecetes a bora. újbóli laborvizsgálat szerint nem. később a bírák is elismerték ugyan, hogy tényleg jó a bora, de ez már eső után köpönyeg ugye. azóta nem indul versenyeken, mert ez elég bizonyság volt számára, hogy a haverok leosztják egymás között a lapot...

azt persze nem állítom, hogy mindenhol ez megy, de azért a magyar vircsafttól nem áll távol a sztori, ez meg a cikk szerint "szubjektív vizsgálat" eredményét is áthathassa kicsit.

Bell & Sebastian 2012.10.10. 10:45:44

@S=klogW: @pcmci: Egy profi olyan minőséget tud, amit a kedves vevőnek csak akarni tetszik. Itt a környék összes nagymenője ugyanattól a borásztól vesz és fölcímkézteti magának, hogy benevezzék ide-oda.

Nagyokat szokunk röhögni a különböző, kialakult sorrendeken. Általában a másodközlők tarolnak, az autentikus forrás meg veszít.

Mint hozzá nem értő, utálom a homokit, igyekszem vulkánit inni, de a görögök gyantását sem köpöm ki.

Most jön az, hogy ezekért a cirfandlikért ismeretlen helyen többnyire maradok a búzasörnél.

Tél tábornok 2012.10.11. 10:29:35

A bor csapvízből, denszeszből, cukorból és szőlőaromából készül. De ezt minden 6 év feletti magyar tudja. :D
süti beállítások módosítása