Újra betörtek a Nyolcak Bécsbe
2012. szeptember 13. írta: Redakció

Újra betörtek a Nyolcak Bécsbe

Közel száz évnek kellett eltelnie, de a magyar avantgárd zászlóshajója, a Nyolcak művészete újra bemutatkozik Nyugaton: az első lépcsőfok Bécs, ahol a Kunstforum ad helyet Berény Róbert és társai ma is felkavaró, színpompás kiállításának.

Bécs, 2012 szeptembere: a császárváros továbbra is tejszínhabfehér birodalmi középületekkel, Habsburg-sárga barokk templomokkal és zöldellő Ringgel hozza a jól ismert (nyárs)polgári lusta kényelmet, amit még mindig inkább élvez, mintsem un a Kelet-Európából Bécsbe szabadult magyar honpolgár. A Monarchia-emlékek külcsíne alatt azonban mindig is élénk kulturális élet folyt, csak az osztrákok a Vasfüggönynek és az ezzel járó kulturális szétszakíttatásnak köszönhetően elfelejtették a keleti szomszédok művészeti hagyományait. Ideje ismét felvenni a fonalat, és a Nyolcak újbóli bécsi bemutatkozása alkalmas arra, hogy a magyar kultúra egy sokáig elfeledett korszaka újra bekerüljön a nemzetközi vérkeringésbe. A 2010-es pécsi és a 2011-es budapesti Nyolcak-kiállítás után a Bank Austria Kunstforum a nagy sikerű sorozat első nemzetközi állomása.

Rajcsányi Gellért tudósítását Mandiner.fesztivál aloldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr414774559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása