Uránbánya Pécs alatt?
2012. július 20. írta: Redakció

Uránbánya Pécs alatt?

  Egy ausztrál cég újra uránbányát nyitna Pécs mellett a bezárt bánya szomszédságában lévő bányatelkeken, ahonnan a város lakott területe alá is befúrnának. A pécsiek egy része örül az új munkahelyeknek, mások viszont féltik az ivóvízbázist és az egészségüket. Utánajártunk a várost megosztó bányanyitási terveknek.

  Bakó Bea helyszíni riportját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr174667645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.07.20. 14:04:58

Ez ugyanaz a Wildhorse, ami a szengazositasos projektet is vizsgalja.

blogs.ft.com/beyond-brics/2012/06/27/hungary-prepares-uranium-mine/#axzz21AC64QrX

A szengazositasos projektben strategiai szovetsegben van a kormannyal.

www.proactiveinvestors.co.uk/companies/news/45668/wildhorse-says-hungary-agreement-will-establish-coal-gas-as-alternative-to-shale-in-europe-45668.html
"The company will co-operate with the Hungarian government in drawing up the legislative and regulatory framework to develop the country’s underground coal (UCG) resources."

Egyebkent en tamogatom. Ha megeri kitermelni, termeljek ki (eddig nem erte meg). Mert ha nem, akkor marad a siras, hogy a pecsiek nem kellenek senkinek.

www.bama.hu/helyi-ertek/velem-en/nem-kellunk-mar-senkinek-452730
"Az ok Pécs, meg Baranya. Úgy általában is, de most főleg. Mert már évek óta nem történik itt semmi sem. Elvagyunk, végül is, nem haltunk még éhen – de nagy jövőt nem tervezünk. Élünk, egyik napról a másikra. Vegetálunk. Terveink nincsenek, vagy ha vannak, akkor azokban még véletlenül sem szerepel sem Pécs, sem Baranya."
süti beállítások módosítása