Kommentszűrés
’12 júl
16
15:15

Bándy Kata, a halálbüntetés és a gyász vámszedői

Írta: TuRuL_2k2

halalbuntetes_injekcio.jpg

  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem meglepő, hogy a pécsi pszichológusnő halála is felkorbácsolta az indulatokat, most azonban nem a halálbüntetést újra és újra követelő Jobbik állt elő ezzel a javaslattal, hanem a Fidesz frakciójában ülő kisgazdák.

  A Kisgazda Polgári Szövetségpárt közleménye szerint „elfogadhatatlanok azok az ellenérvek, amelyek azt kívánják bizonygatni, hogy az állam nem jogosult az emberi élet elvételére”. Most tekintsünk el attól, hogy a valaha szebb időket megért, történelmi párt utód-utód-utódentintása még a KDNP-nél is kevésbé létező szervezetként rendelkezik képviselőkkel az országgyűlésben (eddig azt sem tudtam, hogy már így hívják őket, a Szövetségpárt mindenképpen korszakos jelentőségű nyelvi innováció): egy magát minden bizonnyal kereszténynek valló politikai erő hogyan léphet túl ilyen egyszerűen az Újszövetség alapvető tanításain, s miként követelheti vissza az Ószövetség szemet szemért, fogat fogért törvényét? 

  A demokrácia, a népfelség egyik feloldhatatlan – és így korlátjait szépen megmutató – ellentmondása, hogy a nép halálbüntetést akar, választott képviselői viszont kevés országban adják ezt meg neki, sőt, a legtöbb államban komoly nemzetközi szerződések tiltják ezt a büntetésnemet. Éppen ezért nagyon felelőtlen dolog a tömegek indulatára és vérszomjára (keresztre vele!, ugye) játszva napirendre venni a kérdést.

  A végére még egy rövid kitérő. Talán kevésbé veszélyes, de legalább ilyen ízléstelen, ha valaki Bándy halála apropóján csupa felkiáltójel, csupa szirup bejegyzéseivel szörfözik a lakossági lájkok és megosztások áradatán (persze hősünk amúgy sem túl válogatós, máskor koporsókkal pózol egy megindító, exkluzív Facebook-fotó kedvéért). 

Címkék: halálbüntetés Bándy Kata Vujity Trvtko Kisgazda Polgári Szövetségpárt

A bejegyzés trackback címe:

http://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr174659903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok? 2012.07.19. 12:03:08

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ...

Trackback: Fölmentünk vagy negyvenheten 2012.07.17. 21:37:56

Gyilkosság, bőrszín, halálbüntetés.Emberi jogok meg minden.     Nem voltunk soha puszipajtások, ez nyilvánvaló, de azért szegről-végről (és később az enigmatikus decsi gróf révén is) ismertük egymást. Középiskoláb...

Trackback: Ki a gyilkos? 2012.07.17. 12:51:52

Sok külföldön élő magyart is elért a Facebookon és a többi közösségi oldalon terjedő kérés a múlt héten, hogy keressünk együtt egy lányt, aki Pécsett tűnt el egy éjszakai séta után. Egyedül, buli után hazafelé, egy rossz hírűnek tartott környéken. Érte...

Trackback: Ki a gyilkos? 2012.07.17. 12:50:44

Sok külföldön élő magyart is elért a Facebookon és a többi közösségi oldalon terjedő kérés a múlt héten, hogy keressünk együtt egy lányt, aki Pécsett tűnt el egy éjszakai séta után. Egyedül, buli után hazafelé, egy rossz hírűnek tartott környéken. Érte...

Trackback: A Bándy gyilkosság margójára... 2012.07.17. 12:13:37

Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a Főváros a vidéket, a vidék a Fővárost. Gyűlölik a bevándorlókat és a kivándorlókat, de gyűlölet tárgyai ...

Trackback: Ecce occisor: Bándy Kata, Pécs 2012.07.17. 10:00:56

2266 A közjó védelme követelményének megfelel az állam erőfeszítése annak érdekében, hogy az emberi jogokat és a polgári együttélés alapvető szabályait sértő magatartásformák terjedését megfékezze. A törvényes közhatalomnak joga és kötelessége a vétség...

Trackback: Irgalmat az ártatlanoknak! 2012.07.17. 00:50:56

Köztudomású, hogy a rendőrség határátlépési kísérlet közben elfogta a Bándy Katalin rendőrségi pszichológusnő meggyilkolásával alaposan gyanúsított P. Lászlót. Az is köztudomású, hogy ezt a bűncselekményt az illető töredelmes, bár kevéssé valószerűnek ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

annamanna 2017.06.25. 05:57:49

@Doomhammer: Hát persze, vele is dúlt a love. A barátnőjét is annyira szereti, hogy pénzért keféli kamerák előtt. Csak a pénzt nem szereti, mert attól igen hamar megszabadul.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.06.25. 20:40:21

Szikszói kettős gyilkosság, kit tudná feledni? 2011 áprilisában megöltek Szikszón egy idős házaspárt, állítólag brutális kegyetlenséggel.

Akkoriban Szikszó polgármestere kicsit kódoltabban, a kuruc.info viszont annál nyíltabban utalgatott arra, kiket sejt a bűncselekmény mögött.

kuruc.info/r/2/77917/
"Szikszó polgármestere épp ezért közleményében arra kéri Magyarország miniszterelnökét, hogy gondolja újra a rendőrség anyagi, szakmai, erkölcsi támogatásának lehetőségeit. Hozzátette azt is, a brutális bűncselekmények megakadályozása, megfékezése nemcsak rendőri, közbiztonsági kérdés. Szavai szerint nem született meg az a kormányprogram, amely kezelni tudná a mély szegénységben élők problémáit: a Szikszón élők azt tapasztalják, hogy a kilátástalanság egyre erőszakosabb és brutálisabb eseményekhez, bűncselekményekhez vezet."

A tettesek azóta sincsenek meg, most álrendőröket keresnek.
www.borsonline.hu/aktualis/alrendorok-oltek-meg-a-szikszoi-hazaspart/134608
"– Információk merültek fel arra vonatkozóan, hogy a pár életvitele és tevékenysége alapul szolgálhatott a bűncselekmény elkövetéséhez. Várjuk mindazok jelentkezését, akik konkrét tudomással bírnak a házaspárral üzleti kapcsolatba került személyekről. Azok is jelentkezzenek, akik sérelmére magukat rendőrnek kiadó személyek bűncselekményt követtek el – közölte az ORFK kommunikációs osztálya."

Mivel a mélyszegénységben élők szokták álrendőrnek kiadni magukat.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.06.26. 11:34:34

Hát ez sok hasonló esetet megmagyarázna.

mno.hu/bunugy_baleset/vizsgalni-fogjak-beszamithato-e-a-pecsi-fekete-angyal-2404977
"Részletes, feltáró jellegű beismerő vallomást tett az az ápolónő, aki a gyanú szerint tudatmódosító szerrel „mérgezte” kollégáit. Arra azonban egyelőre nem adott magyarázatot, hogy mi volt az indítéka. Ezt mondta lapunknak Egerszegi Zoltán pécsi ügyvéd, aki jelenleg kirendelt védőként látja el a meggyanúsított ápolónő védelmét.

A pécsi rendőrkapitányság a múlt héten vette őrizetbe súlyos testi sértés gyanúja miatt a nőt, aki egy pécsi kórház ápolónője. A harmincas évei elején járó nőt azzal gyanúsítják, hogy munkahelyén, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ neurorehabilitációs osztályán „mérgezte” a kollégáit, kávéjukba, teájukba tudatmódosító szereket kevert. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.06.27. 10:01:00

@Doomhammer:
Természetesen ez se tudott magyarázatot adni a tettére, ahogy az karácsonyi éjféli mise után hazafelé tartó nőt megtámadó pécsi fiatal se.

Bizonyára a mediterrán napfény teszi, hogy Pécsen ilyen furcsákat cselekdnek az emberek ok nélkül.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.06.28. 09:37:36

Az arnóti gyilkosság vége: 8 év 8 hónap jogerősen.

civishir.hu/bun/2017/06/itt-az-arnoti-gyilkos

Ez az az eset, ahol a 27 éves elkövető elment anyja új élettársának a házához, mivel az anya elhagyta a családját - az apját és az elkövető három testvérét.

Hogy a testvéreit megvédje, Molotov-koktélt dobott a házra, majd a baltával kirohanó házigazdát szíven szúrta. Önvédelemből.

kgb2781.uw.hu/bk.html#c24362879

A falu az elkövetővel érez együtt!

Mondani se kell, magyarbűnöző volt, ez az elkövetés módjából (családbűnözés, sunyi támadás) teljesen egyértelmű.

A bíróság nem vette meg az önvédelmi érvet, bár talált enyhítő körülményt.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.06.28. 23:17:32

@Doomhammer: Kivel érezzenek együtt? A sértettel? Az már meghótt, szegény, fődbe tették.
Annak már mindegy.

De az elkövető! Az él. Az élő a fontos.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.07.02. 16:13:56

www.borsonline.hu/aktualis/ujra-olni-akart-a-kegyelembol-szabadult-kecskemeti-ferfi/135061

Ha a bűnözőket nem statáriálisan halálbüntetésre ítélő bírák felelnek a bűnöző minden bűnéért, amelyet a büntetés letöltése után valaha elkövet, akkor az életfogytiglanra ítélt bűnözőnek megkegyelmező köztársasági elnökkel mi legyen, ha a bűnöző újra ölni próbál?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.03. 09:29:37

@Counter:
A magyar emberek életét veszélybe sodró köztársasági elnököt meg kell fosztani a posztjától, ez nem is kérdés.

Viszont vádlottunkat a börtön jobb emberré tette, ez is nyilvánvaló.

kecskemetitorvenyszek.birosag.hu/targyalasi-jegyzek/20170628/folytatodik-szomszedja-fejbe-lovesevel-vadolt-ferfi-buntetopere
"A vádirat lényege szerint a vádlott és a vele jó viszonyban lévő sértett között vita alakult ki, mert a sértett a tulajdonában álló földterületet nem kívánta eladni a vádlottnak.

A vádlott emiatt indulatba jött és a sértettet egy-másfél méter távolságból, hátulról tarkó tájékon fejbe lőtte. A lövés következtében a sértett elesett, de eszméletét nem vesztette el, ugyanakkor az előzményekre nem emlékezett, magát rosszul érezte.

A történtek után a vádlott és a sértett testvére a sértettet közösen az orvosi ügyeletre szállították. A sértett az orvosi ellátás eredményeként életben maradt. A sértett sérülésének tényleges gyógytartama hat hónap volt, azonban a vádlott cselekményével maradandó fogyatékosságot és súlyos egészségromlást idézett elő a sértett egészségi állapotában. A vádirat tartalmazza, hogy a vádlottat korábban életfogytig tartó szabadságvesztés büntetésre ítélték, melyből kegyelemből szabadult."

Vajon mi lehetett a korábbi bűncselekménye, ami miatt életfogytiglant kapott? Csak nem valami "üzleti" ügy?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2017.07.03. 23:35:45

ti vagytok a kísértetek? mi lett a többi bloglakóval?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.04. 08:50:36

@Mr Falafel:
Sose volt több. A többi nikk a Mandiner fizetett alkalmazottja volt. Nem vette észre? Pedig annyira nyilvánvaló volt.

maroz 2017.07.04. 09:09:40

@Mr Falafel: Megadták magukat mind. Már csak Onoda hadnagy tartja a frontot három társával.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.04. 22:45:24

@Counter:
Hát persze, hogy katona volt.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/kegyelmet-kapott-most-fejbe-lotte-szomszedjat/qx4rwxs
"A vád szerint ugyanis Sz. Zoltán meg akarta vásárolni szomszédja, N. Jenő (49) telkét, amit a férfi nem akart neki eladni. Ezen Zoltán bedühödött, és közvetlen közelről kétszer tarkón lőtte Jenőt. A férfi csodával határos módon életben maradt, ám a támadás után semmire nem emlékezett, s maradandó károsodást szenvedett.

Sz. azonban állítja, nem ő lőtt, korábban azt vallotta, ő már vérző fejjel talált rá szomszédjára, akit ő maga vitt el a kórházba. A lőszerekre a kiérkező zsaruk találtak rá, addig senki nem sejtette, hogy Jenőt meglőtték. A férfi a tegnapi bírósági tárgyaláson is ezt hangoztatta: – Az én katonai múltammal olyan hibát nem követek el, hogy az eset után 2-3 nappal érkező nyomozóknak összelőporozott ruhát adok át. Már az árulkodó, hogy nem semmisítettem meg egy ruhát sem. Ha én lennék az elkövető, ilyet nem tettem volna – hangsúlyozta a férfi, aki rejtélyes kegyelméről is csupán annyit árult el: életmentésért kapta.

Az ügy egyik koronatanúja is segíthette volna a döntést, ám nem jelent meg a tárgyaláson. A férfi kijelentette, hogy csak akkor hajlandó vallomást tenni, ha a vádlott nincs jelen.

– Aki kegyelemért folyamodik, annak nagyon bizonyítania kell, hogy érdemes erre, s nem veszélyes a társadalomra. Kegyelmet csakis a köztársasági elnök adhat – magyarázta a Blikknek dr. Vidákovics Béla Zsolt ügyvéd, aki hozzátette, hogy minősített emberölés esetében elképesztően ritka a kegyelem."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.06. 09:46:34

O. István cigánybűnöző idős nők kirablásából élt.

Amíg aztán az egyiket meg nem ölte.

A tényállás az elsőfokú ítéletről beszámoló hírnél van leírva.

zaol.hu/hirek/a-betoresbol-rablogyilkossag-lett-1794479

Most a másodfokú ítéletnél kép is van róla.

hirtv.hu/ahirtvkekhirei/eletfogytiglant-kapott-az-idos-no-gyilkosa-1398759

Életfogytiglant kapott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.08. 09:05:31

Vivien gyilkosának viselkedése kiszámíthatatlan. Ő volt az, aki a lánynak azt ígérte, hogy hazaviszi, helyette azonban egy erdőbe vitte, megpróbálta megerőszakolni, majd agyonverte. Természetesen jó ismerősök voltak, egyesek szerint korábban kapcsolatuk is volt.

24.hu/belfold/2017/07/07/elore-kitervelten-olhettek-meg-a-kakucsi-lanyt-vivient/
"Előzetes letartóztatásban marad további két hónapig az a fiatal, akit a 20 éves kakucsi lány, Vivien megölésével gyanúsítanak. Erről péntek délelőtt döntött a Budapesti Környéki Törvényszék. A nyomozási bíró

bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlya, a szökés, az elrejtőzés, és a gyanúsított kiszámíthatatlan viselkedése miatt tartja indokoltnak a legszigorúbb kényszerintézkedés fenntartását."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.10. 08:45:33

T. Zoltán nem ismerte be, hogy ő ölte volna meg Dominikát, a hallássérült 16 éves lányt. A jogerős ítélet szerint azzal csábította magával, hogy találkozhat a volt barátjával, akivel szakítottak. Ehelyett megpróbálta megerőszalolni, majd megölte. Interjú az áldozat apjával.

www.borsonline.hu/aktualis/szazas-szoggel-akarta-megolni-lanya-gyilkosat-drafi-janos/135515
"Hogyan tudta feldolgozni a feldolgozhatatlant?

Sehogyan, megtanultam vele együtt élni. Eleinte meg akartam ölni a lányom gyilkosát. Be is csempésztem a tárgyalására egy nagy szöget, de szerencsére ott volt józan észnek az ügyvédem. Higgadtan elmondta, hogy ez alsó hangon tizenöt év lenne, mert előre megfontolt szándékos emberölés lenne a vád. Akkor a másik két gyermekem apa nélkül maradna. Éreztem, hogy ezt nem tehetem meg. Akkor nyugodtam meg egy kicsit, amikor másodfokon jogerősen kimondták az ítéletet: Életfogytiglan.

Hogy élte meg a tárgyalásokat?

Rosszul. Főleg azért, mert első fokon úgy éreztük, hogy még minket néznek le. Engem a gyilkos mögé ültettek. De a legrosszabb az volt, amikor a volt feleségem meglátta a bíró asztalán azokat a fotókat, amiket kegyeleti okból nekünk nem mutattak meg. Ahol a kislányom volt látható a gyilkosság után, csupa vér volt. Fel is kiáltott a feleségem: Az én lányom? Mire a bírónő zavarában leejtette a mappát és szanaszét repültek a fényképek. Nem kívánom ezt senkinek, rettenetes látvány volt.

Sikerült választ kapni arra, hogy mindez miért történt?

Nem. A gyilkos végig tagadta, hogy ő ölt volna. Sőt amikor másodfokon az utolsó szó jogán felszólalhatott, annyit kérdezett, hogy hol perelheti be azokat a lapokat, amelyek takarás nélkül lehozták az arcát. A bíró meg is jegyezte, hogy ilyet ő még életében nem is hallott.

Végleg lezárult az ügy?

Sajnos még nem egészen. A gyilkos Strasbourghoz fordult és beperelte a magyar államot a fogvatartási körülményei miatt. Én meg egyszerűen nem akarom, hogy a lányom gyilkosságán nyerészkedjen, esetleg védelmet kapjon a börtönben."

Mi az, hogy védelmet kapjon a börtönben???

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.12. 11:07:25

Ajánlatot kapott homoszexuális szállásadójától, erre agyonverte.

Az eredeti jelentés szűkszavú volt:
kgb2781.uw.hu/bk.html#c31916555

A vádemelésből többet megtudni.

www.kisalfold.hu/gyori_hirek/vademeles_gyilkossag_gyorben_-_70_eves_szallasadojat_olte_meg_egy_ferfi_gyorben/2525843/
"A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség minősített emberölés bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki 2016 decemberében ittas állapotban agyonverte 70 éves szállásadóját.

A vádirati tényállás szerint a 48 éves férfinak 2016 őszén nem volt sem munka-, sem lakóhelye, ezért kérésére 70 éves ismerőse fogadta be a győri lakásába. az ügyészség közleménye szerint a vádlott és a sértett is rendszeresen alkoholizált, ilyenkor a saját neméhez vonzódó sértett többször próbált közeledni a terhelthez, aki a közeledést mindig elutasította. 2016. december 6-án az esti órákban mindketten erősen ittas állapotban voltak, mikor a sértett szexuális ajánlatot tett a vádlottnak. Ettől a vádlott annyira dühös lett, hogy bántalmazni kezdte a sértettet: könyökkel, ököllel testszerte és fején is ütlegelni kezdte, majd miután a menekülő sértett elesett, kitartóan rugdosta.

Az idős sértett a bántalmazás okozta sérülések következtében szinte azonnal életét vesztette. Halálát megelőzően fej- és agysérüléseket, bevérzéseket, belső szervi sérüléseket, többszörös sorozat bordatöréseket szenvedett el.

Az ügyészség az előzetes letartóztatásban lévő elkövetőt különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja. A büntetési tétel 10 évtől 20 évig vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő. "

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.07.13. 15:53:10

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/felhivasok/emberoles-kiserlete-miatt-keressuk-oket

Július 11-én éjjel 0 óra és 1 óra között két fiatal késelte meg áldozatát a VIII. kerületi Diószeghy utcában.

A rendőrség keresi őket.

Bűnügyi tudósítások gyakorlott olvasójaként rögtön tudhatjuk, hogy a fiatal elkövető, a bűncselekmény elkövetéséhez használt eszköz, azaz a kés használata és az elkövetés helye, a nyolcadik kerület is mind-mind villogó neonreklámként utal arra, hogy itt megint a cigánybűnözés mutatkozott meg.

Tehát a rendőrségi fotón látható két fehér bőrű személynek cigánybűnözőnek kell lennie. Aki ezt tagadja, az a liberális jogvédőkkel fúj egy követ, hogy Soros nevessen a végén.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.17. 09:26:34

Az elkövetési módból azonnal lehet tudni, hogy egy fehérbűnöző volt.

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/elfogtak-a-tiszaloki-keselot
"A rendőrök 2017. július 16-án lakóhelyén elfogták azt a 32 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint négy nappal korábban a hajnali órákban Tiszalökön több ember életére tört. A nyomozás adatai szerint a férfi 2017. július 12-én a nyitott ablakon keresztül bement volt élettársa lakóházába, ahol minden előzmény nélkül egy késsel megsebesítette a 37 éves nőt, valamint gyermekeit, egy 13 éves fiút, egy 15 éves és egy 18 éves lányt, majd ismeretlen helyre távozott. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.23. 21:08:36

A román orvosbűnöző akár már másfél év múlva magyar kezekben lehet.

www.blikk.hu/aktualis/kulfold/masfel-even-belul-kiadhatjak-a-gyilkos-roman-tudogyogyaszt/fedd52m
"Dan S.-t (55) jogerősen is elítélték ha­zá­jában tiltott fegyverhasználat és fegyvercsempészet miatt. Korábban a ma­gyarok attól tartottak, hogy a férfit hosszú évek után adhatják csak ki, hogy a gyilkosságért itthon felelősségre vonhassák.

– A két bűncselekmény miatt kapott büntetése ugyan 3 év 4 hónap, azonban ebből az előzetes letartóztatásban már leült több hónapot, ezenkívül várhatóan körülbelül másfél év múlva feltételesen szabadlábra helyezik, ekkor majd kiadják őt Magyarországnak – magyarázta a férfi ügyvédje, Lucian Negrutiu."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.26. 10:42:07

Az öngyilkosbűnöző esélyt se adott vétlen áldozatának. Persze párkapcsolati bűnözés volt ez is. Bármelyikünk lehet egy ilyen áldozata.

24.hu/belfold/2017/07/26/ongyilkos-autos-okozta-a-szolnoki-kettos-tragediat/
"A Zsaru magazin azt írja, a rendőrök épp tanúkat kerestek a helyszínen, amikor megállt a közelükben egy nő a kocsijával. Közölte, hogy felismeri az összetört járművet, mert a barátjáé. Elmondta, hogy párja egy háromgyermekes apuka, aki a válása után ismerkedett meg vele. Szerették egymást, de gyakran veszekedtek. Aznap reggel is vitatkoztak, sőt, szakítottak, de a nő szerint erre korábban is volt példa, és rendre kibékültek már aznap estére. A férfinak nem voltak drog-, vagy alkoholproblémái, és arra sem utalt soha, hogy foglalkoztatná az öngyilkosság.

Kivéve a tragédia napján. Aznap több ilyen tartalmú üzenetet küldött a nőnek, amit ő meg is mutatott a rendőröknek.

Ezekben egyebek mellett arról írt, hogy azt tervezi, nagy sebességgel belerohan egy kamionba, és, hogy “hatalmas lesz élete utolsó csattanása”. A történteket ezek után könnyebb volt rekonstruálni. Eszerint a férfi néhány perccel este 8 óra előtt a 103-as kilométernél szállt bele a kisbuszba, kamionnal ugyanis nem találkozott. A vétlen sofőrnek esélye sem volt a fékezésre, de még arra sem, hogy megpróbáljon kitérni, vagyis nem baleset, hanem gyilkosság történt. "

Még szerencse, hogy a gyerekeit vagy az élettársát nem ölte meg, ilyenkor azt is szokták.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.07.27. 22:52:28

Hogyan ölheti meg egy anya a gyermekét?

Counter blogtárs már az eset megtörténtekor rámutatott, hogy az elkövetés körülményei bizony fehérbűnözésre utalnak.

kgb2781.uw.hu/bk.html#c31627179

Most további részleteket kapunk, amelyek tovább erősítik a népréteg profiljával kapcsolatos eddigi benyomásainkat.

24.hu/belfold/2017/07/27/haromszor-negyszer-vagta-foldhoz-kisfiat-a-cegledi-gyilkos-anya/
"Az ügyészség már novemberben részleteket közölt a megrázó bűncselekményről. Arról tájékoztattak, hogy a pár két kisgyermeket nevelt, illetve éppen várták a harmadikat. A férfi elvesztette a munkáját, alkalmi munkákból éltek, gyakran megélhetési gondokkal küszködtek. A viták, veszekedések és a mindennapok gondjai miatt a nő sokszor ideges volt, nem volt türelme a gyerekekhez. A gyilkosság napján a másfél éves kisfiú sírt, anyja pedig nem tudta megnyugtatni.

“A gyanúsított az egyre hangosabban síró gyermeket több alkalommal felemelte és nagy erővel a földhöz csapta. A sértett a fejét ért sérülések következtében életét vesztette” – fogalmazott ősszel ügyészség.

A bíróság csütörtöki tájékoztatásából újabb információk derültek ki a tragédia körülményeiről. Eszerint a gyerekek sírással és kiabálással kezdte a reggelt. Az anya éppen öltöztetni próbálta a kisfiút, majd először a díványról a szőnyegre lökte, majd kabátjánál fogva megragadta és három-négy alkalommal nagy erővel a földhöz csapta. A gyerek a fejét verte be. Ezután a nő a fürdőszobába ment magához téríteni a kicsit, de ő már nem reagált. A mentők megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

Az asszony egyébként harmadik gyermekét – egy kisfiút – idén februárban szülte meg a tököli rabkórházban."

További képek a hivatkozott cikkben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.01. 11:21:01

@Doomhammer:
János azóta felfogta, mit tett Mónika
www.blikk.hu/aktualis/belfold/beszelon-lathatja-bortonben-szult-gyermeket-a-gyilkos-anya/l56npxh
"Alvászavarral küzd, és nagyon rossz lelki állapotban van a börtönben B. Mónika, aki ceglédi otthonában kisfia szeme láttára a halálra verte másfél éves gyermekét, Danikát – tudta meg a Blikk. Nappal szótlanul néz maga elé, éjjel pedig szinte percenként felriad az asszony, mert képtelen szembenézni szörnyű tettével. Nagyon bántja az is, hogy a börtönben született harmadik gyermekét is csak látogatások alkalmával ölelheti magához, hiszen a pici születése után pár nappal a börtön szabályzata szerint el kellett válnia tőle.
Hirdetés

A gyereket a nő párja neveli, aki a tragédiát követően elköltözött régi otthonukból, ahol minden csak a borzalmakra emlékeztette. A távolság miatt a férfi a nagyobb, hároméves gyerekkel és a féléves picivel csak ritkán tudja meglátogatni Mónikát.

– János nagyon várja, hogy Móni végre kiszabaduljon, és együtt neveljék a gyerekeket. Mostanra felfogta, hogy mit követett el a párja, ám ő még mindig szereti, és visszavárja. A kicsi, mivel az ismert körülmények miatt nem tudják anyatejjel etetni, tápszeres lett. János nagyon igyekszik, hogy mind a két gyereket ellássa, és a lehetőségekhez mérten ne érezzék meg Mónika hiányát. Jót tett nekik, hogy elköltöztek a régi házból, mert addig rémálmok gyötörték Jánost is – mondta el a Blikknek a család egyik ismerőse."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.02. 12:47:26

@Pelso..:
Miért, közüzemet zavartak, olyan, mintha kamu bombariadót csináltak volna.

Pelso.. 2017.08.02. 19:59:04

@Doomhammer:
Mérlegeljünk: mekkora közüzemi zavart okozott a kocka, s mekkorát maga a komplett metró felújítás....
Ez utóbbiban is nyomoz a yard?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.03. 10:21:31

@Pelso..:
Hát a metrókocsit ki kellett vonni a forgalomból, ami fennakadást okozott. Feltéve, hogy a kockát valaki szándékosan tette oda, lehet azt mondani, hogy ilyen jellegű hibát bármilyen metrón (tehát az öreg orosz metrón vagy akár egy buszon is) lehet csinálni, tehát indokolatlan műszaki felelőst keresni.

Viszont az új orosz metró ajtajával azóta is problémák vannak fakocka nélkül is, így inkább a beszállító felelőssége merül fel.

Egyébként le vagyok hökkenve, ez egy olyan cég, ami olyan metrót gyártott korábban, ami - így, úgy - 30 éve üzemel, most meg nem képesek egy működő ajtót összehozni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.03. 23:36:12

@Pelso..:
Logikus. Az előző vezető nem volt képes hatékonyan fellépni a szabotőrök ellen.

Pelso.. 2017.08.04. 16:04:08

@Doomhammer: Talán más szempontok képeztek prioritást a kiválasztásánál. Nem találgatok, hogy mik azok.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.05. 11:57:31

@Pelso..:
Egy egész bűnözői hálózat ellen kell operatívan fellépni.

www.napi.hu/magyar_vallalatok/bkk-botrany_mutatjuk_miert_nyomoz_a_rendorseg.644987.html
"A folyamatokat elindító etikus hekkerként emlegetett 18 éves vidéki fiatalember ellen információs rendszer vagy adat megsértése bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik nyomozás. A másik két nyílt büntetőeljárás állampolgári feljelentésre indult, mindkettő ismeretlen tettes ellen. A hűtlen kezelés gyanúja miatt tett feljelentés az etikus hekker tettéből indult ki, mivel az e-jegyrendszer fejlesztési hibái miatt kár érte a BKK-t. A rendőrök azt vizsgálják, hogy ki a felelős a biztonsági hiányosságok elhárításának elmaradásáért. Felhívják a figyelmet, hogy a 18 éves gyanúsított egy számítógépes szakember szerint nem végzett szigorúan vett hekkertevékenységet.

A nyílt nyomozások mellett operatív - titkos - munka is folyik. A 18 éves fia­tal előállításának hírére először a BKK Facebook-oldalát bénították le a tömegesen odalátogatók, majd előbb az e-jegy­rendszert, azután pedig a BKK és a T-Systems honlapját túlterheléses támadássorozat érte, a rendszer 72 órára összeomlott. Úgy tudják, hogy a célzott, szándékos túlterheléses és sérülékenységekre irányuló támadás a BKK által üzemeltetett infrastruktúrán keresztül érte a szolgáltatást. A támadás kezelésére negyven számítógépes szakembert kellett nagyon komoly pluszdíjazásért soron kívül alkalmazni.

A túlterheléses támadás elkövetői ellen még nem folyik nyílt nyomozás, hanem ugyanúgy operatív eszközökkel keresik őket, mint a BKK másik rendszere, a budapesti kerékpáros közösségi közlekedési rendszer, közkeletű nevén a Mol-Bubi számítógépes rendszerének feltörőjét, aki több mint ötezer felhasználó adataihoz jutott hozzá, majd azokat a 24.hu-nak küldte meg. A portál az adatvédelmi hatósághoz juttatta el a lopott adatokat. Ezt követően Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos hatósági eljárást indított."

Összeborzongok szinte. Itt a T-Systems-be beszivárgott szabotőrtől a világháló arctalan túlterheléses támadói köréig érnek a szálak.

Azt tudjuk már, tulajdonképpen milyen felhatalmazás alapján rendelték meg az e-jegy rendszert? Én még leragadtam ott, hogy a BKK-vezérnek nem is volt közgyűlési felhatalmazása erre. Az magánvéleményem szerint közfeladati helyzettel visszaélés bűntettének gyanúját veti fel (három évig terjedő szabadságvesztés).

Pelso.. 2017.08.05. 16:02:44

@Doomhammer: Nahát, egy egész ellen?
Azt mondják, csak egyetlen egy van.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.06. 21:25:03

@Counter:
Miért valami igazgatóság tájékoztatását kéri az MLSZ?
www.nemzetisport.hu/labdarugo_nb_i/mlsz-reszvet-es-vizsgalat-a-birohalal-ugyeben-2585001

Miért nem a rendőrség nyomoz, mint a fakocka ügyében? Gondatlanságból elkövetett emberölés tényállása merül fel ...

"Gondatlanságból követi el a bűncselekményt, aki előre látja cselekményének lehetséges következményeit, de könnyelműen bízik azok elmaradásában, vagy cselekménye lehetséges következményeit azért nem látja előre, mert a tőle elvárható figyelmet vagy körültekintést elmulasztja."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.07. 22:43:05

M. Apolló egy április éjszakán két hajléktalant vert halálra. Egyikükhöz még csak köze sem volt.

www.hirado.hu/2017/05/08/brkekfenya-boncorvosok-is-megdobbentek-a-tatabanyai-kettos-gyilkossag-aldozatainak-latvanyan/

Tettére magyarázatot adni nem tudott.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/rettegnek-tatabanyan-hogy-kiengedik-a-gyilkos-kamaszt/s3eggqq
"Mint arról beszámoltunk: a gyanú szerint M. Apolló április 30-án éjjel először egy buszmegállóban vert, illetve rugdosott halálra egy férfit, majd átment a pár száz méterre lévő Reguly Antal térre, ahol egy hajléktalannal végzett ugyanilyen módszerekkel.

Úgy tudjuk, a fiatalember ezután hazament, és nyugodtan álomba szenderült. Pihenése azonban nem tartott sokáig, másnap délelőtt a rendőrök ébresztették. Kihallgatásán bevallotta mindkét borzalmas bűncselekmény elkövetését.

Tettére nem tudott magyarázatot adni. – Védencem tudta, hogy szinte semmi esély rá, hogy kiengedik az előzetesből. A nyomozás folyik, több szakértői vélemény is született már, többet azonban nem szeretnék elárulni – közölte dr. Szilvási Lajos, a gyanúsított védője. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.12. 21:57:39

Péntek László egy igazi vadállat.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/balhezik-a-bortonben-bandy-kata-gyilkosa/grmzh1g
"– Egy igazi balhés figura Péntek – mesélte a Blikknek egy volt rabtársa. – Beleköt az élő fába is, ha olyan kedve van. Többször fegyelmit is kapott, mert verekedett a cellatársaival, de olyan is előfordult, hogy tiszteletlenül viselkedett a felügyelőkkel, sőt a parancsokat is nemegyszer megtagadta – mondta a nemrég szabadult férfi.

Úgy tudjuk, Pénteket nemrég Szegedről átszállították Sátoraljaújhelyre. Informá­cióink szerint ott egyelőre nincs baj vele."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.17. 22:40:48

@Pelso..:
Hát sajnos nem sikerült lebuktatni ezt a bűnözői hálózatot.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.21. 08:54:36

Luxusbörtönökben tengerimalacokkal szórakoznak a kegyetlen gyilkosok.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/szita_bence_gyilkosa_kapta_meg_a_balastyai_rem_tengerimalacat/2529826/
"Szita Bence gyilkosa, Bogdán József neveli a balástyai rémként elhíresült Szabó Zoltán tengerimalacát – közölte a Bors. Szabó Zoltán az életfogytiglanig tartó börtönbüntetéséből csak 15 évet töltött le, ugyanis tavaly – ahogy írtuk – decemberben a gyálaréti családirtó Miklósi Viktor Gáborral közösen felakasztotta magát a cellájában. A Bors és lapunk információi szerint is a balástyai rémnek a cellájában volt egy tengerimalaca. Úgy tudjuk, hogy a 2012-ben, 11 éves korában meggyilkolt Szita Bence gyilkosát nemrég átszállították a sopronkőhidai fegyházból a szegedi Csillag börtönbe, ahol engedélyezték neki, hogy magához vegye a balástyai rém egykori tengerimalacát, és ő nevelje tovább.

A Csillagban – ahogy azt korábban szintén megírtuk – már tíz éve virágzik a tengerimalac-tartás. Ez az egyetlen élőlény, amit az elítéltek a zárkáikban maguknál tarthatnak. A malacok Tikász Sándor börtönparancsnok korábbi elmondása szerint megfelelő ütemben szaporodnak is, így nem jelent pluszkiadást az utánpótlás beszerzése. Olyan is előfordult már, hogy annyi kölyök született, hogy azt egy díszállat-kereskedőnek kellett továbbadni.

A tengerimalacok kezdettől fogva a kisállat-terápiában vesznek részt, és csak a tényleges életfogytiglanra ítéltek, valamint a gyógyító-nevelő csoportban lévő fogvatartottak igényelhetik. "

Pelso.. 2017.08.26. 18:03:02

@Doomhammer:
444.hu/2017/08/26/maradjon-a-heineken-gyar-alairasgyujtest-indit-a-martfui-onkormanyzat

Az egész önkormányzat áruló.

Viszont most jött el igazán a hazai polgári felső osztály ideje: elvi és gyakorlati kötelességük némi jellegét vesztett közpénzből felvásárolni a gyárat, és végre a sajátunkként üzemeltetni tovább. Persze a rajongó hívek is összedobhatnák a lét, téglajegy, békekölcsön, ilyesmi, csak akarni kell.

Pelso.. 2017.08.26. 20:28:04

@Counter: Naponta aratunk győzelmeket, már túlzásként hatna emlegetni mindet.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.27. 23:32:09

@Pelso..:
Mit számít egy sörgyár akkor, amikor arctalan terrorista (terroristák?) rángatják a felújított metrószerelvény vészmegállítóját. Csak annyira rántják meg, hogy az ajtók kinyíljanak, de a vonat ne álljon meg.

Ördögi terv, nem?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.08.28. 06:34:20

@Pelso..: We gonna win so much you may even get tired of winning!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.29. 11:25:23

@Doomhammer:
Ezzel szemben viszont Tompa Eszter gyilkosa igazi mintarab.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/csaladja-sem-tudta-hogy-olt-de-kitartanak-mellette/1jnz96g
"Napkeltétől napnyugtáig kamerák figyelik, hogy mit csinál Tompa Eszter (†22) gyilkosa börtöncellájában. S. Attila (36) információink szerint mintarabként viselkedik, előzetes letartóztatása fél évében még figyelmeztetésben sem részesült."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.08.30. 10:30:09

Korábbi élettársával a viszonyuk elmérgesedett.

www.origo.hu/itthon/20170830-gyermeke-ayjat-olette-volna-meg.html
"Megölette volna korábbi kedvesét, holttestét pedig dögkútba dobatta volna egy Tolna megyei férfi az egyik ismerősével, akinek ezért pénzt is ajánlott - tudta meg a Tények.

A gyilkosságért 400 ezer forintot ajánlott ismerősének. A férfi azt szerette volna, ha a nő holttestét egy dögkútba dobja. A férfi lebukott.

A nő pedig most nyilatkozott a Tényeknek. Azt mondta, hogy a férfi a közös gyereküket akarta megszerezni, ezért mérgesedett el ennyire a viszonyuk."

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.04. 10:57:37

Feltehetően gyilkosság áldozata lett egy 17 éves lány.

index.hu/belfold/2017/09/04/eltunt_borsodnadasd_halaleset/

Putnoki illetőségű, ha jól értem a police.hu hírét - talán ezért nem őrjöng a sajtó (vagy sok volt a hétvégén a kokain).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.04. 11:50:53

@Counter:
Ja, de Borsodnádasdon találták meg. Lássuk, a konszolidált Jobbik hogyan oldja meg a kommunikációs problémát.

mult-kor.hu/20070813_ami_nincs_lebetonozva_annak_lottek

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.05. 07:25:07

Csenge barátaival szalonnát sütött a tóparton, majd hazaindult egy fiúval. Az egy fiú szerelmes volt bele, így senkit sem lephet meg, hogy - egyelőre nem tisztázott körülmények között - Csenge holtan került elő egy vízaknából.

www.borsonline.hu/aktualis/elve-dobta-az-aknaba-gyilkosa-csenget/138926

www.blikk.hu/aktualis/krimi/ebben-a-vizaknaban-hevert-csenge-holtteste/6gsf8q1

Továbbra sem őrjöng sem a sajtó, sem a közvélemény. Mi lehet az oka? Fiatal, magyar nevű lány halt erőszakos halált. Talán elég, ha a gyanúsított nem cigány? Vagy a "szerelem" menthető motívum?

Nem értem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.05. 12:45:19

@Counter:
Pedig most a Jobbiknak bőven lett volna oka akciózni. Janiczák Dávid, Ózd Jobbikos polgármestere emlékezik meg az áldozatról.

www.facebook.com/janiczak.david/?hc_ref=ARSnBjCFk2Gmy_JD72LC293j4bdhr0Gk_qVqT6qlRYXYtmP9P0O6PBtBoDTM069yTvQ&fref=nf
"† Gyász – Kahán Csenge 17 évet élt † █ █ █
Megannyi terv, megannyi remény, megannyi gondolat száll el az elmúlással egy pillanat alatt, s a hozzátartozók, barátok, ismerősök számára nem marad, csak a kimondhatatlan fájdalom.
A borsodnádasdi Kahán Csenge több ózdi, városi rendezvényen is megcsillogtatta éneklő tudását, az Ózdi Zenésszínházzal is fellépett.
Eltűnését követően már csak holttestére találtak rá Borsodnádasdon. A rendőrség büntetőeljárás keretében nyomoz. Számomra felfoghatatlan, hogyan képes valaki egy emberéletet kioltani, Istenként dönteni egy lélek sorsáról. Még erősebb a tehetetlen düh, és fájdalom, ha egy fiatal, tehetséges, tervekkel bíró emberrel történik, aki előtt még ott állhatott volna az egész élet.
Isten vigyázzon Csenge lelkére, s tegye lelke számára könnyebbé a távozást. Őszinte részvétem családjának, hozzátartozóinak, barátainak.

(Fotó: 2016-ban születésnapomon szerveztek mellettem szimpátiatüntetést ózdi civilek, akik Csengét kérték meg a Himnusz elő éneklésére, az általuk írt születésnapi köszöntő felolvasására, és a fehér szegfű átadására.)"

Fotó is van, Csenge énekel és szegfűt ad át Janiczáknak.

Szegény lány, valóban.

Ez a történet viszont olyan megkapó.
"Csakhogy a lány valamitől rosszul lett és elájult. A fiú azt hitte, meghalt, így egy aknába dobta a testét."

És mi van, ha benne van ebben a sztoriban az igazság magja?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.05. 12:51:03

@Doomhammer: "Ez a történet viszont olyan megkapó.
"Csakhogy a lány valamitől rosszul lett és elájult. A fiú azt hitte, meghalt, így egy aknába dobta a testét."

És mi van, ha benne van ebben a sztoriban az igazság magja? "

Ez annak az esete lehet, amikor se igazat mondani, se hazudni nem képes a kihallgatott.

Kahán? Ez milyen név ott az ország északkeleti csücskében?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.05. 12:58:18

@Counter:
"Kahán? Ez milyen név ott az ország északkeleti csücskében? "

Ott van Kárpátalja mindjárt a szomszédban.

Csenge kapcsolata a Jobbikkal nem volt egyszeri eset.

allevents.in/borsodn%C3%A1dasd/trianoni-megeml%C3%A9kez%C3%A9s/1702251060069501
"Trianoni megemlékezés
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Borsodnádasdi
Alapszervezete tisztelettel meghívja Önt és kedves családját a Trianoni békeszerződés 97. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésünkre.

Időpont:
2017 június 4. 13:30 perc

Beszédet mondanak:
Farkas Péter Barnabás
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3. számú választókerületének elnöke

Kelemen Kristóf
A Jobbik Magyarországért Mozgalom Borsodnádasdi Alapszervezetének elnöke

Fellépő:
Kahán Csenge"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.05. 12:59:34

Elbocsátását a munkahelyéről nem tudta feldolgozni.

www.delmagyar.hu/belfold_hirek/merget_itatott_fiaval_a_hajduszoboszloi_csaladfo_mielott_vegzett_magaval_az_anya_ongyilkos_lett/2531717/
"Az MTI tudósítójának információi szerint a férfi az erdőben előbb mérget itatott a fiával, majd magával is végzett. Felesége otthonukban végzett magával, felvágta az ereit.

Az MTI úgy tudja, az asszony masszőrként dolgozott a helyi fürdőben, férje pedig 2014-ig a Tourinform-iroda munkatársa volt. Ismerősei szerint elbocsátását a férfi nem tudta feldolgozni, ez vezethetett szörnyű tettéhez, a család tragédiájához. "

Íme, ezért kell a fehér férfiakkal különösen törődni. Különben kiterjesztett öngyilkosságot hajtanak végre.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.05. 13:54:33

@Doomhammer: A feminista, manipulatív, titkolózó és férfiellenes környezet felbőszített egy másik fehér férfit is.
Elvették a gyerekeit, megfigyelték, összeesküdtek ellene.

444.hu/2017/09/05/eletfogytiglani-buntetest-kapott-a-debreceni-ferfi-aki-sok-evnyi-allando-bantalmazas-utan-baltaval-gyilkolta-meg-a-feleseget

Az áldozatot életfogytiglani szabadságvesztéssel sújtotta a könyörtelen bíróság.
Vajon tisztességes az az eljárás, melynek során női bíró ítélkezhet a férfiak fölött? Hogy van ez?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.05. 20:42:38

A magyar nők félhetnek, veszélyes gyilkosok ússzák meg büntetlenül.

hirtv.hu/ahirtvhirei/szolt-az-asszony-hogy-kossek-meg-vegul-halalra-marcangolta-1402835
" Felfüggesztett börtönbüntetést kapott az az ember, akinek kutyája halálra marcangolt egy idős asszonyt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monaj községben.

A tájékoztatás szerint a vádlott az ingatlanán öt kutyát tartott, telkének hátsó részén a kerítés mindössze 75 centiméter magas volt. A sértett többször panaszkodott arra, hogy amikor a telkén dolgozik, a kutyák a kerítésen keresztül támadják, ezért kérte szomszédját, hogy amikor a kertben van, a kutyákat kösse meg.

A 2015 októberében történt esetkor az egyik kutya átment a 83 éves asszony telkére, ahol rátámadt a nőre, marcangolni kezdte, testén és végtagjain legalább 20-25 harapást, valamint harapva szakított sérülést ejtett.

A szomszédok látva az eseményeket azonnal értesítették a rendőrséget, majd rövid időn belül a mentőszolgálat helikopteres mentőegysége is a helyszínre érkezett, azonban az idős asszonyon már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette.

A törvényszék a vádlottat gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekményt megbánta. Súlyosító körülményként értékelte ugyanakkor a bíróság, hogy a sértettnek hosszabb időn át félelemben kellett élnie a vádlott kutyái miatt, és súlyosító körülmény volt a sértett által átélt, átlagost meghaladó mértékű szenvedés ténye is."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.06. 15:45:14

@Counter:
Beszélgettek, majd a lány öntudatlan állapotba került. A gyilkos addigra már betépett. Legalábbis saját elmondása szerint.

24.hu/belfold/2017/09/06/azt-allitja-a-borsodnadasdi-fiu-hogy-ivott-es-herbalozott-mielott-megolte-csenget/
"Martossy György főügyészhelyettes a 24.hu megkeresésére közölte, hogy a gyanúsított a saját elmondása alapján a cselekmény napján nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott és több “herbás” cigit elszívott.

Hogy valóban alkohol, akár egyéb szer hatása alatt állt-e, a nyomozás feladata kideríteni. Ugyanakkor az elkövetés szempontjából az ilyen jellegű, önhibából eredő leittasodásnak vagy bódult állapotnak nincs jelentősége, vagyis úgy kell tekinteni, mintha színjózanul követte volna el.

A főügyészhelyettes kérdésünkre közölte, hogy “alapesetes emberölés” miatt folyik eljárás, vagyis nem merült fel minősítő körülményre adat, mint például különös kegyetlenség, vagy aljas indok. Ennek büntetési tétele öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.

Azt továbbra sem tudni, a lánynak miért kellett meghalnia. A rendőrség kedden arról számolt be, hogy a jelenlegi információk szerint nem szexuális indíttatású bűncselekmény történt. Ennek kapcsán Martossy György azt közölte, a motívum kapcsán egyelőre nem tud tájékoztatást adni, mert a gyanúsított beismerő vallomása csak részleges, nem terjed ki mindenre.
...
Mecser Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyettese azt mondta, hogy az eddigi adatok szerint a fiatalok Borsodnádasd egyik erdős területén találkoztak, és beszélgetni kezdtek. A fiatal lány később öntudatlan állapotba került, ekkor a fiú egy vízzel telt aknába eresztette. Az elsődleges szakértői vélemények szerint a halálát fulladás okozta."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.10. 21:30:29

Az ismert pszichiáter fia eltűnt.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/igy-vittek-az-elozetesbe-benjamin-kegyetlen-gyilkosat-foto/rhj4z2b
"Szeptember 7-én a reggeli órákban saját lakásában elfogták a 31 éves budapesti V. Zsoltot, aki a gyanú szerint megölte az ismert magyar pszichiáter eltűnt fiát, B. Benjámint.
...
A Budai Központi Kerületi Bíróság vasárnap a szökés és elrejtőzés veszélye miatt rendelte el az előzetes letartóztatást. V. Zsolt a gyanú szerint májusban egy vita utáni dulakodásban legalább 70 késszúrással megölte a sértettet, a holttestet egy nagyméretű vízhatlan táskába tette, majd Budapest XI. kerületében, egy fás, bokros területen elásta."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.10. 21:36:49

@Doomhammer:
Az kizárt dolog, hogy Csenge drogozott volna.

ripost.hu/cikk-vizsgaljak-drog-hatasa-alatt-olt-e-a-borsodnadasdi-fiatal
"A rendőrség nem hozta nyilvánosságra B. Roland vallomását, azt is hiába kérdeztük, mitől veszthette el a lány az eszméletét. Csak azt a választ kaptuk, hogy orvosszakértő bevonásávalvizsgálják a haláleset pontos körülményeit. A helyiek szerint a fiú ivott, és olcsó dizájnerdrogokat szedett, ezt is vizsgálják. Csenge családja biztos benne, hogy a lány nem fogadhatott el ilyesmit."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.10. 21:40:12

@Doomhammer:
Bajtsi Benjámin eltűnt.
www.origo.hu/itthon/20170711-bajtsi-benjamin-eltunes-budapest.html
"Eltűnés miatt keresi a XXII. kerületi Rendőrkapitányság a 24 éves Bajtsi Benjámint. A fiatal május 17-én XI. kerületi tartózkidási helyéről ismeretlen helyre helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, a felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.10. 21:43:53

@Doomhammer:
Dr. Bajtsi Miklós a haragról:
www.evangelikus.hu/bajtsi-miklos-pszichiater-interju
"A hívő keresztyén orvos kertvárosi otthonában béke, harmónia, nyugalom, csend vesz körül, mikor elkezdünk a haragról beszélgetni. A doktor magazinunk visszatérő szerzője, praxisában számos – zömmel keresztyén – beteggel találkozva a lélek eme nem éppen felemelő érzéséről is sok tapasztalattal bír. Mindannyiunk életét szegélyezi a harag, mondja, s életünk végéig időszakos útitársunk marad – de nem mindegy, hogy hogyan uralkodunk rajta. Olvasóinknak már az elején megfogalmazzuk a biztatást: Isten tanácsát e téren is érdemes megfogadni! Teremtőnk nem hagy martalékául a rossz indulatoknak – csak adjuk át magunkat vezetésének."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.11. 13:51:18

Férjét megölte, szabadlábon védekezhet.

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberoles-budapest-xxiii-keruleteben-frissitve
"

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 2017. szeptember 9-én 18 óra 10 perc körül egy Budapest XXIII., Újtelepi úti lakásban előzetes szóváltást követően az 55 éves budapesti K. Imréné késsel hastájékon szúrta 58 éves férjét, aki olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a mentőszolgálat gyors beavatkozása ellenére életét vesztette.

A rendőrök a helyszínen a bűncselekménnyel összefüggésben elfogták K. Imrénét, akit előállítását követően gyanúsítottként hallgattak ki. Az eljárás során szabadlábon védekezik."

Állítólag hihető az önvédelem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.12. 16:21:19

@Doomhammer:
Brutális Roland belehazudott az áldozat anyja szemébe.

ripost.hu/cikk-fajo-dolgokat-mondott-a-megolt-csenge-anyukaja-dramai-titok-derult-ki
"Megszólalt a Borsodnádasdon megölt Csenge édesanyja. Az asszony a Hír TV Riasztás stábjának azt mondta, hogy egy kocsiban vitték be őt a rendőrségre a későbbi gyanúsítottal. Miután odaértek, bocsánatot kért tőle, ám ekkor még nem tudta, hogy ő a tettes.

"Elnézést kérek tőled Roland, ne haragudj, bocsáss meg, hogy így meghurcolnak téged is. És belenevetett a szemembe és azt mondta, az nem baj, ha hússzor behoznak, hozzanak, csak már kerüljön elő a lány, holott ő már tudta, hogy mi történt.""

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.12. 16:25:39

@Doomhammer:
Bajtsi Benjámin gyilkosa kedves, intelligens srác, szülei magasan képzett értelmiségiek.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/benjamin-mobiltelefonja-buktathatta-le-gyilkosat/0yyq95x
"Hajléktalanbódék tövébe, otthonától alig 100 méterre ásta el ismerősét, Benjámint V. Zsolt (31).

A férfit több hónap eltelte után végül áldozata telefonja buktathatta le. Ismerősei közül senki nem érti, hogyan vetemedhetett a szörnyű tettre V. Zsolt, az ügy gyanúsítottja. Az értelmiségi, magasan képzett családból származó fiú ugyanis korábban sosem keveredett semmilyen bajba: szülei köztiszteletnek örvendnek.

– Mindig udvarias és kedves, emellett kimondottan intelligens srácnak ismertem meg – mondta el a Blikknek a család egyik barátja. Kiderült, hogy a raktárosként dolgozó fiú családjának minden tagja magasan képzett: édesanyja kitüntetett művész, apja orvos."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.12. 16:28:47

És hát persze a bőnyi rendőrgyilkosság áldozata sem baráti tűz miatt halt meg.

www.hirado.hu/2017/09/12/kozelrol-lotte-fejbe-a-rendort-a-bonyi-gyilkos/
"Ennek eredménye, hogy „közös nevezőre jutott egymástól függetlenül a három igazságügyi szakértő abban a kérdésben, hogy a tettes 60-70 centiméter távolságból lőtte fejbe a Nemzeti Nyomozó Iroda főnyomozóját, Pálvölgyi Pétert”. A lap azt írja: az is egyértelmű a szakértők szerint, hogy nem történt baleset, míg a gyanúsított és védője ennek ellenkezőjét állítja."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.12. 18:29:33

@Doomhammer:
És mi van, ha Csenge öli meg Rolandot?
Csenge édesanyja beszél:
hirtv.hu/ahirtvkekhirei/borsodnadasdi-gyilkossag-sajnalom-a-fiut-is-1403290
"„Sajnálom a fiút is. Sajnálom a szüleit is. Mert bele tudok gondolni, hogyha fordítva történt volna a dolog” – Farkas Róza alig egy hete vesztette el a lányát, mégis azt mondta, hogy már nincs benne harag.
...
„Elmondása szerint találkozásuk ideje alatt a lány elvesztette az eszméletét. Mivel nem akarta, hogy emiatt gyanú terelődjön rá, az önkívületi állapotban lévő lányt a közelben lévő vízgyűjtő, vízzel teli aknához vonszolta, és abba beleengedte” – közölte Mecsár Tamás rendőrezredes."

Aztán miféle gyanú?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.13. 22:26:40

@Doomhammer:
Hát persze, hogy drogoztak. Mi mást csináltak volna ketten azon a kihalt helyen?

alfahir.hu/2017/09/13/borsod_borsodnadasd_vallomas_gyilkossag
"Addig stimmelt a történet, hogy együtt ittak az erdőben a lánnyal. Roland vallomása szerint a lány ezidő alatt kétszer is elment valahova. Mikor másodszor hagyta ott őt, a fiú utána ment és az ösvényen talált rá Csengére aki vérző orral, eszméletlenül, félig meztelenül feküdt a földön. A fiú rögtön megnézte a szívverését és a pulzusát, azonban nem érezte egyiket sem. Pánikba esett.

Korábban már indult Roland ellen eljárás, mikor Egerben kábítószeres cigarettát adott két ismerősének, és annak olyan hatása volt a fiatalokra, hogy újra kellett őket éleszteni.

Azt ugyan tagadta, hogy a lánynak drogot adott volna, de a toxikológiai vizsgálatok eredményeit még nem hozták nyilvánosságra. Azonban gyanítható, hogy ilyen eszméletvesztést nem az elfogyasztott alkohol okozott, továbbá a fiú elismerte, hogy ő maga három herbálos cigarettát is elszívott azon az estén.

Miután a lány mellett töltött háromnegyed órát és az életjeleket továbbra sem tapasztalta, biztos volt benne, hogy meghalt, ezért megpróbálta elrejteni a holttestet. Csengét teljesen levetkőztette és karjaiban vitte el a közeli vízgyűjtőhöz amibe aztán belehelyezte a testet."

Kinek a drogja ütötte ki Csengét? És végül miért halt meg, a vízbefulladástól vagy már a drog elintézte?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.14. 12:37:28

Egyik értelmiségi család fia megöli a másik értelmiségi család fiát. Miért??? - kérdezhetnénk okkal.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/vallan-cipelhette-gyilkosa-az-erdobe-benjamin-testet/rpkmmez
"V. ismerősei úgy tudják, hogy a raktárosként dolgozó Zsolt rendezett családi körülmények közt élt: édesanyjával lakott a XI. kerületi parkhoz­ közel, ahol Benjámin testét a rendőrök megtalálták. Bár egyelőre a rendőrség nem közölte, mi állhat a gyilkosság hát­terében, információink szerint a két férfi között drog miatt tört ki a vita. Úgy tudjuk, Ben­jámin családja éppen külföldön volt, amikor megtalálták fiuk holttestét, a szörnyű hírek után azonnal hazaindultak. A család egyik ismerőse elmondta: Benjámin szerettei sokkos állapotban vannak."

A sokkolt család nyilván el se tudta képzelni, hogy Benjámin drogozhatott.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.15. 14:12:40

A közvélemény szentül hiszi, hogy aki életkora miatt nem büntethető személyt bűncselekmény elkövetésére rávesz, hogy annak hasznát élvezze, az nem bűnhődik meg a tettéért.

index.hu/belfold/2017/09/15/ket_ev_fegyhaz_a_kisfiat_lopasra_tanito_apanak/

A közvélemény téved. Nem az első eset.

Pelso.. 2017.09.16. 20:00:09

Talán inkább valami gazdaság, esetleg kultúra rovatba kellene linkelnem az alábbit? Módfelett bizonytalan vagyok.

index.hu/belfold/2017/09/16/szazmillios_tunderhegyi_ingatlant_vett_farkas_florian_volt_soforje/

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.18. 14:25:13

Döbbenetes: Magyarországon droghelyzet van.

Ezúttal a Hős utcában.

abcug.hu/szazezer-rendort-bevethetnek-nyomor-maradni-fog/
"“Döbbenetes felderítési munka lehetett szükséges ahhoz, hogy a rendőrség rájöjjön, az elmúlt egy évtizedben nyomor szülte drogprobléma van a hátuk mögött” – mondta Dávid Ferenc, a szenvedélybetegségek kezelésével foglalkozó Kék Pont Alapítvány szakértője."

Ez tényleg olyasmi, amiről nem lehet olvasni az újságban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.18. 14:37:43

A rendőrkapitány fia több éve foglalkozott drogterjesztéssel.

www.nyugat.hu/tartalom/cikk/letartoztattak_kormend_rendorkapitanyanak_fiat_szombathelyen
"Mára azonban többen is jelezték nekünk, hogy a csütörtökön elfogott egyik fiatal, B.Bence, az egyik Vas megyei rendőrkapitány fia, s vele együtt letartóztatták a barátnőjét is. Információnk szerint a gyanúsított több éve foglalkozott kábítószer-terjesztéssel, s az így megszerzett pénzt pedig többek között egy szombathelyi autókölcsönzőbe fektette. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.19. 21:09:02

@Doomhammer:
Van-e köze ahhoz, hogy B. Bence évekig zavartalanul foglalkozhatott kábítószerkereskedelemmel annak, hogy az anyja a körmendi rendőrkapitány?

index.hu/belfold/2017/09/19/tisztazni_kell_tudhatott-e_fia_dolgairol_a_kormendi_rendorkapitany/
"Úgy tudjuk, ahogy az ilyen esetekben, most is a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) vizsgálja, tudott, tudhatott-e a körmendi kapitány nagykorú fia viselt dolgairól vagy sem, és ha esetleg igen, ez mennyiben befolyásolta B. Bence tevékenységét. Azaz hivatkozott-e például a magas beosztású rendőr anyjára, esetleg a megyei rendőrök elnézőbbek voltak-e vele, mint másokkal. Rendőrségi forrásaink szerint ha B. Bence esetleg valamilyen formában élvezte a Körmenden dolgozó édesanyja védelmét, akkor az Szombathelyen is védelmet jelenthetett számára, ez is indokolhatja, miért nem a megyei rendőrök csaptak le rá és társaira. "

Nagyon jogos kérdés. Még szerencse, hogy Bence nem halt bele a kábítószerkereskedelembe, mint annyi társa. Mert akkor még nagyobb lenne a botrány.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.22. 18:14:14

Mányoki Renáta gyermekpornót csinált, Csongor Sándor - élettársa - pedig filmezte.

Sándor régebben rendőr volt Budapesten.

A kivételesen gusztustalan páros - az ügyet nyomozó angol rendőrtiszt megfogalmazása - fotói a cikkben megtekinthetők.

theukdatabase.com/2017/09/21/renata-manyoki-luton/

Ki védi meg a Nagy-Britanniában élő gyerekeket a brutális magyarbűnözőktől?

www.lutontoday.co.uk/news/luton-woman-jailed-for-sickening-abuse-of-child-1-8160981
"Renata Manyoki, 21, of Dallow Road, Luton, was found guilty of sexually assaulting a child under the age of 13 and taking indecent images of children. Manyoki was arrested in 2016 after videos of her sexually abusing a child were found. An investigation was carried out by Bedfordshire Police and she was subsequently charged with two counts of child sex abuse.

Det Sgt Graeme Twyford said: “This was an absolutely sickening case of child sexual abuse which saw a young child being taken advantage of in the very worst possible way. “It is incomprehensible to imagine that anyone would think it is acceptable to sexually abuse such a young child and I’m pleased that she will be locked away and prevented from causing any further harm.”"

Így van, be kell ezeket a magyarbűnözőket csukni, mielőtt további ocsmány bűncselekményeket követnek el.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.26. 07:37:54

www.blikk.hu/aktualis/krimi/feltekenysegbol-lotte-le-a-nejet-majd-ongyilkos-lett/24d3yxf

Lőfegyverrel kivégezte feleségét, majd öngyilkos lett. De azért szólt a gyereküknek is.

Mintaszerű házasság volt, a szomszédok nem gondolták volna.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.26. 07:45:51

Mindeközben a perfid kalmárnépek behurcolják a kannibalizmust az utolsó fehér, keresztény bástya falai mögé.

444.hu/2017/09/25/30-embert-is-megehetett-az-orosz-kannibalhazaspar

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.27. 01:40:00

@Counter:
Mintaszerű házasság volt, bár már elváltak.

mno.hu/bunugy_baleset/varfoldei-gyilkossag-egyszer-mar-akart-olni-a-feltekeny-vallalkozo-2418740
"P. Gyula múlt vasárnap még kifizette a munkásait, majd otthon megírta háromoldalas búcsúlevelét. Eközben a házában élő, de vele párkapcsolatban már nem lévő volt felesége, Ildikó és huszonéves lánya gyanútlanul tevékenykedtek körülötte, nem tudták, Gyula mire készül. Eljött a hétfő reggel, a lány elment dolgozni a szomszédos faluba. P. Gyula ekkor felhangosította a rádiót az udvaron, amiből szinte bömbölt a zene. Magához vette veterán korú pisztolyát, és a házban Ildikóhoz lépve az oldalához nyomta a fegyver csövét."

Gyula csendes, nyugodt ember volt, bár már előfordult, hogy késsel támadt másokra.

"Nem messze a tragédia helyszínétől egy munkából hazaérkező férfi elmesélte, Gyula néhány évvel ezelőtt késsel támadt neki, amikor neki dolgozott. Betegesen féltékeny volt rá, valamint Ildikó évtizedekkel ezelőtti, a szomszéd faluba való szerelmére. Sőt, gyakorlatilag minden férfira. – Egy éve már volt pisztolya, nem tudom, honnan szerezte, engedélye nem volt rá. Egyszer annyira dühös volt rám, meg voltam róla győződve, hogy le fog lőni vele – mesélte Gyula egykori alkalmazottja."

Mi ebből a tanulság?

"Ahogy a családi tragédiáknál már csak lenni szokott, Várföldén sem számított rá senki, hogy Gyula, a falu jómódú vállalkozója – akit az idős asszonyok rendes, dolgozó embernek ismertek, szerintük nem ivott, nem kártyázott, és nem ártott a légynek sem – hétfőn délelőtt meggyilkolja volt feleségét. Pedig az efféle villámcsapások többnyire az ilyen kívülről zárt, a titkokat magukba fojtó mikroközösségekben és családokban sülnek ki, ahol a sérelmek és az indulatok évekig halmozódnak."

Hát igen, a titkok.

Utána meg mindenki csodálkozik és mutogat a cigányokra.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.27. 15:53:02

@Doomhammer: Az idős, nyugdíjas asszonyok értékítélete mindig hibátlan és megfellebbezhetetlen, a felhalmozott életbölcsességüket tisztelni kell.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.09.27. 17:14:42

index.hu/belfold/2017/09/27/gyongyos_eheztetett_kislany_itelet/

Bezzeg Cozma gyilkosai 18, illetve 15 évvel megúszták!

(Továbbra se tudom hová tenni, hogy a nő az összes elképzelhető név közül pont a Médeát kapta. Ez egyszerűen lehetetlen.)

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.27. 18:23:17

@Counter:
A gyerekvédelemnek akkor kellett volna lépni, amikor kiderült, hogy a kislányt Kiara Jerniának nevezték el a szülei.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/borzalom-szandekosan-eheztethettek-halalra-kiarat-szulei/02mxtzc

Az ilyesmi sose vezet jóra.

Ha már Kiara:
www.blikk.hu/aktualis/krimi/felebresztik-a-komabol-a-gyilkos-apat/m9k3rwl

Ő meg nem Kiara volt, hanem Kira.
velvet.hu/sztori/2014/01/15/gyermekbantalmazas_megbukott_a_neveloapa_a_poligrafos_vizsgalaton/

Egy Médeát ismertem eddig, az erdélyi magyar volt.

annamanna 2017.09.28. 06:34:26

@Doomhammer: A nőnek abban az egyben igaza van, hogy tényleg nem Münchausen-szindrómás.
Teljesen nyugodtan viselkedik a bíróság előtt, egyáltalán nem aggasztja semmi. Nem hiányzik sem a jövője, sem a múltja, sem a házasélete, sem a barátai, sem a munkája; mivel ezek a számára csak nyűgök.

Néha hajlok arra a hinduista elképzelésre, hogy mégiscsak van lélekvándorlás, és vannak olyan emberek, akikben halott emberek lelke van. Ők halottak, ezért nyilvánvalóan nem is akarnak semmit csinálni. Nincs tervük, nincs vágyuk, nincs semmilyen törekvésük, hiszen halottak. Médea a leginkább egy halottra hasonlít. Mintha egy eleven testben egy halott ember lelke lenne.
Sehol nem fogja magát olyan jól érezni, mint a börtönben, a priccsen elnyúlva. Nem kell csinálnia semmit, nem kell gondolnia semmire, nem kell, hogy bármi is érdekelje, nem kell beszélgetnie senkivel, nem kell törekednie semmire. Csak fekszik és kész. Vagy üldögél és bámul ki a fejéből.

Valahol azt olvastam, a pszichopaták szeme olyan, mint a halottaké. Médea pszichopata, ez teljesen egyértelmű. Lehet, hogy az ő szeme is olyan, mint egy halotté. Üres és kifejezéstelen. Nincs benne semmi. Lehet, hogy bizonyos értelemben sosem volt élő ember. Csak egy járkáló test.

Az Elisabeth c. musical ezzel a párbeszéddel indul:
Bíró: De miért, Lucheni? Miért ölte meg Elisabeth császárnét?
Lucheni: Alla malora!
Bíró: Válaszoljon, Luigi Lucheni!
Lucheni: Miért, miért? Éjszakáról éjszakára ugyanaz a kérdés, száz év óta. Mire való ez a faggatás? Merda! Én halott vagyok!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.29. 22:39:43

@annamanna:
"Sehol nem fogja magát olyan jól érezni, mint a börtönben, a priccsen elnyúlva. Nem kell csinálnia semmit, nem kell gondolnia semmire, "

Ez ügyben ajánlom Török-Illyés Orsolya börtönélményeit.

index.hu/kultur/cinematrix/2016/10/11/torok-illyes_orsolya_interju_ernellaek_farkaseknal_hajdu_szabolcs/
" Ennyire rossz volt a börtönben?

Nem rossz, inkább veszélyes. Mintha egy másik világba kerültem volna, ahol teljesen más törvények uralkodnak. Engem elsősorban az érzelmeim és a gondolataim befolyásolnak a döntéseimben, de ott olyan érzelmi sivárságot tapasztaltam, ahol csak az érdekek voltak meghatározóak. Ez ijesztő volt, és nehezen mozogtam ebben a világban. És ez nem a börtönben, hanem az emberek múltjában gyökerezik, mert ők egyszerűen nem kaptak semmit az élettől."

Nincs heverészés a priccsen semmire se gondolva.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.09.29. 22:44:09

Esetleg a halálbanda gyilkolt? Nem, csak Tünde.

A halálbandás sztori:
www.borsonline.hu/20151104_halalbanda_gyilkol_pest_megyeben

Valójában azonban Tünde kapta fel a vizet és a kalapácsot.

www.hirado.hu/2017/09/28/cigarettaszunetben-ismerte-be-a-gyilkossagot-az-erdi-anya/
"Éppen mindenszentek volt 2015-ben, amikor a családi házhoz riasztották a rendőrséget. Az itt lakó, köztiszteletben álló, idős pedagógus házaspár is temetőlátogatásra készült, ám rokonaik hiába várták érkezésüket. A kiérkező nyomozók vérben úszva, holtan találtak rájuk. Meggyilkolták őket.

A nyolcvanas éveiben járó nő fejét valamivel szétverték. Hasonló korú férjére a konyhában találtak rá az asztalra dőlve, őt is leütötték. Mint kiderült, ekkor már két napja halottak voltak. A lakást feldúlták, a körülmények rablógyilkosságra utaltak.
...
Az egyik kihallgatáson többórás fizikai és pszichikai nyomás után aztán Tünde megtört, és egy cigiszünetben beismerte a gyilkosságot. A nő élettársa révén ismerte a tanárpárt, Felícián bácsi volt a férfi iskolai rajztanára, és hozzá járt méhész szakkörre is. Felnőttként pedig az idős ember nekik adta át méhész vállalkozását is.

Tünde akkor azt állította, hogy azon a hűvös, őszi pénteki estén azért ment az áldozatokhoz, hogy egyeztessék egy takarítás részleteit, amiben segített volna az időseknek. Beszélgetés közben elpanaszolta nekik, hogy el akarja hagyni gyerekei apját, ám Mária néni ezen annyira felbőszült, hogy kiabálva szapulni kezdte őt.

Tünde a nyomozóknak azt mondta: hirtelen felindulásában el akarta hallgattatni az idős asszonyt.

Felkapott egy kalapácsot a kisasztalról, amivel Mária néni a kertben termett diót szokta törni.

„A kalapács a jobb kezemben volt. Azzal a feje irányába ütöttem, a nyaka közepénél találtam el. Térdre rogyott, nagyon kiabált, annak a tartalmára azonban nem emlékszem. Megmaradt bennem viszont, hogy folyamatosan kérdezgette: mit csinálsz?” – hangzott a nő vallomásában.

A nő még kilencszer lesújtott. Az idős tanárnő egy perc múlva már nem élt.

„Felfogtam, hogy mi történt: megöltem a Marika nénit” – mondta.

Hogy leplezze a bűncselekményt, Tünde úgy döntött: a tanár urat se hagyhatja életben. A nagyothalló és rosszul látó idős ember ekkor a konyhaasztalnál bóbiskolt. Kétszer-háromször ütötte meg a fejét, a férfi belehalt.

Az öldöklés után a nő mindent felborogatott a lakásban, hogy rablógyilkosság látszatát keltse."

annamanna 2017.10.01. 06:22:10

@Doomhammer: Ezt nem látom ellenkezőnek azzal, amit Médeáról is gondolok.
"ott olyan érzelmi sivárságot tapasztaltam, ahol csak az érdekek voltak meghatározóak. Ez ijesztő volt, és nehezen mozogtam ebben a világban."
"Nagyon plasztikusan és részletesen mesélt, miközben teljesen nyilvánvaló volt, hogy egy szó sem igaz az egészből."
"„Többnyire csak a Bibliát.” Nem értettem, miért pont azt. „Mert annak van a legvékonyabb papírja, abból lehet a legjobban cigit sodorni.”"
Ebben Török-Illyés Orsolya valószínűleg téved: "És ez nem a börtönben, hanem az emberek múltjában gyökerezik, mert ők egyszerűen nem kaptak semmit az élettől." Sokan sajnos valószínűleg nem azért üresek, mert semmit sem kaptak az élettől, hanem mert csak. Legalábbis ismertem négy kamasz testvért, akiknek az apja megölte az anyjukat. A két lányon tulajdonképpen semmi sem látszott. Elvoltak, mint a befőtt, de volt bennük valami kellemetlen ragadozószerű; mintha zsákmányra éheznének. Villogtak a fogaik, amikor röhögtek. A fiúk furcsa mód érzékenyebbek voltak, rajtuk jobban látszott, hogy szoronganak, vagy hogy egyáltalán érzelmekkel próbálnak kötődni bárkihez. Volt bennük valami olyan normális emberi érzelem, ami a lányokból hiányzott.
Tehát mindegyik testvér ugyanazt élte át, de nem ugyanolyan lett. A lányok bizonyos tekintetben üresek voltak, épp ezért tulajdonképpen sikeresebbek is, mert nem akadályozta az életüket a szorongás, nem voltak levertek, szomorúak, tétovák.
Amikor Dosztojevszkij elképzelte, hogy mi történik akkor, ha valaki embert öl, neki teljesen más dolgok jutottak eszébe, mint amit Médea produkál.

Vagy ebben a videóban is érdekes a kontraszt: www.facebook.com/wegera.hu/videos/1719392738131813/ Egy bírósági ügy vádlottjaival beszélget két törvénytisztelő ember; és a videó egy bizonyos pontján teljesen elbámulnak azon, hogy a vádlottak mennyire csak magukra gondolnak, magukat mentik, és egy picit sem jut eszükbe, hogy sajnálják az áldozatukat, sajnálják a nemtörődömségüket. Semmit sem éreznek át abból, amin az általuk megkínzott kutyának át kellett mennie. Csak azt említik meg, hogy ők most félnek, mert valaki leköpte őket. Föl sem fogják, hogy mit tettek, összevissza hazudoznak, az égvilágon semmiféle felelősségtudattal nem rendelkeznek.
Ezt azért nem lehet a rossz neveltetés számlájára írni, mert a riporternek magának is nagyon sanyarú volt a gyerekkora, talán állami gondozásban nőtt fel vagy ilyesmi; sok rossz élményben volt része, és semmi másban nem talált vigaszt, mint a kisállatokban, hörcsögökben stb. Tehát ő sem kapott semmiféle érzelmi muníciót, de ez mégsem tette érzelmileg közönyössé, felelőtlenné.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.05. 00:39:06

Itt az ősz, kezdődnek a rablógyilkosságok.

Két fiatal ölt meg egy 87 éves nénit, videó is van.

www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberoles-tatabanyan-1
"A rendelkezésre álló adatok szerint V. György gyanúsított 2017. október 1-jén Tatabányán, egy családi házban bántalmazott egy 87 éves idős asszonyt, majd tőle készpénzt tulajdonított el. A megszerzett értékkel együtt az épületből elmenekült. A bántalmazott idős asszonyt a szomszédok találták meg. Hozzá azonnal mentőt hívtak, akik a kórházba vitték. A helyszínen erőszakos bűncselekmény nyomai voltak láthatóak, ezét értesítették a rendőröket. A rendőrök azonnal megkezdték a nyomozati cselekmények végrehajtását.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói együttműködve a Tatabányai Rendőrkapitányság rendőreivel adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, melynek során a két férfit elfogták és őket október 2-án a délutáni órákban előállították. A gondos orvosi ellátás ellenére 2017. október 3-án a kórházban életét vesztette a 87 éves sértett. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.05. 11:57:07

Ha innentől kezdve misztikus gyilkosság történik médiahisztériával és ködösítéssel, már tudjuk, mire kell gondolnunk.

444.hu/2017/10/05/a-kormanypropaganda-egyik-kedvenc-szakertoje-szerint-menekulteket-segito-civilek-haborus-bunosok-es-hazaarulok
"Földi László: Most háború van. Ezek az emberek kollaboránsok, háborús bűnösök, hazaárulók, és így tovább. Ez egy egészen más fogalmi rendszer. Embercsempész a háborúban nem embercsempész, hanem egy olyan, gyakorlatilag szabotőr, akinek nincs jogállása. Magyarul ő szabadon likvidálható. Ugye ezt írja a háborús törvény: kémeket, szabotőröket nem viszünk bíróságra, hanem azonnal kiiktatjuk."

Csak aztán nehogy nyilvánosságra kerüljön néhány ilyen kiiktatás valódi története, mert lehet, hogy a nyilvánosság nem fogja bevenni ezt a háborús sztorit.

annamanna 2017.10.05. 17:10:51

@Doomhammer: Ha az embercsempész szabadon likvidálható, akkor kezdhetünk aggódni a magyar kormányért, ugyanis két éve 220 ezer migránst regisztrálatlanul engedtek át az országon, tömött vonatokkal, buszokkal szállították őket az osztrák határhoz, tök ingyen.

"– Napi hány ilyen vonat(pár) közlekedik? Hány szerelvény forog, ezekben összesen hány személykocsi van?
– Napi négy-öt vonat közlekedik, 10–16 kocsival a menekültek számától függően. Hét szerelvény, közel 100 kocsi."
iho.hu/hir/migransvonatok-interju-a-mav-val-151012

Korábban pedig évekig szabadon engedték át az országon a koszovói migránsok tömegeit:
www.youtube.com/watch?v=kT2xMJRh2g4 "Százával jönnek át úgy a határsértők, hogy senki sem foglalkozik velük". "Akár egy tankot is magukkal hozhatnának nyugodt szívvel" "Ötven méterre a határállomás mellett jönnek" "Ez abszolút hihetetlen"
"A schengeni határ tárva-nyitva" "Évek óta súlyos a helyzet, eddig mégsem foglalkozott vele senki" "Jelentős részben Koszovóból" "Jeleztem a hatóságoknak, hogy probléma van, de nem láttunk változást, sőt ellenkezőleg: ahogy nőtt az illegális határsértők száma, úgy csökkent a rendőrök száma." "A határ túloldalán élők ugyanerre panaszkodnak." "Tízezrével özönlenek a koszovói albánok az Unióba. Az elmúlt hetekig senki nem törődött velük. Ahogy bejöttek Magyarországra a szerb határon, úgy ki is mehettek Ausztria felé." "Természetesen jobb életet szeretnék. Egy kis munkát. És soha többé nem akarok visszamenni Koszovóba. Mit tudnék Koszovóban csinálni? Egy sátorban alszom három éve." www.youtube.com/watch?v=l8UpAiTQluo

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.05. 19:07:36

@annamanna:
Én más irányból közelíteném meg a kérdést.
Magyarország jogállam-e?
"Aki idegen hatalom vagy idegen szervezet részére Magyarország ellen hírszerző tevékenységet folytat, bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

(2) Aki az (1) bekezdésben meghatározott kémkedést szigorúan titkos minősítésű adat kiszolgáltatásával követi el, öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."

Kiiktatásról nem esik szó.

Másfelől ne lepődjön meg Földi, ha a kiiktatásos fantáziálgatásai után a hivatalos magyarázatot senki sem hiszi el az ilyen rejtélyes eseteknél, mint ez:

A BSZKI küldöncét meztelenül, szíven szúrva és elvágott torokkal találták meg a kiskundorozsmai focipálya mellett.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/brutalis_gyilkossag_a_focipalyanal_megeroszakoltak_az_aldozatot/2419173/

Bűncselekmény azonban nem történt.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/megdobbento_nem_gyilkossag_aldozata_lett_a_dorozsman_holtan_talalt_ferfi/2420058/

Öngyilkos lett.

annamanna 2017.10.06. 03:35:49

@Doomhammer: Igen, emlékszem erre az esetre, bennem az maradt meg belőle, hogy a kommentelők leginkább a cipőn akadtak ki: meztelenre vetkőzött februárban, de szúrta a talpát a fű?

A következő kommentek más részletekre koncentrálnak, de hasonlóan értetlenek:
"Előbb szúrta szíven magát és utána vágta el a saját torkát, vagy fordítva???? Biztos legelőször megerőszakolta saját magát és azután vetett véget önkezével életének. Nos ehhez tényleg nagyon bravuros nyomozásra van szükség"
"Az hagyján, hogy mindezt megcsinálta magával, még oda is vitte a saját holttestét, mert nem akarta összepiszkolni a focipályát...igazi drukker lehetett :-D"
"biztos volt ideje az erőszak után és vagdosás után felmosni"
"" Cipő volt a lábán, nem életszerű,hogy miután valakit levetkőztetnek, megölnek, visszahúzzák a lábára azt. " Az viszont életszerű, hogy meztelenre vetkőzik öngyilkossági szándékkal, de a cipőt visszahúzza a lábára. Azért felfázni mégsem akart!"
"A tanú hason fekve találta meg és látta hogy a szíve alatt van egy döfés.... :D"
(Tényleg így írja a cikk: "A holttest megtalálásának napján beszéltünk egy szemtanúval, aki látta az áldozatot. Azt mondta, hogy holttest hason feküdt, ruha nem, csak egy cipő volt rajta, nem messze tőle a nadrágja feküdt, csupa vér volt, a torkát elvágták, a szíve alatt is volt egy döfésnyom.")
"Érdekes ez, vajon kínozni akarta magát mielőtt meghal :) ÁÁÁ it valami szarság van.. Ahogy írták, "NEM ÉLETSZERŰ" ez a falyta öngyilkossági módszer........"
"A magyarázat részben elfogadható de ezt a részt nem értem: "A holttest mellett talált kést és a benzines flakont maga a férfi vásárolta.Ezt tanúk és kamerafelvételek igazolták".......És ezeket,hogy derítették ki? Blokkok voltak a zsebében? Hogyan tudták,hogy milyen kamerafelvételeket kell bekérniük és honnan kell bekérniük? Csak Szegeden vagy 200 helyen lehet benzines flakont kapni......,szóval vannak itt még kérdőjelek."
"Gratulálok a bravúros nyomozóknak. ugyanis valóban az áldozat elvágta saját maga torkát, de ezt kevésnek találta, majd szíven szúrta magát , majd levetkőzött fürdeni akart, de elesett egy fűszálban és kétszer megdugta saját magát, de olyan hideg volt, hogy két másodperen belül meghalt szegény."
"Ezen még Rejtő Jenő is nagyot nevetne."
"Semmi szokatlan nincs benne Lefeküdt szunyokálni és elvitte a nátha! A részletek mellékesek ,de miért éppen dorozsmára jött ? Ez itt a kérdés?"
"Tehát ha jól értem: Megerőszakolta saját magát,utána elvágta a saját nyakát majd gyors egymásutánban kétszer szívenszúta magát a késsel elszaladt a közeli kukához eltüntetni a nyomokat,majd összevérezte magát ,levetkőzött és hasrafeküdt a pályátol nem messzire. Amit nem értek miért jött ezért derezsmára? Bosszantani akarta a kissebbséget? Lehet nyugtalan lelke még most is közöttünk bolyong. Aki tájékoztatott mindezekről bizonyára roppant tájékozott volt.(pl tudta bármekkora marhaságot megírhat ,senki felelősségre nem vonja)"

Egyébként ő volt az áldozat (kép alapján idősebbnek néz ki): semmelweis.hu/hirek/2015/02/26/elhunyt-barsi-geza/

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.06. 16:35:09

@annamanna:
Az világos, hogy a rendőrség nem mond el mindent. Lehet, hogy jó okkal. Földi szavai után azonban miért is ne gondolhatnánk azt, hogy Barsi a Soros-terv egyik ügynöke volt, akit kiiktattak?

Aminthogy lehet ilyet gondolni erről az esetről is:

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.10.06. 16:39:06

@Doomhammer: A Fülöp-szigeteken a drog a legnagyobb probléma, ezért a dílereket büntetlenül le lehet gyilkolni.

Nálunk a legnagyobb probléma a Soros-terv végrehajtása, tehát... na, ugye.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.06. 20:27:55

@Counter:
Én még emlékszem arra, amikor a cigányok voltak a legnagyobb probléma.

Aztán amikor megtörténtek a cigánygyilkosságok, akkor mindenki húzta a nyakát és ködösített a furcsa részletek hallatán.

Csak nehogy most is ez legyen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.10.11. 13:58:52

Italoztak, hazamentek, összevesztek, dulakodtak - az egyik szúrt, a másik meghalt.

index.hu/belfold/2017/10/11/osszevesztek_a_zenen_agyonszurta_az_apjat/

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.11. 20:29:55

@Counter:
Italoztak, de a mobiltöltő nem lett meg.

24.hu/belfold/2017/10/10/orakon-at-utotte-aldozatat-a-pecsi-kalapacsos-gyilkos/
"A vádirat szerint a férfi élettársával és egy másik férfival 2016 végétől egy pécsi telken, egy bódéban lakott. A két férfi rendszeresen ivott – együtt és külön is. Tavaly június 19-én éppen közösen tették ezt, le is részegedtek. A kora esti órákban a vádlott az asztal mellett ült, és felszólította későbbi áldozatát, hogy adja neki vissza a mobiltöltőjét, mert nem találta, és azt feltételezte, hogy ő tette el.

„Válaszul” a lakótársa felkapott egy kést, és a bal kezében – maga előtt tartva – megindult későbbi támadója felé. A vádlott felállt, felvett egy kalapácsot maga mellől és rávert ismerőse bal karjára – kiütve kezéből a kést. Ezután bement – kezében továbbra is a szerszámmal – a bódéba, lakótársa pedig egy cipőfűzőből készített hurokkal utána.
A vádlott ezután a kalapáccsal rátámadt ismerősére, és a bódéban folyamatosan – több órán keresztül – ütlegelte először a fejét, majd amikor fejsérülései miatt ismerőse mozgásképtelenné vált és a földre esett, test szerte bántalmazta tovább a szerszámmal és ököllel is. Az áldozat az éjszaka folyamán belehalt sérüléseibe.

A történtek után a tettes lefeküdt aludni. Reggel, miután látta, hogy lakótársa meghalt, ő maga értesítette a rendőrséget."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.12. 19:23:53

@annamanna:
"Ha az embercsempész szabadon likvidálható, akkor kezdhetünk aggódni a magyar kormányért,"

Likvidálni lehet, csak nyilatkozni róla nem.

www.klubradio.hu/cikk.php?id=16&cid=211261
"Földi László soha többet nem nyilatkozhat migránsügyben, ameddig tanácsadó a fővárosi önkormányzatnál – ezt Tarlós István mondta mai sajtótájékoztatóján.
Azután döntött így a főpolgármester, hogy Földi László a napokban a menekülteket és migránsokat segítő civilek likvidálásáról beszélt az Echo TV-ben.Tarlós szerint számára nem kellemetlen a kérdés, de Földinek van munkaköri leírása, ez alapján neki nem a migránsokról való nyilatkozgatás a feladata és nem ezért kapja a fizetését sem."

Földi III/I-es ügynök volt a Kádár-rendszerben, ő ne dumáljon, hanem cselekedjen.

annamanna 2017.10.13. 04:43:55

@Doomhammer: háááát..... a letelepedési kötvényes Rogán esetében jogos a kérdés, hogy "Jól alszik, Antal?!" index.hu/mindekozben/poszt/2017/04/27/ime_rogan_antal_ikertornya/

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.13. 08:25:47

@annamanna:
Engem inkább Tarlós szabotázs-ötletei érdekelnek az orosz metrókocsikkal kapcsolatban, lehet, hogy ezek Földitől jönnek?

Csak nehogy kiiktasson egy vészfékhúzogató szabotőrt, mert akkor megint hallgathatjuk a hihetetelen történeteket.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.10.16. 21:54:21

A Gödöllőhöz közeli Zsámbokon idegenek járnak. Meg is lett a következménye.

www.origo.hu/itthon/20171016-visszavittek-a-helyszinre-a-kegyetlen-gyilkost-elottunk-mutatta-meg-hogy-olt-zsambokon.html
"Bedrogozva gyilkolhatták meg a 88 éves asszonyt Zsámbokon. A gyilkossággal egy 24 éves férfit gyanúsítanak.
...
Azt mondják régen Zsámmbokon mindenki ismert mindenkit, és odafigyeltek egymásra, de ma már ez nem így, van. Többen úgy tudják a gyilkossággal gyanúsított férfi nem helyi. „Van itt egy vállalkozó, aki itt szállásolja el a munkásait"- kezdi mesélni a biciklin ülő, sapkás férfi. "Rendszeresen surrannak be idősekhez, többen nagyon félnek, hogy hozzájuk is betörnek"
- mondja a másik férfi, aki szerint sok olyan egyedül élő idős ember él a faluban, aki könnyű célpont lehet a betörők számára."

Pedig a migránsokat elkergették, mégis jönnek az idegenek.