Kommentszűrés
’12 júl
16
15:15

Bándy Kata, a halálbüntetés és a gyász vámszedői

Írta: TuRuL_2k2

halalbuntetes_injekcio.jpg

  Kezdődik. Elfogták Bándy Kata (egyik?) gyilkosát, aki beismerte tettét. A különösen megrázó és nagy port kavaró bűncselekmények után szinte mindig akad valaki, aki előáll a Btk. szigorításával, vagy egyenesen az adu ásszal: a halálbüntetés visszaállításával. Nem meglepő, hogy a pécsi pszichológusnő halála is felkorbácsolta az indulatokat, most azonban nem a halálbüntetést újra és újra követelő Jobbik állt elő ezzel a javaslattal, hanem a Fidesz frakciójában ülő kisgazdák.

  A Kisgazda Polgári Szövetségpárt közleménye szerint „elfogadhatatlanok azok az ellenérvek, amelyek azt kívánják bizonygatni, hogy az állam nem jogosult az emberi élet elvételére”. Most tekintsünk el attól, hogy a valaha szebb időket megért, történelmi párt utód-utód-utódentintása még a KDNP-nél is kevésbé létező szervezetként rendelkezik képviselőkkel az országgyűlésben (eddig azt sem tudtam, hogy már így hívják őket, a Szövetségpárt mindenképpen korszakos jelentőségű nyelvi innováció): egy magát minden bizonnyal kereszténynek valló politikai erő hogyan léphet túl ilyen egyszerűen az Újszövetség alapvető tanításain, s miként követelheti vissza az Ószövetség szemet szemért, fogat fogért törvényét? 

  A demokrácia, a népfelség egyik feloldhatatlan – és így korlátjait szépen megmutató – ellentmondása, hogy a nép halálbüntetést akar, választott képviselői viszont kevés országban adják ezt meg neki, sőt, a legtöbb államban komoly nemzetközi szerződések tiltják ezt a büntetésnemet. Éppen ezért nagyon felelőtlen dolog a tömegek indulatára és vérszomjára (keresztre vele!, ugye) játszva napirendre venni a kérdést.

  A végére még egy rövid kitérő. Talán kevésbé veszélyes, de legalább ilyen ízléstelen, ha valaki Bándy halála apropóján csupa felkiáltójel, csupa szirup bejegyzéseivel szörfözik a lakossági lájkok és megosztások áradatán (persze hősünk amúgy sem túl válogatós, máskor koporsókkal pózol egy megindító, exkluzív Facebook-fotó kedvéért). 

Címkék: halálbüntetés Bándy Kata Vujity Trvtko Kisgazda Polgári Szövetségpárt

A bejegyzés trackback címe:

http://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr64659903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kik is a legkegyetlenebb gyilkosok? 2012.07.19. 12:03:08

Nemrég olvastam egy érdekes cikket a tényleges életfogytigra ítéltekről. Felmerült bennem a kérdés, hogy vajon ezek közül a legveszélyesebb bűnözők közül mennyi lehet a cigány származású? Lehet-e bármi is a szélsőjobb által hörgött elrettentő, halálos ...

Trackback: Fölmentünk vagy negyvenheten 2012.07.17. 21:37:56

Gyilkosság, bőrszín, halálbüntetés.Emberi jogok meg minden.     Nem voltunk soha puszipajtások, ez nyilvánvaló, de azért szegről-végről (és később az enigmatikus decsi gróf révén is) ismertük egymást. Középiskoláb...

Trackback: Ki a gyilkos? 2012.07.17. 12:51:52

Sok külföldön élő magyart is elért a Facebookon és a többi közösségi oldalon terjedő kérés a múlt héten, hogy keressünk együtt egy lányt, aki Pécsett tűnt el egy éjszakai séta után. Egyedül, buli után hazafelé, egy rossz hírűnek tartott környéken. Érte...

Trackback: Ki a gyilkos? 2012.07.17. 12:50:44

Sok külföldön élő magyart is elért a Facebookon és a többi közösségi oldalon terjedő kérés a múlt héten, hogy keressünk együtt egy lányt, aki Pécsett tűnt el egy éjszakai séta után. Egyedül, buli után hazafelé, egy rossz hírűnek tartott környéken. Érte...

Trackback: A Bándy gyilkosság margójára... 2012.07.17. 12:13:37

Most kéne észnél lenni. Ez az ország tele van gyűlölettel. Gyűlölik a cigányokat, a hajléktalanokat. A zsidókat, a libsiket, a melegeket. Gyűlöli a Főváros a vidéket, a vidék a Fővárost. Gyűlölik a bevándorlókat és a kivándorlókat, de gyűlölet tárgyai ...

Trackback: Ecce occisor: Bándy Kata, Pécs 2012.07.17. 10:00:56

2266 A közjó védelme követelményének megfelel az állam erőfeszítése annak érdekében, hogy az emberi jogokat és a polgári együttélés alapvető szabályait sértő magatartásformák terjedését megfékezze. A törvényes közhatalomnak joga és kötelessége a vétség...

Trackback: Irgalmat az ártatlanoknak! 2012.07.17. 00:50:56

Köztudomású, hogy a rendőrség határátlépési kísérlet közben elfogta a Bándy Katalin rendőrségi pszichológusnő meggyilkolásával alaposan gyanúsított P. Lászlót. Az is köztudomású, hogy ezt a bűncselekményt az illető töredelmes, bár kevéssé valószerűnek ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.01.17. 14:32:56

Kíváncsiságból elkövetett emberölés történt tavaly Tiszakécskén.
Valamint nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetettnek is minősül a vádirat szerint.

(És persze a kábítószer, úgy is mint a vidéken elkövetett kirívóan erőszakos cselekményekkel összefüggésben gyakran felmerülő körülmény ezúttal sem maradhat el.)

index.hu/belfold/2017/01/17/izraeli_turista_gyilkossag_vademeles/

Kíváncsiak voltak, kipróbálták, megtudták.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.17. 15:01:40

@Counter:
A vádirat szerint csak az egyikük volt kíváncsi, ő:
www.blikk.hu/aktualis/belfold/drogmamorban-gyilkoltak-meg-az-izraeli-vilagutazot/4npqjck
"A helybéli lakosok másról sem beszéltek vasárnap, mint a tiszakécskei gyilkosságról, és arról, hogy Károly épp csak kiszabadult a börtönből, most pedig minden bizonnyal élete végéig rács mögé kerül, hiszen visszaeső. A család ismerősei elárulták a Blikknek, hogy Károly betörésért ült börtönben. Egyik ismerősük úgy tudja, a férfi a drogok rabja lett. A gyilkosságot is belőve követte el.

– Nem is tudták még kihallgatni a rendőrök, olyan állapotban vitték be. Amúgy teljesen normális gyerek. Például amikor befejezte az iskolát, megköszönte a nevelőszülőjének, hogy felnevelte, ha már a saját anyja eldobta magától. Kapott egy kis házat itt a faluban a nevelőszülőjétől, de nem élt ott már jó ideje, hanem egy tanyán lakott a bács-kiskuni Tiszakécskén, ott háborítatlanul tudott drogozni – mondta el az ismerős."

Azt mondják róla, cigánynak látszott.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.17. 21:18:08

@Doomhammer:
A példás családapa racionális döntést hoz.
www.hirado.hu/2017/01/17/husz-percen-at-nezte-mielott-megfojtotta-a-sebesult-esztert/
"14 évvel később elmondta: pánikba esve autózott az utakon, amikor kopogást, kaparászást, mozgást hallott hátulról. Ekkor döbbent rá, hogy áldozata még él. Lehajtott egy elhagyatott földútra, és kiemelte a sebesült Esztert a kocsi mellé, a földre.

Végiggondolta, hogy családja, gyereke, jó állása és hitele van. Megijedt, hogy ha segítséget kér, a nő később feljelenti, és ő mindenét elveszti. Leguggolt mellé, és 20 percen át nézte Esztert. Ekkor hozta meg azt a döntését, hogy meg fogja ölni.

Az eldobált szemét között alkalmas eszközt keresett, és megfojtotta.

Mintha mi sem történt volna, visszatért a normális életébe

Beült a kocsijába, megfordult, és elment a kislányáért az óvodába.

Attilát ugyanis példás családapának ismerték. Párja és érettségire készülő lánya mit sem sejtett a férfi sötét titkáról, az elfogásakor összetörtek."

Már persze akkor volt példás családapa, amikor nem lopott gázolajat és nem emelte ki a barátja kapuját, hogy ellopjon milliós értékű fajtiszta kutyákat.

annamanna 2017.01.18. 02:03:42

@Doomhammer: Több ügye is volt, 2010-ben is elkapták (talán lopásért akkor is). Egy komment szerint már háromszor állt bíróság előtt.
Amúgy meg az is lehet, hogy hazudik, mert valahol említették, hogy egy ideig Tompa Eszter is élt Gönyün. Lehet, hogy ez a kretén felismerte, és nem véletlenül elgázolta, hanem inkább más jutott eszébe, amikor meglátta. Csak éppen Eszter ellenállt. Lehet, hogy tényleg inkább megerőszakolta, és aközben-amiatt fojtotta meg; a gázolásos sztorit meg csak a neje és a lánya miatt találta ki, és persze a saját védelmében.
Ha mosolygott a bíróságon, lehet, hogy a sikeres hazugság miatt érzett öröm miatt; annak örült, hogy bevették a meséjét.

Robinzon Kurzor 2017.01.19. 14:18:55

index.hu/belfold/2017/01/18/minden_borulhat_amit_a_bonyi_rendorgyilkossagrol_tudunk/

Lesznek itt még érdekes fordulatok.
Rosszabb esetben egy újabb móri jellegű baklövés alakul.

Még volt valamikor, úgy 15(?) éve, amikor egy szimpla közúti ellenőrzést végző rendőrt öltek meg. És mintha akkor sem lett volna értelme az egésznek és talán azóta sem oldódott meg az ügy. De lehet, hogy rosszul emlékszem.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.01.19. 14:50:08

@Robinzon Kurzor: Az alsóörsi eset 2010 nyarán történt. Az ellenőrzött autó négy utasa közül is meghalt egy személy.

Az eset természetesen megnyugtatóan zárult az elkövető öngyilkosságával. Búcsúlevelet nem hagyott, vallomást nem tett.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.19. 16:32:35

@annamanna:
"Lehet, hogy tényleg inkább megerőszakolta,"

Ebben a pillanatban minősített emberöléssel (különös kegyetlenség) gyanúsítják. Szerintem simán jár még neki a védekezésre képtelen személy sérelmére, nem is értem, miért nincs a gyanúsításban. Hogy ezek mellé kap-e aljas indokot vagy sem, az már szinte mindegy, ez így is simán életfogytiglan.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.19. 16:33:21

@Robinzon Kurzor:
"Lesznek itt még érdekes fordulatok."

Terroristasimogatás, a ballib összeesküvés része. Kinek a megbízásából???

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.19. 16:36:55

@Robinzon Kurzor:
"És mintha akkor sem lett volna értelme az egésznek és talán azóta sem oldódott meg az ügy."

Továbbá Gamauf azóta se hősi halott.
www.borsonline.hu/aktualis/elfelejtette-ket-martirjat-a-rendorseg/71268

Kenéz Imre, akit elgázolt a Hummer, igen.

Azt hiszem, ennél többet az igazi vizsgálati eredményekről nem fogunk megtudni nyilvános forrásból.

grundigg 2017.01.19. 17:03:55

@Doomhammer:

"Szerintem simán jár még neki a védekezésre képtelen személy sérelmére, nem is értem, miért nincs a gyanúsításban."

2003-ban még nem volt ilyen minősített eset, 2009-ben vezették be.

"Hogy ezek mellé kap-e aljas indokot vagy sem, az már szinte mindegy, ez így is simán életfogytiglan. "

Nemrég egy kétszeresen minősülő emberölés kapcsán (plusz halmazatban egyéb, szintén nem jelentéktelen bűncselekmény) 15 évet tartottál reálisnak.

annamanna 2017.01.19. 18:14:04

@Doomhammer: Mivel az elmúlt 14 évben nem követett el több erőszakos bűncselekményt, csak piti kis lopásokat, ezért fölösleges volna sorozatgyilkosokkal egy szinten kezelni. Normálisan dolgozott, normálisan felnevelte a gyerekét, átlagos állampolgárként élt, nem mutatott hajlamot a brutalitásra, tehát ebből a szempontból nem visszaeső, nem jelent elháríthatatlan veszélyt a társadalomra.
Ha esetleg hazudott, és valójában mégiscsak nemi erőszak miatt ölt, akkor Péntek Lászlóval van egy szinten; de valószínűleg Péntek is csak azért kapott életfogytos büntetést, mert Bándi Kata a rendőrségi állomány tagja volt, egyébként nem ítélték volna el ennyire szigorúan. A Teréz krt-i robbantásnál vagy a bőnyi rendőrgyilkosságnál is az átlagnál nagyobb a tétje annak, hogy ki az elkövető.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.19. 19:11:02

@annamanna:
"Normálisan dolgozott, normálisan felnevelte a gyerekét, átlagos állampolgárként élt, nem mutatott hajlamot a brutalitásra, tehát ebből a szempontból nem visszaeső, nem jelent elháríthatatlan veszélyt a társadalomra. "

Csak nem egy minősített emberölés elkövetőjét (bár jelenleg csak gyanúsított, de beismerte) mentegeti itt, mintha maga legalábbis a gyilkosok pártján állna?

Azt hiszem, nem érti a lényeget. Az ember brutális lény. Nagyjából mindenki képes ölni, ha olyan helyzetbe kerül. Lefogadom, ha S. Attiláék találkoztak volna a háziakkal a nevezetes kutyalopás közben, akkor is meggondolták volna és öltek volna. Nem azért kapják a bűnözők a büntetéseket, mert akkor nem tudnak bűnözni addig, amíg a börtönben ülnek, hanem azért, hogy akik kinn maradnak, azok tudják, hogy be is kerülhetnek, ha nem viselkednek rendesen. Ez egy rendkívül hatásosan működő rendszer és harmadára-negyedére csökkenti az erőszakos bűncselekmények (úgy általában: a bűncselekmények) számát az a tudat, hogy rossz tett nem marad büntetés nélkül.

Azt meg jegyezze meg alaposan, hogy Bándy Kata nem volt semmiféle állomány tagja. Polgári alkalmazott volt. Hogy mit keresett a temetésén az egész rendőri felső vezetés, az egy olyan misztérium, amiről nem kell kérdezgetni. Vagy arról se kell kérdezgetni, miért követte bizalommal az állítólag általa sose látott Péntek Lászlót egy kihalt helyre "becsípve".

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.01.19. 19:36:26

@annamanna: Ezzel az erővel Engel Zoltánt fel lehetett volna menteni, ugyanis deréktól lefelé megbénult a bűncselekménye elkövetése során.

Másrészt viszont egy veszélyesnek minősített személyt akár úgy is életfogytiglanra kellene ítélni, hogy esetleg tulajdonképpen még semmit sem követett el. Csak hát, ugye, veszélyes.

annamanna 2017.01.20. 03:30:09

@Doomhammer: S. Attilát össze lehet vetni például a martfűi rémmel, akit 11 évig nem kaptak el, ez alatt öt nővel végzett. A balástyai rém is újra és újra ölt, a fentebb említett Engel Zoltán is újra és újra ölt, illetve kísérelt meg ölni.
Akiket kiengednek a börtönből, azok közül is vannak, akik visszaesők, és vannak, akik nem. Például Simek Kitti lelőtte a nevelőapját, elítélték, kiszabadult, azóta már jó sok idő eltelt, és nem ölt újra, valószínűleg nem is fog.
S. Attila többször állt bíróság előtt az elmúlt 14 évben, de mindig csak piti tolvajlásért. Thomas B., aki elgázolta Kenéz Imrét, 28x állt korábban bíróság előtt, erőszakos cselekményekért is, bár nem volt közte emberölés: www.origo.hu/nagyvilag/20121017-neha-kibujt-az-allat-a-baranyarcu-hummeres-gyilkosbol-riport-ausztriabol.html de általánosságban erőszakos ember volt. Viszont még ő sem gyilkos típus, mert a rendőrön kívül senki mást nem ölt meg, azt is drog hatása alatt gázolta el.
Nyilván számít az ítélet megállapításánál, hogy kit mennyire kockázatos visszaengedni a társadalomba.
Vannak, akik szinte azonnal új bűncselekményeket követnek el, és vannak, akik soha többé nem csinálnak semmi törvénybe ütközőt.
S. Attila csinált, de csak lopott, nem tört mások életére. Nem kell félni tőle, hogy ki lesz a következő áldozata, ha kiengedik. Ha 14 évet kibírt emberölés nélkül, akkor nem akar gyilkolni.

Ami a Bándy Kata-gyilkosságot illeti, egyetértek, hogy teljesen "misztikus" az ügy lezárása, csak hát nem lehet mondani mást, mint amit a rendőrök közöltek róla.

@Counter: Engel viszont vérbeli gazember, többszörös bűnöző. Persze, ha már lerokkant, járna neki a segítség. Feltéve, hogy nem él vissza vele.

"egy veszélyesnek minősített személyt akár úgy is életfogytiglanra kellene ítélni, hogy esetleg tulajdonképpen még semmit sem követett el. Csak hát, ugye, veszélyes."

És mégis hogy lehetne kitalálni a jövőbeli szándékát?
Egy előzetes kórjóslatot hallottam: ha egy gyerek állatokat kínoz, attól semmi jó sem várható felnőttként.

Az Elisabeth-musicalben a gyermek Rudolf herceg ezt énekli:
"Én sose félek, hős tudok lenni.
Összeszedem magam, hogyha kell.
És egy macskát már ki is nyírtam;
Ez durva világ,
Gyilkos egy hely!"

Ezért tüntettek is nemrég (Nárcisz kutya esete annak kapcsán derült ki), hogy az állatkínzást komolyabban büntessék, mert ez egy nagyon rossz ómen valaki jellemére nézve. Tehát erről az egy prekrim tünetről hallottam, lehet, hogy van is benne valami, de ez is legfeljebb csak arra jó, hogy valakiről "meglegyen a véleményem". Ilyen alapon valakit előzetesen emberöléssel vádolni lehetetlen. Pláne, hogy közismert Hitler kutyamániája. Vagyis ez az egy előzetes "kórjóslat" sem megbízható.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.20. 13:45:21

@grundigg:
"Nemrég egy kétszeresen minősülő emberölés kapcsán (plusz halmazatban egyéb, szintén nem jelentéktelen bűncselekmény) 15 évet tartottál reálisnak. "

Ugye a román főorvosbűnözőre gondol? Nem tartja furcsának, hogy máskor a románok villámsebesen adják ki köztörvényeseket Magyarországnak, ez a dák hős pedig még mindig román börtönben dekkol? Szerintem ott is fog meghalni. Vagy "meghalni", ezt sose fogjuk megtudni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.20. 13:50:31

@annamanna:
S. Attila, a példás családapa (Zsaru, 2017 január 18)
"Bőnynél járt, amikor kaparászásra lett figyelmes. Lekanyarodott egy földútra, kinyitotta a csomagtartót. A sértett kábultan mocorgott. Kivette, földre tette, majd percekig gondolkozott, mit tegyen. Mivel félt attól, hogy börtönbe kerül, úgy döntött, elhallgattatja a fiatal nőt. Egy közeli szemétkupacban talált egy zsineget, amivel megfojotta, majd otthagyta. Hazament, majd elhozta négyéves kislányát az óvodából. Ezután újra visszament a holttesthez, ismét betette kocsijának csomagtartójába, és elvitte a töltésre, ahol másnap megtalálták."

Gyilkosság, óvoda, holttest eltüntetése. Ebben a sorrendben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.01.20. 19:24:13

Veszélyes autósbűnözők leselkednek az egyszerű, békés táskatolvajokra, egyben lesöpörtetett az asztalról a befejezettség-bevégzettség akadémikus distinkciója is, ha jól értem.

velvet.hu/helyszinelo/2017/01/20/kolosy_ter_masodfok/

A vádlottak padján megfigyelhető a tolvaj is (a kitakart arcú férfi, felteszem). Fajtajelleges bőrszín!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.20. 23:45:10

@Counter:
Lombrosónak igaza volt mégis, erről a nőről süt a gyilkos hajlam. És ilyenek kezében van veszélyes autó kormánya!

Egyébként nem értem, ez itt azt mondja, hogy 2010-től kezdett el rettegni? Biztos eltévesztett valamit, hiszen 2010-től van rend.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.20. 23:46:49

További részletek a lebetonozandó szabadszállási szívcsakráról, ezúttal a 70 éves néni megöléséről.

Előzmények:
kgb2781.uw.hu/bk.html#c32082805

Zsaru magazin, 2017 január 18.-i számból további részletek:
"A takaró alatt a lakás 70 éves tulajdonosnőjének élettelen testét találták meg, szétvert koponyával. Napok óta halott volt, az elsődleges orvosi szakvélemény szerint már karácsonykor megölték: ülő helyzetben, hátulról zúzták össze a koponyáját egy kalapáccsal.

Az idegenkezűség egyértelmű volt, mint ahogyan az is, valaki indulatból ölt, a sértett arany fülbevalóihoz ugyanis nem nyúlt. A szomszédok szerint csak a nő autója hiányzott, így kiadták annak körözését, megfigyelését.

- Megállapítottuk, a sértett december 23-án még élt, postástól küldeményt vett át, azután már nem látta senki - folytatta Kovács Gábor alezredes. - Azt is megtudtuk, ekkor vele volt barátja, a nyárlőrinci V. Endre (55), akivel viharos kapcsolatot tartott. Többször kért rendőri segítséget, hogy a férfit eltávolítsa otthonából, ugyanakkor a férfi is kihívta a rendőröket az őt zaklató asszony miatt. V. Endrének is nyoma veszett december 23-án, 21 órakor küldött egy szöveges üzenetet testvérének. Ebben elbúcsúzott tőle, mintha öngyilkosságra készülne, majd kikapcsolta a mobilját. Mindenképpen szerettük volna elszámoltatni a férfit, de ismert tartózkodási helyein nem találtuk meg.

A zsaruk lekérték a kikapcsolt mobiltelefon utolsó havi adatait. Találtak egy kecskeméti panziót, gyanították, hogy V. Endre ott húzhatta meg magát. Közben kiderült: 2016. december 23. és 2017 január 3. között a megölt asszony autóját rendszeresen használta valaki Kecskeméten. Amikor a panzió ellenőrzésekor a kocsit meglátták a parkolóban, már tudták, jó nyomon járnak. Alig 9 órával a holttest felfedezése után, a szálló egyik szobájában mély álmából riasztották fel V. Endrét, aki egyből bevallotta, tudjam miért jöttek érte. A férfi szerint a nő többször megalázta, volt férje ruháiban járatta, nem akarta, hogy kapcsolatuknak véget vessen. Megpróbáltatásairól még egy naplót is vezetett. December 23-án este nem bírta tovább, a kanapén ülő szeretője mögé lopakodott, és hátulról addig verte a fejét egy kalapáccsal, míg szét nem nyílt a nő koponyája."

annamanna 2017.01.21. 03:28:53

@Doomhammer: S. Attiláról annyit lehet tudni, hogy sokat utazott a családjával, azaz velük www.borsonline.hu/aktualis/miutan-megfojtotta-esztert-az-oviba-ment-a-csaladapa/125237

Erről nekem a Kythera c. film ugrik be film.indavideo.hu/video/f_kythera

És emiatt szinte biztosra veszem, hogy valójában nem elütötte, hanem meg akarta dugni Tompa Esztert, aki farmer sortban tekert a biciklin.
Ha sofőr volt, nyilván kurvázott is időnként út közben; erre a célra is jól jött a dugipénz.

Lehet, hogy már közhelyes, de ebben a videóban is van egy hasonló testalkatú, intelligens arcú sofőr és egy parkolói kurva: vimeo.com/55021767

Hivatásos sofőr, kétlem, hogy mobillal szórakozott út közben, akkor még nem is voltak okostelefonok.
Az is furcsán jön ki, hogy miközben Eszter már mozgolódott a kocsiban, ő megállt, kirakta, húsz percig csak nézte, közben Eszter nem mozgott. Aztán elkezdett egy szemétdombon kapirgálni, mert keresett valamit, amivel megfojthatja. És Eszter eközben sem mozgott. Mozdulatlanul tűrte, hogy megfojtsa. Csak az autóban kaparászott, utána csak hevert és kész, és ezt olyannyira fenyegetően tette, hogy muszáj volt megfojtani.
Meg hogy szemétben találta a zsineget - aha. A kocsiban nem is lehetett bálakötöző zsineg, azt hirtelen egy pont ott levő szemétdombból túrta ki.

Az is lehet, hogy nem is ment vissza a holttestért, hogy elrejtse, mert elég könnyen rátaláltak másnap, nem volt különösebben eldugva, egy töltésen volt.
Lehet, hogy inkább egyenesen a töltésre vitte a lányt, hogy ott közösüljön vele; és sietnie kellett, hogy otthon ne tűnjön fel, hol marad ilyen sokáig. Hazulról pedig már nem mert megint elmenni, mert nem tudta volna megmagyarázni, hová és miért megy.
Szerintem csak reménykedett benne, hogy nem találnak rá a lányra, és úgy tervezhette, majd másnap elrejti a testet, de erről lemaradt.
És amikor meghallotta a hírekben, hogy kiderült az eset és keresik a kocsit, annyira megijedt, hogy azonnal bejelentette, hogy eltűnt az autója.

Inkább tűnik egy Kythera-Bandi féle pitiáner szarzsáknak, mint dúvadnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.21. 21:01:03

Azt tudjuk, hogy Érden találtak egy kábé egy éves csecsemőholttestet. Úgy tűnik, N. Katalin szülte. Mást nem tudunk, így az is lehet, hogy N. Katalin nem lesz felelős a gyerek haláláért.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/meguszhatja-a-bortont-a-halott-csecsemojet-rejtegeto-anya/cs33gk2
"N. Katalin (37) információink szerint nem tett részletes beismerő vallomást, csak annyit ismert el: valóban ő szülte a babát. Arról, hogy mi történt a csecsemővel, nem beszél. Így a szakértőkön múlik, hogy gyilkosságért vagy „csupán” kegyeletsértésért kell fe­lelnie.

Ez egyáltalán nem mindegy, hiszen míg az előbbi bűncselekményért biztosan börtönt kapna, utóbbiért valószínűleg nem vonható felelősségre. – Minden a szakértőkön múlik, várjuk, hogy milyen eredmény születik – közölte dr. Mile Adrienn, az érdi nő ügyvédje. – DNS-vizsgálat már történt, ami azt hivatott kideríte­ni, hogy egyáltalán védencemé-e a megtalált gyerek? Amennyiben a pici halva született, Katalin nem követett el bűncselekményt, ha azonban élve, akkor igen.

Minden attól függ tehát, hogy az erősen oszlásnak indult­ maradványokból meg lehet-e állapítani: élve vagy holtan született a kicsi? A szakértő szerint ez lehetetlen ennyi idő után. "

annamanna 2017.01.22. 03:10:01

@Doomhammer: Ha nem vall, az mindenképpen rossz fényt vet rá. Halott gyereket meg hogy volna képes egyedül megszülni? Teljes abszurditás már az is, hogy senki nem vett észre rajta semmit. És akkor ezt még tetézik azzal a teóriával, hogy egyedül kinyomott magából egy halott babát? Ez elképesztőbb, mint Seherezádé mesematinéja.
De hagyjuk rá, hogy így történt. Akkor miért is nem jelentette be a szülés tényét valamilyen orvosnál? Az elmúlt egy évben járt nőgyógyásznál? Ha nem, miért nem?
És ha meghalt a baba, miért nem lett eltemetve? Akár bejelentette volna (mint az agárdiak), akár nem, csak titokban ás neki valahol egy gödröt - miért nem tette? Mit keresett a baba teste egy nejlonszatyorban, hogyhogy nem bűzlött a bomló test és így tovább.
Emberek között élt, hogy volt képes mindezt mások tudta nélkül végigcsinálni? Kíváncsi vagyok, miért nem hajlandó beszélni, miről nem akar vallomást tenni.
A hallgatásra egy indítékot persze el tudok képzelni - ha attól fél, hogy a vallomásával veszélybe sodorja a másik két gyerekét.

Az alábbi részletek eléggé gyanússá teszik a számomra az élettársat (ebből a cikkből: www.blikk.hu/aktualis/belfold/kislanyat-is-tonkretette-a-csecsemogyilkos-anya/mvf4k0q )

1. "A nőnek akkor már egy másik férfitól volt egy fia, aki semmi áron nem akart velük menni, inkább úgy döntött: Katalin édesanyjánál, vagyis a Törökbálinton élő nagymamánál marad."
(nem valószínű, hogy az anyjától akart volna elválni a kisfiú, inkább az új férfitól akart minél távolabb kerülni)

2. "pár éve megszületett Kati és Zoli közös gyermeke, akit rajongásig szeretnek mindketten. Kati csak róla beszélt, akármikor találkoztunk, és állandóan az ő képeit mutogatta a telefonjában. Sokként érte az összes barátját, hogy ilyet tett, azt hittük, a légynek sem tudna ártani. Valamitől bekattanhatott, és nem tudta, mit csinál. Zoli több barátjától is hallottam, hogy a kislány vigasztalhatatlanul zokog, amióta az anyját elvitték a rendőrök"
(A nő nyilvánvalóan szereti a lányát, és a ragaszkodásuk kölcsönös; a kislány viselkedése azt jelezheti, hogy az apjával viszont nagyon nem érzi jól magát).

3. "Úgy tűnik, párja és anyósa tényleg nem tudott semmiről, azt sem vették észre, hogy Katalin terhes, ahogy azt sem, hogy szült."
(...)

4. "Szerintem Kati nem volt boldog. Mostanában, amikor találkoztunk, mindig szomorú, bánatos volt – kezdte Katalin közeli hozzátartozója.
– Hiába élnek évek óta együtt, hozzánk sem hozta el soha bemutatni a párját. Azt mondta, hogy Zoli megígérte az esküvőt, aztán mégsem lett belőle semmi. Imádkozom, hogy a kislánya valahogy kibírja az anyja hiányát – sírta el magát Katalin közeli rokona, N."
(Ki miatt volt boldogtalan? Csak nem tán az élettársa miatt?)

5. "Szerintem ez a nő valamilyen szintű elmezavarban szenvedhet, ha ilyen tettre képes – közölte a szakember."
(Annyit már olvastam, hogy egy pszichopatával kapcsolatban álló normális ember sokkal zavartabbnak tűnik a pszichopatánál. Úgyhogy számomra Katalin őrültnek való beállítása az ötödik gyanús elem, ami összeáll egy olyan vélekedéssé, hogy valójában az élettársa pszichopata, az ölte meg a babát, az félemlíti meg olyan szinten Katalint (és a gyerekeket), hogy a nő állandóan boldogtalan, és vallomást sem akar tenni; a kislánya folyton sír, a másik gyerek pedig nem hajlandó az anyjával élni.

Ha rajtam múlna, sürgősen előzetesbe raknám a fickót.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.22. 10:59:52

@annamanna:
"Ha nem vall, az mindenképpen rossz fényt vet rá."

Judit, a feldarabolt gyógytornásznő férje is ezt a stratégiát választotta: nem vallott semmit. A rossz fény rá is volt vetve, de aztán felmentették, mert egyéb bizonyíték szinte semmi nem volt, a test néhány maradványa Juditból és 2 tanúvallomás, amelyeket az ügyvéd gyorsan szétlőtt. Azt ki lehetett mondani, hogy Judit meghalt, de azt nem, hogy milyen módon. Így aztán nem lehetett bizonyítani, hogy gyilkosság történt.

Itt is ez az izgalom tárgya. N. Katalin bevallotta, hogy a babát ő szülte, de ezt meg is lehet állapítani még. A halál okát viszont nem lesz egyszerű és ha nem sikerül, akkor N. Katalin újra végrehajtott egy nagyon nehéz feladatot. Sikeresen eltűntetett egy holttestet. Nem egyszerű, de már láttunk néhány példát arra, hogy egészen egyszerű embereknek sikerült.

annamanna 2017.01.23. 02:11:46

@Doomhammer: Nagy különbségek vannak a vádlottak viselkedésében. A hentes tökéletesen nyugodtan viselkedett, Katalin viszont zavarban van, kisírt a szeme, nem aludt, összehúzza magát, lehajtja a fejét, a pszichológus szerint nem normális, vagyis valószínűleg összevissza hebegett-habogott. Az ismerőse szerint egyrészt imádja a kislányát és folyton a képeit mutogatta, másrészt láthatóan boldogtalan. Két munkahelyen is dolgozik, hogy eltartsa a gyerekeit. Ezek az egészséges pszichéjű ember jellemzői.
Á. Anikó, az anyagyilkos leányzó, a gyöngyösi Médea, S. Attila, a körúti robbantó stb; ezek mind meglehetősen nyugodtan, hűvösen, racionálisan viselkedtek olyan helyzetben, amiben a normális reakció a nyugtalanság, a szorongás, a zavart hebegés. Az agárdi családból csak Rebeka Ildikón látszott, hogy zavarban van, rosszul lett a tárgyalás alatt és még az anyja helyett is bocsánatot kért valami beszólás miatt. Tehát csak ő viselkedett úgy, mint aki felfogja, hogy rendkívül kellemetlen és szorongató helyzetbe került.
Érdekes, hogy a legtöbb esetben a vádlott tök nyugodt. Olyan helyzetben, amiben nem volna szabad nyugodtnak lennie. A hentes pláne "párját ritkítóan" (milyen ideillő kifejezés) nyugodt maradt. Katalin viszont nyugtalan. Nem aludt, sírt... ezek a jelek felérnek egy vallomással. Szerintem a viselkedése arra utal, hogy más ölte meg a babát.
Amikor Szíjjártó sajtótájékoztatót tartott, és oda ért, hogy "mindenki a gyerekére gondol", hirtelen elcsuklott a hangja - ez a részéről egy spontán, valódi érzelmi megnyilvánulás volt, mert felfogta, hogy mennyire borzalmas érzés egy szülőnek, hogy elveszti a gyerekét. Amikor viszont Gyurcsány számolt be valami balesetről, színpadias krokodilkönnyekkel, az nyilvánvalóan nem volt valóságos érzelem, csak megpróbálta eljátszani.

Már idéztem www.youtube.com/watch?v=l7neNX6SGgU Aki hasonló helyzetben nem szorong, hanem nyugodt marad, annak oka van.

Amikor a szellem arra utasította Hamletet, hogy ölje meg a nagybátyját, Hamlet bepánikolt, és ettől kezdve képtelen volt nyugodtan, összeszedetten, racionálisan viselkedni. Aztán Opheliáról is kiderült, hogy nagyon könnyen és nagyon durván ki lehet billenteni a lelki nyugalmából.

Vagy pl a Néhai bárányban a nagygazdáról sose derült volna ki, hogy hazudik, ha le nem csúszik a válláról az új ködmöne.
Ezek persze csak irodalmi szövegek, de azért helyes pszichés megfigyelés az alapjuk. A bűnösöknek különösebben nincs bűntudatuk, és a következmények miatt se nagyon szoronganak.
Aki mégis, az vagy ártatlan, vagy magától feladja magát, vagy beleroppan a bűntudatba; akárhogy is, de semmiképpen sem érzi jól magát, számára egyszerűen nem természetes egy súlyos bűnnel megterhelt helyzet, és mindent elkövet, hogy kikeveredjen belőle.
Aki nem mutat ilyen jeleket, hanem kiegyensúlyozottan, oldottan viselkedik, annak a számára a súlyos bűnnel megterhelt helyzet nem abnormális, hanem természetes. Szerintem róluk könnyebb feltételezni, hogy elkövették a bűnt, sőt ha alkalmuk adódik rá, a jövőben is könnyebben el fogják követni.

Az orvosok is állítólag azt mondják, hogy a "jó betegek", akik teljesen nyugodtak és minden beavatkozásnak passzívan alávetik magukat, valójában nem jó betegek, mert saját maguktól nem tesznek semmit a gyógyulásukért.
Valójában az a jó beteg, aki nem érzi természetesnek a betegségét, hanem nyugtalan emiatt és igyekszik mindent elkövetni, hogy kikeveredjen belőle. Nem fogad el automatikusan bármit az orvosoktól, hanem magától utánajár, okoskodik, dühöng stb, láthatóan nincs kibékülve a betegségével és nem törődik bele.

A buszbaleset kapcsán is lehet ilyesmit sorolni. Például a szlovén kamionsofőr, amikor észrevette, hogy az előtte hajtó busszal valami nem stimmel, akkor nem maradt nyugodt, hanem rádudált, mert nem tartotta természetesnek a busz állapotát (lehet, hogy másik busz volt, ebből a szempontból most mindegy). A tanárok, akik végül meghaltak, nem nyugodtak bele abba, hogy ők kijutottak a buszból, hanem igyekeztek a diákokat kimenteni, mert nem tartották természetesnek azt, hogy mások bent égjenek a buszban, miközben ők megússzák. Tehát nyugtalanok voltak, izgatottak, muszáj volt tenniük valamit, nem voltak képesek békében ellenni, inkább meghaltak.

Aki viszont ölni akar, az valószínűleg addig nyugtalan, amíg meg nem teszi, addig nem nem látja normálisnak a helyzetet; csak a gyilkossággal rendeződik el az, ami addig feszítette. Tehát az a gyilkosság után nyugodtabb, mint előtte.
A Tóték dráma végén ez a két lelkiállapot egyszerre jelentkezik: Tóték egyrészt megnyugszanak, hogy megölték az őrnagyot, másrészt Tót olyan nyugtalanul alszik éjszaka, hogy leesik az ágyról.

Az pedig szerintem napnál világosabb hazugság, hogy az anyós és kicsifiam Zolika semmit sem vettek észre. Ha ezt a rendőrök vagy a bíróság bemondásra elhiszik, akkor hülyébbek, mint a föld. A halottszülésről, meg a bomló hulla lakásban rejtegetéséről, ide-oda pakolgatásáról nem is beszélve.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.23. 15:45:28

@annamanna:
" Katalin viszont zavarban van, kisírt a szeme, nem aludt, összehúzza magát, lehajtja a fejét, a pszichológus szerint nem normális, vagyis valószínűleg összevissza hebegett-habogott."

Mindezt maga szerint a baba halála eltelt egy év óta folyamatosan csinálta, vagy csak most, hogy elkapták? Van egy olyan gyanúm, hogy nem sírt egy évig folyamatosan, pláne úgy, hogy tulajdonképpen nagyon okos dolgot csinált, amivel akár meg is úszhatja a börtönt. Tehát a maga által olyan sokat emlegetett viselkedésbeli különbséget én nem találom fontosnak.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.24. 23:10:16

66 éves idősbűnöző 69 éves társával élt egy vályogházban a falu szélén. Aztán egy szép napon az egyik férfi agyonverte a másikat.

www.mon.hu/video-napokig-elt-egyutt-aldozata-holttestevel-a-vamospercsi-gyilkossag-gyanusitottja/3350157
"Vámospércs – Napokig élhetett áldozata holttestével a gyanú szerint az a 66 éves férfi, aki még szombaton végezhetett lakótársával egy Vámospércs közelében lévő tanyán. Úgy tudjuk, részegen valamin összeveszhettek, majd dühében agyonverte barátját. A gyanúsított mindent beismert. "

További részletek az RTL Híradó cikkbe ágyazott klipjéből.

annamanna 2017.01.25. 02:28:12

@Doomhammer: Az ismerőse szerint boldogtalan volt. Tehát folyamatosan rosszkedvű, lehangolt. Látszott rajta, hogy valami nem stimmel, az ismerős annyit tud, hogy Zoli becsapta Katit az esküvővel, hitegette vele, de hazudott. És hogy Katinak valamiért nem akarózott bemutatni Zolit az ismerőseinek.
Tehát nem csak most látszott rajta, hogy nem valami jó a lelkiállapota, hanem tartósan szomorú volt.
A depresszió szó szerint elnyomást jelent; tehát a depressziós elnyomott.
Viszonylag egyszerű arra következtetni, hogy Kati depressziójának Zoli volt az oka, tehát Zoli volt az elnyomó.
Az is jelent valamit, hogy az egyik gyerek nem akart velük élni, a másik pedig állandóan sír Kati nélkül.

A Szita Bence esetnél nekem eléggé feltűnt, hogy miközben az anyuka 7-10 nappal később sem volt képes kamera elé állni, hiába próbáltak vele riportot készíteni az újságírók, csak az élettársa jött ki a házból, az is csak azt mondta, hogy "Értsék meg, nincs olyan állapotban" - eközben Gyöngyi (a nevelőapa) meg a lánya szinte azonnal lenyomtak egy fél órás riportműsort a Frizbiben. Teljesen összeszedetten, nyugodtan. A leányzó még azt is említette, hogy már azonosították a holttestet, és az olyan volt, mintha csak aludna. Ez a megjegyzés igen különös; de semmiképp sem arra utal, hogy a leányzót különösebben megviselte volna a halott öccse látványa.

Vagy legyen ez a jómadár: www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/neveloanyja_hipot_ontott_a_fejere_de_jora_fordult_a_sorsa/2502326/
Nem írják, és nem is tudom elképzelni róla, hogy megrendült vagy szorongott volna a bíróság előtt.
A bíróság - a kommentelőkkel ellentétben - nem ítélte a viselkedését társadalmilag kirívóan veszélyesnek, úgyhogy csak felfüggesztett büntetést kapott. Valaki arról is értesült, a nő hogy "dolgozza fel a traumát":
"Na kérem jó hírem van! olvastam felgyői illetők bejegyzésében hogy a kis tenorista hölgyike sorsa jóra fordúlt, Felgyőn dolgozik az óvoda konyhán, most költözött uj albérletbe, él és virúl! hétfői menü HIPO LEVES és HAL ÁL pörkölt lesz...."
Tehát a nőnek a történtek után volt pofája ugyanabban a faluban maradni, ráadásul gyerekek közti munkát vállalni (az óvodavezetőnek meg volt pofája oda felvenni).

Vagy legyen példa a veronai buszbaleset. A riporterek természetesen lerohanták a túlélőket, de csalódniuk kellett: a diákok nem bírtak beszélni, csak hallgattak, a szülők is.
"Megrázó volt látni a rendőrségi kihallgatásokról a szállásukra visszaérkező gyerekeket a kamerák kereszttüzébe: némelyek könnyeikkel küszködtek, s hogy megőrizhessék inkognitójukat, széthajtott újságpapírral takarták el arcukat, ahogy kiszálltak a kocsiból."
"Az a fiú, akit sikerült megszólaltatni, önmagához képest valószínűleg jóval butább benyomást kelt: www.youtube.com/watch?v=_ttx_E35DtE Nehezen, vontatottan beszél, és kitér arra is, hogy talán vissza kellett volna mennie másnak segíteni, de abban a pillanatban nem tudott gondolkozni, csak menekülni. Tehát foglalkoztatja a bűntudat, noha ő maga is áldozat.
Egy apából a stressz miatt kiestek az emlékek: "A hírt hallva a kislány szülei és bátyja azonnal Olaszországba siettek. – Én vezettem, de semmire sem emlékszem az útról. Nincsenek képek – írta a férfi.
– Flórát nem találták meg, fenn maradt örökre a buszon, elment egy másik világba. Miután nem tudják azonosítani, kérték, működjek közre DNS vizsgálatban. Ezután már elmosódnak az időpontok." www.blikk.hu/aktualis/veszhelyzet/laszlo-meghato-bucsuja-a-veronai-buszbalesetben-elhunyt-kislanyatol/e8363tv
Velük szemben Balog Zoltán halványan mosolyogva nyilatkozott, és még szóviccre is futotta a kedélyességéből vastagbor.atlatszo.hu/2017/01/22/az-emberminiszter-egy-taho/

Vagy legyen egy hétköznapi trauma, a Pitt - Jolie válás. Mióta ennek híre elterjedt, minden cikk Brad Pitt szörnyűséges összeomlásán, halálos lelki fájdalmán szörnyülködik, és átkozza Jolie-t. Namost ehhez képest Pittnek nemhogy új nője van, hanem már össze is költözött vele. Jolie viszont évekig senyvedt, teljesen egyértelműen látszott rajta, hogy lelkileg a padlón van Pitt mellett, fizikailag is leépült (hasonlóan, mint Katie Holmes Tom Cruise mellett); már nagyon régóta kíváncsi voltam arra, meddig tűri el Pittet, és a magam részéről tapsolok, hogy végre megszabadult tőle, szerintem Pitt és Cruise nemcsak a filmen lehetnek vámpírok, hanem tényleg azok, legalábbis pszichésen.

Vagy itt a videó, ami Melania (és Ivanka) Trump hirtelen hangulatváltozásait rögzíti: index.hu/mindekozben/poszt/2017/01/24/melania_trump_szereti_a_ferjet_es_nem_fojtana_meg_egy_kanal_vizben_soha/

Még egy példa: amikor a kis Tifani a Sajóba esett, a két cigánylány elmulasztott bármiféle segítséget adni vagy kérni felnőttektől. Hazamentek, nem látszott rajtuk semmiféle zaklatottság, és amikor kérdezték őket, könnyedén hazudtak. Ha ezt most gyerekként képesek megcsinálni (amikor az érzelmi reakciók még sokkal spontánabbak, mint felnőttkorban), akkor mire lesznek képesek felnőttként?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.25. 13:42:41

@annamanna:
"Tehát nem csak most látszott rajta, hogy nem valami jó a lelkiállapota, hanem tartósan szomorú volt. "

Hova akar eljutni ezzel a gondolatmenettel? Hogy Katalin esküvőt várt Zoltántól, nem kapta meg, ezért szomorú volt és EZÉRT megölte a második közös gyereküket? (merthogy az elsőt azon cikk alapján, amelyből a két ember kapcsolatára utaló állításokat veszi, rajongásig szerették).

www.blikk.hu/aktualis/belfold/kislanyat-is-tonkretette-a-csecsemogyilkos-anya/mvf4k0q

Dehát ez nem változtat semmin. Minden gyilkosságnak lehet találni valami indítékát, azonban sok esetben az indíték olyan banális, hogy az ember fogja a fejét, hogyan lehet ilyesmiért ölni. Aztán vannak olyan esetek, ahol az indíték sose derül ki, például abban a pécsi esetben, ahol egy fiatal megtámadott egy karácsonyi éjféli miséről hazatérő idősebb nőt és a nő kutyája mentette meg a gazdája életét.

Zoli lenne a bűnös, mert nem vette el Katit feleségül, pedig Kati ezt remélte? Az okok keresgélése helyett sokkal egyszerűbb belenyugodni abba, hogy igenis van anyabűnözés (félretéve a politikai korrektséget) és a csecsemőket általában az anyák ölik meg, saját elhatározásukból. Nyomásról nem igazán lehet beszélni akkor, amikor gond nélkül kirakhatná a kórházi inkubátorba, akármennyire is nem akarja vállalni a gyereket a környezete. Ez bizony az anya saját döntése és erre a nők hajlamosak és képesek, mindenféle elmebaj nélkül.

A hajdúszoboszlói hírhedt esetben is az anya volt a tettes, az apa ott sem volt (azért ő is kapott 10 évet).
24.hu/belfold/2016/10/24/csecsemogyilkossag-hajduszoboszlon-enyhitettek-a-fiu-bunteteset/

Az egy dolog, hogy az anya szülei zsarolták a lányukat, de ha már titokban megszülte (a jómódú család házának jacuzzi-kádjában!) akkor ugyanolyan titokban elvihette volna a kórházi inkubátorba. De nem, inkább megölte. Mert az anyák ilyenek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.01.25. 18:56:28

velvet.hu/helyszinelo/2017/01/25/vonat_eroszak

V. Benjámin, a brutális drogosbűnöző vonaton tört rá áldozatára. Fojtogatta, kirabolta és meg is akarta erőszakolni a vád szerint.
Azzal védekezik, hogy nem ő volt, hanem a drog, ami valahogy a szervezetébe jutott.

Fotó a tudósításban megtekinthető, fajtajellegzetes bőrszín, természetesen.

Videó a másfél évvel ezelőtti elfogásáról, melyen a bőrszíne összehasonlítható a tisztességes, becsületes rendőrével, valamint a jogkövető állampolgár is elszörnyülködhet a züllött drog- és bűntanyai körülményeken:

velvet.hu/helyszinelo/2015/07/22/ujabb_not_probaltak_megeroszakolni_a_szegedi_vonaton/

annamanna 2017.01.26. 00:30:51

@Doomhammer: Nem, kapásból arra gondolok, hogy a férfi ölte meg a gyereket, a nő pedig valamiért részt vállal a férfi dolgaiból. Arra gondolok, hogy ha Rebeka Ildikón múlt volna, a kisfiú ma is élne. Ő szerintem csak nem ellenkezett, hanem együttműködött a család többi tagjával. De magától nem ölt volna. Csak nem volt elég akaratereje ellenállni a környezet nyomásának és kilépni a lelki elnyomásból.
Embereket akár öngyilkosságra is rá lehet venni, és még sok egyéb dologra, ha kellő nyomást fejtenek ki rájuk.
Melania Trumpról is azt állítják, nyilvánvalóan bántalmazó, elnyomó kapcsolatban él. Miért nem lépett ki eddig belőle?
Vajon az a Réka nevű fiatal nő, akit három ember (egy nő és két férfi) halálra kínzott, miért nem lépett ki ebből a helyzetből? Miért maradnak bántalmazó, elnyomó kapcsolatban emberek túl sokáig?
Vagy vegyünk csak egy munkahelyi balesetet, legyen mondjuk a veronai busztragédia. Ha fáradt volt a sofőr és elaludt vezetés közben, akkor korábban miért nem szólt, hogy nem bír tovább vezetni, muszáj pihennie? Miért maradt benne a helyzetben túl sokáig?
Vagy pl a választók miért nem lázadnak az Orbán-rendszer ellen?

annamanna 2017.01.26. 11:47:19

@Doomhammer: most látom, itt feljebb már nagyon elkeveredtem, a politika nem tartozik ide, tehát inkább egy másik példát hozok, a feljebb már említett bántalmazott gyereket, aki évekig nem szólt a bántalmazásról, sőt tagadta: www.delmagyar.hu/csongrad_hirek/eltorte_a_kislanya_orrat_a_neveloanya/2402446/
"Néha voltak rajta sérülések, de eddig nem tudtak cselekedni, mert a kérdésekre kategorikusan tagadta, hogy bántalmazták. Ő és családtagjai logikusnak tűnő magyarázattal szolgáltak."
Elég nyilvánvaló, hogy a lányka "szabályszerűen" viselkedett, általában ez a dolgok menete. Szerintem ezért nagyon nehéz megítélni, hogy mi történhetett az érdi babával. Pontosabban nekem emiatt gyanús, hogy valójában nem az anya követte el a bűncselekményt.
" A gyerek eddig nem merte elmondani az igazat a felnőtteknek a sérüléseiről, félt a következményektől."
Tehát ha egy embert meg lehet félemlíteni, akkor a viselkedését lehet befolyásolni. Ez a nő idegesen viselkedett, amikor bevitték a kihallgatásra, nem volt nyugodt; ha pedig így viselkedik, akkor manipulálható.
Kíváncsi lennék az élettársa viselkedésére, kár, hogy azt nem vitték be a nővel együtt, szerintem tanulságos lett volna látni és összehasonlítani a kettejük magatartását.
A fenti bántalmazó nő valószínűleg olyan nyugodtan viselkedett a bírósági tárgyaláson, hogy végül csak felfüggesztett büntetést kapott. Hiszen teljesen békés, kiegyensúlyozott és együttműködő, nincs vele nagy gond, nem aszociális. Felteszem, a nő élettársa is hasonló benyomást keltett, ezért őt ki is hagyták az eljárásból, és csak a zaklatott, feldúlt nőt vitték el kihallgatásra. A férfi valószínűleg totálisan meggyőzően adta elő, hogy ő az egészről semmit sem tudott. El is hitték neki. Pedig már Virág elvtárs is megmondta: az a gyanús, ami nem gyanús! Még régebbi népi megfigyelés, bár nem egészen ideillő: amelyik kutya ugat, az nem harap.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.27. 14:50:15

Mitől kell félnie egy Bécsben élő dúsgazdag magyarbűnözőnek? Hát hogy egy románbűnöző és egy ügyvédbűnöző elrabolja váltságdíjért.

www.lokal.hu/2017-01-eliteltek-a-darabolos-gyilkos-elrabloit/
"Első fokon nyolc év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék azt a B. Mirceát, aki az ítélet szerint 2014 augusztusában társaival elrabolta bécsi otthonából P. Gábort. A dúsgazdag, magyar származású üzletembert két hónapon át tartották fogva egy Albertirsához közeli tanyán, hogy közben elszedjék a pénzét.

A bíróság szerint a kegyetlen tett a román származású, Magyarországon élő B. Mircea ötlete volt, aki akkori élettársát, az ügyvédként dolgozó G. Angélát használta arra, hogy parókában és színezett kontaktlencsével, az elrabolt P. Gábor unokahúgának kiadva magát, kikényszerített megbízások felmutatásával vegyen fel készpénzt a férfi számláiról.

A tárgyaláson nyomkövetővel a lábán megjelenő nő ezért öt évet kapott, míg az emberrablóbanda harmadik tagja, az elrabolt férfi őrzéséért, veréséért és megfélemlítéséért felelős Sz. József hét év fegyházra számíthat a nem jogerős ítélet szerint.

A filmbe illő ügy szereplői közül nemcsak az elkövetők érdekes személyek, hanem a sértett is: P. Gábor korábban 14 évet ült Ausztriában, mert 1992 májusában Helmut Frödl osztrák műsorvezető-aranyifjúnak dolgozott adótanácsadóként, és főnökével részt vett ellenlábasa, Fritz Köberl filmrendező-stúdiótulajdonos megölésében. A két férfi együtt darabolta fel a hullát, majd szállította Magyarországra és rejtette el csepeli kukákban a test 17 darabját, amiért 1993-ban életfogytiglanra ítélték, de 2007-ben szabadult."

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.01.29. 10:28:59

P. Erika életfogytiglani büntetését letöltötte.

A hozzászólók szerint ez nagyon kevés.

www.blikk.hu/forum/meghalt-szita-bence-gyilkos-mostohja,0,3055269,0,czytaj.html

Nem lehetne mondjuk egy családtagján vagy egy senkinek se kellő migránson folytatni? A bűn megtorlást követel!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.29. 22:12:29

@Counter:
Magával vitte a sírba, mi is történt azon az éjszakán és mi volt a motiváció.

annamanna 2017.01.31. 05:17:24

"Nem tudom, hogy eleget szenvedett-e. Isten látja a lelkem, szerintem nagyon keveset szenvedett – mondta tegnap a Borsnak Szita Szilvia, Bence édesanyja. – Az én szememben ő nem volt se nő, se anya, se ember. A kisfiam megbízott benne, ő pedig elcsalta, majd végignézte, amint megölik. Tartotta a zseblámpát. Azt is végignézte, hogy Bence meztelen testét a gödörbe hajítják. Azt szokták mondani, hogy az élet megy tovább. Felkelünk, eszünk, dolgozunk, lefekszünk. Tudja, én minden reggel egy álarcot húzok magamra, elvégzem a munkám, de közben kegyetlen fájdalmat érzek. Minden áldott nap eszembe jut Bence, nincs olyan, hogy ne gondolnék rá. Polcz halálával semmiféle megkönnyebbülést nem érzek – sírta el magát az anyuka.

Bence nevelőapja, Gyöngyi Sándor egy ismerősétől értesült a halálhírről:

– Jó érzéssel és megnyugvással tölt el. Pedig nem vagyok rosszindulatú ember, korábban senkinek sem kívántam a halálát. Sajnálom, hogy nem találkozhattam vele, nem nézhettem a szemébe, és nem mondhattam el neki, amit szerettem volna. Minden embernek megvan a gyenge pontja, én ismertem az övét. Két olyan mondatot akartam a szemébe mondani, amelyek a sírig elkísérték volna.

Bence testvére, Lilla sorsszerűséget lát a mostoha lassú és gyötrelmes halálában.

– A hír hallatán az első gondolatom az volt: amit adsz, azt kapod vissza. Erika mellében 2012-ben észleltek először daganatot, akkor már tervezgette Bence megölését. Akinek a lelke szeméttel van tele, annak előbb-utóbb a teste is egy szemétdombbá válik. Az is sorsszerű, hogy Erika 29-én halt meg. Hogy miért? Mert Bencét is 29-én gyilkolták meg azok a senkiháziak."
www.borsonline.hu/aktualis/a-kinhalalt-valasztotta-szita-bence-gyilkos-mostohaja/126205

Érdekesek a reakciók.
Hármuk közül egyedül az anya beszél a gyerekről, még most is sír miatta, és ezt állítja: "Polcz halálával semmiféle megkönnyebbülést nem érzek" "kegyetlen fájdalmat érzek" (ha nem írták volna le, akkor is kitalálható lett volna, hogy őt nem nyugtatta meg Polcz Erika halála).
Ezen kívül beszél a saját mindennapjairól (az élete nehéz, ez volt gyakorlatilag annak is az oka, hogy lemondott a kisfiúról - nem volt elég pénze - a gyerek halála után az is szóba került, hogy vagy a zárt osztályra kerül vagy hajléktalan lesz, mivel az élettársa kidobta. Nyilván azóta sem teljesen kiegyensúlyozott az élete).

Gyöngyi eddig is elég nyugodtan tűnt, de most végre megnyugodott. Ezen kívül még sajnálatot is érez, valamit nem tudott elmondani Polcz Erikának és nem nézhetett a szemébe.
Tehát valamilyen módon még ő is beszél az érzéseiről, és a Polcz Erikához fűződő személyes viszonyáról; ismerte a gyengeségét, és sajnálatot is érez, most mindegy is, miért, fontosabb, hogy egyáltalán kimondta ezt a szót.

Lilláról a tárgyaláson is megjegyezték, mennyire dühös és indulatos: www.borsonline.hu/aktualis/bence-novere-majdnem-nekiugrott-a-gyilkosnak/63096 most is ilyen hangnemben beszél. De a dühös szavainak némileg ellentmond, hogy semmiféle saját érzést nem említ (tehát még csak azt sem mondja, hogy "nem érzek semmit" "nem lepődtem meg, mert már régóta tudta, hogy beteg"), sem semmiféle személyes viszonyt sem az öccséhez, sem Polcz Erikához, sem önmagához, a saját életéhez, érzéseihez, a közben eltelt évekhez. Mondjuk például eszébe juthatott volna, hogy a veronai balesetben meghalt diákok annyi idősek voltak, mint amilyen az öccse lenne, ha élne; kihasználhatta volna az alkalmat, hogy megemlítse, mennyire együtt érez a mostani tragédiában meghalt fiatalok szüleivel, rokonaival, mert ő is tudja, milyen szörnyű hirtelen és értelmetlenül elveszteni a testvérét. De nem jutott eszébe.
Az anyja említette Istent ("Isten látja lelkem"), az apja is valamennyire utalt a saját lelkiismeretére ("nem vagyok rosszindulatú ember, korábban senkinek sem kívántam a halálát"), de Lilla nem tesz utalást a lelkiismeretre sem.
Őt csak Polcz Erika foglalkoztatja, mintha a halotthoz beszélne személyesen. ("amit adsz, azt kapod vissza"). Annyit lehet tudni, hogy korábban neki elég intenzív kapcsolata volt Polcz Erikával, oda is költözött hozzá. Azt is ő említi, hogy tudja, Erika már 2012-ben is beteg volt. Abból, hogy most is élőként emlegette, hozzá intézte a szavait, hogy régóta tudott a betegségéről, valamint abból, hogy meglehetősen indulatos, arra lehet következtetni, hogy érzelmileg az elmúlt években is kötődött Polcz Erikához; az öccse halála nem szüntette meg az érzelmi, indulati bevonódást. Hármójuk közül ő tart tőle a legkisebb távolságot; őt izgatja fel a leginkább Polcz Erika, Szita Szilviát pedig a legkevésbé.

annamanna 2017.01.31. 05:32:37

Az is érdekes, hogy megpróbál valamiféle spirituális rendezőelvet, misztikus felsőbb akaratot találni abban, hogy Polcz Erika miért éppen most halt meg ("sorsszerű, hogy Erika 29-én halt meg"). Furcsa, hogy rögtön ilyesmin kombinál, hogy azonnal egy jelentéktelen, ráadásul totál személytelen kis részletbe kapaszkodik bele, a 29-es számba, és annak tulajdonít különös fontosságot. Tehát, miközben szavakkal semmiféle érzésről, semmiféle személyes élményről nem beszél, hanem megpróbál egy objektív, "racionális" (vagy inkább irracionális) rendezőelvet találni a történetben (a másik személytelen spirituális rendezőelv, amit említ, a karma törvénye); plusz azt az objektív infót is közli, hogy Polcz Erika 2012 óta beteg volt; tehát ezek ellenére indulati szinten nagyon is érintett. Szerintem ő lehet az, aki hármójuk közül a legkevésbé volt képes a sztorit magában feldolgozni (már csak az életkora miatt is). Lehet, hogy a felszínen ebből semmi nem látszik (és az anyja tűnik szétesettnek); de szerintem nagyon furcsa, hogy a szavai alapján mintha sokkal jobban érdekelné Polcz Erika, mint az öccse. Ez már az életükben is így lehetett (Polcz Erika neki is pótanyjává vált); esetleg elképzelhető, hogy amiatt is dühös, hogy ezt a pótanyát vesztette el, akire nagyobb szüksége lett volna, mint egy öcsikére.
Persze nem érdemes ebbe túl sokat belemagyarázni, és különösebben semmire sem lehet menni vele. De összességében mindhárom ember nagyjából úgy viselkedik most is, mint négy évvel ezelőtt.

Ez is érdekes:

"Azt remélem, hogy a ha­láloddal egy új dimenzióban találod magad, szemtől szemben Szita Bencével, aki az idők végezetéig minden áldott percben megkérdezi tőled: miért öltél meg, miért kellett meghalnom? És te addig fogsz a pokol tüzén égni, amíg meg nem tudod adni ennek az elgyötört gyermeknek a választ a kérdésére.

Nehéz elfogadni, hogy egy ilyen kegyetlen, szívtelen, go­nosz ember, mint te, ilyen gyors halált kapott ajándékba a sorstól. Remélem, létezik halál utáni büntetés is. Azt érdemled."
www.borsonline.hu/velemeny/atkozott/126208

Erről csak az jut eszembe, hogy zuhanó repülőn nincsenek ateisták.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.31. 21:23:04

@annamanna:
Én meg azon somolygok, hogy amikor az eset történt, akkor voltak, akik azt szították, hogy miért nincs halálbüntetés, hogyan úszhatja meg. Most, hogy meghalt, pedig azon hörögnek, hogy milyen rövid ideig tartott a szenvedése, hogy úszhatta meg a hosszú börtönévtizedeket.

Ez alapján azt gondolom, hogy a kígyót-békát kiabálás, a "luxusbörtönök" megszüntetése és a halálbüntetés követelése nem más, mint egy póz. Ezek azt játszák el, mennyire utálják az elkövetőt és ennél súlyosabb mondások nem jutnak az eszükbe.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.31. 21:26:56

Van magyarbűnözés, ez tudományos tény.

privatbankar.hu/makro/amikor-az-amerikaiak-meg-a-magyarbunozest-tanulmanyoztak-303329
"Ami a magyarokat illeti, az 1800-as évek végén-1900-as évek elején kivándorolt, főként szegény, vidéki, iskolázatlan, milliós, részben katolikus tömegeknek sem lehetett sokkal jobb a sorsuk, megítélésük, mint más európai országok polgárainak. Detroit egy fontos letelepedési területük lett, az egyik legnagyobb lélekszámú népcsoport lettek a városban, és külön tanulmány jelent meg róluk egy kriminalisztikai folyóiratban 1935-ben „A detroiti magyarok bűnözése és szokásai” címmel.

Ebből kiderül, hogy több száz magyar bűnözőt tartottak nyilván a területen, az azonban nem, hogy statisztikailag mennyire relevánsak az adatok, átlag feletti volt-e a „magyarbűnözés” más népcsoportokhoz képest, vagy sem. Arról sok szó esett, hogy „kolóniájukon” belül alacsonyabb a magyarok bűnözési statisztikája, mint azon kívül.

Gyakori bűncselekmény volt a lopás, betörés, a szénlopás, de akadt szexuális bűncselekmény is, 7 darab a körükben. Egy másik jellemző ok azonban az alkohol, a féltékenység, a szegénység lehetett – a „részeg, féltékeny férj” volt az egyik leggyakoribb bűneset. Említik az elkövetők skizoid vonásait, sőt a boszorkányokkal kapcsolatos hiedelmeket is. "

Nincs mese, a magyaroknak más volt a szociokulturális hátterük 1935-ben, az USA-ban.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.01.31. 21:33:17

Négy gyereke volt, mégis megölte újszülöttjét az anyabűnöző, hozzá különös kegyetlenséggel.

Meglepetés?

feol.hu/hirek/csecsemogyilkossag-aprilisban-itelet-szulethet-1815148
"Nem született ítélet kedden a négygyermekes anya ellen, aki a vád szerint különös kegyetlenséggel megölte élve született leánygyermekét, majd egy Pilinszky téri kukába dobta 1998-ban.

Ahogy arról korábban írtunk, a 34 éves asszony 1998. szeptember 30-áról október 1-jére virradó éjjelen a fürdőszobában szülte meg gyermekét, bántalmazta és reklámtáskában egy utcai szemetes konténerbe dobta. Bár az anya azt állítja, a gyerek nem sírt fel, az igazságügyi orvosszakértő szerint minden kétséget kizáróan élve született, halálát pedig – a szájüreg gyerekzoknival történő kitömése miatti mechanikus elzáródás, valamint a nyak zsinegelése által – elhúzódó, fulladásos agybénulás okozta. A csecsemő holttestét másnap reggel egy, a szemetestartályban gyűjtögető férfi fedezte fel.

A második tárgyaláson nem jelent meg a vádlott bátyja, akit a védelem idézett be tanúnak. Megszólalt viszont az anya elsőszülött lánygyermeke, akinek 1997-ben adott életet, és nevelte szüleivel közös lakásukban. A nő legidősebb gyermeke elmondta, csak 2016 októberében tudta meg, mit tett az anyja. A bíró főképp a nagyszülőkről kérdezte a tanút, milyen volt és milyen jelenleg a kapcsolatuk."

Terhességét környezete nem vette észre.
feol.hu/hirek/zokogva-ult-a-targyalasan-az-anya-aki-kukaba-dobta-a-gyereket-1800500

"Környezete sem vett észre rajta semmilyen változást, mert előtte is bő ruhákat hordott, és előző terhességéből kifolyólag súlyfelesleggel bírt."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.01. 17:49:11

Polcz Erika úgy halt meg, hogy sose ismerte be a tettét.

www.borsonline.hu/aktualis/elete-vegeig-tagadta-brutalis-tettet-szita-bence-mostohaja/126264
"
Élete végéig tagadta brutális tettét Szita Bence mostohája
Sosem számolt el azzal a gaztettel, amely örökre a nevéhez fűződik. Ismerői szerint Polcz Erika megbánás nélkül ment a másvilágra, tettét haláláig tagadta. "

Luxusbörtönben terjednek a hírek!
"Lapunk megtudta: Polcz Erika két, tényleges életfogytiglani büntetését töltő bűntársa is értesült a nő haláláról. Kertész Józsefet nemrég a fővárosi, Kozma utcai gyűjtőfogházba helyezték át, a férfi az egyik felügyelőtől érdeklődött, igaz-e a hír, hogy Polcz Erika meghalt? Forrásunk szerint a férfit nem viselte meg különösebben a megerősítés. Bogdán József, aki késsel és ásóval megölte Szita Bencét, a sátoraljaújhelyi fegyház lakója. A börtönben nagyon hamar terjednek a hírek, hiszen az újságolvasás, tévénézés engedélyezett, így tegnap Bogdánhoz is eljutott Polcz halálhíre."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.01. 17:52:56

Gyilkosság kíméletből, az idősbűnözés új formája!

www.borsonline.hu/aktualis/kimeletbol-olte-meg-feleseget-a-balatonalmadi-ferfi/126358
"Megölte feleségét, majd önmagával is végzett egy idős férfi kedden Balatonalmádiban. A szomszédok szerint az asszony gyógyíthatatlan beteg volt, elképzelhetőnek tartják, hogy férje a szenvedéstől akarta megszabadítani őt."

Szépen éltek.
"Az omegahirek.hu szerint az idős emberek szépen éltek, szerették őket a környéken. Még a közvetlen szomszédok is értetlenül állnak a történtek előtt, nincs indíték, vélekednek. Ha csak nem az, hogy az asszony gyógyíthatatlan beteg volt. Felmerül, hogy a férfi szenvedéseitől szabadította meg a feleségét, aztán követte őt a halálba, mert nélküle már nem tudott volna élni. Persze ez még csak egy lehetséges teória. "

Nincs információ arról, a kíméletből gyilkolás melyik formáját (pl. fojtogatás, késelés, stb.) választotta a férj.

annamanna 2017.02.02. 02:02:29

@Doomhammer: "Magával vitte a sírba, mi is történt azon az éjszakán és mi volt a motiváció."

30 év múlva talán kiderül.
www.borsonline.hu/aktualis/30-evre-titkositottak-a-szita-bence-gyilkossag-aktait/101531
www.borsonline.hu/aktualis/szita-aktak-titkositas-nincs-de-tilos-belenezni/101579

De azért, tulajdonképpen miért is volt a gyerek meztelen?
És milyen lövést hallottak a vadászok?
Ezekre már nem lesz válasz.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.02. 13:10:02

@annamanna:
A két másik még tudja.

Arra emlékszik, amikor azon a nevezetes első sajtótájékoztatón a Somogy megyei rendőrfőkapitány valami olyat dadogott, hogy nagyon sok új feladatot kaptak az utóbbi időkben? Azóta is csak azon morfondírozok, mire utalhatott ezzel.

annamanna 2017.02.02. 20:19:21

@Doomhammer: Ezt nem hallottam (vagy csak nem érdekelt).
A két másik meg persze hogy tudja, hogy durrant el az ásónyél.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.03. 20:22:10

Az érdi csecsemőgyilkosság történetének pontosabb leírása a Zsaru magazin 2017 feb. 1-i számában.

"Január 11-én 20 óra körül érkezett a hívás az Érdi Rendőrkapitányságra: egy családi házban lakó nő telefonált, hogy a lakóépület udvarán levő kutyaólban találtak egy holttestet.

- Járőrök érkeztek először a megadott címre. Visszajelzésük igazolta a bejelentés valódiságát - mondta Szumega Vilmos alezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életvédelmi alosztályának vezetője.

A ház népe szerint a lakóépület lépcsőfordulója alatt kialakított kutyaszállás legalább három éve üresen állt.

- A kutyaólból kiemelt test egy csecsemőé volt. Az elsődleges orvosi vélemény a halál okát nem tudta megállapítani, ez tüzetesebb szakértői vizsgálatot igényel. A testet egy törülközőbe burkolták, majd beletették három szemeteszsákba, amelyek nyílását szorosan elkötötték a festők által használatos maszkolószalaggal. A szemeteszsákot nagy méretű neonzöld bevásárlótáskába tették, majd a holttest végső nyughelyéül egy strandtáska szolgált - folytatta az alezredes.

A Pest megyei zsaruk megtudták, hogy a családtagok már régóta a házban laknak.

- A bejelentő elmondta, hogy a párjának az édesanyja elhatározta, rendet rak a kutyaólban - ismertette a történteket Szumega Vilmos alezredes. - Az idősebb nő ekkor találta meg a már messziről bűzölgő táskát. Hívta a fiát és annak élettársát, de a nő nem ment közel, csak messziről szemlélődött. A tanúkat hallgatva egyre gyanúsabb lett a történet, mivel először senki nem értette, miként került egy halott csecsemő a kutyaólba. A bejelentő nő volt az egyetlen szülőképes nő a családban, őt is kihallgattuk az ügyben. Valószínűleg nem bírta tovább lelkiismeretének belső hangjait. Vallomása közben összeomlott, és beismerte szörnyű tettét. Magára vállalta a 2015. novemberi gyilkosságot. Elmesélte, hogy a kislány az élettársától fogant, de a terhesség harmadik-negyedik hónapjáig azt sem tudta, hogy várandós. Később a családtagok előtt titkolta állapotát, majd amikor egy éjszakai órán elérkezett a szülés ideje, kiment a sötét utcára, és egy bokor alatt hozta világra gyermekét. Az érdi N. Katalin (38) vallomásai részben ellentmondanak egymásnak. Azt vallja, nem emlékszik arra, hogy a gyermek felsírt-e, vagy hogy szülés után mit tömött az újszülött szájába.

N. Katalin gondosan becsomagolta a csecsemőt, berakta egy udvaron álló szekrénybe, majd néhány hónap után biztosabb rejtekhelyet keresett a brutális tett leplezésére, átvitte a kutyaólba a táskát. A zsaruk megtudták, hogy a nő élettársa autófényezőként dolgozik, tetemes mennyiségű maszkolószalagot találtak a lakásban, illetve a holttest csomagolóanyagával azonos kinézetű bevásárlótáskákat is. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.03. 23:18:50

Sz. Lajos, a cigányzenészből lett BKK buszsofőr aztán gyilkos gázoló (még csak vádlott) megtért a börtönben.

www.blikk.hu/aktualis/belfold/bocsanatot-akar-kerni-zsofi-csaladjatol-a-godolloi-gazolo/vmfydql
"A férfi, aki tavaly, miközben ellopta autóját, Gödöllőn, otthona előtt halálra gázolta a Turay Ida Színház szép közönségszervezőjét, B. Zsófiát (†24), kénytelen volt lemondani az alkoholról, de ügyvédje szerint meg is tért, sőt nemrég bibliaismereti versenyen helyezést is elért. A férfi leghőbb vágya most az, hogy bocsánatot kérhessen áldozata szeretteitől.

– Ügyfelem vallásos családban nőtt ugyan fel, de a rácsok mögött volt alkalma igazán elmélyedni a bibliában – kezdte dr. Borsos József, Sz. Lajos védőügyvédje. – Nemrég indult egy bibliaismereti versenyen, amit a börtön kere­tein belül rendeztek meg: a megméretésen harmadik helyezést ért el. Védencem legnagyobb vágya mégis az, hogy valahogyan bocsánatot tudjon kérni áldozata családjától. Ennek módját még nem tudja, de biztos, hogy amint lehetősége lesz rá, akár levélben, akár személyesen, megteszi: megpróbálja megkövetni az érintetteket!

Információink szerint Sz. Lajos mellett, ahogy letartóztatásakor, úgy továbbra is kitart családja: rendszeresen látogatja felesége, aki a vizitekre magával viszi néhány hónapos kisfiukat is."

Milyen megható.

annamanna 2017.02.04. 04:16:45

@Doomhammer: Én már csak egy kávét kérek.

Tehát. 1. Van kutyájuk? 2015 novembere óta volt kutyájuk? Mert ha igen, akkor az nem észlelte a bomló tetemet az udvari szekrényben, illetve a saját óljában?
A kutya dögevő, és semmibe se telik neki kicibálni a zsákmányt a szatyorból, aztán szétcincálni a műanyag szemeteszsákokat. Ha Katalin a kutyaólba tette a szatyrot, a kutya már rég szétszórta volna a szétrágott szatyor- és egyéb darabokat az udvaron.
2. Ha viszont nincs kutyájuk, akkor minek kellett kitakarítani az ólat? Ha nem kutya van a kutyaólban, akkor mi van ott helyette? Miért kellett sürgősen kitakarítani az ólat, január 10-én este?
3. Miért a mama óhajtott rendet rakni a fiatal pár kutyaóljában? Mit keresett pont a mama a kutyaólban?Ezt a feladatot a gyerekre is rábízhatták volna, könnyebben bemászik az ólba, mint egy (Katalin életkorából megsaccolva cirka 70 éves) "szépkorú".
4. Miért pont január 10-én jutott eszébe a drága mamának a fiatalok lakásához tartozó kutyaólat rendberakni? Kábé mínusz 20 fokban, jeges hóban, amikor több kutya is halálra fagyott? (pl hir.ma/belfold/gazdai-hagytak-halalra-fagyni-a-lancra-kotott-kutyat-kallon-foto-18/711767 )
5. Konkrétan mit akart csinálni a mama a kutyaólban? Például hungarocell lapokkal hőszigetelni, friss szalmát beszórni/tiszta rongyot a kutya alá tenni (mert az ólban van kutya)?
6. Miért pont este (kora este) kívánt rendet vágni a drága mama a kutyaólban?
4. Mivel világított a sötétben a drága mama? Fejlámpát tett a sapijára, azzal mászott be az ólba? Vagy zseblámpa volt a kezében? Akkor viszont hogyan akart rendet rakni a sötét udvaron a még sötétebb kutyaólban?
5. Egy tetem egy teljes év után is még mindig bűzölög? Pláne mínusz húsz fokban, kővé fagyva, x rétegbe csomagolva? De ha mondjuk azért volt büdös, mert nem volt teljesen átfagyva - akkor vajon miért nem?
6. Amikor Katalin az udvari szekrénybe rakta a tetemet, az nem bűzölgött? Frissen, pár hetesen, pár hónaposan nem lehetett érezni az oszló hulla szagát? Csak egy év után lett szaga, akkor is pont mínusz húsz fokban?
7. Ha a drágajó mama talált egy bűzlő táskát a kutyaólban, miért nem vágta ki azonnal a kukába? Miért bontogatta ki izgatottan a sok réteget? Miért vonzotta a bűz? Mire számított, mit talál a szemeteszsákokban?
8. Miért a sötétben bontogatta, miért nem vitte be a házba? És ha odahívta a fiatalokat, azok is a mama fej-, esetleg zseblámpájának fényében tekinthették volna meg a tetemet? Az nem valami erős fényforrás. Esetleg ők is vittek magukkal fej- ill zseblámpát a sötét ólba, mert erősebb fényben mégiscsak tisztábban kivehető, hogy mit talált a drága mama?

9. Katalin 3-4 hónapig azt se vette észre, hogy terhes. Ezt ki hiszi el? Egy pubertás előtt álló marslakó?
10. Amikor végre észlelte Katalin a terhessége tényét, miért nem értesítette az örömhírről a kedves kutyaólpucoló mamát és szemefényét, drága autófényező kisfiát?
11. Talán arra számított Katalin, hogy úgysem fogják észrevenni a pocakját? Mert ennyire vaksi a drága mama és autófényező kisfia, plusz a saját gyerekei, plusz az egész emberiség? Ha novemberben szült, nyáron már jókora lehetett a hasa, és a hőségben nem lehet felvenni poncsót, vagy "malaclopó" nagykabátot, amivel el lehetne rejteni a pocakot.
12. Mellesleg a rendőrök helyében megkérném, lesz szíves bemutatni a ruhatárát, konkrétan a haseltakarós cuccait, amikkel ilyen remekül rejtegette a terhességét.
13. Ebből az időszakból való fényképeket, videókat is kérnék, és a korábbi terhességeinek időszakából való képeket is.
14. Az összes eddigi orvosi "kórlapját", minden vizsgálatról, beavatkozásról való feljegyzést.

15. Tehát a szülés bő egy évvel korábban történt. Novemberben.
16. Egy bokor alatt! Novemberben, éjszaka.
Még pisilni se szokás az utcán (nőknek), nemhogy szülni.
17. Fejlámpát is vitt magával a szüléshez Katalin? Esetleg zseblámpát tartott a kezében a sötétben, miközben szült?
18. Senki nem hallotta, hogy a szülési fájdalmaktól nyög, sikít és kiabál az utcán? Persze, képzelem, ha a hasa nem nőtt meg, akkor biztosan az is sikerült neki, hogy egy mukk nélkül, némán szülje meg a gyereket.
19. És persze pont senki sem látott semmit, mert azon az utcán egy kóbor autó sem jár (még egy rendőrautó sem, amik pedig rendszeresen járőröznek sötétedés után az utcákon).
20. De másnap reggel mégiscsak felfedezhették a vért és esetleg kihívhatták volna miatta a rendőrséget; nézzenek utána, mi történhetett. Hogy tüntette el az utcáról a szülés miatti vérfoltokat?
21. Mielőtt kisettenkedett szülni az utcai bokrok alá, még megdézsmálta Zoltán maszkolószalagjait? Miért pont maszkolószalagot vitt magával? Miért nem volt jó valami szimpla madzag? Hogy ezzel direkt Zolira terelje a gyilkosság gyanúját?
22. Ha viszont nem vitte magával az utcai bokor alá a törölközőt, a szemeteszsákokat, a maszkolószalagot, a neonzöld táskát és a strandtáskát, akkor a bokor alól visszavitte az újszülöttet a házba?

annamanna 2017.02.04. 04:30:28

23. Ha visszavitte, a baba nem bőgött? A hidegtől, például? Hogyhogy az épületen belül senki sem hallotta a babasírást?
24. Egyáltalán, hogy tudott ilyen lazán mozogni egy szülés után? Semmi kimerültség? Saját magát mivel, hogyan tisztogatta, a szülési sebet mivel fertőtlenítette a bokor alatt?

25. Mennyit keres Zoli autófényezőként, mennyit keres Katalin a két állásában? Mióta dolgozik két állásban? 2015 novemberében is ugyanott dolgozott-e, esetleg akkor nem volt munkahelye?
26. Ha volt munkája, hogyhogy nem láttak rajta semmit a munkatársai?
27. A mama hol lakik és miből él?
28. Az újságírók kikérdezték a szomszédokat is, ugye? Ki ne maradjanak. Ők a legfontosabb információforrások.

Katalin miért nem egyenesen azt állítja, hogy az ufók ejtették teherbe, aztán a szülés időpontjában is elrabolták, ők szedték ki belőle a gyereket, mert biológiai kísérleteket végeztek rajta, amiket a gyerek nem élt túl, és mire magához tért az ufók okozta transzból, már a halott babájával állt a kutyaól mellett.
Komolyan mondom, még az is konzisztensebb hazugság volna, mint ez a szürreális marhaság.
Kábé erre a fantazmagóriára hasonlít: www.youtube.com/watch?v=rdI4iWEpqCg
Amiben azért van kőkemény reália is, pl: "Minden születés véres."

annamanna 2017.02.04. 14:22:01

@Doomhammer: Nem olvastam el rendesen, tehát 3 éve nem volt kutyájuk. De épp január 10-én már ideje volt rendet tenni az ólban: "Az újszülött holttestét január 10-én, kedden kora este találták meg" velvet.hu/helyszinelo/2017/01/13/erdi_csecsemogyilkossag/
A velvetes képen is átsüt a dermesztő hideg, bár az is igaz, hogy a kép alapján olyan erős az utcai világítás, plusz a hó is világított éppen, hogy az elég sokat javít az esti látásviszonyokon.

A cikk arra is kitér, amire szintén nem figyeltem, hogy rögtön a bokor alatt (de miért nem egy fa alatt????) betömte a gyerek száját, csak nem emlékszik már rá, mivel.
Szerintem a zseblámpával.

És még egy, amihez szintén kétszer kellett volna elolvasnom a szöveget: természetesen a drágajó mama is velük él, miért is lenne ez másképp.
Nem kicsit hajaz a Psychora a sztori, csak más szereposztással.

annamanna 2017.02.04. 15:24:24

@Doomhammer: itt némileg hasonló jelenet látható: többen vernek egy embert, közben egy társuk beszáll az áldozat autójába és el akar hajtani vele, a fickó megpróbál belekapaszkodni az autóba és az húzza maga után: edition.cnn.com/videos/politics/2016/11/12/chicago-man-attacked-beaten-you-voted-trump-orig-vstop-dlewis.cnn

annamanna 2017.02.04. 20:07:41

"elfogása után beismerte, hogy ő rejtette el a kislány testét, ám állítása szerint nem erőszakolta meg, csak véletlenül elütötte, és ijedtében döntött a bizonyítékok eltüntetése mellett." www.borsonline.hu/aktualis/meggyalazta-majd-100-meter-mely-tarnaba-dobta-a-kislanyt/126473

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.04. 20:27:02

@annamanna:
Ha ilyen ügyet akar, akkor itt van Palóc Katalin meggyilkolása egy Ivád melletti dűlőúton.

Ez a gyilkos vallomása (már elsőfokon elítélték):
www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/elfogtak-a-diaklany-gyilkosat
"– K. Zsolt Sándort gyanúsítottként kihallgattuk, részben beismerte a bűncselekményt – ismerteti Salétli alezredes. – Vallomása szerint a lányt azért vette föl az autójába, mert megkívánta, közösülni akart vele. Amikor Ivád külterületén, a földúton megállt, a lány elutasította, ekkor pofon vágta, majd egy kővel szerinte hátba vágta, amitől a lány a földre zuhant. K. Zsolt Sándor végül elmenekült a helyszínről, elmondása szerint a bántalmazáshoz használt követ magával vitte, és útközben kidobta a kocsiból. Indokolt a gyanúsított helyszíni kihallgatása, az elkövetés eszközének felkutatása, a helyszíni nyomok és a sértettől vett minták összehasonlító szakértői vizsgálata a terhelt ruházatán és az autóban, valamint az autón talált nyomokkal."

Közben az áldozat fején valahogy súlyos sérülések keletkeztek (v.ö. "szétverték a fejét")

Ez a vádirat.
www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/eletfogytiglant-is-kaphat-a-brutalis-gyilkos-647795/
"Kiszálltak mindketten, ám amikor K. közeledni próbált a lányhoz, az elutasította őt. Erre a terhelt indulatossá vált, s egy rúdszerű eszközzel többször is megütötte a sértettet, aki emiatt a földre zuhant.

Ez sem volt elég, a magas, erős testalkatú férfi egy baltaszerű tárgyat ragadott meg, amivel nagy erejű csapást mért az áldozatára. A lány ennek nyomán koponyatörést szenvedett, illetve a koponya egyéb részeinek másodlagos összenyomatásos törése is bekövetkezett. A sérülései és a hozzá társuló kivérzéses sokk miatt a sértett néhány percen belül meghalt. Még a halál beállta előtt a földút szélén keresztben fekvő, magatehetetlen, haldokló fiatal nő mellkasára a vádlott a gépkocsival szemből szándékosan ráhajtott, amivel neki sorozatos bordatörést, valamint szív- és tüdőzúzódást is okozott. "

Megerőszakolnia nem sikerült. Bár szerintem ez teljesen mellékes kérdés.

annamanna 2017.02.05. 00:23:18

@Doomhammer: Ha K. Sándor nem lett volna már "hatezerszer" elítélve szemérem elleni erőszak bűntettéért, akár ő is vallhatta volna azt, hogy csak mobilozott, figyelmetlen volt, elütötte a lányt, aki sajna meghalt, ettől ő megijedt és lakatlan területre hurcolta a testet.
Kíváncsi vagyok, világszerte hányan gázolnak el nőket véletlenül, akiknél az autós csajozás nem épp úgy jön be, ahogyan azt elképzelik: www.youtube.com/watch?v=OoYbWkguYE8
Vagy még inkább így: www.youtube.com/watch?v=rOhTib1v8UY
A probléma lényege, hogy a nők teljesen mást értenek az autós csajozáson: www.youtube.com/watch?v=xIB5WJ4A9QE
És ez persze csak félig vicces, valahol nagyon is komoly.
Különben is, ilyen hírekkel nem illik viccelni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.05. 18:14:51

@annamanna:
És persze ha Katalin nem ismeri K. Sándort, akkor sose száll be az autójába. De ismerte.

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/zsaru-magazin/elfogtak-a-diaklany-gyilkosat
"Az adatgyűjtés során bebizonyosodott, hogy a férfi ismeri a 18 éves lány nevelőapját, többször járt a házában. "

www.heol.hu/heves/kek-hirek-bulvar/eletfogytiglant-is-kaphat-a-brutalis-gyilkos-647795/
"A vádlott az autóján haladt arra, megállt a járda mellett, s felajánlotta a fiatalnak, hogy elviszi a lakóhelyére.

Az amúgy zárkózott természetű ifjú nő az ismeretség okán beszállt a kocsiba. A vád szerint útközben a férfi megkérdezte: egy ötezresért hajlandó-e vele közösülni utasa. Nem kapott rá választ. A terhelt Mátraterenye után lekanyarodott a járművével a 23-as főútról, s Ivád külterületén a Hideghegy-dűlőben állt meg. Kiszálltak mindketten, ám amikor K. közeledni próbált a lányhoz, az elutasította őt. Erre a terhelt indulatossá vált, s egy rúdszerű eszközzel többször is megütötte a sértettet, aki emiatt a földre zuhant. "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.05. 18:49:19

@Counter:
Erre emlékszik? Valamikor maga vágta be.
index.hu/belfold/2016/11/01/agyonvertek_egy_egyeves_kisfiut/

Akkor ez anya verte agyon a gyerekét. Akkor is a gyereksírás volt az utolsó csepp a pohárban - sok minden más tetején.

kgb2781.uw.hu/bk.html#c31701665
"Az asszony nem sokáig bírta magában tartani szörnyű titkát, a rendőröknek előbb a család problémáiról beszélt, majd fiához való viszonyát is feltárta. Elmondása szerint nehéz körülmények között éltek, második, nem tervezett, koraszülött gyermekük világra jötte után mintha mindenki elfordult volna tőlük, úgy érezte, magára maradt gondjaival. Danika sokat sírt, a nő ezt rosszul tűrte, folyamatosan ideges volt. A gyereksírásra agresszióval válaszolt, a boncolás eredménye is alátámasztotta, hogy a a kicsit már korábban is rendszeresen verte. A fiú életének utolsó napján ismét sírt, B. Mónika ütött, majd a gyermeket több alkalommal a szoba padlójához vágta, míg el nem csendesedett. Amikor rájött, mit tett, próbálta az élettelen gyereket lélegeztetni, később telefonált, ájulást hazudva a mentőknek."

Lehet, hogy mentálisan sérült? Nem hiszem. Az ilyen esetek elég gyakoriak, még én is emlékszem egy másikra (akkor egy fiatal cigány apa volt az elkövető és ott is a gyereksírás volt az ok).

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.02.05. 19:24:19

@Doomhammer: Olyan sok gyermeket vert agyon az elmúlt években a szülő, hogy szinte nem is tudom, melyik eset melyik.

Apropó, esetszám és a látható felháborodás hiánya. Mi lehet az oka annak, hogy a szülő által agyonvert, illetve más módokon meggyilkolt gyerekeik esetei nem eredményeztek országos felháborodást?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.05. 21:11:49

@Counter:
Mint igazi konzervatív, mit válaszolhatnék erre? Az van, hogy az erősek mindig megverték és néha meg is ölték a gyengébbeket. Vagyis a fehér férfiak a fehér nőket és gyerekeket.

Igazi konzervatív szomorúan ingatja a fejét és azt mondja: ez szomorú, de így van. Csak a francia forradalmárok pufognak és próbálják megváltoztatni a megváltoztathatatlant.

annamanna 2017.02.06. 02:05:20

@Counter: Az "apa" nyugtatón (vagyis drogon) élt. Remekül lenyugodott tőle.
Inkább erre költött volna: www.simonpatika.hu/wp-content/uploads/2015/04/Szundi-f%C3%BCldug%C3%B3.jpg

Ez is hasonló eset: www.blikk.hu/aktualis/krimi/elet-halal-kozt-a-balazs-show-sztarjanak-lanya/9grcjp1

Mellesleg a gyerekkel erőszakoskodó felnőttek egyetlen baja, hogy nem kapálnak eleget: iflgazdasag.blog.hu/2013/08/11/a_kapalas_elhozna_a_vilagbeket
Az idézetben a "kuka" szót csak be kell helyettesíteni a "gyerek" hangsorral, és máris érthetővé válik a logika.
"ha ennyi erejük van, csinálhatnának valami hasznosat is! Megnézném én őket, miután bekapálták a szemerei téesz fődjét, hogy mennyi erejük lenne ott ordítozni, meg kukát dobálni a meccseken! Hát megmondom én neked, Katicám: semmi! Ott aludna az összes a lelátón, olyan fáradt lenne!"

Érdekes módon nem azokat idegesíti a sírás annyira, hogy kinyiffantsák miatta a gyereket, akik tényleg fáradtak a munkától, tényleg aludniuk kellene, tényleg túl vannak terhelve.
Nyilván a munkától fáradt szülőket is idegesíti sokszor a gyereksírás, talán rá is csapnak a babára vagy megrázzák, tehát nem csak azok dühösek a sírás miatt, akik megölik a gyereket;
de akik tényleg fáradtak, azok sokkal könnyebben képesek fékezni magukat.

Mellesleg a többi felnőttel való kommunikációja is sokkal kiegyensúlyozottabb, tisztelettudóbb és normálisabb azoknak, akiket a munkájuk nap mint nap rákényszerít arra, hogy megtanulják, hol a határ és meddig mehetnek el.

Ha B. Mónika úgy találta, hogy mindenki elfordul tőle, miközben rendszeresen verte a kisbabáját, akkor nagyon valószínű, hogy már mindenkinek elege volt
belőle.
Ha B. Mónikától igaztalanul fordultak volna el az ismerősei, akkor nagyon is belekapaszkodott volna a gyerekeibe, hiszen a velük való foglalkozás jelentette volna számára azt a hiányzó emberi kapcsolatot, amit a környezete (valami rejtélyes oknál fogva) megtagadott tőle.
A Biblia azt mondja: az éhes embernek minden keserű édes, de a jóllakott a lépesmézet is megtapodja. A közmondás ehhez hasonló: ki a kicsit nem becsüli, az a nagyot nem érdemli.
Ha ez a nő nem bírta megbecsülni a saját kisgyerekét, akkor hogy tudott volna megbecsülni bárki mást?
A tettére nemhogy nem mentség az, hogy elfordultak tőle az emberek, inkább csak súlyosbító körülmény. Valószínűleg senkit nem becsült meg, hanem csak pumpolt másokat, kölcsönkéregetett és élősködött.

Az egyik legdurvább eset számomra az az anya, aki este tízkor a kislányába vágta a kést. Annyira ki volt fáradva a szerencsétlen, hogy ihaj. Aznap az élettársa elvitte a gyerekeket az iskolába, aztán haza is vitte őket. Este tízkor a gyerekek még nemhogy nem aludtak, de nem is fürödtek és vacsorát sem kaptak; a nő azon pörgött be, hogy a faszi még nem gyújtott be (ebből gondolom, hogy fürdésről szó sem lehetett). A nő miért nem bírt begyújtani? És miért nem tudott enni adni a gyerekeknek? És miért nem volt képes velük játszani? (Egy papírforgó miatt döfte le a lányt). Ideges volt, a szerencsétlen, a gyerekek veszekedése miatt.
Csakhogy, ha tényleg fáradt lett volna, mert minden eddig felsorolt dolgot megcsinált volna (a tévé bámulása helyett), akkor eszébe sem jutott volna megölni a lányát.

Még itt a neten is sejthető, hogy aki nagyon tahóparaszt módon kommunikál másokkal, az valószínűleg nem elég fáradt, vagyis nincs rajta elég teher és felelősség. Akin van, az sokkal könnyebben visszafogja magát, még akkor is, ha tényleg síkideg.

A Mónika showban sem kapálástól kimerült emberek verték egymást, vagy Damu Roland anyja sem volt éppen hullafáradt, amikor a gyereke fejébe villát szúrt; vagy az az asszony sem szédelgett a három műszakos munkától, aki kirúgta a nevelt lánya alól a széket meg hipót öntött a fejére.
Lehet, hogy azok is durvák, akik a munka miatt fáradtak, de akkor is könnyebben eltalálják, hogy hol a határ.

Hogy egy picit visszautaljak a Szita Bence-ügyre: aki a tárgyaláson feltűnően dühös volt, az Gyöngyi Lilla; mert nyilván ő volt a legfáradtabb.

A düh és a szorongás valamennyire kapcsolatban van egymással, de azért mégsem teljesen ugyanaz. Pláne akkor nem, ha valaki a dühét nem arra önti, aki miatt tényleg szorong (ez általában egy tőle erősebb ellenfél volna). Ha a szorongása valós oka helyett egy tőle gyöngébb ellenfelet támad, akkor a szorongása csak erősödni fog.
Ez a "lássuk, Uram, mire megyünk ketten" című színjáték, mivel ilyenkor az illető pont abba köt bele, akitől valós segítséget remélhetne hosszú távon. (Ehhez persze tudni kéne hosszú távon gondolkozni, vagy egyáltalán csak gondolkozni).

A gyerek és a nő támadása egyértelműen ilyen jómunkásemberhez illő szituáció. A mesék nem véletlenül tanítanak arra, hogy aki segít egy tőle gyöngébbnek, azt később a gyönge meghálálja neki. De ahhoz, hogy ezt valaki fölérje ésszel, szükséges volna némi munkatapasztalat. Pl ha megöntözöm a paradicsomot, lesz rajta termés; ha nem, akkor kiszárad.

annamanna 2017.02.07. 04:20:51

"még 2014-ben meghalt egy angol férfi, amihez köze lehetett egy magyar prostituáltnak is. Ugyanis a térfigyelő kamerák felvételein látszott, hogy egy ismeretlen nővel eltűnik a férfi egy pesti bérházban.

Aztán másnap már csak a holttestét találták meg, ledobhatták a gangról, a mobilját és tárcáját pedig elvitték. A magyar rendőrség a mai napig nem közölte, elkapta-e a tetteseket.

Ez volt a brit Sun apropója, hogy cikket írjon Budapest sötét oldaláról, és hogy miért nem szabad itt prostituáltakkal szobára menni."
24.hu/belfold/2017/02/06/budapest-a-bun-varosa-es-vigyazni-kell-a-prostikkal/

Az ilyen esetek (vagy a prostigyilkosságok) jó része kivédhető lenne államilag kontrollált bordélyokkal.
Nemzeti honleányipar létrehozatala szükségeltetik, hogy turisztikai szempontból ne vesszen el a renomé.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.07. 12:03:21

@annamanna:
Azért meglepő, amit az ellendrukker angol lap ír, mert a Zsaru 2017 jan. 25-i számának vezércikkében Végh Attila így ír:
"Ebből a szemszögből nézve tényleg szerencsénk van. Na meg jó zsaruink, üzenem a Nagy Vízen túlra! Próbálkozásra, szervezett alvilág létrehozására többször is volt kezdeményezés. A szervezett bűnözés alapja a tőke, amiből továbbfejlődhetne a csoport, az mindig kábítószerből, örömlányokból, védelmi pénzből, zsarolásból rakódik össze. Már, ahol hagyják ezt a zsaruk. Mifelénk nem. "

Ha pedig tényleg annyi az örömlány Budapesten, ahogy az angol lap írja és tényleg nincs szervezett bűnözés, ahogy Végh Attila írja, akkor hová megy az a bizonyos tőke, amiről Végh ír?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.08. 08:47:28

Attól félt, elveszíti a munkáját.

estiujsag.hu/gardrob/kezdodik-a-csecsemogyilkossaggal-vadolt-anya-masodfoku-pere
"Hét évet kapott a nő, aki megölte újszülött gyermekét négy évvel ezelőtt, mert attól tartott, elveszíti munkáját. A másodfokú eljárás most Debrecenben kezdődik, és kiderül, hogy súlyosbítanak-e a csecsemőgyilkossággal vádolt nő ítéletén vagy sem.

A most elítélt nő egy kórházban kapott munkát, ott viszont természetesen észrevették, hogy állapotos. Szakorvosi ellátást kapott, és úgy döntött, hogy örökbe adja a gyermeket. Nevelőszülei előtt azonban továbbra is titkolta terhességét. A nő 2013. júliusban mátranováki otthonában életképes kislányt szült. Azt hitte, hogy a csecsemő halott, ezért pelenkába csomagolta és egy szekrénybe tette. Orvosi segítséget nem kért, a lakásban lévő nevelőszüleinek sem szólt. Később begyújtott a kandallóba, és a tűzbe tette az akkor már halott gyermeket. Később mégis meggondolta magát, a tüzet eloltotta, a tetemet még egy pelenkával körbetekerte, majd a padláson egy zacskóba helyezte és egy papírdobozba rejtette.

Néhány óra múlva pedig Salgótarjánba utazott, hogy a megbeszéltek szerint találkozzon a gyámhatósági ügyintézővel. Közben telefonon újabb időpontot beszélt meg az ügyintézővel is, azt mondta neki, hogy fáj a hasa. Az ügyintéző javasolta, hogy menjen mielőbb orvoshoz.

A megyei kórházban a főnővér látta, hogy a nőnek már nincs „pocakja”, és elküldte, hogy azonnal vizsgáltassa meg magát az szülészeten. A vizsgálat során mondta el a vádlott, hogy a gyermek otthon van a padláson, és azt állította, hogy halva született.

A megismételt bírósági eljárásban a Balassagyarmati Törvényszék 2016 szeptemberében T. Éva vádlottat emberölés miatt 7 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott legkorábban büntetése kétharmad részének kitöltése után bocsátható feltételes szabadságra. Az ítélet ellen az ügyész súlyosbításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A Fővárosi Ítélőtábla február 8-án első nyilvános ülésén, Debrecenben tárgyalja az ügyet."

Nem hitték el neki a halvaszületéses sztorit.

annamanna 2017.02.08. 15:04:48

Különös, hogy a gyerekmolesztálás csak majd' egy évvel később jutott eszébe; rögtön azzal állt elő, hogy az anyja öngyilkos lett, amikor ő két éves volt, és ezt a traumát nem tudta még földolgozni.
www.blikk.hu/aktualis/krimi/ezt-mondta-a-kislanyat-halalra-ehezteto-anya/rd0988l

"Rengeteget gondolkodtam a börtönben, mi történhetett."

Véletlenül sem azt mondja: rengeteget BŐGTEM a börtönben.

Teljesen nyugodt, egyáltalán nincs olyan pszichésen leterhelt, zavart, feszült állapotban, mint az érdi N. Katalin: "A nő azonban kihallgatásakor összeomlott és bevallotta, hogy ő az anya, illetve, hogy gyermekét egy bokor alatt, az utcán szülte meg." 24.hu/belfold/2017/02/01/kutyaolban-is-rejtegette-megolt-kisbabajat-az-erdi-no/

A képen teljesen jól néz ki, talán még csinosabb is lett a börtönben, mint az elfogásakor volt. Egy dekát sem fogyott, a cikkíró sem említi, hogy az arca nyúzott, fáradt volna. Nem hajtja le a fejét. Nem depressziós, nem gyászol, nem szorong. Nincs hír arról, hogy hiányoznak neki a gyerekei, vagy hogy az életben maradt gyerekei sírnának utána (mint N. Katalin után a lánya; de a gyerekei hiányát még Rezesova is említette, őnagysága a piát és drogot mégsem mondhatta...)

Vele szemben Sándor Mária ehhez képest kisebb konfliktus miatt is összeomlott: "A fekete ruhás nővér állandósuló konfliktusai miatt öngyilkos akart lenni: felvágta az ereit, de megmentették.

"Nem vagyok alkalmas vezetőnek. Mindenkinek hiszek, aztán rájövök, mások csak saját céljaikra akarnak felhasználni. Azt hittem, az emberek jók. Rájöttem, nem azok. A legtöbben önzők, épp a nyomor miatt, amiben élnek: az állandó nélkülözés, az állandó igazságtalanságok miatt. Csalódtak bennem, csalódtam bennük" – mondta Sándor Mária a 168 órának.

A lap szerint Mária most békében szeretne élni és emelt fővel kilépni a közéletből. Egyszer már meg akarta tenni, de végül maradt, amire ráment az egészsége." www.blikk.hu/aktualis/belfold/felvagta-az-ereit-sandor-maria-a-fekete-ruhas-nover/q87t62z

Gyöngyi pedig nem csak megnyugodott, hanem bosszús is: "Gyöngyi Sándor, Szita Bence nevelőapja, saját bevallása szerint, megkönnyebbült Polcz halálhíre hallatán. A férfi minden szavából sütött az indulat: egyértelmű, hogy évekkel a szörnyűség után sem enyhült szívében a harag és a düh." www.blikk.hu/aktualis/belfold/szenvedhetetett-volna-meg-erika-a-bortonben/7e8jg0y

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.08. 22:52:34

@annamanna:
"Véletlenül sem azt mondja: rengeteget BŐGTEM a börtönben. "

És mi van, ha igazat mond? A gondatlanságból elkövetett emberölés, amivel vádolják, illeszkedik arra, amit mond, tehát a vádhatóság is vagy elhiszi a sztoriját, vagy nem tud többet bizonyítani.

annamanna 2017.02.08. 23:39:19

@Doomhammer: Gyászolja a gyerekét? Nem.
Rosszul érzi magát a börtönben? Nem.
Arra koncentrál, mennyire hiányoznak neki a (még élő) gyerekei, a férje, a szülei, a barátai, a munkája? Nem.
Ha lenne bármilyen célja, aminek az elérésében a börtön megakadályozza, akkor most nagyon feszült lenne (nyilván hasonlóan az elvonási tünetekhez). Jaj, itt kell lennem, mit keresek itt, nem csinálhatom ezt, nem lehetek együtt azzal. Ez rendkívül frusztráló tud lenni annak a számára, aki el akar érni valamit (például nevelni a gyerekeit!)
Május óta még nem telt el annyi idő, hogy a börtönben újrastruktúrálja magát és új célokat találjon ki, amiknek eléréséért küzdhet, ami kárpótolja őt azért, hogy elvesztek a korábbi céljai. Vannak, akik a börtönben is célszerűen viselkednek, leginkább tanulnak (a viszkis, például, és jó néhányan mások). A Remény rabjainak főhőse is célokat talált ki magának a börtönben, amiket igyekezett elérni. Nem a legjobb példa, de Hitler a börtönben írta meg a Mein kampfot. Göncz Árpád ott fordította a Gyűrűk Urát. Hagyó Miklós kigyúrta magát. A kocsitolvaj cigányzenész megtért, bibliaismereti versenyen indult.
Viszont akiknek korábban sem voltak céljaik, azok számára a börtön bizonyos értelemben felszabadulás, mert legális kibúvót jelent a célszerű viselkedés alól. Itt nem kell küzdeni, nem kell elérni semmit. Tárolják, és kész.
Lefogadom, hogy ennek a nőnek eddig sem voltak céljai, és eztán sem lesznek. Létezik, ennyi. Sztoikus ürességgel, vagyis persze nyugalommal. Amibe eddig csak belezavartak az éhes, pisis, kakis, síró-rívó kölkei.
Úgy ölt, hogy nem küzdött a gyerekéért. Úgy ölt, hogy nem látta el. Nem azért, mert drogos volt, hanem csak egyszerűen nem érdekelte. Nem zökkentette ki a sztoikus semmittevéséből a gyerek bőgése sem. Akit a saját maga által szült gyerek nem motivál cselekvésre, azt nem motiválja semmi.

Robinzon Kurzor 2017.02.09. 00:12:43

Bőny lesz az új Mór?
Kerekedik egy szép kis konteó ...

Ha tényleg igaz, hogy egy lőfegyverrel elkövetett emberölési ügyben a bűncselekmény után három és fél hónappal rendelik ki a fegyverszakértőt, akkor itt is igen komoly gondok vannak.

faktor.hu/faktor-loves-bony-rendorgyilkossag-gyorkos

annamanna 2017.02.09. 00:36:36

@Robinzon Kurzor: Nemhogy emberölés, hanem rendőrgyilkosság, tehát kiemelten (volna) kezelendő.
Úgy olvastam, a kollégái annyira magára hagyták Pálvölgyi Pétert, hogy amikor a mentők kiérkeztek, őket is rendőri biztosítás nélkül akarták beküldeni a házba, tehát még a mentősökkel együtt sem akartak oda visszamenni.
A rendőrség és a TEK közti súrlódásokat talán az is jelzi, hogy a Teréz krt-i robbantásnál a TEK-esek elég későn értek ki és nagyon hamar elmentek; aztán az elkövető elfogása is országos röhögésbe fulladt.

annamanna 2017.02.09. 05:47:06

A célszerű viselkedés egy példátlan példája: www.youtube.com/watch?v=KzltGUmF8bw

Polcz Erika ilyen szempontból szerintem teljesen hozta azt a viselkedést, amit egy átlagember produkálhat: először is azon zavarodott össze, hogy nem folytathatja a napi rutint (azon értetlenkedett, hogy nem mehet haza hajat mosni). Ehhez hasonlóak a nénikék, akik valamiért bekerülnek a kórházba, és nem értik, miért nem mehetnek haza megetetni a jószágot. Aztán totál összerottyant. Aztán, amikor valahogy hozzászokott az új helyzetéhez, elkezdett hímezni, nézte a Nóta tv-t, és viszonylag jól érezte magát. De aztán inkább mégiscsak meghalt.

A koncentrációs táborokat azok élték túl (állítólag) akik képesek voltak a táboron kívüli céljaikra összpontosítani: nekik még ez meg az a dolguk, ezt meg azt még el akarják érni az életben. Nem mellesleg a táboron belül is hajlandóak voltak szabálykövető módon viselkedni, a lehetőség szerint másokkal együttműködni, legalábbis eszerint a szerző szerint: moly.hu/konyvek/viktor-e-frankl-megis-mondj-igent-az-eletre
Ugyanakkor a hajléktalanok igen jelentős része is olyan ember, aki képtelen célokat kitűzni, egyszerűen nem akar elérni semmit se.

Ez a szöveg megmutatja a különbség lényegét:
"Szalay Kriszta tavaly októberben öt napot töltött el az utcán hajléktalanként, mivel így gyűjtött anyagot új színdarabjához, ami egy hajléktalan nő életét mutatja be. Az 53 éves színésznő Joshi Bharatnak mesélte el az utcán szerzett élményeit a FEM3 Café vendégeként, amelyek annyira megviselték, hogy depressziós is lett.
- Nem készültem semmire. Az első két nap megdöbbentő volt. Este depressziósan feküdtem le, és nem értettem, hogy ezt miért találtam ki magamnak. Iszonyatosan egyedül éreztem magam - kezdte vallomását. Elmondta azt is, hogy az utcán élve is segített a többi hajléktalanon, szerzett nekik takarót például, a harmadik naptól fogva azonban sikerült átlendülnie a holtponton.
- A második naptól fogva elkezdtem munkát keresni, de nem lehet. Képtelenség. Próbáltam utcaseprőnek állni, de alkalmi munkát se lehet így vállalni. Ez egy hosszas procedúra. Azt mondták, hogy küldjek e-mailben fényképes önéletrajzot, na most ezt egy hajléktalan nem tudja megtenni - idézte fel emlékeit." www.femina.hu/hazai_sztar/szalay-kriszta-hajlektalan

A különbség Szalay Kriszta és a hajléktalanok többsége között, hogy a színésznő folyamatosan célszerű üzemmódban él, és ezt vitte magával az utcára is. Ott is ki kellett találnia magának célokat: segítenie a többi hajléktalanon (takarót szerezni); munkát keresni; bármilyen értelmes tevékenységgel lefoglalni magát, azt átélni, hogy van értelme az életének, mert vannak céljai. Plusz azt átélni, hogy kapcsolatban van a többi emberrel - ő elfogad másokat, és mások is elfogadják őt. Amikor ebből a megszokott létmódjából kibillent, azonnal depresszióssá vált.
(Mellesleg pontosan Szalay Kriszta volt az is, aki áldozatává vált egy általa befogadott családnak: www.borsonline.hu/celeb/a-ledobott-baba-anyja-volt-szalaiek-rettegett-alberloje/115634 )

A hajléktalanok jelentős része viszont egyszerűen csak létezik. Egyszer megkérdeztem egy református lelkészt, aki hajléktalanszálló üzemeltetésében is részt vesz, hogy hogyan tudnak segíteni nekik; azt válaszolta: "Tároljuk őket".

Nagyon sok bűnelkövető (és most konkrétan a saját gyerekeikre támadó szülőkre gondolok) olyan ember, aki képtelen hosszú távon tervezni, nincsenek hosszú távú céljai.
Hiszen pont a gyerekvállalás az egyik legnyilvánvalóbb hosszú távú célkitűzés egy ember életében; aki gyereket vállal, az hosszú távon tervez. Például egy 3 éves gyerek apja, amikor a fia legózik, már azt tervezi, hogy a gyerekből építészmérnök lesz, mert milyen kis ügyes már most is... ezek persze nem valami komoly tervek, de nyilvánvaló, hogy aki a 3 éves gyerekét már építészmérnöknek képzeli, az nem fogja agyonverni, ha a gyerek sír, amikor ő éppen aludna.
A trafiktolvajtól kezdve a legtöbb bűnözőnek egyszerűen nincs hosszú távú célkitűzése, nem akar hosszú távon megküzdeni valamiért, nehezen kontrollálja a vágyait és azonnali kielégülésre törekszik.
Hogy ez mennyire függ a környezettől, a neveltetés hiányosságaitól, és mennyire lehet hatni valakire átneveléssel, az valószínűleg mindig egyénfüggő.
Például az anyagyilkos tinilányra semmivel sem lehet hatni, mert ő biztosan olyan környezetből származik, ahol természetes lett volna a hosszú távú célkitűzés, ennek ellenére a leányzó képes volt megölni az anyját azért, mert az igyekezett korlátozni a leányzó vágykielégítését; és képes volt az anyja hullája fölött közösülni a fiújával. Őt már biztosan nem lehet szocializálni, finoman fogalmazva ő biztosan egy evolúciós zsákutca.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.09. 21:51:46

Nem lehetett megállapítani, mitől halt meg a megvert férfi.

www.kemma.hu/komarom-esztergom/kek-hirek-bulvar/felmentettek-a-gyilkossaggal-vadolt-ferfit-707465/
"A rendkívül alapos jogi indoklás során egyebek mellett elhangzott, hogy az áldozattá vált férfi egy tatabányai sörözőbe ittas állapotban érkezett, majd amikor onnan távozott, néhányan követni kezdték. Már az utcán megtámadták, s a lakására is azért mentek be, hogy elvegyék a pénzét. Amikor kutatni kezdtek, s észrevették, hogy a tulajdonos már nem él, elmenekültek.

A bíró hangsúlyozta, hogy az eljárás során nem nyert egyértelmű bizonyítást az ok-okozati kapcsolat a verés és a haláleset között. Kiemelte, hogy egy beismerő vallomás is lehet hamis, ám nem csak ez fordult elő ebben az ügyben, hanem az is, hogy valaki a lopást és rablást beismerte de a gyilkosságot nem.

Hangsúlyozta, hogy az összes bizonyíték együttes mérlegelése alapján a bíróság nem hozhatott más ítéletet. Utalt még arra, hogy a szomszédok nem hallottak emberi hangokat éjszaka, csupán azt, hogy a kutya morgott, de ennek oka nem derült ki.

Nem derült ki továbbá az sem, hogy valóban emberölés történt-e vagy más ok miatt következett be a sértett halála. Az viszont biztos, hogy az ítélet ellen először az ügyész jelentett be fellebbezést, később pedig – egy kivétellel – a vádlottak és ügyvédeik is. "

Mivel a cikkből kulcsinformációk hiányoznak (pl. az elkövetés időpontja), nem lehet megállapítani, volt-e már az eset. Talán erről van szó:

kgb2781.uw.hu/bk.html#c17951625

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.10. 19:33:47

Egy idős nő esett áldozatul. Úgy néz ki, rokonbűnözés.

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/halaleset-mezokovesden
"A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. február 10-én 7 óra körül egy mezőkövesdi lakásban holtan találtak egy 79 éves nőt, aki a helyszíni és halottszemle adatai alapján bűncselekmény áldozata lett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított eljárást. A bűncselekménnyel összefüggésben a nyomozók az elhunyt nő 52 éves hozzátartozóját állították elő, akinek a kihallgatása jelenleg is folyamatban van.
"

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.11. 14:52:01

Valamin összevesztek.

hirtv.hu/ahirtvhirei/elozetesben-van-a-szeretojet-megkeselo-lany-1385490
"Tavaly augusztusban egy társkeresőn ismerkedett meg a Baranya megyei Egerágon élő férfival, akivel szexuális kapcsolatot létesített. Valamin összevesztek ezért egy késsel többször megszúrta. A rendőrség azért tudta elfogni, mert a sértett kutyája nem engedte ki a házból. Órákkal a késelés után mentőt hívott a vérző férfihoz, akit a feldühített állat miatt csak az ablakon keresztül tudtak kihozni és kórházba vinni."

A minősítést meg kellett változtani.
www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/a-neten-ismerkedtek-meg-majd-a-no-megszurta-a-ferfit-707882/
"A sértett sérülései közül egy közvetlenül életveszélyes volt, mely akár halált is okozhatott volna, de azt a gyors orvosi segítség elhárította.

Mint a bama.hu megtudta, a nő azért most került előzetes letartóztatásba a nyáron történt késelés miatt, mert megváltozott az ügy minősítése. Eddig súlyos testi sértéssel gyanúsították, ez változott a nyomozás során emberölés kísérletére."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.11. 16:03:34

Késszúrással hálálta meg a segítséget.

feol.hu/hirek/gyilkossag-perkatan-frissitve-1817303
"A rendőrség a korábbi közleménye után nemrég egy újabbat tett közzé a police.hu weboldalon. Eszerint a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a még tegnap este őrizetbe vett, 20 éves S. László ellen.

A helyiek és az élettárs elmondása alapján a Béla bácsihoz becsengető gyanúsított késsel megszúrta a férfit, elvette a húszezer forintot tartalmazó tárcáját, és azzal a hátsó udvar felé menekült el. A megszúrt férfi még visszament a házuk bejárati ajtajához, kérte az élettársát, hogy hívja a rendőröket és a mentőket, ám amikor a lépcsőn lefelé indult, rosszul lett és leesett arról. Bár a mentők hamar kiérkeztek, a férfin már nem tudtak segíteni.

A helyiek elmondása alapján a feltételezett elkövető gyakran kért kölcsönt a nyugdíjas férfitól – aki nemcsak neki, hanem a környékbelieknek is szívesen segített. A tíz évvel fiatalabb élettársát is sokszor ő maga ápolta. – A korához képest fitt és aktív volt, pedig nemrég, január végén ünnepelte a 85. születésnapját. Mi hét éve éltünk együtt, és nemrég azt mondta, még öt-hat évet jó lenne együtt tölteni, úgy érzi, testileg és szellemileg bírná is – meséli a megtört nő.

Béla bácsit – a helyiek mellett – egy lánya, két fia és az élettársa búcsúztatja."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.12. 13:42:00

@Doomhammer:
Lánybűnöző ölte meg az anyját. Hát milyen világot élünk? Ez várhat bármelyikünkre?

www.origo.hu/itthon/20170212-lanya-olte-meg-a-mezokovesdi-not.html
"A lánya ölte meg azt a 79 éves mezőkövesdi nőt, akinek a holttestét pénteken reggel találták meg - mondta el a rendőrség szóvivője. Az 52 éves nő előzetes letartóztatásban van."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.12. 21:19:16

Mi fenyegeti a magyar férfiakat? Hát a magyar nők.

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/a-fiatal-no-szurta-meg
"Ahogy arról korábban beszámoltunk a Budapesti Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítás Központjába 2017. február 12-én 0 óra 51 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Budapesten a XXI. kerület Katona József utca egyik társasházának lépcsőházában egy szúrt férfi van. A kiérkező rendőrök a bejelentésben szereplő férfin kívül az egyik lakásban egy nőt találtak, akin vágott sérülések voltak. A kiérkező mentőszolgálat munkatársai a 48 éves férfi életét a gyors beavatkozás ellenére már nem tudták megmenteni. A helyszínen életét vesztette. A sérült nőt kórházba szállították.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfit a 24 éves nő szúrta meg."

annamanna 2017.02.13. 03:16:38

@Doomhammer: "Indokoltnak látják a nő elmeállapotának megfigyelését is."
A Lipótmezei Elmegyógyintézetre semmi szükség.
Állítólag BB Évát is kiengedték a zárt osztályról, pedig tudják, hogy közveszélyes, korábban már rátámadt a családtagjaira.

A másik anyagyilkosról is van hír: "bírája azonban helyt adott az ügyészség indítványának és erkölcsi okokra hivatkozva, valamint a kiskorúak védelme érdekében zárt tárgyalást rendelt el pénteken." velvet.hu/helyszinelo/2017/02/10/a_birosag_szerint_a_nyilvanossagnak_nincs_koze_ahhoz_ha_egy_14_eves_gyerek_megoli_az_anyjat/

Azért az agyam eldobom, hogy ezek a rohadék patkányok VÉDELEMRE SZORULNAK. Meg lelkipásztori segítségre!
Nem a legyilkolt anya szorult volna védelemre?
Minden bűnöző legalja ez a mocsadék luvnya, mert ez nem olyan féleszű, mint a mezőkövesdi nő: "egyikőjüknél sem áll fenn beszűkült tudatállapot. Beszámíthatóak voltak és cselekvőképességükben nem korlátozta semmi a bűncselekmény elkövetésekor."

Tökéletesen jól érzi magát a javítóban, "dicséretes sportoló"! "jól alkalmazkodott a javítóintézeti körülményekhez" ! "korábban cselgáncsozott, és a sport az intézetben is állandó elfoglaltsága: több dicséretet is kapott már. – Kosárlabdában és más sportokban is nagyon jó, az ezekben nyújtott kimagasló teljesítményéért kapott dicséretet." ! "az ügyvéd szívén viseli a sorsát." ! www.borsonline.hu/aktualis/zagyvarekasi-anyagyilkossag-zoe-sorra-kapja-a-dicsereteket/126892

Ezt az átkozott pokolfajzatot dicsérik! és szívén viselik a sorsát! miközben Sándor Mária felvágta az ereit!
Gondolom, máris sikerült néhány nevelőt plusz az ügyvédet rendkívül intelligensen leszopnia, van rajta mit dicsérni!

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.13. 21:42:09

@annamanna:
Felháborodásából arra következtetek, hogy nem értette meg a kommentfolyam nagy tanulságát. Az ember erőszakra hajlamos. A férfiak inkább, a nők kevésbé, tudatmódosító szer alatt inkább, mint józanon, de alapvetően mindenki lehet erőszakos és ha erőszakos lesz, akkor megesik, hogy félremennek a dolgok és megöl valakit.

Vannak persze megrögzött gyilkosok, de nem ez a jellemző. A jellemző a csöndes, nyugodt átlagember.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.13. 22:04:39

@Doomhammer:
Laura fiús testalkata nem jött be Tamásnak.

www.borsonline.hu/aktualis/elmaradt-szex-miatt-keselt-laura/126955
"H. Tamás tavaly nyáron a neten ismerte meg a lányt, akit Pécs melletti egerági házába vitt magával, ahol megtörtént a tragédia. A férfi a lánnyal töltött éjszakáról beszámolt több szomszédjának.

– Nem volt szex, ez volt a gond. Tamás nem kívánta meg, semmi nőies nem volt benne, ezért inkább lefeküdt aludni. Reggel is hiába próbálkozott a lány, ezért fogott egy kést és az ágyban négyszer megszúrta Tamást. – Az egyik mellkasi sérülés akár a férfi halálát is okozhatta volna, de azt a gyors orvosi se­gítség elhárította, mondta az előzetes letartóztatáskor Barkaszi Attila, a Pécsi Törvényszék szóvivője."

A fiús testalkatú Laura a cikkben megtekinthető.

annamanna 2017.02.14. 00:23:14

@Doomhammer: Na nem. Ez a szörnyeteg nagyon magas pontszámot érne el a pszichopátia szűrőlistán. Egyáltalán nem minden ember pszichopata, ez az undorító moslék azonban az.
Amit ez művelt, azt szinte egyetlen bűnöző sem volna képes megcsinálni, mert még a gazemberek sem ilyen alávalók. Szerintem a börtöntöltelékek legnagyobb része is megveti az aljasságáért, mert valamiféle minimális erkölcsi érzékkel a legtöbb ember rendelkezik. Még a bűnözők legnagyobb része sem ennyire gátlástalan. Ez még a börtönranglistának is a legalja.

Amikor Simek Kitti lelőtte a nevelőapját, akkor bezzeg senkinek sem jutott eszébe, hogy a "kiskorúak védelme érdekében" zárt tárgyalást rendeljen el, az egész ország zengett az ügytől, Jakupcsektől Csernus dokin át Ranschburg Jenőig boldog-boldogtalan nyilvánosan foglalkozott az üggyel, sőt a Krétakör még dalt is írt róla; utólag is nyomon követik a lánya életét. Akkor senki nem volt szemérmes, most honnan tört elő a prüdéria?
Ja, hát Kitti egy férfit lőtt le (aki erőszakoskodott vele és az anyjával); ez a szajha meg "csak" az anyját trancsírozta föl (vagyis egy nőt), és kefélt a hullája fölött (mert nyilván úgy egészséges, ha egy 14 éves lány már baszik, a nő létezésének értelme a pinája).
A Szita Bence ügyben is egy nőt lehetett a végtelenségig meghurcolni, az áldozat pedig egy "férfi" és egy FÉRFI (Gyöngyi S., a gyászoló "atya", igaz, hogy semmi köze a gyerekhez, de kicsire nem adunk, a lényeg, hogy mutogatni lehet, mint "szülőt", a valódit, aki úgyis csak egy szánalmas hisztérikus nő, azt meg eldugjuk).

Lehet, hogy mindez csak véletlenül esik egybe a politikai közhangulattal, de ennél már csak rosszabb magyarázatokat tudok elképzelni arra, miért is kell a közmegvetés elől megóvni ezt a szegényke szerencsétlenke ártatlanka árvácska szerelmeske okoska sportolócska kislányt, ezt az aljas büdös patkányt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.14. 00:55:29

@annamanna:
Egyfelől: tele van a kommentfolyam sportolóbűnözővel, nekem az, hogy sportoló, kifejezetten gyanús lett annyi eset után. Úgyhogy nekem az, hogy jósportoló inkább negatívabbá teszi a megítélését. Másfelől: megölte az anyját, mert a szerelmének az útjába állt? Ne vicceljünk már, ezen fennakadni? Nem azt mondom, hogy ez normális, nem. Ez súlyos bűncselekmény, be fogják csukni hosszú-hosszú időre. Ennél azonban sokkal kevesebbért gyilkolnak, én egy kicsit se vagyok meglepve. Nem is értem, maga min akad fenn, hogy anyagyilkos vagy hogy egyházi iskolás jótanuló-jósportoló? Tele van ilyen gyilkosokkal a padlás, talán mindez együtt még nem volt, de egyenként igen. Mondhatni mindennapi eset.

annamanna 2017.02.14. 02:35:46

@Doomhammer: Erről már korábban szó esett: valahogy úgy alakult a világ, hogy a szülők (sajnos) viszonylag gyakran megtámadják, vagy meg is ölik a gyerekeiket, erre tényleg sok példa van.
A gyerekek viszont annál ritkábban ölik meg a szüleiket, ha mégis, annak legtöbbször pont a szülő elviselhetetlenné vált abúzusa, vagy drog, vagy alkohol, vagy elmebaj az oka.
Amit ez az istenverte átokfajzat csinált, olyan a világon nincs. Ember nem tesz ilyet, és persze állat se.

grundigg 2017.02.14. 10:11:41

@annamanna: "Amikor Simek Kitti lelőtte a nevelőapját, akkor bezzeg senkinek sem jutott eszébe, hogy a "kiskorúak védelme érdekében" zárt tárgyalást rendeljen el"

"Zárt tárgyaláson, Völgyi Dezső büntetőtanácsa előtt folytatódik ma a Somogy Megyei Bíróságon a nevelőapja életének kioltásával vádolt Simek Kitti és a gyilkosságban kezdetben bűnsegédlettel, majd bűnpártolással és kiskorú – Kitti hároméves húga – veszélyeztetésével vádolt anyja, Simek Zoltánné tárgyalása. "

"A zárt tárgyalást az ügyész kérte a fiatal vádlott érdekeire hivatkozva."

index.hu/bulvar/kittiitelet0/
mno.hu/migr_1834/itelnek-simek-kitti-tetterol-716024

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.02.14. 12:19:58

@grundigg: Jön itt az alternatív tényekkel...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.14. 20:51:13

@annamanna:
"A gyerekek viszont annál ritkábban ölik meg a szüleiket,"

Ez egyáltalán nincs így, ha csak olyan eseteket nézünk, ahol a gyerek már elég nagy és erős ahhoz, hogy *megölheti* a szülőjét. A maga által említett tinédzserek határeset, de az olyan családon belüli erőszak, amikor a felnőtt gyerek megöli a szülőt vagy a nagyszülőt egyáltalán nem ritka.

Itt van egy, ahol az alkoholista apa terrorizálta a családot, baltával támadt a fiára, aki megölte és az emésztőgödörbe dobta a holttestet. A falu a gyilkos fiúval van, akit csendes, békés embernek ismernek.

www.borsonline.hu/aktualis/nem-az-aldozatot-az-apagyilkost-sajnalja-a-falu/62200

Ez meg egy másik, amikor az unoka teherbe esett, a nagymama egyre jobban zavarta a fiatalokat, ezért az unoka élettársa megpróbálta megölni a nagymamát. Neki nem sikerült.

kgb2781.uw.hu/bk.html#c24301921

Aztán itt a hosszúpályi unokabűnöző, aki pénzt akart a nagyszüleitől, eközben megölte mindkettőt egy húsvágó bárddal.

www.origo.hu/itthon/20150407-barddal-olte-meg-nagyszuleit-a-hosszupalyi-rem.html

Tehát én azt mondom, hogy a maga állítása, miszerint a gyerekek nem ölik meg a szüleiket csak azért van, mert kiskorú gyerekek ehhez nem elég erősek. Mihelyt elég erősek lesznek, ölnek a gyerekek is.

annamanna 2017.02.15. 04:42:57

@grundigg: Ezt köszönöm. Megzavart, hogy annyira kitárgyalták az ügyet, hogy Simek Kittiből a végén szinte celeb lett.

@Doomhammer: Az első eset az elviselhetetlen légkör miatt következett be; a harmadik nyilván drogos. A második hasonlít a zagyvarékasira, bár korántsem közelíti meg annak az eszelős brutalitását.

Darth Vaderben addig lehet reménykedni, hogy menthető, amíg meg nem öli a gyerekét; Kylo Renben addig lehet reménykedni, hogy menthető, amíg meg nem öli az apját. www.youtube.com/watch?v=yw-PFWJDObI

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.16. 14:26:41

Elképesztően borzalmas bűncselekmény történt Jánoshalmán: egy apa megölte a fiát. Milyen időket élünk???

www.police.hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/emberoles-janoshalman-videoval-frissitve
"Mint arról korábban beszámoltunk, szúrt sérülést szenvedett 2017. február 15-én a délutáni órákban egy 29 éves férfi, aki jánoshalmi otthona előtt belehalt sérülésébe.

A nyomozás adatai szerint a sértett és 51 éves édesapja szóváltásba keveredtek egymással közös jánoshalmi otthonukban. A vita hevében dulakodtak, majd az apa egy késsel mellkason szúrta fiát, aki a gyors és szakszerű segítségnyújtás ellenére a helyszínen életét vesztette.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki K. Jánost, aki a bűncselekmény elkövetését elismerte. A nyomozók 18 óra 2 perckor őrizetbe vették a gyanúsítottat és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.17. 07:39:53

Három halott, tucatnyi rablás, de az öregező G. Enikő csak egy rendbeli halált okozó testi sértés. Mivel hogy nem volt szándékos az ölés.

www.hirado.hu/2017/02/16/harom-ember-meghalt-de-jogilag-nem-gyilkos-az-asszony/
"Az eredeti vád szerint két embert ölt meg, sorozatban rabolt, fosztogatott, az ügyész indítványa szerint sosem szabadulhatott volna. Ehhez képest látszólag enyhe ítéletet kapott az a nő, aki házalás közben környékezett meg idős férfiakat, majd iszogatást színlelve erős bódítószerekkel elkábította őket. Tény, hogy a kalandok után három embert holtan találtak, a bíró szerint jogilag mégsem gyilkos az asszony.
...
Bűnös testi sértés bűntettében, ezen túl G. Enikő bűnös 9 rablásban, kifosztásban, két lopásban is. Gyilkosságot viszont nem követett el. Így szóba sem kerül az életfogytiglan, az ügyészség által kért tényleges meg főleg nem. Ezért őt a bíróság kilenc év hat hónap szabadságvesztésre ítéli.

G. Enikőn nem látszik megkönnyebbülés. Mintha nem is értené, a legsúlyosabb vádak alól lényegében felmentik őt, és önmagában a 9 rablásért is ennél súlyosabb büntetéseket szoktak kiszabni. Ráadásul egy ember bizonyíthatóan a mérgébe halt bele. Csakhogy a bíró szerint ez sem gyilkosság.

Eshetőleges szándék híján pedig a nő tette jogilag csak halált okozó testi sértés. A másik halálról pedig kétséget kizáróan nem bizonyosodott be, hogy azt G. Enikő okozta. Az ügyész fellebbez az ítélet ellen, ő ragaszkodik a tényleges életfogytiglanhoz, és ahhoz, hogy a vádlott gyilkos."

Videó is van (Kék fény adás), szerintem cigány az Enikő.

annamanna 2017.02.17. 08:23:39

@Doomhammer: A veronai balesetben is meghalt egy Enikő, 2 vagy 3 diplomás postai dolgozó, erdélyi származású. Már csak ezért is néztem bele a Kékfény videóba, mert előre sejtettem, hogy ez az Enikő is Erdélyből jött, és perszehogy.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.17. 08:29:57

@annamanna:
Mit is mondhatnék? Migránsbűnözés. És ez még nem is a legsúlyosabb, mert ott van a "halálbrigád" feje, Varga Sándor, aki a bíróságon persze csak románul volt hajlandó megszólalni (4 halott).

24.hu/kozelet/2015/01/20/megfenyegette-a-birot-a-halalbrigad-feje/

Vagy ott van a székely Bereczki Sándor, logisztikaiigazgató-bűnöző (két halott).

www.blikk.hu/aktualis/b-sandor-csak-lottem-es-lottem/kcv2p46

Ha ez az Enikő szintén romániai származású lenne, az már meg se lepne. Pont úgy nem lepne meg, mintha egy újabb sportolóbűnöző követne el brutális bűncselekményt.

annamanna 2017.02.17. 10:34:05

@Doomhammer: Na tessék, két Sándor. Úgyhogy most arra vagyok kíváncsi, miért népszerű név az Enikő és a Sándor Erdélyben.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2017.02.17. 19:16:39

@annamanna: Az Enikő feltehetően ugyanazért, amiért a Zsolt, a Csaba, a Tibor vagy az Ákos, esetleg az Árpád.

Nem lehet átírni/lefordítani románra, ha jól sejtem.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.17. 20:34:13

@Counter:
A Sándort viszont át lehet. Annyira át lehet, hogy a román történelem számos jelentős figuráját így hívták.

ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_cel_Bun

Nincs más magyarázat, mint az, hogy "nemzetegyesítés" címén a Fidesz brutális migránsbűnözők fenyegetésének tette ki a magyar embereket.

annamanna 2017.02.18. 03:41:35

@Counter: Ez tényleg egyszerű megfejtés :) nem jutott eszembe. Van itt még egy Emese is: "V. Sándor élettársa, T. Emese másodrendű vádlott elmondta, hogy szülei megölésével fenyegette az elsőrendű vádlott, ha nem vesz részt a bűncselekményekben. “Nagyon sajnálom! Nem tudtam ellene tenni” – mondta a sírva a fiatal nő."

Egy kárpátaljai sztoriban szereplő magyar nőt Medve Mártának hívják; most megnéztem, valószínűleg a Mártának sincs szláv megfelelője, csak a nyugatos Martha, annak ellenére, hogy tulajdonképpen lehetne, mert bibliai eredetű név, nem spec. magyar.

Az is érdekes, hogy egy sváb származású pesti embert itt Rezsőnek keresztelték, de a családban természetesen Rudolfnak hívták, nem Rezsőnek. Ferenc József fiát viszont a korabeli magyarok Rezső királyfiként emlegették.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.19. 21:26:10

@Doomhammer:
Mi fenyegeti a magyar nőket? Hát a magyar férfiak. Ez esetben a 24 éves női tettes azt állítja, hogy az áldozata megtámadta és ő csak védekezett. Meg azt is, hogy gyereket vár az áldozattól.

ripost.hu/cikk-elkepeszto-fordulat-a-csepeli-gyilkossag-ugyeben/
"Szabadon engedték azt a 24 éves nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy február 12-én vasárnap hajnalban halálra szurkálta 48 éves élettársát a csepeli Katona József utcában. A bíróság lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el. A nő a TV2 Tényeknek azt állította, hogy csak védekezett, a férfi bántalmazta őt. Felháborodtak a gyanúsított nyilatkozatán az áldozat munkatársai, és egy emberként kiállnak a leszúrt férfi, volt kollégájuk mellett. Lapunk munkahelyükön, a Csepeli Papírgyárban kereste fel őket, és a gyár dolgozói elképesztő dolgokat mondtak - a részleteket a szombati Ripost napilapban olvashatja. Az újságban részletesebben írunk arról is, hogy a gyilkossággal vádolt nő azt terjeszti magáról, hogy terhes - de nem is akárkitől, hanem áldozatától... "

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.21. 21:40:35

Péntek László sorsa is alakul.

www.delmagyar.hu/szeged_hirek/borotvaval_probalta_osszevagdosni_magat_bandy_kata_gyilkosa_a_csillagban/2508263/
"Saját borotvájával akarta összevagdosni magát Péntek László múlt kedden a szegedi Csillag börtönben.

A kelebiai férfi – ahogy írtuk – öt éve Pécsen megölte a 25 éves Bándy Kata rendőrségi pszichológust. A nő egy szórakozóhelyről tartott hajnalban hazafelé, ekkor találkozott Péntekkel, aki megfojtotta. A most 31 esztendős Péntek Lászlót 2013 nyarán jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtotta a Pécsi Ítélőtábla azzal, hogy legkorábban 40 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra. Mivel családja a kelebiai tanyavilágban él, a szegedi Csillag börtönbe szállították jogerős büntetése letöltésére.

– A férfi fenyegetőzött, de a fegyház munkatársainak sikerült megakadályozniuk azt, hogy komolyabb kárt tegyen magában. Ennek köszönhetően csupán néhány centiméteres hámsérülést szenvedett el, ami egészségügyi ellátást sem igényelt. A rabot az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) szállították megfigyelésre. A fogvatartottat a büntetés-végrehajtás azóta visszaszállította Szegedre – tájékoztatott a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának kommunikációs főosztálya.

Péntek László anyja, Gyevnár Istvánné Hajnalka lapunknak még a jogerős ítélet meghozatala előtt azt mondta kelebiai otthonában, hogy szerinte fia nem követhette el egyedül a gyilkosságot. A férfinak még mindig anyja a legfőbb támasza, rendszeresen látogatja őt a börtönben. Péntek iskolába járt és dolgozott a Csillagban. "

annamanna 2017.02.22. 08:30:44

@Doomhammer: "Péntek iskolába járt és dolgozott a Csillagban."
Nagyon helyes. Pont az jutott eszembe, hogy a legjobban tenné, ha tanulna, aztán láttam meg az utolsó mondatot.

annamanna 2017.02.23. 02:43:46

@Doomhammer: "jó eredménnyel végezte el a nyolc osztályt."

Kár volt abbahagynia. A börtön is a társadalom része, ott is hasznos, ha valakinek van szaktudása, vagy akármilyen végzettsége. Ott is másképp tekintenek rá, ő maga is másképp tekint saját magára, másképp viselkedik, ha már van mögötte pár év tanulás. Például fegyelmezettebbé válik - saját magához képest. Zenét is tanulhatna, például. Szinte mindegy, mit, csak rendszeresen.
A másik, ami sokat segíthetne (ha már öngyilkos gondolatai támadtak), az állatokkal való foglalkozás. A börtönön belül nem csak ipari, hanem mezőgazdasági tevékenységbe is bevonhatnák a rabokat (növénytermelésre van is példa, L. Simon László rabokkal műveltette a szőlőjét!!!)
De az állat mégiscsak érző lény, persze megértem, ha pont ezért nem engednek rabokat az állatok közelébe. De komoly felügyelet alatt talán mégsem volna ez veszélyes és káros. Van példa rá, hogy jó magaviseletű rabokat bevonnak kutyakiképzésbe. Szerintem Péntek Lászlóval nem lehet túl sok gond, és a reménytelenül hosszú börtönéletet azért mégiscsak értelmesen kéne valahogy eltölteni. Ráadásul az anyja tanyán lakik, úgyhogy ez nem is állna távol tőle.
A gyufásdoboz hajtogatástól viszont meg lehet buggyanni, erről a témáról már mindent elmondott Örkény.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.23. 13:15:36

@annamanna:
Péntek László sorsa azóta érdekli a Doomhammereket, hogy egyik nemes elődöm fülébe jutott, hogy Pénteket baj érheti a börtönben. Ezt az érzést azóta csak fokozta Bándy anyjának az a megjegyzése, hogy amikor Péntek kijön a börtönből, "egy férfi" fogja várni. Nyilván nem azért, hogy megdicsérje. Polcz Erika halála óta különösen felfokozódott az érdeklődésünk és lám, az öngyilkossági kísérletre nem is kellett sokat várni.

annamanna 2017.02.23. 19:03:11

@Doomhammer: Ezt értem, de amit írtam, mindettől független.
Fogalmazhatnék úgy is: "Kocogj, halj meg egészségesen!"
Ameddig él, addig tudja az önbecsülését növelni, a lelki egészségét javítani. Fölösleges ölbe tett kézzel várnia, hogy "baj érje". Nem mellesleg a cikk szerinti felszíni sérülés, ami "egészségügyi ellátást sem igényelt", nem ugyanaz a kategória, mint amit az anyja említett, hogy "várni fogják", ha kijön a börtönből. Elég hihető, hogy ezt tényleg magának csinálta. Elég hihető, hogy tényleg rossz a hangulata, depressziós, mivel még a gyerekét se láthatja, ha jól emlékszem, az élettársa nem viszi be hozzá, hogy ne tanuljon rossz példát. Polcz Erikához se jártak be a gyerekei, csak az anyja. Ez már önmagában borzasztóan frusztráló lehet. Valamit muszáj kitalálni a börtönön belül is, hogy a rab - pláne az életfogytos rab - azt érezze, van értelme fölkelnie, és végigcsinálni a napokat.
Kicsit hasonló dilemma ez, mint amikor valaki teljesen lebénul, lerokkan, súlyos beteg lesz; nehéz úgy célokat kitűzni, és értelmesnek, élhetőnek látni az életet, hogy minden korábbi lehetőségétől el van vágva. Egy fogyatékosnak is szüksége van rá, hogy megtanulja értékelni, megbecsülni magát; az nem fog sikerülni akkor, ha nem küzd meg érte.

Az anyagyilkos leányzónak például fölösleges volna ilyen tanácsokat adni, mert ő picit sem depressziós, ugyanolyan aktív életet él, mint korábban, tanul, sportol, sikerei vannak, elismerik. Nem érzi kétségbeejtőnek a helyzetét, nem hiányoznak a rokonai és "barátai", nem zuhant össze. Él, mint hal a vízben.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.02.24. 13:34:07

Kitől kell félni a magyar időseknek? Hát természetesen a kórházi ápolóiktól, akik pszichiátriai esetek is lehetnek.

www.blikk.hu/aktualis/krimi/parnaval-fojtotta-meg-irenke-nenit-a-gyilkos-apolo/04fez6l
"Hét éve állt komoly pszichiátriai kezelés alatt I. Tamás (35), mégis ápolóként dolgozhatott a Kamaraerdei Idősek Otthonában. A szorongással kezelt férfi egy párnával fojtotta meg az intézmény egyik lakóját, Irénke nénit.

A férfi ügyében ítéletet vártak csütörtökön, végül azonban nem született döntés. A bíróságon semmi érzelem nem látszott I. Tamás arcán, amikor rabláncon a terembe vezették. A tárgyaláson először volt kollégáit, majd pszichológusát hallgatták meg.

A pszichológus doktornő elmondásából kiderült, hogy 2007 óta kezelte a gyanúsítottat, akinek komoly pszichés problémái voltak. Többször is kórházi kezelésre szorult, gyógyszert is rendszeresen kellett szednie. Adagját pont a gyilkosság előtti időben csökkentették, mert javult az állapota. I. Tamás még egy csoportba is eljárt, ahol sorstársaival találkozhatott. Mentális betegségét valószínűleg egy korábbi feldolgozatlan trauma váltotta ki. Szabad életében igazi kaméleonként viselkedhetett, hiszen betegségét képes volt annyira eltitkolni, hogy még közvetlen kollégáinak sem tűnt fel az.

Mint ismeretes: 2015 augusztusában I. Tamás a Kamaraerdei Idősek Otthonában dolgozott ápolóként. A férfi műszakja alatt, teljesen észrevétlenül megfojtotta az egyik idős, magatehetetlen beteget. Az, hogy Irénke néni nem természetes halállal távozott a túlvilágra, talán soha nem derül ki, ha maga a gyilkos nem vallja be tettét három nap múlva egy pszichológusnak, aki azonnal értesítette a rendőrséget. Úgy tudjuk: I. Tamás neki bevallotta: több ápoltat is meg akart ölni, nemcsak Irénke nénit."

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu