Tedd magad töltőre! – Gombaszög, a szlovákiai magyar tábor
2012. július 12. írta: Kajdász

Tedd magad töltőre! – Gombaszög, a szlovákiai magyar tábor

gombaszog.jpg

  Úgy mondják, a szlovákiai magyar fiatalok jelentős hányadának két részre osztódik egy naptári év: amikor várják, és amikor átélik az év egyik legemlékezetesebb egy hetét, azaz a Gombaszögi Nyári Tábort. Ilyenkor mindannyian összecsomagolják a sátrat, a csajkát, a barátokat, majd útra kelnek a festői szépségű Krasznahorkára. Idén, a gömöri falu autókempingjében 7. alkalommal találkozik az ifjúság. A domboldalban már kedd estétől beindult az élet, régi ismerősök borulnak egymás nyakába, s koccintanak egy pofa sörrel a találkozás örömére.

  De nem csak hazai, hanem más Kárpát-medencei arcokkal is együtt bulizhattok az esti koncerteken. A magyar könnyűzenei szcénából fellép többek között a Budapest Bár, a Nemjuci, a Kistehén Tánczenekar, a Maszkura és a Tücsökraj, az Intim Torna Illegál és a Magyarországon is már berobbant Jóvilágvan. Szerdától napközben közéleti témájú előadásokat hallhattak a hazai és külföldi jeles személyiségek részvételével. Tiszteletét tette a táborban a két szlovákiai párt, a Híd és az MKP elnöke, Bugár Béla és Berényi József, s folytatódik a „Ki a magyar?” vitasorozat is, ahol a magyarság sürgető kérdéseit fejtegeti Tokár Géza a meghívottakkal.

  Lesz borkóstoló finomabbnál finomabb borokkal, autentikus disznótor (a malacka már a helyszínen) és ügyességi verseny is. Az iszapbirkózást az előző évekhez hasonlóan idén is sokan várják: az éj leple alatt, reméljük, könnyebben megszabadultok a gátlásaitoktól, ennél jobb helyet ugyanis messze földön nem találtok, ahol ennyi ember örömére feszülhettek egymásnak.

  A vasárnapig tartó minifesztivál mindezek mellett a művészeti és irodalmi jellegű programoknak sincs híján. Egyet már most megígérhetünk: egy hét alatt több mint 500 – a Kárpát- medence különböző helyeiről érkezett – ember válik szinte a testvéreddé, akikkel még évek múlva is emlegetni fogjátok a táborban történt „true storykat”. A Gombaszögi Nyári Tábor részletes programja elérhető a www.gombaszog.sk oldalon. A Mandiner is vendég lesz. Sok szeretettel várunk mindenkit!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr354646857

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Facebook droidokkal a magány felszámolásáért 2012.07.12. 23:47:16

A hagyományos blogokkal ellentétben az Elvarázsolt Kastély nem csak osztja az észt ész nélkül, hanem tettekkel is hozzájárul a társadalmi fejlődéshez és a nemzet felemelkedéséhez. Ennek ékes bizonyítéka, hogy hosszú évek tudományos kutatómunkájának ere...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Apeiron (törölt) 2012.07.12. 15:48:41

@Ezekiel 25,17: lehagtad az a betűt. Fasza. Egyébként pedig - Közgép.

Apeiron (törölt) 2012.07.12. 15:50:48

@Ezekiel 25,17: Egyébként hányan nézték meg az egyetlen bejegyzést tartalmazó blogod "Schmitt Pál védelmében" c. posztját? :))

Zach R. 2012.07.13. 00:31:56

Mi az a Szlovákia?
süti beállítások módosítása