Thomas Hammarberg: Az igazságért szeretnék tenni valamit
2012. június 22. írta: Redakció

Thomas Hammarberg: Az igazságért szeretnék tenni valamit

  Semmilyen büntetés nem érhet senkit a szlovák kormány részéről, ha magyar állampolgárságot igényel Szlovákiában – mondta lapunknak Thomas Hammarberg. Az Európa Tanács volt emberi jogi biztosával, az Amnesty International egykori főtitkárával budapesti látogatása alkalmával beszélgettünk a romák helyzetéről, az európai integrációról, bevándorlásról, és a szlovákiai magyarokat sújtó törvényekről.

  Baranyi Márton interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr584604708

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2012.06.22. 19:21:16

Semmi különleges, hacsak az nem, hogy megemlítette Janusz Korczakot.

www.jewishvirtuallibrary.org/jsource/biography/Korczak.html

Aztán ott van Wajda filmje, a Korczak.

"Ismeretes, hogy amikor tavaly Cannes-ban bemutatták a Korczakot, Claude-Lanzmann, a Soah rendezője antiszemitizmussal vádolta meg Wajdát, nemcsak „szemérmetlen és obszcén vigasztalni akarást” olvasva ki a film befejezéséből, de felháborodva azon, hogy a rendező a gettóbeli zsidó kereskedők és az alvilág bemutatásán rágódik, „miközben a többi zsidóról megfeledkezik”. Jellemző, hogy Lanzmann a Le Nouvel Observateur-nak adott interjúban kijelenti: „Wajdánál már ott kezdődnek a visszásságok, hogy épp ezt a történetet választotta ki, ezt az egyéni történetet, amely eltér a zsidóság általános történetétől.” Vagyis Lanzmann csak a művészi és emberi lényeget nem akarja megérteni Wajda filmjében (ezért nevezi egyébként már Az igéret földjét is antiszemitának): az egyedi sorsban megmutatott általános érvényű drámát. Találóan jegyezte meg ezzel kapcsolatban Alain Finkielkraut, visszautalva a Soahra, Lanzmann monumentális, hat órás dokumentumfilmjére: „Lanzmann új meghatározást talált ki az antiszemitizmusra, vagyis antiszemita az, aki nem hódol az Egyetlen Film előtt”. Arról nem szól a fáma, látta-e Lanzmann a Ford-féle Korczak-film gázkamra-jelenetét, de félő, hogy azon nem háborodott volna fel."

www.filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=4192

El-üzletiesedett már itt minden, svéd embermentő okos, megismeri a fasisztát büszke járásáról, americski demokratát piszok nagy orráról.

JohnnyLillibrogida 2012.06.22. 22:35:50

Nagy nesze semmi fogd meg jól a ficko.amit a szlovakiai magyaroknak tanacsol az a tipikus irodabol okoskodok oszt semmi mas eurokrata kepet erositi.rohejes.
Inkabb lelegeztetogepre....

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.06.22. 22:59:59

Olyan, mint a többi "jogvédő": vagy hihetetlenül ostoba, vagy hihetetlenül cinikus. Megdöbbentő, hogy egy ilyen szervezetnek ekkora szava lehet.

homoródkarácsonyfalváért 2012.06.23. 00:17:16

"Elie Wiesel nagyra értékeli Kövér László válaszlevelét, de azt nem tartja kielégítőnek."
Ez az egész már erről szól.
"Mr. Wiesel" eljárását személy szerint én nem tartom kielégítőnek.
Vélhetően az ügyben engem senki nem hallgat meg.

Bell & Sebastian 2012.06.23. 00:52:41

@homoródkarácsonyfalváért: Magának még nem üldözték eléggé a felmenőit ahhoz, hogy tisztán lássa a felmerült probléma megoldását.

Azt írja az amcsi búvársajtó, hogy vénségére már saját banyakemencében is alszik, mivel nagy barátja a Sztanyiszlavszkíj -féle, közvetlen átélős módszernek.
süti beállítások módosítása