A szólás- és véleményszabadság élharcosa
2012. június 14. írta: Redakció

A szólás- és véleményszabadság élharcosa

Vadai_Agnes_fejlec.jpg

  Az egyik kedves partnerünk továbbította felénk Vadai Ágnes levelét, amiben a Demokratikus Koalíció parlamenti képviselője országgyűlési fejléces papíron figyelmezteti nagyon előzékenyen hirdetőinket, hogy a hirdetéseiket megjelenítő Mandineren nem megfelelő a moderálás. A levél az alábbiakban teljes terjedelmében olvasható (kattintásra nagyobb méretben is):

Vadai_Agnes_levele_20120608_kicsi.jpg

  Szerkesztőségünk felé sem Vadai képviselő asszony, sem pártja, a Demokratikus Koalíció nem jelezte semmilyen formában, hogy sérelmezne bizonyos hozzászólásokat. Ez azért is meglepő, mert egyébként rendszeresen kapunk emaileket a DK-tól. Képviselő asszony valamiért úgy gondolta, hogy akkor teszi a legnagyobb szolgálatot a vélemény, a szólás és a sajtó szabadságának, ha hirdetőinkre nyomást gyakorolva adja tudtunkra aggályait.

  A Mandiner vonatkozásában antiszemitizmust és rasszizmust emlegetni messzemenően tisztességtelen és igazságtalan dolog, országgyűlési fejléc ide vagy oda. A levél szerzője is nagyon jól tudja, hogy a hozzászólások semmilyen szempontból nem minősülnek szerkesztőségi tartalomnak, azokért egyedül szerzőjüké a felelősség. A moderálás több okból is minimális oldalainkon. Egyrészt a Mandinerre érkező, napi több tízezer hozzászólást csak végigolvasni is megoldhatatlan feladatot jelentene egy pár fős szerkesztőség számára (ha valaki emailben sérelmezi valamelyik komment jogszerűségét, azt természetesen a jövőben is megvizsgáljuk, és indokolt esetben eltávolítjuk). Másrészt nem hisszük, hogy egy komment eltüntetésével magát a gondolatot is kiradíroznánk. Komoly paradoxona ez a szólás- és véleményszabadságnak, és abszurd módon sokszor pont azok kiáltanak a hozzászólások cenzúrájáért, a szerintük nem megfelelő vélemények eltüntetéséért, akik egyébként a szólás- és véleményszabadság zászlaja alatt feszítenek.

  A hozzászólások kezelésének dilemmája sokadszorra merül már fel a szerkesztőségben. Talán az lenne a legegyszerűbb megoldás, ha egyszerűen megszüntetnénk a hozzászólás lehetőségét, ezzel azonban pont a web 2.0 egyik lényegi értéke, az általunk nagyon fontosnak tartott vita lehetősége tűnne el. Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek meg kell adnia a lehetőséget véleménye elmondására, akkor is, ha nem ért velünk egyet, vagy akkor is, ha éppen rólunk ír csúnya dolgokat – ő így gondolja, a nevét/nickjét adja hozzá, lelke rajta. Saját felméréseink szerint olvasóink 52%-a rendszeresen, 43%-a pedig alkalmanként szokott hozzászólásokat olvasni, s mindössze 5% az, akit nem érdekelnek a kommentek, így látható, hogy széles igényeket kielégítő szolgáltatásról van szó.

  Ezért aztán továbbra is mindenhez hozzá lehet szólni a Mandineren, csak egy régóta érlelt változtatást vezetünk be: a hozzászólások megtekintéséhez szükség van egy plusz kattintásra (de csak egyszer, mivel az oldal megjegyzi látogatóink kommentügyi preferenciáját). Így mostantól az olvas kommenteket a Mandineren, aki kifejezetten erre vágyik. Emellett régóta dolgozunk egy kommentminősítő algoritmuson is, ha elkészülünk vele, azt is bevezetjük majd.

  És persze: továbbra is hiszünk a szólás, a vélemény szabadságában és az egyén felelősségében.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr94588028

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Jobbik a Vásárhelyi Mária S/M Klubban 2012.08.22. 09:21:29

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Fővárosi Törvényszék Pataki Árpád vezette tanácsa első fokon kártérítésre és sajnálkozásra kötelezte a Mandiner Kft.-t a Jobbikkal szemben ezért a cikkért. Ígértem, hogy kicsit bővebben is írok a pörről. Tavasszal csö...

Trackback: A Jobbik a Vásárhelyi Mária S/M Klubban 2012.08.22. 07:46:27

Mint tegnap beszámoltunk róla, a Fővárosi Törvényszék Pataki Árpád vezette tanácsa első fokon kártérítésre és sajnálkozásra kötelezte a Mandiner Kft.-t a Jobbikkal szemben ezért a cikkért. Ígértem, hogy kicsit bővebben is írok a pörről. Tavasszal csö...

Trackback: Trollszelidítés a Mandineren 2012.08.17. 12:16:56

Tegnap óta működik próbaüzemben a Mandiner.hu új komment(elő)kezelő rendszere. A hozzászólások és hozzászólók fontosak számunkra, mindig is azok voltak. Ahogy a Reakciót búcsúztató bejegyzésünkben írtuk: Sokat köszönhetünk a blog körüli közösségne...

Trackback: Trollszelidítés a Mandineren 2012.08.17. 12:13:30

Tegnap óta működik próbaüzemben a Mandiner.hu új komment(elő)kezelő rendszere. A hozzászólások és hozzászólók fontosak számunkra, mindig is azok voltak. Ahogy a Reakciót búcsúztató bejegyzésünkben írtuk: Sokat köszönhetünk a blog körüli közösségne...

Trackback: Trollszelidítés a Mandineren 2012.08.17. 12:13:25

Tegnap óta működik próbaüzemben a Mandiner.hu új komment(elő)kezelő rendszere. A hozzászólások és hozzászólók fontosak számunkra, mindig is azok voltak. Ahogy a Reakciót búcsúztató bejegyzésünkben írtuk: Sokat köszönhetünk a blog körüli közösségne...

Trackback: Trollszelidítés a Mandineren 2012.08.17. 12:13:00

Tegnap óta működik próbaüzemben a Mandiner.hu új kommentkezelő rendszere. A hozzászólások és hozzászólók fontosak a számunkra, mindig is azok voltak. Ahogy a Reakciót búcsúztató bejegyzésünkben írtuk: Sokat köszönhetünk a blog körüli közösségnek, ...

Trackback: Védelmi pénzt szed az önkormányzatoktól a Heti Válasz? 2012.06.15. 07:57:15

A Heti Válasz egy kisebb összegért – éves szinten néhány millió forintnyi közpénzért – vállalja, hogy cserébe nem ír rosszat a pénz átutalójáról – írja a Magyar Narancs. A “kisebb összeget” a Heti Válasz Pest-Budai Látkép ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

873ujr3rk 2012.06.15. 10:31:19

a blog.hu-n megjelenő írások 99%-a kb vitaindítónak alkalmas de hmm érték, újdonság többnyire nincs bennük.
sikerüket a kommentelésnek köszönhetik, minden exhibicionista balfasz úgy érzi, ha hozzászól kicsit ő is véleményformáló, kicsit ő is index. Ennek megfelelően az olvasottság jelentős része a kommenteknek köszönhető. Ha nem vagytok képesek megtartani a kommentelesét az élvezhető trollmentes eszmecsere szintjén, akkor ugyan fut még egy darabig a szekér, de az értékes kommentek elfogynak. marad a személyeskedő nácizó cigányozó zsidózó prolitömeg . Az olvasók, hozzászólók terelgetése, a moderálás legalább akkora feladat, mint megírni a bejegyzéseket - ennek nem belátása természetes módon vezet az elsilányuláshoz.

teknős 2012.06.15. 10:35:04

@respublikanus: Ez érdekes. Azt hittem valaki akkor lesz római katolikus, ha megkeresztelik. De hát Gyurcsány is rendszeresen bérmálkozott, akkor te miért ne születhettél volna római katolikusnak. A DK-ban ilyen fájin emberek vannak.

873ujr3rk 2012.06.15. 10:40:27

"Igaz, vszeg kattintásszámban ez sokkal komolyabb, mintha 28 értelmes kommentelő vitázna a cikkekről..."

semmiképpen. konzekvens moderációval is elérhető csilliárd komment, csak el kell fogadtatni a játékszabályokat.

Unionista_ (törölt) 2012.06.15. 10:48:54

@Yasashi Tanuki:
oké, csakhogy a fidesz is látványosan bukott. és nem csak belföldön, hanem külföldön is. orbán bármit mond azzal már a csehek és a lengyelek sem értenek egyet. a szerbek sem.

pedig ők az etnikai nacionalizmusban hagyományosan erősek. csak nagy-szerbiát elég nehéz létrehozni. mert a többségi szerbek egy nagyon furcsa amőba alakban lakták be a balkánt. de még ők is rájöttek, hogy erről nem a zsidók tehetnek. mint ahogyan arról sem, hogy itt van egy székely exklávé. sehogy se lehet a magyarságot területében békésen egyesíteni. sehogy. nincs rá mód. hordhatod oda a szalonnáci írók hamvait. akkor se lehet. nem a zsidók az okai ennek. hanem a történelem és a földrajz.

szervezhetsz pártot. hogy vesszen trianon. nem. nem soha. igazságot magyarországnak. megnyerheted vele a választást. de békés területi egyesítésre akkor sem lesz mód. területében egységes, etnikai értelemben homogén nemzetállamok brutális háborúk, és polgárháborúk nélkül nem jönnek létre. európa úgy van ezzel, hogy magyar ügyet megint napirendre tűzték. és akkor ki kell az egészet tolni a balkánra. európa szélére. kitenni ezeket a picsába. és ezért van, hogy a német iparosok (nem a zsidók, hanem a német iparosok) azt mondják, hogy magyarok majd valahol románia, és bulgária után jönnek. szóval simán azt mondják, hogy oké, majd akkor a balkánon nevelitek a fel a gyerekeiteket. álmodozzatok orbánnal és matolcsyval a mesés keletről. az arabok is arról híresek, hogy csak úgy öntik a pénzt mindenféle egyébként nem arab nemzetiségnek. meg a perzsák. ők is erről híresek. csak nekünk pont ezek a kibaszott zsidók jutottak. de majd jól kipateroljuk őket. és bepateroljuk a kínaiakat. akkor milyen jó lesz.

hacsaturján 2012.06.15. 11:14:17

@Unionista_:
eszt így, ebben a formában nem mondanám, mer az önérdek, az önérdek, egy rakás szar fölött nem szónokolok, a kemence sutban nem tárolok disznót, a tiszta szobábul még a pókot is kiszedem, stb.

Őszödi Majom 2012.06.15. 11:27:11

Agresszív hájfej,legalább mozgott aznap valamit,de amúgy egy szót sem értek az egészből,pedig elvileg tudok angolul.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.06.15. 11:29:18

@belekotty: De én erre nem vagyok hajlandó. Egyrészt elvből, másrészt időm se lenne rá. Vállalja csak fel mindenki a véleményét, legalább az arcába lehet dörgölni, ha később hazudni akar.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.15. 11:31:01

@Bell & Sebastian: ha úgy írná alá, hogy V. Á. alijasz Tank Aranka, még hatásosabb lenne. :)

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.15. 11:54:40

Nem mellesleg:

A posztból kimaradt, hogy Vadai EGY BIZONYOS blogbejegyzés kommentlistájának stílusát kifogásolta.

Biztosan csaka véletlen műve, de ennek a posztnak a nevét nem vállaló írója elfelejtette belinkelni azt a posztot, amelyik kommentlistája miatt Vadai felháborodott.

Talán csak nem azért nem linkelődött be ez a posz, nehogy az olvasók kedvet kapjanak és a saját szemükkel győződjenek meg a kommentek stílusáról?

Erről a posztról van szó:

mandiner.hu/cikk/20120530_vadai_szalasit_mikor_rehabilitaljak

A kommenteket sajnos eltüntette a "kedves szerkesztőség" valahová :)))

Bell & Sebastian 2012.06.15. 12:07:37

@Hepci: Az Úrhölgyelvtársnő szerint itten zsidóznak és cigányoznak, amit nem mudulál egy lokális Gyöngytyúk (by Kerényí), ami tűrhetetlen és ezeknek egy büdös kanyit se! -szól a bátor felhívás a hirdetőkhöz.

A végén ügyesen ráfordul a holokausztra is, bevésendő a náci fejükbe a hatmillió áldozatot, akikből 600 ezer magyar - legalábbis a dogma szerint.

Ha az volt a célja csak, hogy beszéljenek róla, sokkal hatásosabb eredményt ért volna el azzal, ha a homlokára tétováltat egy veres csillagot és megtépi hozzá a haját.

Nem túl ízléses egy ilyen beszólás attól a ficsától, aki tevékenyen részt vett a cigány tenyésztésben, a holovallás hegemóniájának megszavazásában, miközben főnöke buzgón munkálkodott a polgárháború kirobbantásán.

Csak úgy kérdem, mi a nagyobb bűn? A büdös kommancsokat lefajvédőzni, vagy az, ha a büdös kommancsok halomra lődözik a népet, cigánnyal-zsidóval, gumival-söréttel?

Jut eszembe, valahol csak lehet kapni PPS -formájú vibrátort csigatárral. Az mindenki megnyugtatna..

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.15. 12:12:34

@Bell & Sebastian:

Hiába vered magad, kis pubi, nem megyek le a szintedre :)

Bell & Sebastian 2012.06.15. 12:31:52

@No_Fidesz_No_Problem: Gondolom, a kötélmászás sosem volt erős oldalad, nyanya. :)

HToma 2012.06.15. 12:33:21

@No_Fidesz_No_Problem: Megnyomod a hozzászólások megjelenítése gombot és megtalálod a kommenteket.

No_Fidesz_No_Problem 2012.06.15. 12:49:31

@HToma:

Ki nem hagynám ezeket az idiótákat :)))

Karcolt lendület 2012.06.15. 13:03:45

@No_Fidesz_No_Problem:
"Biztosan csaka véletlen műve, _de ennek a posztnak a nevét nem vállaló írója_ elfelejtette belinkelni azt a posztot, amelyik kommentlistája miatt Vadai felháborodott."

Ha ezt Turulra érted, akkor eléggé mellé ment, elég köztudott - legalább úgy 10 éve -, mi a rendes neve, nem kellenek hozzá titkosszolgálati eszközök.

Bell & Sebastian 2012.06.15. 13:17:39

Van ebben egy lecigózás, rengeteg mocskolódás, zsidózás szinte semmi, Szálasit alig védték, a hatmilliót megfelezték a végén.

Viszont Gyurcsány és a mopszlipártja kapott a pofájára eleget.

@No_Fidesz_No_Problem: Fingér' nem adnak lovat a vásárba. Te itt csak fölhajtást akarsz magad körül nyanya, valld csak be szépen! :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.15. 13:22:42

@Bell & Sebastian: ha azt akarja, hogy beszéljenek róla, még hatásosabb, ha kamerák előtt lesz*pja Gyurcsótányt a lánchídi oroszlán tövében. :)

Bell & Sebastian 2012.06.15. 13:38:19

@Hepci: Tulajdonképpen az nekünk miért jó, ami mindkettőjüknek csak jólesne? Ha már kívánni lehet, legyenek inkább Jancsi és Juliska, Zagyva Gy. Gyula meg az Dominaboszi.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.15. 13:43:39

@Bell & Sebastian: tőlem boldogíthatja a kőoroszlánt is...

belekotty 2012.06.15. 15:20:53

@Fedor: Ez igaz. Nagyon jó elővenni a bolondok okádását esetleg egy évvel később, amikor játssza a kulturált jófiút.

Kandeláber 2012.06.15. 15:54:20

Tehát ez a szólás- és véleménynyilvánítási szabadság DK módra.
Hiába, kutyából nem lesz szalonna.
Vadai elvtársnő, mint a szociálliberális eszme élharcosa, ismét alátámasztott azt az alapigazságot, miszerint a szoclibek toleranciája csak a velük egy követ fújókra terjed ki, az ellentétes nézeteket vallók jobb lenne, ha csendben kussolnának.
Volt már ilyen ebben az országban, reméljük, többet nem fordul elő.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.15. 17:29:30

zükség van egy plusz kattintásra (de csak egyszer, mivel az oldal megjegyzi látogatóink kommentügyi preferenciáját"

hát nálam sajna nem jegyzi meg

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.15. 17:32:26

@rajcsányi.gellért (ergé): na de a hirdetők mennyibe adják a mandarin költségvetését?

mennyit fizetnek ők a tortából? 30 %? 40?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.15. 17:34:32

@rajcsányi.gellért (ergé): vagy van kétféle hirdető? és a torta egészét fizetik a hirdetők?
30 a szabad piacról, 70 az oligarcha komcsiktól? ez utóbbi valószínűbb

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.06.15. 17:36:42

@pelikán*: ha nem lennének komcsik a szülei, akár még rendes ember is lehetett volna vadaiból

Kandeláber 2012.06.15. 19:34:20

@tesz-vesz: Aki ilyen alattomos módon igyekszik megtorolni a személyes sérelmeit, az messze van attól, hogy megfeleljen a "rendes ember" kritériumainak.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.06.15. 20:35:18

Lehet, hogy magánterület... de nem ez számít, hanem a bejegyzett státusz, az pedig a közcélú, vagy nyilvános, vagy szabadon látogatható...

Azonfelül, magánterületen is biztosítani kell, a szerzői jogokat, és te mint szerzői jog felhasználó, nem semmisítheted meg, a szellemi alkotásokat... még akkor sem ha egy retardált írta.. és totálhülyeség... azt minimum megsemmisítés előtt el kell postáznod az e-mail címére... az illetőnek...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2012.06.15. 20:46:48

náci magyarok... által meggyilkoltak száma.. ez érdekes...

szerintem nézzél utána a PRO, AVO nemzetiségi összetételének... mert ők voltak a nyilasok is...magyar 2%-ban volt köztük.... főleg keresztény...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.06.15. 21:05:21

nyehehe

mintha nem tudnánk hogy a mandiner az agresszív, suttyó jobboldali orkok célzott etetőhelye.
különösen az oldalsó véleménysáv van úgy összeállítva, hogy a két kuruc cikk között unatkozó, szemérmesebb nácik itt verhessék ki magukból az iq-t meg az eq-t. non-stop meki a nyilasmisiknek, ahol mindig van friss zsidóznivaló.

egyébként aki nem vállal felelősséget a saját felületén megjelenő dolgokért az szimplán gyáva, gerinctelen és aljas. ez ilyen egyszerű.

tewton 2012.06.16. 02:32:28

@.Pierre Bezuhov.:
ugyan már, jár ide a komcsi meg a komcsisarj meg a libsi faszkalapok közül is épp elég, hogy kinácizhassák meg kinyilasozhassák magukat egy félnapra.

az oldalsáv meg a liberális konzervativizmus megnyilvánulása, ezzel próbálnak a srácok valamiféle liberalizmus-mintát mutatni az etnocentrikus bal-lib oldalnak, ahol akkora a kibaszott szólásszabadság, hogy azonnal törlik a kommentet, ha nem a kalibrált mszp-szdsz-lmp-mazsihisz standardot hozza.

tewton 2012.06.16. 02:35:03

@Grabbe:
ha tudnád, hogy a nyelvpótlékkal is járó nyelvvizsgák hogyan jönnek létre, nem lennél ennyire meglepve.

MézesRozi 2012.06.16. 15:46:05

vadainak tökéletesen igaza van abban, hogy semmiféle moderálás nincs, és ez emberi méltóságot sérthet, és a kommentek alkalmasak arra, hogy másokban félelmet keltsenek. képmutatóvá ott válik a képviselő asszony levele, amikor csak az antiszemitizmus és holotagadás bántja a lelkét. ugyanis a mandarin ugyanilyen elkötelezettséggel hagyta szarban, értsd, nem moderált, saját szerzőtársait is. egyetlen esetben tettek kivételt, ha egy komment az ő érzékenységüket/személyüket sértette. akkor sutba dobták a szabadság kérdését. mindezt a sajtószabadságra hivatkozva, na ettől válik az egész szemforgatóvá.

nem véletlen visítottak az új szabályozás miatt a ballibbantak és a médiacsicskák addig, amíg el nem érték, hogy megváltoztassák a törvény ide vonatkozó részét, amire egyébként turul büszkén hivatkozik.

sajnos azt kell mondanom, butademokraták.

MézesRozi 2012.06.16. 15:48:22

@No_Fidesz_No_Problem:

ágnes,

maga is személyesen vállal felelősséget ezért a kommentért és linkért? mert ha nem, akkor mire föl ez a feljelentőlevél és vircsaft.

Alfőmérnök 2012.06.16. 16:00:26

@MézesRozi: "egyetlen esetben tettek kivételt, ha egy komment az ő érzékenységüket/személyüket sértette. "

Esmét téved, tárgybelileg.

fikanick 2012.06.16. 18:21:20

Nem az a gaz, hogy nem cenzuraztok, az a gaz, hogy milyen alja naci az olvasoitok tobbsege. Onnan tudom, hogy a tobbsege, hogy az antiszemita odahanyasokat rendszeresen felszavazzak az ide irogatok. Vadai ugyan egy idiota ebben a dologban, ez viszont nem menti a ti vaksagotokat, leven ha nem rolatok szol ez a jelenseg, akkor marad az a magyarazat, hogy a jobberek nagy altalanossagban nackok is itthon, ami ugyan tok nyilvanvalo mindenkinek, aki nem egy ko alatt lakott az utobbi 15 evben, hanem vegignezte ezt a folyamatot, de attol meg eleg szomoru es ebbol a dologbol ti is kiveszitek a reszeteket, hasonloan azokhoz, akik a partallamot belulrol probaltak megreformalni.

respublikanus 2012.06.16. 18:28:13

1. A sok szarfaszú álsajtószabad zsebnácinak: a baloldal nem szokott lezülleni az itteni kommentek szintjére, legfeljebb - mint én most - ha végigolvassa azokat, akik gusztustalanságokat kívánnak dr. Vadai Ágnesnek, miközben kéjes arccal recskáznak, magukat okosnak (?!) és bátornak gondolva.
2. Bár volt már hozzászóló, aki volt szíves katolikus voltomat kétségbe vonni, egyes kommentek szóhasználatát olvasva megismétlem, hogy tisztességes keresztény ember nem lehet antiszemita.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.16. 18:54:34

@respublikanus:

"a baloldal nem szokott lezülleni az itteni kommentek szintjére" --- írod.

:-D

Hozzak példákat állításod cáfolatára?

"Bár volt már hozzászóló, aki volt szíves katolikus voltomat kétségbe vonni, egyes kommentek szóhasználatát olvasva megismétlem, hogy tisztességes keresztény ember nem lehet antiszemita." --- írod.

Ezt ismered?

www.uni-miskolc.hu/~bolphd/letolt/nagyritadissz.pdf

Létezik könyformátumban is:

bookline.hu/product/home.action?id=100883&type=22&_v=Nagy_V_Rita_Teologia_es_antiszemitizmus_Krisztus_megfeszitesetol_a_20_szazadig

Eszerint a kereszténység maga az antiszemitizmus, sőt, a kereszténység adja/adta a mintát és a példát a náci zsidóüldözéshez és fajirtáshoz.

A szerző ballibék között ünnepelt üdvöske.

ü
bbjnick

tewton 2012.06.17. 01:11:13

@Bell & Sebastian:
... ismerek tisztességes zsidó embereket is, de azok általában katolikusok :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.06.17. 09:33:17

@Bell & Sebastian:

jó nézni, ahogyan vadul gúnyolódsz, és közben fényes bizonyítékot nyújtasz vadai állításainak :D

na jó, az antiszemitákról eddig is tudtuk, hogy földbuták. :D

Bell & Sebastian 2012.06.17. 09:43:27

@mavo: Stimmel, Vadai földbuta és antiszemita is, ebben egyetértünk. Egy dagadt nárcisz, aki legszívesebben kiirtaná a konkurenciát.

Tricia McMillan 2012.06.17. 10:08:28

@respublikanus:
Elolvastam a hozzászólásokat, és a következőket állapítottam meg:
-Nem az ön katolikus voltát vonták kétségbe, hanem azt a mondatát kifogásolták, hogy "római katolikusnak születtem", ugyanis senki nem születik római katolikusnak. Az viszont teljesen logikusnak tűnik, hogy az a hozzászóló aki ezt észrevételezte, ezek után mocskos antiszemita.
-Az ön példaképe, nem odamegy ahhoz akivel baja van, és megmondja neki, hanem a kenyéradójának súgja a fülébe. Ez a magatartás sokaknak, politikai és vallási hovatartozástól függetlenül is sokaknak visszataszító.

respublikanus 2012.06.17. 10:36:25

@Tricia McMillan:
1. Bár nem szeretem a pongyola fogalmazást, de számomra eddigi életemben nem volt kétséges, hogy ha szüleim mindketten katolikusok voltak, én is annak "születtem". Bizonyára azért van így, mert gondolataim tudatossá válása óta nem szeretem egyházamat, kevéssé tartom fontosnak a szertartásokat (mint a keresztelő), talán majd a cölibátus eltörlése után fog változni ebbéli véleményem.
2. Ma, a Magyar Köztársaság felszámolása folyamatának vége felé "unortodox" országban élünk. Utálom, hogy a társadalom elfogadja a tisztességtelenséget játékszabályként, de ez sem most kezdődött, csak most nyilvánvalóvá vált. Ebben a miliőben vajon mi történt volna, ha a képviselő asszony - akihez hasonlóan világosan szókimondót nem tudok a politikában - a mandiner.hu-nak küld levelet? Attól tartok, "udvariasan" kitérő válasszal próbálták volna lerázni, persze ez csak vélelem. Emiatt nem tartom rossznak, legkevésbé sunyinak azt, hogy azokhoz fordult, akiknek presztizsét az itt uralkodó hangnem úgy rontotta, hogy erről feltehetőleg nem tudtak. Persze, ha tudottan nézték el, az sokkal súlyosabb.
3. Ha jól látom, a kifogásolt lépés máris változásokat hozott az oldalon, ha nem is alkalmas arra, hogy az ordenenáré, nettó gusztustalan alakok "véleményét", szerintem mocskolódását kiszűrje. Szerintem tisztességes magyar oldal nem tűrheti el a mocskolódást, akár függetlenül attól, hogy a mocsok antiszemitizmusban, cigányozásban, vagy bármi más aljasságban nyilvánul meg!

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 10:52:08

@respublikanus: no, jesszumpepi, már csak az hiányozna itt, hogy újra olyan köztársaság legyen, amilyet a kedvenceid (Gyurcsótány & Vadaiágica) szeretnének.
Esetleg koalícióra is léphetnének Orbán Viktorral, szerintem a Matócsny pl. abszolút kompatibilis minőségben a másik társaságban is.

respublikanus 2012.06.17. 10:58:59

@Hepci: alkalmatlan vagy észérvekkel folytatott vitára!

Tricia McMillan 2012.06.17. 10:59:01

@respublikanus:
"Szerintem tisztességes magyar oldal nem tűrheti el a mocskolódást, akár függetlenül attól, hogy a mocsok antiszemitizmusban, cigányozásban, vagy bármi más aljasságban nyilvánul meg!"
Egyetértek, de a "bármi más" nagyon lényeges. Megy a mocskolódás mindkét oldalon. Sok hozzászólást olvasok, és a másik oldalon azt tapasztalom, ha véleménykülönbség van, akkor megy a mocskosfasisztázás, nyilasozás stb. Ez ugyanolyan rossz.

respublikanus 2012.06.17. 11:12:46

A mocskolódás semmilyen formában és oldalról nem tűrhető el. Így igaz. Azért, ha az itteni hozzászólásokat olvasom, nem "balliberális" (ezt a szót sem kedvelem, különös tekintettel arra, hogy a liberális jelzőt nem kevesen a zsidó szinonimájaként használják) hozzászólók megszólalók szája, agya, véleménye mosdatlan. De ha azon az oldalon, amelyhez tartozónak érzem magam, én, aki a valódi konzervatív értékeket is elfogadom és vallom (Churchill mondását csak azért nem írom ide, mert az ő neve szélsőjobbéknál szitokszó), nagyon ritkán találkozom hasonlóan gusztustalan hangnemmel. Persze, elismerem, hogy ebben elfogult vagyok.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.17. 11:15:52

@respublikanus:

Ávósg*cik vagytok, ez az igazság! Hiába próbáljátok magatokat szűzleánynak maszkírozni (demokrácia, köztársaság, lóf*szkarikáravágva), rendre elővicsorog a maszk mögül a leharcolt, mocskos vén k*rva. Nem a szépérzéketek sajog nektek, hanem a hataloméhség eszi a zsigereiteket. a többi csak hazug, ocsmány, undorító rinya!

ü
bbjnick

respublikanus 2012.06.17. 11:18:17

@bbjnick: nos, úgy hiszem, a geciből még lehet rendes ember, belőled már nem!
(Ez nem az én hangnemem, de láthatóan egyesek más nyelvet nem beszélnek.)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.17. 11:37:39

@respublikanus:

Hát mi a te hangnemed, a feljelentőlevél?! Nem veszed észre, hogy a retikülödből kilóg a bárcád?! Honnét veszed a bátorságot, hogy normákat kérj számon másokon, amikor még a normaszabásra képtelen vagy?! E között a sok zakkant hőbörgő kommenter között te képviseled a legaljasabb álláspontot (a sunyi, alattomos, gyáva, hátbaszúró feljelentgető álláspontját) és még fertelmes képmutató módon erkölcsökről vagy képes itt karattyolni!

Ha már ennyire belelendültél, hogy te mindenkinél jobban tudod, akkor tessék, oszt meg velünk, hogy hol vannak a szólásszabadság határai?!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.17. 11:39:00

@bbjnick:

amikor még a normaszabásra képtelen=amikor még a normaszabásra is képtelen

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 11:56:28

@respublikanus: hahaha, ezt te mondod, aki bevallottan imádja Vadaiágit?
:DDDDDDDD

respublikanus 2012.06.17. 11:57:26

@bbjnick: mondjuk, a határokat ott képzelem, ahol a hitlerizmusból kigyógyult németek meghúzták.
(Megjegyzem, ott például a holokauszt tagadása bűncselekmény, amit büntetnek is.) Mindent ki lehet mondani, ami vélemény, és semmit,ami puszta mocskolódás.
Példát is tudok mondani: ha valaki amondó, hogy Vadai Ágnes politikai véleményével nem ért egyet, azt bármilyen formában tegye, tehesse meg. Ha akad, aki eddig a szintig alulról nem tud eljutni, és akár a termetén, akár más tulajdonságán alpári stílusban gúnyolódik, esetleg politikustársával történő orális közösülésre szólítja fel, az undorító, és nem fér a szólásszabadság kereteibe!

respublikanus 2012.06.17. 11:58:34

@Hepci: egy politikus véleményének tisztelete nem feltétlenül a politikus imádata, bár nem kizárt.

Tricia McMillan 2012.06.17. 12:00:50

@respublikanus: Szerintem is elfogult. De ezt könnyen lehetne számszerűsíteni egy zsidózás vs. nácizás legyűjtéssel. Az az érzésem több nácizás van, még jobboldali portálokon is.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 12:05:02

@respublikanus: fog fel úgy, hogy afféle spindoctor vagyok, aki jót akar VÁginak és az ő publicitásának...
Gyakorlatilag úgyis csak azok maradtak a nyurga pápai zakkant mellett, akik sz*pják a f*szát. Miért ne lehetne ezt nyilvánosan is megtenni?
Ha majd Ron Werber is ezt javasolja... akkor emlékezz rám... :D

respublikanus 2012.06.17. 12:05:36

@Tricia McMillan: szerinted ez pl. micsoda?
"azonnal törlik a kommentet, ha nem a kalibrált mszp-szdsz-lmp-mazsihisz standardot hozza".
Ez egy néhánnyal előbbi kommentből való...

respublikanus 2012.06.17. 12:07:19

@Hepci: mondtam, hogy nem észérvekkel nyomulsz.

respublikanus 2012.06.17. 12:11:25

Lehet, hogy mást nem szólít ebédhez a felesége, de engem igen. Ez az átkozott konzervativizmus. De legalább nem rántotthús van, hanem az időjáráshoz illő olasz kaja. Úgyhogy vidám marakodást!

MézesRozi 2012.06.17. 12:14:03

@respublikanus:

maga még mindig ágika, vagy csak beült a helyére, amíg ő ebédet főz?

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 12:14:11

@respublikanus: eszes, elfogulatlan fiúkkal más a módi...

Egyébként jó étvágyat a mirelit pizzához! :)

Tricia McMillan 2012.06.17. 12:25:30

@respublikanus: Nem tudom, nem én írtam. Mindenesetre, ha véletlenül a parlamentbe járna, esetleg előhozakodhatna azzal az ötlettel, hogy egyaránt büntetendő legyen a nácizás, nyilasozás, zsidózás, cigányozás stb. Szerintem ezzel még népszerűséget is lehetne növelni, és az ország is élhetőbb lenne.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.06.17. 12:44:47

@bbjnick: csak mértékkel azzal a miseborral ily' hőségben, különben túlcsordul a keresztényi szeretet

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.17. 13:06:27

@.Pierre Bezuhov.:

Kompetensnek érzed maga ebben a kérdésben megnyilatkozni? Igen?:-)

ü
bbjnick

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.06.17. 13:20:03

@Tricia McMillan: és a kommunistázást is? :)
mert akkor igencsak megcsappanna a jobber érvkészlet, a Parlamentben is.

Meg aztán a származási alapon történő megbélyegzés mióta egyenlő az ideológiai bekategorizálással. :DDDD Igaza volt mavo-nak a földbutaságról.

Lényeg a lényeg: Ha napjaink érzékeny lelkületű nyilasai ennyire igénylik a politikailag korrekt megnevezést, akkor ki kell találni valami más megnevezést nekik, s nincs tovább probléma.

Hogy van rovásírásul a patkány?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.17. 13:29:50

@respublikanus:

"mondjuk, a határokat ott képzelem, ahol a hitlerizmusból kigyógyult németek meghúzták." --- írod.

Blöff! Mit tudsz te a németekről? Gondolod, hogy ők azzal kelnek és fekszenek, hogy "kigyógyultunk a hitlerizmusból"? S a szólásszabadság kérdése szerinted Németországban abban merül ki, hogy aki szól és akinek szól, az vajon reggel úgy kelt-e fel, hogy "kigyógyultunk a hitlerizmusból"? Szerinted egy átlag németnek hány perecenként jut eszébe, hogy "kigyógyultunk a hitlerizmusból"?:-)

Ne menjünk messzire: üsd fel a német alkotmányt! Tudod mivel kezdődik? "Isten és ember előtti felelősségünk tudatában kijelentjük..." Majd következetesen "német népről" beszél... Szerinted átment volna-e egy ilyen alkotmányszöveg a magatokfajta finom ízlésszűrőjén?

"Mindent ki lehet mondani, ami vélemény, és semmit,ami puszta mocskolódás." --- írod.

Érdekes, az elvtársnőd egészen mást állít: "(...) Ha (...) a Sólyom László vezette alkotmánybíróság meg nyomában a minden rendű és rangú doktrinerek azzal foglalkoztak volna, hogy aprólékos fogalmi gondossággal elkülönítsék egymástól az uszítást meg a mocskos, alpári politikai – ennélfogva a közbeszédből is kiirthatatlan – beszédmódot, mert az elsőt kötelező, a másodikat viszont (bizonyos esetektől eltekintve) nem szabad szankcionálni, mert akkor a szólásszabadságot korlátozzuk, ma nem itt tartanánk. (…)" (galamus.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=143746:sokadszor-a-gyloeletbeszedrl&catid=71:a-napi-apro&Itemid=109)

Szerinte az alpári politikai beszédmód a szólásszabadság garanciája, míg a véleményeket aprólékos fogalmi gondossággal mérlegelni kell, vajon szimpla alpári mocskolódósok-e (és akkor szólásszabadság van) vagy uszítások és akkor...

Most akkor hogy legyen?

Csak nem úgy, hogy ami nektek nem fekszik az vagy uszítás vagy ha azt nem lehet ráverni, akkor alpári és kuss annak, aki szólt? (Külön móka lenne végignézni, ahogy ti apró fogalmi aprólékossággal elkülönítitek a magatok sem tudjátok mit a magatok sem tudjátok mitől:-))

"ha valaki amondó, hogy Vadai Ágnes politikai véleményével nem ért egyet, azt bármilyen formában tegye, tehesse meg" --- írod.

Vadai politikai véleménye hogyan manifesztálódik abban, hogy egy neki nem tetsző sajtóorgánumot a háta mögött bemószerol a hirdetőinek, plusssz, politikai nyomást is próbál gyakorolni azokra?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.17. 13:32:18

@bbjnick:

ahogy ti apró fogalmi aprólékossággal elkülönítitek=ahogy ti apró fogalmi gondossággal elkülönítitek

MézesRozi 2012.06.17. 13:46:50

@Hepci:
ennél azért magát értelmesebbnek gondolnám. ha azt mondom, hogy ne higgyen a patkányoknak, akkor ne higgyen ebben a kérdésben.

ps. ha megnézi a patkányblogot, látni fogja, hogy főzni sem tudnak, bár azt hiszik egy-két poszt alapján. és még számos gonoszság elmondható róluk:)

MézesRozi 2012.06.17. 13:49:49

@.Pierre Bezuhov.:
minek? akiket illet a szó, azok úgy sem ismerik a rovásírást. például maga sem, göncz sem.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 14:04:40

@MézesRozi: nem vagyok egy hiszékeny alkat...
Pusztán azt láttam egyszer, hogy MRozi helyett Tölgy válaszolt (vagy fordítva).
Egyébként semmi bajom magával, akár MAK, akár nem. MAK írt egy faszságot, de attól még nem kell örök száműzetésbe küldeni, még ha egyesek azt is szeretnék.
De igazából nem is foglalkoztat különösebben az itteni polharc, szórakozni járok ide, ha éppen...

MézesRozi 2012.06.17. 14:11:15

@Hepci:
:))
tulajdonképpen azt hisz, amit akar. de én viszont jól főzök.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 14:23:20

@MézesRozi: látja, ez se érdekel különösebben, állandóan éttermekben eszegetek.
Másban is jó?

Alfőmérnök 2012.06.17. 14:46:06

@Hepci: MézesRozinak nincs sok köze tölgyhöz. Korábban betyár néven betyárkodott a hölgy - ez mind a stílus, mind a szellemi képességei alapján egyértelmű (valamint fel is vállalja). Előző nickjét én semmisítettem meg, mert szemétkedett, és elegem lett belőle.
Tölgy valamit elírhatott.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 14:57:34

@Alfőmérnök: O.K. - nekem mindegy, ki kicsoda, amíg nem emlegeti a k. mamámat.
Szerintem egyébként az se rettenetes dolog, ha valakinek leleplezik az IRL személyét, mindenki felnőtt, aki itt írogat, remélhetőleg.

Tricia McMillan 2012.06.17. 16:54:41

Azért ma is szépen kiderült, a magukat demokratikusnak nevező egyéneknek, nem az a probléma, hogy mocskolódás megy a mandineren, hanem az, hogy nem "balliberális". Szoktam néha baloldali a hírportál hozzászólásait lementeni, utána megnézni mit törölnek ki. Érdekes módon a jobboldali mocskolódásokat is többnyire meghagyják, de az észérvekre épülő, jól megfogalmazott nem "balliberális" hozzászólásokat valamiért nem szeretik. Gondolom ez kellene itt is.

MézesRozi 2012.06.17. 19:17:43

@Hepci:

megszólít, de tulajdonképpen nem érdekli a válasz,
kérdez valamit, de nem érdekli, amiről kérdez,
gasztroblogot vezet, de nem érdekli a főzés, mert étterembe jár:)

nagggyon laza. mint egy spleenes dandy. vigyázzon, szét ne essen:))

ex-dr. vuk 2012.06.17. 22:30:31

@Unionista_: nem vagyok szelsojobb. szoval ez nem nyert. de szeretem, mikor egy hsz alapjan egybol kijelenti ezt valaki.
volt egy musor, lattam, nem volt benne semmi gazos. de mivel kimondtak valamit (amit amugy mindenki tud), igy be kellett tiltani.
Talan aki a szolasszabadsagert kuzd nem kellene cenzuraert kialtania nem? Az a minimum, hogy ez visszas.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2012.06.17. 23:26:01

@MézesRozi: ezeket hogyan szűrte le a szövegemből?

Próbáljak erősebben érdeklődni, vagy mi a szösz?

Unionista_ (törölt) 2012.06.17. 23:31:55

@ex-dr. vuk:
nézd, amiről szó van annak a neve nem cigánybűnözés, hanem organized crime. szervezett bűnözés. tehát arról, hogy a piti tolvajlás mögött ott van az uzsorás. a fémtolvajok mögött ott felvásárló. érdekes módon senki sem említi a cigányok prostituáltak. pedig nagyon sok cigánylányt és nőt kényszerítenek erre a stricik. ez mind szervezett bűnözés. marian cozma gyilkosai védelmi pénzt szedtek azon a szórakozóhelyen. ezért lehettek ott az éjszaka császárai. és a maffia előszeretettel választja ki a legszegényebb, és legkevésbé iskolázott a társadalomból kirekesztett ezért még szorosabban összetartó csoportokat végrehajtónak. és ezek itt a cigányok.

csakhogy ez a pesti nevű fazon nem erről beszél. hanem azt próbálja elhitetni a nézőkkel, hogy ez a vérükben van, stb. szóval a jobboldal egész egyszerűen felvilágosulatlan. amúgy a szociálliberálisok is, akik megélhetési bűnözésről beszélnek.

ehhez az egészhez amúgy nem szociológus kell szerintem, hanem kultúrantropológus, vagy etnográfus. magyarul néprajzos. és ebben, de csak ebben az esetben el tudnám képzelni, hogy a romák kapjanak valamilyen kedvezményt. de nem automatikusan. hanem ha a putriból jön, akkor írja le, hogy ott mi van. és ha látszik, hogy a gyereknek vannak gondolatai, akkor fel kell venni. mindegy, hogy hányasa volt matekból. és nincs rigó utcai nyelvvizsgája. ezért egy elitszakhoz kevés a pontja.

szóval itt minden ciklusban százmilliárdokat költöttetek tanulmányok írására. újságokra, újabban blogokra. de egyetlen kormány sem képzett ki minden térségbe egy entrográfus csapatot, amelyik körbejárja a vidéket. de megint oda jutunk, hogy régió, régió, régió. nyilván a tartományi parlamentek közvetlen érdekeltek lennének ebben az egészben. és minden régióban lehetne egy kisebbségi vajda. országos vajdában úgysem tudnak megegyezni. összevesznek. de 6-8 demokratikusan választott cigányvajda lehetne. egyébként így könnyebben kapcsolódhatna be az egyház is. mert a régióban van érsek.

szóval én szinte minden kulturális eredetű problémára válaszként a régiót mondom. de nem járok már erre a fórumra. szóval nem muszáj válaszolnod. remélem, hogy el sem olvastad. szia.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.06.18. 01:14:31

@Alfőmérnök: Abba még nem gondolt bele, hogy mi van, ha az egykori betyár nick is már tölgy kesztyűbábja volt?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.18. 06:24:48

"A Regnum Marianum keresztnél Zetényi Csukás Ferenc a Horthy István Mártírok és Hősök Alapítvány elnöke, Kocsis Sándor a Horthy Miklós Társaság elnöke, valamint Gonda László tartottak az összegyűlteknek rövid történelem órát. A biztosítékot azonban nem ez, hanem Orosházi Ferenc beszéde verte ki a rendőröknél.
Ferencet előállították, mert Kertész Imre, Sorstalanság című könyvéből idézett egy részletet, mely szerinte bizonyíték arra, hogy nem volt holokauszt. Mikrofonba ordította a hallgatóságnak, hogy; „Nem volt holokauszt!” Ezért egy igazoltatást követően azonnal a Stefánia utcai rendőrkapitányságra hurcolták, feltehetőleg holokauszt-tagadás vádjával, majd később átszállították a Tolnai utcába. Azóta nincs róla hírünk."

hazateresradio.hu/node/1597

Ha orbánéknak volna egy hangyaf*sznyi esze, most, hogy a vöröscsillag viselését az eu. bíróság "elismerte", --- ezzel a hivatkozással --- az összes önkényuralmi jelképes, holokausztos, kutyasz*ros passzust kitakarítanák a BTK-ból. Nagyon rá fognak cseszni, ha rajtuk szárad, mert a plebs nem fogja ezt a holokausztos lecsukósdit-elítéslősdit lenyelni!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.06.18. 06:25:24

@bbjnick:

lecsukósdit-elítéslősdit=lecsukósdit-elítélősdit

Tricia McMillan 2012.06.18. 07:19:07

Ma este a híradóban: Szélsőjobboldali tömegek rohamozták meg a könyvesboltokat. Kertész Imre, Sorstalanság című könyvéért már kora hajnalban hosszú sorok alakultak ki...

evil overlord (törölt) 2012.06.18. 09:35:14

Mi a búbánatos francnak vitáznak ezzel a DK ágenssel?

@Tricia McMillan: Ugye tudja, hogy az avatarja azonos egy vincentpatkányéval?

héjakútmácsonya 2012.06.18. 09:37:16

@déjá vu39: 2.) Nyomásgyakorlás: Komolytalan azt állítani, hogy a DK nyomást tud gyakorolni a hirdetőkre. Nincsenek abban a helyzetben.

Mellébeszélsz. Válasszuk szét a szándékot a képességtől!! Az lehet, hogy a gyurcsányisták nem tudnak a Mandiner hirdetőire nyomást gyakorolni, de az tény, az bizonyosság, hogy akarnak. A szándék egyértelmű, félreérthetetlen. Vadai, hivatalos, fejléces papíron, nyomást igyekszik gyakorolni a Mandiner hirdetőire, méghozzá a leggusztustalanabb, legalja, legprimitívebb módon, és nem szégyelli a második világháborúban elpusztított embereket belekeverni mocskos politikai játékába, s ezt a szándékát cseppet sem leplezi, sőt. Behízelgő, udvariasan fenyegető modorral hívja fel a Mandiner hirdetőinek figyelmét, hogy rendes hirdető nem vállal közösséget azokkal, akik, megfogalmazása szerint, megtűrik az antiszemita véleményeket, mert az nem egyeztethető össze a nácik által kiirtott emberekre való méltó emlékezéssel. Vagyis azok, akik a Mandineren hirdetnek, nem emlékeznek méltóképpen a népirtás áldozataira, megtűrik maguk is a rasszizmust, s a többi, s a többi.
Szóval a szándék világos, kérdés, lesz-e olyan címzett, aki enged a nyomásnak.

Tricia McMillan 2012.06.18. 11:04:53

@evil overlord: Nem tudtam, elnézést az okozott kényelmetlenségekért.
Ez jó lesz?

evil overlord (törölt) 2012.06.18. 11:55:21

@Tricia McMillan: Muhaha!
Igen, jobb, ui. így nagyobb az esélye, hogy elolvassák, amit ír.

Tricia McMillan 2012.06.18. 12:19:10

@evil overlord: Ja, én meg megijedtem, hogy valami jogi macera lesz.

Unionista_ (törölt) 2012.06.19. 09:22:13

@ex-dr. vuk:
ezek mögött a fiatalok mögött rendszerint ott áll egy drogkereskedő, uzsorás, vagy strici. valamilyen módon kötődnek az alvilághoz. például a testvéreik révén. a csoportosan elkövetett erőszakos bűncselekmények jelentős része a világban mindenhol "organized crime". ha a kormányzat valamilyen módon kapcsolódik ezekhez. ha mellette "state organized crime", vagyis az állam által szervezett bűnözés. amit a jobbik politikusbűnözésnek nevez.

itt rend úgy lehetne ha államrendőrség helyett egységes megyei igazgatásrendészet lenne. és minden megye a szomszédaival működne együtt. ilyenformán a rendvédelem nem hierarchikus, hanem rács szerkezetű lenne. tehát ha csongrád megyét igazgatásrendészeti szempontból nem budapestről irányítanák, hanem közvetlenül szegedről.

ha a csongrád megyei rendőrfőnök, a vámőrség parancsnoka, megyei dandártábornok, és a katasztrófavédelem rendszeresen egyeztetnének. és ezt nem a belügyminisztérium, hanem a megyei közigazgatási hivatal felügyelné. annak a vezetőjét csongád megye ep képviselője önállóan nevezné ki. a megyei igazgatásrendészet vezetőit pedig a szomszédos uniós megyék egyetértésével. simán lehetne egy megye többnemzetiségű. például bácska lehetne megint egy megye. csak azt nem kell alárendelni se a magyar, se a szerb belügyminisztériumnak. azért, hogy ne legyen "state organized crime". legfeljebb megyei maffia alakulhasson ki, és ne országos.

csak ugye a maffia általában mindenhol beáll a nemzeti populista politika mögé. és a közéleti értelemben síkhülye választóközönség ezt a nemzeti populizmust ugyanúgy beszopja (lásd kétharmad), ahogy egyébként a szociális demagógiát (lásd az mszp újrázását). ezek váltakozása kell a szervezett bűnözés kialakulásához.

szóval itt a közjogon kellene változtatni. a megyék élére közvetlenül kellene európai képviselőt választani. a csongrád megyei sheriff-et nem a belügyminiszternek kellene jelölnie. államrendőrség még sehol nem csinált rendet. az csak anarchiát, vagy diktatúrát tud fenntartani. és ti azt mondjátok, hogy akkor inkább diktatúra legyen. a liberók meg azt, hogy akkor inkább anarchia. ezek elegye a jelenlegi lecsúszó balkáni politika. ami egyébként könnyen lehet, hogy nem fog megváltozni. hiszen magyarország története során igen sokáig tartozott a balkánhoz és ez az ország legutóbb kelet-európához sorolódott. szóval reálisan romániához, szerbiához, boszniához, albániához, macedóniához és bulgáriához kell mérni a magyar közéletet. az itt élőknek el kell fogadni, hogy a gyerekeiket a balkánon kell felnevelniük. vagy egy külpolitikai fordulatra van szükség. (többnemzetiségű középeurópai szövetségi kormányzás, egységes uniós igazgatásrendészet, stb.). ehhez a baloldali (nyugatos) értelmiségnek össze kell fognia, a jobboldali választóközönségnek le kellene köpnie magát. erre kevés esély van.

Geo_ 2012.06.20. 15:21:20

@rajcsányi.gellért (ergé):
Ha normál menet van, akkor a látogatottság, így a "szerkesztetlen vélemények" alapján fizetnek a hirdetők. (Hogy ez ma hogy' zajlik, azt nem tudom.)

S igen, egy oldalt minősítenek a kommenelők is. Akik számítanak, hiszen Te is beszállsz közéjük.

Úgyhogy az oldal gazdáinak a döntése - felvállalják-e ezt a "közönséget", de akkor nem háborognak.

déjá vu39 2012.06.26. 23:40:25

@héjakútmácsonya írta: "Mellébeszélsz. Válasszuk szét a szándékot a képességtől!! ... "

Én csak annyit írtam, hogy a DK "nem tud" nyomást gyakorolni.

Nem is értem, miről szól a hozzászólása. Illetve talán mégis: van egy véleménye (ami lehet helytálló vagy nem), amit megpróbál ténynek beállítani.

Egyébként meg nem vagyunk tegező viszonyban.

Rendőrálat · http://onoguristan.blogspot.com 2012.08.22. 10:49:52

Vadai is kommentelgetett a Mandineren, méghozzá nőhöz nem illő igen erőteléjes RÁKOSISTA stílusban!

Aki a gyurcsány-féregeknek ENGED, az VAGY HÜLYE, vagy nyíltan MASZOPPANCS-SZADESZNYIK és LoMPos!!!
süti beállítások módosítása