Új trendek az oknyomozó újságírásban – David Kaplan a BKF-en
2012. április 19. írta: Redakció

Új trendek az oknyomozó újságírásban – David Kaplan a BKF-en

  Bár az oknyomozó újságírók több mint száz éve „szarháziaknak” számítanak a hatalom szemében, a nemzetközi összefogásnak és különböző szervezetek munkájának köszönhetően egyre jobb lehetőségeik vannak – erről a tendenciáról beszélt David Kaplan többszörös díjnyertes amerikai újságíró a BKF-en.

  „Ami történik, az nagyon érdekes. A világ változik a közösségi média, a globalizáció, a technikai újítások nyomán; az események híre egy pillanat alatt elterjed, a kormányok nem tudnak titkokat őrizni” – mondta Kaplan, aki az Investigative Journalism Consultants képviseletében tartott előadást csütörtökön a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskolán. Az oknyomozó újságíró a szervezett bűnözést és korrupciós ügyeket feltáró Organized Crime and Corruption Reporting Project oknyomozó portáljának szerkesztője; 2008 és 2011 között ötven ország mintegy száz riporterének munkáját irányította az Oknyomozó Újságírók Nemzetközi Konzorciumának igazgatójaként. Kaplan a Gőbölyös József Soma Alapítvány meghívására, az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének támogatásával látogatott Magyarországra, hogy előadásaival és az általa vezetett tréninggel segítse a világ oknyomozó újságíróinak összefogását.

  Bánlaki Dalma Stella tudósítását Mandiner.média oldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr634461264

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A kommunista Keresztapa 2012.04.19. 19:25:39

    "Orbán Viktor és Csányi Sándor kézfogása a bankvezetőkkel való találkozáson. Orbán az összes bankárral csak kezet fogott, a meghajlás csak Csányinak járt...."        "amikor a kormány pénz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alfőmérnök 2012.04.19. 20:47:25

Színtelen zöld eszmék alszanak dühösen.

fremskritt (törölt) 2012.04.21. 00:34:00

valami frílanszer újságíró kioknyomozhatná hogy miért hirdetnek autópálya-építő cégek a tévében. biztos harapna rá az összes mértékadó lap :D
süti beállítások módosítása