Nők és média – harc győztesek nélkül
2012. április 13. írta: st.Ella

Nők és média – harc győztesek nélkül

Ashley Judd: „Darabokra szedik az arcunkat”

 

  A nők külső megjelenéséről kialakított általános vélemény, a női nemet illető közízlés mindannyiunkat meghatároz és kontrollál, legyünk nők vagy férfiak, sztárok vagy hétköznapi emberek. A reflektorfényben álló szépségeket éppúgy determinálja és megfelelésre készteti, mint a lépcsőházban szembejövő szomszédot, a hatás pedig állandó. Az igényesség mellett azonban a külső feletti folyamatos felügyelet a gyakori rossz közérzet problémájától az állandó frusztráción át egészen a halálba torkolló betegségekig vezethet. Meghatározza az önképet, ezen keresztül az önbecsülést, így a kapcsolatokat és a szakmai sikereket is. Nem túlzás azt állítani, a sztárok világában zajló trendek egy önmagára kicsit is adó ember életére teljes egészében kihatnak.

  „Leírnak minket, darabokra szedik és elemzik az arcunkat és a testünket, személyiségünket, belső értékeinket redukálják, majd kizárólag fizikai tulajdonságok alapján ítélnek meg”  írja Ashley Judd, akit a közelmúltban néhány hirtelen felszökött plusz kiló miatt vett szájára a celebsajtó. A népszerű hollywoodi színésznő „pufi” arcát újságírók hada elemezte ki, manipulálva ezzel a közvéleményt is. Bár saját bevallása szerint a híresség korábban nem törődött az ilyen véleményekkel, a márciusi botrányról nem tudott nem tudomást venni. Nem lehet hibáztatni: a mindennapokat behálózó elvárások, a mindenütt felbukkanó „tökéletes” nők megrajzolt képe mellett senki sem dughatja homokba a fejét. A hírességek számára kellemetlen cikkek mellett pedig még mindig nem tettünk említést arról a több millió ismeretlen lányról, akiknek mindennapjait közvetetten keserítik meg a photoshopolt címlaplányok. (Egy felmérés szerint a 15-35 év közötti magyar nők között ezek aránya 50 százalék.)

  Néhányan állítják, hogy őket mindez nem érdekli, jól érzik magukat a bőrükben, de elképzelhetetlen, hogy a főzni és enni szerető Adele nem gondolkodott már el a fogyáson; a súlyproblémák miatt újra és újra depresszióba csúszó Tóth Vera nem fohászkodott már vékony lábakért; és hogy a „hagyományos” modelltársaikhoz képest kevésbé keresett plus size modellek nem örülnének egy természetesen sovány testalkatnak. Persze nemcsak zsírpárnákról van szó: a rendkívüli hanggal megáldott Szíj Melindát például egyszerű megjelenéséért, hétköznapiságáért tűzte céltáblára a bulvár és a minőségi sajtó egyaránt. Említsük meg továbbá azokat a lapokat, amelyek az ajándék szájfény mellett újabb és újabb fogyókúraötletekkel próbálnak olvasókat fogni maguknak. Nagyobb mellek, kevesebb ránc, nulla narancsbőr – álomvilág, rémálomvilág. Nők, akik diétával töltik életüket, és akik hetente esnek le ájultan a szobabicikliről a fogyókúra miatt alacsony vércukorszint okán. És akik kórházba kerülnek. Hétköznapi és híres nők egyaránt, egyre többen, egyre fiatalabban.

  Újságírói etikai kérdés is az ügy: kinek van joga ítélkezni a másik felett, és mi alapján teheti azt meg? Továbbá: elvárható-e egy újságírótól, hogy tisztában legyen leírt szavai jelentőségével, azok hatásaival a társadalomra – a nők érzéseire, a férfiak elvárásaira? Kritizálhatja-e kegyetlenül a Huffington Post vagy az MSNBC Ashley Judd felpuffadt arcát anélkül, hogy megkérdezné őt annak okáról, meggyőződne róla, hogy nem-e egy kényszerű egyhónapos szteroid-kúra mellékhatásaként jelentkezett a változás? Titulálhatja-e „disznónak” vagy „tehénnek”, és tehet-e megjegyzéseket férje valószínűleg nem létező szeretőiről? És mi (és ki által) követelhető meg egy cégtől, amely csontkollekciókkal hirdeti magát, vagy attól a divattervezőtől, aki olyan modelleken mutatja be ruháit, akiknek BMI-indexe a halálközeli tartományban stagnál? Számon kérheti-e bárki a marketingeseket, akik az élet és az étel élvezetére, fogyasztása biztatnak irreális alakokkal?

  Nem csak testsúlyról, tökéletes formákról, ízlésről és divatról van szó, de mára az állandó szexuális kisugárzás is az alapkövetelmények közé lépett elő. Az óriásplakátokon istennőkké emelt fehérneműmodellek mutatják az utat, az őket követő átlagos lányok azonban ezen a nyomvonalon halandókból gyakran szexuális eszközökké válnak. Ez évszázadok óta tartó probléma, ami továbbra is jelen van, és a kizárólag szexualitásra épülő videoklipek, a valóságtól teljesen elrugaszkodott pornófilmek, de már a fehérnemű által tökéletes alakot ígérő női képek is újra és újra ehhez küldik vissza a civilizációt. A média szerint a nőnek továbbra is a konyhában, az ágyban, a tükör előtt, a gyerek mellett a helye. Mikor hol, de mindig kifogástalan állapotban.

  Ugyanakkor Judd is megállapítja: a folyamatot nem a férfiak idézik elő, hanem a társadalom önmagából generálja. Véleménye szerint ez maga az „alattomos rendszer”, amely előnyben részesíti az erősebb nem érdeklődését a testiség iránt, és amelyben a nők akkor is veszélyben vannak, ha határozottan visszautasítják részvételüket. Ez az abnormális megszállottság – Judd szerint – mára annyira beleitta magát a mindennapokba, hogy normálissá és teljes mértékben elfogadottá vált. Az emberek egy része gyakorlatilag képtelen arra, hogy individuumként tekintsen önmagára, kizárólag a köz elvárásainak tükrében képes látni testét.

  Judd cikkétől azt várja, hogy egy újfajta társadalmi párbeszédet indíthat el, amely során az emberek talán arra is rájöhetnek, egyénként hogyan küzdhetnek a tudat alatt működő hatások, a félelmek és aggodalmak ellen. A jó szándékú mozgalmaknak azonban csak egy kis porszeme a színésznő – és nem kizárólag hónaljkutyás feminista csoportokról lehet beszélni, amikor a nők védelme érdekében korlátozások kerülnek szóba. A testtömeg-index alapján alultápláltnak ítélt modellek alkalmazásának tiltásáról 2006-ban fogadtak el nemzetközi szabályozást, a piszkafák azonban mintha még mindig ugyanolyan keresettek lennének. Izrael ugyanakkor komolyan veszi a problémát: három hónapnál nem régebbi orvosi papírokat követel a szépségektől, és szigorúan tiltja a fotókon a digitális utómunkákat is.

  Próbálkozások tehát vannak, azonban mindaddig nem fog alapvetően változni a világ, amíg Ashley Judd vagy Scarlett Johansson után az olyan aktuális szexszimbólumok, mint Angelina Jolie, Natalie Portman vagy Kate Moss nem gondolják úgy, hogy szebbek, de legalábbis egészségesebbek lennének pár plusz kilóval. Ők ugyanis nem csak áldozatai, de kulcsszereplői, sőt felelősei is egy olyan nőknek szóló csatának, ahol nő nem nyerhet.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr984382863

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nők és média – harc győztesek nélkül 2012.04.13. 15:36:12

A nők külső megjelenéséről kialakított általános vélemény, a női nemet illető közízlés mindannyiunkat meghatároz és kontrollál, legyünk nők vagy férfiak, sztárok vagy hétköznapi emberek.

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.13. 08:57:07

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 07:25:39

beteg világ ez. mennyivel őszintébb, és természetesen megnyerőbb lelky lola enyhén zsíros haja, feszes lófarokba fogva, a minden született testi elegancia nélkül viselt turkálós ruhái! én az ilyen nőket bírom! :)

Tilikov (törölt) 2012.04.13. 07:47:03

Ez aztán a tökéletes gender cikk, benne van minden szabványos feminista nyavalygás, ami csak kellhet, kiváló iparosmunka. Csak eszméletlenül diszkriminatív.

Hát meg sem említi azokat a szerencsétlen, lelkileg megnyomorított férfiakat, akiket a beteg közvélemény péniszpumpa használatára kötelez? Akikkel szemben az istentelen pornófilmek irreális teljesítményt támasztanak? Akiknek a Brad Pittek és Johny Deppek lelki terrorja kilátástalanná teszi az életét? Akiknek a photoshoppolt kockahasak derékba törik az önbecsülését?!?

Szegény-szegény férfiak, jaaaj szegény férfiak!

Jaaaaaaaaj!!!

:D

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2012.04.13. 07:51:25

Valamelyik magyar standupos mondta egyszer, hogy az ideális nő az, aki szex után pizzává változik. Szóval van még min dolgozni a tudománynak :)

tevevanegypupu 2012.04.13. 07:57:55

@jose maria padilla:

Alljon mar le, lola meg nem talalta meg a stilust ami illik hozza, de kedvessege es termeszetessege - nem is beszelve fiatalsagarol - sokkal kellemesebbe teszi az egyennoknel. Mert akik viszont "adnak magukara" korulbelul olyanok mint egy konfekciokosztum. Tucatnok, az ember nem tudja megkulonboztetni oket egymastol. Es minden ott a ketsegbeesett igyekezet, hogy mindenaron tetszeni akar, meg akar felelni es retteg az evek mulasatol, egyre nevetsegesebben es szanalmasabban szeretne fiatalabbnak vagy divatosabbnak latszani.

szempontpuska 2012.04.13. 08:35:18

Ashley Judd-ot a HEAT óta a szívembe zártam. Azóta akárhogy néz ki, kedvelem...

Atisz 2012.04.13. 08:45:49

Nos, aki erről a nőről a külsejét kipécézve ír valami rosszat, az vagy vak, vagy homó.
A tehetségével sincs gond, bár az utóbbi filmjei elég kommerszre sikeredtek.

Alfőmérnök 2012.04.13. 08:54:19

@jose maria padilla: Lola régebben szebb volt (valahol láttam róla egy képet, ahogy bölcsészként ül valamelyik egyetemen a padban), de miért kell egy TV-s személyiségnek szépnek lennie? Az életben vannak csúnya emberek is, a TV-ben miért nem lehetnek?
Eddig nagyjából az határozta meg, hogy milyen szépségek legyenek médiaszemélyiségek, hogy Bárdos Andrásnak mire áll fel a fasza.

Alfőmérnök 2012.04.13. 08:57:56

@jose maria padilla: Az viszont gáz, hogy beszélni nem tud rendesen. Bár az utóbbi műsorait nem néztem, lehet, hogy fejlődött valamit.

aszterixagall 2012.04.13. 08:59:09

@jose maria padilla: @Tilikov:

Nincsenek komoly, bizonyítékaim, főleg az érzelmeim vezérelnek, amikor arra a következtetésre jutok, hogy ti ilyen kis pöcsök vagytok.

Ha esetleg nem lennétek kis pöcsök, akkor elnézést.

Tilikov (törölt) 2012.04.13. 09:41:21

@aszterixagall:

A te életedet is derékba törték a photoshoppolt kockahasak? Részvétem :)

Robinzon Kurzor 2012.04.13. 09:44:21

"meggyőződne róla, hogy nem-e egy kényszerű egyhónapos szteroid-kúra mellékhatásaként jelentkezett a változás"

Nem-e lehetne-é-e, hogy valaki magyarul tudó is átolvasson-e egy posztot-e, mielőtt kikerül-e?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.13. 10:11:14

milyen okos ez az esli dzsádd.
dzsolit meg hagyjuk már a kollagénos csukaszájával, undorító műnő.

"Izrael ugyanakkor komolyan veszi a problémát"

hát hiába, izrael az izrael, kultúrország! nyilván

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 10:42:59

@tevevanegypupu: @Alfőmérnök:
ezt mondom én is. :)

alfi, lehet, hogy az is gáz, hogy borzasztó a hangja, engem annyira nem zavar. a borzasztó az, hogy ezen a dögkeselyű hangon minden film végén átjön a szokott rikácsolás: nem kér bocsánatot? nem szégyelli?
hát ki ez a zsírbamártott borzecset, hogy eztet rikácsolja? na ez a baj.

egyébként az a nő, amelyik nem szép, nem vonzó, stb, nem barbibabát kell elképzelni, szóvak, az semmire való. :)

jan 2012.04.13. 10:47:38

@rajcsányi.gellért (ergé): Nádasdy Ádám for Prezident!

A nyitómondat egyszerűen felejthetetlen:

",,Buzi-e vagy?'' -- kérdezi Sickratman új lemezén. Nos, a válaszadás elôl most kitérnék, de szívesen elmélkedem az -e szócska helyérôl a mai magyar nyelvben."

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.04.13. 10:50:45

"Sjerezo is also famous as permanent host city of the glamorous Miss Molvania beauty pageant in which the country's most stunning young ladies parade before the judges on a specially reinforced stage in a range of dress categories, including evening gowns, swimwear, peasant costumers and - a recently added category - nurses' uniforms."

books.google.com/books?id=3K3hp3fOJtMC&pg=PA131&lpg=PA131&dq=Molvania+beauty+specially+reinforced+stages&source=bl&ots=hCVsYRbkmH&sig=ZdkpOUU9Ghw2QitRXJLUIn3Eynw&hl=hu&sa=X&ei=leeHT8HgIIGxtAaQxN2XCw&ved=0CCoQ6AEwAA#v=onepage&q=Molvania%20beauty%20specially%20reinforced%20stages&f=false

Robinzon Kurzor 2012.04.13. 10:54:42

@rajcsányi.gellért (ergé):

Ja, hogy Nádasdy és a Modern Talking újabban viszonyítási alap (vagy inkább menekülő út) a magyar kultúra elfajzásán aggódó konzervatív körökben?
Ráadásul a közismerten magyargyűlölő Magyar Narancsban publikált nyelvrombolással?

Nem tudom, nem-e vagyok lemaradva egy brossúrával.

A "cikk témájáról" elsőre az jutott eszembe, hogy egyrészt biztos úgy van, ahogy a T. Szerző írja, másrészt mégiscsak a magyar férfiak azok, akik -- és ezt pont Kopp Mária kutatásaiból is tudjuk -- hullanak mint a legyek, sok egyéb ok miatt főleg azért (is) mert nem tudják kezelni a társadalmi elvárások és a valóságuk közötti ellentmondást, az ezzel járó stresszt.
(Esetleg stresszet, szerintem Ádi bácsi ezt is megengedi.)

Szóval biztos szar ügy, hogy ha fotósoppolt ideálokhoz kell hasonlítani, de azért a kérdés, hogy tényleg kell-e, tényleges elvárás-e ez.

Meg aztán ott van a másik véglet, férfiban és nőben is: az ellomposodott, magával és a partnerével szemben egyre igénytelenebb emberek tömege.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.13. 11:06:41

@Robinzon Kurzor: 1. nem tudom, mikor aggódtunk valaha _elfajzáson_ 2. én spec írtam a Magyar Narancsba egyszer, "közismerten magyargyűlölőnek" szvsz máshol szokták nevezni azt a lapot, frissítened kéne hát azt a brossúrát :)

Témához kapcsolódó felvetésedhez: igen, egyre lomposodnak az emberek nálunk, s ez a folyamat erősödött az elmúlt 4 válságos évben. Judd meg jól teszi, ha okosan helyreteszi az arcán csámcsogó starfuckereket. ez nem feminizmus, hanem egyszerű respect kérdése.

Zb74 2012.04.13. 11:45:40

"a sztárok világában zajló trendek egy önmagára kicsit is adó ember életére teljes egészében kihatnak"

Talán azt akartad mondani, hogy a sztárok világában zajló trendekkel önmagára kicsit is adó ember egyáltalán nem foglalkozik :)

Ha viszont vigyázó szemed mindenáron a sztárvilágra óhajtod vetni, akkor azt is vedd észre, hogy a sztárvilág korántsem kizárólag csontsovány anorákok gyűjteménye - éppenséggel tele van dögös, soványnak még véletlenül sem mondható színésznőkkel, Sara Ramireztől Christina Hendricks-ig. Ami pedig Magyarországot illeti, itt az elmúlt ötven évben a legnagyobb szexszimbólumok egytől-egyig dús idomú nők voltak. A hatvanas-hetvenes években Pécsi Ildikó után döglöttek a férfiak - pedig akkoriban sem volt vékony -, a kétezres évek közepén meg Liptai Claudiát választották meg a legszexisebb hírességnek. A plus-size modellek pedig világszerte egyre keresettebbek (hál' Istennek, mondom én férfiként).

Judd meg küldjön el a kurvanyjába mindenkit, aki az arcán rugózik, ozt' jónapot.

MézesRozi 2012.04.13. 11:51:03

@tevevanegypupu:

"Tucatnok, az ember nem tudja megkulonboztetni oket egymastol. "

gondolja, hogy meg akarják különböztetni őket egymástól? az egy másik poszt lenne:))

Alfőmérnök 2012.04.13. 11:55:51

@jose maria padilla: Eleve a címe is gáz, becsöngetünk és elfutunk, milyen ez már.
De most majd megnézem azt a műsort amiről glórival beszélgettek és ítéletet alkotok. :)

tevevanegypupu 2012.04.13. 12:15:50

@MézesRozi:

O hat persze, hogy ez nem jutott eszembe.(:

takács bálint (törölt) 2012.04.13. 12:16:53

a fotómodellek soványabbak az átlagnál. az operaénekesek meg kövérebbek.

szíj melindával nem az volt a probléma, hogy túl egyszerű volt. épp ellenkezőleg. szíj melinda ütemtelenül énekelt. nem találta a ritmust. ő nem egy pop idol, vagy egy rock star, még csak nem is színházi musical énekes, hanem drámai színész. a szórakoztató ipar nem tudott vele mit kezdeni. a piac. aztán miért nem hívta meg valamelyik színházigazgató: "melinda mi lenne ha csinálnánk közösen egy drámai estet. kipróbálnánk, hogy működik-e ez. nem tudjuk, mert nem jártál iskolába, de tehetséges vagy. nem vagy ösztönös zseni, de nem ijedj meg. senki sem az. a színházban minden kimódolt. te arra vagy predesztinálva, hogy drámai színész legyél. mi lenne ha tennénk egy próbát." van 1000 kulturális intézményvezető. miért nem hívta fel 1 sem?

tóth verát miért nem hívják az operába? cserháti zsuzsát miért nem hívták? miért nem mondta neki senki: zsuzsa úgy meghíztál. nem lehetsz pop sztár. mi lenne ha. ez egy annyira egyszerű dolog. aztán ez mégsem így működik. a kulturális intézmények vezetői hülyék. és persze sok esetben a piacvezetők is. de azért, mert magyarországon van jelentős üzleti és egy kisebb, de annál befolyásosabb kultúrmaffia. és nem azon kellene kiakadni, hogy a balett-táncosok soványak.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2012.04.13. 12:50:57

@Tilikov: látja, ez a poszt akár vasárnapi szentbeszéd is lehetne, ennyiben összeér gender, feminizmus, kereszténység. De a jelenséget valszeg legelőször a legutóbbi kritizálta. :D

takács bálint (törölt) 2012.04.13. 12:58:26

@Zb74:
a piac által diktált divat véletlen bolyongás. legfeljebb tendenciák vannak benne, nincsenek trendek.

nota bene a pártpolitikai közélet is ilyen. egy párt támogatottsága, vagy egy politikus népszerűségi indexe alapvetően a jelenértéktől függ, és persze attól függ, hogy most mit cselekszik. nem számít, hogy a múltban a népszerűsége hogyan váltakozott. abból előrejelezni nem lehet. legfeljebb tendenciák vannak, nincsenek trendek. a támogatottsági "görbék" ilyenek:
en.wikipedia.org/wiki/File:Random_Walk_example.svg
ezt pénzfeldobással generálták. ezért nem lehet konzervatív pártot csinálni. pontosabban csak akkor lehetne ha mindenki konzervatív lenne. és megegyeznénk, hogy gyurcsány ferenc majd méltatja, hogy orbán viktor milyen klassz beszédet mondott a hősök terén. és most is irigykedik, hogy neki ilyen nem sikerült. mire orbán azt mondja, hogy jó-jó miniszterelnök úr, de direktben újrázni csak ön tudott. a politika nem ilyen. csak a jelen számít. nem számít a múlt. és nem számít a jövő sem. ezért nem lehet se konzervatív, se liberális pártot csinálni. a jelenre koncentráló konzervatív-liberális formációk hamar szétesnek. a szocik és a nácik alig várják, hogy ilyenek létrejöjjenek. történelmi vereséget mérjenek rájuk.

takács bálint (törölt) 2012.04.13. 13:24:54

@dobray:
a jelenséget úgy hívják piac. kedvenc amerikádban mi a helyzet?

himposztor 2012.04.13. 13:34:10

Én meg úgy látom, hogy szinte minden felületen, webb, film,tv,plakát, magazinok,stb, provokációval felérő mennyiségben jelennek meg a bányarémek. (Judd, és néhány,-egy kézen megszámolható- társa a kivétel)
Ezekkel azt üzenik a tömegnek, hogy nem számít az emberekbe eleve beépített ütésbiztos készülék, amely az igazi szépséget jelzi,rendszerint meglehetősen széles közmegegyezéssel,mert őszentsége a Rasszizmussal Keresztezett Biznisz mondja meg, hogy mi a szép.
A jónép meg vagy alkalmazkodik, vagy lúzer.
Mentül több szépségipari terméket hordoz az alany, annál szebb.

Atisz 2012.04.13. 14:20:58

@tesz-vesz: Ami jó, az jó, tökmindegy honnan származik: Izraeltől ezt kéne átvenni, az USA-tól meg a brutális dohányzásellenes reklámokat.

Ott van elrontva, hogy velünk mindig a rossz dolgokat vetetik át :)

Egyébként az Angelina Jolie sztárolást tényleg abba lehetne hagyni, mert már szánalmas és mellesleg nagyon sokat is árt, mivel a fiatal lányok tényleg elhihetik, hogy ez a szép:

mytrendybuzz.com/blog/wp-content/uploads/2012/02/f49775b96c35bee8f51ef6bfa65e81372bebd4dc-Angelina-Jolie-Leg-Slip-2012-Academy-Awards-Oscars.jpg

cozumel 2012.04.13. 14:28:39

hat, szegeny ashley szetbotoxoltatta az arcat, igy jelent meg egy uj sorozatban igen jelentos kihagyas utan (legalabb tiz eve nem nagyon szerepelt semmiben).
istenem, feltunt, megirtak.

angie szegeny beteg, kate es natalie viszont ilyen alkat, oket miert lehet fikazni?

jo sok minden van ossze vissza mosva ebben a cikkben, egyutt a rozsaszin polo a fekete zoknival...

Advanced Flight 2012.04.13. 15:15:28

Egyszer keressetek rá, hogy orvosilag milyen testmagassághoz milyen testsúly az ideális, illetve az annál alacsonyabb meddig elfogadható.
Meg fogtok lepődni.....

Elftárs 2012.04.13. 15:24:04

Judd még a Fogtündérben is csinos volt, igaz, kicsit Soccer Mom-os beütéssel. De hát nem egyforma az ízlésünk:P
A Missing-et is csak miatta nézem:) Az viszont érdekes, mikor megkérdezem férfitársaimat, senki sem a csontsovány nőkre teszi a voksát.
Ki érti ezt...
Emlékszem, pár éve volt valami magyar Topmodel leszek utánzat. Ebben Náray rászólt egyik lányra, hogy kellene még vagy 2-3 kilót fogyni. Én meg csak néztem, hogy ez noormális:P

Atisz 2012.04.13. 16:56:20

@Elftárs: "Az viszont érdekes, mikor megkérdezem férfitársaimat, senki sem a csontsovány nőkre teszi a voksát."

Meg is válaszoltad a dilemmát: azért mert homoszexuális divatdiktátorok és öregedő szingli divatlapszerkesztőnők (ezt másképp is mondhattam volna, de maradtam inkább a civilizált megfogalmazásnál) határozzák meg, hogy milyen legyen a szép nő.
A mi feladatunk annyi, hogy ez ellen az ízlésficam ellen kézzel-lábbal, minden lehetséges közegben és fórumon tiltakozzunk.

Alfőmérnök 2012.04.13. 18:26:29

@jose maria padilla: Megnéztem. Jó, hogy napvilágra került az ügy, de a film gagyi. Megtévesztő, hogy pörgősen és profin van összevágva.
Nem így kéne, nem ezzel a két bohóccal.
De Lola nem is olyan csúnya, csak jobban kéne megvilágítani.
A szemüveg jól áll neki.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 18:57:21

@Alfőmérnök:

csak jobban kéne megvilágítani

vagy egyáltalán nem :)

Alfőmérnök 2012.04.13. 19:06:34

@jose maria padilla: Vagy neki is ki kéne kockázni az arcát és eltorzítani a hangját. :)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.13. 19:30:50

@Alfőmérnök:
vagy kockás hasat kéne gyúrnia. az arcára :)

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2012.04.13. 21:41:18

Kicsit az a benyomásom hogy valaki egyéni sérelemből globális problémát kreált.
Amíg lószar van, veréb is lesz.

pocaklakó minimanó 2012.04.14. 04:23:08

A Kinder, Küche, Kirche átkos érájában nem volt probléma a narancsbőr és a deréktáji picike háj.

Szerencsére felvilágosult korunk messzire távolodott ettől a szexista korszaktól és annak áporodott ájerétől.

fremskritt (törölt) 2012.04.14. 16:39:28

média, reklám sugallatok, társadalmi elvárások, tárgyként használt nők, hajaj. milyen nehéz a kisember élete!

2012.04.15. 10:54:11

@rajcsányi.gellért (ergé): És te is szubsztenderd stílusban szoktál írni, vagy netán tekintsük művedet versnek? Ez egy hiba, akárhogy is ragozzuk. Nádasdyra én is szoktam hivatkozni, de bizony itt rosszul hangzik a nem-e.

Amúgy a cikkel teljesen egyetértek, bár szerintem a fellángoló akciók ellenére a helyzet csak rosszabbodni fog, ahogy a média még globálisabb méreteket ölt, ahol egy-egy személyiség milliárdokat képes befolyásolni. Aki világsztárnak áll, annak ezzel számolni kell. Vagy elég önálló személyiség, és akkor beveszi a Leszarom tablettát és nem foglalkozik a kritikákkal, vagy tönkremegy bele.

Még amúgy meg nekem jobban is tetszik így a színésznő, hogy felszedett egy kis húst is az arcára. Bár tegyük hozzá, hogy a kövérség, a túlsúly korunk népbetegsége, így a soványság hangsúlyozása egyben népegészségügyi pozitívum is, nyilván ennek túlhajtása megint csak káros.
süti beállítások módosítása