Köszönet Magyarország Rendőrségének - Mandiner TV
2012. április 02. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Köszönet Magyarország Rendőrségének - Mandiner TV

  Tisztelt Dr. Pintér Sándor Belügyminiszter Úr! Tisztelt Dr. Hatala József Országos Rendőrfőkapitány Úr!

  Engedjék meg, hogy köszönetünket fejezzük ki, amiért az Önök irányítása alatt egyre jobban bízhatunk Magyarország rendvédelmi szerveiben, különösen a Rendőrségben.

  Gyakorló gépjárművezetőkként mindig is sok gondot okoztak nekünk a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének tényállását megvalósító gyalogos közlekedők. Nem volt ritka, hogy előre megfontolt szándékkal leléptek az úttestre, kolbászoltak a zebrán kívül, mászkáltak a gépjárműforgalom számára kizárólagosan fenntartott területen. Mindezt mindeddig jellemzően következmények nélkül megtehették.

  2012. március 31-én délután nagy örömmel állapítottuk meg, hogy mindennek vége, a bűnösök végre elnyerik méltó büntetésüket.

  A nevezett időpontban az I. kerületi Fő utca 4. szám alatt található Lánchíd söröző elnevezésű vendéglátóipari egységben alkoholtartalmú italt fogyasztottunk Lelky Lola és Naményi nevű kollégáinkkal, amikor is az a rossz érzés kerített minket hatalmába, hogy a helyiségben valami gonosz kisugárzás tapasztalható. Már-már kezdtünk fogadásokat kötni azt illetően, hogy valamelyik boxban számlát nem adó cipész, dolgozatnál puskázó gimnazista vagy parkban vizelő nyugdíjas rejtőzködik-e, de még mielőtt tétjeinket megtettük volna, kiderült az igazság: a rossz kisugárzás forrása egy olyan személy volt, aki előző éjszaka a már említett közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértését követte el.

  Ez úgy derült ki, hogy az egy-két órával korábban megrendezett, Dr. Schmitt Pál Köztársasági Elnök Úr lemondását követelő demonstráció után a Vár alji italozókat átfésülő civil ruhás, rövid hajú urak végre nyomra bukkantak, és 8 gyakorlóruhás kollégájukat a nevezett Lánchíd sörözőbe vezették, ahol sikerült fülön csípniük a bűnöst, akit az előző éjszaka óta kerestek a videofelvételek alapján. Elkövető a helyiségből kivezetésre, ruházata és táskája átkutatásra, lakcíme és édesanyja neve felírásra került. A rendőr urak és hölgyek szíves közlése szerint személyével kapcsolatban pénzbírság kiszabására fog sor kerülni.

  Súlyosbító körülményként megemlítendő, hogy elkövető egy olyan személy társaságában tartózkodott, aki előző éjszaka szintén végrehajtotta a fent nevezett szabálysértést, és ezért előállításra is került a BRFK IX. kerületi Rendőrkapitányságán, továbbá 10.000 forint szabálysértési bírság kiszabását is foganatosították vele szemben:


(A dokumentumokról készített fényképfelvételek úgynevezett kattintással nagyíthatók.)

  Bár ez a szabálysértési eljárás szempontjából talán lényegtelennek tűnik, szeretnénk jelezni, hogy a Lánchíd sörözőben eljárás alá vont személy az aznapi demonstrációs eseményen egy bömbinek nevezett hangerősítő berendezést tartott a kezében, és egyes tanúk állítása szerint az esemény szervezésében is részt vett.

  A fent említett két elem az általa elkövetett, a társadalom rendjét veszélyeztető cselekményeket a Mandiner kamerájának is elismerte:

  Szeretnénk köszönetünket kifejezni, amiért a fent tapasztaltak alapján immár a legkisebb vétségeket elkövetők is számíthatnak rá, hogy Magyarország hatóságainak munkatársai a szabályszegésüket követő egy napon belül felkeresik őket otthonukban, munkahelyükön vagy szórakozásuk helyszínén, és a továbbiakban nem lesz olyan szabálysértés vagy bűncselekmény, amelyet az államhatalom megtorlatlanul hagyna.

  Fel kívánjuk hívni továbbá a figyelmüket, hogy véleményünk szerint az általunk a nevezett időpontban tapasztaltak alapján a rendőrség indokolatlanul visszafogott, hogy köznapian fogalmazzunk, „puha” volt. Néhány éve hasonló esetben a szabálysértőknek menedéket adó vendéglátóipari egységek szinte minden vendégét véresre verték. E gyakorlat fenntartása az említett eset idején számunkra némi kellemetlenséget okozott volna, de hisszük és valljuk, hogy ebben az országban rendnek kell lennie, és ezért hajlandók vagyunk áldozatot is hozni. Kérjük ezért, gondolják át, nem lenne-e indokolt az elmúlt években bevált hagyományos intézkedési protokoll helyreállítása, úgy is mint normaszegés esetén a fizikai erőszak alkalmazásának rendszeresítése.

  Köszönettel, munkájukhoz jó egészséget kívánva:

  KK és TT

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr104353498

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.04.02. 10:17:56

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.02. 09:36:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jan 2012.04.02. 09:51:52

Derék poszt.

Jól értem, hogy a hídfoglaló gyerekért 8 rendőr ment a kiskocsmába?

==T== 2012.04.02. 10:02:45

Ez a sündőrség ugyanaz a sündőrség, mint a 2010 előtti....

Simplicity 2012.04.02. 10:20:47

Gratulálunk belügymini úrnak, hogy sikerült ilyen ujjlenyomat-képű droidokat kitenyészteni :-))

Viktus 2012.04.02. 10:28:22

@jan:

Régen a divat miatt szaladgált ennyi a gárdistás kinézetű egyének után. Nem sok minden változik ...

room_101 2012.04.02. 10:40:42

Azért gondoljatok abba is bele, milyen droiddá kell lenni, hogy most azoknak kell csontig benyalniuk, akiket pár éve még végigvertek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.02. 10:40:57

Ez így működik egy demokráciában. Miért gondoljuk, hogy ez másként van az USÁ-ban vagy Franciaországban vagy Németországban vagy bárhol a nagy f*szaságos demokráciában? Ha a hatalomnak nem tetszik valaki viselkedése, akkor azt tudtára adja annak. Egy demokráciában így, egy diktatúrában kevésbé körülményesen. (Ha itt valóban diktatúra volna, akkor mondkét flaszterhuszárt már március 30-án éjjel félholtra verték volna valahol, egy rendőrőrs pincéjében.) Szerintem is undorító, ami van, de hát nem lehet minden nap lovasrohamot vezényelni a tüntetők ellen!

ü
bbjnick

thetriggerhappy 2012.04.02. 10:42:27

akkor még egyszer: most születik 3-4 hasonló poszt, keseregtek egy kicsit a hatalom erkölcsén, majd 2014-ben gondolkodás és lelkiismeretfurdalás nélkül leszavaztok viktorra és sleppjére.

ja, és egy reakció a manifesztum tárgyában. egész hétvégén egy agymenésem volt, de valamiért egy vonalas fidesz szavazó sem reagált rá. abszurd az az ország, ahol a horthysták és vitézek, no meg a magát jobboldalnak hazudó bolsevikek nemzetellenseznek és kommunistáznak olyanokat, akik szerint a 84-es olimpia bojkotját lelkesen megszavazó, III/III-as szállodaigazgató lemondását követelni hazaffyatlanság és idegen törpe minoritás (miért nem zsidóztok, basszátok meg?) érdekeinek kiszolgálása.

talán majd kk&tt vagy lola megválaszolják ezt a fontos kérdést, bár nagy reményeim azért nincsenek.....

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 10:43:30

Bűnt nem szabad megtorlatlanul hagyni. Ezért szeretjük és tiszteljük a Nemzeti Ügyek Kormányát.

Például Tálos Lőrinc megbüntetése Nemzeti Ügy. Mi így tartjuk helyesnek.

ArmaGedeon · http://kitalaltujkor.blogspot.com/ 2012.04.02. 10:44:09

Hány napon belül löveti ki a rezsim az első szemet?

thetriggerhappy 2012.04.02. 10:48:22

@bbjnick:

príma ávós lett volna belőled. csinovnyiknak és tapsolóembernek sem vagy kutya, de málnási-grift-joés kollégáddal akár körmöket is szaggathatnátok.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.04.02. 10:49:28

Bűnt nem szabad megtorlatlanul hagyni. Ezért szeretjük és tiszteljük a Nemzeti Ügyek Kormányát.

Például Tálos Lőrinc megbüntetése Nemzeti Ügy. Azért az, mert mi így tartjuk helyesnek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.02. 11:09:02

egy darabig féltem, hogy nem lesz meg a vörös farok, de csak sikerült bravúrosan hozzátenni.

fikanick 2012.04.02. 11:28:37

Ez a " Néhány éve hasonló esetben a szabálysértőknek menedéket adó vendéglátóipari egységek szinte minden vendégét véresre verték." ez egy olyan hazugsag, amit probaltok annyiszor mondani, hogy igazza valjon.

Nem fog menni, a Fidesz most van a zenitjen, veluk egyutt pedig ti is. Innen szerencsere nektek mar csak lefele van.

tarackos 2012.04.02. 11:28:37

Ez van srácok, a hasonlóság nem a véletlen műve...

cutcopy 2012.04.02. 11:40:45

Végre elindult a hétköznapi hősök sorozat..

Jack Torrance 2012.04.02. 11:47:42

respect.

(kicsit sajnálom, hogy ezt kellett írnom, mert gondolkodó embereket nem kéne megdicsérnem hogy gondolkodnak, de mivel volt egy kis kihagyás, most örülök, hogy megint)

demostélleg 2012.04.02. 11:48:42

szerintem ez tök vicces. jó, hogy megint van ilyen. Az elmúlt évtizedben csak az az egy gumilövedékes balhé volt, az is csak a kiválasztottaknak. gondoljunk bele, elég kevesen kerültek abba a szituba (MERT NEM MENTEK ODA, RÁTÁMADNI A RENDŐRÖKRE!! ), de így, elég sok mindenki lehet újra "üldözött hazaáruló". kell ez a fiataloknak, jót tesz. Nekem sajna pont kimaradt.

hajdiho 2012.04.02. 12:03:31

@fikanick: ja nem igaz, az ávós durva anyucikádat

index.hu/belfold/rebisz3309/

@thetriggerhappy: te meg gondolom kicsit keseregtél 2010-ben és leszavaztál a gyurcsányékra meg 2006-ban demszkyre (ha nem akkor persze bocs),

tényleg mit vársz a jobbosoktól testületileg csatlakozzanak az mszp/dk/lmpbe?

de tudod mit én szívesen elismerem: kurva nagy csalódás a fidesz, jelen állás szerint nem fogok rájuk szavazni 2014-ben, eddig is udorító volt amit műveltek de az ángyán /schmitt ügy végképp utolsó csepp volt a pohárban végképp elvesztették azt amit 98-02 között felépítettek (ami szerintem magasan a legjobb kormány volt a rendszerváltás után)

molaris 2012.04.02. 12:06:13

Piszkálják már a KDNP pesti vezérét is.
Le mert ülni Kálmán Olgával szemben. Az, hogy mit mondott már nem is számít.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.04.02. 12:08:45

Sokadszor:

Ilyen ember ez az Orbán Viktor! Pedig beléjük is lövethetne...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.02. 12:10:07

@thetriggerhappy:

Fantáziálgatunk, fantáziálgatunk? :-D Csak nehogy nagyon izgalomba jöjj és kárt tégy magadban vagy másokban!

ü
bbjnick

fikanick 2012.04.02. 12:10:27

@hajdiho: Nehany rendori tulkapasbol polgarhaborus viszonyokat vizionalo idiotakkal van tele a Fidesz. Hogy a partvezetes miert csinal ugy, mintha ez nem egy egyszeri es elszigetelt esemeny lett volna (es hat a rendori eljarasi szabalyok megsertese tenyleg megbocsathatatlan, de azert aki nem akart szembemenni a rendorokkel, az el tudott volna menni az altaluk harsogott menekulesi utvonalakon).

Szoval Fideszeknel az a divat, hogy elhataroljak magukat a naci randalirozo csurhetol, amikor az uzenetukrol van szo, aztan tagadjak, hogy valaha autokat gyujtottak volna fel es barikadokat emeltek volna, de amikor a szetveresukrol van szo, akkor rendorallam van.

Kedves Ficoistak! Nyugaton ennel sokkal hatarozottabban szoktak odaverni azoknak, akik nem csinaljak pont akkor es azt, amit a rendorok mondanak, mint otthon akkor. Ez nyilvan egeszen addig nem tetszik nektek, amig a barati nacijaitok csinaljak a hoborgest, ha mondjuk berlini stilusu komcsi anarchistak lennenek, orommel vennetek.

Szerintem meg oda kell verni nekik, hogy fajjon, leven a nacik csak az erobol ertenek.

A nagy kulonbseg a mostani tuntetes es az akkori kozott az (elkepeszto, hogy ezt zongorazni kell), hogy a mostaniak nem gyujtottak fel semmit, nem emeltek barrikadokat es ugy altalaban, egyuttmukodtek a rendorokkel.

Akiket ti emlegettek, szembementek veluk.

fikanick 2012.04.02. 12:13:19

Mondjuk ez mindegy is. Szerencsere ez a tema mar senkit sem erdekel egy kupac idiotan kivul, mint a fenti poszt szerzoje meg a tobbi habzoszaju meggyozodeses.

A szerencses esemeny, hogy Schmitt lemondasa utan jon az IMF-es visszaeses, amiert vegre a kormany lesz a hibas.

Schmittel egyutt bukik Orban is, meg ha nem is azonnal.

Szerintem kurva jo, hogy nem mondott le azonnal.

hajdiho 2012.04.02. 12:33:52

@fikanick: akkor mégsem volt olyan hazugság, amit annyiszor mondunk el, hogy igazzá váljon, ávós?
El tudott volna menni a kocsmából ahol a bejáratnál sorba verték az összes bent lévőt?

Az a baj, hogy te is olyan meggyőződéses vagy, mint azok az idióták akiket itt kárhoztatsz. Az még véletlenül sem jutna az eszedbe, hogy "saját" oldalad faszságát elítéld

Ceterum censeo SP takarodj

fikanick 2012.04.02. 12:34:33

@hajdiho: Errol van valami bizonyitek? Marmint a mendemondakon tul.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.04.02. 12:36:45

@demostélleg:

"jó, hogy megint van ilyen. Az elmúlt évtizedben csak az az egy gumilövedékes balhé volt, az is csak a kiválasztottaknak. gondoljunk bele, elég kevesen kerültek abba a szituba (MERT NEM MENTEK ODA, RÁTÁMADNI A RENDŐRÖKRE!! )..." --- írod.

Hol élsz te? Tudod mi volt itt kétezerkettő vagy kétezerhat tavaszán? Tudod hány embert hurcoltak meg az első fidex kormány bukása után? De nem úgy, hogy bevitték őket néhány órára egy rendőrőrsre, hanem hosszú (s általában eredménytelen, de a gyanúsított egzisztenciáját jóeséllyel tönkrevágó) nyomozásokkal.

A demokratikus rendőrség --- néhány bénakacsa-év után --- 1994-ben Kuncze alatt "talált magára". Emlékszem konkrétan, hogy egy futballmeccs alatt vetették be először (demonstratív) jelleggel az új rohamrendőrséget. Nemsokkal utána egy '56-os veteránokból álló tüntetést vertek szét a Parlament előtt. Azóta a mindenkori hatalom rendszeresen használja zaklatásra, megfélelemlítésre, kemény odab*szásra a rendőrséget (a ballibek bátrabban, gátlástalanabbul, a fidex bénábban).

ü
bbjnick

boldogvagyok 2012.04.02. 12:41:34

Kedves poszt tolók!

Az, hogy a hídlezárókat miért kellett bevinni azután, hogy a 3. felszólításra arrébb mentek és igazoltatásuk révén azonosításra kerültek, az tényleg kérdéses.
Azonosítani viszont nem árt őket - akár helyben, akár másnap vagy harmadnap - különben hogy derülne ki: ki az aki hobbiszinten űzi ezt, idén mondjuk éppen x-edszer.

Mert flesmobolni ugyan szabad, de azért nem teljesen egészséges, ha bármely 6-8-10 fő bármely időpontban ezt a hídlezárás szabadságaként értelmezi. A rendőrség ugyanis nincs mindig 1 perces távolságban, így a példa ragadóssá válása igen kínos következményekkel járna sok ezer ember számára bármely hétköznap reggel, de a nyári vasárnapi estéken is.
Ez pedig bármiféle tiltakozás helyett jobban hasonlítana az anarchiához.

fikanick 2012.04.02. 12:42:44

@hajdiho: Igazad van, utanaolvastam a dolognak, eleg sok helyrol olvasni ilyet es nem mind a Fidesz kitartott propagandaja, szoval elhiszem.

Amiben viszont durva aranytevesztes van, az a Fidesz es az ot korulvevo csocselek es a mostani hippituntetesek kozotti parhuzam vonasa.

A csocselek tort es zuzott, itt nehany fiatal transzparenseket lobalt. Hasonlo az arany, mint mondjuk elfogultsagban a Magyar Hirlap es a Nepszabadsag kozott, amiket szinten eloszeretettel mosnak ossze a blog szerzoi.

fikanick 2012.04.02. 12:47:26

@bbjnick: Kapaszkodj, a focihulliganokat mindenhol verik, de a nacik is szoktak kapni rendesen kulturallamokban. Ez mar csak igy megy, ha pattogsz es randalirozol, akkor joesellyel el fognak verni.

En pedig ennek tokre orulok, meg ha egyszer Londonban futottam is igy bele veletlenul konnygazba.

Igy megy ez, amig liberalis demokraciaban akarunk elni es nem akarjuk, hogy a csocselek dirigaljon.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.02. 12:56:22

@mavo:

tényleg, csak most esett le, milyen ügyesen vendéglátóipari egységeK lett a blaha söröző, ráadásul a kontextusban finoman sugallva, hogy nem egyszerűen csak egynél többször történt akkor ilyesmi, minden a hasonló esetekben mindig, szisztematikusan ez történt.

és mindezt ügyesen, egy látszólag a mostani eljárást bíráló post végére odaillesztve vörös faroknak.

zseniális, zseniális, zseniális!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.02. 13:03:53

@mavo:

"minden a hasonló esetekben" = minden hasonló esetben

thetriggerhappy 2012.04.02. 13:04:14

@hajdiho:

soha nem szavaztam szocikra még egyéniben sem. korábban szdsz szavazó voltam, de 2006-ban már nem szavaztam rájuk sem.
de ennek mi is a köze ahhoz, hogy a magát erkölcsi megváltóként hirdető, az országot megújítani akaró kormánypárt kádárista káderekkel tömi meg a hivatalokat?

thetriggerhappy 2012.04.02. 13:06:12

@bbjnick:

ez laposabb volt még grift szokásos paneljeinél is, hiányoltam is az alemberezést.

nénike · http://mandiner.hu 2012.04.02. 13:18:19

Vége a dalnak. Köszönjük elnök úr!

hakos2 2012.04.02. 13:18:21

@thetriggerhappy: Ne viccelj! Kire lehetne szavazni? Gyurcsányra, Mesterházyra, eLeMPés amatőrökre, Jobbikra, vagy Thürmer Gyulára, vagy a magukat milliónyinak vizionáló műkedvelő drogosokra?

Ha a Fidesz kétszer olyan rossz lenne, még akkor is kétszer alkalmasabb az ország vezetésére, mint a fentebb felsoroltak.

kirsten 2012.04.02. 13:33:21

2006-BAN MIÉRT NEM MONDTATOK KÖSZÖNETET AMIKOR A CSŐCSELÉK FELDÚLTA A VÁROS KÖZPONTJÁT. MOCSKOS MANDINER BANDA. TOVÁBBI JÓ SEGGNYALÁST !!!

evil overlord (törölt) 2012.04.02. 13:34:00

@hakos2: Természetesen az élcsapatra, hisz a genetikailag alávaló mucsaiak egyedül nem képesek másra, csak moslékzabálásra.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.04.02. 13:36:10

mondjuk valóban konzervatív dolog a helyesen intézkedő rendőröknek gúnyiratot fogalmazni. idióták.

evil overlord (törölt) 2012.04.02. 13:39:41

@jose maria padilla: Őrmester, maguk se mentek ki és verték le minden kiskomcsinak a veséjét :)
Kínai szerintem az arányosságot kéri számon a rendőrségen. Libi barátaink persze vörös farkoznak, az ávósok meg hazudnak.

hajdiho 2012.04.02. 13:48:30

@thetriggerhappy: semmi, de se a poszt, se a hozzászólások sem erről szóltak

mindegy, most éppen örülök, hogy SP lemondott, a gyalázatos kezdés után megijedtem, hogy nem fog lemondani

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.04.02. 16:25:51

Közben volt itt egy nemdohányzók védelméről szóló törvény megsértése tényállás is, micsoda slendriánság ez?!

Mitzimackó 2012.04.02. 16:46:21

@hajdiho: ha neked 98-2002 volt a jó, akkor jól összelophattad magad akkoriban. mert amúgy a válságon és napjainkon kívül a lexarabb volt. még antallék se voltak olyan pofátlanok.

evil overlord (törölt) 2012.04.02. 17:32:03

@hajdiho: Hagyja, bizonyára egy bögregyűjtögetőről van szó.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.04.02. 18:09:52

@Mitzimackó: ne lopósozzunk már. az csúnya proli dolog. akkoriban azt széchény-programnak hívták. manapság meg egy kicsit tágították a lopás fogalmát, és mint "nemzeti érdek" hivatkoznak rá.

lucreciaborgia 2012.04.02. 22:42:34

@fikanick:
Azta! a radikális jobboldal az csőcselék, aki tör és zúz, kíméletet nem érdemel, magának kereste a bajt, minek volt ott..... stb. Ha nem csinált semmit, akkor is /de lehet pont a lekapcsolás után akart! /
A libsik meg csak a demokráciát védték és éltek jogaikkal. Nemde?
Csak figyuzzátok a két hídlezárás /jobbikos - lmp-és/ közötti eltérő megítélést. Jó hídlezáró - rossz hídlezáró. És közben nem veszitek észre, hogy a radikálisokkal szemben alkalmazott jogsértésekkel nektek is elemi érdeketek szembeszállni! Mert mint a példa is mutatja, Ti sem vagytok érinthetetlenek! Azért vicces, hogy mennyire megdöbbentetek ezen! :)

fikanick 2012.04.02. 22:45:25

@lucreciaborgia: Baromsag, egyaltalan nem tartottam jo otletnek, amikor a Gyurcsanyek unnepeltek magukat 2006 oktobere utan, de igen.

A nacik Budapesten tornek zuznak, barikadokat emelnek es bejelentes nelkul maszkalnak, sorosuvegeket dobalnak es verekednek.

Ezeket nem kell megvedeni.

Az LMP-s hippik bejelentik, odamennek, csendben vinnyognak egy kicsit, aztan meg haza.

Agyalagyult vagy, ha nem latod a kulonbseget, hasonloan KK&TT-hez vagy a tobbi Fideszes szelutotthoz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.03. 09:31:20

az ilyen férfi jellegű kufároknak mind ilyen meleg sálja van?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.03. 09:40:47

a 3 gumilövedékes srác a modern Petöfi Sándor versek nélkül.
csak a tilos crew pólót kéne még levenni.

teddyde 2012.04.03. 21:06:01

Okosabban kellett volna azt az X-et behúzni két éve, csak ugye a valami elhomályosította a látást...

BrianBrian 2012.04.03. 21:16:58

Kényszeres gyurcsányozás ide, kényszeres gyurcsányozás oda, riszpekt.

GaZe 2012.04.03. 21:23:27

tehát: a rendőrség minden esetben ekkora figyelmet fordít a közlekedés szabályait megszegőkre?
minden esetben kielemzett videofelvételek alapján azonosítják - majd követik a célszemélyt?
Vagy honnan tudták, hogy célszemély akkor és ott tartózkodik?
Minden hasonló súlyú esetben ekkora erőkkel vonulnak fel (egy igazoltatásért) vagy csak a 'politikai' (kormány-szempontjából-fontosch) érintettésgűeknél?
Csak kérdezem, a mihez tartás végett...

La Rosa 2012.04.03. 21:46:00

A Nagy Testvér figyel minket...

salapapa · http://salapapa.hu 2012.04.03. 22:18:16

ezt még a feljelentő zsernyák is elkúrta!

21. § Gyalogosok közlekedése
...
...
...
(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.
...
...

ÉS A LÉNYEG AMIT A BIBOLDÓ ELFELEJTETT:

(9) A gyalogosnak tilos
a) híd, alagút, felüljáró úttestjén áthaladni

jasarkad 2012.04.04. 08:11:14

Az azért már túlzás, hogy egy hétköznapi eset kapcsán ( a jelenlegi fidesz-szőlga rendőri vezetés üzenetét kézbesitő járőrcsapat ténykedése) zsidózás, kurv@@nyádozás, és más szaftos kijelentés hangzott el. A salapapa, látom nagy szakértő törvényileg, tudhatná, ezt is tiltja a törvény. Nagy meglepetés lenne, ha valódi személyét a szerv kinyomozná, s hasonló erőkkel a kedvenc kiskocsmájából, intézkedés végett, előállitaná..... A véleményem, mivel semmilyen formájú diktatúrát nem kedvelek, az éppen hatalmon levő maffiának azon kellene eltünődni, hogy az üzenetküldésnek vannak más formái is......................

neeskens 2012.04.04. 10:12:48

Khéllek szépen, a Fő utczában serezgettünk a Láczhídban a kollégákkal a legnagyobb nyugalommal, amikhor is khéllek szépen ezeket fhiatalokat néhány rendőr itt vegzálta, igazoltatta.

Namost hát khéllek ezek rendes gyerekek, igaz liberálisok, dehát mi is voltunk fiatalok. Majd megjön az eszük, igazából rendes budai gyerek az összes.

Nem is értem a Viktorékat, hát miért nem lehet kicsit nagyvonalúbbnak lenni ezekkel a shácokkal. Igazán lenne egy hangulatjavító következménye, meg az ember nem szereti, ha este Bel-Budát is ellepik a rendőrök, hát hova fajul a világ. Khéllek, nincs elég gond a kültelki csirkhefogókkal, khéllek szépen...

empatikus pszichopata 2012.04.04. 10:34:54

@hakos2: Ha a fidesz kétszer olyan rossz lenne... érdekes. Mennyi lett volna a felsőoktatásban a tandíj, ha nem döntik be a népszavazással, és mennyi most? Mi is van az egészségügy átszervezésével, ahol a 300 Ft-os vizitdíjat kaszálták el népszavazással, az orbán-érában pedig 1%-kal emelték a TB-t, ami minimálbéren is 900 Ft? És mi van a gyógyszerfelírási törvénnyel, 77 éves öregasszonynak a faluból havonta kell 10-15 km-t külön utazni orvoshoz, külön a patikába, és ha már itt tartunk: mi van a közösségi közlekedéssel? Akkor fideszék üvöltve hazaárulóztak a parlamentben a szárnyvonalak bezárása ellen - most teljességgel ellehetetlenítik a vonattal közlekedők életét épp úgy, ahogy a VOLÁN-nal közlekedőkét is! És mi van a "nyugdíjreformnak" nevezett MANYUP-einstanddal, még az önként maradó 101 ezerével is? És a családi pótlék-szociális segély Erzsébet utalványra való váltásával, ami csak a méregdrága CBA-ban váltható be? Mi van az Alaptörvénnyel és a jogilag ezer helyen annak ellentmondó átmeneti rendelkezésekkel?
Jobb a fidesz? Kétszer?

NICKTELEN 2012.04.04. 11:56:16

Fontos kérdéseket feszeget a cikk, ámde nem sikerült a legcsiklandósabb részét megfogni.
Ha jól értem egyik nap délután egy szórakozóhelyen lelték meg az előző napon közlekedési szabálysértést elkövető egyént.
A kérdés még csak nem is az, hogy felismerték-e vajon az előző napon éjjel az útra ülő egyént, hanem, hogy vajon honnan tudták az adatait. Nyomorult úttestre ülés miatt nem lehet országos körözést kiadni. Semmilyen körözést nem lehet kiadni. Nyilván felhasználták a már meglévő, ki tudja milyen hosszan megtartott régebbi tüntetések anyagait, az igazoltatásokkal az adatokkal összefésülték, majd ezt egy adatbázisban kezelik. Ami legalábbis aggályos. Előállítani szabálysértés elkövetőjét egyébként is csak akkor lehet, ha a szabálysértést az abbahagyására történt felszólítás után is folytatja. MÁSNAP A KOCSMÁBÓL NYILVÁN NEM TUDTA FOLYTATNI.
Az adatkezelésnek meg vannak a maga szabályai, amik minél enyhébb a cselekmény, annál kevesebbet engednek a hatóságnak. Gyalogos közlekedési szabálysértés miatt egészen biztosan nem lehet ilyen adatbázisokat felállítani, abból adatokat kinyerni.

Tálos úr, vagy más újságíró helyében ezen a szálon kutatnék tovább.

NICKTELEN 2012.04.04. 12:13:09

Elfogás és előállítás

33. § (1) A rendőr a további intézkedés megtétele céljából elfogja és az illetékes hatóság elé állítja azt,

a) akit szándékos bűncselekmény elkövetésén tetten értek;

b)107 aki ellen elfogatóparancsot, nemzetközi elfogatóparancsot, illetve európai elfogatóparancsot adtak ki;

c) akinek őrizetbe vételét, előzetes letartóztatását rendelték el, vagy akinek ideiglenes kényszergyógykezelését, illetőleg elmeállapotának megfigyelését rendelték el;

d)108 aki az őrizetbe vétel, az előzetes letartóztatás, ideiglenes kiadatási letartóztatás, kiadatási letartóztatás, ideiglenes átadási letartóztatás, átadási letartóztatás, a szabadságvesztés vagy az elzárás végrehajtása során megszökött, vagy a fogvatartás helyéről engedéllyel eltávozva oda nem tért vissza, a lakhelyelhagyási tilalom, a házi őrizet, valamint a távoltartás szabályait megszegte, illetőleg, aki az ideiglenes kényszergyógykezelés, az elmeállapotának megfigyelése, a kényszergyógykezelés vagy a javítóintézeti nevelés alól magát kivonta;

e) akinek előállítását külön törvényben meghatározott feltételek alapján elrendelik;

f)109 aki az ország területén jogellenesen tartózkodik.

(2) A rendőr a hatóság vagy az illetékes szerv elé állíthatja azt,110

a) aki a rendőr felszólítására nem tudja magát hitelt érdemlően igazolni, vagy az igazolást megtagadja;

b) aki bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható;

c)111 akitől bűncselekmény gyanúja vagy szabálysértés, valamint közúti közlekedéssel kapcsolatban kiszabható, közigazgatási bírsággal sújtandó szabályszegés bizonyítása érdekében vizeletvétel vagy véralkohol-vizsgálat céljából vérvétel, valamint műtétnek nem minősülő módon egyéb mintavétel szükséges;

d)112 aki a szülői felügyelet vagy a gyámság, illetőleg a nevelőszülőnél vagy gyermekotthonban történő elhelyezése alól hatálya alól engedély nélkül kivonja magát, és azt a gyermeket, akinek a körözését gyermek átadására irányuló bírósági végrehajtás során rendelték el;

e)113 aki a pártfogó felügyelet - külön törvényben meghatározott és a rendőrség hatáskörébe tartozó - szabályait megszegi;

f) aki a szabálysértést az abbahagyásra irányuló felszólítás után is folytatja, illetőleg akivel szemben az eljárás azonnal lefolytatható, továbbá akitől tárgyi bizonyítási eszközt kell megszerezni, vagy elkobzás alá eső dolgot kell visszatartani;

g)114 akivel szemben ideiglenes megelőző távoltartás elrendelésének van helye.

(3)115 A rendőrség az előállítással a személyi szabadságot csak a szükséges ideig, de legfeljebb 8 órán át korlátozhatja. Ha az előállítás célja még nem valósult meg, indokolt esetben ezt az időtartamot a rendőri szerv vezetője egy alkalommal 4 órával meghosszabbíthatja. Az előállítás időtartamát a rendőri intézkedés kezdetétől kell számítani.

(4)116 Az előállítottat szóban vagy írásban az előállítás okáról tájékoztatni kell, és az előállítás időtartamáról részére igazolást kell kiállítani.

(5)117 Nemzetközi szerződés rendelkezése alapján elfogott, illetőleg előállított külföldi személy személyi szabadsága legfeljebb az abban meghatározott időtartamig korlátozható.

Tehát: f) aki a szabálysértést az abbahagyásra irányuló felszólítás után is folytatja, illetőleg akivel szemben az eljárás azonnal lefolytatható, továbbá akitől tárgyi bizonyítási eszközt kell megszerezni, vagy elkobzás alá eső dolgot kell visszatartani;.
A kocsmából már egyik tényállás sem áll fenn.
Tehát:
228. § (1)564 Az a hivatalos személy, aki eljárása során mást személyi szabadságától jogellenesen megfoszt, bűntettet követ el és öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

soc 2012.04.04. 12:31:55

@fikanick: Csak ugy kerdeskent... mikor futottal bele Londonban konnygazba? Tudtommal arra nagyon buszke a Met, hogy szinte soha nem vetnek be a Mainlanden, 1985 ota legalabbis biztosan nem vetettek be. (Eszak-Irorszagban nem szarakodtak se a gumilovedekkel, se a gazositassal, de az mas teszta. A legutobbi Nagy Britanniaban ha jol tudom Toxteth-ben, Liverpoolban volt, 1981-ben. Ott a csocselek viszont egeszen mas indittatasu volt, a rendorseg ellen lazadtak a nepek eleve.) Csak kerdezem, mert en rendszeresen voltam tuntetesek kozeleben itt, es meg most Augusztusban sem volt elerheto a rendorseg szamara a CS gaz.

fikanick 2012.04.04. 12:40:38

@soc: Ebben valoszinuleg igazad van, mert nem sokkal miutan leirtam, utanaolvastam (leven most van vita a konnygazrol es a vizagyurol, szoval nekem sem stimmelt) es valoszinuleg tenyleg nem a MET volt, hanem a tuntetok. Palesztinos tuntetes volt. Olyan 2-3 eve lehetett, vagy tavasszal vagy osszel (arra emlekszem, hogy konnyu kabatban voltam) a rovid szakaszon a Haymarket es a Trafalgar Square kozott. Nem is fuldokoltam, csak kicsit kapart. Botokkal kergettek oket es egyesevel raktak be oket a racsos autoba a szemem lattara.

Nem volt semmi lezarva.

soc 2012.04.04. 13:03:32

@fikanick: Egyebkent, ha mar a nyugati rendori gyakorlatrol beszelunk, az angol/Londoni modi mostanaban, hogy a rendorok beallnak a pofadba, korbevesznek olyan szinten, hogy ki se latszol a rendori fal mogul, meg akkor is, ha a bejelentett, legalis tuntetest folytatsz. Mivel az ember, mint minden normalis allat igen nehezen turi az ilyen viselkedest, nemsokara lokdosodes lesz belole, es a rendorsegnek maris meg van az indoka, hogy feloszlasson, es ha veletlenul egy rossz szot szolsz, akkor el kezd uvolteni, hogy ne allj ellen, es mar kapod is fejedre a skorpiozast.

Szoval a rendor itt is, meg Magyarorszagon sem mas, csak egy allamilag berelt bunko, goreny bunbanda. Nyugat-europa par orszagaban jol elsajatitottak azokat taktikakat, amelyeket nehez kikezdeni a birosagon, plusz a sajto (torvenyi hatterrel tamogatva) is alajuk dolgozik, szoval szinte mindent meguszhatnak. A szolasszabadsag angol modra: www.youtube.com/watch?v=Ou2s4zlEtLU

fikanick 2012.04.04. 13:15:23

@soc: Azert az kurva nagy, ahogy a youtube klip alatt levo linken eloszor leirjak, hogy hogyan provokaltak ki a rendorok tamadasat, majd kifejtik, hogy provokacio nelkul tamadtak. Ugy beszelsz, mint egy osszeeskuves-hivo, aki elhiszi, hogy a sajto meg a kormany kozos erovel tud elhallgatni dolgokat.

Marginalis (altalaban voluntarista) velemenyek vannak, amiknek a tulajdonosai nem jutnak eleg nyilvanossaghoz, mert a nyilvanossagot nem erdeklik ezek a velemenyek. Ezt ertik agyonhallgatasnak, leven nekik ez a legfontosabb.

Ha nem igy lett volna, akkor mondjuk az occupy, amivel tele volt minden sajtotermek, (attol fuggetlenul, hogy parszaz ember csinalta) sokkal tovabb huzta volna, vagy tenyleg megijedt volna valaki es kirakjak oket hirtelen, nem engedik oket hetekig bohockodni.

kaisaku 2012.04.04. 13:24:42

Nem voltak elég éberek a rend őrei. A cikk tanúsága szerint a cselekményt ketten, összehangoltan követték el, ami bedig bűnszervezetre utal. Egyből 10 év, nem 10 ezer forint.

Ami viszont komolyabb: a rendőrség általában azt teszi, amit utasításba kap (akár írva, akár sugallva). Legyen akár 2006, akár 2012.

soc 2012.04.04. 14:19:49

@fikanick: Nem tudom mirol beszelsz, a linken levo cikkben a kovetkezo all:

"At Downing Street, as campaigners handed in a statement of demands, the police surrounded protesters, dragging some people across the pavement, and detaining others in a 'holding pen'.

Some demonstrators responded by staging a sit-down protest in the middle of the road, opposing the police violence and demanding justice for the deaths of their loved ones. The police reacted aggressively, drafting in 100-200 extra officers who were stationed nearby."

Szoval az provokacionak szamit, ha a rendorsegnek atadnak egy nyilatkozatot? Nem tudom te mit olvastal...

Nem, nincs ebben semmi "osszeeskuves". Egyszeruen arrol van szo, hogy a sajto tulnyomo tobbsege ma rendparti bulvar, ahol a rendor egyertelmuen jofiu, mindenki mas thug, es minden hazugsagot meger a szenzacio. A sajto tehat piaci erdekbol vezerelve dolgozik ala a rendorsegnek, nem pedig tudatosan.

Egy apro megjegyzes meg a provokacio temahoz. Amikor a tunteto nepek a kijelolt utvonalon kozlekednek, mindenfele aggresszio nelkul, es a jardok mar eleve rohambiliben allnak fel, annak az uzenete egyertelmu. Nem is beszelve arrol, hogy pl. a diaktuntesen legutobb olyan szinten elvalasztottak a tuntetoket mindenki mastol (olyan szepen sikerult lezarniuk mindent a tuntetok korul, hogy gyakorlatilag par eluzhetetlen melos latta csak az egeszet), hogy a tuntetes teljesen ertelmet vesztette. Mert ugye a tuntetes arra valo egy demokraciaban, hogy felhivja a szelesebb kozvelemeny figyelmet bizonyos problemakra. Aki csak a tuntetes kozelebe akart jonni (pl. baratnom), azt letartoztatassal fenyegettek. Ehhez kepest ma egy turista varosnezonek tobb joga van.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.04.05. 21:27:37

@hakos2: Kívánok Neked életed végéig FIDESZ-kormányt, de minket hagyj ki belőle.
süti beállítások módosítása