Hogyan legyünk jó baloldaliak és/vagy liberálisok?
2012. március 23. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Hogyan legyünk jó baloldaliak és/vagy liberálisok?

  Kedves Fiatal Baloldali és/vagy Liberális Barátaink!

  Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket  nem vertek át) ab ovo hülyeség. Hülyeség, mert az egyik az egyenlőség, a másik a szabadság tökéletes világát szeretné megvalósítani, márpedig mivel az ember gyarló és tökéletlen, mondhatni egy tetű, ezért tökéletes világot nem tud létrehozni. Nem csoda, hogy bár elvileg meg akarjátok valósítani, néhány közhelyen kívül soha nem mondjátok meg, hogy pontosan milyen is lenne az a bizonyos tökéletes világ. Ehelyett a konkrét megnyilvánulásaitokból nagyjából annyi derül ki a ti tökéletes világotokról, hogy abban a transzszexuális romákat beengedik a melegbárba, a tévében nem vetítenek olyan filmet, ami nektek nem tetszik, nem lehet 100 napnál tovább próbaidőn tartani a munkavállalókat, és tilos a magzatgyilkosság helyett örökbe adásra biztatni az anyákat. Ja, és persze nem Orbán Viktor a miniszterelnök, hanem valaki más, de hogy ki, azt ti se tudjátok. Meg világbéke és fák, fák, fák, ezek az aranyos zöld jószágok, amelyek a megfáradt embernek árnyékot, az aranyos madaraknak otthont adnak.

  Végül is ez is valami, de azért valljuk be, nem olyan nagyon sok.

  Hogy ez nem olyan nagyon sok, azt valószínűleg ti is tudjátok, de ha mégis hisztek mindebben, az a ti dolgotok. Felőlünk nyugodtan hihettek, amiben akartok – ebben például alapvetően különbözünk tőletek.

  Természetesen meg kell jegyeznünk: az, hogy ti hülyeségekben hisztek, semmiféle felmentést nem ad bármely magát jobboldalinak, konzervatívnak, kereszténynek, nemzetinek, polgárinak stb. nevező kormány – így a jelenlegi  Orbán-kormány – egyetlen köcsögségére vagy bűnére sem. Az alább leírtak sem.

  De mi most nem a fentiek miatt írunk nektek, hanem azért, mert unatkozunk. Pontosabban nem unatkozunk, elfoglaljuk magunkat egy csomó szép és hasznos dologgal, de azt a nem túl sok időt, amit közéletre fordítunk, kezdjük nagyon unni – ugyanis amit ti műveltek, annak nincs tétje. Nem vagytok kihívás. Egy hétméteres nílusi krokodil és néhány varangyos béka küzdelme hosszú távon akkor is unalmas, ha a békák marha nagyra felfújják magukat. Sokkal izgalmasabb, ha két krokodil, vagy legalább egy krokodil és egy csomó piranha harcol egymással – ha van tét, és az erőviszonyok kiegyensúlyozottak, akkor az ember szívesebben választ magának egy oldalt, és követi figyelemmel a meccset.

  Szóval azt szeretnénk, ha nem lennétek ilyen komolytalanok, és a fárasztó hőzöngés helyett végre felmutatnátok valamit. Ennek érdekében összegyűjtöttünk nektek néhány jó tanácsot:

  1. Hagyjátok abba az (ál)civil faszkodást!

  Ezt néhányan már megtették közületek, mások el se kezdték – ez a pont a többieknek szól. Hogy a legordasabb közhellyel jöjjünk: nem lehet más a politika. A politikát politikusok csinálják, akik politikai pártokban tevékenykednek, s munkájuknak megvannak a saját szabályaik. Ilyen szabály, hogy a politikusnak hatalomvágyónak, gátlástalannak, őszintétlennek és ravasznak kell lennie. Ha nem ilyen, önkormányzati képviselőségig se jut. Ezzel egyébként nincs semmi baj, a kosárlabdázó legyen magas, az üzletember legyen élelmes, a pornószínésznek legyen nagy farka. A politikusok is legyenek olyanok, amilyeneknek a szakmájuk miatt lenniük kell. Nem kell őket szeretni, de azt hirdetni, hogy e nélkül is megy, színtiszta populizmus, annak is a legalja.

  A másik szabály az, hogy a politikát pártokban művelik. Ezek, valljuk be, nem túl gusztusos képződmények: van bennük egy csomó hataloméhes ember, hierarchiájuk van, vezetőik vannak, az alant állóknak olyan utasításokhoz is tartaniuk kell magukat, amelyekkel nem értenek egyet, alkukat kell kötni, be kell törni, és még legalább egy pártpénztárnokra is szükség van. A bázisdemokrácia a külső szemlélő számára kellemes pillanatokat hozhat, de mondjuk az egészségügy finanszírozásáról ily módon dönteni nem lenne nagyon szerencsés. Egyszóval: hagyjátok a párt- és politikaellenes zúgolódást, és alakítsatok pártot, pártokat, geci vezetőkkel, hatalmi harcokkal, talpnyalókkal, ügyeskedőkkel és engedelmes tagsággal! Vállaljátok az ezzel járó kellemetlenségeket, például azt a valamit, amit felelősségnek neveznek! Méressétek meg magatokat! Ha ez nem megy, akkor lépjetek be önkéntesnek egy hajléktalanokat segítő alapítványhoz, az eddig hangfalbérlésre költött pénzt pedig utaljátok át a máltaiaknak.

  2. Tegyetek tanulmányi kirándulást a Nagykörúton kívül!

  „Fékek és ellensúlyok”, „köztársaság” „antirasszizmus”, „jogállamiság”, „európai értékek” stb. – mindezek valóban fontos dolgok. És érdekesek is – a Sirályban. Meg a Csendesben, a Zappában, a Szimplában, az Instantban, a Kőlevesben, a Kuplungban, ja, és a Capellában is. Meg egy csomó más helyen – de ezen a csomó más helyen mindig ugyanaz a néhány ezer ember forog. Ne hagyjátok magatokat félrevezetni, mint a mesében a kút alján élő béka, aki azt hitte, hogy az ég nem más, mint az a kis fényes kékes korong, amit nap mint nap lát. Ha mondjuk elindultok az egykori Tilos az Á-tól kifelé a Krúdyn, majd tovább a József utcán, akkor nagyon érdekes és új dolgokat fogtok látni. Horribile dictu még vidékre is elmehettek egyszer, nem kell messze, Nógrád megye pont elég lesz – itt aztán olyan csuda dolgokkal fogtok találkozni, amihez eddig csak a DocuArt filmfesztiválon volt szerencsétek. (Vigyétek az iPhone-t, nagyon állat képeket készíthettek!)

Rá fogtok jönni például, hogy a cigánykérdésben nem a rasszizmus, az iskolai szegregáció meg a Jobbik előretörése jelentik a legfőbb problémát. Meg hogy az emberek többsége leszarja, hogy ki az igazgatója egy belvárosi színháznak. És hogy sokan nem szívesen fizetik olyan fiatalok tanulmányait, akik aztán életük hátralevő részében norvég nyugdíjasokat fognak ágytálazni. Hogy a papokat sok helyen nem pedofil élősködőknek, hanem a közösség megbecsült tagjainak tartják. Hogy a nők túlnyomó többsége nem leszbikus, akármit is tapasztaltatok Pesten. Hogy alapvetően nem azokkal az emberekkel van a gond, akik dolgoznak vagy munkát adnak, hanem azokkal, akik nem, és nem is akarnak. Mondjuk mi, csuda dolgokat fogtok tapasztalni. És hagyjátok, hogy a valóság hasson rátok!

  3. Legyetek liberálisok és/vagy baloldaliak!

  Ha már tényleg van ideológiátok, tartsátok is magatokat hozzá!

  Legyetek liberálisok: fogadjátok el mások véleményét! Ne örüljetek, ha egy középszerű riportfilmet sikerül letiltatnotok; ne csináljatok ki, még hivatalba lépése előtt, egy sikeres művészt csak azért, mert a haverotok helyett őt nevezték ki valahová; ne próbáljatok senkit kirúgatni az állásából a véleményéért; ne hozzátok nyilvánosságra a veletek egyet nem értők személyes adatait! Ne próbáljátok uralni a nyelvet, ne próbáljátok megszabni, hogy ki mikor, miről mit és hogyan beszélhet!

  Vagy legyetek baloldaliak! Támogassátok a bankadót, a telekomadót és a többi válságadót! Tiltakozzatok az IMF-hitelek feltételei ellen! Égessetek Bajnai Gordon-bábukat! Szopassátok a multikat, járjatok a CBA-ba! Fizessetek Erzsébet utalvánnyal! Saját testetekkel védjétek meg a pécsi vízművet a karvalytőkétől! Emeljetek szobrot Matolcsy Györgynek! Töltsetek legalább annyi időt a szomszéd néni ápolásával, mint a biciklitekével! Költözzetek az Avasra, de végleg!

  4. Legyetek demokraták!

  Fogadjátok el, hogy a nép, az istenadta nép egyelőre nem osztott nektek lapot! A helyzet az, hogy senkit nem képviseltek, csak magatokat, a haverjaitokat és az ő haverjaikat. A haverjaitok haverjainak haverjai viszont ti vagytok, így a kör bezárul, úgyhogy szerencsésebb lenne, ha kisebb lenne az arcotok. Ne beszéljetek a nép nevében, főleg, ha diákmunkásokkal kell aláírásokat gyűjtetnetek, 500 forint/óra tarifával! A százezer lájkotok nagyjából a fele annak a bizonyos 2009-es álombeli 200 ezer szabad, demokrata szavazónak – ehhez tartsátok magatokat!

  Ha harmincan elfoglaltok egy tantermet a kommunikáció szakon, nem érdemes azt hinnetek, hogy 300 ezer egyetemistát képviseltek. Ha a gyurcsányista és mesterházysta nénik segítségével évente kétszer sikerül megtöltenetek a Szabad Sajtó útját, emlékezzetek rá, hogy néhány éve a Madonna-koncerten sokkal többen voltak, pedig azért még fizetni is kellett, noha ugyanolyan szar volt. Lehet, hogy egyszer lesz felhatalmazásotok komoly dolgokra is, de addig ne ámítsátok magatokat! És persze ha már demokraták vagytok, legalább a saját belső választásaitokat ne csaljátok el!

  5. Szerénység!

  Nincs okotok feltételezni, hogy bölcsebbek, felvilágosultabbak, tisztességesebbek vagytok bárki másnál. Ne gondoljátok, hogy bizonyos tisztségek, összegek, elismerések járnak nektek! Sehol nincs megírva, hogy különbek lennétek másoknál. Van véleményetek, álljatok ki érte, de mellőzzétek a gőgöt! A veletek egyetértő színészek, írók, zenészek, tudósok nem jobb színészek, írók, zenészek, tudósok azoknál, akik nem állnak mellettetek (nem is rosszabbak). De ha jobbak lennének, még abból sem következne az, hogy az igazság csak és kizárólag nálatok van. Ne oktassatok ki senkit! Eszetekbe se jusson azt hinni, hogy csak ti olvastok idegen nyelven, és csak ti ültetek már repülőn! Legyetek alázatosak!

  6. Hagyjátok abba a gyűlölködést!

  A helyzet az, hogy gyűlölitek a jelenlegi kormányt és kormánypártokat. Ez szívetek joga, még csak azt sem mondanánk, hogy nincs rá okotok. Ám jobb, ha nem feleditek: a Fidesz-KDNP-re a legutóbbi választáson az aktív választópolgárok több mint fele szavazott. Közülük ezt már nyilván sokan megbánták, de valószínűleg ők se szeretik, ha mindenféle gizda alakok nap mint nap a szemükbe vágják: át lettek verve, be lettek palizva, hülyeséget csináltak, seggek voltak. A még megmaradt Fidesz-szavazókat pedig ezzel pláne nem fogjátok megnyerni. Gyűlöljetek taktikusan! Nem szerencsés a kormánypárti demonstrálókat bértüntetőnek, a kormánypárti netezőket bérkommentelőnek nevezni. Lelkes szavazópolgárokra, közismert szimpatizánsokra vonatkozóan kerülendő a NER-rabszolga, szarosnyelvű, fidesznyik, kurzuslovag, mocskos kis tetű kifejezések nyilvános használata.

  Azokat sem érdemes se megtévesztett szerencsétlen fasznak, se gonosz fasiszta állatnak tartani, akik nem gyűlölik úgy a kormányt, ahogy ti gyűlölitek. Számotokra ezt nyilván nehéz elhinni, de valószínűleg köztük is vannak rendes, tisztességes emberek. Ne rasszistázzatok, fasisztázzatok, diktatúrázzatok minden sarkon, mert ezzel milliókat sértetek meg!

  7. Ne hisztériázzatok!

  A kormánytöbbség művel csúnya, nagyon csúnya, nagyon-nagyon csúnya dolgokat. Ennek ellenére tartsátok meg az arányérzéketeket és józanságotokat! Ne mondjátok, hogy a köztársaság halott, miközben köztársaságban élünk, akár hiszitek akár nem, még az új alkotmány szerint is – egyébként a szöveg érdekes olvasmány, átfuthatnátok. (Arról nem is beszélve, hogy rendszeresen keveritek a köztársaság fogalmát másik idolotokkal, a demokráciával.) Ne mondjátok, hogy az alaptörvény illegitim, miközben egy szabadon választott parlament szavazta meg, azon régi alkotmány szabályai alapján, amelyet annyira sirattok – és amelynek nagyobbik részét egyébként egy tök illegitim országgyűlés fogadta el. (Ettől függetlenül nekünk speciel nem volt vele bajunk, de ez mellékes.)  És nemcsak formálisan van rendben, hanem tartalmilag sincs vele különösebb probléma, leszámítva a kissé zavaros preambulumot, de az úgysem számít – olvassátok csak el, de tényleg! Ti persze gyűlölitek, mi sem kedveljük túlságosan, de nagyon belekötni ti sem tudtok majd.

  Nincs diktatúra! Ne ordítsátok egy több ezres tömeggyűlésen a mikrofonba, hogy megszűnt a gyülekezési szabadság! Ne írjátok le százezer helyen, hogy elvették tőletek a szabad véleménynyilvánítás jogát! Még a médiatörvényt is békén hagyhatnátok, ha már eddig egy kurva szó sem igazolódott be abból, amivel másfél éve ijesztgettetek vele kapcsolatban - leszámítva a vérciki köztévét, de az meg nem a médiatörvény miatt van. Normális ember Magyarországon amúgy sem nézett soha köztévét, és azért jobb lenne, ha a 2010 előtti időszak MTV-jét nem tartanátok a függetlenség etalonjának, pártatlan szakmai műhelynek, kis ká-európai BBC-nek. És a Klubrádió sem a sajtószabadság utolsó bástyája, hanem egy szocialista heccrádió, akár hiszitek, akár nem.

  Az egyházügyi törvénytől bárki nyugodtan hihet ufókban, boszorkányokban, fájlletöltésben, legfeljebb adókedvezményt nem kap rá. 2014-ben is szabadon választhattok. Nem ritka az értelmetlen gecizés veletek, de alapvetően azt mondtok, írtok, gondoltok, amit akartok, abban hisztek, amiben akartok, oda mentek, ahova akartok, akkor gyűltök össze, amikor akartok. Egyáltalán nem gondoljuk, hogy minden rendben lenne a kormány tevékenységével, sőt. De ha minden minden mondatokban szerepel Hitler, Kim Ir-szen és Lukasenko, azzal nem vagytok beljebb, csak nevetségessé váltok.

  Ne ijesztgessetek a nácikokkal! Amióta az eszünket tudjuk, nap mint nap azt halljuk, hogy jön föl a szélsőjobb – de valahogy még mindig nem ért fel. A hisztériakeltéssel azt éritek el, hogy az a néhány tíz- vagy százezer ember, aki ti vagytok, még hisztisebb és frusztráltabb lesz, a többiek meg még inkább leszarják. A hiszti ráadásul még veszélyes is, mert ha minden apróság miatt gigapatáliát rendeztek, akkor ha tényleg baj lesz, már senki nem vesz komolyan benneteket. Hisz ti is ismeritek a hülye kiskakas meséjét!

8. Ne árulkodjatok!

  Rendes ember az óvodában megtanulja, hogy a konfliktusait elintézi maga, és nem szaladgál az óvónénihez, mert nem kap piros tojást. Ti se szaladgáljatok minden vélt és valós sérelmetekkel Brüsszelbe, Strasszburgba, Genfbe, Washingtonba! Nyilván jól esik, ha fontos külföldi emberek – és ugye minden külföldi fontos – megveregetik a vállatokat, meg világlapokban szerepelhettek, de ne feledjétek: az árulkodással könnyen kárt okozhattok azoknak, akikhez tartoztok. És sokan utálni fognak benneteket, főleg, ha még hazudtok is távoli barátaitoknak. Legyetek hazafiak! Ne hívjátok be a baráti Cohn-Benditeket! Oldjátok meg a problémáitokat itthon!

  Higgyétek el: ha mindezeket a tanácsokat megfogadjátok, az elsősorban nektek lesz jó. Nemcsak azért, mert talán még meg is kedvelnénk titeket, hanem mert esélyt kaphatnátok rá, hogy álmaitokat valóra váltsátok. Méghozzá úgy, hogy csak viszonylag korlátozott számú ember gyűlölne titeket. Gondoljátok meg: hát nem jobb szerethetőnek és tisztelhetőnek lenni, mint annak, akik most vagytok? Mi meg kevésbé unatkoznánk.

  Végezetül álljon itt egy régi videónk, amely 2009. június 7-én este 10 kötrül készült a Gizella utcában, Rytkó Emília hangjának főszereplésével:


  Üdvözlet, és köszönjük, hogy segíthettünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr444332029

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elavult világnézetek 2012.04.23. 12:45:25

A 21. század emberisége önmagához képest le van maradva egy kicsit. Nemcsak a technológia és a tudás kihasználtsága területén, hanem abban is, amit az értelmiség gondolkodásnak szokott nevezni. Miközben a társadalom életmódja több évtizedes hátrányban ...

Trackback: Hogyan legyünk még annál is jobb baloldaliak és/vagy liberálisok? 2012.03.27. 11:14:57

Az Orbán-rendszer egyik nem túl eredeti, de annál keményebb könyökű kitartottja a héten vicces pamfletben rontott neki az általa baloldalinak és liberálisnak vélt szervezetek „faszkodásainak”. A poszt igencsak silány érvanyagával nem foglal...

Trackback: Hogyan legyünk jó jobboldaliak és/vagy konzervatívok? 2012.03.23. 15:48:17

Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – ez nem átverés) ab ovo egy szép ideológia. Szép ideológia, mert ...

Trackback: Hogyan legyünk jó jobboldaliak és/vagy konzervatívok? 2012.03.23. 15:48:07

Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – ez nem átverés) ab ovo egy szép ideológia. Szép ideológia, mert ...

Trackback: Hogyan legyünk jó jobboldaliak és/vagy konzervatívok? 2012.03.23. 15:47:39

Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – ez nem átverés) ab ovo egy szép ideológia. Szép ideológia, mert ...

Trackback: Na de mi legyen a „liberálisokkal”? 2012.03.23. 11:47:54

Baj van a „liberálisokkal”. Pontosabban bajok sora van a „liberálisokkal”. Mindjárt az egyik legnagyobb baj, hogy a „liberálisok” szigorúan idézőjelbe téve liberálisok Magyarországon. Ha számítana bármit, h...

Trackback: Ángyán és a fidesz 2012.03.23. 11:13:43

az ATV csak azért mutatja be ezt a videót, mert azt hiszi, Ángyán ezzel csak a fideszt kompromittálja, az MSZP-t nem. Ángyán József (Nagyatád, 1952. szeptember 20.) agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA ...

Trackback: Ángyán és a fidesz 2012.03.23. 11:13:36

az ATV csak azért mutatja be ezt a videót, mert azt hiszi, Ángyán ezzel csak a fideszt kompromittálja, az MSZP-t nem. Ángyán József (Nagyatád, 1952. szeptember 20.) agrármérnök, mezőgazdasági kutató-szakmérnök, egyetemi tanár, intézetigazgató, az MTA ...

Trackback: A demokrácia alkonya 2012.03.23. 08:49:47

Kedves Naplóm!Második bejegyzésemben törlesztenem kell egy tartozást: leírom az elmúlt évek történetét. Arról, hogyan ért véget Magyarországon a demokratikus Köztársaság és vette át a hatalmat Orbán diktatúrája.1990-ben kezdődött. Véget ért egy álom, m...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.03.23. 07:24:43

A kurzusribanc lepöckölt egy csikket a tömegre. :)

rognork 2012.03.23. 07:30:54

jaj mi lesz itt. úgysem fogják megérteni.

aszterixagall 2012.03.23. 07:32:07

Mint liberális, először azt hittem, hogy fel fog húzni a cikk. Aztán rájöttem, hogy ez egy liberális írás. Valószínűleg a cím és az első bekezdés tévesztett meg, mert az alapján azt hittem, hogy részben rólam is szól. De nem, ez a jelenlegi "fiatal" ellenzékről szól (minusz jobbik), azok között pedig igen kevés a liberális.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.23. 07:57:00

KK&TT for president!

És persze, kedves @aszterixagall: akiknek az egész szól, és akik elszalonképtelenítették a liberálist, mint fogalmat minálunk, azok álliberálisok. A mostanság civilkedő neohippik meg fogalmatlan kis csírák. De hát a mandiner - lassan egyetlen értelmes - szerzője is éppen ezt fejti ki.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.03.23. 08:00:09

Lehetne példát venni a szlovák liberálisoktól, ezek tényleg kőkemény, elvhű liberális gecik.

A buzik rendben vannak, az egyházat nem szeretik, a gazdaságpolitikában a dereguláció, privatizáció és az adócsökkentés a mantrájuk DE - a magántulajdon szent és sérthetetlen, a cigányok nem védett faj, hanem "alkalmazkodni képtelen polgártársak" (tm by Daniel Krajcer leberális kultuszminiszter"), a görögök megsegítése nem szolidaritás, hanem szocializmus, a liberális párt elnöke, Sulík még a német köztévében is védte álláspontját valami német szocialistával szemben.

Le a kalappal, ha egy ilyen liberális párt lenne ma Magyarországon, akkor azt mondanám, hogy a magyar liberalizmussal nincs semmi baj. Ehelyett van egy rakás, a magyar kultúrát, a magyar történelmet, a magyar hagyományokat gyűlölő frusztrált köcsög, akik minden marhaság miatt nyugatra rohangálnak, a gazdasági liberalizmust és a magántulajdon védelme csak addig jó nekik, amíg ez a külföldi nagytőkére vonatkozik, de nem a magyar vállalkozókra, a tőlük eltérő véleményen lévőket pedig csípőből leparasztozzák.

Gyurma Pappa 2012.03.23. 08:06:26

@aszterixagall: ugyanígy gondolom, a cikk tetszett. A mai magát liberálisnak valló baloldal vagy baloldalnak valló nem baloldal, vagy nem is tudom, szégyent hoz. Egyszer csak nézzük már meg: Gyurcsány? Most komolyan? Millások? Dopeman (akit egyébként bírok, mert egy borzasztó nagy tahónak mutatja magát, ami engem szórakoztat, szeretem az ilyen tahó humort, talán mert nem vagyok ilyen)? 4k!?
Ez nem baloldal, ezek nem liberálisok, ezek semmik. Ehhez képest még a Kuncze is szalonképes.

Paranoid Android2 2012.03.23. 08:19:29

Ez így rendben is lenne.
Ez a videó meg három év távlatából is annyira szívetmelengető.:)))))
Életem legnagyobb csalódásaként élem meg, hogy ugyanezt egy országgyűlési választáson nem volt alkalmam megtekinteni, mert ezek a szemetek már el sem indultak.
Amúgy megjegyezném, hogy az felvetett pozitív változások bekövetkeztéig (tehát az idők végezetéig) egyáltalán nem kellene foglalkoznunk velük, hanem azt kéne gyúrnunk, hogy mi hogy csinálhatnánk jól.

WhyCantITouchIt? 2012.03.23. 08:21:05

Nah, csak várjátok meg amíg az index kiteszi a cikket a blog részlegre, és elszabadul itt a pokol.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.23. 08:22:46

A szeretőmnek arca kék legyen
És kétoldalt csurogjon lefelé.
Hideg barackot egyék véresen.
Meztelenül egy kémény tetején.
Két lábujja közt tartson egy topázt
És a fején öt darab smaragd.
Szájába régi, drága türkizek
S röhögjön sírva s szóljon így: harapd.
Langyos teában üljön homlokig
És énekeljen régi éneket
És zongorázzon régi hegedűn,
Amíg a türkisz-serleg szétreped.
Hajába főtt gyémántok üljenek,
Egyik füléből lógjon két agát,
Másik füléből lógjon öt narancs
S ha megúnja, akassza föl magát.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 08:23:19

Muhaha, ez nagyon találó, ráadásul megértük, hogy egy mandarin (ugyan nem egyértleműen) megnyilvánult az őrültvincéről és az ávósházmesterről.
Azonban készüljön fel Kálmán, hogy megint ki fogják szerkeszteni, az ötödik hadoszlop már megjelent.

Virág et. 2012.03.23. 08:23:27

Nem nagyon tudod, hogy mi is a liberalizmus vagy a baloldaliság, igaz? Nem baj, csak akkor meg minek írtok. Ilyen címmel, legalább. Legyen a cím: kedves Milla!, úgyis nekik szól az egész.

Az olyan részeknél meg, hogy fogadjátok el a választások eredményét, a kormány nem illegitim és ne menjetek külföldre panaszkodni őszintén felnevettem. Tényleg rövid az emlékezet. Vagy csak szelektív?

(Robin Hood. Ezt csak a válságadós baromságotokhoz, de kár lenne ennyire belemenni, az egész annyira szánalmas lett, hogy ennél többet nem érdemel. Vagy még ennyit sem.)

Virág et. 2012.03.23. 08:32:10

„Fékek és ellensúlyok”, „köztársaság”, „jogállamiság”

Igen, ezek tényleg csak a Nagykörúton belül fontosak. A tény, hogy többek között ezek megléte vagy hiánya különbözteti meg Rákosi rendszerét pl. Merkel mai Németországától, az ne zavarjon senkit.

Az emberek tényleg hülyék, de nem annyira amennyire ti gondoljátok. Ha ezek a szavak így nem is mondanak sokat az egyszerű embereknek, a jelentésüket értik és a hiányuk fáj vagy fájni fog nekik is.

Ha a kommunista diktatúrában lettek volna fékek és ellensúlyok, akkor nem lett volna padlássöprés, deportálások, ÁVH. Ha lett volna valódi köztársaság, akkor a következő választásokon elzavarták volna őket és nem lett volna szükség 56-ra sem. És ha már 56, akkor ha lett volna jogállamiság, akkor nincsenek megtorlások és ártatlan bebörtönzések sem.

De igen,e zek tényleg csak a belvárosi liberálisoknak fontos dolgok. Lényegtelen ostobaság mind.

Furore Carcosa 2012.03.23. 08:40:22

"...a pornószínésznek legyen nagy farka."

A poszt szerzője szexista, hímsoviniszta náci! Kirekesztőleg viszonyul a női pornószínészekhez! Azonnal mondjon le és soha többé egy sort se merjen publikálni, különben megyünk és feljelentjük a hágai bíróságon!

Atisz 2012.03.23. 08:47:48

A Nemzeti Együttműködés Nyilatkozata helyett ezt kéne kinyomtatni és átadni az összes érintett páciensnek.

WhyCantITouchIt? 2012.03.23. 08:50:28

@Virág et.: Pont ezért lenne hasznos az a tanulmányi kirándulás, hidd el, egyes helyeken az embereknek vannak nagyobb problémái, mint az említett elvek megléte.

De ezúttal is köszönjük, hogy ti az év 365 napjában helyettünk is aggódtok ezekért. (De tényleg)

RAMBO · http://szolo.blog.hu 2012.03.23. 08:51:19

Eddig meglepően értelmesek a kommentek ehez a remek cikkhez.

Gallion 2012.03.23. 08:51:25

Ez az igazi FREAK SHOW. A fideszes idióták bemosnak egyet az álliberális idiótáknak. Epikus küzdelem!

2012.03.23. 08:55:15

Nem tudom, KKTT kollega minek tartja magát, de a listát ugyanúgy felolvashatná elvbarátainak is és jó lenne, ha tartanák is magukat hozzá, különös tekintettel a 4. pontra.

Az álcivilségről annyit, hogy az én kerületemben, ahol lakom, kizárólag - de komolyan - jobb-, sőt szélsőjobb álcivil egyesület létezik, tehát ezt a pontot ugorhatjuk is. Egyébként meg a Békemenet és az azt szervező civil nemtommi fórum után pláne nem kellene ilyen butaságokat leírni.

Közlöm még továbbá, hogy az LMP az se nem liberális, se nem baloldali. Az is, az igaz. Tessék tájékozódni, mit jelent a zöld mozgalom és majd aztán tessenek blogolni.

tarackos 2012.03.23. 08:56:21

Lehetne vele vitatkozni de a pontok sztem nagyjából rendben vannak. Az jött le, hogy a millásokról van szó. Azt azért ne felejtsük el, hogy civilek annak minden amatőrségével.

Szerintem visszatükrözik a zelmúlt 20-ban kialakult ballib kultúrát annak minden bajával, ezeket szedték pontokba a szerzők.

Megjegyzem pont olyan fennhéjázó és kioktató a poszt mint amit a ballib szok prezentálni...;)

Paranoid Android2 2012.03.23. 08:56:28

@Virág et.: Ez egy bonyolult írás (egy liberálisnak), de csak megértetted. Miután azonban nem tetszik amit olvastál, úgy teszel, mintha nem értetted volna meg és valami randa náci-bolsevista értelmet tulajdonítasz neki, hogy aztán intellektuális fensőbbséggel letekinthess.
Ez a jelenség felelős a liberális szó jelentésmódosulásáért, hogy most már a tompa agyú, vitaképtelen, agresszív, destruktív droktríner szinonimája.

Europai 2012.03.23. 09:05:00

Kínai Kálmán és Trágár Tóni
2002 -2010ben merre jártatok ezzel az írással. De kár hogy akkor nem írtatok ilyen szépeket a jobb oldalról.

2012.03.23. 09:06:28

@Paranoid Android2:
"Ez a jelenség felelős a liberális szó jelentésmódosulásáért, hogy most már a tompa agyú, vitaképtelen, agresszív, destruktív droktríner szinonimája."

Tedd hozzá: a hülyéknél.

Europai 2012.03.23. 09:08:38

@Paranoid Android2: "Ez a jelenség felelős a liberális szó jelentésmódosulásáért, hogy most már a tompa agyú, vitaképtelen, agresszív, destruktív droktríner szinonimája." és ebből lett mára a jobboldali a "nagy szittya magyar"!

Oblomov 2012.03.23. 09:11:10

Trágár fékek, kínai motor. Gute Fahrt! :)

tommybravo 2012.03.23. 09:12:22

"De mi most nem a fentiek miatt írunk nektek, hanem azért, mert unatkozunk."

Végülis nehézsúlyú ellenfelet tényleg nehéz lenne keresni. Mondjuk egy narancsos gorilla méretű gazdába nem csoda, hogy nem köt bele hasonló mélységben a mandariner.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.23. 09:13:33

Tökéletes! :))) A régi Ufiban is megjelenhetett volna. És figyeljük meg, ugyanígy érvényes lesz évek múlva is. A libikék pedig kétszeresen is nyivákolhatnak, mert ők a köcsög, szemét, geci Fidesz-kormány egyik fő támasza.

pelikán* 2012.03.23. 09:18:34

Na várjatok csak.

Mindjárt felkel valaki a Hírszerzőnél, aztán majd sírtok ti még.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 09:19:10

ez jó cikk! csak sokan nem fogják érteni, hogy ez az utolsó szóig a fideszről és a ner-ről szól! hiszen máshogy nem lehet értelme, különben a szerző gyűlölködne, amit tanácsol, hogy ne tegyék a balosok/liberálisok.

cutcopy 2012.03.23. 09:19:51

Így jár aki a kormányváltás után azon az alapon tüntet, hogy az övéi ellen is tüntettek..

Paranoid Android2 2012.03.23. 09:21:00

@iii: Miből gondolod, hogy attól hogy lehülyézel, megváltozik valami? És akkor csodálkozol, hogy nem beszélgetnek veled?:)))

l3ssth4nz3r7 2012.03.23. 09:22:12

Nagyon színvonalas, nagyon okos írás! Még több ilyet, rajta, rajta. Körülbelül tényleg ott vagytok, mint a kibaszott szocik meg a kibaszott szadesz, meg az összes többi kurzus faszát szopkodó szarcsimbók.

Lendületben az ország!

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.23. 09:22:13

@(pelikán*): Szerintem Kínaiék már leszarják, hogy a Hírszerző levet ereszt.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.23. 09:22:55

@Holger Hartland:
igaza van. tényleg tökéletes tizenéves megmondás. csak a szerző és közönsége öregedett közben. így aztán ez a pajtás újság szintű megmondás gagyi.

miközben ávós kommandó nyírhat ki egy egyetemi tanárt, ez a jópofa megmondja a fogatlan oroszlánnak, hogy mi van köcsög, nincs pénzed protkóra?
és magának, meg a cigányszínházi felszopónak, színvonal. szégyelljék magukat.

Geo_ 2012.03.23. 09:23:25

"márpedig mivel az ember gyarló és tökéletlen, mondhatni egy tetű"

Kár, hogy a szerzők önmagukkal azonosítják a zembereket.

Ha ők hülyék, miért kellene másnak is annak lennie? Hagyjuk a francba, hogy 2002-től egy szuper-hisztis, ál-civileskedő, panaszkodó, árulkodó demagóg ellenzék garázdálkodott az országban. De ha valaki nem veszi észre, hogy pl. a bankadó lecsorog a zemberekhez, megjelenik a fizetendő kamatokban, a gazdaság kiszáradásában - az butiska, mondhatnám: stupid.
Hogy a demokráciáról sincs valós képetek - az is érthető, hiszen konzervatívok lennétek, vagy mi a szösz!

kitiltott kennimekkormikk 2012.03.23. 09:23:35

Jó cikk. Én szeretek egyszerűen fogalmazni, csak szar természettudományos diplomám van nem kommunikácó meg elméleti szociológus (pfhejjj), úgyhogy csak annyit mondanék nekik: menjetek a picsába (vagy Kanadába). Mehetnek veletek az imádott kisebbségeitek is.
Persze ugyanezt mondom a dicsőséges kétharmadnak is meg a szavazóbázisának.
Ja, ki ne hagyjam a méregzöldeket...

TG69 2012.03.23. 09:27:51

@KK@TT: Én azt látom, hogy a mai ellenzék kb annyira lett hülye, mint ti voltatok az elmúltnyolcévben. Bizonyitás jön :)
a1) polgári körök megvannak?
a2) ti pedig ismerjétek meg a városi embert, akiktől, ha békén hagyjátok őket, jönnek majd azok az újdonságok, amiket két generáció után már lelkesen védeni fogtok
a3) milyen jobboldali az aki szociális népszavazást kezdemlényez?
a4) az demokrata, aki azt mondja, hogy a haza nem lehet ellenzékben?
a5) Ez a gőg nálatok is megvan, csak nem a racionalitáshoz kötődik, hanem az emóciókhoz
a6) Mindenkit gyűlöltetek ti is, Medgyessit, Gyurcsányt, Bajnait, de volt itt panelprolizás stb.
a7) A gyurcsányizmus = putyinizmus szöveg megvan?
a8) Amikor elítéltettétek Magyarországot Burmával egyenlővé téve arra még émlékszel?

5 perc volt Kálmánka összeszedni egy teljes cáfolatot :). Kb 40 éves korotokra eljön az ellentétprobléma, akkor megnyugszotok majd és elkezdeitek értékelni és megérteni a másik embertípust. Addig izmozzatok nyugodtan, de tudnotok kell, hogy magatokból csináltok hülyét és később bánni fogjátok ezeket a szövegeket. Persze csak akkor, ha normálisak maradtok addigra :).

WhyCantITouchIt? 2012.03.23. 09:30:08

Az indexes blogokon nap mint nap jelenik meg a jobboldali ember genetikai állományának és koponya formájának deformációiról vmilyen cikk.

Sztem így kerek a történet, ezt egy (ál)liberális igazán megérthetné.

Továbbá egy kormányközeli, jobboldali blogtól az önkritikát számon kérni? Ugyan már. Pont ti?
Ez olyan, mint mikor Sztálin azt mondja Hitlerre hogy:
-Te tömeggyilkos!!!!
(Bár ugye Sztálin képe előtt feszíteni menő dolog, Hitler képe előtt megtenni ugyanezt pedig a legfőbb bűn...ingoványos talaj ez:S)

Nemjuteszembesemmijó 2012.03.23. 09:37:06

Magamat jobblibnek vallóként (szinte) tökéletesen egyetértek a leírtakkal. Hozzátenném, hogy én jobban rühellem ezeket a k.cs.g hippiket még a széljobbosoknál is. Miért? Mert liberálisnak hazudják magukat, holott inkább balos véleménynácik, és így lejáratják a fogalmat, elzárva jó darabig az utat egy valódi, értelmes liberális párt elől. Pedig lenne rá szükség a kapitalizmus építésében. Egy olyasmire, mint északi szomszédainknál, ahogy fentebb már írta is valaki.

Ennek valahogy így kellene kinéznie:
- melegházasság rendben (nem muszáj templomi nyilván, az egyházi belügy)
- könnyű drogok rendben
- ÖNKÉNT vállalt prostitúció is
És még összefoglalva: minden olyan dolog, ami másnak nem okoz kárt. Viszont:
- a magántulajdon szent és sérthetetlen, még akkor is, ha egy falusi öregember uborkájáról van szó
- ehhez kapcs. a magántulajdon fegyverrel védhetősége (egy Castle Doctrine szerű trv.-re gondolok)
- a törvények mindenkire egyformán vonatkoznak (még a kisebbségre is)
- ami valakinek pozitív diszkrimináció, az másnak negatív, tehát elvetendő.
- az állam kivonulása a kultúrából, és akkor így nem lenne gond, hogy melyik színháznak ki áll az élén, mert kénytelenek lennének a piacról élni, ahol is kiválasztódik a felesleg, és megmarad, ami valóban érdekel valakit (kult. szabadság)

Aztán gazdaság:
- szabad verseny (nincs adókedvezmény, se támogatás, se adminisztratív versenkorlátozás, ld plázastop.)
- komolyan vett harc a korrupció ellen.
- hiteles, és hatékony köztisztasági törvény
- az újraosztás csökkentése (+ az egykulcs. véleményem szerint a kormány egyik szinte egyetlen jó lépése volt eddig)
- nincs ingyenebéd. Tanulsz, dolgozol, vagy éhenhalsz.

Lehet kihagytam valamit. Vegyétek szondának, írjatok, hogy vágynátok-e vmi hasonló formációra a mostani "liberálisok" helyett...

sisszi 2012.03.23. 09:38:05

már az első pontnál nagy mosoly:
1. Hagyjátok abba az (ál)civil faszkodást!
mondja a fidesz székház pincéjéből előbújt médium :DDDDDDDDDD
ebben az országban k*vára nem az a baj hogy van liberális,konzervatív,balos,jobbos, ect...ect.... hanem hogy 10 milló megmondóember van. itt mindenki azt hiszi hogy nála AZ igazság. ez van. ezért is szavaz a jó magyar ember olyanra, aki ezt sikeresen reprezentálja. ha ezt attitűdöt sikerül legyőzni, akkor lesz itt valamiféle fejlődés

Tilikov (törölt) 2012.03.23. 09:38:21

Ez milyen beképzelt, gőgös duma.

Természetesen amit számon kér a másikoktól, azt ugyanúgy képtelen lenne felmutatni a maga oldalán is, úgyhogy azzal meg sem próbálkozik.

Ahelyett, hogy a felelős kétharmaddal foglalkozna, akik katasztrofálisan teljesítenek a pályán, persze könnyebb a kispadon ülőkre ordibálni, ilyen az igazi aljafutballhuligán.

Arrólj mesélj, hogy ti hogyan képzelitek!

Vagy fingod sincs róla, csak követed a vezér elvtársat?

És amikor nem érted, hogy mi történik a pályán, akkor nyakon hányon a kispadon ülőket?

Virág et. 2012.03.23. 09:38:42

@Paranoid Android2: Fuss neki mégegyszer az bejegyzésnek, aztán a saját hozzászólásodnak és aztán papolj az intellektuális fensőbbségről. Szálka, gerenda?

Ez a bejegyzés KK és TT tollából a szellemi megfelelője az ujjeltartásnak és az orrfelhúzásnak. Az illusztrációként beszúrt karikatúrákkal együtt tökéletes az egész.

(Az, hogy a nácik hogy jönnek ide, azt azért megmagyarázhatnád. Ha már a szövegértés a téma. Vagy csak a seggedből előhúzol néhány frázist, hogy aztán jól megaszondhasd? Ez a jobboldali vitatechnika?)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2012.03.23. 09:40:16

@Vhailor: csak az a baj, kedves Vhailor, hogy a szerző már első bekezdésében kifejti, hogy „mind a baloldaliság, mind a liberalizmus […] ab ovo hülyeség”.

Ezzel az egy mondatával pont azon szubköcsögi szint alá ereszkedett le, amelyet te is annyira kifogásolsz.

Mondja azt, hogy a mostani magyarországi baloldal egy nevetségességig inkompetens társaság, és ezt liberálisként is gond nélkül aláírom. De akkor legyünk már szívesek nem a másik, ugyancsak nevetségességig inkompetens társaság öndicsérettől bűzlő ideológiai lőzungjait beállítani követendő példaként, ráadásul ne izzadságszagúan pártpropaganda-csomagolásban.

fikanick 2012.03.23. 09:44:51

Annyit mondtak maguknak a Fideszes droidok ezeket a fenti vadakat, hogy elhittek maguknak, hogy ezek tenyleg a masik oldalrol szolnak.

Mint amikor valaki, aki sosem latott zsidot es kizarolag az eloiteletei menten probalja leirni, hogy milyenek is ok valojaban.

Elkepesztoen primitiv, ostoba tempo ez az egesz, tenyleg. KK&TT egy gyomorbajos hajpacni, ez koztudomasu, haragban a vilaggal, nyilvan en is sok ilyen embert ismerek.

Egy Magyar Hirlapot es egy Times-t az kulonboztet meg, hogy mennyire engedi a gyomorbajos idiotakat publikalni.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.23. 09:46:27

@Virág et.:
"Ez a bejegyzés KK és TT tollából a szellemi megfelelője az ujjeltartásnak és az orrfelhúzásnak."

Nem, ez egy sztenderd gyakorlat. Ugy hivjak, hogy liberal baiting.

answers.yahoo.com/question/index?qid=20110311142418AAR8isj

Hasonlit ahhoz, amikor a szurkolocsapatok a meccs elott mindenfele csunyasagot kiabalnak az ellenfel csapatara.

Virág et. 2012.03.23. 09:50:04

@Doomhammer: Ismerem a kifejezést, de azt eddig úgy ismertem, hogy akkor használják, amikor kifejezetten librálisoknak érzékeny témákat vetnek fel nekik sértő kontextusban, hogy ezzel hergeljék őket. Sokszor az eredeti vitaindítónak nem is szándéka az érdemi vita, csak heccelni akar.

Erről nekem inkább egy másik angol szól jut eszembe: pretentious.

Talon 2012.03.23. 09:56:28

Ez az írás a tipikus példája annak, hogy a kisebbrendűségi komplexussal rendelkező szerzőpáros saját intellektuális győzelmeként tekint a választási sikerre. Attól még, hogy nyert a FIDESZ, a sem a szerzők, sem a FIDESZ-esek nem okosabbak és vica versa. (Hány zseniális MSZP-s lenne). Gondolom majd eljut odáig a szerzőpáros, hogy meg tudja különböztetni a liberális/baloldali politikát annak magyarországi pártpolitikai manifesztiációjától (ha egyáltalán liberális volt az SZDSZ, és baloldali az MSZP), és ezt a distinkciót megteszik, hogy tudjuk, kikról/kihez szól a cikk. Mert mielőtt elhinnék magukról, hogy milyen fasza gyerekek, csak szeretnék szólni, hogy a FIDESZ ősliberális gazdaságpolitikáját baloldali demagógiával és kommunista államszervezéssel fűszerezi (ne a zemberek fizessék meg, senki nem járhat rosszabbul, miközben a közszférát teljesen államosítják). Gondolom, akkor nekik szól ez a cikk. A tákolmány, amelyben elsősorban az állampolgári kötelezettségekre fókuszál, biztosan melengetné egy XIX. századi liberális szívét. Egyébként jól sikerült a mai hányás. Egészségetekre.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.03.23. 09:57:14

@kesztió: Nézd, a szerzővel szemben nem tartom a liberalizmust ab ovo hülyeségnek. Vannak bizonyos elemei, amik nekem mondjuk szimpatikusak.

Minden modern nyugati típusú társadalomban létrejön egy yuppie réteg, amely abból adódóan, hogy tulajdonképpen felső-középosztálybeli, vagy felső osztálybeli fiatalok/középkorúak alkotják a liberalizmust követi. Ez történt Szlovákiában is. Ki szavazott a SaS-ra 2010-ben? Megmondom, vállalkozó/maszek ismerőseim egy része, egy pár pozsonyi haver, akik valamilyen multinak/külföldinek dolgoznak nettó 1500 fölötti keresettel, egy pár drogos a vinohradyról, akikkel a diszkóban összefutok, és a középsulis srácok, akikkel együtt járunk edzésre. Nem értek egyet a SaS-kával, de megvan a maga helye a szlovák politikában, virágozzék száz virág, és csak természetes, hogy nem értünk mindenben egyet.

Viszont, ami megkülönbözteti a SaS-kát a magyar SZDSZ-től, az éppen az amit említettem.

Ha lenne Magyarországon egy kapitalista, "élj nyugodtan a saját élvezetednek, de pénzedet keresd magad!" yuppie párt, akkor minden rendben lenne. Ehelyett mi van? Cigányvédő, polkorrekt, ideológiailag túlfűtött, magyar hagyományokat, magyar kultúrát csípőből elutasító/lenéző belpesti társaság. Ennyi. Ha legalább a magántulajdon szentségét, ami kimondottan egy liberális eszme, tartanák tiszteleben, de ezt is meglehetősen szelektíve teszik - lásd "megélhetési bűnözés" fogalma.

Atisz 2012.03.23. 10:00:55

@Vhailor: Igen, érdekes, hogy ez a mindenáron nemzetellenes "liberalizmus" csak nálunk honosult meg. Ha belegondolunk ez már maga a szólásszabadság non plus ultrája, mivel más egészséges országokban az ilyeneket egyszerűen kipenderítik a közéletből.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.03.23. 10:06:38

@Atisz: Ez magyar sajátosság mindenképpen.

El tudnád képzelni, hogy mondjuk Kuncze, Pető, Bauer vagy Konrád a cigányokról mint "alkalmazkodni képtelen polgártársakról" beszélne? De a szlovák liberalizmusban ez nem csak, hogy belefér hanem ennek egyik alkotóeleme az "aki munkaképes és nem dolgozik, az csak parazita lehet" mentalitás, ami hangsúlyozottan éppen a cigányokkal kapcsolatban alkalmaznak.

Vagy hogy ingyenes sterilizációt javasolnak "a társadalomból szociálisan kizárt csoportok megsegítésé" érdekében?

www.bumm.sk/58780/mkp-a-romakerdes-megoldasa-sas-modra.html

Ilyet még a Jobbik se mondott Magyarországon.

Ez a különbség a szlovák és a magyar liberalizmus között.

2012.03.23. 10:10:44

@Paranoid Android2: Nem hülyéztem én le senkit, csak aki magára veszi :P.

Virág et. 2012.03.23. 10:10:45

@Vhailor: A megélhetési bűnözés a létfentartásra irányuló bűnözés másik neve és a kriminológia tudománya már jóval az SZDSZ előtt is ismerte. Nem mentesít senkit semmi alól és nincs érzelmi színezete. Egyszerűen az egyik fajtája a bűnöző életmódnak, amikor valaki a napi betevőt szerzi bűnözéssel és nem pl. meggazdagodni akar.

Atisz 2012.03.23. 10:13:30

@Vhailor: Én sok mindent el tudok képzelni, de erről a 4 jóemberről nem igazán, mivel ők sohasem voltak liberálisok. Ketten bizonyítottan a mai Demokratikus Koalíció szekértolói, a másik kettő pedig egészen egyszerűen csak hungarofób.

Tényleg jó lenne megtudni, hogy vajon milyen is lehetne egy valóban liberális magyar párt. Az LMP végülis nem áll annyira távol ettől.

2012.03.23. 10:14:25

@kitiltott kennimekkormikk: Hehe. És az utolsó leolthatja a villanyt.

Atisz 2012.03.23. 10:14:37

@Virág et.: És a cigánybűnözés egyik formája. Csak ezt is félreértelmezték.

Chicano 2012.03.23. 10:16:05

Aljas sunyi nácikok vagytok. De ezért szeretem a Mandínert. :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.23. 10:17:16

@jose maria padilla: Nincs igazad. Juszt sem fejtem ki részletesen, de ezek a fogalmatlan neohippik nem évtizedes problem, ó nem (bár kétségtelenül dolgoznak hozott anyaggal is). Ezzel a tölgy hisztériával meg engem hagyjunk má' békén, nem akkora történet ez, hogy foglalkoznom kelljen vele. És addig jó mindenkinek, amíg nem teszem...

misizoli 2012.03.23. 10:18:51

Ez brozalmasan rossz írás.

Az a baj, hogy a fröcsögésen kívüli kritikai rész tulajdonképpen minden oldalra felróható kritikaként:

polulista
ideológiailag következetlen
hisztéria keltő
árulkodó

Ez nem mentegetőzésként írom, csupán ha már én tükörbe nézek és azt mondom, oké, igazad van, lehetne jobban is csinálni akkor megkérlek ledves cikkíró, tedd meg te is.

Akármennyire egyszerű dolog azt mondani, hogy amiben én hiszek az csak fényességet hoz a világra és amiben az ellenfeleim hiszenek az sötétséget, de azért próbálj felnőni egy 8 éves gyerek világnézeti szintjéről.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 10:19:52

@Vhailor: A példaként felhozott szlovák libiket én libkonznak/neolibnak nevezném. Van 1-2 ilyen megmondó (párt nincs) Mo-n is (pl. Seres, Tallián), de teljesen hiteltelenek (meg persze doktriner idióták).

@Atisz: "Az idegen szép" baromságot az összes libi tolja, de abban igaza van, hogy ez általában nem jár a saját nemzet lenézésével/utálatával.
Magyar libi párt? Azt hiszem Jászi Oszkárékon tanulmányozhatja - és ezzel nem igazán JO-t ütöm, többre tartom, mint a vörös grófot.

jan 2012.03.23. 10:19:56

Csodálom, hogy a tölgymániások még nem reflektáltak az alábbi részletre:

"ne próbáljatok senkit kirúgatni az állásából a véleményéért; ne hozzátok nyilvánosságra a veletek egyet nem értők személyes adatait"

ez tölgyről szól, nem?

2012.03.23. 10:22:32

@Atisz: Távol áll. Itt van például Kuncze véleménye:

www.civishir.hu/kozelet/kuncze-liberalizmus-kell/1108134034

Van ennél jobb cikk is erről. A lényeg, hogy az LMP annyiban liberális, amennyiben minden nyugati értelemben vett (polgári) párt is az, talán egy kicsit jobban, ugyanakkor gazdasági értelemben tökéletesen ellenkezőt gondol. Hogy mást ne mondjak, az Szdsz egykulcsos adóját a Fidesz valósítja meg, miközben az LMP ezt élesen ellenzi.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 10:24:11

@jose maria padilla: Kínai elvtárs írt a tölgy ügyről, igaz hogy eldugva. Bár az is lehet, hogy saját magáról írt: nem tudhatjuk, hogy Heller ill. a levet eresztő hajlékony miatt nem akarták-e toleráns ballibjeink kirugatni.

Vhailor · http://tortenelemportal.hu 2012.03.23. 10:26:42

@Atisz: Nekem személy szerint az LMP szimpatikus is egy picit, de tényleg csak egy picit (HT magyarság, ügynökkérdés).

Csahogy a liberalizmushoz hiányzik nekik a liberális gazdaságpolitika - azaz privatizáció, egykulcsos adó, de főleg a mindenféle kor és egyéb szociális kedvezmények és a járulékok csökkentésének (azaz áttételesen NYUGDÍJCSÖKKENTÉS - NYUGGERHOLOKAUSZT!!!) mantrája.

lorantka_a_gall 2012.03.23. 10:29:16

@poszt: 30% igazság és jogos kritika, 70% csúsztatás, összemosás, hazugság és rövidlátás.

2012.03.23. 10:30:54

A szerző szerint a baloldaliak, meg a liberálisok (hiszen ez a jobbosok szemében csaknem ugyanaz, holott nem egészen...) gyűlölnek. De hiszen az egész írás egy nagy gyűlöletáradat, ami előbuggyant a jobbos szerzőből, mivel állításával szemben éppen unatkozik.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2012.03.23. 10:31:00

Sikerült egy rakás sztereotípiát összeszedve sztereotípiával vádolni a liberálisokat.

Bravó.

2012.03.23. 10:33:10

"magyar hagyományokat, magyar kultúrát csípőből elutasító/lenéző belpesti társaság"

Most arra a magyar hagyományra gondolsz, amelyik államosítja a magántulajdont, vagy melyikre?

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2012.03.23. 10:33:25

@Mesemondó Medve: a kurváskodást kivéve egyetértek, rövid magyarázat: van-e lányod?

Az egyházak állami támogatásának megszüntetése kimaradt, de mondjuk abban benne van implicite, hogy senki ne kapjon kultúrára vagy bármire állami támogatást.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2012.03.23. 10:33:31

@Virág et.:
"de azt eddig úgy ismertem, hogy akkor használják, amikor kifejezetten librálisoknak érzékeny témákat vetnek fel nekik sértő kontextusban, "

Nem nyitok definicios vitat. :-)

A lenyeg az, hogy megmozgassa az ellentabort. Ehhez eleg lehet, ha azt kiabalja, hogy "hulyek vagytok", ahogy ebben a posztban tette. Ha ennyi eleg ahhoz, hogy ravegye az ellentabort, hogy ok is visszakiabaljak, hogy "nem, ti vagytok a hulyek", akkor az mar elegendo nekem liberal-baiting-nek.

Vén Csataló 2012.03.23. 10:36:32

Kínai Kálmán és Trágár Tóni for President.

user792 2012.03.23. 10:39:03

Húhaa

A Reakció szelleme visszajött egy kicsit, beugrott egy kávéra meg egy kis elbeszélgetésre?
Hát igen, jó kis írás a megfelelő stílusban, az "előző" időket idézve.

Érthető hogy miért született meg, tegnap egy eléggé húsbavágó kritika érte a mandinert, gondolom kálmánék figyelmét sem kerülte el:
mandiner.hu/cikk/20120322_ad_libitum_ez_nem_ilyen_egyszeru

Mert ugye sajnos 2010 után világossá vált, hogy ez a bizonyos "cool jobboldal" amelyet az _ifjúkonzik_ hívtak életre és amely annyi becsületes harcot vívott meg a blogszférában az ellenzéki időkben, nos, arról kiderült, hogy tulajdonképpen nem is létezik, eltűnt, mint a kámfor, csak virtuálisan élt pár ember fejében csupán ( az enyémben is).

És ahogy a linkelt érzés-beszámolóban is írja emberünk, ama bizonyos kúl jobboldal 2010 után elment a KIM-be, megcsinálta a mandinert, elhallgatott és vagy beállt huszadrangú rezsimszolgának, akit 2014 majd után úgy fog kiköpni a hatalom, mint egy zsíros cupákot.

A kulcsgondolat a kritikából azonban mégiscsak ez :

"És az egyik (bár kétségtelen, hogy nem egyetlen), ami miatt elszámoltam magam az a közben mandinerré vedlett társaság által kialakított »cool jobboldal« kép volt, amiről mára kiderült, hogy totálisan fals volt. Ami két lehetőséget vet fel: a.) hiába voltak bejáratosak a fideszes szalonokba, ezek a srácok annyira balfaszok, hogy nem vették észre, mennyire inkompetens és kapzsi bagázs készül hatalomba, vagy b.) pontosan látták, de nem érdekelte őket, mert a gyors és biztos pénzszerzés lebegett a szemük előtt, amit fontosabbnak tartottak, mint figyelmeztetni a nagyérdeműt, hogy helló, csak óvatosan. Mindkét esetben nyilvánvaló, hogy ezek az emberek alkalmatlanok a »véleményformálói« szerepkörre..."

Hát ja. Welcome to the desert of the real.

Ez meg már tényleg csak halottidézés. Egy 3 évvel ezelőtti videó belinkelése...amin egy párt veresége látható, aminek már a nevére sem emlékszünk... Oszt' jónapot.
Úgyhogy asszem sokak nevében mondhatom:
sajnáljuk, hogy így történt. Sajnáljuk, hogy ide futott ki ez az egész. Sajnáljuk, hogy ide jutott a Kétharmad, és benne az ifjúkonzervatív újgenerációs kúl jobboldal. Tényleg sajnáljuk.

ps: Ángyán József for prezident.

2012.03.23. 10:39:30

A (szélső)jobbosok szemében az a jó liberális, amelyik a cigányokat alkalmazkodni képtelen parazitáknak ismeri el, akiket lehetőleg el kell különíteni iskolában, és egyéb nyilvános helyeken, és lehetőség szerint nem szíveli a homoszexuálisokat, sőt, ha lehet, akkor nem engedi a szobákon kívülre őket.
Vagyis azokat a liberálisokat méltatják, akik nem liberálisok. Ennyit a (szélső)jobbosokról...

misizoli 2012.03.23. 10:39:56

@Réz Aladár: Kérlek, próbáld elmondani, hogy miért. De csak ha nem túl nagy kérés:)

Magon_ 2012.03.23. 10:41:39

Baitnek nem rossz, csak nagyon kilóg a lóláb.

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2012.03.23. 10:41:51

1) milyen kár, hogy a szabadelvűek évszázadok harcai során elérték, hogy ma már bármelyik elmebeteg szabadon onthatja a világba a baromságait.

igen, engem is beleértve.

2) miért feltételezed, hogy a nem liberális "rend"-ben neked helyed lenne?

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.23. 10:48:46

@jose maria padilla: Lazítson! Ez egy könnyed, vicces poszt. Miközben még igazság is van benne. Hát nem jó? :)

Amire gondol, az egyébként nem a Pajtás újság, hanem a "Hahota". :)

Ávóügy meg nem tudom, hogy jön ide, hiszen abban egyetértünk, a jelek szerint KKTT-vel is.

Réz Aladár · http://gesztus.blog.hu/ 2012.03.23. 10:54:16

@misizoli: Nem nagy kérés :)

"Ez brozalmasan rossz írás."

mert:

" fröcsögésen kívüli kritikai rész tulajdonképpen minden oldalra felróható kritikaként:

polulista
ideológiailag következetlen
hisztéria keltő
árulkodó"

Azért rossz mert ők/ti/azok is olyanok vagytok. Remélem kielégítő a válasz.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2012.03.23. 11:01:27

Könnyű poszt, túl könnyű.

Ez így szánalmas, nem kell törődni a libsikkel, főleg a jobboldalnak nem kell törődniük velük. Van elég bajunk.

Itt van pl az ügynökügy, Ángyán, Főváros csak, hogy néhányat említsek...

Steve 2012.03.23. 11:01:55

„Fékek és ellensúlyok”, „köztársaság” „antirasszizmus”, „jogállamiság”, „európai értékek” stb. – mindezek valóban fontos dolgok. És érdekesek is – a Sirályban. Meg a Csendesben, a Zappában, a Szimplában, az Instantban, a Kőlevesben, a Kuplungban, ja, és a Capellában is. Meg egy csomó más helyen – de ezen a csomó más helyen mindig ugyanaz a néhány ezer ember forog."

Nagyszerű leírása ez a Kádár rendszer apológiájának.
Az MSZMP-nek nem is állna rosszul, de egy konzervatívnak?

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2012.03.23. 11:02:06

Szép, kerek összefoglaló, gratula. És most jöhet a szokásos "Haters gonna hate".

WysiWyg 2012.03.23. 11:04:42

Borítékolom, hogy ilyen ellenzék mellett a fidesz 3/4-es többséget kap 2014-ben.

Steve 2012.03.23. 11:10:31

@Doomhammer: És ennek megfelelő intellektuális színvonalat is képvisel. Mint ennek az írásnak a legnagyobb része is.

ghavin 2012.03.23. 11:10:33

Érdekes, hogy mindig akkor születnek az ilyen szalmabábokat nem kímélő posztok, amikor épp összecsapni látszanak a bonsai Duce (s ezzel együtt a Mandis bértollnokok) feje felett a hullámok.

Jack Torrance 2012.03.23. 11:17:23

Nem tudom eldönteni, hogy annak ellenére, hogy kurva jó gondolatok is vannak benne mégis nagy faszság, vagy hogy annak ellenére hogy nagy faszságok is vannak benne kurva jó.

Mindenesetre nagyon alaposan megfontolandó iromány, mindkét oldal számára (de persze főleg a címzetteknek).

Az évek meg a rutin 2012.03.23. 11:19:25

Csak a tényszerűség kedvéért: Bozsik Yvette nem a gazliberálisok ármánykodása miatt mondott le a Trafó vezetéséről, hanem a Trafó -először a története során- nem adott be NKA-pályázatot, így (már az új vezetés adminisztrációs bakija) előre ellehetlenítette a működést.

jozicsenko 2012.03.23. 11:20:35

egy rendkívül fontos sorban azonnali javítást kell kérnem: "a pornószínésznek legyen nagy farka"

szekszuális kirekesztést érzek, kéretik beírni a nagy csöcsöket is!

(ok, tudom, a liberálisok ab ovo a saját nemükhöz vonzódnak, de akkor is: Azokat a filmeket nem a srácokért nézik mifelénk...)

varosoko 2012.03.23. 11:21:22

Nincs mit hozzátenni a poszthoz. Teljes és tökéletes.
Krónikus agyhiány miatt viszont a liberálisok egy szót fel nem fognak fogni belőle, pláne alkalmazni meg semi esélyük ... :S

jozicsenko 2012.03.23. 11:34:27

@Virág et.: "Ha a kommunista diktatúrában lettek volna fékek és ellensúlyok... "

Ha a nagyanyám sárga lenne és csilingelne, ő lenne a köruti villamos...

betiltották az internetet?
betiltották az utazást?
készül antiszemita per /sztálin ellenségei ellen/?
ellenőrzik a leveleidet?
megkeresik a szomszédaidat, hogy mit csinálsz éjjel?
megverik a cimboráidat, hogy figyeljenek meg / jelentsenek rólad?
a tv-ben, rádióban az állami közös hangon kívül mindenki mást fekete pobedával üldöznek?

vagy a jelenkorban maradva:
a melegek regisztrált együttélését megszüntették?
elrabolnak a vidéki házadból, megtúráztatnak 200km-rt, majd kitesznek éjjel, pesten, pongyolában a semmi közepén? /egy szegedi családanyával ferkóék megtették, mert a fia szerintük "náci"/
szétverik a belvárost?
hagynak nyitott teherautókat fegyverrel dugig a nyílt utcán?

ha bármelyikre tudsz igennel válaszolni, ügyes vagy, holnap klónozzuk rákosit és beültetjük a párt élire.

ha nem: sz.r lehet neked, hogy elüldöztek a jól fizetett liberális állásból és most kénytelen vagy munkából megélni...

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2012.03.23. 11:35:51

Kedves mandineresek!

Nektek bizony a jó édes anyátokat.
Köszönöm, ennyit szerettem volna elmondani.

pefe 2012.03.23. 11:37:07

Leszögezném, hogy mint liberális ember írom azt amit írok:

-nem értem, hogy liberális és baloldali miért van egy lapon említve. Sok országban, vagy akár az eu parlamentben a liberálisok a jobb oldallal vannak koalícióban. A liberalizmusnak nincs köze a baloldalisághoz.
-csak átfutottam a cikket. Nem azért nem mélyedtem bele, mert bántana, hanem mert sok butaságot tartalmaz, ami abból adódik, hogy a cikk írója láthatóan nem akrja megérteni a szabadelvűség lényegét. Nálunk a "vezér nélküliség", a "mindenki ugyanazt akarja" célok hiánya, a gondolkodás szbadságából ered, természetes dolog. Bárki aki eddig liberális vezérként akart fetűnni egyszerűen hazudott. Ebbe a világképbe ez egyszerűen nem fér bele. Igen sokkal nehezebb egy vitákkal teli párbeszéd, de szerintünk akkor is jobb mint a parancs.
-minden demokrácia a liberalizmusra épül. A nyugati demokráciákat éppen ezért liberális demokráciának is hívják. Vannak persze erős hangsúlybeli eltérések, de a liberalizmus az alapja a mai SZABAD társadalmaknak.
-Egy ténybeli tévedés viszont megütötte a szememet, amit szerintem illene javítani. "a Fidesz-KDNP-re a legutóbbi választáson az aktív választópolgárok több mint fele szavazott. " ez butaság, alig több mit felük ment el egyáltalán szavazni. Az igazság az, hogy a választásra jogosultak alig több mint negyede szavazott csak a Fideszre.
-Mint liberális ember, megértem, sőt támogatom, hogy valaki a benne lévő frusztrációt kiírja magából, ez egy jó megoldás.
-De ez a cikk nem nekünk szól. Ez egy hit megerősítő írás, a veletek egyként gondolkodóknak. Ezt viszont illendőbb lenne őszíntén bevallanni.

Kandeláber 2012.03.23. 11:43:54

Remek, szellemes írás.
Egy aktuális megjegyzés a kórisméhez: nemcsak "fák, fák, fák", hanem szobrok, szobrok, szobrok is!

Szálka 2012.03.23. 11:48:54

Elég sok mindennel egyetértek benne, de hogy a "Hé, paraszt, gáz vagy, megvetlek, mindenben tévedsz, és akkor most megmondom a frankót." csomagolás még soha egy üzenetnek sem segített célba érni. Olyan jó lenne elkezdenénk nem csak a velünk egyetértőkhöz beszélni akkor is, mikor elméletileg a "másik oldalhoz" szólunk.

misizoli 2012.03.23. 11:51:55

@Réz Aladár: egyrészt félreértettél. azért rossz az írás, mert kritikát akar megfogalmazni, de a kritikai állításokat alig lehet megtalálni az írásban az általánosítások és babonás hiedelmek között. mert annyira sekélyes megállapítások vannak benne, hogy el sem hiszem, hogy a szerző valóban foglalkozik a témával. csak gondoltam, hogy ezt nem kell leírni, mert egyértelmű.

Másrészt a szerző megpróbálta megfogalmazni, hogy mi a baj a ballibsikkel, de amiket érvként hozott fel, az nem csak a ballibsik sajátja, hanem az egész magyar politikai palettáé. vagyis az állítások részben helyesek, de alanyt tévesztettek.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 11:55:14

Gergő, egy ismerősöm azt mondja rólad, hogy az OTKA-pénzosztó testületében sunyítani szoktál, nem vagy ilyen harsány. Hogy van ez?

Virág et. 2012.03.23. 11:57:20

@jozicsenko: És azt én hol állítottam, hogy most Rákosi-diktatúra van? Amit leírsz - te szerencsétlen -, az hol érvényteleníti azt, amit én írtam a fékekről és ellensúlyokról, a köztársaságról vagy a jogállamiságról? Hol írtam, hogy ezek ma teljesen fel vannak számolva Orbán alatt?

Ha nem tudsz olvasni, miért válaszolsz? Nekem válaszolsz vagy a kényszerképzeteiddel vitatkozol?

civilkontrol 2012.03.23. 11:57:48

"ne próbáljatok senkit kirúgatni az állásából a véleményéért; ne hozzátok nyilvánosságra a veletek egyet nem értők személyes adatait! Ne próbáljátok uralni a nyelvet, ne próbáljátok megszabni, hogy ki mikor, miről mit és hogyan beszélhet!"

Végre! Thx!

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2012.03.23. 12:00:23

Szép hosszan, leereszkedő, kioktató, ugyanakkor mindvégig indulatokat mellőző (és ezáltal józannak mutatkozó) összefoglalását adtátok annak a gondolat és előítélet gyűjteménynek, amivel a jobboldal általában él a nem jobboldallal szemben.

Túl sok idő és terjedelem lenne mindegyiket egyenként értelmezni, rámutatni az azokban elhelyezett tendenciózus torzításokra, a koncepcióba illő egyedi jelenségek általánossá emelésére, stb. ezért most írásban ezt nem veszem végig.

Csupán az alapfelvetésnek, a leírtak alappillérének tekinthető nyitó gondolathoz tennék megjegyzést:

A demokrácia ellen azzal érvelni, hogy ez egy idea, és mint minden idea soha el nem érhető az emberi gyarlóság miatt, ezért eleve bukott - máris egy méretes melléfogás.

Ugyanis a demokrácia társadalmi modellje (tanulva a 20. szd. katasztrófákba torkolló ideológiai tendenciáiból és túllépve azokon) éppen nem az elérhetetlen hajszolásában merül ki, hanem egy bármilyen szinten működőképes, és minél magasabb szintű, annál jobban működő modell.
Tehát amíg egy demokratának az a célja, hogy társadalma minél magasabb szinten építse be működésébe a demokratikus elveket, addig pontosan tudja azt is, hogy az idea tökéletes elméleti végpontja idea marad örökre.

Akik nem tanultak a 20. szd. ideológiai katasztrófáiból az éppen a jobboldal, gyakorlatilag ugyanazt készül előröl kezdeni.

Azt, hogy ez "HIT VILÁG" és hogy "felőlünk nyugodtan hihettek, amiben akartok – ebben például alapvetően különbözünk tőletek." az konkrétan megfordítása a társadalmi realitásnak:

A demokratikus társadalmak léteznek és a legsikeresebbek a világ tökéletlen társadalmai között. Léteznek és lemásolhatóak. Érdemes a legjobbaktól, a legmagasabb szintre jutóktól tanulni, onnan átvenni a módszereket, pl. a skandináv államoktól.

Ezzel szemben a jobboldal által vágyott társadalmi modellről semmi tudásunk nincs. Gyakorlatilag a demokrácia lerombolásáig jut el, és utána nincs semmi, csak vágyak.
Na ezt nevezzük HIT VILÁGNAK.

Soha nem hallottam még, hogy bárki jobboldalról megnevezne egy létező társadalmat, amit a demokráciával szemben mintának tekint. Egy országot, ahol "túlléptek" a demokrácián és ezáltal jobban és boldogabban élnének. GYERÜNK, ÍRJATOK ILYET!

Ha viszont nincs, akkor (azután, hogy tisztáztuk, hogy a demokrácia egy gyakorlatban létező, sőt a legsikeresebb modell) tisztázhatjuk azt is, hogy a jobboldal vágyott társadalma sehol nincs, az csak egy IDEA, egy HIT VILÁG.

De valójában még addig sem jutunk el, hogy valaki leírja ezt a vágyott társadalmi modellt. Még elméletben sem született meg. Ott tartunk, hogy romboljuk le a demokratikus modellt, és aztán vannak még vágyak a légüres térben.

Írjatok akkor erről: hogyan képzelitek el az emberek alá fölé rendelésének szisztémáját (mert ugye ha nem demokratikus, akkor diktatórikus a rendszer).
Születési alapon? Faji, nemzetiségi? Vagy az ideológiai engedelmesség foka döntse el ki kap több jogot és ki kevesebbet? Kik az alattvalók, kik az új arisztokrácia.
Az orbán rendszer valami ilyesmi irányba próbál menni (pl. az új választási rendszerben majd egy fidesz-párti szavazó szavazata mondjuk 1,1-1,8-szoros szorzóval fog többet érni, mint a nem fideszre szavazóé.)

ÍRJATOK VÉGRE ERRŐL,ISMERTESSÉTEK AZ ÚJ, VÁGYOTT TÁRSADALMI MODELLT! Ne az politikai ellenfeleitek kicsinyes lehülyézéséről!

Alfőmérnök 2012.03.23. 12:01:11

@jose maria padilla: A tölgy-ügy kapcsán egy ilyen című poszt kéne: Hogyan legyünk jó katolikusok?

JohnnyLillibrogida 2012.03.23. 12:04:22

Nem értem a fanyalgókat!kalman csak rámutatott h az ifjukomancsok elég röhejesek dopemantől juhaszig.tök igaza van, nehéz pótolni a szovjet baráti segítséget.nem is megy nekik.

Kandeláber 2012.03.23. 12:07:38

Telitalálat volt a video felhasználása.
Az arcok beszédesebbek voltak minden szónál.
És a két főszereplő még mindig nem tűnt el a süllyesztőben: Eörsi a DK-ban vitézkedik, Rajk pedig fogadta a francia elvtársakat március idusán.
És a többiek közül Bauer és Kuncze ugyancsak Dk-s lett.
Nincsenek kétségeim afelől, hogy nem törődtek bele a pofára esésbe.
Mindenhová be akarnak szivárogni.

betyár (törölt) 2012.03.23. 12:07:39

@Dr. Zerge:

"nem akkora történet ez, hogy foglalkoznom kelljen vele. És addig jó mindenkinek, amíg nem teszem... "

nem hallom jól. talán beszorult a feje a seggébe?

Kandeláber 2012.03.23. 12:21:28

@Zoltanius: Nem csak a szerző szerint gyűlölnek.
Kornis Misikétek mondta ki annak idején (őszintén), hogy a libbancsok jobban gyűlölnek minket, mint mi őket.

baum · http://reflektor.blog.hu 2012.03.23. 12:23:11

"Ne oktassatok ki senkit" - hehe

tpapa 2012.03.23. 12:27:57

Amíg mindenki jobban tudja, hogy mit gondol a másik, mit kellene tennie, hogyan kellene élnie a másiknak, nem jutunk sehova. Ezért én nem is mondom senkinek, hogy mit tegyen, csak elmegyek jó példát mutatni. ;o)

neeskens 2012.03.23. 12:36:31

Sokmindendben igaza van a szerzőknek. Ugyanakkor pontosan ugyanazt a végtelen önhittséget és kivagyiságot lehet kiolvasni a sorokból, ami a liberálisokat olyan ellenszenvessé tette.

"Nem vagytok kihívás. Egy hétméteres nílusi krokodil és néhány varangyos béka küzdelme hosszú távon akkor is unalmas, ha a békák marha nagyra felfújják magukat"

Pontosan ezt gondolták a gyurcsányisták meg a szadeszesek is. Csakhogy a politika olyan egy hét alatt el lehet bukni minden megnyert szituációt. Csak, hogy egy nagyon közeli példát hozzak, pontosan 20 éve úgy nézett ki, hogy a Fidesz 94-ben egyedül megnyeri a választásokat. Aztán ők épphogy bekerültek a parlamentbe, a leírt MSZP-nek meg a szadesszal meglett a kétharmad.

Szóval több szerénység és önmérséklet elkélne az ilyen nagy észosztás előtt.

Comels888 2012.03.23. 12:38:11

Azért nagyon szomorú ez az írás, mert jött egy új generáció a magyar közéletben, túl vagyunk a 90-es évek népi-urbánus mélypontjain, és most mégis szekértáborokra akarja felosztani a közéletről gondolkodókat. Őszintén mi értelme ennek?

Kinek lesz jobb, ha majd lehet gyűlölni azokat, akik a Szimplába járnak, mi meg járunk máshova ahol nem az az ,,oldal" képviseli önmagát? Ők meg majd azokra a helyekre nem teszik be a lábukat ahová ez az oldal jár?

Ha kimegyek az Erzsébet hídhoz, akkor a folytonosságot jelenítem meg Gyurcsánnyal? És ha Orbán Viktorra szavaztam, de bizonyos kérdésekben hatalmasat csalódtam, és azért megyek ki, hogy ezt kifejezzem? Muszáj megvetendő liberálisnak lennem, mert (ál)civilkedek?

És ha úgy gondolom, hogy ne durva politikai beleszólásokkal helyettesítsék a szakmai munkát a kulturális intézmények irányításakor? Nem azért mert, libsi rendezőt akarok látni, hanem mert valami ilyesmit diktálna a racionalitás?

És baj, ha zavar, hogy a tévében kollektív bűnösségéről beszélnek a cigányoknak? Ez már ultraliberalizmus? Vagy mi szeretjük, azt mikor más országokban kollektíve bűnösnek állítják be a magyarságot?

Arra szeretném megkapni a választ, hogy mennyire konstruktív ez az írás, mivel leszünk előrébb, ha keltünk egy kis gyűlöletet azok iránt, akikkel nem értünk egyet, és gyorsan húzunk is egy vonalat, ami mögött ők állnak a nyilvánvalóan rosszak, és az innenső oldalon mi, akik a jók.

Tudjuk, hogy megírhatnánk ugyanezt konzervatívban is, csak annak sem lenne semmi értelme, azon kívül, hogy még eggyel távolabb kerülni a társadalmi kiegyezéstől.

vizipipa 2012.03.23. 12:42:09

Jót kuncogtam, ez egy remek iromány.

Hogy ezt meg lehet írni másik oldalról is, meg harmadikról is? Persze! Nosza, rajta!

Szívesen kuncognék azokon is. Ha jók.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.23. 12:45:28

@Alfőmérnök:
akár.
vagy lehetne: egy magát tisztának gondoló korosztály elaljasodása, avagy a mandiner bukása

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2012.03.23. 12:46:05

Már csak azt nem értem, hogy miért akarja megmondani nekem egy belpesti fasz, hogy vidéki konzervatív-liberálisként mit tegyek-gondoljak...

A körúton túl is van élet, és nem csak Nógrádban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.23. 12:46:41

@Holger Hartland:
mondjuk ennyire laza és vicces kuncegábor is tud lenni, ez önmagában még nem egy nagy truváj :)

Asszem 2012.03.23. 12:49:23

Liberálisként vérzik a szívem azért, mert ezzel egyet kell értsek:
"Nem vagytok kihívás. Egy hétméteres nílusi krokodil és néhány varangyos béka küzdelme hosszú távon akkor is unalmas, ha a békák marha nagyra felfújják magukat. Sokkal izgalmasabb, ha két krokodil, vagy legalább egy krokodil és egy csomó piranha harcol egymással – ha van tét, és az erőviszonyok kiegyensúlyozottak, akkor az ember szívesebben választ magának egy oldalt, és követi figyelemmel a meccset."

Igen, ha mi ilyen bénák vagyunk, akkor 2014-ben 3/4-ed Fidesz lesz. És ez nem a Fidesz nagyságát bizonyítja, hanem a mi amatőrségünket.

Egyelőre nincs baloldal. Nincs magyar vállalható liberális párt. Nincs kihívás. Szomorú, de ez van.

marad a hit és a remény abban, hogy amint megjelenik egy értelmes, vállalható új párt, ami nemcsak a baloldali és liberális szavazókat, de a semleges tömegeket is mozgósítani tudja, akkor végre a fidesz sem lesz több annál a felfuvalkodott békánál, ami valójában.

eastern sugar 2012.03.23. 12:53:18

úristen, micsoda kibaszott szánalmas fröcsögés. nem mintha nem volna benne egy csomó teljesen jó és igaz dolog, de mennyire égő, hogy teljesen hiányzik belőle az önkritika, már az elején elmondja, hogy a liberalizmus és a baloldaliság /az is vicc, hogy ezeket együtt emlegetjük/ eleve hülyeség, ezután magát okosnak képzelő óvodás módjára ujjal mutogat a másikra úgy, hogy ezeknek a valóban kínos dolgoknak a jelentős részét az ő szeretve tisztelt pártja vezette be a magyar közéletbe, és tette szalonképessé, sőt mindennapossá. édes szép huszárom, de kurva nagy bajban volnál te a kis barátaiddal egyetemben, ha a fékekésellensúlyok satöbbi rendszert kiiktatnánk, mert úgyis csak egy csomó elkényeztetett belvárosi gyereknek fontos, sőt mi több, ki sem építették volna, mert minek, bezzeg afrikában éheznek. egyébként tényleg vannak vicces dolgok a cikkben, meg tök jó karikatúra lenne, nekem is vannak ismerőseim, akiknek ezt szívesen megmondanám, csak sajnos süt belőle a félművelt kocsmai bölcsek lenézése minden iránt, amit nem értenek, hogy teljesen tönkreteszi az egészet. és ha már az arányérzéknél tartunk, tényleg olyan rohadt nagy probléma ez a nyomorult dopeman meg egy-két egyéb hülye? ez egy olyan tényező, ami érdemben befolyásolja az elvbarátaitok uralmát? nagy ívben leszarhatnátok, ha nem unatkoznátok annyira. inkább ágálhatnátok a mindenre kiterjedő államosítás ellen, amit olyan emberek nyomatnak ezerrel, akiknek közben dől a szájából a mocskoskommunistázás, csak hogy mondjak valamit a hitelességről is.
@Carlos>: na ezt én is szeretném látni.

Pelso.. 2012.03.23. 12:55:52

"Tiltakozzatok az IMF-hitelek feltételei ellen........." ez a bekezdés, -mégis, kinek szól a cinizmusod?

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.23. 12:57:30

@Asszem:
ne búsuljon, kisebb táborokat kell majd építenünk maguknak

takács bálint (törölt) 2012.03.23. 13:00:47

addig örüljetek, amíg a baloldal a sajtószabadságért tüntet, és nem sztrájkol.

riglee 2012.03.23. 13:03:19

Kedves Szerzők!
Ez a kis szösszenet oly színvonalas, hogy akár a kurucinfóban is olvashattuk volna.
Mindenek előtt leszögezem, hogy a helyzet az, hogy nem vagyok sem politikus, sem holdudvar, sem haver, sem haver haverja, vagy annak a haverja. Vagyok ellenben egy Magyar választópolgár, egy a sok közül. Vállalkozó vagyok. Több ember munkaadója. Családom van, három gyerekem. Nem élek segíílyből nem vagyok se cigány, se zsidó, se meleg. Elvileg én vagyok a Fidesz kormány szíve csücske, és mégis azt érzem, többek között az ilyen undormány fröcsögések miatt, hogy megfulladok ebben az országban. Soha nem hittem volna, hogy egyszer azt fogom mondani a gimnazista, rendkívül okos és tehetséges lányomnak, hogy ne is gondolkozzon magyarországi egyetemben és ha lediplomázott, haza se jöjjön. Márpedig ezt mondtam és még azon is erősen elgondolkodtam, hogy jómagam is felszámolok mindent, ami ideköt és megyek vele családostól, hasonlóan több-százezer honfitársunkhoz, akai az elmúlt csaknem két évben tették ugyanezt.
Nem akarom az egész írást felboncolni, bár megérne egy misét, de néhány pont, csak úgy találomra, ami minimum elgondolkodtató.
"Ne árulkodjatok!" Hát ezt pont jobbról hallgatni, minimum pofátlanság. Elég szelektív memória kell ahhoz, hogy valaki ne emlékezzen OV csúfságos brüsszeli árulkodásaira, hogy akkor ne is beszéljünk arról, hogy mit tettek, amikor Kovács László EU biztosi kinevezéséről volt szó, mert az felért egy hazaárulással.
"Ne hisztériázzatok!" Ez is igen vicces. Vajon a jó Fidesz mit művelt nyolc éven keresztül? OV úgy viselkedett, mint a sértett kismalac, akinek elvették a makkját, és a saját hülyeségén kívül éppen a Fidesz fertelmes hisztije miatt bukott meg a két szoci kormány összes reformja, lévén, hogy mindennek, értsd szó szerint, mindennek keresztbe feküdtek. Pont miattuk tart most ott az ország, ahol.
"Hagyjátok abba a gyűlölködést!" No comment.
Ja, és majdnem elfelejtettem. A nácikkal nem kell ijesztgetni. A nácik itt vannak. Itt vannak a parlamentben, a közintézményekben, az utcákon. Terjednek mint a vírus, és ez a fasisztoid kormány asszisztál nekik.
Nem is folytatom, mert csak elönti az agyamat a lila köd. Végezetül csak annyit: olvasgassátok és vegyétek magatokra írásotok "Szerénység!" című bekezdését!

civilkontrol 2012.03.23. 13:05:53

@calam:
Napról napra szerethetőbbé váltok az ilyesmikkel, abba ne hagyjátok!

Soha, soha a kurva életbe nem fogtok eljutni oda, ahová szeretnétek ilyen mocsok patkány lelkülettel

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 13:06:34

Én nagyon kíváncsi lennék, hogy most kit értünk pontosan "liberális" párt alatt. Olvastam itt a kommentekben Szadeszezést, de ugye nekik már régen reszeltek.
Az első ponttal csak egyet tudok érteni, a többit egy közepesen értelmes, erősen sarkos szellemi faszverésnek tartom. Maradtam tisztelettel.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.23. 13:06:54

@takács bálint:
na, az durva lenne! a sok köcsög munkanélküli meg nyugger köcsög ha sztrájkba lépne, meg az ördögbotos, jamaikaiak. kész összeomlás, bazmeg.

civilkontrol 2012.03.23. 13:13:20

@riglee:
Milyen indittatásból posztolod az életrajzod, te "több ember munkaadója", te kis "Fidesz kormány szíve csücske"?

Becsődölt a csáládi szatócs, oszt most munkicát keresel? :o)))

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.23. 13:14:59

@jose maria padilla: Igen, de ő genyó, és nem szeretjük. Kínai Kálmán viszont szintén genyó ugyan, de szeretetreméltóan genyó, ezért szeretjük. Hadd legyek elfogult! :)

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2012.03.23. 13:18:41

@pefe: Nem sikerült megértened az olvasottakat, most akkor mi a faszho' kezdjünk a makogásoddal, he?

Kandeláber 2012.03.23. 13:19:47

@eastern sugar: Miért is hülyeség a "liberalizmust" és a baloldaliságot együtt emlegetni?
Vajon kik borultak össze a "Demokratikus Chartában" sértett dühükben néhány hónappal az első szabadon választott kormány megalakulása után?
Kik alakítottak együtt kormányt '94-ben, majd 2002-ben és 2006-ban?
Csak nem a MASZOP és az SZDSZ?
Persze, ha jól belegondolunk, az MSZP- legalábbis 2004-től , azaz a Gyurcsány-puccstól kezdve tényleg nem volt baloldali párt.
Több toleranciát!
Ja, hogy az csak akkor van nálatok, ha a ti véleményeteket szajkózza mindenki?
Hát ez egyéni szoc. probléma.

takács bálint (törölt) 2012.03.23. 13:20:01

@jose maria padilla:
van legalább egy réteg, akikkel nem kalkulálsz.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.23. 13:20:39

@Holger Hartland:
semmi baj, ha a hálószobán belül maradnak a vonzalmaikkal. csak ne vonulgassanak büszkén.

takács bálint (törölt) 2012.03.23. 13:22:08

@neeskens:
csupa szerencse, hogy kínai és trágár nem önhitt és kivagyi.

Lábszár Ervin 2012.03.23. 13:22:08

@Carlos>:
Hol írta, hogy a demokrácia HELYETT valami mást szeretnénk?

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 13:22:50

@riglee: Én nem gondolom, hogy a Fidesz bűne az elmútnyócév töketlensége, elkúrása, bénázása. A Fidesz meglovagolta a szánalmas kisebbségi kormány szánalmas bénaságát. Hozzáteszem, néhány dolog miatt kibaszott dühös vagyok rájuk, de politikusok, és mint ilyenek, nem tartozunk egy fajtába, ahogy a cikk is megmondhatja. Viszont. Az, hogy a Fidesz pontosan ugyanazt az elbaszott, átgondolatlan, ötletszerű politikát nyomja, mint a szocik (megspékelve egyéb gyönyörűségekkel), nem kétséges. Azt nem értem, egyesek miért nem látják be, ahelyett, hogy a Fideszt a "bezzeg a szocik, bezzeg az elmútnyócév" szólamokkal védik. Hozzáteszem, szintén nem értem azokat, akik a szocik bénaságát "Bezzeg a Fidesz még rosszabb..!" alapon legitimálják.

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 13:25:39

@Kandeláber: Az a helyzet, hogy alapvetően hibás interpretáció a baloldalt a szocikkal, a liberálisokat a szadesszel, a jobboldalt meg a Fidesszel azonosítani. (ugyanis a Fidesz nem igazán jobboldali politikát folytat és még sorolhatnám)

sisszi 2012.03.23. 13:26:24

szerintem fel kell pumpálni a mandiner olvasott ságát. erről van itt szó. a fidesz pártszékház pincéjéből már előbújva a régi használt fénymásolót már elfelejtve, bizony meg kell dolgozni azért a fránya pártszékházas macbook-ért.

Bloodscalp 2012.03.23. 13:28:19

:)

1. miértnem mondod a pofánkba hogy ez egy ilyen rendszer, járai is megmondta hogy 1500 millás korrupciós pénzel kell számolni, ennek ez a menete.
és egy ilyen rendszer nyilván megvédi magát-például így(?)-no persze a nagyobb falatott mindig a hatalmon levő kapja (az mellékes hogy így fejlődés vagy előrejutás nincs, vagy lassan).

2. kicsit unalmas ez az állandó ellenfél-analízis pocskondiázás-bár elemzésnek rövid és semmilyen- az eredmény a lényeg-ugyis seggfejek, hülyék és senkik...:) és milyen a jobboldalunk??? úgy teljesen?
értékeiben?személyek...stb...hát megértem hogy kerülöd a témát:) marad a lejáratás, az mindig hálásabb feladat...anyázni.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2012.03.23. 13:36:10

Tökéletes.
Szinte minden benne van, ami miatt az ember képtelen leválni a hibát hibára halmozó, sokszor töketlenkedő és gizdáskodó Fideszről.

Ezekre? Ugyan!

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.23. 13:38:08

@riglee: "Mindenek előtt leszögezem, hogy a helyzet az, hogy nem vagyok sem politikus, sem holdudvar, sem haver, sem haver haverja, vagy annak a haverj"

na látod, ezért nem érted Te ezt a fantasztikus blogbejegyzést. te nem élsz közpénzből mint a mandarinok, és így nem tudod átérezni a nap szintű rettegést, hogy egyszer csak már nem lesznek megrendelések a KIM-ből, a királyi tévéből, vagy hogy nem építheted tovább a kapcsolatot húzott szemű barátainkkal a keleti szélben.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 13:38:19

@calam: Csak így tovább, a végén kiderül, hogy betyárnak mégis csak igaza volt, és maga az egyik ávósházmester.

@Dr. Zerge: Itt a magyarázat: @Lavrentyij Pavlovics Berija:

@Holger Hartland: @jose maria padilla: Őrmester, maga most a szövetségeseit üti, nem lesz ennek jó vége.

Az ország eszét adó sok libi pedig nem veszi észre, hogy a cikk alapvetően a milláról és a többi (ál)civil baromkodásról szól, nem a libi szavazókról. Nehéz lesz a 9 millió mucsait europaizálni, ha az élcsapat is funkcionális analfabéta.

Carlos> · http://banana-daiquiri.blog.hu 2012.03.23. 13:42:21

@Lábszár Ervin:

Erről szól az egész magyarországi jobb - nem jobb diskurzus. Legfeljebb te még nem értetted meg.

Az európai értelemben vett demokratikus, konzervatív jobbközépnek Magyarországon nincs pártképviselete.

Orbán rendszere leépítette a demokratikus kereteket, megszüntette vagy kiüresítette a társadalmi kontroll intézményeket.

A szerző pedig ott csatlakozik ehhez, hogy szerinte "ab ovo hülyeség" az egyenlőség és szabadság ideájára épülő társadalmi modell (ez maga a demokrácia), "mivel az ember gyarló és tökéletlen, mondhatni egy tetű, ezért tökéletes világot nem tud létrehozni."

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.03.23. 13:43:57

@jose maria padilla: Pedig egy szimpátia-felvonulás "Jó poszt volt, Kálmán!", "Hahaha!" és ":)))" feliratú transzparensekkel olyasmi lenne, amit akár gyerekkel is megnézhet. Egyáltalán, miféle humort szeret maga?

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 13:45:04

@Carlos>: nevezzük ki a felsőbbrendűeket, akik irányítanak minket, tökéletleneket, végül is, nem egy új ötlet...
Csak az a kérdés, ki mondja meg, ki a kiválasztott kevés, és azok majd mitől tudnak jobb világot építeni (eddig is kiválóan ment, ugyibár:))

sisszi 2012.03.23. 14:05:15

az is lehet, hogy a mandiner az általa nagyban megélt "polgári underground" életformát kénytelen bizony a kemény és egyáltalán nem szexi etablishment promóciós irodai munkára felcserélni. ezért ez az érthetetlen érzelmi kitörés. nem irigyellek benneteket. kemény lehet bizony :)))

Atisz 2012.03.23. 14:11:11

@eastern sugar: Ezek szerint ha jól értem magadra ismertél.
Mondjuk leírhattad volna rövidebben is, de tény, hogy a mai világban az van előnyben, aki a semmiről is sokat tud beszélni.

Atisz 2012.03.23. 14:13:46

@Vhailor: Na igen, a gazdaságpolitika egészen más politika. E tekintetben felcserélhetnénk akár az MSZP és a Fidesz bal és jobboldaliságát.

Kandeláber 2012.03.23. 14:23:17

@Rajzfilmszemű: Akkor valamennyien hibásan határozták meg önmagukat.
Az SZDSZ ugyanis liberálisnak, az MSZP baloldalinak, a FIDESZ pedig jobboldalinak vallotta magát.
Persze, itt jönnek elő a bibik.
A "liberálisok" érdekes módon cenzúrát követeltek ("gyűlöletbeszéd), az MSZP konzervatív gazdaságpolitikát szeretett volna folytatni, a FIDESZ pedig, amely ugye régebben "liberális" is volt, baloldali retorikával nyerte meg a választásokat.
Ebben az országban nem érvényesek a szabályok.

Barbarossa 2012.03.23. 14:33:18

"az ember gyarló és tökéletlen, mondhatni egy tetű"
Gondolom, a szerzők önmagukból indultak ki, meg azokból a szellemi mozgássérültekből, akik "lájkolják" meg lelkesen támogatják debilis irományát

Pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2012.03.23. 14:34:02

sztem ez poszt le lesz szedetve gyűlöletbeszédre való hivatkozással... :oP

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 14:34:50

@Kandeláber: Az MSZP gazdaságpoltikája azért nem volt konzervatív, de az mindenképpen igaz, hogy baloldalinak sem nevezhető.

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 14:38:05

@Kandeláber: Azért hozzátenném, hogy a "gyűlöletbeszéd" és az uszítás elfogadása NEM a liberalizmus része. Igen, valóban van nálunk egy érdekes stíluskeveredés, pl. vicces, amikor egy elméletileg antikommunista párt államosítgat, meg nagytőkésezik. Szerintem a szerepzavar oka sokszor az, hogy egy-egy pártnak sokszor nincs kiforrott politikai irányultsága, hanem olyan szerepet ölt magára, ami éppen piacképes. Ezért láthattuk Orbánt az elmúlt pár hónapban "szabadságharcosként" (ölég röhejes szerep volt, de ugye egy csomóan ennek tapsolnak) és megalkuvó reálpolitikusként is. Mint ahogyan láthattuk őt már liberálisként és keresztény-konzervatívként is, ezért változnak a kedves barátaim polgárokra, magyarokra, meg később "emberekre". A polgárok, amit annyira szerettek ugye 10 éve, már egyszer sem hagyja el a szájukat. Nem is véletlen, hiszen a legnagyobb oldalbarúgások ezt a réteget sem kímélték.

Kandeláber 2012.03.23. 14:38:58

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Persze, a 2004 utáni koalíciós kormányokban leginkább az SZDSZ formálta a gazdaságpolitikát, lásd Kóka.

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 14:39:57

Még azt gyorsan hozzátenném, hogy most még baloldalinak is bajos lenne a Fidesz politikáját nevezni (ld. szociális kiadások visszavágása), úgyhogy én már régen nem találom ezt a dolgot a térképen. Hozzátenném, hogy nekem alapvetően inkább a jobboldali gazdaságpolitika szimpatikus, de ilyet az országban senki sem képvisel. Örülnék egy jobboldali liberális pártnak.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 14:54:03

@Kandeláber: Igen, de amit Kóka művelt az sem konzerv gazdpol. Ott nincs két kézzel osztogatott segély, és nem állami csecsen gazdagra hízott nímandok osztják az észt.

VI. Béla 2012.03.23. 14:58:59

@calam:

Nem csodálom, hogy maga nem bír a tükörbe nézni.

VI. Béla 2012.03.23. 15:02:05

@Talon:

Na, maga sem értett meg semmit a cikkből.

Steve 2012.03.23. 15:09:13

@civilkontrol: Inkább próbálj meg vitatkozni. Ha tudsz.

eastern sugar 2012.03.23. 15:16:13

@Atisz: tudom, hogy ez jól hangzik, de sajnos, nem így van. nem tartom magam liberálisnak /baloldalinak igen, tudom hogy ciki de ez van/ és nehezen ismertem volna magamra ebben, nem szoktam náciveszély-hisztériát kelteni stb. viszont én magam is rengeteget szoktam röhögni a cikkben leírt típusú ismerőseimen, ezért is mondtam, hogy _van benne sok jó dolog_. borzasztóan nem tetszett viszont ez a kioktató, ki-ha-én nem hangnem, ahogy a tisztelt cikkíró megvádol egy csoport teljesen jelentéktelen figurát úgy, hogy közben nagyvonalúan elfeledkezik a saját párttársai által nyomatott teljesen hasonló, sőt helyenként sokkal durvább viselkedésről ellenzékben. és ez így együtt szerintem több mint égő.

teknős 2012.03.23. 15:17:39

@neeskens: Igen? Te melyik országban éltél akkor? Az én környezetemben mindenki tudta, már 1993 szeptemberében, de előtte is, hogy a komcsik nagy fölénnyel nyernek 1994-ben. Aki azt állítja, hogy úgy nézett ki valaha is, hogy a Fidesz 1994-ben egyedül alakíthat kormányt, valószínűleg bilin ült akkor és beveszi a liberális és/vagy kommunista média hencegését erről a fideszes királycsinálásról.

civilkontrol 2012.03.23. 15:19:18

@Steve:
Mivel? A kurcos nácifászisztás öklendezéssel?
Minek?

VI. Béla 2012.03.23. 15:22:59

@eastern sugar:

"ahogy a tisztelt cikkíró megvádol egy csoport teljesen jelentéktelen figurát úgy, hogy közben nagyvonalúan elfeledkezik a saját párttársai által nyomatott teljesen hasonló, sőt helyenként sokkal durvább viselkedésről ellenzékben"

Még a médiatörvény szerint sem kell, hogy kiegyensúlyozott legyen a Mandiner.

+

"Természetesen meg kell jegyeznünk: az, hogy ti hülyeségekben hisztek, semmiféle felmentést nem ad bármely magát jobboldalinak, konzervatívnak, kereszténynek, nemzetinek, polgárinak stb. nevező kormány – így a jelenlegi Orbán-kormány – egyetlen köcsögségére vagy bűnére sem. Az alább leírtak sem.

De mi most nem a fentiek miatt írunk nektek, hanem azért, mert unatkozunk. Pontosabban nem unatkozunk, elfoglaljuk magunkat egy csomó szép és hasznos dologgal, de azt a nem túl sok időt, amit közéletre fordítunk, kezdjük nagyon unni – ugyanis amit ti műveltek, annak nincs tétje. Nem vagytok kihívás. "

teknős 2012.03.23. 15:24:00

@immortalis: Minden falunak megvolt és megvan a maga bolondja. Régen a falu ellátta, etette- itatta és gondoskodott róla. Napjainkban az eszdéeszre szavaz, mert azt hiszi, attól látszik okosnak. Ezek szerint egy vagy közülük?

neeskens 2012.03.23. 15:25:58

@teknős: Látom sikerült megérteni a mondandóm lényegét.

Te ez a típus vagy?

subba.blog.hu/2007/06/18/a_hazaszeretet_roham

eastern sugar 2012.03.23. 15:28:16

@VI. Béla: persze hogy nem kell. de attól még kínos, és egy árnyalatlan, primitív hülyének tünteti fel a szerzőt, aki pedig tudtommal nem az, de persze ezért jól fizetnek.
@teknős: nézd, én nem akarok beleszólni, de miféle szdsz?

teknős 2012.03.23. 15:29:07

@Carlos>: El kell ismerni, ebben azért van valami. A társadalmi szolidaritás hiánya éppen úgy zsákutcába fogja terelni a társadalmakat, ahogyan ez a XIX. század második felében történt.

De abban tévedsz, hogy a jobboldal megismétli a hibáit. Bár nem szeretem a KDNP-t, egyedül ők rendelkeznek valamiféle tervvel a jövőre vonatkozóan...

neeskens 2012.03.23. 15:36:54

Csak, hogy megértsd: arra próbáltam utalni, hogy most lehet a magas lóról beszélni ezzel a rém gyenge ballib ellenzékkel, de hamar meglehet ennek a böjtje.

Csak a politika világában iszonyatos sebességgel változhatnak meg a dolgok nagyon rövid idő alatt. Hogy egy másik példával is megvilágítsam: egy prominens fideszes politikustól hallottam, hogy 88 végén, de még 89 legelején sem gondolták volna a legmerészebb álmaikban sem, hogy Magyarországon néhány éven belül szabad választások lesznek. Így már sikerül dekódolni?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.23. 15:37:39

@teknős: bár kétlem, hogy képes lenne felfogni épp ésszel, de nemcsak olyan ostoba fideszmajmok laknak ám vidéken, mint te :)

a KIM-blog szerzői is ugyanolyan gyűlölködő, ballibsiző ner-droidok mint kegyed, a büszke falusi.
szóval ez az általatok erőltetett árokásás a vidék-főváros tengelyen csak egy újabb aljasság, egy újabb nemzetellenes cselekedet. bár ezt már megszoktuk a tőletek.

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 15:38:22

@neeskens: Különösen, hogy a ballibeket egy nagy, földalatti nemzetközi összeesküvés is pénzeli, és a kezükben van az egész média!

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 15:40:15

Kiváló paródia egyes (nem is kevés) öntelt Fidesz-közeli megmondóemberek stílusáról és tartalmatlan, gyűlölettől fröcsögő szánalmas sztereotípiáiról.

Már a cím is remek érzékkel űz gúnyt a kormánypárti publicisták által széles körben osztott ostobaságból, hogy "baloldali" meg "liberális", azt tkp. mindegy, a lényeg, hogy "nem fideszes".

Ami szintén külön tetszik, hogy a szerző -- nyilván gondos munkával -- úgy szőtte pontokba a paródia tárgyává tett toposzokat, hogy elsőre feltűnjön a sajátjainak is: csupa olyan dolgot "állított pellengérre" (persze közben a szokásos, érvek nélküli címkézést remekül kifigurázva), ami pontról-pontra, tételesen is párhuzamba állítóható a Fidesz és környéke tevékenységével.

Bár ezen ponton talán lehetett volna kicsit gondosabb: ha nem lennének ennyire szájbarágósan magától értetődőek a párhuzamok (pl. "8. Ne árulkodjatok"), az talán inkább emelné a paródia értékét. De ne legyünk telhetetlenek.

Le a kalappal, ennyire önkritikus írást még nem olvastam a Mandineren.
Talán megbocsátható, de ki sem néztem ebből a Tróger Kálmánból, hogy ilyet is tud.

Csak aztán nehogy megsértődjenek a rezsimszolga kollégák, akik talán csak értik a tréfát, de nem biztos, hogy szeretik.
Nem lehet ugyanis figyelmen kívül hagyni, hogy sokuknál komoly meghasonlást okozott az elmúlt két év kormányzati teljesítménye és sajnos sokan közülük ezt nem viselik olyan jól, mint Kálmi.

neeskens 2012.03.23. 15:43:59

@Robinzon Kurzor: olyan biztos vagy benne, hogy stílusparódia?

Annak tényleg nem rossz...

wynarsky1 2012.03.23. 16:06:07

"az aktív választópolgárok " több mint a fele azért erős csúsztatás... szerintem az is aktív, aki szavazna, de ebben a szarkupacban nem hajlandó összekenni magát (fehér kocka) ezért pl. érvénytelenül szavaz, vagy hasonló módon fejezi ki nemtetszését.
A választani hajlandó hatvanvalahány százalék több mint a fele
Ne árulkodjanak külföldön??? Rövid az emlékezete "konzervatív " barátainknak.
A cikk amúgy hemzseg a féligazságoktól, viszont ügyes munka szakmailag:)
csak semmi köze a liberálisokhoz, konzervatívokhoz. Fideszesek - nem fideszesek, ebből áll a világ a szerző szerint.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 16:18:30

Gergő, a cigányok ellen elkövetett sorozat gyilkosságok, és a jobbik megerősödése a néha már második egyes közvélemény-kutatóknál, az nem a széljobb erősödése? vagy a hat halott, az smafu, róluk nem kell tudomást venni?

jan 2012.03.23. 16:31:11

@calam: A cigányok ellen elkövetett sorozatgyilkosságok 4-5 kattant ember művei voltak, ebből társadalmi szintű következtetéseket levonni sarlatánság. Magyarországon létezik erős cigányellenes előítéletesség, de a cigányok elleni fizikai aggresszió egyáltalán nem jellemző.

Pelso.. 2012.03.23. 16:31:53

@teknős: Miféle terve van a parazita társaságnak? Lökd ide, had reménykedjünk.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 16:35:07

@jan: nyilván ezért nemzeti tragédia a hasonló eset Németországban, Franciaországban, vagy ezért csökkent a széljobb pártok támogatása az oslói merénylet, vagy a döner-gyilkosságok után.
Tudod, ezt a társadalmi környezet is tette lehetővé. Kár csak azokra az emberekre kenni, nem beszélve a Magyar Gárda akcióiról, ami bizony szintén.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 16:40:01

@calam:

1) A cigányok ellen elkövetett gyilkosságok mennyiben széljobb (bármit is jelentsen (is) az) gyökerűek? Annyit tudhatunk a dologról, hogy az elkövetők között kettőnek titkosszolgálati érintettsége köztudott (mivel nyilvánosságra hozott tény) és, hogy a K. testvérek --- saját bevallásuk szerint --- zsidó származásúak és antirasszista meggyőződésűek...

2) A Jobbik megerősödése mennyiben bizonyítja a széljobb (bármit is jelentsen (is) az) megerősödését? Ha minden széljobb, ami nem szélsőségesen ultraliberális/balliberális, akkor talán. Ha egy országban a közvéleménykutatások azt mutatják, hogy a lakosság közel 20%-a egy magát nemzeti radikálisként meghatározó pártot támogatna egy (feltételezett!) választásokon, akkor alakosság legalább 20%-a széljobbos (bármit is jelentsen (is) az)?

ü
bbjnick

pol.lux. 2012.03.23. 16:40:48

Hiánypótló írás, végre valaki szintetizálta a liberalizmussal kapcsolatos nézeteket. Mert ám ezek a kocsmában két hányás között is bátran megállják a helyüket. Nem kell foglalkozni semmiféle eszmetörténettel. Nem érdekes, mi volt a liberalizmus szerepe a 19. században, és mondjuk mi a magyar rendszerváltáskor. Azzal sem, hogy mit jelent ma a neoliberalizmus és mit a libertarianizmus.
A millásokról ne is beszéljünk...
Az Orbán-kormány burkei hagyományairól mikor lesz poszt?

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 16:45:43

@neeskens:

A másik lehetőség az volna, hogy a levet eresztő adjunktus úr pont személyiség fejlődése megrekedt kb. a popperek kontra csövesek szintjén és pont olyan agyatlan troll, mint amilyennek azokat láttatja, akikhez ezt a kis szösszenetet intézi.

Szóval én inkább a paródiában reménykedem.

Calwer 2012.03.23. 16:49:07

Kifejezetten élvezetes cikk volt. Nem jó cikk, sőt meglehetősen buta cikk, de talán épp ezért élvezetes: egyfelől csak úgy adja a magas labdákat, másfelől pedig nagyon jól bemutatja, hogy a jobboldal egy része hogyan gondolkozik a balról, illetve általában véve: hogyan gondolkozik. Maradjunk annyiban, hogy szerintem legalábbis furán. De legalább most már tudjuk, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki jó jobboldali legyen: lássa és értse világosan, hogy mi a baj ezzel a cikkel.

Csak néhány pontra, egyszerűen muszáj.

"Hagyjátok abba az (ál)civil faszkodást!"
Akkor jöjjön a ziccer: ez a Bayer Zsoltinak és a Békemenetnek szól? Vagy Fritz Tamásnak? Vagy annak a Schmitt Pálnak, aki 2002-ben a civilek jelöltjeként indult Budapesten? Esetleg a polgári köröknek?
Na de segítek: ma nincs baloldalon olyan párt, amelyik úgy igazán vállalható lenne. Egyébként jobboldalon sincs, de ez már legyen a ti problémátok. Ha pedig egy baloldali azt akarja, hogy legyen, akkor arra megy, amerre lehet. Most erre lehet. Egy új párthoz pénz, paripa, s fegyver kell. Talán majd az is meglesz. De remélem nem az a bajotok, hogy a ballibek nem állnak be tömegesen se a komcsik, se a Gyúúúrcsány, se a hippik mögé. Mert akkor meg ugye (sapka, nyuszika) az lenne a baj. Egyébként itt a lényeggel persze egyet lehet érteni: a politikához politikusok, és politikai pártok kellenek. Ne féljetek, előbb-utóbb az is meglesz. Ezt a dolgot ránk bízhatjátok.

"Legyetek liberálisok: fogadjátok el mások véleményét."
Az nem baj, ha nem értitek a liberalizmust, nem a ti dolgotok, de ha már így áll a dolog, akkor talán nem kellene megpróbálni épp a liberálisokat kioktatni a dologról. Ti se szoktátok szeretni, ha a ballibek akarják megmondani, hogy milyen a tisztességes konzervativizmus. Kérdezzétek Sólyom Lászlót, hátha rájöttök. Több szerénységet, csak hogy utaljak az ötödik pontra. Szóval a liberális az nem attól liberális, hogy minden véleményt elfogad. A dolog az úgy áll, hogy te cigányozhatsz, mi meg ezért lenácizhatunk téged. Ha nem szereted, hogy lenáciznak, akkor ne cigányozz. És ne lepődj meg, ha nem fogunk neked fórumot biztosítani arra, hogy cigányozz (sőt). Ez legyen a te dolgod, ha már. Jogod lesz hozzá, ne aggódj.

"Fogadjátok el, hogy a nép, az istenadta nép egyelőre nem osztott nektek lapot!"
Na már megint egy félelmetes ziccer. Szóval ne követeljük a szavazatok újraszámolását, ha kikapunk? Ne zárjunk le hidakat és ne verjük szét a belvárost dühünkben? Vagy ne mondjunk olyanokat, hogy a haza nem lehet ellenzékben? Vagy mire gondoltok?

"Amióta az eszünket tudjuk, nap mint nap azt halljuk, hogy jön föl a szélsőjobb – de valahogy még mindig nem ért fel."
Azért ez külön bájos, miközben épp az elmúlt években izmosodott meg egy olyan párt, amelyik a politikája sarokkövének választotta a cigányozást, nem mellesleg pedig egyenruhában masírozó bohócokból gárdát szervez (hiába, kell egy Turn- und Sportabteilung). Ha ez nem a szélsőjobb, akkor tessék mondani, mi volna az? Vagy attól kell hanyatt esni, hogy Vona Gábor tudja, hogy mit nem szabad mondania ahhoz, hogy ne oszlassák fel a pártját?

"Ne mondjátok, hogy a köztársaság halott, miközben köztársaságban élünk, akár hiszitek akár nem, még az új alkotmány szerint is"
Elárulok nektek egy titkot: egy ország nem attól köztársaság, hogy ezt odabiggyesztjük valahova az alaptörvénynek hívott alkotmányba. A köztársaságnak van egy intézményrendszere, és épp ez az az intézményrendszer, amely ugyan még áll, ez igaz, de semmi egyéb, mint üres dísz: tökéletesen ki lett üresítve. A független intézmények élén pártkatonák, az AB kiherélve, az ellenzéki és állampolgári jogosítványok megvágva. Ma a végrehajtó hatalom korlátja nem a törvény, hanem csak és kizárólag egy Orbán Viktor nevezetű úriember józan belátása. Sólyom László mondja azt, hogy "nem alkotmányos a rendszer". Nem Gyurcsány, Sólyom! Mi kell még, gyerekek, hogy észbe kapjatok?

"Még a médiatörvényt is békén hagyhatnátok, ha már eddig egy kurva szó sem igazolódott be abból, amivel másfél éve ijesztgettetek vele kapcsolatban"
És ehhez pont a mi "hisztink" kellett, meg az, hogy ez a hiszti elhallott Európa nyugati feléig is. És persze jól jött az is, hogy az AB-nek azért szerencsére még nem vették el minden jogosítványát, bár az EU nélkül persze ez se érne semmit (remélem emlékeztek még a 98%-os különadó gyönyörű történetére).

Ja, hogy ne árulkodjunk, mint ahogy Orbán tette korábban? Hát mit csináljunk, gyerekek, meséljetek! Ma Magyarországon a kormány minden olyan lehetőséget megszüntetett vagy szűkített, amelyen keresztül a végrehajtó hatalmat korlátozni vagy befolyásolni lehet. Nem lehet az AB-hez fordulni. Adóügyben egyáltalán nem, de más ügyben is szinte lehetetlen. Az új szabályok alapján rohadt nehéz népszavazást kezdeményezni, pláne sikerre vinni. A ellenzék parlamenti jogosítványai szintúgy megvágva. Mint írtam korábban: Orbán Viktor józan belátásán múlik minden. Az egyetlen szerencsénk, hogy gazdaságilag függ az ország a külföldtől. Ha ránk nem hallgat Orbán, hát hátha hallgat Barroso-ra. Ez maradt nekünk, barátaim. Nem a mi hibánk, magatoknak köszönhetitek, ezt is.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 16:49:37

@bbjnick: jó, bocs, nem tartok neked kurzust.
1. egyáltalán nincs szó antirasszista elkötelezettségről, és az, hogy te valakit zsidónak képzelsz, attól még miért is ne lehetne rasszista a cigányokkal szemben?
2. én nem a szavazókról, hanem a pártról beszéltem. tudom, ez a distinkció komoly gondot fog okozni, de próbáld megérteni.
de ha nem érted, keress rá mondjuk a PC: DEREX-indexére.

kandreas 2012.03.23. 17:00:02

@calam: igy van, a franciak huszezren tiltakoznak a toulousei merenylo ellen, magyarorszagon nema csend
ez egy gyilkos tarsadalom, mondjuk ki
szegyen ez a post

Cseresznyéskert 2012.03.23. 17:02:52

Ez a cikk nagyon ott van:)))))))

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 17:12:48

"és csak ti ültetek már repülőn! "

Mondjuk amikor repülőn ülök, azt az esetek többségében én vezetem.

De cserébe megengedem neked, Kálmi, hogy a te apukád meg kamionos.
Csak hogy ne sírjon már annyira a szád.

hill billy 2012.03.23. 17:19:10

@kandreas: ugyan! Sok ezren tiltakoztak a 2010 október 23-i terror miatt.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 17:21:42

@Robinzon Kurzor:

Csak szólok! Ahányat eddig idepottyantottál ebbe a kommentsorba, az mind vécészagú, ótvar személyeskedés volt! Acélos érveléstechnika!:-)

ü
bbjnick

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 17:28:19

@bbjnick:

Látom, nagyon szeretnéd, hogy itt is foglalkozzak veled, de azt ki kell érdemelni.

Ez még harmatgyenge provokáció volt, gyerünk, tudsz te ennél nagyobb tahó is lenni.

homoródkarácsonyfalváért 2012.03.23. 17:28:28

Hát igen. történelmi időket élünk. Mitoszok omlanak össze, olyanok, mint hogy a szocik értenek a gazdasághoz, a liberálisok a nyugatot képviselik Mucsán, és így tovább.
Ez a legjobb poszt, amit az utóbbi időben olvastam: mivel az utolsó nem hajlandó lekapcsolni a villanyt, ezért ezt most KKés TT csendben megteszi, majd nem is olyan csendben rájuk bassza az ajtót. Helyettem is!
Kálmán és Tóni, respect!

Google 2012.03.23. 17:29:42

Klassz cikk.
KKTT el is mondja, az ember tetű, bármilyen oldali is legyen.
Na most, ha történetesen elfogyott az akármilyen színű nyalókája, és csak a botocska maradt meg belőle, hajlamosabb a szomorúságra. De még ez sem jogosítja fel arra, hogy a többieket lenarancsseggnyalózza, így-úgy lesajnálja -így próbálva feledni és feledtetni, hogy ilyen ez a váltógazdaság nevű izé.
De: menthetetlenül egymásra vagyunk utalva. Éppen ezért tegyük kellemesebbé ezt az együttlétet!

homoródkarácsonyfalváért 2012.03.23. 17:30:35

@Cseresznyéskert: Bizony nagyon jó! Miután pedig KK és TT tökéletesen rájuk vágta az ajtót, a magunk dolgával kell foglalkoznunk. Azok meg legyenek el a rózsaszín szobájukban!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 17:36:30

@calam:

"1. egyáltalán nincs szó antirasszista elkötelezettségről, és az, hogy te valakit zsidónak képzelsz, attól még miért is ne lehetne rasszista a cigányokkal szemben?
2. én nem a szavazókról, hanem a pártról beszéltem. tudom, ez a distinkció komoly gondot fog okozni, de próbáld megérteni.
de ha nem érted, keress rá mondjuk a PC: DEREX-indexére." --- írod.

1) Te úgy tudod, hogy zsidónak vallják magukat, de nem antirasszista elkötelezettségűek?

2) Ha a pártról beszéltél, akkor ez mi?

"Tudod, ezt a társadalmi környezet is tette lehetővé. Kár csak azokra az emberekre kenni, nem beszélve a Magyar Gárda akcióiról, ami bizony szintén."

3) A DEREX-index juttatta eszembe --- nem tud rólatok és a hivatkozásaitokról nem ez eszembe jutni!:-)

www.youtube.com/watch?v=W0aTXPqm44w

0:45-től

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 17:39:16

@Robinzon Kurzor:

"tudsz te ennél nagyobb tahó is lenni." --- írod.

No, most akkor én fosom tele fingszagú személyeskedésekkel ezt a kommnetsort vagy te?:-)

ü
bbjnick

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 17:44:47

@bbjnick: nem tudok róla, hogy annak vallanák. keress csak rá a derexre, babám.

VI. Béla 2012.03.23. 17:47:03

@kandreas:

Felhívnám a figyelmét, hogy Franciaországban merényelt a merénylő, ezért ott tiltakoznak ellene. Ha megnézi a facebook ekkauntját, ott látható, hogy itthon is emlékeznek az áldozatokra. Persze ha millitáns iszlamisták az ismerősei, akkor ne csodálkozzon, hogy nem lát ilyet.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 17:55:46

@calam:

"nem tudok róla, hogy annak vallanák." --- írod..

Hát, ha összefutsz velük, kérdezd meg tőlük...

"keress csak rá a derexre, babám." --- írod.

Tudom mi a derex, ***, veled ellentétben én nem nyilatkozok olyasmiről, amiről fogalmam sincs!

ü
bbjnick

tgz 2012.03.23. 17:58:04

Ez a cikk semmit nem mond, csak egy ostoba fröcsögés. Az írónak - és, mentségére, a magyar társadalom többségének (beleértve a liberálisok jelentős részét is) - a leghalványabb fogalma sincs arról, mit jelent liberálisnak, vagy épp konzervatívnak lenni. Azonosítják az egyik fogalmat a fidesszel, a másikat az lmp-vel, mszp-vel.

Az senkit nem tesz liberálissá, hogy nem szereti Orbánt, ahogy attól se lesz valaki konzervatív, hogy szereti. Sajnos ebben az országban egyáltalán nincs meg a nyitottság a párbeszédre. Ha nagy ritkán vitatkozás van, az embereknek akkor is csak töredéke próbál önállóan véleményt formálni a kérdésekről, a többség kizárólag a számára kedves oldal demagóg érveit szívja magába, hogy aztán a fülét befogva óbégathassa vissza, mikor a másik oldal próbál beszélni. Szó sincs itt liberalizmusról vagy konzervativizmusról. Itt egy dolog akkor jó, ha A mondja és nem B. Még akkor is, ha két évvel azelőtt B mondta (akkor persze baromság volt).

Ez a nyomorult állapot eredményezheti azt a marha visszás helyzetet, hogy valaki képes és kimegy bazinagy kokárdával hazafiasan lengetni a zászlót március 15-én, ünnepelni a nagyszerű 48-as forradalmárokat, majd hazamenni és leírni, hogy a liberalizmus egy ördögtől való értelmetlen hülyeség. Azok a forradalmárok biztos konzervatívok voltak. Szánalmas.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.03.23. 18:15:46

Ez a poszt nem annyira a baloldaliakról és a liberálisokról, esetleg a Milláról meg a többiről szól, mint KK&TT komplexusairól. Aki a Fidesz pártállamának ribancaként tanácsot ad a baloldaliaknak és a liberálisoknak, hogy kell jó baloldalinak és jó liberálisnak lenni, az ne csodálkozzon, ha kéretlen szexuális és életvezetési tanácsokat kap cserébe. :)

Mindazonáltal ez a poszt méla hajnali fing ahhoz a gyűlöletorkánhoz képest, amivel Bajnai színre lépésekor kell majd előállnia a rezsim civil barátainak. Én már arra gyűjtöm a sávszélességet.

És még egy apróság a végére. Én a magam részéről nem szeretnék olyan baloldali, liberális, ufóhívő, vegetáriánus vagy bármi más lenne, aki KK&TT kedvel. Inkább gyűlöljön. Az se kerül pénzbe és sokkal szórakoztatóbb.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 18:18:16

@bbjnick: hehe, eddig egy kommented nem volt, amiben ne ezt tetted volna:D

riglee 2012.03.23. 18:20:35

@civilkontrol: Ennyit sikerült megértened kiscsillag? De édes!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 18:29:51

@calam:

Visszamegyünk az oviba? Most jön majd azzal, hogy ha nem húzgálod a hajam, akkor megmutatom a puncimat?

ü
bbjnick

Kurtánfurcsán 2012.03.23. 18:30:47

Egyszerűen hibátlan lenyomat!

Bravó!

Kandeláber 2012.03.23. 18:37:16

@jan: "cigányok elleni fizikai agresszió nem jellemző".
A fordítottja annál gyakoribb - megspékelve némi anyagi érdekeltséggel is.
Magyarul rablásnak hívják.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 18:41:30

@Kettes:

Akkor turbózhatja magát, @Ketteske, kondicionálhatja magát a permanens sértettségre-fröcsögésre-gyűlölködésre, mert hogy ebben az országban liberális kormányzás az elkövetkező 10-20 évben nem lesz, az k*rvafix! Előbb szavaznak be a genetikusan alattvaló magyarok a hatalomba egy bolhás, vak macskakölyköt, mint egy liberális pártot.

ü
bbjnick

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2012.03.23. 18:46:32

@Kettes: látod kettes, bbjnick már be is szállt a versenybe, bár még csak modoros, de nem elég bunkó.

trasamund 2012.03.23. 18:47:49

@eastern sugar:

Azért valljuk be olyan nincs, hogy patikamérlegezünk állandóan, ha egyet erre, akkor azonnyomban kell egyet arra is, mert másképp az úgy nem polcor. Olyan ez mint lerobbant londoni szállodában a kétoldali C/H csap: hogy meg ne égesd a kezed állandóan a hideg-meleg közt rázod??Ez ovis korreográfia lenne, a jólművelt és kurvasznob értelmiségi 1. lecke.
Meg azt is el tudom képzelni, már csak magamról is, hogy unok vmit már nagyon, és akkor csakúgy fülbesúgom. Felesleges folyton lábjegyzetelni és nade ottisozni. Ez erről szólt. Külön műfaj. Egyébként kitűnő tartalommal.

mehr luft 2012.03.23. 18:59:19

aham, szóval létezik magát komolyan vevő ember, aki az 'internetről' 'letöltött' 'vicces' képekkel illusztrálja a mondanivalóját.

de az ilyen mégis mit vár az élettől? áh, hagyjuk is...

ayatollah 2012.03.23. 19:08:32

Az idealizmus persze nagy-nagy faszság, akármilyen ideológiával társuljon is, és az "ember egy tetű" megállapítással nem lehet eléggé egyetérteni, a cikk mégis egy hulladék, mert kiemel pár példát a sok közül, mintha csak liberálisok és baloldaliak (és környezettudatosok) között léteznének idealisták, sőt úgy tesz mintha ez mind idealista lenne. Totális baromság vagy hazugság. Az embernek lehet akármilyen világnézete, nem szükségszerű, hogy idealista vagy fanatikus (ami még nagyobb baj) legyen.

Ritka eset, hogy az alapállítás hamis vagy manipulatív, viszont az azt alátámasztani szándékozó érvrendszer az meg helyes (itt ez az eset). De aki nem nagyon hülye és korlátolt, az átlát a turpisságon.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.03.23. 19:11:46

@bbjnick: Nem baj, csak ne Orbánnak hívják. :))

Snoopyka 2012.03.23. 19:26:07

Remek írás. Gratula az elkövetőenk!

Alamio 2012.03.23. 19:27:08

@Kettes: Én amióta az eszemet tudom azt hallgatom a mindenkori MSZP-s, SZDSZ-es, Jobbikos, Millás, stb. ismerőseimtől, fórumitáktól és politikusoktól, hogy hogyan lehetnék européer jobboldali, mert most nem vagyok az.

Szóval ezt a kioktatást nem a fenti szerző kezdte (viszont zavar hogy folytatta), hanem olyanok, akikről a poszt szól. Elhiszem hogy irritál ez, engem is zavar a túloldalról. Talán befejezhetné mindenki.

És a gyűlöletorkánt lehet hogy Bajnai megkapja majd (nem csodálkoznék rajta) de 14 éve ömlik a másik oldalról Orbánra. Hatás-ellenhatás.

rexter 2012.03.23. 19:31:16

nevetségesek az írást fikázó kommentek :) kőkeményen az arcukba lett tolva az igazság, de egyáltalán nem értik az egészet. hát ez van, engem mondjuk nem érdekel :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.03.23. 19:42:16

@Alamio: Arról alig kapott a jobboldal kioktatás, hogyan legyen jó jobboldali. Arról már inkább, hogyan legyen jó liberális, demokrata, toleráns stb. A magyar ballib nemigen kérte számon a magyar jobboldalon a jobboldali értékeket. Nem mintha ez bármit is számítana.

mehr luft 2012.03.23. 19:56:31

hát ezzel az írással jól bele lett nyomva a magamfajta nyomorult libbancsok orra a saját fekáliájukba
:-((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 20:08:44

@Alamio: Az európai értelemben vett jobboldaliságról pofázó jobbikos ismerős biztos egy komcsi beszivárgó ügynök volt.

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 20:15:52

@bbjnick: "No, most akkor én fosom tele fingszagú személyeskedésekkel ezt a kommnetsort vagy te?:-)"

Én a posztról írtam, te rólam ... ezzel próbálsz provokálni.

Fosszagú fing vagy fingszagú fos, ezzel a súlyos problémával foglalkozik ez a kommented is, nyilván a poszthoz szorosan kapcsolódóan, személyeskedéstől mentesen.

Már rátetettél két lapáttal a tahóságra, de még messze vagy az igazi formádtól, hajrá, húzz bele!

ayatollah 2012.03.23. 20:17:16

"Hogy a papokat sok helyen nem pedofil élősködőknek, hanem a közösség megbecsült tagjainak tartják"

Na te se jársz akkor olyan sokat az országban :))

ayatollah 2012.03.23. 20:19:33

"Emeljetek szobrot Matolcsy Györgynek!"

Na te tényleg egy komolytalan fasz vagy, barátom.
És te oktatsz ki másokat? Pff.

ayatollah 2012.03.23. 20:25:17

"Ti se szaladgáljatok minden vélt és valós sérelmetekkel Brüsszelbe, Strasszburgba, Genfbe, Washingtonba! "

Ez Szapáryval kapcsolatban valahogy nem jut az eszedbe :))

jozicsenko 2012.03.23. 20:59:50

@Virág et.: folyamatos és állandó nyavajgás a baloldalon, hogy hát a fékek és ellensúlyok! mert nélkülük (valójában a baloldal nélkül, pontosabban a baloldal által kinevezett csókos cimborák vaskos buxája nélkül) nincs igazi demokrácia!

leírod, hogy merkel és rákosi között a fékek és ellensúlyok a különbség...

miközben rákosi nem is akart soha demokráciát: papolt a népi demokráciáról és kőkemény diktatúrát vitt végbe (e ponton több közöst érzek ferkóval: szavakban demokrácia, a valóságban szétlövik a belvárost)

csak a baloldal a demokrácia letéteményese, ha valahol nélkülük van demokrácia, az valójában nem az: ahol nincs mszp, ott zsarnokság van...

leírod, hogy csak a belvárosi liberálisoknak fontos dolgok ezek...

amire ráakartam mutatni, hogy viktorék sz.rnak a ballib demokrácia felfogásra - de közük nincs a valódi diktatúrához (kuba? északkorea?)

miközben a demokráciát állandóan féltő baloldaliak pár éve szívfájdalom nélkül bárkit eltiportak, az emberi jogok abszolute figyelmen kivül hagyásával: akkor ki a veszélyesebb? viktor, aki nem beszél róla és nem is csinálja /tehát nem lőtte a baloldalt a dunába és semmelyik nemzeti ünnepen nem verette szét sem a jobbikot, sem a millát/ , vagy ferkó, aki sír miatta, de valójában meglépi /2006 őszén, amikor a fidesz nagygyűlés végén volt kb 1 perc, utána lovasroham/?

mielött elfelejtenénk, a népszava és a 168óra agyalt itt polgárháborún, várták hogy majd merkelék leváltsák viktort (pont mint olasz vagy görögországban): ennyit a ballib demokráciáról: csak akkor van, ha ők vannak hatalomn, egyébként diktatúra, 4 évig...

lényegében azt akartam mondani: a ballib demokrácián kivül is van demokrácia: 2002ben is elköszönt viktor és senkit sem kellett recskről kiszabadítani...

szivsuvit 2012.03.23. 21:01:43

A jobbik nemzeti radikális mozgalom. Nem szélső jobb. Hangsúlyozom a jobbik nem szélsőjobb. A baloldali és liberális ideológiával megáldott nagy tőkével rendelkező emberek irányítják úgy a média birodalmat, hogy szélsőségesnek állítsák be a nemzeti megnyilvánulásokat!

Álljon itt egy dal a liberálisoknak:

www.youtube.com/watch?v=CDEoaVfmeTw

És pont ez az, hogy nem is liberálisok, mert vannak témák, amikről nem lehet beszélni!

1/ Például, hogy az izraeli köztársasági elnök miért mond olyat, hogy megvásárolja Magyarországot?

2/ Vagy miért van az, hogy Magyarországon BÉKEIDŐBEN több embert ölnek meg a cigány nevű kisebbség által elkövetve, mint magyar katonák közül Irakba, ahol HÁBORÚ VAN?

----> Ha egy ilyen témákat felhoz az ember egy liberális körül, akkor jönnek a minősítések, a pecsétek a másikra, mert tabu.

Legyetek rendes liberálisok, és engedjétek szabadon szállni a gondolatokat, szavakat, véleményeket, és engedjétek, hogy a felszínre kerüljön az igazság!

Mert különben még liberálisok sem vagytok, hanem egy elme kontroll áldozatai, önálló gondolkozás nélküli vélemény ismétlők.

Alamio 2012.03.23. 21:08:19

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Először azt hittem hogy poén amit leírtál, de Berijától alapvetően pontosan ilyen kiforgatást várnék, szóval helyreállt a világ rendje.

@Kettes: Szerinted én élem meg a saját élményeimet vagy Te? Tudod hányszor hallottam Lendvai Ildikót, amint kioktatta a politikai jobboldalt rátarti módon az européer jobboldaliságról? És nem csak ő. A magánszféra átveszi a politikai kommunikációt. Legalábbis egy része.

Annyira nem akarjátok elfogadni az igazam, hogy már tényleg nem is emlékeztek ezekre. Ti TÉNYLEG elhiszitek, hogy az első támadás itt és most történt, és Ti vagytok az elszenvedői...

forgalomkorlatozas · http://forgalomkorlatozas.blog.hu/ 2012.03.23. 21:08:40

Kínai Kálmán és Trágár Tóni:
Alapvetően nem értek egyet a cikkel, de mindent megadnék azért, hogy ezt (ami a cikkben van) elmondhassátok, leírhassátok, és ha már leírtátok, akkor mindent megadnék azért, hogy ez az írás megmaradjon és minél több ember megismerhesse.

Rajzfilmszemű 2012.03.23. 21:12:55

Tudjátok az a nagyon izgalmas, hogy -legalábbis az általam elolvasott kommentek egyike sem - senki sem mondta itt azt, hogy Fidesz jól csinálja a dolgait. Inkább csak azt, hogy ha valaki letuszkolja a nemi szervét a torkunkon, legyen inkább a Fidesz. Én nem is értem, mi az érvelések logikus alapja. Talán azért, mert nincs.

Vén Csataló 2012.03.23. 21:16:31

@szivsuvit: Nos, ha az életüket a hazáért áldozó 48-asok és a mai taigetoszpozitív belpesti libsik liberalizmusa között zongorázni tudnám a különbséget, akkor a Kocsis Zoli lenne a lapozóm.

Vén Csataló 2012.03.23. 21:20:53

@tgz: Nos, ha az életüket a hazáért áldozó 48-asok és a mai taigetoszpozitív belpesti libsik liberalizmusa között zongorázni tudnám a különbséget, akkor a Kocsis Zoli lenne a lapozóm.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.23. 21:33:02

@Alamio: A jobbikosok nem szokták a haladó nyugati konzervativizmusra felhívni a mucsai fideszesek figyelmét, inkább a Likud seggét nyaló jaffásoknak hívják őket.
Kettest pedig nem tudja meggyőzni semmiről, ő a poszt szereplőinek archetípusa.

mehr luft 2012.03.23. 21:34:50

@Ernesto_Peet: az kínosabb mint ez, ami nem akármilyen teljesítmény!

Robinzon Kurzor 2012.03.23. 21:39:06

@szivsuvit: "Legyetek rendes liberálisok, és engedjétek szabadon szállni a gondolatokat, szavakat, véleményeket, és engedjétek, hogy a felszínre kerüljön az igazság!"

Szálljanak hát szabadon.

Kérdeznék is rögtön, ha szabad:
Miért van az, hogy Magyarországon BÉKEIDŐBEN több embert ölnek meg a magyar nevű többség által elkövetve, mint magyar katonák közül Irakban, ahol HÁBORÚ VAN?

Remélem nem tabu, amit kérdeztem.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 22:17:15

@Robinzon Kurzor:

"Én a posztról írtam, te rólam..." --- írod.

Te a posztról (a poszt szerzőjéről) írtál személyeskedő hangnemben, én a kommented hangnemére reagáltam, tehát, ON-topic módon szóltam hozzá.

"Fosszagú fing vagy fingszagú fos, ezzel a súlyos problémával foglalkozik ez a kommented..." --- írod.

Szövegértési nehézségeid vannak. A kommentem nem ezzel a dilemmával foglalkozik, ez a dilemma föl sem merül benne.

"Már rátetettél két lapáttal a tahóságra..." --- írod.

Csak állítasz és minősítesz, soha nem igazolsz. Összekevered (nem tudod megkülönböztetni) a véleményt a ténnyel és az állítást a bizonyítással!

ü
bbjnick

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2012.03.23. 22:22:18

@Alamio: Mi van veled? Azt állítottam volna, hogy ez volt az első támadás? Azt állítottam, hogy a magyar baloldal a saját (magának vindikált) értékeit kéri számon a magyar jobboldalon. Bár tévedhetek is. Úgyhogy szívesen megnézném, ahogy Lendvay a modern jobboldaliságról tart kioktatást. Jobboldaliságról, hallod?

@Lavrentyij Pavlovics Berija: Hülyegyerek. Semmi közöm a szocikhoz, az LMP-hez vagy a Millához, a Körúton kívül lakom, nem vagyok liberális (mióta Schiffer közölte, hogy szerinte ki a liberális, hát ő), baloldali meg eleve soha nem is voltam, leszarom, hogy osztott-e lapot nekem a nép és nem árulkodom külföldön, még akkor sem, amikor nem látjátok. Nem állítom, hogy diktatúra van, azt állítom, hogy pártállam van. Nem állítom, hogy nincs sajtószabadság, csak azt állítom, hogy Orbán kegyéből van az. Nem állítom, hogy nincs egyenlőség, csak azt, hogy fideszes és nem fideszes között nincs.

Egyébként minden más illik rám, amit Kínai mond, archetipusosan, hülyegyerek. :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 22:47:31

@bbjnick:

"Miért van az, hogy Magyarországon BÉKEIDŐBEN több embert ölnek meg a magyar nevű többség által elkövetve, mint magyar katonák közül Irakban, ahol HÁBORÚ VAN? Remélem nem tabu, amit kérdeztem." --- kérdezed.

Kérdeznék, ha szabad: Miért van az, hogy Magyarországon BÉKEIDŐBEN több embert ölnek meg a cigány nevű kisebbség által elkövetve, mint magyar katonák közül Irakban, ahol HÁBORÚ VAN? Remélem nem tabu, amit kérdeztem.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.23. 22:48:25

@Robinzon Kurzor:

"Miért van az, hogy Magyarországon BÉKEIDŐBEN több embert ölnek meg a magyar nevű többség által elkövetve, mint magyar katonák közül Irakban, ahol HÁBORÚ VAN? Remélem nem tabu, amit kérdeztem." --- kérdezed.

Kérdeznék, ha szabad: Miért van az, hogy Magyarországon BÉKEIDŐBEN több embert ölnek meg a cigány nevű kisebbség által elkövetve, mint magyar katonák közül Irakban, ahol HÁBORÚ VAN? Remélem nem tabu, amit kérdeztem.

ü
bbjnick

Várúr 2012.03.23. 22:55:08

@neeskens:
Nem hallottad koma, mivelhogy maguk a szovjetek se hallottak arról, hogy 2 év múlva ki fognak vonulni... Akkor itt volt egy teljes páncélozott és rakétás hadseregük. Egyvalami biztos: a pár tízezres "milla", a 4K!, a DK, az LMP, stb. nem fognak "rakétasebességgel" feltörni. A hogy Polgár Dorkából, Pityingerből se lesz Grammy díjas.

Várúr 2012.03.23. 22:59:11

@Rajzfilmszemű:
Nos, ha "izgulni" akarsz, szerintem a fidesz a dolgok többségét jól csinálja. Össze se vethető az előző korrupt tolvaj hazug, önsorsrontó csapattal (lásd kinyifant szdsz és mdf, kettészakadt mszp, harmatgyönge lmp).

Várúr 2012.03.23. 23:00:58

Végül: rég olvastam a ballibbantakról és a magamutogató romkocsmás hibbantakról ilyen szellemes összefoglalást.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2012.03.23. 23:03:03

Kálmán, Tóni, gratulálok, csodálatos összeszedettségű, kedvesen frivol, mégis keményen ütős! "Fly like a butterfly, sting, like a bee! :-))))"

Várúr 2012.03.23. 23:04:59

@Calwer:
Kérj különkihallgatást Barroso-tól. Vagy Kohn Banditól. Az Úristentől ne, mert föltehetően ateista vagy. Bár amilyen jóságos, kerítene számodra egy pszichiátert.

dany82 2012.03.23. 23:46:31

ez nem fér ki az index címlapra? :(

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.24. 00:19:42

@Kettes: Egy dologban igaza van ávóska, maga nem libi. Azonban a Kínai által pellenérre állított faszszopók (3. bekezdés) sem azok, hanem tőrőlmetszett bolsik.

ayatollah 2012.03.24. 00:56:53

@Vén Csataló: Nos, ha az életüket a hazáért áldozó 48-asok és a mai taigetoszpozitív panellakó 'hazafiak' nacionalizmusa között zongorázni tudnám a különbséget, akkor a Kocsis Zoli lenne a lapozóm.

ayatollah 2012.03.24. 01:01:40

És tényleg, viccen kívül, a magyar közélet minden szeglete súlyos lezüllésen ment keresztül.

Az egykori nagy nacionalista Kossuth-tal szemben van ma egy Budaházy.

Az egykori kiemelkedő baloldali József Attila helyett van ma egy Szanyi Kapitány.

Az egykori lehengerlő liberális Petőfi Sándor helyett van Fodor Gábor.

Stb.

Amerre néz az ember csak züllés, oldaltól függetlenül :(

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.24. 01:07:09

az a baj, Salát elvtárs, hogy a legújabb modoros uszulásodból hiányzik a gyűlölt ellenség arca, csak üres paneleket pufogtatsz a szélben.

légy tökös! írj újabb feljelentő bejegyzéseket a kollégáidról!

pancho_sanza · www.nst.blog.hu 2012.03.24. 01:21:21

@Asszem: siman elmehetsz oda, ahol vannak liberalis eszmek, a csajok elvehetnek csajokat, a kispapaknak otthon kell maradni a kisgyerekkel, az orvosok magyarul beszelnek;)
Ha 20 ev mulva magyar orvoshoz szeretnel menni, jobb, ha eszak fel tekintgetsz. Valoszinuleg 2030-ban tobb magyar orvos lesz Svedorszagban, mint Magyarorszagon.

Ez a baja konzervativoknak. Frusztraltak, mert szakma alapjan, mosogatasnal komolyabb tevekenyseggel nem igazan tudnanak hozzajarulni egy nyugat-europai gazdasag GDP-jehez. Irigyek az orvosokra, hogy ok siman mehetnek kulfoldre, megbecsult tagjai lehetnek a tarsadalomnak, mig egy igazi magyar konzervativ tradicionalisan attol erzi jol magat, ha megmergezheti a szomszed tehenet is, miutan a sajatja meghalt.

(Ertsd, ha en nem mehetek kulfoldre, akkor az a legjobb, ha senki nem teheti meg.)

tgz 2012.03.24. 05:56:36

@Vén Csataló: pontosan erről beszélek. Mostanában divat a "baloldali" pártok híveit "libsinek" titulálni, meg "komcsinak", holott a résztvevők többsége csak azért megy egy millás tüntetésre, mert utálja Orbánt, amiért elvett a pénzükből. Jelentős részük inkább konzervatív, mint liberális, elnyomó többségük semmilyen szinten nem - és soha nem is volt - kommunista. A '89 előtti (???kommunista???) rendszert kiszolgálók közül pedig legalább annyian keveredtek jobbra, mint balra. Komcsiznom kéne nekem is? Minek? Ezek pusztán kiüresedett, szitokszóvá silányított kifejezések, amiket jól ráakasztotok arra, akit valamiért nem szerettek. Pont, mint ahogy a januárig érvényes alaptörvényre ráaggatták a "sztálinista" jelzőt, mert Orbán Viktor nem szerette. Persze azóta sem tudott belőle senki mutatni nekem egyetlen sztálinista részt sem, de ez a többséget szerencsére nem zavarja, mert amúgy se tudja, miről beszél. Errefelé nincs szükség gondolkodásra. Elég a szenvedély.

Láttam egyszer egy könyvet (nem, nem olvastam, mert alapvetően más könyvek érdekelnek), az volt a címe tükörfordítva, "A racionális választópolgár mítosza". A borítója nagyon megmaradt: az egész tömött sorokban álló, az olvasóra bámuló birkákkal van tele. Sajnos végtelenül találó.

Lavrentyij Pavlovics Berija (elhunyt) (törölt) 2012.03.24. 07:50:40

@tgz: Téved, egy konzerv a büdös életben nem megy el a milla tüntetésére, még akkor sem, ha tele van a töke a kormánnyal. Ráadásul nincs is túl sok konzerv itthon, erről a 40 év kommunizmus gondoskodott.

teknős 2012.03.24. 07:52:35

@.Pierre Bezuhov.: Még mindig várom, hogy az állításaidra valami bizonyítékot szolgáltass! Nekem is az a véleményem, hogy egy buta seggfej vagy, ezzel nincs is semmi gond, mert vélemény, hogy te engem ostobának titulálsz .

Ellenben megvádoltál engem rasszizmussal és antiszemitizmussal. Az állításodat pedig azóta sem bizonyítod.

Súlytalan vagy, mint az őszi falevél.

teknős 2012.03.24. 08:10:31

@neeskens: Nézd, én megszoktam, hogy ti balosok rettenetesen ostobák vagytok, de azért mégis...

Állítasz valamit, amire hozol egy példát, ami konkrétan soha sem volt igaz, csak abban az időben még nem volt internet és a monopolhelyzetben lévő, liberális véleménydiktátorok festettek hamis képet a társadalomról, ezek után feltételezni, hogy nem értem a mondandód lényegét, nem vall erős logikára.

De ha már itt tartunk: Nem, az emberek nem fordulnak meg néhány hét alatt. Csak azért vagyunk "fideszesek" nagyon sokan, mert ti nem nullák vagytok, hanem minuszosok és nem hisszük el rólatok, hogy képesek vagytok valami másra is, mint az állami csöcsön való lógásra és úgy gondoljuk a szándékaitokban sem tiszták. Ha elfordulunk a fidesztől, az nem egy hét alatt fog megtörténni, mert lassan már évek óta fordulunk.

A 2002-es leckét sem ti, sem a fidesz nem képes túllépni. A lecke pedig egyszerű: Négyláb jó, kétláb rossz... Ha értitek...

VI. Béla 2012.03.24. 08:54:20

@tgz:

Nézze, egy takarítónőt sem "racionálisan" választanak ki. És egy miniszterelnököt sem.

Egyébként mi az, hogy racionális? Annyian használják ezt a szót, annyiféleképpen, már kétségeim vannak, hogy jelent egyáltalán valamit.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.24. 10:02:13

@Kettes:
magának már rég le kellett volna vágni a faszát egy morzsaporszívóval, vagy mi a faszommal.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.24. 10:12:54

@teknős: te magad fogalmaztad meg egy kommentben, te nagyon sötét! :

"Bárki, aki nem tapsol annak, amit egy zsidó származású tenni, vagy mondani akar, az antiszemita."

akkor sem fogtad fel saját szavaid jelentését, nyilván most sem tudod. mit bizonyítsak? hogy olyan buta vagy mint lelkylola? ez köztudott, s amúgy lenne benne sportérték.
vagy azt hogy egyáltalán te írtad a saját kommented? =)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.24. 10:14:07

@.Pierre Bezuhov.: s amúgy lenne benne sportérték = s amúgy SE lenne benne sportérték

CsákNorisz (törölt) 2012.03.24. 10:28:15

@Calwer: „A dolog az úgy áll, hogy te cigányozhatsz, mi meg ezért lenácizhatunk téged. Ha nem szereted, hogy lenáciznak, akkor ne cigányozz. És ne lepődj meg, ha nem fogunk neked fórumot biztosítani arra, hogy cigányozz (sőt).”
Azért less bele néha a varanus.blog.hu –ba, ahol kifejezetten liberálisok és balosok rettegnek, gúnyolódnak és természetesen CIGÁNYOZNAK, főleg Orbán Viktort, szinte kötelező módon. Úgy látom nekik, nektek szabad cigányozni. És még fórumot is tartatok fenn érte.
Aztán, ahogy a poszt ajánlja, húzz el néha cigány lakta faluba és érdeklődj, arról, hogy ott milyen az élet, és a hatalom hogy nem védi meg az egyszerű magyar ember vagyonát, életét. Pont a liberális sírás- rívás és cigányvédelem miatt, ami EU-s elvárás, és sajnos az Orbán kormány is besunyított ebbe.
Pont ezért van Gárda és hozz hasonló szervezetek, amelyek ha akarod, ha nem tudomásul venni ÖNVÉDELMI szervezetek. Mint azok a patrióta fegyveres szervezkedések is, amit a demokrácia nagy hazájában Ámerikában hoznak létre texasi farmerek az életük védelmére, az illegális Dél- Amerikai bevándorlókkal szemben. Volt is nagy hiszti miatta Obama első évében, keress rá a neten!
Aztán ha még cigányoz is valaki, nem fasiszta, náci automatikusan!
Úgy, hogy ne nácizzatok ti sem, hanem gondolkodjatok el az okokon!

„"Fogadjátok el, hogy a nép, az istenadta nép egyelőre nem osztott nektek lapot!"
Na már megint egy félelmetes ziccer. Szóval ne követeljük a szavazatok újraszámolását, ha kikapunk? Ne zárjunk le hidakat és ne verjük szét a belvárost dühünkben? Vagy ne mondjunk olyanokat, hogy a haza nem lehet ellenzékben? Vagy mire gondoltok?”
Arra, hogy ezt a választást nem csalta el senki! Mint volt a ti oldalatokon példa rá! Nem véletlen volt a 2/3-d, nem tűnt fel? Itt az emberek nem Orbánra szavaztak többségben, hanem ti ellenetek és a hozzátok kapcsolható ország rablás ellen.

"Amióta az eszünket tudjuk, nap mint nap azt halljuk, hogy jön föl a szélsőjobb – de valahogy még mindig nem ért fel."

Azért ez külön bájos, miközben épp az elmúlt években izmosodott meg egy olyan párt, amelyik a politikája sarokkövének választotta a cigányozást, nem mellesleg pedig egyenruhában masírozó bohócokból gárdát szervez (hiába, kell egy Turn- und Sportabteilung). Ha ez nem a szélsőjobb, akkor tessék mondani, mi volna az? Vagy attól kell hanyatt esni, hogy Vona Gábor tudja, hogy mit nem szabad mondania ahhoz, hogy ne oszlassák fel a pártját?
Bohózozni lehet a büszkéket is a nagy napon, nem? Meg a kendermagosokat, meg a dk-t, meg a millát dopemanostúl együtt! Ez nem érv!
Pont ti hoztatok Európa szerte olyan törvényeket, amelyekkel korlátoztok pártokat, lásd írásodban a jobbik. Ez lenne az általatok hirdetett demokrácia? Meg tolerancia? Talán, ha a cigányokat helyre tettétek volna, mikor hatalmon voltatok és éppen nem ingatlan panamáztok, akkor okafogyottá vált volna a Jobbik megerősödése. Hm?

„"Ne mondjátok, hogy a köztársaság halott, miközben köztársaságban élünk, akár hiszitek akár nem, még az új alkotmány szerint is"

Elárulok nektek egy titkot: egy ország nem attól köztársaság, hogy ezt odabiggyesztjük valahova az alaptörvénynek hívott alkotmányba. A köztársaságnak van egy intézményrendszere, és épp ez az az intézményrendszer, amely ugyan még áll, ez igaz, de semmi egyéb, mint üres dísz: tökéletesen ki lett üresítve. A független intézmények élén pártkatonák, az AB kiherélve…”
Na mert, míg ti voltatok hatalmon nem a saját retye-rutyáitok ültek az intézmények élén? Mi? Csak nem állítod, hogy fidesznyikokat alkalmaztatok?

„Sólyom László mondja azt, hogy "nem alkotmányos a rendszer". Nem Gyurcsány, Sólyom! Mi kell még, gyerekek, hogy észbe kapjatok?”
Ki a faszom az a Sólyom? Csak nem az a töketlen, akit megszívattak a szlovákok Komáromnál? Ő neked tekintély? Attól, hogy mond valamit, még nem biztos, hogy igaz!

„"Még a médiatörvényt is békén hagyhatnátok, ha már eddig egy kurva szó sem igazolódott be abból, amivel másfél éve ijesztgettetek vele kapcsolatban"
És ehhez pont a mi "hisztink" kellett, meg az, hogy ez a hiszti elhallott Európa nyugati feléig is. „
Csak hisztiztetek, ok nélkül! Meg az Eu is! Nyitott kapukat döngettetek!

„Ja, hogy ne árulkodjunk, mint ahogy Orbán tette korábban?
Hát mit csináljunk, gyerekek, meséljetek! Ma Magyarországon a kormány minden olyan lehetőséget megszüntetett vagy szűkített, amelyen keresztül a végrehajtó hatalmat korlátozni vagy befolyásolni lehet. Nem lehet az AB-hez fordulni. Adóügyben egyáltalán nem, de más ügyben is szinte lehetetlen. Az új szabályok alapján rohadt nehéz népszavazást kezdeményezni, pláne sikerre vinni. A ellenzék parlamenti jogosítványai szintúgy megvágva. Mint írtam korábban: Orbán Viktor józan belátásán múlik minden. Az egyetlen szerencsénk, hogy gazdaságilag függ az ország a külföldtől. Ha ránk nem hallgat Orbán, hát hátha hallgat Barroso-ra. Ez maradt nekünk, barátaim. Nem a mi hibánk, magatoknak köszönhetitek, ezt is.
Ti meg magatoknak Orbánt! Szerinted lett volna 2/3-d, ha ti tisztességesen uralkodtok? Barátom! az egy dolog, hogy mószeroltok az Eu-ban, New Yorkban, meg „tudod hol”, de legalább ne hazudnátok és ami fontos, ha tényleg a hazátokról lenne szó és nem arról, hogy kampányoljatok a saját hatalmi pozíciótokért, akkor nem is szavaznátok Magyarország ellen, mint Bokros meg a Gönc Kinga. Hányás!

Pelso.. 2012.03.24. 10:44:05

@teknős: "Csak azért vagyunk....." -tökéletes perspektíva. Érik is a gyümölcse szépen.

homoródkarácsonyfalváért 2012.03.24. 11:06:04

@neeskens: szia, érdekes dogot írsz, de egyáltalán nem értek egyet veled. KK és TT nem politikai publicisztikát írt, hanem egy kulturális pamfletet.
Méghozzá kurva szellemesen az ellenfél arrogáns stylusát felhasználva.
Teljesen igazuk van, hogy a ballib. eddigi kuturális megnyilvánulásainak lemegy a nap 2012 Magyarországán. Ezt pedig nem lehet 2 év alatt újjáépíteni, mint egy pártot.

Kandeláber 2012.03.24. 11:45:43

Addig jó, amíg a baloldalon olyan mikiegerek vannak, mint például a kardigános Lengyel László, akinek még soha egyetlen prognózisa sem jött be.

Calwer 2012.03.24. 12:09:22

@CsákNorisz: "Úgy látom nekik, nektek szabad cigányozni."
Nektek is szabad cigányozni. Akkor újra: bárki cigányozhat (persze csak addig, amíg ezzel nem uszít törvénysértésre) és ezért bárkit le lehet nácizni. Ilyen ez a pop szakma. Ha én valamin felháborodok, az nem jelenti azt, hogy azt be is tiltatnám. De ugye azért felháborodni ("hisztizni") még szabad? Én egyébként nem szoktam cigányozni, Orbán Viktorral semmi egyéb bajom nincs, minthogy nem tud kormányozni, a varanus blog pedig bekaphatja.

"ezért van Gárda és hozz hasonló szervezetek, amelyek ha akarod, ha nem tudomásul venni ÖNVÉDELMI szervezetek"
Ahhoz nem kell árpádsávost lobogtatni, meg fekete-fehér egyenruhában masírozni. Aztán meg vannak lepődve, ha lefotózzák őket, aztán a kép megjelenik egy nyugati lapban, hogy jé, ezek olyanok, mint a nácik. Pláne nem kell olyan javaslatokat tenni, hogy zárjuk a cigányokat gettóba (bocsánat, közrendvédelmi telepekre). Ahhoz be kell lépni a polgárőrségbe. Abban egyébként velem egyet fogsz érteni, hogy az államnak kötelessége, hogy megvédje a polgárai biztonságát (nem a magyarokat a cigányoktól, hanem bárkit a bűnözőktől). Egyébként ha jól tudom - de javíts ki, ha tévedek - a statisztikai adatok alapján a közbiztonság nem romlott az elmúlt években. Ami romlott, az az emberek biztonságérzete, mégpedig pontosan azért, mert van egy párt, amelyik arra építi a politikáját, hogy cigányozik, meg a cigányokkal riogat. Ez hívják szélsőjobbnak, ha tetszik ez a konziknak, ha nem.

"Arra, hogy ezt a választást nem csalta el senki!"
Szerintem meg azokat a választásokat se csalta el senki. Na akkor most melyik oldal az, amelyik nem tudja elfogadni és tudomásul venni, ha kikap?

"Na mert, míg ti voltatok hatalmon nem a saját retye-rutyáitok ültek az intézmények élén? Mi?"
Egyfelől jóval kevésbé volt ez jellemző (nézd csak végig a neveket, köztársasági elnök (Mádl, Sólyom), a korábbi legfőbb ügyészt a Fidesz is megszavazta, stb.), másfelől meg eleve jóval kevesebb hatalommal voltak felruházva (Médiatanács nem is volt, de a Handó féle pozíciónak se épp ilyen volt a fekvése), és rövidebb időre voltak kinevezve ezek az emberek.

"Ki a faszom az a Sólyom? Csak nem az a töketlen, akit megszívattak a szlovákok Komáromnál? Ő neked tekintély?"
Ha alkotmányosságról van szó, akkor ha valaki, hát épp ő tekintély. Ráadásul aligha vádolható azzal, hogy ballib lenne. Remélem tisztában vagy vele, hogyha Orbán viktor holnap rosszat álmodik, és úgy dönt, hogy mindenkire 99 százalékos adót vet ki, tíz évre visszamenőleg, aki a neten CsákNorisz néven kommentel, akkor ezt ma megteheti. Úgy teheti meg, hogy nincs olyan fórum Magyarországon, ahol ezt az őrültséget el lehetne kaszálni. Szerintem ez rendben van így? Szerinted ilyen egy alkotmányos jogállam? Az alkotmány egyik legfontosabb szerepe, hogy védje az egyén szabadságát a hatalommal, vagy bárki mással szemben. Ma ezt a funkcióját az alkotmány ezen a téren nem tölti be.

"Csak hisztiztetek, ok nélkül! Meg az Eu is! Nyitott kapukat döngettetek!"
Ha ok nélküli a hiszti, akkor miért kaszálta el az AB a médiatörvény nagy részét, például azokat a passzusokat, amik az újságok és a net szabályozására vonatkozott? És ne mondjad, hogy lám, tehát működik a fékek és ellensúlyok rendszere. Orbánék megtehetnék, hogy átírják az alkotmányt, és az eredeti passzusokat újra elfogadják, mint ahogy volt hozzá képük, hogy ezt tegyék a különadó ügyében. Csak hát épp a "hiszti" az, ami miatt ezt nem merik megtenni.

"tényleg a hazátokról lenne szó és nem arról, hogy kampányoljatok a saját hatalmi pozíciótokért"
Csak hát a kettő sajnos vagy sem: egybeesik. Ha nem az európai normáknak megfelelő irányba viszik az országot, ha a kormány gátak nélküli túlhatalmat épít ki, az se az országnak nem jó, se az ellenzéknek, se az ország polgárainak. Ez kizárólag a Fidesznek jó. Az nehogy már a ballib felelőssége legyen, hogy Orbán úgy kormányoz, hogy az kiveri a biztosítékot Európában. Ne tessék így kormányozni, akkor aztán rohangálhatnának a ballibek árulkodni, semmire nem mennének vele.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 12:12:05

@Várúr: Ó, jó néhány ember van, akinek biztos tetszik a Fidesz ténykedése, ebben nem kételkedem. De Ön mégis mire gondol, amit igencsak jól csinálnak? A közoktatási "reformra" (kisbaltával)? A visszamenőleges adóztatásra? A "nyugdíjvédelemre"? Az ötletszerű különadókra? A magántulajdon védelmének ignorálására? Az elmúlt évben 18%-kal megnövekedő benzin- és dieselárakra? A kiváló és felejthetetlen lázári nyilatkozatokra? A fenyegetésekre (Erste bank), hogy ha a jelenlegi törvények nem is teszik lehetővé a megtorlást, akkor majd alkotunk újakat? A párbeszéd elodázására vagy teljes hiányára BKV ügyben? A virágzó nemzetközi kapcsolatokra? (beleértve a saját néppártjukat is). És akkor még nem is említettem az egyéb, szintúgy felháborító, de már agyonrágott ügyeket, mint az igazságszolgáltatás függetlensége ésatöbbi...Ugyan, mire gondolunk? Most felejtsük el azokat a mellébeszéléseket, hogy mert az elmútnyócév, ugyanis pontosan tisztában vagyunk vele mindannyian, hogy az mekkora szarfraktál volt. De ezt kurvára nem legitimálja az sem. Unom már a nemérvekkel érvelést.

teknős 2012.03.24. 13:45:36

@Pelso..: Minek a gyümölcse, te szerencsétlen!

Értelmezési nehézségeid vannak? Nincs jobb a fidesznél, bármit is hörögtök.

A fidesz nagyon szar, de a többi az még annál is rosszabb és hiteltelen minden egyéb hőbörgés, különösen azoktól, akik totálisan tönkrevágták az országot .

Tudom vélemény, de a fidesz legalább hiteles, még mindig fontosabb nekik az ország érdeke, mint a lopás. Az altenatíváról nem hiszem el, hogy így lenne.
A gyengeelméjűek miatt külön leírom, a hiszem szón van a hangsúly, nekem ez a véleményem és kézséggel elismerem a jogukat ahhoz, hogy más legyen a véleményük, csak az rám nincs hatással.

Az az alternatíva nem jutott még eszetekbe, hogy a fideszen felül és kívül határozzátok meg magatokat? Bizonyára az eszetekbe jutott, csak valójában semmilyen mondandótok sincs a társadalomnak, ezért ragadtok bele a demokrácia paláverbe, mert nektek aztán mindegy, csak ártsatok.

teknős 2012.03.24. 13:59:27

@.Pierre Bezuhov.: Ezek szerint az az antiszemita, akit a zsidók annak mondanak. Jól értem a definíciót?

Nem akarok álnaív lenni, de tényleg érdekelne, hogy mit is kell érteni antiszemita alatt. Mert nekem kb. ez jön le az antiszemitizmus általad képviselt definíciójáról:

A zsidókról csak ájult tisztelettel és feltétlen alázattal lehet beszélni. A zsidó nevet nem is lehet a szádra venni, és bármilyen olyan mondat, amiben egy zsidó magát véli felfedezni, az már kódolt antiszemitizmus.
Vagyis végsősoron az az antiszemita, akiről egy zsidó azt állítja, hogy antiszemita.
Tisztasor. A zsidók tévedhetetlenek.

2. szabály. Minden más esetben, automatikusan az első szabály lép életbe.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 14:57:28

@teknős: Szerintem eleve érdekes kérdés, ha valaki mások vallási hovatartozásával foglalkozik. Nekem például eszembe sem jutott sosem firtatni, hogy x vagy y zsidó-e, muzulmán-e, buddhista, vagy micsoda. Miért tulajdonítunk ennek egyáltalán jelentőséget? Nekem vannak zsidó és nem zsidó, vallásos és vallástalan ismerőseim, barátaim, az égadta egy világon semmilyen eget rengető különbséget nem fedezek fel közöttük. Szerintem egyesek túl nagy jelentőséget tulajdonítanak ennek, aztán meg nem értik, mi a probléma.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 15:02:58

@Calwer: Amúgy pont ezt az árulkodás-dolgot főleg nem értem. Úgy tudom, információs társadalomban élünk, nem kell az óvó nénihez rohangálni, hogy mindent tudjon. Csak Orbán hiszi azt, hogy ha itthon csinál valamit, akkor azt külföldön nem tudják kb öt perc múlva. Ezért nem értem, miért kell pl. hamis dokumentumokat, más változatokat kiküldeni külföldi használatra, körülbelül 6 perc alatt kiderül és vérciki. Nem tudom, hogy ők milyen világban élnek, de nem reális a látásmódjuk, az biztos.

duzur 2012.03.24. 15:28:28

Bécsböl nézve a dolgot, furcsán hat ez a szöveg. Ausztriában jócskán vannak bal-liberális szervezetek és pártok is. Mindez definició kérdése, hisz a társadalmi liberalizmus nem jelent ez esetben, korlátlan gazdasági liberalizmust. Söt! A korlátlan gazdasági liberalizmus erösen korlátozza a társadalom szabad kibontakozását. A liberalizmus nem a korlátlan életformát jelenti. Azt ugy hívják, hogy anarchia.
Az persze tény, hogy luxus minden környezet-védelem amig az emberek elemi igényeit is nehéz kielégiteni. (De kétségtelen, hogy a jövö érdekében nem elhanyagolható.)
A civil szervezeteknek pedig egyre nagyobb a szerepük, éppen a tradicionális pártok tehetetlensége miatt. Ez a tehetetlenség a számos lobbik nyomása által is adott.

Egyre többször szerepel az osztrák TV-ben is az ATTAC egyik osztrák vezetöje (Christian Felber), akit ma már kénytelenek a pártok is komolyan venni. Lehet, hogy utopisztikusnak tünnek az ATTAC elvei, de a jelenlegi vadkapitalizmus se igazán müködöképes, amint látjuk.

Mindenki téved aki egyszerü receptekre vár.

betyár (törölt) 2012.03.24. 16:46:42

@Rajzfilmszemű:

azok a zsidók, akikről itt szó van, nem hitük okán zsidók. magyarul, nem egy vallási közösség a magyar zsidóság, nagy részük ateista. kertész imre szerint például a holokauszt-tudat az, ami a mai zsidóság zsidótudatát adja.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 16:56:11

@betyár: És akkor mi van? A magyarságnak meg trianontudata van, attól rosszabbak az emberek? Nem értem, komolyan, hogy a holokauszt-tudattól miért lesz rosszabb ember valaki. Mindnyájan megsínylenénk, ha kiirtanák a családunkat. A kommunizmus áldozataiban is a mai napig él a sérelem. Ez nem meglepő.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:04:12

Amúgy, empatikus ember vagyok, úgyhogy megértem az antiszemitákat is, egy bűnbak mindig jól jön, ha nem akarjuk vállalni a felelősséget a saját hibáinkért. Szerencsére most már lehetőségek széles tárházából választhatunk: gyűlölhetjük a buzikat, a romákat, a zsidókat, a pirézeket (:)))) ), de, ahogy itten látom, szimplán utálhatjuk a libsiket, a balosokat és úgy en bloc bárkit, akit éppen eszünkbe jut. Értelme mondjuk nem lesz, de hobbiként, csak úgy passzióból, ha nincs mire elbaszni az időt, kiváló időtöltés lehet, plusz, az önbizalmat is növeli. (Micsoda kiaknázatlan lehetőségek! Még nem voltam arra büszke, hogy heteró vagyok, keresztény és fehér, újabb pluszpontok nekem!)

betyár (törölt) 2012.03.24. 17:06:06

@Rajzfilmszemű:

figyelje, amit írtam. nem minősítettem kertész állítást, azt mondtam, hogy szemben a maga állításával a zsidó-kérdés nem felekezeti kérdés.

a magyarok identitását nem trianon adja.:)

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:08:55

@betyár: szerintem olyan, hogy zsidókérdés, de facto csak azok számára létezik, akik túlzott jelentőséget tulajdonítanak neki. Én meg nem állítottam, hogy a magyarok identitását trianon adja, mint ahogy azt sem hinném, hogy a zsidóság identitását a holokauszt adja, bár kétségtelen, hogy ha valakiket nonstop baszogatnak, akkor hajlamosak azt a szívükre venni. Skandalum.

betyár (törölt) 2012.03.24. 17:15:14

@Rajzfilmszemű:

tudja, a bűnbak egy ószövetségi motívum. zsidó közösségek a közösség tagjainak bűneitől úgy szabadultak meg, hogy egy bakra ráolvasták azokat, majd a kecskét kikergették a pusztába. úgy gondolták, így megszabadulhatnak a bűneiktől.

szóval nekem nem az antiszemitizmusról jutna eszembe a bűnbak keresése.

egyébként, ha jól értem a bejegyzését, maga is bűnakot keres és talál is: a mai társadalmi feszültségekért kizárólag a többségi társadalom tagjai a felelősek.

betyár (törölt) 2012.03.24. 17:19:22

@Rajzfilmszemű:

térjünk csak vissza az eredeti állításához:
"Szerintem eleve érdekes kérdés, ha valaki mások vallási hovatartozásával foglalkozik. Nekem például eszembe sem jutott sosem firtatni, hogy x vagy y zsidó-e, muzulmán-e, buddhista, vagy micsoda."

erre írtam, hogy a zsidó-kérdés nem nem felekezeti kérdés. maga két lépésen jutott innen az antiszemitizmusig, homofóbiáig, roma ellenességig.

magáról szól a cikk:))

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:21:21

@betyár: Én úgy érzem, hogy bizonyos előítéletekkel ott is összefüggést találhatunk, ahol nincs összefüggés, vagy nem az az összefüggés, amit sejtünk (pl. miért foglalkoznak a zsidók általában a pénzzel, bankár zsidók ésatöbbi, ha érti mire gondolok) Ismerem a bűnbak-sztorit, ennek eredetére utalva felesleges azon rugózni, hogy nem az antiszemiták találták fel. Hát persze, hogy nem ők! Ez minden emberre és közösségre jellemző, aki nem jutott el az önismeret és a felelősségvállalás egy bizonyos fokára.
Ön szerint a zsidóság hibája, hogy az emberek egy része zsidózik? Nem a többségi társadalom hozzáállásával van bajom, hanem az antiszemita kisebbségével. Én nem keresek bűnbakot. De természetesen ezzel lehet pingpongozni, Önnél a labda.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 17:24:43

@betyár: érdekes, milyen messzemenő következtetéseket von le pár mondatból. Mindez azt mutatja, hogy ön sem túlságosan különbözik a dolgok gyors összekapcsolásában tőlem. Miközben egyébként gőze sincs róla, ki fia borja vagyok.
Hozzátenném, hogy erre a megjegyzésre reagáltam először. Óriási logikai bakugrás volt eljutni oda, ahova jutottam,belátom:
A zsidókról csak ájult tisztelettel és feltétlen alázattal lehet beszélni. A zsidó nevet nem is lehet a szádra venni, és bármilyen olyan mondat, amiben egy zsidó magát véli felfedezni, az már kódolt antiszemitizmus.
Vagyis végsősoron az az antiszemita, akiről egy zsidó azt állítja, hogy antiszemita.
Tisztasor. A zsidók tévedhetetlenek.

teknős 2012.03.24. 18:12:07

@Rajzfilmszemű: Nekem sem. De mi van akkor, ha valakivel vitatkozol és a képedbe vágja, hogy ezt azért mondod, mert antiszemita vagy? Te meg csak nézel, mint a moziban, mert neked ez eszedbe sem jutott és bizonygatja, hogy amit mondasz, az kódolt zsidózás.

Mert erről van szó. Van egy álláspontom, ahol a vitában ez a mindent verő, végső érv.

Ebből az aspektusból nézve kicsit más színezete lesz a holokauszttagadásnak is. Gyorsan leszögezem, hogy nem vagyok holokauszttagadó, mert az görény Bezuhov még följelent. Amilyen aljas féreg... Gondolom ez utóbbi kijelentés is antiszemita.

Rajzfilmszemű 2012.03.24. 18:30:35

@teknős: Mármint mit mondasz azért? Szerintem amúgy arról van szó, hogy egy idő után mindenki rém érzékeny lesz erre a témára, ami valamilyen szinten érthető is. Szerintem ezt a helyzetet felnőtt emberek tudják kezelni, egyszerűen csak meg kell kérdezni, hogy miért gondolja az illető arról az adott kijelentésről, hogy antiszemita.
Én az antiszemitizmust ott látom, ahol összefüggést keresnek egy bizonyos rossz tulajdonság, megvetendő dolog és az ember zsidó volta között. Szerintem ez mondjuk érthető.

betyár (törölt) 2012.03.24. 18:54:47

@Rajzfilmszemű:

szerintem a zsidóság hibája-e, hogy az emberek egy része zsidózik? nem tudom, hogy hiba-e maga a "zsidózás". minden közösségnek (kultúrának, népnek, vallási közösségnek stb.) vannak karakterjegyei. ezek a karakterjegyek bizonyos elemei más közösségek számára (akiknek szintén vannak sajátos karakterjegyei) nem tetsző, esetleg nem elfogadható, vagy csak megjelölendő, mint az övéktől eltérő vagy mint az adott csoportra emlematikusan jellemző. így keletkeznek az olyan kifejezések, mint a drótos tót, az iszik, mint a kefekötő, a zsidó szatócs a buta ír, a csigaevő francia, a macskaevő olasz vagy a magyarra a paraszt, a keresztényre a gój stb.

természetesen a "zsidózás" kifejezésnek van egy másik jelentése: ez leszűkíti a fenti kört a zsidók negatív minősítésére. hogy ebben ki a hibás? mindenki: zsidó és nem zsidó egyaránt.

"Ez minden emberre és közösségre jellemző, aki nem jutott el az önismeret és a felelősségvállalás egy bizonyos fokára."

ez azonban nem csak az antiszemitákra igaz, hanem a zsidókra is. vagyis önvizsgálatra nekik is szükségük lenne, ha az antiszemitizmus okait fel akarják tárni, meg akarják érteni. ehelyett ennek a kérdésnek a felvetése ma már maga az antiszemitizmus. minden diskurzus csak onnan indulhat, hogy ti elfogadjátok, hogy bűnösök vagytok, mi pedig áldozatok.

betyár (törölt) 2012.03.24. 18:56:39

@Rajzfilmszemű:

ezt nem értem most:)) biztos bennem van a hiba.

Veder1 2012.03.24. 20:05:07

"Tudom vélemény, de a fidesz legalább hiteles, még mindig fontosabb nekik az ország érdeke, mint a lopás."

Muhahaha

Pelso.. 2012.03.24. 20:20:10

@teknős: Nem viszonyítottam a jelenlegi kormányzati működést az ellenzékhez, feltételezések az utóbbiak lehetséges tevékenységéről nálam nem kategória. Az, hogy álláspontod szerint nincs jobb, már az elégedettség egy fokát tükrözi, helyes, itt stabilizálódj.
Az elmúlt cirka két év gyümölcse, de vigyázz, kerüld az objektív felismerés pillanatát, nehogy megártson.
Képtelenségnek tartom, hogy bármely párthoz viszonyítva, pl. "felül és kívül", vagy bárhol határozzam meg saját magam, az ilyesfajta élmény maradjon a tiéd.

teknős 2012.03.24. 20:42:35

@Rajzfilmszemű: Ennél a momentumnál jön az, hogy minden antiszemita azzal jön, hogy vannak zsidó barátai...

Nem is lenne gond, ha ez lenne a definició, ha normálisan meg lehetne beszélni. De Bezuhov bemutatta, nem is szabad a zsidó szót kiejteni. Miközben felvilágosult liberálisnak mondják magukat, ragaszkodnak a mitikus homályhoz, vagyis fényesen bizonyítják a poszt állításait. Pontról pontra.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.24. 21:04:17

@teknős: Tudom, vélemény, de megalapozatlan. Az egész állami működés másról sem szól, mint a csókosok helyzetbe hozásáról és a pénzszivattyúk üzembeállításáről.
Lászlóné miniszterasszony, MALÉV leamortizálása (két évük volt, hogy megvalósítsanak egy (az interneten elérhető, és komoly cég által készített) tervet, stadionok és fociakadémia, állami mobilszolgáltató, állami mobilvásárlást lebonyolító cég, PR-szerződések Rogán szomszédjának és más FIDESZ-közeli cégeknek, Nyergesék földszerzése pályázat nélkül stb. Eközben a gazdaság nem fejlődik, munkahelyek nem jönnek létre, csak közmunkahelyek kevesebb pénzt fizetve, mint azelőtt, százmilliáros lyukak a költségvetésen, amelyeket a MANYUP-vagyon lenyúlásával sem sikerült kifoltozni, forint értéke a pincében, államadósság kamata az egekben, vállalkozások szívatva bérkompenzációval, aki nem tetszik arra rárepül a NAV, stb. stb.
A nemzetközi presztízsről, a határon túli magyar szervezetek tönkretételéről nem is szólva. A külföldre árulkodásról még írok egy kommentet.

Várúr 2012.03.24. 21:06:01

@Rajzfilmszemű:
1. Nem érvelni akartam, hanem viccelni (szabad?)
2. A leader progi egy hatalmas lenyúlás (konkrét példákat tudok).
3. Egyéb felvetéseid nem tartoznak ide.
4. A törvényalkotásban bizonyára van egy csomó mellényúlás.
5. Nekem a tendencia tetszik, neked nem, oszt' ennyi.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.24. 21:15:25

A külföldre árulkodásról azért tényszerűen kellene gondolkodni. Már leírta itt is egy kommentelő, hogy több törvényt más szöveggel küldött ki a kormány, mint ahogy itthon előterjesztette. Ezt az Alaptörvény esetében szerencsém volt személyesen tapasztalni, merthogy megkaptam a Szájer által körbeküldött angolt és letöltöttem az Országgyűlés honlapjáról a magyart.
Az is tény, hogy a Magyarországon dolgozó tudósítók zöme vagy beszél magyarul (megint konkrét példa: az Economist két, Magyarországról tudósító újságírója) vagy van saját fordítója, és természetesen sok Magyarországon élő és dolgozó ismerőse, aki beszél idegen nyelven (lehet magyar és a tudósító honfitársa is). A nemzetközi szervezeteknek is van saját fordító apparátusuk, akik a hivatalos anyagokat is lefordítják, meg a Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap cikkeit, meg a kormánypárti politikusok és a vezető köztisztviselők nyilatkozatait is. És azt kell mondjam, hogy saját szakterületeimen ez utóbbiak a legjobb bizonyítékok arra, hogy a magyar kormány tevékenysége káros az országra, szakmai színvonalában kritikán aluli.
Erre csak egy bizonyíték (amit szintén látnak pl. Brüsszelben) a nemrég meghozott törvények állandó módosítgatása koherenciazavar és egyéb alapvető hibák miatt.
A gazdasági adatok is láthatóak, és van számos Magyarországgal foglalkozó elemző minden befektető cégnél, sok tanácsadó cégnél.
Nem kellene mindenkit olyan hülyének nézni, hogy ha egy ellenzéki politikus mószerolja a kormányt, akkor nem jut eszükbe, hogy lecsekkeljék, mielőtt hisznek neki. Ezt nagyon világosan mutatja, hogy J. Daul, a FIDESZ-t is tagjai között tudó Európai Néppárt EP frakcióvezetője a legutóbbi EP vita során még hevesen védte Orbánt, míg most már úgy nyilatkozott, hogy az EB ajánlásait meg kell fogadni, sőt az európai jognak nem csak a betűjét, de a szellemét is követni kell a magyar kormánynak. Nyilván ha addig nem hatott rá az "árulkodás" akkor most is valami más hatására gondolta meg magát.

ayatollah 2012.03.25. 04:40:31

Amúgy meg szerintem a 'liberálbolsevikok' semmivel sem rosszabbak vagy jobbak a 'narancsbolsevikoknál'. Ha nem azt mondod, amit ők, akkor geci ellenség vagy. Annyi különbséggel, hogy az LB-k általában nagyjából mindig ugyanazt mondják, míg a NB-k mindig éppen a napi irányvonalat követik (amivel me fasza csávó vagy ,lehet, hogy két hét múlva már hazaárulás, úgyhogy képben kell lenni :)))

A liberálisnak ez a fajtája kicsit irritáló ugyan de veszélytelen. A liberálisnak a veszélyes formája az a doktriner lib., aki pl. küzd a fasiszták meg a fanatikus muzulmánok jogaiért is, a saját szabadságát is veszélybe sodorva. Ez szerencsére nálunk nem jellemző, de nyugaton ilyen is van.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2012.03.25. 13:04:42

@Kettes:
Látom Neked a gyűlölködés a lételemed, mint ahogy az volt az átkosban:
Nem tetszett valaki, vagy volt valamije amire megfájdult a fogad, akkor feljelenthetted és Te voltál a nyertes.
Most pedig az fáj Neked, hogy a nagy többség rühelli az olyan hozzászólásokat, mint amit írogatsz.
Ezért is fogalmazol így, hogy a tisztességes embereket elijeszd, hogy mondhassad, hogy mindenki (mármint minden Veled egyetértő) úgy vélekedik.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2012.03.25. 13:12:53

Az első ponttal nem értek teljesen egyet:
Lehet, hogy a mai politikusok ilyen gazemberek, de ez nem volt mindig így!
Voltak tisztességes emberek, akiknek - a hátterük miatt - nem volt szükségük a törtetésre, a harácsolásra.
Hazafias kötelességüknek tartották a józan politizálást Magyarország és lakossága és a magyar nép érdekében.
Egyes akkori dolgokat el lehet mai szemmel ítélni, rossznak tartani, de az akkori időkben másképp látták a dolgokat és ahhoz kell a viselkedésüket hasonlítani.

Érdekes lenne megvizsgálni a 100 évvel ezelőtti politikusok vagyonosodását.
Talán az sülne ki belőle, hogy nagy részük a saját vagyonából fizette a költségeit.

Rakovszky · http://rakovszky.blog.hu 2012.03.25. 13:23:14

@Kuviklacz:
Ez nem minden esetben igaz.
Ott van a Süddeutsche Zeitung "magyarországi" tudósítója, aki Bécsben él(t), nem beszél magyarul, és fogalma is alig van (volt) a magyarországi és a szomszéd államokbeli tényekről.
Pár ilyen baki:
Devecser Kelet-Magyarországon van,
Magyarországon 17 kisebbségi önkormányzat van (akkor még csak 13 volt)
Az előző Szlovák kormányban (Ficó-éban) volt egy magyar miniszter.

Mint a felmérések kimutatták, a legtöbbjük az internetről veszi az információt, s mivel nem ért a dolgokhoz, csak szajkózza amit olvas.
Nem meri leellenőrizni, mert ha mást ír, mint amit a többiek, akkor kigolyózzák.

De vannak csakugyan olyan főszerkesztők, akik tudnak magyarul s ott csak akkor jelenik meg egy egy tényeket mellőző cikk, amikor nincsenek épp szolgálatban.
Ez azért is történhet meg, mert egy német felmérés alapján 75-80%-a a német újságíróknak baloldali, és azok a párt-haverjaik véleménye szerint írnak.

mikhail 2012.03.25. 14:14:57

Bármennyire lesújtó a véleményem a regnáló rezsimről, azért be kell lássam, ez egy nagyon találó, szellemes karikatúra. Mint ahogyan a karikatúra természete, persze ez az írás is pártos, de egy karikatúrától senki sem várja el a kiegyensúlyozott, realista ábrázolást, mert az egy egészen más műfaj lenne.

De azért lenne egy halk észrevételem egy orbitális baromsággal kapcsolatosan, még ha ez a lényeget nem is igazán érinti:

"Vagy legyetek baloldaliak! ...
...Emeljetek szobrot Matolcsy Györgynek!”

Ti a jobboldal még vállalható reprezentánsai vagytok, valszeg képzett emberek, akkor tudnotok kell(ene), hogy egy véres szájú ultralib legmerészebb álmait is felülmúlja jó néhány matolcsysta intézkedés. Hogy csak a jelenlegi gazdaságpolitika két sarokkövét említsem, a progresszív adózás kiiktatását, és a szociális segélyrendszer drasztikus leépítését (a nem liberálisnak, inkább balosnak tekinthető multiadó nem számít, mert ezt úgyis ki fogják vezetni, hosszútávon ők sem gondolják komolyan, de az ultralib intézkedéseket nagyon is !!).
Most komolyan mondjátok, hogy a matolcsyzmus egy szocialista álma, ami miatt a névadónak szobrot kellene emelniük ??? Liberálisabb gazdaságpolitikát a magyarok még nem tapasztaltak mint a mostani, ami már az én liberális ízlésemen is messze túlmegy. Tehát az idézett mondatnak egy bekezdéssel fentebb lenne a helye.
Üdv..

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2012.03.25. 15:30:59

Ez a bejegyzés lelkylola következő dokumentumfilmjéhez készült háttéranyag?

ayatollah 2012.03.25. 15:54:37

@mikhail: Aki látja az összképet, annak teljesen világos, hogy a multiadók/bankadó sem abból a célból jöttek létre, hogy a lecsúszó/lecsúszott rétegek helyzetén segítsenek (mivel azoktól is éppenhogy elvonnak), hanem hogy fedezze (részben) az elitnek nyújtott méretes pluszforrásokat, mint az egykulcsos, a végtörlesztés, stb.

A kormány és Matolcsy politikája a legkőkeményebb elitista politika (jó, gettóba még nem zárják a szegényeket). Az a baloldali aki Matolcsynak akar szobrot emeltetni annak teljesen elment az esze.

Nero Bianco 2012.03.25. 17:16:18

Őszintén szólva nem kurvára mindegy, hogy KK és TT milyen akármit szeretne?

Hát dehogynem.

Ki nem szarja le, hogy KK TT kit utál és kit nem.
Mit számít? Semmit.

Ennél meg TWA rövidebben ír jobbat.

lujo22 2012.03.25. 17:33:01

kár, h nem írta meg a blog írója, amikor a Fidesz ellenzékben volt, hogyan legyünk jobboldali konzervatívok. Így kicsit álságos ez egész.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2012.03.25. 17:49:27

@lujo22: ez egy jobboldali blog, mi a fészkes fenéért írna ilyen izét a jobboldalról?
Arra valók a baloldali blogok.

Amikor azt mondod, hogy az asszonynak megint fájt a feje, nem teszed hozzá, hogy a múlt héten meg neked nem állt fel.

Lúzer Manuel 2012.03.25. 20:37:37

Ritka gyenge poszt, legalábbis ameddig olvastam. Az első 3 bekezdés után átjött, hogy itt csak pár öntelt megmondóember hiszi azt, hogy majd most kiokítja a népet a tutiról, de valójában csak a szokott puffogás, összefoglalva mindent, ami nyomasztja őket.
Utána elég volt csak gyorsan átfutni a szöveget és kipipálni, ez is megvolt, az is megvolt.
Ennyire futotta? Kár.

zorki 2012.03.25. 21:23:06

1.
" Először is, csak a jegyzőkönyv kedvéért, hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket nem vertek át) ab ovo hülyeség. "
Ha komolyan veszik magukat a posztolók, itt be is fejezik, mert akkor nincs jó baloldaliság, liberálisság. Minden további leütés felesleges szócséplés.
Amúgy olyan is a poszt. Komolyan nem vehető érvekkel, általánosságokkal telített kritika.

2. Ha komolyan veszik magukat a posztolók akkor nem az ellenzékkel foglalkoznak, mert még emlékeznének arra, hogy alig két éve naponta ismételgették, hogy nem az ellenzék kormányoz, és az ellenzék utálása nem oldja meg a bajokat.

3. Vegyék magukat komolyan!
Gondolom elismerik, hogy Magyarország tagja az Európai Uniónak, az Európa Tanácsnak. Így bármelyik magyar állampolgárnak, magyar jogi személynek a meghatározott esetekben joga van a felsorolt két szervhez vagy annak bíróságaihoz fordulnia!
Még akkor is ha Önök a bírósághoz fordulók érveit hazugnak gondolják!
Az illető szervek, bíróságok majd eldöntik, hogy hazugság vagy sem. Mert ez a demokrácia!
Előbbi szervek joghatóságát - unióét közvetlen, Európa Tanácsét közvetve- Önök is elismerték, ha igennel szavaztak az unióra, ha mégsem, akkor el kell fogadják a többség véleményét.
Mert ez a demokrácia.

4. Nem konzervatív és nem jobboldali gondolkodásra vall, a Magyarországon illetékes bíróságok megkeresését árulkodásnak hívni.
Ez inkább pitiáner gondolkodásra vall, mert csak arra gondolhatok : ezzel a "fügefalevél" poszttal próbálják takargatni - az amúgy Önök által is "úgy általánosságban" bevallott- a kormányzati hibákat. Tegyék, de akkor számoljanak a következményeivel.

Igazi magyaros (vagy inkább gyermeki?) poszt ez: ha bajban van a portám, akkor átnézek a szomszédba, és nyugtatom magam azzal, hogy ott sokkal több a gaz.
Kicsit föl is nagyítom a valóságot, jókorákat csúsztatok, aztán szétkürtölöm a faluban, hogy a szomszédommal foglalkozzanak inkább!
Nektek ennyi elég?
Akkor a konzervativizmusnak, jobboldaliságnak is annyi!

ayatollah 2012.03.25. 23:46:44

@zorki: " hadd említsük meg, hogy mind a baloldaliság, mind a liberalizmus (nevezzétek akár millásságnak, akár elempésségnek, 4k!-sságnak, akárminek – minket nem vertek át) ab ovo hülyeség"

Mondjuk ezt így a háttérben egy Thomas Jeffersonnal meg Benjamin Franklinnel, előtérben meg KK TT észosztását nagyon mulatságos elképzelni, vizuálisan :)))

tewton 2012.03.26. 00:40:34

a baloldaliság csak egy gyermekbetegség.
addig is kellene meggyógyítani.

di_kaprio · http://dikaprio.blog.hu/ 2012.03.26. 01:10:27

@Mesemondó Medve: IGEN
persze csak akkor ha nagy, külföldi székhelyű cégeknek se jár állami pénz. ha már nem lehet rajtuk visszamenőleg bevasalni (nyilván nem), akkor kérdés hogy hogy hoznád helyre az eddig okozott károkat? és ez továbbiakat vet fel, egészen addig hogy hogyan tartsa el magát egy nagyobb egyház ha nincs meg az eredeti vagyona.
szóval kemény dolgok, már az is magyar világszenzáció lenne, ha lenne egy párt ami _nem mindenki_ szavazatára hajtana és olyan államot akarna ami nem félti a polgárait önmaguktól.
hogy nagyon egyszerű dolgoknál maradjunk micsoda baromság egy veszélyes és tilos tábla, ha veszélyes, majd én eldöntöm akarok-e belefulladni, leesni, beszakadni. ezt még plakáttémának se lenne rossz.
ja és valahai szdsz tagság legyen kizáró ok.

pamocsnyik 2012.03.26. 01:44:45

Ó be szép poszt lett ez! Magam sem mondhattam volna szebben! :oD

pamocsnyik 2012.03.26. 01:47:12

@mehr luft: te nagyon megragadtad a lényeget... innentől nem is várható, hogy a lényeg megragadjon téged...

"k" (törölt) 2012.03.26. 02:09:14

@ayatollah: felétek a végtörlesztők az elit? :D

"k" (törölt) 2012.03.26. 02:17:49

@Kuviklacz: ezt a sok okosságot a hvg-gyűjteményed 99-es számaiból is ollózhattad volna, csak a neveket kell kicserélni. ugyanilyen szellemi cekotrófia a mitmondanakkülföldön is. pár tíz millióból lehetne alapítani egy intézetet ami úgy elemzi ezeket a szövegeket mint vásárhelyi marisék a szélsőjobbot, kiszámítani a balliberális dereksz indekszet, ezt is most hallom először de nagyon komolyan hangzik.

Pelso.. 2012.03.26. 06:28:31

@lujo22: Nem kellett megírnia. Kis türelem, s lásd, kormányon kiderült. Értékek, hagyományok, polgárosodás nap mint nap.

ayatollah 2012.03.26. 11:05:46

@"k": hát sokmilliót aki ma zsebből csenget, az az.

is 2012.03.26. 11:07:59

@Alamio: "És a gyűlöletorkánt lehet hogy Bajnai megkapja majd (nem csodálkoznék rajta) de 14 éve ömlik a másik oldalról Orbánra. Hatás-ellenhatás. "

Az az egy probléma van, hogy Orbán 23 éve van ott, a másik oldalon pedig kb. akárki jelenik meg, azt mind éri. Hogy van az, hogy minden demokratikus párt egy, de maximum két vesztes választás után vezetőt vált, és a pártalapszabálya _nem_ abszolút monarchisztikus; és a FIDESZ és támogatói magukat nem abszolút monarchistáknak, hanem demokratának tartják? És hatás-ellenhatásról beszélnek, mintha egyenrangú lenne az, hogy valaki hibázik, fasz, sötét akármi demokrácián belül, vagy hogy abszolút monarchiát kíván a 21. században Európában kiépíteni?

@poszt: különösen a 8. pont miatt kedveltem meg ezt az írást. Ahogyan beszól a 2006-os Orbán Viktornak, aki az _egyetlen_ volt, aki ténylegesen jogi lépést tett Magyarország EU-s támogatásainak megvonásáért, az annyira mulatságos, hogy még az előtte lévő, láthatóan 5 éves gyerekek szintjén történő félremagyarázások, féligazságok, félhazugságok, félértelmiségiségek, félkulturálatlantahóságok, félközépkori társadalomfelfogások is hirtelen vidám színben tűntek fel. Megérdemled, hogy megsimogassák a fejed. Nagy kedves aranyos gyerek vagy te, bár Magyarországnak igen nagy kár, hogy te ehhez a felülethez hozzájuthatsz ezt a sötétséget terjeszteni.

"k" (törölt) 2012.03.26. 11:42:49

@ayatollah: ugyanmár! egészen egyszerű (minden értelemben egyszerű), munkából élő embereket láttam végtörleszteni, meg apunak segíteni végtörleszteni. hogy hogy ment a 150-200-as nettóból, előkerültek a dunyhából a betétkönyvek? nem tudom.
persze vannak elemek akiknek mindenki burzsujgeci aki egy ötszázassal többet keres náluk. ha ilyen vagy akkor bocs.

ayatollah 2012.03.26. 12:00:26

@"k": nem vagyok ilyen, de nem is veszek fel hitelt :))
és nem is tudnék jelentősebb összeget most úgy hirtelen odavágni a banknak, úgyhogy ez így is marad. adósodjanak el a marhák.

letterforsz · http://letterforce.blog.hirszerzo.hu/ 2012.03.26. 13:49:08

Önmagában talán nem is lenne érdekes az alábbi vizsgálódás. Egy szokott cinikus posztról szólna ( ez nem csak a Mandiner jellemzője, persze) és semmi egyébről. Semmi egyébről? A dolog jócskán túlmutat önmagán, szerintem. Nézzük ,miért.

Olvasom Kálmánék nem túlságosan udvarias hangvételű írását. Nem szeretnék beleveszni a hosszú mű apró részleteibe ( amely műnek talán egységesen a nagyképűség magas lovon ülve a legfontosabb jellemzője, persze ez korántsem csak rájuk jellemző, de ettől nem lesz jobb a helyzet), inkább kiemelek egy lényeges részt, amely jól jellemzi az egész írást:
"Hogy a legordasabb közhellyel jöjjünk: nem lehet más a politika. A politikát politikusok csinálják, akik politikai pártokban tevékenykednek, s munkájuknak megvannak a saját szabályaik. Ilyen szabály, hogy a politikusnak hatalomvágyónak, gátlástalannak, őszintétlennek és ravasznak kell lennie. Ha nem ilyen, önkormányzati képviselőségig se jut. Ezzel egyébként nincs semmi baj, a kosárlabdázó legyen magas, az üzletember legyen élelmes......A politikusok is legyenek olyanok, amilyeneknek a szakmájuk miatt lenniük kell. "
Jó, jó, kiált fel a kedves olvasó, vigyázzak, ez itten irónia, nem komoly a dolog, valójában tök másképp gondolják, pont az irónia eszközével teszik nevetségessé a gátlástalanságot és a hazudozást, nem? Hát...én nagyon örülnék, ha így lenne. De ha így lenne, akkor valójában szerintük is lehetne más a politika, de a cikk épp arról szól nagyon is komolyan, hogy nem, nem lehet más. Kénytelen vagyok tehát komolyan venni a szöveget, ha nem tenném, akkor a szerzők nyilvánvaló szándékát hagynám figyelmen kívül, az ő szándékuk meg egyértelmű: a balliberális világszemlélet agyagba döngölése. Maradjunk tehát annyiban, hogy a szerzők nem saját maguk paródiáját (" Így írunk mi" jelleggel) írták meg , bár egyből ilyenként olvasná az ember, hanem komolyan gondolják, amit írnak. Még egyszer hangsúlyozom: ha ez itt csak egy kicsit is ironikus, akkor már nem áll meg érvként a "lehetmássággal" szemben, akkor legjobb esetben azt fejeznék ki csak ezzel: mi szeretnénk, hogy más legyen, de sajnos ez most nem megy ( azaz mi igazából LMP-sek vagyunk lelkünk mélyén , ezt jelentené az irónia, csakhogy pont ez ellen tiltakoznak ezerrel, úgyhogy ez nem megy, nincs itt irónia, bár indulat az van). Nem, itt tétel hangzik el: "nem lehet más a politika". Ami utána jön, azt tehát muszáj komolyan vennem, ezt már nem bizonyítom tovább. Ha viszont komoly a dolog, akkor nagyjából jól látja a helyzetet egy tumbleres blogger:

folytatás itt:

letterforce.blog.hirszerzo.hu/entry/23339

teknős 2012.03.26. 13:54:25

@is: Prdig egyszerű, csak ti negligáljátok az álláspontunkat. Szerintünk ugyanis Orbán nem vesztett választást. Csak nem tudott kormányt alakítani, de minden választáson számszerűleg növelte a szavazatok számát.

Jellemző a demokratizmusotokra, hogy előírnátok nekünk, hogy kit választhatunk. Azt, aki nektek tetszik, nekünk kötelességünk választani. Az, aki nektek nem tetszik, az nem lehet demokratikusan választott. Nektek ennyi a demokrácia, nem mellesleg ebben azért következetesek vagytok több, mint 70 éve. A rendszerváltás előtt is előírtátok, hogy kit választhatunk meg. És ezért nem értitek, hogy miért tekintünk benneteket kommunistáknak, hiszen ti akkor is demokraták voltatok, mint most.

teknős 2012.03.26. 13:57:34

@Kuviklacz: Megpróbálom nagyon türelmesen elmondani, hátha felfogod.

A fidesznél első az országérdek és lopnak mellette.

A ballibeknél első a lopás és nagy ívben tesznek az ország alapvető érdekeire.

Vágod a különbséget?

ballibbant 2012.03.26. 17:34:03

Mint talán néhányan észrevettétek, a posztra reflektált az Örülünk, Vincent. A reflexió nem rossz, összeszedett, alapos, a hatását azonban a mocskosan személyeskedő bevezető mondatai elrontják.
Ezt bátorkodtam nekik elmagyarázni, mire Gábor, a szólásszabadság esküdt híve, bömbölő demokrata, örökre kitiltott. Éljen a köztársaság!

ballibbant 2012.03.26. 17:35:34

@is: "Nagy kedves aranyos gyerek vagy te" - na, pont az ilyen ótvarkodások valók a Vincentbe, nem ide.

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.03.26. 18:27:34

@teknős: "A fidesznél első az országérdek és lopnak mellette.

A ballibeknél első a lopás és nagy ívben tesznek az ország alapvető érdekeire. "

hát ha te mondod, biztos így van :D

"k" (törölt) 2012.03.26. 21:11:54

@ayatollah: egyetértek, a hülyék sportja volt ez. csak az a gond hogy ha ez a réteg fizetésképtelen, akkor összeomlik minden belső kereslet, asszem ennél jobban jártunk ezzel kis megelőzéssel. egyébként ezek akkor is eladósodnak újra a következő ilyen tuti ajánlatnál, ha a teljes fizut erzsébetutalványban kapnák, szóval nem tudni mi a hosszú távú megoldás.

"k" (törölt) 2012.03.26. 21:15:03

@"k": persze a hülye végtörlesztő faszja általában gúnyolódik a fideszen mikor "adósság elleni harcról" van szó, abba nem gondol bele hogy az ő debilsége lehetne a valós ellenség

ayatollah 2012.03.26. 21:55:25

@"k": nem tudom én az egész fogyasztási hitelezésnek nem látom semmi értelmét. egyedül a termelési hitelezésnek van értelme szerintem.

Alamio 2012.03.26. 22:14:38

@is: Orbánt is érte még gumibot is, a rendszerváltás előtt is.

Én az 1998 óta tartó bipoláris politikai mezőről beszéltem.

Abszolút monarchiát? A Fidesz demokratikus párt, ennek van kontrollja - és azt ki is állják.

Szavazz ellene DEMOKRATIKUS VÁLASZTÁSON 2014-ben. Megteheted. Az más kérdés, hogy ez mennyiben van kohézióban a mondanivalóddal.

Rohadtul unalmas ugyanis elolvasni újra és újra, hogy miközben egy demokratikus intézményrendszerrel megspékelt demokratikus alkotmány alapján mindenki számára egyértelmű hogy 2014-ben demokratikus választás lesz, akkor diktatúra vádjával illeted (illeti bárki) egy nyitott portálon.

Ezt egy diktatúrában nem tehetné(tek) meg.

J.Ildiko 2012.03.26. 23:24:34

Buta, arrogáns, kockafejű cikk.

Good elemzést lásd: Letter Force blog.

J.Ildiko 2012.03.26. 23:47:47

Tényleg annyira buta ez az írás, és hát elképesztő.

Na jó, csak egy téma, az egyházügyi törvény tekintetében szélesítsétek látókörötöket, hogy hogyan is érint több közösséget a jelenlegi helyzet. Oktatási és más hasznos tevékenység lehetetlenedik el - szóval olvassatok szakszerű és kompetens írásokat erről a Hetekben.

Saját bevallás szerint is az egyházi státusz egyfajta kegy, ami egy abszurditás, nem csak a diszkrimináció a probléma, hanem a gyakorlat, (Bíróság helyett a Parlament dönt), az EU is ezt kifogásolja!. A státusz legyen megadott feltételek alapján egyenlően elnyerhető és legyen fellebbezési lehetőség.

"k" (törölt) 2012.03.27. 01:06:02

@J.Ildiko: a hetekben? :D pedig ők is egyház lettek. lehetetlenül el a lófasz, alapítványok is működtethetnek sulit.

pamocsnyik 2012.03.27. 02:23:56

@J.Ildiko: Ahham... akkor ha jól értem, amit mondasz, az állami csöcsön való lógás lehetőségének elvesztését fájlalod tulajdonképpen?
Ha valóban egyház, valódi hívekkel, és feladatokat szeretne felvállalni a hívek támogatásával, akkor azt a hívek összefogásával továbbra is megtehetik.
A szabad vallásgyakorlásban sincsenek meggátolva semmilyen formában. Ami történt, hogy az állam - teljesen jogosan - alaposan megnézi, hogy az adómentességből és egyéb juttatásokból valóban olyan egyházaknak adjon csak, amik jelentős, releváns hányadát képviselik az ország lakosságának, s valóban komolyan vehető hitéleti tevékenységet folytatnak. Egyébként én személy szerint a hitgyülit is a elhajtottam volna a francba, de ők megúszták...

pamocsnyik 2012.03.27. 02:26:12

@J.Ildiko: a good alatt mit értesz? Talán azt, hogy "jó" elemzés? Mert ha igen, akkor van lehetőség ezt az egyszerű kis magyar szócskát használni, nem olyan snassz azért...
Ha valami más, akkor az is érdekel.

Alfőmérnök 2012.03.27. 07:53:49

@pamocsnyik: A hitgyüli egy elég gusztustustalan képződmény, de

„A 2001. évi népszámlálás alapján[1] a tizenkettedik legnagyobb a hazai felekezetek közül” és
„A gyülekezet az egyszázalékos adófelajánlók száma (2010-ben 18 643 fő</ref> (17 501)[23]) alapján a negyedik, a felajánlott összeg (2010-ben 61 731 389 forint[23]) alapján a hetedik a hazai egyházak sorrendjében.”
hu.wikipedia.org/wiki/Hit_Gy%C3%BClekezete

Ez van.

Egyébként az egyházügyi törvénnyel állítólag tényleg vannak problémák, és nem csak a ballibek szempontjai alapján. Azért mondom, hogy „állítólag”, mert én nemigen értek hozzá. Nekem mondjuk az tűnt föl elsőre, hogy keleti vallások/egyházak (most abba a lufihámozásba ne menjünk bele, hogy mit értünk „egyház” szó alatt.) mé' nem kerültek rá a listára?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.27. 08:35:29

@Alfőmérnök:

Az új egyházi törvényt Márfi érsek sem érti.

"...a bíróságot nem lehet okolni a háromszáznál több egyház bejegyzéséért, mivel az 1990. évi 4. törvény a bíróságoknak nem adott lehetőséget a kérelmek érdemi elbírálására. Hogy a törvényt miért fogalmazták így, nem tudjuk - folytatta az érsek..."

www.gondola.hu/cikkek/80370-Marfi_Gyula__az_egyhaz_tagjainak_nem_szerencses_partpolitizalniuk__politizalniuk_azonban.html

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.03.27. 12:41:19

@bbjnick: Én sem értem, mármint a motivációt, csak tippjeim vannak. Gondolom az ideológiai alapja valami zsidókeresztény kultúrkörös cucc (állambácsi első körben csak ezeket támogassa) + valamilyen praktikus okok (érdekek) is közrejátszhattak.

2012.03.27. 12:49:35

Megszűnt a több évtizedes munkahelyem.
Saját kezembe kellett venni a sorsom alakulását, ezért kezdtem el keresni az interneten. Így bukkantam rá a KMD által kínált lehetősére, melyet mindenkinek ajánlok a mellékelt honlapon:

kmdholding.com/hub3p3a

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.27. 22:17:36

@Rakovszky: Viszont a FIDESZ - lopás ide, lopás oda, egy csomó olyasmivel is kárt okozott az országnak, amiből -legalábbis látszatra - nem profitált. Az egész gazdaságpolitika egy nagy kudarc, ezt objektív számok igazolják. Mihelyt a részmunkaidősök és a közmunkások növekedése kifulladt, az eddig látszólag növekedő foglalkoztatás is csökkent, és ezzel már nincs olyan mutató, amelyik javulna.
Én is megpróbálom türelmesen: a költségvetésen lyukat ütő ballib ámokfutás eredménye a zemberek zsebében és a beruházásokban (autópálya stb.) megjelenik, a FIDESZ-kormány valamely fekete lyukba öntötte a pénzt (lásd a MANYUP-megtakarításokból még meglévő pénz hozamáról legutóbb megjelent adatokat, azt, hogy az egykulcsos adó semmit sem lendített a gazdaságon). És ez így van minden láthatatlan simplicity (ez utóbbi Steve Jobs plágium, csak Jobsnál volt folytatása is a mondatnak) duma ellenére így van.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.27. 22:21:51

@Alamio: A "demokratikus" jelző arra a választásra, amely teljesen a FIDESZ sikerét szolgáló módon lesz lebonyolítva (a saját oldalán egyedül lévő párt akár 16 támogatottsággal is megnyerheti az egyéni körzeteket és ezért még listás bejutói számát is növelheti, a választókörzetek célzatos átrajzolása, FIDESZ-es OVB stb.), enyhe túlzás.
"A FIDESZ demokratikus párt, ennek van kontrollja", ne haragudj, ez nem magyar mondat. A FIDESZ-nek FIDESZ-en kívüli kontrollja gyakorlatilag nincs, a belső viszonyai meg eből a szempontból irrelevánsak.

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.27. 22:25:17

@"k": Igen, akkor is volt lenyúlás a FIDESZ részéről, csak most még pofátlanabbul megy, és a lenyúláson túli politikájuk is káros az országra.
Egyébként ezek nem okosságok, hanem tények, még ha a hivatalos propaganda el is hallgatja..

Alamio 2012.03.27. 22:33:51

@Kuviklacz: Kérdezz meg bármilyen választási szakembert, ez a rendszer alkalmas egy demokratikus választás lebonyolítására. Mindegyik rá fogja aggatni a "demokratikus" jelzőt.
Bárkinek van lehetősége több szavazatot szerezni, mint a Fidesznek. Egyéni mandátumok esetében is.

Ennek fényében így fordítom le a mondanivalód magamnak: "A Fidesz a legnagyobb párt, és ez neked fáj."

zarai_vamosi 2012.03.27. 23:15:08

gondolom, dr. Salát most közös orgián vesz részt vhol Koreában a köztársasági elnökkel...

csumineni 2012.03.28. 16:15:08

Te Gergő, akkor most hasonló vehemenciával, gátra fel, védd meg az elnök urat!

Kuviklacz · szemelyesadatok.blogspot.com 2012.03.29. 21:41:13

@Alamio: A bármilyen szó barokkos túlzás ahhoz képest, hogy komoly kutatóintézetek mutatták ki, amit írtam. De aki csak jobboldali sajtót olvas, az talán még arról se tud, hogy SchPl doktoriját megvonták.
Viszont egy 16%-os pártot nem neveznék nagynak.
Amit a FIDESZ csinál, az valóban fáj, de nem elsősorban nekem személy szerint, hanem az országnak.
Ezzel zárjuk le a témát.

flugi_ · http://fundi.blog.hu/ 2012.03.30. 01:03:06

nem sikerült végigolvasnom, nyilván nem vagyok célközönség, de jó összefoglalójának látszik a liberálisokról szóló sztereotípiáknak a mandineres közösségben.

A legerőteljesebb tulajdonsága az, hogy a célközönség, a mandineresek telitalálatnak meg humorosnak tartják.

aLaca · http://utopiaepulet.blog.hu/ 2012.03.30. 06:28:08

A végén a videó, halálos, de jó látni a bezuhant fejüket:)

Alamio 2012.03.30. 10:00:44

@Kuviklacz: "De aki csak jobboldali sajtót olvas"

Ez meg röhejes. Honnan veszed?
1., Nem tudhatod.
2., Nem igaz.

73. Vladys - Az antiszemita libernyák · http://youtu.be/SOjwBmdSiKQ 2012.03.31. 15:52:24

Szép válogatás egy baloldali nacionalista pártot támogató blogtól. :D

Wolfgang Büsi von Drachenfels (törölt) 2012.04.03. 10:52:46

Valaki végigbírta olvasni ezt a kliséhalom dögunalmat?

Nephro 2013.10.29. 10:35:58

- Na most ide figyelj!

Egyrészt: Tök hülye vagy!
Másrészt: először fogalmakkal és legyél tisztában és azzal, mi valójában a liberalizmus.
Harmadrészt: Álszentségből akár magadat is piedesztálra emelhetnéd semjén és orbán mellé!
Negyedrészt azt a mérhetetlen hülyeséget amit itt összeirkáltál az hogy a fraancba jöhet ki ennyi egy emberből!
Ötödrészt: Mindenki aki liberális, az szerinted egy ostoba barom. De bezzeg, a felcsúti ramszesz, a magyar ceausescu minden állítása és stadionépítése (persze felcsúton is, az bezzeg rendben van. Hogy az Ő általa építendő nemzetszocialista Magyar Birodalom eszméjéről már ne is beszéljek. Nemzeti trafikkal nemzeti hülyeséggel és nemzeti együttműködéssel egyetemben.

Ez bezzeg mind rendben van mi??

Megsúgom neked, barátocskám olyan mérhetetlenül el vagy te tévedve, mint egy nemzeti részeg Kuvaitban!

Csak információképp: A Liberalizmus maga, az az eszme, ha klasszikus értelemben vesszük, ami a francia forradalom idejéről származik és tudod volt az a hármas jelszava "Szabadság egyenlőség, testvériség"
Ez a jelen korban is érvényes. Illetve törekedni kell rá. Na erre igen, törekedni kell. Nem a TB-re meg a nyugdíjra! (hogy ki ne csavard a mondandóm: (törekedni azt jelenti: "nem biztos, hogy lesz, de meg kell próbálni érte mindent megtenni")
Amit pedig tágabb körben értünk a

LIBETRALIZMUS alatt, azok a következők:

- A szólás, a gondolat és a sajtó szabadsága
- A törvény előtt, minden ember egyenlő
- nem különböztetünk és nem zárunk ki egy embert sem sehonnan, csak azért mert más a bőrének a színe, vagy más a vallása, vagy más a szexuális beállítottsága. vagy csak azért mert másképp gondolkodik
- a Liberalizmus az egyén szabadságát és annak jogait és kötelességeit helyezi előtérbe, minden mással szemben. Igen, az állammal szemben is.
- A Liberalizmus által hirdetett szabadság, nem egyenlő a szabadossággal! Vannak keretek. Ezek a keretek, pedig az egyén jogai. Minden egyes embernek addig terjednek a jogai és szabadsága, ameddig meg nem sérti, vagy korlátozni nem akarja, más jogait vagy szabadságát!

És tudod a helyzet az, hogy az ENSZ által 1948 december 10.-én elfogadott" Az emberi jogok egyetemes nyilatkozata" című irat, az bizony első pontjától az utolsóig. egy Liberális kiáltvány!
(www.amnesty.hu/ejeny.pdf)

Vagy akár mondhatnám az 1848-as forradalom és szabadságharc idején keletkezett 12 pontot. Mi is szerepel benne:
"Kivánjuk a' sajtó szabadságát, censura eltörlését."
vagy például:
"Törvény előtti egyenlőséget polgári és vallási tekintetben."
Ja, igen. Van még:
"Legyen béke, szabadság és egyetértés."
És utolsónak:
Egyenlőség, szabadság, testvériség!

Tehát akkor mi is ez? Ja igen! A Magyar Történelem egyik legnagyobb eseménye, ami LIBERÁLIS ELVEKEN ALAPULT!!!

Tehát, most te lényegében azt írtad le, hogy aki 1848-ban harcolt a szabadságért, az egyenlőségért, a sajtó szabadságáért, az tök hülye...

Szálljál egy kicsit magadba és gondolkodj el a dolgokon...

De legelőbb bújj ki a vezér seggéből...

Petőfi Sándor:
Szabadság, szerelem

E kettő kell nekem.
Szerelmemért föláldozom
Az életet,
Szabadságért föláldozom
Szerelmemet.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2013.12.12. 12:20:40

@Nephro: Csaxólok, hogy a fogalmak jelentése, tartalma a korral módosulhat. És Kossuthék ún. nemzeti liberálisok voltak.
"Uniót Erdéllyel"?
Stb.

leponex 2023.06.15. 13:36:28

:) másodszor röhögöm végig, fenomenális ... mire észreveszem, ez már több mint tízéves, pedig mintha ma lett volna írva :))
süti beállítások módosítása