Selmeczi vs Dopeman – Ilyen ország pedig nincs CCCXIX.
2012. március 12. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Selmeczi vs Dopeman – Ilyen ország pedig nincs CCCXIX.

  Bámulatos arány- és témaérzékről tett tanúbizonyságot a Fidesz szóvivőnője, amikor a kétharmados kormánypárt arcaként késztetést érzett a reagálásra a Milla bohóckodása ügyében.

  A régebben nagyobb lendülettel nyomuló, magát máig milliósnak nevező, de a mostani alternatív államfői játszadozással már csak pár ezer embert megmozgató Milla épp utat veszt valahol, a holdkóros filozófus és a nagyszájú józsefvárosi macher rajongóinak vitájában, ami kicsúcsosodott a magát bázisdemokratának tartó társaság anti-bázisdemokrata választási eredményében. A szervezet Facebook-falán és más elvtársi blogokon már a mozgalom talpasainak és barátainak egy része temeti a szervezetet.

  Dopemannal önmagában, a maga műfajában nincs sok problémánk, néhanapján akár meg is hallgatjuk helyzetjelentéseit a nyócker színes világából. Csak hát a most már közéleti megmondóemberként működő rapper politikai meglátásainak horizontja nem emelkedik felül egy Rákóczi téri talponálló péntek esti agendáján – igaz, ez mégis egy lépéssel közelebb van a valósághoz, mint az Astorián túl honvágyat érző millás légvárépítők víziói. Utóbbiak talán ezért hallgatják oly gyakran megigézve Pityinger mester bölcseletét.

  Selmeczi Gabriella klasszikus kommunikációs hibával viszont maga ad súlyt a közröhejbe fulladt, belterjes játszadozásnak, ráadásul előveszi Dopeman puritán egyszerűségű bazmegoló számát, felemlegetve, hogy az utcai művész „a Himnusz meggyalázásával szerzett magának kétes értékű hírnevet”. Miközben – ahogy azt Castellum kolléga is megírta korábban – Dopeman nem a Himnuszt gyalázta. És a rappernek erről már papírja is van, hiszen a száma ügyében indult nyomozást február elején végül megszüntették, mert nem valósult meg a nemzeti jelkép megsértésének bűncselekménye.

  A több millió polgár szavazatával megválasztott, kétharmaddal kormányzó Fidesz szóvivőjének inkább azt javasoljuk, foglalkozzon ennél egy fokkal fajsúlyosabb dolgokkal, ha mással nem, például a létező államfő létező ügyével.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr334312297

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hazafiasságból jeles 2012.03.13. 13:27:58

Az új NAT lassan az igazi menzai zöldségleveshez hasonlít: "mindent bele!" Eddig is csak kapkodtuk a fejünket, mire van szüksége a gyermekeinknek (és miről maradtunk mi le): erkölcstanra, hazafiasságra és demokrácianevelésre, a családi életre, méd...

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.13. 09:45:01

A bejegyzésed bekerült a Mandiner blogajánlójába.

Trackback: Magyarország már tüntetőkből is importra szorul 2012.03.13. 00:25:52

Nem elég, hogy kínai fokhagymát árulnak a legnagyobb kereskedelmi láncok zöldségpultjain, a Pilóta kekszet Lengyelországban gyártják, már tüntetőket is importálnunk kell!     Nincs annál kínosabb, mint amikor az ország nemzeti ünnepén a Pil...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 11:37:54

@Kandeláber: Aquila non captat muscas. Selmeczi hülye.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.13. 11:41:05

@evil overlord:

@evil overlord:
a libkonz faszszopáshoz joguk van, persze olyan dolog valójában nincs is.
abban viszont aktív részesek, hogy a segítségükkel levadásztak névtelenül, bizonyíthatatlan váddal egy katolikus intézményi faszit. ezzel rákosisták lettek, megfélemlített alemberek, besúgók, háromperhármasok. a felsoroltak nem lehetnek libkonzok. emberek sem. gyáva reszkető szarok, igen.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 11:44:55

@jose maria padilla: A libkonz faszszopás az mi?
A többiben - sajnos - egyetértek.

Alfőmérnök 2012.03.13. 11:59:35

@jose maria padilla: Fenyegetéssel gyanúsított betyár.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 12:01:11

@jose maria padilla: Muhaha! Egy biztos, nem fasizmus/fallangizmus.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 12:01:29

@evil overlord: Maga úgy értelmezi. Én meg nem. Kezdjünk irodalomelemzést?

1. bekezdés: A bbjnick által nyújtott védelmet sajnáltam le és értékeltem megalázóként. Szerintem az is.
2. bekezdés: Tölgyről konkrétan azt feltételezem, hogy a felvett személyisége hatalmasodott el rajta és vitte maníros pökhendiségbe és netkonzervatívságba. Az ősz folyamán a mandiner egy posztja alatt elzavart történelem-hitoktató BA szakra, elmélyítsem a tudásomat – ezt sértésnek vettem, jól esett viszonozni, hiszen ezúttal az ő történelmi ismeretei kérdőjeleződtek meg a blogposzt alatt. Kemény, sportszerű és férfias konzervatív csak ne sértődjön meg, ha a meccs második félidejében visszakapja a medvepuszit.
2. bekezdés vége - 3. bekezdés: A robin masters-affér kapcsán az azóta még üresebb Konzervatórium egyik posztja alatt oktatott ki belőle szkatologikusan, hogy az olyasfajta fingszag, mint amilyen robin mastersé, nagyon is helyénvaló, ha a fing eregetésére ballibbantak elleni harcban kerül sor.
Ezt az általam mélyen megvetett erkölcsiséget (erkölcstelenséget) küldtem vissza a feladónak.

Látja, az előzmények ismeretében mennyire más ugyanaz a szöveg?
A magam részéről úgy gondolom, inkább lesajnálás történt, illetve némi személyes törlesztés. Aminek konzervatív szemmel is rendben kell lennie, hiszen nem váltottam fegyvernemet és nem kezdeményeztem.

Tölgyet az inkriminált, hazug és embertelen kommentje és – hiszen a vita hevében, felvett személyiséggel teoretikusan bárkivel elszaladhat a ló, bizonyos mértékig – különösen az azt követő, a hírek szerint meglehetősen szánalmas és pipogya viselkedése miatt lenézhetem. De különösebb kárörömet vagy elégtételt nem éreztem, amikor értesültem róla, hogy mi lett vele.
A lesajnálás pedig valószínűleg indokolt. Egy valaha tisztes tudományos karriernek indult pályafutás egy pontot amatőr politika- és ideológiacsinálásba fordul, majd pedig az a személyisége, amely konzervativizmusát netes bozótharcolásban, kamaszos polgárpukkasztásban találta meg, egy ilyen mélyütéssel padlóra viszi a megalkotóját. Szánalmas, jellemző is a magyar viszonyokra, és azért valahol sajnálatraméltó, hogy bukásában még a saját kreatúrái közül is csak a legostobábbak állnak mellé.

Leskelődő 2012.03.13. 12:12:04

@Counter:
Elfelejtett mucsázni.
Pedig jól állna Magának.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.13. 12:22:07

@Alfőmérnök:
édes alfim. élünk még pár évet, amúgy is vízből és szarból állunk nagyrészt, ennyire fontos egy gyanúsítás? :)

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 12:22:41

@Counter: Ön azután "küldte vissza a feladónak az erkölcsiséget", miután makot kirúgták, ez erősen árnyalja a képet. Mi ez, ha nem káröröm?

Tölgy fő tézise az volt, hogy a MUSZ nem azért lett kitalálva, hogy kiirtsák a zsidókat. Ez valóban igaz: a kegyetlenkedések nem felsőbb utasításra, hanem a helyi személyzet aljassága miatt történtek (az azonban a vezetés felelőssége, hogy nem állították ezt le mint pl. a délvidéki gyilkolászást). Petsauer megölése sem feltétlenül azért történt, mert zsidó volt (az emlékiratok szerint nem mint zsidót csúfolták), de az eldurvuló katonatréfa sem igaz, mert PA nem katonaként szolgált.
A stílus és az egyik érintettnek (hakohen) való beszólás viszont valóban durva volt.

Az ügy arra viszont jó volt, hogy kiderüljön, hogy Botos egy gyáva strici. Meg arra, hogy az ELTE szociológusok ballibbantak, bár ezt eddig is lehetett sejteni.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.13. 12:24:34

@Counter:
látja, alember! úgy tartja fontosnak a revánsot, hogy közben a másikat éppen egzisztenciálisan lehetetlenítik el. maganicket meg csak megsértette egy másiknikk.
na, ezért kell magukat munkatáborokba zárni.

betyár (törölt) 2012.03.13. 12:31:37

@Alfőmérnök:

no. el ne felejtse már, hogy az előző e-mail-ekben arról írt, hogy tudja, ki vagyok, névvel, fotóval illusztrálta. eltekintve attól, hogy tévedett-e vagy sem, maga bizony nem betyárnak tett visszautasíthatatlannak tartott ajánlatot, hanem nekem. így azért az ajánlata már érdekesebben hangzik. sőt tegye meg a kedvemért - nyilván nem fogja -, hogy az itt bemásolt levelét követő levelet is bemásolja.

beteg maga. képes feltúrni az internetet, keres, kutat, gyűjtöget, rendszerez. értse meg, bottal sem piszkálnám magát.

betyár (törölt) 2012.03.13. 12:40:08

@evil overlord:

már megbocsásson, de katonatréfáról szó sem volt emlékeim szerint. arról volt szó, hogy férfitársaságban, mint a katonaság bizony kegyetlen játékokat, szívatásokat űznek. ez a szívatás itt kiverte a balhét, de amikor én ezt egy katolikus szerzetes megkínzatására és hősiességére emlékező poszt alá írtam, nem történt semmi, semmilyen reakció.

érdemes a szöveget magát értelmezni, az sokat segít.

azt meg ugye észrevették, hogy eltűnt ekult, megjelent counter, hogy újból felmelegítse a témát. szerintem nem kéne.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 12:42:15

@evil overlord: A káröröm magától értetődő módon a más kárán történő örvendezés. Tölgynek kára van, azonban nem örvendeztem rajta. Semmi örvendeteset nem találtam ugyanis az esetében.

A legtöbb amellett szóló érvemet, hogy a musz intenciója a zsidó magyarok/magyar zsidók rövid úton történő elpusztításának lehetővé tétele volt, leírtam a KZ Dachau alatt. Nem szeretném újrakezdeni, de ha gondolja, folytassuk ott. Mindenesetre Petschauer, ha nem lett volna zsidó, közelébe sem kerülhetett volna az olyan módon történő erőszakos halálhoz, és más, mint zsidó (vagy zsidónak minősített), nem is kerülhetett az ő helyzetébe (sem).

@jose maria padilla: Az egzisztenciális ellehetetlenítés erős túlzás.

Gondolom, maga egy derékhadbéli szoci politikuson se venne revansot, hisz' szegények egzisztenciálisan sanyarú helyzetben vannak éppen.

Tegye félre a hamis lovagiasságát és tegyen a helyére egy adag férfias, sportszerűen kemény konzervatív erkölcsöt. Jogosan vett revansnak csak jó pillanata van és az a jó pillanat akkor van, amikor veszik.

Alfőmérnök 2012.03.13. 12:51:29

@betyár: Itt a levél:
"Kedves (keresztnév, ami az email címéből tudható)
Látom nem fogadta el az ajánlatomat (onnan tudom, hogy nem válaszolt a levelemre – nem tartom valószínűnek, hogy nem olvasta).
Rendben: ha harc, legyen harc. Szerintem ezzel Ön fog rosszabbul járni, nem én. Észrevettem, hogy ahol föltűnök, oda egy ideig nem ír. (Miért? Talán fél, hogy kellemetlen kérdéseket teszek föl Önnek?)
Ha azt hiszi, hogy Jósdán menekülhet tőlem, téved: egy szavamba kerül, hogy Loxon visszavonja a kitiltásomat.
Ha erre a levélre reagál, természetesen még hajlandó vagyok kompromisszumokra.

Üdv: Alfőmérnök"

Maga egy szar alak.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.13. 12:52:09

@evil overlord: @jose maria padilla: @betyár:

Szerintem @Counter nick esetében felesleges morális aspektusokat emlegetni, mert számára azok értelmezhetetlenek. Akinek nincs koherencia a szövegeiben, attól hiábavalóság erkölcsiséget elvárni.

Rendre azzal szembesülök a szövegeiben, hogy:

a) állít valamit
b) amit valaki megcáfol vagy vitat
c) erre @Counter nick kontráz
d) amit valaki megcáfol vagy vitat
e) erre @Counter nick újból kontráz, de érvei ekkor már gyakran ellentmondanak a) állításának

Mondom. Akinek nincs koherencia a szövegeiben, attól hiábavalóság erkölcsiséget elvárni.

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.13. 12:54:41

@Alfőmérnök:

Néha komolyan aggódom az egészségedért! Ezt őszintén mondom/írom.

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 13:00:08

@betyár:
@Alfőmérnök: Kedves Alfőmérnök!

Mi ketten immár Emlékezetkultúrával is azonosak vagyunk, úgy együttesen, mint külön-külön.

Mit szól ehhez?

@bbjnick: Nézze, önálló szövegalkotáskor maga már az a) pontban elvérzik a koherencia-teszten. Képességeinél – vagy inkább képtelenségeinél – fogva alkalmatlan arra, hogy a b) pontnál tovább eljutókat kritikával illethesse.

Alfőmérnök 2012.03.13. 13:06:02

@bbjnick: Oszt miért, faszkalap? Mert meggyanúsítanak és én tiltakozom ellene?

Hogy világos legyen: először is betyár úgy írt Counterről, mint a Vincenték "küldött" emberéről (tegyük zárójelbe, hogy ez igaz-e vagy sem; Counter majd megvédi magát, ha ez zavarja). Utána kitalálta, hogy lehet, hogy én vagyok Counter (gy.k. : tehát én is vincenték embere vagyok). Néhány balfasz, mint te is, ezt komolyan vette. Ezért én azt kértem tőle, hogy lássa be a tévedését. Bizonyítson, ha rágalmaz. Mindez nem történt meg.
Most meg fenyegetéssel vádol. Rágalmaz.
Erősen érik már a poszt betyár karakteréről. Nem csak a köcsögblogra tudom megírni. Falafel blogjára, sőt teszveszére is. Mindkettőt több százan olvassák. Feltételezett valós személyére természetesen nem tennék utalásokat, de virtuális személyét simán le tudom karaktergyilkolni. Ahogy ő is megpróbálkozott az enyémmel.

betyár (törölt) 2012.03.13. 13:14:14

@Alfőmérnök:

fenti szösszenetével maga bizonyította magára, hogy zsarol és fenyeget.

csinyádd pubi! hátha olvasunk tőled 15-20 összefüggő mondatot:)

Alfőmérnök 2012.03.13. 13:19:24

@betyár: Valóban: zsarolom és fenyegetem, hogy ha nem teszi helyre a virtuális személyemen okozott sérelmet, és is sérelmet okozok az ön virtuális személyén. Csak hogy többször ez ne fordulhasson elő.

Amúgy beidézzem a korai levelezésünket is? Hm?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.13. 13:26:56

@Alfőmérnök:

Figyelj már, faszkalap!

Szerinted, ki nem szarja le, hogy itt ki miket irkál?

Bazdmeg, öcsém, ez egy netes fórum, ahol nickneveken irkálnak össze számodra ismeretlen személyiségű emberek mindenfélét: hol okosat, tanulságosat, hol ostobaságot, zagyvát. Ezeket a szövegeket el lehet olvasni vagy át lehet ugrani, el lehet rajtuk gondolkozni vagy el lehet felejteni, válaszolni lehet rájuk vagy szó nélkül lehet hagyni. (Akár még óvatos tanulságokat is le lehet vonni arról, hogy a zemberek hogyan gondolkodnak, érvelnek, mi jár a fejükben stb., úgy általában.) De ebben az egész cuccban, jellegéből adódóan, gyakorlatilag semmi személyes nincs, mert nem is lehet.

Egy kommenttel egyetérthetsz vagy vitathatod, szimpatikus lehet neked egy kijelentés vagy ellenszenves, de egy komment nem sérthet meg, mivel, aki írta, nem ismer téged és te sem ismered őt.

Ez csak egy film, @Alfi, ne túráztasd magad túl, mert (még jobban:-)) bedilizel!

ü
bbjnick

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 13:32:55

Mérnek itt valahol kávét? :-)

Aki még ép elmével olvassa ezt a rettenetet, annak kedvéért – és saját jó hírem végett amúgy önmagáért – az alábbiakat leszögezem:
Nem vagyok sem a vincent, sem semmilyen blog "küldött embere" (?) sehol, így itt sem. Sem mint nick, sem mint nick mögötti személy.
Nem vagyok sem Alfőmérnök, sem semelyik másik blog.hu-s nick; csak ez az egy nickem van a blog.hu-n.
Megfordítva: semelyik blog.hu-s nicknek sem vagyok a másod- vagy többednickje.
Nem kárörvendtem sem tölgyön, sem mak-on. Egyben határozott meggyőződésem, hogy minden tekintetben förtelmesen leszerepelt a decemberi afférja során, így a következmények elsősorban és döntően őt magát terhelik. Magára vessen, magyarán szólva.

Szórakoztató, micsoda indulatok és elméletek szabadulnak el, ha egy kellően begyöpösödött világnézetet az annak meg nem felelő valósággal kell egyeztetni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.13. 13:40:36

@Counter:

"Nézze, önálló szövegalkotáskor maga már az a) pontban elvérzik a koherencia-teszten. Képességeinél – vagy inkább képtelenségeinél – fogva alkalmatlan arra, hogy a b) pontnál tovább eljutókat kritikával illethesse." --- írja.

Magának is mondom, ahogy szegény @Alfinak is mondtam: maga itt nincs (nem létezik), csak az állításai, a véleménye. Az, hogy magácska engem itt minősítget, az csak fing a szélben. Ha állít valamit demonstrálja és/vagy igazolja. Különben (még jobban) hiteltelenné válnak az állításai.

ü
bbjnick

Alfőmérnök 2012.03.13. 13:42:21

@bbjnick: Ezt inkább betyárnak kellett volna címezned.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 13:44:29

@betyár: Később megkeresem, lehet, hogy nem a katonatréfa szót használta tölgy, de ezt az érzést váltotta ki bennem, amit írt.

@Counter: Elég nehéz másként értelmezni a leírtakat mak kirúgása után.
Ha a cél a zsidók kinyírása lett volna, akkor átadták volna őket a németeknek, akik rövid úton megoldották volna a kérdést. Nem vagyok hajlandó abba posztba kommentelni, ha már nem hajlandók kibaszni a moderátorok ekultot, akkor legalább felejtődjön el.

Ekult célja mak egzisztenciális ellehetetlenítése: a PPKE-ről kirúgatta, az ELTÉ-n is megpróbálta.

Alfőmérnök 2012.03.13. 13:47:33

@evil overlord: Szívatásról volt szó. Az azért tényleg más, mint a tréfa.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 14:07:09

@bbjnick: Magán nem csak sírni lehet, hanem nevetni is.

mandiner.blog.hu/2012/03/10/kezikameras_szocializmus_super8hu/fullcommentlist/1#c16056337

Tudjon bizonyítani. Ha jól emlékszem, az ilyesmivel magának permanens nehézségei vannak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 14:17:55

@evil overlord: Megkerüli a választ a gondosan kimunkált érvelésemre.
Akkor nehéz másnak értelmezni, ha eldöntötte, hogy mindenki, aki tölgy mellé áll, jó, és mindenki, aki nem áll mellé vagy a kirúgásához vezető előzetes vitában ellene volt, rossz. Akkor valóban annyi a dolga, hogy Counter tölggyel szembehelyezkedett, ezért most utólag Counter feltétlenül és teljes mértékben rossz, így ahol kárörömöt akar látni, ott látni is fogja.

A zsidók kinyírásának egyik lehetséges megvalósítási módja a németeknek való átadásuk. Nem szükségszerűen kell átadni a németeknek a zsidókat, még ha ki is akarjuk őket nyírni.
Viszont ezt vehetjük úgy, hogy a magyar hatóságok '44. március 15-e utáni eljárásait – többek közt – a ballib kánonnak is megfelelően ítéli meg, azaz látja a célzatos megsemmisítési szándékot benne?

Emlékezetkultúrának a qui voluit finis vult et media (ha jól mondom) elve szerint vélhetően célja az is, de a primer célja a rendelkezésre álló információk alapján nem az, hanem a hírverés és a kampányolás. Kérdés, hogy a PPKE dékánja számára a kampánya ok vagy ürügy volt-e – ezt külső szemlélőkként aligha fogjuk tudni megállapítani.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.13. 14:29:09

@Counter:

Szerintem magán kívül mindenkinek világos és egyértelmű bizonyíték a gyilkos indulatú, rákosista ámokfutásra, amit a @tölgy-ügyben és körül bemutatott.

Demóztam is magának egy kiskedvenc counteri érvgyöngyszememet a "lélekben bezzegelésről":

-----------

"bbjnick · bbjnick.blog.hu 2012.03.10. 18:31:38
@Counter:

"Előjött a nekem címzett fröcsögő vádjaival – tessék, citáljon tőlem rákosista, gyilkos indulatú ámokfutást." --- írja.

Mivel eszemben sincs szétoffolni ezt a kommentsort (sem), ezért csak az egyik kiskedvencemet idézem magácskától:

"Ha maga valóban emberséget akarna mutatni, eszébe se jutna lélekben bezzeggel kezdeni egy mondatot semmilyen népirtásról, tömeggyilkosságról szóló írás alatt."

mandiner.blog.hu/2011/12/12/kz_dachau/fullcommentlist/1#c15190578

Ha kíváncsi arra a rákosista, gyilkos indulatú ámokfutására, amelyben ezt a kis gyöngyszemet is elsütötte, látogasson vissza abba a kommentsorba (ahonnét ezt a kis gyöngyszemet is idéztem) és olvassa el kommentváltásainkat, mondjuk innét

mandiner.blog.hu/2011/12/12/kz_dachau/fullcommentlist/1#c15186185

idáig

mandiner.blog.hu/2011/12/12/kz_dachau/fullcommentlist/1#c15192764"

-----------

De maga semmiből nem tanul. Most is képes volt itt, fentebb egy ilyen szöveget elsütni:

"Nem kárörvendtem sem tölgyön, sem mak-on. Egyben határozott meggyőződésem, hogy minden tekintetben förtelmesen leszerepelt a decemberi afférja során, így a következmények elsősorban és döntően őt magát terhelik. Magára vessen, magyarán szólva."

Maga nem csak koherenciasérült hazudozó, de gonosz is.

ü
bbjnick

tewton 2012.03.13. 14:49:52

@Alfőmérnök:
az egész dolog ott elcsúszik, hogy a szavak ballib-fajvédő oldalról sugalmazott értelme szerint gondolkodik majd'mindenki. a spektrum árnyalása végett jelöljünk meg néhány egyéb jelentést, az agymosás eredményét demonstrálandó

a) szivatás: pl. amikor négy cigó fenyegetően körbevesz csak úgy, minden ok nélkül, éjszaka elhagyott közterületen, és nem tudod, mi lesz. lehet, hogy a mobiltelefonod akarják, lehet, hogy semmit (...), lehet, hogy provokálnak, hogy megverhessenek. fajvédő szempontból "csak vicceltünk" és csak "szivatás".

b) mítosz: jóértelmű jószármazású körökben egy identitásképző narratíva egy adott funkcióval, közösségépítés céljából -- pl. a holósztorik felidézése és továbbadása bevallottan ezért történik. magyarul is elérhető jan assmann pár munkája (aki aztán éppen hogy nem antisémi). egy nemhülye átlagbölcsész számára (assmann eléggé alapszerző, de pávautcás beszédekben is idézgetik) a "mítosz" nem negatív kifejezés, és elmeroggyant komplett vonaglása a szó körül röhejes.

tewton 2012.03.13. 14:51:46

kukoricasérültek, hazudozók ... ehh, mi van itt!

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 15:05:53

@Counter: Ne várom el, hogy tölgy mellé álljon. Azonban ön tölgy ellen foglalt állást (pedig maradhatott volna közömbös is): az orra alá dörgölt egy sértést, miután kirúgták (a korábbi beszólások beleférnek a szokásos netes anyázásba).

Ha ki akarták volna nyírni a zsidókat, akkor ebben az SS biztos szívesen segített volna (állítólag 41-ben a Mo-ra menekült zsidók egy részét odalökték nekik). Érdekes módon a magyar zsidókat fizikai megsemmisítés nem fenyegette a német megszállás előtt (szemben egyes más szövetségessekkel), Horthy pedig nemzetközi nyomásra leállíttatta a deportálást (katonai erők bevetésével).
Az már csak hab a tortán, hogy a szövetségesek az Endlösung tudatában megfúrták a Horthy-ajánlatot, szóval a hős angolok és amerikaiak is elmehetnek a picsába.

Ekult állítólag Hoffmanig bezárólag elküldte a mószeroló levelet, agitált Botosnál és az ELTÉ-n. Mi más lett volna a célja, mint mak kinyírása?

@Alfőmérnök: Este megnézem, most nincs erőm áttúrni azt a posztot.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 15:18:54

@evil overlord: Hogyne, nem maradtam közömbös és igyekeztem legjobb tudásom szerint visszaadni a tőle kapott sértéseket. Azonban ez nem káröröm.

Abban téved, hogy állítólag és hogy a Mo-ra menekült zsidókat toloncolták volna ki. Ténylegesen az történt, hogy a visszacsatolt területeken "talált" zsidókat toloncolták ki, mint "rendezetlen állampolgárságú" személyeket. Ez a rendezetlenség annak volt betudható, hogy a magyar hatóságok kifejezetten tőlük mint zsidóktól magyar állampolgárságuk, honosságuk bizonyítását kérték, ennek rendezésére pedig a Budapesten székelő KEOKH-t jelölték ki. A sokszoros határváltozások és különféle közigazgatások működése jelentette bizonyítási nehézségeket nem is tárgyalva, mennyire tartja reálisnak, hogy hosszú ügyintézésre Pestre tudjon fáradni egy átlagosan nyomorúságos máramarosi zsidó?
A magyar hatóságok meg moshatják kezeiket, hogy ők mindent megpróbáltak, de hát a papírok nem voltak rendben, irány a hadműveleti terület. Persze.

A deportálásokra *bevetett* katonai erőkre kíváncsi volnék, különösen annak fényében, hogy ugyanezen katonai erők zöme úgy szegte meg a kormányzóra tett esküt októberben, mint a pinty.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.03.13. 15:47:38

@Counter:

"...“Összefogásukra és eltávolításukra Baky és Endre, a két belügyi államtitkár rajtaütésszerű akciót tervezett. Erre a hírre az esztergom mellett állomásozó páncéloshadosztályt Budapestre rendeltem, és a budapesti csendőrség parancsnokát utasítottam, hogy ha kell, erőszakkal akadályozza meg a zsidók elszállítását….Hogy a Budapesten lévő zsidóságot ez a közbelépésem mentette meg, hivatalosan tanúsítja a magyar zsidóbizottság nyilatkozata, amelyet tagjai, Stern Samu, Pető Endre dr. és Wilhelm Károly dr. 1946. febr. 3-án állítottak ki...

...Koszorús Ferenc visszaemlékezése szerint 1944. július 2-án találkozott Lázár altábornaggyal, értesült Bakyék tervezett hatalomátvételéről (és a gettókba zárt zsidóság deportálásáról), és felajánlotta páncélosai bevetését a puccs meghiúsítására, ha a kormányzó erre parancsot ad. Másnap, július 3-án megkapta Horthy parancsát…"

http://hu.wikipedia.org/wiki/Koszorús_Ferenc

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 15:57:43

@gloire: Bocsánat, ezek szerint egy hadosztály Budapestre rendelése, illetve a bevetés felajánlása: *bevetés*.

Ezt nem tudtam.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.13. 16:39:13

@Counter:

Látja, megint a rákosista hazug tempó! Maga undorító!

A bevetés megtörtént! És ezt maga is nagyon jól tudja!

"Koszorús Ferenc visszaemlékezése szerint 1944. július 2-án találkozott Lázár altábornaggyal, értesült Bakyék tervezett hatalomátvételéről (és a gettókba zárt zsidóság deportálásáról), és felajánlotta páncélosai bevetését a puccs meghiúsítására, ha a kormányzó erre parancsot ad. Másnap, július 3-án megkapta Horthy parancsát a felkészülésre, 5-én késő este egy testőrtiszt autón felvitte a Várba. A kormányzó elfogadta Koszorús tervét és parancsot adott annak a másnapi végrehajtására. Július 6-án hajnalban páncélosaival és a felderítő zászlóaljjal Óbuda magasságában a városba vezető összes utat lezáratta és 7 órakor tiszti járőrt küldött Bakyhoz. Legfelsőbb utasításra hivatkozva felszólította, hogy „csendőr zászlóaljaitól” 24 órán belül ürítse ki Budapestet. Aznap délután 4 órakor a budapesti I. (területi) hadtest parancsnok felkereste a törzsszállásán, kijelentve, hogy a Baky puccs csak felfújt dolog: vonultassa be csapatait a helyőrségükbe. Koszorús jelentette, hogy Baky csendőrei még nem hagyták el a várost, ezért megtagadta a csapatai bevonultatását. Gyanította, hogy a hadtestparancsnok a meglepett német megszállók utasítására akarta bevonultatni a páncélosait. Az I. Hadtest parancsnoka ellenvetés nélkül visszatért Budapestre. Másnap, 7-én Baky megkezdte a kiürítést és 8-án délig be is fejezte. Július 9-én Koszorús bevonultatta csapatait a körletükbe. Koszorús Ferenc tehát vérontás, sőt puskalövés nélkül érte el célját."

ü
bbjnick

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.03.13. 16:44:00

@Counter: Igen, nem csak véres harcokat neveznek bevetésnek, hanem például a bekerítést, közlekedési csomópontok megszállását stb.

De van egy olyan gyanúm, hogy te nem beszélgetni jársz ide, ha még ebbe a teljesen nyilvánvaló dologba is valamiért belekötsz.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.13. 16:45:37

@jose maria padilla: A szerk. általában azután tűnik el, hogy maga megjelenik és leírja a "helytartó" vagy a "tölgy" szót. Mármost akkor vagy igenis maga a Rém, vagy ezek a szavak. :)

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.13. 16:57:04

@Alfőmérnök: Húhuhúhuhú, de komolyak vagyunk. Tudja mit? Szerintem maga ifjabb Kündü! :D

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 16:59:35

@gloire: Köszönöm a felvilágosítást, a szkepszisem alaptalannak, szerény személyem pedig tájékozatlannak bizonyult.

@bbjnick: Nem tudni – még nem rákosizmus. Rákosizmust vélni a nem tudásban – mondja, az micsoda is?

Vén Csataló 2012.03.13. 17:06:13

Nem értek egyet ergé.

Itt van egy szép, kövér Milla blamázs ami lényegében minden vonatkozásában diszkreditálja ezt a kretén gittegyletet. Ne feledjük: ez a csapat nem más, mint az SZDSZ pártját vesztett, de az országot ma is kitartóan romboló hátországa.

Szerintem a Fidesz ezúttal pont jó ütemben és pont a megfelelő szinten reagálta le a dolgot.

Selmeczi reakciójával új lendületet kapott a libsi flagship-szervezet konkrétan agyalágyult választási csalásának híre, továbbá az is, hogy Dopeman személyében egy igazi tahó lett a magát kékvérű értelmiséginek vélő gittegylet arca.

Most hagyták volna inkább szépen elsunnyogni ez az egészen pocsék sztorit? Hülyék lettek volna kihagyni ekkora magas labdát.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.03.13. 17:19:31

@Counter:

"Nem tudni – még nem rákosizmus." --- írja.

Nem tudni, még (önmagában) nem rákosizmus, de tudatlanul, tájékozatlanul, a tényeket nem ismerve vagy éppen semmibe véve magabiztosan ítélkezni élők és holtak felett, önmagunk ítéletét mindenkiénél tévedhetetlenebbnek tekinteni, másokat "lélekbenbezzeggeléssel" vádolni (nem mondta ugyan, de gondolhatta vagy ha nem is gondolta, akkor gondolhatta volna, ugye?!), mások kárát elégtételként megélni, mások baján élvezkedni stb., már (több is, mint) rákosizmus.

ü
bbjnick

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.13. 17:33:56

@bbjnick: A terminológiai pontosság kedvéért leszögezném, hogy sem Counter, sem pedig Emlékezetkultúra nem rákosista.

Helyes megnevezésük: szutyok.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.13. 17:46:24

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy:

én nem. csak a szavak, amiket leírok. de értem őket. olyan lehet ez nekik, mintha leköpné őket valaki. különösen a tölgy szó. mert ne higgye, hogy amióta ez az ügy van, ne lennének kínban. iszonyú érzés lehet ennyire alávalónak lenni. és tudván tudva.

Alfőmérnök 2012.03.13. 18:00:51

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Na, azért ott nem tartok. :) Én finomabb eszközökkel operálok. A fegyvereim: kérdések. Betyár ezektől retteg. Mert tudja, ha értelmesen válaszolna rájuk, kénytelen lenne belátni az igazamat. Ezért inkább eltűnik, ha valahol feltűnök. Most egy ideig nem fog a mandinerre jönni, mert érzi, hogy vesztett. Majd a jósdára fog valami ökörséget írni, mert oda jelenleg nem tudok kommentelni.

Még egy utolsó megjegyzés, a tények kedvéért:
"el ne felejtse már, hogy az előző e-mail-ekben arról írt, hogy tudja, ki vagyok, névvel, fotóval illusztrálta."

Ez hazugság. Valóban küldtem egy emailt egy linkkel, ami egy fotóra mutatott. A levél szövege ennyi volt: "Ez meg ki?"
Mondjuk betyár helyében ezt a mondatot én átgondoltam volna, mielőtt leírom:
"eltekintve attól, hogy tévedett-e vagy sem, maga bizony nem betyárnak tett visszautasíthatatlannak tartott ajánlatot, hanem nekem.":)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 18:06:02

@jose maria padilla: Pedig valóban tévesen tudtam. Most viszont már jól tudom.

@bbjnick: Nono. Óvatosan azzal a definícióval, hiszen egy helyes és marasztaló bírósági ítélet felett érzett elégtétel is rákosizmus ilyen alapon.

Valóban nem volt erkölcsös, amilyen pikírten kérdeztem rá itt a tényleges bevetésre. De most már nem kétlem, hogy megtörtént és ténylegesen bevetés is volt. Viszont a tényleges (hibás és méltánytalan) *megítélés* bűnében nem érzem magam vétkesnek – a tájékozatlanságéban és az alaptalan, elkerülhető kételkedésében nyilvánvalóan igen.

A kiigazítást ezúton is megköszönöm, nem csak gloire-nak, de magának is. Hiszen igazuk volt.

Kárörömet maga sem fog tudni konkrétan bizonyítani, nem utolsósorban azért, mert legjobb emlékezetem szerint is azt a hozzászólást a fordulatok feletti lehangoltság állapotában írtam. Próbáljon meg megbékélni ezzel.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.13. 18:51:22

@Alfőmérnök: Uhh, ember, szerintem nincs senki magán kívül, aki ne vette volna (jó, lehet, hogy olcsó) poénnak a betyár-féle "gyanúsítást", és nincs senki, aki komolyan azt hinné, hogy maga Counter. "Érik a poszt betyár karakteréről"? Nooormális? Nickekről legfeljebb paródiát érdemes írni, de akkor aztán jó vicces legyen ám! :) Túl komolyan veszi ezt az egészet. A betyár, bbjnick, Loxon és gloire, valamint aristo elleni "háborúi" nyomán elgondolkodhatna, hogy ki megy a forgalommal szemben az autópályán. :) Az a fotós link az "Ez meg ki?" szöveggel pedig illetlenség volt. Ahogy az is, amikor elkérte tőlem egy nick IRL-jét, amit persze nem adtam.

betyár (törölt) 2012.03.13. 18:59:36

@Alfőmérnök:

még mindig várom azt a 15-20 mondatos szöveggé összeálló mondatot. nem linket, nem idézetet, nem gúglizott szövegtöredékeket. őszinte, saját szövegművet vendégszöveg nélkül.:)))

nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. ja. és olvasgassa karinthy nyuszis novelláját és okuljon. arra meg ne vágjon föl, hogy válaszoltam egy darabig az e-mailjeire dveriasságból. meglehet, éleslátásom néha cserben hagy:))

kicsifijjú, neviccejj már.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.03.13. 19:03:45

@Vén Csataló: Selmeczi teljesítményétől függetlenül én is azt gondolom, hogy reagálniuk kellett az ügyre. Ami furcsa (vagy már-már szinte várható volt), hogy a mandarinok nem reagáltak egyből. Pedig a téma, a szitu, pont az ő asztaluk lenne leginkább, az egész kampány bemutatása, elemzése pontosan a mandisok profiljába vágna.

Dopeman egyáltalán nem hülyegyerek (pontosabban jól tud beszélni), országosan ismert, nem volt véletlen került elő. A hétvégén már az ATV-n készített vele "mélyinterjút" Juszt úr, és pár nap múlva egy várhatóan nagyszabású ellenzéki tüntetés főszónoka lesz. Érdemes volna bemutatni ezt a millás ügyet, és ez most egy kiváló alkalom lenne erre.

A milla tulajdonképpen a DK projektje, és valóban a volt szdsz szavazóit célozza.
A kreatív csapat a Relatív reklámügynökség tagjaiból verbuválódott. Ők az a társaság, akik néhány éve még a Köztársaság téri mszp pártszékházban működtek és olyan állami megrendeléseken dolgoztak mint a BKV, az Új Magyarország Lakásfelújítási Program, a Diák hitel, és több kormányzati weboldal stb. Ők tehát a civilek . ) Nem nehéz kitalálni, hogy ki lehet az a politikus, aki a háttérből kordinálja az egészet és a lét osztja (igen, az a Feri...). És így máris érdekesebb Dopeman, vagy épp Kulka János szerepe is - aki 2006/10/23-án is mellettük állt az üres Kossuth téren, és szavalt, amikor délelőtt 10-11 körül elkezdték ütni a népet a Nádor utcában.

Könnyen körüljárható sztori ez - nem egy végtelenül nagy város ám ez a Budapest - és könnyen ráégethető lenne az egész mozgalomra a lejárt szavatosságú, romlott árú bélyege, csak akarni kéne . )

betyár (törölt) 2012.03.13. 19:05:48

@evil overlord:

én most megnéztem. rosszul emlékszik. de ismétlem, nem kéne ezzel a trollokat etetni:)

Alfőmérnök 2012.03.13. 19:07:04

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: "Túl komolyan veszi ezt az egészet."

Honnan tudja, hogy komolyan veszem?

"Az a fotós link az "Ez meg ki?" szöveggel pedig illetlenség volt. "

Nem volt az.

"Ahogy az is, amikor elkérte tőlem egy nick IRL-jét, amit persze nem adtam."

Hát ilyen esetre nem emlékszem. Meglepne, ha igaz lenne. De írjon valami emlékeztetőt, hátha eszembe jut.

Alfőmérnök 2012.03.13. 19:11:55

@betyár: "arra meg ne vágjon föl, hogy válaszoltam egy darabig az e-mailjeire uveriasságból."

Megint hazudik. Ön keresett meg engem. A levele célja a személyes kapcsolatfelvétel volt. Ide másoljam a levelet, vagy privátban küldjem, ha esetleg nem emlékezne rá?
Itt meg talál 15 mondatos szöveget:
kocsogloxonesgloire.blog.hu/

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.13. 19:16:16

@Alfőmérnök:
Onnan gondolom, hogy komolyan veszi, hogy viccnek vagy szórakozásnak gyenge és vacak lenne. :)

"Tudom ám, hogy ki vagy"-üzeneteket küldeni pedig illetlenség, kivéve, ha jó szándékú figyelmeztetés, pl. hogy a másik cseréljen e-mail címet, mert így felismerhető.

"Hát ilyen esetre nem emlékszem. Meglepne, ha igaz lenne. De írjon valami emlékeztetőt, hátha eszembe jut." Höhöhö. Akkor lepődjön meg! "Keresd a nőt!" - egy bizonyos "metablogon". :)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.03.13. 19:16:58

@Alfőmérnök:

"Moral insanity

(ang., ejtsd: morrel inszenniti), v. erkölcsi elmezavar, az a kórkép, melynek legfőbb sajátsága az etikai és morális irányban mutatkozó kedélyi elfajulás. Az újabb és helyesebb felfogás szerint az erkölcsi elmezavar semmi egyéb, mint csupán egy tünete az u. n. serdülési elmezavarnak (hebefrenia, Kahlbaum). Utóbbinak legfőbb ismertető jelei, hogy mindig a serdülés idejekor (14-22. életév) tör ki s hogy alatta a legkülönbözőbb hangulati és kedélyi állapotok (búskomorság, emelkedettség, zavartság) szapora egymásutánban váltják fel egymást, melyek igen gyorsan butaságba mennek át. Az erkölcsi elmezavart mutató egyének már kora ifjuságokban feltünnek kedélyük durvasága (állatkínzás), nemi ösztönük kielégítése (öntettőzés), ravaszságuk, az önérzet és a gyermeki s testvéri szeretet hiánya, kifejezett önzésük, kicsapongásaik és lopások iránti hajlamuk által. Ily egyéneknek olykor látszólag normális intelligenciájuk van, de szellemi elégtelenségük önálló munkánál mindig kirí. Cselekedeteik ösztönszerüek, «kényszercselekedetek»: lopnak, gyujtogatnak, gyilkolnak. Az erkölcsi elmezavar lényegében elmegyengeség, csakhogy ez nem ötlik mindenkor szembe, mert ez olykor csak a jellem bizarrsága és bogaras sajátosságok által árulja el magát a szakértőnek.

Forrás: Pallas Nagylexikon"

www.kislexikon.hu/moral_insanity.html

. )

Tündér_Lala 2012.03.13. 19:22:58

A Tölgy hozzászólásához.
Egyszerűen más megvilágításban vizsgált egy eseményt. Függetlenül attól, hogy igaza van vagy nincs (a net arra való, hogy vitatkozzunk, akár sarkos megfogalmazásban is) EZ NEM BŰN. Gondolkodni, másképpen látni, sőt akár tévedni is SZABAD.

A nick leleplezése, személyének erkölcsi és egzisztenciális támadása rákosista ÁVO-s tempó, amely a ballib vélemény terror egészen visszataszító kicsúcsosodása. Ez pedig elfogadhatatlan és minyájunk vélemény szabadsága érdekében minden eszközzel visszautasítandó, megvetendő. Ellene szólni, tenni erkölcsi kötelesség és közös érdek.
(És akkor nem foglalkoztam vele, hogy EK. nyilvánvalóan beteg ember - nincs bajával (beteges gyűlölet) egyedül - és egy aktuális trend hullámain mások tönkretételére tör, törvényre hivatkozik, pontosan úgy, mint a nyilas vagy ávo-s besúgók. Az pedig, hogy erre lehetősége van, bizony szörnyű kritikája viszonyainknak.)

Ezekre a viszonyokra jellemző, hogy Botos beszart és valami névtelen társaság (vagy egy személy ? ) zsarolásának engedett, további precedenst teremtve. Ez pedig minimum vezetői alkalmatlanság, erősen megkérdőjelezhető emberi minőséget jelez.

@Counter: Lehet más a véleménye. Azt azonban ismerje be, hogy legalábbis nem elegáns, kultúremberhez méltó, ha egy (akkor vélhetően) földön fekvő emberen gúnyolodik, virtuálisan belerúg. Akkor sem, ha nem szimpatizál vele, mert ezt az ember pontosan ebben a szituációban nem teszi meg. (Már ha ezzel az egész visszataszító eseménysorral nem azonosul.)

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.03.13. 19:41:10

Visszatérve millákhoz és milliókhoz:

"175 millió forintnyi közpénzért a Relatív Reklámügynökség népszerűsítheti a kormány lakásfelújítási programját, az Új Magyarország Lakásfelújítási Programot. A cég a BKV botrányos szerződéseinek is egyik érintettje, amelyben a rendőrség már nyomoz...

...A Relatív Reklámügynökség egyik tulajdonosa Pálfi Norbert mellett az a Hajnal Zsolt, aki annak idején, még 2006-ban a Maszop kampányában is dolgozott, ő felelt a kampány vizuális megjelenítéséért. Cége, a Relatív Reklámügynökség érdekelt abban a Friends of Sales Kft.-ben, amely 2006-ban elkészíthette az Új Magyarország kiadványt Elqúró dícső tetteiről, valamint igazgatója volt a Leo Burnett Kft. nevű reklámcégnek amely több száz millió forintos állami megbízásokhoz jutott a kormánytól.."

szentkoronaradio.com/belfold/2008_06_22_ujabb-mutyi-175-millioert

mno.hu/belfold/a-bkvbotranyban-erintett-ceg-nyerte-a-175-millios-kozbeszerzest-397385

És egy stáblista:

Ének: Karsay Dorottya
Zene: Pálfi Norbert, Preiszner Miklós, Tóth Andor
Szöveg: Pálfi Norbert, Karsay Dorottya, Máthé Zsolt, Jónás Tamás
Producer: Bakos Gábor, Ifj. Sebő Ferenc
Kamera: Rév Marcell, Tausz Gábor
Rendezőasszisztens: Auguszt Gabriella
Rendezte: Ifj. Sebő Ferenc
külön köszönet: Torsa Mátyásnak + minden önkéntes szereplőnek!

www.youtube.com/watch?v=GSP81Che1X0

. )

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.03.13. 19:44:24

@Tündér_Lala: Nem gúnyoltam tölgyet. Mint már említettem, számomra az egész eset összességében végtelenül lehangoló volt, az a fajta, ami ha családi ügy volna, nem illenék emlegetni.
Nagyon nagy mértékben megváltoztatta a róla alkotott képemet. Persze ez lehet az én emberismeretem fogyatékossága is.

A tölgy által másutt többször hangoztatott szabályoknak és saját mércémnek is teljes mértékben megfelelőnek találom azt a hozzászólásomat. Nem nyitottam új lapot semelyik konfliktusban és nem éltem semmi olyan eszközzel, amit tölgy ne tartott volna elfogadhatónak a saját oldaláról, illetve amely használatára ne lett volna okom.

Már leírtam itt, de megismétlem: tölgy/mak pályaíve számomra fájdalmasan kudarcos, valamelyest tipikus is, de mindenképp tanulságos. Biztos tesznek valamit a magyarországi ivóvízbe, amitől.
Vagy, ha megbocsátják az esztétikai kontárkodást: tragikus, de legkevésbé sem hősies.

PS. Gondolom, a tévedés joga csak tölgyet illeti meg, engem nem. Az én tévedésem rákosizmus, nyilván. Végülis, mint tölgy nem egyszer kioktatott: többek közt ellenem is háború folyik, ha én nem is akarom, akkor is.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.03.13. 19:48:20

@Counter:

"a tévedés joga csak tölgyet illeti meg, engem nem."

így van

betyár (törölt) 2012.03.13. 19:55:24

@Alfőmérnök:

igaza van. megadom magam. kikezdtem magával. de aztán rájöttem, köztünk nem lehet semmi. úgyhogy most dobom magát. ne írjon, ne keressen. pá.
:))

betyár (törölt) 2012.03.13. 19:59:38

@Counter:

ne legyen már stílustalan. ez a haldokló hattyú-bejegyzés egy kissé manírosra sikeredett, már-már könnyfakasztó. nem ezt szoktuk mi meg magától. csak harcosan, csak harcosan:P

Alfőmérnök 2012.03.13. 20:18:58

@betyár: "de aztán rájöttem, köztünk nem lehet semmi."
Minek hatására? Ezt szabadna tudom?
Mert különben kiérdemli az "ócska ribanc" nevet.

Alfőmérnök 2012.03.13. 20:24:20

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Nem is gondolom viccnek, de szórakozásnak jó. Hogy mások szórakoznak-e rajta, nem igazán érdekel. Persze ha igen, annak örülök. Néhány ember biztos olvas - így maga is - tehát feltételezem, hogy valami érdekes, vagy szórakoztató van abban, amit írok - különben nem olvasna, gondolom. ;)

""Tudom ám, hogy ki vagy"-üzeneteket küldeni pedig illetlenség..."

Bizonyos esetekben igen, bizonyos esetekben nem. Nyithatnánk egy topicot arról, hogy mely esetekben igen, mely esetekben nem, de azt hiszen nincs sok értelme, mert én nem küldtem ilyen üzenetet senkinek.
A harmadik témára személyes üzenetet fogok küldeni a erre a nicknevére, hamarosan.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 20:32:26

@Counter: Mo-ra sok zsidó menekült a vh. kitörése után, a 41-es deportálást lapvetően ellenük találták ki.

A bevetést úgy látom már elmagyarázták, ezért nem koptatom a billentyűzetet.

@betyár: Igaza van. Férfias szívatásról (ami katonák között gyakori) volt szó.

betyár + @Alfőmérnök: + @gloire: Ne egymást öljék, hanem a komcsikat.

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Emlékeim szerint az említett nő önként adott infot és alfő nem volt boldog tőle.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 20:33:30

@gloire: Ez akkor sem Selmeczi szintje, foglalkozzon vele a jobbos média.

Alfőmérnök 2012.03.13. 20:38:38

@evil overlord: Ha arra esetre gondolt a főhadnagy, önként adott infót és másnap a saját kérésére töröltem.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 20:40:05

@Alfőmérnök: Én is így emlékszem, a részleteket pedig fedje a feledés jótékony homálya.

Alfőmérnök 2012.03.13. 20:40:49

@betyár: Ja, és hogy mekkora szarkupac vagy arra mi sem szolgál nagyobb bizonyságul, hogy ha most nem szorítalak sarokba, tovább folytatod a hazudozásokat és a gyanúsítgatásokat.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.03.13. 20:51:18

@evil overlord: Persze, de a média működésének vannak rutineljárásai. Ez esetben is ez megy: először megszólal a szóvivő, amit minden jobbos híradás átvesz. Azokat főműsoridőben sugározzák, felkeltik az érdeklődést, majd a későesti órákban, a politikai elemzők előveszik a témát, itt már ismerősen cseng a médiafogyasztónak a név, "ja.. a pityinger meg a milla " és meghallgatja, megnézi az esetleges tényfeltáró munkát is . )

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 21:04:09

@gloire: Az a baj, hogy Selmeczi megszólalása fontosabbnak tünteti fel ezt a nímandot, mint valójában. Aquila non captat muscas.
Igazából az egész milla kapcsán jobb lenne, ha hallgatna a Fidesz, és a baráti médiára hagyná, hogy szétszedje őket.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.03.13. 21:07:39

@Alfőmérnök: @evil overlord: A rá vonatkozó kérdés viszont még előtte íródott. Alfőmérnöknek válaszoltam az e-mailjére.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2012.03.13. 21:14:23

@evil overlord: Nem így gondolom, az imént megpróbáltam elmagyarázni: a nímand mögött olyan médiagépezet és anyagi bázis áll, ami csak a fidesz hátteréhez fogható nagyságrendű. Hiba volna legyinteni rá.

Alfőmérnök 2012.03.13. 21:19:56

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Én is válaszoltam. Valóban lehet buzdításnak is értelmezni a kérdéses kommentet, de leginkább az volt a lényege, hogy az irl adatokat közlő kommenteket egy gombnyomással el lehet tüntetni. Mindenesetre az illető nem vette ezt zokon, tehát nem ártottam neki vele.

evil overlord (törölt) 2012.03.13. 21:23:40

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: OK.

@gloire: Nem azt mondtam, hogy legyintsenek rá, hanem azt, hogy ne hivatalos szinten kezeljék. A szennyes kiteregetésére ott az MN, az MH, akár a HV is beszálhat. Ha ezek már jól fejfújták az ügyet, akkor Selmeczi már elküldheti egyik-másik közismert szadeszes díszpintyet a halál faszára, de most annyit sikerült elérni, hogy egy nímand nagyobb publiciitást kapott. Ráadásul az állítás, miszerint dopeman (szigorúan kisbetűvel, ez a fasz nem érdemel többet) a Himnuszt bazmegolta volna az nem feltétlenül állja meg a helyét. Annyit lehet biztosan állítani, hogy nem kellene a Himnuszt és a bazmeget egy mondatban használni, de ez nem büntetőjogi kategória - nagy marha volt, aki feljelentette ezt a faszt (kivéve, ha önfeljelentés volt, a nagyobb feltűnés végett).

Alfőmérnök 2012.03.13. 23:34:33

@Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy: Még erre reagálok, szintén a tények kedvéért.
"Uhh, ember, szerintem nincs senki magán kívül, aki ne vette volna (jó, lehet, hogy olcsó) poénnak a betyár-féle "gyanúsítást", és nincs senki, aki komolyan azt hinné, hogy maga Counter."

Ez nem igaz. Alá tudom támasztani idézetekkel, ha valakit érdekel. Bár nincs túl nagy kedvem előkeresni. De a lényeg, hogy téved.

betyár (törölt) 2012.03.14. 15:19:47

@Alfőmérnök:

1. magának semmit nem szabad tudnia.
2. az irónia iránti fogékonysága egy üres halmazt képez.
érti? vicc, gúny volt, amit írtam. néha valóban megsajnálom magát.
3. a közönségessége fájdalmasan szellemtelen. márpedig azt egyetlen dolog tompíthatja, a szellem. úgyhogy ne próbálkozzon.

Alfőmérnök 2012.03.14. 15:23:49

@betyár: Hazudik, mint a vízfolyás. Ha vicc lett vona, akkor nem írta volna, hogy lehet, hogy téved, és nem hivatkozott volna szöveghelyre, ami igazolja a feltevését.

Alfőmérnök 2012.03.14. 15:29:28

@betyár: Búcsúzóul esetleg válaszolhatna az itt feltett kérdésemre. mandiner.blog.hu/2012/01/19/hurra_torpedo_az_a38_on/fullcommentlist/1#c15840482

Teve kisbarátnőjének sikerült választ adnia rá (igaz, csak részlegesen). Erőltesse meg magát kérem, szerintem Önnek is menni fog.

Alfőmérnök 2012.03.14. 15:52:46

@betyár: A jegyzőkönyv kedvéért:
"
Alfőmérnök 2011.12.22. 00:11:34
@betyár: "alfi és fényfia? bizony. a minap el is árulta magát:) "

Ha maga ezt komolyan gondolja, akkor tényleg ostoba.

Szűrés
Válasz erre 

betyár 2011.12.22. 00:14:01
@Counter:

én megpróbáltam, de maguk nem akarták. ennyi volt.

Szűrés
Válasz erre 

Counter 2011.12.22. 00:14:38
@Alfőmérnök: Jöjjön, fogja meg a kezem és cáfoljunk együtt!

Mi mind különbözőek vagyunk! ;-)

Szűrés
Válasz erre 

Alfőmérnök 2011.12.22. 00:19:03
@Counter: @betyár: "lehet, hogy tévedek, de nézze meg ezt a kommentet a dachau posztnál:2011.12.19. 12:55:55 (a végére figyeljen) és az utána levőt:)"

Eléggé fáradt vagyok, magyarázza már el nekem valaki, hogy ebből hogyan lehet következtetni arra, hogy én vagyok counter.

Szűrés
Válasz erre"

Alfőmérnök 2012.03.15. 22:02:45

@betyár:
Tisztelt Hölgyem!

„vicc, gúny volt, amit írtam.”-- írja.

A szöveget megvizsgálva nehezen tudom ennek értelmezni, de – bár tudom, a vicceket nem lehet elmagyarázni -, kérem segítsen nekem. Az én feltevésem az, hogy hazudik, mikor azt írja, hogy nem gondolta komolyan, hogy én vagyok Counter (mivel mikor mások ezt cáfolták, Ön bizonyítani igyekezett), de lehetőse van rá, hogy megmagyarázza, hogy miért csak tréfának, gúnynak szánta, amit írt.
Emlékeztetőül ideírom, hogy milyen kontextusban hangzott el az állítása, hogy elképzelhető, hogy én vagyok Counter.

„Bell & Sebastian 2011.12.21. 21:49:05
Alfi savanyú és humortalan. A két nick egy és ugyanaz.”

Erre írta Ön:

„betyár 2011.12.21. 22:08:21
@Bell & Sebastian: 

alfi és fényfia? bizony. a minap el is árulta magát:)”

„tewton 2011.12.21. 22:38:46
@Bell & Sebastian: 
nem hiszem. alfi szerintem korrekt volt ebben a vitában, plusz ő máshogy moralizál (ha esetleg) és sokkal impulzívabb alak. L-sohn túúúlintellektuális, túlteoretikus alfihoz képest, és szerintem tapasztalatlanabb is a netes mocsokban. plusz belement olyan értelmetlen zskutcákba, amibe alfi nem.”

„Bell & Sebastian 2011.12.21. 22:46:40
@tewton: Alfit nem is feltételeztem, lsd. fenn. Azt mondom, a hármat egy volt párkapcsolat adja ki, a gendernél van csak bizonytalanság. Szerintem Domm1 inaktív, de végleg.”

„tewton 2011.12.21. 22:52:45
@Bell & Sebastian: 
akkor már ketten értettük félre ugyanúgy :)
c és d2 azonossága lehetséges, d1 nő-mivolta bennem fel se merült. 

mindenesetre elég kezdők vagyunk, egy igazi vincentes profi már rég tudná d1 és d2 munkahelyi főnökei névsorát középvezetőtől felfelé.”

„betyár 2011.12.21. 23:40:35
@Bell & Sebastian: 

lehet, hogy tévedek, de nézzék meg a dachau alatt ezt: 2011.12.19. 12:55:55 (a végére figyeljenek)és az utána következő kommentet:)”

„betyár 2011.12.21. 23:43:25
na megérkezett mindkettő:))”

„Bell & Sebastian 2011.12.22. 00:41:41
@betyár: Nna, az érdekelt/ek kórusban cáfolnak. :)”
delphoijosda.blog.hu/2011/11/28/ix_37?fullcommentlist=1#c15285882
***************************************
Ezzel párhuzamosan egy másik posztban (amit különböző okokból nem linkelek) történt:
"Alfőmérnök 2011.12.22. 00:11:34
@betyár: "alfi és fényfia? bizony. a minap el is árulta magát:) "

Ha maga ezt komolyan gondolja, akkor tényleg ostoba.

Szűrés
Válasz erre 

betyár 2011.12.22. 00:14:01
@Counter:

én megpróbáltam, de maguk nem akarták. ennyi volt.

Szűrés
Válasz erre 

Counter 2011.12.22. 00:14:38
@Alfőmérnök: Jöjjön, fogja meg a kezem és cáfoljunk együtt!

Mi mind különbözőek vagyunk! ;-)

Szűrés
Válasz erre 

Alfőmérnök 2011.12.22. 00:19:03
@Counter: @betyár: "lehet, hogy tévedek, de nézze meg ezt a kommentet a dachau posztnál:2011.12.19. 12:55:55 (a végére figyeljen) és az utána levőt:)"

Eléggé fáradt vagyok, magyarázza már el nekem valaki, hogy ebből hogyan lehet következtetni arra, hogy én vagyok counter.

Szűrés
Válasz erre"

Láthatja tehát, hogy akkor én is lehetségesnek tartottam, hogy csak tréfál. Olvasta, amit írtam, hiszen a következő kommentet Ön írta (igaz, nem nekem, hanem Counternek). Szerintem még mindig nem késő megmagyaráznia, hogy az Ön által hivatkozott szöveghelyekből miért következne, hogy én vagyok Counter (és hogy ha csak tréfált, miért kellett olyan szöveghelyet találnia, ami igazolná a hipotézisét).
Válaszát előre is köszönöm:
Alfőmérnök

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.03.15. 23:44:45

@Alfőmérnök:

felesleges ezzel az ostoba és hazug picsával logikázni.

Alfőmérnök 2012.03.16. 21:11:07

@betyár: Látod, milyen ócska, aljas, senkiházi liba vagy? Miután teljesen világos mindenki számára, hogy hazudtál, és nem is tudsz érveket felhozni, ahelyett, hogy azt mondanád (vagy valami hasonlót), hogy igen, rosszhiszeműen azt feltételezteted, hogy én vagyok Counter, de tévedtél és elnézést kérsz, kihasználod, hogy hozzászólt mavó és – mivel ezen a blogon közutálatnak örvend – vele hozol összefüggésbe, ha már a másik közutálatnak örvendővel való összemosási kísérleted kudarcba fulladt.
És azon, hogy egy senkiházi vagy, az sem változtat, hogy folyamatosan erkölcsről, meg erényekről papolsz, és igaz hívőnek tartod magad.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.03.16. 21:35:21

@betyár:

és tényleg ostoba picsa. hogy mik vannak.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.03.16. 21:38:41

@Alfőmérnök:

alfi, ne ragozd már! rossz nézni, ahogy ezeken vergődsz. legalább egy percre állj már meg, és gondold végig, kinek akarsz itt bármit is bebizonyítani.

érdemes? tényleg? sorold már fel ...

Alfőmérnök 2012.03.17. 12:46:15

@mavo: Nézd, ő írta valahol, hogy ő hisz a büntetés nevelő hatásában, a kutyájának is bele szokta nyomni az orrát az ürülékébe, ha a szoba közepére piszkít.
Most ezt csinálom én is vele, pusztán kíváncsiságból: nála működik-e a módszer, nevelhető-e?

Sapika 2012.04.11. 13:17:15

@Leskelődő: Előbb, egy másik helyen rosszallta, hogy

rosszalltam xy blogtárs kommentjeit.
Nézze, xy kimondottan ijesztő akkor, amikor a tüntetők arcberendezéseit osztályozza, vagy képtelen felfedezni negatívumokat a Magyar Fórum c. lapban.

Viszont ugyanő kimondottan mulatságos, amikor végtelen hosszan erkölcstelenezi le egy gusztustalan pártcsörtető lebuktatóit. Vagy amikor feljelentésre buzdítja ergét egy bugyuta vicc miatt.

Amikor viszont éppen egyik rögeszméje sincs kéznél, akkor persze nagyon rokonszenvesen idéz Catullustól latinul, stb. Csak sajnos nekem nincs elég időm a neten olvasgatni, így ritkán találom meg az illető rokonszenves hozzászólásait :-(

Remélem, eljut ez itt magához, és mások meg nem látják majd ezen az elfeledett oldalon.

Alfőmérnök 2012.04.11. 13:50:02

@Sapika: Leskelődőt nem báncsuk, jó?!
Bbjnicket, betyárt, Loxont, gloiret lehet baszogatni, Leskelődöt nem. Mert akkor én baszok oda, és abban nem lesz köszönet.

Sapika 2012.04.11. 14:25:17

@Alfőmérnök: Bántotta Leskelődőt a radai rosseb.
Ő kifogásolta, hogy elítélően beszéltem xy úrról. Pedig közel sem használtam olyan velős kifejezéseket, mint amilyenekkel maga szokta illetni az illető urat.
Itt az előzmény:
mandiner.blog.hu/2011/12/01/helyette_lepjunk_a_novekedes_utjara_vazlat/fullcommentlist/1#c16341556
Amint látja, csupán megindokoltam hogy miért vagyok rossz véleménnyel xy úr kommentjeinek többségéről.

Sapika 2012.04.11. 14:29:30

@Alfőmérnök: De ha már így beszélgetünk, érdeklődnék, hogy Mavo úr fentebb kire használta az a velős kifejezést kétszer is, melyet nem is merek itt leírni, hanem csak a linkeket:
mandiner.blog.hu/2012/03/12/selmeczi_vs_dopeman_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxviii/fullcommentlist/1#c16106650
mandiner.blog.hu/2012/03/12/selmeczi_vs_dopeman_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxviii/fullcommentlist/1#c16112695
Tudja, még mindig nem vagyok eléggé ismerős errefelé.
Előre is köszönöm szíves válaszát.

Leskelődő 2012.04.11. 15:33:45

@Sapika:
Eljutott.
Értem, amit ír, de nem értünk egyet. De nincs harag :)
Ezért el is mesélem Magának, hogy az eredeti kommentfolyamnak (és folytatásainak) egyik rendkívül szimpatikus vonása volt, hogy szinte egyáltalán nem fordult elő személyeskedés, egymás minősítgetése. (A chiptelen) Doomhammer nem engedte.
(Egymás hátba- és orrbavagdosását a Tirpákon lehetett intézni, mert bezzeg KGB nem kifogásolta :))

Leskelődő 2012.04.11. 15:34:43

@Alfőmérnök:
Méltányolom a védelmet, de tanúsítom, hogy Sapika kolléga nem bántott :)

Izé... elnézést az offolásért.

Alfőmérnök 2012.04.11. 15:51:01

@Sapika: "Mavo úr fentebb kire használta az a velős kifejezést "

Betyárra, akit azóta kinyiffantottam (igaz, önvédelemből, mert a vesztemre tört).

BBjnick beszólásai baller/liberális szempontból valóban vállahatatlanok, jobber szempontból inkább baromságok. De lehet, hogy jórészt csak provokál (ha komolyan gondolja, amiket ír, akkor tényleg nem 100-as a fickó). Az én véleményem itt olvastható:
mandiner.blog.hu/2012/03/27/doktororszag_ilyen_orszag_pedig_nincs_cccxxiii/fullcommentlist/1#c16221157

Alfőmérnök 2012.04.11. 16:03:44

@Leskelődő: Mit ért "személyeskedés" alatt? Hogy egy nicket jellemző tulajdonságai miatt cukkolunk? Mert ha ez valakit zavar, azzal komoly bajok vannak.
Vagy azt hogy egy nick "üzemeltetőjének" vélt/valós tulajdonságaira, személyes adataira teszünk utalásokat? Mert az valóban megengedhetetlen.

Sapika 2012.04.11. 16:50:03

@Leskelődő: Magával öröm beszélgetni. Múltkor is feltűnt, milyen kedvesen érdeklődött például a vitapartner öreg kutyája iránt, miközben a legnagyobb egyet-nem-értését öntötte éppen szavakba.

Egy dolog még furdalja az oldalamat: végül is Doomhammert csipelték át az ufók, vagy Orbán Viktort és a Fideszt?

Nem sokat olvastam a régi kommentfolyamból, de mégis úgy tűnik, Doom nem változott, csak a világ körülötte.

Alfőmérnök 2012.04.12. 12:10:00

@Sapika: Az érvelés nem az erőssége a néninek, de nincs benne gonoszság, hitványág és önzés, mint egyesekben.
süti beállítások módosítása