A végén mindenki csettinteni fog – Wachsler a Kossuth tér átépítéséről
2012. március 09. írta: Redakció

A végén mindenki csettinteni fog – Wachsler a Kossuth tér átépítéséről

  A Kossuth téri fák kivágásáról, a tér szobrainak áthelyezéséről, a felújítás közbeszerzés nélküli levezényléséről is kérdeztük Wachsler Tamást, a parlament terének teljes körű felújítását célzó Steindl Imre Program vezetőjét. Wachsler biztos abban: a fennálló viták ellenére a végén mindenki elégedett lesz a Kossuth tér átalakításával.

  „Ami a szobrok tekintetében most a Kossuth téren van, az egy nagy katyvasz. A legbeszédesebb, hogy négy 56-os emlékmű is található a téren. Ezt nem negatívan értékelem, a programban is benne van, hogy kell 56-os emlékhely. De négy? Vannak a téren olyan emlékművek is, amelyekről senki nem hallott: például van a téren emlékműve a környezetvédelmi törvénynek. Miért is? A honvédelmi törvénynek miért nincs? A másik a szobrok elhelyezése, például a Károlyi-szoboré. Nem arról beszélünk, hogy szeretjük-e, vagy sem, hanem hogy hol van az a szobor. Amikor elhelyezték – és most kizárólag térszerkezetileg értékelve –, akkor megkerülhetetlen adottságnak tartották, hogy a Kossuth tér elsődleges térrendező elve az autóparkoló. Ha semmi más nem változna, csak egységes teret alakítanánk ki, már önmagában sem lenne elfogadható, hogy annak a térnek a külső egyharmadában álljon akármilyen szobor.”

  Kiss Brigitta interjúját híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr634299897

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Gyáva favágók 2012.03.16. 19:11:22

Palánk mögé bújva vágták ki a Kossuth tér északi részén lévő ligetes rész fáit úgy, hogy nem lehet tudni, pontosan mikor, mi és milyen pénzből fog épülni a helyén. Csak az a biztos, hogy már megint a buta, gagyi historizálás győzött, és úgy ugrunk viss...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bell & Sebastian 2012.03.09. 15:20:31

Korrekt.
Ha még hozzávesszük Vinszenték blogbejegyzését ebben a témában, összeállhat a teljes kép.

debreceni.blog 2012.03.09. 16:02:07

„Megtudhattuk, hogy az EU nem legitim, nem is értenek hozzá, meg hogy kócerájnak is gyenge. Nem gyenge nyitány így a kötelezettségszegési eljárások hajnalán.”
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1848_orban_alaptorveny_imf

Kandeláber 2012.03.10. 20:37:46

Akkor sem volt szebb a tér, amikor évekig kordonokkal volt körbekerítve.
süti beállítások módosítása