Orgazmusok és flessek - Kubiszyn Viktor: Drognapló
2012. február 21. írta: hercsel.adél

Orgazmusok és flessek - Kubiszyn Viktor: Drognapló

Fotó: Valuska Gábor
 
  Ha jobban belegondolunk, az emberiség története is egy nagy beszívással kezdődött. Mert mi más az Édenkertben a Tudás fájának tiltott gyümölcse, mint az első hallucinogén, ami az embert istenné teszi? Ilyen értelemben a kígyó volt az első díler, Ádám és Éva pedig az első drogfogyasztók, minden függők elődei. A zsidó hagyomány megemlíti, hogy a Sátán a teremtés idején elátkozott néhány növényt a földön, melyek fogyasztása bódulatot és függőséget okoz, ezért aki beléjük kóstol, magával az Ördöggel cimborál, ahogy tette Ádám és Éva is. A diabolikus kert igazán csak az Édentől keletre virágzik, ahol a megkísértett utódok a legkülönfélébb módokon, azóta is a halált eszik. 
 
  A drogok végigkísérték az emberiség és a kultúra történetét is. Az archaikus kultúrákat révületben formálták a sámánok, a varázsigék és a misztika ismerői. A mohamedánokat például hiába tiltotta el az alkoholtól a jó Mohamed, cserébe szorgalmasan szívogatták a maguk hasisát és ópiumát. Eközben Dél-Amerikában az indiánok a kokaint tartalmazó kokacserje levelének rágcsálásával bódították el magukat, majd az alkoholista európai bevándorlók tüzes vízzel kezdték el őket leszedálni. A britek Kínát fertőzték meg az Indiában termelt ópiummal, rettenetes állapotba taszítva a kínai lakosságot. Kitört az első ópiumháború. Kitört a második ópiumháború. A drog miatt zajlik a háború. 
 
  A drogtörténet méltóképpen kitermelte a maga nagy alakjait, a szerekkel előidézett szomatikus állapotok krónikásait, és nagymestereit. A drogirodalom első nagy klasszikusa Thomas de Quincey, a XIX. századi angol esszéista Egy angol ópiumevő vallomásai című kötete, amely elsőként vall őszintén arról, hogy a drogfogyasztás eleinte mennyország, majd kénköves pokol.  A legnagyobb spílerek az 1840-es évek közepétől a szívós barlangokban bujkáló francia írók voltak. Például Charles Baudelaire erőteljesen saját élményei ihlette Mesterséges mennyországok című könyvének két főhőse az ópium és a hasis. A sorban olyan neveket is kötelező megemlíteni, mint Edgar Allan Poe, XIX. századi amerikai költő és novellista, a detektívtörténetek nemzőatyja, a világirodalom egyik leghíresebb alkoholistája. A francia századfordulós, dekadens Montmartre zöld tündéreket hajkurászó művésztársasága is maradandót alkotott drogfogyasztás és deviancia területén. A nagy szimbolista költő, Paul Verlaine egyszerre volt idült alkoholista, kábítószer-használó, szadista és homoszexuális. És ott vannak a háború utáni amerikai beat- és hippimozgalmának marihuánán, hasison és LSD-n élő nagy alakjai. Timothy Leary és Jack Kerouac. Allen Ginsberg és William S. Burroughs, majd Hunter S. Thompson, Hubert Selby Jr., Philip K. Dick, s a britek, például Aldous Huxley és Irvine Welsh.
 
  A magyarok is jól teljesítettek drogfronton: a magyar irodalom olyan korszakos remekműveket termelt ki magából, mint például Kosztolányi Dezsőtől a Mérgek litániája, vagy a mindenkori drogosok kiáltványa, Csáth Géza Ópium című novellája, továbbá a palicsi szívós, csajozós történeteket tartalmazó Csáth-napló. Ady Endre is tudott élni, az alkohollal meg pláne, ügyesen diagnosztizálta irodalomtörténetünkben a szifiliszt. A XX.század két nagy korhelye, Hajnóczy Péter is kitett magáért alkoholizmus terén, és Petri György sem gyakran jutott el a józanság napsütötte sávjáig. És, ha a mai drogról értekezőkre gondolok, itt van Csernus Imre, a sajátos módszereiről és stílusáról ismert pszichiáter, a szintén leállt zenész-költő Kiss Quimby Tibi, továbbá a nagy drogtudósaink, például a fő füves mester Bayer István, vagy a mindenki toxikológusa, Zacher Gábor. 
 
Fotó: Petrik András
 
  Most Kubiszyn Viktor, krisztusi korú újságíró áll a sor végén. Drognapló című fantasztikus könyve a legfrissebb rászoktam-leszoktam típusú coming-out. Annak ellenére, hogy a címben máris egy műfaji meghatározással találkozunk, ennél jóval összetettebb és bonyolultabb könyvről van szó: pszichológiai, esztétikai, újságírás-elméleti, filmtörténeti eszmefuttatásokat ugyanúgy tartalmaz, mint drogos víziók rekonstrukcióit, valamint személyes újságírói karrierjének és drogkarrierjének egyes állomásait, már amennyire persze képes őket fölidézni. Ebből a tematikai sokszínűségből fakadóan a könyv stilisztikailag is rendkívül összetett. Hol a gonzó újságírás laza, szabad nyelvén, hol zaklatottan és töredezetten, hol költőien, hol érzékien, hol némi patetizmussal, de leginkább tárgyilagosan és döbbenetes őszinteséggel meséli el az elmúlt tizenöt év történetét. 
 
  Viktor ez alatt a tizenöt év alatt fogyasztott gyógyszereket (Rivotril, Xanax, Frontin, Andaxin, Leponex, stb.), marihuánát és hasist, hallucinogéneket (LSD, csattanó maszlag, hajnalka, varázsgombák stb.), amfetaminszármazékokat, alkoholt, heroint, nitrohigítót, és szinte mindent (mosópor, arcszesz, hajtógázt) beszedett, amitől elvárta a bódulatot. 2002-ben többé-kevésbé leállt a szerekkel, sikerült két és fél évig teljesen szermentesen élnie, de a függősége ebben az időszakban nem veszett el, hanem csak masszív munkamániává alakult át. Két és fél év után a munka mellett újból könnyűdrog felhasználóvá vált. Ez az állapot egy évig tartott, majd 2006-tól lett ismét politoxikomán. 
 
  Ezután többször próbált leállni, de mindig kint az utcán. Járt csoportokba, addiktológusokhoz, pszichiáterekhez, de időről időre, napról napra visszaesett, és mindig egyre mélyebbre. Az emberi kapcsolatai ez idő alatt tökéletesen leépültek, válogatott bűncselekményeket követett el. A családja időközben végleg lemondott róla, folyamatosan életveszélyes helyzetekbe és őrületközeli állapotokba került. Megpróbált meghalni, de nem sikerült neki. Megpróbált élni, de az sem ment neki. Menekülni akart. Bárhová. Akkor véletlenül hallott a Misszióról, a Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonról, ami a kábítószeres fiatalok gyógyítását szolgálja. Ott meggyógyították. 
 
  A Drognapló expresszív nyitóképében egy belőtt, nyomorult fiatal férfit látunk a Rákóczi úton, aki éppen küzd az életéért. A Blaha Lujza tér, mint a Pokol (a kötetben központi szerepet betöltő VIII.kerület) bejárata. A kötet kétharmada ebben a Zónában játszódik, magát a Pokoljárást meséli el. A narrátor Vergilius szerepébe bújva kalauzolja végig az olvasót a földi Pokol körein. Egyre lejjebb visz, egyre súlyosabb, halálosabb bűnöket mutat meg: a szerelem bűnei, paráznaság, tékozlás, lopás, csalás, hazugság, árulás, eretnekség, erőszaktevés, átverés, árulás, istenkáromlás. Hősünk végül a legnagyobb bűnös, Júdás lábai elé veti magát, ahová az kerül, aki elárulta a jótevőit. 
 
  A kötet utolsó harmada a rehab-napló, egy megtérés- és egy igazi föltámadástörténet. „A magyar Perfect day, a Tökéletes nap, ami most múlik pontosan. Köszönöm tesó, hogy veled lehettem, és köszönöm az ajándékokat a világnak. Mennem kell írni. Hírt adni az egészről, amiben voltam, hátha használ valakinek.”  A rehab végére minden kivilágosodik, ajándék ez a nap, jó élni, és nem is számít már, hogy hülye a főnököm vagy unalmas az életem és a munkám. Mindent beragyog a fény és az életöröm, hogy él a remény, az Istenbe vetett hit, van megbocsátás, és aki kér, annak megadatik.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr374130331

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Élet a heroinnal és nélküle 2012.05.28. 12:15:01

Az Indexvideó a Drognapló című önéletrajzi dokumentumregény íróját, Kubiszyn Viktort kísérte el drogos életének helyszíneire, majd a rehabra.

Trackback: Schmuck Andor, a kerekasztal lovagja 2012.02.21. 17:21:05

A szépkorúak Don Quijote-ja, a budapesti politikai Sherwood Robin Hoodja, a közélet fajsúlyos gömbhala cápája, Schmuck Andor kétségbeejtő helyzetbe került.Az általa megálmodott és létrehozott  Baloldali Kerekasztal a Változásért nevű bútordarab me...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Karcolt lendület 2012.02.21. 14:59:58

Egy lényegi kérdés: a XVIX. század, az melyik? ;-)

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.02.21. 18:10:15

Viktor ez alatt a tizenöt év alatt fogyasztott gyógyszereket (Rivotril, Xanax, Frontin, Andaxin, Leponex, stb.), marihuánát és hasist, hallucinogéneket (LSD, csattanó maszlag, hajnalka, varázsgombák stb.), amfetaminszármazékokat, alkoholt, heroint, nitrohigítót, és szinte mindent (mosópor, arcszesz, hajtógázt) beszedett, amitől elvárta a bódulatot. 2002-ben többé-kevésbé leállt a szerekkel, sikerült két és fél évig teljesen szermentesen élnie, de a függősége ebben az időszakban nem veszett el, hanem csak masszív munkamániává alakult át. Két és fél év után a munka mellett újból könnyűdrog felhasználóvá vált. Ez az állapot egy évig tartott, majd 2006-tól lett ismét politoxikomán.

ez, egy takonygerincű patkány. ez a gyengeségétől függő. ezek az anyagok egy férfinak meg sem kottyannak. elvált anya nevelte, gyenge jellemű kis féreg. ha nem drogozott volna, akkor is alemberré nőhetett volna csak.

evil overlord (törölt) 2012.02.21. 18:37:47

@jose maria padilla: Muhaha, ennyire jól tudja? Egyébként a nitrohigitó és a heroin elég gyorsan megoldja az ember bajait, örökre.

Alfőmérnök 2012.02.21. 19:06:43

@jose maria padilla: A heroin meg sem árt egy férfinak? Én kevés embert ismerek, akinek sikerült leállnia róla.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.02.21. 19:09:23

@evil overlord: @Alfőmérnök:
felületesen olvastam, a heroin kimaradt. nos, az bizony már kemény! okos ember nem is próbálja.

Alfőmérnök 2012.02.21. 19:48:49

@jose maria padilla: Fura is, hogy egy felsorolásban van a többivel.

is 2012.02.21. 20:35:38

OFF:
tudom, hogy arról írtok, amiről akartok, de amikor a FIDESZ tíz-húsz legsötétebb dolgát összeírjuk, akkor ennek is lesz valahol helye a végefelé, a hosszú bájtok éjszakája és a székházügy után:

www.origo.hu/itthon/20120221-titokzatos-allamtitkari-latogatas-miatt-tett-feljelentest-az-eotvos-karoly-intezet.html
/OFF

Bell & Sebastian 2012.02.21. 21:58:51

@is: Aztán oda-é kakált a perzsaszőnyegre, tudnivaló, hogy ősi, fideszes szokás, ezzel jelzik a territórium elfoglalását.

Bell & Sebastian 2012.02.21. 22:04:02

Drogoscsóka túlélné-e, ha kihajítanék a harangtoronyból? Mert az orosz gumicsizma és közte más különbséget nem lelek.

резиновый сапог, az

Mária 2012.02.21. 22:30:46

"Ha jobban belegondolunk, az emberiség története is egy nagy beszívással kezdődött. Mert mi más az Édenkertben a Tudás fájának tiltott gyümölcse, mint az első hallucinogén, ami az embert istenné teszi?"

Nem a tudás fájáról van szó a Bibliában, hanem a jó és a rossz tudásának a fájáról:

"És parancsola az Úr Isten az embernek, mondván: A kert minden fájáról bátran egyél. De a jó és gonosz tudásának fájáról, arról ne egyél; mert a mely napon ejéndel arról bizony meghalsz."

*

A posztoló szerint mindegy, hogy valaki "magába szívja a tudást" és megokosodik, vagy "beszív" és azt vizionálja, hogy omnipotenssé lett?

Creatura 2012.02.21. 22:35:06

Van akinek a gyűlölet a drogja, és észre sem veszi magán,hogy súlyosan függő tőle.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2012.02.21. 22:40:44

"véletlenül hallott a Misszióról, a Ráckevei Drogterápiás Otthonról", majd "Mindent beragyog a fény és az életöröm, hogy él a remény, az Istenbe vetett hit"

Aha, szóval átmosták az agyát szegénykének. A keresztények nem szégyellnek lecsapni a legkiszolgáltatottabb emberekre :/

Hattory Hanzo 2012.02.21. 22:52:14

@Pitypalatty úrfi: Pajor Tamás találó megfogalmazása szerint a drog helyére beült a Szentlélek. Egyébként mi a jobb, a halott cuccos, vagy az élő hívő?

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.02.21. 22:58:44

@Pitypalatty úrfi: igen, szerintem is jobb lett volna hagyni bűnözni még pár évig, amíg meg nem hal magától. Köcsög keresztények.

TH 2012.02.21. 23:22:39

@Pitypalatty úrfi: bammeg, inkább legyen "agymosott", mint drogfüggő. Komolyan, nem értem az embereket néha...

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.02.21. 23:35:59

@Pitypalatty úrfi: te mennyit is segitettel?

bazd meg komolyan, ha nincs rajta sapka, az a baj. szanalmas, krakeler kocsog modon viselkedsz.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2012.02.21. 23:41:36

@trolololol: Nézd, az jó dolog, hogy segítettek, de azért szabadjon már szóvá tenni, hogy ehhez nem feltétlen lenne szükség a zúrra.

trolololol · http://basszas.blog.hu/ 2012.02.21. 23:51:11

@Pitypalatty úrfi: mondom, hajra, adja magat a bogatyas alkalom, megmutathatod, hogy is kell ezt igazan jol csinalni.

addig ez csak kocsogoskodes. ott volt a lehetoseg az allamnak, a civil szervezeteknek, neked is, hogy felkarold es meggyogyitsd ezt a gyereket. nem tette meg senki. most akkor nehogy mar a keresztenyek legyenek a hibasak, hogy ok meg a maguk modszerevel meggyogyitottak.

a "nem eleg jol gyogyitottak, mert lehetett volna jobban is" nirvana-erveles, ezert nem foglalkozhatom vele a tovabbiakban.

tewton 2012.02.21. 23:53:12

@Pitypalatty úrfi:
nincs is feltétlen szükség. lásd:
"Járt csoportokba, addiktológusokhoz, pszichiáterekhez, de időről időre, napról napra visszaesett, és mindig egyre mélyebbre. Az emberi kapcsolatai ez idő alatt tökéletesen leépültek, válogatott bűncselekményeket követett el."

bizonyára ezek a módszerek nem agymosásosak. viszont annyit is értek.

Pong 2012.02.22. 00:00:44

Nem kicsit unom már ezt a "nagyonmélyremerülteméselbasztamdemostmárjó" tipusú x. ömlengést, egyrészt a magyar kortárs drogfogyasztó nem tud ezekkel a sztereotipusan önpusztító férgekkel mit kezdeni, én személyesen nem azonosulnék. Igy az egész marad a 80as évek német "jaheroin" pszeudorealisztikus jellegű ilyesztegetőirodalomnál és az zegész társadalom marad a szomorú Csáthgázák szintjén, szomor.

gombost 2012.02.22. 00:08:54

@Pitypalatty úrfi: Láthatóan nem sok közöd van (és nem is volt) a drogokhoz, ami nagy szerencse neked és adj hálát érte az... na mindegy.
A végleges leszoktatáshoz kell agymosás, vagy valamilyen másfajta addikció, ez nem megy másképp, különben előbb, vagy utóbb visszaesik.

Másrészt kicsit sok már ezekből a drogos sztorikból. Már a csapból is ezek folynak, különös tekintettel az Indexre. Lassan én is írok egy könyvet, vagy egy blogot.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2012.02.22. 00:13:10

@gombost:

Valóban nem.

"A végleges leszoktatáshoz kell agymosás, vagy valamilyen másfajta addikció, ez nem megy másképp, különben előbb, vagy utóbb visszaesik."

Azért sejtettem, hogy ez lehet a háttérben, de sajnálatos, hogy csak így megy.

Te is drogoztál? Esetedben mi volt a másfajta addikció?

gombost 2012.02.22. 00:19:26

@Pitypalatty úrfi: Sőt, ami azt illeti még így is azt mondják az okosok, hogy tényleges leszokás nem létezik, a függőség megmarad, csak van aki élete végéig meg tudja állni a visszaesést.
Nos sajnálatos módon én cseberből vederbe estem, mert bár a drogokról leálltam egy ideje, de kemény dohányos és koffeinfüggő vagyok, valamint alkoholt is többet iszom, mint az -mondjuk így- társadalmilag elfogadott.

Pitypalatty úrfi · http://proletarokkozt.blog.hu 2012.02.22. 00:35:44

@gombost: És a cigit meg a piát nem próbálod valami kevésbé önpusztítóra cserélni? Ha A-ról B-re ment a váltás, talán menne B-ről C-re is, nem?

is 2012.02.22. 00:44:36

@Bell & Sebastian: nyilván, ott a tanyán ezek nem fontos dolgok, inkább a tehenek alól a trágyát kilapátolni, az lehet a központi kérdés. ne is foglalkozz vele, még belefájdulna a fejed, ha megpróbálnád megérteni ennek a fontosságát.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.22. 04:20:36

már megint ez a Hörcsög Adél!
menjen vissza a konzervatóriumra!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.22. 04:31:57

az első hallucinogén, ami az embert istenné teszi"

nem teszi istenné, csak annak képzeli magát. nagy különbség.
menjen Adél az szdsz-lmp blogjára népszerűsíteni a drogokat, ott megértik

"Amikor Allen Ginsberg (homoszexuális zsidó) Magyarországon járt, nekem jutott az a boldogság osztályrészül, hogy levihettem Debrecenbe. És ott az autóban rettenetes köd volt, eső, havas eső, nem láttunk semmit, össze voltunk zárva… Akkor Allen Ginsberg feltette nekem a kérdést, hogy szerintem mi a botránynak az az elviselhető foka Debrecenben, amiért őt nem utasítják még ki Magyarországról. Aztán elmondta, hogy már Kubából és Csehszlovákiából kiutasították…" – írta róla magyar állampolgárságú fordítója, Eörsi István.”

hiába, nagy "művészek" ezek a drogosok.
a primitív Csáth Gézát hagyjuk már kimúlni, ez a szerencsétlen semmi maradandót nem alkotott, viszont halomra ölte a családját.
amúgy a szifiliszt nem Ady diagnosztizálta először, hanem Vörösmarty - mindkettő nagyon jó költő amúgy.
petri... tényleg gettóból vagy kivakarva, Adél kedves.
www.sztaki.hu/~blb/irodalom/petri/ismeretlen/napsutottesav.html
www.sztaki.hu/~blb/irodalom/petri/hetfo/apokrif.html
akinek ezek tetszenek, szintén primitív.

mondom, ajánlom ezeket az szdsz blogjára, természetesen nem muszáj hogy zavarjon, hogy ők már kiestek a parlamentből

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.22. 04:34:13

@Karcolt lendület: jaj ne okoskodj :) ne zavard össze az írót!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.22. 04:36:09

@jose maria padilla: és szinte mindent (mosópor, arcszesz, hajtógázt) beszedett, amitől elvárta a bódulatot."

:) remélem lipótvárosban sokan szívnak mosóport.
jézus, mekkora egy idióta.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.22. 04:46:07

Hercsel Adél - Röviden JAK...bővebben? A József Attila Kör a hazai és határon túli magyar irodalom és kulturális élet érdekében szakmai programokat és a nagyközönségnek szóló irodalmi, kulturális rendezvényeket szervez, könyvek és folyóiratok kiadásával foglalkozik, valamint szerepet vállal a szakmai döntéshozó fórumok munkájában."

igazam van nekem és Pörzsének, a kultúra szdsz-es kezekben van, látszik a Just the wind c filmnél is, amit a KIM fizetett, fideszes kim, hogy a bolsevikok még a "nemzeti" oldalt is irányítják.
gondolom ezért ír itt is.
az érdekelne, hogy jutott Adélka hatalom közelébe? a vére predesztinálja?
zerónak azt írták, hogy a gerinctelen komcsi szőcs szabályosan éhezett mielőtt a fidesz felemelte volna. ha vki, akkor ő aztán szolgalelkű

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.02.22. 04:55:43

azt olvasom ugyanitt, hogy téreyt szereti nagyon a kedves hercsel adél.

kkbk.blog.hu/2011/04/07/terey_janos

jan 2012.02.22. 09:13:12

"Viktor ez alatt a tizenöt év alatt fogyasztott gyógyszereket (Rivotril, Xanax, Frontin, Andaxin, Leponex, stb.), marihuánát és hasist, hallucinogéneket"

Azért az ilyen mondatok leírásával vigyázni kellene, mert ha kiragadjuk őket a szövegkörnyezetből, akkor félreértések adódhatnak...

Bell & Sebastian 2012.02.22. 11:22:30

@is: Értem én, szakrálisan megbaszta a puli a Hektort.

lamantine88 2012.02.22. 12:05:36

@jan: már ha nem múltidőben lenne a mondat.

JohnnyLillibrogida 2012.02.22. 12:56:24

Kedves posztoló, ha már ez a cím, akkor még inkább kéretik észrevenni, hogy a teremtés nem egy nagy beszívással, hanem egy nagy (urambocsá) b......sal kezdődött!

Minőségi különbség.

Trollmagnet 2012.03.31. 09:07:40

@tesz-vesz:
te pedig egy tustalan kis trollocska vagy.
Ki a fasz vagy te, hogy általánosan eldöntsd ki/mi az értékes író/iromány?

Trollmagnet 2012.03.31. 09:10:04

@tesz-vesz:
Ti tényleg ennyire féltek egy maroknyi embertől?
szar életetek lehet.
Rosszabbak vagytok ti széljobbos köcsögök, mint az eszdéseszes bagázs együttvéve

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.04.12. 22:25:16

@Trollmagnet: én vagyok tesz-vesz
te ki vagy? egy senki.

ez a maroknyi ember tartja kezében az országot érdekes módon
milyen objektív vagy. mi szélsőjobbos köcsögök nem szeretjük a magadfajta embereket, de majd megyünk táborozni, ne félj

Trollmagnet 2012.04.21. 09:03:24

@tesz-vesz:

Itt egyedül csak ti féltek mindenkitől, ezért látjátok az ellenséget mindenkiben, aki nem hozzátok húz, ezért mentek táborozni :)
hülye kis fasz

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 11:48:10

@JohnnyLillibrogida:

„a teremtés nem egy nagy beszívással, hanem egy nagy (urambocsá) b......sal kezdődött!”

hm, érdekes, valami biblia nevű izé mást ír. na, jön haza asszony, majd mondom neki, hogy legyen világosság, és le van tudva a heti szexadag.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.04.21. 11:55:22

„És ott vannak a háború utáni amerikai beat- és hippimozgalmának marihuánán, hasison és LSD-n élő nagy alakjai ... William S. Burroughs”

borroughs hogy kerül ide? ő konkrétan nem füvezős hippi volt, hanem kőkemény junkie, aki csodával határos módon lejött a mákról. írja is a meztelen ebédben, hogy valami ostoba kitalálta, hogy marihuánával enyhíti az elvonási tüneteket, és természetesen nem volt hálás az ötletért. :)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.07.10. 10:19:27

@Trollmagnet: én nem félek tőlük, ahogy nem félek a szeméttől se, de össze kell takarítani
nyugodj meg, vegyél egy nagy levegőt, remélem azóta már magnyugodtál :) volt rá 4 hónapod
süti beállítások módosítása