Véleményszabadság a Tenkesen
2012. január 24. írta: Szathmáry

Véleményszabadság a Tenkesen

  Manapság nem bír túl nagy sportértékkel, hogy külföldi politikusok Magyarországba töröljék a lábukat. Igazándiból a mi ingerküszöbünket sem igazán érik el az ilyen események. A bennünk lakozó Tenkes kapitánya most mégis a gép elé ültetett, hogy elmondjuk véleményünket a Népszabadságnak nyilatkozó Markus Löningnek (FDP), a berlini konzervatív-liberális kormány emberjogi megbízottjának gondolatairól.

  Elöljáróban szögezzük le: nagy hívei vagyunk Németországnak. A világbajnokságokon a németeknek szurkolunk, a Lidl-ben vásárolunk, nem vetjük meg a bajor söröket, az Audit pedig az autók Ferrarijának tartjuk (oké, a Hangyák a gatyában-tól, azért minket is kiver a víz). Németország markáns közép-európai jelenlétét igen kívánatosnak tarjuk. Már csak azért is, mert a hasonló orosz törekvéseket sokkal kevésbé érezzük kívánatosnak.

  Most mégis vitatkoznánk Markus Löninggel. „Mi Európában civilizált módon politizálunk” – mondja az FDP-s politikus. Ebben a mondatban ott van összesűrítve az egész nyugati világ értékítélete Magyarországról: egyrészt, Európa a Lajtánál kezdődik, örüljetek, ha belefértek a Balkán kategóriába. Másrészt, mivel nem vagytok európaiak, nemeurópai módon is politizáltok.

  Aztán jönnek a szokásos panelvádak: hatalmi ágak összemosása, igazságszolgáltatás befolyásolása stb. Aztán egy meglepő fordulat: „és mintha a kormány a médiában sem biztosítaná a vélemények sokszínűségét.” Egy demokráciában a kormánynak hogyan kellene biztosítani a vélemények sokszínűségét? A kormánynak közvetlenül miféle beleszólása lehetne a média és a tájékoztatás világába?

  Szép is lenne, ha Európa bármely országában a mindenkori hatalomgyakorló kezébe adnánk azt a jogot, hogy felügyelje és biztosítsa a hírek sokoldalúságát és sokszínűségét. Ezt hívják cenzúrának. Persze hazánkban – és ezt Löning úr talán szerencsésebb pontjára születvén a világnak nem tapasztalta meg – volt ilyenre példa nem is olyan régen:


  Aztán volt olyan is, hogy a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának napilapja. A múlt még az 1996-os médiatörvényben is kísértett. Ha nem is a kormány, de egy hatóság (ORTT) hivatalból vizsgálhatta a tévés-rádiós hírműsorok kiegyensúlyozottságát. Az új médiatörvénnyel megszűnt a mindenkori médiahatóság által hivatalból indítható vizsgálat lehetősége, ilyen csak bejelentésre indulhat.

  A kiegyensúlyozottság követelménye a tájékoztatási tevékenységet végző televíziók és rádiók hírműsoraira vonatkozik, azaz sem a nyomtatott, sem az internetes sajtótermékekre, sem a lekérhető médiaszolgáltatásokra nem alkalmazható. A sajtó, ahogy Európában mindenütt, továbbra is lehet pártos, markánsan egyoldalú politikai véleménye miatt semmilyen szankció nem érheti.

  A kiegyensúlyozottság követelményét megsértő televíziókra vagy rádiókra pénzbírság nem szabható ki, tehát nem lehet tönkretenni őket magas bírságokkal. A hatóság kizárólag arra kötelezheti a médiaszolgáltatót, hogy közzétegye a hatóság döntését vagy a kérelmezőnek adjon lehetőséget álláspontjának megjelenítésére. A médiatörvény hatálybalépése óta kiegyensúlyozottsági ügyben mindössze néhány eljárás indult, egyetlen médiaszolgáltató sem kapott pénzbüntetést (ez jogilag nem is lehetséges), senki nem lett elhallgattatva.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr603740396

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Tenkes kapitánya az Andrássy úton FRISSÍTVE 2012.01.24. 22:13:15

Én is régen olvastam a Tenkes kapitányát, de jobban emlékszem rá, mint Orbán Viktor. Eke Máté nem egy harci Marci, aki ütre (szabadság)harcot kezd, és verekszik. Ő jó pénzért hajtotta a marhákat külföldre, még azt is tudni róla, hogy cicázott a szemrev...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jose maria padilla · http://gozdom.blogspot.com/ 2012.01.24. 18:11:21

egyrészt megkérdezném a tisztelt szerkesztőséget, hogy a helytartó már ottan tartózkodik e, másrészt meg szólnék, hogy kár itten sértődősködni. maguk kuncsorognak ejrópánál elismerésért, befogadásért, egy lehulló nszk-s pináért mittudomén. hát azt kapják amit megérdemelnek, megvetést. maguk kis ejrópaiak! :)

panelburzsuj 2012.01.24. 18:14:21

Fiatalok vagytok, mandarinkák.

Nem emlékezhettek arra világra, amelyben a jogszabályok csak kereteket jelentettek, amelyeket "jó káderekkel" is ki kellett még tölteni az igazán hatékony működéshez.

De az emlékezetet pótolhatja nálatok - a tükör.

panelburzsuj 2012.01.24. 18:26:58

"különösen fontos lenne annak megértése, hogy rövid távú politikai célok érdekében feláldozott hosszú távú normák kiszámíthatatlan folyamatokat indíthatnak el"

(Hamecz István - Heti Válasz)

Hívhatnák ezt pl. hazugságspirálnak.

Kicsi rakás nagyot kíván.

positive feedback

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.01.24. 18:32:36

Először is a szerző legyen kedves odaírni a poszt alá, hogy melyik minisztériumban, vagy melyik állami hivatalban, háttérintézménynél vagy fideszes önkormányzatnál dolgozik. Vagy ha egyiknél sem, akkor azt. Egy ilyen posztnál egy mandiner-szerzővel szemben ez a minimális elvárás.

Másodszor, ne nézzen senkit hülyének.

"Egy demokráciában a kormánynak hogyan kellene biztosítani a vélemények sokszínűségét?"
Például úgy, hogy nem nevez ki hírhamisítókat főmédiagecinek, nem rendez tisztogatást a közmédiumokban, és nem csinál az összesből HírTV-t. Jó, hogy van egy HírTV, de minek öt? Ezt látta pl., szerzőkém?
A jan.22 vasárnapi 20:35-ös műsor ajánlóját ajánlom. :)

"A kormánynak közvetlenül miféle beleszólása lehetne a média és a tájékoztatás világába?"
Ügyes! Beszúrjuk, hogy "közvetlenül", és a szar már ehető is, ugye?

"Az új médiatörvénnyel megszűnt a mindenkori médiahatóság által hivatalból indítható vizsgálat lehetősége, ilyen csak bejelentésre indulhat."
Mert nem lehet két percen belül "bejelentőt" keríteni, ugye? Vö. az egyéni képviselői indítványok gyakorlatával.

"senki nem lett elhallgattatva"
Kivéve a Klubrádiót. Nem mintha nem utálnám az egész ballib bagázst, de ha kinyírtátok a Klubrádiót, ez egy szoci-libaszakértő vagy hasonló kormányt szépen felhatalmaz mondjuk a Lánchíd rádió kinyírására.

Az 1989 előtti rendszerre hivatkozni meg olcsó fogás (élt akkor már egyáltalán a poszt szerzője?), a Fidesz baromságait pedig nem teszi elfogadhatóbbá a német faszfej pöffeszkedése.

Tanítanivaló nyaloncposzt. Az egészben az a legszomorúbb, hogy jobboldaliak teszik tönkre a jobboldalt. Faszfejek és alkalmatlanok.

Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy 2012.01.24. 18:33:25

"Ezt látta pl., szerzőkém?
A jan.22 vasárnapi 20:35-ös műsor ajánlóját ajánlom. :)"
A lemaradt link:
port.hu/pls/w/tv.channel?i_date=2012-01-22&i_ch=2&i_xday=5

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.24. 19:10:26

„Aztán egy meglepő fordulat: „és mintha a kormány a médiában sem biztosítaná a vélemények sokszínűségét.” Egy demokráciában a kormánynak hogyan kellene biztosítani a vélemények sokszínűségét? A kormánynak közvetlenül miféle beleszólása lehetne a média és a tájékoztatás világába?”

asztakurva. 8 évig ment a pártkeltézés, a fidesz pontosan ugyanezzel vádolta (jóval több, mint kevesebb joggal) a maszop-kormányokat, erre jön valaki, és boci szemekkel néz, hogy na de hát, ezt így hogyan. mondjuk például úgy, hogy a kurvafüggetlen testületével nem baszarintja ki átltszó ürügyekkel az egyetlen ellenzéki politikai rádiót, és nem támogatja orrba-szájba a konkurenciát? hm? az természetes pl, debrecenben nulla (0) helyi ellenzéki média van, és ha felbukkan időről-időre egy, akkor azonnal megfojtják? ó, persze, a kormány mindezekben teljesen tehetetlen szegény ...

de ha már ajrópai politizálás:

>>A miniszterelnök az újságírók előtt diplomatikusan kijelentette, hogy „teljes mértékben” tiszteli az Európai Parlamentet, melyet „a demokrácia szívének” tart, még ha nem is ért mindig egyet az ott elhangzó véleményekkel. Orbán méltatta a megbeszélést is, melynek fontosságát azzal támasztotta alá, hogy a médiában sokszor nincs elegendő lehetőség az elmélyültebb érvek kifejtésére. A miniszterelnök – akinek politikája mellett a hétvégén unióellenes jelszavakat harsogó tüntetés zajlott – azt is elmondta, hogy meglátása szerint az országban „sajnálatos módon” változik az eddig uniópárti közhangulat, de ő jelenleg azon dolgozik, hogy az Unió nyomvonalán tartsa a szavazókat.<<

és ahogy ismerem, még csak meg sem rebbent közben a szeme.

Pelso.. 2012.01.24. 19:32:34

" szokásos panelvádak: hatalmi ágak összemosása, igazságszolgáltatás befolyásolása stb"
Bagatellizálni tudni kell/ kellene, ám.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.24. 19:44:04

@Pelso..:

ugyan már, az, hogy kibasznak egy halom bírót, mert azok biztosan komcsik, és a jelölést szájernének adják, ugyan mitől befolyásolna bármit is :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.24. 19:55:51

ja, @post, ez a leghajmeresztőbb

„Most mégis vitatkoznánk Markus Löninggel. „Mi Európában civilizált módon politizálunk” – mondja az FDP-s politikus. Ebben a mondatban ott van összesűrítve az egész nyugati világ értékítélete Magyarországról: egyrészt, Európa a Lajtánál kezdődik, örüljetek, ha belefértek a Balkán kategóriába. Másrészt, mivel nem vagytok európaiak, nemeurópai módon is politizáltok.”

1. löning egy eu tagállamról kapcsán nyilatkozik ilyeneket, bazmeg.

2. arra reagál ezzel, hogy miért volt a merkel-kormány úgymond túl visszafogott.

miért kell a nagy sértettségben mindenből a legrosszabbat kihozni, miért kell belevízionálni bármit, ami alátámasztja az üldözési mániát?

Almaleves · http://almaleves.blog.hu 2012.01.24. 19:55:59

Ezen rugózni nem túl elegáns, a sablon fröcsögés minden, a bennszülötteket csak hallomásból ismerő "világlátott" irodista nagyfokú sajátja, ezért az ártatlan szórakozásért elítélni őket botorság.
A félinformárciók terjesztéséért, csak úgy mint a kankó és tripperéért, a hódítók martalócai felelősek, akik saját kisszerűségüket csökkentendő (ez remek képzavar amúgy) hatalmas, sosem volt szörnyetegeket tódítanak az ismeretlen országok lakosságának helyébe.
De ez, kijelenthetjük, hogy a bennszülöttek hibája, ha a partraszálló tengerészeket lemészárolták volna anno, akkor most semmi bajuk nem lenne. hülyék!

Pelso.. 2012.01.24. 19:58:01

@mavo: Az egykulcsos ütötte költségvetési lyuk is ármánykodó panel csak. Semmi következménye, majd a legközelebbi békemenet feledteti az ilyen kis nüanszokat.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.24. 19:58:48

A Zejurójpaji kritikák akár még jogosak is lehet(né)nek, de, könyörgöm(!), ilyen felkészültséggel és hozzáállással, mégis, mit vár (a) Zejurójpa? Hogyan kellene az észrevételeiket fogadnunk?

Tessék:

"Egy, a magyar miniszterelnök nyilatkozataként tálalt szövegrész is olvasható az Echos-ban. Az újság kurziválta, tehát Orbán szájába adta a következő mondatokat: „Az antiszemitizmus antidemokratikus és elfogadhatatlan. Zsidó származású magyar vagyok. De nincs kettős identitásom. Magyar az identitásom, és nincs problémám azzal, hogy zsidó vagyok. Soha nem tagadtam, és az apám megütött volna, ha így teszek”

Szijjártó Péter az Index kérdésére elmondta, hogy a lap összekeverte egy korábbi Independent-cikk részleteit. Az Echos az angol napilap szövegéből ollózott, de véletlenül Deutsch Tamás mondatait adták a kormányfő szájába.

Deutsch Tamás elmondta, a francia lap szerkesztősége neki is elismerte a tévedést, és ígéretet kapott, hogy hamarosan javítják a cikket." --- írja az Index.

Azé', na!

ü
bbjnick

Grigorij Pantyelejevics 2012.01.24. 20:08:16

"Egy demokráciában a kormánynak hogyan kellene biztosítani a vélemények sokszínűségét? A kormánynak közvetlenül miféle beleszólása lehetne a média és a tájékoztatás világába?"

Ezért a hülye kérdésért igazán kár volt egy ilyen rinyálást levágni. Ez ugyanis igen egyszerűen megválaszolható.
Úgy tehet a vélemények sokszínűségéért a kormány, ha békén hagyja a véleményeket és a különböző médiát, ami terjeszti.

IGAZ MAGYAR 2012.01.24. 20:43:55

Szatmáry olyan ismerős ez a név! No mindegy.
Biztos a véletlen műve, az embernek néha már olyan érzete van mintha 50-es évek jöttek volna vissza.
A ma esti Ütköző (Kossuth rádió este 6 óra, a műsorvezető Obersovszky) mintha egy 1954-es műsor ismétlése lett volna műsorvezetői szempontból. A felkonferálás a hős miniszterelnökről aki a gaz ármánykodás ellen megvédi a hazát s még az ős ellent is jobb belátásra bírja. Természetesen szabadságharc meg a haza védelme, érdeke az igen de, hogy valójában mi történt Brüsszelben arról hallgat mint szar a fűben.
...vagy elég egy reggeli 180 percet végig hallgatni ahol a kormányunk és pártunk megszólalóin kívül érdemben gyakorlatilag senki sem nyilatkozhat vagy ha igen akkor ott helyben 2 perc múlva meghamisítják azt amit az illető mondott. (Csűrös Csilla esete pl, Tabajdi Csabával vagy Volner Jánossal)
Mentségükre legyen mondva a "sződd a selymet elvtárs" még nem hangzott el.
A kormányt ezek az örök kommunisták buktatják meg, mert egy egészséges gyomrú ember már csak elhányja tőlük magát!

irreverzibilista (törölt) 2012.01.24. 21:06:08

@mavo:
"mondjuk például úgy, hogy a kurvafüggetlen testületével nem baszarintja ki átltszó ürügyekkel az egyetlen ellenzéki politikai rádiót"

Aztakurva.
8 millióval kevesebbet ígért a pályázaton a Kludirádió a győzteshez képest.
Átlátszó ürügy. :)))
A rohadt mocsekos kurva életbe, milyen átlátszó.

irreverzibilista (törölt) 2012.01.24. 21:08:42

@Grigorij Pantyelejevics:
"Úgy tehet a vélemények sokszínűségéért a kormány, ha békén hagyja a véleményeket és a különböző médiát, ami terjeszti. "

Esetleg az "ellenzéki" (=uszító aljas propagandát folytató) rádióadókat pozitív diszkriminációban kéne részesíteni, mi?
Nem bírtok bazmeg eltartani egy rádióadót (az összekalapozott 120 millából sóherek voltak annyit ajánlani, hogy megnyerjék a pályázatot), így csak tévétek maradt.
Ez van.
Lehet habzani.

irreverzibilista (törölt) 2012.01.24. 21:13:13

@mavo:
"miért kell a nagy sértettségben mindenből a legrosszabbat kihozni, miért kell belevízionálni bármit, ami alátámasztja az üldözési mániát? "

Nagy sértettség, bazmeg?
Ha nem lenne vörös hályog a szemeden, bazmeg, nem relativizálnád a vödör híg fost is, ami a fehér galléros vörös arisztokrata elvtársad pofáján kiböfögött.

Secnir 2012.01.24. 21:20:40

" „és mintha a kormány a médiában sem biztosítaná a vélemények sokszínűségét.” Egy demokráciában a kormánynak hogyan kellene biztosítani a vélemények sokszínűségét?"
-a közmédiában egyenlő arányú megszólalást biztosít minden pártnak. Jelen pillanatban ez
fidesz: 98%
összes többi: 2%
ha esetleg a szerző (poszt toló, bértollnok) kitekintene a nagyvilágba, vegye mérvadónak a BBC-t.

"A kormánynak közvetlenül miféle beleszólása lehetne a média és a tájékoztatás világába"
-miféle? a kormány által kinevezett médiahatóságról beszélünk.

"Szép is lenne, ha Európa bármely országában a mindenkori hatalomgyakorló kezébe adnánk azt a jogot, hogy felügyelje és biztosítsa a hírek sokoldalúságát és sokszínűségét. Ezt hívják cenzúrának"
-el vagy tévedve barátom. jelen pillanatban európában két országot illetnek ilyen váddal: ukrajna, magyarország. ráadásul a cenzúra NEM a sokszínűséget biztosítja (jézusom, Szathmáry hol végzett? milyen szakon?)

"Az új médiatörvénnyel megszűnt a mindenkori médiahatóság által hivatalból indítható vizsgálat lehetősége"
-fuss neki a médiatörvénynek még egyszer (ha olvastad)

"senki nem lett elhallgattatva."
-csak felvásárolva (lásd független metropol), vagy frekvencia "független" (jót mosolyog mindenki) médiahatóság általi meg nem adása. és odaítélése egy egymillió forintos tőkéjű noname fideszközeli adónak.

summa summarum: a poszt toló mosdatja a szerecsent. De akkor legalább ne fekete olajfestékkel.

Bell & Sebastian 2012.01.24. 21:20:58

Azért azt látni kellene, hogy a szembenállás nemcsak hogy eszkalálódott, hanem egyenesen áttevődött olyan ideológiai síkokra, amelyeknek lassan már semmi köze sincs a kiindulási helyzethez.

Várható volt, hogy mivel nincsen további rabolni való, vagy az EU -támogatásokra úsznak rá, vagy a vállalati vagyonra, esetleg a magánvagyonra, a legvégső esetben, ha továbbra sem történik semmi a transzfer rendszerekkel, nem csökken az újraelosztás mértéke és nem sikerül növelni a foglalkoztatottságot.

A kirobbantott kommunikációs világháború jól érzékelhetően minden energiáját leköti a kormánynak. A néppel meg az esett, hogy a végnapok szellemében beáldozzák az agresszornak, ha nem harcoltok az utolsó csepp véretekig, pusztuljatok velünk együtt.

Festung Budapest lettünk, ki tudja már hanyadszorra is? Pedig egyetlen dolgot kellett volna csak komolyan venni, a gazdaságnak a pénz olyan, mint élő szervezetnek az oxigént szállító hemoglobin.

Mielőtt még beállna a fulladásos halál, biztosan lesz egy kis vérátömlesztés. A rendszer úgy van kitalálva, hogy vagy családon belülről, vagy óceánon túlról, harmadik esetet jelenleg nem ismerünk, bár gyenge próbálkozások azért voltak forráskutatásra, azt azért el kell ismerni.

Ha ledobják a segélyt, vajon felkészülten fogadjuk és a lehető legjobb helyekre, a létezhető legjobb célok elérésére fordítja majd a kormány?

Sok szó esik arról, mit szúrtak el idáig. Ettől sokkal aggasztóbb, hogy mit mulasztottak. Hamarosan megtudjuk, de ahogyan a dolgok állnak, még annyi köszönet sem lesz benne, mint az eddigiekben.

A gazdaság egy kibaszott nagy rakás szar lett röpke két év alatt. Hála neked félkegyelmű, futóbolond Matolcsy és hozzá nem értő, ezen a téren teljesen dilettáns Orbán Viktor.

Innen felállni lehetetlen, ami csak azon múlott, hogy a legfontosabb elvről, az élni és élni hagyni -ról megfeledkeztek.

Ha Pestre össze tudtak trombitálni félmillió támogatót, egy kettőezres faluban 500 ember kellene részarányosan. Most szólok, hogy ötvenet se sikerülne már összeszedni, itt a tavasz és mindenki lekopasztva fecskére, a cégeredmények 10 százalékra estek vissza, az öt évvel ezelőtti bázishoz képest!

Elég volt a szép szavakból, csörög a vekker!

Agyalap 2012.01.24. 22:05:48

Gyerekek! Néztétek a naptárat? Messze van még április elseje, nincs még itt az ideje az ilyen vicces posztoknak.
A lényeg: nincs cenzúra? Na ne röhögtessetek már.
-5000 ember az Opera előtt, aztán meg soha nem látott tömeg a szimpatizánsoknál?
-A KlubRádió keveset ajánl a frekvenciájáért, így lemossa egy nem nyilvános valami ami Autőrádiónak nevezi magát? Na persze a Lánchíd egy petákot sem fizet, de gondolom erős szakmai programja lehet...
-Az állami média egy büdös szót sem ejt tízezres tüntetésekről, cserébe a nem jó kádereket retusálja a képernyőkről.

Ne beszéljetek már hülyeséget - remélem nemezhetjük ezt a szart inkább viccnek...

Sir Galád (már foglalt) 2012.01.24. 22:24:28

huh gyerekek ez nagyon béna poszt volt...turul2k2, hol bújkálsz? :)

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.01.24. 22:33:24

mióta Sarközy Miki képes volt kajajegyekért reklamálni, én már semmin nem lepődök meg :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.25. 00:15:10

@bbjnick:

hogy a te nyelvedre lefordítsam: mit szólnál, ha (ajrópai zunnyó == les echoes ekvivalenciareláció analógiájára) magyarország tájékozottságát a népszava 168 óra cikkéből hibásan összeollózott cikkéből állapítaná meg a bárki?

tajtékozva fröcsögnél, te kis faszjankó, hogy a kurvannyukat

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.25. 00:18:30

@aesculus:

ugye, ha muszáj majd mész tüntizni, hogy a köcsög horvátok mit rugóznak a patyolatfehér mol állítólagos korrupcióján? :-D

tényleg, te voltál kint békemenetezni két nappal azelőtt, hogy viktor csontig benyalt a békemeneten szénné alázott, gyarmatosító zunnyónak? :-D

Rokker 2012.01.25. 00:46:53

"Egy demokráciában a kormánynak hogyan kellene biztosítani a vélemények sokszínűségét?"

Például úgy, hogy nemcsak alkotmányba foglalja a szólás- és véleményszabadságot, de megfelelő jogi környezetet teremt, hogy azokkal minden állampolgára élni tudjon.

Semmiképpen sem úgy, hogy a média felügyeletére egy saját embereivel feltöltött, "független" hatóságot hoz létre, amely - a mai magyar politikai viszonyok között - gyakorlatilag leválthatatlan, mindenható elnökének majd' egy évtizedre a saját, hű szolgálóját teszi meg. És pláne nem úgy, hogy eközben kézivezérlésre állítja a közmédiát, és jogi és/vagy adminisztratív eszközökkel ellehetetleníti a neki nem tetsző orgánumokat.

öreg_répatorta 2012.01.25. 07:34:11

Kedves Szathmáry! Ez nagyon narancsosra sikeredett. Az nem éppen elég cenzúra neked, hogy " húzzatok zsákot Lomnici fejére"?? Ha mást nem tettek volna eddig csak ezt, akkor is az egész országnak fel kellene háborodni, nemcsak azoknak akiknek a gyomra ezt nem veszi be.

öreg_répatorta 2012.01.25. 07:42:10

@irreverzibilista: Te beszélsz hályogról? Ember nálad fröcsögőbb fidesznyiket még nem olvastam. Persze biztos kiosztották a szerepeket a pártközpontban és rád jutott a kemény csávó szerepe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.25. 08:15:15

@aesculus:

de bazmeg tényleg, annyira jellemző, hogy akik az első sorban hörögnek, hogy soha senkivel szemben soha egy jottányit sem, azok gúnyolódnak a legjobban másokon, ha csak egy kicsit is azt csinálják, amit ők elvárnának az aktuális magyar kormánytól.

Virág et. 2012.01.25. 08:19:43

"Egy demokráciában a kormánynak hogyan kellene biztosítani a vélemények sokszínűségét? A kormánynak közvetlenül miféle beleszólása lehetne a média és a tájékoztatás világába?"

Például úgy, hogy nem csinál párttévét a közszolgálati adókból. Erős a szemellenző, ha 8 évig itt világvége volt egy reggeli műsorért, most meg minden rendben van, amikor Napkelte lett az egész mtv, napi 24 órában.
És akkor az olyan apróságokat nem is említem, hogy egy ORTT helyett csináltak egy NMHH-t, aminek a vezetőjeként a saját korábbi pártdelegáltjukat ültették be. Hasonlításképp: az ORTT vezetőjét a köztársasági elnök javasolta, tehát még Sólyom László legutóbb, aki közismerten baloldali személyiség. De az nem demokratikus, az a demokratikus, ha a kormánypárt korábbi delegáltja lesz a vezető. Az független. Ennél már csak Szájerné függetlenebb.

@irreverzibilista: Hű de egyszerű vagy. Holnap grundolok 15 ezer forintból egy egymilliós kft-t (a törzstőkét szépen papíron megígérem, hogy befizettem a házipénztárba, valóságban 0 ft-om van), még a tényleges székhelyről sem gondoskodok 1 HÓNAPPAL A MŰSORKEZDÉS előtt, jó azt ügyvédektől bérelni, mert miért is ne. Szerinted én is nyerhetek frekvenciát? Mondjuk a Lánchíd rádióét néztem ki magamnak. Mondjuk én ígérek ezer milliárdot évente. Akár euróban is, mert miért is ne. Olyan szegény az ember sosem lehet, hogy ígérni ne tudjon, nem?

(Csak annyit válaszolj, hogy szeretem Orbán Viktort. Annyi elég, értem én, a szerelem vak.)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.25. 08:34:50

" Aztán jönnek a szokásos panelvádak: hatalmi ágak összemosása, igazságszolgáltatás befolyásolása stb. "

na igen, teljesen alaptalanul

a szerző ugye felvonult a békemeneten? :)
vagy legalább valami fideszes polgármesteri hivatalból osztja az eszet a buta és tájékoaztalan nyugatnak?

tarackos 2012.01.25. 09:10:51

Lehet fintorogni a médiával kapcsolatos kritikákon, de egyetlen szót sem érdemel a posztban, hogy mégis csak EU jogot sértett és utána még az AB is kigyomálta. Ki a fene hiszi el ezek után, egy kizárólag fidesz választotta, 9 évre kinevezett fidesz káder vezett tanácsról, hogy független?

Erre mondják, olyannak lenni és olyannak látszani. Úgy tűnik egyik sem megy...

makukula 2012.01.25. 09:19:15

@Virág et.: Ezek szerint ne is legyen pályázat, hiszen jó pályázatot bárki tud írni, a frekvenciát kapja az a rádió, amelyikben Bolgár Györgynek van műsora!

Amúgy a döntést meg lehet támadni bíróságon.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.25. 10:00:07

@mavo:

1) Az az Les Echoes (vagy mi a sz*r?!) az nem egy Népszaga, hanem, mondjuk, egy HVG vagy VG vagy valami hasonló kategória. Ez azért nem mindegy!

2) A napokban felében-harmadában végignéztem az EU-parlamenti vitát a Magyarország elleni eljárásokról (a Duna TV-n ismételték egyik este). Hát, barátom! Az a csapat kemény, az a csapat nagyon kemény! Azok aztán valóban felkészültek, tájékozottak voltak magyarügyileg! Sugárzott róluk a kompetencia!

ü
bbjnick

Hispan07 2012.01.25. 10:42:16

a teljes kapcsolat.hu csapat átköltözött ide?

Virág et. 2012.01.25. 10:55:33

@makukula: Nem, a pályázaton győzzön a jobbik. Szerinted nem beszédes, hogy az Autórádió üzemeltetője elérhetetlen, pedig elméletben márciusban már indulna az adója? Január vége van. Nem beszédes, hogy a Klubrádió pályázata nyilvános, az övé nem?

A kérdésed meg lehet fordítani. Szerinted legyen pályázat, de mindegy mit írnak, úgyis az fog nyerni, aki a politikának jól fekszik? Vagy szerinted tényleg a semmiből jött, friss alapítású, 1 milliós kft a tőkeerősebb pályázó? Mi a garancia, hogy tudja is fizetni a 75 milliót? Ha már megkapta a pályázatot, nem lehet visszacsinálni, nem fog hirtelen a semmiből előjönni egy második helyezett, hogy átvegye a frekvenciát 1 év múlva. Nem hiszed? Nézd a Sláger és Danubius pert. Jogsértés megállapítva, eredeti állapot nem állítható helyre, marad a kártérítés, de a frekvenciák változatlanul az új adóknál. Szerintem azért fizetjük a hatóságot, hogy a pályázatok teljesíthetőségét is vizsgálja, ne csak a számokat adja össze. Arra elég lenne egy zsebszámológép meg egy titkárnő, nem kell milliárdos hivatal.

A bírósági felülvizsgálati kérelem meg NEM fellebbezés. Csak jogszabálysértésre hivatkozással lehet benyújtani, ami egy picikét azért leszűkíti a jogorvoslati lehetőséget. Arról nem is szólva, hogy ha visszadobja a hatóságnak (új eljárást rendel el a bíróság), akkor ismét Szalaiéknak kell dönteni. Mennyire várható ez ettől a brigádtól?

Virág et. 2012.01.25. 11:04:36

Ráadásul a hatóságnak nem a pénzbeszedés a fő feladata. Ez nem egy magánvállalkozás, hanem egy közigazgatási szerv. Legalább ilyen fontos feladata, hogy a sokszínűséget biztosítsa és a Klubrádió - mára - az egyedüli ellenzéki közéleti rádió a magyar piacon. Frekvenciát nem lehet venni, csak pályázni. A Lánchíd rádió és a többiek INGYEN kapják a frekvenciát. Senki nem várta el a Fidesz sóhivatlától, hogy a Klubrádiónak is ingyen adja, de talán az az évi szánalmas 8 millió, amit keveseltek, az talán nem olyan fontos szempont, mint hogy az ellenzéki fogyasztói igények is ki legyenek elégítve.

Csak összehasonlításképp: meg kell nézni, hogy a Lánchíd rádió pl. mikor kapta a frekvenciát. Akkor még ORTT volt, ma már NMHH van, ennyi a különbség.

Secnir 2012.01.25. 11:05:10

@Virág et.:
"Nézd a Sláger és Danubius pert. Jogsértés megállapítva, eredeti állapot nem állítható helyre, marad a kártérítés, de a frekvenciák változatlanul az új adóknál. "

és akkor még ORTT volt. Igaz, azt is a szalai anomália vezette.

Virág et. 2012.01.25. 11:08:43

@dr.dr. Secnir doktor: Az a példa bizonyítja, hogy Majtényi mennyivel alkalmasabb ember volt a hivatal élén, mint ez a fideszes akárki.

Azonnal lemondott, amint jött a pártmutyi.

nocsak! 2012.01.25. 11:16:30

Kar, hogy Szathmary -ellentetben a tobbi mandineres szerzovel- ugy tunik nem valaszol a kommentekre. Remelem nem az ervek hianya gatolja. Szerintem a blog az egy interaktiv dolog (kene legyen).

vizipipa 2012.01.25. 13:25:27

A kommenteket olvasva tényleg elkezdtem rettegni, szegény ellenzéknek nincs hol megszólalnia és egyébként is tilos.

Jaj, jaj.

aesculus · http://taj-kert.blog.hu/ 2012.01.25. 19:56:24

@mavo: az álszentségén vagyok ki, nem azért, hogy védi a saját állami cégeit. Csak nem tudom, miért kell idekevernie a demokráciát, elég lett volna megírnia, hogy "aggódom a kajajegyekért". Nem tudom, miért kell mellébeszélni. Ja, amúgy voltam kint, jó volt :)

Virág et. 2012.01.25. 20:35:27

index.hu/kultur/media/2012/01/25/maris_eladnak_a_klub_radio_frekvenciajat/

Ha ez igaz, akkor innen gratulálok az NMHH-nak, sikerült a legjobb pályázót kiválasztani.

Secnir 2012.01.25. 21:54:35

@Virág et.:
kíváncsi leszek arra, hogy hogyan mosdatja ki szegény Kiricsi Karola.
(pár éve még a bkv-nál egész jó nő volt, most meg mint egy kapcarongy...)

Agyalap 2012.01.26. 10:43:22

@dr.dr. Secnir doktor: Meg volt, a királyi TV-ben elmondta, hogy ha 8 millát ajánlottak volna, megkapták volna. Rögtön el is hittem.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2012.01.26. 21:14:21

Remélem, még szűr engem ez a mavo, mert most újra el kell mondanom, hogy még egy ilyen undorító, buta, rosszindulatú csúszómászót nem ismerek széles e blogvilágban, pedig bejártam keresztül-kasul.

nocsak! 2012.01.27. 11:40:54

@vizipipa: ja, az osszes kozter lefoglalasa az oke? Vagy az MTV hirado tajekoztatasa? Ugyanigy reagalnal ha ezt Gyurcsanyek tettek volna?
Gondolom jobboldali vagy es konzervativ (akkor nem lehetsz jobbikos). Ebben az esetben a BBC kene legyen az idealod, mint nekem is. Na, ettol tavolabb vagyunk mint Gyurcsany idejen.
süti beállítások módosítása