Békemenet és áldóima – Ilyen ország pedig nincs CCCX.
2012. január 11. írta: TuRuL_2k2

Békemenet és áldóima – Ilyen ország pedig nincs CCCX.

  Nagy a nyomás a kormánypártokon, nagy a nyomás a jobboldalon. A Fidesz támogatói bázisának aktivista keménymagjában ilyenkor mindig megjelenik a mutassuk-meg-mi-is igénye. Nehéz ügy ez. A tüntetős-felvonulós műfaj egyértelműen ellenzéki, ami jól állt vagy legalábbis elfogadható volt 2009-ben, az könnyen válhat nagyon kínossá 2012-ben. Másrészt viszont az elkötelezettebb kormánypárti szavazókban valóban ott az igény, hogy megmutassák, még mindig vannak annyian, mint a köztársaság barátai, és maguk is megerősítést kapjanak.

  Míg a Fidesz láthatóan őrlődött, hogy mit kezdjen ezzel a helyzettel, mások átvágták a gordiuszi csomót – meghirdették a Békemenet Magyarországért rendezvényt:

 

Békemenet Magyarországért

Békemenet indul január 21-én, szombaton délután 16 órától a budapesti Hősök teréről. Jöjjön el Ön is!

Mi, magyar demokraták, akik hiszünk egy erkölcsös polgári demokráciában, hiszünk a nemzet függetlenségében, hiszünk hazánk jelenében és jövőjében, akik saját akaratunkból választottunk magunknak kormányt, amelytől hazánk felvirágoztatását várjuk és reméljük a kommunizmus és posztkommunizmus lélekölő évtizedei után, egyre növekvő aggodalommal látjuk, hogy a nemzetközi nyilvánosságban megjelenő hazug és elfogult híradások miképpen erősítenek föl egy olyan közhangulatot, amely méltatlan és igazságtalan színben tünteti fel országunkat, s amely egyre nagyobb károkat okoz hazánk gazdaságának és a magyar embereknek.

Magyarország népe egyszer már megismerte a világ ellenszenvének szörnyű következményeit, amikor ugyancsak elfogult híradások következtében védtelenül álltunk a trianoni ítélőszék bírái előtt. Nem akarjuk, hogy ez a szörnyű pillanat megismétlődjék. Azt akarjuk, hogy a világ, benne Európa és az Amerikai Egyesült Államok népei is megértsék, nem óhajtunk mást, csak békében, egyetértésben, a demokrácia keretei között, másokat tisztelve szabadon élni.

Mi tudjuk, milyen a diktatúra, mint ahogy azt is tudjuk, mert nem felejtettük el, hogy miképpen kell akár a túlerővel is szembeszállva az igazságért és a szabadságért harcolni, ahogy tettük azt 1956-ban, amikor Európa és Amerika népei együtt éreztek velünk. Ezért örömmel csatlakoztunk a művelt Európához, mert megtanultuk, hogy csakis a megértés, a kölcsönös tisztelet és a népek közötti harmónia ad teljes garanciát a nemzetek közötti békéhez. 

Mi, magyar demokraták ezért békemenetet hirdetünk január 21-én, szombaton délután 16 órára a budapesti Hősök terére, ahonnan az Országházig megyünk. Kérünk minden magyart, aki szándékainkkal egyetért, akinek fontos hazánk függetlensége és fölemelkedése, aki szentnek tartja a polgári demokrácia eszményeit, csatlakozzon hozzánk és tartson velünk! 

Hozzon mindenki magával egy mécsest vagy egy gyertyát! Hozzatok nemzeti színű zászlót, öltsétek fel a legszebb ruhátokat, és gyertek! Induljunk el! Várjuk a civil szervezetek csatlakozását!

A kezdeményezők nevében: Bayer Zsolt közíró, Bencsik András főszerkesztő, Bencsik Gábor történész, Bíró Ica énekes, Pataki Attila zenész, Pozsonyi Ádám író, Schulek Ágostonné, Stefka István főszerkesztő, Szentmihályi Szabó Péter író, Szalay Károly író, Széles Gábor vállalkozó, Szőnyi Kinga műsorvezető és mások...

  A kormánypárti felvonulás célravezetőségét illetően eleve voltak kételyeink, amik csak fokozódtak az esemény nevét olvasva. Békemenet? Milyen béke? Legyen vége a gazdasági szabadságharcnak? Álljon újra össze a humanisták békejele a Hősök terén? A békemenetről először a hippik ugranak be, aztán meg a komcsi terminológia: békeharc, béketábor, békepapok. Egyik sem túl vonzó képzettársítás.

  A képzavarokban és helyesírási, stilisztikai hibákban bővelkedő felhívás aláíróinak névsora csak tovább fokozta bizonytalanságunkat. Pataky Attila (akinek a nevét a Demokratánál nem sikerült helyesen leírni) zenész? Bíró Ica énekes? Azt viszont örömmel láttuk, hogy Bayer Zsolt szintet lépett, s Debreczeni József után ő is közíróként szolgálja a magyarság, a demokrácia, no meg a béke ügyét. 

  Elindult hát a maga útján a Nagy Ellencsapás, jönnek a felhívások meg a lelkes amatőr toborzóvideók:

  Meglátjuk, mi lesz belőle – sok jóra nem számítunk. A jobboldali feltúlbuzdulás másik szép példája a csepeli önkormányzat honlapján megjelent, Orbán Viktorért mondandó áldóíma. A kezdeményezés egy Wass Albert-megemlékezésen született – hol máshol –, a helyi plébános találta ki. Ez eddig még rendben is lenne, a jézusi tanítások értelmében mindenkinek a lelki üdvére ráfér az imádság. Az viszont egyértelmű, hogy az áldóimának semmi keresnivalója az önkormányzat honlapján, a hivatalos hírek között, polgármesteri aláírással.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr823536141

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: NEM MENŐ. 2012.01.13. 10:52:34

Csak hogy el ne felejtsem, összeírom magamnak azokat a dolgokat, amik miatt már rég el kellett volna zavarni a bánatba a jelenlegi kormányt, és amiért garantált, hogy soha többet nem szavazok rájuk. (Nem mintha az előző garnitúrát jobban szerettük voln...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2012.01.12. 14:59:53

@kamerasmobil:

Egyik nap Gero Andras mondta eppen, ha tovabb folytatjuk a "szabadsagharcot" akkor kintrol elintezik azt is, hogy negyszaz forint legyen egy euro. Kintrol, tetszik tudni. Most akkor mirol beszelunk? Es ha uldozesi maniank van is, az nem jelenti azt, hogy nem uldoznek bennunket. Ez a nagyon osszehangolt tamadas egy orszag ellen soha nem veletlen. Ilyen volt mar Trianonban is. Magyarorszagot szandekosan tonkre akarjak tenni, es egy olyan kormanyt akarnak Bajnaival, ami nem az orszag hanem az Europai Unio erdekeit (es Amerikaet) szolgalja. Marpedig a mi erdekeink nem feltetlenul esnek egybe veluk. Maguk azert tuntetnek, hogy a bankok korlatlanul es egyedul szabhassak meg felteteleiket, hogy Magyarorszagnak ne legyen onallo kul- es belpolitikaja, es az EU es Amerika nyugodtan es barmikor betekintest nyerhessen a birosag, ugyeszseg, rendorseg, titkosszolgalat munkajaba. Hogy ne hatarozhassuk meg magunk viszonyainkat a kornyezo orszagokkal, es foleg hogy szo nelkul adjuk at azt a keveset ami az orszagbol megmaradt.

kamerasmobil 2012.01.12. 15:16:24

@tevevanegypupu: Minimalis kozgazdasagi ismeretekre lenne szukseg es akkor meg lehetne erteni hogy mi is mozgatja alapvetoen az arfolyamokat. A forintot alapvetoen az gyengiti ha sokan akarjak eurora valtani. Es most a kormany sikere lattan eleg sok magyar allampolgar menekitette kulfoldre a penzet...
Ha nem lesz IMF megallapodas akkor a maradek is igy donthet meg a befektetok is elkezdhetik szorni az allampapirokat meg reszvenyeket.
Tovabba aki celtablaval a homlokan ugral es kiabal a foteren hogy "ide lojetek" azt a spekulansok is megtalaljak es ok meg elkezdik shortolni a forintot.

Ezekben ket kozos van:
- massziv forintgyengulest okoznak
- nem kintrol intezik el hanem szeretett kormanyunk hozza ossze magaban

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 15:23:01

@tevevanegypupu: Igen, ha tovább barmolják szét a nemzetgazdaságot, akkor még tovább fog esni a forint. Hát van ez így. Okot okozattal ne keverjen, nem áll jól.

De a kérdést úgy is fel lehet tenni: érdeke az országnak ilyen durva támadásokat kiprovokálnia maga ellen? Nem érdeke. Az ország, a nemzet érdeke az, hogy 260 forint legyen 1 € és 300-valamennyi a benzin, nem pedig az, hogy 500 az € és 600 a benzin, de a minisztert hívják Matolcsynak. Mert ennél drágábban ország még nem tartott hivatalban minisztert, azért.

tevevanegypupu 2012.01.12. 15:25:53

@kamerasmobil:

Mindenesetre ennyire rossz nem lenne, ha nem devizaban vettek volna fel szamolatlanul a kolcsont Gyurcsanyek es a lakossag a hamis lehetosegektol megreszegedettebb resze. Es ha maguk most megint Gyurcsanyekkal es Bajnaival akarnak egyuttmukodni tegyek.

tevevanegypupu 2012.01.12. 15:34:49

@Counter:

A benzin nem Orban miatt ilyen draga hanem az olajtermelo orszagok emelik az arat. Es ugyan mivel provokaltak Orbanek azt a tamadast ami rajuk zudul? Es vajon Gyurcsanyek miert nem kaptak ilyen tamadast 2006ban? Csak nem azert, mert szo nelkul, alazatosan engedelmeskedtek mindenben? Vajon miert van az, hogy Amerika ennyire segitene a mi "szabadsagunkat" meghozza az lmp-n es Bajnain keresztul? Ha Magyarorszag erdekei a fontosak miert nem a jelenlegi kormanyt segitik? Hiszen eppen az onallosag es a valodi demokracia felteteleit teremtette meg az Orban kabinet.

TekergőGergő 2012.01.12. 15:56:36

@ÁrPi:

Ezt az "ezen a fórumon nem megjelő valiki"-s szöveget nem pontosan értem. Aki véleményt mond, az készüljön fel rá, hogy valaki esetleg vitatkozni fog vele, ne kelljen már megkérdeznem, hogy szabad-e esetleg vitatkoznom. :) Elvileg ugye még szólásszabadság van, aki nem akar, max nem vitázik velem, aki meg akar, annak hajrá. :)

"Szerinted például semmibe foszlottak (2010 áprilisa óta) a kicsivé lett szocik és a kihullott SzDSz "Nyugat"-i balliberális politikai-, gazdasági- és sajtó- kapcsolatrendszere."

Nem, szerintem nekik a büdös életben nem volt olyan kapcsolatrendszerük amilyet te feltételezel róluk, max álmodoztak róla. Persze én elhiszem, hogy sokkal kényelmesebb abban a tudatban élni, hogy a teljes nyugati világsajtó, sőt világpolitika a szocik meg az szdsz (van még olyan?) lekötelezettje és így ignorálni lehet minden kritikát, de attól a világ még nem így működik. Az amerikai kormányra még mondhatod, hogy inkább a szocikhoz áll közel, a francia meg a német kormány viszont kőkeményen jobboldali, mint ahogy az Orbán EU néppárti párttársa, Barosso is. Kicsit nehezemre esik elhinni, hogy ők is a szocik érdekében cselekednének.

Ha viszont mégis úgy lenne ahogy szerinted, szerintetek van és az összes kritika csak a szocik kapcsolatrendszerének tudható be, az egyben azt is jelentené, hogy a Fidesz valójában nemzetközi szinten teljesen súlytalan, semmiféle érdekérvényesítő képességgel nem rendelkezik, még a vele egy platformon lévő politikusoknál, sajtóorgánumoknál sem. Ezt kértem számon a kétharmadon és ez - ha így lenne - nem csak sajtó szempontból lenne szomorú, hanem minden elképzelhető téren. Egy olyan kormány elég nehezen fog helytállni a világban, akivel mindenki szemben áll és egy ilyen kormány által vezetett országnak se lennének túl jó kilátásai.

Nyugodtan döntsétek el, hogy mi a rosszabb: ha esetleg jogosan kritizálják a kormányt külföldről egyes konkrét lépéseiért, vagy ha a külföld ánblokk ellenünk van. Én az előbbi verzióban hiszek, ha nektek lenne igazatok, akkor már régen rossz lenne.

Bár nem szavaztam rájuk, nem gyűlölöm a fideszt, nem gondoltam, hogy eljött a világvége amkor hatalomra kerültek. Bár 1998-2002 között azért már adtak bemutatót abból, hogy hová vezet a nemzetközi politikában a diplomáciai érzék teljes hiánya, erre az őrületre ami 2010 óta zajlik mégse számítottam.

Az IMF részéről nemigen volt eddig jelen túl sok adok-kapok, az elvárásaik elég egyszerűek. Az IMF nem egy kereskedelmi bank, nem ők házalnak a hitelükkel, az ilyen készenléti hitelkeretek olyan országoknak kellenek, akik más módon nem tudják magukat finanszírozni, csak irreálisan drágán. Az IMF készenléti hitelének kamata 4% körül van, ezzel szemben most 10% körül fizetünk az államkötvényekre, ami milliárdos tételben nem kis különbség. Persze az IMF ezért cserébe el is vár valamit. Lehet itt misztikumokat szőni ebbe, de ez valójában ugyanolyan mint a jelzáloghitel és a szabadfelhasználású személyi kölcsön közti különbség. Előbbinél meg van szabva, hogy egy mondjuk egy konkrét ingatlanra veszed vel, magára az ingatlanra pedig zálogjogot jegyez be a bank, ezzel biztosítva van arra ez esetre, ha esetleg nem fizetnél, ezzel szemben a személyi kölcsönnél arra költöd amire akarod és ha nem fizetsz, csak hosszadalmas bírósági eljárás keretében láthatnak viszont valamit a pénzükból, ha egyáltalán volt bármid. Előbbi esetben kisebb a kockázat, így kisebb a kamat is, viszont ehhez elvárások, kötelezettségek is tartoznak.
Az IMF helyzete azért is más, mert nem befektetők, hanem országok pénzét kezeli, többek között pont abból a célból, hogy be tudjon avatkozni, ha egy ország bajba kerül. Ha viszont a szükséges garanciák nélkül osztogatják a hitelt, akkor könnyen fennálhat annak a veszélye, hogy esetleg egy bajba jutott országnak már nem jut, ami lavinát indíthatna el a világon. Ezért voltak és vannak az IMF-nek elvárásai.
Ezek az elvárások 2010-ben még fájdalmasabb teendők nélkül is tarthatóak lettek volna, de a kormány nem kért belőlük. Ha a világgazdaság kellően erősödni kezdett volna és nem történt volna egy sor olyan lépés, amivel az országba vetett bizalom gyengül, akkor akár ez egy jó lépés is lehetett volna, bár kétségkívűl kockázatos. Egy kicsit túl sok voltt itt a "ha" meg a "volna", ugye? A dolgok viszont nem így alakultak. A világgazdaság állapota kétségtelenül nem a kormány hibája, az viszont igen, hogy milyen válaszokat ad a felmerülő kihívásokra és milyen politikát folytat egy ilyen kiélezett helyzetben.

Az a politika, hogy szembehugyozzuk az egész világot és szövetségesek helyett ellenségeket gyűjtünk még egy szárnyaló gazdaságban se kecsegtet túl sok sikerrel, az összeomlás előtt álló európa közepén viszont kvázi öngyilkosság. Meg is lett az eredménye.

Kétségtelen, hogy a forint mozgása az MNB-től is függ, viszont az MNB max kamatemeléssel tud a folyamatba beavatkozni. Túl sok misztikum itt sincs: ha bíznak egy országban akkor veszik a valutáját, ha nem akkor eladják. Svájc ellen viszonylag nehéz lenne bármilyen spekulációs támadást indítani, ellenünk viszont nem volt szükség támadásra, a bizalomvesztéshez szolgáltatot folyamatos alapot a kormány.

Ugyanez igaz a kötvényhozamokra is. Ha alacsony hozamszinten nem viszik a kötvényt, akkor emelkedik a hozamszint - erről szólnak a kötvényaukciók. Minél nagyobb egy országban annak a kockázata, hogy esetleg nem tudja (akarja) visszafizetni a kötvények árát, annál magasabb hozamokat várnak el azok akik az adott ország kötvényéből vesznek. Ez ugyanaz a történet, minthogy az OTP-be mondjuk 2%-os kamatra is beteszed a pénzed, mert tudod, hogy valószínűleg vissza is kapod, a Nevesincs Bankkal viszont max akkor állsz szóba, ha komolyabb hozamokat garantál, bár egy szint fölött már ott is kérdéses, hogy miből fog hozamot fizetni - ahogy egyébként a 10% fölötti államkötvény hozamnál, ez nálunk is érdekes lesz. Bár ez tényleg offtopik, de pont itt jön be, hogy miért volt hatalmas hiba felszámolni a MANYUP-okat (már azon kívűl, hogy a magántulajdon szentségét kezdte ki). A MANYUP-oknak ugyanis törvényi kötelezettsége volt a befizetések meghatározott százalékát államkötvénybe fektetni. Nem is voltak sikertelen kötvényaukciók.

Érdekes egyébként, nemrég olvastam egy cikket a Fidesz.hu-n, amiben (2009-ben) még azt írják, hogy a 300 Ft-os euróról a kormány tehet és le kell mondania. Most viszont ugyanezek az emberek azt mondják, hogy mindenki más tehet a már 320 Ft fölött is járt euróról, csak épp a kormány nem. Vicces :)

kamerasmobil 2012.01.12. 15:56:56

@tevevanegypupu: Az olajar valoban novekszik de a megemelt adotartalomhoz nyilvan semmi koze Orbannak... vagy megis? Hogyaszondja jovedeki ado es AFA noveles is volt.

Gyurcsany meg ugyanazert nem kapott "tamadast" amiert Orban sem: nincs semmifele tamadas.
Amikor szarba kerult az orszag az o kormanyzasa alatt akkor ugyanugy elszalltak az arfolyamok es kotvenyhozamok.

A kulonbseg az volt hogy o azonnal es megfeleloen reagalt es nem az volt a modszere hogy ha verzo fejjel lepattan a falrol akkor megprobalja ujra.

Amerika meg Bajnai alapitvanyanak a szegenyseget kutato munkajat penzeli basszus. Nem a kampanyat tamogatjak... nem is kampanyol meg.
Amerika es az EU pedig ugyanazert kritizalja Orban hatalomkoncetraciojat - ilyen orszag nem lehet az o szovetsegi rendszeruk tagja. Elso korben megse vagnak ki minket mint macskat ****ni hanem igyekeznek helyrehozatni a karokat. NATO es EU tagsag nelkul ugyanis nagyon nagyon rossz lenne a magyar nepnek es nekik nem a neppel van bajuk.

Amugy ennek mi koze a draga benzinhez? Ismetelni tudom csak Countert - ne keverjuk az ok-okozati osszefuggeseket. Ugyanazert menekul a toke (es igy gyengul a forint) amiert a nyugati partnereink morgolodnak. Orban autokrata rendszert epit es az oligarchai gazdasagi ternyereset tamogatja sokszor EU-s penzekbol.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 15:57:00

@tevevanegypupu: Maga marha, hol lehet forintért benzint kapni a nemzetközi piacokon? Na, azért drága, mert nem forintban számolnak el, a forint meg közben egyre gyengébb.

*Minden* drágább lesz, ami import, ahogy a forintot rontják a liblingjei.

És mit gondol, kit érdekel mindez? A Fidesz kiprovokálja az országnak ártó folyamatokat, más nem. Magyarország érdekei pedig a magyaroknak legyenek fontosak, és Magyarország érdeke nem az, hogy ilyen pocsék helyzetben legyen, mint amilyenben.

A "valódi demokrácia" az milyen fosztóképző – lásd még: humanizmus és szocialista humanizmus? Mitől valódi maga szerint ez a kabaré?

kamerasmobil 2012.01.12. 15:58:01

@tevevanegypupu: Hat igen az meg jobb lenne ha Orbanek szabadon elinflalhatnak a forintot es a megtakaritasaink a felet sem ernenk.

Valahol szerencse hogy a sok devizahitel miatt legalabb ezt megusztuk. Persze irtozatos arat fizetunk erte igy is de a szenne inflalt forint meg rosszabb lenne.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 15:58:22

@kamerasmobil: A megnövelt jövedéki- és forgalmiadó-tartalmat kihagytam. Ha jól tudom, a gázolaj jövedékijét jó vastagon megnövelték, nehogymá' olcsóbb legyen.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 16:00:30

@kamerasmobil: Nekem meggyőződésem, hogy arra megy ki a végtörlesztés és a rengeteg forinthitelre váltási akció. Hadd legyen minél több adósság egyszerre forintban, aztán a kellő pillanatban az állam nyomtat magának pénzt, és elinflálja. Hogy eközben minden forintban mért megtakarítás, befektetés, vagyon elfüstöl, hát, elfüstöl. Megfizettetik a zemberekkel rendesen.

tevevanegypupu 2012.01.12. 16:14:49

@kamerasmobil:

Haj, haj.. mindenesetre a kutyaeledel dragabb lett majdnem tiz forinttal es a melba kocka is 55-rol 57-re emelkedett. Remelem Orban olvas minket, reszben megfogadja azt a sok szepet es jot amit maguk itt ajanlgatnak neki, reszben pedig megjegyzi, hogy mennyire vedtem..Csak legalabb a melba kocka arat ne emelte volna fel..(:

tevevanegypupu 2012.01.12. 16:18:19

@Counter:

Mondja marha mert olya bus
Olcsobb a hal mint a hus.

Marha egyebkent maga, de akkora mint ide Lachaza.

kamerasmobil 2012.01.12. 16:18:43

@Counter: Ez volna a terv szerintem is es meg a vegtorlesztes elott is gyanitottam hogy ilyen elkepzeleseik vannak. A leginkabb az eurobevezetes elsore ertheteltlen 2020-ra halasztasa volt arulkodo. Hiszen ha a hianycel teljesul akkor csak az inflacio elengedese akadalyozhatna meg...

Csak eppen nem fog osszejonni. Az aprilisra remelt feljavitott arfolyamgat es indikolt esetben automatikus forinthitelre konvertalas sem kepes kivedeni aaz alapveto problemakat.

Arfolyamgat eseten pl. csak a kulon szamlara atvezetett arfolyamveszteseg -kamatait- fogja az allam meg a bank kozosen allni. De ha bedontik a forintot akkor attol meg irtoztato vesztesegek fognak kepzodni a devizahiteleken.

Abban se biznek hogy az onkormanyzati hiteleket el tudjak intezni azzal hogy hat ok nem fizetik az arfolyamveszteseget.

kamerasmobil 2012.01.12. 16:20:07

@tevevanegypupu: Ezt nevezem inflacio meresre alkalmas fogyasztoi kosarnak... kutyaeledel es melba kocka.

Ha mar vita akkor kicsit komolyabb es ertelmesebb hozzaallas nem artana. Kulonben en se fogom strapalni magamat ervekkel.

tevevanegypupu 2012.01.12. 16:21:18

@kamerasmobil:

Ja igen meg valami. Nem tudna elintezni, hogy azt a penzt amivel Amerika a szegenyseget kutatja egyenest a szegenyeknek adna es nem Bajnainak?

tevevanegypupu 2012.01.12. 16:22:56

@kamerasmobil:

Na igen, de a mi vitank mar eljutott arra a pontra mint ket ovodase: de igen, de nem, de igen, de nem. Nem tud meggyozni, meg en sem magat. Felek, hogy a barikad ket ellentetes oldalan fogunk harcolni.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 16:27:00

@tevevanegypupu: Nézze már meg, mivel kell a világpiacon fizetni az olajért. Nem forinttal. _Ezért_ száll el ilyen ütemben az üzemanyag ára attól, hogy romlik a forint.

Meg persze az adótartalom megemelésétől.

"Matolcsy: Emelkedik a gázolaj, az alkohol és a dohánytermékek adója"
www.vg.hu/kozelet/politika/matolcsy-emelkedik-a-gazolaj-az-alkohol-es-a-dohanytermekek-adoja-357267

Selmeczi Gabriella: "A kormány – ellentétben a benzint terhelő adókat folyamatosan emelő szocialistákkal – bebizonyította:..."www.fidesz.hu/index.php?Cikk=176758

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 16:28:14

@tevevanegypupu: Maga szerint a szegénységkutatás segélyezés? :-D

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.12. 16:35:19

@Counter:

1. ugye kezdjük azzal a pofátlan csúsztatással, hogy amerika adja. lófaszt, egy center for american progress nevű szervezet adja.

2. hogyan ismételjük meg fél perc alatt a mh/hetiválasz újságíróinak emberfeletti tényfeltáró munkáját:

orulunkvincent.blog.hu/2012/01/12/a_magyar_hirlap_leleplezte

:-DDDDD

TekergőGergő 2012.01.12. 16:46:29

@tevevanegypupu:

Hol kezdjem?

Érdekes, hogy ahogy a 300 Ft-os euróról, úgy a benzinár okairól is másképp vélekedett a Fidesz ellenzékben mint kormányon, íme egy jó példa: www.youtube.com/watch?v=CZElwyZLYtU

2006-ban miért kaptak volna Gyurcsányék ilyen "támadásokat", az ország helyzete akkor megközelítően se volt ilyen rossz. 2009-ben már inkább hasonló volt a helyzet, akkor jöttek is kritikák rendesen, Gyurcsány pedig lemondott és jött a szakértői kormány.

Egyébként össze tudnád nekem foglalni, hogy mi az amiben szerinted engedelmességet vár a nyugat és aminek szerinted semmiképp nem szabad eleget tennünk? Az önállóság feltételeit megteremteni nem nagy kunszt, ez pl Észak-Koreának tökéletesen sikerült, az lenne a nagy kunszt, ha így fenn is lehetne tartani az országot, sőt nyugati szintű jólétet teremteni a zembereknek. De egyelőre nem úgy tűnik, hogy ez sikerült volna - bármilyen jó is lenne - és Orbán már kuncsorog is vissza a nyugathoz. Így nézve viszont a teljes szabadságharca csak rengeteg pénz és elfecsérelt idő volt, nulla haszon mellett. Mondhatnánk, hogy "legalább megpróbálta" csak az a baj, hogy ennek a próbálkozásnak az árát te és én, meg a gyerekeink, sőt unokáink fogják kifizetni, miközben az első pillanattól várható volt, hogy mi lesz a dolog kimenetele.

Ha pedig azt kérded, miért támogatja amerika azokat akik szerinte, a jó irányt képviselik akkor kérdezd meg Orbán Viktort, ugyanis hajdanán őt is ugyanaz a Soros György támogatta, akit most Bajnai alapítványával hoznak összefüggésbe. Nem hiszem, hogy amerika tehetne arról, hogy az egykori szabadságharcos Orbánból olyan vezető vált, akik ellen egykor maga is harcolt.

tevevanegypupu 2012.01.12. 16:47:55

@Counter:

Ugyan, jo lehetoseg ezt-azt kikutatni artatlanul a szegenysegkutatasra hivatkozva. Maszkalni ide-oda, kerdezgetni errol-arrol, feltunes nelkul "szegenysegkutato kozpontot" es annak leanyfiokjait letrehozni az orszag teruleten. Romaniaban peldaul Bukarest kellos kozepen orzott a cia politikai foglyokat..(:

kamerasmobil 2012.01.12. 16:54:26

@tevevanegypupu: Tehat a kormany mindent jol csinal es ezt semmifele eszerv vagy magyarazat nem cafolhatja. Koszonom akkor en itt vegeztem egyelore. Erdeklodve varom a pontot amikor a kognitiv disszonancia fenntarthatatlanna valik - valoszinuleg emlekezetes lesz.

tevevanegypupu 2012.01.12. 17:02:35

@TekergőGergő:

Soros nagyon sok mindenkit tamogatott, nekem vannak barataim akiknek semmi kozuk a politikahoz es megis kaptak tole osztondijat. Hogy Orban megvaltozott az hagyjan, azt nagyon jol meg lehet erteni, ami szamomra erthetetlen az az, hogy az szdsz - amit szinten Soros tamogatott - miert valtozott annyira meg, hogy az mszp-hez kapcsolodott jo szorosan. Eppen azokhoz, akik ellen kuzdott. Magyarorszag fuggetlen orszag, onallo jogrenddel, Alkotmannyal, rendorseggel, stb..ha majd valami baj lesz, es segiteni akarjak kulso vagy belso tamadasoktol megvedeni az orszagot, nagyon megkoszonjuk Amerikanak vagy barkinek aki ebben segit. Termeszetesen konkretumokat varnank, nem csak igy altalaban blablabla..Olyat mondjanak ami NEM felel meg az unios szentseges jogrendnek. Jelenleg csak azt szeretnenk, ha nem inditananak altalanos tamadast az orszag ellen pusztan azert, mert 2010-ben az orszag ketharmada (azoknak ketharmada akik elmentek szavazni) nem ohajtottak egyelore, jo hosszu idore szocialliberalis kormanyt. Majd ha akarunk, akkor 2014-ben ujra valasztunk. De addig kegyeskedjenek megengedni, hogy a devizaban felvett hatalmas Gyurcsany-Bajnai-Koka fele kolcsont megkezhessuk visszafizetni ugy, ahogy tudjuk es ahogy szerzodesben azt Bajnai vallalta. Aki ugye konnyen megtehette, elvonult es mosta kezeit. Ugyanezt tette az akkori IMF elnok is, aki azota viszont hiaba mossa kezeit.. Ne akarjak megmondani, hogy mi 2013-ban tudjuk-e vagy nem tudjuk tartani azt amit megigertunk, es ne zsaroljanak bennunket mindenfele szankciokkal. Az Europai Unio es az euro nagyon nagy bajban van, Amerika ugyszinten. Foglalkozzanak sajat dolgaikkal. Es ne akarjak megmondani, hogy ki lenne jo nekunk miniszterelnoknek., mert akit ok valasztottak azt mar kiprobaltuk es nem tetszett modern kulseje ellenere sem.

TekergőGergő 2012.01.12. 17:04:33

@tevevanegypupu:

Ismét csak az tudom mondani: Kérdezd Orbán Viktort, ugyanies egykor ő is Sorosnak kutatott:
Lásd: www.origo.hu/itthon/20101030-orban-viktor-es-soros-gyorgy-kapcsolatanak-tortenete.html

TekergőGergő 2012.01.12. 17:28:17

@tevevanegypupu:

Nagyon egyszerű megmondani, hogy az szdsz miért lett az egykori állampárt csatlósa: pénzért, hatalomért.
Ugyanez volt az oka annak is, hogy a Fidesz koalícióra lépett Torgyánnal, nagyjából egyébként itt kezdtek rossz irányt venni a dolgok.

Magyarország szuverén ország, de nem független. Tagjai vagyunk számos szövetségnek, többek közt az EU-nak, a NATO-nak, de pl az IMF-nek. Ezekben a "klubokban" pedig vannak szabályok, elvárások és követelmények, ha pedig klubtagok akarunk maradni, ezeket be kell tartani, ezeknek meg kell felelni. Lehet szomorkodni, hogy nem csináhatjuk azt amit akarunk, de ugyanez van egy focicsapat esetében is: ha valaki nem csapatjátékos, azt felrugják, majd kirakják a csapatból. Aztán focizhat egyedül, mindenki ellen. A globalizált világgazdaságban való részvétel nem opcionális, amíg nem tudunk 100%-osan önállátók lenni. Márpedig nehezen fogunk tudni, mert ehhez se energiahordozóink, se atombombánk, se erős gazdaságunk nincsen. A tények makacs dolgok, tudod.

Amiben te alapvető tévedésben vagy, hogy nem amerika meg az eu kuncsorog nálunk, hogy engedjük már meg nekik, hogy beleszólhassanak a dolgainkba, hanem épp mi kuncsorgunk náluk, hogy ugyan húzzanak már ki a szarból, amiért ők cserébe - jogosan - elvárják, hogy ne hugyozzuk szembe őket, leginkább pont azért, hogy lehetőleg két hónap múlva ne kelljen megint kihúzni minket a szarból. Mert ugye ha most segítenek és mi pontosan ugyanazt a politikát folytatjuk ami miatt rászorulunk a segítségükre, az nem nagy poén. Szerinted mit keres most Fellegi az IMF-nél?

Az államadósságunk pedig most is folyamatosan nő, csak jelenleg a kormány "áldásos" tevékenységének hála, sokkal magasabb kamatszinteken mint az egyébként konkrétan semmit nem csinálnó Gyurcsány idején.

Senki nem mondta még, hogy Orbánnak felétlenül le kell mondania, változtatnia viszont igen, feltéve, hogy nem akarja az országot államcsődbe sodorni. A változásra most még van esély, mint ahogy arra is, hogy a katasztrófát elkerüljük, sőt optimális esetben még talpra is álljunk, de ehhez első lépésként be kell ismerni, hogy a kormány hibázott és félrevezette a választóit amikor azzal hitegette őket, hogy máshogy is lehet. Hogy ezek után ti majd továbbra is hisztek-e nekik vagy sem, az már a ti dolgotok, a közvéleménykutatásokból viszont határozottan úgy tűnik, hogy nem töretlen a bizalom.
Abban egyetértek, hogy a mandátum 2014-ig szól, de ez alapvetően a parlament mandátuma és nem Orbán Viktoré, márpedig ha ő alkalmatlannak bizonyul a válság kezelésére (ahogy Gyurcsány is annó) akkor a parlamenti többségnek mást kell választania a helyére.

tevevanegypupu 2012.01.12. 19:10:49

@TekergőGergő:

Torgyan jo figura volt, kar, hogy eltunt vagy legalabbis nemigen hallani rola, ugy tunik nem sikerult az uj partot megalakitania. Kar, hogy a kisgazdaknak nem sikerult megmaradniuk nagy tortenelmi artot cincaltak szet. Magyarorszagon lehet, hogy a fidesz irant nott a bizalmatlansag, a helyzet jelenleg egyaltalan nem olyan, hogy a nepszeruseg fenyeben sutkerezhetnenek. Hibaztak abban, hogy felreismertek az Europai Uniot, azt hittek, lehet szo atutemezesrol, engedelyezik majd a manyup atiranyitasat, stb.

Az nem jutott eszebe, hogy az EU megijedt ettol a ketharmadtol, mert ilyen hatalomrol az EU-s orszagok kormanyfoi legfeljebb csak abrandozhatnak, soha nem volt es lesz reszuk. Ekkora hatalommal Orbanek mindent megtehetnenek es tettek is eleg sokat, de nem szamoltak a vesztes ellenzek tehetetlensegbol fakado nagyon is hathatos gyuloletevel. Nezze meg kik kiabalnak sajtoszabadsag miatt es kik irkalnak diktaturarol: Szanyi, Mesterhazy, Gyurcsany..es a tobbiek? Vagy az lmp kemeny hatszaz tagjaval, akikrol gyanithatjuk, hogy van kozuk az szdsz-hez? Ugyan mar..

A szemelyek eleve hiteltelenne teszik ezt a cirkuszt. Orbanek azt mondjak, hogy ideologiai-politikai tamadasok aldozatai es nagyjabol igazuk is van. Konkretumokat, olyasmit ami hatarozottan ellentetes az EU jogszabalyaival meg nem mondtak, addig ugyan min valtoztassanak? Es nem is beszelve arrol az otletrol, hogy Bajnait mint ujitot, a kivalo es hozzaerto szakertot akarjak rank eroltetni..Ilyen javaslat utan - vagy annak halvany gyanujara - ugyan hogy lehetne teljesiteni amit kernek? Es egyaltalan minek? Az IMF es az EU eroszakkal kineveztetett ket emberet Gorogorszagba es Olaszorszagba, nalunk nem tudom sikerul-e. Felek, hogy ha megis megprobalja, abbol tobb baj lenne mint jo. Lehet, hogy teljesulne Charles Gati titkos vagya, a polgarhaboru, amibe aztan a demokracia neveben az amerikaiak jol beavatkozhatnanak.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 19:29:26

@tevevanegypupu: Na ne nevettessen, hogy egy EU-biztos vagy egy német, angol, francia, spanyol vezető az orbáni hatalomról ábrándozzon elalvás előtt :-)

tevevanegypupu 2012.01.12. 19:53:44

@Counter:

A ketharmadrol abrandoznak, de meg mennyire. Nem Orbanrol maga perverz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.12. 19:56:34

@tevevanegypupu: Orbáni hatalomról, nem Orbánról... tud maga rendesen olvasni?

tevevanegypupu 2012.01.12. 19:59:13

@Counter:

Vicceltem. Magaval nem lehet.

TekergőGergő 2012.01.12. 20:54:04

@tevevanegypupu:

Ja, Torgyán tényleg jó figura volt, a Rádió Kabaréban bizisten szívesen elhallgatnám, ahogy a chilei cseresznyeexportról értekezik, komoly politikusnak hadd ne tekintsem.

"Hibaztak abban, hogy felreismertek az Europai Uniot, azt hittek, lehet szo atutemezesrol, engedelyezik majd a manyup atiranyitasat, stb. "

Nem ők pontosan abban hibáztak, hogy ezeket a lépéseket annak tudatában tették meg, hogy az EU-ban ilyesmi nem elfogadott, hiszen még az inkrimiált törvények elfogadása előtt jelezte ezt az EU, meg még temérdek független szakember. Abban is hibáztak, hogy ezeket az egyre erőteljesebb jelzések ellenére se vonták vissza, hanem ahogy Orbán nyilatkozta "elmentek a falig". Részemről nem zavarna, ha nem ülnék én is abban "gyorsnaszádban", ami épp most csapódott bele egy jéghegybe.

Ez a megijedős EU szöveg elég zavaros, szerinted a gazdaságilag erős nagyhatalmakat egyáltalán izgatja az a kérdés, hogy egy 10 milliós kicsi és erőtlen országban valaki kétharmadot tudott kapni? Mellesleg 1994-1998 között az MSZP-SZDSZ bűnszövetkezetnek is kétharmada volt, szóval ne hidd azt, hogy ez most valami sosemvolt csoda, amit ámulva figyel a világ. :)

Az opera előtti tüntetésen (amit a köztévében sikerült "érdekesen" bemutatni) pl nem emlékszem, hogy felszólalt volna Gyurcsány, Szanyi, Mesterházy vagy Schiffer, ott volt ellenben több tízezer civil, akik az egykori jobboldali ellnzékkel szemben nem gyújtogattak, nem dobáltak molotov koktálokat se utcaköveket, nem loptak tankot, nem foglalták el a TV székházat, csak kultúráltan elmondták a véleményüket. Ha neked ezt jelenti a "nagyon hatásos gyűlölet" akkor minek nevezed azt amit a jobboldali tüntetők műveltek 2006-ban? Vagy 2002-ben akár.

Konkrét problémákból rengeteget sorolt fel az EU és az USA, csakhogy néhányat említsek:
- Adatvédelmi Ombudsman idő előtti leváltása
- Jegybanktörvény (vagyis az MNB függetlenségének megszüntetése)
- Bírók korai nyugdíjazása
- Médiatörvény
- A választási rendszer Fidesznek kedvező átalakítása és további törvények kétharmados kőbe vésése.
- Ágazati különadók (ezekkel kapcsolatban két eljárás is a végéhez közeledik, a Fidesz pedig már el is fogadott egy törvényt, amelynek értelmében az állampolgárokra fog különadót kivetni minden olyan esetben, amikor egy korábbi intézkedését elkaszálja az EU és a jogtalanul adók visszafizetésére kötelezi. Vagyis a bankadót, a telekom adót mi fogjuk kifizetni - nem mintha a bankok nem építették volna már régen bele a díjaikba -, de ne sok kétséged legyen afelől, hogy a végtörlesztéssel járó cirka 150 milliárdos veszteség is a mi pénztárcánkból fog majd hiányozni, mindezt azért, hogy kétszázezer tehetős ember, kedvezményesen fizethette vissza a devizahitelét.)

Ugyan egyszer már elmondtam, de elmondom újra: se az EU, se az IMF nem erőszakol senkire semmit. Mi vagyunk azok akik hozzájuk fordultunk, Fellegi most is ott könyörög pénzért, ők pusztán olyan feltételeket szabnak, amik mellett biztosítottnak látják, hogy nem egy lyukas vödörbe öntik bele azt a pénzt, amit nekünk adnak. Nem kötelező hozzájuk fordulni, Orbán Viktor döntése volt, hogy ezt tesszük.

Egészen pontosan hol olvastál olyat, hogy Bajnait akarja bárki ránk erőltetni?

Érdekelne, hogy te mit gondolsz arról lemondott Járai Zsigmond a költségvetési tanács éléről, aki egyben Orbán bizalmas gazdasági tanácsadója is volt? Még ebből se gyanakszol, hogy valami itt nem stimmel?

Bloodscalp 2012.01.12. 21:41:19

@politicus: :)
pont annyin leszek kint, mint a zelmúlt húsz évben...te viszont...

ÁrPi 2012.01.13. 06:06:55

@tevevanegypupu:

Tevevan én ezt akkor átfogalmazom Counter számára egy nevezetes iotányit jottányit:

ÁrPi 2012.01.13. 06:14:05

@Counter:

Én tevevan helyett az ő iménti reakcióját jottányit iotányit átfogalmazom:

A ketharmadrol abrandoznak, de meg mennyire. Nem Orbanirol maga perverz.

ÁrPi 2012.01.13. 06:21:47

@ÁrPi:

Például 1994-1998: mszp+szdsz: 72 százalék a parlamentben.

tevevanegypupu 2012.01.13. 07:34:08

@TekergőGergő:

Nem az Europai Uniot izgatja a ketharmad - ha ezt most csak ugy onmagaban nezzuk - hanem a magyar ellenzeket idegesiti. Semmibe beleszolasuk tulajdonkeppen nem lehet, es ha mondanak is valamit azt ugyan meghallgatjak, de keves a valoszinusege, hogy meg is fogadjak. Ezen nincs mit csodalkozni, az mszp-szdsz is igy tett a fideszszel..Hogy ez mennyire okos politika azon lehetne vitatkozni, mert nyilvan mindegyik partnak van ertelmes, okos elkepzelese, amit figyelembe kellene venni, dehat nalunk ez mar igy van, az orszag valoban kett vagy tobbfele szakadt.

Ez azert tortenhetett igy, mert a rendszervaltasnal nagyon sokan nem kaptak erkolcsi elegtetelt, a volt mszmp gatlastalanul es szabadon elvehetett mindent amit akart, egyik naprol a masikra alakult at "szocialdemokratava" es a kommunizmust femjelzo politikusok maig is elvonalban maradtak - ha meg nem haltak. Ettol van az, hogy keptelenseg a parbeszed, mert ugyan ki fogad el a demokraciara, sajtoszabadsagra felszolito erkolcsi predikaciot mondjuk Lendvai Ildikotol, Szanyi Tibortol vagy Mesterhazy Attilatol? Horn Gyulat, Gyurcsanyt nem is emlitenem.

Ugyanez vonatkozik a gazdasagi kerdesekre is: 12 even keresztul kolcsonokbol gazdalkodtak, mindent eladtak, szinte semmit nem fejlesztettek - pardon, merhetetlenul dragan autoutakat, volgyhidakat, alagutakat sokszor feleslegesen igen - es eljutottak az allamcsodig. Most hogy nem ok vannak kormanyon, adjak a tanacsokat es azzal a Bajnai Gordonnal akarjak kikuszobolni 12 eves at elkovetett hozza nem ertesuket, aki aktivan reszt vett a Gyurcsany kormanyban gazdasagi miniszterkent ebben. Raadasul amerikai "tamogatassal" egy kitalalt fedoszervezet mogul.

Ami az Europai Unio szerepet ebben az egeszben illeti, meglehetosen ketes: sajat erdekeiken kivul az eg adta vilagon semmit nem szolgalnak. Ehhez Istennek hala mi is hozzajarultunk, hiszen esz nelkul irtuk ala - a fidesz is! - a Lisszaboni Szerzodest, es koszonhetoen az EU-s magyar elnoksegnek mindenfele mas szerzodest is, ami teljhatalmad ad az EU-s orszagok felett Brusszelnek, es nem csak azok felett akik mar az eu ovezet tagjai, hanem a tobbieket is ugy dirigalhatjak ahogy nekik tetszik..

De ezzel egyutt is, a "szabadsagharcnak" van jogosultsaga, bar az EU keretei nagyon beszoritjak a lehetosegeket. Az ellenzek raadasul meg minden vonalon urugyet ad az egesz vilagnak, hogy Magyarorszagot megint porig alazzak. Ennek oka kizarolag az a tarsasag, ami Gyurcsanyeknak mindent elnezett, Orbaneknak semmit. Szemelyes gyulolkodes, a sokszorosan bizonyitott tehetsegtelenseg, a jo kulfoldi kapcsolatok hatasos fegyvernek bizonyulnak, foleg ugy, hogy Magyarorszag kiarusitasa - meg ha kis orszag is - erdeke az Europai Unionak, Amerikanak es az IMF-nek.

Ezert kell Bajnai, es egyaltalan nem erdekli oket, hogy moralisan nem megfelelo es hogy Magyarorszagon nagyon sokan nem ohajtjak Hillary Clinton "partfogasat", sem Charles Gati es Palmer volt nagykovet "tamogatasat".

tevevanegypupu 2012.01.13. 07:36:14

@ÁrPi:

Erre az mszp-szdsz "kapcsolatra" talan jobb ha nem hivatkozik, az eredmenyt latjuk es tapasztaltuk..Talan felsorolhatna nehany valoban hatekony intezkedesuket, ami most arra jogosithatja oket, hogy tanacsokat adjanak az orszag iranyitasahoz?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.13. 08:01:43

@tevevanegypupu:

„a kommunizmust femjelzo politikusok maig is elvonalban maradtak - ha meg nem haltak”

név szerint?

adok egy kis segítséget, jó? hu.wikipedia.org/wiki/A_magyar_kommunista_p%C3%A1rtok_Politikai_Bizotts%C3%A1gainak_taglist%C3%A1ja

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.13. 08:13:35

@tevevanegypupu:

„Az ellenzek raadasul meg minden vonalon urugyet ad az egesz vilagnak, hogy Magyarorszagot megint porig alazzak. Ennek oka kizarolag az a tarsasag, ami Gyurcsanyeknak mindent elnezett, Orbaneknak semmit. Szemelyes gyulolkodes, a sokszorosan bizonyitott tehetsegtelenseg, a jo kulfoldi kapcsolatok hatasos fegyvernek bizonyulnak, foleg ugy, hogy Magyarorszag kiarusitasa - meg ha kis orszag is - erdeke az Europai Unionak, Amerikanak es az IMF-nek.”

te annyira ostoba vagy, hogy cirkuszban kellene mutogatni.

a zemútnyócév alatt a fidesz járt dolyton árulkodni, és gyurcsányék reagáltak bármilyen nyugati kritikára úgy, hogy hát csak az ellenzék árulkodása, ármánykodása, hazaárulása, estébé. mi a faszról hablatyolsz akkor, bazmeg?

egyébként csak egy kérdésre várnék választ: az ún. nyugat, tényleg csak a hazaáruló ballibektől tájékozódik? kizárólag? az ún, nyugat tényleg gondolkodni és tájékozódni képtelen idiótákból áll mind egy szálig?

ami ugye implicit tartalmazza azt a kérdést is, hogy akkor korábban meg jó ideig az ún. nemzeti érzelmű sajtóból-e tájékozódott-e ugyanez-e az-e ostoba-e nyugat-e, de ezzel nem szeretnélek zargatni, még belefájdulna a fejed az ilyen istentelenül bonyolult összefüggésekbe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.13. 08:26:56

@tevevanegypupu:

azon merengek, szijártó eftás lop tőled, vagy te használod fel szabadon az ő hazu ... nyilatkozatait ... bár végül is mindegy. várúr eftás legalább minimálisan kreatív: keresgél, ollózgat, profilgyilkol, te meg csak lököd az aktuális előírást, postokon keresztül ugyanazt verklized alig-alig átírva ... tényleg mindegy.

igazából, ha neked úgy jó, hogy magyarország csak és kizárólag a hazaáruló komcsilibsibibsi ellenzék és a kétharmadtól féknyomis alsógatyájú eu + usa miatt van szarban + elmútnyócév, hát istenem, boldogok a lelki szegények.

az mondjuk kicsit kevésbé biztató, hogy míg te a faszom se tudja, honnan hablatyolsz, és remélhetőleg semmi befolyásod nincs fontos dolgok alakításához, addig hozzád hasonló íkúbetyárok sajna ott vannak a tűzhöz közel is.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 09:15:24

@ÁrPi: Miért vannak így eltelve a 2/3-tól? Hogyan, miért kellene a 2/3 tényének az ország határain kívül respektet kiváltania?

'94-98 között pl. gyakran ijedeztek Horn 2/3-ától? Megfordítom: Horn 2/3-a volt az, ami az ország akkori respektjét megalapozta, vagy inkább a viszonylag épeszű, kiszámítható és elfogadható orientációjú kormányzás?

tevevanegypupu 2012.01.13. 10:44:05

@mavo:

Tulajdonkeppen csak azert irok, hogy ilyen kommentekre ihlessem mint a fenti es meg szamos masik. Szeretem olvasni.(:

tevevanegypupu 2012.01.13. 10:44:05

@mavo:

Tulajdonkeppen csak azert irok, hogy ilyen kommentekre ihlessem mint a fenti es meg szamos masik. Szeretem olvasni.(:

csontember 2012.01.13. 11:15:52

@tevevanegypupu:

Én nem fárasztom magam, szerencsére leírtak már mindent helyettem mások, ezekből minden kérdésedre választ kapsz. Jó olvasgatást:

Miért fordult ellenünk Európa?
index.hu/belfold/2012/01/12/miert_fordult_ellenunk_europa

Járai szerint új gazdaságpolitika kell
index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/13/jarai_szerint_uj_gazdasagpolitika_kell/

Időpontot sem kapott Fellegi az IMF-től
www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20120113-fogadta-az-imf-vezerigazgatoja-fellegit.html

Továbbá Éljen Doktor Skicc!

tevevanegypupu 2012.01.13. 11:26:28

@csontember:

..plusz a Nepszava, Nepszabadsag, ES, Magyar Narancs, 168 ora es a Figyelonet elemzese..

Meg az IMF, EU KONKRET, pontokba szedett kifogasai mindaz ellen ami jogszerutlen..Az meg nem jott egyelore, ugy tudni meg vizsgaljak. Milyen cirkusz volt a mediatorvennyel kapcsolatban is, aztan mi lett belole? Egy-ket technikai kifogas.

Es majd jobban megnyugszom akkor is, ha az ILLETEKES egyetem doktori ugyeket intezo hivatala szolal meg Schmitt doktoralasi ugyeben..

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 11:46:10

@tevevanegypupu: Amikor már a saját szemének sem akar hinni. Pedig maga ért franciául :-)

csontember 2012.01.13. 12:03:34

@tevevanegypupu:

Tudsz vitatkozni a megállapításaikkal?
Tudsz vitatkozni a konkrét tényekkel?
Tudsz vitatkozni Járai Zsigmonddal?
Tudsz vitatkozni azzal, hogy kapott időpontot-e fellegi és ha nem, miért nem?

A tények azok tények apukám, ha a Füles magazinban jelennek meg, akkor is. Járai ráadásul kő Fideszes, én a helyedben hallgatnék rá, ha azt mondja, hogy itt gondok vannak. És nem ő az egyetlen jobboldali, akinél megszólalt a vészcsengő.

A Schmitt ügyben pedig itt tudod összehasonlítani az eredetit és a Palizált változatot:
hvg.hu/itthon/20120111_Schmitt_doktori_disszertacio_plagium

De te inkább várd csak meg, hogy megmondják neked az ILLETÉKESEK, hogy miben higyjél, úgyis ahhoz vagy szokva, nehogy véletlenül a saját szemednek higyj.

Felmondhatod nyugodtan az orábni leckét, adhatod az értetlent, de amikor a vezéred megannyi törvény visszavonása és személycsere után aláírja az IMF szerződést, akkor már nem nagyon lesz mit magyarázni. A kormány már megbukott az erkölcstől kezdve a gazdaságig, minden elképzelhető téren.

Google 2012.01.13. 12:10:46

@tevevanegypupu:

Nem gondolja, hogy egyszer azért nem értik a viccet, mert éppen kormányon vannak, máskor meg pont azért, mert nincsenek ott?
És tudja hogy van az, hogy akiknek humoruk nincs, más gazemberségekre is képesek!

Google 2012.01.13. 12:18:48

@csontember:

Amikor 2004-ben Magyarország ellen eljárást indult, akkor is így ficánkoltál?
Jórészt nem is tudtad, mert a szociknál az a természetes, az a sajtószabadság csimborasszója, hogy felkészítik a vezető lapok publicistáit, hogy ne szisszenjenek fel minden kis ez-azért.
Ilyenkor pedig pont arra készítik fel őket (magánlakásokban, óh, jaj!), hogy állandóan sziszegjenek!
Te ezt beveszed.
Járai, Mellár stb. - Chikánt szokták még idézni - így látja, más pedig másként. Főleg a lépések mikéntjében és hogyanjában, nem pedig alapjában kell itt a különbséget elképzelni.

Google 2012.01.13. 12:24:59

@csontember:

Hozzátehetnéd azt is, hogy ez a kormány neked soha nem is mondott semmit. Sem az erkölcs, sem a gazdaság terén.
Hozzátehetnéd azért, hogy lássuk, ellenérdekelt vagy abban, hogy bármi is sikerüljön nekik.
Kár, pár dolgot már összehoztak. Többet, mint azok, akik négy évig nem csináltak semmit! Utána pedig négy évig szorítottak meg. Tovább nem tudtak, mert a választók jól megbüntették őket.
És milyen jól tették!

tevevanegypupu 2012.01.13. 12:27:09

@Counter:

Azzal ugy nagyjabol tisztaban van az ember, hogy doktori cim es doktori cim kozott akadnak szinvonalbeli kulonbsegek. Ugy korulbelul azt is sejteni lehet, hogy sokan a konnyebbik veget fogjak meg a dolognak es masolgatnak innen-onnan. Engem az sokkal jobban meglep, hogy egy egyetem es annak hivatala hogy engedheti meg maganak, hogy kiad egy olyan fontos titulust mint a doktori anelkul, hogy valoban ellenorizne mire adja. Elvegre ez vegulis az egyetemet magat is jellemzi es nagy felelosseget ro ra.

VIRTUZ 2012.01.13. 12:27:17

@tevevanegypupu:

"Meg az IMF, EU KONKRET, pontokba szedett kifogasai mindaz ellen ami jogszerutlen."

Hát Te még mindig nem érted, hogy TÖK MINDEGY, hogy mi jogszerűtlen? Ez a dolog nem erről szól, az egyetlen cél, hogy Orbánt annyira pofán vágják amennyire csak bírják és mivel sikerült neki az államcsőd szélére kormányoznia a gyorsnaszádot, az IMF és az EU már BÁRMIT KÉRHET! Igen, ez minden amit az elmúlt másfél évben a nagy szabadságharccal sikerült kivívni, hogy mostmár annyi mozgásterünk se legyen amennyi még volt. Gratulálok!
A dolog már ott tart, hogy szóba se állnak velünk amíg nem viszünk ajándékot az IMF-es bácsiknak, ráadásul földön csúszva kell még odaadnunk is.

Tudod olyan dolog ez, mint a tipikus hollywood-i gyerekfilmekben. Van egy pökhendi, pimasz, szemétkedő gyerek, aki minden mókát elront, mindenkinek keresztbe tesz és beszól, így a film végére már az egész mozi együtt szurkol, hogy a többiek istenesen megszivassák. Ez az gyerek most Orbán Viktor, a multik, a bankok, az EU, az IMF és amerika pedig csak a pillanatott várja, hogy ezt pökhendi alakot móresre tanítsák. A baj csak az, hogy neki max a tekintélyén esik majd csorba és visszavonulni kényszerül a rózsadombi luxusvillájába, (vagy egy egészségügyi intézménybe) mi magyarok viszont évtizedekig inni fogjuk a levét annak amit ők ítt másfél évig műveltek.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 12:29:12

@tevevanegypupu: Hát még hogy valaki benyújt egy ilyen dolgozatot és utána használja is a címét.

Ha talál az utcán egy ájult embert és kivesz a zsebéből 1000 €-t: maga a hibás.
Ha talál az utcán egy ájult embert és kivesz a zsebéből egy doktori címet: az ájult ember a hibás? :-)

tevevanegypupu 2012.01.13. 12:33:30

@Google:

Addig amig az EU es az IMF nem konkretizalja precizen, mi is a kifogasuk, addig varok. Ami pedig a humort illeti azt ugyan nem ertik de ok maguk megis gyakoroljak: hogy az kepzelik majd Bajnai fogja az orszagot megvaltani a DK-val es az lmp-vel karoltve, az nagyon vicces..

tevevanegypupu 2012.01.13. 12:37:03

@VIRTUZ:

De van egy olyan variacio is, ahol a mindenki ellen tevo, mindenkinek az orra ala borsot toro gyerek a vegen nyer. mert altalaban csak a vegen derul ki (ha kiderul) az igazsag. Egyebkent maga meg nem hallott olyasmirol, hogy egy orszagot szandekosan tonkretesznek csak azert, hogy peldat mutassanak a tobbinek, hogy jo lesz ha meghunyaszkodnak, mert ok mindenre kepesek. Maga meg mindig hisz Amerikanak es Europanak? Ismeri Magyarorszag tortenelmet?

tevevanegypupu 2012.01.13. 12:38:48

@Counter:

De ha az ajult ember egy ido utan magahoz ter es koveteli vissza a doktori cimet? Az illeto ur - akitol Schmitt allitolag ellopta - eleteben kovetelte ezt? Hogy a kislany mit mond az nem sokat jelent, hiszen a papa meg elt amikor Schmitt doktor lett.

tevevanegypupu 2012.01.13. 12:44:22

@csontember:

Majd ha vezerem lecserel egy csomo embert es mindenfele IMF feltetelt alair, akkor bizonyithato lesz, hogy Orbant es Magyarorszagot olyan feltetelekre kenyszeritettek ami hosszu evtizedekre meg sokkal inkabb fuggove teszi mint eddig volt. Engem eleg nehez meggyozni arrol, hogy az EU es az IMF barmely tagorszagnak is jot akarna, tudvan, hogy a ket vezeto orszag (amugy utaljak egymast ok is) Franciaorszag es Nemetorszag csakis es kizarolag sajat erdekeit szem elott tartva diktal. Es akkor meg Amerikarol - szinten nagy bajban - nem is szoltunk..

tevevanegypupu 2012.01.13. 12:44:22

@csontember:

Majd ha vezerem lecserel egy csomo embert es mindenfele IMF feltetelt alair, akkor bizonyithato lesz, hogy Orbant es Magyarorszagot olyan feltetelekre kenyszeritettek ami hosszu evtizedekre meg sokkal inkabb fuggove teszi mint eddig volt. Engem eleg nehez meggyozni arrol, hogy az EU es az IMF barmely tagorszagnak is jot akarna, tudvan, hogy a ket vezeto orszag (amugy utaljak egymast ok is) Franciaorszag es Nemetorszag csakis es kizarolag sajat erdekeit szem elott tartva diktal. Es akkor meg Amerikarol - szinten nagy bajban - nem is szoltunk..

csontember 2012.01.13. 12:44:56

@tevevanegypupu:

De gondolom ezen a téren is az ILLETÉKES elvtársak megnyilvánulására vársz, hiszen az EU és az IMF KONKRÉT kifogásai ezer helyen megjelentek, többek közt az általam belinkelt cikkekben is megtalálod őket, de ez szemmel láthatólag nem zavart meg abban a hitedben, hogy ilyenek nincsenek, hisz Orbán Viktor azt üzente, hogy nincsenek és amíg ő azt üzeni, addig az úgy van. Illetve inkább addig még van egy hajszálvékony szalmaszál, amiben bízni lehet, hogy talán mégis a kormánynak lesz igaza és így neked sem kell beismerned magadnak, hogy tévedtél amikor bíztál bennük. Erről szól ez az egész, Fidesz szavazók tömegei élik ezt át nap mint nap, magyarázzák maguknak, hogy miért is jó az ami rossz és csak várják a csodát a végtelenségig, amitől majd bebizonyosodik, hogy végig nekik volt igazuk.

De egyszer bizony eljön az ítlét napja, amikor már nem lesz több szalmaszál. Hidd el, nem szégyen beismerni, hogy tévedtél, mindenkivel előfordul, viszont minél később engeded magad eljutni a felismerésig, annál szarabb lesz.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 12:45:48

@tevevanegypupu: És ha nem követeli az 1000€-t, akkor az az 1000€ nem lopott pénz?

Nem a kislány számít és nem az illető úr, hanem az, hogy ugyanaz a két dolgozat és az egyik előbb jelent meg (és megjelent).
Összeolvasta már a két szöveget? Megteheti, higgyen a saját szemének:
images.hvg.hu/static/pdf/Schmitt_Pal.pdf

csontember 2012.01.13. 12:54:40

@tevevanegypupu:

Mondtam én, hogy jót akar az EU? Számít egyáltalán, bármit is, hogy jót akar vagy rosszat? Az ő kezükben van pénz, hatalom, a miénkben meg semmi. Ezt még egy ovis is tudja.
Tárgyalással el lehetett volna érni ezt-azt, mint ahogy eddig minden kormánynak sikerült, Orbán viszont tárgyalás helyett inkább egy szál buzogánnyal nekiindult az Abrams tankoknak és a Eurofighter vadászgépeknek, azzal, hogy most aztán szétveri őket. Aztán meglepődött, hogy nem fog rajtuk a buzogány. Ők meg most visszalőnek, csak a biztonság kedvéért.

Sajnos nem kell már sokat várnod az áhított bizonyítékaidra, de arra azért ne nagyon számíts, hogy a vezéred száját egyetlen olyan mondat is el fogja hagyni ami arra utalna, hogy rossz dolog történt. Ha őszinteséget akarsz, inkább kérdezd a pénztárcádat.

VIRTUZ 2012.01.13. 13:04:28

@tevevanegypupu:

"Egyebkent maga meg nem hallott olyasmirol, hogy egy orszagot szandekosan tonkretesznek csak azert, hogy peldat mutassanak a tobbinek, hogy jo lesz ha meghunyaszkodnak, mert ok mindenre kepesek."

Dehogynem hallottam, sőt pont azt magyarázom, hogy épp ezt csinálják velünk!

És? Talán nem képesek mindenre? Nem lett volna jobb inkább alkalmazkodni? Harcolni akkor érdemes, ha van mivel.

Itt nem arról van szó, hogy kiderül-e az igazság, meg hogy egyáltalán mi az igazság. Kit érdekel? Hány éves maga, hogy még nem jött rá az élet legfontosabb igazságára: AZ ERŐSEBB KUTYA BASZIK!

tevevanegypupu 2012.01.13. 13:36:46

@VIRTUZ:

Eleg idos vagyok mar ahhoz, hogy ismerjem a kutyas kozmondast, de azert meg nem annyira oreg, hogy feladjam. Majd esetleg ha a kormany is..Ha visszajon Bajnai vagy valaki akit Amerika, az EU vagy az IMF akar, akkor mar ugy sincs remeny arra, hogy valami olyasmit megorizzunk, amit nemzeti meltosagnak hivnak.

valaholvalaki 2012.01.13. 13:39:52

INKVIZÍCIÓ!!! CENZÚRA!!!

tevevanegypupu 2012.01.13. 13:44:03

@csontember:

Amennyiben ezt targyalasnak lehet nevezni, akkor most targyalnak. Ez olyan mint regen, meg gyermekkoromban behivtak az igazgatoi irodaba meghallgatasra, aztan hiaba bizonyitottam, hogy nem en firkaltam ossze az iskolapadot, megis kaptam egy igazgatoi intot es bemondtak a nevemet a het vegi iskolai osztalyertekelesnel..Emlekszem meg arra a megszegyenulesre es ketsegbeesesre, hogy artatlanul gyalaznak es alaznak ennyire meg. Azert aztan azota mindig igyekszem meg remenytelennek tuno esetek melle is odaallni, hiszen tudom, hogy az illeto jot akar..Ugy velem Orbanek is jot akarnak az orszagnak, de egyszer regebben mar valahol valakik kimondtak, hogy soha, semmilyen korulmenyek kozott igaza nem lehet a fidesz kormanynak.

Grazon 2012.01.13. 13:57:25

@tevevanegypupu:

Hát hallod, téged alaposan félrevezettek. Amiről te beszélsz az nem méltóság, hanem pökhendiség. Csapj fel egy értelmező kéziszótárt és nézd meg benne, a "méltóság" szó jelentését. Mindenkibe belekötni, mindenkinek beszólni nem épp a méltóság jele, az ilyesmi legfeljebb kocsmákban divat. Bár többnyire ott is két pofon a vége. A "többet ésszel, mint erővel" közmondást is hallotad már? Érted is, hogy mit jelent?

"Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar." (1998. április 9.)

Tudja ki mondta ezt, Pelikán elvtárs?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 14:07:26

@tevevanegypupu: Maga hol látja a méltóságot az elmúltkétévben? Schmittnek van méltósága? Matolcsynak van méltósága? A Parlament intézményének van méltósága? A vihorászó Orbán Viktornak van méltósága?

Rogi 2012.01.13. 14:20:35

@Grazon:

Ha már idézet, íme az én személyes kedvencem szeretett vezetőnktől:

"Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely... nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés - legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről - csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül... Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen... Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az... idegengyűlölettel..." - ORBÁN VIKTOR

Megismétlem: O-R-B-Á-N V-I-K-T-O-R !!!

Hová lett vajon ez az ember és ki az aki most Orbán Viktornak adja ki magát?

Google 2012.01.13. 14:37:28

@tevevanegypupu:

Az a Bajnai, aki 2010-ben nem is vállalta a megmérettetést, pedig...
Pedig milyen nagyszerű munkát végzett. Egyesek szerint.
Csak éppen akkor a rugdalózóját nem akarta még bepiszkítani, oh, egek!

Google 2012.01.13. 14:40:15

@csontember:

Az ítélet napja biztosan eljön egyszer mindenkinek, de hogy ki mit ismer fel, azt te nem tudhatod.

Google 2012.01.13. 14:58:01

Méltánytalan az, ahogyan ezzel az országgal bánnak. Ahogyan ilyen lejárt Cohn-Benditek, levitézlett miniszterek, és miniszterelnökök, Guy Verhofstdt, ugye, értekeznek mindentudók módjára Magyarországról. Más ki venné magának a bátorságot?
Egy Clintonné, talán.
Értékelnek le népet azzal, hogy nem jól választott, szólnak bele mindenbe.
Hát mi ez, ha nem pótcselekvés? Csak rá kell nézni a világra, milyen állapotban van. Rámutatnak valakire, na, az a hibás, azzal foglalkozzatok, miközben összeomlóban minden körülöttünk.
Hát akkor már inkább annak van méltósága, aki állja, mint azoknak, akik egymást túllicitálva adják a pofonokat. Melyektől szebb hely lesz Európa.

tevevanegypupu 2012.01.13. 15:01:16

@Counter:

Nezze demokratikusan megvalasztott Parlament es koztarsasagi elnok. Meg nem derult kis semmi, meg csak egyesek szeretnek, hogy kideruljon. Amig fekete-feheren ki ne derul, hogy Orbanek demokraciaellenesek, hogy nem az orszag - magyar - erdekeit szolgaljak, hogy jogi hibakat vetettek, addig nem vagyok hajlando elitelni oket. ugyanigy Schmittel is. Aki egyebkent olimpikonkent, nagykovetkent es MOB elnokken t valoszinuleg sokkal tobbet tett Magyarorszagert mint sokan itt, akik jonak latjak ocsarolni. Schmitt van olyan jo elnoke Magyarorszagnak mint Solyom Laszlo volt. Olyan jo talan nincs mint Madl es olyan rossz tavolrol sem volt es lesz mint Goncz Arpad, ez mar eddig is biztos.

tevevanegypupu 2012.01.13. 15:02:23

@Google:

Bajnai Gyurcsany baratja, uzletfele es mindenben tarsa. Ennyi eleg is.

Albertom 2012.01.13. 15:07:22

@Google: Talán nálunk nem pont ugyanezt műveli a kormány az ellenzékkel? Ezek szerint Gyurcsánynak van igaza, hiszen a kormány mással se foglalkozik mint az elmúlt 8 évvel, "miközben összeomlóban minden körülöttünk", ők folyton csak visszamutogatnak. Tehát akkor Gyurcsánynak van méltósága, amit meg is érdemel, hisz "annak van méltósága, aki állja, mint azoknak, akik egymást túllicitálva adják a pofonokat"
Köszönjük Emese!

tevevanegypupu 2012.01.13. 15:08:08

@Grazon:

Miert, az IMF, EU es Amerika talan bizony nem pokhendi? Es nem am azert mert olyan nagyon jok lennenek, hanem mert felnek attol, hogy Magyarorszag elindit egy folyamatot amihez mas orszagok is csatlakozhatnak, aminek nagyon nem orulnenek..mert az akar tonkre is tehetne oket. Mi olyan tokeletes Amerikaban, az IMF-ben es az EU-ban aminel mi rosszabbak vagyunk? Egyetlen orszag, egyetlen szovetseg nem adhat nekunk lecket erkolcsbol es nincs joga tonkretenni bennunket. Foleg ugy nem, hogy allitolag tagjai es szovetsegesei vagyunk ennek a szovetsegnek. Vona Gabornak igaza volt abban, hogy azt mondta, ezek a szervezetek egy foldon fekvo orszagot rugtak fejbe. Es hogy a foldre kerultunk arrol nem Magyarorszag es Orban tehet, hanem a Medgyessy-Gyurcsany-Bajnai kormany.

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 15:17:32

@tevevanegypupu: Nem azt kérdeztem, hogy hogy választották meg, hanem hogy hol a méltóság?

Megnézte maga azt a két tanulmányt egymás mellett? Megnézheti. Akarja?

Albertom 2012.01.13. 15:35:13

@tevevanegypupu: Előbb talán olvass utána, hogy egyáltalán mi az az IMF mielőtt olyanokról írkálsz, hogy mi tehetné tönkre. :)))))))))))
Amúgy meg nyujtsál be panaszt, hogy nekünk senki nem adhat leckét, meg senki nem tehet tönkre. Valósznűleg kurvára érdekelni fogja a világot. :)))) Csak mi adhatunk leckét mindenki másnak, mi tehetünk tönkre mindenki mást.
Medgyessy ország eladósító programját a Fidesz is megszavazta. Hatalomra kerülésük óta pedig növekedett az államadósság, nőtt a munkanélküliség, romlott az életszínvonal, csökkentek a fizetések, emelkedtek az adók, a közüzemi díjak, az üzemanyagárak, romlott az ország finanszírozhatósága, recesszióba fordult a gazdaság, soha nem látott szintre csökkent a magyarokkal szembeni bizalom. És hol van most kína, hol vannak az orszok, az arabok, bárki? Hol van egyetlen ország akit sikerült magunk mellé állítani? Hol van legalább egy szövetséges? A kormány legbizalmibb emberei menekülnek és fordulnak szembe Orbánnal, Matolcsy már meg se mer szólalni, Schmitt csalás miat fog lemondani napokon belül. Ez minden amit fel tudtok mutatni, ez a ti büdös nagy méltóságotok!

tevevanegypupu 2012.01.13. 15:39:01

@Counter:

Lattam. Elegge hasonlit.(:
De tudja Goncz a taxissztrajkkal es elfogultsagaval az szdsz irant, Solyom a holocausttagadast bunteto torveny alairasaval, meg a Zetenyi-Takaccsal, aztan azzal, hogy csendbe lapult a Gyurcsany kormany idejen es nem mondott le, nem is beszelve alkotmanybiroi cseppet sem elfogulatlan szerepleserol, tovabba arrol, hogy a fideszt - mert az nem valasztotta ujja - idonkent hatbaszurja,
elegge elvagta am magat, szoval most akkor vagy eliteljuk mind a harmat vagy egyiket sem. En hajlando leszek Schmittet (akinek a megvalasztasaval nem ertettem egyet) elitelni, ha kiderul rola a csalas, vagyis az egyetem doktori hivatala ezt kimondja.

tevevanegypupu 2012.01.13. 15:43:07

@Albertom:

Biztos, hogy sokkal regebben tudom mi az az IMF es kik iranyitjak, szoval maradjunk ennyiben.(:

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 15:46:11

@tevevanegypupu: Az elfogultság és taxisblokád, a holokauszttagadás büntethetősége és a ZT-féle jogi konstrukció _vélemény_ kérdése, lehet érvényesen érvelni mellette és ellene is.
Amellett nem lehet érvelni, hogy az elnök hamisíthasson magának doktorit. Ez közép-afrikai és belső-ázsiai szokás, francia nyelven biztosan rengeteg színes információ található meg azokról az elnökökről és viselt dolgaikról. Maga sem érvel, hanem másokra mutogat és kenegeti a matériát.

Az pedig hazugság, hogy Sólyom csendben maradt volna. Sólyom éppenhogycsak nem pofozta fel Gyurcsányt, elég jól megmaradt elnöknek úgy, hogy a véleménye nyilvánvaló legyen.
Nem tudom, mi abban a hátbaszúrás, hogy Sólyomnak van véleménye, ez eltér és nem hallgatja el? Gondolja, hogy a megválasztás miatt vazallussá kellene válnia?

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 15:54:15

@tevevanegypupu: Ugye Gyurcsányt is csak akkor fogja felelősnek tartani 2006-ért, ha bíróság mondja ki bűnösnek? ;-)

tevevanegypupu 2012.01.13. 17:03:02

@Counter:

Ha most csak Schmittet vesszuk - jelenleg o van teriteken - es valoban kiderul a plagizalas, marminthogy azok is mondjak akik hivatalosan jogosultak kimondani, akkor termeszetesen Schmittnek mennie kell. De eloljaroban maris kozlom, hogy abba a vitaba nem leszek hajlando belemenni, hogy Orban is tudott errol, amde megis kinevezte Schmittet. Sajnalom egyebkent, ha valoban plagizalt volna, mert ugyan koztarsasagi elnoknek biztosan nem ot jeloltem volna, de kellemes, jo svadaju ferfiunak tartottam mindig, es nemzetkozi viszonylatban is kedveltek meg diplomatakent meg MOB elnokkent. Ha valoban plagizalt, akkor arra meg nem lehet mondani, hogy pillanatra megtevedt, mert ez nem pillanatnyi elmezavar muve. Az orszagnak egyebkent ez nem fog artani, kzarolag Schmittnek lesz baja belole.

Ja igen, ami Gyurcsanyt illeti: rola soha nem fogja birosag kimondani, hogy barmiben is bunos. Ha tudtak volna valaha is bizonyitani, mar ulne. Ugy latszik hasznalt az a sok bermalkozas.(:

tevevanegypupu 2012.01.13. 17:03:02

@Counter:

Ha most csak Schmittet vesszuk - jelenleg o van teriteken - es valoban kiderul a plagizalas, marminthogy azok is mondjak akik hivatalosan jogosultak kimondani, akkor termeszetesen Schmittnek mennie kell. De eloljaroban maris kozlom, hogy abba a vitaba nem leszek hajlando belemenni, hogy Orban is tudott errol, amde megis kinevezte Schmittet. Sajnalom egyebkent, ha valoban plagizalt volna, mert ugyan koztarsasagi elnoknek biztosan nem ot jeloltem volna, de kellemes, jo svadaju ferfiunak tartottam mindig, es nemzetkozi viszonylatban is kedveltek meg diplomatakent meg MOB elnokkent. Ha valoban plagizalt, akkor arra meg nem lehet mondani, hogy pillanatra megtevedt, mert ez nem pillanatnyi elmezavar muve. Az orszagnak egyebkent ez nem fog artani, kzarolag Schmittnek lesz baja belole.

Ja igen, ami Gyurcsanyt illeti: rola soha nem fogja birosag kimondani, hogy barmiben is bunos. Ha tudtak volna valaha is bizonyitani, mar ulne. Ugy latszik hasznalt az a sok bermalkozas.(:

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 17:11:09

@tevevanegypupu: Akkor maga szerint Gyurcsány nyilván nem bűnös :-P
Nem tudom, miért ragaszkodik ilyen hirtelen váltással a formális igazsághoz, amikor máskor az anyagi igazság után mintha jobban érdeklődne.

Az alábbi kép az Ön személyes Schmittjét ábrázolja: kultplay.hu/media/image/2006/01/kutya.jpg

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.13. 17:37:08

@Google:

"Amikor 2004-ben Magyarország ellen eljárást indult, akkor is így ficánkoltál?"

ilyen aljas módon cáfolni tevevanegyfaszú mondókáját ... beleharaptál a baráti kézbe, te áruló

tevevanegypupu 2012.01.13. 19:44:09

@Counter:
Egyebirant engem szemely szerint kizarolag erkolcsi kar ert a Gyurcsany kormany alatt, mivel egy olyan hulyet kellett elturnom magyar miniszterelnokkent mint Gyurcsany Ferenc,, akit ha ket percig nezett valaki, aki egy kukkot sem tud magyarul, megallapithatta, hogy nem egeszen normalis, hat meg ha ertette is volna. Es aztan ott volt a kettos allampolgarsagi merhetetlenul aljas "23 millio roman" felejthetetlen megallapitasa, 2006. oktober 23. (Oszodot kovetve)..hat szoval jobb, ha nem kezdunk el mericskelni. A ketfarku kutya milyen apropobol? Libas kepe nincs?(;

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 20:08:24

@tevevanegypupu: A "fess, jó svádájú Schmitt" apropójából. Olvassa el a feliratot.

A kérdés arra vonatkozik, hogy maga ugye akkor ismerné el Schmitt bűnét, ha pecsétes papírja lesz róla. Nyilván ugyanígy van ezzel mások esetében is, hiszen maga volna az utolsó a világon, aki kettős mércét alkalmaz. Tehát akkor a maga számára Gyurcsány ártatlan ;-)

tevevanegypupu 2012.01.13. 20:25:56

@Counter:

Ezt ugye nem komolyan kerdi? Gyurcsany nyiltan bevallotta, hogy hazudott, nem ert a kormanyzashoz, ezer apro trukkel probalkozott , szamlalatlanul vette fel a kolcsonoket, megvesztegette a barati ujsagokat, hazugsagra biztatta Szili Katalint es Veres Janost (mondjuk veluk nem volt nehez dolga)..stb..stb..Lattam mit muveltek utasitasara 2006. oktobereben es hallottam mit mondott a kettos allampolgarsag szavazasa elott. Maga ezekrol nyilvan nem tud..((:

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 20:32:30

@tevevanegypupu: Jó, de van róla pecsétes papír az Illetékes Hivatalból? Gondolok itt pl. az "utasítására" fordulatra.
Tudok róla, láttam a híreket meg saját szememmel a helyszíneket (tudja, belvárosi voltam egy időben ;-) ), de hát maga is látta a Schmitt-dolgozatot, aztán mégis a pecsétes papírra vár ;-)

tevevanegypupu 2012.01.13. 21:09:55

@Counter:

Miert maga nem? Szerintem alig varja.((:

csi szi 2012.01.13. 21:17:18

@Counter: Schmitt feltüntette az irodalomjegyzékében a bolgárt, szóval hol itt a plágium?:)

Counter · http://goo.gl/EXkKH9 2012.01.13. 21:52:52

@csi szi: Írtál már komolyabb művet, mint egy sárga csekk?
Mondjuk ott, hogy: hibásan tüntette fel, magyar címmel és ott, hogy változtatás nélkül fordított. Az átvett szöveget meg kell jelölni _idézetként_ (elmaradt) és meg kell jelölni az _egyes_ átvett szövegek forrását (elmaradt). Persze kínos lett volna kitenni az idézőjelet a címnél és bezárni a 180. oldal környékén, de ez lett volna a helyes.

@tevevanegypupu: Nem szoktam én sajnálni Gyurcsányt, ellenben a maga kettős mércéje meghökkentően nagy és leplezetlen. Merthogy maga pecsétes papír nélkül ugrik neki Gyurcsánynak, de Schmittnél viszont megköveteli.

RockZoli 2012.01.13. 22:14:08

@tevevanegypupu:

Kövér Lászlónak bezzeg nem kellett pecsétes papír, ő alapból "paprikajancsinak" titulálta dr. Skicc Palit és kezzel-lábbal tiltakozott az ellen, hogy az ország első embere legyen.

Vicces, hogy az erkölcs és becsületcsősz Fidesz tábor nem győzi magyarázni, hogy ez miért is nem probléma, meg ez nem is az ám, aminek látszik. Annyi mindent kell mostanában megmagyaráznotok srácok, komolyan nem irigyellek titeket. Leginkább magatoknak lehet nehéz beadni mindezt.

Pedig a biblia elég egyértelműen fogalmaz: ne lopj! A KDNP-s fiúk legalább ennek értelmezésében segíthetnének.

A legviccesebb mondjuk mégis az, hogy az egyetem könyvtárában "szerzői jogokra" hivatkozva nem engedik fotózni dr. Skicc "művét". Na ezek után mondja valaki, hogy nincs humora a jobboldalnak! :)

tevevanegypupu 2012.01.13. 22:23:49

@Counter:

Amit szabad Jupiternek..Imadom a kettos mercet.(:

tevevanegypupu 2012.01.13. 22:26:32

@RockZoli:

Teved, mi nagyon konnyen meg vagyunk gyozodve. Nalunk fideszes fiuknal partfegyelem van: ha Szijjarto azt mondja kacsa, akkor mi latjuk, hogy az kacsa es semmikeppen nem lehet mondjuk..liba.

ÁrPi 2012.01.15. 08:45:55

@RockZoli:

"Pedig a biblia elég egyértelműen fogalmaz: ne lopj! A KDNP-s fiúk legalább ennek értelmezésében segíthetnének."

A Biblia Ószövetségi része számos történetet tartalmaz amelyek kulturális (stb.) átvételek az Ókor , a "Közel-Kelet" korábbi illetve korabeli "egyéb" civilizációiból, azoknak írott elemeiből.

Annyira hívnám fel a friss nicked mögötti nagy Isteni törvénytisztelő bibliatudós figyelmét, hogy a szellemi termékek "lopása" , néha pedig akár pl. zsoltárok visszaköszönése újabb (szent) iratokban, Könyvekben előfordult, tehát a LOPÁS tiltása, a Parancsolat sohasem volt a szellemi termékekre vonatkoztatva "a Bibliában".

Skicc Pali bácsi tán a modern kor "szerzői jogi törvényeit" sértően járt el a vádak szerint, NEM kell itten Tizparancsolatoznia egy egykommentes új nicknek.
Nem hiheted hogy "Skicc Palit" védem, mert nem is kezdek ilyesmibe.

véletlenerrejártam 2012.01.20. 18:46:07

Akinek az esze, meg a szíve is a helyén van, viszont gyermeket nevel, vagy szeretne a jövőben, ha félreteszi a politikai nézeteit, és nem zsigerből indulatos, a nyomásgyakorlás tendenciáját nézve, tegye fel magának a kérdést, hogy száz év múlva az unokáiknak, ükunokáiknak ebben az országban milyen nyelven kell majd tanulniuk az iskolában, intézkedniük a hivatalokban?
süti beállítások módosítása