Az újévi gigaseggszáj és a kordon – Ilyen ország pedig nincs CCCVIII.
2012. január 01. írta: TuRuL_2k2

Az újévi gigaseggszáj és a kordon – Ilyen ország pedig nincs CCCVIII.

  Tegnap este a telefonomon olvastam a hvg.hun, hogy kordont húznak a parlament köré. Teljesen felháborított a hír, magamban neki is láttam fogalmazni 2012 első Ilyen ország pedig nincs posztját. Mivel úgyis a belvárosi Szabadság tér környékén köszöntöttük az új évet, hazafelé tettünk egy kis kitérőt a Kossuth tér felé, kíváncsi voltam, épül-e a kordon – nem épült semmi, teljesen kihalt volt a tér, egyetlen rendőrt sem láttunk. Otthon lefekvés előtt még elolvastam az Origo korrekt írását arról, hogy nincs szó kordonokról. A Facebook viszont tele volt a kordonos hírrel, így ma reggel ébredés után azzal indult a napom (és az évem), hogy utánanéztem, mi is volt ez az egész.

  A kordon szóra keresve a Hírkereső a következőket mutatta:

  Látszik, hogy a december 31-i fejleményekről, pontosabban a rendőrségi közleményről 18 óra 8 perckor a Blikk írt elsőként, bulváros-szenzációhajhász címmel (2012-ben is marad Gergényi kordonja), de korrekt tartalommal (A 2006-os utcai megmozdulások idején lezárt terület lett a Parlament előtti rész, előbb kordonokkal, egy ideje már csak láncokkal és virágládákkal jelölik a közönséges embereknek tiltott övezetet. A terület lezárása korábban a Fidesz képviselői között élénk tiltakozást váltott ki, most azonban a rendőrség a honlapján tette közzé, hogy fenntartja a korlátozást.).

  Aztán jött 19 óra 20, illetve 19 óra 44 perckor a hvg.hu (Kordont húznak a Parlament köré, határozatlan ideig), majd a Hírszerző (Határozatlan időre lezárják a Parlament környékét) híre, és láthatóan ezek indították el a lavinát:
Kordont épít a rendőrség a Parlament körül
Szembeköpősdi
Parlamenti kordonhúzással kíván BÚÉK-ot a kormány 
A soha nem hazudó Orbán a kordonokról

  21 óra 33 perckor jelent meg az Origo cikke, amiből kiderül, hogy nincs szó kordonépítésről, csak az eddigi biztonsági intézkedéseket hosszabbítják meg. A hvg.hu híre azonban még ezután is ihletett újabbak írásokat:
Kordont vonnak a Parlament köré
Kordonnal kíván boldog új évet a Fidesz?
Újra kordon épül a Parlament köré
Határozatlan ideig kordonnal kerítik el a parlamentet
Újévi gigaseggszáj: visszaépül a Kossuth téri kordon

  Ezt követően már mindenhol arról írtak, hogy nem lesz kordon. A hvg.hu/Hírszerző tévedése mindenkivel előfordulhat, különösen ügyeleti időszakban, amikor kevesebb a szerkesztői kontroll (ha van egyáltalán): az embert elkapja a hév, hogy olyasmit talált, ami nagyot fog szólni és ilyenkor könnyen oda az óvatosság. Ismerős érzés. Nem is ezzel van a baj, hanem azzal, ahogy a hvg.hu/Hírszerző a hír hamis mivoltának kiderülését követően viselkedik. Worluk A Hírszerző Nyüzsi névre hallgató munkatársa december 31-én 20 óra 36 perckor írhatta meg Újévi gigaseggszáj: visszaépül a Kossuth téri kordon című mértéktartó elemzését, amit valaki (vagy ő, vagy valószínűbb, hogy a hvg.hu/Hírszerző ügyeletes szerkesztője) január 1-én 2 óra 51 perc körül publikálhatott a Hírkereső által elmentett időpont, illetve a Worluk-írás utolsó módosításának időpontja alapján. Ekkor már öt órája megjelent az Origón az alaphír cáfolata – még ez is belefér, ki olvassa végig január 1-én a hajnali órákban a konkurenciát? Viszont még most, január 1-én 11 óra után is ez a Hírszerző vezető anyaga, változatlan formában, s egyre csak jönnek-jönnek az indulatos kommentek. A hvg.hu anyagát már újraírták az Origo híréből, semmi nem utal arra, hogy ők lettek volna a rémhír forrása. Sehol egy bocsánatkérés, sehol a tévedés beismerése. Gyorsan lekerült a hvg.hu vezető anyagai közül is a hír, de mégsem tűnt el teljesen a címlapról:

  A szintén a hvg.hu-csoporthoz tartozó Ingatlanmenedzseren január 1-én 11 óra 18 perckor, Lesz kordon a Parlament épületénél címmel jelent meg az eredeti hír, a hvg.hura hivatkozva.

  Szűk két hete is feltűnt egy hasonló eset a hvg.hun: akkor a Narancs online hírét átvéve vádolták retusálással az Országgyűlés Hivatalát Pokorni szavazata ügyében. A Narancs levette az eredeti cikket (ami szerintem nem a legjobb megoldás), viszont teljesen tisztességes szerkesztőségi írásban kért elnézést a hibáért. A hvg.huról is törölték az átvett hírt, de sehol sehol egy bocsánatkérés, sehol egy valótlanul állítottuk, hogy.

  Nincs ott. Soha nem is volt. Már csak Orbánék utolsó csatlósa, a nemdemokrata Google cache emlékszik rá:

Frissítés: Akasztják a hóhért, ráadásul rohamtempóban: nem Worluk írta a gigaseggszájas posztot. Worluktól elnézést kérek, hogy belekevertem, nagyon sajnálom. Az vezetett félre, hogy a hvg.hu címlapján a w.hvg.hu dobozban szerepel az írás, még ebben a pillanatban is:

Frissítés2: A Hírszerzőn megjelent egy frissebb, Mégsem lesz kordon a Kossuth téren? című írás a Nyüzsi rovatban.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr273510721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Virág et. 2012.01.01. 12:54:17

A Nyüzsit sokan írják, tudtommal amikor Tóta W ír, az ő neve (több más szerzővel együtt) fel is szokott lenni tüntetve. Ennél nincs.

Belsős információ, hogy ezt Tóta W írta?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.01.01. 12:57:49

@Virág et.:
Nem ő írta, csak a hvg.hu címlapján szerepel a w.hvg.hu dobozban. Írtam exkuzáló frissítést, oda betettem a félrevezető dobozt is.

Robinzon Kurzor 2012.01.01. 13:05:42

Két fontos tanulság, "ez túl szép ahhoz, hogy igaz legyen" mottóval:

1. Turul koma, ezt a kordon sztorit elsőre nem csak a "demokráciaféltők", hanem még te is elhitted, igaz?
Mert most már ez is simán benne van a pakliban.

2. Nem egymással kéne foglalkoznotok, és akkor te sem szoptad volna be, hogy Worluk beszopta.
És akkor nem kéne exkuzáló frissítést eszkábálnod.

cutcopy 2012.01.01. 13:08:48

Jó látni hogy kik is vannak a hírhamisítás elleni éhezők mellett..

Bloodscalp 2012.01.01. 13:17:41

@TuRuL_2k2: én már a sorozatod nevén is röhögök, fel kéne háborodni, csak még el kéne dönteni miért is

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2012.01.01. 13:26:54

@Robinzon Kurzor:
"Nem egymással kéne foglalkoznotok"

rémlik még Böszörményi-Nagy Gergely esete a konzervatív underground- lófasszal? :)
gondolom tojómadár nicknél igencsak betehette a kaput a hvg nagy "leleplezése", és most elkezdődött a nagy bosszúhadjárat, a nagy leleplezősó.
retteghet a hávégé meg a hírszerző :D

karosszékely 2012.01.01. 13:39:35

Ebből a szempontból az index híre a legérdekesebb, ott az szerepel, hogy "a kordont most kezdték építeni", így, kijelentő módban, jelen időben. És a cikket azóta sem frissítették. Mindenesetre az jól látszódik, hogy egy (az átlagemberek számára) nem túl egyértelműen megfogalmazott közlemény és a felüleletes újságírás mire képes.

TH 2012.01.01. 13:57:16

Köszi a posztot, én simán bevettem, hogy tényleg kordont építenek...

kesther 2012.01.01. 14:30:05

a hírszerzőnél már csak a @.Pierre Bezuhov. típusú cheerleadereik szánalmasabbak:)

user792 2012.01.01. 14:31:36

Aha, tehát akkor te benézted a tótát, ahogy benézi a hvg-n, hogy benézik a kordont. :D

Szép kis évkezdés mondhatom.

Inkább igyon mindenki még egy sört. bujék

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2012.01.01. 14:45:17

Mellélőttek az ávóspatkányok, és mellélőtt a mandiner is. Még valami kriminális kormányzati elkúrás kéne mára, meg valami szánalmas ellenzéki megmozdulás, hogy teljes legyen a kép.

Viktus 2012.01.01. 14:49:34

Ez fontos probléma az uborkaszezonba v.ki bedobott egy hírt amire a sajtó rácuppant, majd mikor kiderült korrigáltak, de bizonyára ezek miatt 315 az euro meg 255 a chf ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.01. 15:01:18

@Holger Hartland:

"Mellélőttek az ávóspatkányok, és mellélőtt a mandiner is."

kik?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.01. 15:03:22

9515. december 3.

"a mandiner blogon megjelent írás szerint a magyar nemzet/hírlap újságírója hazudott"

sajnos soha nem fogom megélni.

Steve the Great 2012.01.01. 15:20:52

@karosszékely: Ugyan én nem helyeslem az online médiákok szénné büntetését, de pl. az index mostani eljárása (bedobunk egy hisztérikus hírt, aztán miután kiderül, hogy kacsa, elsunnyogjuk a helyesbítést) megérne 1-2 millió Ft-ot. A békésebb közélet érdekében.
Egyébként nem is kellett volna megszakadni az oknyomozásban, a police.hu keresőjével sok évre visszamenőleg találtak volna ugyanilyen intézkedéseket: www.police.hu/search/searchresults?query=TER%C3%9CLET+LEZ%C3%81R%C3%81SA

ÁrPi 2012.01.01. 15:30:03

@Viktus:

Szóval azt javallod a sajtónak hogy inkább ne legyenek pl. hitelminősítők, mert ha néhány órára , napra vagy hétre egy nagybankot (2008: Lehman) vagy országot (Franciao.) ilyen módon a nagyságos szabad gazdasági sajtó félreminősítenének így, akkor azon komolyabb pénzek úsznának ide-oda.

Nagyon igaz ha majd mondsza ilyet.

:)

Viktus 2012.01.01. 15:34:10

@ÁrPi:

Azokból van mindjárt három , és három egyszerre nem szokott tévedni ... nekünk is akkor jön a mélytorkos, ha a harmadik is bedobja a bóvlit. Na meg ők nem pletykák alapján elemeznek, mint a bulvársajtó.

Bloodscalp 2012.01.01. 16:23:41

@mavo: pedig nemrég pont az mno kényszerült visszavonni cikkeket:)

Bloodscalp 2012.01.01. 16:24:44

mellesleg eltűnt egy érdekes hsz-om:) vajon hogyan:)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2012.01.01. 16:33:23

Álhír, álmajré! Mindenki h*lye itt, csak nekem van még a s*ggem helyén is eszem?:-)

NEM LESZ KORDON, CSAK NEM LEHET ODAMENNI! Pont.

Mi ebben a bonyolult?!:-]

Igaz, abban az országban, ahol a társadalombiztosítás támogatja a magzatgyilkosságot, de a kocsmákban nem lehet rágyújtani, ott mit is várhatnánk?!

ü
bbjnick

ÁrPi 2012.01.01. 16:48:47

@Viktus:

"nekünk is akkor jön a mélytorkos, ha a harmadik is bedobja a bóvlit."

Ez bizonyára triviális, így meg -anélkül- még lélegezhetünk egykét utolsót. (az említett mélytorkos előtt)

A Moodys után a S-and-P tette bóvliba, de a Moodys után valójában előbb volt már a Fitch jelzése hogy megteszi.
Most tán azért tartózkodnak ettől még Fitch-ék egy kicsit ettől --kegyelemből nemde-- mert a másik kettő mínősítő már bóvliba verte.

"Na meg ők nem pletykák alapján elemeznek, mint a bulvársajtó."

Magam sem vitatom soha, sőt ezzzel a "nem pletykák alapján" gondolattal maximálisan egyetérthet bárki azt is figyelembe véve hogy 2008-ban csupán néhány héttel a csődje előtt minősítették a Lehman Brothers-t AAA-nak.

(Hiszen senki emberfia nem lehet aki az adott hitelminősítő céget pletykákra építő és arra alapozó a bulvársajtóra emlékeztető kétes hitelű cégként gondolná el, vagy emígy bélyegezhetné meg...Valóban nem ez az ismert hitelminősítő cégek jellemzője.)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.01. 16:55:24

@Bloodscalp:

az nem lehet. a magyar nemzet nem hazudik. soha.

Ringlósztár 2012.01.01. 17:03:38

Óóó, csak sikerült TWÁ-t belekeverni.
Ez még kevés lehet, dolgozzatok keményebben ott a KIM-ben fijjug!
HVG: "Lezárják a Parlament környékét 2012. január elsejétől „a szükséges ideig, de legkésőbb március 31-ig” – olvasható a police.hu honlapján. Azt írják: személy- és létesítménybiztosítási intézkedésről van szó. Gálik Viktória az Origónak azt mondta: nincs szó kordonépítésről."
Nekem átjött a cikkből az információ: fosós orbánék továbbfolytatják a Gergényi által bevezetett terület-elzárást, hogy ne kelljen szeretett választóikkal találkozniuk.
Attól a kordon még ott van (lánc, beton virágládák stb.), hogy nem vasrácsokból áll.
Tetszik, hogy nektek az elmúlt időszakban ez a (szerintetek) seggszáj fáj, találhatnátok saját minisztériumotokon belül is.

GGG77 2012.01.01. 17:37:42

Majd, ha a MN, a MH és a Demokrata elnézést kér az elmúlt 5-10 év kb összes írásáért, akkor lehet ekézni a HVG-t és az Indexet.

lujo22 2012.01.01. 17:40:47

Azért jobbosok legyetek őszinték, gondoltátok volna, h abból az ellenzéki szellemes, szerethető Fideszből kormányra kerülve egy despota, tekintélyelvű, kicsinyes, pökhendi, arrogáns párt lesz, amelyet lassan épp úgy lehet utálni, m az előzőt. H semmi nagyvonalúság nincs az ellenzék felé, pedig ekkora fölény esetén igazán tehetett volna egy-egy gesztust, nem csak a NENY, ami írott malaszt. H parlamenti házszabály meghágják úgy, h egy törvényt két nap alatt át lehet verni.
Ezek után nem kell csodálkozni, h sokan elhitték, mert már ezt is kitelik belőlük.
Kicsit el kellene gondolkodnia a józanabbaknak, meddig tart ez az ámokfutés?

karosszékely 2012.01.01. 18:01:53

@lujo22: Szellemes? Szerethető? Mikor?

Viktus 2012.01.01. 19:17:19

@ÁrPi:

Nézd amíg a kötvénypiacon ezeknek a minősítéseit nézegetik te a kis szobádban a földhöz verheted a feneked, hogy ezek nem érnek semmit. Mi attól kifingunk így kollektíve ...

laci0011 2012.01.01. 19:50:34

@Viktus: Valahogy fel kell nekik dolgozni saját törpeségüket.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2012.01.01. 20:13:03

így parolázzatok a primitív haverotokkal, kisádámmal

hozza a formáját a kis féreg

vizipipa 2012.01.01. 20:33:44

@Viktus: Na meg ők nem pletykák alapján elemeznek, mint a bulvársajtó.

Tényleg elárulhatnád mi alapján elemeznek, mert a Lehman bedőlése előtt 2 hónappal kiválóra minősítették a bedőlést okozó termékeket.

Minket ugye lefelé minősítenek, a lengyeleket meg fel. Viszont a zlotyi ugyanúgy esett az elmúlt 3 hónapban 15 %-ot, mint a forint. Egyúttal erre is megadhatnád a magyarázatot.

i.imgur.com/4mwQ5.jpg

DarthVader 2012.01.01. 21:12:33

@vizipipa: a zlotyi MAJDNEM ugyanúgy esett. 10.4 %-ot. A forint meg 15-öt. És a lengyelek köpködnek is ránk, mert az ő 10 %-ukban benne van vastagon a mi 15-ünk, ugyanis a piacok a régiós országokat együtt kezelik, azaz ha egyik helyen valami gebaszt van, akkor a másik devizáját is adják. Most speciel miattunk az övéket.

Az, hogy a Lehmant benézték, semmit nem jelent, elnéztek egy kockázatot. Ennyi. Azóta meg lehet, hogy óvatosabbak. A minősités nem a jelenlegi teljesitményt árazza, hanem a jövőbeni kockázatot. Szerintük a magyar piac jövőbeli teljesitménye a shit kategóriába tartozik, azaz csak a brahisták foglalkozzanak vele. Mert kockázatos. Nem szeretetről meg ellenszenvről szól ez, hanem a pénzről, meg a befektetések megtérülési biztonságáról.

vizipipa 2012.01.01. 22:20:50

@DarthVader:
A linken az árfolyamdiagramok vannak. Zlotyi 15 %, forint 16 %.
Áruld már el, nálad hogy lesz a 15-ből 10,4?

vizipipa 2012.01.01. 22:25:18

@DarthVader: elnéztek egy kockázatot

Egyet? A Lehman bedőlése volt a jel az egész bulira! Hasonló termékek százait nézték el! És egyáltalán elnézték? Nem valami más kifejezés kellene ide?

DarthVader 2012.01.01. 22:40:48

@vizipipa: Én nem tudom, te mit néztél, én azt látom az ábrán, hogy augusztus elejétől - amikor a range-ből kitört az árfolyam - jelen pillanatban a zlotyi 11%, a HUF meg 17%.

Viktus 2012.01.01. 22:49:02

@vizipipa:

Tökre mindegy mit néztek mit nem néztek az a lényeg ami ma van ... ők bóvliba letolnak nem veszik az államkötvényeinket vagy csak spekulánsok nagy kamatra. Ennyit erről ez a lényeg nem a handabanda.

Rózsika szavára adnának az ezotv ről, akkor azt kellene tenni ami annak tetszik.

odabas 2012.01.01. 22:59:59

@Viktus:

Pedig tényleg már nem nagyon érdekel senkit a Budis meg a többi hitelminősítő.

Pl. Ausztria és NSZK is AAA besorolású, a németek mégis 2%-on adják el az államkötvényeiket, az osztrákok meg 3,5%-on. Akkor mégis mit jelent az AAA fokozat? A "piacok" szerint semmit. Sokszor szidjuk a szent "piacok" néven említett valamit, de most itt ők szarják le a minősítőket és nem a szoba sarkában mérgelődő jobbosok.

Egyébként Németország most is szövetségi köztársaság, nem értem, miért nem NSZK továbbra is :-) ?

Viktus 2012.01.01. 23:17:51

@odabas:

Ahm akkor mi okból 9%-on ment a magyar kötvény? amire egyáltalán igény volt, ha szarnak ezekre?

panelburzsuj 2012.01.02. 00:10:25

@karosszékely:

"Szellemes? Szerethető? Mikor?"

1988-ban.

borzzz 2012.01.02. 02:49:07

Második lyukra futás néhány napon belül... Nem véletlenül volt ellenjavalt az old school sajtóban, hogy önmaguk (kollégáik vagy a konkurencia) dolgaival foglalkozzanak a köz ügyei helyett.
Valamennyi megértés mégis van bennem a mandineresek iránt (annak ellenére, hogy belőlük mintha hiányozna ugyanez a megértés, ha másokról - narancs, hvg, hírszerző - van szó): túl gyorsan zajlik az élet, és újabban nagyon meg kell nézni, ha egy érdekes címre kattint az ember, mert könnyű összetéveszteni a hírcsárdát a színvalóval

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.02. 04:53:36

@Bloodscalp:

hozzáteszem, turuléknak túl sok egyéb írnivalójuk nem lenne, ha a magyar nemzet/hírlap hazugságait pellengéreznék ki ilyen vehemensen. de hát azt nem lehet, baráti kézbe nem harapunk, még ha ötödször veszít is libásozás miatt, akkor se

cutcopy 2012.01.02. 06:23:00

Mivel már megszoktuk hogy Fletó saját kormánya alatt civil ellenállást hirdetett /Charta/, így most nem újdonság hogy az MSZP is mozgósítja civiljeit a DK tüntetésre..

A civilség feltételei : "Kérjük, öltözzetek pirosba (dzseki, mellény), és hozzatok magatokkal sípot, transzparenseket, zászlót (nemzeti színűt, és MSZP-set is)."

mszp.hu/hirek/talalkozunk_hetfon_este_lesz_meg_magyar_koztarsasag

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2012.01.02. 08:21:59

@borzzz:
Milyen lyukra futás? Hogy a hvg.hu a saját címlapján a Worluk-dobozban futtatta a gigaseggszáj-anyagot? Tényleg felháborító, hogy ebből arra következtettem, hogy ő a szerző!

táltos 2012.01.02. 10:34:49

Ez egy ilyen világ. Hisztériás emberek irányítják a világgazdaságot és hisztériás emberek írnak az újságokba is, hogy megrémisszék a népet.
Mert minden írástudatlan és olvasni képtelen ember írhat újságot, blogot és kommentet:).
Ezért van a nagy harc a "sajtószabadságért"? És nem az a baj, hogy minden hülye írhat mindenféle hülyeséget (lám én is írhatok) hanem, hogy sokat címlapokon lehet olvasni és a többi hülye át is veszi és terjeszti. Sikk lett a rettegés és mások rettegésben tartása

Kabbe (törölt) 2012.01.02. 12:20:56

az Operaház köré nem húznak:))

DFK 2012.01.02. 13:21:55

@DarthVader: Aha, a Lehmant benézték. Meg az összes többi hasonszőrűt is. Persze... Aki ezt elhiszi, annál elég nagy baj van.

pcmci 2012.01.02. 13:26:38

@DFK: a valószínűségszámítás sosem ad biztos eredményt, ezt nem állította soha senki, mégis ezt kérik sokan számon. a meteorológust sem baszod pofán, amikor azt mondja, hogy eső nem valószínű, mégis jön egy zápor.

ÁrPi 2012.01.03. 12:13:41

@pcmci:

"a valószínűségszámítás sosem ad biztos eredményt, ezt nem állította soha senki, mégis ezt kérik sokan számon. a meteorológust sem baszod pofán, amikor azt mondja, hogy eső nem valószínű, mégis jön egy zápor."

Kedves analógia, meteorológus-zsenikém, a nyári záport én néha kedvelem,
nodehát a Lehman csődje egy gigaciklonként helyezhető el, ha szabad így fogalmaznom.

Ha a katasztrófafilmes áradásokat és tornádókat túlélem (és akkor is ha nem), például per most egy induri-pindurikát kárhoztathatom az időjóst aki 2008-ban AAA-ra minősített valamit a csőd előtt, bocsánat "verőfényes idő lesz" jóslatot adott.

Mondhatnám szkeptikussá lettem velük eme "benézés"-ük miatt.

Egyébként miféle "pofánbaszást" hozol szóba:
Az időjóst én sem tudom , és nem is akarom "pofánbszni" , hogyan tudna ilyet tenni valaki a nagy-nagy hitelminősítő intézeteket érintően??!?
(És miért őket ütné!? :-) )

borzzz 2012.01.04. 03:55:48

@TuRuL_2k2: Félreértesz. Én egy tisztelőd vagyok, és nem felháborodtam, pusztán arra céloztam, hogy valamiért (hmm...) megszaporodtak a tévedés lehetőségei, és nem ártana visszafogni kissé az agarakat, s nem egyből ráereszteni a prédára.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2012.01.04. 07:06:04

@TuRuL_2k2:

aki nem "háhá, most lebuktál köcsög tóta" alapállából szemléli az illetékes szekciót, általában telefonos segítség, sőt, felezés nélkül rájön, hogy az ott egy cikkajánló. de ha nem, rákattint, és megnézi a szerzőt.

kezd komolyan érdekelni, a gabi-peti kombó mnb kapcsán bemutatott hazudozása lesz-e itt valaha jutalmazva? a gátlástalanul hazudozó nemzeti érzelmű média lesz-e itt valaha jutalmazva, és nem úgy, egy nem túl rövid cikkbe egy bekezdés erejéig bepréseljük, de ott is csak úgy, hogy hát ja, ellenkező véglet. mert 30 ezret 100 ezernek fölébecsülni az az ellenkező véglete a 30 ezer húsznak mutatásának, míg ugyanitt rákaifilip lelkesedésből elrontotta a saccot, hát lehet bántani az ilyen derék gyereket?

tényleg nem dereng, hogy nem kéne ezeket?
süti beállítások módosítása