Beszélni, még mindig a háborúról
2011. december 08. írta: Redakció

Beszélni, még mindig a háborúról

  Miért beszélnek az európaiak még mindig a háborúról? – ezt a kérdést teszi fel címében a XX. Század Intézet évkönyve. A kötetben szereplő szerkesztett előadások, és ezek mintegy két tucat szerzője – így vagy úgy – valamilyen második világháborús témát jár körül. A könyvet szerdán mutatta be a Terror Házában Schmidt Mária, az intézmény főigazgatója, Betlen János újságíró és Horváth Miklós hadtörténész.

  Baranyi Márton tudósítását híroldalunkon olvashatják.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr493448345

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hogyan gyártja hőseinket a rendszer? 2011.12.08. 17:42:11

Ha igaz az, hogy az előző kormányzat alatt születő "hősöket" (az elnevezés természetesen nem minden esetben jelent valós értéket) a "hazugságok, a korrupció, a kiárusítás, az arctalan tőke sötét árnyéka és a hatalom érdekében bevetett re...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2011.12.08. 19:43:44

Orbán: A válság olyan, mint egy kígyó
A miniszterelnök szerint a szemünkbe néz, hipnotizál minket, és mi megbénultunk.

index.hu/gazdasag/vilag/2011/12/08/orban_a_valsag_olyan_mint_egy_kigyo/

-

Miféle háború? a Gyuri ill. nah kígyó hipnotizál ...

Bell & Sebastian 2011.12.08. 21:37:07

Érdekes beszélgetés. Azonban felmerül a kérdés, hogyha egy ilyen közeli eseményhez is ennyi hazugság és manipuláció tapad, mi a helyzet például a középkori, hosszú homállyal?

Vajon Churchill mit akart mondani azzal, hogy a rossz disznót öltük le? Azt, hogy a rosszabbat, vagy azt, hogy a másikat kellett volna?

Mindenesetre Hitler nagyot hibázott, amikor elengedte az expedíciós hadseregét, meg aztán az angliai csata is csak tessék-lássék folydogált.

Sok érdekesség napvilágra kerülése várható még a témában. De azt végképp nem hiszem, hogy a holovallás előnyére.
süti beállítások módosítása