Helóta tribute – a meg nem értett jósok országa
2011. november 16. írta: Szmöre

Helóta tribute – a meg nem értett jósok országa

  Helyre kis nemzetközi versengés kerekedett, hogy ki jövendölte meg először a gazdasági válságot. Tengernyi önjelölt sorosgyörgy okoskodik az eladósodás okairól, a közös európai valuta pusztulásáról. Pár hónapja körvonalazódik a kompromisszum is: a lustadék görögök dobták az ólba a gazdasági válság mérgezett almáját.

  A karvalytőke és a frankogermán tandem számára ez csak 2011-re lett egyértelmű. Nekünk, magyaroknak azonban megint van mire büszkének lennünk. Volt egy magunkfajta legény a vidéken, aki már jó előre látta: a dolgozni képtelen, helóta gecik a válság okozói. A dolgozzá' sörényebben jelszóval a munkaalapú gazdaság legújabb kori alapjait is lerakta.

  Ma Király András, egykori Jobbik-szóvivő pionír jóslataira emlékezünk. Vona Gábor helyében elgondolkodnánk a Nostradamus-csibész nyilvános rehabilitálásán. Még mielőtt rárabol az IMF.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr943387650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Viktus 2011.11.16. 19:19:45

régen felbukkant kommentekben

Bell & Sebastian 2011.11.16. 20:12:21

"A több évvel ezelőtti fényképek közzététele miatt – melyek médiumokhoz történt eljuttatása és ferdített valóságtartalma rosszindulatú irigységből fakad, s melyekről eddig a pártnak nem volt tudomása – felelőtlen tetteimet vállalva, személyes elhatározásból úgy döntöttem, lemondok szóvivői tisztségemről. Az új erő választási győzelme és a valódi rendszerváltás érdekében nem kockáztathatom, hogy a Jobbikot további övön aluli és aljas támadások érjék rajtam keresztül."

jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/images/Kiraly_Andras_csaladdal.jpg

Nyolcból a második gyerek, székely-szász/szabolcsi, Szeged, piaristák, Pázmány, kommunikáció-történelem szak, pályázaton nyert jobbikos szóvivőség, mariskázott, feloldódott a kanadai büszkeségben, amúgy hetero.

Különösebb port nem vert fel a Képviselő Funky Nagy Leleplezése, a legkreatívabb kommenteket idemásolom:

"ఇది పరిచయం, కమ్యూనిస్ట్ motherfuckers stinking, కుళ్ళిన ఒక మంచి fucking తల్లి, కోసం వెళ్ళి, అది Ebola అన్ని కాకుండా ఫీడేశ్ lousy stinking దవడలు వెళ్ళిపో!" (Á Fide ss)

"Herr! భూమిపై no more తీసుకువెళ్ళే మీరు పెద్ద lice! మీరు డర్టీబాస్టర్డ్!

ఈ టెక్స్ట్ - ఒక పరీక్ష టెక్స్ట్, నేను Google అనువాదకులు ఎలా అనువదించాలో ఖచ్చితంగా ఆలోచిస్తున్నారా!" (స్వాగతం!)

Nem nagyon értem, mitől vált ennyire fontossá felmelegíteni ezt a -lássuk be- piti ügyet?
Tán csak nem Szmöre a rosszakaratú, volt jóbarát, akinek pont a húgát készült elvenni ez a liberális gyűrűsfírög és itt fogják megbeszélni a lagzi részleteit?

Atisz 2011.11.16. 20:38:43

Na igen, a görög államnak azonnal állást kellene ajánlania a srácnak a delphoi jósda főadjunktusi munkakörének betöltésére.

Nagy hiba volt megválni tőle, a fővárosban tarolna az önkormányzati választásokon.

pamocsnyik 2011.11.16. 22:14:21

Ez a gyenge "poén" tényleg érdemelt egy teljes posztot?! Hű.

Bell & Sebastian 2011.11.16. 22:50:18

@pamocsnyik: Remélem azt egyből levette a fiatalember historizáló előadásmódjából, hogy itt bizony történelemtanárral van dolgunk. Mivel egy másik videóban a hélóta gyantás vörösbort szidja (mint a Bokrost), adódik a kérdés, hogy miért is vette meg, nyelte le, ha nem ízlik a belének.

Egyetlen, helyénvaló magyarázat képzelhető csak el, genetikailag ugyan erős vonzalmat érez az európai kultúra bölcsője iránt, ámde kulturálisan inkább a Kerka -parti, direkt termő fajták kondicionálták az immunrendszerét.

Kár belé Dionüszosz nedűje, igyon inkább kóser szilvát.

2011.11.17. 00:29:14

Kérem szépen, ilyen az, amikor valakit rehabilitál a történelem.

valaki76 (törölt) 2011.11.17. 11:29:08

Egy 2007. július 27-ei cikk:

A szerző 14 hónappal a „nagy bankmentés” előtt 100%-os bizonyossággal összeomlást és „nagy bankmentést” várt…

Idézet (2007 július 27):

„THE BIG BAILOUT

Talk has not even begun of the inevitable USFed bailout for the mortgage bond market generally and the Wall Street bankers in particular. My loose estimate is that the eventual bailout will be in the trillions of US$, not $1 trillion, but multiples higher. The big Wall Street banker broker dealers will receive the lion's share. The 2000 stock bust was a major loss for the public, loss for pension funds, but a boon to Wall Street, whose established brokerage houses broadly shorted the tech stocks. This bond bust will be a major loss for pension funds again, but a gigantic loss for Wall Street insiders as well as the wealthy who took big gambles in nutty hedge funds. The Ruling Elite banker broker firms will beseech the US Fed to bail them out, saving their hides, for the greater good and benefit and integrity of the system. Recall that members of the Fed banking system are aligned with the group of losers lined up for slaughter. The general non-voting public will want a bailout themselves, BUT WILL RECEIVE ONLY CRUMBS. ‘Helicopter Ben' is all talk in spreading cash to households.

For every dollar doled to the households nationally in aggregate relief, expect $1000 to be doled out to the elite Wall Street firms, 1000-to-1. When all this occurs, the bailout occurs, the USDollar will plummet. Integrity of the world reserve currency will become the concern, then an unfixable problem. Confidence in the custodians of the world reserve currency will become the concern, then a recognized failure.„

Optimistic Negative Correlations Between Banking and Gold Stock Sectors Commodities / Gold & Silver Stocks Jul 25, 2007 - 07:26 PM By: Jim_Willie_CB

www.marketoracle.co.uk/Article1639.html

All Articles Published by Jim_Willie_CB :

www.marketoracle.co.uk/UserInfo-Jim_Willie_CB.html

valaki76 (törölt) 2011.11.17. 11:34:41

Különben is, erős ez a mezőny, a piaci fundamentalisták mindig is 100%-os bizonyossággal várták a válság eljövetelét…

Ez a könyv például 1998-ban íródott:

Money, Bank Credit, and Economic Cycles
mises.org/books/desoto.pdf

valaki76 (törölt) 2011.11.17. 11:36:43

Ez a könyv pedig 2010 elején látott napvilágot:

The Tragedy of the Euro

mises.org/books/bagus_tragedy_of_euro.pdf

(laissez faire piaci fundamentalista eszmefuttatás)

Loxon · http://konzervativok.blogspot.com 2011.11.20. 11:27:42

Még az is lehet, hogy ez a hülyegyerek tudta, mit beszél. :}
süti beállítások módosítása