Fábry Sándor esete a toleráns lófasszal - Mandiner TV
2011. október 22. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Fábry Sándor esete a toleráns lófasszal - Mandiner TV

  Szóval az úgy volt, hogy a hazai antifasiszta, progresszív és toleráns értelmiség szombat délutánra tüntetést szervezett az Új Színház elé Dörner György igazgatói kinevezése ellen. Már csaknem két órája tartott az ordas eszmék bátor elutasítása, amikor egyszer csak Fábry Sándor termett a színpadon (a szervezők gyorsan jelezték, hogy ők nem hívták, de ha annyira akarja, hát kénytelenek megadni neki a szót), bejelentette, hogy Dörner valószínűleg visszavonja a pályázatát, majd előállt egy igazán toleráns és szakmai javaslattal.

  Hogy mit kapott érte a Te is más vagy, te sem vagy más mozgalom tépett zászlajának mai magasba emelőitől, az az alábbi videóból kiderül:

 

  A felszólalás után a toleranciafesztivál zavartalanul tovább folytatódott, de azért a miheztartás végett a szervezők szóvivője bejelentette: Fábryt nem ők, és nem is Márta István hívta, és hogy Dörner sose fog játszani az Új Színházban, Csurka-darabot meg pláne nem fognak soha műsorra tűzni.

 (A kirekesztés elleni háború mai csatájáról később részletesebb videóval is jelentkezünk.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr423322277

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Elavult világnézetek 2012.04.23. 12:45:24

A 21. század emberisége önmagához képest le van maradva egy kicsit. Nemcsak a technológia és a tudás kihasználtsága területén, hanem abban is, amit az értelmiség gondolkodásnak szokott nevezni. Miközben a társadalom életmódja több évtizedes hátrányban ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.22. 23:58:59

@zachar: inkább az "Isten ellen való vétek"-et rakd idézőjelbe:)

zachar 2011.10.23. 00:01:56

@tevevanegypupu:
"Nem akarom ennyiszer kuldeni!!! "

Mindegyik ezt mondja! :)

Bell & Sebastian 2011.10.23. 00:22:08

Van egy olyan érzésem, hogy a parttalan vita meddőségének hátterében az lappang, hogy mindkét fél kisszerűen, meggyőződéstelenül, bávatagon és langyos máléba mártott üleppel kezeli ezt a sorsfordító, görög tragédiák szintjére felemelkedett, parciális kérdést.

Holott, ha Dörner szerepelteti a klasszikus, görög színház kohnszepszióját a pályázatában, övé a jövő, meg még 4 ciklus.

Megvalósult volna a nemzeti összefogás, ami így is meg fog, csak most némi késedelmet szenved.

Eljöve az idő -a pecsétek feltörésekor- amikor majd a magyar pirosbogyók és nácik egyként -kéz a kézben- követelhetik jogos jussunkat, adósságunk eltörlését.
(Amit természetesen a pirosbogyó, nemszerelők kergettek a csillagos égig, de akkor is.)
Amilyen gyengeelméjű ez a Rompuy-Barroso, bele is mennek. (Ha addig nem exitálnak, karakterileg.)

A jövő a görög színházé és nemzeti egységé. Egyéb esetekben kár a gőzért. Mint a példa mutatja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.10.23. 00:26:29

@zachar:

nem szeretném tollba mondani, csak a minimális tisztességet elvárnám a szerzőktől, akármennyire is zavar ez téged.

zachar 2011.10.23. 00:48:32

@mavo:
A szerzők több, mint minimálisan tisztességesek.
Rajtad ki kérheti számon a minimális tisztességet, azaz esetünkben azt, hogy megelégszel egy "szerintem jóval többen tapsoltak, mint fújoltak" véleménnyel, ahelyett, hogy tucatnyi hsz-en keresztül szőrszálhasogatsz ebben a szubjektív kérdésben?

Azt az apróságot már meg sem említem, hogy ők ott voltak, és személyes benyomást szereztek a rendezvényen, te meg nem.

Viktus 2011.10.23. 01:54:24

Náciknak nem adunk színházat

Az Új Színháznál nagyjából ezren tüntettek Dörner György kinevezése és Tarlós István ellen. Fábry Sándor is felszólalt, de kifütyülték.

-

Hangyaf*sznyi tünti ... Gyurcsány ellen tízezrek tüntiztek ... mégsem húzott a búbánatosba ...

fikanick 2011.10.23. 03:32:59

Miota a Mandiner beazonositottan Fideszes holdudvar, egyre acsargobb seggek lettek az ide irogatok. KK&TT ugye, aki(k, gozom sincs) cikinek tartjak a rasszizmus ellenesseget ugyanugy irogathat ide, mint Bayer a MH-ba, pedig kurva nagy kulonbseg nincs koztuk, ugy tunik sokkal tobb mindenben, mint az elsore feltunne.

KK&TT a legundoritobb zsigeri gyulolkodest folytatja, amikor olyan mercet var el egy tomegtol, amilyet nemhogy az o altala honszeretett Fideszes bagazs nem mutatott soha, de megkockaztatom, a vilagtortenelemben nincs ra pelda (nevezetesen hogy egy ellenseges taborbol jovo szereplot a tuntetesen egyontetu szeretettel fogadjon 2000 ember), majd lehuzza a keresztvizet roluk, hogy tobben futyultek es fujjoltak kozuluk.

Vilagbotrany.

Persze, kellemetlen volt, hogy a hulyek uvoltoztek.

Vajon mi tortenne Bolgar Gyorggyel egy Fideszes nemzetgyulesen?

KK&TT mellesleg egy dagadt diszno, aki a legjobban azzal jarna, ha vegre a sajat problemaival kuzdene ahelyett, hogy a vilagot akarna ugy lattatni, ahogy az az o frusztracioktol eltorzult fejeben megjelenik.

Mindenki jobban jarna.

ebfül 2011.10.23. 05:38:07

KK-TT átvette az uralmat a stop.hu felett.

"Az egybegyűltek végigfütyülték és pfújolták Fábry beszédét, majd békében elvonultak. Függöny."

stop.hu/articles/article.php?id=951479

Vége a demokráciának és a véleménynyilvánítás szabadságának.

(Retteg)

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.23. 06:19:33

@mavo:
viszont mindet ugyanabban a másodpercben
valamit azért tud ez a teve

Talon Karrde · http://youtu.be/RNT_uICTe9M 2011.10.23. 06:22:04

@Bell & Sebastian:
egyre inkább értem, hogy mit írsz, ez régebben nem így volt :)

tyto 2011.10.23. 08:11:16

húha.......nem fogadta fábryt virágkoszorúval topless lányok kara.......jaj jaj. elmondta a beszédét? el. megakadályozták? nem.

hol volt ez a nagyon érzékeny kínai-trágár 1992 október 23-án? (oviban. mint most :) )
akkor ugyanis a magyar köztársaság elnökének beszédét szakították félbe a kis haverjaik. annyira gáz volt, hogy amikor antall józsef a kínos helyzetet szépítgetve az esti operai beszédében a felelősséget göncz árpádra hárította, orbán viktor látványosan távozott a rendezvényől.

hogy nem zümmögött a szférák zenéje fábrynak? és nem fogadta vastaps az elmebeteg ötletét? esetleg ha a nagyon összetartó jobboldal kiállított volna egy darab olyan embert aki képes egy pályázatot szakmailag elfogadható szinten megírni nekik...akkor ez nem lenne.....ha esetleg nem egy elmebeteg agymenést, hanem egy színházvezetési koncepciót adott volna be......ja, hogy nincs 90-es iq-nál jobb kaliberű emberük......sorry....

demszky-t rutinszerűen hajigálták tojással.....akkor nem volt toleranciaoktatás kálmántóni....

fárbry csak kis pr-t csinált magának. ez nem több. most írkálhatnak róla megint. mert ugye nem provokáció kicsitse cba-t mondani bolt helyett......de tényleg kell erről ennyi beszélni? rosszul megy a szekér fábrynak, hát volt egy ötlete. úgy-ahogy bejött neki. ez ennél nem több. a toleranciával meg az égvilágon semmi baj nem volt.

VI. Béla 2011.10.23. 08:34:53

@thetriggerhappy:

Ne gondolja, hogy kívülről a kék farokkal teletűzdelt emberjogi, toleráns dolgozatok különbnek tűnnek.

VI. Béla 2011.10.23. 08:36:06

@thetriggerhappy:

Meg fogod tudni, ha Dörner elkezd dolgozni. De ezt nem akarjátok hagyni, mert még kiderülne, hogy jó színházat csinál.

Bell & Sebastian 2011.10.23. 09:19:22

@fikanick: KKTT egy mocslékzabáló, puffatag sertések. Az ám nagyon ritka eset, hogy a sértésből kiválóan beazonosítható a feladója.

@Talon Karrde: Ezek szerint szintet léptél, gratulálok.

betyár (törölt) 2011.10.23. 09:42:02

@tyto:

ezen a poénon mióta töri a fejét? sztem, lefelejtette a végéről, hogy "ez mekkora megmondás volt már megint":)). van még mit tanulni. hogy ebbéli előmenetelében jeleskedhessen, erre vessen egy pillantást, ha még eddig nem tette volna. hátha pallérozza a stílusát:

hartland.blog.hu/2011/07/11/gyereknap_2030

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 10:20:40

a poszt eléggé made in china érveléstechnikát használ

a fránya toleránsok felengedték a pulpitusra a kéretlen szónokot, csak nem tetszett nékik a mondókája és füttyentettek reája

ergo ha egy fidox rendezvényen spontán felengednének szövegelni egy ellentáborost (már ez sci-fi) és "alapból kijáró" vastaps helyett lehurrognák (nédda), szintén felháborodna a cikkíró?

a Komcsi Kommunikációs Trükkök Tárháza helyett a Kreatív Közügyi Téma Tálalás kéretik vissza

(búúúh, fütty, fúúúj, hörrr)

zachar 2011.10.23. 10:23:25

@ebfül:
"KK-TT átvette az uralmat a stop.hu felett."

Nem MERNEK mást írni, mint a Mandiner.
Fortélyos félelem igazgat.
Aztabetyár. :)

Mavo most mehet lebaszni őket is, hogy MINIMÁLIS tisztességre tanítsa a stop.hu-t.

zachar 2011.10.23. 10:32:44

@tyto:
"húha.......nem fogadta fábryt virágkoszorúval topless lányok kara.......jaj jaj. elmondta a beszédét? el. megakadályozták? nem. "

A vérliberális tömeg toleranciájáról szólt az írás?
Igen.
Elolvastad a cikket?
Nem.

zachar 2011.10.23. 10:46:18

@Herr SturmLikudnik:
"a fránya toleránsok felengedték a pulpitusra a kéretlen szónokot, csak nem tetszett nékik a mondókája és füttyentettek reája"

Ennyi történt, de a poszt sem állít többet.
Vagy szerinted igen?
Annyi kiegészítést tennék, hogy Fábry megjelenésétől kezde fújoltak.

"ergo ha egy fidox rendezvényen spontán felengednének szövegelni egy ellentáborost (már ez sci-fi) és "alapból kijáró" vastaps helyett lehurrognák (nédda), szintén felháborodna a cikkíró?"

Te is beleesel abba a csapdába, hogy egy Fidesz rendezvényen elképzelsz egy sasjózsit, és a tömeg reakcióját. Ne keverd az almát a körtével, az a reakció borítékolható, mint ahogy Fábry megjelenése egy MSZP gyűlésen is borítékolható reakciókat váltana ki. Ugyanis ezek vannak pariban, attól függetlenül, hogy egy pártrendezvény nem arról szól, hogy aki akar, az spontán jelentkezik, és mehet a színpadra.

Ez egy tüntetés volt, barátom, nem pártrendezvény, egy konkrét döntés elleni PÁRTFÜGGETLEN tiltakozás, melyen furcsán veszi ki magát, hogy LEHET "ellentáboros" felszólaló valaki.
Ha ez így van, márpedig így van, akkor a nagy büdös lófaszt volt egy pártfüggetlen, politikamentes tüntetés, aminek hazudta magát, akkor egy fidesz-barát figura itt ellenség, mielőtt még bármit mondana, legyen akár az javaslat egy békés megoldásra, ahova visszavonulhatnak a felek.

A rendezők igyekeztek külön kiemelni a felkonfban, hogy nem ők hívták Fábryt, de felengedik.
Hát kösz szépen, bazmeg.
Kár, hogy mutatták fel a "fúj" táblát instrukcióként...

tarackos 2011.10.23. 10:53:54

Fábry legalább felmeri vállalni a véleményét. Solymosin, Sólyomon meg rajta kívül más jobbos közszereplő nem jut eszembe, aki hangod adna elégedetlenségének. Ők szó nélkül nézik a gyalázatot ami -többek között- az ő asszisztálásuknak köszönhetően szakadt a nyakunkba. Gyávák. Gyáva népnek nincs hazája, akárhányszor is mondják el naponta a nemzet szót...

tarackos 2011.10.23. 10:55:19

@tarackos: Illetve eszembe jut, a jobbos közgazdászok.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 10:56:11

@zachar:

ó bocs, szóval csak azzal igazolhatják a fránya tüntetők a pártfüggetlenségüket, hogy a nyíltan fidoxos fábry-t virágesővel köszöntik?

LOL

hiába maszatolsz: felengedték, elmondhatta, ennyi. tudtommal a tolerancia azt jelenti, hogy a másiknak is megengedtetik a véleményét kifejezni, nem azt, hogy köteles vagy vele vagy személyével egyetérteni

majd ha az általad említett lüke Sasjózsi egyáltalán spontán felmehetne egy Dörner Drukker rendezvényen szónokolni, csak éppen lehurrognák, szintén felháborodnál a tomboló intolerancia miatt? ugyan már...

zachar 2011.10.23. 11:15:26

@Herr SturmLikudnik:
Annyi virággal köszöntsék, mint bármelyik másik felszólalót.
Ha pártfüggetlenek.
Ha nem, akkor rendben van a fújolás, nem is vártunk mást tőlük, ez a szokásos tevékenységük.

"a nyíltan fidoxos fábry-t"

Fúúj, fasiszta! "Könyörgöm ide akasszuk fel!"
Nyíltan? Nem rejti véka alá??? A pofátlanja! Nem mondod? Hova szarjak?
Ha egy a helyzet rendezését segítő saját javaslattal jön, akkor elhúzhat a kurva anyjába, mert "fideszes"?
Látod, barátom, erről a mentalitásról mesél a poszt.
Tolerancia csak annak jár, aki azt mondja, amit én.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 11:30:10

@zachar:

na ide figyusz:

a) ez egy tüntetés volt, nem pedig hivatalos egyeztető tárgyalás
b) a tüntetés egy fidesz(es városvezetés) általi politikai döntést sérelmezett (a szakmai vélemény ellenében lett Dörner kinevezve, nemdebár), ergo jó eséllyel volt olyan résztvevő is, aki a konkrét eseten túlmenően sem szeresse a fideszt
c) pártfüggetlenül már nem is lehet rühelleni emezt/amazt a pártot, politikust, véleményt?
no meg:

"Tolerancia csak annak jár, aki azt mondja, amit én."

sokadszorra mondom: a tolerancia még mindig nem azt jelenti, hogy hasra kéne esni a másik fél előtt, csak el kell fogadni, hogy másképp vélekedik - mivel engedték szóhoz jutni (terven és soron kívül) , ez teljesült

saját logikád szerint egy fidigyűlésen sem szabadna senkinek se megmukkanni rosszallóan, ha a böszme szónokolna hirtelenjében?

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.10.23. 11:34:59

@zachar: kezded túlpörögni a dolgokat, boborján.

Fábry szabadon végigmondhatta a provokáló beszédecskéjét - mindenfajta atrocitás nélkül. fordítva ez soha nem történhetne meg. ez mindent elmond a jobber-baler kultúra közötti különbségről. ennyi a videó tanulsága, nem több :)

egyébként Sanyikánk úgy kezdte a beszédét, hogy "ilyenek ezek a demokraták"
index.hu/video/2011/10/22/uj_szinhaz_tuntetes/
3:01-nél
meg az egész beszéde során végig a tömegen gúnyolódott ez a derék ember.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.23. 11:44:43

Fábry egyértelműen provokálni ment oda:-) Tisztában volt a hatással is, amit ki fog váltani (pontosan ismeri ő az övéit:-)), de valamiért ezt fontosnak érezte. (Vicces, ahogy egy zs*dó öregúr önkívülten utánaordít a színpadról leszambázó zs*dó ripacs Fábrynak: Rohadt náci!:-)) Amit felvezet (előad) semmi mást nem szolgál, mint hogy egyértelművé tegye (leleplezze), hogy a nagyérdeműt (az egybegyűlteket) a vakgyűlölet mozgatja. Szerintem igen jól szórakozott. Ha hagyták volna, akkor, szerintem, még azt is elsütötte volna volna, hogy zsidóság és gojság öröme az ojság!:-D

Itt van, ni:

index.hu/video/2011/10/22/uj_szinhaz_tuntetes/

ü
bbjnick

donna_darko 2011.10.23. 12:09:12

Mér' ne fütyülhették volna ki? Az egyetértés nem egyenlő az elfogadással. Bár szélsőjobber oldalon szeretik a libsiket azonosítani a kettővel, azaz az igazi elfogadás számukra az egyetértés lenne, de ez nem így van. Attól még lehet valaki toleráns, hogy nem tetszik neki egy vélemény, nem kötelező keblére ölelnie, többek közt ez is a véleményszabadság lényege, nem kell a jobboldalnak hisztijében bepisilnie attól, hogy a toleranciát őt helytelenül azonosítják az egyetértés szóval. Nem attól lesz valaki toleráns, hogy bólogat. Jééé?! :D

zachar 2011.10.23. 12:14:26

@donna_darko:
"Az egyetértés nem egyenlő az elfogadással."

1. Ahogy fellépett a színpadra megindult a füttyögés, meg nácizás. Az index videóján szépen hallható. Semmi egyetértésről vagy egyet nem értésről nem volt még szó.

2. Egy kompromisszumot javasolt, amiben Márta marad az igazgató. Elküldték a halál faszára.

"Nem attól lesz valaki toleráns, hogy bólogat. Jééé?! :D"

Attól, hogy pl. megvárja, amíg a másik kinyögi a mondandóját, és nem nácizik izomból. Pláne egy nem nácit.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 12:15:13

@tyto: akkor ugyanis a magyar köztársaság elnökének beszédét szakították félbe a kis haverjaik."

mi az istenért kell ezt emlegetni az idegenszívűeknek?
mármint arról van szó, mikor az 56-os forradalmárok kifütyülték az áruló gönc papát?
amikor nem engedték a veterán szabadságarcosokat szóhoz jutni?

túl kevés büntetés ez a fütty gönc papának.

később meg a komcsi bánó lecsőcselékezte az 56-os forradalmárokat?

zachar 2011.10.23. 12:21:41

@.Pierre Bezuhov.:
"Fábry szabadon végigmondhatta a provokáló beszédecskéjét - mindenfajta atrocitás nélkül. fordítva ez soha nem történhetne meg."

Milyen fordítva?
Ez egy pártfüggetlen tüntetés volt, egy adott döntés elleni tiltakozás, Dörner György kinevezése ellen.

"egyébként Sanyikánk úgy kezdte a beszédét, hogy "ilyenek ezek a demokraták" "

Úgy kezdte, mert mikor fellépett a színpadra, még azelőtt felharsantak az első fújok, fütyülések, "eltévedtél" és hasonlók, mielőtt az első szó elhagyta volna a száját.
Tényleg ilyenek AZOK a demokraták, ezren.
Ha-ha-ha.
Aztán nehogy megdöntsék a renccert... :)

donna_darko 2011.10.23. 12:43:30

@zachar: A személyével nem értettek egyet. Fábry korábbi megnyilatkozásai ismerve nem is csoda, ő egy szalonlibsiző. Nem küldték el a halál faszára, csak kifütyülték, nem tetszett, nem értettek egyet (ejj de érzékenyen értelmezik jobboldalon a tolerancia szót). Elhiszem, hogy könnyebb lenne úgy az élet, ha a tolerancia azt jelentené, hogy mindennel egyetértünk. Nincs olyan kompromisszum, ami megengedné Dörnert meg Csurkát. Nem lehet valaki kicsit a hatalomhoz törleszkedő, kicsit félnáci, picit fasiszta. Amit Fábry mondott, az megalkuvás, nem pedig kompromisszum volt. Akik itt összegyűltek, radikális változást akartak, nem olyan megoldást, ami azért kedvez picit a Jobbiknak legalább légyszi csak egy picit.

donna_darko 2011.10.23. 12:49:50

Fábry azzal kezdte már eleve, hogy mint tudjátok nem politikai megfontolásból jöttem ide. Összekacsintás. Azaz már az elején lerakta az értelmezést, aki fideszes, az ide amúgy nem jönne (pedig miért ne, egy fideszes nem érthet egyet egy jobbikos kinevezésével?még csak egy fideszesnek kellett volna ezzel igazán egyet nem értenie, hol marad a normális és józan jobbközép, aki elítéli a Jobbikot?tehát a fideszeseknek jó így ez a kinevezés?hallgatólagosan úgy tűnik igen). Ezek szerint F. valójában jobbikos és mint ilyennek, nem itt lenne a helye. Ezek után nem náci?Vagy a Fidesz és a Jobbik ugyanaz. Ezek a ki nem mondott közmegegyezések tették rosszízűvé Fábry megjelenését és ezért volt a fütty.

zachar 2011.10.23. 13:04:01

@donna_darko:
Jó.
Ezek az értékítéletek az egyik oldal értékítéletei.
Én és sokan másképp látjuk a szerepeket és bűnöket.
Mindegy.

Akkor ezen a tüntetésen is túlestünk, igazán nem fájt, szórakoztató volt.
Jöhet Dörner színigazgatónak, és meglátjuk, mit hoz ki ebből a színházból, és jöhetnek a nézők, sőt, jöhetnek a permanens tüntetők!
Minden egyes előadás előtt, alatt és után lehet tüntetni, majd hazamenni.

"ejj de érzékenyen értelmezik jobboldalon a tolerancia szót"

Jobboldalon legalább értelmezik, de azok ott ezren (akik persze nem baloldaliak, óh nem), egyszerűen eszközként használják a kirekesztésre.

zachar 2011.10.23. 13:05:06

@donna_darko:
"Ezek a ki nem mondott közmegegyezések tették rosszízűvé Fábry megjelenését és ezért volt a fütty. "

Szerintem meg nem, hanem a zsigeri gyűlölet Fábry ellen.
1:1

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.10.23. 13:07:50

A gond ezzel az egész tüntetéssel a diskurzus irányának kijelölése. A tematizálás. Mindig is ez volt a gond. Mintha ez az egész problematika ekkora súlyt kellene kapjon a társadalomban. Az elmúlt időszakban is számos példa volt erre (lásd Hollán Ernő utcai tüntetés): történik valami apróság, a rasszistázók azonnal összerántanak egy tüntit, a balosok rátapadnak, és a jobbosok máris kényszerhelyzetben vannak, két rossz közül választhatnak - vagy együtt mutatkoznak a balosokkal, és akkor ugyebár "csatlakoztak hozzájuk a harcban", vagy távol maradnak, és akkor "cinkos, aki néma".

A másik pedig. Nagyon érdekes, hogy a liberalizmusban, amikor a kedvenc kisebbségekről van szó, akkor követelik, hogy a kisebbségi létnek semmi hatása ne legyen a szakmai létre. Lásd: lehess meleg, vállalhasd ezt nyíltan, sőt, propagálhasd is, és a munkatársaid el kell fogadjanak olyannak, amilyen vagy. Én azt gondolom, hogy ugyanez a tolerancia egy antiszemitának is kijár. Mindenkinek joga van utálni bármilyen népcsoportot, ez a magánügye. Joga van ennek a nézetének a véleményszabadság határain belül hangot adni. Ahhoz persze nincs joga, hogy fizikailag bántalmazzon másokat, vagy erre felbujtson embereket (lásd a Magyar Szigeten történteket). Na most, ha egy ilyen ember megkapja egy színház igazgatói posztját, szerintem mindaddig megilleti a tolerancia, amíg nem tűz műsorra olyan darabokat, amelyek erőszakra bujtanak fel kisebbségek ellen stb.

a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka 2011.10.23. 13:15:10

Hozzátenném még, hogy én személyesen nem csípem Dörner stílusát, a HírTV-ben néztem párszor a Civil Kaszinót, és kifejezetten irritált az ostoba fanatizmusa. De ettől még ez egy ugyanolyan vélemény, mint az, hogy jó dolog rózsaszín tangában olajozott testtel táncolni.

zachar 2011.10.23. 13:15:43

@donna_darko:
"Fábry azzal kezdte már eleve, hogy mint tudjátok nem politikai megfontolásból jöttem ide. Összekacsintás. Azaz már az elején lerakta az értelmezést, aki fideszes, az ide amúgy nem jönne "

Ha ez neked ezt jelenti, akkor gond van a logikáddal.
Fábry fideszes beállítottságú. Amikor ott felszólalt, nem szűnt meg annak lenni. Abból, hogy nem politikai megfontolásból ment, kihozol egy hibás következtetést.
Nem politikai megfontolásból ment, és amit javasolt, azt egy fideszes pártkatona sohasem javasolná, nem helyezkedne szembe Tarlós döntésével.
Fábry megtette, elismerte, hogy Dörner erősen határeset színigazgatónak. De kiváló színész, ha neked nem is tetszik a politikai szerepvállalása.

Nálad, ha egy "fideszes" döntéssel nem ért egyet valaki, akkor kizárt, hogy fideszes legyen az illető... baloldalinak nem baloldali, TEHÁT csak Jobbikos, AZAZ náci lehet.
Ja, így nehéz a párbeszéd, tényleg.

zachar 2011.10.23. 13:20:19

@a sötétség seregeinek vezénylő tábornoka:
Most a minden irányból való kóstolgatás megy, mert gyengék, mint a harmat, lejátszották magukat a színpadról.

1000 ember megy el egy ilyen tiltakozásra????
Ez nevetséges.
(mindenki fél, ja, bizonyára, mint ahogy Dorottya danolja)

Vidéki 2011.10.23. 13:23:37

Kertész Ákos és Bartus László tanai (mutatis mutandis) lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival, aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok) „értekezett”.

Állításuk szerint : "a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot tabáló disznók.

Nehezen érthető meg józan ésszel, hogy "a hazai antifasiszta, progresszív és toleráns értelmiség" teljesen helyénvalónak tartja azt, hogy ilyen magyarellenes szöveget okádjanak mindenkire, aki magyarnak gondolja magát.

Ettől arcizmuk sem rándul, Dörner Györgyről viszont egyből feltételezik, hogy antiszemita lenne.

Nem bizonyítható, hogy Dörner György valaha használt volna ilyen durva sértéseket a zsidókkal kapcsolatban, amilyeneket Kertész Ákos megengedett a magyarokkal szemben. amelyek a balliberális értelmiség támogatását, vagy hallgatólagos egyetértését évezik.

Vidéki 2011.10.23. 13:26:37

Kertész Ákos és Bartus László tanai (mutatis mutandis) lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival, aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok) „értekezett”.

Állításuk szerint : "a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot tabáló disznó.

Nehezen érthető meg józan ésszel hogy a hazai antifasiszta, progresszív és toleráns értelmiség teljesen helyénvalónak tartja azt, hogy ilyen magyarellenes szöveget okádjanak mindenkire, aki magyarnak gondolja magát.

Ettől arcizma sem rándul Dörner Györgyről viszont egyből feltételezi, hogy antiszemita lenne.

Nem bizonyítható, hogy Dörner György valaha használt volna ilyen durva sértéseket a zsidókkal kapcsolatban, amilyeneket Kertész Ákos megengedett a magyarokkal szemben. amelyek a balliberális értelmiség támogatását, vagy hallgatólagos egyetértését évezik.

zachar 2011.10.23. 13:27:03

@donna_darko:
A legviccesebb, amikor Fábry arról beszélt, hogy ugyanabba a CBA-ba járnak vásárolni Dörnerrel, és kifújolta, kifütyülte a tömeg.

Ha azt mondja, savanyú cukor, vagy azt,hogy ¡No Pasarán!, akkor is kifütyülték volna, mindegy mit mondott.

Na ez a tolerancia csúcsa. :)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 13:53:45

@zachar:

úgy bizony, pofátlan módon ezek a zugtoleránsok a jogos/jogtalan, reflex/nem reflex fügyülés előtt hagyják, hogy mondjon a Jóska, amit akar

ahogy mondod, a tolerancia csúcsa, remélem a következő pártfüggetlen fritztamásos flashmobon is ugyanúgy felszólalhat mindenki (dzsobbikttól a böszmeistákig) a kifütyülés előtt

Bell & Sebastian 2011.10.23. 13:54:48

@Vidéki: Most lebuktál arab teve, mert megkettőződtél. :)

Bell & Sebastian 2011.10.23. 14:02:14

@Herr SturmLikudnik: Milyen royalista maga, hogy a kiszorítósdihoz egy szava sincs, csak fitymálkozni jár ide? Hát magyar az ilyen? Nem akar jobbulni, mi? :))

donna_darko 2011.10.23. 14:06:04

@zachar: Attól, hogy valakinek más a véleménye, mint neked, te személyesen nem rekesztődsz ki. Azaz csak annyiban, amennyiben ennek folytán egy másik táborba tartozónak érzed magad.

donna_darko 2011.10.23. 14:12:36

@zachar: Azzal, hogy volna, nem lehet érvelni, ugye. Te elképzeled, hogy szerinted így lett volna és akkor az tény vagy mi? Na mindegy. Ha figyelted a videót, amikor azt mondta "maradjon Márta István az igazgató", valaki bekiabálja, hogy úgy legyen, egyetért és csak amikor elmondja, hogy de azért maradjon Dörner meg Csurka, na akkor mondják rá azt, hogy fasiszta. Ez is egy vélemény, persze kikérhető és megkérdőjelezhető. Továbbra is: a kifütyülés vélemény-nyilvánítás és nem sok köze van annak, amit te tolerancia szó alatt értesz. Tudom tök jólesne azt hinni továbbra is, hogy intoleráns, aki nem bólogat és nem ért egyet, de nem így van. Egyetértés, elfogadás, két külön szó és nem szinonímái egymásnak.

Bell & Sebastian 2011.10.23. 14:15:50

A kirekesztés az nagyjából az, amikor a majmok önként magukra zárják a ketrecet, eldobják a kulcsot és sivalkodva követelik, hogy engedjék ki őket, mert ki vannak rekesztve.

Először is be-, másodszor meg, minek mentek oda?

Nem egyszerű ezt megérteni egy majomnak, aki fordított világot álmodott magának.

donna_darko 2011.10.23. 14:22:11

@zachar: Kiváló színész. Ez ugye erősen szubjektív, szerintem meg ripacs, na és? ezek nem tények, úgyhogy nem képezhetik vita alapját. Hibás következtetés nincs, csak olyasmi, ami mást jelent neked és nekem meg a harmadiknak. Senki nem letéteményese az egy igaz értelmezésnek. Szerintem Fábry, aki hosszú évekig egy széles középosztálynak adta meg a szalonzsidózó/buzizó/libsiző otthoni fotelbafingós hangulatot, most is elismerte, hogy kalandvágyból jött a tüntetésre az ő ideológiailag langyos és biztonságos kis lábvizéből és őt ezért most meg kéne dicsérni, hiszen hátra is dőlhetett volna, hiszen a Fidesz alatt ő biztonságban van. Olyan, mintha egy küldött lett volna, de tényleg. Picit fasisztoid, picit törleszkedő, az ő pici kis változtatásával, amitől természetesen ugyanúgy beszivárgott volna a színház falai közé a fasizmus. Aztán be is sértődött rendesen, mint egy hisztis ovis, hogy nem sikerült a tüntetőket hülyének néznie.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:22:38

@Bell & Sebastian:

TaTa úr (greetingz) a lelkes royalista, magam részéről a labanczoktól uralkodók helyett elsősorban a józan ész mentén szervezett élhető (jog)államot importálnám. Tudja, ami a rend&gazdaság felfuttatásában utazik, agitprop helyett aktívbarát, jóhaverok helyett jókormányzás stb...

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:27:36

@Bell & Sebastian:

kieg - a ketrecben etetik a majmot, a szavanna nyomasztó szabadságában magának kéne fára másznia a banánért

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 14:31:14

@Herr SturmLikudnik: nem tom mit nem lehet azon érteni, hogy a fidesztábor nem hirdeti magáról úton-útfélén hogy toleráns.
ezáltal nem is egyenrangú a fújólása.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 14:34:29

@Herr SturmLikudnik: tudtommal a tolerancia azt jelenti, hogy a másiknak is megengedtetik a véleményét kifejezni, nem azt, hogy köteles vagy vele vagy személyével egyetérteni"

ők engedték kifejezni a véleményét? pont hogy már engem idegesített, hogy semmit nem hallok a beszédéből

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:40:14

@tesz-vesz:

azt se ártana felfogni, hogy jelen esetben nem sikerült beégetni a toleranciabajnokokat, mert a jóskával szemben igenis toleránsan viselkedtek: nem értettek egyet fábryval, de megadták neki a lehetőséget, hogy soron és terven kívül is elmondja egyenest színpadról a magáét

ha lerácigálták volna a pulpitusról, lekapcsolták volna a mikrofont, megdobálták volna - az lett volna az intoleráns

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:41:54

@tesz-vesz:

"ők engedték kifejezni a véleményét?"

igen

"pont hogy már engem idegesített, hogy semmit nem hallok a beszédéből"

nem ugyanzt a videot nézzük, vagy fordulj orvoshoz

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 14:53:26

@Herr SturmLikudnik: előre tudták hogy nem fognak egyetérteni a fábryval a rendezők?
de azért rendesek hogy megadták neki a lehetőséget?

nem tudta elmondani a beszédét, mert a csőcselék fütyült.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 14:58:06

@tesz-vesz:

még mindig nem ugyanazt a video-t nézzük a jelek szerint

ráadásul ha egy (bármilyen oknál fogva) dörner ellenes tüntetésen (nem pedig kerekasztaltárgyaláson) fábry előáll egy olyan "kompromisszummal", hogy hogy lehetne mégis bevenni a dörnert, akkor elég hülyének kell lenni, ha tapsot vársz

zachar 2011.10.23. 15:07:39

@Herr SturmLikudnik:
"ha lerácigálták volna a pulpitusról, lekapcsolták volna a mikrofont, megdobálták volna - az lett volna az intoleráns "

:))
Neeem, neeem, szerintem csak az lett volna intoleráns, ha agyonverik ott a színpadon, de legalábbis 8 napon túl gyógyuló sérüléseket okoznak neki.
Kulka és Hegedűs lefogja, míg Hernádi és Mécs megtapossa?
Ilyesmi nem történt, tehát messzemenően toleráns volt a banda viselkedése.

Attan 2011.10.23. 15:09:17

Azért kíváncsi volnék, hány tüntető bibsi jár színházba…

zachar 2011.10.23. 15:11:52

@Herr SturmLikudnik:
"ráadásul ha egy (bármilyen oknál fogva) dörner ellenes tüntetésen (nem pedig kerekasztaltárgyaláson) fábry előáll egy olyan "kompromisszummal", hogy hogy lehetne mégis bevenni a dörnert, akkor elég hülyének kell lenni, ha tapsot vársz "

Hát ez a félig tele, vagy félig üres sörökrigli esete.
Vagy kompromisszumnak is hívhatnád, mert a javaslatnak 2 lényege van, Dörnert "mégis" bevenni (színésznek!!), és Dörnert mégsem nevezni ki színigazgatónak.
A tüntetők követelése teljesül!
De ha no pasarán, akkor no pasarán, azaz egy tapodtat sem a követelésből.
Remélem Dörner ezek után színigazgató lesz, és a munkája alapján ítélhetünk.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 15:20:50

@zachar:

segítek:

a) dörner ellenes tüntetés = nem kérnek belőle
b) dörner ellenes tüntetés = nem egyezkedni mentek

a biztonság kedvéért többször megnéztem a video-t, hátha egy parlamenti bizottsági ülést, vagy szakmai egyeztetést, esetleg kulturális vitafórumot látok - de nem, ez egy egy dörner/csurka kinevezése ellenes tüntetés volt, tehát fölöttébb meglepő módon előre hozott véleménnyel jelentek meg a szolid emberkék és a véresszájú rettegők egyaránt

és felengedték soron és terven kívül a gyaníthatóan nem dörner ellenes fábry-t, aki aztán tényleg egy dörnert másképp bejuttató javaslatot tett, amit döbbenetesen váratlan módon szintén nem övezett osztatlan siker a dörner ellenes tüntetők soraiban

furcsa egy dolog, ugye?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 15:55:30

@bbjnick: fábry zsidó lenne mégis?
azt hiszem ezt már átbeszéltük máshol másokkal, hogy fábry nem zsidó

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 15:57:26

@Herr SturmLikudnik: ha lenne neked és a csőcseléknek, félhülyéknek realitásérzékük, tudnák, hogy ez nem csupán kompromisszum, hanem igencsak nagy engedmény a baloldalnak. hisz Dörner, nagyon helyesen maradni fog

kár hogy a kutyaember réthelyinek nincs ennyi gerince mint a komcsibarát tarlósnak

zachar 2011.10.23. 16:05:11

@Herr SturmLikudnik:
"segítek:
a) dörner ellenes tüntetés = nem kérnek belőle
b) dörner ellenes tüntetés = nem egyezkedni mentek"

Ki kell javítsalak, mert megint pontatlan vagy - mint már annyiszor.
Ez nem egy Dörner ellenes tüntetés (Ez mi ez? Le Dörnerrel?? :).
Ez egy Dörner színigazgatói kinevezése elleni tüntetés volt.
Ezt tiszteletben tartva próbált Fábry közös nevezőt találni. Erre írtam, hogy hiú ábránd megoldást keresni EZZEL a bandával. Ezt nyilván Fábry is sejtette, de mégis megpróbálta.
Tükröt tartott a habzó szájjal, magából kikelve ordító Hegedűs D. és a többiek elé.
Ezt értitek tolerancia alatt, barátaim.

"furcsa egy dolog, ugye?"

Ez tényleg furcsa, hiszen Fábry javaslata és a tüntetők követelése (hogy ne legyen Dörner színigazgató az Új Színházban), egybevágott.
Ja, a javaslat elhangzása után kiegészítjük, hogy Dörnernek semmi köze se lehet az Új Színházhoz?
Hát ne szégyelljük magunkat, ha igazi demokraták vagyunk, és követeljük Dörner deportálását Budapestről, sőt Magyarországról, sőt, a bolygóról!
:))
Az antifaxom nem kéne, polgártársak?

IGAZ MAGYAR 2011.10.23. 16:16:45

Fábry egy szarfaszú köpedelem! Egy takonygerincű seggfej! Leírta magát végleg! (vele a Kolosi féle RTL is)
Dörner takarodjon! Keresztény és magyar ilyen olcsójános, hazug embert nem fogadhat el egyetlen magyar intézmény élén sem!!! Persze sokan vannak most helyzetbe közülük Nemcsák Károly, Balázs Péter, Ókovács , majd csak kap valami zsíros állami állást Eperjes is! No ezek akiknek csak a lé számít!!!

Rettegő Goethe · http://www.meglepetes.com 2011.10.23. 16:20:18

Megnéztem kétszer a videót.

Kurvára nem értem, hogy min köllene csudálkozni vagy fintorogni.

Ennyi érzelemnyilvánítás egy tüntetésbe nem hogy bőven belefér, de kívánatos is.

A tüntetések egyik alapvető eleme az, hogy az emberek érzelmileg megnyilvánulnak a szónokokkal, szónoklatokkal kapcsolatosan.

Fábry elmondta amit akart, az ott lévők meg reagáltak.
goo.gl/iXXAu

Győzike a cigánykultúra élharcosa dikkmá 2011.10.23. 16:23:45

hogy Fábry a náci oda merte tolni a pofáját, az már önmagában sértés, de hogy ez a szennyblog ezt így kommentálja...

ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna, fidesznyikes cikkíró, bárki légy is!

Vidéki 2011.10.23. 16:25:07

@donna_darko:

Napjaink balliberális propagandistái csaknem 70 évvel a fasizmus leverése után, mindenütt fasisztákat, újnyilasokat, nácikat stb. látnak és láttatnak.

Látomásaikat külföldi tulajdonlású médiák felerősítve harsogják el kelettől-nyugatig.

Például a Népszava napilap többségi tulajdonosa a svájci Luganoban bejegyzett TGD Intermedia SA.

Cigányzenekarok régi elve volt: „Aki fizet, az rendeli a nótát”.

A magyar gyűlölet fel-felbukkan a Népszava írásaiban.

Magyargyűlöletben egy húron pendülnek Kertész Lászlóval és az Amerikai Népszava „főszerkesztőjével”.

A lap ilyen szellemisége alapvetően napilap többségi tulajdonosától a svájci Luganoban bejegyzett TGD Intermedia SA-tól függ, amelynek személyi összetétele homályban marad.

bz249 2011.10.23. 16:26:09

@Vidéki: "Például a Népszava napilap többségi tulajdonosa a svájci Luganoban bejegyzett TGD Intermedia SA."

Naugye, hogy mindenhol ott vannak a nacik, mar a Nepszava is a rohamosztagok befolyasa ala kerult. :D

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 16:34:40

@zachar:

oh persze, a dörner kinevezése elleni tüntetésnek nyilvánvalóan semmi köze sem lehet dörner személyéhez

és oh yes, a tüntetés az még mindig csakis az érdekegyeztető teadélután szinonimája lehet, ahol kötelező a kifogásolt személyre nézve kedvező megállapodásra jutni, mert csakis az ám a tolerancia

egyre mókásabb, ahogy értelmezed a szitut :)

GGG77 2011.10.23. 16:39:34

Mit várt Fábry? 15 évnyi zsidózás, cigányozás után ujjongva fogják tapsolni?

Dörner és Csurka pedig két agyatlan, szerencsétlen bábu.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 16:41:38

@tesz-vesz:

még jól emléxem, hogy milyen véresszájúan követelted a vélt/valós libsibibsik elhallgattatását, de amikor téged moderált ki a mandi, akkora hisztit csaptál a szólásszabadságod megsértése miatt, mint egy szűzkurva a törött műkörme miatt

mint látom, azóta is töretlenül nemesíted jellemedet :)

GGG77 2011.10.23. 16:42:56

Amúgy kíváncsi lennék, hogy a Fidesz tojásdobáló (lásd 2002 Vörösmarty tér)hardcore nyugdíjasai hogyan reagálnának mondjuk Konrádra egy Fidesz gyűlésen.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.10.23. 16:46:38

@tesz-vesz:

"fábry zsidó lenne mégis?" --- kérdezed.

Számít ez?:-) Ha számít, akkor az. Mit gondolsz, miért gyűlölték ennyire azon a tüntetésen? Nem te linkelted a blogodra a Fideszes zsidó c. filmet? Ha linkelted, gondolom meg is nézted:-) Abban mit láttál?

ü
bbjnick

Vidéki 2011.10.23. 17:05:47

@bz249:

Írod: „Naugye, hogy mindenhol ott vannak a nacik, mar a Nepszava is a rohamosztagok befolyasa ala kerult. :D”

Eltaláltad szarva közt a tőgyit!

(Népszava) tanai (mutatis mutandis) lényegében megegyeznek Alfred Rosenbergnek, Hitler fő ideológusának tanításaival, aki a magasabb rendű (északi) fajról és az alacsonyabb rendűekről (zsidók, szlávok) „értekezett”.

Kertész Ákos és Bartus László állításai szerint : "a magyar genetikusan alattvaló.” „röfögő, moslékot zabáló disznó."

zachar 2011.10.23. 17:12:16

@Herr SturmLikudnik:
"oh persze, a dörner kinevezése elleni tüntetésnek nyilvánvalóan semmi köze sem lehet dörner személyéhez"

Én nyilván nem ezt írtam, te meg nyilván ferdítesz, megint.
A tüntetésnek CÉLJA volt.
A célja az volt, hogy Dörner színigazgatói kinevezését visszavonják.
Egy CSAK "Dörner elleni tüntetésnek" milyen célja lehet?
Vágod ezt a kis nüansznyi különbséget?
Maszatolsz, szöszölsz, szöszmötölsz a szavakkal.

"és oh yes, a tüntetés az még mindig csakis az érdekegyeztető teadélután szinonimája lehet, ahol kötelező a kifogásolt személyre nézve kedvező megállapodásra jutni, mert csakis az ám a tolerancia"

A tolerancia az, hogy ordítozás és nácizás nélkül meghallgatod a másikat, és átgondolod amit mond.
Fábry nem náci, és nem ordított, mégis kifütyülték, és mégis elküldték az anyjába. Ennyi agya van annak a bandának. Nem írom le, hogy tisztelet a kivételnek, mert mindenki tudta, aki ott volt, milyen társasághoz csatlakozik.
Itt nem arról van szó, hogy joguk van-e rá, hát persze, fütyüljék ki.
Csak akkor nevezzük nevén a tüntetést (sőt, ők nevezzék magukat a nevükön), és ne papoljanak toleranciáról.

"egyre mókásabb, ahogy értelmezed a szitut :) "

Köszönöm.
Nem kell nagyon igyekezzek, mert tényleg mókás az egész szitu, az ezernyi toleráns fideszgyűlölővel, nácizóval, antifával, úgy, ahogy van.
Kacagtató volt megtapasztalni, mennyien is állnak a profi műsorral felvezetett, profin kivitelezett, neves színészek által előadott ügyük mögött, hány embert bosszant/háborít fel annyira Dörner kinevezése, hogy elmenjen a tiltakozásra.
1000 ember.
Nevetséges.
Csurka Pista, szegénykém, lehetett a legrosszabb passzban is, de 3000-5000 embert mindig meg tudott mozgatni.

Biztos vannak milliók ebben az országban ("a csendes többség"), akiket megrendített Dörner kinevezése, de nem mernek még Facebook-csoporthoz sem csatlakozni, annyira rettegnek. :))

zachar 2011.10.23. 17:14:06

@bbjnick:
"Mit gondolsz, miért gyűlölték ennyire azon a tüntetésen?"

Mert következetesen szemben állt és áll a komcsikkal.
Jobboldali.
Azért gyűlölték.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 17:26:40

@zachar:

hát bizony, a civilizált tolerancia az csakis minimum hallgatólagos egyetértés lehet a NER szellemében, alázattal a kurzus és képviselőivel szemben, erre akarsz kilyukadni, nem?

(Ui: itt egy szép video "szegény" csurkapista bácsi embermozgató napjaiból: www.youtube.com/watch?v=Il9_OORLTsA )

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 18:47:55

@Herr SturmLikudnik:

"még jól emléxem, hogy milyen véresszájúan követelted a vélt/valós libsibibsik elhallgattatását"

ilyenre én nem igazán emlékszem, de magamnál sosem moderáltam kommentet tartalom miatt, úgyhogy ennyit a hülyeségeidről, így érdekes módon dől a koncepciód te retardált

1* moderáltam csak, de az egy ízléstelen káromkodás volt, tényleg a primitív fajtából

"de amikor téged moderált ki a mandi, akkora hisztit csaptál a szólásszabadságod megsértése miatt"

amiatt, meg a lázárvédés és az hogy a mandiner orbán honlapját gondozza, bizony az tényleg kicsapta a biztosítékot,

és ahogy leírtam ott is, én sose moderáltam kommentet, így elvárom, hogy mások se moderáljanak engem. a szólásszabadság nevében, igen, hitelességemen nem is eseik folt, hiába rágalmazol félhülyén félinformációkkal, olyan vagy mint szegény ergé, aki azt mondja kifúrtak és összevesztem a többi szerkesztővel, ilyenre se emlékszem.

de mára van szűrés gomb. csak nálam nem működik normálisan, mavot mindig látom.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 18:49:13

@bbjnick: hát nem fábryt,

és számít, hogy az-e, ha nem számítana nem mondanád

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 19:03:18

@tesz-vesz:

popppppcoooorn, már csak zacskóba kéne rakni!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 19:36:56

@Herr SturmLikudnik: innentől kezdve válik már végképp értelmetlenné a színvonalas társalgás

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 20:02:50

@tesz-vesz:

oh persze, a vitapartnert félhülye retardáltnak nevezni bezzeg a minőségi disputa netovábbja

még egy zacskó popcorn? imperialista kólával, vagy hazai málnaszőrrel is le lehet öblíteni

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.10.23. 20:15:05

@Herr SturmLikudnik: mit csináljak ha ez a véleményem?:)

általában azért van ott más is a efféle véleményem mellett

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 20:26:18

@tesz-vesz:

amikor a világra jöttél, nem az anyád sírt fel először?

:))))))))))))))))))))))))

Apeiron (törölt) 2011.10.23. 21:01:42

Márta István 1998-ban megkapta a Köztársasági Elnöki Aranyérmet. 2000-ben a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével, 2002-ben Magyar Köztársaság Érdemrend Tisztikeresztjével ismerik el munkásságát. 1998-tól igazgatja ay Új Színházat.

Tehát adva van egy jobboldali kötődésű, remek szakember, akit holmi belső konfliktusok miatt de facto leváltanak. Helyére fog kerülni egy kontár és egy neofasiszta őrült.

Ti meg ehhez tapsoltok.

Hülyék!

[c] 2011.10.23. 21:43:38

@Asztalos Gábor 2: "Persze jogod van ehhez, de akkor ne nevezd magad toleránsnak."

Ez butaság. Van az az elcsépelt, ámde igaz mondat, hogy a szabadságod addig tart, amíg más szabadságát nem korlátozod vele; ebből következően a tolerancia nem azt jelenti, hogy bármi eltűrhető-eltűrendő-elfogadandó, csak az, amivel nem ártasz másoknak.
Azt is bírom, amikor a véleményét megfogalmazó liberális érveit azzal verik vissza, hogy "dehát te liberális vagy, neked el kell fogadnod, bármit is gondolok" - na ja, de egyetérteni nem kötelező vele.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.10.23. 21:45:12

@Apeiron:

a jelek szerint forradalmi vezető(ség) azt hiszi, hogy pista bácsi futtatásával meg tudja osztani a dzsobbikot, csak annyira már nem képesek előre gondolkodni, hogy az öregre már rég nem izgul a raditábor, de még mindig jó ürügy egy kis nácifrászos lejárató marketingre

a nemzet csatára belebotlik saját lábába a fene nagy cselezősdi közepette

böcsülettel kéne kormányozni, oszt jónapot

Valandil 2011.10.24. 08:00:11

@mavo: Ez egy régi SZDSZ-es legenda. Kicsit megzavart téged is a muszter-maszter, mi? A "Patkány" becenevű besúgót a volt rabtársak fütyülték ki, amit kedvenc (most már) ATV-sünk kopaszok vágóképével cserélt ki.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.24. 09:47:23

Ahogy szépen megjegyezte "helybejött a lóf@szért"... :)

De azért sok mindenben igaza van. Viszont nem hiszem, hogy a színházban sokan nem szívesen dolgoznának együtt Dörnerrel. A Karinthy Színpadon tényleg bemutatták az eredeti helyszín című drámáját ( karinthy.szinhaz.org/eloadas/eredeti-helyszin.php ). Sajnos ismét egyre inkább van aktualitása. ( qltura.blog.hu/2009/03/25/szinhaz_csurka_istvan_eredeti_helyszin )

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.24. 09:52:30

@zachar: "Mert következetesen szemben állt és áll a komcsikkal.
Jobboldali.
Azért gyűlölték."

Szerintem nem azért, mert szemben állt, hanem nem abszolút elfogultan Orbánista. Nem nevezném jobboldalinak, mert Ovi inkább baloldali. Most. Azt nem tudom, hogy gyűlölték-e, de nem igazán akarták meghallgatni. Van neki elég publicitása. Mondja el főműsoridőben. Ne vegye el a helyet olyanoktól, akinek meg nincs.

evil overlord (törölt) 2011.10.24. 10:49:14

@Herr SturmLikudnik: Nekem ez a változat jobban tetszik: "Machetével a számban jöttem a világra. Az orvos sírt fel, nem én."

Egyébként nem hiszem, hogy a jobbikosok nagyon csípnék Csurkát 2006 óta.

Kabbe (törölt) 2011.10.26. 09:24:47

Dörner jó színész.
Mengele meg jó orvos volt, nemde?

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.10.26. 12:18:48

@Kabbe: Persze, Hitlernek is viszonylag jók a képei. De hogy jön ez ide? Nehogy már Dörnert Mengeléhez hasonlítsad! Pár fényév távolság azért van!

Csurka meg akkor is jó drámákat írt, ha azóta belehülyült saját magába...
süti beállítások módosítása