Szálloda a játszótéren?
2011. szeptember 19. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Szálloda a játszótéren?

  Belvárosi zsurnálfiúk és -lányok vagyunk, szerkesztőségünk az V. kerületben található, így évek óta napi szinten, testközelből láthatjuk a pesti belváros alakulását, fejlődését. Könnyű szívvel dicsérhetjük a kerületi városvezetést, amely néhány év alatt, gyors tempóban fejlesztette fel a belváros nagy részét, elég csak az Egyetem tér, a Petőfi utca, az Erzsébet tér, a Bazilika környéke és a Szabadság tér átváltozására gondolni. Úgy tűnik, az V. kerület az élhető város pártján áll — csakúgy mint mi —, és pontosan tudják, mi a recept: forgalomcsillapítás, útbútorok cseréje, parkosítás és fák ültetése. Sajnálatos, hogy most saját gyakorlatukkal szemben segítenek elő egy klasszikus városlakó-bosszantó beruházást. Szálloda lesz a játszótéren?

  Régi vita az V. kerületben, hogy mi legyen a Bástya utcai, üresen álló foghíjtelekkel – tíz éve sport- és szabadidőközpontot terveztek ide, amiből aztán semmi nem lett. Most úgy néz ki, az önkormányzat beépíttetné a Bástya utca jó ideje parkként és játszótérként funkcionáló telkét. A telek fontosságát az is emeli, hogy itt teljes pompájában látható az egykori pesti városfal, ami már csak néhány kiskörúti bérház udvarán mutatja meg magát a beavatottak számára. Ahogy a területért aggódó blogger fogalmazott: ez Pest egyik legizgalmasabb és legeredetibb szeglete.

  Az Átlátszó.hu most megszerezte a park eladásáról kötött adásvételi szerződést. Bár építési engedély nincs, az Átlátszó úgy tudja, ötcsillagos szálloda lesz a Bástya utca park helyén. Legyen persze még egy szálloda az V. kerületben: ha egy befektető úgy érzi, megéri egy újat nyitni ebben a válságtól terhes időben, ám tegye. De talán máshol is találnának egy szállodaépítésre vagy -kialakításra alkalmas telket vagy üresen álló bérházat.

  A szállodaépület elfoglalná ezt az évekkel ezelőtt felszabadult, a környékbeliek és a rejtett Budapest rajongói által igazán kedvelt területet. Igaz, a szerződés egy szobányi (húsz négyzetméteres) „turisztikai központ” létrehozására kötelezi a vevőt, illetve a kerületi rendezési terv szerint „a városfal maradványainak bemutatása kötelező”. Vannak persze tapasztalataink, az efféle kikötések hogyan valósulnak meg a gyakorlatban, és hogy évek múltán hogyan kopik ki a közös tudatból egy-egy, ház alá vagy mögé került történelmi érték létezése.

  Tudjuk, hogy a Bástya utcai park nem egy történelmi tér egy egyébként történelmi utcanyomvonalakkal rendelkező városrészben. A Bástya utca térsége viszont az utóbbi években végre egy nyugodt, szabad sarok lett, ahol napfényhez és a fák révén némi tiszta levegőhöz jut ez a sűrűn beépített környék. A közeli Múzeumkert még mindig jobbára murvás parkolóként és kőtárként funkcionál. Az is igaz, hogy a szintén pár száz méterre (és az Astoriától is csak pár lépésnyire) lévő Károlyi-kert gyönyörű. De ez elég lenne?

  Budapest belvárosából fájóan hiányoznak a szabad területek, a zöldfelületek, a gyerekzsivajtól hangos, gyerekek számára teljesen biztonságos, csendes, kellemes sarkok. Ilyenné vált az utóbbi években a Bástya utca. Jó lenne, ha a kerület képviselői kellő belátással és önmérséklettel meg is hagynák ilyennek – a kerületi választópolgárok és az itt dolgozók nagyobb megelégedésére. A szennyezett levegőjű fővárosnak minden egyes fára és újabbak ültetésére van szüksége, nem pedig a szűkös zöldterületek beépítésére.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr753238442

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Meggyes Tamás útjára lép Rogán? 2011.09.20. 14:21:37

Rogán Antal igazi celebpolitikus lett. Élete minden részéről beszámol a bulvárújságoknak. Még azt is megtudhattuk, hogy felesége, ha dühös rá, néha mobiltelefont vág a fejéhez. Még a Playboynak is pózolt, szerencsére nem fedetlen keblekkel, hanem Jed...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2011.09.19. 15:27:07

Azért tegyük hozzá, hogy a nevezett játszótér az elmúlt 5-6 évben elsősorban hajléktalanok számára nyújtott átmeneti tartózkodási, szórakozási és közterületen való közösülési lehetőséget, annak ellenére, hogy el van kerítve.

Persze a szállodásítási tervvel együtt már érthető a dolog... szépen lerohasztjuk a közparkot, aztán amikor már a környékbeliek számára tűrhetetlenné válik a helyzet, előjön a szőke befektető fehér lovon, és "rehabilitálja" a területet.
Mivel a lakosok ekkor már úgy sem használják a közparkot, így is örülnek, hogy legalább rend lesz a környéken" és nem tiltakoznak a park lebetonozása ellen.
Régi trükk, de úgy látszik, még mindig műxik.

___________________________ (törölt) 2011.09.19. 16:22:29

ErGé,

A "forgalomcsillapítás" kifejezéstől frászt kapok, nem lehetne-e esetleg leszokni róla? Ui. a forgalom nem valamiféle lázas betegség, hanem emberek, akik ülnek az autójukban, és szeretnének nem elkésni a munkájukból, vagy végre hazaérni egy fárasztó nap után. A "forgalomcsillapítás" többnyire olyan tevékenységeket jelent, amelyektől ők még X idővel tovább ülnek és szívnak az autójukban, még idegesebben, frusztráltabban és stresszeltebben érnek oda, és idegeik végén járva még hamarabb küldik el egymást, a gyalogost vagy a bringást a jó büdös francba. Ha ezt feltételnül szükséges megtenni, akkor legyen, de ne úgy legyen már beállítva, mint egy jó dolog - mint egy lázcsillapító gyógyszer, hanem mint legjobb esetben is egy szükséges rossz, ami lehet nagyon szükséges, de ugyanakkor az is el legyen ismerve, hogy ez bizony nagyon rossz is. Tényleg. Ráadásul úgy állítja be az autóst, mintha kizárólag valami zavaró tényező lenne, és nem egy ember, akinek valahova el kell jutnia.

Ezért nem kellene ezt a szót használni, hanem valami mást kitalálni helyette.

kiskályha 2011.09.19. 16:24:17

@Shenpen: Nem kell autókázni a belvárosban. Tessék tömegközlekedni, ennyi.

kiskályha 2011.09.19. 16:24:58

@Shenpen: Hát, nem is ember. AUTÓS. Nagykörúton belül sok keresnivalója nincs, ha élhető várost akarunk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.09.19. 16:36:06

@ikaljan:
Erősen látszik, hogy csak ideiglenes megoldásnak szánták oda a játszóteret, elég hevenyészett az egész (kerítésestől-mindenestől).

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.09.19. 16:40:19

@Shenpen:
Szerintem kitűnő terminus a forgalomcsillapítás, mivel egy belvárosban kifejezetten nem oda illő, egészségtelen dolog az autóforgalom.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.09.19. 16:55:12

@Shenpen: autós vagyok - a belvároson kívül, nagyrészt a Balaton-BP vonalon. Gyalogos, bringás és tömegközlekedő vagyok a budapesti belvárosban.

a belvárosi autópályák katasztrofális hatással vannak a pesti belvárosra. pont az ötödik kerület egy jó példa arra, hogy a legtöbb kis utcából kiszorított autók után mennyire élhetővé tud válni a környék - pl. az Egyetem tér vidéke. A forgalomcsillapítás jó dolog, a zajszint is drasztikusan csökken, az utcák pedig dugók és parkoló autók nélkül visszanyerik eredeti képüket, arányaikat. A Kazinczy utca is nagyon ígéretes átalakuláson megy keresztül a hetekben.

bozon 2011.09.19. 17:00:58

"Úgy tűnik, az V. kerület az élhető város pártján áll"
Csak addig, amíg nincs "felsőbb érdek".
Ébresztő!

Übermayer 2011.09.19. 17:49:21

a "park" egy nihil hangulatú foghíjtelek, örülök beépítik. összesen két fa van a többi rész meg le van betonozva vagy murvázva. a googlemapses képen inkább mutassátok a másik oldalról, onnan lehet látni, hogy igazából milyen vizuális seb ez.

ha már zöld: érdemes lenne arra rákérdezni az önkorinál, hogy a tőle 10 méterre lévő Fejér György utcai óvoda kb ugyanakkora méretű kertjét (ahol még fák is vannak) miért használják autóparkolónak.

Avatar 2011.09.19. 18:49:29

"Könnyű szívvel dicsérhetjük a kerületi városvezetést, amely néhány év alatt, gyors tempóban fejlesztette fel a belváros nagy részét, elég csak az Egyetem tér, a Petőfi utca, az Erzsébet tér, a Bazilika környéke és a Szabadság tér átváltozására gondolni. "

Könnyű szívvel dicséritek Rogánt, aki hitelből cicomázza a kerületét, miközben a kerület lakosait egy főre jutó önkormányzati adósságban csak Lázár Jani hódmezővásárhelyi alattvaló überelik.
www.vg.hu/gazdasag/onkormanyzatok/fokent-a-fideszes-varosok-kuzdenek-jelentos-adossaggal-324254

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.09.19. 19:03:22

egyébként a forgalomcsillapítás tényleg csúnya szó, olyan mint a lázcsillapítás, hiszen a láz is hasznos. tehát az is legyen mondjuk lázrongálás, vagy ilyesmi.

Vándorló Sasfészek 2011.09.19. 19:53:17

A budapesti zöld-nem zöld területekhez egy kis adalék:

worldtravelphoto.net/photoshare/Sas_hegy_pano_lowres/Sas_hegy_pano_lowres.jpg

forrás: akoskiss.blogspot.com/

Tudtátok, hogy Budapest ZÖLD?

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2011.09.19. 21:15:19

Ahhoz azért nem kell az áramlástan, vagy a közlekedésmérnöki tanszékre járni, hogy megállapítsuk: a forgalomcsillapítás lényege nem az autósokkal történő direkt kicseszésben rejlik. Shenpen jövőre őrjöngeni fog, amikor a Ferenciek terénél feltörik az autópályát, majd puhatestűek tömegei lepik el az elegáns üzletportálokkal szegélyezett Szabadsajtó utcát.

2011.09.19. 21:40:31

"Könnyű szívvel dicsérhetjük a kerületi városvezetést, amely néhány év alatt, gyors tempóban fejlesztette fel a belváros nagy részét, elég csak az Egyetem tér, a Petőfi utca, az Erzsébet tér, a Bazilika környéke és a Szabadság tér átváltozására gondolni. "

14 milliárd hitelből?
hvg.hu/gazdasag/20110204_adossag_rogan_budapest

hitelből én is felfejlesztek bármit.

SvenH. (törölt) 2011.09.19. 23:19:55

Tarlos megmondta...
nem lehet az hogy egyik kis geci kerulet csak ugy lenyulja az idegenforgami adot!!! hogy szinhaza van meg szallodaja de temetoje vagy szemetegetoje meg nincsen

az V keruletieknek V keruleti temetot!!!
az V keruletieknek sajat kis szemetegetot!!!

Mënyus 2011.09.20. 03:53:39

@SvenH.: Sőt, legyen nekik stadionjuk meg uszodájuk is!

ZöldMarci 2011.09.20. 14:25:49

Korrekt a poszt a Bástya utcai parkról, de Rogánhoz korántsem csak pozitív dolgok köthetőek, pl.: a kerület eladósítása, Bécsi utcai műemlék-bontás tervek. Lásd pl.:

piroslapok.blog.hu/2010/09/30/meggyes_tamas_utjara_lep_rogan

Idet 2011.09.20. 14:26:38

Szálloda?! Már megint? Őszintén: ki hiszi azt el, hogy annyi ember akar ide jönni, mint amennyi lakóketrec épül? Zöld felület hiányában meg lassan megfulladunk.

Mad Mind 2011.09.20. 14:30:34

Érdekes a Szabadság téri illegális területfoglalást is milyen szépen figyelmen kívül hagyja mindenki. Ez is el fog tűnni, kit érdekel majd Rogán urat megint lefizetik és el is van intézve.

Idet 2011.09.20. 14:31:51

@Übermayer: Ezt a "virtuális sebet" inkább kis parkká kellene fejleszteni, mint ismét egy monstrumot odabiggyeszteni, parkolóval, légkondival és az összes többi tartozékkal.

Peetee 2011.09.20. 15:01:31

Pénzér' mindent lehet, tökmindegy ki ül az önkormányzatban.

Mit gondolsz? miből fognak a jövő héten 180 forintot előtörleszteni?

is 2011.09.20. 15:04:57

@Shenpen: a varosi autos improporcionalisan sokba kerul mindenkinek, energiaban, penzben, ahhoz kepest, hogy milyen elonyei vannak, még magának a varosi autosnak is. a varosi autos (mint elvont fogalom, nem mint konkret szemely) a letezese elso pillanatatol unfair mindenki massal szemben.

phaszfej 2011.09.20. 15:05:18

lendvai fasszopó ildikó múltkor jött velem szembe az utcán a kerületben a házánál. legközelebb hasbarúgom, hogy nem kel föl többet. tegyétek ti is ezt minden politikussal. elég lenne párszázat fellógatni belőlük, rögtön rend lenne. mi hagyjuk, hogy ezek a férgek a vérünket szívják, hát, ne síránkiozzunk. mi vagyunk a nép, mi vagyunk többen, nekünk kéne kezünkbe venni a dolgokat. akasszuk már föl végre az összes politikust, könyörgöm! és jövőre már híre se maradnak ennek a sötét kornak.

phaszfej 2011.09.20. 15:08:09

nem a tévét kell megostromolni, hanem a parlamentet. és nem megostromolni, hanem felgyújtani a picsába ülés alatt.

egeresz 2011.09.20. 15:39:56

A legszelso telken igen regota van jatszoter, en is jatszottam ott a 70-es evekben. Nemreg bontottak le az egyik kozbulso elaggott haztombott, akkor lett egyben ekkora hely.

A hely szep. A hely zold, akkor is, ha muholdon ez nem ugy nez ki. Lehetne fejleszteni, mert a szetszabdalt sok kis parkocska (nagyfius foci (kezi) palya, kihelyezett ovodai udvar, nyilt kisgyerekes jatszoter) erosen keriteses-bezartsagos dolog, a helyszinben sokkal tobb lehetne.

Roy 2011.09.20. 15:49:45

a szállodából van bevétel, a játszótérből nincs. Szedjenek belépődíjat az ovisoktól?
Az indíték gondolom ez.

igényes 2011.09.20. 15:58:05

Kerényi: "Orbán Viktor kért fel az Alaptörvény népszerűsítésére"

JámborAndrás · http://magyarinfo.blog.hu/ 2011.09.20. 16:02:51

Fenéket nincs történelmi jelentősége! Itt forgatták az Animal Cannibals takarítónő című klipjét, illetve én is itt nöttem fel! Nagyon sajnálnám ha eltűnne a só tér.

lbmatrix 2011.09.20. 16:04:28

ja aztán a gyerekek mehetnek internetre játszani...
www.jatekpont.com

Winston Smith 2011.09.20. 16:16:48

„a városfal maradványainak bemutatása kötelező”

Ennyi. Ha valaki meg akarja tekinteni a pesti oldal két máig fennmaradt középkori emléke közül az egyiket (a másik a Belvárosi plébániatemplom), van még rá pár éve. Utána beépítik egy szállodába.

Gratulálok.

pengnui 2011.09.20. 18:14:03

@Talon Karrde: te egyet se értesz, ő legalább egyet igen, többit nem :p

Nem vagyok fideszes 2011.09.20. 19:01:23

Én aztán tényleg fekete öves autós vagyok, de az V. kerületbe eszem ágában nem volna behajtani. Esetleg ha valakiért el kell mennem szombat éjjel két órakor. Oda tényleg menjen szépen mindenki BKV-val vagy gyalog (persze arra, aki ott lakik vagy éppen nehezet szállít ez nem vonatkozik).

Nem vagyok fideszes 2011.09.20. 19:05:00

@phaszfej:

Miért csak legközelebb? Miért nem akkor rúgtad le, amikor a múltkor szembejött, hm? Csak nem szájkaratés nethuszár vagy?

SvenH. (törölt) 2011.09.20. 19:17:18

„a városfal maradványainak bemutatása kötelező”

tudja valaki, hogy vegig lehet-1 menni a Marina partnal a Duna parton?
mert arra elmeletileg torveny vóna

Nem vagyok fideszes 2011.09.20. 19:26:08

@SvenH.:

Ahogy látom épülget az, csak ugye a válság csöppet keresztbe pakolt az építőiparnak is. Egy félkész épület is figyel ott vagy két éve.

létezőnick 2011.09.20. 20:09:29

V. kerületiként (Új főutcai lakos aki nehezítve van 1 db 3 éves yerekkel) azt mondhatom, hogy bármennyi svájci frank hitelt megért az eddigi fejlesztés.
És a sok buzi agglomerációs meg külső kerületi itt fanyalgó autós pedig csak egyszer 1 hétig lakjon legyen szíves egy bedugulásra hajlamos belvárosi utcában.
Akkor rájönne, hogy miért utálja azokat az embereket akinek az autója a seggéhez nőtt.
Szigorúan persze az 1dugó/1 autó/1ember variációt.

SvenH. (törölt) 2011.09.20. 23:12:17

@létezőnick: persze diszkovet az ocska fosch berhazakhoz hogy meg nehezebb legyen ledozerolni mi?

inkabb egy ketto berhazat utottek volna ki hogy a belvarosiaknak legyen parkolohaz utana meg felszamolni az osszes lakossagi parkolokartyat
habar ezt a jaccoteret is jobb lett volna parkolohazzal beepiteni sokkal jobban passzolt volna :)))

SvenH. (törölt) 2011.09.20. 23:59:03

"Úgy tűnik, az V. kerület az élhető város pártján áll — csakúgy mint mi —, és pontosan tudják, mi a recept: forgalomcsillapítás, "

ugy tunik az ott lakok nem ertik...
elobb-utobb ok is sorra kerulnek a FORGALOMCSILLAPÍTÁSSAL, pl. amikor a CHF hitelt vissza kell fizetni es a fovaros elveszi toluk az idegenforgalmi adot...
en is belvarosba vagyok bejelentve az autokamra csak azert nincsen matrica mert a tesom is oda van bejelentve es 2 auto mar nem megy, a szomszeddal meg eppen nem vagyunk joba :)))
"a lakossagi ingyer foglald a kozteruletet az otoddal mert idiota majom politikus onkori vezetotok van" sztorinak hamarosan vege lesz

létezőnick 2011.09.21. 00:06:43

@SvenH.:
A lakossági (értsd: tényegesen ott lakók és nem mutyiból oda bejelentettek) parkolásából nincs gond.
A sok köcsöggel van gond akihez hozzánőtt az autója illetve jó magyar szokásból okosba' megoldja a belvárosi bejelentkezést vagy a szomszéd nevére iratja az autóját.

Hadd idézzem Hadházy László humoristánkat:

A magyarok gondolatvilága szerint aki 30 méternél többet indokolatlanul sétál az valószínűleg csavargó.

Én belvárosiként nem szeretek BKV-zni (úri huncuttságaim egyike) így kerületeken átívelve gíalog intézem a dolgaimat. Autóba eszembe sincs beülni, nincs kedvem 40 perceket parkolóhelyre várni.
heti 2-3x beülök, mert ingázom kétlakiként balaton és pest között és olyankor is megszívom a sok külvárosi tahót aki a mai napig a parkolóházakért és az útszélesítésekért sír, ahelyett, hogy kiműttetné magát a buzi autójából.

SvenH. (törölt) 2011.09.21. 03:06:18

@létezőnick: kicsi csira!!!

mi az hogy en mutyiból vagyok oda bejelentve?
eloveszed a belvarosi tolomercet es lemered? vagy hogyan?

ez eddig csak vicc volt... tudom en hogy neked a mostani a jo es pl. a 70 eves oreg papatol is elvenned az autojat mert neked nagyobb szukseged van ra... azaz a parkolohelyere :)))
de attol hogy ilyen szelsosegesen naci a hozzaallasod hogy ketsegbe vonod hogy ki hol lakik pl. addig ne osszad itt az eszt hogy kikkel van gond

szeritnem aki nem Budapesten szuletett az ne ulhessen autoba Budapesten, ehhez tenyleg mit szolnal kedves uj belvarosi lakos?

SvenH. (törölt) 2011.09.21. 03:20:06

@létezőnick: "heti 2-3x beülök, mert ingázom kétlakiként balaton és pest között és olyankor is megszívom a sok külvárosi tahót aki a mai napig a parkolóházakért és az útszélesítésekért sír, ahelyett, hogy kiműttetné magát a buzi autójából."

persze de te nem tudnal pl. a kelenfoldi palyaudvarnal lerakni az autot, hiszen az is mar kulvaros nem?

osszefogallnam, szoval szerinted vannak a kulvarosi tahok meg a belvarosi tahok akik indokolatlanul sokat hasznaljak az autot ("akihez hozzánőtt az autója")

szerintem meg vannak a belvarosi tahok akik azt hiszik hogy az a 8 m2 az utcan az a szuletesi elojoguk/lakassal egyutt megvettek

ennyi :)

megjegyeznem a sok taho miatt en is szenvedek es a legigazsagosabbnak mind ket dolognak a celzott megfizetteteset tartanam
mivel en minden vagyok csak taho nem...
en beleegyeznek hogy evente 15e -t szedjenek be parkolasi dijat tolem es athaladasonkent a varoson meg 20 km -kent 800 HUF -ot

en legalabb igy a sok occojanos tahotol megszabadulnek

es vegezetul en a kulvarosban lakom, nekem lehet felszini kozossegi parkolom az bazi occo
te meg a belvarosban ott meg legtobbszor parkolohaz kell, en csak azt szeretnem ha mindenki megfizetne a sajat maga altal ket kezel tulzabalt kozossegi dolognak az arat

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.09.21. 08:23:12

@SvenH.:
prolikám, simán hazudik. egy háztartásban két autó kaphat parkolási engedélyt. a második ugyan fizet, de ha megfelelő környezetvédelmi osztályba tartozik, magyarul fasza, akkor minimálisat. magának valószínűleg valami öreg lerobbant szar kocsija van, így kellene vagy nyolcvanat fizetnie egy évre, hát nem teszi, mert nem csak tahó, hanem szegény is. ez utóbbi, egyébként az előbbi következménye.
és tudja, szívesen kifizetjük az adósságokat. a belváros, eltérően a maga tetves lakóhelyétől, jó értelemben ejrópai. maguk, néha betévedő, szökőkútban a tahófejű gyerekeiket pancsoltató, havannatelepi és újpalotai bunkók ettől őrülnek meg.

SvenH. (törölt) 2011.09.21. 09:14:20

@málnási: proli az apad fasza te gennylada

SvenH. (törölt) 2011.09.21. 09:19:49

@málnási: teged meg nem kaptak el? remelem 180 centi es a 90 kg megvan mint nekem...

milyen jogon mereszeled azt irni te kis takonypoc gecilada, hogy lerobbant szar kocsim van?
mire fel mered venni a batorsagot hogy egy rendes ember tisztesseges kocsijat ilyen jelzovel illesd? amikor majd a te uj autokad lerobban az enyem rohogve fog elhaladni mellette
nem azert mert szimpla idiota vagy az autokhoz is, hanem azert mert az en autom megkimelt

SvenH. (törölt) 2011.09.21. 20:41:09

@létezőnick: "Én belvárosiként nem szeretek BKV-zni (úri huncuttságaim egyike) így kerületeken átívelve gíalog intézem a dolgaimat."

egyszer legyszi probald ki a Zuglo - Kapmegyer tavot
ott csak egy szem keruleten kell atgyalogolnod
azert hideg ételt, üdcsit vigyél es vigyel tulelokeszletet is :)))

pamocsnyik 2011.09.24. 13:32:28

@kiskályha: Nem akarunk. Zöldövezetért tessék kiköltözni a zöldövezetbe. A belváros, a "city" a világon mindenhol elsősorban gazdasági éra és nem lakóövezet.

pamocsnyik 2011.09.24. 13:46:16

@létezőnick: ragaszkodom az autómhoz, utálok magukkal a BKV-n vegyülni, csak akkor viselem el, ha nagyon muszáj, a bringa meg töri a seggem, és a kerékre lóg a laptop táskám. Szóval szívjon csak tovább.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.09.24. 14:04:21

@pamocsnyik:

majd le lesz szoktatva a primitív ragaszkodásáról.

pamocsnyik 2011.09.24. 14:37:46

@málnási: neeeem, maga lesz kiköltöztetve... :-D

kiskályha 2011.09.28. 10:21:01

@pamocsnyik: Valóban, jogod van megdögleni egy csupa beton-kő-aszfalt városban.

pamocsnyik 2011.09.28. 12:00:49

@kiskályha: jogom volna, de nem élek vele... Én oda csak ügyeket - leginkább banki dolgokat - intézni járok, az életemet ember közelibb környezetben élem. Egyébként éppen tegnap jártam arra, konkrétan a Gödör melletti parkban... Ami nagyon szép lenne, ha a belvárosi kutyások a kutyafuttató helyett nem oda szaratnák a kutyáikat, s a dühöngő ifjúság sem szórná tele üvegszilánkkal, hányással stb. Szóval belvárosikáim, sírhattok több parkért, de nincs az a mennyiségű közterület fenntartó, aki ezeket nektek meg tudja őrizni valóban szépen, zölden. Akkor nem lenne egyszerűbb a beton megerőszakolása helyett inkább kikötözni a betonból?
süti beállítások módosítása