Zagyva, a nemzeti radikális gondolkodók és a Sziget
2011. augusztus 15. írta: Novák Tamás (spanyol)

Zagyva, a nemzeti radikális gondolkodók és a Sziget

  Pénteken, a Sziget harmadik napján a HVIM tüntetett a fesztivál helyszínén, az ellen tiltakozva, hogy az egyik tagjuk januárban bejelentett tüntetését a Sziget szervezői figyelmen kívül hagyták és nem tárgyaltak vele. A tüntetők a Sziget bejárata elé vonultak, hogy érvényt szerezzenek a korábbi bejelentésnek, de a rendőrök feloszlatták a demonstrációjukat. Zagyva György Gyula országgyűlési képviselőt rendzavarás miatt állították elő, miközben a rabomobilban látható sérüléseket szerzett. Másnap interjút adott a Mandiner TV-nek. Fasiszta frusztráció vagy liberális pökhendiség, jogállam vagy kettős mérce, és persze: ki pörgeti jobban a gyűlöletspirált? Videónkból az is kiderül, milyen kínzás miatt keresné Zagyva az ENSZ-nél az igazságát.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr43151903

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A K-hídi csata - Zagyva Gyula politikusbűnöző lett? 2011.08.15. 12:25:19

Július közepén érkezett a hír, hogy a szélsőjobbos, revizionista nézeteket valló Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM), tüntetést jelentett be egész augusztusra a Hajógyári-sziget azon területére, ahol a Sziget Fesztivál nagyszínpada állni szoko...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

columna 2011.08.15. 19:35:57

Olvasva a hírt, látva a kedves "radikálisok" magasröptű akcióját, elolvasva a baloldali és liberális droidok kommentjeit, hozzájuk olvasva a "radikális" droidok kommentjeit szépen hátradőlök és kérek egy kávét...
És röhögök az egész cirkuszon. Bár őszintén szólva kínomban...
És felsejlik előttem, hogy valóban, nagy találmány a demokrácia, de talán mégsem volt régen ördögtől való az a műveltségi cenzus...
Symmachus sum...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.15. 19:38:19

@Mária: Milyen alapítvány? Isaac Asimov 3. alapítvaánya? :D

Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom...

De nem értem meghint a problémát... akkor ha alapítvány és magyar alacsonyabb rendűek? Mire föl diszkriminálták őket?

Mi alapján zártak le egy közterületet egy hidat, amikor annak a funkciója az, hogy átkeljenek a folyón?!

Miért nem érvényesült a PTK paragrafusai, és miért nem jártak el jóhiszeműen a magyarokkal szemben?!

Egy nyikkanást nem adtak...

Mi alapján gondolták azt a rendőrök, hogy jogszabályt sértettek?! Amikor nem az önkormányzat dönti el mi jogszabálysértés és mi nem?!

Milyen jogon utastítottak egy parlamenti képviselőt, hogy fejezze be az érdekvédő, érdekképviselő munkáját közterületen?! Mi alapján jártak el, az alkotmányos jogrend ellen, azt hogy egy nép képviseleti személy ellenőrizze, hogy minden alkotmánynak megfelelően zajlik-e?!

Miért nem volt közbeszerzés kiírva a területre, ha annak a gazdasági hasznosításának az ötlete felmerült?!

Törvény törvénytelenség hátán zajlik... nincs szabályozva, joghézagok vannak, alkotmányos jogrend bemocskolása...

Bűzlik az egész... hiába hoz sok pénzt.. de kiknek?! Biztos nincs megrövidítve a köz?!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.15. 19:46:52

@mavo:

"ki a faszom faszistázza kölcseyt...?" --- kérdezed.

Nem tudom, te hol voltál, mit csináltál a kilencvenes évek elején, én ott voltam és naponta olvastam, hol az ÉS-ben, hol a Magyar Narancsban, hol a Magyar Hírlapban, hol a Népszabóban stb. a publicisztikákat a "fasisztanáciantiszemitamucsai" kölcseykről, széchenyikről és társaikról. (Most nem állok neki keresgélni Világháló, de nemrég idéztem egy gyöngyszemet a magyarido.blog.hu-n, no, abból tolok neked ide egy kicsit:

„Az 1990-ben hatalomra került politikai erők azt feltételezték, hogy ott folytathatják a kulturális, pszichológiai és morális normatívákkal operáló nemzeti narratívát, ahol az 1944-beli megszakadt. (...) Négy év alatt kiderült, hogy ha a posztnépi irodalmi elit nem is tanult sokat, a magyar társadalom felnőtt. Az esztétikum álcájában történő félművelt elmélkedés, a többséginek hazudott hatalmi megbízás pozíciójával visszaélő ideologikus ítélkezés katasztrofális vereséget szenvedett. A magyar választók 1994-ben kiszabadították magukat a nemzeti narratíva fogságából.”

(Csepeli György: Narratívák fogságában. A népi írók politikai szocializációja Magyarországon. = Kritika, 1995. 10. sz.)

magyarido.blog.hu/2011/07/26/rovid_szeljegyzet_ek_a_nemeth_laszlo_evhez_2011_julius_26

"a zagyva-jelenség kulcsa a szélsőjobber paranoia, hogy fú, biztos azok is azt csinálnák velünk, mint amit mi szeretnénk velük." --- írod.

Ember, tudod, hogy hanyadik csavar ez már a történetben? Ha valamit sokat csavargatnak, az, idővel, elszakad.

Nem ragozom, elolvashatod:

magyarido.blog.hu/2010/05/13/asszimilacio_a_vagy_a_befogadok_sorszonai_bevezetes

"széchenyit annyira faszistázták a genyó libsik, hogy a szadinak még 2002-ben vagy '6-ban konkrétan széchenyiékre épült a kampánya. mert a szadi az faszistákkal vállalt közösséget, mert csak." --- írod.

Félmondatokat idézgetni (szövegösszefüggésükből kiemelve), ahhoz már a kommancsok is nagyon értettek és ezt a "jószokást" az elmúlt "demokratikus" húsz év valamennyi politikai szereplője is megőrizte. Széchenyit olyannyira a szívénviseli a jelenlegi politikai és kulturális elit, hogy összes munkája máig nem olvasható a Világhálón! Nem is ismeri jóformán senki. Bizonyára sokaknak "jobb is így", mert ha mindenki számára elérhetőek lennének országgyűlési beszédei vagy a Blick vagy az Önismeret, akkor egy olyan nagy nemzeti gondolkodót ismerhetnének meg belőle a magyarok, akinek nemzeti elkötelezettségéhez ma fogható sincs sem a kultúrában, sem a politikában (nagyságrendekkel radikálisabb a mai ú.n. nemzeti radikálisoknál).

magyarido.blog.hu/2010/07/01/rovid_szeljegyzet_ek_a_szechenyi_evhez_2010_julius_1

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.15. 19:47:54

@betyár:

Lássa csak, ez Kötcse! :-]

ü
bbjnick

hoplita 2011.08.15. 19:48:43

@betyár:
Jó lenne azt mondani, hogy engem is, de hazudnék, ha ezt állítanám.
Ott, nagyon fenn nagyon összeérnek azok a bizonyos szálak....és a fidesz nem lépheti át az árnyékát, ahogy persze más sem.
Hab a tortán, most vesznek fel stikában 1000 új rebaszost, kizárólag a fővárosba...vajon milyen megfontolásból????

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.15. 20:06:22

Miért szélsőjobbozzák le a Jobbik Magyarországért pártot, ha az nem vonja kétségbe senkinek sem az emberi mivoltát és jogait?! Mi alapján?!

A politikai arculata közép, szociális és kisgazda védő!

Mi alapján szélsőjobboznak le egy olyan nevű pártot, ami a magyarok alapjogaiért harcol azok ellen, akik alacsonyabbrendű és kiirtandó állatnak tartják a magyarokat?!

Miért?! Miért nincsennek ezek a szélsőjobboldali elemek sitten?! Akik uszítanak ezen magyar szervezetek ellen?! Miért?!

A Sziget Fesztivál évek óta törvény sértően van megrendezve... Úgy, mint voltak a budapesti tüzijátékok... és akkor azt viszik sittre, aki ráakart világítani ezen jogtalanságokra? Erre a neonáci magyarokat sértő, diszkrimináló eljárásokra?!

Alfőmérnök 2011.08.15. 20:22:18

@betyár: Mondtam én, hogy te Jobbikos vagy. A te értékrendednek az ő programjuk felelne meg. Tényleg, mit eszel egyáltalán a Fideszen, Orbánon? :)
(Btw a kordonbontást ne hasonlítsd már ehhez az akcióhoz. Hogy jogos volt-e a tüntetés, azt meg majd a bíróság dönti el, nem te és nem is a tasz.
Az inkál szeku ricsi az tényleg gáz.)

Alfőmérnök 2011.08.15. 20:30:18

@betyár: Novák Emőke, Zagyva Gyula: ez a Te világod.

betyár (törölt) 2011.08.15. 21:24:13

@bbjnick:

:)

ilyenkor felidézem magamban rákosi, kádár, horn és gyrcsány et-kat és megerősítem magam. lássa ez az alfabétarinyamérnök is mindig behúz a csőbe: megsajnálom, azt minek:))))

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.08.15. 22:33:19

@Ulixes: ha azt mondod h jogszerű volt, akkkor nyilván egyetértesz vele

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.08.15. 22:34:54

@Ulixes: ha azt mondod h jogszerű volt, akkkor nyilván egyetértesz vele

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.08.15. 22:42:05

@columna: te nem érnéd ha csak ennyit tudsz hozzátenni röhögve

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.08.15. 22:45:26

@bbjnick: a Blick vagy az Önismeret, akkor egy olyan nagy nemzeti gondolkodót ismerhetnének meg belőle a magyarok, akinek nemzeti elkötelezettségéhez ma fogható sincs sem a kultúrában, sem a politikában (nagyságrendekkel radikálisabb a mai ú.n. nemzeti radikálisoknál)."

na, ez érdekel.
miket mond? hogyan lehet mérni az ő nemeti nagyságát, tudnál mondani konkrét példákat, amiből megtudjuk határozott nemzeti elkötelezettségét?
nagyon érdekelne, és a legjobb lenne,ha saját szavakkal írnád le

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.15. 23:05:19

@betyár:

Maga túl rendesnek tetszik lenni:-)

ü
bbjnick

2011.08.16. 01:15:20

@Con Storm:" A rendezvény megszervezése akkor tiltható meg, ha a rendezvény megtartása a népképviseleti szervek vagy a bíróságok zavartalan működését súlyosan veszélyeztetné, vagy a közlekedés más útvonalon nem biztosítható.(8. §) Ezen az esetekben a rendezvény megszervezése ugyanis sérthetné más emberek alapvető jogait. A rendezvény megtartásának megtiltása esetén bírói jogorvoslatnak van helye."

A híd nem közlekedésre való? Vagy hajóval kellett volna megoldani a sziget látogathatóságát, a "gyülekezés " ideje alatt?

2011.08.16. 01:17:46

@Con Storm: "A gyülekezési törvényben foglaltak szerint a rendőrség a rendezvényt feloszlatja: - ha a gyülekezési jog gyakorlása bűncselekményt, vagy bűncselekmény elkövetésére való felhívást valósít meg, vagy - ha mások jogainak és szabadságának sérelmével jár, vagy - ha a rendezvényen a résztvevők fegyveresen, illetőleg felfegyverkezve jelennek meg, továbbá - tiltó határozat ellenére tartanak [14. § (1) bekezdés]"

Volt tiltó határozat?

2011.08.16. 01:25:52

@bbjnick:
Nem értem!
Kölcsey-re Németh Lászlóval válaszolsz.
Széchenyi esetében meg:
1, nem lehet ráhúzni az 1800-as évek elejére a jelenleg használt politikai kategóriákat
2, ha mégis megteszed, akkor inkább liberális, mint reakciós volt (Hitel)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.16. 02:22:55

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Nem értem!" --- írod.

Azt elhiszem!:-)

"Kölcsey-re Németh Lászlóval válaszolsz" --- írod.

Nem olvasol figyelmesen. Csepeli Györggyel válaszolok, aki 1995-ben "a nemzeti narratíva fogságából" való szabadulásról ír.

"nem lehet ráhúzni az 1800-as évek elejére a jelenleg használt politikai kategóriákat" --- írod.

Ebben teljesen igazad van.

"ha mégis megteszed, akkor inkább liberális, mint reakciós volt (Hitel) [Széchenyi]" --- írod.

Széchenyi politikai értelemben veszettül konzervatív volt és Udvarhű, ugyanakkor nagy hazafi (ha úgy jobban tetszik: "nacionalista"); nem véletlenül mondta róla Kossuth, ironikus pátosszal, hogy "ő a legnagyobb magyar" --- ezt gyakran félreértik: Kossuth itt nem arra gondolt, hogy a Magyarországon élő "legnagyobb ember", hanem arra, hogy a "leghazafiasabb magyar" (ha úgy jobban tetszik: "a legnagyobb magyarkodó"). Gazdasági reformtörekvéseit sem liberális megfontolások vezették, hanem a magyarságszeretet (arra törekedett, hogy megerősítse nemzetét). Eszében sem volt politikai reformokat bevezetni, úgy Kossuth, mint később Bach reformjaival szemben a nemesi alkotmányosságot védte. Mélyen katolikus volt; ellenezte a zsidó emancipációt és a nemzetiségek politikai jogainak kiszélesítését, bővítését.

A zsidó emancipációról: magyarido.blog.hu/2010/03/02/grof_szechenyi_istvan_pisztolyat_porozza_2_dik_levonas

És: ha már a Hitelt említetted! Nézd csak mit ír benne a kozmopolitizmusról!

"...S mindezek után, hány dicsekedik mégis azzal, hogy kozmopolita!!! Gyengeség, hiba halandótúl elválhatlan, de azokkal kérkedni az elromlottság legmélyebb lépcsője; hol a szemérem eltűnt, ott az élet minden bájainak vége. Szerencsére sok olyast beszél, amit maga sem ért, s olyannal dicsekedik, ami gyalázatjára válik. A kozmopolita tágasb szívűnek tartja magát, s így jobbnak, mint másakat. Ő minden embertársit hordozza szívében, midőn a patrióta főképp csak hazafiait. Ő magasb értelműnek képzi magát, mert minden régi szokáson, bévett ítéleten áthág, egyszerre keresztény, török, ateista lehet, s kaméleoni ügyességgel szabhatja magát a körülállásokhoz, a hasznoshoz. – De ily tehetség áltermészet, s többnyire igen sok vagy bal tudománynak éretlen és savanyú gyümölcse, s az emberbűl, ki minden sajátságát elveszti, oly csúfot tesz, mint nevetséges a szelíd farkas s kacajra méltó a láncon idomtalanul táncoló medve s csúf a legvéknyabb vesszőtűl is rettegő kalitkás oroszlán..."

Részlet Széchenyi István Hitel c. művének (mek.niif.hu/06100/06132/html/index.htm) Mit kell tenni, s min kell kezdeni? c. fejezetéből (mek.niif.hu/06100/06132/html/hitel0009.html)

Bővebben itt: magyarido.blog.hu/2010/05/04/grof_szechenyi_istvan_pisztolyat_porozza_3_dik_levonas

ü
bbjnick

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.16. 05:35:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem tudok bírósági tiltásról.. ott még nem járt az ügy...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.16. 05:42:21

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Pont ez a gond, ez a felsőbbrendű neonáci magyart állatnak néző gondolkodás...

Tudod törvény előtt mindenki egyenlő! A híd, nem az önkormányzathoz tartozik, a rajta levő közelekdő utak sem! Habár közterületnek minősülnek, de a lezárásáról nem az önkormányzat rendelkezik!

A közterület jellegét és funkcióját viszont az önkormányzat határozza meg, de azt a földhivatalnál be kell jegyezni, hogy a független állami szervek erről indtézkedni tudjanak!

A híd funkciója a közlekedés, a folyón való átkelés! Nem az a jogellenes, ha valaki átakar rajta kelni, hanem az, ha valaki lezárja, hogy közterületre belépőt szedjen...

Ebben az esetben nem a tüntetni vágyókat kellett volna jogszabálysértésért elvinni, hanem akik lezárták előlük a parknak bejegyzett közterületet, aminek az egyik funkciója törvényben meg van határozva, a gyülekezési jog gyakorlása, amit bejegyeztettek már januárban...

A probléma a dologgal, hogy szigetesek a saját meggazdagodásukra a köztulajdonát használják, a közbeszerzési törvények megkerülésével... és így törvénysértéssel...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.16. 07:41:47

@bbjnick:

„a kilencvenes évek elején, én ott voltam és naponta olvastam, hol az ÉS-ben, hol a Magyar Narancsban, hol a Magyar Hírlapban, hol a Népszabóban stb. a publicisztikákat a "fasisztanáciantiszemitamucsai" kölcseykről, széchenyikről és társaikról”

pontosan erről beszélek, erről az iszonyatosan mélyen rögzült paranoiáról. ha valaki az antall-kormány agyonnemzetesített négy éve után a nemzeti narratíváról cúnát ír, az implicite lefaszistázza kölcseyt.

hát anyádat, azt.

a paranoid blogodban persze csak németh lászló ekézést bírsz idézni, de természetesen ezt te úgy linkeled, hogy „"fasisztanáciantiszemitamucsai" kölcseykről, széchenyikről és társaikról” lesz majd szó. de persze a valóságban róluk egy betű sem, csak szegény elmebeteg némethről. és nahát, nem pont azt írtam, hogy direkt odakevered a nem németh lászlókat, hogy lehesen fejhangon visítani, hogy faszistázzák a magyart.

ismétlem, anyádat, azt.

hazudozol, üldöztetést, faszistázást delirálsz bazmeg, és ha egyedi jelenség lenne, még azt mondom, de nem. ahányszor előkerül a téma, a kibaszott fajtád azonnal nemzethalálos óbégatásba kezd bármilyen ürügyre. és ez kibaszott fárasztó már.

a kibaszott geciláda fajtád a kilencvenes években még megelégedett azzal, hogy történelmünk nagyjaira, meg erre az egész magyarság dologra rávarrja a „miénk, kuss, ne nyúlj hozzá” címkét, aztán a kétezres években már ez jön, hogy kölcseyvörösmartyszéchenyi nem csak, hogy nem tiétek, de még faszistázzátok is. anyádat faszistázzuk, de büdös geciláda, azt.

anyádat, azt. illetve anyátokat, kollektíven.

büdös, paranoid, hazug gyökerek vagytok, akik ha nem nem delirálnátok magatoknak időről időre egy jó kis üldöztetést, akkor kénytelenek lennétek a lúzer életetekre valami logikus magyarázatot találni. és ugye mennyivel faszább azt mondani, hogy nem azért nem vagytok degecisikeresek, mert síkhülyék vagytok, hanem azért, mert AZOK nem hagynak titeket.

menjetek, oszt basszátok meg a fényességes telihóóóóóóóóóóóódat

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.16. 07:50:09

@betyár:

„hogy gerendai kilóra megvette tarlóst?”

sőt, utána még ürgebőrbe is kötötte. csak hogy teljes legyen az összeesküvés-elmélet. és szigorúan a rendőség kérte (mit kérte? követelte!), hogy a szigetet az inkal őrzővédje. pintér saját szájúlag ordította le gerendást, hogy nem őrmester, hanem inkal, a kurva anyádat, mert szeretném, ha a fideszrendőrség az inkallal összefogva dobhassa ki a Szakrális Nemzeti Erőket.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.16. 08:04:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

„Kölcsey-re Németh Lászlóval válaszolsz.”

mert nyilvánvalóan nem tud idézni senkit, aki kölcseyéket faszistázza, de az meg milyen szánalmas, lenne, ha be kellene vallania, hogy tódított. az ilyenek szoktak azzal végződni, hogy amikor már végképp sarokba szorult, akkor a nagyonigazdeazsidokelhazudjak.net-ről idéz valami roppant fontos kordokumentumot, hogy kón dezső a világhírű cionista világösszeesküvő vezér azt írta kölcseyről, hogy szarcsimbók, esetleg fűrer, márpedig a kón dezső az a libsik maga egy személyben. apró probléma, hogy ilyenkor általában vagy kón dezső kitalált személy, vagy a „dokumentum” közönséges hamisítvány, de hát kicsire nem adunk, a lényeg, hogy percről percre jobban üldöznek minket AZOK.

Alfőmérnök 2011.08.16. 08:59:58

@betyár: Igazad van, hülyeségeket beszéltem. Úgy tűnik, Zagyva akciója már a Jobbikosoknak is ciki.
www.origo.hu/itthon/20110815-zagyva-gyorgy-gyulaval-fogalkozott-a-jobbik-vezetosege.html

Orbán viszont nyiltan a cionisták pártján áll:
"A legfőbb ügyész szerint a jobbikos politikus a tavalyi Magyar Szigeten a Hetek című hetilap két munkatársának fenyegető kijelentéseket tett, közben a kezében lévő ostorral végig hadonászott, és egy alkalommal az újságírók egyike felé ütött. Zagyva tagadta, hogy mindezt elkövette volna. Korábban az ügyben megszólalt Orbán Viktor kormányfő is, tavaly augusztusban a Hetek főszerkesztőjének azt írta: "Elfogadhatatlan, ha bárki törvényen felül, vagy kívül helyezi magát, ezért a kormány eddig is mindent megtett, és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy akiket jogsérelem ér, bizalommal fordulhassanak a bűnüldöző szervekhez és az igazságszolgáltatáshoz"."

WhyCantITouchIt? 2011.08.16. 09:27:28

Amíg a Jobbik tele van ilyen Zagyva félékkel, addig náci párt marad.
Ezeket az elemeket ki kell paterolni, meglehet hogy elveszítenek vele egy-két kopasz gyökeret, de a mérséklődéssel sokkal többet nyernének.
Bár ez elég bizonytalan, a kopaszok meg egy biztos pont, de sztem érdemes kockáztatni.

2011.08.16. 10:18:21

@bbjnick:
Kölcsey állítólagos fasisztázására válaszolsz egy Csepeli idézettel Német Lászlóról.

Széchenyi:
"Politikai tevékenysége sem sokáig szünetelt. Két nagy művének, a Hitelnek és a Világnak kiegészítésére adta ki Lipcsében, 1833-ban ezekhez szellemében és tárgyában hasonló művét, a Stádiumot, amelyben reformterveit még szabatosabban, 12 pontba foglalva fejtette ki: „1. Hitel. 2. Ősiségi jog (aviticitas). 3. Fiscalitas. 4. Birtokképesség. 5. Törvény előtti egyenlőség. 6. Nemtelenek pártvédelme. 7. Házi pénztár és országgyűlési költség terheit mindenki idom szerint viselje. 8. Vizek, utak, belvámok stb., országgyűlési tárgyalások alá tartozzanak. 9. Monopóliumok, céhek, limitációk eltörlése. 10. Törvény csak magyar nyelven szerkesztessék. 11. Csak a helytartó tanács kormányozzon. 12. Ítéletek, tanácskozások nyilvánossága.”
Ha Te az ősiségi jog eltörlését, a nemtelenek pártvédelmét, a törvény előtti egyenlőséget, a magyar nyelv hivatalossá tételét, de ide vehetjük a jobbágyság megváltását úgy ítéled, hogy nem előremutató, nem "kvázi liberális", hanem reakciós volt, akkor nagy bajok vannak a fogalommeghatározásodban.

Attól tartok, a dolgokat úgy látod, hogy igazolja-e téziseidet, vagy sem.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.08.16. 10:21:12

kérem, ha ez a köcsög jobbik valami jót szeretne tenni, akkor ezer gárdistával kellett volna a szigetre rontania, és válogatás nélkül, de persze a francia műhippikre különösen ügyelve, véresre verni azt az alember seregletet. a pokollény gerendaival az élen.

2011.08.16. 10:30:40

@bbjnick: "És: ha már a Hitelt említetted! Nézd csak mit ír benne a kozmopolitizmusról!"

Ezért mondtam, hogy talán a saját korában kéne megítélni, nem a 2011-es értékrend (főleg magyar) szerint.

A feudalizmus átalakulása polgári társadalommá kimondottan "forradalmi" eszme volt.
Vagy talán Svédország, Anglia, és a többi királyság megrekedt a feudalizmusban?
Pedig nem volt polgári forradalom, ahol kivégezték volna a királyt, mint a franciák.

Hogy a magyarokat pártolja a kozmopolitizmussal szemben?
Nem állítottam az ellenkezőjét.
De: Duna kereskedelmi útvonallá fejlesztése.
magyar közlekedés, tudomány, ipar fejlesztése
mind előremutató, mondhatni radikális eszme volt.

A hangnem, amit idéztél a Hitel-ből, pedig annak köszönhető, hogy ő ezt a könyvet deklaráltan a hölgyeknek írta, azzal a szándékkal, hogy ADAKOZZANAK!
Nyilván érzelmeket akart kelteni.
Azt mégse írhatta, hogy adj egy ezrest, mert a szomszéd Maris is annyit adott!

Talán a gond éppen az volt, hogy Széchenyivel ellentétben a kor radikális urai nem akartak pénzt fektetni a lenézett tudományba, bankalapításba, iparba, művelődésbe.

Így ezeket a területeket MEGHAGYTÁK A ZSIDÓKNAK!

Azóta meg büszke vagy magyarként a repülésben, autózásban, rakétatechnológiában stb elért magyar zsidó sikerekre!

2011.08.16. 10:36:51

@Con Storm: "A probléma a dologgal, hogy szigetesek a saját meggazdagodásukra a köztulajdonát használják, a közbeszerzési törvények megkerülésével... és így törvénysértéssel... "

Bezony!
Meg a csilingelős autó is, mikor fagyit árul!

Meg a vásáros, mikor kitelepül mézeskalácsot árulni nemzeti ünnepen!
Fúj!
És a visszacsapóíj árus! ÁÁÁÁÁÁ!
duplán törvénysértő!
Fegyvert árul! Közterületen! Számlát nem ad!

BÚÚÚÚ!

Csernus jól van? Vagy már nem ő kezel?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.16. 10:46:43

@bbjnick:

„Ő magasb értelműnek képzi magát, mert minden régi szokáson, bévett ítéleten áthág, egyszerre keresztény, török, ateista lehet, s kaméleoni ügyességgel szabhatja magát a körülállásokhoz, a hasznoshoz. – De ily tehetség áltermészet, s többnyire igen sok vagy bal tudománynak éretlen és savanyú gyümölcse, s az emberbűl, ki minden sajátságát elveszti, oly csúfot tesz, mint nevetséges a szelíd farkas s kacajra méltó a láncon idomtalanul táncoló medve s csúf a legvéknyabb vesszőtűl is rettegő kalitkás oroszlán...”

na, ez a széchenyi is itt gúnyolódik szent pálon ... (zsidónak zsidóvá, görögnek göröggé)

Alfőmérnök 2011.08.16. 11:13:19

@mavo: Ez nyilvánvaló, csak azt nem értem, betyárnak (aki egyébként értelmesebb, mint aminek néha mutatja magát) miért nem volt az. Lehetett tudni hogy a fidesz nem fogja maradéktalanul lemészárolni a gonosz liberálisokat. Márpedig betyár (gondolom személyes sértettsége okán – de ez csak feltevés), ezt szeretné látni, erre várt.

Bbjnick meg ő orvosi eset, ehhez nem fér kétség. Nálánál sokkal következetesebb a kurucinfó, de még Arma Gedeon is.
Én a magam részéről csak sajnálni tudom ezeket a visszafojtott intellektuális paranoiásokat, tele vannak frusztrációval, kisebbrendűségi komplexussal, indulattal, sértettséggel, és mindezt intellektuálisnak tűnő bűvészmutatványokkal álcázzák. Ismétlem: a kurucinfót, Zagyva Gyulát intellektuálisan (!) tisztességesebbnek tartom náluk, ők nyíltan beszélnek, nem célozgatnak, nem ködösítenek. (Aztán persze ha a ködösítésüket nem érti meg senki, a másikat nézik hülyének, vagy a megnemértett zsenialitásukat igazolják vele maguknak. Ördögi kör ez.)

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.16. 11:34:15

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A csilingelő autó a közterületet rendeltetésének megfelelően árulja, azonkívül fizet az adott önkomrányzatnak...

A mézeskalácsos is rendeltetés szerűen használja a közterületet, mert az sem olyan helyre települ ki, amit nem rendeltetés szerűen használ, a közterülketeken vannak holtterek... azonkívül egyenlő eséllyel versenyezhetnek a helyekért az árusok...

A visszacsapó íjárús nem fegyvert árul, hanem csak egy botot! Azt megfelelő körülmények közt át lehet alakítani fegyverré... mint a fegyver megfogalmazása is... minden olyan tárgy fegyvernek minősül, ami emberi élet kioltására alkalmas! A fegyverek közterületen való szállítására vonatkozóan, nem kelthet másokban félelmet, vagyis be kell csomagolni, ilyen a szúró vágófegyverek és stb...

Bármilyen meglepő, az íjak, dartsok, nem minősülnek lőfegyvernek, mert a kilőtt lövedék nem éri el azt a kezdeti sebességet, ami a lőfegyverek esetében előírás...

Ha valaki pedig használt árut ad el... amire egyszer már fizetett ÁFÁ-t, akkor úgytudom olyan is megteheti, aki nem számlaképes... az meg nem fog neked számlát adni...

De... kár hogy nincs jogállam, mert a verbális náci hozzászolásodért most kaphattál volna pár évet, mint nagynnyilvánosság előtt elkövetett jóhiszeműséggel való visszaélés, uszítás közösség vagy egyén elleni izgatás és stb....

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.16. 11:39:34

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Hát jah.. az ő sikereik.. napersze.. amikor Neumant lezsidózzák, na persze soha semmi köze nem volt hozzájuk.. (rokon volt...) Vagy Radnótit... mondják már meg nekem a zsidó nevét...

Nem eszik olyan forrón azt a kását...

hoplita 2011.08.16. 12:37:28

@Ulixes: Ha valaki veszi a fáradságot és végigolvassa az értetlenkedéssel vegyes faszságaidat ebben a komment-rengetegben, annak számára nem kérdés, hogy melyikőnk küzd értelmezési kihívásokkal.
Feltéve, hogy nem hasonszőrű veled.

hoplita 2011.08.16. 12:42:02

@mavo:
Sokat szíttál a zeste?
Vagy csak morózusan ébredsz, ha anyukáddal vagy kénytelen az éjszakát tölteni?

Viktus 2011.08.16. 12:52:54

A Jobbik nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel, azokkal a párt nem tud azonosulni - jelentette ki Vona Gábor, a Jobbik elnök-frakcióvezetője kedden. A politikus kijelentette: Van, amiért a Jobbik felelősséget vállal, ami az ő politikája, programja, gondolatai, elképzelései Magyarország jövőjéről, és van, amiért már nem vállal felelősséget, mert az nem az ő politikája. A Magyar Szigeten elhangzottak az utóbbi kategóriába tartoznak, nem a Jobbik politikáját képezik, a párt azokért nem kíván felelősséget vállalni, sem közösséget azokkal - fogalmazott. Vona hangsúlyozta: Zagyva György Gyula a Jobbik frakció tagja marad.

Vona elmondta, az elmúlt napokban a Magyar Szigeten elhangzott néhány olyan nyilatkozat, amelyet a sajtóban, a közvélemény előtt a Jobbikkal azonosítottak. Vona azonban leszögezte: "van, ami a Jobbik, és van, ami már nem a Jobbik. Van, amiért a Jobbik felelősséget vállal, ami az ő politikája, programja, gondolatai, elképzelései Magyarország jövőjéről, és van, amiért már nem vállal felelősséget, mert az nem az ő politikája". Van, amivel a Jobbik közösséget vállal - folytatta -, mert úgy érzi, hogy az ország szempontjából építő jellegű, és van, amivel nem vállal, mert úgy érzi, hogy ezzel ellentétes. A Magyar Szigeten elhangzottak az utóbbi kategóriába tartoznak, nem a Jobbik politikáját képezik, a párt azokért nem kíván felelősséget vállalni, sem közösséget azokkal - jelentette ki.

-

Minden rendben :P

Alfőmérnök 2011.08.16. 13:00:59

@Alfőmérnök: Mármint bbjnick az orvosi eset, betyár nem az. (Netbookon írtam, szemüveg nélkül.)
Még azt is hozzátenném: morálisan is tisztességesebbnek tartom a kurucinfót&társait. A sejtetés, a célozgatás, ködösítés, a visszafojtott indulatok megmérgezik a lelket. A (szellemi értelmben) gyenge, gyáva emberek sajátja.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.16. 13:49:07

@Con Storm:

a visszacsapó íjárus elég masszív kép ... :)

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.16. 14:03:05

@Alfőmérnök:

na, azért a kurucinfó esetében morális előnyt emlegetni elég durva. napi rendszerességgel sértenek törvényt, és pl. gátlástalanul lopnak másoktól, természetesen bárminemű forrásmegjelölés nélkül.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.16. 14:04:59

@Con Storm:

hát ja, mama papa zsidó volt, de ő már pont nem volt zsidó :)

Alfőmérnök 2011.08.16. 14:11:36

@mavo: Nem minden törvénysértés amorális. Ők úgy gondolják, hogy a jelenlegi redszerrel szemben morális tett is lehet a törvénysértés. És az ő kis miniuniverzumukban igazuk is van.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.16. 15:20:55

@mavo: Attól hogy egy gyerekrabszolgát tartottak, mint örökbefogadottat.. még nem lesz az...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.16. 16:06:56

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nem oszt, nem szoroz (vagy mégis?), de ha már itt vagyunk, pontosítsunk:

"Vagy talán Svédország, Anglia, és a többi királyság megrekedt a feudalizmusban?
Pedig nem volt polgári forradalom, ahol kivégezték volna a királyt, mint a franciák." --- írod.

"...1648-ban az uralkodó megszökött Cromwell táborából, és sereget gyûjtött. Az volt a szándéka, hogy kihasználja a kerekfejûek közötti ellentéteket. A döntõ ütközetre 1648-ban Prestonnál került sor, ahol a király serege csúfos vereséget szenvedett. Oliver hatalma ezután jelentõsen megnõtt. 1648. december 2-án ismét bevonult Londonba és kiûzte a presbiteriánusokat a parlamentbõl, melyben mindössze 100 independens képviselõ maradt (“csonka parlament”) majd Stuart Károlyt halálra ítélte, és 1649. január 30-én kivégeztette. Anglia 1649-ben köztársasággá alakult..."

dragon.unideb.hu/~kltegimn/CLASSES/12C/HTM/PZ/STB/ANGPOL40.HTM

"A feudalizmus átalakulása polgári társadalommá kimondottan "forradalmi" eszme volt." --- írod.

A feudalizmus átalakulása polgári társadalommá egy nagyon hosszú, legalább ötszáz éves folyamat volt, aminek kétségtelenül voltak heveny (forradalmi) szakaszai is. Széchenyinek --- mint fentebb is írtam --- esze ágában sem volt polgári forradalmat csinálni (irtózott mindentől, ami "forradalmi" jellegű), kezdeményezései civilizatórikus, kulturális, technológiai, technikai és logisztikai jellegűek voltak és semmi más célt nem szolgáltak, minthogy Magyarország (ilyen jellegű) elmaradottságán és kiszolgáltatottságán enyhítsenek. Cselekedeteit nem politikai-ideológiai meggyőződés (a politikai jogok kiterjesztése vagy bármi efféle), hanem patriotizmus (hazaszeretet) motiválta.

"A hangnem, amit idéztél a Hitel-ből, pedig annak köszönhető, hogy ő ezt a könyvet deklaráltan a hölgyeknek írta, azzal a szándékkal, hogy ADAKOZZANAK!
Nyilván érzelmeket akart kelteni.
Azt mégse írhatta, hogy adj egy ezrest, mert a szomszéd Maris is annyit adott!" --- írod.

Ez a te eszedjárása:-) és nem Széchenyié! Széchenyi nem egy balf*x multilevel-marketinges vagy egy házaló adománygyűjtő szélhámos volt, hanem egy katolikus, aulikus magyar arisztokrata:-)

"Talán a gond éppen az volt, hogy Széchenyivel ellentétben a kor radikális urai nem akartak pénzt fektetni a lenézett tudományba, bankalapításba, iparba, művelődésbe. Így ezeket a területeket MEGHAGYTÁK A ZSIDÓKNAK!" --- írod.

Összekevered az 1830-as éveket az 1880-as évekkel: Széchenyi problémája még nem az volt, hogy a zsidóság elfoglal bizonyos társadalmi pozíciókat, hanem az, hogy a magyar elitet nemzeti érzelművé és elkötelezettségűvé tegye és bizonyos civilizatórikus folyamatok elindításának szükségességéről meggyőzze. Amiről te beszélsz, az egy jóval későbbi probléma, a Kiegyezés utánra tehető és értelmesen talán úgy fogalmazható meg, hogy a hirtelen felgyorsult gazdasági fejlődéshez a magyarság nem tudott nagy hirtelenjében kellő számú szakértelmiségit kitermelni (nem igaz, hogy nem voltak ilyenek, mert megindult köznemességben az értelmiségi pályák felé áramlás, de ez jóval lassabb volt, mint a gazdaság pörgése) és ezeket a társadalmi pozíciókat a liberális bevándorláspolitikának köszönhetően beözönlő zsidó bevándorlók és magyarországi nemzetiségiek (elsősorban németek és különböző szlávok) árasztották el. Mielőtt megkérdeznéd, hogy ez miért volt probléma, nézd meg huszadikszázadi történelmünket és megérted! A pozíciófoglalás olyan gyors volt, hogy nem vagy csak félig asszimilálódott rétegek vettek kezükbe kulcspozíciókat, ami nagyon komoly politikai, társadalmi és szociális konfliktusokat eredményezett.

(Megjegyz.: Hogy Széchenyi milyen elme volt, mi sem mutatja jobban, mint hogy ő ebből a veszélyből már az 1830-as években sokat megsejtett és reformtörekvései részben ennek a folyamatnak a megelőzését szolgálták volna.)

"Azóta meg büszke vagy magyarként a repülésben, autózásban, rakétatechnológiában stb elért magyar zsidó sikerekre!" --- írod.

Az mit jelent hogy magyar zsidó siker? Magyarsiker vagy zsidósiker? Vagy micsoda?

És: ha már így veted fel a kérdést, akkor nagy tisztelettel megkérdezem, hogy pld. Teller Ede Anatevkán érettségizett vagy a Budapesti Magyar Királyi Középiskolai Tanárképzőben?

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.16. 16:17:35

@mavo:

Szmókerkám, ennél azért még tőled is többet vár az ember!:-)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.08.16. 20:07:54

Zagyva is Isten teremtménye, valami célja csak lehetett vele, legfeljebb halandónak még nem sikerült rájönnie.

Az én tippem az, hogy neki feladata a tápot adagolni az újságírók tányérkájára, cserébe néha-néha beleihat a pohárkájukba. A villanyszerelő-univerzumban ez karriernek számít, vajon? Ez a nagy kérdés.

@bbjnick: Jóhogynemmá fölolvassa neki, hogymivan a dobozára írva? Barna, hát barna. Maga is, csak másként! :))

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.16. 20:37:19

@Bell & Sebastian:

No, ezután óvatosabban idézem magát:-) Pedig szellemesnek találtam: "the smoker":-)

ü
bbjnick

Bell & Sebastian 2011.08.16. 20:51:51

@bbjnick: Akkor bizony most ráharaptam a saját kukacomra, pedig a Benson & Hedgest kedvelem, amit oldalról filézünk, mint az ó-Kossuthot. :)

2011.08.17. 10:05:19

@bbjnick:
Sajnos tévedésben vagy.
Széchenyi könyvét a "magyar nőknek " ajánlja.
Nem mondtam, hogy Széchenyi forradalmár volt.
Polgári átalakulás felé , fejlett gazdaság felé akarta fordítani az országot.
Cromwell polgári forradalmat csinált?
Bár ettől még a tétel nem dőlt meg. Hísz azt írtam, hogy a királyság megdöntése nélkül is megtörtént a polgári átalakulás.
TEHÁT: Széchenyinek nem kell uralkodóellenesnek , arisztokrácia ellenesnek lennie, hogy haladó (ebben az értelemben forradalmi) eszméket valljon.

Tehát tényleg csak kiigazítás volt válaszod, nem cáfoltál. Legfeljebb félreértelmeztél.

2011.08.17. 10:11:34

@bbjnick: A zsidókérdés:

1848.-ban az egyik történés volt , hogy a budai sváb fiatalság pogromokat hajtott végre a zsidók ellen.
Kirakatok bezúzása, verések, fosztogatás.
Mi volt a mozgatórúgó? A társadalomban betöltött szerepe egy teljesen elzárkózó rétegnek.
Ugyanezek a zsidók később aktívan résztvettek a szabadságharcban. Mind adománnyal, mind fegyveresen.

Más:"Teller Ede (Budapest, 1908. január 15. – Stanford, Kalifornia, 2003. szeptember 9.) zsidó származású, magyar–amerikai atomfizikus"

Akkor most van magyar zsidó, vagy nincs? Csak magyar-amerikai zsidó van?

Az, hogy zsidó származású, vagy zsidó egy emberre vetítve ugyanaz, legfeljebb pongyolább . Nem?

2011.08.17. 10:29:27

@Con Storm: "mert az sem olyan helyre települ ki, amit nem rendeltetés szerűen használ, a közterülketeken vannak holtterek... azonkívül egyenlő eséllyel versenyezhetnek a helyekért az árusok... "

Ezt elmentem! "vannak holtterek"

Kissé zagyva a gondolatmeneted. Bár mit várok.
Azt írod: fegyver az ,.ami élet kioltására alkalmas. Később ellenpéldaként hozod, hogy a nyíl nem éri el a lőfegyvereknél meghatározott torkolati sebességet.

Ki beszélt erről???

Adózás: a sziget naggggyon komoly összeget fizetett Tarlóséknak! Nem ingyen kapták meg a szigetet, pár napra!

Össze-vissza beszélsz, önmagadnak mondasz ellen, szerintem változtatni kellene a gyógyszerezésen.

2011.08.17. 10:43:05

@Con Storm: "
"A középkori magyarországi zsidóság virágkora Mátyás király uralkodásának idején volt. Egy névtelen erfurti lovag elbeszélése szerint a zsidók ünnepélyesen felvonultak Mátyás király és Beatrix 1476-ben megtartott esküvői menetében: Buda várának bejáratánál a zsidók élén agg elöljárójuk ment, lóháton, kivont karddal, melyen kosár függött, amelyben tíz font ezüst volt. Mellette fia, szintén lóháton, karddal és ezüst kosárral. Utánuk jött huszonnégy lovag, mindnyájan bíbor díszruhában, kalapjukon három szál strucctollal. A leírás szerint Fekete (Schwartz) Mendel,[7] fia Jakab és a lovagok Dávid-pajzzsal díszített zászlóval jelentek meg az esküvői menetben. A felvonulás leírásából következtetni lehet a magyarországi zsidók különleges helyzetére, ugyanis a középkori keresztény Európában sehol nem készült feljegyzés arról, hogy zsidók lovon, vagy karddal nyilvánosan megjelenhettek volna."

Mit szólsz? Mátyás király, a mocskos zsidóbarát!

Bár igazad lehet, Schwartz Mendel se volt zsidó,
Feketének hívták, csak később zsidóított!

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.17. 12:48:38

"Egy névtelen erfurti lovag elbeszélése szerint"

Erről ennyit...

Onnan tudod, hogy ez hazugság, hogy utánna nézel kik a magyarok... nem zsidógyűlölők tanjait nézed, akik minden áron elakarják pusztítani őket, hogy ők lehessenek a felsőbbrendű kiválasztott istenkirály neonácikák, akik minden népet nyomorba döntenek, írtanak és élősködnek.. mert ettőllesznek jók...

Hanem az igaz történelmet... Mátyás király jeruzsálem örzője volt... benne volt a koronázási esküszövegbe... Tudod a zsidók száma a 8... ha olvasod a bibliát, mert 8 ember tartatott meg víz által... az összes többi nyolcas ki van törölve a bibliából... a levik száma a három, akiket már Mózes is bemerített, levi, levente=3, Áron=Árpád... A nyolcas pedig a virág alakú napkereszt... mert Jemaja=virág, folyó, földanya, élet, vagyis Isten... ebből származnak Jer, jel, vagyis folyik és a többi név... Kánaán=kárpátok, Buda-butha-buta a nem tudástudoója, Path=elpatkol a halál istene, Lucky=lüke a bolondos, Don, Don folyó=döntő.. élet és halál közt, Thor=törnim zúzni, tort ülni Freya=furfang, fodor, Odin=ódon a legidősebb fiú... és a többi...

Jerusalem, erdeti Írását nézd meg Jeru Sólyom, ez pedig a sólyommegnyilvánulása.. Rá, Ré a napisten...

Szóval.. miután Salamon, egy héber szolga fattya, leölte a Dávid házi családot, elüldözte a zsidók maradékát... A bejnamin és a levi törzset... a két jó testvért... ha megnézed az arámi írásokat.. Magyaruk-nak van hívva a levi nép... a világon aki meglát egy sumer eredetű rovásírást, felkiált rúna, magia... Azértlettek elüldözve, mert más népekből is választottak feleséget a Partus birosalom és a Római birodalom hadakozása során... Innen ered a név.. az a lány aki nem talál férjet magának Pártában marad...

Tehát.. nem hinném, hogy annak a nemzetnek, akinek a parlamentjét a 8 ágú napkereszt díszíti.. körbe a kupolát... a 6 ágú sátáni, salamoni pajzsot.. eltűrte volna maga mellett...

Mert ahogy Jézus, Dávidnak fia is mondta... nem azoka zsidók, akik annak mondják magukat, hanem a sátán zsinagógája... lásd jelenések könyvét...

Sir Galád (már foglalt) 2011.08.17. 14:58:18

olyan nincs, h vki egyszerre nemzeti radikális és gondolkodó(legalábbis emberi mértékben),

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.17. 19:34:28

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Széchenyi könyvét a "magyar nőknek " ajánlja." --- írod.

"Honunk szebb lelkű asszonyinak*

Fogadjátok, hazám érdemes leányai, tiszteletem és szeretetem jeléül ezen kis munkám ajánlását! Vegyétek, bár férfiakhoz illendőbbnek mondják azt sokan, nyájas kegyességgel pártfogástok alá. A hitelről szólok, s ami belőle foly; a becsületrűl, az adott szó szentségéről, a cselekedetek egyenességéről, így előttetek sem lehet a tárgy idegenebb, mint előttünk, mert annyi nemes és szép, ami az emberiséget felemeli, a ti nemetek műve. Ti viszitek karjaitokon életbe a kisded nevendéket, s jó polgárrá nevelitek; a ti nemes tekintetetekből szí a férfi lelkierőt s elszánt bátorságot. S ha léte alkonyodik a haza ügyében, ti fontok koszorút homloka körül. Ti vagytok a polgári erény s nemzetiség védangyali, mely nélkületek – higgyétek – soha ki nem fejlik; vagy nemsokára elhervad, mert ti vontok minden körül bájt s életet. Ti emelitek egekbe a port s halhatatlanságra a halandót. Üdvözlet és hála néktek!"

Tudod mi az, hogy társasági gesztus? Az ajánlás nem azt a célt szolgálja, hogy meghatározza a könyv olvasóinak lehetséges körét, hanem azt, hogy a szerző hódolatát fejezze ki valaki/valakik előtt, aki/akik szerinte ezt megérdemlik vagy fontosak számára. Ebben az ajánlásban sem azt írja Széchenyi, hogy, kérem, hölgyeim, olvassák a könyvet, hanem azt, hogy vegyétek pártfogásotok alá, hiszen Ti vagytok a polgári erény s nemzetiség védangyali. :-)

"Nem mondtam, hogy Széchenyi forradalmár volt.
Polgári átalakulás felé , fejlett gazdaság felé akarta fordítani az országot. (...) Széchenyinek nem kell uralkodóellenesnek , arisztokrácia ellenesnek lennie, hogy haladó (ebben az értelemben forradalmi) eszméket valljon." --- írod.

magyarido.blog.hu/2011/05/20/egy_jegyzet_az_ady_kerdes_2011_hez_victrix_causa_deis_placuit_sed_victa_catoni

Ennek a bejegyzésnek a végén van egy Széchenyi-idézet. Ízlelgesd! Viszonylag pontosan visszaadja Széchenyi "ethoszát". Ez nem polgári ethosz, hanem katolikus keresztény, nemzeti, romantikus, arisztokratikus ethosz.

"1848.-ban az egyik történés volt , hogy a budai sváb fiatalság pogromokat hajtott végre a zsidók ellen." --- írod.

Nem volt ritka jelenség Európában, hogy egy-egy város polgársága megtámadta, elűzte a területén élő zsidókat. Ennek nagyon sok oka, magyarázata volt/van (ebbe most nem mennék bele, mert nagyon hosszú, összetett történet). Magyarország ebből a szempontból kifejezetten biztonságos hely bolt a zsidóság számára (a kelet-közép-európai "toleranciasáv" része volt), itt nagyon ritkán fordultak elő pogromok (és, mint a mellékelt ábra mutatja, általában azt sem magyarok hajtották végre).

"Ugyanezek a zsidók később aktívan résztvettek a szabadságharcban. Mind adománnyal, mind fegyveresen." --- írod.

Józan ésszel belátható, hogy a zsidóság számára sok szempontból pozitív változást hozott volna egy nagyfokú demokratizálódás. Így a zsidók többsége nyilván támogatta a szabadságharcot.

"Akkor most van magyar zsidó, vagy nincs? Csak magyar-amerikai zsidó van? Az, hogy zsidó származású, vagy zsidó egy emberre vetítve ugyanaz, legfeljebb pongyolább . Nem?" --- írod.

Ha megnézel egy a Magyar királyság területén kiállított keresztlevelet/anyakönyvet, ott a szülők neve (esetleg foglalkozása), a születési hely, idő mellett a felekezet szerepel. Tehát magyar származású világhírű zsidóról vagy zsidó származású világhírű magyarról olyan beszélni, mintha, teszem azt, magyar származású világhírű katolikusról vagy katolikus származású világhírű magyarról beszélnénk. Érdekes, hogy egy katolikus, evangélikus vagy református magyar esetében ez a legritkábban kerül elő, míg ha az illető magyar izraelita vallású volt, akkor rögtön magyar zsidó vagy zsidó magyarként emlegetik (akik emlegetik). El lehet ezen elmélkedni!

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.17. 22:53:16

@bbjnick:

keresztlevelet/anyakönyvet, ott a szülők neve (esetleg foglalkozása), a születési hely, idő mellett a felekezet szerepel=keresztlevelet/anyakönyvet, abban a szülők neve (esetleg foglalkozása), a születési hely, idő mellett a felekezet szerepel

2011.08.17. 22:54:07

@bbjnick:
Úgy látom, nem egy nyelvet beszélünk.
Mindent megmagyarázol, általában félre.
Széchenyi erősen "liberális "volt, a saját korában legalábbis. Ez nyilván nem egyenlő a radikalizmussal.

Több műve miatt kora arisztokratái erősen támadták, nem véletlenül. Ha annyira reakciós lett volna, nyilván nem teszik.

Ezt a témát lezártam.

A zsidókérdés:
Nem nekem okoz gondot a zsidók magyarsága, ha elolvastad, amit írtam, rá kellett jönnöd.
A jobboldali , különösen a szélsőjobb csoportosulásoknak kell valakikkel szemben meghatározni magukat.

A zsidó üldözések Európában tulajdonképpen a kereszténység térnyerése óta folynak.
Sokáig azért, mert ugye ők ölték meg Jézust.
( mellékszál: azon el se gondolkodnak, hogy Jézusnak ,meg kellett halnia, hogy megválthassa a világ bűneit)

Az 1948.-as események különlegessége abból adódik, hogy más eszme jelent meg: a zsidók anyagi jóléte. Ha valaki kölcsön ad, és te nehezen fizeted vissza, könnyen ellenséggé válik a szemedben (nem személyeskedés, csak képletesen)

2011.08.17. 23:05:49

@bbjnick:
Még annyi Széchenyiről:
Aki 1848 áprilisától szeptemberig Kossuth kormányában miniszteri tárcát visz, az semmiképpen nem nevezhető radikálisnak.
Annyira nem, hogy ő maga írta, hogy ezzel a saját halálos ítéletét írta alá.

2011.08.17. 23:09:48

@Con Storm:
Na most kiderült, hogy a zsidók rég kihaltak, és tulajdonképpen magyarok?
Jól vagy?

2011.08.17. 23:13:26

@Con Storm: "Innen ered a név.. az a lány aki nem talál férjet magának Pártában marad..."

Nem a párta nyitott fejdísz, kendő. A férjes asszonyok bekötötték a kendőt, zárt formában.
Innen ered: bekötötték a fejét. Tudod, férjhez ment. Nem azért, mert vérzett a feje.

2011.08.17. 23:15:15

@Con Storm:" Mert ahogy Jézus, Dávidnak fia is mondta... n"

Pontatlan. Nem lehetett a fia, mivel Mária, Jézus anyja állítólag Dávid unokája volt!!!

2011.08.17. 23:18:42

@Con Storm:" ha megnézed az arámi írásokat.. Magyaruk-nak van hívva a levi nép..."

Hülye.
Az arámi írás nem használt magánhangzót.
Innen ered a későbbi félreértés : Vörös-tenger-vagy-Sás-tenger

Pláne kettős mássalhangzót. A gy, ny, ty épp a magyar nyelv sajátossága.

2011.08.17. 23:20:53

@bbjnick: "keresztlevelet/anyakönyvet, ott a szülők neve (esetleg foglalkozása), a születési hely, idő mellett a felekezet szerepel=keresztlevelet/anyakönyvet, abban a szülők neve (esetleg foglalkozása), a születési hely, idő mellett a felekezet szerepel"

cigány?

2011.08.17. 23:23:25

@bbjnick: El lehet ezen elmélkedni!

Így tettem: nem keresztlevél, hanem népszámlálás a válasz.
Tudod, viszonylag nagy pontossággal tudták, hogy mennyi tót, román, szerb, horvát , zsidó, stb él az országban.

2011.08.17. 23:28:35

@Con Storm:" Az Árpád-házi királyok alatt több-kevesebb megszorítással, de a korabeli európai viszonyoknál biztonságosabb körülmények között élhettek Magyarországon a zsidók. Ebből a korból való IV. Béla 1251-ben kiadott híres zsidó kiváltságlevele, amelyet a középkori magyar királyság fennállása alatt az egymást követő uralkodók megerősítettek. Ennek lényege, hogy a zsidók a király kamaraszolgái, a kincstárnak adóznak, az pedig biztosítja jogvédelmüket. A zsidók kereskedelemmel, pénzügyletekkel foglalkoztak, a királyi udvar nem egyszer vette igénybe pénzüket, szakértelmüket.
Vízkelety Béla kőrajza 1864-ből: Mátyás és Beatrix bevonulása Budára 1476-ban. A kép bal szélén Mendel Jakab, a zsidók "prefektusa". Kezében a Tóra, azaz Mózes öt könyve

A 15. században a megerősödő városokba egyre több zsidó költözött, kialakultak a "történelmi hitközségek" (Buda, Óbuda, Esztergom, Sopron, Tata). A középkori magyarországi zsidóság virágkora Mátyás király uralkodásának idején volt. Mátyás létrehozta a zsidó prefektus (elöljáró) országos hatáskörű hivatalát. Élére Mendel Jakabot állította, aki képviselte a zsidóság érdekeit, és felügyelte a király számára fizetendő adók beszedését."

Azok a mocskos Árpádházi zsidóbérenc királyok! Fújjj!
Különösen a Béla! ÁÁÁÁÁ

Mendel Jakab meg Mandulássy János volt, csak a történelemhamisító mocskos izraeliták meghamisították a történelmünket a kommunista zsidók alatt!!!!

2011.08.17. 23:32:20

@Könnyen elkaptuk, uram!: @bbjnick: Más:"Teller Ede (Budapest, 1908. január 15. – Stanford, Kalifornia, 2003. szeptember 9.) zsidó származású, magyar–amerikai atomfizikus"

Ezt a részt idéztem. Tehát nem én gondolom, hogy így van,
de vannak például magyarországi svábok, szerbek, stb mind a mai napig!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.18. 00:10:45

@Könnyen elkaptuk, uram!:

"Széchenyi erősen "liberális "volt, a saját korában legalábbis. Ez nyilván nem egyenlő a radikalizmussal. Több műve miatt kora arisztokratái erősen támadták, nem véletlenül. Ha annyira reakciós lett volna, nyilván nem teszik." --- írod.

Tudod kik alakították ki Széchenyiről a "liberális" képet? A kommunisták. A Horthy-korszakban Széchenyi egyfajta politikai idol volt, elsősorban patriotizmusa, hazafias magatartása, másodsorban pedig modernizációs elképzelései miatt (nem szokás ma ezt emlegetni, de a Horthy-korban, ahatalom rérszéről, nagyon komoly volt a modernizációs szándék --- felismerték, hogy másként nem lehet). 1945 után ezzel a Széchenyi idollal szemben alkották meg a kommunisták (és általában a balosok) az ő Kossuth idoljukat. Széchenyit kezdetben egyáltalán nem emlegették, de kitörölni, ugye, nem lehetett a történelemből, tett ezt-azt, elég sok nyomot hagyott és Kossuth is sokat emlegeti. Ezért kitalálták számára a "felvilágosult főúr" szerepet, a liberális arisztokrata szerepét, aki ugyan nem annyira progresszív és nagy haladár, mint Kossuth, de azért annyira az volt, hogy saját vagyonából nemkevesett költött a hazájára.

Sokadszor írom le, Széchenyi nem volt liberális, saját korának fogalmai szerint sem. Szemben állt kora konzervatívjaival és republikánusaival is, de leginkább t'án kora liberálisaival voltak fenntartásai. Nagyon rossz politikus volt, nem ismerte a kompromisszumot, így általában mindenkivel sikerült összeakasztania a bajuszt; főként, ha meggyőződésévé vált valami, akkor aztán végképp nem lehetett vele egyezkedni.:-]

"Aki 1848 áprilisától szeptemberig Kossuth kormányában miniszteri tárcát visz, az semmiképpen nem nevezhető radikálisnak.
Annyira nem, hogy ő maga írta, hogy ezzel a saját halálos ítéletét írta alá." --- írod.

Széchenyi, hogy a forradalmat megússzuk, még arra is hajlandó lett volna, hogy diktátori szerepet vállal Magyarországon. Mivel azonban (úgy látta), az események folyását már nem lehet megállítani szerepet vállat a Batthyány-kormányban, hogy, amennyire lehet, befolyásolni tudja az eseményeket, mérsékelni tudja a (szerinte) túllövéseket, túlkapásokat. (Kossuth, aki nagyon rafinált figura volt, maga is komolyan forszírozta Széchenyi meghívását a Kormányba, mert nem szerette volna, ha hatalmas tekintélyével szembefordul velük).

És: amikor Széchenyi arról ír, hogy aláírta saját halálos ítéletét, akkor azt is írja, hogy csak egy kívánsága maradt, hogy Kossuthnak háttal akasszák fel:-]

"A zsidókérdés:..." --- írod.

A zsidókérdés egy olyan komplex, ezerágú-bogú probléma, hogy (szerintem) felesleges most belebonyolódnunk...

Attól a leegyszerűsítű problémakezeléstől azonban, hogy itt voltak ezek a zsidók, ugye, és ahol ezek megjelentek, ott mindenki nagyhirtelenjében megh*lyült és elkezdett ésszerűtlenül és gonoszmód viselkedni, mondom, ettől a leegyszerűsítő problémakezeléstől mindenkit óvnék. Így téged is. Az egy megalapozatlan liberális hiedelem, hogy "a kisebbségnek" mindig igaza van. Nem így van: van, mikor igaza van és van, amikor nincs.

"nem keresztlevél, hanem népszámlálás a válasz.
Tudod, viszonylag nagy pontossággal tudták, hogy mennyi tót, román, szerb, horvát , zsidó, stb él az országban." --- írod.

Én nem arról beszéltem/írtam, hogy tudták-e, hány tót vagy zsidó él az országban, hanem arról, hogy a Magyar királyság területén (hivatalosan) a felekezeti hovatartozást tartották nyilván és nem a nemzetiségit.

Egyébként, ha nyilvántartották volna, akkor szerinted a zsidók mely nemzetiséghez tartoztak volna?!

ü
bbjnick

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 02:16:51

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Máté 9.27

És mikor Jézus tovább ment onnét, két vak követé őt, kiáltozva és ezt mondva: Könyörülj rajtunk, Dávidnak fia!

Az, hogy mi pontatlan és mi nem, nem egy elmebeteg felsőbbrendű istenke kiválasztott élősködői tudat határozza meg, hanem a valóság.. több mint tízszer van írva a bibliában, hogy Jézus levi volt, és az uralkodó családból...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 02:21:34

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Én nem híreskednék Béla törvényeivel, mert nem véletlen volt az a törvény, hogy betelepülő csak magyarral házasodhatott, és nem véletlen volt megváltoztatva az első zsidótörvényben ez a szokásjog... A Pártus birodalomból való elüldöztetésünk miatt...

Csak hogy ne hidd, hogy szeretetből lett megváltoztatva e felsőbbrendű kiválasztott tudatú salamoni sátáni elmebajra az a törvény... egyszerűen nem akarták, hogy többet a félvér csecsemők, gyermekek fejét bedobálják a várkapukon... Jólenne amikor megnyilatkozol valamiről... utánnanéznél mi miért történt... mert nem biztos hogy tiszteletből történt... lehet megvetésből és megbélyegzésből kerültek ezek bele.. a törvénykönyveinkbe...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 02:25:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ehe.. erről csak annyit, nem véletlen rakták bele a salamoni önjelöl rabbik azt a sort a Mózesi könyvekbe, hogy varázsló nőt ne hagyj életbe....

Magia=magyar=ezeknek 3. fia, akik papok lettek, vagy írástudó közszolgák, voltak a levik, levente mert a levi azt jelenti három, és ez a magyar igazság is...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 02:31:43

@Könnyen elkaptuk, uram!: Jó... ha neked Teller Ede zsidónév... de felhívoma figyelmed, hogy valakit lezsidózni bűncselekmény...

1., én jogkövető vagyok és azt mondom, nem volt zsidó...
2., mond már meg a zsidó nevét is légyszíves... mert addig senki sem fogja elhinni...

Tudod a németekhez nem települhetett be zsidó, a számuk még a mai napig lényegtelen mennyiségű, de most ne gyere a holokausztal, mert előtte is az volt.. és az anyja neve Deutsch... Az pedig azt jelenti, hogy német.. még a nevében is benne van, és nem azt hogy hebrew...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 02:40:22

@bbjnick: a zsidót mint nemzetiséget a magyar sosem fogja elismerni... lévén a hozzájukkimenekített héber szolganép... egy darabig csak szövetséges volt... a salamoni tett után meg kitagadott, és Júdea lett a zsidók hazája...

ez 2600 éve...

Az indoeurópainak csúfolt nyelvek... mind azon népek leszármazottai, akik a héberek csak szeretnének lenni...

Azért, mert Jeruzsálemnek keresztelték át az angol kereszteslovagok Jubu városát... attól az még nem egy város lesz, hanem egy könyvtár... és annak a helye bizony... változtatható

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 02:51:01

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A logika hol marad?! Bekötik a fejét ha férjhez megy... ha a kendő jelentené a pártát, amivel bekötik a fejét, akkor a mondás így szólna, hogy pártatlanul marad..

A kendős fejdísz a perzsák hagyománya, azért ez a neve, onnan származik a Tiara, a tara is, ami főpapot jelent... Gondolom hallottad már azt a kifejezést, hogy tar...

Sok mindent lehet magyarázni sok mindennel... de nézd már meg a középkori kódexeket, amik a magyar mitológiával foglalkoznak...

Nem csak fehérlófia van benne, van olyan is, hogy Aranyapánk...

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 02:52:49

@Con Storm: Ehhez fűződik a lobonc... bonc szerzeteseknek van egy lófarkuk... amit lóbálnak...

2011.08.18. 03:00:49

@Con Storm: "Dávid (héberül דָּוִד Dāwîḏ) Izrael második királya volt kb. Kr.e. 1010 – Kr.e. 970.[1] "
"És mikor Jézus tovább ment onnét, két vak követé őt, kiáltozva és ezt mondva: Könyörülj rajtunk, Dávidnak fia!"

Mivel Dávid meghalt 970 körül, így viszonylag könnyű kiszámolni, hogy Téged félrevezet az elvakult magyarságtudatod!
Tudom, lefagyasztották a spermáját!

2011.08.18. 03:10:39

@Con Storm: "A város legkorábbi ismert uralkodója az i. e. 14. századi Abdi-Heba. Ekkor még egy kicsiny vár mellett települő, körülbelül 1500 fős lakossággal bíró város, csekély gazdasági és politikai súllyal. A várost az ún. jebuzi nép alapította és lakta, amelynek neve a Bibliában is feltűnik. Az Egyiptomból visszatérő zsidókkal háborúztak a jebuziak és az Ószövetség szerint vesztettek, de Jeruzsálem nem esett el. Józsué könyve szerint öt kánaáni király, köztük Adonicedek, Jebuz, azaz Jeruzsálem királya összefogott zsidók ellen, viszont a királyok életükkel fizettek. Jebuz ekkor még megmenekült a zsidó megszállástól. A régészeti anyag egészen az i. e. 8. század végéig meglehetősen szegényes. A Szentírás szerint a várost Dávid király csapatai meghódították, majd fia Salamon király tette azt az izráeli királyság fővárosává"

Tehát a város, amit a keresztesek neveztek el, már több mint 2000 éve állt, és a Jebuz névnek örvend.
Dávid meg elfoglalja, a keresztesek előtt olan 1800 évvel, de nem tudta, hogy ez jeruzsálem. A rómaiak se.

2011.08.18. 03:24:49

@Con Storm:" 22 évesen szerzett doktorátust Werner Heisenbergnél, a hidrogénionról írott disszertációjával segített lefektetni a molekuláris pályák elméletének alapjait. 1933-ban a zsidóüldözés miatt elvesztette göttingeni munkahelyét, de az ekkor már Angliában élő Szilárd Leó támogatásával állást kapott a londoni egyetemen, később Niels Bohrhoz ment Koppenhágába. 1934-ben Budapesten megnősült, majd Londonba költözött, ahol Rockefeller-ösztöndíjat nyert."

Írja a National Geographic

Gondolom, azért menekült a zsidóüldözés elől, mert német volt!
Amúgy: miért érv az, hogy anyja Deutch, tehát német? Attól még apja Teller, tehát zsidó!
deutsch Tompi is zsidó. Tehát egyik oldalról se áll meg a véleményed!

2011.08.18. 03:27:35

@Con Storm:" A logika hol marad?! Bekötik a fejét ha férjhez megy... ha a kendő jelentené a pártát, amivel bekötik a fejét, akkor a mondás így szólna, hogy pártatlanul marad.."

Miért is?
Ha valaki elveszti a haját, akkor hajtalan, vagy kopasz?

Magyar-e vagy?

Különben sem ez volt a kérdés, hanem hogy miért lenne a párta -parthus vélt összefüggés eredője, hogy magyar volt itt még az ősember is?

2011.08.18. 03:40:10

@Con Storm:" Azértlettek elüldözve, mert más népekből is választottak feleséget a Partus birosalom és a Római birodalom hadakozása során... "

A Párthus birodalom kr,e, 247-ben keletkezett, a rómaiak a végső csapást kr. u. 24.-ben mérték rá.
Salamon már rég halott volt!!!!

Ennyi hülyeséget hogy vagy képes gyártani????
Úgy gondolod, hogy a magyarok együtt éltek a zsidókkal Jézus idejében, és erről nincs egy kurva feljegyzés a rómaiaknál? Vazze népszámlálást tartottak a birodalomban! Izrael római megszállás alatt volt, mikor a parthusokkal csatáztak!!!

2011.08.18. 03:42:34

@Con Storm: mond már meg a zsidó nevét is légyszíves.

Teller

2011.08.18. 03:45:30

@Könnyen elkaptuk, uram!: A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából
Teller Ede (Budapest, 1908. január 15. – Stanford, Kalifornia, 2003. szeptember 9.) zsidó származású, magyar–amerikai atomfizikus,

Tehát nem én "zsidózok"

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.18. 05:08:24

@Alfőmérnök:

hát pedig bassza meg, más szellemi termékét nulla forrásmegjelöléssel lenyúlni, az amorális. véletlenszerűen megbélyegzett emberek telefonszámát „zaklasd te is a zsidót” felkiáltással közzétenni amorális. usw.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.18. 05:09:06

@Con Storm:

pardon, nem tudtam, hogy sumimogyinak teccik lenni.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 06:58:07

@Könnyen elkaptuk, uram!: Történelmileg Izrael létezése fikció, ugyanis Nagy Sanyi nem találkozott vele...

A Partus birodalom ma is létezik, ez is fikció, ők a perzsák, ma Iránnak hívják...

A harmadik, dolog, hogy az ótestamentumot a salamoni önjelölt rabbik átkanonizálták, a könyv eredeti Jeruzsálem Könyve, amiből a Jocó is tanított... Igaz, az eredeti ősvallás művelőire, mint Keresztelő Jani halál várt, az ő fejét tálcán kellett vinni a királynő elé...

Az időrend egy kicsit balhés, ugyanis, Kemet-et Nagysanyi keresztelte el a hieroglifák alapján Eghyptomman, és akik átírták a bibliát, az éppen akkor megtanuló kecskepásztornép, már arra sem emlékezett, hogy a Bábel tornyát úgyszintén Nagysanyi kezdte el leromboltatni, és csak halála után fejeződött be jóval....

Előtte Egyiptom mellett, vagyis Kemet mellett egy városállamokból álló birodalom volt, amit a legnagyobb városok alapján hívtak Sumer-nek, Akkád birodalomnak, Mezopotámiának, de ez mind egy közigazgatási rendszerrel bíró hely volt.. Nagysanyi rombolásáig pedig nagyjából egységes volt.. Izrael mint olyan sosem létezett, a név jelentése igen meglepő... a sólyom.. a dögkeselyű lakhelye... mert a sivatag életre alkalmatlan volt...

Míg Mezopotámia városai 500 ezertől -8 millió főig terjedtek, és nem egy volt... addig Jubu lakossága pár ezret sosem haladta meg....

2011.08.18. 08:11:52

@Con Storm: "Történelmileg Izrael létezése fikció, ugyanis Nagy Sanyi nem találkozott vele..."

Magyarországgal se. Se a rómaiak. Akkor fikció?

Zsidók hamarabb éltek Pannóniában, mint magyarok.

2011.08.18. 08:13:24

@Con Storm: Sumer-nek, Akkád birodalomnak, Mezopotámiának, de ez mind egy közigazgatási rendszerrel bíró hely volt.

Ja. Meg más nép!
Mennyi hülyeséget hordtál már össze!

2011.08.18. 09:04:04

@Con Storm:
IZRÁEL:Jelentése: Isten harcosa; Isten uralkodjon.

Gondolod, hogy egy többezeréve létező név visszamenőlegesen kerül be a történelembe, csak azért, hogy dögkeselyűt jelentsen?

Komolyan kezdem azt hinni, csak ugratsz.
Mert ember ennyire hülye nem lehet.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 09:04:41

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Amennyuiben a magyarukat, vagyis a leviket hívod zsidóknak, igaz...

Amúgy meg már... a finnugorizmus meghátrált és kettős honfoglalást nyomatják... és azt, hogy 4 római császárt is adott a magyar nemzet...

2011.08.18. 09:10:14

@Con Storm: Amúgy meg már... a finnugorizmus meghátrált és kettős honfoglalást nyomatják... és azt, hogy 4 római császárt is adott a magyar nemzet...

Istenem ,de hülye vagy!

2011.08.18. 09:16:01

@Con Storm: "
"A helyzet azonban ennél bonyolultabb, mert a sumer nyelvet az akkád nyelven keresztül ismerjük, és pl. a zöngés-zöngétlen ellenpár az akkád hatására jelent meg a sumerben, ott eredetileg valami más, talán a hehezetes-hehezetlen ellenpár lehetett a helyén. A jelenlegi sumer szóállomány tudományos konvenció, csak többé-kevésbé fedi a beszélt sumer nyelvet.

További probléma egyes esetekben az akkád és sumer szavak összekeverése.

sumer diš - akkád Ištén = egy – magyar Isten (mert ők is tudták, hogy „egy az isten”)[5]
sumer ? - akkád balātu élet, ebből az elemzés szerint: balātuan(a) – Balaton (valójában akkád ana balātu az élethez)
sumer dingir (diǧir) isten (akkád Inanna) – magyar tündér Ilona"

Látod, nem sumér! AKKÁD!!!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.18. 09:18:51

@Con Storm:

Nekem ez így túl sok egyszerre, ennél én egyszerűbb vagyok:-)

ü
bbjnick

2011.08.18. 09:19:06

@Con Storm: sumér še → magyar eszik.

Ez a példa ugyanis elvezet ahhoz, hogy nemcsak a magyarban, hanem az indoeurópai, török és finnugor nyelvek többségében találhatók sumer eredetű szavak. Szanszkrit aś, görög eszthio, német essen, hettita ezzan, ótörök ye, török isirmak (=eszik) és et (= étel), tatár asan, latin edo, angol eat (=eszik) és feed (=étel), tatár asan, csuvas-jakut-kazah as (= étel), csuvas et (= hús), még véletlenül sem a vogul ti(!), hanem inkább a zürjén śoini vagy a finn syädä ennek a rokona.

Érted már? a német se sumér, a csuvas se, a tatár se, és mégis!

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.18. 09:21:43

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nos, ha ekkora szakértője vagy a kérdésnek akkor igazán megválaszolhatnád azt a kérdést is, hogy: ha nem a felekezeti, hanem a nemzeti hovatartozást adminisztrálták volna a Magyar királyságban, akkor a zsidókat milyen nemzetiségűként adminisztrálták volna?

ü
bbjnick

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 09:25:18

vazzee... a pogány jelenti isten harcosát, pór, paganus,

Isten népe a szegény emberek, a koldusok... ez még a hebrew írásokban is benne van... ne bántsd a szegényeitket mert az én népem ő... ne bántsd a jövevénynek özvegyét árváját, mert ha sanyargatjátok őket fegyverrel megyek ellenetek...

Izrael, isis rá él-ő helye

Aztán ne gyere hogy az ősi héber írások.. a héber szavakból 700 maradt fönn, amit a 19. században Ben Jehuda litván nemzetiségű felhasznált a latin ladinó és a germán jiddis nyelvel egyetemben az ivrit megteremtésére...

Sok tanulatlan az ivrittel akar ősi vallási felsőbbrendű istenke kiválasztott élősködői bizonyítékot hamisítani...

Nyugodj a bele, a hebrev egy ciprusi kalóznépság volt, genetika is igazolja, és semmi köze nem volt a zsidókhoz, amíg Mózes a ballépésével ki nem hozta őket a büntetőfogságból, amiért kalózkodásért kerültek...

Az arámiak nem a héberek, hanem az arabok... a leírásban meg, hogy hol éltek a zsidók... keresed őket... akkor rájössz, hogy a 12 törzs Indiától Marokkóig élő egyistenhitű népek...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.18. 09:31:52

don't feed the sumimogyi. please.

ötvenezerszer elkoptatott ostobaságokat verklizik. az isten szót egy cúna, gonoszszemita nyelvből származtatja a nemcúna nemszemita nemgonosz szumír helyett, és mindezt a szumír-magyar nyelvrokonság/-egyezés (mikor milyen lábbal kel fel) bizonyításaként, a finnugrizmus (mi???) meghátrálásáról vízionál, estébé.

ha már másik post van erről, az ilyen jellemzően magyaron kívül sok nyelvet nem beszél, elég jellemző volt, amikor polgár tamás (bizonyítandó, hogy finnországban nincs finnugor tanszék) a finnugor szóra keresett rá.

Con Storm · http://pszichohistoria.uw.hu/ 2011.08.18. 09:35:49

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Jó akkor a nyugati egyetemek fordítási módszereit tanulmányozd, akik a székely rovásírás abc-ét használták a nyelv megfejtéséhez...

Azonkívül nem hasonló szavakat kerestek, hanem etimonlogikát és fonéma egyezőséget...

Az össze európai nyelvel rokonságot mutat a korrelációs táblázat, a magyar esetében 68%-os etimonlogika egyezőséget, amire kijelentették hogy a két nyelv ugyan az...

A kettős honfoglalás amivel még megpróbálják menteni a magyargyűlölő neonácik finnugor eszméit meg itt van:

hu.wikipedia.org/wiki/Kett%C5%91s_honfoglal%C3%A1s

Csak válaszold már meg.. ha Bíborban született kókálmánya, hogy abesenyőkkel vagyis a szerbekkel összeugrasszon hogy lenne igaz, ha északról jöttünk és a besenyők üldözése elől... akkor hogy kerültek délre elénk?!

A kalandozó hadjáratokat meg senki sem tudja kétségbe vonni, ami igazából a manicheus és a cristiani vallásháború volt... hogy egy menekült pár százezres népecske.. 30 év alatt, hoyg tudott akkora haderőt kitermelni, hogy a 3 legnagyobb birodalmat alázza majd 50 éven keresztül?!

Frank-Karoling-Keltrómai Birodalom... Ember.. legalább 70 milliós népesség, és 15 milliós haderő volt.. ezt alázni 40 ezer könnyűlovassággal?!

Ilyen 4 elemi általánosból csinált ÁVÓ-s titkosügynökök hülyeségei... de mivel istenke kiválasztott emberkéi csak igazuk lehet.. nézd már meg a szigoruantitkos.hu-n milyen emberekből meg hogy kaptak diplomákat... aki jól tudott magyar kislányokat erőszakolni, meg utánna elvágni a torkukat, abból még ÁVO-s tiszt is lehett... nem csak besúgó

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.08.18. 09:51:41

@Con Storm:

"A jelenlegi sumer szóállomány tudományos konvenció, csak többé-kevésbé fedi a beszélt sumer nyelvet."

vs.

"Azonkívül nem hasonló szavakat kerestek, hanem etimonlogikát és FONÉMA egyezőséget..."

mondom, hogy echte sumimogyi, bármikor képes bármit és bármi azzal ellentétest állítani. :) az etimonlogika "szakszó"-ért különdíj járna. :)
süti beállítások módosítása