Miért zavargok? (Richard Jackson, 2011)
2011. augusztus 10. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Miért zavargok? (Richard Jackson, 2011)

  Azt mondják, erőszakos huligán, agyatlan gonosztevő, bűnöző, anarchista vagyok. Azt mondják, hiányzik belőlem a megfelelő tisztelet a hatóságok és az emberek tulajdona iránt. Azt mondják, önkényes pusztításokban veszek részt és felfordulást okozok, csak azért, mert gonosz vagyok. Azt mondják, egy kicsi, bűnöző mentalitású kisebbséghez tartozok, akiket le kéne csukni. Talán igazuk van. Talán csak értéktelen darab szar vagyok. Talán örökre le kéne engem csukni, megbüntetni, kirekeszteni. De mit érdekel engem, mit gondolnak az „emberek”?

  Vannak okai, miért zavargok. Lehet, hogy neked nem tetszik, de ezek az én okaim. 

  Zavargok, mert dühös vagyok. A düh takaróként burkol be engem, az életem minden napján. Dühös vagyok, mert szegény vagyok, mert mindig szegény voltam, és tudom, hogy soha nem leszek képes megengedni magamnak azokat a jó dolgokat, amiket az embereknek birtokolniuk illik. Dühös vagyok, mert szar az életem, és tudom, hogy mindig szar lesz. Dühös vagyok, mert tudom, hogy nincs jövőm, soha senki nem fog egy rendes munkát vagy segítséget adni nekem az életben. Ugyanazon a szaros telepen fogok élni, ahol a családom mindig is élt, lehúzva ugyanazokat a segélyeket. Dühös vagyok, mert egy szar helyen élek, tele szegénységgel, bűnözéssel, vandalizmussal, bandákkal, szeméttel, mocsokkal és nemtörődömséggel. Legtöbbször magamon élem ki a dühömet, az önpusztító magatartások egész sorában részt veszek. De néha, mint a múlt éjjel is, kifelé engedem a dühömet. Engedem, hogy eltöltsön a bosszúm, egy pillanatig mélyen érzem a kiáradását.

  Zavargok, mert gyűlölöm a rendőrséget és mert tudom, hogy a rendőrség gyűlöl engem. Rasszisták, brutálisak, és úgy bánnak velem, mint a söpredékkel az életem minden egyes napján. Mindig megtalálnak, és minden rosszal megvádolnak, zaklatnak engem, amikor megyek az utcán. Gyűlölöm őket, mert azt hiszik, ők az Isten, és nem kell tetteikért felelniük senkinek. Gyűlölöm őket, mert nem mutatnak tiszteletet. Egy zavargásban megküzdhetsz a rendőrséggel, szembeszállhatsz velük, és elmondhatod nekik, mit érzel igazából.

  Zavargok, mert egy senki vagyok, semmi vagyok, kevesebb vagyok a semminél is. Láthatatlan vagyok, egy szellem a városban, az országban, a világon. Az emberek nem látnak engem, és szart sem érdekli őket, mi lesz velem. A szüleimet nem érdekli, a tanárokat nem érdekli, a politikusokat nem érdekli, baszottul nem érdekel senkit az életem. Amikor az emberek látnak engem, akkor sem engem látnak, hanem csak egy antiszociális, értéktelen, elvadult tinédzsert, veszélyt a társadalomra, fenyegetést a békére. Ha senki nem törődik velem, miért törődjek én másokkal?

  Zavargok, mert soha senki nem hallgat meg. Soha senki nem hallgatott rám, senki nem hallja meg, amit mondani szeretnék. De amikor zavargok, akkor úgy tűnik, az egész világ megáll és hallgat. A zavargás a hangom. Ez az érzelmeim kifejeződése, az artikulálatlan bosszúé, amit máshogy nem tudok kifejezni. Nem várom el senkitől, hogy megértse, amit mondok, nem tudom azt szép szavakkal sem leírni, de érzem a kifejezés szükségét. Ki kell engednem valahogy, és most a zene, a drog vagy a vandalizmus nem elég.

  Zavargok, mert erőtlennek érzem magam minden nap. Nem tudom kontrollálni azt, ami történik velem, mindig mások döntenek az életemről, elmondják, mi a helyes számomra - tanárok, zsaruk, szociális munkások, lelkészek, politikusok, médiamegmondók. Amikor zavargok, erősnek érzem magam, érzem, hogy kontrollálok. Lehet, hogy csak egy pár óráig tart, de azokban a pillanatokban, amikor összetörök vagy elégetek valamit, úgy érzem, szabad ember vagyok, a saját végzetem ura. Úgy érzem, vagyok valaki. Amikor zavargok, igazi férfinak érzem magamat.

  Zavargok, mert ez a valaha történt legizgalmasabb dolog az életemben. Olyan, mintha be lennék szívva, de sokkal jobb: az adrenalin, a puszta borzongás és a rendőrséggel folytatott harc terrorja, leégetni minden szart, összetörni és lopni, futni, lapulni. Mit csinálhatnék egyébként? Nézzem a tévét? Tanuljak? Lógjak a haverjaimmal a sarkon? Beszívjak? Baszki! Ez sokkal jobb, mint a megszokott élet agyzsibbasztó unalma, amelyben napról napra élek, semmit sem várva a jövőtől. A megszokott életemben olyan vagyok, mint az élőhalott, egy igazi zombi, nem lehet itt semmi izgalmasat csinálni, különösen, ha nincs pénzed. Ebből az izgalomból fogok élni örökké.

  Zavargok, mert amikor együtt vagyok a haverokkal, néha egymást hecceljük. Olyan dolgokat csináltam velük, amit egyedül sose tettem volna. Ez egy csoportos dolog: bátrabbnak és erősebbnek érzem magam, amikor együtt vagyunk. Hatni akarunk egymásra, tiszteljük egymást. Így szerzem meg az önbecsülésemet, az egyetlen módon, amivel tiszteletet szerezhetek.

  Zavargok, mert így lophatok a boltokból. Tudom, hogy soha nem engedhetném meg magamnak azokat a gyönyörű cuccokat, amik úgy tűnnek, mindenki másnak megvannak. De egy zavargásban elveheted őket. Kell egy új melegítő, egy új teló, laptop, ruhák, pénz, játékok. Ez egy fogyasztói társadalom, barátom. Nekünk meg kell, hogy legyenek ezek a dolgok, különben nem leszünk boldogok. Én csak boldog akarok lenni.

  Zavargok, mert nincs vesztenivalóm. Le akarsz csukni érte? Gyerünk. Egy magamfajta senkinek nem jelent az semmit.

*

Richard Jackson tegnapi blogposztja. Kommentár nélkül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr143143575

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tevevanegypupu 2011.08.10. 14:52:56

Hah..vandalizmusozni, bunozni, drogozni, mocskot csinalni es azt fenntartani, a szomszedlanyokat kergetni, bandakba tomorulve verekedni es a kornyeket rettegsben tartani, rendoroket cukkolni , csak ugy mindenkivel szemtelenkedni, idegen orszagban nagypofaval jogokat kovetelni anelkul, hogy barmit is letenne valaki az asztalra, azonnal beleorditani es leszolni azt a kulturat ami eppen az adott orszagban letezik mar vagy ketezer eve..nos ez nem kotelezo. Meg akkor sem, ha szegeny az ember.

radala 2011.08.10. 15:05:44

Zseniális ez a faszi, rohadt szomorú ez az egész, ebből valószínűleg nincs kiút semerre...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.08.10. 15:06:57

@rajcsányi.gellért (ergé):!

Richard Jackson: "I am currently Professor of International Politics at Aberystwyth University in Wales, UK. I study and teach on issues of terrorism, political violence, war, security, peace and conflict resolution."

Egy ilyen fazontól azért ennél többet várna az ember:-|

ü
bbjnick

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.08.10. 15:06:59

A legnagyobb gond, hogy ma bűn a tekintélytisztelet, és bűn elfogadni, hogy vannak szegényebbek és gazdagabbak.

Így aztán ezek a niggerek örökös frusztrációban élnek, amit a média ültetett beléjük. Te egyenlő vagy, ha nem, harcolnod kell ezért! Persze az egyenlőség itt anyagi javakban értendő. Ha a britnek iPod-ja van, akkor a niggernek is kell, ha a britnek márkás cipője van, akkor a niggernek is az kell.

És milyen jogon lehetne neki azt mondani, hogy "Nem, örülj annak amid van, még ez is 10szer több, mint amid otthon valaha is lehetne!"? Hiszen egyenlő vagy! Neked JÁR az, ami a másiknak!

Minden nap, reggeltől estig ez meg a tévében, rádióban, újságokban, plakátokon, akkor csodálkozunk, hogy egyszer betelik a pohár?

Mitya Ivanov 2011.08.10. 15:07:17

inkább a faszod vernéd ki, mint zavarognál.

radala 2011.08.10. 15:09:22

@tevevanegypupu: Senki nem állítja, hogy ez jó vagy kötelező. Arról van szó, hogy ez a helyzet. A szomorú az talán az az egészben, hogy ez egy elképzelt post csak és nem arról van szó, hogy a gettókban élnek emberek, akik ilyen jó stílusban össze tudják foglalni az érzéseiket. De ettől még roppant autentikusnak tűnik...

metropolis. 2011.08.10. 15:10:13

"Mit csinálhatnék egyébként? Nézzem a tévét? Tanuljak? Lógjak a haverjaimmal a sarkon?"

Igen, tanulják te gyökér, dolgozz mint a barom állíts élére minden centet és szép lassan előrébb fogsz jutni - s ha így élsz a fiad már pláne.

Mondjuk ha lusta vagy és nem érdekel semmi és senki akkor nézz szembe ezzel is vedd tudomásul hogy , nehéz, szürke és eseménytelen életed lesz mert egyszerűen nem fog neked annyi jutni mint a nem lusta és nem tehetetlen embereknek. S ha ezért mégis dühös vagy és ezt a dühöd vandalizmusba fojtod, más életét és felhalmozott értékeit sodrod veszélybe - akkor még a golyót is megérdemled a szemed közé.

jeffrey goines 2011.08.10. 15:14:27

Én is zavarognék a helyében.
(Minden tekintélyelvűség csak félelem és meghunyászkodás. A vagyon és a jövedelmek eloszlása pedig csupán csak erő kérdése. Blablabla, itt még egy csomó marxista duma jön, ami mind igaz.)

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.10. 15:15:04

@radala:

Hogy ne lenne, vissza kell toloncolni az összeset, oda, ahonnan jött, zavarogjanak, fosztogassanak Nigériában, Pakisztánban, Indiában, Kurdisztánban ...

Nem kötelező nyomorogni Londonban ...

jeffrey goines 2011.08.10. 15:16:44

Még valami: A tévézésnél sokkal jobb a társadalmi rend felfordítása, amíg az nem jár személyi sérülésekkel. A tulajdon, tárgyak, ingatlanok, vagyon pedig pusztulhat, abban semmi emberi nincs. (Szándékosan vagyok kötekedő.)

metropolis. 2011.08.10. 15:17:51

@jeffrey goines: Ez a lusták, vesztesek és a tolvaj kommunisták dumája. Inkább tanulj, légy szorgalmas vállalj be minden szar munkát - szokj le a piáról a fűről, kuporgass és a végén meglesz az eredmény.

Persze egyszerűbb és könnyebb lopni, ahhoz se ész se kitartás nem kell.

jeffrey goines 2011.08.10. 15:19:51

@metropolis.: Nem egyszerűbb és nem könnyebb, ha az lenne mindenki azt tenné. Én nem teszem, dolgozok (mondjuk én élvezem a munkám), kuporgatok (ezt mértékkel), sportolok, mértékkel piázok, mert ezt diktálja a társadalmi helyzetem és nekem járnak azok a dolgok, amik nekik nem. Ez szar!

jan 2011.08.10. 15:20:35

A zavargások 3 birminghami halálos áldozata pakisztáni származású volt, a boltjukat védték a zavargóktól.

Az ő apjuk, nagyapjuk is bevándorló volt, de a rinyálás, önsajnálat helyett keményen dolgozott.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.08.10. 15:22:12

@tevevanegypupu: A szerző Professor of International Politics, 5 mostanában megjelent terrorizmusról szóló könyv társszerzője vagy társszerkesztője. Nyilván ő amúgy nem csinálja mindezt.

De engem mostmár tényleg érdekelne egy-egy zavargó saját véleménye is. Tényleg elég nagy a kontraszt a twitteren folyamatosan kommunikáló, konkrét célokat kitűző tunéziai meg egyiptomi tüntetők meg a londoni jónép közt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.08.10. 15:22:59

About:
richardjacksonterrorismblog.wordpress.com/about/
"I am currently Professor of International Politics at Aberystwyth University in Wales, UK. I study and teach on issues of terrorism, political violence, war, security, peace and conflict resolution.
...
I am also the editor-in-chief of the academic journal, Critical Studies on Terrorism, and I love playing guitar and fly-fishing."

Ime egy hiteles zavargo.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.08.10. 15:24:34

@Doomhammer:
Ja, es a wales-i rendorseg is Angliaban van most, mert Wales-ben semmilyen rendbontas nincs, pedig ott is vannak kemeny videkek.

Amőbandita 2011.08.10. 15:24:52

Valamit nem értek: azért kellenek a bevándorlók, mert Európa elöregszik, és nincs elég fiatal, aki feltöltse a munkahelyeket, ergo nem lesz elég adófizető, ergo nem lesz elég nyugdíj, egészségügyi ellátás, stb. Ezek a zavargó köcsögök pedig egész nap csak a rezet b..ák? Akkor mi szükség van rájuk? Nem kellene pár bevándorlót visszairányítani szeretett hazájába? Ott valószínűleg ugyanennyi munkával az átlag életszínvonalon élnének, és nem lennének ennyire frusztráltak a menő cuccok hiányától szegények. Mindenki jól járna.

agent_x 2011.08.10. 15:24:54

atmenetiallapot.freeblog.hu/archives/2011/08/10/London_langol/

"És ezt így hogy? - horgadhat fel a kérdés abban, aki nem él Londonban, és nem olvassa napról napra az újságokban, hogy a különböző bandák tagjai előre egyeztetett időben, fényes nappal gyűlnek össze tömegverekedésekre, hogy lőfegyverekkel rohangálnak kiskorúak, hogy agyonverik az emóst az utcán, mert nem tetszik nekik az arca. Hatalmas réteget alkot itt a söpredék, és a szinte már perverz segélyezési rendszer következtében, ami irdatlan pénzeket tol azok ölébe, akiknek büdös a munka, nem is szorulnak rá, hogy változtassanak az életvitelükön. Annak, aki az életben még nem dolgozott egy órát sem, könnyen lehet Blackberryje, iPodja, stb. Miért menne akkor iskolába? Miért dolgozna? Ahogy az egyik beszélgetős műsorban fogalmazott valaki: ezek az emberek nem érzik magukat a társadalom részeseinek: számukra az egész jobb esetben egy harc, amit a hatalommal, az állammal, a kispolgárokkal vívnak. Rosszabb esetben ugyanez, csak még élvezik is."

radala 2011.08.10. 15:25:28

@zero: Na ja, ha csak úgy nem:-)
Nehezen hiszem, hogy az erő itt bármit megold. (rohadtul kell az erő, sokat segít is, csak nem old meg semmit)
Pont azon tűnődtem tegnap, hogy fasza ötlet lesz-e közmunkára összezárni a cigányokat, vagy pont az ellenkezője fog történni, mint amit várunk tőle és nem integrálódni fognak, hanem még jobban szegregálódni, viszont együtt kibaszott erősek lesznek és szervezettek is. Roppant bonyi ez az egész, nehéz egy látványosan egyenlőtlen társadalmat békében tartani igazából roppant megértem a zavargókat szerintem én is ezt csinálnám, ha a helyükben lennék...

NDX 2011.08.10. 15:27:57

szar lehet reménytelenül elbaszott szarnak lenni. mindig is voltak olyanok, akik a másokra vetített, de legmélyen saját magukban gyökerező dühüket csak pusztítással tudták eufóriává transzformálni. őket a történelem folyamán barbár hordáknak, kalózoknak, zsoldosoknak, zsákmányért fosztogató söpredéknek, esetleg pszichopata gyilkosoknak hívták.
ja, egy közép v. kelet-európai, horribile dictu harmadik világbeli számára pedig a "jaj, szegény vagyok és az is maradok" nyafogás egy londoni tinédzser szájából nehezen hiszem h mást vált ki, mint cinikus kacajt, esetleg totálisan érdektelen hümmögést. így olvastam végig: hmm, húha, nanemondd.
nincs ebben semmi új, megértem az érzéseit, és olyan magasról szarom is le, hogy mire az arcára ér, hideg lesz és száraz.

radala 2011.08.10. 15:28:14

@radala: Ja, mert ugye azt azért senki nem hisz komolyan, hogy reális lehetősége van bárkinek kijutni a gettóból. Persze van, ahogy Bill Gates is kijutott a sajátjából a tehetségével:-) Pont akkora a valószínűsége a kijutásnak, mint annak, hogy te leszel Bill Gates 2...

jan 2011.08.10. 15:28:26

@jeffrey goines: Három ember (nem Etonban és Cambridge-ben végzett kizsákmányolók, hanem pakisztáni bevándorlók) meghalt, amikor a fosztogatók ellen védte a tulajdonát és családját, közösségét:
www.bbc.co.uk/news/uk-england-birmingham-14471405
Ez elméleti értelmiségi marxistáskodás jópofa dolog, de a valóságban emberek halnak meg, megélhetések mennek tönkre a zavargók miatt.

Ez a pakisztáni család tudott dolgozni, félretenni, előrejutni. Másnak miért lenne ez lehetetlen?

v79benno 2011.08.10. 15:34:32

Sajnos az a baj, hogy a jó tollú szerző csak megpróbálja elképzelni, mit gondolhat egy fiktív fiatal, akinek a fiktív bőrébe bújt. Verifikálni bajos volna egy ilyen soklepedős vallomást, már csak azért is, mert sajnos a legnagyobb szakadék ott tátong a fenti képzelődés és a valóság közt, hogy egyáltalán nem biztos, ennyi tudatosság és reflektáltság húzódik meg amögött, ami történik. A fentiekben egy írástudó, önelemzésre hajlamos ember hangját halljuk, ezzel szemben amit a zavargásokról tudunk, annak alapján aligha az "írástudó, önelemzésre hajlamos ember" voltuk a főszereplők közös nevezője.

Redcap 2011.08.10. 15:35:09

Szépen, nyugodtan agyonverném, a maradványait pedig visszapostáznám Afrikába.

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.10. 15:35:31

@radala:

Van itten egy kis félreértés ...nem integráció kell ide, hanem asszimiláció, mégpedig erővel, nem szép szóval.

Vagy be áll a többségi társadalomban, és minden erejével igyekszik a hasznos tagja lenni az országnak, ami befogadta, vagy mehet vissza, ahonnan jött.

Most lehet, hogy ez így durvának hangzik, de szerintetek az "angol" angolok meddig fogják ezt tűrni/nyelni?

Voltam Brüsszelben, elképesztő volt a multikulti, mivel 3 napig nem láttam őslakos fehér belgát ...

Zb74 2011.08.10. 15:38:21

A randalírozók mindig meg vannak győződve arról, hogy nyomós okaik vannak a zavargásra. Így volt ez a pesti tévéostrom idején is. Pedig nyilvánvaló, hogy amíg a kiszivárgott őszödi beszéd stílusa és tartalma miatti felháborodás és békés tüntetés, a miniszterelnök lemondásának követelése jogos volt; addig a székház megtámadását, a gyújtogatást, rendőrverést, a Belváros lángba borítását, az utcai erőszakot nem indokolta, és nem is indokolhatta semmi. Diktatúrában, ahol nincsenek szabad választások, nincs gyülekezési, egyesülési, vélemény- és sajtószabadság, többnyire nincs más útja a népakarat érvényesülésének, mint a forradalmi erőszak. De Angliában nincs diktatúra, ahogy Magyarországon sem volt 2006-ban (ellentétben 1956-tal). Ezért az utcai erőszak, zavargás, rombolás semmivel sem legitimálható.

Refuse/Resist! 2011.08.10. 15:40:58

@bbjnick: Nincs ezzel a leírással semmi baj, ez olyan, mint amikor a Brehm leírja a vízilovat, csak E/1-ben, hogy kicsit jobban kizökkentse az olvasót.
Amibe talán bele lehet köni, az az, hogy nem mutat rá, hogy ez az "ifjúságnak" titulált, állatalatti létet folytató csőcselék számára mi lenne a kiút.
Mondjuk, ez egy hosszabb távú kérdés, rövid távon a tisztességes emberek védelméről kell beszélni.
Kíváncsi vagyok, a magyar hatóságok mennyire felkészültek egy ilyen, vagy -ami korántsem esélytelen - egy sokkal durvább konfliktusra...

idelle · http://egymondatban.blog.hu/ 2011.08.10. 15:44:22

zavargok, mert...ööö...mert ahhoz lusta vagyok, hogy dolgozzak, tanuljak, megpróbáljak érvényesülni, és mert annyira ostoba vagyok, hogy azt gondolom: másnak ingyér' van a jólét.

egyébként meg, ha nem tetszik a rendszer, el lehet menni. vagy haza, ha bevándorló vagy. mit gondolsz, mennyi idő és energia kellett ahhoz, hogy a Nyugat ezen az átlagszínvonalon éljen?

olvasgass...de miket is beszélek, még olvasni sem tudsz.

köcsög...

DArchAngel 2011.08.10. 15:45:48

Hiteles ember írta...
Ha valakit idegesít, hogy szar ember, és szart se ér, akkor akassza fel magát.
Sőt, ha saját magáról is ezt gondolja, sőt, büszke is erre, akkor rohadtul ne várja, hogy bárki is mást gondol róla.

Vision 2011.08.10. 15:48:20

Kiváló írás az egyéni felelősség elhárításáról. Mindenki hülye, csak én vagyok helikopter...

GGG77 2011.08.10. 15:48:51

Állampolgároknak börtön, bevándorlónak kitoloncolás legyen a "jutalma" ilyenért.

radala 2011.08.10. 15:57:40

@zero: Igazad lehet, de szerintem a világon nincs annyi pénz, rendőr, hadsereg, tanár, szociális munkás, fene tudja mi még, ami ehhez kellene.
Momentán én úgy képzelem, hogy egy igazságtalanul működő, brutálisan fogyasztói társadalomban ez a default állapot.
Nyilván munkanélküliként mást sem tehetsz, mint nézed a kibaszott tv-t és sóvárogsz a soha meg nem szerezhető (mellesleg számodra a valóságban tökéletesen szükségtelen) szarok után. Tök "normális" (értsd nem kell betegnek születned ahhoz, hogy beleörülj ebbe), ha zavarogsz. 10-böl 9-en zavarognának, az a csoda, hogy nem zavarognak folyton.

Gabenmongya 2011.08.10. 15:58:08

Ez egy kibaszott hosszú punk rock dalszöveg a hetvenes évekből.

radala 2011.08.10. 15:59:23

@radala: nem nagyon vannak hosszú ö-ü-im, bele örülj az hosszú ö, csak a helyesírás javítónak így is tetszik...

zero · http://vastagbor.blog.hu/ 2011.08.10. 16:00:09

@radala:

Érdekes, de a legnagyobb munkanélküliség az EU-ban Spanyolországban van, 20%, de mégsem áll lángokban Madrid .... igaz, egyszer már nyomták a tüntetést a téren illegálban, de nem fosztogattak.

figyelmeztetés 2011.08.10. 16:00:22

@idelle: Elég egyszerű a világképed. :(

A Nyugat jólétében jelentős szerepet játszik a felhalmozás - az évszázadok alatt a gyarmatokról kiszipkázott vagyon felhalmozása is!

Nyugaton leállt a középosztályosodás, alacsony (vagy nulla) a legfelső rétegek adóterhelése, ezért az államnak nincsenek forrásai, hogy az '50-es, '60-as évek szintjén fenntartsa a felfelé mozgó társadalmi mobilitást.

Ehhez járul még a liberális segélyezési rendszer. Ez a kettő együtt okozza a feszültségeket.

Hogy a bevándorlóknak milyen a kultúrája, az huszandrangú kérdés. 100-200 évvel ezelőtt az angol kikötővárosok népe sem volt sokkal jobb.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2011.08.10. 16:01:10

Komolyan vannak itt olyanok, akik a szerzőt valódi zavargónak képzelik, és ekként válaszolgatnak neki? Jesszasz, akarom mondani: kafa.

tewton 2011.08.10. 16:17:36

@bbjnick:
nonono!
tényleg gagyi, de:

ez az "I, me and mine" poszt nagyon jól passzol a mostan divatos, itt is megfuttatott "én és én és én fiatal vagyok, pánpéter és gyernőtt magyarországon, de elkúrták a világom a geci felnőtt bácsik" cikkekhez.

Én rühellem ezt a fajta narcista narrativát. De talán lesz olyan cikk is valamikor, kellő érzelmi aláfestéssel és empátiával, hogy "miért szavazok a jobbikra", vagy "tizenhat évesen miért nem hiszek a holokauszt-mesében", "miért nem szeretem a cigányokat, meg miért is kellene szeretnem őket". azoknak is lenne minimum ekkora magyarázó ereje :)

tewton 2011.08.10. 16:21:37

@Doomhammer:

"Ime egy hiteles zavargo."

ki tudja, ki tudja? lehet, hogy ilyen hatterrel igazabol tartotiszt vagy strategiai elemzo

fikanick 2011.08.10. 16:23:12

Annyira hiteltelen, amikor kozeposztalybeli entellektuelek magyarazzak, hogy mi miert folyik a randalirozok fejeben. Ez a csavo szimpatizal ezekkel az emberekkel, valoszinuleg guardian olvaso, de hogy nem vett reszt semmiben az tuti es pizsamaban ilyen kialtvanyokat fogalmazni, a sajat fejeben a nyomorgo tomegeket kepviselve, messianisztikus hoborges, elmebajjal hataros.

Unalmas, ahogy a szellemi elit probalja tematizalni ezt a kerdest a sajat szaja ize szerint. Verjek le oket, aztan csinaljanak vegre valamit a londoni hoodie-gangekkel, lehetoleg olyat, amitol nem kell tobbet tartani toluk es kesz. Ezt jobb lenne, ha bekesen tennek, de ha ugy nem megy, nekem az is megfelel.

Sátán meg a Jocó 2011.08.10. 16:27:09

Zseniális leírása az agyatlan proli csőcseléknek, aki pontosan tudja, hogy mivel semmi tehetsége, akarata nincsen az előbbre jutáshoz, így egyetlen lehetősége lehúzni a sárba magához a nála jobbat, elvenni azt, amiért a másik megdolgozott, aztán a proli dühét még egy kis kegyetlenkedés formájában kitölteni rajta.

Pontosan az ilyen érintethetetlen-kaszt az, akinek kár még az írás-olvasást is megtanítani, különben felhorgad benne a proli gőg - egyetlen dolguk eme Földön, hogy Epszilon-ként törjék a követ.

Így van, az emberek különbözőek, nem társadalmi helyzet, hanem a bennük lakozó princípium megléte vagy hiánya mián.

Silent Bob 2011.08.10. 16:29:16

@zero: Megnézem hogy toloncolod ki őket. Ezeknek a hőbörgőknek a nagy része UK-ben született, állampolgár. A bevándorlók dolgoznak.

picur3ka 2011.08.10. 16:29:31

@bbjnick:

Ugyan, kisebbsegi pluszpontos egyemista.

Tedat 2011.08.10. 16:29:34

Nem tetszik Anglia? Diszkriminálják a feketéket?

Haza lehet menni.

Vagy lehet szart lapátolni, azt megfizetik. Majd a gyerek esetleg nem szart lapátol, ha kitanulja magát.

radala 2011.08.10. 16:30:05

@zero: Roppantul nem értek én ehhez, de szerintem nem a nagy munkanélküliség az oka direktben, hanem az, hogy izoláltan gettósodva élnek nagy munkanélküli csoportok, akiknek se kedvük, se esélyük (nem tudom melyik az ok és melyik az okozat) arra, hogy dolgozzanak. Gondolom az sem lehet épp morálerősítő, ha látod, hogy milyen kibaszottul gazdagok mások töled 2 utcára, bár gondolom ez kb. hasonló lehet a spanyoloknál is. A fene tudja, nem akarok én együtt-érzőbbnek látszani, mint amennyire vagyok, meg butábbnak sem annál, mint vagyok, de igazából azért nagyon meg tudom érteni, ha valakiknek tele van a töke ezzel az egész "fogyasztói társadalommal" úgy ahogy az van. El nem tudom képzelni mi lehet a megoldás (most azt felejtsük el, hogy mondjuk közéjük lehet lövetni). Nyilván röhej ez az egész, hogy mindenkinek minden kell ahelyett, hogy örül, hogy lyuk van a fenekén.
Nem mellesleg lehet a köcsög zavargókat fikázni, de a mi magasztos rendszerváltásunk is a mekdonaldszért meg a komodor 64-ért meg a dobozos kóláért "tört" ki nem a demokráciáért. Szóval roppant nehéz meghúzni a magasztos meg az aljas közt a határt. (ez a zavargás kétségtelenül aljas, a kérdés csak az, hogy mi a magasztos)

Trompf · http://trompf.blog.hu 2011.08.10. 16:30:45

"Zavargok, mert nincs vesztenivalóm. Le akarsz csukni érte? Gyerünk."

A kulcsmondat ez.
És ez igaz minden emberre. Akinek nincs veszítenivalója az bármit megtehet.

Ha a problémát meg szeretnénk oldani, akkor anélkül nem fog sikerülni, hogy a felzárkóztatandó, integrálandó rétegeknek, embereknek adunk, vagy szereztetünk velük egzisztenciát, vagyont, valamit aminek fájna az elvesztése.
Hogy legyen veszítenivalójuk.

Veszíteni való nélkül itthon is, és Angliában is bármit megtehetnek, és meg is tesznek a leszakadt rétegek.

radala 2011.08.10. 16:31:00

@Silent Bob: Ez valószínűleg sajna igaz, akit lehet azt ki is toloncolják...

abdulhun 2011.08.10. 16:33:08

Elég sok mindenki megfogalmazta már, hogy milyen társadalmi háttere lehet a zavargásnak (multikulti válsága ami csak szegregál, média agymosása, szülői kontrol hiánya, jövőkép hiánya stb.) és hogy mi rá a megoldás csak azt felejtik el, hogy ezeken a srácokon a szociális politika megváltoztása már nem segít. Hiába somnak majd oda a katonákkal akár, a probléma nem oldódik meg. Egy módja lehet rendbe rakni a fejüket, ha előbb megkérdezzük mit érez, miert csinálja. Na szerintem a fenti írás nagyjából lefedheti ezt.

janper 2011.08.10. 16:33:54

Ez egy enyhen cinikus/ironikus szoveg, ha nem jott volna at. Nem tamogatja a zavargokat.

Aki itt el, pontosan latja: ezek a kolykok sajat maguk miatt remenytelenek, nem extra szegenyek vagy extra butak, egyszeruen nem akarnak dolgozni, tenni semmiert sem. Amit csinalnak, az nem demonstracio, hanem szimpla lopas, cigit meg Xboxot visznek a boltokbol.

Es azert nincs vesztenivalojuk, mert a tarsadalom meg mindig nagyon rendes hozzajuk. Eltartja oket, lakast biztosit nekik. El kene venni toluk ezeket, aztan akkor lehetne sirni.

Vegyetek eszre, hogy ezek a 'szerencsetlenek' magasabb szinvonalon elnek, mint egy magyar orvos, vagy tanar. Pusztan az allami 'segelyekbol'.

is 2011.08.10. 16:34:36

"Zavargok, mert ez a valaha történt legizgalmasabb dolog az életemben."

Index cikk a Rackozi uti rendorokkel valo fogocskarol. Fasza tesztoszteronos leiras. 2006. szeptember.

@bbjnick: tehat ez a faszi 99%, hogy nem zavarog, csak leirta, hogy aki zavarogna, az miert tenné. mindezt a sok eves eziranyu tudasa alapjan. szociologia.

@zero: csak Spanyolorszgaban alig volt a hivatlaos adat 10% alatt, ott is inkabb feketegazdasag van.

@tewton: en mar mind a harom leirast olvastam. te nagyon fiatal lehetsz.

radala 2011.08.10. 16:34:57

@Sátán meg a Jocó: Ja csak a probléma az, hogy ha epsziolonok, akkor kondicionálni kellene őket arra, hogy nekik ez jó, nem pedig azt mutatni nekik a tv-ben non stop, hogy milyen fasza is az, aki nájkiban kocog.
Egyébként képzeld el, hogy ez az iromány valódi (szerintem lehetne, nyilván tele vannak a gettók zseniális gyerekekkel) Nem CSAK arról van szó, hogy lusták és agresszívak, hanem arról is, hogy nehéz és reménytelen a helyzetük. Ez pont ugyanígy igaz a mi cigányainkra is. A baj, az, hogy reménytelen honnan nekikezdeni a problémának...

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 16:34:57

Nem is lecsukni kell az ilyen söpredéket, hanem megvonni az állampolgárságát és kibaszni az EU területéről, mint macskát szarni.

picur3ka 2011.08.10. 16:35:41

@Mr. Pither:
'we show the police, that we do what we like, that's what it is all about'

is 2011.08.10. 16:36:30

@janper: "Vegyetek eszre, hogy ezek a 'szerencsetlenek' magasabb szinvonalon elnek, mint egy magyar orvos, vagy tanar. Pusztan az allami 'segelyekbol'."

Vedd eszre, hogy a legszegenyebb magyar is a nepali meg afgan atlag folott el fenyevekkel. Aztan ird ide, hogy minek hoborog barmelyik magyar is, mikor ilyen jol el. Aztan nezd meg a reakciokat.

bgp 2011.08.10. 16:37:09

@radala: de van, bumm a fejbe.

fakopács 2011.08.10. 16:37:33

Nem értem mi itt a probléma. A polgárok fejezik ki demokratikusan a hazug politikusokkal szemben az ellenérzésüket, aki eladósították az országot. Most pedig megszorításokat vezetnek be. Ne a zemberek fizessék meg! Majd Viktorunk kimegy, beül az ottani B-középbe támogatólag, kioszt pár kokit és tockost a hazudozó londoni kormánynak és a ködös Albionban kisüt majd a nap.

SzJ1982 2011.08.10. 16:37:59

Európa csak azt kapja, amit érdemel. Tárt kapuk, a másság, a deviancia tisztelete, a tolerancia. Itt van érte a jutalmunk.
Valószínűleg ebből sem tanulunk majd, hanem "rájövünk", milyen embertelen körülmények között tartottuk eddig szegény tiszteletreméltó, dolgos, szorgos bevándorló ugyanolyanemberminttevagyéneket, és még jobban kinyaljuk majd a seggüket. Ahelyett, hogy fognák a kurva hadsereget, és szitává lőnék, aki él és mozog...
Mert mi kib@szottul sosem tanulunk...

csi szi 2011.08.10. 16:38:01

@figyelmeztetés: "Hogy a bevándorlóknak milyen a kultúrája, az huszandrangú kérdés. 100-200 évvel ezelőtt az angol kikötővárosok népe sem volt sokkal jobb."

Most sem, korántsem csak niggerek balhéznak (bár akik kezdték, azok voltak, és felül vannak reprezentálva), bizony a bennszülött angol fehér szemét is képviseltetve van. Pl. ezek sem feketék:
www.manchesterconfidential.co.uk/i/G6F/3J3X_H.jpg
www.manchesterconfidential.co.uk/i/G6F/3J4R_M.jpg

radala 2011.08.10. 16:38:15

@is: Szerintem 2006-ban nem fosztogatott senki, annak volt valódi oka. Arról nem is beszélve, hogy gondolom nem tűnt föl neked, de az angolok még mindig nem víz-ágyúzzák őket valamilyen okból, Mo-n meg nem a zavargókat, hanem a tök békés megemlékezöket lődöztek szemen. Kár lenne összehasonlítani ezt a kettőt, akkor is, ha tényleg vannak hasonlóságok.

is 2011.08.10. 16:38:17

@Lófasz Hadnagy: Ott szuletett, angol allampolgar, sosem volt bevandorlo. Hogyan kepzeled technikailag a megfosztast? Ki fogadjon be egy Angliaban szuletett angol allampolgart, ha Anglianak nem kell?

AlbaZen 2011.08.10. 16:39:24

Rohadtul nem érzek semmilyen megértést a zavargó söpredék iránt.

Mint ahogy már egy előttem szóló is írta, tanulni kell és dolgozni. Ha ez megvan, hamar rá fog jönni, hogy az emberek nem is rásszisták, hanem csak a söpredéket utálják úgy un block.

Mr. Pither · http://hundilbert.blog.hu/ 2011.08.10. 16:39:42

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Na igen, ennél egy kissé artikuláltabb célokra gondoltam. Persze lehet, hogy nincsenek, hiszen Egyiptommal ellentétben itt az értelmiségi résztvevők száma valószínűleg konvergál a zérushoz.

fakopács 2011.08.10. 16:39:44

@radala: Jaja, a 2006-os budapestinél vajon hol húzódik a határ?

janper 2011.08.10. 16:39:57

@is: ha valaki (pl. egy orvos) hoborog azert, mert magasan az atlag feletti vegzettseggel es munkaval az atlagnal joval alacsonyabb fizetest kap, azt teljesen megertem.

Ellenben aki Magyarorszagon ul otthon, nezi a tv-t, nem tesz semmit magaert, ellenben hoborog, na, az szinten elmehet a fenebe, mert jobban el, mint amit megerdemel.

janper 2011.08.10. 16:41:01

@fakopács: fogalmad sincs, mi van idekint. Az van, hogy ezek a seggfejek a sajat kozosseguk tagjainak boltjait verik szet, raboljak ki, epitik le. Nem arrol van szo, hogy valami ellen tuntetnenek. Ezek kiraboljak a sajatjaikat, az van.

fakopács 2011.08.10. 16:41:53

@SzJ1982: "Európa csak azt kapja, amit érdemel. Tárt kapuk, a másság, a deviancia tisztelete, a tolerancia. Itt van érte a jutalmunk." - Ja, ezek voltak a dumák. Szép dumák hogy elfogadják az olcsó munkaerőt a dolgozni nem akaró ámde gazdagságot kényelmet kívánó fehérek.
Most hogy már nem annyira gazdagok, egyre terhesebbek a bevándorlók és a tolerancia is semmivé foszlik.

Kalmár 2011.08.10. 16:42:12

Értem én ezt a sok zavargásos dumát, de nekünk mi a fene közünk van hozzá, hogy ő Afrikában nem tudott rendes életet élni, eljött ide, de itt se nyalják ki a seggét. Erre szétveri a várost?? Otthon nem tette. Ja ott tankkal halomra lövik érte? Így már értem. SZép lassan leszámolhattok a naív ideával, hogy szeressük egymást gyerekek, mind egyformák vagyunk, a különbözőség gazdagít. Ja, jól hangzik, de sajnos nem igaz. Az erőltetett különbözőség ugyanúgy robbanáshoz vezet, mint az uniformizálás volt a komcsiknál.Pont az folyik most csak a sokszínűséget erőltetik pénzzel, médiával, erővel. Ide vezet. A Chon B. féle szélsőségesek kitermelik az ellenpólus szélsőségeseit. lsd Betyársereg.

Silent Bob 2011.08.10. 16:42:14

@radala:
Az a különbség, hogy Londonban, ha akarsz tudsz dolgozni és a minimálbérből kiválóan meg lehet élni.

waze 2011.08.10. 16:42:35

az kurvára érdekes h a volt keleti blokkból egy csomó ember kimegy dolgozni Londonba, mosogatnak meg stb amíg nem beszél annyira h más munkát is tudjon csinálni és boldogul és félretesz, megtakarít. akik most ott burogatnak-fosztogatnak és mindenki más hibás csak ők nem de persze a k-európai , esetenként felsőfokú végzettséggel képes szar melót is megcsinálni akkor hol a hiba? nincs munka? nincs a szart nincs csak meg kell keresni. 0 segély a gyíkoknak és lesz egy ilyen balhé csak hosszabb. akit elkapnak be sittre v haza Afrikába-akárhova. írom ezt úgy h Ausztriában mosogatok azért a bérért amit otthon kellene kapnom. ja és nem gyújtogatok mert nincs porsche cayenne a seggem alatt itt meg minden gyökérnek az van..(az otthoni bunkó bmw x5-6-os stb itteni megfelelője...:-))

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 16:43:14

@is:

Mindent meg lehet oldani. És hogy ki fogadja be? Leszarom.

fakopács 2011.08.10. 16:44:42

@janper: "Az van, hogy ezek a seggfejek a sajat kozosseguk tagjainak boltjait verik szet, raboljak ki, epitik le." - Na mert aztán nyomós ok volt 2006-ban egy kiszivárgott őszinte beszéd miatt szétverni a tévé székházat. A nyugdíj pénzek lenyúlását meg simán lenyelték. A 2006-os ügy sem volt "nemesebb" mint ez.

SzJ1982 2011.08.10. 16:45:55

@fakopács: Ha annyira oda vagy értük, nyugodtan költözz Wood Greenbe. Csodás hely, tapasztalatból mondom. És a hétnek csak hat napján van penetráns görényszag. Nevezheted "jó dumának", vagy mondhatod, hogy demagóg faszság, a baj vele mindössze annyi, hogy igaz.
Amúgy meg, pont arról beszélek, hogy Európa azt kapja, amit érdemel. Szűrés nélkül engedte be a világ selejtjét, és most itt a büntetés. És ez még csak a kezdet. Majd amikor a déli harangszó helyett itt is müezzinvinnyogásra eszmélsz, akkor talán elgondolkozol. Bár te lehet, hogy nem...

Tedat 2011.08.10. 16:48:04

@fakopács:
"Na mert aztán nyomós ok volt 2006-ban egy kiszivárgott őszinte beszéd miatt szétverni a tévé székházat. "

Jajj, mert a TV székház nagyon szét lett ám verve, ugye?

Angliában már kb. a 10. TV székház méretű épületet gyújtották fel, és égették porig.

Te meg itt rinyálsz, hogy "ingyen itták a kólát és a csokit a TV ostromkor, jajj, világvége van!"

fakopács 2011.08.10. 16:48:20

@SzJ1982: Sajnálom ha a szarkazmust nem bírtad kiolvasni abból amit írtam. Talán fordulj logopédushoz, a funkcionális dislexiát állítólag bármely életkorban lehet még korrigálni.

janper 2011.08.10. 16:48:37

@fakopács: egy szoval sem minositettem a TV-szekhaz szetvereset. Egyebkent ez itt sokkal durvabb volt, mint az otthoniak (otthon nem egett le ennyi epulet, nem halt meg 4 ember, nem raboltak ki rengeteg uzletet).

radala 2011.08.10. 16:49:15

@fakopács: Roppant jó kérdés. Magasztosnak tuti nem nevezném. A TV ostrom szerintem "jogos" volt még, aztán nyilván nőtt a csak a balhéért kint levők aránya (mellesleg én megértettem azokat is, ahogy a mostani zavargókban sem csak az állatot próbálom látni (persze könnyű nekem nem az én boltomat fosztogatják).
De okt. 23 az más tészta ott teljesen ártatlanokra is lődöztek teljesen szabálytalanul, ott nem a csürhe volt a csürhe, hanem a rendőrség volt a csürhe.

fakopács 2011.08.10. 16:49:32

@Tedat: "ingyen itták a kólát és a csokit a TV ostromkor, jajj, világvége van!" - Ezt melyik írásomból idézted? Látom te legalább megértetted amit írtam. :-))

SzJ1982 2011.08.10. 16:51:13

@fakopács: Már előbb leesett, hogy félreértettelek, ne reagáld túl. :)

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.10. 16:51:35

Reméljük ezt a mi cigányaink nem fogják egyszer ugyanúgy végiggondolni.

fakopács 2011.08.10. 16:51:54

@radala: "A TV ostrom szerintem "jogos" volt még, aztán nyilván nőtt a csak a balhéért kint levők aránya " - Egy demokráciában semmilyen erőszak nem jogos a legitim kormánnyal szemben. Ha úgy vesszük Viktorék már sokkal több okot adtak egy rendes kis lázadásra. Ha a sok hülye rájuk szavazott, ez van, majd 2014-ben újra szavazunk.

fakopács 2011.08.10. 16:52:36

@SzJ1982: OK. :-)) Nekem később esett le hogy neked már leesett.

kemény keleti kommentelő 2011.08.10. 16:52:39

@fakopács: Jó, hogy észreveszed.
Nyilván a komenisták elleni spontánok forradalmaznak.
Gyurcsány már megint elkúrt valamit és ez a jogos felháborodás.

picur3ka 2011.08.10. 16:52:39

@radala:

Ugy teszel, mintha eddig nem egyutt lennenek. Ph, nagy okossag ez.

Archenemy 2011.08.10. 16:54:09

@NDX: "ja, egy közép v. kelet-európai, horribile dictu harmadik világbeli számára pedig a "jaj, szegény vagyok és az is maradok" nyafogás egy londoni tinédzser szájából nehezen hiszem h mást vált ki, mint cinikus kacajt, esetleg totálisan érdektelen hümmögést"

+

fakopács 2011.08.10. 16:54:18

@Sátán meg a Jocó: "Zseniális leírása az agyatlan proli csőcseléknek, aki pontosan tudja, hogy mivel semmi tehetsége, akarata nincsen az előbbre jutáshoz, így egyetlen lehetősége lehúzni a sárba magához a nála jobbat, elvenni azt, amiért a másik megdolgozott, aztán a proli dühét még egy kis kegyetlenkedés formájában kitölteni rajta." - Cigányozol, cigányozol? :-))

lolperec 2011.08.10. 16:55:54

lecsukni????
hogy közpénzen tengesse továbbra is??
fenét!
golyót
záporban
ennyi

Sárga Király 2011.08.10. 16:55:59

A zavargók jó része rabszolgák leszármazottja, akiket angol gyarmatosítók kényszerítettek munkára, egyistenhitre, európai megjelenésre - elvéve tőlük mindazt, ami korábban az övék volt. Eltelt 400 év, és Nagy-Britannia most jóléti, demokratikus társadalom, ahol kelletlenül, de eltűrik az ilyen etnikumokat, cél nélkül lézengő bevándorlókat, akik pontosan tudják magukról: kivetettek. Nekik most jött el a törlesztés ideje. Más kérdés, hogy önmaguknak ártanak vele a legtöbbet.

Norris74 2011.08.10. 16:57:20

Az a baj ezzel, hogy ez csak céltalan vandalizmus.
Az ész és cél nélküli, pusztán frusztrált dühből táplálkozó zavargás kicseszettül nem vezet sehová.
Ők a halak a zacskóban a Némó nyomában-ból. Zavarognak. Oké. Egyszer vége lesz, s akkor jön a bazi nagy kérdés: És most?
Változott valami? Semmi. Lehet, hogy ideig-óráig jól érzik majd magukat, ők lettek a fasza gyerekek, de ebből az írásból csak úgy süt a céltalanság, a műveletlenség és az unintelligencia.
Ha ezt a dühöt és energiát képesek lennének valamilyen konkrét cél érdekében, és kifejezetten csak a célszemélyek / cél intézmények ellen fordítani, akkor el is érhetnének vele valamit. Így csak azt fogják, hogy az egyszerű ember is meg fogja őket utálni.
Hiába volna igazuk, szart sem érnek vele. :( Ez az én nagy bajom az anarchistákkal.

csi szi 2011.08.10. 16:57:40

@fakopács: Ostoba vagy, itt semmilyen ügy nincs, se "nemes" sem más, fosztogatás van.
2006-ban egy politikai demonstrációra települt rá pár balhés, ez meg kb. olyan, mintha Pesten a rendőrök lelőnének egy fegyveres cigány drogdílert , és erre a népes család és rokonság és a fél VIII. ker. elindulna előbb megtámadni a rendőrséget, majd szervezetten, csoportosan fosztogatná Bp. üzleteit, az utcán a járókelőket stb., aztán csatlakozna hozzájuk jó pár fehér proli arc is, unatkozó szakmunkástanulók és egyebek némi zsákmány, márkás cucc reményében.

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 17:01:14

@spontan:

Tőlünk északra már volt ilyen, Dzurinda megoldotta.

Winston Smith 2011.08.10. 17:02:42

"Dühös vagyok, mert szegény vagyok, mert mindig szegény voltam"

"Dühös vagyok, mert tudom, hogy nincs jövőm, soha senki nem fog egy rendes munkát vagy segítséget adni nekem az életben"

Itt álljunk meg egy szóra. Ezek a fazonok Londonban élnek. Ami a világ egyik leggazdagabb városa. Ahová megérkezett az angolul alig makogó lengyel melós és két nap múlva munkája volt minimum annyi pénzért, amennyit otthon a szakorvos kap.

Akkor nekik hogy a bánatba' nem sikerült munkát szerezniük? Hogyhogy olyan elképesztően szegények?

Ja, hogy nem is akarnak dolgozni és nem is kerestek munkát. Jaj, de sajnálom őket, tényleg jogos az őrjöngésük.

T mint T 2011.08.10. 17:02:46

Ez mind nagyon szép, de ugyanakkor a seggét kellene a földhöz vernie örömében annak, aki Angliában lakik, hogy neki nem a homokot kell ennie, mint afrikai gyökereinek!
Követelni könnyű, de letenni az asztalra bármit is, megtanulni úgy élni, ahogy az őslakos angolok, az már nem játszik, mi?
Mint az eredeti szöveg is írja: mocsokban, szemétben élnek: és ki tiltja meg nekik, hogy önként teremtsenek rendet maguk körül? Belgiumban is: vajon miért kell már messziről éreznem a bűzt és miért fújja a szemetet a szél a pofámba, ha közelítek egy "bevándorló-utca" felé?! Ott is vannak kukák, ott is van közmű. Persze, ha csak arra használjuk őket, hogy megnézzük, hogy égnek, akkor sosem lesz rend...

Régen mondom: akinek valami nem tetszik, az húzzon haza. Ha én nem szeretek Arábiában lakni, akkor nem maradok ott. Ha olyan reménytelenek Angliában, talán próbáljanak szerencsét az "őshazában". Senki nem fogja marasztalni őket!

Na, mindegy, nem puffogok, csak felidegesítem magam ezen a sok hálátlanságon.

picur3ka 2011.08.10. 17:02:54

@v79benno:

Hat, konyvesboltot meg annyira nem raboltak ki, hogy azok be se csuknak, pedig jol egne a cucc, ezt se tudjak, nyilvan.

Charlie100 2011.08.10. 17:03:47

Egy nyugat európai politikus mondta egyszer:

Ha beengedsz egy afrikait az országodba, nem lesz vele semmi baj, asszimilálódik, dolgozik megpróbál megfelelni az elvárásoknak. De ha beengedsz 10.000 afrikait, akkor azok megcsinálják kis Afrikát, és az előbbi törekvésekből semmi sem lesz.

A Cathrina hurrikán után New Orleans-ban fosztogatókra azonnali tűzparancs volt érvényben a rendőrőknél. Kb. így kéne itt is.

Próbálja meg ez a sok szemét az óhazájában csinálni ugyanezt! Kicsit másként bánnának el velük. Na ide kéne minimum a gumilövedékes puska, de még jobb az eredeti.

lolperec 2011.08.10. 17:04:30

@Sárga Király: hát akkor qrvasokat törlesztenek, ha maguknak ártanak vele.

kennyking 2011.08.10. 17:05:19

@radala: Szerintem a rendszerváltás nem a komondor 64-ért meg a dobozos koláért tört ki.Azt mi csak szerettük volna.A " rendszerváltás" ( rendszerváltók,phhh...-gúny-) leszarta, hogy mi mit akarunk, max. csak meglovagolták a közhangulatot.( Elvtárs, érted változtatuk meg a rendszert !)

Winston Smith 2011.08.10. 17:06:02

@spontan: Vagy legalábbis a rendőrségünk tökösebb lesz, és a britek helyett a Dzurinda-féle szlovák rendőrségről vesz példát.

Rendőrség, katonaság, gumibot, vízágyú, könnygáz, gumilövedék, végső esetben éles lövedék.

lolperec 2011.08.10. 17:06:33

@Winston Smith: úgy, hogy szociális ellátás van ott is, azt mondták 2. vagy 3. generáció van ezeken a telepeken, akik nem láttak munkát életükben.
most lehet balhézni, mert nem merik halomra lőni őket. még.

teleorman 2011.08.10. 17:06:37

Radala: "vissza kell toloncolni az összeset, oda, ahonnan jött, zavarogjanak, fosztogassanak Nigériában, Pakisztánban, Indiában, Kurdisztánban ..." Ez tévedés. Érdemes jobban megnézni a képeket, indiai vagy például akár kínai nincsen a fosztogatók között. Afrikai, karibi és angol, az igen. Az előbbiek valahogyan másképpen szocializálódtak, meglehetősen erős még mindig a család tekintélye. Ez elég ahhoz, hogy többségüket távol tartsa az ilyesmitől. Ha már bűnöznek, inkább a komolyabb ügyekben - kábszer és hasonlók -utaznak.

lolperec 2011.08.10. 17:08:30

jaigen, a rendőr azt nyilatkozta, hogy nem mernek semmit tenni, a média kérdőre vonja minden lépésüket. jó kis fideszes recept a káosz fenttartására.

Sátán meg a Jocó 2011.08.10. 17:09:09

@fakopács: egyáltalán nem, az ilyesfajta szellemi igénytelenség tökéletesen bőrszínfüggetlen...

@radala: hát, ha az anyagi/társadalmi helyzet 100%-ban gátolná a felemelkedést, akkor nem lett volna pl. Julianus barátunk. Vagy Mindszenty bíborosunk...
Egyébként kezdhetnék a háztáji művelés elkezdésével, mintegy demostrálva, hogy saját erőből igenis ki akarnak lépni a sztereotípiából, de én ebbe nem szólok bele.

Amúgy a Mandíner helyében az alábbi, pár éves szösszenet idéztem volna be :)

Pozsonyi Ádám

Szerény javaslat

Az alábbi írás voltaképp egy nyílt levél Nicolas Sarkozy francia belügy­miniszter részére. T. Uram! Szemrevételezve az elmúlt hetek bizarr eseményeit, azt kell, hogy mondjam, Önt sú­lyos mulasztások terhe­lik az emberi jogok te­rén. Ön nem veszi figyelembe a fiatalok -amennyiben értesüléseim helyesek, így kell most önöknél hivatalosan nevezni a tomboló idegen csűrhét - igényeit. T. Uram! Ezek a fiatalok pusztán híresek akarnak lenni. Be szeretnének kerülni a médiába. Hát miért ne kapnák meg? Olyan nagy dolog az? Andy Warhol mondotta a múlt század hatvanas éveiben: Tizenöt percnyi hírnév bárkinek kijár.

És itt következik az én korszakalkotó ja­vaslatom. A francia történelem legszebb pillanati közé tartozik az a rövid időszak, ami­kor is az önök remek találmánya, a guillo­tine, hogy úgy mondjam, népszerűsége te­tőfokára hágott. Önök e periódust a Nagy Francia Forradalom címkével illetik, s ki va­gyok én, hogy bírálat tárgyává tegyem má­sok tévképzeteit? Javaslatom lényege min­denesetre a következő: valósítsák meg a gyakorlatban is a népek barátságát. Az ide­gen robbant, önök nyakaznak. Mindkét kultúra a legszebb hagyományait vonultatja itt fel. Hogy nagy költőjük Lautréamon hí­res mondását aktualizáljam: „Szép, mint egy muszlim s egy európai találkozása a guillotine alatt". A két kultúra kézfogóját természetesen egyenes adásban közvetíte­né a televízió. T. Uram! Gondoljon csak be­le! Ott ül a família a képernyő előtt, s nézik a CNN-t Épp a napi nyakazásokat mutatják. Csipsz, kóla kikészítve. A család izgatott. Végre hozzák a delikvenst.

- Né, a kis Mohamed. Ott vigyorog! Hát nem helyes egy fiú? Az utóbbi időben hí­zott is valamit. Mokány kölök. A sok Molotov-koktél dobálásba meg a sikátorokban való lótás-futásban egész megerősödött. Hiába, apja fia.

Így mindenki jól jár. A „fiatalok" hírnév­re tesznek szert, a francia államnak keve­sebb segélyt kell kiosztani, a csatornák né­zettségi mutatója ugrásszerűen emelkedik, az ombudsmanokat végre nyugdíjazhatják, s Európa megszabadul a létét veszélyezte­tő kártékony elemektől. •

spontan · http://erdekessegek.info 2011.08.10. 17:09:20

@Lófasz Hadnagy: ott még nem olyan "fejlettek", mint mi vagyunk, és kevesebb a jogvédő. A jogvédők nálunk nem engednék ezt.

fakopács 2011.08.10. 17:09:30

@csi szi: "Ostoba vagy, itt semmilyen ügy nincs, se "nemes" sem más, fosztogatás van." - Na egy másik aki nem tud olvasni és nem érti a szarkazmust. :-))

picur3ka 2011.08.10. 17:09:37

@tewton:

Igy van. Ezek/et alkalmazzak nem csak a likvidalasukra.

Gyakran, maguk is igy kezdtek. Konnyen beolvadnak.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.08.10. 17:10:07

az emberek ehesek, ezert megvadulnak, termeszetes reakcio, feljenek a gazdagok, itt az ido az ujraelosztasnak

Sátán meg a Jocó 2011.08.10. 17:10:54

@Charlie100: igen, jelek szerint a vipera, a gumilövedék, az bevizsgálás/engedély nélküli harcigáz alkalmazása csak azoknak a csúnya fehér nacionalistákoknak jár...

Winston Smith 2011.08.10. 17:11:54

@version: Ezek az éhes emberek LCD-tévét esznek. Ugyanis inkább a műszaki boltokat rabolták ki, nem az élelmiszerboltokat.

ketroot 2011.08.10. 17:13:20

és akiket kirabolnak, megvernek, tönkre vágják a tulajdonát, a kivezényelt tűzoltókat, rendőröket, mentősöket mikor lehet sajnálni?! faszom.

Archenemy 2011.08.10. 17:13:35

@Sárga Király: "A zavargók jó része rabszolgák leszármazottja, akiket angol gyarmatosítók kényszerítettek munkára, egyistenhitre, európai megjelenésre - elvéve tőlük mindazt, ami korábban az övék volt."

Ezt nagyon jól példázza Afrika sorsa is! Mielőtt a fehér ember megjelent, nem volt pl. ilyen probléma, hogy a legjobb afrikai kórházakba nem engednek be feketéket, meg hogy a legjobb afrikai egyetemeken diszkriminálják őket! Csak mióta a fehérek is ott vannak, azóta van ilyen diszkrimináció!

picur3ka 2011.08.10. 17:13:44

@Trompf:

Kiveve, ha van mitol tartaniuk. Ez csak akkor tortenik meg, ha a bunozoknek iszonyu jogaik vannak.

is 2011.08.10. 17:17:15

@csi szi: melyik volt az a politikai demonstracio szeptember 18-an, ami miatt fel kellett gyujtani a Szabadsag teren 7 autot? es szeptember 19-en a Rackoczi uton ejjel 1-kor milyen politikai demonstracio volt? milyen politikai demonstracio volt oktober 23-an delutan 3-kor az Alkotmany utcaban?

nekem ugy tunik, hogy a te fejedben a tortenesek mar kicsit atirodtak a szad ize szerint.

es azt te honnan tudod, hogy a helyi, egyetemi tanar, ezt evek ota kutato posztironak nincs igaza, amikor azt mondja, hogy a fosztogatas csak a tunet, a betegseg az az, hogy nem kapnak munkat, nem kapnak remenyt sem a beilleszkedesre, hogy allatkent kezelik oket, amikor nem zavarognak, akkor is? parhuzamban implicite azt is elutasitod, amikor egy cigany azt mondja, hogy nem kap munkat, es az elete ezert kilatastalan. a Velemenyvezer is pont azt mondja, hogy errol az alapallasrol le kellene szallni, mert ez nem visz sehova.

az okori romaban 12/13 honapos ev volt. meg 5 nap ~Bacchanalia. ez most az 5 nap, hogy aztan megint jojjon a rendes ido.

DR.version · http://m-12.blog.hu 2011.08.10. 17:18:13

@Winston Smith: vajon miert? a logika nem az erosseged ugye? lopsz 5 kilo kenyeret vagy egy lcd tv-t amit kesobb eladhatsz 100 ezerert , amin vehetsz 500 kilo kenyeret

te mit valasztanal?

Publius Decius Mus 2011.08.10. 17:18:25

"Nem tudom kontrollálni azt, ami történik velem, mindig mások döntenek az életemről" - Itt a gond. Akinek nincs önkontrollja, nem tud magának parancsolni, annak mindig mások fognak. Ha ezért még haragszik is, akkor buta, ha ezért bűncselekményt követ el, akkor meg kell bűntetni.

nénike · http://mandiner.hu 2011.08.10. 17:19:13

Nehéz gyermekkor. Menjen Irakba békefenntartónak!

zorro172172 2011.08.10. 17:19:33

Sajnos, mint miskolci bátran kijelenthetem, hogy mi ugyanúgy egy puskaporos hordón ülünk, mint a berliniek, párizsiak, londoniak...

Archenemy 2011.08.10. 17:21:58

@is: "es azt te honnan tudod, hogy a helyi, egyetemi tanar, ezt evek ota kutato posztironak nincs igaza, amikor azt mondja, hogy a fosztogatas csak a tunet, a betegseg az az, hogy nem kapnak munkat, nem kapnak remenyt sem a beilleszkedesre, hogy allatkent kezelik oket, amikor nem zavarognak, akkor is?"

és a beilleszkedett pakik/feketék (pl. akiket agyonvert a csőcselék), akiknek boltjuk, házuk, középosztálybeli állásuk van/volt, azok gondolom valamiféle mágia következményei.

is 2011.08.10. 17:22:45

egyebkent meg olvasson mindenki Jozsef Attilat:

Harmadnapja nem eszek,
se sokat, se keveset.
Húsz esztendõm hatalom,
húsz esztendõm eladom.

meg ami elotte es utana van (magyar-irodalom.elte.hu/sulinet/igyjo/setup/portrek/jozsefa/tiszta.htm).

unionist 2011.08.10. 17:25:06

nincs európai ipar. ez a probléma. nem az, hogy túl sok a bevándorló. és a szolgáltatások nem tudják mindet alkalmazni. mondok egy profán dolgot. mi van ha valakinek sebhelyes az arca. nem mutat túl jól szobapincérnek. de egy üzemben lehetne tekintéllyel rendelkező brigádvezető. a sebhelyes arcú.

a városokba ipar kell. a városok élére pedig reálértelmiség. nekem meggyőződésem, hogy európában a "város" nevű közjogi formációból a bölcsészkart ki kellene zavarni. nekik kellene a "régió" nevű formáció.

a reálértelmiség köréből kikerülő liberális városvezetők kellenek, akik hálózatosan újjászervezik az európai gazdaságot a romokon, konzervatív humán értelmiséget meg be kell zavarni a régiókba, hogy ugyanezt tegye a kultúrában.

bz249 2011.08.10. 17:27:16

@radala: "Ja, mert ugye azt azért senki nem hisz komolyan, hogy reális lehetősége van bárkinek kijutni a gettóból. Persze van, ahogy Bill Gates is kijutott a sajátjából a tehetségével:-)"

te jo eg, Amerikaban a 60-as evekben gettoba zartak az ugyvedeket?

en.wikipedia.org/wiki/William_H._Gates,_Sr.

Az lehetett a kemeny vilag. ;)

clegane 2011.08.10. 17:29:35

ez egy borzasztó szar cikk.
aki kilátástalanságában gyújtogat, fosztogat, zavarog, ahelyett hogy ténylegesen próbálna valamit kezdeni a hülye kis életével, azt le kell lőni, ne szenvedjen.

Charlie100 2011.08.10. 17:35:07

@Sátán meg a Jocó:
Tényleg várnám ár azt amikor annyira észhez tér a világ, hogy nem a gyilkos, tolvaj stb jogait sorolják az áldozatoké helyett!
Döbbenet, hogy aki kiáll a becsületes, dolgozó munkásember mellett - az őket nyomorgató-fosztogató kisebbség ellenében - az szélsőjobbos, fasiszta, aki ellen rögtön születik 30 törvény, kemény rendőri fellépés, börtön. A törvényen kívüli kisebbség meg mindig áldozat, akit segíteni kell! Ha lop- fosztogat, az is a többség hibája, mert nem szereti őket eléggé!
Angoloknak nem Észak -Írországban, Afganisztánban, meg Irakban kéne keménykedniük, hanem otthon kéne rendet csinálni!

janper 2011.08.10. 17:36:10

@version: fingod sincs, hogy elnek ezek a sracok.

picur3ka 2011.08.10. 17:36:30

@fakopács:
Te szerencsetlen orbanophob, te. Tegyel fel borogatast.

lamed 2011.08.10. 17:37:31

"Mit csinálhatnék egyébként? Nézzem a tévét? Tanuljak? Lógjak a haverjaimmal a sarkon? Beszívjak? Baszki! Ez sokkal jobb, mint a megszokott élet agyzsibbasztó unalma, "

Kellene bérelni egy területet 99 évre valahol Szomáliában egy helyi menő csávótól, és oda kirakni az ilyeneket. Minden papírjukat elvenni, kitörölni minden nyomukat a nyilvántartásokban, hogy legálisan soha vissza ne tudjanak jönni sehová a civilizált világba. Ott aztán végre nem unatkoznának, nem kellene a nagy gonosz államhoz igazodniuk, a többi pedig megtanulná értékelni azt, hogy milyen óriási szerencséje van, hogy Londonban lakhat és van TV-je.
A börtön-költségekhez képest nem is kerülne sokba, és megoldana MINDEN problémát.

BKV reszelő 2011.08.10. 17:39:18

Kedves Gellért! Te egy fasz vagy és senkit nem érdekel, hogy zavarogsz. Zavarogsz, mert zavar van a fejedben, zavarogsz, mert szeretnél feltűnni és közben megpróbálod jelezni, hogy a zavargásodésr nem lehet büntetni, mert téged az nem érdekel. Hát senkit nem érdekel az érdeklődési köröd és igen, le fognak csukni. Neked nem baj, mert nem érdekel, nekünk nem baj, mert jó helyen leszel a mi szempontunkból. Mindenki jól jár, zavarogj és mehetsz a sittre ingyen élni. Ott majd zavarognak a seggedben az erősebbek és akkor elkezdesz érdeklődni a dolog iránt hirtelen, de minket akkor sem fog érdekelni, hogy mi érdekel téged...és szépen nővé tesznek végre! :) Szevasz gellért!

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 17:39:28

@lamed:

Hasonló megoldást tartanék én is üdvözítőnek.

makacshalacska 2011.08.10. 17:41:11

A nyelvet alig vagy nem beszélő kelet-európaik milyen csoda folytán jutnak munkához?Kilóg a lóláb cseppet...

makacshalacska 2011.08.10. 17:42:34

@is: Elég gyenge lábakon áll ez a párhuzam...

fakopács 2011.08.10. 17:43:18

@BKV reszelő: Elolvastad a végét is?

"Richard Jackson tegnapi blogposztja. Kommentár nélkül"

venszivar 2011.08.10. 17:43:41

@clegane: Jól mondod!De remélem előtte az a lelövendő,Fa testápolóval péppé verte a pofád s AZÉRT,mártír halált hal......Rá "örökké" emlékeznék!

Murderface 2011.08.10. 17:44:03

Dühös vagyok, mert basztam tanulni, ezért nincs normális szakmám. Dühös vagyok, mert basztam beosztani a segélyt. Dühös vagyok, mert nincs kedvem melózni. Dühös vagyok, mert nyári szünet van, és nincs jobb dolgom. Dühös vagyok, mert ha fegyvert rántok egy rendőrre, lelőnek/bevisznek. Dühös vagyok, mert...

Mintha a cigókat hallanám :D

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.08.10. 17:45:31

@BKV reszelő: kedves reszelő, amint a címből és a cikk végéből is látszik, ez egy brit blogger lefordított cikke. Nem én írtam, nem is értek egyet a tartalmával, csak lefordítottam azt, mivel egy nagyon aktuális témáról szól, egy bizonyos, vitára okot adó nézőpontból.

fakopács 2011.08.10. 17:45:36

@picur3ka/mesterhazymiklospart: Te hülye gyerek! Az hogy ékezeted nincs, az még hagyján. De a magyar helyesírásban melyik klaviatúra akadályoz, amelyiken nincs felkiáltó jel? Te faszkalap! Te Orbán hívő! A szellemi színvonal stimmel.

regress 2011.08.10. 17:45:38

első gondolatom nekem is az volt,tűzparncs.először lőni ,aztán kérdezni.belegondolt valaki mi lesz ha beindul itthon a rabszolgamunka?ha azok az emberek 2-3 hét után besokallnak?életükben nem kerestek annyi pénzt ,amit lézerjani 1-év alatt csak költségtérítésre felvett.de ha beszállok nem a fideszt fogom védeni

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.08.10. 17:47:14

Nem kell ehhez ideológiát kreálni, egyszerűen azért "zavarognak", mert így ingyen juthatnak LCD tévéhez meg Iphone-hoz. Nevezhetjük közönséges lopásnak is.

hollario 2011.08.10. 17:48:11

@Charlie100: "A Cathrina hurrikán után New Orleans-ban fosztogatókra azonnali tűzparancs volt érvényben a rendőrőknél. Kb. így kéne itt is."

Bizony, ahogy így kellett volna Budapesten 2006 őszén is ezek szerint.
Ugyanis mind a két esetben a társadalom hasztalan és használhatatlan, agyatlan barom része rombolt.

Ianas 2011.08.10. 17:49:21

@Trompf: OK. Már csak arra a kérdésre nincs meg a válasz, hogy miből, és hogy éred el, hogy meg is becsüljék, amit kapnak.

A segély nem egzisztencia, minden munkát meg nem lehet úgy megfizetni, hogy egy ember tényleg kiemelkedhessen a nyomorból. Ha pedig nincs elég munka, akkor annyira se.

lamed 2011.08.10. 17:52:21

@regress: "mi lesz ha beindul itthon a rabszolgamunka?ha azok az emberek 2-3 hét után besokallnak?"

Óriási különbség van a munkástüntetések és a barmok randalírozása között! Nyugat-Európában most sem ritkák a milliós tüntetések, de ott vannak követelések, okok, célok. Ezek a selejtes köcsögök Londonban meg Bp-en a TV-székháznál csak rombolni akarnak, semmi mást. Mert az olyan izgis.

Archenemy 2011.08.10. 17:53:40

@regress: itt inkább az a baj, hogy egy olyan értékrend van kultiválva, ami kizárólag a külső, megszerezhető értékekre koncentrál (akkor vagy menő, ha jók a cuccaid), és teljesen elhanyagolja a belső, kifejlesztendő értékeket (akkor vagy menő, ha szorgalmasan dolgozol, önfegyelmet gyakorolsz, stb).

ezért akarnak a londoni fiatalok rap-sztárok meg bűnözők lenni, és nem mondjuk tudósok vagy sportolók.

BKV reszelő 2011.08.10. 17:53:41

@rajcsányi.gellért (ergé): Akkor a kollégád egy fasz, de a többi áll, mint a zászló.

venszivar 2011.08.10. 17:53:45

@Droli: UGYAN MÁR,UGYAN MÁR ! A közönséges lopás ilyen szokott lenni.ITTHON v.bárhol ÍGY lopnak a tolvajok? félnótás,minek pofázol,ha még jó gondolataid sincsenek,azt sem tudod mi,mit jelent....

makacshalacska 2011.08.10. 17:56:37

" Kell egy új melegítő, egy új teló, laptop, ruhák, pénz, játékok. Ez egy fogyasztói társadalom, barátom. Nekünk meg kell, hogy legyenek ezek a dolgok, különben nem leszünk boldogok. Én csak boldog akarok lenni."

Ez jön a tvből/internetről most itt is... így szocializálódott, kész vége, az ilyennel már nem értetsz meg semmit, birtokolni akar és kész!

venszivar 2011.08.10. 17:57:31

@regress: Itthon a RABSZOLGAMUNKA,legalább 10 éve "BEINDULT"! Most meg már a kitelepítés kezdődik.
Recsk,Kistarcsa,most meg ÓCSA.Anno politikai,most szegénységi okokból........itt tartunk.

picur3ka 2011.08.10. 18:02:47

@makacshalacska:

dolgoznak, kemenyen, bagoert is.

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.08.10. 18:03:50

@venszivar: Nézd meg például a képeket a posztban... simán kihasználják, hogy a rendőrség nincs a helyzet magaslatán.

picur3ka 2011.08.10. 18:05:35

@version:

ehes emberek. Te agyalagyult vagy.

Ha mast nem tudsz, annyi feltunhetne, hogy sportcipoket, DVD-et, meg egyeb elektronikai cikkeket lopkodnak.

Kalmár 2011.08.10. 18:10:56

@Archenemy: Ez tényleg jó. Bár hozzátartozik, hogy a fehér ember odment megmutatta neki, hogy milyen autóval utazni, puskával lőni, lcd tv-t nézni, kényelmesen élni, de neki nem ad belőle, sőt kiírtjuk körülöttük az erdőt, kiszívjuk a lába alól az olajat, beszennyeztük a vizeiket, beszennyeztük a levegőt, dolgoztattuk őket gombokért. A globalizáció ezt is hozza magával. Tömegekben keltünk igényt olyan javakra amiket igazából nem szerezhetnek meg. Amíg a falu janija az volt aki a legmesszebb dobta a lándzsát, amíg a gazdagság azt jelentette, hogy mindened megvan amire igazán szükséged van, nem azt, hogy mindened megvan ami másnak nem lehet, addig nem akartak idejönni, cipőt húzni, tanulni, pénzt költeni.
Értem és egyetértek, hogy ne jöjjön ide ha elégedetlen, de ne felejtsd a tankokat vezetni és a fegyvert elsütni tőllünk tanulták. Addig 50 halott volt 2 törzs harcában, ma 1millió.
Most már nem lehet visszatoloncolni őket, mint ahogy a fogkrémet sem a tubusba, mostmár ők is akarnak. Akarnak olyan életet amit a tv-ben látnak, ami miatt mi is nagyobb házat vettünk chf hitelre, mint amire igazán szükségünk van, nagyobb kocsit vettünk, mint amivel szimplán eljuthatunk A-ból-B-be stb. Jó nagy bajba leszünk még emiatt. Éhező, nincstelen, kifosztott, felheccelt, primitív millók akarják újra osztani a világ vagyonát.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 18:13:18

Mr. Jackson egy szalonforradalmár, egy limuzin-liberáls. Ezt a propagandát tolják már a 60-as évektől; a polgárjogi harcok perverzitásba fordítása azért, hogy az ilyen kultúrkampfosok, mint ő is, egyetemi pozíciókhoz/pénzhez/politikai hatalomhoz jussanak.

"A conservative is a liberal who got mugged."

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.08.10. 18:14:04

Idézet az ír Independentből:

"The 1980s was about attacking police officers, this isn't, this is about attacking shops and trying to get televisions and electrical goods and clothing.

"There were families turning up in cars and loading stuff into their boots."

venszivar 2011.08.10. 18:14:59

@Droli: így van.De ez min.rablás,te meg, háááát,taaaláááán nevezhetjük(de ez se biztos....!)lopás??

szefós 2011.08.10. 18:18:39

@version: Kb. 120-130 font/hét a minimum segélyük. A brit tesco-ban meg kb. ugyanazok az árak, mint a magyarban. A többit számold ki.
Éheznek, mi?

"a logika nem az erosseged ugye? lopsz 5 kilo kenyeret vagy egy lcd tv-t amit kesobb eladhatsz 100 ezerert , amin vehetsz 500 kilo kenyeret

te mit valasztanal? "

A kenyeret. Látszik, hogy sohasem éheztél. A valóság nem az erősséged, ugye? :) Éhes embernek a gyomra diktál, nem az esze. Persze ha eljutsz arra a szintre, akkor majd magadtól is rájössz, nem kell kilogikáznod.

Várúr 2011.08.10. 18:19:00

Zavarogj, ha dühös vagy. Megértelek. Zavarogj, ha az életed kilátástalannak tűnik. Megértelek. Zavarogj, gyújtogass, fosztogass, ölj, gázolj. Megértelek. Törd be a bolti kirakatomat, vidd el az árut, taszíts nyomorba a családommal együtt. Megértelek.
De te is érts meg, ha mindezekért beléd lövök egy géppisztolysorozatot.

Irkutszk 2011.08.10. 18:19:37

Azért a kitoloncolás mellett érvelők számára felhívnám a figyelmet, hogy a most 14-16 éves suhancok, akik a hírek szerint zavarognak, leginkább az Angliában született másod- vagy akár harmadik generáció tagjai, nem bevándorlók. A szüleik, esetleg nagyszüleik voltak bevándorlók, a gyerekek viszont angol állampolgársággal született fiatalok.

baliquez 2011.08.10. 18:21:10

"Zavargok, mert nincs vesztenivalóm. Le akarsz csukni érte? Gyerünk. Egy magamfajta senkinek nem jelent az semmit."

Gumilövedék. Hasba. Többször.

A fogyasztói társadalomnak a fosztogató csürhe és aljanép által túlértékelt ikonjaiért a vékonyodó középosztály MEGDOLGOZIK. Spórol az egyszeri irodista az iPadért, örül ha iPhoneja van, meg telik neki márkás ruhára-cipőre miután a nettó keresetéből kifizette a számláit - figyel, Ő fizette ki a számláit, nem az önkori helyette. A márkás ruházat egyébként Londonban sokkal olcsóbb mint kábé mindenhol máshol - YSL chinó 15 fontokért amiért nálunk bőven ki kell pengetni egy húszezrest, ugyanez vonatkozik a sportcipőkre.

Nem, ez a "szegínyvagyokbalházok" ugyanolyan kamu parasztvakító szöveg mint a mártírpusher halála.

Az igazság inkább az hogy soha nem látott közeli mintát arra hogy milyen erőfeszítéseket kell tenni azért hogy a társadalom ne befogadjon/megtűrjön hanem annak tevékeny részévé válj. Ennek oka pedig szerintem elsősorban az hogy az eltartott lumpennek szavazati joga van, így a kormányok nem helyiértékükön kezelik őket hanem a valódi "munkaadóik", a társadalmat adójából fenntartó emberek szintjén. Hiba.

Ugyanis mivel ingyen megkapják az azonos elbírálást és jogokat, onnantól - számukra - jogosnak tűnhet hogy ugyanazokat a javakat is megkapják ingyen amiért a velük politikailag egyértékűnek tekintett adófizetők megdolgoztak.

Igen, cenzushoz kell kötni a szavazati jogot: azért mert valaki két lábon jár, tud valamilyen nyelven párszáz szavas szókinccsel kommunikálni az övéivel és régóta lakik valahol még ne számítson babusgatnivaló politikai tényezőnek.

Régóta mondogatom hogy nem gazdasági válság van a világon hanem értékválság. Iszonyatos erkölcsi infláció. Erre pedig nem a keresztyénkedő anakronisztikusnaftalinszagú ideológiák tudnak megoldást adni, sem a dobjuk a gyeplőt a lovak közé oszt majd jó lesz (most látszik hogy nem lett jó) rózsaszínködös liberalizmus, hanem egy komplex, létező információtechnológiákkal megtámogatott, a társadalmi együttélés minőségét mint alapértéket értékelő újdemokrata rend, ahol a csőcselék huligánt már messziről jelzi a mobilod hogy elkerülhesd és a boltos sem köteles mindenkit kiszolgálni.

kzolika 2011.08.10. 18:22:56

Elmennek a f*szomba. Lusta dolgozni mind egytől-egyig. Közben meg délben már tele az összes Meki (Londonban) és minden köcsög gyereknél szifon, PSP, ájpod van. Annyira jó dolguk van, hogy nem tudnak magukkal mit kezdeni. Meg büdös nekik a munka 7 GBP-s minimálbérért. Akkor most én is kezdjek el hőzöngeni, ,ert itthon a minimálbér 1,5 GBP/óra, az átlagbér annyi, mint ott a minimálbér és csak a lakhatás olcsóbb, minden más inkább drágább, mint kinn? Hőzöngjek azért, mert (angol székhelyű cég magyar leányvállalatánál) a kinti bérek 40%-át kapom és még arra is magasabb az adóteher, mint kinn? B*szd telibe a büdös qrva anyádat, túlórázok, másodállásom van, kuporgattam, de 30-on alig túl fel tudok mutatni valamit. Dolgozzál, Te szájbavert köcsög buzivirág, aztán legalább elfáradsz, hogy lopott LCD-TV-t nézni sem lesz kedved, nemhogy zavarogni.

Archenemy 2011.08.10. 18:23:29

@baliquez: "Régóta mondogatom hogy nem gazdasági válság van a világon hanem értékválság. "

szívemből szólsz

venszivar 2011.08.10. 18:23:45

@Várúr: NEM lősz te még csúzlival sem,nem,hogy ratatával......!Nagy a szád.

regress 2011.08.10. 18:24:29

@lamed: most akkor a munkásokat barmoknak nézed?szerinted nem fognak fellázadni,mert birkák?@Archenemy: nagy szarban lennénk,ha mindenki sportoló,meg tudós lenne.@venszivar: 20-éve,én már csak tudom.de már alkudozok egy kalasnyikovra.még azt kellene eldönteni,hány tárat vegyek

Irkutszk 2011.08.10. 18:26:10

Az írás maga nagyon tetszik. Számomra is a kilátástalanság tűnik a legnagyobb érvnek. (Bár nem értek egyet a kilátástalanságukkal, de attól ők még érezhetik magukat kilátástalan helyzetben.)

VonS 2011.08.10. 18:26:19

Nem találnak munkát? Ez ugye vicc, de írták már.
Kilátástalanok? Havi több száz font segélyt kapnak...

Nem kilátástalanság van itt kéremszépen, de egyébként mindegy is, hogy mi van. A modern államokban demokrácia és piacgazdaság működik. Demokrácia piacgazdaság nélkül nem működik. A piacgazdaság alapja a magántulajdon. Egyszóval mindegy kinek mi a baja, lopni akkor sem ér. Mert egy normális helyen lelőnek érte. Azért, hogy a modern állam működni tudjon, és százmilliók élhessék az életüket a vágyott életszínvonalban.
Kár, hogy ezt a logikát csak az USA-ban alkalmazzák.
Angliában is ha lelőnének mindenkit a ki lop és fosztogat, egyből lenne vesztenivalója ennek a söpredéknek is.

Irkutszk 2011.08.10. 18:27:08

@regress: Előbb ülj be S. Ábel mellé, ha kérhetem :)

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 18:27:49

@Irkutszk:

Tudok róla, és? Ki az ilyennel a francba, szarok rá, hanyadik generációs, vagy hogy milyen állampolgár. Az állampolgárság megvonható.

Irkutszk 2011.08.10. 18:28:35

@VonS: A legnagyobb büntetés lopásért szerintem még mindig az iszlám államokban van, nem az USA-ban (kéz levágás).

hehe64 (törölt) 2011.08.10. 18:30:40

@Charlie100: Ja, az állam ott a szegényeket éppen vízbefullasztotta.
Aztán aki még mozgott, azt lelőtték.

Irkutszk 2011.08.10. 18:31:10

@Lófasz Hadnagy: Az ő számára Anglia az otthon, ahova született. A te érvedet megfordítva: Tök mindegy, hogy ki az apja meg az anyja, ő oda született, ergó ugyanolyan bánásmód jár neki, mint az angol szülőktől született tinédzsernek.

Szerintem a legnagyobb érv az íróval szemben az, hogy Blackberry-n szervezik a lopásokat. Honnan a fenéből van nekik ilyen kütyüjük, ha semmi pénzük?

Droli · https://soundcloud.com/drolimusic 2011.08.10. 18:31:18

@venszivar: Így már értem :-), igazad van, a rablás jobb szó.

bájgúnár 2011.08.10. 18:31:30

@kzolika:
Új Magyar Szindarab.
Első jelenet.Átlagos cigánycsalád,koszos ablaknélküli helyiségben ébredezik.A családfő kimegy hugyozni az ajtó elé miközben a purgyé a szobaközepére szarik.
Második jelenet.Családfő mi a qurva szart lehet enni kérdéssel ébreszti a terhes asszonyát.Válasz:Loptál valamit?
Harmadik fejezet.Az egész alom felkerekedik és elindúlnak a polgálmeteri hivatalba.No nem dolgozni hanem segílykéért.
Mivel nincs kiosztás afalú kocsmájához vonúlnak ahol a maradék pénzensört vesznek illetve a gyerek gépezhet.
Negyedik fejezet.Közben leszáll az est a családfő bejelenti elmegy dolgozni,Meglátogatja a faluszélén egyedűl élő Julinénit akinek hátsó udvarából egy tyúkot majd a kertjét érintve a hozzávalókat felszedi.
Ötödik fejezet.otthon megfőzik a tyukot és hangos böfögések és fingások közepette szanaszét lehevernek,Az ember még rábeszéli az asszonyt/két pofonnal/hogy furujázzon mivel szereti a zenét.A nő szája fél óra múlva elzsibbad és befejezi a furujázást annál is inkább mert az ember elaludt.
Hatodik fejezet.Julinéni aki lefotózta a cigó lopását reggel bemegy a rendőrségre.Ott felvilágositják hogy személyi jogokat sért ezzel a felvétellel majd aláírja a határozatot hogy a tettes személye ismeretlen.
Zárókép.Putri előtt danászó,táncoló cigócsalád előttük tábortűz amin a bejárati ajtó megmaradt darabja ég.Háttérből beúszik Orbán Viktor alakja és a felirat Hajrá Magyarország!Hajrá Magyarok.
Vége! Vége?

Rwindx 2011.08.10. 18:31:35

@hollario:
A fosztogatókra mindenképpen kellett volna, mármint akik kifosztották az MTV székház büféjét. Az étterem szétverőkre is dettó. Nálunk a probléma az volt hogy az étteremszétverőkre a hadsereget kellett volna küldeni, mivel azt épp a rendőrnek látszó izék tették.

picur3ka 2011.08.10. 18:31:52

@Irkutszk:

Nem tudni, ugye, hogy kik zavarognak. Vegyes felhozatal.

1000 embert vadol a rendorseg jelenleg, az elso ismert lopkodo egy opportunista altalanos iskolai foallasu alkalmazott.

Egyebkent, Tottenham, a kiindulo pont 2001-es cenzus szerinti 40% lakossaga nem brit szuletesu.

csillámpóni 2011.08.10. 18:32:31

Teljesen rosszul látjátok a dolgokat.

Először is: a spekulatív tőke jelenleg hadban áll az Egyesült Államokkal, Európával en bloc, és Kínával.
A karvalytőke intézményrendszere pedig erősen decentralizált.
Ezért aztán az érintettek (a MI oldalunkon), most a leggyengébb (EU periféria) koncul dobásával, és intenzív, (részben öngyilkos) terrorizmussal próbálják felvenni vele a harcot. Egyfajta "felperzselt föld" ez, és sajnos van, akiket nemzetállami szinten lassú kínhalálra ítél.
Erről kell ilyen Oslo, és London jellegű parádékkal elterelni a halálra ítélt Kelet, és Dél-Európa közvéleményének figyelmét, nehogy a közvélemény nyomására butaságot lépjen valaki, míg a váratlanul megtámadott USA képessé nem válik teljes fegyverzetben a spekulációs tőke ellenoldálán hadba lépni. Akkor indul meg a totális háború.

Más, kis léptékű, helyi ügy, hogy hazánkban a magánnyugdíjpénztárak államosított vagyonán, irreális bankadón (és az ezek mellé bevezetett csődbeszéddel lenyomott forint, és részvényárfolyamokkal) MOL-vételre felhízlalt zsebű kormányzat DÖBBENETESEN különös intenzitással ássa a nemzet sírját függetlenül attól, hogy eleve oda szánják a nagyobb játékosok, mindkét oldalon.

Úgyhogy ez van, én a helyetekben már nem vennék bérletet, különösen itt.

A jó hír az, hogy Kína, és Nyugat-Európa nagyobb és erősebb része túl fog élni, és a kiharcolt paradigmaváltás a neoliberális karvalytőke vereségével, és intézményrendszerének, sőt alkalmazástechnikai szintű módszertanának teljes megsemmisülésével jár majd a nem túl távoli jövőben, ami hatalmas győzelem.

Na, hát ezért zavarognak.

Ámen

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 18:36:04

@Irkutszk:

Figyi, hol mondtam én azt, hogy csak a bevándorlók gyerekeit/unokáit hajítsák ki a francba az EU-ból, ha zavarog/fosztogat? Tőlem lehet VIII. Henya közvetlen leszármazottja is, ha a csőcselék táborát erősíti, akkor a söpredék része, takarodjon innen a 'csába. Csak ugye jobbára nem az őslakosok közül kerülnek ki ezek a pofák.

Irkutszk 2011.08.10. 18:36:46

@Lófasz Hadnagy: Végülis... így települt be Ausztrália is.

Várúr 2011.08.10. 18:37:08

@venszivar:
Atyuska. Rád nem lőnék, mert
1. Tudtommal nem fosztogatsz.
2. Nem zavarod a köreimet.
3. Elég baj neked a vénülés.
4. Remélem, van pénzed orvosságra.
5. Dőlj le, pihizz.

venszivar 2011.08.10. 18:37:22

@kzolika: te is hőzöngsz! "csak" téged itt szopatnak s hagyod magad.ezeket te magad is világosan látod s leírod.Az ottaniak kb. ugyan annyit "elérnek" a segélyükből ,míg neked, itt még dolgoznod is kell érte!Viszont ha te leszel itt tartósan munka nélküli,te itt éhen fogsz dögleni.Ottaniak,már annyit lóbálták a pöcsüket + a számtalan india,paki stb. bevándorló,hogy eldurran az "agyuk",mert ugye azért ott is a többség jobban él s a most rablók is ,így v. úgy ők is "olyanok akarnak" lenni.No ez nem fog menni nekik!De neked sem ITT!

Gamma Leonis · http://gombamania.blogspot.com 2011.08.10. 18:38:03

@makacshalacska: Ezzel magam is egyetértek. Azonban súlyos tévedésben van "szegény" suhanc, mert a tárgyak semmiképpen sem adnak valódi örömet, hiszen élettelenek. A jó emberi kapcsolatok és hasznos tevékenységek, ezekből fakad a boldogság.

VonS 2011.08.10. 18:38:57

@Irkutszk: Az is igaz, de ez azért van, mert alapvetően kifelejtettem az USA mellől, hogy a "nyugati civilizációban"
De a lényeg az, hogy "aránytalan" büntetés kellene a lopások ellen. A lövés azért jobb, mert a helyszínen nagyobb tömegben is végrehajtható (na persze nem lenne nagyobb fosztogató tömeg, ha lőnének érte...).
Aki lop, az a civilizáció alapját támadja.
Lehet elégedetlenkedni, nagy tömegben tüntetni, rendőrség elé menni, esetleg rendőröket dobálni meg összecsapni, de lopni, azt nem, azért a legkeményebb büntetés kell, hogy járjon, pont mint az ölésért.

naugye! 2011.08.10. 18:39:12

Én egy kurva nagy bérházban élek Nyugat-Londonban a párommal. Az egész házban csak ketten járunk el dolgozni, a többi lakó él, amiből él. Segélyből, félretett pénzből, nyugdíjból, mit tudom én miből. A lényeg, hogy mi vagyunk a lenézett Kelet-európaiak, akiknek annyira szarul megy, hogy még dolgozniuk is kell. Csak azért mondom, hogy egy kicsit színesítsem az otthoni képet erről a világról.

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 18:41:07

@Irkutszk:

Nalátod.

Komolyan, kéne egy sziget valahol a halál retkes péniszén, ahonnan esély sincs megszökni. Az ilyeneket összefogdosni, a szigetre kihajítani, adni neki egy nőstény kecskét + egy bakot, egy zacskó búzát, egy kapát, lapátot, ásót, majd közölni vele, hogy kis barátom, innentől kezdve a te dolgod a megélhetésed. Ha képes vagy megtermelni a kajádat, akkor élsz ameddig a természet engedi, ha továbbra is baszol dolgozni, akkor éhenhalsz. Pá!

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 18:41:48

@Lófasz Hadnagy:

"Az állampolgárság megvonható."

A születéssel szerzett állampolgárság nem vonható meg; azt csak a Szovjetunió tette a nyugatra távozott disszidenseivel.

A bevándorlással szerzett állampolgárság megvonható, ha bebizonyításra kerül hogy az illető hazudott a bevándorlási/menekültügyi kérelmén... de ott már politikai szempontok is érvényesülnek. Példának okáért Demjanjuknak megadták, elvették, visszaadták és ismét elvették az amerikai állampolgárságát, de Nafissatou Diallo (DSK vádlója) esetében, habár kiderült hogy hazudott (egészen pontosan "tódított" ill. "színezett" az ügyvédje és különféle női/menekültügyi támogatói szerint) a menekültügyi kérelmén, eddig szó sem volt arról hogy kitoloncolják (és soha nem is fog megtörténni).

Floyd · http://www.gazmegfek.hu 2011.08.10. 18:43:32

Hogy is énekelte a Légiós mindig? "Jöjj, halál, jöjj...

venszivar 2011.08.10. 18:44:50

@Várúr: No látod felém szembe is NAGY a POFÁD.Feléd menne 15-20 nigger,paki,indiai,arab,no pár fehér is......Össze szarnád,hugyoznád magad,NAGY a POFÁD!
A vénségig,még van 25-30 évem......nem költök gyógyszerre,lepihenni ,tényleg le szoktam,talán rossz szokásom.te úgy alszol,mint a barmok.....állva?

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 18:44:59

@neoteny:

Ismerem a jogi hátteret, köszi. De azt is tegyük hozzá: a JELENLEGI törvények szerint nem vonható meg a születéssel szerzett állampolgárság.

Amúgy semmi gond, tartsa meg az állampolgárságát, nekem az is megfelel. A börtönszigeten.

Pávor Jál 2011.08.10. 18:47:51

Jön a világháború.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.10. 18:49:17

Megafonon szétkürtölni, hogy tíz percen belül mindenki tűnjön el az utcáról. Tizenöt perc múlva kezdődhet a séta. Akit egy üzletben látnak meg, vagy aki bármi értékeset tart a kezében, megbilincselni, térdre, ítélet, tarkólövés. Következő. Aki rendőrruhás rendőr felé fenyegetőleg közelít, felszólítás nélkül lelőni. Ha a helyzet nem javul, jöhet a hadsereg is. El lehetne simítani a dolgokat hamar. A mindenféle emberi jogisták majd tombolnak, de őket meg lehet hívni egy könnyű utcai sétára. Kibicnek kuss van.

Aztán amikor beállt egy kellemes csend, akkor már lehet beszélgetni arról, hogy mi is itt a problémája a tisztelt csürhének, hátha meg tudjuk oldani. Mert ha valaki azért tépi le a plazamatévét a falról, mert valahol valaki állítólag lelőtt egy minden bizonnyal teljesen ártatlan négert, ott valami félreértés van a fejekben. Ez a zavargás nincs kapcsolatban a szokásos módon kreált rasszista problémával. A rend pedig mindenkire nézve kötelező, pláne Angliában, ahol az utcai randalírozásnak már olyan fokát is helytelenítéssel és figyelmeztetéssel (!) büntetik, amit itthon szó nélkül elviselni vagyunk kénytelenek.

Amikor pedig már önkéntesek szerveződnek a saját védelmükre, az az állam végét jelenti. Idáig nem szabadna eljutni.

soproni1 2011.08.10. 18:49:52

Ha tudnának közös pontot keresni a randalírozottak között, akkor gyorsan lehetne kezelni is őket.
Sok redbull, kábszer, alkohol. Mindegy a bőrszín vagy a kézben tartott zászló színe. Ezek globalista erények.
Röhej, hogy pont ez ellen küzdenek.

venszivar 2011.08.10. 18:50:23

@neoteny: AZT,OTT,AKKOR baszták el,mint a többi álllam is,pl.franciák,németek.Meg is bánták már régen!
De akkora a demokrácia,liberalizmus......,hogy már egyik sem mer elsőnek geci lenni.A Sárközy a cigókkal baszakodot,de azok "fekete bevándorlók" voltak.

venszivar 2011.08.10. 18:53:13

@Pávor Jál: RÉSZTVEVŐK ? Csapatok? Helye? Időpont? Hátvédek,súgók?!Nyertes?Vesztes?

Kérdezzek még?

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 18:53:59

@Lófasz Hadnagy:

"a JELENLEGI törvények szerint nem vonható meg a születéssel szerzett állampolgárság."

... és a visszaható hatályú törvények alkotmányellenesek civilizált országokban.

"Amúgy semmi gond, tartsa meg az állampolgárságát, nekem az is megfelel. A börtönszigeten."

Ahhoz szükség lenne a száműzetés büntetésének visszaállítására, ill. a halálbüntetésre azokkal szemben akik visszaszöknek a száműzetésből. Annak a valószínűsége hogy bármelyik napjaink beli országban ez megtörténik, gyakorlati szempontból egyenlő a nullával.

regress 2011.08.10. 18:56:24

@bájgúnár: ijjjen szípet még nem olvastam a zorbáncsaládrúl

Kalmár 2011.08.10. 18:57:02

@Pávor Jál: Én is azt hiszem, bár a frontvonalak elég homályosak. Mintha mindenki ki akarná használni a zűrzavart és lerendezni évszázados bajait. Azt hiszem, jó, ha figyelünk a szomszédokra. Tök jó, hogy megszüntettük a katonaságot. Egy mostani 20 éves nem tudja melyik az eleje a Kalasnyikovnak.

baliquez 2011.08.10. 18:57:07

@Lófasz Hadnagy: van egy viszonylag nagy szigete a Királyságnak, Bözse a kormányfő. Úgy hívják hogy Ausztrália. Két felének közepe táján bőven van olyan hely ahol nem csak Anglia de egész Európa gyújtogatásra/fosztogatásra hajlamos lumpenrétege esélyt kaphat társadalomépítésre, még csak attól sem kell tartani hogy legyalogolják a párezer kilométeres utat ami elválasztja őket a civilizációtól.

Esélyt kell nekik adni. Ott a cigányaink is kapnának munkát, nagyon sok munka lenne ott. Afféle reszocializációs továbbképzés, önellátó módon.

Közvetíthetnék reality-showként. Egyfelől elrettentésre, másfelől meg a nézettségből származó bevétel egy részéből pl. időnként vinne nekik pár lajtoskocsi vizet - vagy olyan hasznos javakat amiket a nézők megszavaznak, vetőmagot, lábasjószágot stb.

Fél éven belül értékes lenne a tevékenység. Megtanulnák értékelni azt amit más csinál a túlélésért, megtanulnák értékelni a saját tevékenységüket is. Az értelmesebbjéből vezetők, példaképek válnának. Önműködő rendszer.

Csak nyerni lehet vele.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 18:57:35

@venszivar:

"már egyik sem mer elsőnek geci lenni."

Örülök hogy te mernél geci lenni; szerintem a legegyszerűbb megoldás ha megölünk minden erőszakos embert.

Várúr 2011.08.10. 19:00:24

@venszivar:
Akárhány éved van az öregedésig, koravénecskének látszol. Na meg nagypofájú kötekedőnek. 30 paki elöl elfutnék, majd megszervezném a haverjaimat és vissza. Aludj állva, vagy fekve, tökmindegy, csak ne akarj velem társalogni. Te és a hozzád hasonló fotelhuszárok hordanak lelki gumipelenkát.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.10. 19:00:35

Ha leesne ott is a rendőrök azonosítója, mint az MSZP-SZDSZ balkáni demokráciájában, lehetne fejre célozni és el lehetne törni az újakat is.

Itt ezért elég volt az is, ha csak békésen sétáltál.

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 19:01:10

@neoteny:

Jó, akkor ne vonják meg az állampolgárságát, nem ez a lényeg.

Száműzés semmi gond, bele kell venni a btk.-ba.

Halálbüntetésről pedig szó nincs, miután kirakták, rajta múlik, meddig él. Másfelől meg ugye manapság is lelőnek a gyíkba jó eséllyel, ha szökni akarsz a böriből. Ott még csak lőni sem kéne, mert megfulladna a gyíkba, vagy megennék a cápák.

Nincs itt semmiféle probléma.

Anti Anyag (törölt) 2011.08.10. 19:01:22

ujjakat. (Annyi itt a szőrös)

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:02:00

@baliquez:

"Bözse a kormányfő."

Nem, II. Erzsébet az államfő; David Cameron a (pillanatnyi) kormányfő.

Ausztrália (is) szuverén állam; ugyan nominálisan II. Erzsébet az államfő, de alkotmányosan tiltva van attól hogy bármi beleszólása is legyen Ausztrália (politikai) életébe (sőt még az UK-éba sincs, de az most más kérdés).

venszivar 2011.08.10. 19:02:24

@Androsz: de nagyon értesz a rendhez!de könnyen kinyírnál több száz tetvet......csak egy bökővel feléd ijesztenének,azon nyomba szív infarktust kapnál.
Mikor a suzuki az út mértani közepén állt,akkor mrg órákig azt papoltad,hogy na és....mi történt,kerüld ki.
Az igaz,hogy nem egy súlyú a két dolog,de te annyira rend s fegyelem szerető android vagy....

Martian (törölt) 2011.08.10. 19:04:59

@Androsz: ha Churchill lenne a miniszterelnök, már meg is csinálták volna... bezzeg Gandhit még tisztelték is, ahogy békés együtt-nem-működéssel operált a függetlenségért...

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.08.10. 19:05:00

remek írás: semmi ripacskodás, multikultis és antilibsis hiszti.
a kőkemény és kegyetlen igazság, ideológia baromságok nélkül

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.10. 19:06:33

Kigondoltam. A most zavargókat be kéne csempészni Iránba! Ha ott csinálják ugyanezt, akkor majd egyből hősöknek számítanak, vagy ilyesmi...

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:07:32

@Lófasz Hadnagy:

"Száműzés semmi gond, bele kell venni a btk.-ba."

Sok sikert hozzá.

"megfulladna a gyíkba, vagy megennék a cápák."

Vagy elmennének érte a szomáliai kalózok és jó pénzért elvinnék bárhová (mint ahogy Délkelet-Ázsiában is nagy biznisz embereket hajóra rakni aztán Ausztráliában vagy Kanadában kikötni velük ahol menedékjogot kérnek).

"Nincs itt semmiféle probléma."

Szerintem sincs; neked lesz még egy kis dolgod addig amíg minden a te meglátásaid szerint alakul, de hát küzdve szép az élet.

fakopács 2011.08.10. 19:08:37

@Várúr: "Törd be a bolti kirakatomat, vidd el az árut, taszíts nyomorba a családommal együtt. Megértelek.
De te is érts meg, ha mindezekért beléd lövök egy géppisztolysorozatot. " :-)) Hehehe.. egyetértünk.

venszivar 2011.08.10. 19:09:24

@neoteny: te barom,hol írtam,hogy én mernék v.akarnék geci lenni?Ha el olvasod,mit írtam:@Várúr: s
@Androsz: -nak....na ők aztán nagypofájú okosok.
Azt hiszik,hogy könnyű verni,gyilkolni......
Te meg ne állíts olyat,amit NEM írtam.

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 19:11:21

@neoteny:

Simán megoldható, hogy a "szomáliai kalózok" a közelébe se mehessenek. Kell pár helikopter, aztán ha valami vízijármű elindul a sziget felé, az úgyis látszik műholdról, odaküldeni a heliket és elkergetni.

Én kevés vagyok, hogy ezért küzdjek, de agyalni azért lehet rajta, csókolom?

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 19:14:02

@neoteny:

Hopp, ezt kifelejtettem:

"Vagy elmennének érte a szomáliai kalózok és jó pénzért elvinnék bárhová"

És mivel fizetné meg azt a "jó pénzt" a kalózoknak? Színes kagylókban? Vagy kiscserkész becs. szavát adná nekik, hogy majd ha kirakják pl. Sidneyben, ott jól kirabol egy bankot és a kezükbe nyomja a zsákmányt?

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:15:08

@venszivar:

"te barom,hol írtam,hogy én mernék v.akarnék geci lenni?"

Abban, amit idéztem.

Egyébként pedig közösülj orálisan a felmenőági nőrokonoddal.

kzolika 2011.08.10. 19:15:33

@venszivar: Faszt nem fog menni. Csak nekem tényleg van mit vesztenem. A bruttó sok ezret, a cégautót, laptopot, bónuszt. Ha nem csak a munkámat vesztem el, hanem bomlik a világrend is, akkor a jövőmet, a megtakarításaimat. Elfogadom, kívülről nézve csóróbb vagyok, mint ők, de ha fennmarad ez a világrend, akkor én hosszú távon jobb vagyok, mert lenézett k-európaiként a felhalmozott tőkémből fogok élni 50 évesen. K-eu-i színvonalon, IPad akárhány nélkül, de nem kell se munkáért, se segélyért kuncsorognom.
Ehhez a jövőképhez képest nekik tényleg nincs se jövőjük, se veszítenivalójuk, de úgy tűnik, mindig lesz egy állami csecs, amin elélnek.

Alternatív 2011.08.10. 19:16:52

@neoteny:
""Amúgy semmi gond, tartsa meg az állampolgárságát, nekem az is megfelel. A börtönszigeten.""

"Ahhoz szükség lenne a száműzetés büntetésének visszaállítására."

Csudát. Ki írja elő, hogy a börtönnek a lakóhelyhez közel kell lenni? Lehet az 10000 km-re is, egy pici szigeten a korona fennhatósága alatt bárhol. Azt se írja elő senki, hogy ott állandó börtönőrségnek kell lenni, vagy ha mégis, azt bármikor meg lehet változtatni.

A rabokat viszont lehet dolgoztatni, és napi három étkezést biztosítani kell. Nosza, főzzenek maguknak.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:17:22

@Lófasz Hadnagy:

"Én kevés vagyok, hogy ezért küzdjek, de agyalni azért lehet rajta, csókolom?"

Azt lehet; de mindez csak álom, édes álom marad neked...

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 19:18:06

@Alternatív:

Így még jobb, a szigetet simán börtönnek kell nevezni és akkor a bünti sem száműzés, hanem sima börtönbüntetés.

Remek, alakul ez!

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 19:19:06

@neoteny:

Nézd, hogy neked nem tetszik az ötlet, az egy dolog. De miért is? Mert eddig épkézláb érved nem volt ellene.

Lucky Larry Silverstein 2011.08.10. 19:21:26

Amíg nem az lesz a kúra hogy hajóra pakolják őket és kiengedik a sivatagban, addig tényleg nem lesz vesztenivalója. Vagy amíg a segélyt el nem veszik.

think different 2011.08.10. 19:22:36

Nem olvastam el a kommenteket, talan mar valaki mas is irta, kerdezi, amit en teszek most:

- ha az alban, magyar, lengyel, torok el tud menni minimalberert pizzat kihordani, autot mosni vagy epitkezesen dolgozni, akkor Ti miert nem?
- ha tobbi pakisztani, indiai, fekete, feher, akarki gyerekei el tudnak menni iskolaba, akkor Ti miert nem?
- ha a tobbi szegeny nem onsajnalatba burkolozva all bandakba, hanem elmegy kozmunkara, sorban all a Job Centre Plus elott, akkor Ti miert nem?

Ezek az emberek rengeteg tamogatast kapnak a kormanyuktol, nincsenek rakenyszerulve a minimalberes allasokra, mint a kelet-europai bevandorlok.
Ha felveszik oket, akkor - borszintol fuggetlenul!!! - nem jarnak be dolgozni, tiszteletlenek az ugyfelekkel, fonokukkel, hazudnak, lopnak, kiveszik a penzt a kasszabol. Kirugni szinte lehetetlen oket, mert vedelmet elveznek angolkent.
A magyar, szlovak, roman az indiai menedzser talpa alatt csuszik-maszik es tulorazik, sokszor fizetes nelkul, DE AKAR DOLGOZNI!
Ezek nem es ez nem a szegenysegbol taplalkozo hozzaallas, hanem a leha, semmittevo tarsadalombol, amelyik inkabb az orszaga es polgartarsai veret szivja, elvarva, hogy kiszolgaljak.
Ezek a patkanyok nem allnak fel a buszon, ha idos asszonyt latnak, amit egy havi £4000-et kereso irodista megtesz. Ezek nem is akartak soha a tarsadalom reszeve valni.

Remelem nem csak szovegelnek a rendorseg vezetoi, hanem betartjak amit igertek. Vissza akarom kapni azt a Londont, ahol a baratnom ejjel 1kor egyedul hazajohetett munkabol, ahol sotetedes utan elmehettem kocogni.
Azt a Londont, ami 1 ev mulva a vilag legnagyobb sportesemenyenek ad otthon. Raadasul a keleti varosreszben.

venszivar 2011.08.10. 19:23:33

@kzolika: Így már jobb,de még van pár bibi,mit át kellene beszélni,majd a sitten....lesz idő rá.:)

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 19:24:49

@Bathory:

Ha elveszik a segélyt, akkor végleg elszabadul a pokol és ha az eddig a seggén maradó segélyes is megindul, az 1600 rendőr Londonban semmire sem lesz elég. Maradjunk a hajós megoldásnál.

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.10. 19:26:48

Egyébként röhejes ez a hiszti. Ezek a nyugati országok pont azt kapják, amit érdemelnek.

Talán nem kellett volna gyarmatosítaniuk.

Ha már gyarmatosítottak, legalább lett volna erejük megtartani a birodalmat.

Ha már összeestek, mint a másnapos szar, legalább próbálták volna a gazdaságukat összhangba hozni a társadalmi reprodukciós képességeikkel, ahelyett, hogy ösztönzik a bevándorlást.

Viszont ha így alakult, legalább a rendfenntartó erők el tudnának intézni pár ezer suhancot - Oscart idézve - expeditíven.

Na majd arra leszek kíváncsi, hogy mikor engedik ki Breiviket sűrű bocsánatkérések közepette, és kérik fel az ellenállás megszervezésére...:)

hirokin 2011.08.10. 19:30:29

@Lófasz Hadnagy: Nem Afrikában kéne berendezni azt a tábort. Ott van az Antarktisz, szűz föld, ott senkit nem zavarnának!

tevevanegypupu 2011.08.10. 19:31:36

@radala:

De, a gettoban elnek emberek akik ilyen jol ossze tudjak foglalni ezt az egeszet..es altalaban ok inditjak el a balhet.
De soha nem ok viszik el..

tevevanegypupu 2011.08.10. 19:31:36

@radala:

De, a gettoban elnek emberek akik ilyen jol ossze tudjak foglalni ezt az egeszet..es altalaban ok inditjak el a balhet.
De soha nem ok viszik el..

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:31:53

@Lófasz Hadnagy:

"Nézd, hogy neked nem tetszik az ötlet, az egy dolog. De miért is? Mert eddig épkézláb érved nem volt ellene."

Nem nekem kell érvelnem ellene, hanem neked mellette: te akarod megvalósítani. Nekem megfelel a törvénykezési status quo, ami tartalmaz érvényes törvényeket a most megesett balhé ellen: rioting, mayhem, breaking & entering, stealing stb. stb. Ezeknek pedig megvannak a büntetési tételeik. Te akarod azokat másra változtatni: hát tegyél érte... ha sikerül a képviselőidet rávenni arra hogy a neked tetsző törvényeket meghozza és az át is megy az alkotmányos szűrőn, voila, meg van amit akarsz.

Ben Franklin 2011.08.10. 19:32:21

Asszem szép jövő elé néz az angol szélsőjobb. Hát még az amerikai, ha beszakad a dollár....

Nem vagyok fideszes 2011.08.10. 19:34:26

@neoteny:

Kb. leírtam már az érveimet, aki Ausztráliát emlegette, hozzá is tett.

picur3ka 2011.08.10. 19:34:34

Jezusom! Kitettek ezt az Indexre, vagy mi lett itt?

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.10. 19:34:40

@venszivar: "Az igaz,hogy nem egy súlyú a két dolog,"

Hát hogy ebben mekkora igazad van! A többi már ebből következik.

"Te meg ne állíts olyat,amit NEM írtam. "

Eddig még csak nem is szóltam hozzád. Majd ezután. Téves kapcsolás lehet.

klacus 2011.08.10. 19:35:40

Az angolok miért nem fasiszták?

Addig vegzálták a fekete kisebbséget, hogy most szabadságharcukat vívják! Elnyomás van ott és Terror.

FASIZMUS!!!!

Valaki menjen oda és mentse meg őket!

Miért nem ezzel magyarázza a balos média? Csak a magyar helyzete volt rasszista és fasiszta igaz?

venszivar 2011.08.10. 19:36:28

@neoteny::DDD IDEG GYENGE !DEGENERÁLT BAROM.árván nőttél fel....... :DDD

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:37:15

@Ben Franklin:

"Hát még az amerikai, ha beszakad a dollár...."

Még ennél jobban is?! a kanadai $ 65 és 75 amerikai cent között mozgott évtizedeken át... most meg jobb mint az US. Ha ennél is lejjeb megy az US$ akkor a kanadaiak megveszik kilóra az Egybesült Államokat... ;)

A világ 2011.08.10. 19:38:06

Én csak annyit szeretnék hozzátenni, hogy aki lop, azzal megetetném, amit lopott. Aki kenyeret lopott, egye is meg, aki LCD monitort, az azt rágcsálja el, aki több tonna színesfémet, az tömje magába szorgalmasan, aki meg traktort, az meg kérőddzön el azon.
Addig nem mehetne haza a tolvaj, amíg meg nem ette, vagy bele nem döglik. Mivel humánus vagyok, ivóvizet annyit kapna, amennyit kérne, hogy jobban csússzon :)
Működne itthon is, Nagy-Britanniában is :)

tevevanegypupu 2011.08.10. 19:39:04

@Mr. Pither:

A terrorizmusrol sok konyvet lehet irni, nagyon jo es halas tema azzal a szornyuseggel egyutt is amirol irjak.
Akik kulorszagokban kezdenek el lazadni azok egeszen masok mint akik otthon szerveznek tunteteseket, adott esetben lazadast.A kulorszagokban sok vesztenivaloja nincs ezeknek a sracoknak, a rendszer ami ellen lazadnak meg mindig humanusabb mint az a rendszer amiben otthon elnek. Ezenkivul nem kell tekintettel lenniuk ismerosokre, baratokra, szomszedokra, sokkal batrabban es vadabbul "szorakozhatnak"..majd leulik azt az egy ket evet es kesz. De otthon - Tuneziaban, Libiaban, Sziriaban - az egesz csaladot eloveszik ilyenkor es nem usszak meg egy-ket evi buntetessel. igy aztan a hazajukban szisztematikusabban, okosabban es celtudatosabban lepnek fel. Nem csak az a jellemzo rajuk, hogy uzleteket akarnak kifosztani es felgyujtani. Valtozast szeretnenek, mert nem nagyon hiszik el, hogy egyelore jobb nekik diktaturaban elni.

tevevanegypupu 2011.08.10. 19:39:04

@Mr. Pither:

A terrorizmusrol sok konyvet lehet irni, nagyon jo es halas tema azzal a szornyuseggel egyutt is amirol irjak.
Akik kulorszagokban kezdenek el lazadni azok egeszen masok mint akik otthon szerveznek tunteteseket, adott esetben lazadast.A kulorszagokban sok vesztenivaloja nincs ezeknek a sracoknak, a rendszer ami ellen lazadnak meg mindig humanusabb mint az a rendszer amiben otthon elnek. Ezenkivul nem kell tekintettel lenniuk ismerosokre, baratokra, szomszedokra, sokkal batrabban es vadabbul "szorakozhatnak"..majd leulik azt az egy ket evet es kesz. De otthon - Tuneziaban, Libiaban, Sziriaban - az egesz csaladot eloveszik ilyenkor es nem usszak meg egy-ket evi buntetessel. igy aztan a hazajukban szisztematikusabban, okosabban es celtudatosabban lepnek fel. Nem csak az a jellemzo rajuk, hogy uzleteket akarnak kifosztani es felgyujtani. Valtozast szeretnenek, mert nem nagyon hiszik el, hogy egyelore jobb nekik diktaturaban elni.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:39:20

@Lófasz Hadnagy:

Helyes; nincs más hátra mint a megvalósítás. Azért ugye nem haragszol meg ha nem rád (és a hozzád hasonlókra) fogadok...

dr kíváncsivagyok 2011.08.10. 19:39:34

Ezzel a fasszal azt kell csinálni , amire vágyik...lecsukni !!! Önkontroll nélküli primitív , lusta csőcselék ! A Fiam nyelvtudás nélkül egy hónap alatt elhelyezkedett egy autókozmetikába...viszonylag jól keres ,....ezt az ott született "kisebbségi" miért nem teszi meg ??? Mert dolgozni kell ???

dr kíváncsivagyok 2011.08.10. 19:40:57

@A világ: Kenyeret egyik genya sem lopott,...csak márkás cuccokat....

kzolika 2011.08.10. 19:41:53

@venszivar: Ööö, nem vagyok börtönpszichológus és azt sem tudom, a kedves olvtársat miért készülnek bevarrni.

bblloogg 2011.08.10. 19:42:32

@klacus: Felkelés van! Üljön össze az ENSZ és határozzon a felkelők vezetőivel való tárgyalásról, London bombázásáról. Micsoda demokrácia az ilyen?
:)

"Európa" kirabolta a fél világot a gyarmatosítás során, most ne legyen finnyás és adjon vissza annyit az elrablottakból, amennyit csak lehet!
Valami ilyesmi is motoszkálhat a felkelők fejében...

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 19:43:42

@venszivar:

"IDEG GYENGE !DEGENERÁLT BAROM."

Jujj, ez -- tőled -- igen ütős volt; azt hiszem ma este tocsogósra sírom a párnámat elalvás előtt... ;)

dr kíváncsivagyok 2011.08.10. 19:46:34

... és ez vár Németországra , Hollandiára , Olaszországra és a többi olyan országra, akik azt hitték hogy ez a szemét csürhe majd dolgozni fog náluk !! Ezek a munkanélküli segélyért mentek oda , de rájöttek hogy a helybeliek (munkával !) jobban élnek tőlük és ezt akarják elvenni tőlük...mint nálunk a cigányok...ha szervezettebbek lennének, már állíthatnánk össze az önvédelmi lakóközösségeinket....

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.10. 19:46:59

@bblloogg: "Európa kirabolta a fél világot a gyarmatosítás során, most ne legyen finnyás és adjon vissza annyit az elrablottakból, amennyit csak lehet!
Valami ilyesmi is motoszkálhat a felkelők fejében... "

Bocsánat, én valószínűleg lemaradtam valamiről, de a zavargók nem helyiek?

unionist 2011.08.10. 19:48:25

@kíváncsivagyok:
vélhetően azért, mert ezek az emberek nem autókozmetikában akarnak dolgozni.

dr kíváncsivagyok 2011.08.10. 19:50:32

@bblloogg: Baszki,...Afrikában csak az a vasút van , amit 100 éve a gyarmatosítók építettek... és ez igaz az épületekre is ( kivéve a nádtetős vályogkunyhót ) megkapták a z önállóságukat , mit tettek vele....egymást gyilkolják, mert az egyik mohamedán , a másik sámánhitű... mit kellene nekik visszaadni ?? a két fadarabot amivel tüzet csiholtak,...mert másuk nem volt !!!

Charlie100 2011.08.10. 19:51:29

@hehe64:
Azért nem egészen, de ezt Te is tudod. Igazán kúltúráltan viselkedtek a menhelyeken is egymással - nemi erőszak, lopás, gyilkosság.
Hozzátenném, hogy a Japán földrengéskor nem kellett fosztogatókat üldözni a hatóságoknak, és a tavalyi chilei földrengés után sem.
Nálunk árvíz után már jönnek gyűjtögetni és ez az egész londoni balhé sem szól másról, csak arról, hogy a sok suttyó az ingyen cirkusz közben összelopkodhat amit tud.

dr kíváncsivagyok 2011.08.10. 19:51:59

@unionist: A Fiam sem erről álmodott gyerekkorában.....de ugye nem baj , ha gyújtogatás helyett dolgozik ???

dr kíváncsivagyok 2011.08.10. 19:53:30

@Charlie100: És Haiti ??? Az árvaházakat is kirabolják ezek a genyák....

Charlie100 2011.08.10. 19:53:51

@kíváncsivagyok:
Ott a pont! És az idősebb - értelmesebbje pedig sírja vissza a gyarmati időt, mert akkor volt munka, turizmus, pénz az országban. Aztán rájöttek, hogy a saját vezetőik sokkal szemetebbek és nagyobb tolvajok, mint a gyarmatosítók.

Charlie100 2011.08.10. 19:55:01

@kíváncsivagyok:
Igazad van! Azt ki is felejtettem az afrikai kultúrkörből!
Ott is hozták a formájukat!

bblloogg 2011.08.10. 19:55:45

@Androsz: Igen, de vannak őseik is és azoknak is vannak őseik, akik mesélnek a leszármazottaiknak...

venszivar 2011.08.10. 19:57:19

@A világ: te egy igazi angyalka vagy.Csak azokra vonatkozik,akik "így", láthatóan lopnak? De ez inkább már rablás! No azokra az úgynevezett fehér gallérosokra",kik országunkba,országokba,mindenhol lopnak azokra ez a fantasztikusan logikus,igazságos stb.
eszme NEM ,miért is NEM vonatkozik? Azokkal kastélyokat,villákat,repülőket kéne megetetni......
Persze ezzel az "eszmefuttatásommal" NEM a most jól látható rablókat,gyilkosokat akarnám menteni,egyáltalán NEM ,"csak" itt most majd lehet igazságot statuálni ......A gazdagok,meg ebből is nyerészkedni tudnak!fognak!

regress 2011.08.10. 19:57:20

@Anti Anyag: te barom ,neked a békés sétálgatás gyújtogatással,autók törésével jár?@kíváncsivagyok: autómosáshoz minek a nyelvtudás?a víz jöjjön ,az a lényeg.onnan megy nyugdíjba,büszke lehetsz rá

doktor.dikhed 2011.08.10. 19:59:44

Nem tudom mennyire igaz, de egyes vélemények szerint, többek között azért is zavarognak, mert elélnek a szociális juttatásokból, és mellette többet akarnak, csak nem munkával...

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 20:01:13

@bblloogg:

"Igen, de vannak őseik is és azoknak is vannak őseik, akik mesélnek a leszármazottaiknak... "

Aha, mint ahogy a mai napig mesélnek magyar anyák/apák gyermekeiknek a török megszállásról meg a labancokról meg a '48-as szabadságharc leveréséről és ezért járnak fosztogatni a tökös magyar gyerekek Isztambulba meg Bécsbe.

Kalmár 2011.08.10. 20:01:18

@Charlie100: Nono! Chillében kijárási tilalom volt. Tömegek fosztogattak. Vízágyúval kergette szét a katonaság a tömeget. A Japánok jobban szerepeltek, de ott is minden városban volt több tucat fosztogató. Persze akkora katasztrófánál ez nem sok.

bblloogg 2011.08.10. 20:01:42

@kíváncsivagyok: "Baszki,...Afrikában csak az a vasút van , amit 100 éve a gyarmatosítók építettek... és ez igaz az épületekre is ( kivéve a nádtetős vályogkunyhót ) megkapták a z önállóságukat , mit tettek vele....egymást gyilkolják, mert az egyik mohamedán , a másik sámánhitű... mit kellene nekik visszaadni ?? a két fadarabot amivel tüzet csiholtak,...mert másuk nem volt !!! "
A lényeg, hogy nem ők "kérték" a vasutat! Ráadásul ez a vasút azért kicsit sokba is került nekik (legalábbis ha igaz, amit a történelem a gyarmatosítás koráról állít).
Mi sem kértük, hogy a törökök építsenek minaretet Egerben... Mondhatná egy mai török, hogy némmá, azóta sem építettek olyan spéci minareteket a magyarok, mint amilyet mi annak idején, csak egymást ölik mindenféle hülye pártok miatt :)

venszivar 2011.08.10. 20:02:58

@A világ: A POLITIKUSOKAT ( a világba mindenhol élőket!) kifelejtettem! Azokra is pikkelek.......,meg a rendőrökre,meg a közös képviselőkre,meg az eddigi négy anyósomra....."Igazam van vagy igazam van."
Iszom pár konyakot,már rég itt az idő.

bblloogg 2011.08.10. 20:03:33

@neoteny: No látod! És még lehetne sorolni a példákat. :))

venszivar 2011.08.10. 20:04:50

@bblloogg: Jó,ötletes,frappáns. + Érden!

Ben Franklin 2011.08.10. 20:05:38

@kíváncsivagyok: Haitin lehet hogy az árvaház volt a leggazdagabb hely, ott azért brutál nyomor van egy londoni munkásnegyedhez képest.

Ben Franklin 2011.08.10. 20:08:45

@bblloogg: A törökök annyit építkeztek, amennyi a megszálláshoz feltétlenül szükséges volt. Vár-megerősítések, pár fürdő meg mecset. Nem infrastruktúrát építettek.

Persze a nyugat sem azért építette a feketék vasútját, mert jó fej volt hanem hogy legyen hol elhordani a nyersanyagjukat.

Holger Hartland · http://hartland.blog.hu 2011.08.10. 20:10:31

@tewton: "De talán lesz olyan cikk is valamikor... "

Miért nem írja meg? :)))

bblloogg 2011.08.10. 20:12:40

@Ben Franklin: "Persze a nyugat sem azért építette a feketék vasútját, mert jó fej volt hanem hogy legyen hol elhordani a nyersanyagjukat."

Én is így gondolom.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2011.08.10. 20:15:13

@bblloogg: Akkor én most menjek el Isztambulba meg Bécsbe meg Moszkvába üzleteket fosztogatni?

jozicsenko 2011.08.10. 20:15:22

"Akinek nincs veszítenivalója az bármit megtehet."

van veszteni valójuk: Anglia - amint visszazavarnak párszázat jamaicába, nigériába, pakisztánba, a maradék azonnal észretér

náci megoldás? igen

de megvédi angliát? igen

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.08.10. 20:16:55

zavarogj !!!!!

zavargj !!!!!!!!!!!!!!!

most ! azonnal ! zavargj !

racaille. scum. pörgés.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 20:17:44

@bblloogg:

Úgy érted a propagandát.

Köztörvényes bűncselekményeket megideologizálni két-három nemzedékkel korábban (vagy még annál is korábban) történt igazságtalanságokkal (főként akkor amikor az elnyomók önként távoztak azokból az országokból ahol voltak, _és_ állampolgárságot/bevándorlási lehetőséget adtak a helyieknek) csak egy kicsit demagógia. Arról nem is beszélve hogy az ilyen lázongásokkal kevert fosztogatásoknak leginkább a bevándorlók/kisebbségiek az áldozataik: nem a Cityben rohamozták meg a tőkéseket/bankárokat, hanem a saját környezetük közepére szartak, ill. a velük együtt élőket károsították meg. Persze arra is érvényes a marxista osztályharc-elmélet: attól vettek el akinek van, bőrszínre, faji, nemzeti vagy vallási hovatartozásra tekintet nélkül.

bblloogg 2011.08.10. 20:22:35

@Androsz: Viccesen válaszoltál nekem, ezért én annak is vettem :)
Csak annyit írtam, hogy mi minden motoszkálhat még a "lázadozók" fejében, ami legalább részben legitimálhatja a tetteiket a saját lelkiismeretük számára... Lehet, hogy valójában senki sem gondol ilyesmire, de valahogy az egész történésnek van egy olyan látszata, mintha valami törlesztésféle volna valamiért. Még az is lehet, hogy valaki a "felkelés" élére áll és ideológiát gyárt hozzá; akkor aztán már tényleg jöhet az ENSZ ( :))) ).

regress 2011.08.10. 20:23:25

@Bathory: buzikám,téged még a sivatagban is ketrecben tartanának.@kíváncsivagyok: bunkó gyerek nézz már körül mielőtt ilyen baromságokat írsz.én itt dolg.az újságok szerint még 2-millió bevándorlót tudnának foglalkoztatni.

bgp 2011.08.10. 20:30:29

@radala: A lődözés a székházfelgyújtás UTÁN volt.
Ha székházfelgyújtás ALATT lett volna, jobb lett volna a helyzet. Sajnos akkor a rendőrök teljesen balfaszok voltak.

bgp 2011.08.10. 20:31:27

@bgp: ah, most látom te is valami ilyesmit mondtál

regress 2011.08.10. 20:32:18

@neoteny: húzzál rá nylon zacskót,te oxigénhiányos

Lasombra 2011.08.10. 20:33:33

az a baj, hogy ha egy csoport azt gondolja, hogy bármit megtehet, pusztán azért, mert a.) a társadalmi játékszabályokon kívül helyezi magát, b.) mert azt gondolja, hogy nincs mit vesztenie, akkor nem addig nem jutnak el, hogy ez a komparatív előnyük azon az elképzelésen alapszik, hogy a másik fél viszont betartja a szabályokat.
ja, addig oké.

viszont, ha túlfeszítik a húrt, akkor jön a "ha ti így, akkor mi is így" történet, és mindjárt szembesülnek vele, hogy más a felállás. nem előállítás, tárgyalás, (esetleg felfüggesztett) börtön van a serpenyő másik oldalán, hanem shotgun az arcba. és akkor máris van mit veszteni még a nyomorhoz képest is.

legfeljebb a bolt vagy lakástulajdonosok, akiknek porrá égett az életük munkája is írnak egy blogbejegyzést "Lelőttelek, mert..." címmel és bekezdésekkel.

bblloogg 2011.08.10. 20:34:27

@neoteny:
Ugyan miért állnék a lázadozók, fosztogatók pártjára?
Csak felvetéseim vannak, ahogy itt sok másnak is, és beszélgetek veletek ismeretlenül az eseményekről. Ezt olvashatod Androsz-nak írt válaszomban is.
Azért a gyarmatosítók "önkéntes" távozása kicsit erős túlzásnak tűnik számomra... Szóval maradjunk annyiban, hogy a gyarmatosítás azért elég nagy bűn volt a fejlettebb világ részéről a világ (talán) fejletlenebb részével szemben. És ez a bűn időben még nincs olyan messze, hogy azt mondhassuk, nincs hatása a mai gondolkodásmódra, az események mozgatórugóira...

Ben Franklin 2011.08.10. 20:37:36

@regress: igen, de nem analfabéta négereket.

Kalmár 2011.08.10. 20:40:27

Az én életemben megtermelt javak egy igen jelentős része bankokhoz került. Még vagy 3 évig oda is megy. Hova menjek fosztogatni? Melyik országba jut az én keresetem? Vagy már a kérdés felvetés sem eurokonform? Jobb lenne már ha a chf felmenne 500 forintra, akkor legalább meg sem próbálnám kifizetni. Láttam pár éve egy autó hátulján egy matricát:
"Legyen egy jó napod. :) Gyújts fel egy bankot." Akkoriban túlzásnak éreztem.
Apropó.
Nem lehet, hogy ezek a fosztgatók, mind keményen dolgozó bányászok, akik csak a szakszervezet nyomására jelzik a kételyeiket a dolgok menetét illetően??
Na jó......talán nem.

Ben Franklin 2011.08.10. 20:44:46

@bblloogg: Nem hiszem hogy a gyarmatosításnak van köze a mostani dolgokhoz.
Azt sem gondolom, hogy van mögötte egységes ideológia. Inkább unalom, kalandvágy. A lázongók között is vegyes londoni aljanép (fekete, arab, török, pakisztáni, sőt fehér is) van. Gondolom vendégmunkás is meg állampolgár is.

Mellesleg intézkedtem egyszer egy londoni, gázos kerületi bankfiókban, ahol egy fekete fiatal srác volt a desk-clerk, nagyon nehéz dolgom volt vele: 1, nem ment neki az angol! 2, nehezen olvasott 3, nagyon flegma volt. De a cityben is előfordulnak civilizált kinézetü négerek, ők már valószínü nem első generációsak.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 20:45:26

@regress:

Köszönöm a tanácsot, azt hiszem képes leszek szembenézni a feladattal (arról nem is beszélve hogy a nejlonzacsi zörög és gusztustalan érzés az arcbőrön), de te honnét ismered az én vitálkapacitásomat? :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.10. 20:45:54

Néhány bekezdésre reflektálva:

Vajh a buddhisták is randalíroznának az utcákon?

"Életem legizgalmasabb élménye" (feltételezve, hogy fekete)
Vajh ha nem Londonba, hanem egy évtizedek óta katonailag forrongó afrikai országba születik, predesztinálva a gyerekkatonaságra, akkor is így gondolná?

A fogyasztói társadalom diktálta "dolog"-birtoklás, mint egyetlen módja az identitás kialakításának, a belső üresség feloldásának....
Azt mondják, a dél-amerikai misszionárius alapokkal, nonkomformista módszerekkel dolgozó papok a megoldás a katolikus egyház megújítására, dogmatikájának a 21. századi "trendekhez" való igazításához. Meg kellene kérdezni őket ez ügyben is. Aki képes hatni a bogotai nyomornegyedben tengődő fiatalokra, vagy black metalba hangszerelni át a mise mondanivalóját, mert így könnyebben eljut a mexikói fiatalokhoz, nem létezik, hogy ne tudna a londoniaknak is úgy szólni, hogy azok megértsék.

unionist 2011.08.10. 20:46:55

@kíváncsivagyok:
oké, csak mondjuk london, és egész anglia egyre inkább a szolgáltatásokra épül. és mondjuk nem biztos, hogy mindenki a gazdagok autóit akarja fényesre subickolni. a te gyereked ezt elfogadja. csakhogy ezzel magyar mércével többet keres, mint az átlag. ha hazajön, akkor viríthatja a lóvét a lányoknak. lát világot, tanul nyelveket, új barátokat szerez, stb. kiment angliába, mert itthon unta a banánt. és elfogadja ezt az egészet.

persze, aki felgyújta az autókat az zárják börtönbe, és azt is, aki kifosztja a hipermarketet. ez nem kérdés. csak azt mondom, hogy könnyen lehet: ezek az emberek dokkmunkások szeretnének lenni. óriás darukat akarnak irányítani. vezetni a kisteherautót. lehet, hogy nem lakájok akarnak lenni egy luxusszállodában. nem akarják direktben kiszolgálni a náluk gazdagabbakat. és ezért nem keresnek munkát a szolgáltató szektorban. az ipari munkahelyek száma viszont csökken. és akkor ezek az emberek fölöslegessé válnak.

magyarországon a cigányok végezték el az idénymunkát az agrárszektorban. az agrártermelés a szövetkezetek megszűnésével szétaprózódott. a cigányok csapatokban nem kellenek sehová.

az építőipar hiearchikussá vált. van a fővállalkozó, aki abszolút nem ért semmihez. azon túl, hogy a minisztériumban, vagy az önkormányzatban ül a csókos haverja. aki szintén nem ért semmihez. van a középvállalkozó, aki azért még érti a szakmáját, de azt csinálja, hogy a munkát kiszervezi a kisvállalkozásoknak. mert az egész napja azzal telik, hogy a pártok csókos haverjait kiszolgálja. és a munkát kiszervezi kisvállalkozásoknak. sok esetben egyéni vállalkozóknak. így nincs szükség arra, hogy jöjjön 10, vagy 100 cigány.

ezt akarják orbánék közmunkaprogramokkal helyettesíteni. csakhogy ezért napi 5 eurót akarnak fizetni. nem többet, mint a segély. ennyiért nem fog dolgozni senki. azért, mert ennyi pénzért már kínában sem dolgoznak. ott sem működnek már ezek a félkatonai üzemek. amiket a kormány akar.

lehetne nagyon sok munkahelyet teremteni. úgy, hogy a beruházások ténylegesen megtérüljenek. csak ehhez nem a bölcsészeknek kellene irányítani a városokat. hanem szakmérnököknek, és szakközgazdászoknak. majdnem minden várost. és akkor lesz munka. ha a hülyék fogják a gazdaságot irányítani, akkor a kincstárt kifosztják a szélhámosok. nem lesz munka. polgárháború lesz.

ugyanaz az ember irányítja a gazdaságot, aki igérget össze-vissza. a handabandázással nyeri a választást. azzal, hogy az álmoskönyvből ír egy politikai beszédet. és akkor a sok politológus elemzi, hogy vajon mire gondolhatott orbán viktor, amikor azt mondta: "bakfitty". ennyiből áll a közélet. pontosan ennyiből. és a nép leszavaz valahogy, mert hazafias kötelesség. megválasztanak valakit, aki érti ezt a szalonnázós, pálinkázós közeget. aztán az rámutat egy szemüvegesre, hogy te leszel a jobb kéz. és persze még ott a sok szélhámos, aki ki akarja pakolni a kincstárt. meg egy eszelős. a nép várja a gazdasági csodát.

ahhoz részletesen kidolgozott tervek kellenek. amik kulturálisan megalapozottak, a társadalom hajlandó végrehajtani.

az oké, hogy horvát zsuzsa fejében az van, hogy a cigányoknak a legfőbb álmuk az, hogy házikecskét tartsanak. és eddig csak azért nem tették meg, mert nem volt pénzük venni egy kisgidát. most ahhoz nem kell kultúrantropológusnak lenni, hogy a cigányok nem kecskepásztorok. hanem disznó, és marhajcsárok inkább. tehát inkább kell nekik egy nagy disznászat, vagy tehenészet, mint egy édibédi kisgida. akit majd nevelgetnek, és akkor lesz belőle fincsi kecsketejcsi.

szóval ez bonyolultabb annál, hogy munkahely. annak egyrészt közgazdaságilag, másrészt szociokulturális értelemben megalapozottnak kell lenni. ahhoz, hogy az tartósan működni tudjon.

Lasombra 2011.08.10. 20:47:49

ja, és azt hiszem, idevág a híres filozófus, Walter Joseph Kovacs (aka. Rorschach) egy mondása is:

"Men get arrested. Dogs get put down. "

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.10. 20:49:32

@Lasombra: Pontosan. És ott párolog el a játszótéri bátorság, mikor rájönnek, hogy a másik fél sem bamba birka, akit oldalba rúghat, nyakába ülhet.

jozicsenko 2011.08.10. 20:59:40

@bgp: a tv székház ostroma alatt pár utcával arébb volt rendőr bőven - miért is nem dolgoztak?
@roadrunner: ámen?
@neccharisnyás útonálló: mint a cigányok itthon: ha fegyverrel köszönnek vissza, mindjárt csendesebbek...

gmower (törölt) 2011.08.10. 21:00:07

@bblloogg: "És ez a bűn időben még nincs olyan messze, hogy azt mondhassuk, nincs hatása a mai gondolkodásmódra, az események mozgatórugóira... "

Olyannyira nincs messze, hogy soha nem is szűnt meg, csak a formája változott. Az úgynevezett "fejlett világ" csak azért élhet jelenleg ilyen színvonalon, mert könyörtelenül kihasználja az elmaradott országok kiszolgáltatottságát, kizsákmányolhatóságát. Ami kell, most is pont ugyanúgy elveszik, csak nem katonai erővel, hanem gazdasági eszközökkel. Ha meg azzal nem megy, akkor mégis bevetik a hadsereget, csak kreálnak köré valami homályos, terjesztjük a demokráciát dumát. Közben persze folyamatosan pacsiznak bármilyen elnyomó diktatúrával, mivel az ottani polgárok élete egy szemernyit sem számít, de ez a vidámság is csak addig tart, amíg az a rezsim kellően kiszolgája az érdekeket. Közben persze megy a nagy vetítés mindenféle jogokról (amiket persze a Föld lakosságának 5/6-ánál leszarjuk, ha nekünk termelnek óccsóé), a fogyasztásról, mint az élet céljáról, ami sikeresen el is hülyíti az embereket, a londolni eseményekből sajnos úgy tűnik túlságosan is.

Szóval röviden ez az európai kultúra, ami tulajdonképpen az égvilágon semmit nem változott a történelem folyamán. Az európaiak mindig is ilyenek voltak, ilyenek is maradnak.

kircsi 2011.08.10. 21:07:55

Hát ez nagyon vicces, kedvenceim a funkcionális analfabéták. Elolvas egy blogbejegyzést, aminek a végén ott van, hogy "kommentár nélkül", és az eredeti hivatkozás. Amennnyiben rákattint az eredeti hivatkozásra, itt a kommentelők 90%-a már kiesett, akkor is ott van még, hogy ki írta az eredetit, de a maradéknak a 90%-a nem képes megnézni, hogy ki írja a blogot, ezért elég kevés ember látja teljes összefüggésében az egészet. Felhívnám a figyelmüket, hogy a ki írta az eredeti blogot, az nem egy lázadó, csak képes összefüggésében látni az indokokat, hogy mi vesz rá valakit olyan dologra, amivel egyébként én sem értek egyet. A blogger "magamról" rész elérhetősége: richardjacksonterrorismblog.wordpress.com/about/
Egyébként tényleg sokkal egyszerűbb rögtön kommentelni, és mindenkit szidni aki eszünkbe jut.

Ben Franklin 2011.08.10. 21:10:53

@gmower: Amit mondasz alapvetően igaz. De meg kell tanulnod a dolgot a helyes oldaláról látni. Megtanítottuk a bennszülötteknek, hogy kezet kell mosni, hogy hogyan eszünk késsel-villával. Mi vagy te, ember, egy kib*ott nigger?

aha, persze 2011.08.10. 21:13:50

Az elmúlt napok az angol rendőrség maximális impotenciáját bizonyítják.

Már rég össze kellett volna szedni az összeset, nem pedig a napokig tartó randalírozást engedni... Az összes angol rendőr beszari nyomorék a közrendőrtől felfelé.
A tizedik halálesettel járó őrizetbevétel után alábbhagyna a keménykedés. Ráadásul 10-zel kevesebb tetűláda mászkálna az utcákon. Ugyanis ezek a sz-rháziak csak az erőszakból értenek.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 21:14:26

@bblloogg:

"Azért a gyarmatosítók "önkéntes" távozása kicsit erős túlzásnak tűnik számomra..."

Tűnni sok mindennek tűnhet, de a Brit Birodalom dekolonizációja relatíve vérmentesen történt. Természetesen volt rajtuk politikai/gazdasági nyomás hogy elhúzzanak, de meg is tették (hasonlóan a dél-afrikai apartheid megszűnéséhez: sok politikai és gazdasági nyomás hatására 'önként' feladták a rendszert).

"a gyarmatosítás azért elég nagy bűn volt a fejlettebb világ részéről a világ (talán) fejletlenebb részével szemben"

Igen, a ma uralkodó általános szemlélet szerint. _Akkor_ megvolt az ideológia rá ("the white man's burden").

A leigázott/gyarmatosított népek fejletlenségének de facto bizonyítéka volt az, hogy leigázásra/gyarmatosításra kerültek: kisebb volt a népességük és/vagy gazdasági/(hadi)technológiai fejlettségük mint a hódítóké. (Továbbiakért ld. Jared Diamond "Háborúk, járványok, technikák" c. könyvét.)

A kolonizációnak azért voltak hasznai is a helyi lakosságra nézve: gazdaságiak is, kulturálisak is. Csak egy nyilvánvaló példa: az özvegyek elégetését a férjük halotti máglyáján (suttee) Indiában a gyarmatosító angolok tették törvénytelenné.

"És ez a bűn időben még nincs olyan messze, hogy azt mondhassuk, nincs hatása a mai gondolkodásmódra, az események mozgatórugóira..."

Miért, mikor lesz olyan messze hogy ne mondhassuk?

Ami pedig a "bűn"-t illeti: minden hódító bűnös volt, beleértve a magyarokat akik a Kárpát-medencébe telepedtek (ha csak azt nem gondolja valaki hogy teljesen népességmentes volt 896 vagy környékén), a spanyolokat, portugálokat, németeket, franciákat, hollandokat, belgákat, olaszokat, törököket, arabokat, japánokat, kínaiakat vagy bantu négereket (akik kolonizálták szub-szaharai Afrikát). Ha kihagytam valakit, elnézést kérek.

kircsi 2011.08.10. 21:14:28

@gmower: offolni bárhol és bármikor lehet legjobb tudomásom szerint, csak az a baj, ha az offoló nem jön rá, hogy offol. Milyen szép mondatot sikerült összehoznom, Én kérek elnézést.:)

Spiritmonger 2011.08.10. 21:17:45

miért zavarogsz?

mert egy fasszopó senki vagy, aki egyarán lusta tanulni és dolgozni, aki megszokta, hogy a segély az jár, mert egy szardarab vagy, akinek a más tulajdona nem szent, mert nem akarsz kiemelkedni, de leginkább azért zavarogsz, mert vesztes vagy, aki semmit nem tesz magáért...

gmower (törölt) 2011.08.10. 21:24:06

@Ben Franklin: "Megtanítottuk a bennszülötteknek, hogy kezet kell mosni, hogy hogyan eszünk késsel-villával."

Biztosan nagyon boldogan mos rabszolgaként kezet, miután a teljes családját kiirtották. Vagy a jelenlegi állapotokat nézve biztosan nagyon boldog, hogy éhbérért dolgozhat egy nyugati cégnek, ami cserébe minden nyersanyagot elvisz, teljes környezetét lepusztítja, generációkra élhetetlenné teszi.

Szerintem nem akkor látom helyes oldaláról a dolgokat, ha felsőbbrendűként tekintek a világra...

Egyébként teljesen fehér vagyok, csak európai felmenőkkel. De had adasson meg nekem, hogy más véleményen legyek, mint a mainstream...

"the dragon" · http://kigondoltam.blog.hu/2013/08/26/elrendezett_hazassag 2011.08.10. 21:28:45

@neccharisnyás útonálló:

És a példa azt mutatja, hogy a másik fél márpedig tényleg nem bamba birka? Az egészséges önvédelmi reflex a nyugatinak mondott országokból - az USA-t leszámítva - kiveszett.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 21:30:05

@unionist:

A hozzászólásod analitikus részével jórészt egyetértek, de ezzel nem:

"ahhoz részletesen kidolgozott tervek kellenek. amik kulturálisan megalapozottak, a társadalom hajlandó végrehajtani."

Semmilyen központilag tervezett társadalom nem működik a többség számára hosszú távon: ezt mutatja a szocializmus marxista, fasiszta és nemzeti változatának történelme is. Továbbiakért ld. Friedrich Hayek "Út A Szolgaságba" c. művét.

Ben Franklin 2011.08.10. 21:32:01

@gmower: Biztosan nagyon boldogan mos rabszolgaként kezet, miután a teljes családját kiirtották. Vagy a jelenlegi állapotokat nézve biztosan nagyon boldog, hogy éhbérért dolgozhat egy nyugati cégnek, ami cserébe minden nyersanyagot elvisz, teljes környezetét lepusztítja, generációkra élhetetlenné teszi.

Tanulmányozd Haiti történetét, jól menő ültetvények, virágzás, civilizált körülmények fehér adminisztráció. Aztán fekete puccs, azóta kolera, éhség, korrupció, polgárháború.
Olvasd el a Tamás Bátya Kunyhóját. A felszabadított rabszolgák sírva könyörögtek a gazdáiknak, hogy visszamehessenek hozzájuk dolgozni, aki nem tudott, az alkesz lett és meghalt az árok szélén. A rabszolgaság nem feltétlenül terror volt (Rómában sem), mert a rabszolga drága árucikk volt. A pótolható rabszolga meg olcsó volt és kiszolgáltatott, de ma is ez a helyzet.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 21:34:28

@kircsi:

"képes összefüggésében látni az indokokat, hogy mi vesz rá valakit olyan dologra, amivel egyébként én sem értek egyet"

... vagy képes előadni a megfáradt, neo-Marxista "elemzését" a tényeknek.

unionist 2011.08.10. 21:37:24

@gmower:
oké, de értsd már meg, hogy ezeknek az embereknek nem az a gondjuk, hogy kizsákmányolják őket. hanem az, hogy nem zsákmányolja ki őket senki.

nem akarnak hajbókolni egy gazdag britnek valami üzletben. nem akarják neki levenni a polcról a legújabb macskaeledelt. nem akarnak segíteni abban, hogy az a másik a szardiniásat válassza, vagy a lazacosat. a gazdagok direktben történő kiszolgálása frusztrálja őket. mert ez esetben az ő munkaerejük nincs kellőképp kizsákmányolva.

helyette mondjuk a várostól bérelnének egy furgont, vagy egy darut, vagy akármilyen munkagépet. azt megtanulnák kezelni, és azzal dolgozni. és ehhez kell mondjuk egy városi közkereseti társaság. csak ilyen nincsen. mert a városok élén nincs reálértelmiség. amelyik a várost úgy szervezné, mint egy vállalatot. nem az államot, hanem a városokat kell úgy vezetni, mintha azok egymással versengő vállalatok lennének. az állampárti humán gazdasági elitet ki kellene rúgni, és helyükbe várospárti reálgazdasági elit kellene.

és amíg ez nem lesz, amíg nem a reálértelmiség fogja irányítani a gazdaságot, addig az árfolyamok véletlen módon kilengenek majd. a piacon senki sem tudja, hogy egy üzletrész mennyit ér. mert nem szakközgazdászok vannak, hanem csak későn fekszik, hogy tudja mi volt amerikában. és korán kell, hogy tudja mi volt ázsiában. és akkor megtippeli, hogy most optimista hangulat van a világban, vagy pesszimista. és akkor a többi ember meg néz ki a fejéből, hogy másfélszeresére ugrik a törlesztőrészlet. és akkor itt is egy nick azt mondja, hogy gyújtsunk fel egy bankot. és akkor lehetne mondani, hogy fejlövést neki is. csak lehet, hogy ez így nem vezet sehová.

gmower (törölt) 2011.08.10. 21:44:03

@Ben Franklin: Ez így igaz. Csak azt ne feljetsük, hogy az európaiak csak akkor tettek jót másnak, ha az érdekükben állt, úgy Rómában a rabszolgával, mint ahogy ma is az olcsó bérmunkással. Ha nem áll érdekében leszarja, ha ellenség elpusztítja. Ezzel még nem is lenne gond, nehezen képzelhető el más mentalítással világhatalomra törni. Viszont folyamatos jelleggel valamiféle felsőbbrendű értékrenddel rendelkezőnek hirdetni magát eközben undorító, erről kéne leszokni...

tewton 2011.08.10. 21:44:17

miért gyülekezünk a rokonaimmal százszámra egy ismeretlen gádzsó háza előtt, botokkal és szerszámokkal felfegyverezve?

barikad.hu/gyorsh%C3%ADr_cig%C3%A1nybossz%C3%BA_ormosb%C3%A1ny%C3%A1n_-_kasz%C3%A1kkal_hus%C3%A1ngokkal_t%C3%A1madj%C3%A1k_magyarokat-20110810

gmower (törölt) 2011.08.10. 21:48:35

@unionist: Félreértessz, én gyakorlatilag teljesen offolok, csak a gyarmatosítási témába szálltam be, amiről nem gondolom, hogy bármi köze lenne a jelenlegi eseményekhez, mint ahogy nem is kisebbségi, vagy bevándorlási problémának tartom.

bblloogg 2011.08.10. 21:49:36

@neoteny:
- gyarmatosítók önkéntes távozása: az "önkéntes" szó jelentésén ne vitatkozzunk - szerintem te is inkább azt erősítgeted, hogy nem igazán volt az a kivonulás önkéntes...
- a bűn definíciójával sem szeretnék találkozni; lehet olyan értelmezés, hogy bizonyos tettek az egyén számára bűnnek számítanak, de máris megváltozik a minősítés, ha mások a "méretek" és jó kis ideológiát is sikerül hozzá gyártani (igazságos háború, igazságos öldöklés, civilizációt elhozó, jótékony gyarmatosítás öldökléssel és rablással fűszerezve...)
- hogy mennyi idő kell a "bűn" elévüléshez? talán menjünk a szomszédba - Romániába - és érdeklődjünk erről...

No, de kezdünk nagyon off-ok lenni, nem gondolod? Csak egy felvetés volt a lázadozók tetteinek mozgatórugóival kapcsolatosan és lám már teljesen szétágazó kérdéssé fajult...

MAti 2011.08.10. 21:50:07

Zseniális, nagyon kimért írás ez.
Hibátlan egyensúlyozás, a legvégéig sikerült elkerülni az egyértelmű állásfoglalást, bármelyik oldalon.
Ez a fickó valami elég komoly kaliberű fazon lehet...

unionist 2011.08.10. 21:51:01

@neoteny:
ezt nem központilag kell tervezni, hanem ezt minden városnak, vagy városrésznek magának kell kitalálnia. tehát londonban is minden borough élén szakmérnököknek, és szakközgazdászoknak kellene lenniük, akik kitalálják, hogy ezekkel a fiatalokkal gazdasági értelemben mit lehet kezdeni.

oké, hogy ez nem elég. kulturálisan is foglalkozni kell velük. de ehhez kell a régió. amelyik hierarchiában szervezi nekik az iskolát.

és ha ez sem elég, akkor kell segélyt osztani.

ha fosztogat, akkor kell az igazgatásrendészetet bevetni. de ez önmagában nem oldja meg a problémát. kellenek kifejezetten a gazdaság, és a kultúra szervezésére szakosodott közhatalmi formációk. ezek a város, és a régió. előbbibe reál, utóbbiba humán értelmiség kell.

neccharisnyás útonálló (törölt) 2011.08.10. 21:52:25

@"the dragon": Általánosságban értettem az ilyenfajta viselkedésre.
De valóban, minél tovább töketlenkedik a brit vezetés, annál tovább veszélyezteti az állampolgárai életét, vagyona sérthetetlenségét, a közbiztonságot. És eszkalálódik a dolog, hogy pl. már a maffia is kezd belefolyni.

Döbbenet belegondolni, hogy ez az ország termelt ki olyanokat, akik törekvéseket tettek arra, hogy felszámolják az IRÁt. Azért a jelenlegi helyzethez messze nem kell annyi bátorság, mint egy csapat fanatikushoz, akik olyanok, mint a róka: hurokba lépve lerágja a saját lábát, hogy szabadulhasson. Vagy ráharap a pisztolycsőre.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.08.10. 21:53:06

tegnap este az ablakombol lattam egy kolykot, ult a bmx-en es orditott egy takarasban levo emberrel, majd 10 percig.
Elment majd visszajott, megint orditott, de mar felhuzta a kapusznit, felrakta a maszkot es mutatta, hogy az egyik kezeben egy fel tegla van, a masikban pedig egy majd 40 cm-es kes. Feher angol kolyok volt max 20 eves.
Csak csinalta a fesztivalt, mert olyan kedve volt. Rahivtuk a rendoroket.
Ezen a kornyeken ez nem szokas, nagyon nem...

Ez az iras egy hulye omlenges... szinte ingyen laknak szocialis hazakban, amit lelaknak, ingyen elnek.
Es pont minket fenyegetnek akik a benefitjuket fizetjuk?

egy masik ok amiert ilyenek ezek a fiatalok, foleg az oshonos angolok:
6 eves kislany megmondja az anyjanak hogy vegyel nekem vibratort, ki akarom probalni, ha nem veszed meg felhivom a rendorseget...

semmi kontrollt nem gyakorolnak a gyerekek folott, semmit, a jogaikat tudjak, de a kotelessegeiket egyaltalan nem

Ben Franklin 2011.08.10. 21:56:54

@gmower: Nem hiszem hogy ez európai sajátosság. A japánok még a 2.vh-ban is úgy mentek be kínába/malájföldre hogy közben istennek gondolták magukat, és elképesztő vérengzéseket rendeztek. A doolittle-akció nevü amerikai PR-bombázás (ezt dolgozta fel a Pearl Harbor c. amerikai film) után, amely néhány áldozatot szedett, a japánok a 30.000 kínai civilt végeztek ki az amerikaiaknak történő segítségnyújtás miatt (persze ez már kimaradt a filmből..:).

KergeK@csa 2011.08.10. 21:57:43

A zavargás egy dolog. Nevezzük a tüntetés erősebb oldalának.

Na de kirabolni boltokat, embereket, leütni/elütni másokat már kifejezetten NEM a véleménykifjezés eszköze, hanem egyszerű bűncselekmény.
Menjenek haza kecskét fejni az ilyenek.

unionist 2011.08.10. 21:59:12

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol:
csupa szerencse, hogy angliába költöztél. és van ott egy kultúrlény. :-D

unionist 2011.08.10. 22:01:51

@Ben Franklin:
minden civilizáció szokott háborúzni. a nyugat háborúit a nemzetközösség legitimálja. a keletét a népnemzet. két vallás.

kircsi 2011.08.10. 22:03:48

@neoteny: Mivel sajnos munkámból adódóan találkozom hasonló emberekkel, ezért merem kijelenteni, hogy bár egyáltalán nem értek vele egyet, nem szimpatizálok a cselekedeteivel de el kell fogadnom, hogy így döntött, mert sejteni vélem az indokokat. Nem azt jelenti, hogy ezek az emberek, nem kapnak segélyt és magukra vannak hagyva, mert igenis kapnak, csak nem tudják kezelni. A jelen helyzetükben pedig semmi perspektívát nem látnak, az a szörnyű, így próbálják magukra irányítani a figyelmet, (következő az önpusztítás, öngyilkosság) mert ugyan lehet általánosítani, mert egyszerű, de ha engem születésemtől fogva leköpnek egy olyan dologért amiről nem tehetek csak beleszülettem, akkor Én is baromi pipa és elkeseredett lennék. Ezeknek az embereknek egy nagyon jó pszichiáter kéne, akinek talán lenne esélye jövőképet adni nekik, kiszakítani Őket a nihilből.

unionist 2011.08.10. 22:03:55

@gmower:
oké. amúgy minden komment offtopic.

gmower (törölt) 2011.08.10. 22:10:21

@Ben Franklin: "Nem hiszem hogy ez európai sajátosság."

Az európaiba egyébként az amerikaikat is beleértem, mert ők is azok :) Persze más népek is vérengzettek itt-ott, de szerintem az egész világra kiterjedő uralomra való állandó törekvés már eléggé sajátos.

vasgyuszi 2011.08.10. 22:15:12

Szarrá loni a fosztogató csurhét színtol szagtól függetlenül. A maradék meg majd hazamegy, ha tud.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.08.10. 22:16:08

@unionist: :)

@kircsi: meseld mar el ki kopi le ezeket az embereket??????

Ben Franklin 2011.08.10. 22:23:31

@gmower: A maga korában Nagy Sándor sem Európából indult meghódítani a világot, Dzsingisz Kán sem, szvsz mindig le akarja nyomni a világot aki épp erősnek hiszi magát. Hopp elfelejtettem a zsidókat akik szintén neccesen európai kultúrkör. Meg az arabok felfejlődését Martell Károlyig.

Azért érzed így, mert az európai ember az eu-i történelmet tudja jobban.

Bár abban én is biztos vk, hogy mi vagyunk itt a fehér európaiak a kultúra végső hordozói és az emberi civilizáció mindenkori fundámentumai, és még a legszebbek is....:))

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 22:27:54

@unionist:

Értem az elképzelést, de -- minden tisztelettel irántad -- ezek a gondolatok sem nem újak, sem nem eredetiek. Nominálisan megvalósításra is kerültek minden jóléti társadalomban a a háború után; voltak ballib kormányzatok (Labor, az UK-nál maradva) hatalmon bőven időben is, és pénzügyi szempontból is. Tony Blair mennyi ideig 'uralkodott'? Pedig ő aztán a New Left képviselője volt... voltak "szociálisan érzékeny" programok csőstől, dőlt az adófizetők pénze a "neigbourhood improvement" programokba, és azok is decentralizált, "distributed" rendszerek voltak... és itt az eredményük.

Az alapvető probléma ott van hogy mindezek a "megoldások" azt feltételezik, hogy valakinek az élete jobbá tehető azáltal, hogy "megszervezik" számára a jó társadalmi körülményeket. Márpedig "a lovat le lehet vinni a patakra, de nem lehet rákényszeríteni hogy igyon": _csak_ az emberek képesek jobbá tenni a saját életüket, semmilyen mennyiségű "társadalmi támogatás" sem segít azon, aki nem ambicionálja azt hogy társadalmilag hasznos tudás/képességek megszerzésével és azoknak kamatoztatásával gazdaságilag és szociálisan felemelkedjen. Ha már a középiskolában úgy néznek egy hajtós/szorgalmas barna bőrű gyerekre a _társai_ hogy ő "acting white", akkor nem csoda hogy inkább a korosztályának elismerését kívánja (ami biológiai/evolúciós okokból kifolyólag rettentően fontos számára abban az életkorban) mint hogy a szeme előtt lebegjen az hogy hosszabb távon _pontosan_ az "acting white" ami szükséges ahhoz hogy a "white" társadalom jutalmait (pénz/társadalmi elismerés) megszerezhesse.

A délkelet-ázsiai (koreai/kínai stb.) bevándorlók legalább annyira hátrányos helyzetből indulnak mint barna bőrű társaik és nyilvánvalóan hátrányosabb helyzetből mint a fehér bőrűek (természetesen átlagokról beszélek, egyéni kivételek mindig találhatóak). Ennek ellenére szignifikánsan kevesebb gondjuk akad a törvénnyel; jobban tanulnak; és jobb "életeredményt" érnek el mint a többiek. Erre mi a magyarázat, amikor ugyanazon a "rendszeren" belül élnek?

kircsi 2011.08.10. 22:33:49

Nagyjából mindenki, mert az, hogy megkapja havonta az 500 font segélyt, az nem egyenlő azzal, hogy emberszámba van véve. Részemről ez egy sokkal fontosabb, ösztönzőbb dolog lenne, mint a segély. Könnyebben találnék kiutat, célt, minthogy valaki lesajnálóan, ferde mosollyal néz rám, mint segélyen élőre. Hidd el a pénz nem minden, sokkal fontosabb, ha emberként kezelnek.

Ben Franklin 2011.08.10. 22:41:45

@kircsi: Alapvetően hülye felfogás, hogy a többségi befogadó társadalom alkalmazkodjon. Hogy a bevándorló nehogy rosszul érezze magát. Olyan politikát kell bevezetni, hogy az esélyt megkapja hogy - kizárólag saját magára támaszkodva - beilleszkedjen(pl. max 12 hónap minimálbér+nyelvtanulás), aztán ha nem megy mehet a gecibe. Normális ország nem fogad be hulladékot.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 22:43:40

@kircsi:

"Ezeknek az embereknek egy nagyon jó pszichiáter kéne, akinek talán lenne esélye jövőképet adni nekik, kiszakítani Őket a nihilből."

Ez a "root causes of crime" analízis a Standard Social Science Model alapján, amely minden újszülöttet "tabula rasa"-nak tekint és minden kimenetelt a környezeti hatásoknak tulajdonít. Ebben én nem hiszek és egy alapvetően téves (és társadalmilag nagyon káros) álláspontnak találom.

Arról nem is beszélve hogy ki köpi le őket születésüktől fogva a "különbözőségükért"? Faji/nemzetiségi gettóban élnek, olyan iskolákba járnak: ha pedig bárki még csak véletlenül is "leköpné" őket a bőrszínük vagy nemzetiségük miatt, "hate crime" miatt megbüntetnék a "köpködőt".

Az az elvárás (entitlement) hogy "bánjál velem jól _attól függetlenül_ hogy hogyan élem az életemet" egy teljesen irreális (és politikailag gonosz) elvárás a társadalom többi részétől: a fehérek "leköpik" egymást is aki nem a(z egyre gyengülő) társadalmi elvárásoknak megfelelően viselkedik. Hallottad már azt a kifejezést hogy "poor white trash"?

Nem, ez "a rasszizmus megnyomorította az csodaszép lelkemet" magyarázat csak jó kifogás: ráadásul egy olyan kifogás amit nem is a szegény kisebbségi talált ki, hanem a gazdag fehér neo-Marxista ideológusok, a kisebbségi csak felmondja a leckét amikor bíróság elé állítják mert lopott/rabolt/megerőszakolt/megölt valakit.

Ben Franklin 2011.08.10. 22:46:02

@neoteny: ráadásul egy olyan kifogás amit nem is a szegény kisebbségi talált ki, hanem a gazdag fehér neo-Marxista ideológusok

Miért nem nevezed már a nevén a gyereket?

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 22:51:19

@bblloogg:

"No, de kezdünk nagyon off-ok lenni, nem gondolod?"

A legkevésbé sem off ebben a témában, hiszen szerves része a "zavargásokra" adott "magyarázat" analízisének/kritikájának.

A szavaknak nem véletlenül van jelentésük: és ha nem egyezünk meg a jelentésükben, nincs érdemi eszmecsere.

Sajnálom hogy nem kívánod elárulni, hogy szerinted mennyi idő eltelte után lehet azt mondani hogy a múltban elszenvedett vereségek/veszteségek nem adnak magyarázatot és főként nem _igazolást_ a "faji düh"-re, mert ez egy igen fontos kérdés... a válasz (hiánya) rávilágít a "magyarázat" érvényességére ill. érvénytelenségére.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 23:03:12

@Ben Franklin:

"Miért nem nevezed már a nevén a gyereket?"

Nekem nincs "egyszavas" nevem a "gyerekre" (jelenségkörre/problémára); te úgy gondolod hogy létezik ilyen?

zs.lovag 2011.08.10. 23:05:49

Udv mindenki.
Megprobaltam vegigolvasni, a kommenteket hatha valaki mar leirta elottem. Szoval. Ket vagy harom hettel ezelott olvastam hogy az angol partoknal elfogtak egy luxus hajot egy rakat kokoval. Boduletesen nagy fogas, feltetelezhetoen az angol eves fogyasztas egy harmada.
Niga csakomako rohangal pisztollyal a zsebeben raadasul tudja hogy figyelik egy ideje mert uzit kuld hogy kovetik a "szovetsegiek", majd valamiert kap is golyot, es a feka rokonsag rohan a rendorseghez hogy ugyan maa mer lottek le ezt a szegeny harom gyerekes tisztesseges embert. Pfujj rasszista rendorok. Aztan gyorsan nehany fiatal elkezd fosztogatni, gyujtogatni. Kesobb langol tobb angol varos. Gondolom kicsit duhos par enberke mert kiesett egy evi bevetelenek a harmada es azok is duhosek akik kiskerbe nyomtak volna a cuccot mert ok is buktak 33%-ot. Tehat kicsit megmutattak hogy hogy kell visszaszerezni az egyharmadot.
Nincs itt szo semmifele unatkozo diakokrol, meg lazadasrol. Sima egyszeru alvilagi jatek.
Tegnapig ez csak elmelet volt szamomra de itt van magyarul is mar az igazolas:index.hu/kulfold/2011/08/10/maffiavezerrel_csevegtek_a_manchesteri_zavargok/
Osszeeskuves elmelet? Lehet. De szerintem veletlenek nincsenek.
Joejt mindenkinek.

Ben Franklin 2011.08.10. 23:10:08

@neoteny: gazdag fehér neo-Marxista ideológusok - igen, úgy gondolom hogy ennek egyszavas megfelelője is van.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 23:22:50

@Ben Franklin:

Now I get it: you're thinking of Abraham's seed.

Ha _csak_ ők lennének a dolgok mögött, _és_ tökéletesen működne "a tervük", akkor nem lennének olyan emberek akiktől sokat tanultam a témában: pl. Steven Pinker vagy David Horowitz.

szorokin · http://quauaua.tumblr.com 2011.08.10. 23:32:50

a BBC-s interjúból (gepnarancs.hu -s kiemelés):

gepnarancs.hu

"Az interjúalany Darcus Howe egy 68 éves Brixtonban élő nyugat-indiai fekete rádiós és újságíró.

Az ellenséges host többször félbeszakítja az idős írót és politikai aktivistát. A videóban Howe először a zavargások előzményeiről kezd beszélni – “fiatal feketék és fehérek szóltak, szóltak hozzánk mindennap, de mi nem hallgattuk meg őket…”, majd közbevág a szőke bemondó, hogy ezzel vajon azt állítja-e, hogy emiatt elfogadható-e az erőszak.

Miután Howe tagadóan hárít, Mark Duggan (zavargásokat kiváltó) haláláról beszél és a rendőri brutalitásról, diszkriminációról, de a bemondó megint közbeszól.

Ezután Howe a zavargásokat politikai felkelésnek nevezi: “Én ezt nem zavargásnak, hanem tömeges lázadásnak tartom. Ugyanaz történik Szíriában, Claphamben, Liverpoolban, a trinidadi Port of Spainben, ezek egy történelmi pillanat jellemzői…”

Armstrong Howe-t a mondat közepén szakítja félbe: “Ön nem idegenkedik a zavargásoktól, ugye? Részt vett bennük, igaz?” Howe erre is válaszolt, de hamar lekapcsolták:

“Egyetlen zavargásban sem vettem részt. Békés tüntetésekre mentem el, amelyek konfliktusban végződtek. És legyen szíves, ha kérhetem, adja meg legalább a minimális tiszteletet egy öreg nyugat-indiai négernek, és ne vádoljon engem azzal, hogy egy vandál vagyok. Mert én… nem, nem fog kihozni a sodromból, maga egyszerűen csak egy idióta. Beszéljen tisztelettel másokkal.”
"

www.gepnarancs.hu/2011/08/a-londoni-zavargasokrol/

Ben Franklin 2011.08.10. 23:35:10

@neoteny: CHURCHILL, WINSTON

"A zsidó törekvések ennek a területének kiáltó ellentéteként emelkednek ki a nemzetközi zsidók intrikái. Ennek a baljós szövetségnek a támogatói többnyire olyan emberek, akik olyan országok boldogtalan népességéből emelkednek ki, ahol a zsidókat fajuk miatt üldözik. Legtöbbjük, ha nem mindegyikük elhagyta apái vallását és szellemileg elszakadt minden lelki reménytől a másvilágra nézve. A Spartacus-Weishaupt napoktól Marx Károlyig, és tovább Trotzkijig, (Oroszország), Kun Béláig (Magyar ország), Rosa Luxemburg (Németország), Emma Goldman (Egyesült Államok), ez a világot átfogó összeesküvés a civilizáció ledöntéséért, a társadalom újjáalakításáért a megállított fejlődés, az irígy rosszindulat és a lehetetlen egyenlőség alapján állandóan nő. Ahogy Mrs. Webster, a modern írónő kitűnően megmutatta, ez az irányzat a francia forradalom tragédiájában is határozottan felismerhető. Ez volt minden bomlasztó mozgalom fő forrása a 19. század folyamán. Most pedig ezeknek a különleges személyiségeknek Európa nagyvárosainak alvilágából és Amerika megragadta az orosz népet hajánál és gyakorlatilag annak a hatalmas birodalomnak az vitathatatlan urai lettek. Nincs szükség arra, hogy eltúlozzuk ezeknek a nemzetközi és többnyire ateista zsidóknak a bolsevizmus kiagyalásában és az orosz forradalom keresztülvitelében játszott szerepét. Az biztosan hatalmas; biztosan túltesz minden máson.Lenin kivételével (sic) a vezető alakok mind zsidók. Mi több, az alapvető sugalmazás és a hajtóerő a zsidó vezetőktől jön. A szovjet intézményekben a zsidó dominancia még megdöbbentőbb. A legfontosabb, ha nem a teljes szervezete annak a terrorrendszernek, amely különleges csoportokkal az ellenforradalom megakadályozását tüzte ki céljául, kizárólag zsidók, némely esetben zsidónők kezében vannak. Ugyanez az ördögi vezető szerepet játszották a zsidók Magyarországon Kun Béla terrorrendszere alatt. Ugyanez volt Németországban (különösen Bajorországban) megfigyelhető, ameddig a német nép ideiglenes levertsége ennek az őrültségnek teret adott. Noha minden említett országban akadnak nemzsidók is, akik ugyanolyan rosszak, mint a legrosszabb zsidó forradalmárok, a zsidók szerepe a népességben elfoglalt számuk arányában elképesztő.
(Cionizmus és bolsevizmus, a harc a zsidók lelkéért, ILLUSTRATED SUNDAY HERALD, London, 1920 február 8-án).

Azt nem állítom, hogy a tervük tökéletesen müködik, de azt igen, hogy nem adják fel!

Ben Franklin 2011.08.10. 23:47:04

@szorokin: Láttam, a riporter tényleg egy idegesítő p*csa volt, de őszintén szólva az öreg néger egyáltalán nem tünt beszámítatónak.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.10. 23:54:42

@Ben Franklin:

Ha küldesz egy emailt a neoteny at freemail dot hu-ra, küldök neked egy könyvet (PDF formátumban) amiben van referencia erre a kérdéskörre.

Ben Franklin 2011.08.11. 00:06:12

@neoteny: Anyukám azt mondta, hogy ismeretlen antiszemitáknak ne adjam meg a mélemet. Meg azt is mondta, hogy ismeretlen filoszemitáknak se....:) Szóval ha az anyag a neten van, akkor érdekel és akkor legalább a forráskritikát is elvégezhetem fotelből.

unionist 2011.08.11. 00:21:53

@neoteny:
a segélyt nem azért kell osztani, hogy az embereket ambicionálja. hanem azért, hogy másnap ne legyen kedve holnap lelőni, vagy leszúrni bárkit pusztán csak azért, mert máskülönben éhen halna. persze még így is van, akinek ehhez van kedve. ezért kell rendőr. a segély, és a rendőr egymással nem helyettesíthető. ez a két dolog egymással nem csereszabatos.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 00:32:17

@unionist:

Ez körülbelül igaz, de az egy "ambicionálja" szón kívül semmi köze sincs ahhoz amit írtam a hivatkozott hozzászólásomban.

unionist 2011.08.11. 00:38:44

@neoteny:
akkor bocs, hogy ezt leírtam.

unionist 2011.08.11. 00:40:32

@zs.lovag:
könnyen lehet, hogy igazad van.

Ben Franklin 2011.08.11. 00:45:13

@unionist: a segélyt nem azért kell osztani, hogy az embereket ambicionálja. hanem azért, hogy másnap ne legyen kedve holnap lelőni

- hát ez volt eddig de ez nem müködik. + ahogy az európai fehér társadalom elöregszik, akkor el kell dönteni hogy vagy nyugdíj vagy segély. Mert ugye ezt vkinek be kéne fizetni a közösbe.

Ben Franklin 2011.08.11. 00:47:45

@unionist: Cigánynál, négernél (tisztelet a kivételnek) ez elképzelhető. Szerinted Te, vagy egy másik fehér, ha nem kap állami segélyt, akkor lelősz valakit? Mi ez a hülyeség, 30-40+ éve nem is volt semmilyen állami segély, a munkanélkülinek se, mégsem ölt meg senki senkit, hanem kapált a kertben.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 01:00:27

@Ben Franklin:

"Mi ez a hülyeség, 30-40+ éve nem is volt semmilyen állami segély, a munkanélkülinek se"

Idén kerek száz éve hogy meghozták a National Insurance Act (1911)-et az UK-ban.

Ez csak több mint 100% tévedés a részedről; anyukád azt nem tanította hogy ellenőrizd le a Net és a Wikipédia korában, miket bugyogsz, különösen amikor "hülyeségezel"?

Ben Franklin 2011.08.11. 01:06:53

National Insurance Act (1911)-et az UK

@neoteny: Aminek a tartalmáról ugye fogalmad sincs. Az angolok elsők voltak a világon, de még ált. választójog sem volt. Mennyi ember tartozott a tv. hatálya alá? 1%? Fogalmad sincs ugye? Mert nekem nincs, de a magyar társadalombizt. eleinte csak a bányászokra terjedt ki és a szolgáltatásai mai szemmel nullák.

unionist 2011.08.11. 01:11:12

@Ben Franklin:
magyarországon az összes munkanélküli segély és jövedelempótló támogatás együttesen alig több, mint a gdp 1%-a. nem ettől van recesszió.

ha azt az apanázst nem osztod ki, akkor itt egyes vidékeken polgárháború lesz. értem a fideszelképzelést. majd nyugdíjas rendőrök irányításával a cigók 15 éves kortól építik közmunkában a futball stadiont. csak előbb fogják leszúrni a munkásőrt minthogy megépül a stadion.

Ben Franklin 2011.08.11. 01:12:45

@Ben Franklin: 1943 előtt amerikában szja sem volt, a bruttó bér meg a nettó ugyanaz volt, mi a g*ciből fizettek volna nyugdíjat meg segélyt?

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 01:13:56

@Ben Franklin:

"Mert nekem nincs"

Nyilvánvalóan azért nincs mert képtelen vagy forráselemzést végezni a karosszékedből:

en.wikipedia.org/wiki/National_Insurance_Act_1911

"By 1913, 2.3 million were insured under the scheme for unemployment benefit and almost 15 million insured for sickness benefit."

Ben Franklin 2011.08.11. 01:15:13

@unionist: ha azt az apanázst nem osztod ki, akkor itt egyes vidékeken polgárháború lesz. értem a fideszelképzelést. majd nyugdíjas rendőrök irányításával a cigók 15 éves kortól építik közmunkában a futball stadiont. csak előbb fogják leszúrni a munkásőrt minthogy megépül a stadion.

Lehet hogy ez egy hülye megoldás de a semmihez, ami eddig volt, ahhoz képest a zsenialitás csúcsa. Az eddigi rendszer fennmaradásával ui. 10 év múlva 2x, 20 év múlva 4x ennyit fizetünk csak cigányra, és nem oldottunk meg semmit.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 01:17:07

@Ben Franklin:

"1943 előtt amerikában szja sem volt"

en.wikipedia.org/wiki/Income_tax_in_the_US#1930_-_1980

1930-tól volt (legalább).

Mi van veled, rángatod ki az "adatokat" a levegőből és azt hiszed, nem lehet őket ellenőrizni?

Ben Franklin 2011.08.11. 01:22:35

@neoteny: 1913ban 45,6 M ember lakott a UK területén, ebből 2 M volt jogosult évi max 15 hétig felvenni 7 shillinget egy évben. Szóval minden 22ik - 23ik ember volt biztosítva munkanélküliség ellen, és ők sem tartósan. A kint élőktől az jutott el a sajtóba, hogy a zavargók többsége életében nem dolgozott egy hetet sem.

A betegbiztosítást most hagyjuk.

unionist 2011.08.11. 01:24:54

@Ben Franklin:
dolgozott a téeszben. vagy mondjuk egy feldolgozó üzemben. mondjuk egy konzervgyár úgy működött, hogy a nyári idényben, a borsó, és a kukorica szezonban foglalkoztattak egy csomó cigányt. akiknek voltak vezetőik. és az annyi embert hozott, amennyit mondtak neki. pontosan annyit. nem kellett hozzá se munkaügyi központ, se pályázati rendszer. most városi közüzemek kellenének, amik ugyanezt csinálják. persze a városok élén hozzáértő emberekkel.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 01:25:00

@Ben Franklin:

Ami azt jelenti, hogy a "30-40+ éve nem is volt semmilyen állami segély, a munkanélkülinek se" teljes hülyeség.

Ben Franklin 2011.08.11. 01:26:41

@neoteny: The withholding tax on wages was introduced in 1943

Read more: History of the Income Tax in the United States — Infoplease.com www.infoplease.com/ipa/A0005921.html#ixzz1UfgtQkCi

Nem voltam pontos, volt jövedelemadó de a munkabérekre csak 1943tól vetették ki. Azaz előtte a tőke és vállalkozási jövedelmet adóztatták vele. Maga a fogalom 1913tól létezett.

Ben Franklin 2011.08.11. 01:30:19

@unionist: dolgozott a téeszben. vagy mondjuk egy feldolgozó üzemben. mondjuk egy konzervgyár úgy működött

hahaha. Az egész rendszer Tszestől eladósodott, annyit sem termelt amennyibe a fenntartás került.

Ben Franklin 2011.08.11. 01:35:51

@neoteny: Alapvetően arról volt szó, hogy azért fizet az állam segélyt, hogy ne lázadjanak a munkanélküliek. Ami butaság, és neolibsi ideológia, mert ha akar, mindenki kereshet annyit, hogy ne haljon éhen(Európában). És még a világválság idején, amikor a nagyvárosok népe éhezett, az emberek nem gyújtották fel New Yorkot és mást se. Most meg a segélyes niggerállat felgyújtja fél Londont, mert megtanulta a libsi szószólóktól, hogy neki jogai vannak. Nem a kajára mert azzal nem volt gond hanem arra, hogy a befogadó társadalom őt értse meg. Eszem-faszom megáll.

unionist 2011.08.11. 01:43:26

@Ben Franklin:
az volt, hogy a rosszul működő üzemek veszteségét finanszírozták a jól működők nyereségéből. azért, hogy legyen full employment. mert ez része az ortodox kommunista eszmének. és az ortodox nacionalizmus ugyanez.

de ez az ázsiai modell. ez itt sohasem működött. az európai embernek azt kell mondani. kapsz x összeget segélyként. és ha elmész dolgozni, akkor ugyanennyi adójóváírást kapsz. tehát azt a pénzt, akkor is megkapod az államtól, csak épp a jövedelmedet megtöbbszörözheted. ez az európai modell.

lehet próbálkozni az ázsiaival. biztosan lesznek kirakat közmunkaprogramok. állami támogatás mellett. nyilván kell majd mutogatni valamit a köztévében. a kereskedelmi adók meg majd mutatják ennek a fonákját. és majd megint megy, hogy a liberálisok összeborítják ezt az egészet, pedig már majdnem működik a kommunizmus.

unionist 2011.08.11. 01:44:40

@Ben Franklin:
csupa szerencse, hogy a libsik előtt nem volt gyújtogatás, meg rablás. csak azóta van.

Ben Franklin 2011.08.11. 01:52:30

@unionist: De volt csak akkor nem gyártottak ilyen hülye alibiket hogy a családapa miatt meg a megnem értettség miatt meg a közöny miatt kell kirakatokat betörni. Tömegbe lőttek oszt csókolom. Rend lenne.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 01:54:17

@Ben Franklin:

Azért érdemes megnézni a zavargások/erőszakba fordult sztrájkok történetét az USA-ban, mondjuk 1930-tól kezdődően:

en.wikipedia.org/wiki/List_of_incidents_of_civil_unrest_in_the_United_States

A probléma nem azzal van, hogy emberek tisztában vannak a jogaikkal és követelik azok betartását (az állam részéről) hanem azzal, amikor a nyilvánvalóan köztörvényes bűncselekményeikre a "társadalmi feszültség"-et ("szegénység"/"rasszizmus") jelölik meg _kiváltó okként_.

Az nem vitás hogy (relatív!) szegénység is, rasszizmus is létezik a fejlett országokban. Az, hogy ezek ellen mit lehet tenni és _milyen áron_, egy politikai döntés és mint olyan, szabad vita tárgya kellene legyen. De amikor ezek valamilyen szintű és soha _teljesen meg nem szüntethető_ léte ideológiai furkósbottá válik egyes "értelmiségiek" (gyakorlatilag pártpropagandisták, még ha nem is explicit tagjai valamelyik pártnak) a kezében és a tömegek vég nélküli propagandizálására kerül felhasználásra, ott már komoly probléma van... és ez történik legalább a 60-as évek óta.

Ben Franklin 2011.08.11. 02:00:40

@neoteny: Azért ez nem sztrájk. Nem mintha mindent tudnék de az eddigi infóim szerint se gazdasági, se politikai célja, se követelései, se vezetője nincs. Ez inkább a Los Angelesi niggerlázadásra hasonlít a 80-as évekből, de amerikában ugye alig van szoc. háló úgy hogy ott könnyebb rávarrni a nyomorra. És a jenkik kevésbé szívbajosak, simán lőttek a niggerekre, kijárási tilalom volt.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 02:04:04

@Ben Franklin:

Nem is olyan régen voltak zavargások Vancouverben: a Vancouver Canucks elveszítette a Stanley Cup döntőjét a Boston Bruins-al szemben és a bepiált, frusztrált tömeg boltokba tört be és rámolt ki, autókat gyújtott fel stb. stb.

Az érdekesség az, hogy teljesen lehetséges hogy Vancouverben is, és az UK-beli első balhénál is, egy _kriminális kisebbség_ használta ki a tömeg jelenléte adta lehetőséget arra hogy zavargásokat robbantson ki és szervezett lopásokat kövessen el ez alatt. Ha a (piás/érzelmileg felhangolt) tömeg adott, egy pár tucat provokátor _jól szervezve_ képes egy zavargás kiváltására, hacsak nincsenek jelen _nagyon professzionális_ rendőrök akik képesek rögtön beazonosítani a bajkeverőket és hatékonyan kiemelni őket a tömegből.

Ben Franklin 2011.08.11. 02:10:37

@neoteny: Ebben egyetértünk. Biztos vk benne hogy Londonban van egy nagy rakás integrálódott kisebbségi. De nem vk benne biztos, hogy egy részeg lengyel, magyar (én is voltam Londonban tökrészeg..:) csatlakozik a fosztogatókhoz.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 02:15:52

@Ben Franklin:

"de amerikában ugye alig van szoc. háló"

Az USA-ban van munkanélküli járulék (_nem_ segély) és szegénységi segély is. Az hogy az utóbbit igen karcsún mérik munkaképes férfiaknak egy politikai döntés amiben részben szerepet játszik "the protestant work ethic" (már amennyi megmaradt belőle) és az, hogy a férfiak minden társadalomban könnyebben beáldozásra kerülnek mint a nők.

A munkanélküli járulék pedig igen tisztességes is tud lenni a ledolgozott idő és a biztosított fizetés mértékében; habár van felső limit, az még bőven lehetővé teszi hogy egy munkanélküli segélyen lévő akár fizesse az ingatlanhitele részleteit (nem svájci frankban... ;))

A magyar szoc. háló a bányászbéka segge alatt van a leszólt amerikaihoz képest, a három hónaposra rövidített "munkanélküli segély"-el meg különösen.

Ben Franklin 2011.08.11. 02:20:51

@neoteny: Nemnemnem, ugye USAban nincs mindenkinek egészségbiztosítása, míg nálunk gyakorlatilag mindenkit ellátnak. Igaz Obama megígérte hogy lesz de nem tudom be tudja-e tartani.

Amerikában civil szervezetek(magyarul szegényházak) és alapítványok látják el a réseket a szoc.hálón, léteznek pl. alapítványi/egyházi kórházak, ahová fordulha az aki máshová nem.

cutcopy 2011.08.11. 02:22:55

"mit csináljak?..tanuljak?"

Hihi..

bpe 2011.08.11. 02:36:34

ijesztő ez az egész.

amennyiben bárki a little britainen röhögve próbált volna közelférkőzni a deklasszált brit néplélekhez, az biztosan elámul most, h a hadarós kislány rönkostoba karaktere épp kirakatokat semmisít meg, lásd itt: www.manchesterconfidential.co.uk/i/G6F/3J3X_H.jpg, bár valójában sztem annyi történik, h "végre" nem a maga elhízott céltalanságában látunk egy flash-mobot, hanem eljött az idő, amikor ennek a mobnak kivillan (youtu.be/6Gex_ya4-Oo) a foga igazi fehérje/sárgája, és hirtelen jelen lesz mindaz, ami egyébként ott állt melletted a subwayen, ott sétált veled az avenue-n, ott nézelődött a kirakatok előtt, ott keccsölt a rossz környékek rossz terein, csak épp nem figyeltél rá, mert szanaszét volt, vagy mert nagy ívben elkerülted, míg most akár a lézersugár, olyan koncentráltan mutatja meg magát, és éget ordas nagy lyukat a problémát mindeddig talán meglátni sem akarók homlokára.

a valóság ideát, elpusztít minden ideát..

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 02:40:12

@Ben Franklin:

Az utolsó adat amiről tudok az 48M ember az USA-ban akinek _semmilyen_ eü biztosítása sincs. Az ugye ~1/6-a a népességnek, ~17%. Mo-n hány ember van pillanatnyilag aki önalkalmazott (pl. bt-ben tolja) és nem fizet magának eü hozzájárulást, ennek megfelelően nincs érvényes TAJ-száma?

Bármelyik US kórház ER-ja ellát bárkit aki életveszélyes (pl. vakbélgyulladás, lőtt/szúrt seb) vagy súlyos, permanens egészségvesztés (pl. agyvérzés) megy oda. Az ellátás csak a páciens stabilizálásáig (életveszély elhárítása) tart; és azt is kiszámlázzák. Ha nincs biztosítás, hát bizony adós az ember. De az utcán senki sem hal meg azért mert nincs hová mennie az előbb leírt kezelésért.

unionist 2011.08.11. 08:36:01

@neoteny:
fussunk neki még egyszer. szerintem azt kell mondani. aki embert ölt, vagy emberben kárt tett azt elkapjuk, és bebörtönözzük. a vagyoni kárt meg kell téríteniük a bandáknak. ez a rendészeti kérdés. erre van a megye.

de utána el kell jutni odáig, hogy ezeknek a csoportoknak ki ad munkát. és erre a válaszom az, hogy a város, vagy a városrész. le kell rakni egy tervet. és azt mondani. na emberek ez "new tottenham". ezt kell felépíteni. oké, hogy törtetek, zúztatok. de most építkezni kell.

és akkor persze rögtön kiderül, hogy képezni is kell ezeket az embereket. erre van a régió. hogy hiearchiában fenntartsa az iskolát. life-long learing keretei között. tehát lesz, aki azt mondja, hogy ő azt szeretné, hogy beiskolázzák. mert szeretne szakmunkás lenni, de előtte pallérozni kell az agyát egy kicsit.

de így sem lesz mindenkinek munkája. így sem lehet mindenkit iskoláztatni. és őket segélyezni kell. és ami fontos, lélektani dolog. hogy aki viszont rendesen tanul az ugyanennyi ösztöndíjat kap. aki rendesen dolgozik az ugyanennyi adójóváírást. tehát a segély összegét mindenki megkapja, csak eltérő jogcímen.

---

na most ha átjövünk a kontinensre. vissza magyarországra, akkor ugye mik az eltérések.

van egy megyei igazgatásrendészet. vagy legalábbis formálódik. de ez pártirányítás alatt van. az unió alá kellene rendelni a megyéket. ha probléma van borsodban, vagy hevesben, akkor esetleg szólni kellene a szomszédos kassai, vagy a besztercebányai kerületnek (kraj). vagyis az uniós rendvédelemben kell gondolkodni. és szerintem a szlovák és a magyar rendőrség rögtön összefogna. a bűnöző (a "cigány") azt látja: az unió áll vele szemben. csak nem lehet száz évre titkosítani a rendőrségi közbeszerzéseket a minisztériumokból. mert ugye nem népnemzet van, hanem nemzetközösség.

aztán a gazdaságot nézzük. megint az van, hogy a minisztériumból akarják megmondani a gazdasági programokat. csakhogy a városoknak kell ezeket a terveket letenni. a nemzetközösség városainak. komárom és komarno lehetne újra egy város. az unió egyik városa. nem a népnemzeté, hanem a nemzetközösségé. tehát ehhez kvázi "szabad királyi városok" kellenek. és a közéletben reálértelmiség, amelyik a városokat vezeti.

nézzük a kultúrát. ezt megint nem az államra kell bízni. hanem minden régió döntse el, hogy milyen iskolákat akar fenntartani. de ezt ne a minisztériumok döntsék el, hanem a pólusvárosok: a régió központjai. ide kell a területi hiearchia. mert az nyilvánvaló, hogy az alsóiskola fenntartása a subregion feladata (nem a falujé, és nem az államé, ahogy a fideszidióták képzelik, hanem ez kistérségi feladat). a középiskolát a szövetségi régióhoz kell csatolni, ami a középtérség. az európai felsőoktatáshoz pedig kellene néhány szuperrégió. ez ugye nagyjából az atlanti térség (nyugat-európa), skandinávia (észak-európa), a mediterrán térség (dél-európa), mitteleuropa, és kelet-európa (eurázsia). tehát pontosan az államot kell ebből kihagyni. rózsika nénit ki kellene dobni az ablakon. persze laticelt alá rakni, hogy ne legyen bántódása. ezt a népnemzeti állami-falusi oktatási rendszert kiagyaló ortodox kommunistákat, és nacionalistákat el kellene zavarni.

és akkor eljutottunk odáig, hogy mi is az állam feladata. tehát nem az unió, nem a város, nem a régió. hanem az állam feladat micsoda. a társadalmi (vagy ha így jobban tetszik, akkor a nemzetiségi) problémák megoldása. vagyis a szociális kérdések. amikor nem megoldás a megyei igazgatásrendészet, a város a reálgazdasági elképzeléseivel, a régió az iskolával. akkor kell az állam, és a szociális ellátórendszer.

és lehet azt mondani, hogy ez ne legyen. ezt mondják az ortodoxok. az ortodox kommunisták (kínában például a kommunisták egyáltalán nem szocialisták), az ortodox keresztények, az ortodox nacionalisták. az ortodox élcsapat azt mondja, hogy európa: ázsia legyen. adjuk fel a latinkereszténységet. adjuk fel a humanizmust. és adjuk fel a nemzetközösségnek minden formáját. vagyis felejtsük el európa múltját. és legyen népnemzet. legyünk megint ázsia. oké. csak az a kérdés, hogy tud-e európa ázsia lenni. mert szerintem nem tud.

neoteny · http://word.blog.hu 2011.08.11. 08:55:30

@unionist:

Ez egy nagyon magas színvonalú miniesszé; és rengeteg érdekes kérdést tesz lehetővé.

Szégyellem bevallani, de nem tudok ehhez az eszmecseréhez partner lenni: ahol én vagyok, mindjárt éjfél így hát én megyek aludni, holnap reggel mennem kell gályába.

Elnézést kérek; alkalomadtán visszatérünk rá, OK? :)

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2011.08.11. 09:53:30

Az a röhej ebben az írásban, hogy nem ez az a népréteg akire szarnak a politikusok Angliában. Ők kérlek kényeztetve vannak. Blackberry - azon üzengettek? Nekem nincs Blackberrym mert a havi előfizetés rongyos öt fonttal több rá (bizony ez nálunk számít), illetve nem tudom egyben kifizetni.

A férjem rengeteget melózik, röhejes, hogyha segélyből élnénk, többet hozna haza - bruhaha - NHS-be járunk, mint akik nem fizetnek adót, ugyanúgy hét órát kell várnom az autista gyerekemmel a gyerekosztályon...

Szóval a réteg aki kurvára le van szarva, az nem ez a csőcselék. Nem kell ebből szegény elnyomottak balladáját gyártani.

radala 2011.08.11. 10:35:40

@bz249: Nem sikerült érthetőre a mondatom. Az lett volna a mondanivalója, ha sikerül, hogy az esély arra, hogy egy gettóból mondjuk tanár légy annyi, mint annak, hogy egy ügyvéd fiából Bill Gates legyél. Eszembe sem jutott soha, hogy BG hátrányos helyzetű gyerek lett volna, csak a dolog kvantumugrás szerű voltát akartam hangsúlyozni.
Megdöbbentő látni, hogy a kommunisták nem is hazudtak:-)
@bgp:Fátylat rá, nem szeretnék én mindent tudni:-)
2006 roppant szégyenletes dolog. Nem tudom szeretném-e tudni, hogy mi történt valójában. Lehet, hogy inkább azt szeretném elhinni, hogy az egész szomorú véletlenek és butaságok, szakszerűtlenségek láncolata...
@tevevanegypupu: Ez nyilván igaz, hogy sok-sok értelmes gyerek lehet ott is, ahogy mindenhol másutt is, az is biztos, hogy nagy kár, hogy ebben élik ki magukat, de nehezen hihető, hogy ez nem teljesen törvényszerű.
@Sátán meg a Jocó: Az anyagiak nem gátolják 100%-ban a felemelkedést, csak 99,9%-ban, de még lehet, hogy annyira sem. Lehet, hogy 100-ból 5-10 gyerek is kikerül a gettóból leérettségizik és dolgozik, lehet, hogy 20 ilyen is van fogalmam sincs...
Viszont ez a 5-20 gyerek, ha nem onnan indulna, akkor valószínűleg mind legalább a diplomáig jutna különben...
Az mindenesetre szerintem bátran kijelenthető, hogy nagyságrendekkel nehezebb helyzetben vannak a gettó lakó gyerekek, mint a nem gettólakók és az is kijelenthető, hogy az állam legfontosabb és legszebb feladata az lenne, hogy legalább a gyerekek felemelkedési lehetőségeit igyekezzen az elképzelhető legegyenlőbbé tenni.

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2011.08.11. 10:48:02

@radala: a magániskolákat itt kevesen tudják megfizetni. Vannak ugyan ösztöndíjak, de elég nehéz megkapni és leginkább a secondary school-tanulmányoknál kezdődnek. Tehát alapból mindenki hasonló esélyekkel indul.

Van egy un. Ofsted jelentés, ami az iskolát osztályozza és ezt érdemes megnézni a szülőknek mielőtt beíratják a kicsit, hogy mennyire jó az iskola. De körzetesítés van, tehát nem ugrálhatsz annyira, hiába jó Szent János iskola, hogyha nem abban a városkában laksz. Három iskolát kell beírnod és ebből egyikbe bekerül a gyereked.
Az én gyerekeim és ismerősömék kislányai is két külön suliba kerültek elsőre. Mi vártunk, míg lesz hely a másik gyereknek is ugyanabban az intézményben.

tevevanegypupu 2011.08.11. 10:55:29

@radala:
Valoban verlazito, hogy szinte lehetetlenseg kijutni egy-egy ilyen gettobol. Sokszor nem is a kulso korulmenyek akadalyozzak az oda szuletot hanem sajat kornyezete. Nem tudom az ilyen tores-zuzas hoz-e valamilyen eredmenyt, a francia forradalom vegulis hozott (az mas kerdes, hogy jot hozott-e), es az is ilyen volt, igy kezdodott. De ezeket a hapsikat - a francia forradalom kezdeti tomegehez viszonyitva - nem az ehseg vitte az utcara, hanem mindenfele firlefranc utani vagy: plazmateve, gorkori, gordeszka, cd-k, laptopok meg ilyesmik amiket elvittek, ja es persze ruhak..Moralisan talan a francia forradalom kezdete annyiban igazolhato, hogy ott kenyeret akartak, ezek a fiuk pedig csak nehany vacak targyert tettek tonkre emberek evszazadok alatt felepitett munkajat..Keptelenseg most ezzel a lazadassal szimpatizalni, nem is hasonlithato az arab vilagban elkezdodott mozgolodashoz sem.

Yumurdzsak 2011.08.11. 11:02:26

elolvastam pár kommentet, de mintha a kommentelők nem olvasták volna el a cikket.
nekik ajánlom a gyűlölet c. filmet

Gunter 2011.08.11. 11:21:11

Azt nehéz felfogni hogy nem épp jókedvükben gyújtogatnak, hanem már nagyon elegük van abból hogy az úgynevezett demokráciában ők egyre szegényebbek, míg a kevés kivételezett az ő vérük szívásából hájasodik? Csak nem a hozzájuk hasonlóan a fasz rossz végén lévőket (még a rendőrök is azok) kéne csesztetniük, hanem azonnal a probléma valós gyökerét kéne megráncigálni. Pénz, állam, magántulajdon : amíg ezek léteznek mindig lesznek kizsákmányolók és szenvedők.

tewton 2011.08.11. 11:29:48

@Gunter:
ha a szenvedes ezektol a korulmenyektol fugg, akkor ajanlom a ciantabletta megfontolasat.

Gunter 2011.08.11. 11:36:39

@tewton: ok... rendben... adok negyed egy tabit.

tewton 2011.08.11. 11:44:52

@Gunter:
köszi, de szerintem neked nagyobb szükséged van rá, hogy megérkezz a pénz és tulajdon nélküli mennyországba :)

anyamadár · http://atmenetiallapot.freeblog.hu/ 2011.08.11. 11:53:18

@Gunter: a gazdag milliomospalánta kicsi lány is ezért gyújtogatott/lopott? Meg a tanársegéd? Meg a postás?

Brahiból, nem társadalmi elégedetlenkedésből.

Ráadásul a londoni bűnözőcsoportok elég kemények, telefonon szervezik meg a bunyókat, agyonvernek emosokat, mert nem tetszik nekik a fejük. Nekik ez most jól jött, fel lehet tölteni az seftes árukészletet. Ehhez csatlakozott a sok unatkozó faszfej.

Ez nem társadalmi probléma, ez nem lázadás... csak külföldről ebbe nehéz belelátni, ahol még mindig az az elképzelés, hogy az angolok mind zöld gumicsizmában teázgatnak, vagy keménykalapban ráncolják a homlokukat az események hallatán.

picur3ka 2011.08.11. 12:33:46

@Gunter:

Engedd meg, hogy egy helyi lakos elmagyarazza neked, mi folyt Tottenham-ben:

'A bandak mostanra felfuggesztettek a belharcaikat, aztan majd megint egymasnak esnek.'

Zetek 2011.08.11. 13:31:57

Géza, az én kérdésem pedig az, hogy ki és miért tartson el téged? Amúgy időnként nem árt Londonnak, ha ég.

radala 2011.08.11. 13:43:37

@anyamadár: Világos kb.
@tevevanegypupu: -nak is kb ezt akartam mondani, vagy inkább ö mondta nekem, hogy a gát, amit nem nagyon lehet kikerülni az nem is annyira csak a többségi társadalom (valóban többségi-e nem is tudom), hanem az, hogy nyilván egy gettóban, cigánytelepen születő gyereknek rém ciki, ha tanul, ciki ha nem drogozik, ciki, ha olvas, ciki, ha nem lop, ha nem bunyózik stb. Nem hiszem, hogy ebből volna egyszerű kiút. A szegregálás nem jó, az integrálás tán még rosszabb, nekem még elvi elképzelésem se nagyon van, ha csak nem pár százezer Teréz-anya segítségével.
Megdöbbentő, hogy ezekben a gettókban magyar fogalmak szerint valószínűleg nem is élnek olyan rettenetesen, tán senki nem is éhezik, nem pusztulnak el betegen az utcán. De sajnos be kell látni, hogy egy iPod iránti vágy lehet pont olyan erős, mint egy kiló kenyér iránti. Ez rém gusztustalan, de mit lehet csinálni. Nyilván a magyar cigánygyerekek is non stop csak a reklámokat nézik és onnan az látszik, hogy akinek ez vagy az van az boldog. Vénségemre azt fogom gondolni, hogy Kádár alatt jobb volt:-) Igencsak őrült ez a világ, amiben élünk, az ember nem is nagyon gondol bele, hogy mi nem gettó lakók is nyilván pont ugyanilyen irracionális vágyakkal vagyunk tele, mint ezek a szerencsétlenek.
Tulajdonképpen kb. ugyanez a svájci frank hiteles plazma tv, meg a fene tudja mi még, amit mi vettünk magunknak(én konkrétan tán nem, de vagy tíz éve nincs is tv-nk szóval kb. burokban élek ebből a szempontból).
Hihetetlen, hogy húsz évvel a rendszerváltás után, mikor már jó ideje azt gondoltam, hogy engem átbasztak az iskolában töriórákon, rá kell jönnöm, hogy nem is basztak át:-) vagy inkább :-(

radala 2011.08.11. 13:54:44

@Gunter: Nem úgy van-e, hogy pénz, állam, magántulajdon nélkül meg nem más sincs csak szenvedés?
Lehet, hogy tévedek, de én az államot nem képzelem eleve az ördögtől valónak lévén az lenne az egyetlen valódi erő, amire legalább elvben nekünk embereknek hatásunk van. Ha mi azt akarnánk, hogy számolják fel a gettókat lángszóróval, mert azt hisszük ez a megoldás, akkor tuti találnánk ehhez megfelelő pártot bármilyen országban, ha azt szeretnénk, hogy minél több pozitív diszkriminációval oldódjon meg a kérdés, arra is találhatnánk erőt.
Szóval én azt hajlamos vagyok elhinni, hogy épp az adott pillanatban az államok vezetése szar, de nem látom, hogy lehetne akár elméletileg is valami, ami jobb tudna lenni, mint az állam elvileg lehetne.

akov · http://borrajongo.blog.hu 2011.08.11. 14:03:21

Nem olvastam az eredetit, de ez egy bullshit a javabol!

fülöpke 2011.08.11. 15:25:59

@naugye!: "Én egy kurva nagy bérházban élek Nyugat-Londonban a párommal. Az egész házban csak ketten járunk el dolgozni, a többi lakó él, amiből él. Segélyből, félretett pénzből, nyugdíjból, mit tudom én miből. A lényeg, hogy mi vagyunk a lenézett Kelet-európaiak, akiknek annyira szarul megy, hogy még dolgozniuk is kell. ..."

Ismerős szituáció.

...és itt egy elég frappáns válasz (komment) a zavargó lamentálására, angolul: "There is absolutely NO excuse for what has happened in the UK in the past few days. You’re life won’t improve unless YOU do something to improve it. ... You say nobody cares, it’s because YOU don’t care. Only you have the power to change it."

Ulixes 2011.08.11. 15:59:24

ez a kedvenc válaszom az eredeti angol blogposzthoz írt "válaszok közül. Tanulságos és igaz. Magyarországra is.

"John Broomfield
Tolerance, consumerism and looting

We will be rewarded for working to serve the needs of our customers. Is this still the rule for all or has liberal tolerance undermined this fact of life? Some people are tolerated and given money for not studying or deciding to live a subsidized life without working. Their children simply want to be famous.

Decades of politicians, social commentators, elites, fathers and mothers tolerating such bad behavior have broken the family and are breaking British society.

Remember your banker whom we used to trust? Let us consider how we tolerated the bankers’ misdeeds of knowingly manufacturing and selling defective products to investors. Have any of them answered for their frauds before or after we borrowed money from our children to bail them out?

Our tolerance has had an even more insidious effect. For decades young people felt no shame and we were told that we must tolerate and subsidize their lifestyles. They now depend on us to subsist. Whole communities depend on those of us who are luckier because we were disciplined by our will, our parents, our teachers or a higher power to study and work harder and smarter.

Equality of opportunity is important to all of us. Some elites go beyond tolerance and make this even worse by advocated equality of outcomes as well.

Discipline used to enforce service throughout our upbringing, marriage, family, parenting, eating together, reading together, schooling and then serving others through productive work. Now we are told see these “unlucky” people as victims and that we must tolerate their aberrant behavior. Lucky people have damaged the unlucky by making them feel entitled.

We are lucky because we are disciplined. The harder we study the luckier we get. The harder we work the luckier we get. Unlucky children are lost made sick by tolerance. Some seek rules to live by so they give up on their dreams and join gangs to flash raid (with the aid of expensive phones) for loot. Other youths loot just because they can and think they deserve it.

Lucky people are identified by their education and work but we are all increasingly identified by the logos we display on the consumer products also displayed by the rich and famous.

Now those of us who add value through our work are not generating enough wealth to pay the debts or support the unlucky ones. However lucky we are we all must re-double our efforts to lead by serving others instead of ourselves by demonstrating the benefits of care, discipline, study and work.
"

Ulixes 2011.08.11. 16:02:12

"válaszok", lemaradt egy ".

Dr. A Jó Meglepően Izmos Hercege 2011.08.11. 16:15:20

Kommunistának lenni csak jóléti, gazdag demokráciában érdemes.

pistola 2011.08.11. 16:18:50

mekkora köcsögség! ha mindenki "zavarogna", aki nem él úgy, ahogy szeretne, vagy ha mindenki zavarogna, aki nem érzi jól magát a bőrében, akkor az egész kibaszott világ lángokban állna.
ahelyett hogy rinyálna ez a kis fasz, húzzon el a gettóból, mert el lehet!, és kezdjen előröl mindent valahol. de ez kurvára nem megoldás.
vagy menjenek neki a rendőrőrsöknek, ha olyan kurva nagy legényeknek érzik magukat!
remélem valamelyik boltját védő török csávó megkínálja a penge élével az ilyen suttyó ostoba senkiket.

tevevanegypupu 2011.08.11. 17:11:49

@radala:

Nem is olyan hulyeseg a szocializmusban elni ugye?
Biztositott munk, sok szocialis juttatas, kultura szinte ingyen, elobb-utobb lakas, kis auto..neha egy-egy utazas, szoval eleg turhetoleg elhettunk. csak az a sok iszonyuan hulye parttitkar ne lett volna..(-:

De sokkal jobb nem lett a rendszervaltas ota sem, legalabbis ugy tunik Magyarorszagnak nem sikerult tul jol. Egyedul globalizalodni globalizalodunk szinte gyorsabban mint hittuk volna. Ahogy elnezem a fiatalokat, mind szinte egyenruhaban jar, mindnek a fuleben valami dugo van es hallgatnak valami ketyeret, nem figyelve a vilag zajara, eszre sem veve hol vannak es mire keszulnek ellenuk..De persze nalunk nem kell felni zavargasoktol, nalunk azert meg mindig adnak kolcsont laptopra meg fapadosokra, csak eppen munka nincs meg a jovo adosodott el par generaciora. De amig Sziget fesztival van meg Zold Pardon addig van szabadsag..(-:

Buzzword 2011.08.11. 19:49:50

@Gunter: Pénz, állam, magántulajdon : amíg ezek léteznek mindig lesznek kizsákmányolók és szenvedők.

Nézd, egy buta bolsevik! Szia buta bolsevik! Ha megvalósul a teljes anarchia, amire izgatottan hánykolódva ágyacskádban vársz, te leszel az első, aki vinnyogni fog, ha az erősebb kutya ellopja..izé, köztulajdonná teszi a rántotthusikát a tányérkájáról.

Sátán meg a Jocó 2011.08.11. 21:00:46

@radala: ebben nincs vita, kedves radala, csak azért nem kell a sült galambot várni Állam Bácsitól, a másik oldalon is kell tenni érte.

"cigánytelepen születő gyereknek rém ciki, ha tanul, ciki ha nem drogozik, ciki, ha olvas, ciki, ha nem lop, ha nem bunyózik stb."
Igen, erre mondott megoldást egyedüliként a Jobbik, de hát persze az rögtön fasisztanáciembertelen megoldás (t.i.: ki KELL emelni a közegéből, JÓÓÓ messzire és ott nevelésbe venni. Jellemző, hogy a károgók más épkézláb javaslattal nem álltak elő.)

Javaslom tampi.blog.hu-t olvasgatni a témában, IGEN tanulságos.

trollreign 2011.08.11. 23:25:39

Sziasztok!

Nehéz ezt kimondani, de úgy gondolom, hogy az emberek és az általános értékrend elpuhulása a problémák alapvető forrása.
Megkönnyítettük, hogy az emberek letelepedjenek más országokban, lehetőséget adtunk a kínaiaknak, hogy ők is ugyanolyan magyarok legyenek, mint te és én, és sok más országgal szemben sok gondunk nem is lett belőle - leszámítva persze azt, hogy sokunk magyar öntudatát sérti az, hogy besétálva Magyarországon egy kínai ruhaüzletbe vagy étterembe, képtelen vagy kommunikálni az eladóval. Nem kérdezhetek egy árúról, nem támaszthatok igényeket, ujjal mutogathatok, hogy "azt" kérem.

Az UK-ban is befogadtak rengeteg mindenkit, és a tolerancia zászlaja alá irdatlan tömeg érkezett, inkompetens hadsereget alkotva, akiknek a vezetői egy megpuhult értékrend nevében csukott szemmel hajtatták végre az embereikkel hadműveleteiket, melyek a saját életüket ásták alá. Fogadjuk el a másikat, fogadjunk el mindenkit - szavakban nagyon szépen hangzik. De tulajdonképpen miért is hagyjuk azt, hogy semmirekellők éljenek a segélyeken, és hasonló értékrendet neveljenek a gyerekeikbe, mint amivel ők semmire sem jutottak, csak elvettek?

Ugyanolyan dolog az iPhone-ért való küzdelem, mint a kenyérért való harc? Aligha. Irigyeljük azokat az embereket, akiknek van, pedig nekik azért van, mert azért élnek, hogy legyen nekik. Mert ők foglalkoznak azzal, hogy mi lesz 5 év múlva.
Ha te nem foglalkozol vele - hiszen az "élj a mának!" mostanság divatosabb, mint valaha, mert mindenhol azt látod, hogy bármit megtehetsz, hogy "all the crazy shit I did tonight, those will be the best memories" - akkor tedd azt, a te dolgod. De akkor ne sírj később amiatt, hogy akinek az "all the crazy shit I did tonight", az egy mad ass vizsgára készülés volt ébren egész éjjel, az 30 évesen majd Cadillac CTS-sel fog járni, iPhone-al fog telefonálni, és megengedheti magának, hogy 3 hetes spanyolországi partizás előtt 1000 fontért intenzív nyelvkurzusra járjon, hogy az ott tanultakat aztán karácsonyra már elfelejtse...

Ideológiát gyártani az egész mögé, teljesen felesleges. Néhány felháborodott ember gyújtogatni meg rombolni kezd, néhány élelmes bűnöző pedig kihasználja a lehetőséget, majd csatlakoznak a semmirekellők, hogy akkora értéket lopjanak, amivel a következő hónapokat is kihúzhatják munka nélkül, majd látva a káoszt, mások is csatlakoznak, mert "jó buli", vagy csak mert az iPhone 4 jobb, mint az iPhone 3, amijük éppen van. Ezeket az embereket tolerálni a tisztességes többségnek nem lenne feladata egy egészséges felfogású társadalomban.

Ne feledjük, hogy onnan indult a világ, hogy egy tyúklopásért levágtuk egy ember kezét, vagy éppen a jó termésért istenünknek tízezreket ajándékoztunk (értsd: szíven szúrtuk őket egy tőrrel). Innen oda jutottunk, hogy (tömeg)gyilkosainkat luxusbörtönökbe zárjuk személyi edzőkkel, a csőcselék védelme érdekében hagyjuk felégetni országunkat, a kisebbségeket és semmittevőket hagyjuk megélni a segélyekből, akár hosszú évtizedeken át, és a híradóba kerül, ha valaki késsel szúrja le a disznaját - mert szegény állat meg lett kínozva. Jó irányba indult a fejlődés a barbarizmus és tömegmészárlások megszűnésével, de átestünk a ló túloldalára, emberek. Túl sokat tűrünk el a tolerancia nevében, és hagyjuk, hogy az ilyen dolgok ellen felszólalóknak az emberségét kérdőjelezzék meg a tolerancia zászlóvivői - "Van neked szíved?!".

Hogy ezeket a zászlóvivőket "neolibsik"-nek, "Abraham's seed"-nek, vagy akárminek nevezzük, az lényegtelen, fel kell tennünk magunkak a kérdést, hogy ez jól van-e így? Ha ez így megy tovább, oda jutunk, hogy megkérdőjelezzük a tolerancia jegyében, hogy egy bírónak vagy egy esküdtszéknek van-e joga ítéletet mondani mások szabadsága felett? Biztos vagyok benne, hogy a "bűnözők megbüntetését" még ennél manipulatívabban is meg lehet fogalmazni, mint ahogy a személyiségi jogok és szabadságjogok folyamatos félreértelmezésével - és félremagyarázásával - tesszük, amikor számtalan bűnözőnek adunk szabad kezet arra, hogy elbújjon a törvény keze elől.

Úgy hiszem, hogy amikor az európai (nyugati) társadalom életképességét és fenntarthatóságát vitatja valaki, akkor alapvetően nem a társadalmi berendezkedés problémája szúr neki szemet, hanem a nyugati társadalmakban gyökeret vert túlzott tolerancia, az elpuhultság, és az a fajta szemlélet, ami az embereket tökéletesen megismerteti a jogaikkal, de szemet huny a kötelességek nem ismerése felett.
Ezt egyébként igyekszünk a világ minden területére kiterjeszteni, mintha egy olyan vitathatatlan isteni igazság lenne, amit minden emberi lénynek követnie kell, s ezért hajlandóak vagyunk vért is ontani.

Kérdés, "hogy van-e rá igény?"

vita-min 2011.08.12. 01:01:14

@Richard Jackson: Tanuljál baszki hogy legyél valaki! A tudást nem tudod megvenni, letölteni vagy ellopni.

Gunter 2011.08.12. 09:50:13

Senkinek ne legyenek illúziói. Mi, az átlag, az emberek több mint 99%-a mind rabszolgák vagyunk. Mind valakinek a tulajdonáért kell hogy dolgozzunk. Ha nem tesszük éhen döglünk. Nem mehetsz ki a határba csak úgy termelni magadnak, mert az egy jogi személy - az állam - tulajdona. Mi a fasz? Ez tényleg korrekt így?
És még pofátlanul elhitetik a többséggel hogy ez a szabad választása. Áltassátok csak magatokat hogy szabadok vagytok, de akkor ne sírjon a nagy pofátok hogy jajj az árfolyam, jajj a nyugdíj, jajj a Zorbán.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.08.12. 11:43:38

Allitolag elso kezbol szarmazo beszamolo.

news.sky.com/home/article/16048623
"Four teenagers who looted in neighbourhoods across London have told Sky News it was like a 'shopping spree'.

Speaking on condition of anonymity to Sky's Tom Parmenter, the group admitted that they stole iPads, Blackberry tablets, games consoles, laptops, clothes, trainers and even nappies and clothes for their children.

They claim that they used a transit van to move between different boroughs and grabbed so many different items that the van was filled several times and emptied between their sprees.

The young men, all aged 16 or 17, told Sky that they are not part of an organised gang but just disillusioned young men who cannot find work.

One 16-year-old said: "Everything we wanted we could get.

"I couldn't believe the van could hold so much stuff."

They admitted that they spent two nights looting in their home borough of Lewisham but also went to Catford, Bromley and Clapham.

A 17-year-old admitted that his stop in Clapham Junction was solely to target a store where he had been refused work.

The teens told Sky News that their parents were unaware of their involvement, one even said he had been warned by his parents to stay in his bedroom but jumped out of his window to join in the looting.

They claim to have hidden their haul at homes of friends or had already sold goods onto the black market.

One said he had sold a Blackberry tablet for £400 on the Gumtree website.

Another, wearing a pair of Nike trainers that he had stolen, said: "Right now it looks like there isn't a future for young people, that's how I see it."

He added: "We are not doing it for the fun of it, we are doing it for money to survive."

None of the group was concerned about the unprecedented police efforts to catch those responsible.

They said they believed that because there were so many people looting that their chances of not getting caught were "quite good.""

radala 2011.08.12. 11:56:45

@tevevanegypupu: Megfogadtam vagy lehet, hogy meg sem fogadtam, de soha nem fogom azt mondani, hogy a szocializmus jó volt. Az egy másik rossz volt. De talán igaz lehet az, hogy könnyebb elviselni a hiánygazdaságot is, ha a hülye párttitkárnak is csak a háza ér többet a te házadnál és nem az autója ér többet a házadnál és a tévéje az autódnál...
Amúgy tényleg érdekes kérdés, hogy mi a rosszabb, ha volna mit venned, de nem tudsz vagy, ha volna miből, de nincs...
@Sátán meg a Jocó: Szuper, emeljük ki őket. Hova is? Mi lenne egy iskolában, intézetben, ahova kiemelted őket? Nem lenne pont ugyanolyan ciki tanulni, szót fogadni, nem verekedni? Mibe kerülne mindez? Pont ugyanannyiból mint most pont ugyanazt lehetne elérni, ha szerencsénk van, ha pechünk, akkor egy kicsit még vadabbak is lesznek, mint otthon lettek volna.
De nem akarom tenni az agyamat, csak azt mondom, hogy szerintem, ha lenne egy zseniális és működő ötlet, akkor azt már rég ismernénk. Nem az a baj, hogy nem vagyunk elég kreatívak a probléma megoldásához, hanem az, hogy ez a mai eszközökkel nem kezelhető probléma.
Hiába költesz bármennyit a cigány gyerekekre, ha nincs ember, aki fölvenne dolgozni egy cigányt, ugyanakkor hiába fektetnéd a világ összes pénzét abba, hogy a többség elfogadja a cigányokat (én még nem találkoztam személyesen olyan emberrel, aki nálam elfogadóbb volt a cigányokkal és még én is ötször nyúlok a pénztárcámhoz, ha cigányt látok, én is tök rasszista vagyok ha nem próbálok erőt venni magamon)
Ez szerintem egy ördögi kör, lehet, hogy nem is a probléma megoldásán kellene gondolkozni, mert az nincs is, hanem a szinten tartásán.

tevevanegypupu 2011.08.12. 12:35:20

@radala:

Ilyeneket - hogy nem mondom azt, hogy a szocializmus jobb volt - nem fogadtam meg, mert mikor 1992-ben hazajottem par ev tavollet utan eppen azt allapitottam meg, hogy a francba, a szocializmus jobb volt. Megpedig azert, mert ugyanazokat (szinte) pofakat lattam akkor a demokraciat eltetni, ugyanazok voltak szupergazdagok (mszmp es csatolmanyai) mint a szocializmusban, es akkoriban valahogy csak hulyenek nezte oket az ember es tudta roluk, hogy szelhamosok. Kis uttorok voltak reszketve a Szovjetuniotol meg persze sajat parttitkaraiktol..de a rendszervaltas utan mar mocskos, hipokrita kommunista gazembernek lattuk az osszeset es szinte rosszul lettem mikor hallgattam oket homlokegyenest mast mondani mint par eve. Ezek kergettek el negyedmillio embert, akasztottak fel tobbszazat es tettek tonkre tobbmillio csaladot 1956-ban.. Bizony az a negy ev l989-1992 kozott amit nem toltottem itthon nagyon vilagossa tette, hogy nem rendszervaltas zajlott le, hanem hatalomatmentes..Es a szocializmus tiszta ugy volt ahhoz kepest ami azota is folyik. Utana jopar evig egyaltalan nem erdekelt mi tortenik, szerencsere eleg messze voltam, arrafele Magyarorszaggal nemigen torodtek az ujsagok. Aztan kivalasztottam magamnak az szdsz-t mint rendszervalto partot.(((-: Kellett egy kis ido mig rajottem, hogy mekkora bakot lottem. Es vegul maradt a fidesz meg Orban, aki vegulis legtehetsegesebb politikus es legalabb megmaradtak rendszervaltonak. Es aztan meg itt van Csurka aki nem csak ironak volt jo, hanem jovendomondonak is bevalt..Egyebkent az a jobb, ha volna mit venned de nem tudsz mert nincs ra penzed. Nagyon de nagyon sok mindenre nincs szuksege az embernek, csak az a baj, hogy erre akkor jon ra mikor mar tul van elete hajnalan.(:

radala 2011.08.12. 12:42:18

@tevevanegypupu: Gondolom ebben kb. egyet is tudunk érteni, kb. mindenben. Mert ugyan szeretném másképp látni, mint te, de azt hiszem akkor sem látom másképp. Mondjuk a fene tudja, hogy a szocializmus tényleg jobb vagy tisztább ügy volt-e, inkább csak az volt benne a pozitívum, hogy azt hihettük azért tartunk ott ahol tartunk, mert pechünk van, most meg már azt kell lassan gondolni, hogy azért tartunk ott ahol tartunk, mert nekünk ez a helyünk a világban...

tevevanegypupu 2011.08.12. 13:12:27

@radala:

Felreertes ne essek, a szocializmus fertelmes volt bar gondolskodott rolunk, de az egesz rendszer es fenntartoi csalo, hitvany gyilkosok voltak. Ezt mi tudtuk is, nekem csak annyiban tunt "jobbnak", hogy ott es akkor legalab tisztaban voltunk vele ki kicsoda, mit csinalt, honnet jott..Manapsag ebben mar egyaltalan nem lehetunk biztosak, ezert is teveszt meg nagyon sok fiatal embert peldaul az lmp..Nekik tortenelem az amit ateltunk, es valoszinuleg ugy kepzelik, egy muvelt, kozmopolita-humanista-felvilagosult-europaiertelembenvett parttal van dolguk..Ezeknek az ifju szavazoknak mar az szdsz is a multhoz tartozik es Orbanekban is csak azt latjak, hogy kellemetlenell-kellemetlenebb rendeleteket hoznak. Azt nem tudjak, hogy miert kenyszerultek erre. na mindegy, ez mar az o jovojuk..

tevevanegypupu 2011.08.12. 13:12:27

@radala:

Felreertes ne essek, a szocializmus fertelmes volt bar gondolskodott rolunk, de az egesz rendszer es fenntartoi csalo, hitvany gyilkosok voltak. Ezt mi tudtuk is, nekem csak annyiban tunt "jobbnak", hogy ott es akkor legalab tisztaban voltunk vele ki kicsoda, mit csinalt, honnet jott..Manapsag ebben mar egyaltalan nem lehetunk biztosak, ezert is teveszt meg nagyon sok fiatal embert peldaul az lmp..Nekik tortenelem az amit ateltunk, es valoszinuleg ugy kepzelik, egy muvelt, kozmopolita-humanista-felvilagosult-europaiertelembenvett parttal van dolguk..Ezeknek az ifju szavazoknak mar az szdsz is a multhoz tartozik es Orbanekban is csak azt latjak, hogy kellemetlenell-kellemetlenebb rendeleteket hoznak. Azt nem tudjak, hogy miert kenyszerultek erre. na mindegy, ez mar az o jovojuk..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.08.12. 14:10:25

Es a bunozoi szal.

www.dailymail.co.uk/news/article-2025259/Mark-Duggans-uncle-crime-lord.html?ito=feeds-newsxml
"The suspected gangster shot dead by police was the nephew of a notorious gangland criminal, it has been revealed.

Mark Duggan's uncle was Desmond 'Dessie' Noonan whose family used to run Manchester's underworld and featured in a 2005 documentary.

Dessie Noonan, a former bouncer, ran a gang with his brothers Domenyk, Damian and Derek. He and Domenyk both featured in Donal MacIntyre's TV programme six years ago.

In it, he boasted how his family was 'untouchable', saying: 'I've got a bigger army than the police. We have more guns than the police.'

Dessie's second wife Julie is the sister of Mr Duggan's mother Pamela, according to The Sun. Mr Duggan used to visit their home regularly to babysit, according to the paper.
"

picur3ka 2011.08.12. 14:14:55

@Doomhammer:

O, meg rokonok is, ajajj, tiszta maffia.

En azt gondoltam volna, hogy a kabszerfogas mar onmagaban is eleg lehetett, s akkor meg ez is.

bz249 2011.08.12. 14:17:49

@Doomhammer: ez a lelott csavo amugy ugye fekete, mikozben a maffiozo urgek meg fehernek nez ki? Vagy ilyen sikeres volt a szinesboru kozosseg integracioja Angliaban?

picur3ka 2011.08.12. 14:36:58

Nem olyan nagyon fekete... Tabloidok okoskodnak.

Ki tudja, ki kicsoda.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.08.12. 14:43:33

@bz249:
"Dessie's second wife Julie is the sister of Mr Duggan's mother Pamela, "

Vagyis a maffiozo elvette a lelott csavo anyjanak noveret (mint masodik feleseget). Mindez semmit nem mond a lelott csavo apjarol. Legfeljebb azt feltetelezhetjuk, hogy a lelott csavo anyja is fekete volt, ez esetben valoszinuleg a novere is fekete volt es ha mindezeket a feltetelezeseket elfogadjuk, akkor mondhatjuk, hogy a maffiozo masodik felesege fekete volt. Ami teljesen lehetseges.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.08.12. 14:50:34

@Doomhammer:
"akkor mondhatjuk, hogy a maffiozo masodik felesege fekete volt. "

Ah, egy gyenge labakon allo feltetelezes ...

Itt van Duggan anyja es testvere, szemlelje meg oket alaposan.

www.tottenhamjournal.co.uk/news/london_riots_tottenham_remembers_our_brother_mark_duggan_1_989927

Ez esetben mar csak azt lehet feltetelezni, hogy az apuka volt fekete.

Hasonlitsa ossze a Mark fiut a baratnojevel, ha a szinek erdeklik.
www.mirror.co.uk/news/top-stories/2011/08/08/tottenham-riot-mark-duggan-s-family-in-plea-not-to-use-his-death-as-excuse-for-violence-115875-23328835/

Masodik kep felulrol.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.08.12. 14:57:25

@bz249:
Hadd tippeljek megint. Szerintem ir, ahogy a maffiozo is.

A kis Mark egy hires helyen nott fol, a Broadwater Farm-nak nevezett varosreszben.

Innen hires:
en.wikipedia.org/wiki/Broadwater_Farm_riot

picur3ka 2011.08.12. 15:21:03

@Doomhammer:

A neve ir. De a not illetoen is egyetertek.

picur3ka 2011.08.12. 15:25:24

Jol talalgat:

It was reported that Noonan was the uncle of Mark Duggan[7], a 29 year old, alleged drug dealer and North London gang member who was shot and killed by officers from the Metropolitan Police. The aftermath of Duggan's death started the 2011 England riots. Noonan's brother Dominic Noonan was filmed talking to looters in Manchester[8].

www.google.co.uk/url?sa=t&source=web&cd=4&sqi=2&ved=0CDUQFjAD&url=http%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2FDesmond_Noonan&rct=j&q=dessie noonan&ei=eyhFTuasFoW2hAeDktnCBg&usg=AFQjCNGWnjOF3I-mwsH6TxLGaPR4B9JDWQ&cad=rja

civilkontrol 2011.08.15. 11:29:17

@BKV reszelő:

„Akkor a kollégád egy fasz, de a többi áll, mint a zászló.”

Nemnem. A szó, amit keresel így hangzik: Bocsánat

Mitugrálsz fasz...

Thorn (AHA) 2011.08.18. 10:24:39

Zavargásra okot adó érzések egész sorát lehet itt olvasni, amelyek nagyobbik fele még talán meg is érhető. Azonban hogy jut az egyén ilyen helyzetbe? Eleve el volna rendelve, hogy ő bármit is tesz, bárhogy próbál kitörni, számára akkor is csak a senkik élete jut? Na ez az, amiben én nem hiszek. Először ott van a család. Ha amióta csak az eszedet tudod, az édesapád (ha egyáltalán ismered), és az édesanyád is egy haszontalan senki volt (vagy valami sokkal rosszabb), akkor jó eséllyel nem lesz senki, aki a helyes út felé noszogasson. Az esélyeid máris beszorzódtak nulla egész két tizeddel... Ám van, akinek még így is sikerül kitörni. A kulcsszó szerintem a tanulás, az önképzés és a munka. Még a huligánná válás küszöbén is mindenkinek adott a lehetőség, hogy ő a szabadidejében könyveket olvas, tanul, vagy dolgozik, vagy a könnyebbik utat választja, és alkoholizál, drogozik, majd később fosztogat, esetleg hivatásos bűnöző lesz. Ez véleményem szerint az esetek döntő többségében az egyén szabad döntése. És mint ilyennek, viselnie kell a következményeket is! Nyilvánvaló, hogy az élet valódi értékei nem jelennek meg az életében, akkor boldogtalan lesz. Nincs az a kábítószer, vagy éppen több napos zavargás, ami ezen változtatni képes (tehát mint egész addigi életében, most is a lehető legrosszabb utat választja). Ha mindenképpen fortyogni szeretne, akkor nézzen szembe saját magával a tükörben, és tegye fel a kérdést, hogy annó miért azt az önpusztító életformát választotta, saját szabad akaratából! Illetve álljon oda a szülei elé, és kérdezze meg őket, hogy miért tojtak világ életében a fejére! De leginkább változzon meg! Ám semmiképpen se essen azok torkának, akik annak idején jobb döntéseket hoztak, és így jobb sorra is érdemesek! Ne lobbantsa lángra a házaikat, üzleteiket, autóikat, és ne fosztogasson kontroll nélkül, mert azok az emberek nem felelnek a rossz sorsáért! Saját magán, és a családján kívül csak azokra a politikusokra haragudhat még, akik néhány évtizeddel az ő lezüllése előtt úgy alakították a szabályokat, hogy a semmittevésből is vidám el lehessen éldegélni, következmények nélkül. Ezért jutottak oda a szüleit (szintén saját hibájukból, elvégre a többség továbbra is a munka világát választotta), ahova jutottak, és ő már csak a következő láncszem a sorban. Aki ha mindezt belátja, akkor rettenetes erőfeszítések útján, de mégis ki tudna törni a saját nyomorából. Én őszintén sajnálom mindazokat, sőt, együtt érzek velük, akik ilyen rossz esélyeket kaptak az élettől. De csakis odáig, amíg a SZABAD AKARATUKBÓL meg nem hozzák az első döntést, hogy ők még lejjebb indulnak el azon a bizonyos leejtőn.

Szívesen olvasnám a szerzőnek egy olyan irományát is, amiben töredelmesen kifejti, hogy ő és a családja a kitörésnek pontosan milyen módozataival próbálkozott, és hogy ezeknek elképzelésük szerint hogyan is állták útjukat a tisztes, ám gonosz polgárok tömegei. Mert véleményem szerint az önmagában, hogy nem kaptam munkát még nem jelent semmit. Mindezt hány szakmával/diplomával illetve nyelvvizsgával a tarsolyában jelenti ki? Mert mondjuk aki a nyolc általánost is 12 év alatt teljesíti, és ezzel befejezettnek tekinti saját tanulmányait (és nincs valamiféle veleszületett Istenadta tehetsége valamihez), az később ne nagyon csodálkozzon, hogy őt nem akarják alkalmazni. Ez egyenes következmény.

Van egy személyes ismerősöm, aki viszonylagos nyomorból érkezett, egyszerű szülők gyermekeként. Iskola mellett annyit dolgozott már általánosban is, hogy bizony semmi másra nem volt ideje. Ám de tanult. Ő volt az osztály legjobb tanulója. Ő, aki a legszegényebb családból érkezett, és akinek a tanuláson kívül a legtöbb kötelezettsége volt. Ma sikeres villamosmérnök, megbecsült szakember, családdal, saját autóval és házzal. Boldog ember. De meg is dolgozott érte!

Vagy ott van a nagyapám. Kitelepített felvidéki magyar. Először csak a falujukban kezdték el őket terrorizálni az odaérkező szlovákok. Pl. egyik napról a másikra új tanárt kaptak az iskolában, aki onnantól kezdve csak szlovákul szólalt meg, a teljes egészében magyar osztályban. De elvárta, hogy értsék, amit mond, ezért aztán nem fukarkodott a pofonokkal és egyesekkel. Aztán jött a kitelepítés. Dédszüleim is dolgos emberek voltak, és a hajnaltól estig tartó munkának meg is volt a gyümölcse. Mintagazdaságuk volt, számtalan jószággal, gazdasági épületekkel, stb. Azt a szlovákok egy tollvonással mind elorozták, és Magyarországon csak egy düledező picike kis tanyát, meg egy szintén rossz állapotban lévő házikót kaptak. De volt erejük újrakezdeni, és becsülettel végigdolgozták az életüket! Pedig itt se volt ám könnyű a kommunizmus alatt, ráadásul mezőgazdászként... Nagyapám jócskán 70 éven felül van, de a mai napig nem tudok úgy elmenni hozzá látogatóba, hogy ne csináljon valami hasznosat. Legutóbb például egy szobát vakolt újra, úgy hogy előtte a tégláig verte le a vakolatot. Fiatal férfiaknak is embert próbáló munka, a végeredmény tökéletességét pedig egy mesterember is megirigyelné. A házban mindent ő maga épített fel, a két saját kezével. Ő rakta a falakat, ő készítette hozzá a vályogtéglát, ő építette a gazdasági épületeket, de még a vízvezeték szerelőnek is csak annyi dolga volt, hogy a telekhatárig kihúzott csöveket rákötötte a hálózatra. Mindent megcsinált, mert szegények voltak, és egyszerűen nem lett volna pénzük mással megcsináltatni, még ha akarják se. És ezt csak új pluszban, a sofőri teljes munkaidős állása mellett. Emellett a "szabadidejében" gondozták a gazdaságot, meg a jószágokat. Nyaralni egyszer volt, néhány napot a Balatonon. Mégis tisztességesen felnevelt két gyereket, és elbúcsúztatott egy szerető feleséget. Nagyapámat SOHA nem hallottam panaszkodni. Soha nem állt segélyért sorba. Soha nem hangoztatta, hogy nincs munka. És sosem lopott plazmatévéket, vagy gyújtogatott. Pedig azt hiszem a hányattatott sorsra való hivatkozási alap sokszorosan meglett volna hozzá, a londoni, születésüktől fogva állami pénzen eltartott, semmittevő családok tízezreihez képest.

És sajnos tudnék példát mondani az ellenkezőjére is bőven, de talán felesleges, mert ilyet mindenki ismer. És valahogy nem érezném jogosnak, ha ez utóbbi csoport végső elkeseredettségében nekiindulna, és rágyújtaná a házát nagyapámra, mert hát nem oldotta meg az életüket, saját maguk helyett...
süti beállítások módosítása