Elszigetelné Magyarországot a szlovén Gyurcsány
2011. június 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Elszigetelné Magyarországot a szlovén Gyurcsány

  „Ahogy véget ér a magyar EU-elnökség, elszigeteljük Magyarországot, teljes mértékben. Már most, látták Orbánt valahol az EU-elnökeként beszélni? Sehol. Ahogy vége az elnökségnek, Magyarország elszigetelődik” - mondta Borut Pahor szlovén baloldali miniszterelnök egy informális találkozón újságíróknak, egy pár napja kiszivárgott felvétel alapján. Csendes és gazdag kis szomszédunk élén tehát balos harcosok fenik a fogukat Magyarországra?

  A hír eddig elkerülte a magyar sajtó figyelmét, Borut Pahor miniszterelnök kijelentéseit Schöpflin György idézi blogján. A magyar EP-képviselő felteszi a kérdést: „Ki itt a »mi«? Hogyan? Pahor egyedül vagy kivel együtt? Vagy tekintsük az egészet egy kis közép-európai abszurdnak?” Schöpflin ugyanakkor hozzáteszi: „a kijelentésnek elkerülhetetlenül szélesebb politikai tartalma kell, hogy legyen.”

  Az EU-nak Szlovéniával együtt mindössze négy baloldali kormánya maradt, azokból is kettő Spanyolországban és Görögországban küzd az egymásra épülő válságjelenségekkel és permanens tüntetésekkel. Pahor talán az európai baloldal egészére gondol, kormányzatokkal, EP-képviselőkkel, balos sajtóval és értelmiséggel egyetemben? Ha komolyan vesszük a kisállam lotyaszájú miniszterelnökének kijelentését, talán ez lehet a titkok nyitja. Magyarország, a hazai állapotok és persze a jobboldali kormányzat ellen minden eddiginél keményebb médiaoffenzíva indulhat meg júliustól. Kérdés persze, hogy milyen fokozó jelzőket vethetnek még be az év eleji (és azóta is tartó) ostorozás óta, amikor is NDK, idegen test, ősember és bacilus voltunk egyszerre.

  Hazánk katasztrofális nemzetközi médiaimázsát persze csak akkor lehet figyelmen kívül hagyni, vagy legalábbis helyén kezelni, ha az nem párosul gazdasági vagy pénzügyi bojkottal. Az utóbbi hetekben azonban Magyarországot felminősítették, az államkötvényeket veszik, mint a cukrot, és remélhető, hogy a beruházások is növekedni fognak ebben a nemzetközi válságtól sújtott időszakban. Az év második felét pedig valószínűleg az euró mélyülő válsága fogja uralni az európai közbeszédben, így talán csak Paul Lendvainak és régi barátainak lesz ideje tovább ostorozni hazánkat. Feltéve persze, ha kétharmados kormányzatunk bizonyos területeken nem megy totális tévútra.

  S hogy ki is ez a Borut Pahor? Szlovénia Gyurcsány Ference. Nem akarnék párhuzamokat vonni, de mit tegyek, ha ez az életrajza röviden: 10 éves korában elhunyt az édesapja, ettől kezdve varrónő édesanyja nevelte szerény körülmények között. A Szlovén Kommunisták Szövetségének egyetemi tanulmányai vége felé, 1986-ban lett tagja. 1989-ben a párton belül megalakult a Demokratikus Fórum, amelynek vezetője Pahor lett. 26 évesen a Szlovén Kommunisták Szövetsége Központi Bizottságának legfiatalabb tagja, majd az elnökség tagja is lett. A 2008. szeptemberi 21-i parlamenti választásokon pártja többséget szerzett. 2011 májusa óta parlamenti kisebbségbe került a kormánya, mivel a nyugdíjasok pártja (DeSUS) a nyugdíjvita hevében kilépett a koalícióból.

  Pahor aktívan sportol, rendszeresen részt vesz maratoni futóversenyeken és triatlon-versenyeken. És a napokban kiszivárgott lotyaszájú beszélgetése a szlovén sajtóba. Meg a fenti kép a karizmatikus baloldali népvezérről, akiről csak a kis szemüveg hiányzik.

  Mi több: a VG szerint Szlovéniában idén a GDP-arányos államháztartási hiány 5,8 százalék körül lesz a tavalyi 5,6 és a 2009. évi 6 százalékot követően. Az államadósság is meredeken emelkedett az elmúlt két évben, az idén a GDP 43 százalékát fogja kitenni a 2008. évi közel 22 százalék után. A szlovén központi bank elnöke is arról beszélt néhány napja, hogy ha nem sikerül végrehajtani a nyugdíjreformot, és az állam további hitelek felvételére kényszerül, akkor Szlovénia hasonló helyzetbe kerülhet, mint az adósságválsággal küszködő euróövezeti országok, Görögország, Írország, vagy Portugália.

  Kell még valamit mondanunk, Borut?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr402999932

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Most akkor el leszünk szigetelve? 2011.06.22. 16:57:26

 A szlovén miniszterelnök nyilatkozott egy érdekeset, és mind a fideszes Schöpflin György, mind a Mandiner tegnapelőtti blogbejegyzése ezt az illető szociáldemokrata mivoltára, vezeti vissza, illetve hogy ő "a szlovén Gyurcsány Ferenc". ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kispufi 2011.06.20. 12:40:11

igazi balos ikon, remélem, a "miénkhez" hasonlóan saját elszigetelésével teljesedik be az ő ígéretes karrierje is. a sajátjait azért, legyek jóindulatú, nem kívánom, hogy ugyanolyan romba döntse, mint itteni alteregója...

Lew Archer 2011.06.20. 12:46:45

Nocsak-nocsak. Szlovénia, mint közép-európai kistigris, nem is olyan erős?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.06.20. 12:48:46

amióta Pahor kormányoz, megduplázódott az államadósság - szűk három év alatt. Kiugró baloldali teljesítmény!

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.06.20. 12:50:58

persze mi mind kishalak vagyunk a globális vízben, de amikor a kétmilliós Szlovénia vezetője ugrál Magyarország ellen, az kb. olyan, mintha mi akarnánk elszigetelni Franciaországot :DD

Lew Archer 2011.06.20. 12:52:53

@rajcsányi.gellért (ergé):

Azért ahhoz képest, hogy Szlovénia egykor a volt Jugoszlávia gazdaságilag legerősebb tagállamának számított, komoly teljesítmény ez.

Készpénz Jancsi 2011.06.20. 12:55:48

Küldjünk 3 rendőrautót és foglaljuk el!
:)

Sztyepan Asztahov 2011.06.20. 12:59:06

@rajcsányi.gellért (ergé): abban igazad, hogy teljesen jelentéktelen az ügy, de minek írtál neki akkor külön posztot? Miért érzel valami kényszerítést, hogy azonnal posztot írj, ha valaki külföldről bírálja a kormányt és ellenlépéseket javasol, miközben teljesen jelentéktelen? (talán félsz valamitől?)

Lescol 2011.06.20. 13:01:20

@rajcsányi.gellért (ergé): Megeshet még éppenséggel... üzentünk már hadat nagyobb országnak is :D:D

lexmaaaaa 2011.06.20. 13:01:50

Ezeket klónozták valami titkos génlaborban?

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.06.20. 13:03:40

@Sztyepan: ha egy ország vezetője egy szomszédos (ráadásul politikailag és katonailag szövetséges) országot elszigeteléssel fenyeget meg, az bizony hírértékű, ráadásul ha jól látom, a magyar médiában a Schöpflin-blog mi foglalkoztunk először az esettel.

Lescol 2011.06.20. 13:04:53

Ráadásul akármit is gondoltok, van igazság abban amit állít. Ezzel a kormányzati kommunikációval önmagát szigeteli el, nem kell hozzá külföldi balos segítség.

Nem vagyok benne biztos, hogy okos ötlet példaként felhozni a szlovének gazdasági helyzetét, főleg hogy Magyarország is nagyon szarul áll, és nem javulóba fordulunk. Rádásul a szlovákok meg elmennek nagyon. Erről is gondolkozzatok el szerintem.

Lescol 2011.06.20. 13:09:40

A "lotyaszájú" kifejezés használata a cikkben pedig egyszerűen aljabulvár és propaganda szintre csökkenti az amúgy egyébként jó írást. Némi stilisztikai javítás után sokkal komolyabban is lehetne venni.

Állíts megcáfolhatatlan tényeket, vagy alkoss véleményt, de sose személyeskedj. Magára valamit adó újságíró ilyet nem tesz, mert nem az a dolga. Ha ilyet tesz, menjen pl a kurucinfóhoz propagandahír-írónak.

TaTa86. · http://archiregnum.blog.hu 2011.06.20. 13:15:29

"mivel a nyugdíjasok pártja (DeSUS) a nyugdíjvita hevében kilépett a koalícióból."

Te jó ég, és én még azt hittem, hogy nálunk van GEBASZ!

Google 2011.06.20. 13:18:39

Vajon ezért fizetnek-e a "derék" baloldali kormányfőnek, vagy elég az is hozzá, valamikor egy kottából énekelték az Internacionálét?
Teszik ezt még ma is - legyen is bármilyen ciki a dolog. Ugye, Bajnai?

OmegaMale 2011.06.20. 13:19:06

Borut a szlovén Fekete Lovag :D.

Ha már nem lesz se keze, se lába, kiegyezik velünk egy döntetlenben XD.

"Egy lépést se tovább!"

Tilikov (törölt) 2011.06.20. 13:22:11

@rajcsányi.gellért (ergé):

Lehetett volna ezt szépen, érvelve is kifejteni, de úgy látszik vagy nem volt kedv rendes érveket keresni, vagy az volt a cél, hogy a hülyébb fülkések is azonnal tudják mire kell gondolni, úgyhogy az lett az adu, hogy szlovén Gyurcsány. Tudnál te jobbat is, az ilyen szlovéngyurcsányozást meghagyhatnád másnak.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2011.06.20. 13:32:27

@Tilikov: az életrajz és a hír adta erős párhuzamokra hívnám fel a figyelmet.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.06.20. 13:39:15

Nyilvan nem a sajat otlete ez a szloven Fletonak, sajnos.

Szerintem a legerdekesebb az, hogy a nepparti tobbseg nem blokkolja ezeket a tamadasokat. Sajnos az tunik fel nekem, hogy hagyjak, a "szovetsegeseink", hogy ezt meg lehessen velunk csinalni.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.06.20. 13:50:27

Ja, azt tudtatok, h szloveniaban elenyeszo cigany kisebbseg el? Ugyhogy gazdasagilag legalabb nem a segelyek dontottek be oket :)

jozicsenko 2011.06.20. 13:59:33

Táncolni tud-e? mert amig nem teszi, botlábú klón csak, nem a szlovénferi...

Tilikov (törölt) 2011.06.20. 14:05:11

@rajcsányi.gellért (ergé): Azért némi életrajzi hasonlóság Fletóval még nem elég indok arra, hogy ezért őt is úgy kell gyűlölni, mint Fletót. Sőt, ez egyáltalán semmilyen indok, akkor már inkább arról kellett volna írni, hogy miket mondott eza Borut. Persze a fülkéseknek szükségük van a gyurcsányozásra, olyan ez nekik, mint a neonáciknak a zsidózás.

De ilyen erővel arról is lehetne írni, hogy Rákosi Londonban tanult ösztöndíjasként, pont mint Orbán.

is 2011.06.20. 14:08:31

nehany dolgot rendbe kell tennunk:

1. ha csak 4 baloldali kormany van, viszont olyan eros a mediaszembeszel, akkor talan megis gond van a jobboldali tamogatassal is. logikusan ez a kovetkeztetes, nem az a katyvasz, ami az errol szolo bekezdesben van. ennek a logikus kovetkeztetesnek szamtalan megerosito jele is van.
2. a magyar allamkotvenyt viszik, mint a cukrot, mert GIGANTIKUS felarat fizetunk ra. evi tobbtiz, parszazmilliard forintot fizetunk a szbadsagharcert. a torokok, akik lejjebb vannak minositve olcsobban adnak el kotvenyeket. en erre nem lennek buszke, kvazi most adjuk el az orszagot a hitelezoknek, hogy meg egy utolsot dzsentri modjara bulizzunk. itt megy ki az einstandolt 3000 milliard nem kis resze, ezeken a tul magas kamatokon keresztul. evi soktizmilliard forint!
3. remelheto a beruhazas, hiszen a remeny hal meg utoljara. csak megfojtottuk a bankokat, nincs hitelezes, meg eluztuk a befektetoket a random kulonadokkal. Jozsef Attila: "...es okos fejevel biccent, nem remel".
4. harom nagy minosito intezet van, a Fitch a negativ kilatast torolte, de a minosites valtozatlan. lenyegeben azonnal reagalt a Moody's, hogy szo nincs rola, ott a negativ kilatas tovabbra is. majd ha mindharman torlik a negativ kilatast, akkor mondhatunk valamit, de meg az sem lesz felminosites.
5. a keleti partnersegi talalkozot, ami a legnagyobb ules lett volna az magyar EU elnokseg alatt, siman elvittek a lengyelekhez. ez eleg szep politikai karanten.
6. a penzugyi reformot (a hatos csomagon mar reg tullepett az elet) nelkulunk, az elnok nelkul targyaltak vegig. belepett 23 tagallam a rendszerbe, mi pont kimaradtunk. ennel nagyobb elszigetelodes ugyan mi lehet?

tenyleg csak elso blikkre. jo volt megint olvasni, hogy mit meselnek be maguknak ott a kormanyoldalon valosag helyett.

Várúr 2011.06.20. 14:09:32

Jó írás. A "lotyaszájú" feltehetően Pahor elvtárs fecsegő hajlamaira utal. Magyarország elszigetelése egy miniszterelnök szájából mulatságosan hat, kivált a hatalmas Szlovénia részéről. A szigetelőanyag nem az ő kezében lenne, hanem a gazdaság nagymoguljaiéban. Arról nem is beszélve, hogy egy ország vezetője sohasem csak a maga nevében szól, pláne újságírók előtt nem. Úgy tűnik, Pahor elvtársnak túl nagy az elnöki zakó.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.06.20. 14:12:31

Ok is kihivasokkal kuzdenek.

www.google.com/hostednews/afp/article/ALeqM5jidlfERRTsVuH4f7pVU1D2fyTYUQ?docId=CNG.1fcc0e7959c322e74e95e5dcb254ec68.5a1
"LJUBLJANA — Slovenia's state aid to the country's largest bank and other state-owned companies could push public deficit this year to 6.0 percent of GDP, the eurozone member's central bank said over the weekend.

"The central bank's estimations show that, due to that (state's aid), Slovenia's public deficit will reach 6.0 percent of GDP," central bank governor Marko Kranjec told the daily Vecer.

Kranjec added that such a deficit will exceed last year's 5.6 percent of GDP "putting Slovenia among the few EU countries or even the only eurozone country that will increase its public deficit instead of reducing it."

Earlier this year, the Slovenian government secured state aid for the country's largest bank Nova Ljubljanska Banka (NLB) and to other state-owned companies such as the Railway company.

Slovenia's export orientated economy was severely hit by the global crisis seeing its economy shrink by 8.1 percent of GDP in 2009.

This year Slovenia's government expects the economy to expand by 2.2 percent of GDP from a 1.1 percent growth in 2010.

"With such a budget deficit and bearing in mind our modest economic growth, there is no way we can reduce public debt but we'll rather continue increasing it," Kranjec, who is also a member of the European Central Bank's governing council, was quoted as saying to Vecer."

AlexM1983D 2011.06.20. 14:53:44

Nem semmi.

Ha a szlovénok nincsennek résen, és a "szarból" (Djé Ef, Öszöd, 2006) visszahozzák a kormányt, akkor lesz náluk ljubljanai beszéd, 80%-os állam adóság, stb.

Bízzunk a szlovén nép felismerő képességében.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.06.20. 15:30:42

@Lescol:
El is olvastad a bejegyzést? A szlovén államadósság-növekedés valami egészen brutális, 3 év alatt a GDP 22 százalékáról a 43 százalékára növelni az adósságot nem mindennapi teljesítmény. A Nyugdíjasok Pártja persze sok mindent megmagyaráz, remélem, Gyurcsány nem ilyesmiben gondolkodik.

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.06.20. 15:54:34

Egy esetleges annexió esetén a ljubjanai nők szoros testi őrizetét vállalom...

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.06.20. 16:05:20

Várjunk csak, lehet hogy az elszigetelést úgy értette hogy nem enged le bennünket poreci strandra? :-O

Valandil 2011.06.20. 16:07:51

@rajcsányi.gellért (ergé): Szombati MaNemben olvastam, úgyhogy nem nyert.
Egyébként a balosok nemzetközi összetartásáról, és a jobboldalnak való betartásáról szól ez a kijelentés.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.20. 16:20:56

Miután kivégezte az összes hazai vitézt, jó Gellért lovag nemzetközi tornákon kereste tovább a méltó ellenfelet...

A mandineren minuszos hír sem volt, hogy Rogán megint kivette Szászt és Szalait a különadó alól (Szászt már másodjára), de egy lotyaszájú szlovén maratonfutó kocsmai hőzöngése kihozta belőle az állatot. Megint bántják a Viktort! Hol a kardom, az úristenit?!

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.06.20. 16:27:54

@Kettes:

Azt azert nem mondhatod, hogy ez nem fontos hir. Ha ez tenyleg egy "europai baloldali terv", akkor ez az elkovetkezo fel evre meg szolgaltatni fog egy par hirt. :D Es az orszag szempontjabol is lenyeges.

Tilikov (törölt) 2011.06.20. 16:35:57

@jvizkeleti:

Az kell még csak nekünk, hogy ezt az idióta itthoni jobb és baloldali árokháborút kiterjesszük egész Európára és az összes baloldali európai politikus szavain úgy hőbörögjünk, mintha Gyurcsány mondta volna.

Bár igaz, hogy a statisztává züllött magyar baloldalon már nem lehet úgy hőbörögni mint régen, ezért indokolt lehet az ellenségképet kiterjeszteni az egész európai baloldalra, különben még szétesne a közös ellenség gyűlöletére kondícionált zemberek tábora.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.06.20. 16:41:09

LOL. Kár ezt kihegyezni magyar kérdésre, vagy gazdaságira, vagy arra, hogy balos-e. Amúgy nem ők, orbán szigetel el minket. Az elmúlt egy év arról szólt külföldön, hogy az új kormány egy antidemokratikus, diktatórikus, balfék, semmihez se értő, mindent elbaltázó, piros-fehér-zöldben ugráló betyár. Mit tett erre a kormány? Rávarrta a piros-fehér-zöld rucijára a turul madarat és vett egy trambulint.

aristo · http://aristo.blog.hu/ 2011.06.20. 16:42:51

Ergének - úgy látszik - igaza van a hasonlósággal. Pontosan azokat a reflexeket váltja ki és pontosan ugyanazokból, mintha Fletót szidná.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.06.20. 16:46:26

@Tilikov:

Nekem sem igenyem ez, elhiheted. Azert az europai baloldal sem eppen makulatlan. Es akkor finoman fogalmaztam.

A baj ott van, hogy az europai jobboldal is eleg szocdem lett, bizonyos ertelemben. Masreszt a magyar jobboldalon tenyleg jobban elturik az "enyhen" naci hajlamu emberkeket, mint kellene. Vagy eleg a Magyar Hirlap, Echo TV, stb vonulatra gondolni es maris nem lehet tiszta a lelkiismeret.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.06.20. 16:50:44

@jvizkeleti: Miután olyan szépen le lett vezetve, hogy az eu-nak csak 8 balos kormánya van, és a hiányuk a miénkhez képest az eget veri, nem értem hol van itt az a hírérték, ami a féléves foglalkozást biztosítaná. Nekem a cikkből az jött le, hogy egy jelentéktelen eu-s ország jelentéktelen balos (jéééé, még van ilyen) kormánya egy ottani gyurcsánnyal, majd dupla hiánnyal mint a miénk elszigetelésről beszél. Hívom a CNN-t.

AlexM1983D 2011.06.20. 16:54:00

@lecsekkoltam:

Ez max a ballibbantéknál szólt erről.
Esetleg tudnál olyan téyneket mondani, amelyek külföldről viszhangot váltottak ki és nem kommunista, liberális, zöld vagy szocialista beállítottságú politikusok szajkóztak?

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.06.20. 16:54:49

Régóta mondom, amíg az EU integráció "csak" közös valutáról, néhány, kizárólag könyvelőarcúak számára értelmezhető gazdasági megállapodásból állt, szakpolitika maradt az úniós politika. Most hogy szinte minden témára kiterjed az Únió illetékessége, ráadásul az európai baloldal a jóléti állam válságával, megszűnésével légüres térbe került, ki-ki exportálja az EP-be a hazai belpolitikai konfliktusait, lejárt szavatósságú holdkórosait (Daniel C. Bendit) És azt gondolom, ebben mi is nagyon jók vagyunk, sőt, szerintem gyűlöletpolitikában világszínvonalat tudunk hozni, nem hiába csaholnak kint Ron Werber tanítványai, miközben a műfaj doayenjei közt olyan nemzetközi szakembereket mondhatunk "magunkénak" mint Konrád György, Kertész Imre, vagy az áskálódás paganinije, Paul "a polip" Lendvai

AlexM1983D 2011.06.20. 16:56:30

@jvizkeleti: Ha már itt tartunk, valahogy a kisantat baloldal is eltűri a nem annyira enyhén "náci" személyeket.

stratez 2011.06.20. 16:58:32

Idáig azt hittem, hogy csak minket ver ilyen szocipárttal és politikusokkal a jóisten, most megnyugodtam, ha a szlovénoknak is van ilyen retardált baloldaluk, akkor minden oké.

tarackos 2011.06.20. 17:08:18

Biztosan új fejezet kezdődik ha vége az Eu elnökségnek. Már az is sokatmondó, hogy az EU parlament júliusban dönt az alkotmányozásról miután vége az elnökségnek. A Velencei Bizottság megfogalmazott néhány olyan kritikát ami OV nyilatkozatát erősíti, több 10 évre akarnak bebetonozni oda nem illő dolgokat.

Ettől függetlenül az illető mehet a sunyiba, foglalkozzon Szlovéniával...

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.06.20. 17:14:44

@AlexM1983D: Hadd ne soroljam fel mindet, talán elégedjünk meg azzal, hogy többet szerepeltünk az európai parlamentben a kormány demokrácia deficitje miatt az utóbbi egy évben, mint a csatlakozás óta bármikor. Ha jól emlékszem le is szavaztak minket, és voltak biz néppárti képviselők is akik nemet nyomtak... Talán még nem volt kormány aki olyan készségesen hajolna be pofonért itthon és külföldön mint ők. Szégyen, hogy úgy gondolod hogy ez politikai oldal kérdése. Nem rémlik nekem, hogy annyira tapsolnának nekünk a jobb oldalon. A jobb oldal alatt nem a szélső jobbosokat értem, hanem a mérsékelt, konzervatívokat. Ideje lenne kirántani a fejedet a homokból és körül nézni. Ha a szociknak, liberálisoknak ekkora hatalmuk lenne idehaza és külföldön, akkor azt nem egy kis ország ekézésére fordítanák, hanem választások megnyerésére. Akkor mindjárt nem 8 országban lenne balos kormány, nem gondolod? Gondolkozz el ezen. Amúgy a velencei bizottság, az európai bizottság, európai parlament, amnesyt international, stb stb nem arról zengtek dicshimnuszokat, milyen demokratikus ez a kormány.

Google 2011.06.20. 17:15:52

Ez a balarc beszél arról, hogyan szigetelik majd el Magyarországot, mégis minket kárhoztatnak itt egyesek (meg kettesek), miért foglalkozunk vele.
Nincs határa a pofátlanságnak.
Ne rúgjuk magunkat önként fenéken, kedves Borut?
Boru(t)ra derűt!

Google 2011.06.20. 17:21:32

@lecsekkoltam:

Az a nyolc, az négy (baloldali kormány)!
És valamiért a népek nagyon kiábrándultak a szocikból - ezen is érdemes lenne elgondolkodni annak, aki még mindig a szemfényvesztő (és nem csak!) szekerüket tolja!

AlexM1983D 2011.06.20. 17:50:28

@lecsekkoltam: Magyarán egyetlen az általam megadott kritériumoknak megfelelő konkrétumot sem tudsz mondani.

P.s.: az Eu parlamentben a szocialista, kommunista, leberális és zöld képviselők számának az összege nagyobb, mint a konzervatív, néppárti, keresztény és eredeti deffiniciója szerinté értelemben vett neo-fasiszta.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.20. 17:54:54

@jvizkeleti: Ne má'. Pont a szlovénoknak nem lehet egy nemzetközi hőzöngőjük? Nekünk van Németh Zsoltunk, Kövérünk, Orbánunk, Gyurcsányunk, most mit irigyled tőlük a hülyéiket?

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.06.20. 18:11:53

@Google: Most a szocikból vagyunk kiábrándulva, négy év múlva meg a jobbosokból. Majd megint a szocikból, majd megint a jobbosokból. Folytassam? Ez így normális. Ezt hívják demokráciának. Mivel tudod volt egy csúnya gazdasági válság, így nem kizárt, hogy sok országban egyszerre csalódtak az akkor kormányon lévőkben. Hogy hogy nem... bocs, mit ad isten, akkor pont a szocik voltak többségben kormányon. Ennyi. Miért olyan nehéz megérteni, hogy a bal és jobb oldal váltakozása a hatalomban normális dolog?! Hogy nem dől össze a világ, nem lesz semmis az az a politikai nézet, hogy nem rájuk szavaznak. Attól még helyük és feladatuk van. Ezt most tényleg el kellett magyaráznom?!
@AlexM1983D: www.europarl.europa.eu/parliament/archive/elections2009/hu/new_parliament_hu.html
Ha megnézed a szép színes diagrammokat láthatod, hogy a legtöbb helyett az európai néppárt szerezte meg. Gyk: olyan mint itt a fidesz, csak nincs kétharmad. Na már most annak arányát tekintve, hogy a különböző, a kormányt érintő, elítélő beadvány szavaztak le, nekem úgy tűnik, hogy a büdös libsik és szocik valahogy nagyon nem szavaznak együtt. Tudod, frakciófegyelem, meg ilyen kreténségek. Ennyit a te nagy összeesküvés elméletedről.
Konkrétum? Média törvény, alkotmány, kultúrkampf, gyöngyöspata, magánnyugdíj einstand, bankadó, egyéb ötletszerű különadók. Persze ezekre azt fogod mondani, hogy a szocik hergelték a külföldi szocikat és libsiket és fizették le a külföldi újságokat, még a konzervatív lapokat is, hogy rosszat mondjanak rólunk. Úgyhogy ebben nem fogunk egyetértésre jutni. Te azt mondod ezek nem azok, mert ez szoci provokáció, én meg azt mondom, hogy nem az.
Áruld el kérlek, mit profitáltak a szocik és a libsik a szerinted szándékos lejárató kampányukkal? Konkrétan.

AlexM1983D 2011.06.20. 18:28:53

@lecsekkoltam:

"Média törvény, alkotmány, kultúrkampf, gyöngyöspata, magánnyugdíj einstand, bankadó, egyéb ötletszerű különadók. Persze ezekre azt fogod mondani, hogy a szocik hergelték a külföldi szocikat és libsiket és fizették le a külföldi újságokat, még a konzervatív lapokat is, hogy rosszat mondjanak rólunk."

Nem egészen. A konzervatív lapokat nem tettem volna be a sorba, de a többi, az sajna a szociaink egy lebukásnak köszönhetően ki is derült, hogy a többi elv-társukat hergelték.

Gyögyöspatáról tudsz adni linket, mert én csak arra emlékszem, hogy egy "kedves" amerikai állampolgár "menekiket ki" (üdültett egy hétvégére) úgymond megfélelmítetteket a vöröskerszt pénzén is. Meg idecsődűlt pár külföldi újságíró. Azon kívűl olyan フーde nagy külföldi viszhangra nem emlékszem.

AlexM1983D 2011.06.20. 18:31:56

@lecsekkoltam: Lehet, hogy az Eu Néppárt viszi a legtöbb helyett, de nincsennek meg 50% se.

Ozicsaj · http://www.youtube.com/watch?v=cryMVK1PwuQ 2011.06.20. 18:49:09

@AlexM1983D: www.mno.hu/portal/779857
Nem tom, de nem úgy van, de itt számos külföldi hírügynökség szerepel. Persze én nem nagyon adok az magyar nemzetre, ráadásul most még vírusírtót is futtathatok. Szóval ha arra vagy kiváncsi kik vették át, kérdezd meg őket, kiknek adták el a hírt.

Robinzon Kurzor 2011.06.20. 19:05:42

"Az államadósság is meredeken emelkedett az elmúlt két évben, az idén a GDP 43 százalékát fogja kitenni a 2008. évi közel 22 százalék után."

Hát, nem lennék a helyükben!
De majd a zseni Matolcsy elmondja nekik, hogy mit hogyan csináljanak.
Vagy ha ő éppen nem ér rá, akkor valamelyik zsenihelyettes a Mandinerből.

És akkor most arról nem is beszéltünk, hogy a Kedves Vezető kb. 1 évvel ezelőtt még azt hirdette mindenhol, hogy majd még nagyobb államadósságból oldjuk meg a válságot ...

Persze kell ez nektek, mint a falat kenyér.

Lassan elmondhatjuk, hogy a leraktuk a szocializmus alapjait és már (ismét) a kommunizmust építjük, Szásznak és Annamarinak nem pofátlan (tehát 98%-kal adózó) végkielégítése lesz, hanem "pofás" (vagyis adómentes), meg törvényileg zárjuk ki a közbeszerzésből azokat a cégeket, amelyek nem emelik a 300 ezer alatti béreket (a megemelt SZJA-terhelés kompenzálandó).

2011.06.20. 19:05:58

Pahar csak világossá tette, hogy nagyon nem komálja Orbán Viktort. Ha kívülről nézzük(nehéz persze), "kábé" kis országok keménykednek szavakban. Kár elfelejteni Orbán izmozását az elmúlt fél évben, ez semmiben nem különbözik, csak most minket piszkálnak, ennyiben idegesítőbb.
@TuRuL_2k2: Azonban a szlovén problémákat összehasonlítani a mieinkkel, az kicsit erős. Kezdjük azzal, hogy a 2008-11 közötti államadósság megugrás a válság következménye - ugye mi már a válságot úgy kezdtük, hogy tele a bili. Pahar világossá tette, hogy megszorításokra van szükség - ha bukik a választáson, elsősorban e miatt. Szlovénia nem privatizált "el" mindent, tehát vannak tartalékok. Valóban, a szlovéneknek is hozzá kell nyúlni a jóléti kiadásokhoz, melyek "hangyányival" jobbak a magyarnál. Pahar pedig adócsökkentés helyett adóemelést lengetett be, tehát inkább a skandináv, osztrák modell felé mozdulna, nem úgy mint "sík hülye" kormányzatunk. Aztán az utolsó mondat, hogy Szlovénia hasonló helyzetbe kerülhet, mint a görögök, hát kicsit kilóg a lóláb, ez a legpesszimistább forgatókönyv(ahogy már leírtam, rendelkeznek tartalékokkal, állami vagyonnal, van honnan visszavenni), de hogy mi előttük megyünk a levesbe, az biztos.

Dendrobatidae 2011.06.20. 20:22:07

Szlovén Gyurcsányi monnyonlee!
Elkúúrtad! Elkúúrtad!

Vik-tor! Vik-tor!

:)))

Nyers Fa 2011.06.20. 20:30:23

Kedves droidok, van egy rossz hírem, nem magyarországot mint országot fogják elszigetelni, hanem a kormányunkat. Sőt már el is szigetelték, az utóbbi időben Orbánt már sehova nem hívják, az elnökség vége után az európai jobboldal is kihátrál mögüle.
Van akiket annyira vakká tesz a vezér szeretete, hogy nem látják a valódi világot. Orbán elgogadhatatlan az európai jobboldal számára.

Steppenwolf 2011.06.20. 20:38:32

"az utóbbi időben Orbánt már sehova nem hívják"

Nem hát, csak az elmúlt 2 hétben volt hivatalos látogatáson Bécsben, Belgrádban, Podgoricában és Szarajevóban, előtte pedig Dublinban.
Az európai jobboldal bajosan hátrálna ki Orbán mögül, még ha akarna is, ugyanis ő az Európai Néppárt alelnöke.
Persze vannak, akiket vakká tesz az Orbánfóbia és nem látják a valóságot. :)

Nyers Fa 2011.06.20. 20:39:38

@Várúr: Csak ennyi? pedig jól tudom, hogy tudsz gondolkodni is.
Te is tudod, hogy nem szlovénia fenyegetett meg minket, hanem az Únió. Egyébként meg Szlovénia gazdasági befolyása nagyobb mint magyarországé, már csak abból is kifolyólag, hogy az Euró övezet tagja.

Steppenwolf 2011.06.20. 20:44:00

@Nyers Fa: Attól még hogy az Euró övezet tagja egy ország, nem lesz nagyobb a gazdasági befolyása. Pláne nem egy 2 milliós kis országnak, aminek nincs ipara és komolyabb természeti kincsei.
Anglia és Svájc sem azért nem az Euró övezet tagja, mert olyan nagyon nagy gazdasági befolyással bírna, sőt, az elkövetkezendő időszakban, hogy dől be Görögország, Portugália és Spanyolország, inkább hátrány lesz egy gazdaságilag gyengébb, és éppen hanyatló országnak, mint Szlovénia.

Nyers Fa 2011.06.20. 20:45:37

@Steppenwolf: Nagyon jól tudod, hogy ezekben az országokban az Únió bővítése miatt járt, kötelezően mint soros elnök.
Arról nem is beszélve, hogy a Szlovén miniszterelnök, mikor európáról beszélt, akkor nyílván nem Szerbiát és Montenegrót értette alatta.
Ja lehet, hogy nem tudod, de fentebb említett országok nem az Únió tagjai.
Ha tudtad, bocs, csak akkor a kommentedet nem értem.

Nyers Fa 2011.06.20. 20:47:12

@Steppenwolf: Mondj egy akkora, világszerte elismert és elfogadott magyar márkát, mint a szlovén Gorenje.

Nyers Fa 2011.06.20. 20:50:20

@Steppenwolf: Lehet, hogy félreértettem, de Szlovénia gazdaságilag erősebb mint az általad említett országok, persze egy főre lebontva.

Steppenwolf 2011.06.20. 20:54:40

@Nyers Fa: MOL, Zsolnay, Herendi, Videoton, Tungsram...

Steppenwolf 2011.06.20. 20:57:59

@Nyers Fa: Ausztria és Írország is az EU tagja...

De tökmindegy, úgysem ismered el, még ha legalább egyszer bejárta az elmúlt egy évben az unió összes országát hivatalos úton.

"Nagyon jól tudod, hogy ezekben az országokban az Únió bővítése miatt járt, kötelezően mint soros elnök. "

Ha ez így van, akkor a szlovén miniszterelnök hazudott, mikor azt mondta, nem látta senki Orbánt az EU soros elnökeként beszélni?

Várúr 2011.06.20. 21:03:28

@Nyers Fa:
Nem értünk egyet kedves úr. Kétmilliós és tízmilliós piac közt nagy a különbség. Amúgy kicsit lemaradtál... a szlovén miniszterelnök személyesen vitt bocsánatkérő levelet a ljubljanai magyar nagykövetségre és sürgős találkozót kért Orbán Viktortól. Hivatkozva a kiváló szlovén-magyar kapcsolatokra, stb. Mellesleg szlovén újságírókat verte ki ez a gyurcsányi méretű hülyeség. Feltehetően a jóemberre az EU-ban is rászóltak, hogy ejnyebejnye... így nem beszélünk és érdekeket ilyen ostobán nem sértünk. Dehát ifjú, majd kevésbé ifú kommunista vezetőként szocializálódott a koma...

legeslegujabbkor 2011.06.20. 21:52:43

Végigolvastam a kommenteket is, hogy a kedves miniszterelnökünk legalább egy fontos külföldi szerepléséről írjatok, de még a focimeccseket sem idéztétek. Akkor az az legjobb érvetek, hogy Pahor nem 160 centi és nem focizik, ezért beszél zöldségeket. Hát akkor tényleg.

eN 2011.06.20. 23:21:01

@legeslegujabbkor: még regisztrálj pár néven és írd le ugyanazt, hátha elhiszi valaki.
hosszú lesz nektek ez a kormányzati ciklus, hát az utána következő 2-3.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.06.20. 23:42:00

@jvizkeleti:
"Masreszt a magyar jobboldalon tenyleg jobban elturik az "enyhen" naci hajlamu emberkeket, mint kellene. "

Csak nem Bogár Laci professzor úrra gondolsz?
tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/2011/06/pantheon-langjai.html

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.06.21. 00:01:20

Lukasenkó épp kóstolgatja a szigeteléstechnikát. Mostanság diszkriminálják ezeket a szegény Viktorokat. Forradalmi tevékenységüket egyszerűen nem érti ez a sok marha libdemokratyi vagy milyen külhoni népség. Majd elénekeljük nekik, hogy:

www.youtube.com/watch?v=pcjKsuK9umQ&feature=related

Oszt jónapot.

Arp1 2011.06.21. 02:15:59

Gondolom a Szlovénokat jobban érdekli a kikotyogás rájuk vonatkozó része.

soundcloud.com/davidbizjak/borut-pahor

Majdhogynem az "elkúrás" is szerepel benne. De ha valaki beszéli a nyelvet, az lefodíthatná.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.21. 09:24:02

Összefogott ellenünk a kisantant! Már a horvátok is rázzák a pofonfát, most éppen a magyar regionális multinak rontottak neki. Hát már a nemzeti oligarchiánkat sem tisztelik ezek? Be kéne hívatni a horvát nagykövetet a külügybe és megmondani neki, hogy mi kiállunk a magyar érdekek mellett, és ha a horvátoknak nem tetszik, ahogy mi a magyar érdekek mellett kiállunk Horvátországban, akkor elhúzhatnak a fenébe.

Robinzon Kurzor 2011.06.21. 10:09:10

@Kettes: Ami nekünk a Szurgut a MOL-ban, az nekik a MOL az INA-ban.

Google 2011.06.21. 10:46:05

@lecsekkoltam:

Rossz helyen kopogtatsz.
Éppen az a normális, ha az oldalak váltják egymást a politikában, a hatalomban - ahogyan azt a szavazók akarják. Úgy tűnik, a baloldaliak (főként hazaiak) azok, aki nem fogadják el - most látszik, hogy még kevésbé, mint a jobbosok -, hogy a népek kiszavazzák őket.
Nincs türelmük, szaladnak bel- és külföldi fűkhöz-fákhoz, hogy sirámaikat előadják. Fűben-fában orvosság?
Hol azt halljuk, a következő három évet is le kell dolgozniuk, hogy megbukjanak, hol azt, elég volt már belőlük!
És kik mondják ezt? Azok, akik még egy percig sem szavaztak bizalmat ennek a kormánynak.

TG69 2011.06.21. 11:26:35

@rajcsányi.gellért (ergé): Ne hülyéskedj már ergé! Gyurcsányék akkor adósították el az országot, amikor a világgazdaság repült, a szlovénok meg amikor a válság beütött és ezt csinálta mindenki más a jobboldalon is, ha tehette.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.06.21. 12:26:21

A MOL szerint azok támadják őket Horvátországban, akik személyes érdekeiket előszeretettel rejtik az úgynevezett nemzeti érdek jelszava mögé.

Mintha csak a Szurgutot hallanám, amikor nem engedték be őket a MOL-közgyűlésre. :)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.06.21. 13:40:11

@Várúr: személyesen vitte be? Hümm, ez jó hír, ha hír.
Remélhetőleg saját nyelvével fogja kinyalni OV sheggét...

gyaloghartur 2011.06.21. 13:44:19

Haj, bizony nem hozott derűt
ránk, ez a derék Borut:
mert ha elkezd szigetelni,
nem jelent mást, háborút!

Hogyha összetrombitálja
újult béketáborát,
sikeresebb lesz majd annál,
milyen volt egykor "Borát"!

Szlovákia, Szlovénia,
két "örökös" jó barát,
"örökösként" ünnepeli
Magyarországnak torát!

Ha összefog a két ország,
borzasztóan elpáhol...
Utána csendül két pohár:
koccint Fico és Pahor.

2011.06.21. 14:57:17

@TG69:
hát igen, Gellért bácsi néha elszáll agyilag:):). A cikk első fele tök rendben lenne, csak jön a második fele :) Szlovénia semmi mást nem csinált, mint amit a legfejlettebb nyugati államok.

Balt 2011.06.21. 14:57:25

@Készpénz Jancsi: :)) Izé, nem a mi Gripenjeink védik a szlovén légteret...? Vagy lehet, hogy ez csak terv volt/van/lesz? :)

2011.06.21. 14:59:41

@Balt: No, leshetik hogy megvédjük őket :):):):)

Balt 2011.06.21. 15:01:18

@Tilikov: Ti szeressétek csak nyugodtan, nem tiltja senki.

Balt 2011.06.21. 15:04:04

@AlexM1983D: "és a "szarból" (Djé Ef, Öszöd, 2006) visszahozzák a kormányt, akkor lesz náluk ljubljanai beszéd"

Esküszöm, elsőre libajnai beszédnek olvastam. :))

sleepy 2011.06.21. 15:19:03

almodozzatok csak sracok a balos osszeeskuvesrol.
ha jol emlekszem a CDUs kulugyi allamtitkar okitotta a Nemzeti Egyutmukodes Trubadurjat, biztos ot is behalozta a balos internacionalizmus...

az igazsag az, hogy Partunk es Kormanyunk krobekopkod mindenfele Europaban (es csodalkozik mikor ezt zokon veszik), de legalabb szar munkat is vegez, es az egesznek nem latjuk semmi hasznat.

For your info, most folyik a kovetkezo 10-15 ev elkurasa, de engem egy csoppet sem vigasztal, hogy 10 ev mulva az aktualis balos kormany majd mondhatja, hogy "dehatazelmulttizev"...

Balt 2011.06.21. 15:27:55

@Hepci: ... "A Külügyminisztérium hétfőn délután reagált a hírre. Mint írják, sajnálattal értesültek a szlovén miniszterelnök május 28-i háttérbeszélgetéséről, amelyen élesen kritizálta a magyar alaptörvényt és több más törvényt, valamint Orbán Viktor miniszterelnököt.

Prőhle Gergely helyettes államtitkár június 14-én hivatalában közölte a Szlovén Köztársaság budapesti nagykövetével, Darja Bavdaž Kuret asszonnyal, hogy a külügy visszautasítja a szlovén kormányfő kijelentéseit. Azt is jelezte, hogy nyilatkozatban várnak reakciót a szlovén féltől az elhangzottak miatt.

A szlovén kormányfő hétfőn személyesen adta át a ljubjanai magyar nagykövetnek az Orbán Viktorhoz címzett levelét, egyben jelezte, hogy személyes találkozó keretei között szeretné tisztázni a kérdést a kiváló magyar-szlovén kapcsolatok megőrzéséhez, írja közleményében a Külügyminisztérium."...

index.hu/kulfold/2011/06/20/a_szloven_miniszterelnok_elszigetelne_magyarorszagot

osborne 2011.06.21. 22:37:32

Kár érte, pedig olyan igéretes politikus lett volna :(

Borut Pahor mellől (egy kivételével) mostanra kihátráltak koalíciós partnerei is, így május óta kisebbségeben kell kormányoznia. egyetlen esélye maradt, kompromisszumra jutni a szakszervezetekkel, és látványos tettek nélkül kibekkelni a következő másfél évet. A hétfői nyilatkozatai azt is sejtetni engedik, hogy felkészül a lemondásra is, ám vesztésről ez esetben sincs szó. Állítólag több helyen is felkérték már Európában, hogy jó pénzért kamatoztassa válságkezelési elképzeléseit és tapasztalatát.

nol.hu/kulfold/aki_veszitenivalo_nelkul_szolhat_be_orbannak

csi szi 2011.06.22. 07:06:02

@Steppenwolf: Na ja, már 98-02 között is állandó ballib toposz volt "a zorbánt már sehova sem hívják, senki komoly politikus nem áll már vele szóba, olyan ciki mindenhol".
Nem mondom persze, hogy ne lett volna néha alapja, de erős túlzásokba esnek a kollégák, de hát már Antallékkal kapcsolatban is előjött ez, amikor (talán) a nagy TGM azt találta leírni, hogy "Antall legnagyobb külpolitikai sikere az volt, hogy elment Luxemburgba és Luxemburg grófjával kezelt" (legalábbis Debreczeni könyve szerint). Meg akkor is volt rossz sajtónk külföldön is (sláger volt a "Horthy-korszakot visszahozó" kormány, meg az "európasegíccs", meg a végén a "nem lesznek választások, a Hóbagoly bevezeti a rendkívüli állapotot, rettegjünk"), meg majdnem minden, ami most az elmúlt 1 évben volt. És '98-'02 között megint.

csi szi 2011.06.22. 07:08:36

Hát az tény, hogy Pahor még arcra is emlékeztet a mi Ferinkre. :)

osborne 2011.06.22. 14:46:01

@csi szi: Ez egy tudatos honi baller ellenzéki politika, külföldön ahol lehet rémhírkeltés és hitelrontás - itthon pedig botránypolitizálás és szakszervezeti/civil tüntik.

Google 2011.06.22. 16:04:27

@osborne:

Aki mást akar elszigetelni, saját magát szigeteli el.
Talán éppen a saját választóitól. Aztán utána a bohócforradalom...
süti beállítások módosítása