Budapesten a legCOOLabb közgazdász
2011. május 28. írta: zulik

Budapesten a legCOOLabb közgazdász

  Szeretném javasolni az illusztris Közgáz COOL List készítőinek, hogy a BCE unalmas kis gólyái helyett rakják fel jövőre Nouriel Roubinit is a listára. Igaz hogy Roubini nem corvinusos,de nem lenne ez rossz senkinek, hiszen valószínűleg ő a világ legmenőbb közgazdásza: a válságot előre megjósoló szakember saját tanácsadócéget működtet, tanácsot ad a Fednek, meg a Világbanknak. Emellett kutat és tanít New Yorkban, Londonban és a Yale-en, most pedig épp Budapesten jár.

  A világválságot előrejelző Roubini az egyik legbefolyásosabb közgazdásznak számít, nemcsak az elképzelhető világok legrosszabbikáról szóló értekezései és pesszimista várakozásai miatt. Persze a legfontosabb skill a doomsaying: 2005-re, 2006-ra és 2007-re is válságot jósolt. És végül bejött. Az ELTEcon blogja által celebközgazdásznak nevezett professzor azért állítólag jócskán szokott tévedni is – például az olajárak előrejelzésében. Ettől függetlenül egy komoly, mértékadó közgazdászról van szó, akinek a minden fontos szervezet meghallgatja a véleményét.

  Pénteken éppen  Magyarország nemzetgazdasági miniszterével egyeztettek a világgazdaság aktuális helyzetéről, a gazdaságpolitikai kérdésekről, az adósságválságról, meg mindenféle makrogazdasági finomságról. Nem tudom, mekkora intellektuális élvezetet jelenthet egy topközgazdásznak Matolcsy Györggyel diskurálni, ám abban biztosak vagyunk, hogy Mr. Roubini Budapesten sem fogja rosszul érezni magát. Egyébként ő valószínűleg Deutsch Tamással, Kovács Lászlóval vagy Schmitt Pállal találná meg a legjobban a közös hangot. Nem feltétlenül intellektuálisan, de mindegy is.

  Az akadémiai élet mellett rendszeresen a legnagyobb bulikban villogó professzor ugyanis nem kicsit nőmániás. Ennek jegyében pedig megpályáz mindenkit, fiatal diáklányoktól Gwen Stefaniig bezárólag. Stefanit például Roman Abramovics házibuliján (feat. Prince, Beyoncé) hajtotta – tényleg ez a maximum. Magyarországon pedig tudvalevőleg jó helyen jár, ha értelmes embereket és jó nőket keres. A makrogazdász budapesti programjáról gondoskodó illetékesek helyében a Halászbástya után feltétlenül szabadon engedném Roubinit egy tetszőleges szabadtéri szórakozóhelyen.

  Az eredmény közvetlenül is elősegíthetné a magyar gazdaság válságból való kilábalását – nem csak a feltehetőleg elfogyasztott italmennyiség miatt. Egyszerűen megrengetné a Blikk és a Bors eladásait, hiszen Strauss-Kahn óta szexnél csak gazdasággal és szexszel lehet jobban eladni valamit. Egyébként nem csodálkoznék azon, ha az IMF-nek gyakran beszólogató Roubini előbb-utóbb a Valutaalap élén találná magát. Ehhez tudvalevőleg megvan minden képessége: kiváló elemző, csapatjátékos, virtuóz közgazdasági tudása van és a pénznél is jobban (vagy legalább annyira) szereti a nőket.

  Mellesleg Nouriel Roubini valószínűleg ebben is sokkal sikeresebb lenne, mint francia kollégája: amíg Strauss-Kahn szexuális ragadozóként vetette rá magát a szobalányra, addig Roubini legális és társadalmilag elfogadott eszközökkel vadászik. Az amerikai-török-iráni-zsidó közgazdász csak ilyen úriasan felveszi elegáns fekete ingjét, de áfás számlát már tutira nem kér. Mondjuk, vicces is lenne a LSE diákbizottságának címére.

  A playboy professzor lakásán vaginák vannak a falba applikálva. Szó bennszakad.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr832937019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2011.05.28. 09:51:27

Hát Strauss-Kahn óta éppen vágyok nézegetni kőgazdag szexmániás közgazdászokat, akik úgy érzik, bármit megtehetnek. Elég szánalmas figurák egyébként.

G.d.Magister · http://laudator.blog.hu/ 2011.05.28. 10:05:46

Ja, kimaradt a kommentemből, hogy "nem", mármint nem vágyok. De anélkül is érthető, persze ironice intelligendum.

Zetek 2011.05.28. 10:54:55

Tessék mondani ez mi? Ki a fenét érdekel ez a hülyegyerek?

Lew Archer 2011.05.28. 11:07:15

Az ifjú jobboldali konzervatív értelmiség végre megleli saját vonatkoztatási pontjait.

Ne is menjenek tovább, megérkeztek.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.28. 12:01:09

@Lew Archer:
tudja, mindig mondtam, hogy azért lesz valaki fiatalon mélyen konzervatív, templomjáró katolikus /jó, itten vannak korán elhívatott lelkek/ és bölcsész is, mert nem tud csajozni, szar kúrás, ilyesmi. az ilyenek néha bevallják, hogy bejön nekik akik léha, infernális, és közben biztos okos is. ha másban nem, hát önmenedzselésben.
maguk mindig kritikátlanul rajongtak a mandarinpárt ifjú és elkötelezett konzervjei iránt. hogy olyan csesztertonosak, meg ilyenek. hát barátom, megkapták. :))

Karmadealer · www.sajtoszsemle.blog.hu 2011.05.28. 12:03:27

Azért látom, pinaválság éppen nincs.

Bell & Sebastian 2011.05.28. 12:05:40

A Magvető ki is adta fő művét: Hideg tél lesz, az indiánok nyár óta gyűjtik a fát -címmel.
Magyar fordítása: Mocskos nagy válság gyün, ha a farizeusok kibaszottul lopják a pénzed. (vagy a politikusok, de a kettő tulajdonképpen ugyanaz a három)

Bell & Sebastian 2011.05.28. 12:21:05

Most esett csak le, mi is van a falon. Ha a lichthóf ablakot célozta 6 méterről - hát elhibázta.
Töltsön újra, biztosan talál frissfölt a közös kolesz-hűtőben. Aminek meg túrós a háta, pont mint az ajrónak.
Nem baj, majd FED ez hátúró.

loláb 2011.05.28. 12:50:15

Amerikának Roubini jutott, nekünk Bokros, meg Oszkó. Kibasztak velünk az égiek, ez egyre nyilvánvalóbb.

Lew Archer 2011.05.28. 13:05:40

@málnási:

Pedig csajozni a legegyszerűbb dolog. Csak sokan elkövetik a hibát, hogy olyanokkal akarnak csajozni, akik nem akarnak velük. Ebből a rengeteg csalódás.

málnási · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.05.28. 13:07:16

@Lew Archer:

a maga felfogásában tényleg egyszerű lehet :))))

bunko_jobbos 2011.05.28. 15:28:41

Legalább a lányokat szereti. Mostanában ez is nagy szó celebéknél. :-)

"Nem tudom, mekkora intellektuális élvezetet jelenthet egy topközgazdásznak Matolcsy Györggyel diskurálni"

Én meg így mondanám: "Nem tudom, mekkora intellektuális élvezetet jelenthet Matolcsy Györgynek egy playboy-jal diskurálni." Matolcsiék épp most olyat tesznek a világban, amilyet az elméleti, tanulmányírogató közgazdászok még elképzelni sem tudtak. Nem csoda, hogy csodálkoznak. És még csak egy év telt el.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2011.05.28. 15:39:48

@bunko_jobbos:
Lemaradokbol ujra eltanulok egy huszarvagassal, ugye?
Nagyon szomoru, hogy ez az ocska trukk meg mindig mukodik.

jvizkeleti · http://mandiner.blog.hu/ 2011.05.28. 15:45:30

"Matolcsiék épp most olyat tesznek a világban, amilyet az elméleti, tanulmányírogató közgazdászok még elképzelni sem tudtak. Nem csoda, hogy csodálkoznak. És még csak egy év telt el."

Ezt te tényleg bevetted? :D

Matolcsy és minisztériuma semmi különöset nem csinál, megszoritanak. Nem mondanám, hogy ez olyan nagy meglepetés bárkinek is.

Lew Archer 2011.05.28. 16:16:48

@jvizkeleti:

Mekkorát fognak maguk égni, ha működni fog a dolog! És hát miért is ne működne.
Az csak az értelmiségi mesékben van, hogy országokat a dimitrovtériek meg CEU-kompatibilisek különleges közgazdasági tudásával kell irányítani.
Egyszerű emberek jól vezetnek ám cégeket is meg országokat is. Emberség meg célszerű döntésképesség kérdése, semmi több.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.28. 18:43:25

@Zetek: tanácsot ad a Fednek, meg a Világbanknak"

jó ismerni az ellenséget.
persona non grata-ember

hát ahogy ránézek a proli fejére, amúgy is az lenne szegény pára, emberállat

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.05.28. 18:45:38

@Lew Archer: :)

azért az ember mindig többre vágyik egy féllábú cigány kéjhölgynél :D

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.28. 19:56:30

@loláb: Nem, nektek Matolcsy és Bogár jutott. Na az a kibaszás. :)

Pelso.. 2011.05.28. 19:58:18

@Lew Archer: Végül is igaz: Matolcsy úr személyében
az egyszerűség teljesen megvalósult, nálunk a cégben némi önképzés után akár éjszakai portás is lehetne.
A modell jelenleg még mindig: az egykulcsos szja bevezetésének eredményeként felpörgő belső piac élénkíti a gazdaságot, ugyan néhány százezer embernél reáljövedelem s vásárlóerő csökkenést okozott -sebaj, majd egyszer csak magától belendül a Németországba irányuló export.
Működő- s egyéb képesség vonatkozásában ennyire futja.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.05.28. 19:58:47

@Lew Archer: A 900 milliárdos megszorítás biztos, hogy működni fog. Annyira, hogy 2014-ig még egyszer vissza fogja tapsolni a zemberek akarata.

Bell & Sebastian 2011.05.28. 20:59:58

Due koma! Kiebrudalt, kóbor kutya vagyol (ebugatta), ha vetnek ki rád adót - ha nem.

spontan · http://erdekessegek.info 2011.05.28. 22:19:27

" 2005-re, 2006-ra és 2007-re is válságot jósolt. És végül bejött."

Ahogy megfigyeltem a legtöbb sikeres jósnak ez a technikája, hogy addig jósol egy eseményt lankadatlanul, amíg végül bejön, és aztán az így szerzett hírnevéből szépen eléldegél.

we 2011.05.28. 23:02:41

@Lew Archer: jaja, ilyen volt az átkosban is. "A nép egyszerű fia igazgassa az acélgyárat."

Végülis tényleg, tök egyszerű pénzügyminiszternek lenni, csak józan paraszti ész kell hozzá. Ha meg nem jön be az ötletelés, akkor majd ráfogjuk a zelmúltnyolcévre.

Gaspra12 2011.05.28. 23:09:03

Sajnos a közgazdaság tudomány nevével ellentétben nem tudomány. Valószínűleg azért mert egy New York-i takarítónő is beleszólhat a világgazdaság alakulásába.
De nem volt nehéz előre látni, hogy ha a gdp bővülését csak hitelből finanszírozzák (Izland, Írország ...) akkor az nem folytatódhat örökké.

serwer 2011.05.28. 23:17:20

Szerintem nagyjából egy ötöslottó hármasával lehet megjósolni a közgazdasági történéseket.
Mellé természetesen kell a megfelelő marketing.
Neki bejött...

paciember 2011.05.29. 00:00:02

pinák a falban,
Zsazsagabor-vigyor,
és a legtüzesebb 70-es csöcsörésző a giga partikon - imponáló!
zulik is ilyen kúl csávó lehet, aki járókeretből hány be a seniorcelebek dekoltázsába a vállalkozók bálján

Buzzword 2011.05.29. 00:05:00

Nem lopta be magát a szívembe, pedig a csúnya de kanos zsidók általában szórakoztatnak.

pucros 2011.05.29. 00:06:44

"a pénznél is jobban szereti a nőket"

Ez a "pénzemet nőre cserélném" esete?

ripők · http://kigondoltam.blog.hu/ 2011.05.29. 00:28:34

Hát ezvanbazmeg. Irigyelt közgazdaként el kell áruljam, hogy ez csak a jéghegy csúcsa. Mindenkit megbaszunk. Persze a gazdasági folyamatok is érdekesek.
Persze, ez kurvára nem igaz. (A baszós rész igen, a többi nem.) Hosszú távon mindannyian halottak vagyunk. Bár én halhatatlan. Egyelőre.

Sck: 2011.05.29. 01:36:29

Nem picit rosszindulatúak vagytok, ugye nem picit?

bastian 2011.05.29. 02:59:47

Persze egy közgazdász celeb is csak zsidó lehet...

Helmut von Offenburg 2011.05.29. 05:42:16

A válság megjóslása egy zsidó közgazdásztól nem nagy kunszt.

encsi72 2011.05.29. 08:06:44

Orbán "corvinus" Ráhel megvolt már a vén kujonnak?
Állítólag Moncsicsy György mutatta be őket egymásnak...... :)))

gergel 2011.05.29. 08:48:08

Az Orbán leányra miért a Gyurcsány gyereket dobja ki a kereső?

minőségi_troll 2011.05.29. 09:08:08

1. és zsidó - haha, már meg se lepődik az ember

2. még ennyi ostoba fejű kurva

3. a pina nem úgy néz ki, mint az a valami a falon

Sztyepan Asztahov 2011.05.29. 09:23:17

@serwer: tökéletesen egyetértek. Nem nagy kunszt megmondani, hogy növekedés, csökkenés, vagy stagnálás lesz. Ehhez nem kell közgazdásznak lenni, ehhez elegendő egy kockát feldobni. A művészet abban áll, hogy valaki megtudja mondani az okokat, ami miatt egy eseményt prognosztizál és mondjuk élete folyamán pl. 80% pontossággal előre jelzi a dolgokat.

Ez fickó azonban már sokat tévedett is, ebből azt vonhatjuk le, hogy a válságot pont sikeresen megjósolta vak tyúk is talál szemet alapon.

pause 2011.05.29. 09:43:20

kieza ven b*zerans?

Weöres Dániel · http://www.vatican.va/ 2011.05.29. 09:59:18

Szereti a bigéket... és a középkorú ázsiai fickókat, WTF?

Mr. Waszabi 2011.05.29. 11:08:55

Őt lehetett megvenni, hogy eljöjjön Matolcsyné férjével beszélgetni. Ócska trükk.

Azúrkék égbolt (törölt) 2011.05.29. 11:12:28

Na,pont az efféle férgeket kéne a túlvilági pénzmezőkre küldeni végre,hogy élhetőbb legyen a világ!

becsoccsent 2011.05.29. 11:20:03

@loláb: mondd mar el, hogy magyarorszagon kivul hol fikazzak bokrost, illetve a fideszen kivul hol fikazzak oszkot. koszi.

SzJ1982 2011.05.29. 11:58:18

Nem sok van már hátra ezeknek a kis műmájer senki faszkalapoknak az uralkodásából, nagyon remélem. Aztán oda kerülnek mind, ahova megérdemlik.

Advanced Flight 2011.05.29. 13:04:20

Arrogáns zsidó pénzügyes faszi ócska kurvákra költi a pénzét. Roppant egyedi. Nem is láttam még ilyet. :-)
süti beállítások módosítása