Kommentszűrés
’11 már
30
08:32

Wittner Mária lekurvázása

Írta: TuRuL_2k2

  Németh Gábor a (Mandinerrel ellentétben, ami ugye vagyonokból működő, Fidesz-közeli orgánum) független, civil Egyenlítő blogon előbb csak zavaros múltúnak, majd egyenesen prostituáltnak nevezte Wittner Máriát, az '56-os forradalom halálraítéltjét:

A Fidesz egy civil blogon keresztül próbálja rásütni egy másik pártra, hogy valakinek a halálát kívánja. Ezt értjük, kínos lehet nekik megküzdeni a zavaros múltú Wittner Mária megszólalásai által gerjesztett belpolitikai botránnyal.

(...)

Persze, hogy zavaros múltú. Azt beszélik úgy került a Corvin-közbe, hogy a többi prosti kiszorította a Rákócziról, mert még kurvaként is a rosszabb fajtához tartozott. Fene tudja. Mindenesetre beszámolók sokasága szól arról, hogy "hős" "forradalmárként" hogyan nyomott el cigarettacsikket egy felakasztott sorkatonán.

  Kezdjük a Fidesz hivatkozott közleményével: az Egyenlítő blogról sok rosszat el lehet mondani, egy olvasói hozzászólás miatt támadni azonban méltatlan és értelmetlen. A nem szerkesztői kommentek nem szerkesztőségi tartalmak, azokért a felhasználók felelnek. 

  Wittner Mária Horn Gyulára tett megjegyzése kétségkívül embertelen volt, nem keresztényi tett így beszélni egy magatehetetlen, idős ember szomorú leépüléséről (gondoljunk bármit is Horn múltjáról). Wittner láthatóan nem tud megbocsátani, s nem a mi tisztünk megítélni, hogy elvárható-e tőle megbocsátás azok után, amiken keresztül ment.

  Németh Gábor azonban nem Wittner Mária jelenbeli közszereplését kritizálja (amire mindenkinek joga van), hanem sunyi módon Wittner múltját mocskolja. Pedig Wittner Mária múltja, egy '56-os hősünk múltja tiszteletet érdemel. Wittner fegyverrel harcolt a magyar szabadságért, meg is sérült november 4-én az elnyomó szovjetek hadsereggel folytatott küzdelemben. Halálra ítélték, kétszáz napot töltött az akasztófa árnyékában, majd tizenegy évet a Kádár-rendszer szigorított börtöneiben. A rendszerváltoztatásig folyamatos megfigyelés alatt élt.

  Németh kijelentésének vannak történelmi előzményei, 1957 októberében a független, civil Népszabadság címlapján a bebörtönzött Wittner Mária fotója egykori zárdanövendék és prostituált képaláírással jelent meg, amint arról Wittner több interjújában is beszélt. 

  Bár általában nem vagyunk hívei közéleti vagy sajtóviták jogi útra terelésének, reméljük, hogy Németh Gábornak bíróság előtt kell felelnie aljas kijelentéséért.

Címkék: fidesz wittner mária németh gábor egyenlítő

A bejegyzés trackback címe:

http://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr442784065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fikanick 2011.03.30. 14:59:46

Szep az az oldalvagas a sajat lelkiismereted megnyugtatasara az ilyen-olyan penzekrol. Mondtak nekem sokat, hogy minden felsobbrendusegi erzes valami onmegfelelesi bajt fed, de keves helyen ilyen atutoen egyertelmu a jelenseg. Ha peldat kell hozni a jovoben, ez lesz a referencia.

igaz szó 2011.03.30. 15:01:59

Pincébe, kötélre ahogy, Kövérünk mondotta egyszerMásokra): oda vigyük a mariskát!!!

kamuszutra 2011.03.30. 15:03:34

@(pelikán*): persze, mondja csak el a wittner banya amit gondol, legalább jót lehet rajta röhögni ahogy gyűlölködik. értelmes, a társadalom javára hasznot hozó javaslatot ne is kérjél számon tőle, csak simogasd meg virtuálisan a kis gyűlölködő buksiját, én meg majd befizitem az adót, amiből kap képviselői fizetést, és gyűlölködhet tovább. végülis ezért van az országgyűlésben, nemde?

fikanick 2011.03.30. 15:06:32

Es azt is elfelejtitek, hogy Gonczrol vagy Mecsrol miket irkalt a jobboldal akarmettol akarmeddig bezarolag.

Nem csipte a csorotoket, amikor oket legyilkosoztak, vagy hazaaruloztak es gyanusitgattak azzal, hogy ugynokok voltak, de most meg vagytok akadva.

Ronda megjegyzes ez a fenti, akkor is az lenne, ha konkret bizonyiteka lenne a dologra, mert teljesen irrelevans.

De alljon mar meg a menet, ne ugasson mar ilyesmirol valaki, aki ennel sokkal cifrabbakat is mondott. Tuti, hogy talalok a Mandineren vagy a Reakcion hasonlo megjegyzest Mecsrol vagy Gonczrol, ha nagyon keresek es nem remlik, hogy kulon cikkben lehoztatok volna, hogy ettol felfordul a gyomrotok.

Az embernek gyakran kell valogatnia az elve es az erdekei kozott. Azt, amikor osszekeveri a kettot, majd felall egy hordora es uvolt, alszentsegnek hivjuk, meg akkor is, ha az uvoltozo nem erti, hogy miert itelik meg epp ot, a sajat fejeben epp mindent jol csinalt.

Mint korabban az orbanviktor.hu uzemeltetessel is mondjuk.

amor2000 2011.03.30. 15:10:12

@kesztió: Nem szeretm, ha kevernek! Wittmann Máriának semmi köze sincs szélsőséges dolgokhoz ! Nem árt megismételni: Őt a komcsik halálra ítélték ! Előzőleg meg is kínozták. Tönkretették őt is és családját is. Érthető, ha egész életére meggyűlölte őket. Aki eziránt közömbös, az valószínűleg maga is képes lenne ilyenekre. Azért megismétlem, amit az első hozzászólásomban írtam: Én nem mondtam volna ilyet, amit W.M. mondott, de megértem, hogy nem nem tudott megbocsátani. Igaz, nem is kért tőle senki sem bocsánatot.

BrianBrian 2011.03.30. 15:16:18

@Carlos>: Egyetértek: tetszőleges baloldali vagy liberális közszereplőről egy tucat ugyanilyen hányadék (ki nem moderált) kommentet lehet találni a Mandineren.

Két különbség: (1) Ezek közül egyre se förmedt rá a blog saját posztban, (2) ezek érdektelen trollok, Wittner Mária pedig a parlamentben beszélő kormánypárti képviselő, akinek kijelentéseitől pártja nem határolódott el határozottan.

Nem kicsik!

fikanick 2011.03.30. 15:17:06

mandiner.blog.hu/2010/08/12/az_emberek_emberenek_negedes_eleganciaja

"gabóvitéz 2010.08.12. 13:51:27
@stratez:
hogy Árpi bácsi csak Horn s*ggét nyalta volna?
A francokat! A Rákosi rendszer magyar Gulagján, Recsken a fogolytársai vajon miért hívták "Patkánynak"?
Ez a gúnynév ugye durván hangzik. Mert mi csak a kivételesen tehetséges műfordításait ismerjük, de gondoljatok bele, hogy ez az ember a fogolytársait jelentgette fel az ÁVÓ-nak...
Most meg Ő a Nagyonkedves Joviális Bácsi.
Hát egy fenéket! Csak gerinctelen, sunyi ember, aki egyébként tehetséges irodalmár...
"

Vén Csataló 2011.03.30. 15:17:10

Hát ahogy nézem szépen elöntötte a komcsi netsöpredék ennek a posztnak a kommentmezejét is... A Mandiner meg valami nagyon félreértett szólásszabadság-felfogástól hajtva azt hiszi, hogy minden beöklendezést kötelessége eltűrnie a saját maga által fenntartott és menedzselt felületen.
Pedig nem.
Tájékoztatásul elmondanám, hogy a webes szólásszabadság azt jelenti, hogy mindenkinek megvan a lehetősége, hogy a saját felületén azt mondjon, amit akar. Más felületén pedig azt mondhat el, amit az adott felület fenntartója engedélyez a maga szabályrendszere szerint.

vizipipa 2011.03.30. 15:17:39

@Bloodscalp: ... civil blogon keresztül...

Így is lehet mondani. Egyetlen apró kiegészítés: ...említett "főszerkesztő" ugyanis korábban a szocialista párt fiókintézetének vezető politikusa volt... - vagy még jelenleg is az?

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2011.03.30. 15:21:05

@fonó:

Én konkrétan nagyon nem tartom magam egy brancsba valónak Wittnerrel, sőt nem gondolom, hogy helye lenne egy olyan házban amit joggal lehetne tiszteltnek nevezni. (persze evvel nagyon nincsen egyedül)

De... ugyanmár miért mentegetés, hogy ha valaki nem kezd el ájtatoskodó pofával jujmitmondottkodni, ha egy halálraítélt szabadságharcos egy hazaáruló gyilkosnak, a lehető legrosszabbak kívánja. Még akkor is, ha ez az úriember később szép karriert futott be.

Azért legyél már észnél... Wittner Mária nem azért viseltetik ilyen érzelmekkel Horn Gyula irányában 50 év elteltével, mert az kamaszkorában hangosan hallgatta Szokol rádiót, hanem azért mert Horn Gyula és társai.
1. elvették a szabadságát
2. elvették a fiatalságát
3. elvették a gyerekét
4. megölték a barátait

Neki oka és joga és erkölcsi alapja is van követelni, hogy Horn Gyula rohadjon meg, ha már nem kötötték fel időben az első fára.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.03.30. 15:21:14

@amor2000: Wittmann Máriának semmi köze sincs szélsőséges dolgokhoz?

Ez azért vaskos tárgyi tévedés.

Budaházit kevesen nem tartják szélsőségesnek. A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalmat úgyszintén. Az MTV székházának ostromáról ne is beszéljünk.

És Wittner Mária elég meggyőző módon adta a nevét a fentebb említetteket legitimálandó.

Akor hát még egyszer felteszem a kérdést.

Van akkora szenvedés, ami feljogosít arra, hogy józan ítélőképességgel vállalhatatlan dolgokat támogass, visszaélve a szenvedésed erkölcsi tőkéjével?

Bell & Sebastian 2011.03.30. 15:27:48

@kesztió: Hát bazmeg, most vezetted le, hogy a nem-szélsőségeseket támogatni normális dolog - a többség szerint.

Szerencsére a demokrácia nem válogat, időnként bal-liberálit tököket is megszorongat. Nem jó érzés, mi?

Akkor hát még egyszer felteszem a kérdést:
- Apu melyik oldalon lődözött 1956 -ban?

suhanyc 2011.03.30. 15:35:32

a múltbéli szenvedések miatt elnéző/támogató magatartást tanúsítani egy ember/népcsoport felé most akkor jó vagy rossz dolog?

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.03.30. 15:40:03

@Bell & Sebastian:

Lehet, hogy velem van a baj, de egy vak hangot nem értek a fejtegetésedből.

Hol vezettem le, hogy „a nem-szélsőségeseket támogatni normális dolog - a többség szerint”?!

És ha igen, ez hol releváns?!

Hogy jön ide a balliberális tökök megszorongatása?! És konkrétan kinek nem jó érzés?!

Kinek az apja lődözött 56-ban?!

Stb., stb.

Megpróbálnál egy fokkal koherensebb lenni?

kamuszutra 2011.03.30. 15:43:52

@suhanyc: szerintem bocsásson meg mindenki a gyűlölködő banyának, van neki éppen elég baja ott belül. példát kell mutatni szegénynek megbocsátásból.

teknős 2011.03.30. 15:58:42

@kamuszutra: Nekem is nagyon elegem van a büdös haszonleső emeszpés komcsi bandából és semmilyen kivetnivalót nem találok Wittner Mária szavaiban.

Játsza az önérzetest a tetű gerinctelen banda!

Az idióta egyenlítősök meg fogyatékosok és/vagy haszonlesők. A Kossuth díjról álmodnak, mert ugye ha az emeszpé kormányra kerül, akkor megkapják. Csak ők nem velünk harcolnak, hanem a sírásókkal.

etoka1958 2011.03.30. 16:01:08

@Vödör: Üdv.Mivel Wittner M. már ismerem képről és beszédeiről,így elhiszem Németh úr minden szavát! Ez saját vélemény:

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.30. 16:01:45

@lelkylola: "Wittner többször elmondta, hogy nem bocsát meg"

Ezzel együtt, vagy ennek ellenére "csodálatos ember"?

etoka1958 2011.03.30. 16:07:44

NEm ismerem BP-t annyira,hogy tudjam milyen hosszú a Corvin köz,de úgy gondolom a világ leghosszabb köze lehet,mert 5-6millió forradalmár,aki ott volt mai bevallások szerint elég nagy helyet kellett,hogy elfoglaljanak!!

kamuszutra 2011.03.30. 16:10:30

@teknős: csak azt hiányolom, hogy a bunkó szocik közül nem nyilatkozott oda valamelyik, hogy a balesetben meghalt fideszes elnyerte méltó büntetését (ezért meg amazért, indokot mindig lehet találni). nem vinnyogás kell ide, hanem legyen harc. tollernek is milyen jól odamondott a wittner banya. toller özvegye is beszállhatna. mondjuk kívánjon wittnernek hosszan tartó rákos betegséget. ezek kellenek a magyar politikába, nehogy véletlenül egy kis ideig munkahelyteremtéssel, vagy valami olyasmivel foglalkozzanak, ami mondjuk tömegesen jó az embereknek.

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.03.30. 16:17:27

@kesztió: arról van szó, hogy a punnyadt libsi véleményed legalább annyira szánalmas, mint az eredeti komment a kis buzi haverodtól. Az nem kétség, hogy a degenerált proli fajtátokért tényleg kár volt az '56-osoknak vért áldozni. Nagyon szomorú, hogy 55 évvel a forradalom után is ez a gyilkos láb- és Horn-, Mécs-, Göncszagú naftalinos nyomor bűzlik fel belőletek.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.30. 16:22:15

azon tipródom, az a "fene tudja" mondat mit jelenthet.

sajnos ötletem sincs.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.03.30. 16:26:14

@JoeHorseDick: Aha, és ettől Mária néni angyalszárnyain nyomban fellibben az Erkölcsi Magaslatra.
Ha te mondod…

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.30. 16:27:17

@ikaljan:

akkor gondolom ha él még valakinek az fia/unokája, akit meg a felkelők lincseltek meg, neki meg joga van azt kívánni, hogy wittner dögöljön meg.

vagy az emberi sérelem politikai hovatartozástól függően jogosít/nem jogosít fel valamire?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.30. 16:28:30

@JoeHorseDick:

a wittnerrel együtt halálraitélt mécs és göncz emlegetése volt tőled a legfájinabb.

Bloodscalp 2011.03.30. 16:31:30

@A Hannibal Lektűr-attitűd: teljesen természetes hogy nem bocsát meg, még az is emberi hogy a másik halálát kívánja-ne legyen senki álszent, van ilyen..., főleg manapság, és nem most durvult el az emeszpé/fidesz viszony

de egy dolog magánemberként tenni ilyet és "a munkahelyén" aminek szinte már nincs is becsülete

Sruttyenbacker 2011.03.30. 16:32:34

@fikanick: Ne olvass több ponyvaregényt! Cseppfolyóssá lesz az agyad.

Sruttyenbacker 2011.03.30. 16:33:41

@teknős: Szerintem dögölj meg! (Wittner stílusban)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.30. 16:45:39

@Bloodscalp: Az izzó gyűlölet számomra soha nem természetes
Különösen nem "egy csodálatos ember"-től

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.30. 16:52:38

on

Gondolatkisérlet:

X.Y. azonban nem Z. jelenbeli közszereplését kritizálja (amire mindenkinek joga van), hanem sunyi módon Z. múltját mocskolja

Ó, mennyi ilyen volt az elmúlt húsz évben (minden oldalon).

Most mi ez a hirtelen jött érzékenység?

JoeHorseDick · http://kifordultvilag.blog.hu 2011.03.30. 16:59:29

@kesztió: hozzád képest van erkölcse és tartása is.
@mavo: naná, mocskos áruló mindegyik. Szdsz-be meg Mszpbe visszabújni megélhetési spicli-forradalmárként... kurva undorító.

Bloodscalp 2011.03.30. 17:00:44

@A Hannibal Lektűr-attitűd: csodálatos? szerintem egy idealizált hős, a fidesz Megvette -igen így simán- 5 éve, befutó helyett ígérve neki, üldögéljen a soraikban, és nem lesz semmi dolga, jó pénzért!, egy ikon lehetne ha nyújtaná be a lusztrációs törvényt, de ilyen nem lesz sajnos, az szerepe kimerül abban hogy kommunistázzon időnként, ne gyakran, elég ritkán-amint látható ennek is van visszhangja

5 éve képviselő, 1 éve egy olyan pártban ami 2/3 többséggel rendelkezik, mi gátolja abban hogy "leszámoljon az általa utált komcsikkal"?semmi, mit tett eddig?semmit. ja, most kifakadt, kész ennyi.

a kurvaságához annyit, tőlem is lehetett, nagyon nem érdekel mit tett, bár érdekes hogy a gyermeke apjáról sok adat nincs.

TG69 2011.03.30. 17:11:06

@(pelikán*): Vannak olyan kulturális tabuk, amiket nem hághatnak át ők sem. Az meg a fidesz felelőssége, hogy látja a szellemi leépülést, akkor egy kicsit hátrébb vonja, mert WM már nem csak magát járatja le evvel. Egyébként meg szar dolog de mégiscsak fel kell dolgozni, hogy kik jutottak a ballibnek 56-os hősökből és ki a jobboldalnak. És ezt a választást nem mi tettük, hanem a fidesz és a széljobb.

trendo+ 2011.03.30. 18:05:42

@Sruttyenbacker: Meg is látszott az eredményen! :)

Crowz 2011.03.30. 18:12:18

Az a baj ezzel az egésszel, hogy megint bloggerből csináltok elefántot. A kommenteket elnézve, mind a bal, mind a a jobb elmehet a 'csába konfliktuskezelés címén! :)

Crowz 2011.03.30. 18:14:35

Komolyan mondom, hogy a blogok jó része egy trollnevelde. Ha másban nem, ebben megy a Nemzeti Együttműködés.

Bell & Sebastian 2011.03.30. 18:40:56

@kesztió: Olvasd csak vissza, mit írtál!
Mivel nem antivalencia (egyformán súlyozott és igaz a három bemenő állítás), következik belőlük a dedukció: Wittner sem szélsőséges. Innen már boldogulsz magad is. (hacsak nem előjelet váltottál gondolatban)

Ha nem, segítek továbblépni. :)

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2011.03.30. 18:46:47

@mavo:
"vagy az emberi sérelem politikai hovatartozástól függően jogosít/nem jogosít fel valamire? "

Hát ugye nem mindegy, hogy az ember gázkamrában hal meg, vagy, hogy kiesik az őrtoronyból...
Értem, hogy családi szinten mindkét dolog tragédia, de az egyik akkor is egy ártatlan áldozat, (függetlenül attól, hogy még a deportálás előtt mennyire volt jó fej) a másik pedig egy "büdösgörénygazember" (akkor is, ha emellett kiváló családapa és szerető férj, valamint jó barát volt).

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.03.30. 18:51:16

@Bell & Sebastian: Lássuk.

1. Budaházit/a HVIM-et/a TV-ostromot kevesen nem tartják szélsőségesnek – ez a magyar köznyelvben úgy értendő, hogy sokan tartják szélsőségesnek.

2. Wittner Mária a nevét adja ezek legitimálásához.

Logika a javából, amelyik szerint ebből az következik, hogy Wittner nem szélsőséges.

Mit olvastál félre?

Bell & Sebastian 2011.03.30. 19:50:09

@kesztió: Megadom a győzelmet, mert csődöt mondott a gyorsolvasási technikám, ezért elnézést kérek.

De ez esetben -hogy ott a tagadás- egyetlen szavaddal sem értek egyet. A felsorolt események szélsőségesnek minősítése a leghihetetlenebb momentuma hozzászólásodnak.
Mégis, egy őrültet és brigádját hogyan lehetne ki akolbólintani a hatalomból?

A törvényesség látszatáért feláldozott négy évünket visszaadják? Szemmel láthatóan nem, ezért nem gondolom, hogy Orbán jó üzletet kötött, mert most aztán kapaszkodhat, le ne vesse a musztángja!

Asszem vidéken is rohamot kellett volna vezényelni, nem a TV -ben bámulni a sót! Valamivel előrébb és gazdagabbak lennénk.

Bocs a félreolvasásért, még egyszer.

lüke 2011.03.30. 19:55:35

@Crowz:
pszichiátert , pszichológust minden blogra

Bell & Sebastian 2011.03.30. 20:06:41

@kesztió: Hanyagoljuk most kicsit Máriát. Mi a véleményed arról, hogy az antifasiszta- és neonáci ellenes harc felélesztésére használják a sorozatgyilkosság tárgyalását az elvarrott szálak felgöngyölítése helyett?

Azaz mégis bejött a Táncoslábú Szarkeverő számítása, folyhat tovább háborítatlanul az ország kifosztása, mialatt elverik a port ezeken a műnácikon.

Adolfot apunak szólították, ja!
Esetleg menjenek a picsába az összes szolgálattal együtt Marxengelslenin apucikájukhoz, ha már!

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.03.30. 20:18:18

Ezen a poszton kurva nagyot röhögtem. A mandiner.hu feje búbjáig trollszaros főszerkesztője fintorogva szagolgat egy máshol talált kuladarabot. A fene a válogatós fajtádat, Turulmadár. :-)

.Pierre Bezuhov. · http://www.youtube.com/watch?v=ddk-Q6hXvFk 2011.03.30. 20:24:14

Muhaha... ha jól látom egy _kommentből_ lett poszt :))

nyilván az a hír, hogy kurmányunk rövid időn belül másodszor próbálta baszni az EU-t az nem olyan releváns mint a mértékadó, hazánk sorsát meghatározó egyenlítőblog egy kommentje :)

amúgy - szerintem - Mari néne szeméből csak úgy árad a keresztényi szeretet. kizárt dolog hogy olyat csinált volna amit ez a csúnya, libsi-komcsi Gábor írt.

Bell & Sebastian 2011.03.30. 20:40:58

Feje búbjáig trollszaros, ez jó!
Azér az nem ája, hogy időnként beköp egy vinszent, mi nem szarhatunk az ő asztalára. Ez olyan bolsevik tempó, attól lehet, hogy Feri még szabadlábon, a médiatörvényt meg csak megfúrták.

De annyi esze nincs a sok balfasznak, hogy legközelebb még a jobbiknál is sokkal rosszabbat fog kapni, azt' mehet majd panaszra Endzsihez.

pirimogyoró 2011.03.30. 21:00:04

"Németh Gábor azonban nem Wittner Mária jelenbeli közszereplését kritizálja (amire mindenkinek joga van), hanem sunyi módon Wittner múltját mocskolja."

Na de ha akkor volt kurv@? Akkor mit mocskoljon?
Ha valakinek vaj van a fején, az ne ugráljon. Nincs mit mondania Horn Gyuláról Wittnernek. Horn csak beteg, viszont sosem volt kurv@ :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.30. 21:03:07

@Bell & Sebastian:

Megőrült a Sátán.

Látja, ezért motyogom én egyfolytában, hogy nem lehet sumákolni. (Minden kis sumákság, minden linkség, csak a férgeknek nyit réseket a rajzásra.)

ü
bbjnick

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2011.03.30. 21:07:28

@TuRuL_2k2:!

Én még ilyet még sohasem gondoltam, de most nemcsak gondolom, hanem mondom is, ideje volna ennek a sok rohadt beteg állatnak a mocskát kitakarítani!

ü
bbjnick

jan 2011.03.30. 21:14:25

@Kettes: Életemben először elmentem az egyenlítőblogra, és ott kiderült számomra, hogy ez a Németh Gábor nem így kis névtelen kommentelő, hanem valami szerkesztőféle ott, szóval nem áll meg, hogy a mandiner trollok kommentjein ugrálna.

Mondjuk megírhatta volna Turul, ki is ez a Németh Gábor, mér kéne nekünk ismerni az egyenlítőblog szerkesztőit...?

Bell & Sebastian 2011.03.30. 21:16:52

@pirimogyoró: Népszabadság megírta, kurva és kész! Horngyula meg előre kapott glóriát, oszt' nem becsülte.
Meg Saabban ült, nocsak, nocsak! Meg zsebből fizette a villáját, sosem vitatta a majsztró árát.

Kihirdetem a sorrendet:

3., amcsibérenc hazaáruló magyar liberális
2., orosz bérenc pufajkás-dobtáras magyar kommunista
1., radijobbos lokálpatrióta delnő, "exkurva" -rásütött komcsibélyeggel

Fellebbezésnek helye nincs, Istennél a kegyelem! Seggfejek kivételesen vitathatják, csak minek?

Bell & Sebastian 2011.03.30. 21:47:20

Most figyeljen jó bbjnick!

A Fidesz minden pénzcsapot elzárt, no was shot, nix many!
Békástsabán bazi nagy beruházás, Szád (F/D) nyerte.

Financírozza EU+állam+ökormi+bank+lakóság. Az utolsó szögig mindent kintről hoznak, méregdrágán elszámolva, parádés műszaki stáb biztosítja a minőséget, előre nem fizetnek, vállalkozó invesztál min 3 hónapig, holott nyomott áron valósít meg egy műszaki ökörséget, égetett, mázas kőagyag csöveket fektet talajvíz vákuumozással 4 méter alatti mélységbe, nem egy zergebaszta, de sík terepen.

Ki nem kap majd egy kanyi vasat sem, ha elfogy a lé a végére? (aki dolgozik, a magyar vállalkozó)
Hová vándorol a nagy lé? (el, a francba)

Hát megbolondult már mindenki ebben az országban?
Megadom a válasz: ó igen, nyilvánvaló! És még nem lőnek, az az igazi csuda! 10 millió birka kell ehhez, mert bégetni még tudunk.

Bokortalan Hajléktalan 2011.03.30. 22:04:35

Na, most akkor először is tisztázni kéne, hogy a Wittner sváb vagy zsidó név-e... Utána állást foglalok, addig coki.

trendo+ 2011.03.30. 23:18:21

@lelkylola: Értem. Tehát a hős szabadságharcos anya a kisdeddel karján lövöldözött a Corvin közben. Aha.

Amúgy én éltem már akkor. Normális polgárember a gyerekét ki nem engedte a városba, mikor elkezdődtek a lövöldözések. A mi házunkban a kapu szinte állandóan be volt zárva. Mégis agyonlőttek egy kislányt az utca túloldaláról, mikor kikukucskált az ablakon.

A pesti srácok zöme bizony intézetből, fiatalkorúak börtönéből megszökött gyerek volt. Kevés társadalmi tudatossággal, ösztönös indulatokkal. Ha nem jönnek be az oroszok, akik egyfajta szabadságharcos egységfrontba tömörítettek egy időre mindenkit, a harcoló csoportok egymásnak estek volna igen hamar. Nézzétek meg a Corvin köz emléktábláit! Minden falon más szervezet bizonygatja, hogy ő az igazi ellenálló. Van, amelyik a nevébe is belevette, hőgy ők az "igazolt szabadságharcosok".

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2011.03.30. 23:26:12

@Kettes: a fos bezuhan a letsóba marketingelni.

csi szi 2011.03.30. 23:35:07

@amor2000: Tudtommal nincs gépen, kómában, csak értelme homályosodott el, hogy úgy mondjam.

csi szi 2011.03.30. 23:36:28

@Sruttyenbacker: Rákosi tudtommal nem csinált ilyesmit. Berlusconi inkább.

csi szi 2011.03.30. 23:44:10

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Egy konkrét ember, de ez a stílus elég jellemző a köreikre, akár a neten tenyésző baller harcosokra, akár drágabolgárúr rajongóira. Itt van Sruttyenbacker pl.
Ja és ők igazából most is fasiszta ellenforradalomnak tartják '56-ot még ha bölcsen nem is mondják ki ezt ilyen nyíltan, az ő szemükben Horn Gyula állt akkor a "jó" oldalon, ennyi. A forradalmárok pedig pusztán a csőcselék volt. Mondjuk annyi vér nincs a legtöbbjuk pucájában, hogy nyíltan megvédjék mondjuk Biszku Bélát, de azért ilyen is van (ez legalább következetes).
Tudomásul kell venni, hogy a "haladó baloldal" véleménye ez '56-ról, ők legfeljebb Nagy Imrét fogadják el, az ilyen corvinisták maguktól értetődően nem többek számukra bűnözőknél, akiket jogosan akasztottak fel Kádárék, ennyi.

Bell & Sebastian 2011.03.31. 00:00:10

@trendo+: Ezt a sztorit partizánokkal ismerem.
"Milyen kevesen voltunk és mégis mennyien lettünk!"

Egyvalamit tudok, Talpra magyar! -ért 2 évet kapott a családtagom. És az ÁVH -t nem zavarták szét, de pár kompromittálódott pesti elvtársat azért ledobtak vidéken.

Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy más írta a kottát. Épeszű ember nem '56 -ozik magától, csak ha már nagyon muszáj, vagy kényszerítik.

Mindenesetre Feri gyenge epigonnak bizonyult.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.03.31. 08:06:11

@Bell & Sebastian:

„A felsorolt események szélsőségesnek minősítése a leghihetetlenebb momentuma hozzászólásodnak.
Mégis, egy őrültet és brigádját hogyan lehetne ki akolbólintani a hatalomból?

A törvényesség látszatáért feláldozott négy évünket visszaadják? Szemmel láthatóan nem”

Na, itt a nagy különbség a világnézetünket illetően, és hálás vagyok, hogy ilyen jó szemléltető anyagot szolgáltattál.

A konzervatív úgy véli, hogy VÉLT, VAGY VALÓS ÉRDEKEI, CÉLJAI szentesítik az eszközt.
A liberális ezt elfogadhatatlannak tartja, és számos olyan esetekre hivatkozik a világtörténelemben, ahol nemes – vagy inkább csak annak látszó – eszmék nevében elképesztő bűnöket követtek el.

Ha a nagybetűs Csőcseléknek – mert Thoroczkayt, Budaházyt és bandáját én másképp nem tudom illetni – székház-ostrommal, gyújtogatásokkal és molotov-koktélokkal, illetve magyaroknyilai-szerű terrorcselekedetekkel sikerül megbuktatnia Gyurcsányt, akkor ez legitimitást ad az erőszakpolitikának, még akkor is, ha amúgy Gyurcsányék tényleg minősíthetetlenül rászolgáltak a takarodásra! Tényleg ezt akarjátok/akartátok?!

Hogy is van ez akkor?!

Orbán Viktoréknak csak az elmúlt két hétben volt néhány olyan figurájuk, ami arra utal, hogy veszélyes őrültek ülnek a kormányrúdnál, s ez az országot katasztrófába sodorhatja. És ezt nem én mondom, hanem pl. a balliberalizmussal igazán nem vádolható Véleményvezér blog. Elég, ha csak a pitiáner repülőtér-névadási ügyet nézzük, ahol is a kicsinyes személyes bosszú és sértődöttség meghökkentő, jobboldali kormányhoz nem méltó reakcióját láthattuk, vagy a hiánycél körüli hazudozást, nem beszélve az alkotmány tendenciózus félrefordításáról.

Most akkor eldönthetem én magam, hogy ezek az incidensek már feljogosítanak-e nekirontani Molotov-koktélokkal a TV-székháznak? Vagy azé lesz az utca és a nép hangja, aki jobb minőségű benzinnel tölti meg a palackokat?!

Ugyan már, gondolkozzatok egy kicsit. Azért mégsem Líbiában vagyunk.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.31. 08:11:40

@ikaljan:

"Hát ugye nem mindegy, hogy az ember gázkamrában hal meg, vagy, hogy kiesik az őrtoronyból..."

aki 56-ban ávósnak vélt ártatlan embert lincselt két hős forradalmárkodás között félúton, az melyik kategória?

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.31. 08:14:47

wittnernek amúgy embert ölnie is szabad az ötvenéves hőstettei miatt, vagy csak rablógyilkolni?

ikaljan · http://ikaljan.blog.hu 2011.03.31. 09:05:42

@mavo:
no jó, ha hülye vagy avval nem tudok mit kezdeni... ha nem érzed a különbséget aközött, hogy Wittner tényleg lincselt, vagy az ítélet szerint "nem megállapítható esetekben lincselt", avval nem tudok mit kezdeni...

Tudod az van, hogy Iránban az ellenzékieket sem azért ítélik el, mert rosszat mondtak a majomra, hanem mert1. izraeli ügynökök, 2 kábítószer-kereskedők, 3. rablógyilkosok 4. terroristák. Ha nők, akkor kurvák is.

Kérdéseidre válaszolva...:
1. aki lincsel, az bűnös, akit egy törvénytelen álbíróság evvel vádol, és prekoncepció alapján ítél el, az nem.

2. másrészről aközött, hogy valakinek jó szívvel azt kívánom, hogy fulladjon meg, és aközött, hogy megfojtom van egy kis árnyalatnyi különbség. Előbbi a szólásszabadság része, és mint ilyen alapjog, a másik pedig köztörvényes bűncselekmény. Nem mellékesen az előbbi nem jár az "áldozat" fizikai sérülésével, a másik meg de....

No mindegy.. további jó jujmitmondkodást.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.03.31. 09:08:31

@ikaljan:

először talán értsd meg a kérdést, és ne arra a kérdésre akarj válaszolni, amit _szerinted_ kérdeztem.

Bell & Sebastian 2011.03.31. 10:05:01

@kesztió: Válasszuk szét, Liszt ügye nem ide tartozik és még teljesen rendben is van.

A magyar földalatti mozgalomból azért nehéz terrorizmust kreálni:
- mert párhuzamosan létezett mellette igazi alvilág, amelyik ténylegesen robbantott, gyilkolt politikai megrendelésre
- az általad felsoroltak sem a radikális fellépéssel kezdték, számtalan előzménye volt annak, hogy utcára vonult a nép
- a simulékony modorú, sunyi ballib valódi arca sokkal ragyásabb az általad leírtaknál, ott van jó példának a sorozatgyilkosság

A történelem majd ítéletet mond egyszer, viszont azt ki tagadná, hogy online folyik a meghamisítása, a látottak átpozícionálása, elég beleolvasni a mostani ellenzéki propagandába.

Van, akik nem fekszenek be útszéli ideológiák ágyába, szarnak ők a körmönfont paragrafusokra, követik az igazságérzetüket, bármi áron. Tegyük hozzá, szerencsére. Ha mindenki libsi lenne, nemhogy régen kiirtották volna ezt a népet, meg sem születünk.

Valóban, ez a szemléletbeli különbség. Az már nagy gond, ha a konzervatív jobboldalinak tűnik, holott ő áll középen. A liberális bal cseppet felülreprezentált, egy kis társadalmi méretű átnevelés nem ártana!

Basic nyelven: sok a farizeus zsidó és lumpen cigány. Tudod fékek, ellensúlyok... Ennyire egyszerű.

Elfelejtették emelni a jövedelmeket/túl ment minden határon Magyarország kifosztása, ez az elsődleges ok, minden ebből kell levezetni.
Budaházy hány éve is van tömlöcben? És ítélet mennyi ciklus múlva várható? Egy igazi liberálisnak ez nem bassza a csőrét? Jaaa, akkor nem is liberális, inkább bolsi lesz az, a javából.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.31. 10:54:42

@csi szi: messzire vinne, de nekem konkrét, személyes élményt mesélt az én mamám nekem, bizony

és abban a történetben a maiértelemben forradalmár (régebben: ellenforradalmár) bizony valójában bűnözőként viselkedett

de ez persze ez eseti, egyedi, és nem általános
és csak annyi a tanulsága, hogy aki fekete-fehérben néz, az bizony nem látja a világ színeit

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.31. 10:58:30

@Bell & Sebastian:
"Az már nagy gond, ha a konzervatív jobboldalinak tűnik, holott ő áll középen"

jujj++

"egy kis társadalmi méretű átnevelés nem ártana!"

Azzal már próbálkoztak a komcsik is
Szerencsére nem sikerült...

jujj+++++

Bell & Sebastian 2011.03.31. 11:18:06

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Nincs igaza, a társadalmi szintű agymosás most ily folyik. Kérdés, hogy milyen cél érdekében?

Jobb lett volna hagyománytisztelő, óvatos újítót írnom, mivel nekem az a konzi - talán így érthetőbb.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.31. 12:40:20

@Bell & Sebastian: ez már a konteó blog kompetenciája

tevevanegypupu 2011.03.31. 13:06:38

A baloldali nemes erkolcsu demokratak nem olyan regen meg Gyurcsannyal unnepeltek Che Guevarat! A kommunistak 1956 utan torvenyes keretek koze irtak az allam altal vegzett gyilkossagokat,..es ki tudja 1956-ban kik voltak azok akik un. terrorcselekmenyeket kovettek el? Nagyobb a valoszinusege annak, hogy az AVO fogott ossze a szervezett alvilaggal mint annak, hogy egyetemista vagy munkas gyerekek csinaljanak ilyet. Ismerve a kommunizmus - es benne a magyar kommunista mozgalom tortenetet - ugy korulbelul mindenre kepesek voltak. . Gyurcsany gyerekekkel vette korul magat az unnepelyen felelmeben, ha valaha valami immoralis tett volt akkor az aztan az. Es most ugyanazok mernek beszelni prostituciorol, terrorizmusrol es erkolcsrol? Na neeeeee..

Bell & Sebastian 2011.03.31. 14:07:23

@A Hannibal Lektűr-attitűd: Ha a konteo fogalmát abban az értelmében használja, hogy van-e a tapasztalt jelenség mögött magasabb szintű vezérlő elv, -erő, így kizárva a gondolkodás lehetséges tárgyai közül, mivel ráhatásunk úgyis vajmi kevés van csak, formailag igaza van, persze.

Csak akkor hogyan küzdjünk ellene, ha maradunk a nem annyira jól bevált messiásvárásnál?

A konzira van egy még jobb javaslatom: fontolva haladó. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2011.03.31. 15:00:19

@Bell & Sebastian: én - fontolva ugyan, de - szeretem kipróbálni a haladó, új dolgokat

kivéve a messiásokat
azokból a régieket sem csípem

operett60 2011.04.01. 09:55:07

Most nekem itt hiába tesznek be róla egy ilyen életrajzot,eleve kétkedéssel fogadom.Igaz,akkor nem éltem.De,ha annyira igaz lenne az életrajza,akkor miért is ő volt az,akit még utána is benn tartottak.Ha annyira jó ember volt,hogy lehetséges,hogy olyan,hogy beteg ember halálát kívánja.Szerintem az az életrajz nem igaz.
Eleve kétlem,hogy csak annyit tett,hogy kórházban töltötte az idejét.Én nem hinném,hogy valós,amit ír az önéletrajzában,talán érdemes lenne pár még élőt erről megkérdezni,aki ismerte akkoriban.

operett60 2011.04.01. 10:06:54

@trendo Ez a hős anya,ahogy olvastam,intézetbe adta a gyerekét,hogy fel tudjon jönni Pestre dolgozni!!Mert állítólag vidéken nem volt rá lehetősége!És,ha már ő is intézetbe kéredzkedett 13 évesen,akkor a gyereke is legyen ott!Vajon mi az,ami egy 13 évest erre rávisz,hogy intézetbe akar menni??Vannak fura elképzeléseim.Már nincs szemtanú,ez a szerencséje.

operett60 2011.04.01. 10:15:34

@ikaljan: Bocs,olvasd el az önéletrajzát!Ő adta a gyerekét,mármint az elsőt intézetbe!Ki kérte erre?Csak,mert hogy ő Pestre jön dolgozni.És saját magának intézte el,hogy intézetbe kérte magát 13 évesen! Azért ezek után egy kicsit megnézném,vajon mi is volt,amit ő 56-ban tett?A személyiségéről elég sokat elárul amúgy is,ha valaki olyan,hogy más ember halálát kívánja,pláne,ha nő!

Kutyuu 2011.04.01. 16:59:47

Ez annyira jó. Amikor Göncz vagy Mécs Imre túlélése került szóba, árulók voltak, spiclik. Csak úgy maradhattak életben. (ld. demokrata bencsik papa)

wittner m. - aki mellől ugyanígy akasztottak fel embereket - viszont nemzeti hőőőőős, aki túlélte a bitófát. Ahaa

Ébredjetek már fel, nincs Fehér-Fekete. Cserébe van Szita Károlyotok, Pozsgaitok, Járaitok. Szép firma egytől egyig.

Kutyuu 2011.04.01. 17:01:12

Amúgy ha jól rémlik, öreg 56-osok (is) emlegették wittner könnyű vérét, meg azt, hogy fegyvert akkor látott 56-ban, amikor fotózták...

Atisz 2011.04.01. 18:31:44

"Azt beszélik..."

Aha, Ferenc is mindig így kezdi a hiteles beszámolóit :)

Bár, az "az a mondás járja", "úgy hírlik" és a "ha jól rémlik" sem rossz, azokból is mindig vmi ütős kis sztori szokott következni.

Made 2011.04.03. 17:58:10

@kesztió: Az utca mindenkié. A békés emberektől nem kell félteni a várost . A Budaházy társaságától igen, de a Fideszes felvonulók soha, de soha nem randalíoztak és dobáltak "molotov koktélt" házakra.Mint ahogy most sem kell/nagyon remélem/ az MSzP-és felvonulóktól félteni Budapestet és a többi várost.Bár Gyurcsánytól minden kitelik.Mindent megpróbálnak, hogy tönkre tegyék azt , amiért és amire szavaztunk egy éve.Mert a kommunistánál és eszméjénél kártékonyabb dolog még nem történt az emberiséggel.Főleg akkor , amikor saját nemzetére rontott.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.04.03. 19:00:41

Gyurcsányt lekommunistázni kábé az a szellemi színvonal, mint lenyilasozni Wittner Máriát. Sőt. Élek a gyanúperrel, hogy utóbbi puszipajtáskodása Budaházyékkal jóval közelebb pozicionálja a nyilas szellemhez, mint a vállalkozó, cégvezető Gyurcsányt a kommunizmushoz.

Ilyen stílusú szörnyű egyszerűsítéssel akár Orbánból is csinálhatunk kommunistát, hiszen populizmusa, megszorító intézkedésektől való ódzkodása („ne a zemberekkel fizettessék meg”) eléggé a Kádár-korszakot juttatja eszembe…

Apropó. Thorockayék/Budaházyék kinek a nemzetére is rontottak, amikor magyarok autóit gyújtották fel, magyar rendőrökre dobigáltak molotov-koktélokat, stb?

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2011.04.04. 08:13:05

@Kutyuu:
Sosem árulóztuk sem Göncz Árpádot, sem Mécs Imrét. Ők is '56 hősei.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2011.04.04. 10:17:56

@TuRuL_2k2:
szarul is hangzana a ti szátokból az árulózás.
hőse az apátok faszának a göncz meg a mécs! annyira mint mező imre.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.04. 10:39:53

@Bell & Sebastian:

tudnám, miért hagynak itt kommentelni elmeháborodott náci geciládákat ...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.04. 10:40:53

@Grift:

ki a faszt érdekel, egy hozzád hasonló görénynek ki a hős?

Bell & Sebastian 2011.04.04. 11:49:44

@mavo: Becsüld meg, te piás-kábszeres városi paraszt, hogy egyáltalán szólok hozzád!
Címkézz csak kedvedre, ennyi beleugatás helyett inkább olvastál volna utána a kenyéradó gazdáid viselt dolgainak, akiknek a nótáját fújod.
Szebb jövőt nekünk!

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.04. 14:51:12

@Bell & Sebastian:

nagy a pofád nácikám.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2011.04.04. 17:21:38

@Grift:

magadból indulsz ki, hülyenáci? mert a náci valóban alember

"k" (törölt) 2011.04.04. 19:36:20

@kesztió:
"Thorockayék"
Toroczkai.
"kinek a nemzetére is rontottak, amikor magyarok autóit gyújtották fel"
miről beszélsz pöcsfej? a rendőrség vagy előre kiüríti ilyenkor az utcákat, ekkor a tulajdonos, vagy nem, ekkor a rendőrség felelős a káresetért. amúgy nem tudom föltűnt-e valaha hogy a rendőrség is használ civilnek tűnő járműveket, ki tudja miért. ilyen helyzetekben jól jön nekik, mint láttuk.
"magyar rendőrökre dobigáltak molotov-koktélokat"
igen, magyar rendőrök voltak? erre olcsó lenne azt mondani hogy fasza, ezek szerint a szemmagasságban lövöldözők is...

Bell & Sebastian 2011.04.04. 20:17:43

@Grift: Benne van a pakliban, hogy ő itten a kattintás-generátor és csak megpróbált visszaédesgetni az asztal mellé, a maga módján, ehhez választott hívószót. Csak az a baj, hogy nagyon rövid idő alatt szétütötte az agyát a szer, így kár minden szóért. A magam részéről egy zenész-cigánytól azért többet vártam volna, de ha egyszer matekból gyengus volt, hiába fenyegetem absztrachálással azt, aki beleragadt a fhransziákok hármas jelszavába.

Ungarische DCB húzgálja a zip*zárat a sliccén.

> Kedves Kakadémia, ez nem hangutánzó, így nem kettőzünk, másrészt a zip (= villámgyorsaság) angol szó az eredője, harmadrészt meg miért nem villámzárra magyarították vala, miféle öszvér az a cip? <

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.04.04. 21:18:50

@"k": ezek után már csak önfeledt és vidám gyújtogatást és molotovkoktélozást kívánok Neked és (elv)társaidnak…

RóbertGyda · http://sokazagyva.fw.hu 2011.07.14. 16:36:05

Ez a Wittner Mária a bögyömben van !

ez a megkeseredett rühes vénasszony mit keres a sajtóban? családja nem volt börtönbe is volt, botrányos volt már fiatalon is most meg ontja a szennyet, és most ilyen celeb életet él... nem szényeli magát ? nem szégyellik magukat azok akik egyáltalán be merik tenni a tévébe ? ... persze a nézetséget a szenny húzza fel a krvák stricik melegek és perverzek mindig is a címlapon voltak és tarolnak ... ezt hívjuk mi magyar kultúrának, persze sajtószabadság van...

Pisti, az aragorn 2011.10.26. 13:55:50

A mítosz tovább él Dániel Péternek köszönhetően...

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.10.27. 11:39:38

@Pisti, az aragorn: Hát igen, és érdekes, hogy a biztosítékot a ‘prosti’, stb. verte ki – s még véletlenül sem a ‘megérdemelt’.

Akasztófaszerető nép vagyunk:

szabadter.wordpress.com/2011/10/27/akasztani-marpedig-kell/

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2011.10.30. 10:59:41

Ezt olvastátok?

Wittner Mária nemhogy nem volt prostituált vagy lincselő, de a forradalmi tevékenysége egyenesen vállalható – feltéve, hogy a szerző igazat állít.

Tud erről valaki bővebbbet?

magyarszo.com/fex.page:9d8a665c-7de8-0919-efc8-3833eaabd986.xhtml

monoxid 2018.01.07. 19:12:46

Megsebesült, nem megsérült. Harci cselekmény, merénylet sebesültet, míg baleset sérültet "eredményez".