Kurucok a narancsosok mellett – Ilyen ország pedig nincs CCXLIX.
2011. január 05. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Kurucok a narancsosok mellett – Ilyen ország pedig nincs CCXLIX.

  A Jobbik - Novák Előd bejelentése szerint - mára tüntetést szervezett a Magyar Rádióhoz a sajtószabadságért, egyben kifejezve együttérzését „az új médiatörvény első áldozataival, Bogár Zsolttal és Mong Attilával, a Magyar Rádió reggeli műsorának szerkesztőjével és műsorvezetőjével, akik a december 21-i adásban egy perc csenddel tiltakoztak a médiatörvény elfogadása miatt.Mint ismeretes, Bogár és Zsolt ellen fegyelmi eljárás folyik. A tüntetést nemcsak a Jobbik.hu hirdeti, hanem maga a Kuruc.info is.

  Ebben nem az az igazán vicces, hogy a csend-performansz idején a médiatörvény még nem lépett hatályba, hanem az, hogy milyen furcsaságok történnek manapság.

  Bogár Zsolt, a műsor szerkesztője a Radnóti Gimnáziumban érettségizett, ami eleve gyanús, ráadásul hosszú évekig a Magyar Narancsnak dolgozott, s mielőtt a közrádióba evakuálták volna, dolgozott az Origónál is. A Minőségi Újságírásért díjat a pesti zsidónegyed megvédése érdekében kifejtett munkásságáért kapta.

  A szintén gyanús - Párizsban is tanult - Mong Attila az Inforádió munkatársa, majd a Manager Magazin főszerkesztője volt. Olyan zűrös alakokkal is kapcsolatba került, mint Prinz Gábor, Rejtő E. Tibor vagy Tribuszerné. Ráadásul tavaly a cigánybűnözés terminus elhangzását követően egyszerűen véget vetett egy telefonos Novák-interjúnak:

  Hogy e referenciák mit jelentenek egy átlagos Kuruc.info-olvasónak, azt talán nem kell kifejtenünk. S most mégis, Novák Előd személyesen hív fel minden Magyar embert a Bogár és Mong melletti kiállásra.

  Már csak azt várjuk, hogy Zagyva Gyula mikor biztosítja támogatásáról Bolgár Györgyöt, Vona Gábor mikor kezd éhségsztrájkba Andrassew Iván mellett, s Morvai Krisztina mikor bilincseli oda magát Gréczy Zsolt kerítéséhez.

  Egyébként ugyanott és ugyanazért, ahol és amiért a Jobbik akciózik, kedden már tüntettek a Facebookok szerveződő civilek is, többek között Schiffer András, az LMP frakcióvezetője, Török Zsolt MSZP-szóvivő, Ivády Gábor független országgyűlési képviselő és Eötvös Pál, a Magyar Újságírók Országos Szövetségének elnöke.

  Csodálatos dolog ez a Nemzeti Együttműködés Rendszere!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr592561315

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Fél év lauf 2011.01.05. 17:40:03

A balliberális sajtó évek óta nem volt olyan virulens, mint mostanság. - írja az MNO-n Szerető Szabolcs, és látszólag igaza is van. Politikai véleményéért még senkit nem büntettek meg, bár feljelentés már érkezett, igaz, nem ballib újságíró, hanem O...

Trackback: Vitaposzt - Az IH és az országimázs 2011.01.05. 17:21:24

A Lemilblog olvasói tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy fórumunk betegesen irtózik minden olyan témától, amelynek aktuálpolitikai zöngéi lehetnek, noha (zömében) mi is itt élünk, s hétköznapjainkat ugyanúgy befolyásolják a mindenkori hazai kormány...

Trackback: Áprilisi fülkeizé: Forradalom vagy ellenforradalom? 2011.01.05. 15:27:42

A Fidesz kommunikációjában április óta központi szerepet játszik a "fülkeforradalom" kifejezés. De vajon valójában miről beszélhetünk: forradalomról vagy ellenforradalomról? És egyáltalán, ezmiez volt...? Forradalom:1. Politika, történel...

Trackback: A hatalom gyűrűje 2011.01.05. 13:29:37

Olvasom az egyre-másra megjelenő külföldi kritikákat, és egy számomra klasszikus történet meghatározó gondolata jutott eszembe. Tolkien örökbecsű regényfolyamában a főhős nagyszerűen fogalmaz a hatalom természetéről. Mindannyiszor mikor él a hatalom a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

loláb 2011.01.05. 12:59:48

Megvan annak a maga bája, amikor a sajtótörvény elfogadása miatt "áporodott bűzű, a szélsőjobbal kokettálónak" bélyegzett kormányzat ellen tüntet a szélsőjobb, a sajtótörvény elfogadásával összefüggésben felmerült felelősségrevonás kapcsán.

Jerky_Master 2011.01.05. 13:28:49

békaszájú, kisdobos Elődke, a náciinfó egyik szerkesztője. azt várom, mikor kattan a kezén bilincs, és vágják dutyiba műanyag lakattal.

Severus 2011.01.05. 13:32:42

"A Minőségi Újságírásért díjat a pesti zsidónegyed megvédése érdekében kifejtett munkásságáért kapta." Hűű, de gyanús, hőőő, tuggyuk mi, miért volt..

Undorító ez a poszt. Ez a blog meg, volt olyan, hogy színvonalat képviselt, de most ez mindennek az alja, gyerekek. Tényleg zsidózással kell védeni a forradalmat? Ne válaszoljatok...

tewton 2011.01.05. 13:38:27

@Severus: lol. ne kicsinyítse a figura érdemét, kérem. a legeslegjelentősebb civil összefogás volt az a duna pesti oldalán a taxissztrájk óta.

nemecsek ernő áruló 2011.01.05. 13:40:20

"a csend-performansz idején a médiatörvény még nem lépett hatályba"
Ez így ebben a formában alkalmas az olvasók megtévesztésére, mivel Mong Attiláék elleni fegyelmi eljárás az előző törvény hatálya szerint történik, és abban a törvényben is szerepel a kitétel, mely szerint közszolgálati rádiós hírt nem kommentálhat.

Másfelől: csak nekem nem áll össze ez az egész? Ha valamilyen témában a jobbik egy platformra kerül az antifasisztákkal, akkor csak nálam szól a vészcsengő, hogy "Heló, itt valami k**vanagy disznóság van"? Még mindig csak "néhány balos publicista" nyivákolásáról van szó? Tényleg?

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 13:40:42

@Severus:
"...Undorító ez a poszt. Ez a blog meg, volt olyan, hogy színvonalat képviselt, de most ez mindennek az alja, gyerekek. Tényleg zsidózással kell védeni a forradalmat?..."
Élő példa, hogy miért nem egyenlő az olvasási képesség az értelmezési képességgel. Fussál neki még egyszer szerintem.

mréveiller 2011.01.05. 13:41:31

omg megnézném én a jobbik milyen médiatörvényt hozna össze ha ők nyernének :D a kuruc.info aggódik a sajtószabadságért lehet Elődkének elgurult a gyógyszere?

Lord_M_ 2011.01.05. 13:45:31

édes ez az egész hajcihő... pláne a Jobbiktól... hát kik akarták felszántani és sóval bevetni az RTL és TV2 helyét...

most még tényleg az kell, hogy Pörzse a bankadó ellen tüntessen, Vona pedig vonuljon fel a magyarországi multik védelme érdekében, esetleg kampányoljon nekik adókedvezményekért...

Kuruc.info esetleg sötétítse el a főoldalát, mert a túl bizonytalan gazdasági környezet miatt az izraeli befektetők elmenekülnek az országból...

jaj ne má... biztos, hogy mindenki tudja, hogy mit miért csinál?

Zero_Toleransz 2011.01.05. 13:48:43

Lukra futottak. Ennyi. Ment a Magyar Nemzeti Hip-Hop is a Pannon rádión. Van ilyen.

Szerintem nincs mit izgulni, totál rendben van a médiatörvény. Végre rend lesz és fegyelem. Ellenvélemények sem fognak összezavarni senkit és semmit. A köztévé is kiegyensúlyozódik. A sok hülye külföldi lap meg bekaphatja. Mit tudják ők, hogy mi a jó itt nekünk? Az afgánokra is hiába kényszerítik a demokráciát. Nekik az nem kell. Nekünk meg ez. Ahány ember, annyi szokás.

is 2011.01.05. 13:49:35

@stratez: ilyenek ezek az ellenzeki kerekasztalok. ritkan kell felallniuk, csak olyankor, amikor a masik oldalon egy egypartrendeszru, bolsevista part ucsorog. de csak eljott a 23 ev Orban-vezetes utan ez a helyzet is, a FIDESZ mint uj MSZMP fog meg erdekesebb mozgasokat is produkalni.

Severus 2011.01.05. 13:53:55

@Muad\\\'Dib: figyu, inkléább Te fejleszd a tiédet... Értem én a viccet, csak nem szeretem. :) Kb. annyira elegáns ez a poszt, mintha egy blog Orbán feltételezett roma származásával viccelődne.

Lord_M_ 2011.01.05. 13:57:38

Amúgy meg nem értem. A 180 perc egy közszolgálatai műsor. Újságíró attól jó, hogy tudja helyén kezelni a saját érzéseit és az aktuális feladatát. Érzelmek és vélemény nélkül kell tudósítson akármiről, ha éppen tudósít, riportot ír, vagy épp szöveget mond egy közszolgálati műsorban. Ez kb olyan mintha mondjuk a hvg-ben valaki Matolcsy teljesítményről szóló cikkben, közvetlenül a költségvetés tárgyalása után beírná hogy "és most nem vagyok hajlandó írni semmit...". Vagy a Híradóban a hírolvasó karba tett kézzel duzzog egy kicsit... esetleg hátat is fordít a székkel...

Ha a műsor címe 180 perc magánvélemény, akkor istenuccse hát lehet elhallgatni, és tüntetőleg nem beszélni. És még tetszeni is fog, hiszen sokan tudnak azonosulni a médiatörvény ellenes hangulattal. Míg egy dedikáltan közszolgálati műsorban nem a műsorvezető személyes indíttatásaira kíváncsi a hallgató... teszem hozzá gyorsan : szerintem

amúgy ki nem rúgták őket, és egyéb bánatuk nem is lesz mint egy szóbeli figyelmeztetés... akár írásbeli... és itt véget ér a történet... minden mehet tovább szépen.

Pékszakállú Henceg 2011.01.05. 13:58:04

Valóban az a gáz, hogy valakik egy alapvető demokratikus jogért, a sajtószabadságért tüntetnek? Nem az a gáz, amivel kapcsolatban politikai oldaltól függetlenül az ellenzék a jogok és lehetőségek csorbítását érzi, nevezetesen az új médiatörvény?
Ez a poszt nagyon narancsosra sikeredett, akár Szíjjártó Péter is írhatta volna.

Balt 2011.01.05. 14:01:08

@Severus: Ezt egy kicsit benézted: a poszt Novák ill. a Jobbik szemszögéből világítja meg a kérdést, azaz őket "beszélteti". Vagy ha úgy tetszik, kurucinfo-paródia.

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 14:01:26

@Severus:
Mint volt Jobbikos közlöm veled, hogy igenis röhejes, ahogy a Jobbik elődkéje, meg a többiek szembeköpi saját magát nekifutásból, mert nem szeretne kihullani a jóból....

Balt 2011.01.05. 14:02:53

@M.Trezeguet: "a kuruc.info aggódik a sajtószabadságért"

Neki talán lenne is miért... :)

Chicano 2011.01.05. 14:04:24

Elképesztő az a hisztéria amit ez a törvény kiváltott, de ha jobban megnézzük ezt a FIDESZ csak magának köszönheti. Nem volt sem előkészítve, sem rendesen átgondolva sem lekommunikálva. Katasztrófa hogy mit össze töketlenkedtek vele. Pedig a törvény akár jó is lehetne ha néhány baromságot kihagytak volna belőle. De most már Orbán nem fogja hagyni hogy változtassanak rajta, így meg ez lesz a téma még hetekig. Ez olyan szintű dilettantizmus amit azért nem feltételeztem róluk. Remélem tanulnak belőle, mert ha még azt sem akkor nem sok jövőt jósolok a kormánynak.

bmezei 2011.01.05. 14:04:45

Ahogy Gyurcsány mondta majd megunjátok és hazamentek. Ennek az egésznek nagyobb a füstje mint a lángja.

Severus 2011.01.05. 14:06:45

@Balt: @Muad\\\'Dib: Kb. annyira vicces a paródia, mint amikor egy szoci blogger meg a fidesznyikek frazeológiájával cigózza Orbánt. Nem én néztem be... De ha nem értitek, mindegy...

Pékszakállú Henceg 2011.01.05. 14:06:54

@bmezei: Nem sokkal később Gyurcsány meg is bukott...

Zb74 2011.01.05. 14:11:03

@Muad\\\'Dib: Volt jobbikos? Ne csináld, te voltál az egyetlen reményem, hogy a Jobbikban értelmes emberek is vannak! A többi kommentelő, aki a Jobbik mellett kardoskodott, mind földbuta volt...

balfék 2011.01.05. 14:11:10

@egy nik a sok közül: Nézz körül vezéred parlamenti felszólalásaiban és csodálkozni fogsz. Tudom , amit szabad Jupiternek...

Nem vagyok fideszes 2011.01.05. 14:13:52

Kuruttyék rájöttek, hogy akciózniuk kell, mielőtt kiszeretnek belőlük a fanjeik.

balfék 2011.01.05. 14:14:08

@balfék: Ez lemaradt: ..az első parlamenti ciklusbeli..

2011.01.05. 14:14:38

@bbjnick: A műsorvezető ezesetben egyeztetett a szerkesztővel. Hiszen ezért ba*ogatják most mindkettőt.

Chicano 2011.01.05. 14:14:47

@bmezei: Ez fletótól is a cinizmus csúcsa volt, ha erre számít a kormány ők se lesznek különbek annál a gazembernél. Nem értem hogy miért nem tudtak egy rendes kommunikációs szakértőt keríteni aki idejekorán elmagyarázta volna nekik hogy mekkora f*szságot csinálnak. Ebből már jól nem lehet kijönni, ez nagyon el lett kúrva.

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 14:15:59

@Zb74:
Pedig vannak értelmes Jobbikosok. Csak egyre kevesebben. Egyébként a mai debil Európában mindegy is ki milyen értelmes, ha megkapja a csúnygonoszfaszista jelzőt, akkor automatikusan hülyének kell tartani. Bizonyos szempontból sajnos Európa még az USA-nál is szánalmasabb ebben a kérdésben.

bagabo 2011.01.05. 14:16:00

Ha egy állami testület határozza majd meg a jövőben, hogy mik azok a hírek, amikről tudósítani kell, illetve egy tudósítás kiegyensúlyozott-e, (már mi a fenének kéne annak lennie egy plurális médiapiacon), akkor nem elrugaszkodott dolog a Kádár rendszert emlegetni, mint
mintapéldát. Ehhez képest nyilván marha fontosak ezek a kis posztok a tiltakozókról, akik persze ettől még lehetnek röhejesek. Na de akkor is, egy konzervatív társaságnak ez a legfőbb gondja? Ti nem éltetek az előző rendszerben? Tényleg nem zavar, hogy 20 évet visszarepülünk? Itt az egyetlen érték, hogy hajra fidesz? Elég siralmas ez.

bmezei 2011.01.05. 14:16:07

@Pékszakállú Henceg: Az almát a körtével ne hasonlítgassuk.

Severus 2011.01.05. 14:22:09

@bugylikulacs: hagyjuk ezt, még pont ez hiányzik ide mára... így is a béka segge alatt...

bgp 2011.01.05. 14:26:20

@Bell & Sebastian: Sz.A. képe nekem se tetszett. Főleg az a tejfölös.

Presszós Laci 2011.01.05. 14:26:23

Gyerekek, nem kell beszarni. Nem olyan nagy dolog külföldi szervert bérelni...

Vállfás Gyuszi 2011.01.05. 14:28:35

"A tüntetést nemcsak a Jobbik.hu hirdeti, hanem maga a Kuruc.info is."

Azt nem a Novák Előd főszerkeszti?

bugylikulacs 2011.01.05. 14:31:06

@Severus: na ja, csak ezt lehet neked is látnod kéne. És most nem a posztról beszélek.

alterways2 2011.01.05. 14:32:43

ez aztán az elmés poszt. logika, lényegretörés, ok-okozati összefüggések teljes figyelembe nem vétele. mit akarsz mondani, mandiner? mert ez fidesz-seggnyaláson kívül semmi nem tartalmaz.

éppen az a lényeg ebben az egész kormányzásban, hogy olyan dolgok vannak benne, amik még a jobbikot is összehoznák a szdsz-szel, ha létezne még szegény.

gitáros 2011.01.05. 14:33:52

@Zb74:
Nana... Mármint a második mondatodra. :)

Lovastengerész 2011.01.05. 14:35:51

a sajtó- gondolat - és véleményszabadság nevében tisztelettel kérném
engedtessék már meg a józan mérlegelés lehetősége.
Valaki jelölje már ki a törvény azon paragrafusait amelyek tényleg
durván sértik és korlátozzák a szabadságot, és akkor tiltakozzunk az ellen,
megalapozott erős érvekkel. (biztos akadnak ilyen pontjai a törvénynek, és ezek megváltoztatását
előbb vagy utóbb kikényszeríti a köz és a józanész.)
De ez a tescogazdaságos lakossági vernyákolás szánalmas és értelmetlen,
kb. az árpádsávos orbákolás és a mindennapi betevő fasiszmustólrettegés szintjére
süllyeszti a dolgot.

Chicano 2011.01.05. 14:38:52

@alterways2: "éppen az a lényeg ebben az egész kormányzásban, hogy olyan dolgok vannak benne, amik még a jobbikot is összehoznák a szdsz-szel, ha létezne még szegény. "

Ha így folytatja a jobbik valószínűleg ők se fognak sokáig létezni. A dolgot egyébként érdemes lenne továbbgondolni: szeretném Vonát látni amint együtt tüntet valamelyik roma vezetővel. Esetleg nyilatkozik valamelyik Szlovák vagy Román lapnak és kéri hogy európa ítélje el Magyarországot mert az lelépett a demokratikus útról. Lehetne a dolgot még tovább is kombinálni, de nem akarok tippeket adni Vonának.

Severus 2011.01.05. 14:40:20

@bugylikulacs: Öööö, mármint miből gondolod, hogy nem látom én, hogy a béka segge alatt vagyunk? Én még azt is tisztán percipiálom, hogy hasmarsos.

blás.hun2010=murderer 2,3-atm thief 7 year (törölt 2011.01.05. 14:46:08

Ez elég nagy blama dszobbiktól..dehátna virsliszf*szpumpázásban meg a mandiner együtt tolta a szociblookkal:ilyen óóórszág nincs; hatezerötszáznegyvenöt.

fehéregér 2011.01.05. 15:00:22

Mondjuk az írás valóban butácska, nem kellene azon meglepődni, hogy vannak dolgok, amik az akár a legszélsőbb (politikai) palettán helyet foglalók számára is egyránt fontos. Hitler is vett levegőt, meg Teréz anya is. A szólásszabadság minden formáció számára fontos, mint a levegő, ha elhallgattatják, vagy csak egyszerűen nem hagyják szóhoz jutni, megszűnik létezni.
De könyörgöm: MonKKKK, az az Attila, nem MonG. ahogy a kommentekben szerepel. Basszus.

Jerky_Master 2011.01.05. 15:06:12

@Muad\\\'Dib: nem zörög a haraszt...! aki megkapja a jelzőt EURÓPÁBAN (!) , az gondolkozzon el rajta, miért kapta. Ja, nem tud ezen elgondolkodni.
A csaló sem állítja magáról, hogy csaló.
Van, hogy túlzásba esnek egyesek, és címkéznek, de ez sokkal ritkább.

Jerky_Master 2011.01.05. 15:08:27

@Vállfás Gyuszi: de igen, Novák a náciinfó egyik szerkesztője. Tehát magyarul: egy parlamentbe jutott párt egyik tagja egy nyíltan a hitleri érát, Hitlert és egyéb nácikat is éltető, gyűlöletkeltő, uszító, személyes adatokkal visszaélő honlap főszerkesztője.
Az egész bagázs börtönt érdemelne.

benkoo 2011.01.05. 15:08:41

a végén még én is Zagyvával vagy Novákkal adok interjút kézen fogva...de várom.

gigabursch 2011.01.05. 15:16:19

Az MSZP azt hangoztatta, hogy mindenkiért, akit sérelem ér az új médiatörvény miatt kiállnak, és részükre jogi segítséget nyújtanak.

No szeretném látni, amikor "bájgúnár" Török Zsolt felajánlja a legjobb ügyvédközösséget ingyen és bérmentve a bíróság előtt álló kuruc.info, jövönk.info, hunhir.hu, neményi.net, stb. dolgozóit érintő perben.

Hmmm, na az lenne csak az igazi cukorfalat.

2011.01.05. 15:17:54

@Jerky_Master:

Álmodozz csak komcsi. A kuruc.infosok pontosan annyi börtönt fognak kapni, amennyit a zsidókomcsi tömeggyilkosok (pl Shlomo Morel) kaptak. Ja, hogy ennek a száma nulla? Hát akkor coki van bolsikám :)

Veder1 2011.01.05. 15:18:34

@Chicano, én nem vagy egy Orbán-fan, de ez az első külföldi korrekt helyzetértékelés. Már nekem is kezd elegem lenni a folyamatos jajveszékelésből.

Attila64 · www.sagaontour.ca 2011.01.05. 15:21:22

Ez a posta most full100% kormánypropaganda, nem kicsit, nagyon!

Gyerünk, gyerünk, lehet szapulni a Jobbikot! Érjük el a 2000. kommentet!

2011.01.05. 15:22:24

@Attila64:

Annyiban egyet kell értenem a cikkel, hogy ez a tüntetés valóban hülyeség. A mocskos vörösöket nem védeni kell, hanem eltaposni mint a csikket. Mikor jönnek már rá a jobboldalon, hogy kommunista bagázzsal nem érdemes européerkedni, mert csak további hazaárulás lesz a válasz?

Pajtás 2011.01.05. 15:25:13

nincs ebben semmi fura. az ellenségem ellensége a barátom. és most az ország-világ ellensége a FIDESZ...

Veder1 2011.01.05. 15:28:39

@cukicica a törvénnyel szerintem három probléma van (hangsúlyozom: szvsz)

- felállít egy olyan médiahatóságot, rendeletalkotási joggal, ami nyilvánvalóan kizárólag a kormány párt érdekeit fogja nézni,

- gumiszabályokat tartalmaz, amik alkalmasak a deklarált céljai elérésére is, de arra is, hogy politikai célok alapján ellehetetlenítse az ellentétes vélemények megjelenését,

- a bírságot azonnal végre kell hajtani! Hiába mondaná ki egy független bíróság több évvel később, hogy a hivatal hibázott, addigra az adott média már lehet, hogy tönkrement. Ennek következménye lehet, hogy a szerkesztők öncenzúrát vezetnek be, és így nem fognak kiderülni a Sukoróhoz hasonló ügyek sem, ha a kormánypártról van szó.

Chicano 2011.01.05. 15:34:35

@Vödör: Igen, szerintem is. Pedig én elkötelezett jobboldali vagyok. De sajnos egyet kell értenem az egész cikkel, a végével is.

blah 2011.01.05. 15:36:29

nincs itt semmi meglepő... vagy tud mutatni valaki egyetlen elvhű politikust is?

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 15:36:46

@Elpet: Mindenki szembefordult már, csak ti tartjátok még oda a hátsó feleteket. Azért ami itt a mandineren terjeng néha, az se kelkáposztaszag.

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 15:41:55

@Jerky_Master:
Persze, ritkább. Kár, hogy mostanra bizonyos származás afféle önvédelmi fétissé emelkedett az évtizedek alatt. Ahogy ezt már a szélsőjobboldalisággal aligha vádolható Havas Henrik is észrevette nemrég (avagy miért tilos szidni Spiró könyveit...).

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 15:44:28

@Jerky_Master:
Ráadásul eleve nevetséges Európa szánalmas játéka a műdemokráciával. Avagy bizonyos dolgokat tiltsunk (holokauszttagadás, horogkereszt, néhol vörös csillag), máskor meg vernyákoljunk a szabadság védelmében. Ismétlem ennél még az USA is bőven előrébb van, még talán a teljesen irreális Patriot Act-al együtt is.

Pong 2011.01.05. 15:45:02

Szerintem aranyos poszt, és szépen körül lett irva az a grassroot együttműködés, amit nadzsá teszi (majd) nemzetünk, hogy egyszerre tudunk felszisszenni, és pampogni, ha valami szar történik, és igy lassan eljutunk a franciák szintjére, ahol ha 0.001% al csökkentenek valamit, és hipphopp 100K ember az uccákon.

Persze mondjuk szart nem ért mert Sárkö bevasalta a törvényt, és igy is lesz mostan is, velünk.

krisztina69 2011.01.05. 15:45:29

Mindenki megnyugtatása érdekében mondom, hogy az Európai Parlamentben bevett gyakorlat, hogy a szélsőjobb és a szélsőban együtt szavaz, ha valamiben egyetértenek vagy közös érdek! Ez csak nálunk, az EU működését nem ismerők körében ekkora szenzáció!

Google 2011.01.05. 15:45:32

@Kettes:

Mindenki, mindenki; maguk szokják mondani, hogy a többségnek nincs igaza.

gitáros 2011.01.05. 15:45:51

Mi ezzel a probléma? Ezek a náci faszok a sajtószabadság nélkül sehol nem lennének.

Chicano 2011.01.05. 15:52:13

@Kettes: Ketteske, azért mert a kormány töketlen még nem fogjuk megszeretni a szocikat. (Kivéve a Jobbikot, ők úgy tűnik igen.) A volt kormány gazemberekből állt ezek meg balfékek. Egyik se jó de akkor már inkább az utóbbi. Még van rá esély hogy tanuljanak a saját hibáikból.

hetzer87 2011.01.05. 15:53:34

az ilyen "apró" csúsztatások hogy : "Novák Előd személyesen hív fel minden Magyar embert a Bogár és Mong melletti kiállásra" arra engednek következtetni mennyire egysíkú gondolkodása van a cikkírónak/hasonszőrűeknek...

nem a Bogárt meg a Mongot kell lájkolni,hanem a magatartásukat a médiatörvénnyel szemben..emberek meg dolgok sokkal összetettebbek annál,hogy fekete vagy fehér

fura ezt hallani egy jobbikostól nem?mer' a jobbikosok fásisztákok blablabla...sztem meg PONT a cikkíró félék a soviniszták,illetve általánosítók

ez egy remek példa rá..

okostojgli (törölt) 2011.01.05. 15:54:39

Igazad van, dugd be az orrod Viktor seggébe és szagold.

ampierre 2011.01.05. 15:54:51

"Bogár és Zsolt ellen fegyelmi eljárás " ?????

blah 2011.01.05. 15:57:09

@Chicano: jaj de naív vagy... gondolod, hogy ezek balfaszságból csinálják amit csinálnak? A jobbik is biztos mind igaz emberekből áll... csak gondolj bele, hogy milyen karakter megy politikusnak.

hetzer87 2011.01.05. 16:01:34

@Jerky_Master: láttad ahogy a PArlamentben cikket írt vagy mi?szted a parlamenti munka meg pártalelnöki poszt mellett van idő Dolfit is játszani?valaki dolgozik is bent ne az eddigi 20 évből indulj ki...(ezt most lmpsekre is mondhatnám,ott is akad példaértékű hozzáállású figura(meg persze itt-ott a régi bútordaraboknál is))

másik meg,hogy jobbon,de főleg radikál jobbon (a szélsőn meg pláne) nem szokás a féreg alamuszi kúszás taktika...ha valaki csinál valamit általában fel is vállalja(és most ne jöjjön nekem senki azzal,hogy a Szávay hogy be volt baszcsizva meg,hogy a Király elszívott egy füves cigit mer' kb. nevetséges...pláne a Nokiás doboz méretű ügyekhez képest)

krisztina69 2011.01.05. 16:07:15

A nemzethalált kiáltók számára még hozzáteszem, hogy a nagy Európai Únióban is volt már rá példa, hogy valamelyik ország megpróbálta az információáramlást korlátozni, nem mi vagyunk az elsők, lehet kicsit tájékozódni!

hetzer87 2011.01.05. 16:13:11

@krisztina69: így van...nem is kell messze menni érte,a Róóóbi Ficonak nem csaptak ekkora hisztit erre pl kapásból emlékszem

Hari R. Seldon (törölt) · http://pirateradio.blog.hu/ 2011.01.05. 16:13:53

Fáklyás felvonulást csinál a jobbik?
Ne vigyetek fáklyákat, mer' lesznek ott autók is...

hetzer87 2011.01.05. 16:14:19

@krisztina69: így van!nem is kell messzi menni érte...a Róóóóbi Ficonak nem csaptak ekkora hisztit amire így kapásból emlékszem

room_101 2011.01.05. 16:30:22

Eddig többek közt Mong, meg Tölgyessy miatt hallgattam reggel a Kossuthot. Most már nem hallgatom.
Pedig engem is "megvettek" az új adótörvényekkel, mégiscsak büdös ez.
Az a kézenfekvő megoldás, hogy egyszer az életben beismerjék a fijjug a hibájukat, és visszavonják a médiatörvényt, eszükbe sem jut. Biztos úgy érzik, ezzel a szüzességüket veszítenék el, amit ugye csak egyszer lehet (mégis majdnem minden nő túlesik ezen).

Valandil 2011.01.05. 16:32:07

@Vödör: A garázdaság a Btk-ban tipikus gumijogszabály, az ellen azonban nem tiltakozik senki. Miért van ez?

m.logic 2011.01.05. 16:39:23

Látszik a narancsosok el sem tudják képzelni milyen az, ha mindenkiért kiállunk, nem csak a saját táborunkért.

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.05. 16:42:06

@Kettes:

mondjuk, az a nagyon durva agresszivitás, ami a ti blogotokon tapasztalható (és a posztok minőségéről nem is beszéltem, mert az olyan, amilyen), arra kevés jelzőt találni.

Muad\\\'Dib 2011.01.05. 16:44:59

@politicus:
Kedvenc szórakozásuk, hogy szép lassan mindenkit kitiltanak a blogjukról, aki képes érvekkel is vitázni, csak a sleppet tartják meg a sajtószabadság jegyében, aztán jöhet a látjátok milyenek a jobboldaliak...

Veder1 2011.01.05. 17:06:42

@Valandil, talán mert bírók dönthetnek róla? Nézd, a gumijogszabályokkal alapvetően nincs baj, de a megfelelő alkalmazásukhoz független hatóság kell. A garázdaság esetében (és más btk. tényállás esetében is) ráadásul hosszútávon kialakult gyakorlat is biztosítja, hogy ne lehessen visszaélni vele.

VJV Man 2011.01.05. 17:17:41

A fideszes hülyegyerekek nem értik, hogy az igazságtalanság, az igazságtalanság. Mong Atit be lehetne csukni azért amit az ország ellene lekövetett, de azért már pofátlanság lenne, mert egy percig befogta a száját...

A jobbikos srácok mindig is hangoztatták, hogy a igazság pártján állnak. A kettős mérce a fidesz és a maszop eszköze.

Persze elhiszem, hogy amennyi pénzt kapnak a szerkesztők érdemes megjátszani a hülyét...

tewton 2011.01.05. 17:26:11

@VJV Man:
lol. akkor is buták. a jobbikos srácok kivárhatták volna, amig zsolti mellett lehet tüntetni, nem kellett volna elmenniük az őket cenzúrázó arc mellett tüntetni. vagy a jobbikosok nem hallgatnak kossuth rádiót?

Nem Moby 2011.01.05. 17:39:01

Én elfogadhatatlan pártnak tartom alapvetően a jobbikot, de akkor nem kéne szapulni őket, ha helyesen cselekednek! Egy normális európai országban egy szélsőjobbos párt simán kiállhat baloldali vagy liberális kötődésű ember mellett, ha úgy érzik, hogy nagy igazságtalanság áldozata lett! A jobbik most ezt teszi és ez nagyon jó szerintem! Én azt szűröm le ebből, hogy a jobbikkal, ha kormányon lennének, akkor lehetne konstruktívan együttműködni az ország érdekében! Azért inkább ne kerüljenek kormányra, bár lehet a mostaninál még ők is jobbak lennének

val 2011.01.05. 17:57:51

„az új médiatörvény első áldozataival, Bogár Zsolttal és Mong Attilával, a Magyar Rádió reggeli műsorának szerkesztőjével és műsorvezetőjével, akik a december 21-i adásban egy perc csenddel tiltakoztak a médiatörvény elfogadása miatt.”

Mire bizonyíték mindez? Na mire? Hát hogy Ajobbik náci, antiszemita, hova tovább félfaszita. És még hápog is. És Orbán Viktor velük egy tálból kokettál. :) Ehhhehehe

regress 2011.01.05. 18:04:06

a 2 x 2= 4.függetlenül a pártszinektől.ezér tartunk itt mert a fehérre is azt mondják fekete,csak hogy alátegyenek a másiknak

Melchi Zadok 2011.01.05. 18:05:32

@stratez: na, végre előbújtál a köved alól! :)

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2011.01.05. 18:30:36

@politicus: Az a szókincs hiánya miatt lehet. ;-)

politicus · http://mandiner.blog.hu 2011.01.05. 18:48:43

@Kettes: neeem :) valami egészen más hiányzik onnan. Segítsek megfejteni?

sanche · http://elakadasjelzo.blog.hu/ 2011.01.05. 19:31:29

Aki védi "Mong megkövezését" az nagyon végletekben gondolkodik.
Tényleg nincs pillanatnyi véleménnyílvánítási lehetősége egy tv-snek, rádiósnak?
Nem robotok, hanem emberek csinálják ezeket a műsorokat!

Amikor meghal valaki és van egy perc csönd, akkor utána kirúgják a műsorvezetőket?
Amikor a vidám hír közben mosolyog a bemondó az is nemkívánatos véleménynyilvánítás és ezért ki kell rúgni?
Miközben eleve, a hírek összeállítása is ÖNMAGÁBAN IS tartalmaz véleményt.

Ha teszem azt, a műsor alatt történik valami, mondjuk meghal a Télapó, és Mongék ezt úgy reagálják le, hogy fél perc kegyeletcsönd, akkor nem rúgják ki.
Tehát, aki azt mondja, hogy ilyenért kirúúgás jár az óriásit téved.
Mongot nem a csönd miatt rúgják ki(ez csak az indok, a technikai rész), hanem azért, mert a véleménye nem fér bele a fidesz együttműködési forradalmába. De a médiatörvényből is tudjuk, hogy ebből a felfogásból nem enged a fidesz.

Egyébként nem értem a posztoló problémáját. Most komolyan, elkezdtek még zsidózni is(ráadásul azt is így..)? A jobbik egy ocsmány kis valami, de az mindenképpen egyenes dolog, hogy nem csak párttag mellett állnak ki. Lenne másoknak példát venni erről a stílusról, hogy bizony tévedni emberi dolog és a jó-rossz felállást nem szigorúan a párt színe határozza meg.

@krisztina69: Sőt, atombombát is dobtak már le japánra, nem? Akkor szerinted ha most is ledobnánk párat, akkor ez kevésbé lenne csúnya, vagy mi? Szerintem a nagy fideszimádatodban inkább nem is gondolkodsz. Tudod mit, Észak Koreában is csak egyetlen párt dönt a médiáról. Ja akkor jó, akkor semmi gond, rendben vannak itt is a dolgok.

2011.01.05. 22:08:31

Ez az első eset amikor egyértelműen problémás számomra a Jobbik vonalvezetése.

2011.01.05. 22:11:59

Novák Előd eljátssza a hasznos hülyét.

csi szi 2011.01.05. 23:24:30

Kínos lesz a sajtószabadság védelmezőinek, ha Emőke megjelenik az oldalukon a dobjával :)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.01.06. 08:20:46

lófaszt a seggedbe, novák előd

és akkor még finom voltam :)

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2011.01.06. 17:59:01

Gondolom ha az MTI olyan közleményeket is lehozna, hogy pl "Basszátok teherbe a Zsidrák tehenét!" és alatta a Torta fényképe és telefonszáma, akkor Adolfina is örömködne, hogy mindenki olyan szabadon írhat, mint ő a kurucon, nem? :-)

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.01.06. 20:34:30

@mefisto: nem bántok én senkit se :))

de akkor inkább korigálom magam, és azt mondom:
hogy a tomcat kúrjon szájba izomból/hájból, novák előd

ez így elég polkorrekt e mán ? :))

ufó - tardai arc, modoroschan küldi a szlenget 2011.01.07. 00:02:43

@Bell & Sebastian: nagyon geczik
előd-nek kellene itt egy camp-ot nyomni heavy-be :)
süti beállítások módosítása