Egy előre bejelentett karaktergyilkosság krónikája
2010. szeptember 20. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Egy előre bejelentett karaktergyilkosság krónikája

Határnyitók vagy elhatárolók? Magyarország a választások után és az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége előtt

n-ost Médiakonferencia 2010
október 6-10. között Pécsett, a kulturális fővárosban (Dél-Magyarország)

A német n-ost újsáiró szervezet hatodik alkalommal hív meg újságírókat és közép-kelet európai szakértőket az éves konferenciájára. Berlin, Prága, Szófia, Bukarest és Rostov után idén a dél-magyarországi Pécs add otthont a rendezvénynek. A nemzetközi találkozó egy olyan középeurópai országnak szenteli a figyelmet, amely Orbán Viktor nemzeti konzervatív pártjának az elsöprő győzelme után mélyreható változásokat él meg. A konferencia időpontjában, vagyis néhány nappal a helyhatósági választások után és a az Európai Unió Tanácsának soros elnöksége előtt, a média szeme Magyarországra szegeződik.

Az n-ost médiakonferencia
- összeköt több, mint 80 német nyelvű és kelet-európai újságírót és közös szakmai és médiapolitikai érdeklődésű szakértőt
- továbbképez; olyan tréningeket tart az újságírás területein különböző témákban, amelyeket elismert, tapasztalt trénerek vezetnek
- kutatási lehetőségeket biztosít, olyan magyarországi témákban, melyek új szemszögből mutatják be az országot: a rasszizmustól a rockzenéig, az energiától a borig.
- megvitatja Magyarország fejlődését szakértőkkel és az ország értelmiségével, mint például Nádas Péter publicistával, úgymint Heller Ágnes filozófussal folyatott beszélgetések keretében.

MEGNYITÓBESZÉD
Határnyitóból kirekesztő?
Nádas Péter Magyarország útjáról 1989 óta

Az író, drámaíró, esszéista Nádas Péter országa egyik legismertebb kritikusának számít. Az n-ost - konferencia vitaindítójában Nádas Péter felvázolja Magyarország fejlődésének nehéz útját a rendszerváltás óta, és meghatározza az ország helyét - szerinte egy bizonytalanná vált - Európában.

Milyen fejlődések és események vezettek a rendszerváltás óta a 2010-es parlamenti választások eredményéhez és a jobbratolódáshoz? Milyen irányba halad Magyarország, talán egy tekintélyuralmi rendszer felé? Mit tudnak ezzel szembeállítani demokratikus erők? Pont Magyarország, az egykori Osztrák-Magyar Monarchia országa az 1989-es határnyitó távolodik el az európai értékektől? Milyennek látja Magyarország Európát és milyennek látja Európa Magyarországot?

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr712310092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.09.20. 15:39:26

Ízig-vérig alantas rendezvénynek ígérkezik. Kíváncsi vagyok, a szabad sajtó szellemében beengednek-e oda bármilyen különvéleményt. A Mandiner igazán küldhetne oda képviselőket toleranciát tesztelni és izgalmas kérdéseket feltenni. Ennek is lenne annyi értelme, mint a Biszku-filmnek. Legrosszabb esetben Kálmán&Tóni filmezhetné, milyen képet vágnak a kérdések feltevésekor a fejlettudatúak. :)

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2010.09.20. 15:42:54

@elGabor:
Alantas = a másik oldal véleményével azonosuló?

2010.09.20. 15:51:54

Ott lesz a Mandiner? Elvileg bárki mehet, ha jól tudom. Én szívesen vennék egy tudósítást az eseményről.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.09.20. 15:54:26

@kesztió: Nem, alantas úgymint intellektuálisan becstelen, úgymint sunyin támadó és úgymint saját fészkébe piszkító. Magyarázni nem fogom; vagy érti, vagy nem.

MorbusHungaricus 2010.09.20. 15:56:44

@kesztió: Nem azért alantas, mert a másik oldal véleménya, hanem mert hazug.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.09.20. 16:23:13

Miféle európai értékekre gondolhat Nádas úr? Az európai értékek közül a legalapvetőbbek, az állam által szavatolt személyi és tulajdoni biztonság inogtak meg sokak számára a megelőző években. A szavak jelentésébe vetett alapvető bizalmat ingatta meg az a hazugságáradat, amely elborított bennünket. Milyen európaiságról beszél ott, ahol egy belügyminiszter kiejthette a száján azt, hogy "megélhetési bűnözés" ?

Fundamentális értékeket kell a helyükre tennünk, Nádas úr és a liberális értelmiség rossz közérzetén nem nagyon lehet megindulni. Nem tetszik nekik, hogy Orbán hatalmat és eszközt akar a feladatokhoz, amelyek a nyakába szakadtak? Tetszettek volna megoldani a problémákat.

evil overlord (törölt) 2010.09.20. 16:27:07

@rajcsányi.gellért (ergé): Előadást is kellene tartaniuk, ellensúlyozni a hasznos idióták propagandáját.

tevevanegypupu 2010.09.20. 16:59:12

Milyen kar, hogy egy olyan iro mint Nadas Peter embernek annyira jellemtelen. Ha o tartja a megnyitot az ujsagiroknak akkor jaj Orbannak es Magyarorszagnak. Nem kritikus megjegyzesek, hanem gyalazkodasok kezdodnek annak a demokracianak a jegyeben, amit Nadas a magyar szdsz valamint a gyurcsanyi szellemben kepzel el. Egyebkent ugy tunik tokeletesen sikertelen es hamis meglatasai nem intik sem szerenysegre sem egy kis visszavonulasra sem..

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.09.20. 17:08:55

@tevevanegypupu:
"Milyen kar, hogy egy olyan iro mint Nadas Peter embernek annyira jellemtelen."

Nem jellemtelen. Parhuzamos valosagban el, ahol meg mindig a Horthy-kor es a progressziv baloldal vivja titani kuzdelmet.

Ebben a vilagban o a hos, aki felszolal a gonoszsag ellen. Ha mar az igazi kulcspillanatban, 1944-ben ez nem tortent meg.

Ottfelejtett dzsungelkatona. Fantomok ellen kuzd.

tevevanegypupu 2010.09.20. 17:13:08

@Doomhammer:
Az iro elhet alomvilagban, tulajdonkeppen az ember is. De akkor ne pofazzon bele a politikaba. Most pillango vagyok es almodom, vagy azt almodom, hogy pillango vagyok..:-)

TG69 2010.09.20. 17:17:18

@elGabor: Én nem prejudikálnék. Eleve eddig szerintem nem sokan hallottak erről a nagyszerű :) eseményről tehát nincs is komoly előzetes elvárás előtte. Úgy tűnik azonban sokan már edzenek rá, kell a mindennapi betevő a magyarságféltésből, igaz nem is kellett volna rászokni, de hát mindenki a maga keresztjét. Ha esetleg NP vágja ki nálad a biztosítékot, akkor arról lehet értelmes vitát folytatni, csak akkor az alantas stb jelzőket el lehetne kerülni, mert értelmes ember nem dobálózik olyan szavakkal, amit nem tud bizonyítani. Van sok jó meglátása NP-nek meg vannak félresikerültek. Általában persze nevetséges az egész értelmiségi attitűd, ami mindenbe beleüti az orrát, de hát kicsiben itt a fórumon pont ezt játszuk mi is.

Nagyon fel vagy demhedve mostanában?

Alfőmérnök 2010.09.20. 17:19:18

@Doomhammer: @tevevanegypupu: Nini, egymásra találtak az ékezet-nélküliek.

TG69 2010.09.20. 17:23:19

@tevevanegypupu: A mai politikai narratívák nem hordoznak akkora értéket, amibe ne lehetne beleszólni. Ki lehet nevetni, görne türöt lehet elé tartani és meg lehet kreálni a saját kis világomat ellene. NP műveiből, már amit én olvastam komolyabb világértelmezés olvasható ki, mint bármely papagáj politikusból, ilyen szempontból sokkal érdekesebb náluk.

Alfőmérnök 2010.09.20. 17:35:12

@TG69: Igen, de ha politikáról van szó, hirtelen beszűkül a tudata. Egyébként Doom leírása kivételesen elég találó.

Alfőmérnök 2010.09.20. 17:39:32

@elGabor: Úgy látom, Borókai ott lesz.
Ági néninek valami "videónyilatkozata" lesz, hogy hogy lesz abból beszélgetés, az egy érdekes kérdés. (Lehet, hogy élőben kapcsolják.)

evil overlord (törölt) 2010.09.20. 17:48:39

@TG69: Érdemes elolvasni az árokásos posztot, ugyanis a baj nem NP írói munkásságával van.

TG69 2010.09.20. 21:17:18

@evil overlord: Én úgy látom, hogy a zárokásó minden hivatkozása finom kis csúsztatás. Én erről nem is nyitnék vitát, mert ezekben az NP-s riportokban több laikus igazság van, mint realitás vesztés. NP korunk lelkes Ady Endréje, aki mindent a nyugathoz mér és eképp leszünk mi csak ugar. Persze láthatóan ott sem minden 100-as (viszont ez ő innen talán jobban teszi, ha nem szapulja, főként ha rólunk kérdezik), de azért ha nem is Berlin, de Bécs nem lenne rossz fővárosnak :)

Az nem működik, hogy a konzik szapulhatják Bp-et (lsd legutóbb a hajléktalan kérdést itt stb) egy ballib meg nem:) Sőt az árokásós cikkek legtöbbjében pont azok a kritikák fogalmazódnak meg, amiket a jobboldal is használt józan állapotában (tehát nem mindig:)).

Kormánykrónikás · http://kormanykronika.blog.hu 2010.09.20. 21:45:33

@elGabor: "Kíváncsi vagyok, a szabad sajtó szellemében beengednek-e oda bármilyen különvéleményt"
Remélem igen. Ez nem Kötcse!

Kormánykrónikás · http://kormanykronika.blog.hu 2010.09.20. 21:47:42

@Doomhammer: te nem olvastál Nádast. Április magasságában volt egy hosszú beszélgetés vele a Magyar Narancsban. Tanulságos és kritikus. Éles. Vegytiszta.

te nem Nádassal vitatkozol, hanem a saját előítéleteiddel. Azokhoz Nádasnak semmi köze

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.09.20. 22:02:03

@Kormánykrónikás:
"te nem Nádassal vitatkozol, hanem a saját előítéleteiddel."

Jaj, de unalmas. :-(

Mindezt már lejátszottuk az árokásón egy Laci nevűvel.

Erre nem tudott válaszolni:
"Ezek szó szerinti idézetek Nádas Pétertől, a link egyébként a postban is benne van.

www.bombsite.com/issues/100/articles/2918
"Germany is the only country in Europe that for historical reasons, and also historically, is interested in this country. No other powers in Europe have any special energy for or interest in Hungary."

"Hungarian society has no self-reflection regarding the 600,000 Jews who were killed, and they would be willing to kill another 400,000 if they had the chance.""

Tehát a magyarok most is simán megölnének 400 ezer zsidót, ha módjuk lenne rá.

Kristálytiszta? Szerintem felháborító és gusztustalan.

evil overlord (törölt) 2010.09.20. 23:01:14

@TG69: Nádas a komplett magyar társadalmat potenciális tömeggyilkosnak tartja:
"Hungarian society has no self-reflection regarding the 600,000 Jews who were killed, and they would be willing to kill another 400,000 if they had the chance."
Ez hazugság. Van 1-2 % sültbolond, aki hajlandó lenne rá (sőt, boldogan tenné), de a nagy többség nem.
A választások előtt segített a svédeknek rettegni a Jobbiktól, közben a svéd Jobbik most került be a parlamentbe. BTW, jópár "nyugati országban" is volt/van szélsőséges párt a parlamentben (sőt Ausztriában kormányon is voltak), nem tudom, hogy miért kellene szégyenkeznünk (ráadásul náluk előtte nem permanens elkúrás ment 8 évig).

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.09.21. 00:14:23

Nádas már rég eltévedt a morál és önmaga fontossága, valamint ezek kapcsolatának útvesztőiben...
Azért reménykedjünk, ebből a heppeningből valami színvonalasabb fog kisülni, mint a fenti szöveg...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2010.09.21. 00:41:57

Nádas lehet nagyszerű író, remek ember, de mivel "nem ért magyarul", ezért minden magyar szó mögött veszélyt sejt. Erről beszélt Németh László, Szabó Dezső, Móricz már a két világháború között, s még ma is itt tartunk. Pontosan ezt jelenti a "hígmagyar" - olyan embert, aki magyar/magyarrá vált ugyan, de a kultúrának nem birtokosa olyan mértékben, hogy azonosulni tudjon vele, mozogni tudjon benne - ezért ("jobbhíján") annak alapjaiban való átalakítására, maga számára komfortossá tételére törekszik, s ezzel rombolja azt.

Kötelező olvasmány mindenkinek, aki vissza akar térni a "magyar gondolkodásba":

www.mek.oszk.hu/01500/01546/html/index.htm

Vajon Orbán Viktornak ott van-e az éjjeliszekrényén?

ü
bbjnick

csi szi 2010.09.21. 01:29:54

@Doomhammer: Tehát még van 400 ezer zsidó magyarországon? Érdekes, "hivatalosan" a töredéke.

csi szi 2010.09.21. 01:31:57

@evil overlord: Gondolom a "svéd jobbik" nem antiszemita, így a veszélyessége számukra nulla. Ugyanúgy, mint mondjuk a szlovák nacionalizmusé. Ennyi.

Joejszaka 2010.09.21. 08:44:42

Ez a "nem ért magyarul" tetszett.

Nem tudom, lehet, hogy az a baj, hogy nem vagyok értelmiségi. Próbáltam olvasni Nádas prózáját, de a hideg rázott tőle. Nem ment. Nem adta meg magát.

És az a baj, hogy az ilyen happeningek miatt nincs is kedvem elővenni. Ha szűklátókörűség, akkor szűklátókörű vagyok.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.09.21. 09:03:01

Az őszödi beszéd megvédése után Nádasék az arcukat védik, ebből ered a párhuzam a rákosi-kádári retorikával:
Horthy-kor ősbűn volt, aminek leküzdéséhez bármilyen eszköz (idegenkatona megszállás) elfogadható.
A Fospumpa ma az ősbűn visszatérte, aminek megakadályozására bármilyen eszköz elfogadható.

alex4427 2010.09.21. 09:20:39

Nádas paranoiás vagy "csak" jellemtelen. Jobbat feltételezve: nincs érvényes képe a világ-és az ország folyamatairól, problémáiról.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.09.21. 09:26:41

Nem megy nektek ez a hozzászokás... Még mindig felfortyantok egy-egy újabb külföldi nyaklevestől. Pedig most már mindig ez lesz.

Azért átérzem a fájdalmatokat. Nekünk meg itt van például Szalay Annamária, hát az se lesz egy könnyű kilenc év. Ha nem kilencven.

Mindegy, a Nádas-beszédet tegyétek ki a köpőfalra, intézzék el a trollok a piszkos munkát.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.09.21. 09:43:21

"Még mindig felfortyantok egy-egy újabb külföldi nyaklevestől. Pedig most már mindig ez lesz." - sose nem is volt más reménysége a ballibbantaknak szarszagó madzsarisztánban, csak az idegenek.

evil overlord (törölt) 2010.09.21. 11:00:54

@csi szi: Az SD (höhö Sicherheitsdienst) bevándorlásellenes, ez a svédeknél bizonyára leginkább iszlámellenességet jelent, így a helyi zsidóknak igazából használ a dolog :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2010.09.21. 11:05:22

@evil overlord: A titok az, hogy megfelelő módon és jól kiválasztott csoportokkal szemben kell rasszista taplónak lenni.

TG69 2010.09.21. 11:16:42

@elGabor: Ez csak a felszín. A legmélyén a kinek az érdekében áll kérdés lpul meg, tehát a nemzetére genetikailag mindig rárontó svéd baloldal.

TG69 2010.09.21. 11:22:18

@evil overlord: Azért ezt a 400 ezres mondatot meghallgatnám eredetiben is, mert ugye azt mindenki látja, hogy semmi értelme sincs (Nincs ma Mon ennyi zsidó és a holokauszt idején sem volt 1 millió). Az első fele meg teljesen rendben van, mint ahogy sok minden más is.

TG69 2010.09.21. 11:25:35

@tölgy: Az öszöi bezédet, mint a helyzetre adott politikai narratívát értékelték illetme, mint retorika teljesítményt. Ez utóbbo egyértelmű, hiszen párttársait meg tudta győzni. Az utóbbiba persze sok naivitás került, de legalább a szavak szintén elhangzott az, amire a ballib oldal végülis 2002 óta folyamatosan várt. A konzik hőbörgései ez ügyben nem játszanak, nekik egyelőre a pénzvilág adja a sorozatos irányváltást.

TG69 2010.09.21. 11:35:19

@evil overlord: Horthyék meg a hazai zsidókra pikkeltek változó intenzitással. Végülis NP teljesen konzisztens, egyik sem kóser neki.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.09.21. 11:52:31

@TG69: "elhangzott az, amire a ballib oldal végülis 2002 óta folyamatosan várt" - mire várt a ballib oldal? A beismerésre, hogy hazudtak reggel és este, és nem csináltak semmit, csak úgy tettek, mintha kormányoznának? Hogy trükkök százaival éltek, amiről _nekik_ sem kell tudni? Vagy arra várt a ballib oldal, hogy valaki végre kimondja:_ kurva ország_?

@elGabor: ez így van.

evil overlord (törölt) 2010.09.21. 11:55:40

@TG69: Doomhammer berakta a linket a cikkre, melyben szerepelt.

"Az első fele meg teljesen rendben van, mint ahogy sok minden más is."
Ez pedig csak részben igaz. 40+ év szélsőbalos agymosás (incl. mindenről rosszról mi tehetünk), után nem csoda, hogy az emberek nem szívesen konfrontálódnak múltjuk kellemetlen részeivel.

Ugyanebből a cikkből (következő bekezdés):
"Given enough time, yes. If nationalism doesn’t get the upper hand, then yes. The ground is prepared for nationalism in all of the surrounding countries, even Germany, and it can be mobilized at any time. Even though they were the moral victors of the Second World War, according to recent reports there are at least 12,000,000 people in Germany who hate all foreigners. I hate this racism and speak out against it at every opportunity."
A nacionalizmus nem azonos a sovinizmussal, ha ezt a szöveget megpróbálja előadnia az USÁ-ban, úgy kidobják, mint a macskát szarni. Talán az sem véletlen, hogy sok németnek tele van a hócipője a (muszlim) bevándorlókkal. Ráadásul ez nem rasszista, hanem kultúrális kérdés.

Öszöd: azért megnézném, hogy Nádas és barátai nekiállnak dícsérni Hitler retorikáját (az is hatásos volt).

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2010.09.21. 12:14:12

@TG69:
"Horthyék meg a hazai zsidókra pikkeltek változó intenzitással. "

Ez nem altalanosan elfogadott nezet.
Ez a szerzo peldaul erosen elfogult - es nem Horthy iranyaban.
www.polc.hu/konyv/a_titkos_alku__zsidokat_a_fuggetlensegert/173144/
O hosszasan - es szamomra meggyozoen - bizonyitja, hogy Horthy hatarozott kulonbseget tett a gazdag nagypolgari zsidosag es az elkepesztoen szegeny, elsosorban Galiciabol bevandorolt zsidosag kozott es csak az utobbiaktol akart megszabadulni. Ezt bizonyitani lehet azzal, hogy amikor a nemetek Budapestet vettek celba a deportalasokkal, akkor a magyar honvedseget is bevetette, hogy ebben oket megakadalyozza (agyuval vettek celba a nemet kovetseget, pl.) Valoszinuleg a nagypolgari zsidosag megmentese miatt uszta meg a felelossegrevonast.

Horthy antiszemitizmusa nem egyszeru kerdes. Mikozben a nyomorgo, szornyu korulmenyek kozott elo zsidokrol lebecsloen irt es oda is dobta oket vegul a nemeteknek, a kozvetlen kore tele volt a zsido ipari arisztokracia embereivel es gazdasagi kerdesekben teljesen rajuk tamaszkodott. Fennmaradtak tole idezetek, hogy a galiciai nyomorultakat ne hasonlitsak mar ossze Chorin Ferenccel.

Azt semmikeppen nem lehet mondani, hogy "Horthyek pikkeltek a zsidokra".

TG69 2010.09.21. 12:41:25

@tölgy: Nem kell adni a hülyét, jön az magától is :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.09.21. 12:44:07

@TG69: ha ezt így felismerte, akkor miért teszi?

TG69 2010.09.21. 12:47:17

@tölgy: Szerintem abból a szövegből egyértelémű az, hogy mit tartott jelentősnek a ballib értelmiség és az sokunknak tetszett. A kurvaország az másnak tetszhetett, gondolom, aki sokat idézgeti :)

TG69 2010.09.21. 12:48:35

@Doomhammer: Tőlem finomíthatjuk galíciai jöttmentekre a sztorit, akkor is volt valami kis probléma evvel...

TG69 2010.09.21. 12:59:07

@evil overlord: John Lukacs amerikában élt mégsem dobták ki:) Szerinte a tömegnacionalizmus legradikáláisabb képviselője Hitler és, hogy ez tovább él.

evil overlord (törölt) 2010.09.21. 13:02:30

@TG69: Az USA-ban természtes, hogy kinn lóg mindenhol a zászló (magánházakon is), gazgasági kérdésekben is igencsak patrióták és nem nagyon kedvelik a bevándorlókat. Ha valaki nekiállna dumálni arról, hogy fuj mocskos nacionalisták, azt nem néznék jó szemmel. Ez csak Európában megy.

Kettes · http://orulunkvincent.blog.hu 2010.09.21. 13:02:46

"sose nem is volt más reménysége a ballibbantaknak szarszagó madzsarisztánban, csak az idegenek. " Ahelyett, hogy kukákat borogatnának, meg körbehugyoznák a Kossuth teret.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.09.21. 13:05:39

"Baky, te egyike vagy szegedi tisztjeimnek. A németek becsaptak engem. most deportálni akarják a zsidókat. Én nem bánom. Utálom a kommunistákat és a galíciai zsidókat, ki velük az országból. Ki, ki. De te is belátod, Baky, hogy itt is vannak olyan jó magyarok a zsidók között, mint te meg én. Például itt van a kis Chorin és Vida. Hát ezek csak jó magyarok. Ilyeneket nem engedhetek elhurcolni. A többit azt csak vigyék."

TG69 2010.09.21. 13:06:55

@evil overlord: Nem vagyok nagy szakértője ámerikának, de te most alapvetően a white trash-ről írsz, az meg csak az erősen bunkó(nak tartott) része. A gazdasági patriotizmus az általános jelenség, de annak is elég komoly közgazdasági bírálata van.

TG69 2010.09.21. 13:10:58

@gloire: Mi a nacionalizmus? Amit mi csinálunk.
Mi a sovinizmus? Amit mások...

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.09.21. 13:17:25

@TG69: a maga válaszából nem derül ki, hogy mit tetszett a ballibbantaknak az Őszöd beszédből.

"A kurvaország az másnak tetszhetett, gondolom, aki sokat idézgeti" - aham, per analogiam, azok beszélnek sokat a Holokausztról, akiknek tetszhetett?

@Kettes: a ballerek a Kossuth téren inkább a tömegbelövetést szeretik. Hugyozni inkább egymás szájába szeretnek.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2010.09.21. 13:22:43

Az idézet Ránki György, 1944. március 19 című könyvéből van, 1968-ban jelent meg, a Kossuth kiadó "Népszerű történelem" sorozatában.

(Zsidó származása miatt középiskolásként koncentrációs táborba hurcolták. 1949-ben érettségizett...
...1953-tól az MTA Történettudományi Intézetének tudományos segédmunkatársa, majd 1957-től munkatársa, 1960-tól tudományos titkára és a legújabbkori osztály vezetője. 1962-től az intézmény igazgatóhelyettese, 1986-tól igazgatója volt.)

Ezt írja:

"Veesenmayer jelentése szerint július 9-ig az I-V. zónákból és Pest környékéről összesen 437 402 embert deportáltak. Ezekből hozzávetőleges becslések szerint több mint 320 000 ember lelte halálát az auschwitzi gázkamrákban vagy más koncentrációs táborokban."

TG69 2010.09.21. 13:22:50

@tölgy: Azért nem mondom el, mert nem akarom a gondolkodás örömét elvenni tőled.

Teljesen jogos az analógiád, a holokauszttal antiszemita-antiantiszemita jön elő az orvosilag megengedettnél többször. De hát ők ezért vannak. A hazugság és kurvaország pontosan ezt a funkciót tölti be a komcsi-antkomcsi nagyszerű dialógusban :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.09.21. 13:29:50

@TG69: "a holokauszttal antiszemita-antiantiszemita jön elő az orvosilag megengedettnél többször" - hm, akkor a sok H-megemlékező mind antiszemita? Nocsak. Új szempont a megértésben.

"nem mondom el" - bár az őszödi böszmeség állítólag igazságbeszéd volt, de maguk még most is titkolóznak?

TG69 2010.09.21. 14:28:15

@tölgy: Ideje van mindennek. A megemlékezésnek is. Az orvosilag többször nem ez a ketegória, de már unom eztetet. Üdv

PS:
Az igazság rejtőzködik, azt meg kell mindenkinek fejteni, még akkor is, ha nem ő talál rá először. Ez a te munkád, dolgozz rajta :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.09.21. 15:13:20

@TG69: az őszödi böszmeséget sokan megfejtették szeptember közepén. Maga feltételez benne valami titkos tanítást, amit csak a mozgalmárok érthetnek.

"Ideje van mindennek. A megemlékezésnek is. Az orvosilag többször nem ez a ketegória, de már unom eztetet. " - ez konkrétan egy értelmetlen bejegyzés. Hacsak nem valami ezoterikus tudást tartalmaz.

Az a gyanúm, hogy maguk ballerek az értelmetlenségeiket valami titkos tudásra hivatkozással mentegetni. Így lett tudós Marx.

evil overlord (törölt) 2010.09.21. 15:17:57

@TG69: Nem csak a white trash lengeti a zászlót, és nem csak ők nem szeretik a bevándorlókat. Egyáltalán nem baj egy kis gazdasági protekcionizmus (persze túlzásba sem kell vinni), pl. elég kemény lesz, ha az összes európai gyártás kiköt Kínában (ez azért még odébb van), akkor a kínaiak rögtön elkezdik merdeken emelni az áraikat, mert megtehetik.

"Mi a nacionalizmus? Amit mi csinálunk.
Mi a sovinizmus? Amit mások... "
Ez így nem igaz. Az egészséges nacionalizmus (patriotizmus) nem mások ellen lép fel, hanem az adott nemzetért.

TG69 2010.09.21. 17:17:42

@tölgy: Tessék lassan végigolvasni, nem olyan hosszú ez :) Ha tényleg nem megy holnap elmondom a lényegét, de mért kell magad kínozni evvel?
mkdsz.hu/index.php?Itemid=44&id=2916&option=com_content&task=view

TG69 2010.09.21. 17:20:56

@evil overlord: A nacionalizmus olyan, mint az önszeretet. Szükségszerű dolog identitásomhoz, alapvető fundamentum. Most már csak arra kell válaszolni, hogy olyan ez mint a mindennapi táplálék, valláspótlék vagy a teljességem leírásának legjobb eszköze.

TG69 2010.09.21. 17:21:50

@Alfőmérnök: Mért gondolod, hogy szükségem van rá :)

Alfőmérnök 2010.09.21. 17:34:58

@TG69: Láttam, hogy érdekli a téma. De ha nem, hát nem.
süti beállítások módosítása