Párbaj, progresszisták, Hönigesz Dezső - mi történt ma száz éve?
2010. augusztus 04. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Párbaj, progresszisták, Hönigesz Dezső - mi történt ma száz éve?

  Óriási aranybánya az MTI hírarchívuma a századforduló körüli évekből. A reakciós fejeknek oly kedves híreket olvasva konstatálhatjuk: minden megváltozott azóta. Vagy: semmi sem változott. Lássuk, mi történt pontosan száz éve, 1910 augusztus 4-én Magyarországon és a nagyvilágban.

  Eperjes, aug.4. Sáros vármegye alispánja erélyes intézkedéseket tett, hogy az Oroszország felelő fenyegető kolera a vármegye és Galicia határain megelőztessék. Elrendelte, hogy a gyanús idegenek öt napon át megfigyeltessenek, a kutak és udvarok tisztán tartassanek és hogy a határrendőrség és csendőrség a határon különös figyelemmel őrködjék.

  Aranyosmarót: Wener Gyulát ma ellenjelölt nélkül egyhangulag a körmöcbányai kerület képviselőjének megválasztották.

  Nyíregyházáról jelentik: Kállay András és Csappay Géza között ma reggel pisztolypárbaj volt. A párbaj folyamán a felek egyike sem sérült meg; nem békültek ki.

  Sopronból jelentik: A szabadbárándi választókerületben, mely Zichy János gróf kultuszminiszter lemondása folytán megüresedett, ma ment végbe a második választás. Miután csak egyedül Nicky Pál gróf, a nemzeti munkapárt jelöltje pályázott a mandátumra, a választási elnök egyhangúlag megválasztott országgyülési képviselőnek jelentette ki. Molnár István választási elnök rövid beszéd kíséretében adta át a mandátumot Nicky grófnak, a ki válaszában megígérte, hogy az ország és e kerület érdekeit mindig szivén fogja viselni. A népszerű grófot választói vállukra emelték és körülvitték a község főterén.

  Fiuméból jelentik: A trieszti tengerészeti hatóság Pelagora nevű gőzösével Kitt osztrák közmunkaügyi miniszter ma Arbeből Fiúméba érkezett és tovább folytatta utját Bécsbe. A Baross-kikötő külső hullámgátján az uj világítótornyot most helyezték üzembe. A világitótest három másodpercenként vörös villámfényt vet, mely kedvező időben öt tengeri mértföldről látható.

  Bécs: Zichy János gróf vallás- és közoktatásügyi miniszter ma reggel ideérkezett.

  Bécs-Ujhely: A sport vezetőség a múlt hó 10. és 17-én lefolyt versenyrepülés magassági díját Illner Károly aviatikusnak ítélte oda.

  Konstantinápoly: A lapok jelentik, hogy az épitészeti miniszterium technikai bizottsága a budapesti elektromos Ganz-gyár ajanlatát a város elektromos világítása ügyében a legelőnyösebbnek találta.

  Bécs: a japán nagykövet tegnap a külügyminiszternek jegyzéket nyújtott át, a mellyel, az Ausztria-Magyerországgal kötött kereskedelmi szerződést felmondják. A japán kormány egyúttal késznek nyilatkozik Ausztria-Magyarországgal egy uj kereskedelempolitikai megegyezés ügyében tárgyalásokba bocsátkozni.

Taft elnök megüli a bivalyokat

  Zajlott hát az élet, lendületesen fejlődött a magyar ipar a boldog békeidőkben is, és ha az ember tovább böngészik az archívumban, további tanulságos híreket talál a múltból. Lássuk, hogyan küzdött Amerika korabeli Orbánja az oligarchákkal!

  Washington, 1911. május 17., Associated Press: Taft elnök a kabinet tagjaival tanácskozott a trustekkel szemben a jövőben követendő politikáról. A Supreme Court törvényszéknek a Standard Oil Co. ellen hozott döntésével kapcsolatban az a hír terjedt el, hogy a kormány büntetőeljárásokat indított az olajmágnások ellen. A szenátusnak már törvényjavaslatot terjesztettek elő, amely a Sherman-féle trustellenes törvény szigorítását célozza. Bizonyosnak látszik, hogy a kongresszusnak progresszista tagjai a Sherman-féle törvényt oly módon igyekeznek majd kiegészíteni, hogy a jövőben a méltányos és nem méltányos kombinációk között való megkülönböztetés, amilyen a Standard Oil társaság ellen hozott legutóbbi döntésben foglaltatik, lehetetlen legyen.

  Konstantinápoly: Két torpedózuzó még ma San Giovanni di Meduába megy.

  A Jeune Turc szerint a jeruzsálemi mutsszarifot az Omár-mecsetben történt lopás miatt elmozdították állásától.

  A kisszínesek sem maradhattak ki a korabeli hírekből - ennyit a ma kárhoztatott bulvárosodásról. Reméljük, Hönigesz Dezső a ballépés ellenére boldogan élt, amíg meg nem halt.

  Aradról jelentik: a zágrábi rendőrségtől érkezett távirati jelentés szerint a határrendőrség letartóztatta Hönigesz Dezsőt, az aradi felső kereskedelmi iskola növendékét, aradi gazdag szülők fiát, aki tíz nap előtt eltűnt. Hönigesz Dezsőt egy Zágrábban időző cirkusztársaságnál találták meg. Arra a kérdésre, hogy miért távozott a szülői háztól, kijelentette, hogy egy műlovarnőbe szerelmes. A rendőrség jelentése szerint ma hazaszállították Hönigeszt Aradra.

  A Magyar Abstinens Nők Országos Egyesülete értesíti a tagokat, hogy május 26-án délután Jászai Mari elnöklésével tartja évi rendes közgyűlését a Nőképző Egyesület palotájában (IV. Veres Pálné utca)

  Debrecenből jelentik: A debreceni színházban tegnap a Vígány-szerelem előadásán Szilasy Etel nadrágszoknyában jelent meg. Az a hír volt elterjedve, hogy az uj divat ellen tüntetések lesznek. Postás István rendőrfőkapitány intézkedésére 30 rendőrt helyeztek el a nézők között az olcsóbb helyeken. A közönség ezt megtudván, tartózkodóan viselkedett.

  Nincs azonban irredentább műfaj a korabeli időjárásjelentéseknél: Nagy-Magyarország elveszett és meglévő településeinek sorolása hazafias dalra fakasztaná a bennünk élő Sasvári Sándort és Beregszászi Olgát is.

  Időjárás: A központi meteorológia intézet jelentése: csapadék volt 5-10 mm: Tátrafüred, Selmecbánya, Beszkid, Bártfa, Putnok, Znióváralja, Korpona, Balassagyarmat, Nagyszécsény, Siófok, Perbenyik, Békéscsaba.

10-15 mm: Losonc, Sajecfürdő, Nagyapony, Aranyosmarót

16-20 mm: Rózsahegy, Csáca,

20-25-ig: Nagyberezna, Tiszolc

37 mm volt Sztropkón, s zivatar volt több helyen.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr512197706

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: MTI partner lett a Levéltár (hurkalevél) 2010.08.31. 10:01:07

 Mindent hasznosítunk, mert mindenünk hasznos.Az álszerénység a tehetségtelenek menedéke.Kérdés: Igaz, hogy a Levéltár a Magyar Távirati Iroda hírszállítója?Válasz: Igen.Az MTI (Magyar Távirati Iroda Zrt.) és a Levéltár kapcsolata új, még csupán t...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tanarseged ur 2010.08.04. 11:36:45

Nahát!

Hönigesz Dezsőre rágugliztam, és a Hadtörténeti Intézet és Múzeum weboldalán szerepel az 1917. és 1918. évi katonai rangsorolásban tartalékos zászlósként:

www.hm-him.hu/rang/?keres=h%F6nigesz

www.hm-him.hu/rang/cd/1918/talal-index.php?talalev=1918&talalkod=233

Kösz a posztot, jó szórakozás volt olvasni!

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.08.04. 11:39:22

ergé,
az a bölény a képen nálam bivalynak látszik.

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.04. 11:44:10

@tanarseged ur: egyre izgalmasabb: az iwiwen nem találtam Hönigeszt, de a Facebookon van egy darab fickó, Roberto Hönigesz, aki klubtagságaiból sejtve argentin, Buenos Aires-i lakos.

Van egy rocker fia, Fede Honigesz.

http://www.facebook.com/profile.php?id=1374720893&v=wall&ref=search#!/profile.php?id=1374720893&v=info&ref=search

Hogy kerültek a Hönigeszek Argentinába? Vajon Dezső leszármazottja Roberto? Talán Dezső együtt szökött meg a háború után a műlovarnővel Dél-Amerikába?

A történelem nagy kérdései ezek.

Téglagyári Megálló 2010.08.04. 11:48:21

@rajcsányi.gellért (ergé):

Vedd fel vele a kapcsolatot. Szívesen olvasnánk egy riportot a buenoszajreszi magyar diaszpóráról.

tanarseged ur 2010.08.04. 12:21:31

@rajcsányi.gellért (ergé): Bár nem fészbúkolok, a google segítségével megnéztem a fényképet. Ez egy negyvenes férfi. Hönigesz Dezső 1910-ben felsőkereskedelmi iskolába járt, ami ha jól tudom, akkor kb. egy közgazdasági szakközépnek felelhetett meg, vagyis H.D. valamikor 1892-1894 körül születhetett. Roberto Hönigesz tehát úgy 75 évvel fiatalabb. Unoka? Dédunoka? Várjuk a választ! :-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 12:42:12

"...Galicia határain megelőztessék. Elrendelte, hogy a gyanús idegenek öt napon át megfigyeltessenek, a kutak és udvarok tisztán tartassanek és hogy a határrendőrség és csendőrség a határon különös figyelemmel őrködjék."

hát azt a kurva csendőséget néhány évtizeddel előbb is odavezényelhették volna a galiciai határra, kevesebb bajunk lenne a koleránál

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 12:46:58

hőnigesz lelki gyengesége, túlhajtott szexualitása, beteges aktivitása, családi lázadása, valamely beteg lelki alkatú népből való eredetet sejtet. egyáltalán nem vagyok kíváncsi, az argentínába alijázott leszármazottakra. :)

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.04. 12:52:03

@tanarseged ur: további izgalmak!

Bánáti kivándorlók amerikai listája: az utolsót nézzék:

HONIGESZ Maria -[H522 ]- Age: 28 -From: St Anna
-DtAr: Sunday, 20 Jul 1930 - To: Montreal Canada, Going to join husband Desiderius Henigesz. Canadian passenger ship record."

freepages.genealogy.rootsweb.ancestry.com/~banatdata/DDB/BySurname/Surname-Holcz.htm

"HONIGES Andreas -[H522]- Age: 23 -From: St Anna (Neu)
-DtAr: Wednesday, 23 Oct 1907 - To: Bloomington, IL -Via: Bre/NY -Ship: Rhein
-Note: Born in Neu St Anna. Father, Ferdinand Honiges, lives in Neu St Anna [*16 Feb 1884, +9 Apr 1967 Illinois, son of Ferdinand Hoeniges and Barbara Mayer].

HONIGES Sebastian -[H522]- Age: 42 -From: St Anna (Neu)
-DtAr: Friday, 6 Jul 1906 - To: Chicago, IL -Via: Tri/NY -Ship: Giulia
-Note: Accompanied by daughter, Barbara 17 [*24 Jan 1863 St Anna, son of Sebastian Honiges and Magdalena Braun, oo 7 Jan 1890 St Anna Eva Weber].

HONIGESZ Anna -[H522]- Age: 50wd -From: St Anna (Neu)
-DtAr: Thursday, 12 Aug 1909 - To: Portland, OR -Via: Bre/NY -Ship: Prinz Friedrich Wilhelm
-Note: Accompanied by kids, Michael 17, Rosalia 14 and Nikolaus 12, all born in Neu St Anna. Mother, Rosalia Reinhard, lives in Neu St Anna. Going to join son, Franz Honigesz [*28 Mar 1858 St Anna dau of Josef Reinhard and Rosalia Bleiziffer oo 6 Feb 1881 St Anna Josef Hoeniges].

HONIGESZ Josef -[H522]- Age: 29 -From: St Anna (Neu)
-DtAr: Thursday, 12 Aug 1909 - To: Portland, OR -Via: Bre/NY -Ship: Prinz Friedrich Wilhelm
-Note: Accompanied by wife, Anna 27 and sons, Michael 3 and Josef 1 1/2, all born in Neu St Anna. Mother, Franziska Honigesz, lives in Neu St Anna. Going to join brother-in-law, Franz Honigesz [*2 Oct 1879 St Anna son of Josef Hoeniges and Franziska Hofmann oo 29 Jan 1905 St Anna Anna Hoeniges].

HONIGESZ Maria -[H522 ]- Age: 28 -From: St Anna
-DtAr: Sunday, 20 Jul 1930 - To: Montreal Canada, QC -Via: Bre/Mtl -Ship: Koeln
-Note: Accompanied by kids, Oscar 3 and Margaret 2. Brother, Zoltan Teurer, lives in St Anna. Going to join husband Desiderius Henigesz. Canadian passenger ship record."

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.04. 12:55:09

@Grift: Hönigesz az olyan sváb, mint ide Donaueschingen.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 13:01:19

@tölgy:
nyilvánvalóan lehet sváb is, nem igazán kajmános a név, de ezt figyelmen kívül hagytam, hogy antiszemita kicsengésű megjegyzést fűzhessek, az egyébként kedves poszthoz. anyám anyjának családja egyébként aradi és környéki sváb, majd kikérdezem ezekről a híres hőnigeszekről.
de vannak furcsa esetek. mikor arad maradt, és nagyapámékat átkúrták a románok a határon és lőttek rájuk a magyar csendőrök, aztán visszaszöktek, aztán éjjel átszöktek, szóval mikor már a határ innenső oldalán menekült táborban voltak és a csendőr névsorolvasást tartott, akkor eljutott a goldberg samu névig, fel is ordított /nagyon helyesen/ hogy lépjen ki az a büdös zsidó, és kilépett egy ismert sváb család kétméteres, hirtelenszőke fia és azt mondta a csendőrnek, hogy zsidó a kurva anyád. hát, ilyen érdekes az élet. :)

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.04. 13:10:57

Ez a családfa-kutatás nagyon jó! :D

VisszhangTVn amúgy frankón ilyen az időjárás-jelentés, mint a fenti. Először láttam, néztem is nagyot.

tanarseged ur 2010.08.04. 13:13:34

@rajcsányi.gellért (ergé): Ez igen! Még ha Kanada nem is Argentína, de mégis: Amerika - Amerika. A kis Oscar Hönigesz ezek szerint 1927-es születésű, akkor lehet az ő fia Roberto Hönigesz.

Aki amúgy a Siemensnek dolgozik:
ar.linkedin.com/pub/roberto-honigesz/13/662/542

1984-95 közt járt egyetemre (akkor '66-nál aligha lehet későbbi születésű) - egy kicsit sok, de benne van egy kétéves németországi tanulmányút is. (Vissza a távoli ősök földjére?)

tanarseged ur 2010.08.04. 13:15:37

@Grift: Hogy is állunk akkor a "lelki gyengeség, túlhajtott szexualitás, beteges aktivitás, családi lázadás" témájával és a "valamely beteg lelki alkatú népből való eredettel"? :-P

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 13:18:58

@tanarseged ur: "nyilvánvalóan lehet sváb is, nem igazán kajmános a név, de ezt figyelmen kívül hagytam, hogy antiszemita kicsengésű megjegyzést fűzhessek, az egyébként kedves poszthoz. "
nem érti? :)

2010.08.04. 13:21:25

@rajcsányi.gellért (ergé):

'fel is ordított /nagyon helyesen/ hogy lépjen ki az a büdös zsidó'

Az ilyenek csak engem zavarnának itt?

tanarseged ur 2010.08.04. 13:24:36

@Grift: Dehogynem értem. Nem adhat mást, csak mi lényege.

Téglagyári Megálló 2010.08.04. 13:41:42

@khamul:

Ez egy történelmi eset volt, itt nem szoktuk kiléptetni a zsidókat.

2010.08.04. 13:50:27

@Téglagyári Megálló:

bizonyára csak arról van szó, hogy nem értem grift humorát

tanarseged ur 2010.08.04. 13:59:18

@tölgy: Nem lep meg, hogy nem vette észre, hogy észrevettem.

tanarseged ur 2010.08.04. 14:00:32

@khamul: Ő itt a Piszkos Fred. :-) Igyekezz, hogy valami csúnyát írjon rólad. ;-)

2010.08.04. 14:20:08

@tanarseged ur:

Nagyon szerettem az UFI-t meg a Reakciót, de ez a kedélyes zsidózgatás valahogy nem jön be

tanarseged ur 2010.08.04. 14:20:30

@khamul: Lehet, hogy ritkán jársz ide vagy új vagy itt, de ez a téma már többször szerepelt a blogon.

tanarseged ur 2010.08.04. 14:23:09

@khamul: Nem te vagy az első, aki ezt írja. Röhögd ki vagy ignoráld - moderálás hiányában ez a két stratégia tűnik életképesnek. A méltatlankodás kevésbé.

2010.08.04. 14:26:59

@tanarseged ur:

sokat járok ide, de kommentelni nem szoktam.
Sem kiröhögni sem ignorálni nem tudom az ilyen megjegyzéseket.
Lehet, hogy bennem van a hiba.

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 14:36:00

@Grift: te egy csokimussz receptjéhez is tudnál antiszemita kicsengésű megjegyzést fűzni. Várom már, mikor tolsz ilyet a Bűvösre.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 16:16:30

@khamul:
hülyeúr. elmeséltem egy történetet, ahol a csendőr felordított, hogy ...... maga betiltaná az imrekertészt, mert abban is a csendőrök, meg a fasisztákok, ilyeneket? hát teljesen hülye maga?

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.08.04. 16:23:10

@khamul: kedves Khamul, én is elég sokat gondolkoztam azon, hogy miért is éri meg a Mandinernek ez az ultraliberális kommentpolitika. mert úgy emlékszem régen valamennyire még működött is, de mostanság posztok garmadát önti el a gyűlölethullám. a legszebben ez amúgy az átemelt publicisztikák alatt látszik: van hogy az első 10 kommentből 7-8 is mondjuk nyíltan rasszista és ez a szavazés alapján még tetszik is az idejáró (már elnézést) söpredéknek.

emiatt nem hiszem, hogy a szerkesztői semmittevésnek sok alapja, ill. értelme lenne.

pl. a véleményvezéren van kommentpolitika, ennek megfelelően jóval értelmesebbek is az eszmecserék. a közösségek elleni gyűlöletkeltésnek meg egyszerűen nem adnak teret, simán törlik.

itt meg max. Tölgy jön azzal riposztként, hogy már megint nincs humorunk és még nem nőttünk fel eléggé Grift legendásan humoros stílusának megértéséhez :)

Savonarola 2010.08.04. 16:25:26

@Regno delle Due Sicilie:

A mandiner.hu közönsége nem feltétlenül ugyanaz, mint a blogé.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 16:31:18

@Regno delle Due Sicilie:
kedvesem, a "közösség elleni gyűlöletkeltésnek" egészen pontosan körülírt meghatározása van a btk-ban. ilyet itt még nem láthattál, sem tőlem, sem mástól. ha véletlenül valamelyik radikálhülyénél előfordult, törölték.

viszont röhögni a holoszentséget, zsidókiváltságtudatot, a nekünk mindenkin lehet röhögnünk, de rajtunk senki ne merjen mentalitást nem szeretni, gúnyolni, antipolkorrektkedni, kötelesség.

tanarseged ur 2010.08.04. 16:31:39

@khamul: & @Regno delle Due Sicilie:

Grift egy kommentje három nappal ezelőttről:

"tegnap vizet itattam a jányommal, pár cseppet, hisz még csak 10 napos, de úgy fintorgott, hogy leálltam vele. közben meg felolvastam neki dövényi, tarnopolból indult... című remekéből, szóval lehet, hogy attól fintorgott. de szerintem a víztől."

mandiner.blog.hu/2009/07/15/viz_asvanyviz_ausztralia

Vélemény? :-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 16:34:57

@tanarseged ur:
nem is tudom mi szülte ezt az igazságtalan kirohanásomat dövényi ellen?! :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 16:39:34

@Hepci:

nyilvánvalóan igen. csakhogy ottan nem helyénvaló, mert nem ugatnak ottan polkorrekt diktátumot liberkommersz agymosott majmok.

viszont épp a minap jegyeztem meg ottan, hogy az unikum idegenszívű. nem dekódoltad? :)

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.08.04. 16:41:32

@Regno delle Due Sicilie: nem értem magát. Még a libi tanársegéd szerint sem komoly Grift.
Szerintem, kiváló szerepjátékos: sajnos 73528 cím szerepel az olvasmánylistámon, de igyekszem valahogy valamelyik nyomtatott opusát is elolvasni.

tanarseged ur 2010.08.04. 16:46:54

@Grift: Mert puhányodik, mióta apa lett... :-) Embereket húzogat ki a halállistájáról, menlevél kiadását fontolgatja egyeseknek, és már antiszemita esti mesét sem tud olyan átéléssel olvasni, hogy a gyerek élvezze... Hová jutunk így?

tanarseged ur 2010.08.04. 16:48:59

@Grift: Azért megnézném, hogy miket kommentelne, ha máról holnapra eltűnne minden polkorrektkedés, és polkorrekt diktátum helyett antiszemita diktátum lenne.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 16:51:50

@tanarseged ur:

igaza van, én is érzem, és már többen korholnak, korholtak emiatt. és a szívembe nézek, és kegyetlen, hideg kristály helyett, egy olvadozó cukorsüveget látok. :)

/khamul, a kristály, nem a kristallnachtra utal! :)/

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 16:53:38

@tanarseged ur:
nézze, a saját blogomon sem láthat antiszemita kirohanásokat, ugye? szóval nem egy minden csatornán kibújni akaró lelki kényszer ez, hanem kötelesség. egészen addig amíg velünk lehet, velük meg nem.

2010.08.04. 16:55:37

@tanarseged ur:

'hát azt a kurva csendőséget néhány évtizeddel előbb is odavezényelhették volna a galiciai határra, kevesebb bajunk lenne a koleránál'
(grift)

tanarseged ur 2010.08.04. 17:00:21

@Grift: Akkor maga mostantól fogva Zuckerman. :-D

Regno delle Due Sicilie · http://regnodelleduesicilie.blog.hu 2010.08.04. 17:18:12

@tölgy: komolynak azért én se nevezném Griftet, tetetett monomániásnak (aki saját szerencsétlenségére ittragadt egy állítólag normatíve anti-antiszemita korból) már annál inkább ;)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.04. 17:27:03

@Grift: de. Dekódoltam. Ott nem volt fogékonyság az Unicum genezise iránt...

greybull 2010.08.04. 17:30:53

Mit mondjak? nem bánnám, ha MA ezeket a híreket hallanám a MAI hírek helyett. Kifejezetten felüdültem tőlük, Hőnigesz Dezső máris a szívem közepén imádott műlovarnőjével együtt!!!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.08.04. 17:41:02

@Regno delle Due Sicilie:

Grift csak egy pozőr, tölgy pedig a hű fegyverhordozója. ;)
Viszont mókás, hogy a példáján felbátorodva mások is tolják a szart, és a mandibloggerek azokat sem merik helyretenni.

LOL. Pedig egyszer nekem beszólt a híresen liberálmoderátor ergé, hogy moderáljam magam. Persze annak a kommentemnek pont az volt a célja, hogy ezt leteszteljem. ;)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.04. 17:58:36

@Úlfhéðinn:

ha ez megnyugtatja, gellért, rám is rám szólt már. és törölt is ha jól emlékszem. na, ehhez mit szól, kisember? :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.08.04. 19:19:39

@Grift:

Nem kell, hogy megnyugtasson, mert nem voltam izgatott. Tőlem bárki azt ír, amit akar, virágozzék száz virág! :D
Nem kell ezt az egész blog-dolgot olyan komolyan venni. ;)

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.08.04. 22:26:43

@Grift: na most olyat röhögtem, hogy lefújtam az asztalról a papírokat :D

aritus 2010.08.04. 23:27:09

Azért én ezt szánalmasnak tartom, hogy grift itt a vicces pubi, és ugyan a blog bejegyzésben még érintőleg se voltak zsidók, de a kommentek csak zsidóznak, burkoltan vagy nyiltan.

tanarseged ur 2010.08.05. 01:20:41

@khamul: & @Regno delle Due Sicilie: & @Úlfhéðinn: & @aritus:

Csak jelzem, hogy Grift kommentjei sokszor feltűnően önparodisztikusak, és nem csak az antiszemitizmus kapcsán. A következtetés már az olvasó dolga.

De nem folytatom, lassan túltárgyaljuk, és nem akarok senkit kellemetlen helyzetbe hozni. :-)

Hepci · http://gasztrojazz.blogspot.com 2010.08.05. 01:48:36

Ha eccer Grift feltűnik egy mordállyal az alsó rakparton, majd szolidarít minden mandinerjobber. Hatalmas görbe krumpliorrokat faragnak maguknak és kiállnak a legszélső kőre. Esetleg az alsóra, hogy nézzék, mint úszik a dinnyehéj. Rosszabb esetben a koton.

teemur · http://teemur.blog.hu 2010.08.05. 07:38:44

@rajcsányi.gellért (ergé):
Desiderius Henigesz.

A Desiderius simán Dezső :-)

jan 2010.08.05. 08:53:41

Nincs olyan alkalmazás, hogy egy konkrét nick hozzászólásait nem látom egy blog alatt? Ha lenne, akkor pl. szűrőlistára tudnám tenni Griftet. Vagyis nem kellene cenzúra a szerkesztők részéről, de aki akarja, az mégis kizárhatna a zajt, szemetet.

vero · http://anal0g.blog.hu/ 2010.08.05. 09:36:49

már várom, hogy ez a grift nevű alak mikor jelentkezik egy poszttal itt a reakción. mekkora előadás lenne! és a közönség! egyik fele felállva tapsol, a másik záptojást dobál :D

rajcsányi.gellért (ergé) · http://mandiner.blog.hu/ 2010.08.05. 10:37:02

Hönigesz-rajongók, figyelem: válaszolt az argentin fickó!

"my grandparents migrated from Romania / Hungary to Argentina in 1927. I've never heard about this boy called Dezso. My grandparents are dead since many years. My grandfather died in 1970. Perhaps, if you search in google, probably you will find a lot of people with the family name Hönigesz and many of them are living in Germany."

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2010.08.05. 11:30:00

@Grift: uborkaszezony van, maga az ország legfontosabb szereplője, amíg nem találnak egy kétfejű borjút valahol.
Na most őszintén, volt már ekkora közönsége?

neccharisnyás útonálló (törölt) 2010.08.05. 12:08:27

@rajcsányi.gellért (ergé):
Arad, nem? Akkor az stimmt. Max. nem Dezső, hanem valamelyik öccse vagy unokatestvére. Jaj, ez annyira jó!

Csináljunk még ilyeneket! 8)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.05. 13:25:14

@tölgy:
zavarban is vagyok, látja kerülöm is ezt a kommentfolyamot, nem szoktam én a népszerűséget. de megerősít a harcban! :)

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2010.08.05. 19:33:28

@tanarseged ur:

Kündün azért jobbakat lehetett röhögni. ;)

@rajcsányi.gellért (ergé):

"I've never heard about this boy called Dezso."

Ez a "this boy" azért üt! :) Jó hogy nem "this Dezső dude". Jó arc lehet a rokon. :D :D :D

tewton 2010.08.05. 23:35:31

@Grift:
"és a szívembe nézek, és kegyetlen, hideg kristály helyett, egy olvadozó cukorsüveget látok. :)"

cukorsüveget, mi?
cumisüveget!!!!!!

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.06. 10:41:38

@tewton:
nájn, nájn, kedves barátom, az nálunk nincs forgalomban. :)

tewton 2010.08.06. 15:21:58

@Grift:
remélem, azért értékeli a "cumisüveget - cukorsüveget" rímet :)

de mi lehet az a cumi-süveg?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.08.07. 09:37:09

@tewton:
:)

volt idő, mikor a zsidóknak a városokban süveget kellett viselniük, hogy megkülönböztessék őket, ami elég nagy szívás volt. no, ezt a fejfedőt hívták cumi süvegnek. aztán úgy megszerették, ezt a viseletet, hogy mikor nem kellett hordaniuk, hát süvet ültek.
süti beállítások módosítása