Vona nem szavazta meg a kettős állampolgárságot
2010. május 26. írta: TuRuL_2k2

Vona nem szavazta meg a kettős állampolgárságot

2009. augusztus 7.
A Jobbik fő stratégiai célja, hogy minden magyar egy országban éljen, ám egyelőre a kettős állampolgárság és az autonómia valósítható meg. Előbbit mindenképpen szavazati jog megadásával tudják elképzelni — szögezte le Vona Gábor a gyergyószentmiklósi EMI-táborban.

2010. április 29.
Vona Gábor az Adevarulnak nyilatkozva a határon túli magyarok számára megadandó, letelepedés nélküli magyar állampolgárság mellett foglalt állást.

2010. május 26.
Vona Gábor nem volt jelen, így nem szavazott az Országgyűlésben a kettős állampolgárságról.

  Nem tudom, Vona miért nem volt ott a szavazáson, de ha a mellényes performanszra akkora gondot tudott fordítani (és például a honlapja is frissült ma délelőtt), akkor egy általa amúgy történelminek nevezett szavazáson is illett volna ott lennie. Így most Lendvai Ildikóval együtt magyarázkodhat, hogyan maradt le a végszavazásról.

Frissítés: Mások mellett Simicskó István (KDNP) sem volt jelen a szavazásnál. (A szavazásról hiányzók között szerepel Schmitt Pál is, ő az elnöklés miatt nem szavazhatott.)

Frissítés2: Vona Gábor közleményben kért elnézést, amiért technikai hiba miatt (Rosszul tájékozódtam, és ennek következményeképpen nem tudtam a zárószavazás konkrét időpontjáról. Egy korábban egyeztetett, a múlt hétről elhalasztott rádiómeghívásnak tettem eleget.) nem volt jelen a szavazáson.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr232032371

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A rádióműsor fontosabb volt Vonának, mint a kettős állampolgárság 2010.05.26. 14:38:53

Vona Gábor a radikális szittya párt kurucos elnöke egy rádióműsorban promózta a párt mantráját ahelyett, hogy a parlamentben dolgozott volna. Így a kettős-állampolgárságról szóló zárószavazáson nem vett részt. A hivatalos kommunikáció szerint nem tudta...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lyesmith 2010.05.26. 14:31:43

@Muad\\\'Dib: @levee:

Nem a megoldás az hogy nemzetközi hivatalos és nemhivatalos fórumokon folyamatosan rámutatunk a szlovák helyzet igazságtalanságára. Udvariasan, felkészülten.

Egy szlovákiai magyar a kettős állampolgársággal semmilyen előnyhöz nem jut. Ez nem tesz jót az ottani magyaroknak. Mi az amit e törvény kövekeztében megtehetnek és e nélkül nem?

Ez a törvény csupán a feszültség növelésére jó semmi másra.

kolompar.sara · http://ferfibunozes.blog.hu 2010.05.26. 14:32:12

technikai hiba?! ekkora arcot!!! egyébként annyi ilyen "nem-gondolkodó"-"odamondogato"-fajta van kis hazankban, hogy kenytelen voltam a blogomban leleplezni magam! aszittem tobben tudnak igazan olvasni, s nem csak haborogni!

wolframkarbid 2010.05.26. 14:36:32

Ez a cím basszátok meg, story magazin színvonal...

levee 2010.05.26. 14:38:01

@lyesmith: szerintem a feszültségnövelés az inkább az, hogy az ottani kormány, az ottani belügyeit hogyan intézi. Ők szítanak feszültséget, és a magyar kormány eddig ennek érdekében semmit sem tett. Érdekes, hogy 2004-ben a kutyát se zavarta volna Szlovákiában a kettős állampolgárság megadása... ja, mert akkor még nem volt Fico?

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 14:39:23

@lyesmith:
Tudod, az a téves elképzelés alakult itt ki sokakban, hogy bármilyen törvény csak arra jó, hogy plusz x Ft-ot, vagy valamilyen plusz lehetőségeket biztosítson neked. Az a helyzet, hogy ez a gondolkodás számomra annyira idegen, hogy még vitatkozni sem vagyok képes vele, töredelmesen bevallom, ugyanis annyira nem értem. Szlovákiában nem sok embert ismerek, viszon arról pontos információim vannak, hogy az erdélyiek jó része nem is akar semmilyen plusz dologhoz jutni. Egyszerűen azt szeretné, hogy a hazája, miért megszenvedett kellőképpen a felmenőivel együtt végre egyenjogú tagként tekintsen rá. sajnos világosan látszik, hogy jó néhány embernek ez az igény teljesen érthetetlen. Persze nem is elvárás attól a megértés, aki a saját állampolgárságára is kizárólag úgy tekint, hogy ezt-azt kapok az államtól, meg 4 évente nyomok egy x-et valahová...

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 14:40:36

@levee: Aha, külföldi állampolgárnak. Kettős állampolgárságú magyar már nem külföldi, tehát simán bejelentkezhet.

@Muad\\\'Dib: Hány zsidó is él magyarországon? Hozzávetőleg 100ezer, ez a szavazóképes lakosság kb. 1.5%-a. Nem igazán oszt vagy szoroz. Most hány ember kaphat szavazójogot? A szavazóképes lakosság közel fele.

Ha hirtelen a külföldi zsidók is ilyen sokan kapnának szavazójogot, akkor is kárognék, hidd el...

@dupla vé:
1. Ha ide van bejelentett lakcíme de nem adózik, akkor feldobni APEHnél felebaráti szeretből. Ha meg már nagyon felső tízezres az ember... akkor nincsenek olyan sokan hogy zavarjon. Abszurdisztánban ők úgyis azt tesznek amit akarnak, ez van, ezt kell szeretni (ami szopás de mindegy).
2. Azt hogy ki mire szavaz mindenkinek magánügye. Ha neked nem tetszik, hát van ilyen.
3. Most mondjam azt hogy te is hülye vagy?

lyesmith 2010.05.26. 14:40:39

@levee: Áruld el, szerinted mire jó ez a törvény? Szerinted mi fog történni?

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 14:43:42

@Fleurs Du Mal:
"...Most hány ember kaphat szavazójogot? A szavazóképes lakosság közel fele..."
Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a csángó bácsinak, meg a székely néninek az lesz az első dolga, hogy megpróbál Magyarországon kamu bejelentett címhez jutni?

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 14:43:52

hű, ez baki. de abszolút nem ez a lényeg.

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 14:45:11

@Muad\\\'Dib: A gond az, hogy a törvények lelki vetülete mindenkinek mást jelent. Lehet hogy neked sokat mond a hazafiasság, lehet hogy nekem pölö semmit. Ez teljesen szubjektív, nem lehet sehogy sem ellenőrizni, és nem is lehet elvárni és sok hatással sincsenek a hétköznapi életre (mindegy hogy miért tartjuk be a törvényeket, ha betartjuk őket). Azonban az, hogy a törvénynek milyen jogi következményei vannak, nagyon is objektívek.

levee 2010.05.26. 14:46:42

@Fleurs Du Mal: "Aha, külföldi állampolgárnak. Kettős állampolgárságú magyar már nem külföldi, tehát simán bejelentkezhet." Neki is kell tartózkodási en gedélyt kérnie, nem világos? Szövegértés? :)) És téged mondjuk a szavazóképes londoni, New York-i állampolgár nem zavar? Érdekes...

@lyesmith: eláruljam? Semmi nem fog történni. Túl van lihegve már megint minden. Szokás szerint. Most nem keresek neked a státusztörvény kapcsán újságcikkeket, de ott is jöttek a 23 millió román bevándorlóval. 18 román jött Magyarországra. Úristen, micsoda ufódömping!

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 14:47:04

@lyesmith:
Mondjuk el lehet végre kezdeni a gyógyulást Trianon után, mivel végre eljut Európa oda a XXI. században, hogy nem szabotálja el, hogy az egy néphez tartozó emberek ténylegesen kifejezzék összetartozásukat. És ennek az akadálya jelenleg a "hős antifasiszta" (sic!) hagyományokkal rendelkező soviniszta Szlovákia. Kár lenne lefeküdni nekik.

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 14:49:48

hogy trükk lenne? a fene tudja. Vona szerintem őszinteségben messze a magyar politikus mezőny előtt van.

www.Bisex.hu · http://www.bisex.hu/aff/99e46a59d4f8188eda373d36ecd8cc3a 2010.05.26. 14:49:54

kabátlopás ügye... sajnos az emberekben az fog megmaradni, hogy NEM szavazott rá

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 14:50:39

@Muad\\\'Dib: Természetesen nem mindenki jár majd át szavazni, de hogy mennyien, azt majd meglátjuk, és nem vagyok bizakodó. Nem is feltétlen azért, mert a határon túliak magától szavazni vágyó seregét vizionálom.

De amint lesz szavazójoguk a határontúliaknak, majd tuti lesz olyan politikus is, aki őket is beleveszi a célbázisba. Onnantól kezdve pedig majd hülyíti őket is - nagyon is jól tudjuk hogy a politikában semmi sem szent ha szavazat a tét. Ha pedig eléggé át lehet ideologizálni egy kérdést, annak komoly mozgató ereje lehet majd (akármilyen messze is legyen arról amire éppen szavazni kell).

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 14:53:45

@Fleurs Du Mal:
Nyilván több, mint 100 000 emberrel számolsz (mivel azt írtad, ez nem számottevő mennyiség), aki bejelent hirtelen itt egy lakcímet. Szerintem azért kicsit nagyban gondolkozol...

dupla vé 2010.05.26. 14:54:23

@Fleurs Du Mal:
1. nem adózik pl a nyugdíjas, a tanuló, és a segílyes. ha nem gond, nem szaladok miattuk az APEHhez.
2. az hogy ki kire szavaz az mindenki magánügye, de ha félretájékoztatáson, hazugságon alapuló döntést hoznak, az már inkább közügy.
3. mond csak, de egyszer majd felébredsz.

lyesmith 2010.05.26. 14:55:16

@Muad\\\'Dib:

Az állampolgárság nem a néphez való tartozás jele. Lehet úgy a magyarsághoz tartozni hogy valaki nem állampolgár és lehet valaki úgy magyar állampolgár hogy nem magyar nemzetiségű és nem beszél magyarul.

Speciel semmi bajom azzal ha vannak kettős állampolgárok. Csak úgy hiszem több bajuk lesz ezzel a szlovákiai magyaroknak.

borsikm 2010.05.26. 14:56:56

Ezzel a címmel újabb mélypontra jutottatok. Respekt!

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 14:59:24

@levee: Szavazóképes new yorki magyarból mennyi is van? 50? 60? Szavazóképes lakossághoz mérten az hány ezred százalék is?

Tartózkodási engedély meg miért kellene? Magyar állampolgárok. Neked sem kell tartózkodási hogy a lakcímed megváltoztatod. (Azt meg nem is mondom hogy egy-két szomszédunktól eltekintve mindenki még Európai Uniós tag is, így a tartózkodási engedély pláne szükségtelen.)

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 15:03:54

@lyesmith:
"...Az állampolgárság nem a néphez való tartozás jele..."
Jelen esetben olyanokról beszélünk, akiktől (szüleiktől, nagyszüleiktől) elvették a létező állampolgárságukat. Tehát visszaadunk valamit, nem újat adunk nekik.
"...Speciel semmi bajom azzal ha vannak kettős állampolgárok. Csak úgy hiszem több bajuk lesz ezzel a szlovákiai magyaroknak..."
Még, ha igaz is, akkor is többen vannak, a más ország területén élő magyarok, akiknek nem lesz semmi gondjuk. De a "magyarkártya" a tótoknál nem korlátozódik az ilyen problémákra, minden helyzetben előveszik.

anyad2 2010.05.26. 15:05:07

"Vona nem szavazta meg a kettős állampolgárságot"

Úgy hazudik, hogy nem állít valótlant.

2010.05.26. 15:06:07

mandiner = blikk
ez szerintem mindent elmond a színvonalról. Persze ő dörzsöli a tenyerét mert megint kap 500 ft-ot az indextől, kérdés, megérte e ennyire lesüllyednie mind emberileg, mind kultúrálisan.

lyesmith 2010.05.26. 15:07:14

@Muad\\\'Dib:

"Jelen esetben olyanokról beszélünk, akiktől (szüleiktől, nagyszüleiktől) elvették a létező állampolgárságukat."

:) Ezzel csak az a baj hogy a Szlovákiai szlovákok szüleitől és nagyszüleitől is elvették a magyar állampolgárságot. Ők is szenvedtek harcoltak magyarországért. Anno.

smartdrive 2010.05.26. 15:07:47

Lendvainak miért kéne magyarázkodnia? Nem neki szívügye a dolog.

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 15:10:27

@lyesmith:
Ne fordítsd ki, amit írtam. Nekik azt gondolom nem okozott nagy traumát, hogy kaptak ajándékba egy államot...

levee 2010.05.26. 15:12:03

@Fleurs Du Mal: "Az új tagállamok állampolgárai 2004. május elsejétől vízummentesen utazhatnak be és tartózkodhatnak valamennyi EGT tagállamba. A három hónapot meghaladó tartózkodás esetén sincs szükség tartózkodási engedélyre, azonban a 2006. április 30-án hatályba lépett 2004/38/EK irányelv értelmében a tagállamok bejelentési kötelezettséget követelhetnek meg. A bejelentésről az illetékes hatóságok igazolást állítanak ki. A három hónapon túli tartózkodásnál a tagállamok kérhetik a megélhetéshez szükséges rendszeres jövedelem és a teljes körű betegbiztosítás igazolását, vagy a foglalkoztatást (munkaviszonyt), illetve tanulmányok folytatását bizonyító okiratot."

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 15:13:10

@Muad\\\'Dib: Természetesen sokkal számolok, egyébként teljesen hidegen hagyna a téma. A nagyban gondolkozásról meg annyit, hogy a pártok már idén is megoldottak igen érdekes dolgokat (például hogy nagy számban jelentettek át embert előre lefutott helyekről versenyben levő szavazókörökbe, igaz, mindenki a másikat vádolja ezzel). Nem becsülném alá azokat a "lehetőségeket", amit ez a helyzet teremthet.

@dupla vé: Igen, én főleg azokra asszociáltam akik ügyeskedés miatt nem ide adóznak. Hadd fogalmazzam át. A lényegi kérdés számomra: a tanuló, nyugdíjas, segélyes itt él (ha tetszik: életvitelszerűen), és amire szavaz az befolyásolni is fogja az életét. A határon túliak akkor sem élnek itt. És hacsak nem látom hogy nincsenek elegen az eredmények jelentős befolyásolásához, aggódni fogok. Meg szerintem még egy jópáran másan is.
2. Eddig minden párt hazudott minden választáson. Egy valaki volt aki be is tartotta a száznapos osztogatós programját, hát, piszok jól is jártunk vele. Ha pontos meg valaki olyan szintű marhaságot csinál hogy már közügy, akkor jelentsék fel és csukják börtönbe. Az ugyanis büntetőjogi ügy, semmi köze a választási joghoz.
3. Miből kéne felébrednem? Ez az ország húsz éve folyamatosan egyre mélyebbre ássa elfele magát. Szerintem inkább te fogsz felébredni egy vagy két év múlva - mégpedig abból a hitből hogy itt nem egy vagy két párttal van a hiba, és a megváltást sem egy vagy két párt fogja elhozni. Ennél mélyebb gondjaink vannak.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.26. 15:17:26

@eszkep:

"Én nem emlékszem olyan esetre, hogy az elmúlt 8 évben szocilaista, liberális politikus akár tettéért, akár mulasztásédt elnézuést kért volna.
Ezzel szemben Vonna nem volt rest bevallani, hogy hibázott. "

Kuncze bocsánatot kért

www.168ora.hu/itthon/kuncze-bocsanatot-kert-a-cianos-megjegyzesert-31673.html

Mohácsi Viktória bocsánatot kért

www.gondola.hu/cikkek/63884

Filló Pál bocsánatot kért

index.hu/belfold/fil927p/

Tabajdi Csaba bocsánatot kért

magyarorszag.ma/modules.php?name=News&file=print&sid=7029

Nem fakadtunk sírva ezektől a bocsánatkérésektől sem.

Nem olyan nagy dolog a bocsánatkérés, különösen, ha az illető a hozzá csatolt magyarázkodásokkal a cselekedete minden következménye alól felmentve érzi magát.

Devil 2010.05.26. 15:24:40

@eszkep: Ezt a mondatodat ugy kell olvasni hogy "Az elozo 8 evben a HIR TV nem szamolt be sohasem arrol hogy...". Persze aki csaka Hir TVt nezi az ne csodalkozzon ha a valosagnak csak egy szuk, es nyilvan nem minden erdek nelkul iranmyitott kivonatat ismeri meg.

Devil 2010.05.26. 15:25:51

@Fleurs Du Mal: Lehet hogy hirtelen kiderul nem is 15, hanem egyenesen 25 millio magyar miniszterelnoke lett Orban :)

rrikk 2010.05.26. 15:28:32

Tényleg rengeteg szűk látókörű tájékozatlan zsidó / cigány / balliberális stb. vezet blogot itt Magyarországon, ezekért mégsem kérnek bocsánatot? Szomorú :S

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 15:35:11

@levee: Hm, utánanéztem a schengeni egyezménynek, de egyelőre nem bírtam kihámozni hogy nálunk pontosan mi is kell a 90 napon túli letelepedéshez (majd munka után jobban beleásom magam).

De a lényeg nem változik, még akkor is ha marhaságot mondtam a zárójeles EU-s megjegyzésemmel. Amit te idéztél - és amire az én megjegyzésem vonatkozott - azok a más államok állampolgárai.

A határontúliak magyar állampolgárok lesznek. Ugyanazok a szabályok fognak rájuk vonatkozni mint rád, vagy rám. Legalábbis addig amíg nem vezetnek be valamiféle köztes állampolgári státuszt.

dupla vé 2010.05.26. 15:37:46

@Fleurs Du Mal: válaszodból 2 dolog következik.
-el kell venni minden külföldön tanuló, dolgozó, élő magyar állampolgártól a szavazati jogot, mert épp nem itt él, annak ellenére hogy a múltban itt élt, és a jövőben lehet h itt fog.
-jobban bízol abban, hogy neked/nekünk kedvezően fog döntést hozni a választásokon az
-az átlag nyugdílyas akit az befolyásol a döntésében hogy ki igér 20 forinttal több nyugdíjat neki, vagy az amelyik egész életében ugyanarra a pártra szvazott, és nem hajlandó másokat meghallgatni sem.
-abban az átlag segílyesben, aki írni/olvasni nem tud, iskolába nem járt, újságot nem olvas, híreket nem néz/hallgat, internetet hírből sem ismeri,
mint egy iskolázott, művelt, becsületesen dolgozó, a gúnyhatártól 5 méterre lakó emberben.
na ezek azok amikből fel kéne ébredned.

Muad\\\'Dib 2010.05.26. 15:37:49

@Fleurs Du Mal:
Nem gondolom, hogy a különböző lehetséges stiklik miatt kellene megfosztanom a nemzettársaimat a magyar állampolgárság lehetőségétől...

dupla vé 2010.05.26. 15:44:54

@Fleurs Du Mal: "Ugyanazok a szabályok fognak rájuk vonatkozni mint rád, vagy rám."

pl ezek?:
önmaga, családja és embertársai életét, egészségét, környezetét, vagyonát óvni,
erejéhez, képességeihez mérten hozzájárulni a közös szellemi és anyagi javainak gyarapításához,
ismerni és betartani a magyar alkotmányt,
eleget tenni a tankötelezettségi törvénynek,
eleget tenni a személyes honvédelmi kötelezettségnek,
részt venni a köz ügyeinek az intézésében,
mindig, mindenhol, mindenben képviselni és védeni a magyar érdekeket.

nem hiszem, hogy ez gondot jelentene a határon belülieknek

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 15:50:11

@Muad\\\'Dib: Mint mondtam, kinek mi a fontos. Az állampolgársághoz kapcsolódóan nekem ez az egyik legfontosabb témakör.

@dupla vé:
1. ha olyan sok külföldi magyar lenne hogy számíttevő szavazatuk lenne, igen, megfontolnám. Aki nem itt él, ne döntsön az itteni viszonyokról. Ha majd visszajön, akkor megint dönthet majd. Minden döntésnek vállalni kell a követezményeit - úgy nem igazán fair hogyha egy teljesen független rendszerből döntenek.
2/3/4. Nem hiszek abban hogy aki nem itt él tisztában van azzal hogy itt hogy mennek a dolgok. Mert nem itt él és nem az itteni dolgokról tájékozódik. Ráadásul ők sem nehezebben megvezethetőek mint az itthoniak.

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 15:52:23

@dupla vé: Ezek csak általánosságok (amiknek a többségét az itthoniak sem tartják be - honvédség már rég csak egy szakma, az alkotmányt száz emberből ha tíz ismeri és csak felületesen, stb). A fő gondom az hogy szavazhatnak is.

dupla vé 2010.05.26. 15:55:14

@Fleurs Du Mal: nem látom hogy meg tudnánk győzni egymást, ezért csak egy mondat egy mondatodra "Aki nem itt él, ne döntsön az itteni viszonyokról." - szóval az IMF, a Világbank, az EU se döntsön a mi sorsunkat illetően, ne ők határozzák meg mikor, kinek, mit, miért, hogyan és mennyiért.... ugye ebben megegyezhetünk :)

Dr Kangörény 2010.05.26. 15:55:53

A nagy igazmondó portál, a jobbik szócsöve mélyen kussol arról, hogy vona lecsúszott a szavazásról, miközben fikázza a nemmel szavazókat és tartózkodókat.

Szánalmas.

dupla vé 2010.05.26. 15:56:16

@Fleurs Du Mal: nem értem miért ez a fő gondod, mikor szó nincs arról, hogy szavazhatnának.

dupla vé 2010.05.26. 15:58:35

@Kangörény_: te mit nézel jobbik szócsőnek, igazmondó portálnak?

barikad.hu/node/53969
kuruc.info/r/2/60155/

lehet h te vagy a szánalmas?

Fleurs Du Mal 2010.05.26. 15:58:39

@dupla vé: Hát persze. De nem is ők döntenek - a mi helyi vezetőink teszik. Csak hát ők meg megint nem értenek a dolgukhoz. Ami már egy más tészta. :)

thwarter 2010.05.26. 16:04:53

@Brother Love: az utobbi nagyon gyakori 2006 ota

mavo · http://polmavo.blog.hu 2010.05.26. 16:08:52

egészen idáig az volt az sablonszöveg a fidesz 2002-2010-es "érdekes" savazataira (osztogatésok megsavazása, stb.), hogy az ellenzék nem felelős semmiért.

vonára ez nem lenne igaz?

de még ezt leszámítva is: ez egy ócska műbalhé

AutosVilli 2010.05.26. 16:12:58

Szájkaratés Vona, minek az állampolgárság körül ez a nagy huza-Vona.

stadtkind 2010.05.26. 16:31:03

ezek után a mandíner is elérte azt hiszem a Story, Bors féle kuka szintet.. kb a 20 év óta egyszer nem hallottam politikus szájából a "szégyellem magam" kifejezést.

Az indexnek szintén grat, hogy ilyen szarokat tesz ki főoldalra.

slaci89 2010.05.26. 16:55:58

Valami blikkes majom írta a posztot, vagy mi? A címet javítsátok ki, mert semmi köze a tényszerű hírközléshez.

Az indexnek meg grat az újabb trollfeed-ért. Nektek ez az életcélotok?

stratez 2010.05.26. 17:09:18

Az országgyűlés napirendje ott van a hülyének a laptopjában, no comment...

SiKom 2010.05.26. 17:14:09

Ezaz, fiúk, hergeljétek csak a Jobbikot!

Talán ha eléggé fel lesz hergelve a Jobbik, akkor majd kikutatja a pártok korrupt ügyeit, és borítja az asztalt.

Periwinkle (aka A 40-es fantomja) · http://cido.blog.hu/ 2010.05.26. 17:23:28

@PeriwinkIe (aka A 40-es fantomja): Milyen jogon lopod el a nevemet, te MORFOLÓGUS nevezetű szánalom?!

WonderCsabo 2010.05.26. 17:34:58

@sanyisanyi: A Fidesz 2004-ben is támogatta az ügyet, amikor a jobbik sehol sem volt...

Bloodscalp 2010.05.26. 17:45:47

@Samuzia: Mert talán egyetértenek a dolgokban...

hehe:) hát lehet viktorral nem egyetérteni?:)

cotti 2010.05.26. 18:28:27

@WonderCsabo: Maradjunk annyiban, hogy az akkori Jobbik, mint közösség többet kampányolt akkor, mint az akkor ebben a kérdésben feltűnően passzív FIDESZ...

neurotikk! (törölt) 2010.05.26. 18:32:46

@levee:
"Muahhahahah! Mekkora csúsztatás... istenem. Ne okoskodj legalább, ha nem értesz valamihez.

Ahhoz, hogy egy külföldi állampolgárnak lakcíme legyen Magyarországon, tartózkodási engedélyt kell kérni"

Lehet hogy neked is elkerulte a figyelmed mirol szolt ez a szavazas, mint Vonanak a szavazas maga? : )))

levee 2010.05.26. 18:54:35

@neurotikk!: a szavazás a kedvezményes honosítási eljárásról szól, nem pedig ipso iure megadandó kettős állampolgárságról. Légyszíves olvass, mielőtt beszólsz - a kettő ugyanis nem ugyanaz.

Google 2010.05.26. 19:19:17

@Elpet:

Herényi és Csapody urak is bocsánatot kértek a kizárásokért. Dalban.

Nem az a kunszt, hogy bocsánatot kérünk, hanem az, hogy igyekszünk rendesen tenni a dolgunkat!

Képzelje, még az új seprűről mondják, hogy jól seper, oszt' kiderül, hogy nem is...

JimK1rk 2010.05.26. 19:20:54

Semmi baj Gabor, emberek vagyunk, hibazunk!:)

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.26. 19:22:03

@TuRuL_2k2:
A cikkből lényeges dolgok kimaradtak!
Teljesen nyilvánvaló, hogy Vona nem interjút adott, hanem ellenséges békaemberekkel tárgyalt a Dunában! Szerintem a szlovák titkosszolgálat beépített ügynöke, horhysta rendőrspicli, orosz kém!
Méghogy, interjú! Muhaha, drága jóltáplált csintalan úr! Átlátunk mi a szitán! Lehullt a nemzeti álarc és felsejlett a liberálproletár-jalobinus valóság a gárdamellény alól!
Minket, polgárokat nem lehet megvezetni, igazam van kedves polgári csintala...ööö...Turul úr?

mingyá beszólok! 2010.05.26. 19:23:30

Félrevezető cím.

Nem volt ott a szavazáson, nem pedig ellene szavazott. A szokásos szarkavarós stílusban nyomod, nem vagyok meglepve.

gorcsev54 2010.05.26. 19:33:46

Komolyan mondom: Index képes erről a témáról 3 blogot a címlapra tenni.Egyre nevetségesebb az Index-mi lesz a téma , ha Vona nem húz mellényt stb.Igaz jön a nyár.

mate6 2010.05.26. 19:43:53

klikk..klikk, komment
holnap: klikk..klikk, komment
És ezt minden nap meglépi valaki..én biztosan nem pörgetem a kuruc számlálóját.
Olvasottság, látogatottság..
Ti vagytok a hülyék, nem az Index, meg a posztoló..:)
A cim különben nem túl szerencsés.

bass.gitár 2010.05.26. 19:47:14

Az index cikkei és blogjai egy kalap sz.art se érnek. Hetek óta nem olvastam, de semmit sem veszítettem.
Szerkesztőket és újságírókat kellene cserélni, mert ez így o.kádék!

öcsi55 2010.05.26. 19:55:56

Ünnepeljünk magyarok,hogy ezt is megértük!!!

Bukowszky · http://bukowszky.blog.hu 2010.05.26. 19:56:40

@gorcsev54: szánalmas és undorító az index jobbik ellenes hajtóvadászata.

Vona ezt eléggé elkúrta, de nagy piros pont jár neki azért, mert őszintén, hitelesen bocsánatot kért.

nem is tudom, hogy erre valaha képes volt-e ezelőtt magyar politikus..

flippant 2010.05.26. 20:12:52

@gorcsev54: Biztos a piros bögrére hajt a főszerk

Bloodscalp 2010.05.26. 20:12:56

@gorcsev54: hát például az alakuló kormányunkról nehéz lenne, úgyhogy ez van

Antifaszok Réme 2010.05.26. 20:23:09

"Mi Médiánk, ki vagy a világűrben,
sújkold belénk a Te híreidet,

Jöjjön el a Te hullámhosszod,
legyen meg a Te blogod,
mint a hírközpontokban, úgy mindenhol is.

A mi mindennapi JOBBIK FIKÁZÁSUNKAT add meg nékünk ma.

És bocsásd meg a mi "NÁCI" vétkeinket,
(bár TI nem bocsátotok meg azoknak soha, akik ELLENETEK vétkeztek),

És ne vigy minket az ÉRTELEMRE,
de szabadíts meg a "FASIZMUSTÓL."

Mert egyenlőre tiéd minden ORSZÁG, és minden HATALOM KORMÁNYOK FELETT, szerencsére NEM ÖRÖKKÉ."

NemÁmeN.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2010.05.26. 20:27:13

Valószínűleg az én szavazataim nélkül is győzött volna a Fidesz a mostani választáson, a 2/3 is meglett volna, ha csak az én szavazatom hiányzik az összes közül.
Mégis, ha nem mentem volna el, hiányozna az életemből annak tudata, hogy én is megtettem, amit meg kellett tenni. Mondhatnám persze, hogy nem szavaztam, de egyetértettem azokkal, akik leszavazták a szocialista kormányzást, de hát ez nagyon ócska kifogás lenne.

Mesterházy Attila igennel szavazott a kettős állampolgárságra, Vona Gábor nem szavazott róla. Ez most már így marad. Lehet mondani, hogy jaj, de sajnálom, de akkor is így marad. Vannak pillanatok az életben, amelyek nem jönnek vissza soha.

Vannak dolgok, amin egyszerűen részt kell venni. El kell menni a barátom esküvőjére és lakodalmára, a lányom elsőáldozására, a keresztlányom születésnapjára, a kollégám apjának temetésére - mert vannak események, ahová el kell menni, mert nem lehet azt mondani, hogy jajelkéstem, jajdolgomvolt, jajelfelejtettem. Aki így tesz, kiírja magát a komolyan vehető emberek közül.

Bell & Sebastian 2010.05.26. 20:32:15

Nem szavazta, nem szavazta... Majd ha szavazati jogot is adunk, megszavazza.
Ha csak addig le nem csukják félelemkeltő öltözködésért.
Vagy ha nagy bajuszú Kövér László bosszúja utoléri.

(a múltkor már leárnyékolt szemmel kereste a terem távoli sarkaiban)

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.26. 20:37:27

@Elpet:
Nálad Vona már akkor kiírta magát, amikor még sperma volt az apja faszában. Ehhez képest sokat vártál az indoklással.

mafos 2010.05.26. 20:39:01

Hát ez eléggé cóki a blognak. rá akart harapni valamire, szokás szerint folyamatosan csak támad(mikor merre, de inkább "arra"). csak most visszanyalt a fagyi. Drukkolok nektek, hogy tudjátok tovább csinálni...gerinccel.
Az hogy GYF ellene szavazott...kit érdekel. ugye?! azért érezni a kontrasztot...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.26. 20:45:12

@TuRuL_2k2:
Igazad van, tényleg egy fasz ez a Vona, hogy nem vett részt a szavazáson. Ahogy Elpet mondja, ez egy vissza nem térő alkalom, ami ráadásul a megítélését érzékenyen érinti. Ennek ellenére megkérdezném: Nem-e hazaáruló-e Gyurcsány-e? No, nem azér', mer' nemmel szavazott, hanem azér', mer' támadási stratégiát kínált Ficonak. Mer', ugyi, a blogjában azt írta, hogy Orbán és Fico bohóckodnak egymással, kvázi érzékeltetve, hogy Orbán nem is a népekért lelkesül, csak egyszerűen bosszantani akarja Fico-t. Ha ezt a metodikát átveszik a tótok, azzal sokat árthatnak a magyarok ügyének.
Ha már oly' plasztikusan érzékeltetik kedelmedék, hogy ez a Vona micsoda egy hontalan bitang, csak megérne néhány emocionálisan túlfűszerezett mondatot Faszferkó cselekedete is. Neeeem?

Thulsa Doom (törölt) 2010.05.26. 20:46:20

@Elpet: Ráadásul csalja a feleségét.........

MasterMason 2010.05.26. 20:51:57

"a múlt hétről elhalasztott rádiómeghívásnak tettem eleget."

Igen fontosabb egy rádiómeghívás, mint ez a törvény, mért nem halasztotta el a rádió meghívást? Nem tudtuk, hogy a kettős állampolgárság soha nem lehet annyira fontos, mint egy egyszerű rádióinterjú...

levee 2010.05.26. 21:26:13

@Elpet: aki ismeri a nézeteimet, az tudja, hogy egyáltalán nem szeretem vona gábort. De ezen a témán rugózni nagyon gáz, főleg, ha mondjuk egy fideszes képviselőről volna szó, itt mentegetnétek (Orbán hány millió dolog végszavazásán nem volt ott...). A címadás szánalmas, többször is rákérdeztem, hogy miért kell ilyen szinten címet adni, de egyikőtök se reagált.

Ennyit erről.

is 2010.05.26. 21:42:18

most még a számok bűvésze mellé odaírjuk a címek bűvésze címet is Turul mellé. tényleg nincs sok muníció/kattintás már, ha a Bors meg a Blikk színvonalán kell a posztnak címet adni.

sisszi 2010.05.26. 21:47:50

igaz, én se klikkeltem volna ide, ha az a cím, hogy "megszavazták a....". ez egy igen "vicces" fejlemény a szavazásban, hogy Vona úr nem volt ott. jó tanárbácsi volt OV

neurotikk! (törölt) 2010.05.26. 22:05:10

@levee: Aha. Szoval akkor ez nem arrol szol, hogy a hatariankon tul lako magyarok kaphassanak magyar allampolgarsagot? Mert mintha ezt nyomtak volna agyba fobe. Es akkor a te kis kulfoldi allampolgarokkal peldalozo megjegyzesed megiscsak kicsit atgondolatlan, hogy igy mondjuk. ; ) Megmagyarazom miert. Mert ha magyar allampolgar valaki, akkor mar nem kulfoldi allampolgar megiteles ala esik. Megvan? : )
Mindegy, szevasz.

átlátó 2010.05.26. 22:32:07

A Vona nem szavazott, elbaszta, meaculpalt. Harman pedig nemmel szavaztak, köztük Ferenc, az allamferfi. Na ezen rugozzatok, vagy a szamaram faszan.

átlátó 2010.05.26. 22:34:29

Es jut meg eszembe, hogy az elmult evekben a Vona a nemzetert többet tepte a szajat, mint a harom nemmel szavazo. Megerdemlik, hogy leirjam a nevüket. Gyurcsany, Molnar, Szanyi.

levee 2010.05.26. 22:53:21

@neurotikk!: nem, te szándékosan értelmezted félre a szavaimat. Olvass már feljebb, már kitárgyaltuk valakivel a tartózkodási kérelem vitát. Nem fogok még egyszer nekiállni tépni a számat.

axispolaris · http://menekulttabor.blog.hu/ 2010.05.26. 22:58:34

@Mr Falafel:
A nyárspolgár legfőbb ismérve a szellemi
konformizmus.
Gondolkodás helyett,adott helyzethez igazitott konvenciosablonok alkalmazasá.
Elpet nyárspolgár.
(Mondjuk, ebben nem különbözik az itt jelenlévők nagyrészétől.)

romesz 2010.05.27. 00:43:39

Tipikus politikus. "Elnezte" a dolgot es azert nem tudott szavazni a szerinte fontos dologrol. Igy senki nem tud belekotni, hogy rossz iranyba szavazott es nem tudnak fogast venni rajta.

romesz 2010.05.27. 00:48:21

@levee: a cimadas nem szanalmas, pont olyan ami kell, hogy minel tobben latogassak meg a blogot. Mint az ujsagcimek amelyek arra kesztetik az utca emberet, hogy megvasaroljak a termeket. Ez egy nagyon regi trukk es jol mukodik itt is. Szerintem ugyes volt aki irta. Igy tovabb.

Lovastengerész 2010.05.27. 01:54:18

nyugi már, emberek, ennek az egésznek nagyobb a füstje mint a lángja. ma két törvény is született.
1. a magyar parlamentben, egy olyan törvény aminek semmilyen gyakorlati jelentősége nincs, egy szimbolikus törvény, egyfajta elégtétel egy célközönségnek (NB. nem a határon túli magyaroknak)
2. egy másik törvény, ami egyszrüen jogi nonszensz, mivel praktikusan végrehajthatatlan.

tehát: mi a probléma?

Petykabá 2010.05.27. 02:46:07

Meg valamiről azért ne feledkezzünk már meg. Mondjuk a szerbiai magyarokról, akiknek ez több, mint gesztus, nekik ez lehetőség is. Nem csak Szlovákiából áll a világ...

nestrot10 2010.05.27. 07:41:46

Vona nem szavaz,..majd jön..és lő és lövet ! Igazi Forradalnmat csinál..és eltűnik a Fityisz banda is, mint a Szadesz Fdf és lassan a Maszop is:)

neurotikk! (törölt) 2010.05.27. 08:23:00

@levee: Kitargyaltatokook?! : ))
Hat szerinted mibe kapcsolodtam be aranyom? : ) Hol volt annak vege dragabogar?
Mintha barmi erdekem lenne hogy felrertelmezzem, ja, nekem ez eletcel, tudod, hogy levike virtualis nickbol megprobaljak hulyet csinalni, ja, ez nagyon fontos mert levikere mindenki odafigyel. Jah.
Csak volt itt egy kis bukfenc a szavaidban ami megutotte az en szemem is, hiaba is ugymond tepted a szacskadat, de hat ezt belulrol ugy latszik nem latni. Tephetned jobban is a szacskadat.
Na de tenyleg szevasz, mentem.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2010.05.27. 08:25:41

Csak nehogy az legyen, hogy elveszik az állampolgárságot a kettős állampolgároktól, és a végén nem marad szlovák állampolgár szlovákiában. (mert nem csak magyarok élnek ám ott, hanem osztrákok, csehek, stb, akik jelenleg is rendelkeznek kettős állampolgársággal)
Azért a szlovák kormány sem hülye, hogy ennyi adófizetőt csak úgy kidobjon. :-D

pg2 2010.05.27. 08:41:58

A frissítésekhez még annyit, hogy a Jobbik másik három képviselője sem szavazott (ebből kettő frakcióvezető-helyettes, egyikük a hat.túli magyarok parlamenti bizottság alelnöke). Ők nem tartották fontosnak nyilatkozni az okokról, gondolom senkit nem is érdekelne az összes többi 30 távolmaradó mentegetőzése sem (Fideszes is volt). Sztem ebből is látszik, milyen egy médiafelfújt ez is, teljesen érdektelen, szimbolikus "harc", afféle "kapsz egy feketepontot, öt után egy egyest". Vona a lehető legjobban reagált, nem ment bele a lehetséges negatív interpretálás elleni védekezésbe. (Amúgy sosem szavaznék a Jobbikra, ha valakinek kétségei lennének.)

Diktatúra Pécsett, új céget foglalt el a Fidesz! 2010.05.27. 09:03:14

A választók nagy része, kétharmada- 5,5 millió polgár - nem szavazott a Fideszre!

Nem az első és utolsó hülyesége a kiscsávónak!

pfekete101 2010.05.27. 09:05:48

A blog cime félrevezető (és ezáltal kompromittáló).

Senkifia 2010.05.27. 09:17:25

@Mikor rendezi a Fidesz milliárdos tartozásait?: aki nem ment el, az másra se szavazott,csak szólok :) tehát nem a fideszre nem szavazott,hanem egyszerűen nem szavazott. és mint ilyen, lemondott az utólagos belepofázás jogáról, ami megmaradt volna,ha elmegy, és érvénytelenít egy szavazatot. vagy másra szavaz fidesz helyett. azzal,hogy nem élsz a demokrácia által biztosított jszavazati jogoddal, automatikusan kiírod magad az utólagos kommentálás lehetőségéből. Bármennyire is furcsa. tehát ez egy nagy marhaság. A szavazók 68% fideszre szavazott. Pont. a többi az mese.
Hogy érthetőbb legyek: meghirdetnek egy lakógyűlést,szavazással,amely érvénytelen, ha nincs meg a megfelelő részvétel.. Ugyanakkor általában meghirdetnek egy ugyanolyan lakógyűlést,amely, a részvételi aránytól függetlenül, szavazóképe. És ha én megyek el egyedül, és megszavazom magamat elnöknek,. senkinek a továbbiakban nincs pofázási joga. Ilyen egyszerű ez a szabály. El kell menni szavazni, és akkor 99% os részvételi aránynál lehet mondani,hogy dehát x% nem szavazott rád. Így nincs miről beszélni.
Ja és nem mellékesen: 8 éven át azzal érvelt az azóta hálistennek megszűnt, majd sajnos lmp néven újjászületett, szdsz,hogy ő egy 5% feletti parlamenti párt...az utolsó pillanatig, miközben a társadalmi támogatottsága lement a valós mag 1%os támogatására. És az utolsó pillanatig qrta és lopta szét az országot,mert neki ez a demokratikus joga.
Akkor szerintem a fidesz kétharmadnál nagyobb többségét fikázni legalábbis gusztustalan. :)

ampierre 2010.05.27. 09:31:22

@Muad\\\'Dib: TELJES MÉRTÉKBEN EGYETÉRTEK!!!

Senkifia 2010.05.27. 09:40:02

szlovákia meg bekaphattya :) már a Sólyom kitiltásánál vissza kellett volna hívni a nagykövetet,és mondjuk felfüggeszteni a kereskedelmi kapcsolatokat. És mikor egy hét után kezdett volna a termelőkre rárohadni a sok kefir,meg gyorsérlelt occsó tarja, akkor mentek volna szólni ficónak,hogy "viselkeggyé bazmeg, mert éhendöglünk."
(Nem tudom, Magyarország külkereskedelmének mekkora szelete a szlovák piac, de hogy a magyar teszkók 90%ban szlovák kajával vannak tele, az hétszentség.)
Semmi mást nem csinál ez a szerencsétlen balfasz baloldali politika 60 éve,mint a megfelelési kényszerben vergődik... hogy jaj szegény környező országok érdeke, és érzékenysége, és jaj nehogy megromoljon a kapcsolat. Közben meg volt 90ben magyar ellenes pogrom Marosvásárhelyen, ahol azért akartak ,többek között,engem is agyonverni,mert magyar létemre magyar iskolában szerettem volna tanulni. És amióta létezik szlovákia(10 év? 15?) más sincs, csak hogy fj rohadt magyarok, mit pattognak és biztos vissza akarnak venni minket,és jézusmária". És mindez ment úgy,hogy közben a ballib kormányzás épp hogy nem ment személyesen segget nyalni ficónak vécézés után, és sőt, a mi anyánk p.csája, és mi kérünk elnézést. fel kéne már adni . Ezt a gerinctelenséget is, meg azt a vágyálmot,hogy ha pofára esünk úton-útfélen a szlovákoktól, akkor attól majd jobb belátásra térnek.

"Csak a Csodák-Ura meglátná
Végre ezt a szánalmas népet,
Adna neki csak egy dárdányi,
Úri, kis kíméletlenséget.

Hogy néhány maradt sereghajtó
Törötten, fogyva azt ne vallja:
Ezért a népért ugyis is mindegy,
Ebsorsot akar, hát - akarja."

mek.niif.hu/00500/00588/html/vers0902.htm

lap alján keresd a teljes verziót :)

1.szóló · http://ide-oda.blog.hu 2010.05.28. 23:24:57

off
@Senkifia: "A szavazók 68% fideszre szavazott. Pont. a többi az mese."

Helyesen:
Hogy a szavazók 68% fideszre szavazott, pont az a mese.
(gykv. 52,73 % a kdnpvel együtt)

( valasztas.hu/dyn/pv10/outroot/vdin1/hu/l120.htm )

on
@pg2: "... a Jobbik másik három képviselője sem szavazott (ebből kettő frakcióvezető-helyettes, egyikük a hat.túli magyarok parlamenti bizottság alelnöke). Ők nem tartották fontosnak nyilatkozni az okokról, gondolom senkit nem is érdekelne ..."

- ott a PONT! ;)
Itt meg a neveik:
www.parlament.hu/internet/plsql/ogy_szav.szav_lap_egy?p_szavdatum=2010.05.26.09:19:04&p_szavkepv=I&p_szavkpvcsop=I&p_ckl=39
Gyöngyösi Márton (Jobbik), Pősze Lajos (Jobbik), Z. Kárpát Dániel (Jobbik)

((szvsz ők adták V.Gábor kíséretét a rádióhoz))
süti beállítások módosítása