LMP: a végső hajrá és a történelem
2010. március 07. írta: TuRuL_2k2

LMP: a végső hajrá és a történelem

  Akartok-e történelmet írni? - teszi fel a kérdést blogjában aktivistáinak az LMP. Ha a történelemírás erős túlzás is, az utolsó két hétre tervezett nagy LMP-hajrá sikere mindenképpen komoly teljesítmény lenne, s mindenképpen rokonszenvesebb, mint a jaj-nem-hagynak-nekünk-cédulát nyavalygás. A párt jelenleg 73.109 ajánlásnál tart, ami szép eredmény, figyelembe véve, hogy az EP-választáson összesen 75.522 szavazatot kaptak - egy-egy szavazatot pedig jóval kisebb energiával be lehet gyűjteni, mint egy-egy ajánlószelvényt.

  Az LMP még nagyon fiatal versenyzője a magyar politikának (2008 óta létezik és 2009-ben alakult párttá), az infrastrukturális és szervezeti háttere ennek megfelelően nem túl izmos. Összehasonlításként: a Jobbik 2003 óta működik pártként, 2006-ban a számottevő szervezettséggel bíró MIÉP-pel együtt sem tudott minden választókerületben jelöltet állítani, s végül mindössze 2,2 százalékot értek el a válaszásokon. A későbbiekben aztán a Jobbik részben a széthulló MIÉP romjaira építette fel országos szervezetét. Az MDF húszéves rutinja, megtépázott, de még valamennyire még mindig létező országos hálózata ellenére is küszködik a jelöltállítással - minél több helyen nem lesz területi listájuk, annál jobb esélyekkel léphet pályára az LMP.

  Már ha sikerül pályára lépnie: azt írják, még 60 ezer ajánlószelvényre van szükségük országosan, ez azonban nyilván csak az elméleti minimum, irreálisan optimális eloszlás mellett. Azzal számol, hogy minden választókerületben összejön a (ráadásul egytől-egyig érvényes) 750 cetli, de egy darabbal sem több - ez biztosan nem fog menni. De a parlamentbe jutáshoz szerintem nem is kell, hogy mindenhol legyen egyéni jelöltje a pártnak, a lényeg az, hogy mindenhol lehessen szavazni rá listán, azaz mindenhol legyen területi listájuk. Sőt, talán még egy vagy két kisebb megye kiesését is be lehet pótolni a máshonnan érkező szavazatokkal. Van még tizenkét napjuk, hogy megmutassák: tudnak küzdeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1001816260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paranoid Android2 2010.03.07. 16:03:25

Az LMP esélyei csak akkor lennének megítélhetőek, ha tudnánk, hogy az egyes kerületekben hogy állnak.
A csordogáló hírek alapján országos listájuk biztos lesz, de a területi listáik közül sok csak az utolsó pillanatokban dől majd el.
A pártot azonban jól láthatóan halálosan kifárasztja a cédulagyüjtés és a kampányuk egyáltalán nem látszik.
Ez pedig kevésnek tűnik akkor, amikor naponta vannak olyan botrányok, amelyek nem a kis pártok szintjén, hanem az mszp élethalálharcának és a Fidesz kétharmadának, esetleg a jobbik áttörésének szintjén tematizálják a közbeszédet és a híreket.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.07. 16:06:06

@Paranoid Android2:
Igazad van, az ajánlószelvény-vadászat egyelőre látványosan leköti az LMP energiáit. Március 19-e után 3 hetük marad csak a kampányolásra, ami kérdés, hogy mire lesz elég, főleg úgy, hogy március 15-étől a Fidesz is csúcsüzemre állítja a gyárat.

Gaiaman · http://lehetmas.hu/176 2010.03.07. 16:24:23

@Paranoid Android2: Itt találhatod 1-2-3 napos késéssel az adatokat: lehetmas.hu/176
Itt kaphatsz bővebb beszámolókat: szazhetvenhat.blog.hu/
20 területi lista állítása erőforrás átcsoportosítással biztosan menni fog.

@TuRuL_2k2: Három hét alatt az LMP ismertsége radikálisan nőni fog. A legkevésébé ellenszenves párt az LMP, és ismertsége már közpes, de még messze elmarad a rendszerváltó pártoktól vagy a jobbiktól.
Így vannak még potenciális tartalékai az LMP-nek a bizonytalanoknál. Ezeket az embereket megmozgató pozitív kampánnyal bizton a parlamentben lesz az LMP.

Pláne, ha a korrupciós ügyek bedöntik az MSZP-t, az MDSZ nem boldogul a kopogtatókkal Pesten. A Jobbikból elő bújnak gengszterek. A Fidesz meg továbbra sem mond semmit.

A fő kérdés, hogy akarunk-e történelmet írni?

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.07. 16:25:51

Ha bélib elit tovább erőlteti ezt a "befogott orral szavazunk" cuccot, az is jelenthet nekik néhány százalékot.

Karcolt lendület 2010.03.07. 16:30:53

"...minden választókerületben összejön a 750 cetli, de egy darabbal sem..." - hiányzik a "több". :-)

@Paranoid Android2:
Az országos médiába gyakorlatilag csak a Fidesz, néha az MSZP ill. Bokros Lajos tud témát bevinni - tematizálni. Az LMP-től talán egyedül a Balatonring-ügy felkarolása ment át valamennyire.

Azt viszont egyenlőre nem lehet megjósolni, hogy az az intenzív utcai jelenlét, kopogtatás - rengeteg személyes találkozás, ami a kc-gyűjtéshez kell, mennyit hoz nekik a konyhára (ismertség növelésén keresztül a népszerűségben).

Annyi biztos - ahogy a belinkelt felhívás is mutatja -, hogy kemény hajrába kezdtek, a már meglévő helyekről mennek át az aktivisták a még rosszabbul állókba, más városokba, vidékre leutazást szervezik ottalvással (persze vszeg a még esélyesebb választókörökbe). A kitett számlálójuk szerint napi 900-1000 db jön be országosan.

Rahsid 2010.03.07. 16:49:06

Arra gondoltam hogy majd rájuk szavazok, aztán a honlapjukat megnyitva szembesültem vele hogy egyik fő problémájuk a cigányság kiemelése az állati sorból.
Ígyhát lettem róluk.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.07. 17:05:45

@Karcolt lendület:
Köszönöm, javítva.
Ez az ottalvós érdekesen hangzik. :)

heima (törölt) 2010.03.07. 17:21:47

@Gaiaman: "A legkevésébé ellenszenves párt az LMP"

gigalol:D nézzetek tükörbe

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.07. 17:26:14

@Gaiaman:
Három hét alatt nem nő semmi radikálisan. Max. akkor, ha utcai harcba bonyolódtok a Jobbikkal (ördögbotok vs. karikás ostorok) és erről mindenféle szórakoztató felvételek készülnek. :]

Karcolt lendület 2010.03.07. 17:35:51

@TuRuL_2k2:
szazhetvenhat.blog.hu/2010/03/04/tedd_te_is_hozza_a_magadet

"A vidéki kitelepülések sokat hoznak, csak minél több helyen meg kell jelenni. Ha van egy-két napod a hétvégén, és országot látnál, majd buliznál egy jót elempésekkel, akkor jelentkezz! A logisztikai hátteret (utazás, szállás, kaja) az LMP biztosítja."

@heima:
A jócsajok koncentrációja a mostani választások környékén szinte biztosan az LMP környékén lesz a legnagyobb. ;-)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2010.03.07. 17:54:53

szépen lassan megtalálja némely mandiner szerző a politiai hazáját az lmp-ben. :)

Bell & Sebastian 2010.03.07. 18:02:51

@Gaiaman:

Az ősi zűrzavar és sötétség, Khaosz gyermeke Gaia, a földanya.
Régebben ipszilonnal írták, de úgy meg város is az indiai Biharban.

Jó nick, nagyon jó! Gyűjtsetek szombaton is, meglesz a'.

Arivistus 2010.03.07. 18:44:23

Szerintem jobb ha az LMP, meg az MDF jeleníti meg a magyar bal oldalt, mintha azt az MSZP tenné. Persze az lenne a legjobb, ha a választók felismernék, hogy "bal oldal" nélkül is nagyszerűen elvagyunk.

kamasuka 2010.03.07. 18:45:14

@Gaiaman:
"Pláne, ha a korrupciós ügyek bedöntik az MSZP-t, az MDSZ nem boldogul a kopogtatókkal Pesten. A Jobbikból elő bújnak gengszterek. A Fidesz meg továbbra sem mond semmit."

Ejj, az SZDSZnek volt egy ehhez hasonló szövegen alapuló plakátja, és iszonyat nagyot buktak a hasonló baromságaikkal.

.Nitro. 2010.03.07. 18:47:54

Az LMP esetében úgy vélem nekik egy 3-4 százalék körüli szereplés már bőven jó teljesítmény lenne. Nekik nem most kell még nagyot alakítaniuk, ahogy az a cikkben is olvasható nagyon fiatal pártról van szó. Nekik 2014-et kell célként kitűzni. A kérdés csak az, hogy addig kitart-e ez a lelkesedés ami viszi előre a pártot? Ezen kell dolgozniuk szerintem és akkor az 5% már nem álom lesz, hanem reális célkitűzés.

negeev 2010.03.07. 18:54:43

Ez most egy kicsit meglepett.
Mi ez az LMP-nek sok szerencsét kívánó cikk itten?

Turul! Minden rendben?

Karcolt lendület 2010.03.07. 19:41:50

@negeev:
Szerintem, mondjuk szimpátiából:
1. A kemény küzdelem nehéz helyzetben tiszteletet érdemel.
2. Az LMP és a Fidesz messze nem áll egymástól kardinális kérdésekben, mint amit sokan hisznek - akár amit bármelyik párt elkötelezett hívei gondolnak.

Érdekből (bár távol álljon tőlem, hogy Turult lefideszbérencezzem :-)
1. A Fidesznek nem jönne rosszul még egy párt baloldalon (vagy az MDF-fel együtt még kettő), amelyre lehet szavazni és az MSZP-nek ellenfél most leginkább...
2. Ha bejutnának, az csak szolidan hátrány a Fidesznek: nincs (még) az LMP-ben zsigeri indulat a Fidesz ellen, lehet velük 2/3-os törvényekben egyezkedni. Hosszútávon lehet hátránya ebből a Fidesznek: kormányon amortizálódik a hitelességük, aminek legfőbb haszonélvezője az LMP lehet. (De ezt Parlamenten kívülről is elérhetik...)

tanarseged ur 2010.03.07. 19:51:37

A posztban még valamit javítani kellene: a "nyavalygás" ly-nal írandó (ld. még: nyavalya). Ebben náci vagyok ("grammar Nazi" :-))

Az LMP-nek meg persze hajrá. Valakinek lennie kell a balközépen/ballib oldalon is, hát inkább ők, mint az MSZP vagy az SZDSZ (vagy újabban az MDF).

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.03.07. 20:40:22

@Arivistus: Na igen.
Rengetegen vannak olyanok, akik Orbánra "már csak elvből se" szavaznak, a Jobbik meg eleve kiesik nekik. Számukra az LMP, Bokros, az MSZP, valamint a távolmaradás maradt. Mesterházy már bedobta azt, hogy CSAK RÁJUK szabad szavazni, aki nem OV vagy Jobbik-párti.
Tatabányán indítottak most egy igen kemény kampányt a kicsi pártok ellen, ami szintén a sorba illeszkedik. (Gondolom máshol is ez van)

Ha összejön a szükséges 20 lista akár az LMP-nek, akár az "MDF"-nek, akkor én azt gondolom, hatalmas csúfos bukás az MSZP-nek, akkor tuti megelőzi őket a Jobbik. Ezért most minden eszközt be fognak vetni, hogy a két jobboldali erő mellett csak ők maradjanak.

Dávid Ibolya pártja úgy tűnik eléggé leamortizálódott, az ő bejutásukra most nagyon kicsi esély tűnik. Az LMP viszont úgy tűnik, a két héttel ezelőtti hisztérikus kirohanások után elkezdte összeszedni magát. Van még szűk kettő hét, talán összejön a megfelelő számú cetli. Akkor viszont lazán bejuthatnak, mivel rengeteg úgymond tudatos állampolgár van, aki viszont kiábrándult a parlamenti pártokból.
A saját személyes ismeretségi körömben is sok ember van, aki ha nem jön össze az LMP, akkor inkább el se megy.

Arivistus 2010.03.07. 21:06:41

@tothh: Nagyon kíváncsi vagyok, hogy össze jönnek-e a 20-20 területi listák.

Egyébként szerintem nem az LMP, vagy az MDF, hanem a Munkáspárt tudna leginkább hasítani a megmaradt MSZP táborból. Én a Fidesz helyében hozzájuk vágnák pár millió forintot, meg néhány ajánló szelvényt is, aztán hagy szóljon.

Bár, lehet, hogy az aki e fantasztikus 8 év után még mindig az MSZP-re szavaz, annak már mindegy. Ha az MSZP egy tényleges agyhalottat indítana akkor is az MSZP-re szavazna. (Mint ahogy az megtörtént Pécsen 2006-ban.)

tothh · http://polizis.blog.hu 2010.03.07. 21:15:37

@Arivistus: A munkáspárt az MSZP szavazóinak arra a részére számíthat körülbelül, akik nagyjából csak egyetlen orgánumból tájékozódnak. Innen nehezebb is körbejárni a történeteket.
Ez a második állításodra is a válaszom. A neten rengeteg felmérést láttam, ott mindenhol az 5% környékén szerepelnek, nyilván nem véletlenül.

És aki nem tájékozódik rendesen, akár benyelheti azt is, hogy tényleg a nyolc év alatt nem lehetett volna jobb. Mert ugye világválság, stb. És még milyen jó, hogy nem az a szemét orbán volt hatalmon, mert az még a nyugdíjat is elvenné.... A drága Feri meg a Gordi legalább ezt meg tudták tartani.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.07. 21:43:23

Lécci Mehessünk Parlamentbe?

Aranyos kissz idealiszták.

heima (törölt) 2010.03.07. 22:29:22

@Karcolt lendület: "nincs (még) az LMP-ben zsigeri indulat a Fidesz ellen"

a legzsigeribb gyűlölet uralkodik mindegyik lmps agyában, akivel eszmét cseréltem. és nem voltak kevesen.

Karcolt lendület 2010.03.07. 23:13:11

@heima:
A poén és kemény provokáció határán mozgó stílusod persze ebben semmi szerepet nem játszott. :-)
Néha még nekem is felbaszod az agyam, pedig elég régóta írkálok politikai fórumokba ill. emlékszem a reakcio.blog-on az épeszű gazdaságpolitikai megszólalásaidra.

Vitatechnikailag elég egyszerű a tapasztalatlan ellenfelet olyan pozícióba beszorítani, amikor egy olyan álláspontot kezd el képviselni, amit soha nem gondolt volna komolyan. Ettől a helyzettől általában agresszívabbak is lesznek az emberek, mert maguk is érzik, hogy nincs teljesen igazuk, csak az "arcuk" megőrzésével nehéz kijönni belőle.

Anno ezen a blogon is érthetetlen volt számomra, amikor általam értelmesnek tartott emberek rászálltak általam szintén értelmesnek tartott, de különvéleményt - esetleg eltérő pártpreferenciát - képviselő nickekre (pl. jotunder, smalladam). Többen nem a meggyőzésre, hanem a vitapartner diszkvalifikálására helyezték a hangsúlyt. Ami olyan SZDSZ-es tempó. De méginkább tipikus értelmiségi-akadémikus, ahol a saját elméleteket úgy a legkönnyebb megvédeni, ha nincs aki vitassa... (Különben ez a legfőbb indokom az amúgy vonzónak tűnő értelmi cenzus ellen: a világtörténelem során leginkább a magukat a végső igazság letéteményesének tartó tanult társaságok próbálták fizikailag is kinyírni a másikat.)

heima (törölt) 2010.03.08. 00:05:47

@Karcolt lendület: "A poén és kemény provokáció határán mozgó stílusod" jó, ez talált pont

"Néha még nekem is felbaszod az agyam" ezzel néha még én is így vagyok. nem szívesem olvasom magam vissza saját magam, ha mégis néha felbaszom az agyam saját magamon

"Vitatechnikailag elég egyszerű" ezzel is csak egyet érteni tudok

"amikor általam értelmesnek tartott emberek rászálltak általam szintén értelmesnek tartott" lehet ők nem tartották értelmesnek azt akit te. vagy nem is értelemről van itt szó, mert valószínűleg például az említett nikkek mögötti valós személyek sem képzetlenek, hanem intelligenciáról. És még csak nem is arról a részéről, hogy nem beszélünk csúnyán vagy átadjuk a helyünket a buszon.

"De méginkább tipikus értelmiségi-akadémikus, ahol a saját elméleteket úgy a legkönnyebb megvédeni, ha nincs aki vitassa" Itt meg már szívemből szóltál, nincs tökéletes, amit halandó alkotott, mindig van jobb, és ehhez a vitán keresztül vezet az út. Egész biztos vagyok benne, hogy az épeszű gazdaságpolitikai megszólalásom közül nem mindent vállalnék most, sőt lehet én lennék a legnagyobb ellenzője egyiknek-másiknak.

Mindezekkel együtt mondjuk egy kettősmérce blogteamnél nagyobb zsigeri gyűlöletet a Fidesz ellen nehezen találni, és lelkesen tolják az LMPs szekeret.

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2010.03.08. 00:21:04

@heima:

eh, a köttős mörce blog jelentős része tipikus passzív-agresszív chartavakaró. Majd behozza őket is a nagybötűs élet.

heima (törölt) 2010.03.08. 01:01:49

@Karcolt lendület: "A jócsajok koncentrációja a mostani választások környékén szinte biztosan az LMP környékén lesz a legnagyobb. ;-) "

Ezt mire alapozod? Eszti valóban jobb csaj mint Áki, de azért messze van a jócsajtól:)

heima (törölt) 2010.03.08. 01:10:33

@Karcolt lendület: és annyiban is igazad van, hogy lehetnék nagyvonalú mint Turul a postban és hagyhatnám az LMPt a franca. Nem oszt, nem szoroz.

És alapjában véve így is voltam velük, két dologgal húzták ki a gyufát, amiből thread-ek lettek: anno, amikor agyatlanul spammelni kezdték minden blogban a tartalmatlan "mindegyikegyformaszavazzrám" hülyeséget, meg most a "fideszesporszívó" sírással.

Ezek nincsenek, lehet le sem írom ezt a három betűt egymás után :)

marós 2010.03.08. 07:29:53

A centrum párt, és vezetője egyszer már eladta magát a szocik szalámi taktikájának. A jelenlegi akció egy lejátszott lemez klónozása.

2010.03.08. 09:08:23

@Rahsid: A cigányságot nem kell kiemelni az állati sorból, mert nincs ott. Egy (jó) részükkel viszont valóban van probléma és egyre nagyobb lesz, ha nem cselekszünk. Ennek jele a Jobbik. Ha úgy gondolod, hogy ez a kérdés nem fontos, valóban ne szavazz az LMP-re.

2010.03.08. 09:12:13

@kamasuka: Persze, lehet ezt baromságnak hazudni, de a Jobbiknak van már egy besúgója, egy sikkasztója és egy terroristája vagy legalábbis ezekkel megalapozottan gyanúsítható jelöltje/spanja. Úgyhogy lassan a testtel.

2010.03.08. 09:15:14

@heima: Ó, édesapám, te kevés blogot olvasol, ha már a kettősmérce is fideszellenes. Az elempéseket leginkább a narancsporszívó idegesíti fel, nem úgy általában a Fidesz.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2010.03.08. 09:42:15

@negeev:
Minden rendben. :)
Sok mindenről mást gondolok, mint az LMP, de a tavalyi EP-kampányban az ő utcai jelenlétük volt a legrokonszenvesebb: lelkes és fiatal aktivisták. Szerintem jót tesz a politikának az új szereplők megjelenése.

radala 2010.03.08. 11:24:20

@.Nitro.: Szerintem ez tevedés. Aki, most nem jut be a parlamentbe az szerintem adja föl. Ilyen 4 év (reméljük) soha nem lesz mégegyszer. Nagy ritkaság szerintem 20-25 % teljesen kiábrándult szavazó a piacon.
Úgyhogy LMP-sek húzzatok bele, vagy ha nem hát nem.

Az évek meg a rutin 2010.03.08. 11:29:13

Az LMP - ha hozza a területi listáit mind a 20 helyen - valszeg parlamenti párt lesz két feltétel teljesülése esetén.

1. Az MDF ugyanezt nem hozza (mert ha igen, csinálnak egymásból két 3-3 %-os pártot).

2. Az LMP potenciális szavazóihoz elér a "szavazz a listára!"-felszólítás, mert 70-80 evk-ban jó eséllyel nem lesz a Lehet Más a Politikának egyéni jelöltje, úgy meg nehéz.

A magyar nem egy szavazatmegosztó típus.

.Nitro. 2010.03.08. 12:00:17

@radala: nem kell ehhez ilyen 4 év, és reméljük tényleg nem lesz. De a pártpaletta azért folyamatosan változik. Lesznek itt változások 4 év múlva is, Az MDF például ha most nem jut be, biztos vagyok benne, hogy az SZDSZ sorsára jut. Most is szánalom ami ott megy. Ha nem egy kreálmány az LMP(nekem most nem úgy tűnik egyenlőre) és identitásukat meg tudják őrizni, akkor reális esélyük lehet. Addig kicsit azért meg is komolyodhatnak, mert azt el kell fogadniuk ha pártban gondolkoznak, hogy valamilyen együttműködés kell a többi párttal és a politikai elittel ha tetszik ha nem. És azon az állásponton sem ártana finomítnai, hogy itt mindenki 20 évig csak rabolt , mert ezzel rengeteg becsületes ember munkáját tiporják a földbe.

civilkontrol 2010.03.08. 16:38:01

Arra kapásból van egy fogadásom, hogy ha a feltételek mindkét fél számára adottak lesznek, listán lezúzza az LMP a nooormális magyarország pártját.

Nyomjátok niggerek, remélem be tudjátok küzdeni magatokat!

Orbán Castro Rákosi Viktor , "itt az idő" elhúzni! 2010.03.09. 17:11:10

Az alapkérdésről van szó!
Adunk e bizalmat az eddigi 20 év alatt kormányzó, simlis, mutyi, hazug pártoknak, "politikai elitnek",/FIDESZ-MDF-MSZP-SZDSZ/ vagy új , a politikában ismeretlen, tiszta, a szakmájukban viszont elismert emberekben bízunk.
Én nem hiszek az erodálódott régiekben, és nem akarok tovább Orbán, Gyurcsány, Herényi, Lendvay, Szijj ártó, cuslág, hagyó stb féle embereket látni a politikában.
Aki rájuk szavaz , valószínű érdekelt a mutyiban.

Lepjük meg az országot, zavarjuk el a here celebeket.

www.lehetmas.hu

2010.03.09. 19:46:26

@ORBÁN őskövület LÉPJEN HÁTRA , MLSZ elnöknek jó!: Te vagy meg vagy buggyanva, vagy provokátor vagy ilyen névvel.

Amit mondasz, abban van igazság, de az ennyire direkt propaganda már fáj és kártékony. Ha persze ezzel ártani akarsz az LMP-nek, akkor az más, akkor folytasd.

DjKaller 2010.03.16. 01:00:13

@.Nitro.: Igazán bíztató, hogy nem tartod az LMP-t kreálmánynak. Korábban különösen a jobboldali médiában sokat hangoztatták, hogy az LMP csak utódpárt, de szerencsére a folyamatos bár nem túl hangos akcióival a párt megmutatta és bizonyította önállóságát, független elképzeléseit, stb.

Heima: a legzsigerebb gyűlöletet nem tudom honnan vetted. Éppenhogy többet ostorozza az LMP az MSZP-t mint a Fideszt, ami miatt meg is gyanúsították azzal, hogy a Fidesszel egy csónakban evezik. Erre persze a Schiffer válasza az volt: "Már elnézést, de ki is van kormányon?" Ha nem voltál még LMP-s fórumon menj el, én voltam és tudom, mert a kérdést ott is nyíltan több alkalommal megválaszolták: Az LMP minden olyan kérdésben amiben egyetért a Fidesszel együtt fog működni. Sőt még egy-két esetben talán a Jobbikkal is, ahol meg nem ért velük egyet, ott nem. Ennyire egyszerű a képlet. Szurkolok nekik, hogy ezt be is tudják váltani.

Az LMP-nek több fidesszel is szimpatizáló segít, ismerek olyan LMP-st aki amúgy a Fideszbe akart belépni de épp létrejött az LMP. Szó sincs zsigeri gyűlöletről!

Szerintem is szükséges, hogy az LMP bejusson, kellenek azok a zöld beruházások, kár lenne 4 évet váratni a környezettudatosság irányába mozdulást.
süti beállítások módosítása