Tusványos: The True Club Hopping Guide
2009. július 18. írta: TuRuL_2k2

Tusványos: The True Club Hopping Guide

  Már kedd óta gyűrjük Tusványost, itt az ideje, hogy erről a blogon is megemlékezzünk. TusványosPress reposzt következik mindazoknak, akik ma érkeznek vagy még csak gondolkoznak, hogy jövőre jöjjenek-e.

  Hogy húsz éve (és itt Martonyi professzor úrra nézek) milyenek voltak a tusványosi éjszakák, nem nagyon tudom, de az akkori FIDESZ szervezeti és életviteli kultúrájáról szóló legendák alapján erős sejtéseim vannak róla. Öt-hat éve a nagyszínpad áramtalanítása után a Csűrbe lehetett menni, vagy kocsmázni, esetleg (a Csűrtől kellő távolságban bebiztosított szállásterület esetén) aludni. Aztán a cseperedés eredményeként a tusványosi éjszakába is beköltözött a pluralitás: ma már legalább öt helyszínen lehet lumpolni a hajnali derengésig, vagy akár azon is túl. Ekkora kínálat pedig már hiteles és értékelvű útmutatóért kiált.

Csűr
Tusványos éjszakai életének origója, minden bulihelyszínek ősanyja. Gerendákra dobált fölös ruhadarabok, sakáltanyás asztaltánc, csillogó és villogó székely tekintetek. A zene a hagyományoknak megfelelően eklektikus, igaz, idén még nem hallottam semmit az István, a királyból. Határozottan hiányolom viszont a régi nagy máglyákat a hátsó teraszról – ennek újraélesztése nagyon pozitív üzenettel bírna Tusványos maroknyi goás közössége számára is.
Dresszkód: cool, sexy
Előnye: itt mindenki megfordul
Hátránya: itt mindenki megfordul

MOL-Corvina sátor (a csarnokon innen)
Minden este táncház, élő zenére. A banda húzza, a szomszédos borsátorban bemelegítő legények és menyecskék ropják, az óvatosabb duhajok nézik. A táncházi hagyományoknak megfelelően óriási erőfölényben vannak a piacon a hölgyek – mégis, aki a Cosmo-cikákra esküszik, annak érdemes inkább a kortárs műfajok irányába tájékozódnia.
Dresszkód: kalap, főkötő
Előnye: népi
Hátránya: világítórúddal kinéznek

MISZSZ sátor (a csarnokon onnan)
Személyes kedvencem, még az európai értelemben véve kínos vonatozást is meg tudtam bocsátani neki. Amikor először megérkeztem, azt gondoltam, feketepólós, pogózós, léggitározós rockbuli. Aztán a buli mindenféle fennakadás nélkül folytatódott valami gejl német europoppal, amit korrekt funky blokk követett. Öröm és boldogság.
Dresszkód: lezser, rocker, wájtpartis – ahogy jólesik
Előnye: házibulis
Hátránya: az ember feszeng, nem toppannak-e be a házigazda vagy a bulizók szülei

Penge-sátor
A focipálya Olt felé eső partvonalánál, az etető- és itatósátrak között található, miniatűr tánctérrel felszerelt komplexum. Drum'n'bass, Anima, Quimby, Kispál és barátaik. Időzítési problémák miatt nem sokat láttam belőle, de amit láttam, az nem volt ellenszenves.
Dresszkód: alternatív
Előnye: sok elektronika
Hátránya: panoráma a koncert utáni szemétszőnyegre

Névtelen faház
A Penge-sátorral átellenben álló házból egész éjjel szól a mulatós, és minden, ami nélkül – szeretjük, nem szeretjük, – nem múlhat el magyar lagzi. A zene betölti az egész pályát, de csak néha és csak néhányan mulattak rá az első napokban. Titkos favoritunk, a hétvégi csúcs nagy nyertese lehet, mivel egyedül ez a helyszín teljesíti a nyári szórakoztatás mindkét fontos feltételét: open air, entry free!
Dresszkód: ki- & becsípve (wannabe államtitkároknak black tie)
Előnye: a magyar néplélek tükre
Hátránya: sírva vigad

Beszter Kávézoo (a csarnokon onnan, de a kemping felé)
Az elektronikus zenékkel operáló, hol pörgős, hol chillout helyszín majdnem kimaradt összeállításunkból. Kár lett volna érte. Jófajta veretés és andalgás egy helyen.
Dresszkód: ördögbot
Előnye: elektronikus
Hátránya: rejtőzködő

  [Reakciós kampányüzenet: csapataink harcban állnak a GoldenBlog frontján, támogasd őket szavazatoddal! (Az első helyre tett blogot szereted a legjobban.)]

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr981252890

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A jordán gyarmat 2009.07.18. 12:15:30

Ezt a bejegyzést most azért kell megírnom, mert most tudtam meg, hogy azon a helyen ahol élek felvásárolják a többezer főt foglakoztató multinacionális nagyvállalatot. A felvásárló is az, ugyanazok mindig. Izraeliek. A cikk   Az itt sokszor...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabe2 2009.07.18. 18:40:34

Asszem egy újabb jövőbeli hely a paprikajancsi stb. lakóinak...

Emmet Ray 2009.07.19. 14:24:57

Teljesen jó idő volt végig, megvolt a fíling. Egyszer még Turul_2k2t is láttam, épp miccset evett. :)
Előadások közül csak az utolsóra jutottam el, nem bántam meg, pörgős volt, a román elnök populista húzásain jól lehetett szórakozni. Jó reklám volt a tábornak, hogy eljött.
Bulihelyszínek közül, pedig egyértelműen a Csűr vezet, mert lehet az asztalon táncolni, hátránya, hogy csajozás előtt személyit kell kérni az illetőtől, ha nem akarsz kínos helyzetbe kerülni.
Ja, és az erepublik.com-os székely légiósokkal szombaton nagyot dobbantottunk, találkozó címén.

mefisto · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.07.19. 17:29:41

@gross_: Naja! Amiket eMagyarországról hallottam mostanság, lehet, hogy köv Tusványos témája már az lesz, hogy megadjuk-e az erománoknak az eautonómiát! :P

floborm 2009.07.19. 22:53:36

Úgy látszik, több üleparc a legfelsőbb és legszűkebb körben is a Fideszben, mint az kívülről látszik. Nem tudom mi az oka (oké, az RMDSZ nem épp gerinces emlősök gyülekezete) de durva:

www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=173645

Bayer elött meg le a kalappal, valsz ezután fog kapni jobbról is h ugyanmár "minek pofázik bele"...

medve2 2009.07.19. 23:15:13

No, akkor bayer beírásáról. A törtrénet a következő: Szász jenő ktalálta. Németh továbbította. Orbán jelezte: vele ne szórakozzanak, ő nem mniszterelnök, ő ilyenbe nem mehet bele (mellesleg igaza van). Illetv vélhetően Bayer zsocikán és Lukács Csabán kívül mindenkinek tele van a töke a hülye, bukott korrupt Szász Jenővel. Ennyi.

medve2 2009.07.19. 23:17:51

Mgéról a táborrol: baromi kó hangulatú volt, mert:

1. Idén nem esett, ezért sokkal élhetőbb volt.
2. Jók voltak a koncertek: Quimby, Pétefy Bori, Edda, Zanzibár. A Tankcsapda túl sokat késett, így produkciója a vártnál gyengébbre sikeredett.
3. Az előadások telt házasak voltak: a politikaiak ugyanúgy, mins a Szávay és Farkas Ágneses.
4. Hát, Bacescut még sokáig lehet elemezni. De a tábornak jót tett.

kendeffybotond 2009.07.20. 13:44:52

@medve2: Hát én is ott voltam, és nem először így van összehasonlítási alapom. Valóban javult a szolgáltatások színvonala, pl. lehet már iható borokat inni, nem kell csíki sört köményes pálinkával inni. Az idő kitűnő volt, még a Szent Anna tó is melleg volt...

Rengeteg jó nő volt, jó koncertek, Péterfi Borival kapcsolatban szkeptikus voltam de meggyőzött.

2002-ben jóval kevesebben voltunk, de most egy kormányra készülő erős pártot mutattunk, rengeteg jó előadással, öreg motorosokkal és fiatal titánokkal.

Basescu nagy plussz volt, ő az első román elnök akivel lehet biznicelni 1990 óta. Ezt jól felismerte Viktorunk.

Összeségében jubileumi hét volt.

Boldog 20 szülinapot Tusványos.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.07.20. 13:50:08

viktor felismerte, hogy basescuval lehet bizniszelni? lófaszt. basescu felismerte, hogy el lehet viktorral/németh-tel hitetni, hogy basescuval lehet bizniszelni.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.07.20. 14:02:32

@kendeffybotond: Basescu az első román politikus, aki felismerte, hogy ha mosolyog egy kicsit, a magyarok még úgy is szeretni fogják, hogy közben nem ad semmit. De ne nekem legyen igazam.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2009.07.20. 16:51:04

@gross_:
Ez ijesztően hangzik: meg mertem volna rá esküdni, hogy idén nem ettem miccset. :]

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.07.20. 17:38:39

@TuRuL_2k2:

LOL. Akkor kettőtök közül valaki eléggé el volt készülve.

kendeffybotond 2009.07.20. 18:40:50

@elGabor: Nem arról van szó, hogy az OV-Basescu után ki kiáltják a székely fejedelemséget Szász Jenő főherceggel holnap. Hanem arról, hogy funkcionális ügyekben -energia, Oroszország stb. - jól jönne egy magyar-román-lengyel szövetség.

Azt, hogy a magyarok mit tudnak elérni az kérdés. Talán lesznek kisebb előrelépések, regionalizáció, kisebbségi törvény stb. Szerintem nagyobb a gáz Szlovákiában, hát például itt sem lenne rossz, ha össze állna a kisantant...

Persze Basescu igazi román politikus...

Lássuk meg, és erre kell egy kis idő, de a fenti érvek alapján nem árt vele beszélni.

kendeffybotond 2009.07.20. 18:41:59

@kendeffybotond: Persze, ha nem állna össze a kisantant...

medve2 2009.07.20. 22:02:07

@kendeffybotond: Hát, ezért fontos, hogy lehessen szót érteni Bacescuval.

medve2 2009.07.20. 22:02:53

@Úlfhéðinn: Hát, ez áll úgy a tábor kilec/tizedére.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.07.21. 12:38:58

@medve2:

Én furcsállom, hogy ilyen kevés komment érkezett. Vagy még tart a buli?

medve2 2009.07.21. 15:50:21

Nem! Én például amikor megnyitom a reakcio.hu-t, kriksz-krkszok jelennek meg mind otthon, mind a munkahelyemen. Ide a mandineren keresztül jutottam.
süti beállítások módosítása