Kommentszűrés
’09 júl
12
08:01

Kimoderálva

Írta: TuRuL_2k2

  Az EP-választásról keresgéltem valamit, így vetődtem el újra a Politika 2.0 blog Mind a nyolc párt fenn van a Youtube-on! bejegyzéséhez. Emlékeztem, hogy annak idején írtam egy középhosszú hozzászólást a poszthoz: többek között arról, hogy miből lett a Fidesz kampányvideója (ha már 2.0 félbullshit és felhasználói tartalom, ugye). Gondoltam, ha már úgyis ott vagyok, megnézem, reagált-e valaki a kommentemre.

  Nos, reakciót ugyan találtam, az eredeti hozzászólásom azonban sehol sincs már: törölték. Meglepődtem, mert nem szoktam olyasmit írni, ami nem fér bele egy kommentbe, így ebben az esetben sem nagyon tudtam elképzelni, hogy mi lehetett aggályos a hozzászólásban. Talán abban hibáztam, hogy nem dicsértem túl a poszt tartalmát - ha ez volt a moderálás oka, az kellően kicsinyes és szánalmas. Nem jó érzés, ha törlik az ember által Hozzáadott Felhasználói Értéket. A Google szorgalmasan archiváló rabszolgamanói azonban megmentették a mának a kimoderált néhány sort:

TuRuL_2k2 · http://mandiner.blog.hu 2009.05.28. 22:26:55
Azért a blogbejegyzés alapján a Policy Solutions-re csak óvatosan bíznék politikai tanácsadói munkát.

„A Fidesz csak az ellenségről, az MSZP-ről beszél, akárcsak tette ezt az EP-választás „főpróbáján”, a pécsi kampányban, amikor saját jelöltjét, Páva Zsoltot egyszerűen eldugta, és kizárólag negatív üzeneteket alkalmazott a kampányban.”

Ebből az derül ki, hogy a szerző egyáltalán nem ismeri a pécsi kampányt.

Aztán (ha már politika 2.0 a blog neve) szót ejthetett volna arról a poszt, hogy a Fidesz klipje gyakorlatilag felhasználói tartalom, a tízezres YouTube-nézettségű videókat készítő Gery Greyhound videóját dolgozta fel saját klipjévé a párt. Itt az eredeti:
http://mandiner.blog.hu/2009/04/24/gyurcsany_alarca_1

Az MSZP-nél pedig simán kimaradt a vírusvideónak szánt, csak félresikerült mátrixos darab:
mandiner.blog.hu/2009/05/21/az_mszp_matrixa

  Egyébként sem vagyok nagy híve a kommentfolyam gyomlálásának, de azt kifejezetten károsnak tartom, ha egy IRL is beazonosítható (ergo véleményét gyakorlatilag nevével-arcával vállaló) nick által leírt, kritikus gondolatokat törölnek valahonnan önkényesen.

Címkék: ep választás

A bejegyzés trackback címe:

http://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr411241303

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Walter Melone 2009.07.12. 19:41:23

A politikus blogolA véleményalkotás szabadsága mit sem ér, ha a közzététele akadályokba ütközik.Az internetet és az általa adott szabadságot a liberalizmus jellemzi. Hiába próbálják korlátozni bizonyos diktatórikus berendezkedésű országokban a hozzáférhet…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

annamanna 2016.11.19. 06:03:11

@S=klogW: Mivel eddig így nyilvánultál meg, ebből az következik, hogy részedről jogtalan bármiféle vallásos etikára is hivatkozni, mivel abban minden vallás egyetért, hogy az élet alapvetően transzcendens eredetű. Stumpf leparasztozása azért, mert 21 évesen apa lett, totál etikátlan.
Másrészt nagyon durván személyeskedő megjegyzés is volt. Úgyhogy ezek után személyeskedést rikoltani és nyasgemezni - hát, hogy Orbán szavait idézzem: ez nem eredeti és nincs is sportértéke coub.com/view/gpeca

A munkához való hozzáállásodról nem szükséges, hogy kikérdezzem a véleményedet, mert a kommentjeiden látszik, hogy nem nem szeretsz valamibe komoly energiát feccölni. Nem csupán a szövegek bulváros stílusán érződik ez, hanem azon is, hogy nem szűrődik át rajtuk valamiféle elmélyült háttértudás (amihez rövid megjegyzések is elegendők volnának). Ezt alátámasztja, hogy a pedagógusokról is csak a nyári szünet jutott eszedbe. A válaszodban sem mondtál ennek ellent, inkább megerősítetted, hogy "dolgozni rémes".
Ezzel az egésszel csupán egy gond van – az, hogy miközben megsértődtél, a zsidó etikára hivatkoztál, ami szerint a munka büntetés. Namost – ha a zsidó etika szerint a munka büntetés, tehát a munka elkerülése a jóság jele, mivel Isten a gonosztevőket bünteti munkával, a jókat megkíméli tőle, akkor erre inkább büszkének kellene lenned, nem? Ha a zsidó etika szerint élsz, akkor miért sértődsz meg?
Akkor ez most zsidó etika vagy zsidó etikátlanság? Ezt a kérdést el kellene dönteni, és ahhoz tartani magad. Mindenesetre az is tény, hogy a logika nem az erősséged.
Az is tény, hogy a legtöbb ember (köztük én is) sok feladatot csak akkor végez el, ha muszáj, de ha egy kis lehetősége adódik rá, máris elblicceli. Tény, hogy a közbeszédben, sőt a hivatalos nyelvben is "betegszabadságról" és "szülési szabadságról" beszélnek, mintha a betegség és a gyerekszülés szabaddá tenné az ember életét; a nyelvhasználatból az következik, hogy a munka olyan elnyomás, olyan fokú rabszolgaság, amihez képest még a betegség és gyermekszülés is felszabadulást jelent. Noha ez nyilvánvalóan nem igaz, már csak azért sem, mert aki beteg vagy gyermeket szül, az olyan helyzetben találja magát, amivel egyedül nem is tud megbirkózni; mindkét "szabad" állapotban levő ember iszonyatos mértékben igényli a segítséget; az ő szempontjukból a dolgozni tudó emberek a szabadok.
Viszont az is tény, hogy a netes kommentelés nem rabszolgamunka. Ebben nincs kényszer; ebbe mindenki annyi energiát feccöl, amennyit önként jónak lát. Ebbe nem muszáj sem beletolni, sem kispórolni semmit se, mert itt senkinek nem kell megfelelni, mindenki spontán módon nyilvánul meg, mindenki olyan, amilyen. Itt nem azért látszol enerváltnak, mert már kiégtél a rengeteg kényszerű kommenteléstől. Hanem azért, mert ilyen vagy oszt kész. Az egy dolog, hogy én erről mit gondolok. Az meg egy másik, hogy te mit gondolsz róla. Miért gondolod, hogy amit rólad írtam, az sértő? Miért nem reagálsz úgy, mint Orbán: coub.com/view/gpea4 "Nehogy azt higgye, hogy minket ezek a hírek megrendítenek vagy akár el is gondolkodtatnak. Ezek blöffök, politikai blöffök, így is tekintjük őket."
Orbán nem ért egyet a vádakkal, ezért aztán nem is sértődik meg miattuk, nagy ívben leszarja őket. Te miért értesz egyet, miért védekezel? Nem mintha bánnám, hogy egyetértesz, mármint ez mégiscsak etikusabb, mint mindent vastagon leszarni; de azért gondolkozz el azon, hogy miért sértett az, amit írtam. Ha a zsidó etika szerint a munka büntetés, akkor min sértődsz meg?

De azért mégiscsak evickéljünk vissza Baloghoz. A következő cikk 444.hu/2016/11/18/iszonyatosan-ramaty-allapotban-van-a-magyar-tarsadalom azt állítja, a társadalmat sújtó problémák hátterében leginkább az oktatás és egészségügy áll. Ki ezért a felelős? Balog. Ki támadja emiatt Balogot? Senki. És ez nagyon figyelemreméltó politikai bravúr, akár zseniálisnak is nevezhetném. Olyannyira képes megőrizni az ártatlanság látszatát (szemben Orbánnal, Rogánnal, Lázárral, Gyurcsánnyal etcetera), hogy kinéz neki egy államfői felfelé bukás is, miközben a rá bízott területeken az ország gyors tempóban lerohad.

HToma 2016.11.19. 19:20:43

@annamanna: Néhány hete tőled teljesen függetlenül jutott eszembe, hogy Balogh András a legsemmirekellőbb kulturális miniszter 1990 óta. Tudom, nemcsak az, de én arra a területre látok rá legjobban.

S=klogW 2016.11.19. 19:21:58

@annamanna: én magázódni szoktam. szerintem magával is magázódni szoktam. de biztos nem bunkóság tegeződnie.

Bell & Sebastian 2016.11.19. 21:46:41

@HToma: Zoltán. A német reformáció hagyományosan nagy befolyással bír a magyar cigányok közösségére - bizonyára. Vagy ha nem, majd fog.

annamanna 2016.11.20. 06:36:06

@Bell & Sebastian: 1. Ennek mi köze a kulturális miniszterséghez?

2. Szerintem biztos hogy nem, mert a protestáns egyházak semmi látványosságot nem kínálnak, ráadásul a közösségi összetartás sem erős oldaluk. A romák számára szerintem elviselhetetlenül unalmasak. A katolikus egyházban van ún. karizmatikus megújulás is, a lutheránus egyházban kötve hiszem, hogy lenne. Se gitáros mise, se tánc, se semmi.
A cigányok zöme szerintem katolikus, legalábbis a katolikus temetőben jól észrevehetőek a felcicomázott roma sírok.
Ha valamelyik roma komolyabban hitre adja a fejét, az szerintem sokkal inkább egy neoprotestáns gyüliben köt ki; sőt konkrétan vannak cigány közösségek is.*

A magam részéről egyetlen cigány evangélikusról hallottam, meg is mutatom, mert nagyon megható, ahogyan az életéről beszél (az illető állami gondozásban nőtt fel, tehát személy szerint nincs köze az autentikus cigány közösségekhez): www.youtube.com/watch?v=HHqdtVkCmu0

* például: www.youtube.com/watch?v=hoWRtwYWyJ8
www.youtube.com/watch?v=wCP18k-9k2U
www.youtube.com/watch?v=LPuZ9690Pzg

Szerintem ki van csukva, hogy a romák beüljenek egy evangélikus templomba unatkozni és dideregni. A katolikus vallás is sokkal izgalmasabb és látványosabb.

Ha ez a megjegyzés netán "finom" célzás akart volna lenni Balog Zoltán származására, hát elég merész feltevés. Bár van, aki feltűnő hasonlóságot vélt felfedezni közte és Joshi Barat között ("Mint két tojás" oldalon látható az összevető kép).
De az apja paraszti származású refi lelkész, úgyhogy melléfogás a célozgatás.
"Édesapja parasztfiúból lett igehirdető, édesanyja katonatiszt lányaként tanulta ki a szülésznők mesterségét, és kántorként segítette urát. A háború után apja még látott fantáziát az új rendszerben, így a Magyar Demokratikus Ifjúsági Szövetség Borsod megyei szervezőtitkára lett, ám Zoltán születésére mindebből már csak a szociáldemokrácia iránti elkötelezettség maradt. A lelkész apa társadalmi programként akarta megvalósítani az evangelizálást, és felvidéki, illetve holland protestánsokkal tartotta a kapcsolatot. Ebből előny és hátrány is származott a Balog családnak. Az előnyök között említhetjük a fiú „nyugati" használt ruháit és a havi rendszerességgel érkező guldeneket, a hátrányok között pedig a hatósági zaklatást a külkapcsolatok miatt. Ennek ellenére nehezen éltek, ezért édesapja másodállásban agronómusként próbálta kiegészíteni a család jövedelmét." (idézet a Hetek c. hitgyülis újságból)

A kommunikációs stílusa végképp nem utal rá. Nem szórja a pénzt, nem mulatozik, nem él olyan látványos luxiban, mint Rogán és Szíjjártó; az életmódjuk alapján ők közelebb állhatnának a "cigány barokkhoz". A lustaság, képmutatás és hazudozás pedig szintén nem a romákhoz kötődő genetikai sajátosság; ha az volna, könnyű lenne felismerni, nemde?

Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő szerint zsidó: orulunkvincent.blog.hu/2012/11/27/a_zsido_kormanytagok_listaja

@S=klogW: Ja, hát nyilván a parasztok tegeződnek, a lumpenprolik pedig magázódnak. Ebből látszik, mennyire jóravalók és intelligensek.

S=klogW 2016.11.20. 06:43:40

@annamanna: szerintem maga elég messze van attól,h parasztnak nevezhesse magát

annamanna 2016.11.20. 07:07:49

@S=klogW: "Ahol zsidóznak, ott zsidó vagyok." (Orbán Viktor, 2012. november 27.)
Ennyit én is megengedhetek magamnak. Ahol parasztoznak, ott paraszt vagyok.

S=klogW 2016.11.20. 10:32:36

@annamanna: én gyurcsányitól emlékszem hasonló mondatra, bár nem tudom, hogy akkor épp buzi volt-e vagy cigány a bal felőli latrunk

annamanna 2016.11.21. 02:04:44

@S=klogW: Ezt nevezem én műveltségnek.
Amúgy "a bal felőli latrunk" kitételektől inkább tartózkodj, maradj meg a zsidó etikádnál, nehogy úgy járj, mint aki rendszeresen bérmálkozik.

S=klogW 2016.11.21. 08:28:17

@annamanna: "maradj meg a zsidó etikádnál"

Ki mondta, hogy az enyém?
Megjegyzem, a Genezis a keresztény kánonoknak is része.

annamanna 2016.11.22. 03:51:11

@S=klogW: ha az etika nem is, a bal felőli lator a tiétek.

S=klogW 2016.11.23. 04:00:01

@annamanna:

Nyilván egyszerűbb ff-ben látni a világot.

annamanna 2016.11.23. 05:01:09

@S=klogW: tisztább, mint a szürke 50 ár-nyalata.

maroz 2016.11.23. 09:01:42

@annamanna: Tehát egy olyan pornófilmet szeretnél, amelyben színként csak és kizárólag a #000000 és az #ffffff rgb-értékek jelennek meg. Érdekes kihívás.

S=klogW 2016.11.23. 22:16:59

@annamanna: "grat" az asszociációjához. nem cserélnék magával.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.11.23. 22:21:31

@S=klogW: Kérem, ne tetézze az ostobaságot. Magunk felett gyengébben győzni minimum kudarc. Ehhez tartsa magát. Egyebek mellett.

annamanna 2016.11.23. 23:15:31

@S=klogW: Már féltem, hogy cserélni akarsz velem!

@Mihint: "A józan ész az a dolog, amely a legjobban oszlik meg az emberek között: mert mindenki azt hiszi, hogy annyit kapott belőle, hogy még azok sem szoktak maguknak többet kívánni, mint amennyiük van, akiket minden más dologban csak igen nehéz kielégíteni." (René Descartes)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.11.23. 23:20:54

"Rossz dolog az, ha a szív győzedelmeskedik a lélek felett. Ha az érzelem győzedelmeskedik a szellem felett."
(Antoine de Saint-Exupéry)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.11.23. 23:23:26

@annamanna: Bocsánat, konkrétan Magának szántam:
"Rossz dolog az, ha a szív győzedelmeskedik a lélek felett. Ha az érzelem győzedelmeskedik a szellem felett."
(Antoine de Saint-Exupéry)

maroz 2016.11.24. 06:05:59

@Mihint: Nem tudom, neked feltűnt-e, de Szent Egzupéri próféta itt azt mondja, hogy "rossz dolog az ember", csak több szóval. Végső soron ha úgy vesszük igaza van, csak minek ehhez lélek, szív, sűrít, gyújt, kipufog?

Ott baszik be amúgy mindig, ahol a szellem diadalmaskodik a lélek felett. Antoine ezt benézte, kell keresni valami mást, amiért lehet szeretni, ezért speciel kár. Nem viccelek, ez komoly téma, az egész cseszle kis életünket az érzelmeink és az értelmezéseink irányítják, hát naná, hogy a hegemón mindig azt szeretné, hogy adjuk át ezeket neki, mert majd ő a ráció, a szellem jegyében megmondja nekünk, hogy hogyan kell ésszerűen éreznünk, aka: basznunk a szüzességért, esőkabátban zuhanyoznunk, és effélék. Nem nagy ügy, de azért ha már futja a rezsiből akkor érdemes ez ellen is lázongani.

S=klogW 2016.11.24. 08:24:33

@Mihint: a bigottság, dogmatizmus

S=klogW 2016.11.24. 08:25:19

@Mihint: a bigottság, dogmatizmus is csak falansztert épít, legfeljebb nem scientistást

S=klogW 2016.11.24. 08:29:49

@maroz: szinonímák, interpretáció kérdése amit feszeget

Pl.: Melyik emberi szellem? A humanista vagy a transzcendens?

maroz 2016.11.24. 08:59:48

@S=klogW: Nem, amit feszegetek az a hatalom természete. Fasznak sincs kedve jelentésárnyalatokkal maszatolni ilyen sűrű időkben.

A kérdésed félreértésen alapul. A megosztás nem ezen a síkon látszik, illetve ami itt látszik az más lapra tartozik. A kortárs megosztás (Exupéry ennek egyik előfutára) a racionális és az irracionális között dúlik, aminek az egyik jó sarkpontja Fukuyama lükesége, aki azt hitte, hogy immáron véget ér a világban az irracionalitás hatása és higgadt, bölcs technokraták fognak minket irányítgatni a ráció, a tudás, az ész szellemében.

Mindeközben pedig az emberben a döntések túlnyomó többsége érzelmi alapon hozódik meg, és még az is amiről azt hisszük, hogy racionális, megfontolt döntés végső soron az is érzelmi alapú, hiszen azokat az érveket, amelyekkel a döntésünket megkíséreljük értelmileg is alátámasztani jellemzően másoktól vettük át, és azért pont azoktól, akiktől mert azokhoz érzelmileg tudtunk kapcsolódni.

A hatalom, a hegemón az érzelmeinken keresztül fog meg minket, de egyúttal ugyanezt nekünk mintegy megtiltja, tőlünk elvárja, hogy mi már megracionalizálva fogadjuk be ezeket az érzelmi alapú machinációkat, ésszerű igazságokként, megkérdőjelezhetetlen, materiális alapú, tudományosan bizonyított, blablablaként. Tessék végre Mannheimet olvasni romantikus pilóták helyett:

"Az emberek meg akarták ismerni a világot, hogy azután e végső cél szellemében alakítsák; azért elemezték a társadalmat, hogy a társadalmi élet olyan formájához juthassanak el, amely igazságosabb vagy másképpen Istennek tetszőbb volna. Azért foglalkoztak a lélekkel, hogy ellenőrizzék az üdvözülés útját. Minél tovább haladtak azonban az elemzésben, a cél annál inkább kikerült látókörükből, úgyhogy a kutató manapság Nietzschével azt mondhatná: „Ich habe meine Gründe vergessen", elfejtettem, miért is fogtam hozzá a vizsgálódáshoz. Ha ma rákérdezünk a célokra, amelyeket az elemzésnek szolgálnia kellene, úgy a kérdés sem a természettel, sem a lélekkel vagy a társadalommal kapcsolatosan nem válaszolható meg, hacsak nem tételezünk fel olyan tisztán technikai, lelki vagy társadalmi optimális feltételeket, mint például a "súrlódásmentes működés"."

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.11.24. 09:10:50

@maroz: Mielőtt félreértés lenne, kijelentem, hogy ezt az embert (Exupéry) nem tekintem etalonnak, k.b. Coelho-val és egy csipet sóval egyetemben. Ezért is jeleztem külön, hogy Annának szánom frappáns válaszként az idézetére, és arra jó is ;-)
Viszont cselesen összevontad a két képet, és így én is jól jöttem ki belőle :-)
Gyerekkoromban én is megkaptam a kisherceget, és jól el is szomorodtam rajta, ráadásul nem is értettem a végét. Bezzeg a mókus és a szarka! Aztán később, mikor megértettem, szörnyen csöpögősnek, és szájbarágósnak tartottam, még később, mikor megtudtam, hogy miben téved, azóta csak átnézek rajta. Így jártam. Valójában érdemesnek tartom az érzéseinket "fegyelmezni", de hogy kiiktassam, azt semmiképpen, szóval ismét egyetértünk.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.11.24. 09:13:12

@S=klogW: Igen ám, de többnyire csak magának, nem kell oda bemenni. Amúgy a dogmatizmus nem biztos, hogy azt jelenti, amilyen értelemben használja.

S=klogW 2016.11.24. 09:28:39

@Mihint: meglehet, gondolkodtam is,h dogmatizmust, fundamentalizmust vagy valami mást írjak. talán a farizeizmus lett volna jó, de az túlságosan egy kultúrkörhöz kötődik.

maroz 2016.11.24. 10:42:56

@Mihint: "Valójában érdemesnek tartom az érzéseinket "fegyelmezni","

Ez munkamegosztásban tud remekül működni, nálunk például a párom fegyelmezi az érzéseimet. ;)

S=klogW 2016.11.24. 14:25:47

Bármit is gondoljunk az érzelmekről, azok adják az emberi létezés élményét. Ami fontos, hogy valódi és a valódi valósággal kongruens érzelmeket éljünk meg.

Bell & Sebastian 2016.11.26. 21:16:09

@S=klogW: No, az elején még az agy kémiája volt. Ehhez képest sokat fejlődött az után képzésen.

A végén még igazságra jut: a szeretet (válfajai) mozgatják a világot _előre_, a többi meg hátra, amerre haladunk.

S=klogW 2016.12.08. 20:00:56

@S=klogW: az ilyen(re vágyó) emberek már annyira vipek és exkluzívak,
hogy nem is hiányoznának ha együtt (végre) végleg eltűnnének a világból

www.welovebudapest.com/barok.szorakozohelyek/titkos.bulik.budapest.belvarosaban.secret.room

túl sok a hübriszben hentergő haszontalan habzsoló faló-szaró biomassza

S=klogW 2016.12.08. 21:13:42

mandiner.hu/cikk/20161208_jaszberenyi_sandor_interju_kozeleg_a_vegitelet

na, megint egy bolygó hollandi

biznisznek se rossz felvenni az unokatesók vallását

S=klogW 2016.12.08. 21:16:08

mandiner.hu/cikk/20161208_direkt_szivatjak_mostantol_a_nemet_diplomatakat_a_torok_reptereken

el kellene már zavarni ezt a bagázst így bő fél évezred után a boszporusz környékéről

S=klogW 2016.12.09. 14:50:56

bor.mandiner.hu/cikk/20161209_tallian_hedvig_diszbeszed_szepsy_istvanhoz

" Van ennek a nemzetnek egy szent tárgya, és azon, te magad vagy a legfényesebb koronagyémánt!

„Kedves István!"

Hát esetleg a bora.

Na Hedvig benyalja-firkálja magát a sznoborász habzsidőzsibe.

Van a szepsinek facér fia?

2016.12.23. 17:03:50

vincentblog, jótündér

"Ez a darab olyan, mintha egy normális országban rendezték és játszták volna, egy olyanban, amit nem kell letagadni a prestoni vasútállomás várójában. Egy pillanatra nem makkon hizlalt male-chauvinist mangalicák között érzi magát az ember, és néha jó nem ott érezni magunkat"

le kell tagadni, hizalt disznók

S=klogW 2016.12.24. 15:39:41

Kedves Teve, Mihint, Bell!

Áldott, békés, boldog Karácsonyt Maguknak!
Ha gondolják, ezt tolmácsolhatják odabent is. Ahogy érzik.

S=klogW 2016.12.25. 07:55:47

azt hiszem nem lehet ("modern", "tudományos") orvosnak lenni őszinte, a mindennapi életpraxisban is megélt tradicionalista létszemlélettel

S=klogW 2016.12.26. 12:48:02

milyen jó, h pont ez a szerző mondja meg a tanulóifjúságnak, h mi volt az a cseka:
www.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/historia/85-04/ch08.html

S=klogW 2016.12.26. 17:54:26

sikerült benéznem egy nagy betűs székelyt, szegénynek belegyalogoltam az identitástudatába

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2016.12.29. 19:18:49

@S=klogW: Nagyon köszönjük, és Magának is.

Bell & Sebastian 2016.12.30. 00:02:35

@S=klogW: Nekem már csak az újévi jókívánságok átadása jutott, fogadja egészséges gyanakvással. :)

S=klogW 2016.12.30. 10:19:37

@Mihint: @Bell & Sebastian: T. Dodót kifelejtettem. De nem is nagyon látom mostanában errefelé.

S=klogW 2016.12.31. 18:17:32

Boldog(abb) új évet kedves mindnyájuknak!

S=klogW 2017.01.02. 14:11:44

tudom már, mlyen órát szeretnék: egy Vacheron Constantin Malte-t. Esetleg egy Jaeger-LeCoultre-et vagy Maitres du Temps-et.

S=klogW 2017.01.15. 21:37:48

A segítségüket kérném:

van egy magyar regény vagy dráma, 20. századi, kötelező olvasmányként is feladták amiben egy szülészorvos tiltott magzatelhajtást végez lebukik és mielőtt börtönbevonul hazautazik a szülői házba

nem jut eszembe a szerző és a cím

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.15. 21:42:27

@S=klogW:

Sarkadi Imre: Elveszett paradicsom

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 21:43:13

@S=klogW: Ezzel az ostobasággal kár volt előjönni. Mondja inkább azt, hogy szeretne beszélgetni, azt inkább elhiszem :) Fogalmam sincs arról, amit kérdezett, de bizonyára írtak ilyen marhaságról is :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 21:44:06

@bbjnick: Lám, újabb bizonyíték arra, ami nincs :-D

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 21:45:42

@bbjnick: Mármint nekem: szellemi képességek, meg ilyesmi. Életemben nem találkoztam ezzel a könyvvel.

S=klogW 2017.01.15. 21:52:40

@bbjnick: köszönöm

a Sárközi név ugrott be, de azzal csak költőt találtam

@Mihint: ;P :D

de azért ne legyen túl szigorú magához, a ritka tévedései csak emberibbé teszik :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2017.01.15. 22:06:01

@S=klogW: Tudja, nyugodtan mondhatom, hogy sosem voltam egy nagy ász. Nagyon fontos volt számomra mindig, hogy magával szemben legyen a legszigorúbb, és legőszintébb az ember, valamint azokkal szemben, akiket szeret. A kedves szavai olyanok, mintha hájjal kenegetnének :) Most is akar még mesterének? :)

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.15. 23:09:02

@Mihint:

Biztos, hogy ismered. Több filmes és tévés változat is készült belőle, a legismertebb, amiben Páger játssza az öreg orvost, Cserhalmi a fiát és Hegyi Barbara a rokonlányt, akire Cserhalmi ráindul.

S=klogW 2017.01.22. 00:07:56

Nem ismerem azokat az embereket, családokat, akiket ez a súlyos buszbaleset érint. Az igazság az, h ami eszembe jutott,h minek franciaországig rohangálni sítáborba, pláne amikor idén itthon is van hó, de itt van szlovákia is a szomszédban, de ha azt nagyon snassznak éreznék, ausztria is. Persze lehet,h már az sem elég exkluzív.

És olyasmit is olvasni,h felajánlások érkeznek. Kinek, minek? Nem a pénzkereső szülőkkel, gyerekeket eltartókkal, családfenntartókkal történt ez. (A tanárokról nem tudni, mibdenki a fiatalokon sajnálkozik) Nem hiszem, h épp ezek a családok azok, akik felajánlásokra vannak rászorulva a részvétnyilvánításon túl.

És most gusztustalan módon rácuppan erre a tragédiára és nyomul a médiában a kormány erre tragédiára és h egész ország így meg úgy meg a nemzet így meg úgy.

S=klogW 2017.01.22. 16:10:57

Miért kell anyagilag segélyezni egy olyan családot, ahol épp egy nem kereső, eltartott hunyt el?

És nem is akárhogy, segélyszervezet hirdet gyűjtést.

Van 6 db súlyos sérült a hírek szerint. Ennyi súlyos sérült akad a hazai utakon is egy téli hétvégén.

Nekik nem gyűjtünk?

Viszolyogtató ez a felhajtás.

Bell & Sebastian 2017.01.22. 17:07:26

@S=klogW: Van némi igaza. Ezek a táborok úgy működnek, hogy 10 fizető mellé adnak mondjuk 2 ingyen helyet, amiket általában a szervező tölthet ki. A francia helyekről valaha azt mondták azok, akik próbálták, hogy nem túl barátságosak, drágák és messze vannak. (Öreg rókaként én a Dolomitokra esküszöm.)

De ez mind mellékes. Tornatanár barátunk pontosan az ilyen esetek miatt nem szervez sítúrát, mert hogyan tud egyszerre felelősséget vállalni gyerekekért (általában kevés a felnőtt), buszért és sofőrökért?

Hiába 100 a max. (ha egyáltalán levizsgázott erre a sebességre, mert egyébként 90), hajtanak, mint az állat a másodvirágzásukat élő, levetett járgányokkal a gyakorlatlan pilóták. A dimbes-dombos táj csak újabb kihívás embernek-gépnek a szűk, behavazott utakon.

A cuclizmusban csak öreg, volános rókák mehettek Nyugatra, aránylag új járgánnyal. A tragédiához sem elég egyetlen tényező, ennél az esetnél is volt vagy három, ami összeadódott, ha hinni lehet a híreknek.
___

Legyen elnéző, tömegszerencsétlenség ritkán van, honnan tudnák megrendültségükben, mi a helyes protokoll?

A kondoleáláson felül / után most majd jön a túlszabályozás, ami megint csak nem jó.

Látjátok, testvérek, ennyi az élet.

Bell & Sebastian 2017.01.22. 17:15:07

Erről jutott eszembe, megint kitálalt egy bolgár, autószállító tréler a magyar pályán, akinek beszitált a futója, mert egyszerre három roncsot vitt Németországból, enyhén szólva nem megfelelő módon. Business as usual.

Pelso.. 2017.01.22. 18:55:25

@Bell & Sebastian: Néhányszor közlekedtem román és bolgár utakon. Azon csodálkozom, hogy nincs tízpercenként kamionbaleset.

Bell & Sebastian 2017.01.23. 11:02:54

@Pelso..: Örülhetünk, mint Vincent, hogy a kettő közé szorultunk. De már szilárdan rajta vannak azon, hogy az ősi, ukrán kultúrával is behatóan megismerkedhessünk - közlekedésileg. Mert mindig van lejjebb.

maroz 2017.01.23. 13:25:42

@Bell & Sebastian: Keserves kenyérkereset, valamikor nagyon régen én is csempésztem ilyesmit. Szerintem sokkal jobb munka unatkozó juppikat kócsingolni egy kellemes belvárosi irodában, nem is értem, hogy hűjebulgárok miért nem inkább azt csinálják.

Bell & Sebastian 2017.01.23. 15:43:53

@maroz: Azért feltétele nálunk a jogosítványszerzésnek a nyolc általános megléte, hogy a végletesen hülyéket kiszűrjék. Nem mindenhol van ez így, de ön- és közveszélyesnek lenni sem kötelező. A megfelelő guminyomás nem kerül pénzbe, a középen dupla tengelyes utánfutó kígyózását vagy a vetemedett alváz, vagy a rakomány rossz helyzete, vagy az ócska gumik okozzák (,esetleg a lötyögő kapcsolódás).

Nagyon komoly szellemi teljesítmény ezeken végigmenni akkor, amikor a foltos tundrabugyit zárófényként lobogtatja mind, mint valaha mi is, vagy ötven éve.

maroz 2017.01.23. 17:43:46

@Bell & Sebastian: Én csak annyit tennék hozzá, hogy mindez amikor benne voltam én is a buliban egy hangyafasznyit másként épült fel bennem. Olyan lehet ez, mint a nem kifejezetten konszenzuson alapuló orális szex: várhatóan másként élik meg a bré egyik oldalán, mint a másikon. ;)

Bell & Sebastian 2017.01.23. 19:52:49

@maroz: Nyilván ez is egy szubkultúra. Tankolás után, büdösen sorban állva a pénztárnál, kinyúlni a strandpapucsból és türelmetlenül lódobogni lábujjkörömmel.

Tündér_Lala 2017.01.24. 09:31:06

Miközben igazuk van (a balesettel kapcsolatban), azért a tömeg balesetek mindig más megítélés alá esnek. (Egy repülő balesetben jóval jevesebben hagyják ott a fogukat mint más módon, mégis nagyobb port kavar.) A gyásznap pedig mindenütt szokás ilyen esetekben.
A körülmények pedig - hogy gyerekek is áldozatul estek, hogy tűz volt (elégni elég rossz dolog) külön megrendülésre adnak okot. Borzasztó lehet a családoknak és a túlélőknek is szörnyű, maradandó trauma. Mindenképpen jogos, hogy együttérzünk velük.

A műszaki oldala különös.
Nem volt féknyom, Betonoszlopnak ment, pedig nem szakította át a szalagkorlátot, stb. Bármi lehet, rosszul lett, elájult a sofőr, defekt vagy valamiért bállt a kerék.
Ha nem találnak más egyértelmű okot ráhúzzák a sofőrre, mert olyat nem mondanak, hogy nem tudjuk.
Valószínűleg - tényleg - több körülmény baromi szerencsétlen együttállása lehetett. Azért a tanulságokat le kell vonni, amennyiere csak lehet.

Bell & Sebastian 2017.01.24. 12:55:38

Látva az olaszok balfaszkodását a lavinánál, tudva, hogy az autópályáikat a maffiával építtették, ezért olyanok, amilyenek, a legfontosabb tényező itt közlekedésbiztonsági, amit nem fognak nagydobra verni. A pillér belelógott az úttestbe, a terelőkorlát semmit sem ért.

A megjegyzés a túlreagálásra vonatkozott. Egyszerre a hitetlenség, uborkaszezon és beteges, kommunikációs kényszer mellékhatásai. Mindenki egyszerre pont most látta jónak bizonyítani azt, hogy még nem veszett ki belőle az empátia. Három napig.

Tündér_Lala 2017.01.24. 17:40:22

@Bell & Sebastian: Értettem, hogy mit mondanak és mint írtam egyetértek. A gyüjtés és a cikkek legalább fele túlnyüzsgés (információ nélkül). A suli igazgatója kérte is, hogy ne vadásszanak rájuk a sajtósok, mert az visszataszító.
De ilyen esetben fontosnak tartom az általam leírtakat is.

Bell & Sebastian 2017.01.24. 19:27:19

@Tündér_Lala: A halállal egyre inkább nem tudunk mit kezdeni sem egyénileg, sem kollektíve, sikeresen dehumanizáltuk. Ingatag konstrukció, mit ember épít, hogy végül kivétel nélkül mindenkit szembesítsen halála a saját bűneivel. Ezért nő a frusztráció, pszichológust ide, még ezeret!

A gondolkodás teljes csődje. Kikapni egy ilyen „karmát”, nyilván nem derült égből mennykő, hanem hibás „dharma”-sorozat. -mondhatná Padilla, de nem fogja, mert ennek fölfogásához több kell, mint egy hatodikos esze.

Ok nélkül nincs semmi, se égen, se földön.

Bell & Sebastian 2017.01.24. 19:40:06

@Tündér_Lala: Leterítette a szalagkorlátot, maga alá gyűrte, pont ez vezette a betonpillérnek azzal, hogy megemelte a futóművet, kormányozhatatlanná tette.

Megvan ennek is a pszichológiája. Messziről észre lehet venni a potenciális vészhelyzetet, ami megbabonáz, vonzza a tekintetet, mint a mágnes, szinte magához húz. Monoton úton, főleg éjszaka, csökken az éberség, az agy rutin-üzemmódra áll, beszűkül az észlelés és cselekvőképesség. Gyorsan kijönni ebből nem könnyű, ha valaki nem tudja a trükköt / nem gyakorolta be. José Silva nem egy kókler, ha rajtam múlna, kötelezővé tenném a tanítását.

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.27. 21:39:12

Értelmiségiek tiltakoznak Lukács György szobrának eltávolítása ellen.
www.facebook.com/groups/1852215931713791/

Magyar értelmiségi (egyetemi tanár) reakciója a felvetésre, hogy dehát gyilkos volt:
" Vannak bonyolult emberek."

"Anna B. Kovács Ja, ez volt az a csipkés lelkű filozófus, aki 1919-ben pisztolyaggyal verte ki az emberek fogát a Parlament előtt. Emlékét örökre megőrizzük a farzsebünkben.
Tetszik · Válasz · 1 · 23 órája
Endre Szkarosi
Endre Szkarosi Vannak bonyolult emberek."
www.facebook.com/endre.szkarosi/posts/1234446063301395?comment_id=1234568976622437&comment_tracking=%7B%22tn%22%3A%22R1%22%7D

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2017.01.27. 21:53:57

@Disznóvári:

Nem tudnád az egész Szkárosi szöveget bemásolni, mert a fészbuk regisztrációt követel az oldalra való belépéshez?

Disznóvári · http://mandiner.blog.hu/2015/12/22/a_kulturharcon_tul_karacsonyi_tunodesek/full_commentlist/1#c28872 2017.01.27. 22:08:46

@bbjnick: Ezen kívül nem szólt hozzá, csak felvezette a témát.

"Endre Szkarosi
· Tegnap, 18:17 ·

A fővárosi közgyűléshez méltó döntés.
hvg.hu/itthon/20170125_Jobbikos_javaslatra_lebontjak_Lukacs_Gyorgy_szobrat_a_Szent_Istvan_parkban "

A teljes "vita" alatta:
"Hozzászólások

Anna B. Kovács Faludi Györgyöt kellene megkérni, ő nagyon gyakorlott a szoboreltávolításban. L. Pokolbéi víg napjaink. Hurrá!
Tetszik · Válasz · 1 · Tegnap, 18:44

Hahó Grozdits www.facebook.com/groups/1852215931713791/
Tiltakozunk a Lukács - szobor eltávolítása ellen
Hermann Zsuzsa fényképe.
Csatlakozás a csoporthoz
Nyilvános csoport
156 tag
Tetszik · Válasz · 1 · Tegnap, 19:07

Zétényi Zoltán Tiltakozni lehet.
Tetszik · Válasz · Tegnap, 20:59

Anna B. Kovács Ja, ez volt az a csipkés lelkű filozófus, aki 1919-ben pisztolyaggyal verte ki az emberek fogát a Parlament előtt. Emlékét örökre megőrizzük a farzsebünkben.
Tetszik · Válasz · 1 · 23 órája

Endre Szkarosi Vannak bonyolult emberek.
Tetszik · Válasz · 23 órája

Gimes Katalin Endre Szkarosi Csak bonyolult emberek vannak.
Tetszik · Válasz · 2 · 16 órája
Válasz írása...

Mátrai István ...és hogy a név-azonosság se okozzon netán gondot, betiltják itthon a Csillagok háborúja, és az Indiana Jones filmsorozatok vetítését... :-)
Tetszik · Válasz · 3 · 23 órája

László András Elnézést, de ezúttal érzek némi kettősmérce-jelenséget. Wass Alberttel nem az volt a baj, ha jól emlékszem (nem mintha akarnék neki szobrot - Jézusom!), hogy rossz író, hanem az, hogy náci. És. Szóval akkor az öreg Lukács is elkövetett némi tettlegességet. (Pontosabban: a fiatal Lukács :))
Tetszik · Válasz · 11 órája

Anna B. Kovács A két ellenpóluson voltak, ami tudjuk összehajlik. Egy anti-anit-anti vagy nem-nem-nem náci a köt túlsó végén találkozik a nácival. Azon kívül a náczik utálták a költészetet (l. ha azt hallom, hogy költészet a pisztojomhoz kapok -- nem bisztos hogy lyól idéztemm) Més sújosabb az eset, ha egy állítólagosan irodalomkedvelő követ el ijenekek. Nem is értem a Szkárossy Endre miért háborog, mint egy alhas az avas babfőzelék után.
Tetszik · Válasz · 3 órája"

HToma 2017.02.02. 12:48:12

Kerestem egy 2010-es blogbejegyzést az archívumban, de nem találtam meg. Egy karikatúra volt a főpolgármesterválasztásról. Tarlóst és a többi jelöltet XX. sz. eleji birkózóként ábrázolták. Nem találtam, de nem is ez a lényeg. Dupla ennyi bejegyzés született akkortájt. És azok izgalmasabbak voltak.

S=klogW 2017.12.31. 09:34:07

Eszembe jutott a loginom.

Boldog új évet mindenknek, külön üdvözlet a jósdának, ha még van.

Nekem nem maradt kire szavaznom jövőre, a tömegember ostobasága még nem indok az arroganciára, főleg nem a pofátlan lopásra és hazudozásra.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2017.12.31. 12:07:33

@S=klogW:
Én eljutottam oda, hogy az ellenzéki összefogás jelöltjére fogok szavazni. Sose gondoltam volna, hogy idáig süllyedek és meg is fogom bánni.

A Fideszt viszont meg kell állítani.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.01.06. 08:39:21

@S=klogW: Boldog új évet Magának is! A jósda, köszöni szépen, jól van, és továbbítom üdvözletét.
A "pofátlan hazudozáson és lopáson" túl vannak még dolgok, például életben maradni. Ezt az ősi ösztönt ne becsülje le :) vigyázzon magára, bassza meg

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.01.06. 09:06:49

@Doomhammer: Doomi, sok sikert kívánok tiszta szívből a fidox megállításához.. erőszakot akar? a puskával mind a két irányban lehet lőni. Élete árán is megállítaná a fidoxot, vagy küld valami elhülyített bandát, aki elintézi maga helyett? A kérdés költői volt.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2018.01.07. 09:16:22

@Mihint:
Ez politika, nem háború. Ha a Fidesznek sikerül megszavaztatnia magát, hát legyen úgy. Kádárékat is megszavazták 30 éven keresztül.

Csak a nemzethalálról való sikoltozást lehetne abbahagyni, a Fidesz miatt már többen léptek le az országból, mint 1956-ban. Főleg fiatalok, akárcsak akkor. Ami persze az egész '60-as évekre agyonvágta a népességi statisztikákat.

S=klogW 2018.01.07. 13:03:14

@Mihint:

Örülök, h erre járt. Magát külön is üdvözlöm. :)
No igen, de az sem mindegy, milyen szintű életben maradásról van szó.

@Doomhammer: Maguk nekem kicsit mindig sötét lovak voltak a ködben. Drentheben, ahol "az ember végül homokos szomorú vizes síkra ér" mi újság?

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2018.01.07. 19:10:03

@S=klogW:
Én inkább magukat tartom eltévedt kiscsibéknek.
"Álom-királyfit, vitt tova vitt
Moslék-országnak mentiben -
Fekete hajó, fekete vizen."

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.01.08. 17:29:39

@S=klogW: Néha adjon hírt magáról, ha nem esik nehezére :)

@Doomhammer:
"Az ember végül homokos,
szomorú, vizes síkra ér,
szétnéz merengve és okos
fejével biccent, nem remél.

Én is így próbálok csalás
nélkül szétnézni könnyedén.
Ezüstös fejszesuhanás
játszik a nyárfa levelén.

A semmi ágán ül szivem,
kis teste hangtalan vacog,
köréje gyűlnek szeliden
s nézik, nézik a csillagok."

Magának sem árthat, ha néha olvas.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2018.01.08. 19:02:14

@Mihint:
Dehát válaszoltam rá egy másik verssel. Pont a maga hozzászólása felett van.

Jean Sol Partre 2018.01.17. 12:12:13

@Mihint: maga naivabb, mint gondoltam. Leköpik, megtapossák, manapság már harsányan és szembe ki is röhögik, de még mindig elhisz nekik mindent. Ne csak olvasson, gondolkodjon is néha.

S=klogW 2018.01.18. 00:52:56

Szerettem a Szerintemet mikor még ellenzékből tolta ...

mandiner.hu/cikk/20180117_elit_gyerektabort_szervez_kerenyi_imre

Az a baj a grófi szérűkkel, hogy végül mind(ig) megteremti a maga gyújtogatóját - is.

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.01.19. 10:37:28

@Doomhammer: Ady-gúnyverssel akar válaszolni? Megteheti.

@Jean Sol Partre: "Leköpik, megtapossák, manapság már harsányan és szembe ki is röhögik, de még mindig elhisz nekik mindent."
Attól tartok, ez az összetett mondata némi magyarázatra szorul :) ha kérhetem.

Jean Sol Partre 2018.01.19. 15:34:28

@Mihint: úgy értelmeztem az "életben maradni" kitételt, hogy habár lopnak, de fontosabb, hogy élünk, azaz elhiszi, hogy ezek védenek meg minket a migránsokról.

Ha félreértettem, elnézést érte és visszavonom :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.01.19. 18:33:48

@S=klogW: Aki Kerényit a "grófi szérűkkel" akár a legtávolabbi összefüggésbe is hozza, annak még tanulnia kell egyet-s-mást :) kérem ne haragudjon, de nem mondhatok mást, mint amit igaznak gondolok. Ja, és nem Kerényi Úr javára gondolom mindezt, hanem csak úgy.

@Jean Sol Partre: "habár lopnak" mellett még mindig az életben maradás az erősebb, főként ha a "habár lopnak" mellé a "még hülyék is vagyunk közben" ethosz is felsorakozik, ami - lássuk be - nem túl biztató. Nem gondoltam sose, hogy "ezek" védenek meg a "migránsoktól", bár ésszerű korlátokat állítottak fel. Ha nem néz hülyének, én is tudok értelmesebben beszélni :)

Mihint · http://mihint.blogspot.com 2018.01.19. 18:41:46

@Doomhammer: Mégis mit akar Adyval, mikor Karinthyt idézett? Fejtse ki, ha nem esik nehezére, hátha az én paraszt-fejem is felfogja.

S=klogW 2018.01.19. 21:42:48

@Mihint:

Mert nélkülözöm az útmutatásait, kedves Mihint.
Való igaz, mit írt. Bár ők azért szeretnének grófként tetszelegni. Én meg bedőlök.

@Doomhammer:

Most már egem is érdekel miért Adyzott Atillára, Karinthyval noch dazu.

S=klogW 2018.01.19. 22:17:43

@Doomhammer:

Ezt reakció nélkül hagytam.

Én egy vagyok.
Maguk vannak többen, saját bevallásuk szerint.

Jean Sol Partre 2018.01.20. 19:10:35

@Mihint: de mitől várja az életben maradást?