Kicsoda Budaházy?
2009. június 23. írta: Skrabski Fruzsina (lelkylola)

Kicsoda Budaházy?

  Szeretném tudni, hogy kicsoda Budaházy György. Ha egy forrófejű betyár, akkor mélységesen felháborodom azon, hogy lecsukták. Ha viszont tényleg embereket akart megölni, az nem vicces.

  A wikis önéletrajza szerint 1969-ben született, a budafoki Budai Nagy Antal Gimnáziumba járt. A BME-n szerzett gépészmérnöki diplomát. A szakdolgozatát „Az alumíniumkémény csőszerkezetek T-idomainak ellenállásáról” készítette. Aztán a Budapesti Üzleti Akadémián gazdaságszervezést tanult. 15 évig társtulajdonos volt az Árkádia mulatóban, aztán megnyitotta a Szkíta boltjait. Diósdon él feleségével és három gyermekével.

  A politika már a rendszerváltáskor érdekelte, '92-ben belépett az MDF-be, de pár éven belül kilépett. 2001-ben megalakította a Magyar Revíziós Mozgalmat. Az igazi alakítása azonban a 2002-es hídlezárás volt. 2006-ban leverte a szovjet emlékmű tábláját, akkor a rendőrség körözést adott ki ellene. Hónapokig bujkált, közben maszkos interjút adott Pörzsének. Március 15-én elfogták, majd kiengedték.

  Pár napja besétált a Teve utcába bejelenteni egy tüntetést, akkor újra lecsukták és terrorizmussal és emberölési kísérlettel vádolják.

Terrorista-e vagy?

  Készséggel elhiszem, hogy Budaházy álmodozott arról, hogy jó lenne lepuffantani néhány kommunistát - de ezzel nagyon nincs egyedül. A csendes többség is álmodozik ilyesmiről.

  Az is tény, hogy Budaházynak íjai vannak, de íjjal még egy nyulat is nehéz lelőni.

  A történet azonban arról szól, hogy a Magyarok Nyilai nevű, elég furcsa szervezetnek adott állítólag ötleteket.

  Ha Budaházy most került volna elő a kalapból, akár még ez is elképzelhető lenne, de Budaházy a hatalom első számú közellensége egy ideje, tehát nyilván minden egyes találkozóját, beszélgetését, email váltását alaposan figyelték évek óta. Ezt Budaházy nyilván pontosan tudta. Elég nehéz így elképzelni, hogy egy olyan figura, akinek még a WC-je is be lehet kamerázva, fogja magát, és bombatámadásokat, gyilkosságokat kezd el szervezni.

  Másrészt ott a három kisgyereke: valószínűleg fel szeretné őket nevelni.

  Egy másik furcsaság a történetben, hogy egy terrorista miért sétálna be a rendőrségre tüntetést bejelenteni?

  Tizes skálán ezt a terrorista történetet max. 1 pontosra osztályoznám. Az egy pontot egy olyan elmélet kapja, miszerint Budaházy megőrült, nem érdekelte, hogy figyelik, bombákat gyártot, embereket akart megölni és mindezt beleordította a rendőrség mikrofonjába.

Akkor ügynök?

  Manapság divatos a „szúrd ki az ügynököt" játék. Magyarország ugyanis a sokmillió ügynök hazája. Budaházy is gyanús. Komoly felforgató tevékenység áll a háta mögött. Lehet mondjuk KGB ügynök, mert az a legegyszerűbb.

  Ha ügynök, akkor most miért csukták le?

  Nem értek hozzá, hogyan kell az ügynököket kiiktatni, meg beszervezni, de úgy gondolnám, hogy az ügynök eltűnik és nem börtönben ül.

  Az ügynök történet is kap nálam 10-es skálán 1 pontot: azért mert sok amerikai krimit láttam. Ott pedig mindig az derül ki, hogy az a beépített ember, vagy az az UFO, akiről végig azt gondolod, hogy nem az.

Akkor mi?

  Fogalmam sincs. Egyszer találkoztam vele személyesen, öt percet beszélgettünk, valamikor 2006-ban. Leüvöltötte a fejemet, hogy kis hülye fideszes vagyok. Olyan típusnak tűnt, akivel elég nehéz kommunikálni. Ő magyaráz, te pedig vagy egyetértően rázod a fejed, vagy ciccegsz, de egyik reakció sincs rá hatással. Ilyen figurából sok van. Az is kiderült számomra a szerepléseiből, hogy hősnek tartja magát, aki az egész nemzet sorsát cipeli a vállán. Nem lennék a barátja, de nem zavar, hogy ilyen emberek is vannak. Nem tudom megmondani, hogy képes lenne-e ölni, de ezt senkiről se tudom megmondani.

  A váddal és a rendőrséggel, a hatalommal, a miniszterekkel, az ügyészséggel pedig az a bajom, hogy egy tizes skálán a hitelük nálam nulla. Ez veszélyes is, mert azt se hinném el, ha valódi terroristát mutogatnának nekem, a bizonyítékaikra azt hinném, hogy ők csempészték oda, a dokumentumaikat pedig hamisítványnak tartanám. Sajnos.

  De attól még az is lehet, hogy csírájában fojtották el az első magyar terrorszervezet megalakulását. De nem hiszem.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr1001201406

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Havi Fricska 2009.06.24. 09:00:04

GyorshírekRégenst neveznek ki Ágh Péter mellé Az újonnan megválasztott Fidelitas-elnök, Ágh Péter nem töltheti be egyedül pozícióját, ezért helyettest - ahogy Szijjártó Péter fogalmazott: régenst neveznek ki mellé. A Fidesz szóvivője rámutatott: Ágh Péte…

Trackback: Vastagbőr 2009.06.23. 14:32:48

Szabó Z. és a nemzetközi terrorizmusSzabó Zoltán egy súlyos szoci képviselő (Oktatási és kutatási bizottság elnöke!), képes egy szoci sajtótájékoztató színvonalát Vadai Ágnes "teljesítménye" alá vinni, ami nem kis bravúr. (Szabó polgártárs egysz…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megélhetési rasszista 2009.06.23. 13:44:06

Szánalmas, ami Budaházy körül megy. Szerintem pont jól jön egy ilyen ember a szociknak, aki tényleg kontroll nélkül bármit beleüvölt a kamerába. Ezzel lehet sokkolni a szocis törzsközönséget, hogy ha nem szavaztok ránk, akkor ez vár rátok.

Naumov 2009.06.23. 13:55:12

Én a túlmozgásos mélyhazafi verzióra tippelek, akinek a számára még Lehel vezér és kalandozó őseink is magyarellenes komcsibérenc NBH-ügynököknek számítanak. A haladó baloldalnak meg direkt jól jön egy ilyen figura, akinek a révén a sokat hangoztatott szélsőségeknek arca is lesz, akit minden sátoros ünnepen le lehet tartóztatni, majd másfél nap múlva kiengedni, hogy a következő sátoros ünnepre is legyen majd program.

teknős 2009.06.23. 13:56:37

Egyetértek, ez nagyon bűzlik. Ha valakit figyeltek, akkor Budaházyt biztosan. Nem tudom melyik idióta NBH-s találta ki ezt az egészet, de biztosan kitaláció. Olyan lesz ez, mint Tomcat bombagyára. Még a rendőrök se vették komolyan. Vagy RFE fegyverarzenálja. Ezeknek az idiótáknak már egy új ötletre sem telik.

irrelevant 2009.06.23. 14:02:35

Szerintem Budaházy nem akart senkit sem megölni, ahhoz gyáva. Amelyik kutya ugat, az nem harap. Ő egy egyszerű szájhős.

Ügynök sem lehet, mert egyszerűen süt a szeméből az ostobaság.

Egyszerűen csak egy küldetéstudatos, erősen terhelt egyén, akinek az ugrálását kihasználja a hatalom. Mindig kell egy ál- vagy valódi szélsőjobbos balfék, aki körül felhajtást lehet csinálni.

zoli29 2009.06.23. 14:03:17

Amióta meggyanúsították az "egész" terézvárosi MSZP- és SZDSZ-frakciót, meg rabosították Szilvásyt, egyre jobban erősödik bennem a hit, hogy az ügyészség alapvetően mégis csak szakmai, és nem politikai alapon működik.
És habár égnek áll a hajam a sok terrorista-sztoritól, és az NBH-nak egy szavát sem hiszem el, de bízom benne, hogy ha Budaházy ártatlan, akkor ki fogják engedni.

Az, hogy Budaházy a hatalom legfőbb ellensége lenne, szerintem nem több, mint szélsőjobbos mítosz. Budaházy a legkisebb fenyegetést nem jelenti a mostani rendszerre, sőt a tevékenysége inkább a baloldalnak használ, mint a Fidesznek.

civilkontrol 2009.06.23. 14:05:03

Én sem tudom eldönteni, hogy Butaházi ügynök állat, vagy szimplán egy állat.
Nálam a hidas balhé volt a mérföldkő. Úgy kellett az nekünk, mint egy gerincvelő átültetés. És úgy kellett a szociknak, mint egy korty víz a szomjazónak.
Nem tudom elfelejteni, hogy Pokorni nagyon csúnyán besakkolta D209-es barátunkat. Erre Butaházy nekiindult hidat foglalni. Annyira büdös ez, mint az a rengeteg balhé, amit megúszott következmény nélkül és ami szintén nagyon kellett a szociknak.
Most változott-e bármi?
Most is épp úgy kell ez a nulla értékű repedtre fújt lufi a szociknak, mint egy falat kenyér. Jó lenne elterelni a figyelmet a belső harcokról, Draskovics és Veres brillírozásáról, a folyamatosan lesittelés alatt álló szoci polgikról, az MDF zsarolási ügyeiről, ... nem írom tele az oldalt.
Nem kizárt, hogy szimplán hülye. Ismerjük ezt a tipust.
De pár nap az előzetesben benfentesként és egy jól meglengetett semmi igen csak szoci érdekeket szolgálna.

teknős 2009.06.23. 14:05:13

Egyébként Lola, amit Kisberk Szabolcsékkal csinált (volna) a hatalom, és amiről a főrendőr valott, a mobilhívásokkal alátámasztva, valami ilyesmi akart lenni.

patomio 2009.06.23. 14:05:22

nem is tudtam eddig, hogy budaházy nekem 100% ban kolléga.elvileg.

civilkontrol 2009.06.23. 14:08:05

@otvospeter: Igen, pontosan ez a másik reális teória :o)

vipisti 2009.06.23. 14:12:03

ebből a posztból sem tudtam meg, kicsoda Budaházy :( egyébként melyik a jobb, kommunistákat vagy nyulakat nyilazni?

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:15:28

@otvospeter:
egy dolgot azért szem előtt kell tartani. a tefélék, mindig, minden mozgalmárra hasonlókat szoktak a sut melegéből köpködni. lehet, hogy budaházy egy seggfej, sőt biztos, de te petőfitől dózsáig mindenkire hasonlókat köpnél. és akkor 56 hőseiről már ne is beszéljünk. a harcosok, a corvin köziek szinte kivétel nélkül budaházyak voltak.
száz szónak is egy a vége, inkább ezer budaházy, mint egy ötvöspéter! :)

tevevanegypupu 2009.06.23. 14:18:31

Koncepcios perek gyartasaban eszmeletlenul jok a komcsik. Es eszmeletlenul hulye trukkokkel allan es alltak elo mindig. Aztan par ev mulva rehabilitalnak, utcat neveznek el az aldozatrol es minden evben kijarnak koszoruzni. Kizart, hogy valaki evekig tervezgethet terrorcselekmenyeket akkor, mikor Gyurcsany minden egyes megjeleneset a nyilvanossag elott haborus keszulodes
kiserte, mesterloveszek, in-kale, rendorok ezrei es korlatok kilometerei. Ja igen, es hol vannak a Magyarok Nyilai?

irrelevant 2009.06.23. 14:18:59

@Grift:

Dózsa, Petőfi, Budaházy. Ezt most komolyan gondolod?

Budaházy mit ártott a hatalomnak? Semmit. Sőt, ő és a sleppje többször is kihúzta már a szarból a szocikat. De felőlem istenítheted, szíved joga.

zoli29 2009.06.23. 14:19:41

@Grift:

Te komolyan párhuzamot tudtál vonni Budaházy meg az '56-osok vagy Petőfi közé??...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:22:37

@Zoli28:
a petőfi kicsit erős volt, bár dilinyós izgágasága volt annyira vicces mint egy hídfoglalás, de wittner mária, vagy falábú jocó semmivel nem volt jobb arc, mint a mi budaházynk. a forradalmat az utca szintjén a csőcselék csinálja.

irrelevant 2009.06.23. 14:24:06

@Grift: Csakhogy Budaházy nem csinált forradalmat, így az ő személyiségéhez nem kötődik pátosz. Marad a seggfejség.

Lényegében ugyanazt mondjuk.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:24:43

@otvospeter:

istenítésnek tűnt? akkor hibbant vagy, öcsém! :)
csak azt mondtam, hogy akik történelmi helyzetben pattognak azok hősök lesznek, azok meg akik bár ugyanolyan kvalitásokkal bírnak, de nem olyan időket élnek, azok meg bohócok.

states 2009.06.23. 14:25:17

Annál az NBH-nál, amelyik a MAC-et nem tudja megkülönböztetni a MEH-től, ott Budaházy bármi lehet...

Pötyy 2009.06.23. 14:25:42

@Grift:

Az általad felhozott történelmi példák azért sántítanak, mert ők - attól függetlenül, hogy minden tiszteletem övék - nem a dolgok irányítói voltak, csak aktivisták. Ezt kétségtelenül jól csinálták, de amikor a valódi mozgatók kihátráltak mögülük, általában a radikalizmusuk miatt elhajoltak az eredeti iránytól.
Szóval nem tudom, ki az az otvospeter, de az biztos, hogy a "mozgalmakat" nem az ugatós kutyák hozzák létre és irányítják, amikor meg már igen, akkor úgyis minden elveszett.

zoli29 2009.06.23. 14:25:49

@Grift:

Nem a Petőfi volt erős, hanem az egész összehasonlítás.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:26:11

@otvospeter:
ha forradalom lenne és b.-t lelőnék a gyurcsányvilla ostroma közben, akkor 20 év múlva zokogva emlékeznél meg róla, hogy milyen dicsérő sorokat vetettél ide róla lol

Monkey_Business · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.06.23. 14:27:29

@Grift: azért örült volna mindenki ha 56-ban a "csőcselék" célba ér.

Budaházy szimplán szellemi fogyatékos. Csak meg kell nézni egy két éjjeli menedékes interjút...

Kurucon biztosan megtalálhatók :)

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:29:05

@Monkey_Business:

"azért örült volna mindenki ha 56-ban a "csőcselék" célba ér."

természetesen.
attól még csőcselék az ágyútöltelék...

zoli29 2009.06.23. 14:30:31

@Grift:

De nincs forradalom, és nem tudjuk, hogy ha forradalom lenne, ki milyen szerepet játszana benne, beleértve Budaházyt.

irrelevant 2009.06.23. 14:33:57

@Grift: Nem igazán világos számomra a véleményed, de biztosan a magyarellenes rablózsidó észjárásom az oka. Akkor te most tiszteled Budaházyt, vagy te is seggfejnek tartod és csak azokat utálod, akik ezt kimondják?

negeev 2009.06.23. 14:39:11

Semmi hitelük nincs a titkosszolgálatoknak sajnos mostanában. Ez tény. Én sem hiszek bennük.
Azonban, ha Budaházyt félreállítják, akkor én nem fogok egy könnycseppet sem hullajtani miatta.

zoli29 2009.06.23. 14:40:57

@negeev:

Sztem maradjunk annyiban, hogy ha BGY törvényt sértett, akkor bűnhődjön, de ha nem, akkor engedjék szabadon!
Remélem, így lesz...

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:41:25

@otvospeter:

budaházy egy seggfej, aki megfelelő időben, akár hőssé is válhatott volna, és csak azt ajánlom a köpködőknek, hogy ezt vegyék figyelembe. a mi hőseink, a "pesti srácok" semmivel nem voltak jobb fejek, csak szerencséjükre meghaltak egy jó ügy melletti balhéban. a mozgatórugóik azonosak a mindenkori budaházyknak.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:46:52

@otvospeter:
szívesen. és nem mellesleg mozgott kicsit a reakció, már kurva unalmas volt a tespedtség... :)

Pötyy 2009.06.23. 14:48:00

@Grift:
Én viszont sajnos nem. Akkor ezek szerint a hősök jó ügyért meghaló seggfejek? Mert, ha igen akkor mégis értem, viszont ez így elég kemény kijelentés.

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.23. 14:51:53

@Pötyy:
az utca szintjén így van. gondolj a kis pöcs gavroche-ra! lol


"hősök jó ügyért meghaló seggfejek"
ezért nagy pirospont! tökéletes meghatározás. :)))

Monkey_Business · http://gmintgeza.blog.hu/ 2009.06.23. 14:58:52

sarkítva:

forradalmár hős: aki jó ügyért, harcol akár az élete veszélyeztetése árán is. (ebbe sajnos néha túlkapások is beletartoznak)

csőcselék: ugató utcai álhősök (BGY), vagy balhékereső fradiújpest ultrák

tehát
forradalmár hős = MENŐ
csőcselék = NEM MENŐ

Pötyy 2009.06.23. 15:00:06

@Grift:

Szerintem azért nem vagy pontos, hiszen a tömgepszichózis sok mindenre képes. Meg az is, ha lőnek rád. Szóval a legtöbb neten pacifista egy csatában gond nélkül szétverné buzogánnyal az ellen fejét. Akkor is ha előtte nem volt seggfej.

szpal 2009.06.23. 15:02:33

Arra nem emlékszik senki, hogy volt valami nyílpuskás alak 2006 őszén, aki valami olyasmit mondott, hogy "lesz itt még b..meg?" Érdekelne, h. mire gondolt akkor, és azóta változott-e a véleménye, mi van vele most, hogy van, ilyenek.

schnee 2009.06.23. 15:16:28

@Naumov: 'halado baloldal' - muhaha

Hol? Magyarorszagon? Es hova haladnak? A lampavas iramyaba?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.23. 15:24:32

Éppen római jogból vizsgáztam Földinél, amikor zajlott a híd ostroma. Földi az ország legnagyobb seggfeje, a kocsija rendszáma JOG 001 volt. Vizsga alatt folyamatosan közbeugatott, hogy mekkora állatok, akik a hidat lezárták.
Budaházy sem nem terrorista, sem nem ügynök. Küldetéstudata van neki, oszt ennyi. Ellenben Lola realisztikus értékelése az igazságügyet illetően fantasztikus.

indus 2009.06.23. 15:30:43

Budaházy a hülye nagymagyar szkiita, aki öseink honfoglaló dühével csap le a haza és a nemzetellenes kommunista elemekre!
Ha a csököddséget, és az emberi butaságot lehetne büntetni akkor a láthatalan Isteni kéz legalább ideig oráig de a helyére rakta a dolgokat!
Az égiek éltessék ezt a kezet!

himmelhergott 2009.06.23. 15:33:43

szerintem zavarosfejű a fickó. idehaza egy-két dolgot rendbe kell rakni, de ez minden épeszű ember szerint csak politikai eszközökkel lehet hatékonyan megoldani. A fidesz persze nem fogja, ehhez puhák ezek a belbudai gyerekek, egyedül a gazdasággal fognak dűlőre jutni, a rothadó társadalmat meg hagyják. Ez a terrrorista téme jobbik esetben is NBH-s projekt, rosszabik esetben külföldi titkosszolgálatok gyermeke. Nyílt titok hogy MO átjáróháza minden külföldi szolgálatnak legyen az amerikai, izraeli, orosz vagy akár szlovák. Ennek történelmi hagyománya van minálunk: Eduardo pl. összekötője volt a magát nálunk meghúzó/kipihenő Carlos-nak. Tényleg, van nálunk egyáltalán elhárítás??? Ha van, kinek dolgozik vajon???

martonx 2009.06.23. 15:44:58

@vipisti: A nyulak ártanak nekünk többet, vagy a kommunisták? :-)

vladtepesch 2009.06.23. 16:24:30

Nagyon az az érzésem, hogy a baloldalnak most minden botrány, ami eltereli a figyelmet a baloldal botrányos EU-választási vereségéről, nagyon jól jön nekik. Szerintem a Budaházy-ügy is ilyen ügy. Biztos, hogy tartalékolnak még hasonlókat, úgyhogy lesz műsor még bőven az új választásokig. Az ügyészség és rendőrség most Mo-n úgy viselkedik mint a tengeren hánykolódó hajón az elszabadult hajóágyú. Ehhez a bíróságok is sajnos asszisztálnak. Az előzetes felől döntő bírókat alapvetően a gyanúba hozott bűncselekmény súlya motiválja, úgyhogy baromi könnyedén bevarrják a szegény pácienst a rácsos kóterba.
Aztán ha majd kiderül később, hogy a liszt, meg a cukor, só nem igazán alkalmas bombának, hát annyi - pereljen kártérítésre a delikvens, ha birja idővel és pénzzel.
Szerintem Budaházy akkor terrorista, mikor a Holdon piros hó esik.
Egy ócska mocskos koncepciós ügy az egész - higyjétek el láttam eleget - ügyvéd vagyok, de már az sem akarok lenni, mert itt nincs jogállam.

vladtepesch 2009.06.23. 16:30:11

@Mr Falafel: egyetértek veled, amíg a bizonyítékok királynője és királya (így, kicsit hímnősen) a tanúvallomás (Visinszkij et.óta itt a végeken főleg)lesz/maradt, addig a végek joga nem több, mint szabályhalmaz, de nem jogállam.

sorokinV 2009.06.23. 16:40:14

Budaházy rokkerkodós korában annyira szétitta a zagyát, hogy azóta is hülye. Akkoriban is csak hótbekurva' zsidózott, de reális fenyegetést max a bárszékekre jelentett.
És az összes többi széljobbos szerencsétlen is ebből a közegből származik. Anno' a Rege, Tengernagy, Árkádia környékén fordultak elő nagy számban...

TD223 2009.06.23. 16:43:25

Annyit lehet elég nagy biztonsággal állítani, hogy ha valaki meg akart volna ölni 1-2 szocit, vagy valakit, akkor lenne itt halott. Azonban nincsen. Ha valaki elhatározza a gyilkosságot és képes ölni, akkor csak egy marok lepke esze kell még.

sorokinV 2009.06.23. 16:47:34

Amúgy biztos nem tenorista, inkább azért rágtak be rá a rend őrei, mert ő és a haverjai rendszeresen azzal mókáznak, hogy telefonyon megértekezik, hogy milyen cselekményre készülnek és mikor, majd távolról nevetgélnek a kivonuló készenlétieken. :)

Karcolt lendület 2009.06.23. 17:08:07

@Pötyy:
"Akkor ezek szerint a hősök jó ügyért meghaló seggfejek?"

:-))))
Remek példa erre már a hősök archetípusa is, Akhilleusz.

Teddypompom 2009.06.23. 18:07:33

Szerintem meg igenis vannak a nemzetiradiálok között beépített emberek.
Turoczkay például tót(bocs) szolvákziher, hogy beépített ember.
Egyébként újra mutatja magát az a fickó, Kökényesi Gábor akit a Hírtévé dekonspirált , amikor a tv ostrom alatt és után hun az egyik oldalon ,hun a másikon tünt fel, hun mint rohamrendőr, hun mint egyszerű kétkezi garázda.
Mostanában blogol a szentem, a szocikat fikázza..(hihi)
Szerintem politikai pályára készül...
Budaházyról nincsenek információim de el tudom képzelni, hogy nagyon büszke a konspirációs képességeire és mindkét oldalon játszik.
R.Eduárdó is ebben a betegségben szenvedett. Ez asszem valahogy összefügg a tesztoszteron túltengésével és az agyi kapacitás elégtelenségével.A nőknél nincs baj a hormonok és a szellemi tevékenység egyensúlytalanságával, de a pasik hormonális alapon rögtön nekiállnak megváltani a világot, még akkor is ha akkora a belátási képességük mint egy mogyoróspelének.

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.06.23. 18:33:53

a gondolatmenetbôl sántít nekem, hogy a megfigyelés feltételezése automatikusan kizárja, hogy cselekedjen valaki.

Szerintem van annyira öntelt ez a fickó, hogy lenézze az ellenségeit, és azt higgye, túljárhat az eszükön.

Tehát a 10-es skálán tolhatunk egyet felfele, mert ez kevés indok. Egyébként sem terrorista, hanem szabadságharcos ;)

stabiloldalfekvés 2009.06.23. 19:02:52

Lola,
önéletrjaznak azt szokták hívni, amit az adott személy maga ír életének főbb pontjait bemutatva.
Mivel az általad belinkelt wikipédiás oldal nem utal arra, hogy Budaházy maga írta volna, így nevezzük jobbhíján a továbbiakban életrajznak az ott található adathalmazt :)
Budaházy nem ül börtönben. Ahhoz ugyebár az kéne, hogy jogerős ítélettel lezárt büntetőeljárásban bűnösnek mondják és szabadságvesztéssel sújtsák. jelen esetben őrizetbe vették és előzetes letartóztatásba helyezték.
Mindez egyébként sem nem gyengíti sem nem erősíti azt a teóriát, hogy ügynök lenne. Persze erre van némi sansz. Avagy ostoba barom. Vagy mindkettő. De hogy ez a nímand miért ér posztot 2009. júniusában....?!

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.23. 19:04:09

Ühüm. Aki gyanús, az nem gyanús. LOL. Értem.
Megint a leginkább kompetens bloggeretekre bíztátok az egyébként "érdekes" témát.

Még egy kis adalék:

"íjjal még egy nyulat is nehéz lelőni."

Én lőttem már olyan íjjal (bármelyik vadászboltban kapható), amivel ha ketten állnak egymás mögé, és valaki 20-30 méterről rájuk lő, a második ember sem éli túl. És nem túl nehéz vele célozni sem.
Ezt csak a pontosság kedvéért...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.06.23. 20:03:56

Hogy Budaházy terrorista-e? Vagy ügynök? Vagy valami más?

Hát érdemes ezt tudni? Én ugyan nem töröm rajta a fejem egy percig sem. Az egész ügy olyan keserves és nyögvenyelős, hogy biztos vagyok benne: ezen az égvilágon semmi nem múlik. Annyi jelentősége van csak, amennyit foglalkozunk vele.

negymadar 2009.06.23. 20:05:33

Okos írás.
Üdv
NÉGYmasár

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.23. 20:31:16

@Elpet: azért érdekes, mert, ha a kiabáló embereket elkezdik lecsukni koholt vádak alapján, akkor az ellen tiltakozni kell - szerintem. Ha viszont tényleg veszélyes, akkor pedig nőhet a rendőrség hitele számomra.

Google 2009.06.23. 20:53:45

@lelkylola:

Kár, hogy ez egyik eset sem. Ez csak az előadás része, semmi komoly.
És éppen most, amikor egyesült Vonáékkal és a sok-sok Vármegyéssel...

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.06.23. 20:54:16

@lelkylola:

Lola, drága, te olyan lelkes vagy.

Szerintem ez egy nagyon bonyolult játszma, soha nem fogjuk megtudni az igazságot. Talán könnyebb is így.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.23. 21:33:06

@Úlfhéðinn:
A kurvaanyádba tudsz ennyire setét lenni? Azt most hagyjuk, hogy Lola vélhetően egy géniusz hozzád képest. Foglalkozzunk azzal, hogy a te szellemi színvonaladon hogyan tudod leütni a betűket egyáltalán. Ha a kertemben meglátnálak, kitépnélek, mint egy gyomot.

tevevanegypupu 2009.06.23. 22:04:42

Talan tavaly nyaron volt, hogy egy szadista allat nyillal lelott egy szurkemarhat, szerencsetlen allat nagy szenvedes utan mult ki. Hogy meglett-e az aki lelotte, arrol nem olvastam, de inkabb azt keresnek.
Nyillal - aki tud celozni - barmit es barkit le lehet loni. Nemregen Fabiola kiralynet fenyegettek meg, hogy az allami unnepsegen nyillal fogjak leloni.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2009.06.23. 22:09:15

Nem akarom a Budaházy-NBH vonalat erősíteni, csak emlékeztetnék, hogy amikor a Kossuth-tériek a Kossuth-téren táboroztak hetekig, akkor Budaházy több alkalommal is beszélt hozzájuk (csuklyásan vagy álarcosan, ha jól emlékszem). Közben körözés alatt állt éppen, valahogy mégsem járt egy rendőr se arra, mikor a mikrofonba beszélt.
Amúgy csak annyira hiszek az összeesküvés-elméletekben, mint ők bennem.

Alfőmérnök 2009.06.23. 22:15:19

Budaházy nem hiszem, hogy ügynök. Egy túlkoros kamasz. Szerintem van benne valami báj.
Ebben pl.:
Budaházy 12 pontja (videó alul):

szentkoronaradio.com/belfold/2009_03_06_keszuljetek-marcius-15-re

Meg van egy film "Dübörög a nemzeti rock" címmel. Alapvetően liberósoknak készült, hogy rettegjenek, de elég korrekt, tárgyilagos film. Talán a torrentről le lehet tölteni.
Itt egy részlet, Budaházy 2:35-től.

www.youtube.com/watch?v=udXp3Stb9JE&feature=related

Gasper · http://tajkep.blog.hu/ 2009.06.23. 22:21:43

Lehet hogy off leszek, de miért van az, hogy az ilyen vadmagyaroknak általában magyarosított nevük van? Budaházy, Toroczkai, meg ilyenek.

Mondjuk ez régebben is így működött. LOL!

vadasmarha balra 2009.06.23. 22:24:48

Nagy az Isten állatkertje! Budaházy, mint számottevő divezáns sejt főalakja?!
MUHAHA

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.23. 23:15:13

@Mr Falafel:

Anyámat jobb lenne ha kihagynád ebből, te szerencsétlen komplexusos véglény.

Soha nem szóltam hozzád, mert a kártékony fajtád szót sem érdemel. A kutyaszaron is csak átlépek az utcán, nem állok le huzakodni vele. Pontosan ezt tettem eddig veled is, és ezután is ezt fogom tenni, bármit is fröcsögsz vissza. Vedd megtiszteltetésnek, hogy most reagáltam.
Szóval ez egy once in a lifetime occasion, keretezd be, és tedd ki a faladra, seggfej.

Viktus 2009.06.23. 23:20:06

Egy jó üzletember ebből a nemzeti cuccosdiból jól elél ... egyébként lehet még ez mellett idealista , de a lényeg az utóbbi években végzett tevékenysége a szociknak segített csak ...

Viktus 2009.06.23. 23:35:50

@Grift:

" a harcosok, a corvin köziek szinte kivétel nélkül budaházyak voltak."

Hm én , úgy tudtam '56-ban harcoltak meg ilyesmi a corvin köziek ... nem pattantak le a vezetők mindjárt a balhé elején ... na meg a balhéból nem éltek meg jól a motyóiknak reklámot szerezve ...

Viktus 2009.06.23. 23:51:37

@Elpet:

Mi bonyolult van a sztoriban? jön a 340-es gázolaj újabb népszopatás kell a műsor elterelni a figyelmet a maradék 15% jókomcsi nyuggert összerántani a náczi veszélyre ... Budaházy meg még kereshet a kárpótláson az elszenvedett friss sérelmekért. -

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.24. 00:24:14

@Elpet: ez nem puszta lelkesedés, 2006-ban olyan visszaélések voltak, a rendőrség és a bíróság részéről, amit csak a kommunizmusban tapasztalhattunk. Ez egyáltalán nem vicces, mert ha ez a folyamat elindul, holnap elviszik a hülye ordibálós haveromat, holnapután pedig engem. Ha Budaházy csak hülye ordibálós és ezért elviszik, akkor tenni kell ellene, felháborodni, tiltakozni. Ha Budaházy tényleg merénylteket készített elő, akkor a rendőrség, bíróság tegye a dolgát.
Az is kérdés számomra, hogyha a telefonba azt mondod egy haverodnak, hogy: ki kéne már nyírni az összes kommunistát! Erre ő másnap valami benzines palackot bedob az egyik noname szoci képviselőnek a kertjébe, ez jogilag terrorizmus-e? Mert, ha terrorizmus, akkor nem sokban különbözik ez a rendszer a kommunizmustól.
Másrészről én nem értem, hogy miközben a történelmi büszkeségeink a forradalmak, akkor miért lettünk hirtelen ilyen finnyásak?

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.24. 05:33:27

LOLÁNAK IGAZA VAN...

"2006-ban olyan visszaélések voltak, a rendőrség és a bíróság részéről, amit csak a kommunizmusban tapasztalhattunk. Ez egyáltalán nem vicces, mert ha ez a folyamat elindul, holnap elviszik a hülye ordibálós haveromat, holnapután pedig engem" --- ez mondja a Lola és nagyon jól mondja.

ÉS: „A nemzeti, etnikai, faji vagy vallási gyűlölet keltését, valamint a faji felsőbbrendűségre vagy fajgyűlöletre alapozott eszmék terjesztését a büntető törvény akkor is szigorúan bünteti, ha az mások alapvető jogát vagy a köznyugalmat közvetlenül nem sérti vagy veszélyezteti.“

29-én ezzel a bekezdéssel akarják kiegészíteni az Alkotmányt!!! Az Alkotmányt!!!

Ez pedig semmi mást nem jelent, mint hogy bármikor, bárkit, hippre-hoppra lecsukhatnak, mert csak...

ü
bbjnick

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.06.24. 05:44:02

@lelkylola:

Az okfejtésed világos, két dolgot viszont hozzáfűznék.

A 2006 október 23-án rendőrök által megvert tüntetők és Budaházy magatartása közt alapvető különbségek vannak.

"Az is kérdés számomra, hogyha a telefonba azt mondod egy haverodnak, hogy: ki kéne már nyírni az összes kommunistát! Erre ő másnap valami benzines palackot bedob az egyik noname szoci képviselőnek a kertjébe, ez jogilag terrorizmus-e?"

Egy felnőtt ember a szavaiért és cselekedeteiért felelősséggel tartozik. Munkahelyi, lakóhelyi, baráti környezetben is vigyázni kell, hogy az ember ne mondjon ki minden gondolatot, ami indulatai nyomán felmerül benne. Minden szónak súlyos következményei lehetnek. Ezt legkésőbb kamaszkorban meg kell tanulni. Ha valaki pedig benzinespalackot dob másnak a kertjébe, ne csodálkozzon, ha a dolog nem marad megtorlatlanul.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.24. 05:56:24

@Elpet:

Ezt már az alkotmánymódosítás szellemében mondja nekünk, Elpet mester?

:-(

ü
bbjnick

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.24. 07:24:17

@Úlfhéðinn:
Ne vergődj, ostoba kretén! Nem azért hugyozok a szádba, hogy utána reklamálj. Tűrd csöndben, ez a dolgod.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.24. 07:30:50

@bbjnick:
Az Alkotmány kiegészítése nem olyan egyszerű, ahogy azt Móricka elképzeli. A Fidesz vélhetően nem szavazza meg a kiegészítést. Valami műsorban volt erről szó.

Mostanában konzultáltam egyik ügyünk miatt a PKKB-n. Ottani jogászgyakornokok egyöntetűen állítják, hogy a vádelvűség, vagyis az ártatlanság vélelmének teljes elutasítása, kötelező a bírók számára a büntető koleszban. A kolesz elnöke egy fasiszta, és elvárja minden bírótól, hogy a vádat ítélettel fejezze be. Az "eredménytelen" bírókat eltanácsolja!!!!
Nesze neked jogállam!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.24. 07:42:37

@Elpet:
Nem arról beszélsz, amiről Lola és a többiek. Nem a bűncselekmények elkövetése utáni jogos retorzió elutasításáról szerettek volna itt többen is megemlékezni. Inkább arról, hogy Magyarországon általánossá vált ártatlanok koholt vádak alapján történő meghurcolása. Az "alapos gyanú" fogalma ma annyit tesz, hogy a rendőr, az ügyész, a nyomozóbíró vélelmez. Nem kell bizonyíték, csak annyi, hogy éppen egy hatalommal bíró, megbolondult erkölcsi iránytűvel rendelkező személy gondoljon valamit. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy bárkit bármivel meggyanúsíthatnak, és ettől kezdve védekeznie kell. Mert nem a vádat koholó személynek kell bizonyítania állításait már ebben a nagy jogállamban, hanem a váddal terheltnek azt, hogy nem bűnös. Tökéletesen szembe megy az Alkotmánnyal, de még a BTK-val is. A gyakorlat mégis ez. Ezért van az, hogy sok esetben még tényleges bűnelkövetőkkel is együttérzünk az igazságszolgáltatás ellenében. Lásd Mór és Kaiser esete.

eeepunk 2009.06.24. 08:20:33

Budaházy bűnbak, szerintem egyszerűen kerestek vaklakit, akit mutogathatnak a népnek. totál cirkusz az ország. Terrorista? :) A cirkuszban nevetni kell. A csávó egyszerűen nem hajlandó behódolni és tovább lázad. Ez az ami a legtöbb emberből kihal 20 évesen. Hogy jogos-e a lázadása? Bizonyos aspektusból nagyon is. A módszerei? Megkérdőjelezhetőek. Szerintem ilyen embereknek(amíg nem ölnek embereket feleslegesen) is helye van a társadalomban.

irrelevant 2009.06.24. 08:35:35

@lelkylola: "Másrészről én nem értem, hogy miközben a történelmi büszkeségeink a forradalmak, akkor miért lettünk hirtelen ilyen finnyásak?"

Azért, mert Budaházy nem forradalmat csinált, hanem 10-12 behülyített kamasszal néhányszor keresztülkergettette magát Budapest utcáin. Ami semmi másra sem jó, mint hogy a szocik ujjal mutogathassanak a "fasisztaveszélyre".

Tehetetlen Dodó 2009.06.24. 08:51:34

@Mr Falafel: Jogállam, haha!
A demokratikus jogállam bölcsőjéből végülis egy kihízott, agresszív rendőrállam vigyorog ránk.

Viktus 2009.06.24. 08:53:39

Semmi különös nincsen ebben mostanság a szoci pártvezetés végignézhette a James Bond összest, és azóta egyre aranyosabb ötleteik vannak. Mesterházy bedobta a különleges szoci tollat amit csak ő láthat szavazásnál meg van ez Budaházy sztori, aki már egyenesen bin Laden v2.0-aként jelenik meg náluk :D

Grift · http://gozdom.blogspot.com/ 2009.06.24. 09:00:13



@Elpet:

"Egy felnőtt ember a szavaiért és cselekedeteiért felelősséggel
tartozik. Munkahelyi, lakóhelyi, baráti környezetben is vigyázni kell, hogy az ember ne mondjon ki minden gondolatot, ami indulatai nyomán felmerül benne. Minden szónak súlyos következményei lehetnek. Ezt legkésőbb kamaszkorban meg kell tanulni. Ha valaki pedig benzinespalackot dob másnak a kertjébe, ne csodálkozzon, ha a dolog nem marad megtorlatlanul."


ez iszonyat. az életed pokol lehet. mán ne haragudj.

Viktus 2009.06.24. 09:02:25

@Tehetetlen Dodó:

Az a baj ez nem igaz. Egyébként érdekes ez a rendőrállamos témakör, mert pl. a kuruc.infon örvendeznek, ahogyan az iráni ellenzéket üti-veri a diktátor, de mikor itt volt hasonló annyira nem örömködtek.
Ott pl. van rendőr állam ténylegesen lelőhetnek meg ilyenek ... nálunk inkább piti kis megfélemlítő akciókra telnek max. a budapesti államvédelmi alakulatoktól, mint előállítgatások meg max. pár hónap előzetes ami után fizethetnek rendszeresen, mint a katonatiszt ...

Rendőrállam lenne , akkor biza a Jobbik nem szerepelt volna ilyen jól, mert a rendőrállamok egyik pozitív tulajdonsága, hogy alapvetően rend van. Az persze más kérdés, hogy milyen áron ... , de ma Magyarországon, úgy általában a rendőrnek semmi tekintélye már, és a rendfenntartásban sem nagyon lelkeskednek max. a pesti cirkuszoknál. Itt vidéken meg max. traffipaxoznak fő tevékenységként ... , ha meg netán a nyámnyila 40 kilós rendőr menyecskét, akinek a pisztolya a térdét verdesi 50 kilós "férfi" társával kiküldik v.mi más szituba még a fegyvert is elveszik tőlük pl. a buckalakók. Nu egy rendőrállamban pl. a buckalakók, ha meglátják a hatalom képviselőit nem ezeket a reakciókat produkálják amiket nálunk... -

Tehetetlen Dodó 2009.06.24. 09:19:25

@Viktus: Nos, a rendőrállam tipikus jellemzői közül nálunk az megvan - elsősorban a Fletó-Szilva-Drazsé trió ténykedésének hála - hogy a remdőrséget politikai szervvé változtatja, amelynek pont nem a közrend és közbiztonság fenntartása az elsődleges feladata, hanem a politikai ellenfelek megfigyelését, korlátozását célzó tevékenység.
Ez nálunk kitűnően látható, miközben a gazemberek vígan fosztogatnak és gyilkolásznak országszerte, a rendőrség legfőbb feladata, hogy néhány szutyok, beszari politikus köré kordont vonjon, és megakadályozza a nép elemi vélemény-nyílvánítási jogainak gyakorlását.
Meg nemlétező terroristák vagy "drogozó tévések" köré gyártson koncepciós eljárásokat.
(A Jobbik is többek közöttpont ezért szerepelt ilyen jól, mert a rendőrség nem azt teszi, ami a dolga volna).

Viktus 2009.06.24. 09:32:16

@Tehetetlen Dodó:

A rendőrállamnak nem ezek a jellemzői. Voltam már rendőrállamban turistaként lásd. pl. a csicsi Tunézia. Na ott pl. van egy elnök kb. minden utcasarkon rendőr-katona, de a lakosság egy része is besúgó-ügynök, de rend van, és a politikai rendszer is stabil. Másrészről pedig a rendőrállamot hátulról nyíltan támogatja a három hatalmi ág ... nálunk a harmadik hatalmi ág az igazságszolgáltatás alapvetően nem támogatja, mert nem lennének, akkor felmentések lásd. a Polgár Tamás féle cukros-bombagyáros terrorizmus , vagy a kártérítések a 2006-os események következményeként.

Magyarországon semmiféle rendőrállam nincsen. A rendőrállamnak éppen az elsődleges feladata a közrend, és a közbiztonság fenntartása v.mennyi rendszerben, ahol diktatúra, vagy autoriter alapok leledzenek, és az ellenzéket éppen arra hivatkozva verik szét-nyomják el, hogy az ellenzék a rendet akarja felforgatni.

Nálunk semmiféle rend nincs ebből következik, hogy rendőrállam sincs. Itt pár piti politikai bűnöző tombolhat-tombolhatott csak lásd. Fletó-Szilva-Drazsé trió ténykedése ... de még azt is egy tökös ellenzék simán megakadályozhatta volna, ha nem csak csendben sunnyog, vagy pár felszóllalással bohóckodik a parlamentben.

Zsoo 2009.06.24. 10:05:48

Budaházy egy titkosszolgálati figura!
Senkinek nem esett le??
Úgy állítják be mint egy szélsőjobbost, de már leeshetne mindenkinek.. Majdnem havonta csuklyák le, aztán valahogy mindig kiszabadul a kemény harcos! AA múltkor fél évig nem találta a rendőrség, röhög a vakbelem!
Nagyon gyenge színdarab!

Zsoo 2009.06.24. 10:09:23

@eeepunk: Én is lázadok mégsem mutogatnak a tv-ben félóránként!
essen már le az a tantusz!
Amit a médiában látsz azt nem véletlen látod! A MIÉP-ről nem hallasz egy betűt sem, pedig régebben micsoda antiszemita veszély volt, de a jobbik a gárdával együtt minden nap szerepel!
A jobbik lesz az új szdsz, és ott van az LMP is!

Tehetetlen Dodó 2009.06.24. 10:15:32

@Viktus: Jó, ne vitatkozzunk, felfogásbeli különbségek vannak köztünk. Más a rendpártiság és más a rendőrállam. A rendőrállam pont abban nyilvánul meg, hogy nem a rendet, hanem a politikai erőket szolgálja.
Én 36 évet húztam le a kádári rendőrállamban. Ezek azt akarták visszaállítani, legalábbis ami a politikai rendőrséget illeti. Ami az általános közbiztonságot érinti, azt nem, mert hatalmi érdekeiknek nagyon is megfelel, hogy amíg a nép egymás öldösésével van elfoglalva, addig nyogodtan csinálhatják a disznóságaikat.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.24. 10:41:17

A korrekt eljáráshoz mindenkinek joga van, ezt szögezzük le.
De azért elég vicces, amikor azok sipákolnak "rendőrállamról", akik nyakig merültek az iráni Forradalmi Gárda seggében nem is olyan régen.
Kissé skizo, ha ott élnének, már rég porrá törték volna a gerincüket, mint ahogy az ő tevékenységüknél nagyságrendekkel kevesebbért meg is teszik most a hős Ahmadinejad emberei.

borsikm 2009.06.24. 10:42:20

A sok gyökér, aki itt idiótázik, kiváncsi lennék, hogy mikor ütné meg mondjuk ezt a szintet, ha kamerába kéne összekaparnia azt a kevés saját gondolatát, ami van:

www.youtube.com/watch?v=OEX3OVLadrU

Viktus 2009.06.24. 11:07:42

@Tehetetlen Dodó:

A Kádár rendszerben nem volt rend? :P Na a jelenlegi rendszernek köze sincsen a rendőrállamhoz, ha rendőrállam lenne nem lenne ellenállási felület lásd. média, bíróságok ... az egy, hogy a politika nyíltan beleugat a rendőrség munkájába antidemokratikus módon, de ez csak azon okból lehetséges, mert töketlen az ellenzék.

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.24. 11:18:31

@Elpet: szerintem a szólás szabadságába beletartozik az, hogy valaki olyasmiket mondjon, hogy: mikor lesznek már felakasztva, le kéne puffantani, ki kéne végezni stb.
Elég sokan használnak ilyen szófordulatokat.
Az már bonyolultabb kérdés, hogy mi van, ha erre valaki elkezd rendőröket dobálni, vagy molotov koktélokat gyártani? Jogi kérdés. Nem tudom, hogy ez esetben felbujtónak számít-e az, aki ilyeneket mondott. Milyen ítéletet kaphat ezért?
Amiről Te beszélsz, az erkölcsi és nem jogi kérdés, hogy mindenkinek el kell számolnia a lelkiismeretével a szavai és a tettei miatt.
@Viktus: a kurucok fejében tényleg nagy zavar van. Grúzia esetében is és most Irán esetében is.

stabiloldalfekvés 2009.06.24. 11:25:02

@lelkylola: azért aki ilyesmit nagyobb nyilvánosság előtt stb. mond, annak van némi zavar az agyában....
És igen, akár lehet felbujtó is...
De még mindig nem értem, mi a bajod azzal, hogy előzetesbe helyezték Budaházyt...szó nincs még a bűnösség megállapításáról, végrehajtandó ítéletről stb...

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.24. 11:44:20

az a bajom, hogyha csak koholt vádak vannak ellene, akkor ne tegyék előzetesbe félévente.
Előzetesben ülni se vicces.

BOB 2009.06.24. 11:50:46

"íjjal még egy nyulat is nehéz lelőni" - nyulat valóban nehéz, mert gyorsan fut, íjjal meg nehéz célozni. Egy komolyabb íj ereje viszont egy vaddisznóhoz is elég, emberről nem is beszélve.

Viktus 2009.06.24. 11:53:16

@lelkylola:

Na jah bár érdekes ez a jogi szabályozásosdi ... ilyen kamu nyilazós baromságok nyomán beviszik a delikvenst. Viszont anno a kamerák kereszttűzébe nyíltan népnemzeti vezírként a rendőrsorfalba vezényelte híveit az teljesen okés volt.

Viktus 2009.06.24. 11:54:36

@BOB:

Anno voltak ezek a nyílazós népek szkíták, hunok, avarok, magyarok ... a nyuszit is leszedték aztán jó belakmároztak belőle :P

Viktus 2009.06.24. 11:56:12

@borsikm:

Ez v.mi magas szintnek számít nálad? :P Ilyen magasröptű szintet a legtöbb kocsmába összehoznak a haza rejtett bölcsei ivászat közben. :D

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.24. 13:23:34

@BOB: többen kifogásoltátok már, hogy le lehet lőni íjjal egy embert. ok. Akkor veszélyes az íj.

heki 2009.06.24. 14:10:56

Én igazából Mr Falafel és Úlfhéðinn csörtéjére kiváncsibb vagyok, nagy baj?

reality 2009.06.24. 14:26:06

@heki: Az lenne a legnagyobb csavar, ha ők ketten egy ember lennének, két különböző személyiséggel. :)

indus 2009.06.24. 15:19:24

@reality:
S mindez nem kizárt!

derelyegrádi szellem 2009.06.24. 16:28:21

@Grift:

Hát Wittnert meg "falábú jocót" (helyesen: Falábú Jancsit, polgári neve: Mesz János) lecsőcselékezni elég nagy tudtalanságra utal. Méltó utódja és követeője vagy így pl Lajtai Verának és Hollós Ervinnek. Nem egy elegáns társaság, de hát te tudod.

Mesz János egyébként a nov 4.-ei orosz támadás során HARCBAN (nem pofázás, vagy internetezés közben) halt mega Corvin-közben. Legalább a harcban (félve, de ide írom: a hazáért és a szabadságért vívott) elsetteket tiszteld meg azzal, hogy nem csőcselékezed.

De szerintem csőcseléket egyébként is Mo-n valahol egész máshol kéne keresned, nem a Mesz János(ok)ban, aki(k) hajlandó(k) volt(ak) fegyverrel is harcolni ezért az országért, és a szabadságért. Nem két kukával szemben, hanem a világ akkori legerősebb hadseregével szemben. És ha úgy hozta a sors, meghalni is. Neki úgy hozta. Tiszteleted érdemel az utókortól, nem csőcselékezést.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.24. 16:45:42

@heki:

"Én igazából Mr Falafel és Úlfhéðinn csörtéjére kiváncsibb vagyok, nagy baj?"

Nem, nem nagy baj, de egyelőre ez még nem a mónikasó, legalábbis ha rajtam múlik.
Ajánlom inkább azt, ha ilyesmire vágysz.
Lódival pedig ennyit voltam hajlandó tárgyalni, azt hittem ez világos volt a kommentemből. De ha eddig nem volt az, akkor mostantól legyen az...

Sajnálom, ha most csalódtál, de ez van. ;)

derelyegrádi szellem 2009.06.24. 18:22:53

@Grift:

akkó'jó! :-)

Csak pont a te kommenteden akadt meg a szemem, nem olvastam végig mindet.

loláb 2009.06.24. 19:40:06

Elég nehezen tudom elképzleni, hogyha Budaházy valóban kapcsolatban volt a magyarok nyilaival, akik valóban emberölést, meg robantásokat terveztek, akkor a tagjainak lebukása után nem hagyja el az országot, ellenkezőleg, hanem továbbra is tüntetéseket szervezget meg hőbörög.

Nem hinném, hogy sérthetetlennek gondolja magát, de azt sem hogy ennyire hülye lenne. Nem hinném, hogy illúziója lenne a magyar igazságszolgáltatással kapcsolatban.

Úgyhogy szerintem ártatlan. Ettől még persze egy hőzöngő f@rok, de szerintem nem terrorista.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.24. 20:52:17

@Úlfhéðinn:
Honnan tudod, milyena mónikasó színvonala? Vagy azért fikázod, mert Josibarát rajongó vagy?

zoroasterix 2009.06.24. 21:01:08

FALAFEL KOMMUNISTA PROVOKÁTOR, VIGYÁZZATOK !!!!


126. Gyilkosgalóca 2008-05-07 17:39:43


Kedves Bombagyár lakók!
A szocik trükkje a netbullkodás. Volt egy konkrét esetünk, amikor egy Pest közeli település jegyzője (komcsi) uszította rá a helyi fórumra a haverját. Természetesen 2 nap alatt kiderítettük, hogy kiről van szó: Hegedűs Béla Stego, iwiw-en is megtalálható. Iwiw-es fotóján a sasfészek a háttérben, kopaszra nyírt haj, pitbull. Ehhez képest a vidéki magyart gyalázta: disznóbaszó stb. Rtl fórumon a Ruzsa Magdit szerbezte, orkozott, babózott, mindent amiért fizettek. Szimpla kis provokátor! Megszereztük a valódi lakhelyének címét és a hivatalosat is. Természetesen a hivatalos címe egy munkásszállón volt. Néhány óra alatt felderítettem a cégeit. A legtöbbet felszámolták! Tipikus magyar foglalkozása van: humánerőforrás kölcsönzés, diákszövetkezetek. Na ezt leginkább a szcientológusok űzik hazánkban! Úgyhogy én nem dőlök be a kopaszra nyírt főtől, nekem ennél kicsit több kell.
Akit irritált már Hegedűs Béla stego írjon, az adatait természetesen kiadom!
Tomcat légyszíves intézkedj! Most nem érek rá egy ilyen "bal"fasz után nyomozni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.24. 21:30:24

@zoroasterix:
Juhuhuhúúú, nyomorék ócsai paraszt, te hogy kerültél ide? Egyébként elkéstél, már korábban közöltem minden adatomat, amikor valaki a valós életem felől akart beszorítani. Tényszerű, hogy 110kg vagyok, és világéletemben sportoltam. Sosem voltam kopasz, és pitbullom sincs. Dömpi, a kutyám dogo canario, akinek még a fülét sem vágattam fel, mert azt állatkínzásnak tartom. Van 10 cicánk is. Ebből négyet örökbe fogadtunk, mert kirakták őket.

Az ócsai MSZP-Fidesz csörte itt senkit nem érdekel. Egyébként ne feledd, én is tudom mindegyikőtök adatait, mivel hozzáférésem volt a honlaphoz. Mint azt bizonyára tudod, csupán egy telefonomba kerül, hogy megkapjam az adataidat. De lényegtelen, az ERECO-s ügy lecsengett. Ti baszhatjátok tovább a didsznót hétközben, hétvégén meg feljöttök Bp-re, és a dagadt kölkeiteket telezabáltatjátok Mekis kajával, mert falun az királynak számít.

Viktus 2009.06.24. 22:44:01

@zoroasterix:

Ez az ami hanta ... Stego régen az rtlklub fóruman volt pár csicska terjesztett róla mindenféle hülyeséget ...

remetebal 2009.06.25. 03:52:06

@Elpet:

"A 2006 október 23-án rendőrök által megvert tüntetők és Budaházy magatartása közt alapvető különbségek vannak."

Ez a lényeg. Ne vegyük egy kalap alá a Fidesz gyűlésére érkezett összeverteket, a politikailag aznap irreleváns, mégis megvert, sima járókelőket, meg azt a randalírozó csürhét, akit a rendőrség rátolt az Astoriánál békésen gyűlőkre.

Azt mondhatjuk, hogy Budaházyt lehetőleg ne koholt vádak alapján tegyék rács mögé, de nem mondhatjuk azt, hogy amiket csinált, ahhoz joga lenne. A legtöbbször általa és kollégája által vezetett idióták nem egyszer tettek már keresztbe a jobboldalnak, de - hogy mást ne mondjak - szintén nem egyszer akadályoztak már másokat szabad mozgásukban. Ugyanazok. Kicsit túlságosan is sokszor. (Rogán nem véletlenül akarta kitiltani őket a Belvárosból.)

Az ilyen antiszociális elemeket valahogyan marginalizálni kell. Nyilvánvalóan nem mondom, hogy erre a koncepciós per a legjobb, de spec. nem vagyok meggyőződve arról, hogy ne állhatna a Magyarok Nyilai mögött. Budaházynak volt olyan széles nyilvánosság előtt elhangzott beszéde, amelyben konkrétan hadsereget toborzott. (A nemzetközi terrorszervezetes szoci baromságot most hagyjuk. Gyakorlatilag csupán ez a baloldali túllihegés teheti az ügyet gyanússá.)

remetebal 2009.06.25. 03:59:11

@Alfőmérnök:
OFF: Nem hiszem, hogy jó ötlet minden, a témával foglalkozó cuccra azt mondani, hogy "liberós", meg hogy ijesztgetésnek szánták. Sem nyílt, sem rejtett elfogultság egyrészt nincs a filmben, másrészt magad is írod, hogy "elég korrekt, tárgyilagos film".
A film amúgy teljes egészében fent van a youtube-on.

remetebal 2009.06.25. 04:01:08

@Alfőmérnök:

OFF: Nem hiszem, hogy jó ötlet minden, a témával foglalkozó cuccra azt mondani, hogy "liberós", meg hogy ijesztgetésnek szánták. Sem nyílt, sem rejtett elfogultság egyrészt nincs a filmben, másrészt magad is írod, hogy "elég korrekt, tárgyilagos film".
A film amúgy teljes egészében fent van a youtube-on.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.25. 07:50:43

@Viktus:
Nem teljesen hanta. Tényleg az RTL fórumán nyomtam 7 évig, ezt jól tudod. Ócsa fórumára egy ócsai tisztviselő hívott, hogy derítsem ki, kik becsmérlik undorító módon őt és családját. Ott Biomechanoid nicken megkezdtem szokásos provokatív kommunikációmat. Ami kiderült: A Fidesz Pest megyei közgyűlési elnöke, Szűcs Lajos egy gengszter, aki az ERECO hulladékfeldolgozónak való telekeladási projekt támogatásáért előbb 50 milliót kért, majd meggondolta a magát, és 400 milliót, vagyis a telekár felét akarta a tulajdonosoktól, különben az ócsai fideszes önkorm. képviselők nem támogatják a projektet, amelyhez egyébként testületi döntés kellet. A tulajdonosok ellenálltak a zsarolásnak. A helyi MSZP-s képviselők, - azt gondolván, hogy névtelenségük megmarad - különböző nickeken gyalázatos kommenteket nyomtak a jegyző és családja ellen a község internetes fórumán. Helyenként beszállt a Fidesz megyei elnökének néhány samesze is, amiért a telektulajok nem adták meg neki, amit kért. Ócsán végül nem épül semmi, az önkormányzat hitelből éldegél, amíg kitart. Tevékenységem során felderítettem azon személyeket, akik névtelenül aljaskodtak. Találkoztam néhány maffiózóval, és meggyőztem őket arról, hogy a történetnek vége, és így jobb nekik is. Annyiban hazudott a makimajom, hogy sem az MSZP, sem a FIDESZ ügynöke nem voltam. Baráti segítség volt. A barátom egyébként Fideszes, de családja miatt két tűz közé került.

BOB 2009.06.25. 09:28:19

@lelkylola: oszt mire a többesszám?

BOB 2009.06.25. 09:32:52

@lelkylola: amúgy szerintem félreértettél. Az íj persze veszélyes, mint ahogy minden eszköz veszélyes, aminek hegye/éle/súlya van, attól függ csak, kinek a kezébe kerül. A legtöbb emberölést ugye konyhakéssel követik el. Én nem mondtam, hogy ettől Budaházy terrorista lenne, csupán egy tárgyi tévedést próbáltam javítani, mint hobbi-íjtulajdonos :)

Skrabski Fruzsina (lelkylola) · http://mandiner.blog.hu/ 2009.06.25. 10:53:27

@BOB: nem értettelek félre. A kommentek közt többen kifogásolták, hogy lenézem az íj képességeit. Ezt korrigáltam :)

Alfőmérnök 2009.06.25. 13:05:47

@remetebal:
OFF:
Ezek szerint láttad a filmet. Én is láttam, és elég jónak tartottam. főleg azt, hogy a riporter csaj elég közvetlenül, empatikusan kommunikált a szereplőkkel, hagyja őket megnyilatkozni és nem a saját prekoncepcióit erőlteti rájuk.
DIREKTBE nem nácizzák le őket, ez tény.
De ha jobban megnézed, hogy mire megy ki a játék, pl. mi az eleje - egy turul tetoválása - és mi a vége - az utcai zavargások - akkor rájössz, hogy nagyjából arról van itten szó, hogy vannak ezek a szkinhedek, akik jópofák meg minden, de azért mégiscsak megverik az AI tagjait, forradalmat csinálnak, meg agresszivak, úgyhogy vigyázni kell ezekkel a nagymagyarokkal mert hűha.

Persze lehet úgy is nézni, mint egy sima portéfilmet a Romantikus Erőszakról.

remetebal 2009.06.25. 15:48:21

@Alfőmérnök:

OFF - Olyannyira láttam, hogy a Verzió nevű emberi jogi filmfesztiválon, azaz a premieren néztem meg - konkrétan szkinhedekkel.
Gyakorlatilag az összes jegyet felvásárolták, hogy megnézzék saját magukat. És a végén megtapsolták! Pedig a nézőtéren sehol nem volt se rendező, se egyéb közreműködő. Nekik nem tűnt fel az, amiről írsz. (Ennek az elemzésébe ne menjünk bele, hogy miért nem tűnt fel - valószínűleg számos okot fel tudnánk sorolni.) Viszont külön tetszett, hogy a végén az egész környezetem - aki amúgy a film közben is hangosan kikérte magának, hogy antiszemita lenne - hirtelen kuructöménységben kezdett zsidózni.

Épp az a filmben a jó, hogy objektív, és ezt az általam látott szkinhed-teszt pontosan bizonyította. Pedig fel voltam készülve, hogy megdobálják sörösüveggel a vásznat, hiszen előzetesen tájékozódtam a készítőről...

De amúgy a csávó tényleg megverte az AI-set, nem? Ott dicsekedett vele a kamera előtt. Amiként az MTV "ostromával" is. Ezek tények, ezeken a film nem színez semmit. Ezen nincs mit szépíteni. Ezek tényleg ilyenek. De ők, csakis ők. Párszázan.

Alfőmérnök 2009.06.25. 17:41:52

@remetebal:
(szokott itt nagyobb OFF is lenni)
Most abba tényleg ne menjünk bele, hogy miért nem tűnt fel nekik - elég messzire vezetne; az azonban valószínűsíthető, hogy a film távolságtartó, kvázi-objektív megközelítésmódja is közrejátszhatott.

De sejtésem szerint a Verzió tipikus közönsége úgy "olvashatta" a filmet, ahogy fentebb vázolni próbáltam. Azt nem hiszem el, hogy csak szkinhedek nézték a filmet...és ami a lényeg:
nem ők válogatták be!
Szerinted egy emberjogi filmfesztiválon miért kell egy ilyen filmet bemutatni? Milyen üzenetet hordoz? Szerintem a szélsőjobb előretörésének veszélyeiről szól.

Nézd meg a programot és azon belül a magyar filmeket:

www.verzio.ceu.hu/2007/films/index_hu.html

Felteszem a kérdést:
2007ben egy emberjogi filmfesztiválon Magyarországon miért nincsenek a 2006os túlkapásokról filmek, vagy a határon túli magyar kisebbségek jogaival foglalkozó filmek? (Ne gyere azzal, hogy azért, mert nem készültek ilyenek; mert tudom, hogy készültek.)

Tonuz 2009.06.25. 18:22:56

@szpal: És arra ki emlékszik, amikor egy csapat íjász állt szemben a rendőrökkel, akik inkább szépen visszavonultak... ?

Tonuz 2009.06.25. 18:31:36

Ja, aki meg az 56-os hősöket leseggfejezi, az szégyellheti magát... Biztos a nagypolgári villából nézve a lázadás "nem menő", de ha felállnál a tv elől, és a kisszobádból kilépnél, láthatnál valós embereket, akiknek valós gondjai vannak, és talán értelmes dolgokat is tudnál mondani.

remetebal 2009.06.25. 18:38:04

1. Szerintem is a leginkább az számít, hogy megtapsolták, ezzel kvázi elismerték, hogy rájuk nézve nem volt tele torzításokkal.

2. Az általad megadott linken csupán egy előadás szerepel. Én a pótelőadáson voltam a Toldi nagytermében, amit a szervezők a számukra is váratlan teltház miatt utólag passzintottak be. Egyébként a neten fellelhető, hogy a RomEr-ek miképp szervezték maguknak az ottlétet (főleg a "hivatalos" előadásra), tehát nem hit kérdése, hogy szkinhedek voltak-e ott a nézőtéren vagy sem.

3. Épp az egyetlen előadás előzetes meghirdetése is igazolja amúgy az álláspontod, hogy balos nézőközönségnek szánták az anyagot, csakhogy a balos közönség nagy része nem kíváncsi igazán az ilyesmire. Elég neki, ha Bolgárúr szolgáltatja neki a menüt vagy Nagyenpéter (esetleg Parti Nagy) értelmezi számára a jelenséget.

4. Mivel különösebb reklámja nem volt, nincs különösebb értelme azt hozzáolvasni, hogy "milyen üzenetet hordoz". Főleg, ha gyakorlatilag baloldali meg sem nézte. A film nem ezzel a céllal készült, ez nyilvánvaló. A film készítőit érdekelte ez a társaság. Sokkal sztároltabb filmek is voltak azon a feszten, ehhez elég visszanézni a korabeli hvg.hu-s ajánlókat.

5. Az utolsó kérdésedben foglalt állítással pedig egyet értek. De ki is bontom: nyilvánvaló, hogy azért nem szerepelnek ott ilyen filmek, mert baloldalon a többségnek mai napig nem esett le - amit már fentebb is írtam Elpetre reagálva -, hogy legalább három csoportot érdemes megkülönböztetni az október 23-án összevertek közül. Ez a három csoport egyetlenként tételeződik a baloldal szemében. Ez a vaksággal vetekedő őrület vezette oda a "liberális" Demszkyt is, hogy kitüntesse Gergényit...

De ehhez tegyünk hozzá valamit: a Fidesz előző korszakában (és akkor most Hont Andrást idézem*) semmit nem tett meg azért, hogy ne mossa egybe a tankelkötő, randalírozó csürhét a saját táborával, meg az olyan "politikailag vétlen" járókelőkkel, mint a Kruchina-fivérek. Azok rovására vett védelmébe disztingválatlanul olyanokat is, mint ennek a posztnak a hivatalos főszereplője, akik már akkor is "csak a Fidesz"-ben látták a változás lehetőségét.

Ezért a kettős politikai hibáért nincs még baloldali emberijogi fesztiválon film 2006 október 23-ról. Mert Pesty filmjét vagy a Civil Jogász Bizottság DVD-jét ne vegyük egy kalap alá pl. a Dübörög a nemzeti rockkal. Egyszerűen nincs azon a szinten. Szerintem is helytelen, hogy így van, de így van.

*www.hirszerzo.hu/cikk.szuletett_junius_hetediken.111833.html

remetebal 2009.06.25. 18:39:38

@Alfőmérnök: (természetesen az előbbi hsz neked szóló válasz volt)

Alfőmérnök 2009.06.25. 19:54:47

@remetebal:
1., 2., 3. 5.:Ok.
4.: Kicsit utánanéztem ennek a Borikának. nem vagyok meggyőződve, hogy nem akarta, hogy "olyan" üzenetet (is) hordozzon a filmje. Az viszont kétségtelen, hogy az objetivitásra törekvés minimális szakmai és etikai szabályait betartotta - ami, valljuk be, a fősodratú médiától (sajnos a jobboldalitól is) távol áll, nem ezt szoktuk meg, ezért is tűnhet "objektívnek".

A Fidesznek valszleg elege van abból, hogy mindig el kell határolódnia a szélsőségesektől. szerintem nem is mossa egybe a különböző csoportokat, csak nem mennek bele egy olyan játékba, amibe belekényszerítik őket. Arról nem is beszélve, hogy - bár nem értek a joghoz - de úgy tudom, hogy a "szélsőségesekkel" szemben sem mindig jogszerűen jártak/járnak el a rendvédelmi szervek. És ez ellen tiltakozni nem jelenti azt, hogy egyetértünk a nézeteikkel.

Az utolsó bekezdésedet nem egészen értem. Milyen értelemen "nincs azon a szinten"?
Most akkor szerinted Pesty filmje és a CJB DVD rosszabb, mint a DNR, vagy éppen - függetlenül a kivitelezéstől - fontosabb kérdéseket feszeget? (Én ez utóbbi állásponton vagyok, noha a CJB filmet nem láttam.)

remetebal 2009.06.25. 22:40:21

@Alfőmérnök: A "nincs azon a szinten" alatt azt értettem, hogy a jobboldali irányultságú filmkészítők nem tudnak kellő önmérsékletet tanúsítani, és gyakorlatilag úgy viselkednek, mintha a Klubrádió vagy az ATV munkatársai lennének. Tényfeltárást a baloldalon hagyományosan sokkal korrektebben végeznek. Pontosabban: kevésbé egyoldalúan. (Lehet, hogy nem nagyon fog tetszeni a példa, de az egyik legutóbbi, e témával kapcsolatos cikk itt található: www.es.hu/index.php?view=doc;22789 )

Az nem kérdés, hogy fontos-e feszegetni a 2006. okt. 23-án történteket. Az nem mindegy, hogy ezt miképp teszi valaki: pl. ha eleve olyan koncepcióval áll elő, hogy politikai megrendelésre történt, az nem feltétlenül tartozik a szakmailag korrekt kategóriába. Bár nem most néztem meg, de Pesty Megsebzett ünnepe emlékeim szerint ilyen volt. (Ahogy az index anno - véletlenül - találóan írta: Michael Moore volt magyar változatban.)

Bár nem így hangsúlyoztad, azért leszögezem, hogy természetesen a "szélsőségesekkel" szemben sem jártak el jogszerűen - ahogy általában azon a napon gyakorlatilag senkivel sem. Pl. nem tudom, hogy ki volt az, akinek kilőtték a szemét, de az ilyesmi - akárki is az illető - semmiképp sem minősíthető jogszerűnek...

Tiltakozni persze kell, de - ahogy írtam - én a DISZTINGVÁLATLANSÁGRA helyeztem a hangsúlyt. A Fidesz megállt ott, hogy "mindenkit megillető emberi méltóság", holott nyilvánvaló, hogy van emellett más kategória is.
A saját törzsközönsége például csak jogos elégedetlenségének ment hangot adni az Astoriához, és ezeket az embereket mégsem lehet együtt emlegetni holmi zavargókkal.

Elhatárolódni pedig sokféleképp lehet. Nem csak ennek a szónak imamalomszerű ismételgetésével, amivel - mint mára kiderült - értelmetlenül zsarolta a baloldal a Fideszt. Elég csupán másképp beszélni. Ahogy itt, a Reakció posztjaiban. És ahogy a Fidesz ezt már bő két éve gyakorolja is. (Láthatóan sikerrel. Bár ezt még baloldalon nem látják, de a Fidesz visszavonhatatlanul menetel a centrumba - szerintem igen helyesen -, és erősíti meg a szónak pozitív értelmében vett liberális gyökereit.)

Alfőmérnök 2009.06.25. 23:36:36

@remetebal:
Beletrafáltál: nem tetszik a példa. Orbán (és az Orbán-család) ügyei véleményem szerint sem jogilag, sem etikailag nem összemérhetőek Gyurcsány, Bajnai ügyeivel, és mondjuk Medgyessy SZT-tiszti múltjával. Szerintem a baloldal részéről a más szemében a szálkát, sajátunkban a gerendát tipikus esetével állunk szemben.
De érvelésed leginkább ott sántít, mikor azt írod:
"a jobboldali irányultságú filmkészítők nem tudnak kellő önmérsékletet tanúsítani, és gyakorlatilag úgy viselkednek, mintha a Klubrádió vagy az ATV munkatársai lennének. Tényfeltárást a baloldalon hagyományosan sokkal korrektebben végeznek. Pontosabban: kevésbé egyoldalúan."
Ugyanis a Klubrádió, az ATV és a legnagyobb lefedettségű és nézettségű RTLklub és TV2, de az MTV is alapvetően a baloldali médiumok. (Kivételek persze vannak a műsorokban, pl. Fábry-show.)
Pesty filmjei semmivel sem manipulatívabbak, mint amiket ezek, a véleményem szerint alapvetően "baloldali"(a baloldaliságot abban az értelemben véve, ahogy ezt a szót ma Magyarországon használják) médiumok sugároznak.
Tehát Pestyt, a Célpontot, stb. nem a DNR-el kell összehasonlítani, hanem az RTL-klub és a Klubrádió műsoraival. És ebben az összehasonlításban vagy egyenértékűek, vagy inkább jobbak az un. jobboldaliak. (Vagy legalábbis olyan tényekre, összefüggésekre világítanak rá, amikről a másik oldalt képviselő, nagyobb lefedettségű médiumok hallgatnak.)
Abban talán egyetérthetünk, hogy a baloldalon jobban képzett szakemberek vannak. De miért? Szerintem azért, mert a szakemberek képzése is alapvetően baloldali beállítottságú intézményekben történik. És miért? Mert ők kapnak pénzt...
De pl. ha nézed a Hírtv dokumentumfilm-válogatását (asszem "vetítő" a címe, Erdélyi János és Zsigmond Dezső szerkeszti) ott, az én megítélésem szerint ugyanolyan színvonalas dokumentumfilmek vannak, mint pl. a DNR.

remetebal 2009.06.26. 06:58:57

@Alfőmérnök:

Kezdjük hátulról.

1. Igen, a Vetítőben valóban vannak értékes alkotások, az más kérdés, hogy mint filmeket kevésbé tudom értékelni. De ez lényegében esztétikai kérdés. (A DNR ebben az értelemben film is volt.) Viszont kétségkívül informatívak. De jó részük tényleg inkább tévéműsor, illetve olyanok, mint a Családmese - amelyet egyébként szintén színvonalas produkciónak tartok - csak épp nem "film".

2. Az ÉS-cikket pont nem abban a vonatkozásban linkeltem be, ahogy értelmezted. Itt egy picit félrecsúsztunk. Amit a baloldal vonatkozásában említesz, abban természetesen igazad van, de ennek sokkal kevésbé vannak aktuálpolitikai, mint inkább történelmi okai - amelyek Gyurcsány bukásával remélhetőleg egyszer és mindenkorra felszámolódnak, de ez már tényleg OFF.

3. Azt mondod, hogy "és a legnagyobb lefedettségű és nézettségű RTLklub és TV2, de az MTV is alapvetően a baloldali médiumok" - bocs, de ez ebben a formában eléggé fekete-fehér alapú állításnak tűnik. Ebbe már inkább érdemes belemennünk, de tégy hozzá még valamit, mert ez erősen "jobboldali közhely" kinézetű állítás. Ami nem direkt formában jobboldali, az máris baloldali lenne? Ez kb. olyan érvelés, hogy ami nem baloldali, az mind antidemokratikus.

4. Még az előző ponthoz kapcsolódva: az egész vitánk ott kezdődött, hogy felhívtam a figyelmed arra, hogy szerintem nem szerencsés "leliberósozni" a DNR-t. Az "amit Magyarországon baloldalnak hívnak" ehhez hasonló állítás. A baloldal legfőbb hibája, hogy túlságosan homogénnek látja a jobboldalt. Szerintem fordítva nem érdemes ugyanezt a hibát elkövetni.

5. "Abban talán egyetérthetünk, hogy a baloldalon jobban képzett szakemberek vannak. De miért? Szerintem azért, mert a szakemberek képzése is alapvetően baloldali beállítottságú intézményekben történik. És miért? Mert ők kapnak pénzt..."
Igen, az első részében egyet értünk. De ez korántsem csak pénz kérdése. Ennek szintén történelmi okai vannak. Az általam nemigen kedvelt Lovas István írta egyszer valahol, hogy a jobboldaliak azért vannak képzettségi hátrányban, mert 40 évig nem gyakorolhatták íráskészségüket. És ebben spec. maximálisan igaza volt. Az MSZP-SZDSZ kultúra pedig - akárhogy is szépítik - alapvetően marxista gyökerekből álló/kinövő kultúrkör, következésképp sokkal inkább tudott "tréningezni" a rendszerváltás előtt is.

Összefoglalva: annyit állítottam, hogy a "baloldaliak" épp a szakmai gyakorlat révén képesek színvonalasabb előadásra. Ettől persze még nem lesz igazabb, amit állítanak, viszont állításuk feltétlenül vitaképesebb, mintha érvelésük pusztán azon alapulna, hogy pl. "Gyurcsány a hibás".

cutcopy 2009.06.28. 18:33:37

Hogy kicsoda Budaházy?
Hát nem látjátok ezen a képen, hogy egy szent?

palostrend · http://palostrend.hu 2009.06.30. 15:53:15

BUDAHÁZY a többségi MAGYAR NEMZET és a többségi MAGYAR áldozatok vonatkozásában tette és teszi meg történelmi kijelentéseit. Megjegyzem, nagyon helyesen!
Mivel a NIMRÓD KIRÁLYi ágak, HUNMAG nemzetségek turániak így alapból nem lehet a MAGUNKFAJTA csakis és kizárólag antiszemita.
Ez VÉRSÉGI TÉNY!
Mivel a zsiráfjainkat sem akváriumban tartjuk az ÉLET SZENTSÉGÉT szem előtt tartva, imigyen minden más megközelítés prekoncepció, GYILKOS és ÉLET ELLEN való.
Nekünk meg semmi más feladatunk nincsen ezen tények ismeretében, mint a DÁVID-DÚVAD-FENEVAD! talmudi erőinek az "elviselhető" szintre történő gyengítése.
Ebben kérjük a segítséget minden MAGYAR HONLEÁNYTÓL és HAZAFITÓL 2009.07.04-én!
Köszönjük!

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.02. 00:21:05

"Leüvöltötte a fejemet, hogy kis hülye fideszes vagyok." na ezt meséld el :D
mire mondta ezt?
én mindig szeretek hithű fideszesekkel beszélgetni, ők nyilván nem veszik észre az apró jeleket.

"Olyan típusnak tűnt, akivel elég nehéz kommunikálni"
na...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.02. 00:23:34

@palostrend: húha, ha ezt

"Mivel a NIMRÓD KIRÁLYi ágak, HUNMAG nemzetségek turániak így alapból nem lehet a MAGUNKFAJTA csakis és kizárólag antiszemita.
Ez VÉRSÉGI TÉNY!
Mivel a zsiráfjainkat sem akváriumban tartjuk az ÉLET SZENTSÉGÉT szem előtt tartva, imigyen minden más megközelítés prekoncepció, GYILKOS és ÉLET ELLEN való.
Nekünk meg semmi más feladatunk nincsen ezen tények ismeretében, mint a DÁVID-DÚVAD-FENEVAD! talmudi erőinek az "elviselhető" szintre történő gyengítése."

kihagytad volna, tök jó lett volna a hozzászólás, de ez olyan sámános volt.
egyébként igen,a nép hangjának tartom Budát én is.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2009.07.02. 00:25:35

@Monkey_Business: húha, te nagyon tudod h miért került Buda a 2. csoportba ugye?

"forradalmár hős: aki jó ügyért, harcol akár az élete veszélyeztetése árán is. (ebbe sajnos néha túlkapások is beletartoznak)

csőcselék: ugató utcai álhősök (BGY), vagy balhékereső fradiújpest ultrák"

kaldijozef 2015.10.12. 19:14:07

@Monkey_Business: BGY egy szerencsétlen, ostoba barom. Lám milyen jót tet neki a sitt ? Volt ideje elgondolkodni, és azóta festeget, könyvet ír..és egyéb a társadalomra veszélytelen sportot űz.

Normális ember ezt fejben játsza le, és nem kerül börtönbe..Másoknak ez még nem megy.
süti beállítások módosítása