Európa legsikeresebb pártja
2009. június 08. írta: rajcsányi.gellért (ergé)

Európa legsikeresebb pártja

 Csak úgy, mert ezt még nem írta le senki: a Fidesz a 2009-es összeurópai parlamenti választások legsikeresebb pártja: senki másra nem szavaztak ekkora arányban (56 százalék), és senki nem verte meg ekkora előnnyel (39 százalék) a második helyezettet egész Európában. Tudjuk, ez csak egy EP-választás. De azt is tudjuk, hogy a túlérettséggel elindul az erjedés. Mihez kezd, mihez kezdjen majdan a jóllakott gömböc magával és az országgal? Kedves Reakció-olvasók, várjuk jótanácsaitokat, kritikáitokat és észosztásaitokat, a Fidesz illetékes elvtársai úgyis olvassák a Reakciót, tudjuk mi azt.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr171170598

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: T.M. úr blogja 2009.06.11. 12:20:18

EP választások 2009, vizualizációEgyből a választás után eszembe jutott, hogy meg kéne fogni a választás eredményét... valahogy ... megfoghatóan! Csak most jutottam elidáig. Hölgyeim és uraim, tekintsék meg alább az EP választási eredményeit, Magyaro…

Trackback: Havi Fricska 2009.06.10. 10:00:29

Felfüggeszti működését a FideszA választási siker hatására radikális stratégiaváltással állt elő a Fidesz-KDNP kampánystábja. A Századvég Alapítvány több száz oldalas, az EP-kampányt összefoglaló elemzésének elolvasása után Orbán Vikor maga rendelte el a…

Trackback: Havi Fricska 2009.06.10. 10:00:29

Felfüggeszti működését a FideszA választási siker hatására radikális stratégiaváltással állt elő a Fidesz-KDNP kampánystábja. A Századvég Alapítvány több száz oldalas, az EP-kampányt összefoglaló elemzésének elolvasása után Orbán Vikor maga rendelte el a…

Trackback: Kötöttségek nélkül 2009.06.08. 13:01:34

Inkább vissza a kómábaHa Toller László a majdnem napra pontosan három évvel ezelőtti balesete után hirtelen magához térne, egy alapos körülnézés után azt hiszem a zártosztályon kötne ki. Felfoghatatlan lenne számára az az eszméletlen változás, ami ez alat…

Trackback: Konzervatórium 2009.06.08. 08:15:35

Európa, EurópaAz MSZP jelentős európai arcvesztésével a következő években számolni kell, és ez azt is eredményezheti, hogy a pártnak biztosi helyétől is meg kell válnia. A publicisztika a Konzervatórium.hu-n olvasható.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alexnorman 2009.06.08. 09:55:20

@tevevanegypupu: Egyetlen dolgot nem szabad: a Jobbik szavazóit megszólítva szélsőséges hangot megütni.

Az EP választások tét nélkülisége miatt szavaztak sokan a jobbikra. Jelentős részük biztosan az OGY választáson a fideszre szavazna. Akik nem, azok eléréséhez viszont masszívan zsidózni, cigányozni kellene, ezt ne. A fidesz sikere éppen abban állt, hogy az emberek már nem hiszik el az mszp-nek, hogy a fidesz a szélsőjobbal kokettál.

Emiatt a jelenlegi többség a fidesz mögött egy kulturált többség, olyan szavazóbázis, amire a fidesz büszke lehet. Nincsenek árpádsávos, hőzöngő idióták, azok a jobbiknál vannak. Ha a fidesz a kétharmad reményében megszólítja a szélsőjobbot, akkor elveszti a választást, vagy legalábbis sok támogatót ad az mszp-nek, (szdsznek) a passzív szavazóktól.

Szóval egyet biztosan ne: ne radikalizálódjon a fidesz.

EZ IS IGAZ!

Tehetetlen Dodó 2009.06.08. 09:59:33

@luucy: Így igaz. Nem lehet többé az "Egy a tábor" jelszóval operálni, a Jobbik megkerülhetetlen erő lett. Nem ellene kell dolgozni, hanem együttműködni az ország érdekében, a Fidesznek is át kell alakítani a Jobbikhoz való viszonyát, nem lehet egyszerűen félresöpörni a témát, hanem meg kell találni az együttműködés pontjait. Viktor szemmel láthatólag nem is foglalkozott a Jobbikkal, míg a két szörnyű némber, Botoxné Sipánka Ildi meg Kalapos Ibi szörnyű vernyákolásba kezdett ellenük.
Régi vesszőparipám, és most beigazolva látom, hogy a Fidesz egyszerűen nem tudja többé elbagatellizálni (nem akarom azt írni, hogy elsunnyogni) a társadalmat feszítő olyan problémákat, mint a közbiztonság, az ezzel összefüggő cigánykérdés, a vidék széthullása, a föld védelme és a többi.
Megjegyzem, OV az utóbbi időben már felismerte e kérdéskörök fontosságát, és bíztató üzeneteket küldött a Fidesz radikálisabb közönsége (mint szerény személyem is) felé, de már későn, nem tudta megállítani a Jobbik térnyerését.
Én a Jobbikot változatlanul nem látom veszélyesnek, több okból: egyrészt mondják, hogy a párt a maszop kreatúrája, ha így volna, bizony úgy jártak vele, mint a kezdő bűvészinas, nem tudnak úrrá lenni felette, másrészt szerintem Vona okos ember (minden médiahíresztelés ellenére), és biztos vagyok benne, hogy parlamenti pártként megfontoltan fognak viselkedni és szélsőjobbos külsőségeikből is vissza fognak venni.
Harmadrészt változatlanul az a véleményem, hogy a fentebb említett ügyekben a Fidesznek igenis vállalnia kell az egyértelmű kiállást, szükség esetén a radikális megoldásokat, hogy ne veszítsen a párt jobbszélén se szimpatizánsokat. Persze egy ilyen nagy gyűjtőpártnak óvatosan kell egyensúlyoznia, hogy középről se veszítsen, de ennek szerintem most kisebb a veszélye: jobbközépről nemigen van hová dezertálni, hacsak nem Dávid Ibi és Bokros Lali ölelő karjai közé.
Meg egyébként is, a ballib média sugallataival ellentétben a radikalizmus korántsem azonos a szélsőséggel. Ezzel kapcsolatban kíváncsi vagyok, lesz-e átrendeződés a médiában, vagy jó liberálbolsevik médiamunkásaink kitartanak a rossz ügy mellett utolsó lehelletükig....

eN 2009.06.08. 10:01:21

Az én három kívánságom:
- egyszerűsített,átlátható adórendszer, flat tax 19% körül
- jól működő közszolgáltatások, államapparátus
- Sólyom maradjon közt. elnök a második mandátumára is

polom13 2009.06.08. 10:01:45

Bp.-n az egyes kerületekben a Fidesz és a Jobbik támogatottsága fordítottan arányos,bár a Fidesz mindenhol nyert,de a volt szoci kerületekben a Jobbik az átlaga felett szerepelt.
Egyértelmű,hogy balról jöttek az új szavazói.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.08. 10:02:29

@hogyisvanezrulez:

Nyilván igazad van: Borsodban, Hevesben és Nógrádban, többnyire kis falvakban, ahol most a Jobbik a legtöbb szavazatot kapta árpádsávos antiszemita hordák randarírozása veri fel a kakasokat hajnaltájt, amikoris a jajgató zsidókat pajeszuknál fogva vonszolják végig a megvadult borsodi nyilasok a főutcán. Bizonyára:-(

ü
bbjnick

polom13 2009.06.08. 10:06:48

@Tehetetlen Dodó: Jobbközép párt a Fideszen kívül nincs,tehát a jobbközép szavazatokat a Fidesz besöpri majd,mert nem hinném,hogy átállnának a maszophoz.

Gandalf Garaboncias 2009.06.08. 10:08:08

1. Komolyan és őszintén szembenézni minden szociális-társadalmi-gazdasági-morális problémával, és elfelejteni azt az eddigi gyakorlatot, hogy ezek a problémák csak kampányoláshoz jók! Igazi megoldásokat várunk a magnószalag-szövegek helyett!
2. Cseréljék le a kampánytanácsadókat, új, PROFESSZIONÁLIS szóvivőt a pártnak, kb. Borókaival egy súlycsoportút!
3. Jobbik-jelenségre igenis odafigyelni, nem lesöpörni az asztalról, alternatívát nyújtani velük szemben a kiábrándult szavazóknak!
4. Orbán mellé fölépíteni még egy-két erős, karizmatikus és hozzáértő miniszterelnök-jelöltet!
5. KDNP önálló arculattal való megjelentetése: de ne Semjénezéssel! Fiatal, kreatív, jól kommunikáló KDNP-seket a médiába, a cél keresztény/keresztyén szavazók visszacsábítása a Jobbiktól.
6. Makulátlan árnyékkormány-tagokat! Csak semmi off-shore, korrupció, alvilági kapcsolatok, elvakult fanatizmus, suttyomban történő privatizáció, vagy kommunista múlt! A miniszter-jelöltek ragyogjanak a tisztaság fényében!
7. A jobboldal-közeli médiák professzionalizálása, modernizálása az ideológiai bázisok helyett!
8. Rendszeres Reakció olvasás minden leendő Fideszes kormánytagnak! :)

zoli29 2009.06.08. 10:09:02

@luucy:

De miért nem lehet megérteni, hogy az előrehozott választás nem a Fideszen vagy a Jobbikon, hanem kizárólag az MSZP-n és az SZDSZ-en múlik.
Ha Lendvai Ildikó egy ilyen választási vereség után képes azt mondani, hogy az emberek azt üzenték, hogy az MSZP folytassa a kormányzást, akkor butaság azt gondolni, hogy néhány ezer vagy tízezer tüntető hatására le fognak mondani. Újra be lehet nyújtani egy indítványt a Parlement feloszlatásáról, de annak a sikere megint csak az MSZP-n és az SZDSZ-en múlik.

Ez egyszerű matematika kérdése, mégpedig azért, mert a Parlamenti többség egyszerű matematikai kérdésként kezeli. Semmilyen más megfontolás nem létezik náluk.

Ezzel szemben lehet azzal hülyíteni az embereket, hogy a Fidesz nem csinál semmit, de a helyzet az, hogy egy ilyen cinikus kormánnyal szemben nem létezik eszköz, egyedül az alkotmányos rend megdöntése, amit most már a Jobbik sem akarhat. mert most már ők is ebben az alkotmányos rendből szeretnének egy kis szeletet maguknak.

tevevanegypupu 2009.06.08. 10:09:41

@hogyisvanezrulez:

Nem hinnem, hogy a fidesz valaha is kokettalt a szelsojobbal. Gyokeres valtozas kell, a kozbiztonsaggal muszaj lesz kezdeni valamit, de a fidesznek megvan ra a terve. Es hogy az a terv jo, arra bizonyitek a negy eves kormanyzasuk: akkor ilyen sulyos etnikai problemak nem voltak. Hogy ide jutottunk ezt kizarolag a het eves koalicios kormanyzatnak koszonhetjuk es az is logikus, hogyilyen kudarc utan a szelsosegesebb nezetek szabad utat kapnak. Semmikeppen nem szabad szovetseget keresni veluk.
Nagyon sajnalom, hogy Morvai Krisztina a Jobbikkal egyutt probal elegtetelt venni szemelyes sorsanak alakulasa miatt..

csillagkúll · www.:madeinfidesz.eu 2009.06.08. 10:12:21

@Kolompár"nyugodtan lehetne szidni a zsidókat"Orbán: már én is szóvá tettem, de sajna írás közben előfordul, hogy nem vagyok jelen

states 2009.06.08. 10:16:26

A Fidesznek a hangsúlyt a Jobbik által feltett kérdésekre kell helyeznie, és befejezni a Farkas Flórián körmondataira redukálást cigánykérdésben. A rendőrség, polgárőrség teljes átszervezése, BTK-szigorítás, a segélyezési-családi pótlékos rendszer teljes felülvizsgálata, óvodába, iskolába járatáshoz kötése. Ez a minimum program, aztán el lehet mélyedni a részletekben...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.08. 10:18:30

@tevevanegypupu:

"bizonyitek a negy eves kormanyzasuk: akkor ilyen sulyos etnikai problemak nem voltak"

Nem voltak, mert nem működött a nyílt uszítás. De a "konfliktusok" már akkor elkezdődtek. Azidőtájt (90-es évek vége, 2000-es évek eleje) dolgoztam együtt kisebbségi önkormányzati vezetőkkel, láttam, hogyan is működött a Fidesz-kisebbségpolitikája. Kisebbségi vezetők megfizetve, cserében pofaállás. Ez volt az egyezség. Részben ez vezetett a mai tarthatatlan állapotokhoz.:-(

ü
bbjnick

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.06.08. 10:19:49

Az a baj, hogy a 15% után nem túl helytálló azt várni, hogy majd a téttel bíró ogy-i választáson inkább a Fideszre nyomnak azok, akik most a lényegtelenebb ep-in a Jobikra tettek. Ha volt is ilyen attitűd, az erdemény több mint megynugtató - mármint a széljobb-középjobb törésvonalon ingadozóknak. Mondhatni a Gólem felkelt és jár...

Aztán az is baj, hogy az MDF továbbra is el tud szívni 50-100 ezer szavazót. Mert legalább ennyi, MDF híján azért valszeg a Fideszt ixelné. Ráadásul egy izmosabb részvétel esetén a mostani 5,3%-tól függetlenül jó eséllyel a levesbe megy ennyi voks.

Közben a szocik jó mélyen, ez remek, kérdés, hogy innen mikor, merre. Szerintem lejjebb már nem nagyon. Vagyis a sok protestotthonmaradó azért nekik komoly tartalék.

A Fidesz szempontjából azért kellően szerencsés a szitu, két alsó-közepes, így vagy úgy, de alig-alig szalonképes társaság fog itt szájkaratézni. Mögöttük a vokál: Ibolya reppeli a normális magyarországot Bokros bajsza alól. Szvsz ez egy idális környezet ahhoz, hogyViktorék kiszálljanak az évtizedes polközbeszédi trendből, és elkezdjenek értelmes, átgondolt kommunikációval, értelmes, végiggondolt ötleteket vázolni. Na, mondjuk ehhez kéne pár értelmes kommunikátor...

A többi méla csend.
Az Szdsz nem egyszerűen elhunyt, szóbajöhető partnere sincs. Nem elfelejteni, ogy-in közös lista többszörös küszöb! Egyedül a szocik vihetnék őket a hátunkon, de szerintem ők is unják már azt a bandát.
Az LMP pedig elamatőrködte a dolgot. Pedig az eredmény jól mutatja, hogy lett volna mit keresniük, de az EP eredmény lökése nélkül szvsz semmi esélyük egy jóval nagyobb részvétel mellett zajló ogy-in.

Ha már most az a kérdés, mit kellene tennie a Fidesznek ahhoz, hogy ne rossz szájízzel, és mint a legkisebb rossz választásaként húzzam be őket a következő választáson, akkor annyit mondok: KULTÚRA. A lehető legszélesebb értelemben, és a hagyományosan értelmezett kultúrpolitika értelmében is. Ez hiányzik belőlük.

Ha az a kérdés, mit kell tenniük ahhoz, hogy meglegyen a 2/3, akkor ennél is egyszerűbb: SEMMIT. De azt nagyon tudatosan, fegyelmezetten ám.

Ha az a kérdés, hogy tartalmilag mit kell majd tenniük, ha kormányoznak, akkor az oktatás - kultúra - romaintegráció bermudaháromszögben, illetve a globalizáció (főként multik kontra kkv-k témakör) - környezetvédelem - mező- és vízgazdálkodás területén vélek sürgős tennivalókat ill. kitörési pontokat felfedezni. Ez utóbbi mintha preferenciaként renben is volna náluk. Az előbbi meg az elmúlt 20 évben soha senkinél nem volt rendben, sajnos. Ja, és kulcskérdés a romeltakarítás, újraépítkezés a külpolitikában, szomszédok, külmagyarok, stb.

Ha pediglen az a kérdés, hogy belpolitikailag mi volna a legfontosabb teendő, akkor az egyértelműen a Jobbikkal kapcsolatos. Nehogy az legyen a vége, hogy mikor húsz év alatt végre lebirkózzák a mesebeli sárkányt, akkor előjön egy eddig a napon sütkérező nyeszlett kis gyík, és a diadalittas, de fáradt harcosokat valahogyan legyűri...

Paszternak 2009.06.08. 10:21:43

Azér' nehommá befossuk.

Kik, milyen szagértők állnak a Jobbik mögött? Mi lesz velük, ha bent lesznek a parlamentben? Ezek kis suttyók. Olyanok, mint a néhai Vörös Vince volt 1990-ben. Nem, nem áll mögöttük sem kapcsolati tőke, sem IQ, sem nemzetközi hátszél, sem semmi. Morvaiék kint Brüsszelben gazdagodnak, na ők azok, akik kb eladható arcok voltak.

Kaphatnék egy jobbikos közgazdászt? Egy politológust? Egy tőzsdegurut? Híres embert?!?!?!

Szóval nincs itt számottevő emberanyag. Ez okozht problemát, de hálistennek nem nagyot. Megvezethetők, tapasztalatlanok, felkészületlenek.

A Jobbik is túlnyerte ám magát!

Ezt is tarcsuk észbe'.

Hö.

Üdv,

P.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.08. 10:22:04

@Pisti, az aragorn:

"4. Orbán mellé fölépíteni még egy-két erős, karizmatikus és hozzáértő miniszterelnök-jelöltet!"

Öööö, tessék? Sztem hülye lesz Brutusokat nevelni most, hogy neki kedvez a széljárás.

states 2009.06.08. 10:23:43

Az előzőekhez még hozzátenném, mielőtt szokás szerint a széplelkek elkezdenének vernyákolni, hogy ez a cigányságnak legalább annyira érdeke, mint nekünk...

tevevanegypupu 2009.06.08. 10:24:56

@bbjnick:
Huuuu...Nem tul biztato kilatasok. Muszaj lenne pedig valami gyokeresen radikalis megoldast keresni, mert ebbol elobb utobb tenyleg polgarhaboru kerekedhet. Radikalis megoldaskent talan a valoban kotelezo, kenyszerito iskolaztatassal kellene kezdeni..es vasszigorral ellenorizni. A tudatlansag felszamolasa az elsodleges, keptelenseg, hogy nalunk letezhessen es jol megelhessen majdnem egymillio ember abbol, hogy nem akar semmikeppen alkalmazkodni sem a szazadhoz, sem az orszaghoz amiben el.

teknős 2009.06.08. 10:28:55

@Paszternak: Én ennél is tovább megyek! a Fidesz nem hogy erjedni kezdett tegnap, hanem éppen ellenkezőleg. A Jobbik kezd kijönni a bábállapotából. És egy randa nyű kel ki belőle. A Jobbikot 2006 ősze óta programozzák balfelé, csak még sokan nem látják, hogy bölcsője lett a balliberális oldalnak.

a Jobbikba már régen elkezdtek beépülni a balosok és most fog elkezdődni a kiszorítása a nemzeti radikálisoknak a pártból.

Itt van az új balliberális párt a Jobbik. Ezt érzékelik a fideszes vezetők, ebben egészen biztos vagyok.

Gandalf Garaboncias 2009.06.08. 10:29:16

@Úlfhéðinn: Ez igaz, de hosszútávon is kéne gondolkodniuk. Nem Brutusokra van szükség, hanem a jövőre tartalékolt alternatívákra. Most még népszerű Orbán, de emlékszünk arra, milyen könnyen lehetett ezen fordítani korábban is.

ylion, declared for Hungary, not for Kurvaország · http://quelthalas.hu 2009.06.08. 10:29:42

@polom13: miert is ne lenne szabad kritizalni a gyoztest? raadasul amit leirt, az epito kritika volt, annak legalabb reszbeni vegiggondolasa is segithet a fidesznek a mostani gyozelmenek erejet a fontosabb pillanatra is atvinni. eloszor olvass, ertelmezz, aztan irj!

teknős 2009.06.08. 10:30:29

@TD223: ez az arrogancia Vonáé. 15%-kal meg akarja határozni, hogy ki legyen a miniszterelnök. Ismerjük ezt, csak eddig SZDSZ-nek hívták.

bz249 2009.06.08. 10:30:43

@states: erre a minimumprogramra azért számottevő esély van, lévén ez elég jól harmonizál az 1998-2002-es Fidesz-kormány cselekedeteivel. Azt meg nyilván ők is észrevették, hogy most már 2009 van és ennél több kell.

WysiWyg 2009.06.08. 10:35:18

@tevevanegypupu: Túlságosan ne tartsunk a Jobbiktól, szerintem mostani sikerét 3/4 részben Morvai kifogástalan intellektusának köszönheti. Ő pedig néhány évre eltűnik, várható befolyása annyi lesz a belpolitikára, mint Kovács Lászlónak volt 2004-től fogva.

Gandalf Garaboncias 2009.06.08. 10:35:28

@polom13: "A Jobbik is megszabadulhatna néhány politikusától,akikben túl hirtelen támadt fel a hazaszeretet.Az V.kerületi elnök pölö néhány éve még a szcientológiát szerette. :)"

Ez érdekes, ennek hol találni nyomát?

TD223 2009.06.08. 10:35:29

@Zetek: Annyira talán nem lehetnek zöldségek, volt pár diploma a Jobbik EP-listán. De még diploma sem kell, hogy józan paraszti ésszel is rájöjjünk mi a helyes, mi az igazságos.

@teknős: Te miről beszélsz?

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.08. 10:36:40

@teknős:

"Itt van az új balliberális párt a Jobbik. Ezt érzékelik a fideszes vezetők, ebben egészen biztos vagyok."

Ne viccelj már. Liberális? Hát, ez új...

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.06.08. 10:43:53

@tevevanegypupu:

Valószínűleg elég lenne, ha egyszer egy kormányzat következetes volna "cigányügyben". Következetesen képviselné az integrációt, mint irányt. Szigorúan számonkérné, amit elvár és korrektül teljesítené, amit ígér. A cigányságon belül a megerősödött cigányklánok uralmát a helyi mutyipolitikák teremtették meg.:-( Egyszerűbbnek és kifizetődőbbnek tűnt a helyi politikusoknak lemutyizni a helyi cigány vezetőkkel (kaptak egy kis pénzecskét, amivel nem nagyon kellett elszámolniuk, cserében nem képviselték az övéiket), mint kemény és céltudatos munkával az integráción dolgozni. Csakhogy ezek a klánok túlnőttek a kereteken, elszabadultak... És erre rárakott jónéhány lapáttal a ballib uszítás. És már ott is vagyunk, ahol most állunk:-(

Pedig valószínűleg elég lenne, ha egyszer egy kormányzat következetes volna "cigányügyben"...

ü
bbjnick

polom13 2009.06.08. 10:55:41

@Pisti, az aragorn: Magyar Nemzet2009.05.25.:"Masszi nem
hajtja végre az ítéletet"
"Masszi Péter egyébkén az V. kerületben politizál.Pályafutását az MDF-ben kezdte,majd 1994-ben az MDF a Fidesz és a KDNP támogatásával lett képviselő.Később az általa alapított Fórum a Belvárosért Egyesület képviselőjeként folytatta munkáját,amelyhez 2000-ben csatlakozott három a Fideszből kilépő politikus is(akik egyébként a szcientológus egyház követői)(...)a négy képviselő rendszeresen a szocialisták és szabad demokraták mellett szavazott,sőt az egyesület együttműködési megállapodást kötött a baloldallal"

barang 2009.06.08. 10:58:53

egyetertek bbjnickkel,

szerintem mindenkinek elege van mar taktikai kamuzasbol: a jobbik nem egyszeruen a felvetett problemak miatt nyert, hanem mert egyszeruen tudta megfogalamzni uzenetet. valamikor regesregen Köver azt mondta, hogy a fidesz olyan part, amelyik vagy kimond valamit, vagy hallgat, de nem ceolzgat, halandzsazik. asszem ideje lenne vissztalalni önmagukhoz.

tevevanegypupu 2009.06.08. 11:03:45

@bbjnick:
az a part, aminek sikerulne a ciganykerdest ugy megoldania, hogy minden fel viszonylag elegedett legyen, valoszinuleg tenyleg husz evre bebetonozna magat a kormanyzasba.

Gandalf Garaboncias 2009.06.08. 11:04:55

@polom13: Köszi!.
Érdekes, felettébb érdekes.

==T== 2009.06.08. 11:05:15

@polom13: Ez a vonat már elment...

polom13 2009.06.08. 11:10:04

OFF
Az RMDSZ hány helyet szerzett?
Nem állna ott a Jobbik ahol,ha a magyar hírportálok a luxemburgi eredmények helyett mondjuk arról írnának mit értek el a határon túli magyarok.

teknős 2009.06.08. 11:30:34

@Úlfhéðinn: Balliberálist mondtam. Az a réteg, amelyik őket juttatta hatalomhoz, az a réteg szavaz át a Jobbikra.( csendesen jegyzem meg: a prolik.) Mivel egy jobbikosnál elég a zsidókat és/vagy a cigányokat szidni, máris jó ember vagy.
Nem egy nagy feladat összeugrasztani őket és tolni a saját embereidet előre. Ezek az emberek már ott vannak a Jobbikban, csak aktiválni kell . Vona és Novák pedig meg van véve.

medve2 2009.06.08. 11:31:15

Az RMDSZ-nek három a valószínű, a nagy Románia Párt elviszi a 4. mandátumot.

kholiq 2009.06.08. 11:31:47

A Fidesz tulnyeri magat jovore es 3 honap mulva mar mindenki utalni fogja oket. Olyan ehesek, hogy rovid tavon brutalis pusztitast rendeznek majd, kendozetlenul lopni fognak, penzt kifolyatni haveroknak stb.

Media szapulja majd oket, vadasznak majd a hibaikra.

A gazdasag teljesen szar allapotban lesz, van meg lejjebb annal, ahol vagyunk (lettek, balti orszagok). Vagy ha nem is bukunk be megint, egyszeruen nincsen strategia arra, hogy hogy lehet kimaszni a szarbol.

A Fidesznek egyaltalan semmilyen ertelmes programja nincsen.

A Jobbik meg bejut es ellenzeki szerepre kell berendezkednie. Nehany aggyal rendelkezo embert is be kell vonniuk, akik kepesek valami velemenyt kepviselni es jol beszelni. Csak nyomniuk kell a kokemeny ellenzeki, rasszista szoveget kimeletlenul es varni, amig a Fidesz elverzik (mert az bekovetkezik gyorsan). Es akkor meg jobban fel tudnak erosodni. Viszont mas szerepuk nem nagyon lehet az elkovetkezo evekben, mint ellenzekiseg.

medve2 2009.06.08. 11:37:43

Véleményem:

1. Azért az 57%-ot nem kell nagyon kidarcnak tartani.
2. A Fidesznek fel kell készülnie arra, hogy a jobbikkal össze akarják majd mosni. Szerintem el kell határolódnia majd a Jobbiktól, viszont a témákat nem szabad átengednie.
3. Szerintem a Fidesznek ügyelnie kell baloldalra is. Az mszp holdudvarának most az az egyik célkitűzése, hogy felépítse az mdf-et, mely felfogná a balról kiábránduklt szavazókat, majd pedig eljátsza az szdsz szerepét.

Magyarán: a Fidesz jól áll, ám ügyelnie kell a folyamatokra, nehogy olyan helyzet álljon elő, hogy ne lennének biztosítva egy nyugodt kormányzás feltételei.

Google 2009.06.08. 11:42:18

A Jobbik Gyurcsány bosszúja. Morvai pedig személyesen a Göncz Kingáé, mert a külügyminiszterasszony mozdította el őt az ENSZ nőügyi bizottságából. Talán megérte neki, nekik.
A szocialistáknak örömük nem, csupán kárörömük maradt. Hogy más alakban, más maskarákban, de sikerült lecsípni a Fidesztől szavazatokat. Egészségükre!
Mindenesetre a Fidesz szerényebben viselkedett a 3 mandátumot begyűjtő Jobbiknál, és ez így van jól, és ez jó, ha így is marad. Valamint nagyon reméljük, Orbánnak az a mondása is változatlanul érvényeben marad, hogy ők ők, mi mi vagyunk.
Nemzeti szocialistákkal nem kell közösködni. Elég nagyfiúk, lányok ők ahhoz, hogy a saját lábukon megálljanak.
RTL, TV2 székházát csak a földdel akarják egyenlővé tenni, és azt is elintézték, hogy ne legyünk Palesztina. Tudnak ezek.

zoli29 2009.06.08. 11:44:02

@medve2:

Egyetértek.
Sajtótájékoztatón bejelentett, drámai elhatárolódásra szerintem nincs szükség, egyszerűen el kell felejteni, hogy tőlük jobbra nem lehet párt. Van, és kész! A Jobbiknak most már van egy hardcore-szavazótábora, aki úgyse' lesz fideszes, ezt tudomásul kell venni, és eszerint is kell politizálni.

Az, hogy a Fidesznek ügyelnie kell a folyamatokra, nagyon igaz. Ne bízzuk el magunkat, mert ez még csak a főpróba volt!

kendeffybotond 2009.06.08. 11:56:55

Igen, most már a FIDESZ-nek egyszerre kell figyelni a centrum MSZPDF és a jobbszél felé. Szerintem a szocik kihúzzák jövő tavaszig, és a kétoldalú szalámi erősítésével próbálják elkerülni a FIDESZ-kétharmadot.

A FIDESZ-nek meg kellene őrizni a hidegvért, ebben jó volt tegnap este OV, és el kezdeni készülni komolyan a kormányzásra,

Szerintem országos választáson a Jobbik vissza megy 6-8 százalékra. Egyéni körzetben meg sehol sem tudnak győzni.

Ha viszont a ősszel lesznek a választások az MSZP önkormányzati lobbija miatt, akkor nem érvényesek a fentiek.

medve2 2009.06.08. 12:07:58

@Zoli28: Ehhez a hardcore jobbik bázishoz odacsapódott egy nagyobb volt szoci tábor. Ezért 1 helyett a 3 mandátum.

Szerintem sem tudják ezt megismétellni kendeffy a parlamentin, de figyelni kell rájuk.

időben jöttek a figyelmeztetések.

kendeffybotond 2009.06.08. 12:12:04

@medve2: Kiváncsi leszek, hogy mennyire fogja nyomni az MSZPDF kommunikálni, hogy a csúnya fideszesek szavaztak a Jobbikra. Ekkor finoman, de határozottan kell utalni arra, amit te is mondtál a volt MSZP-s Jobbik szavazókra.

Igen a Jobbikra figyelni kell, de nem kell felvenni a beszédmódjukat. Bejutnak a Parlamentba az jónapot. Nincs több pályájuk. Kormányozni sohasem fognak, protestpárt.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.06.08. 12:16:10

Én nyilvánvalóan a magam nevében nyilatkozom csak, de talán nem túlzás azt feltételezni, hogy aki a Fideszre szavaz, azért teszi, hogy a Fidesz kormányozzon. Én elhiszem, hogy a Jobbiknak kényelmes megoldás lenne, ha a Fidesz nem tudna a támogatásuk nélkül kormányt alakítani, és csak bele kellene ülni a háttérben felépített fideszes adminisztráció személyi struktúráiba, valamint diktálni a feltételeket. Én biztos, hogy nem egy ilyen megoldás reményében szavazok a Fideszre, elvárom tőlük, hogy tudjanak egyedül kormányozni, és tegyék is meg, ha alkalmuk adódik rá. A jelenleg realitásnak tekinthető számok nem mutatnak koalíciós kényszert, ezt kell megőrizni a választásokig. A Jobbik 14,77 %-a realitás, de a Fidesz 56,37%-a még erősebb realitás - majdnem négyszeres szám -. Minden egyéb ebben a pillanatban a vágyak és remények kategóriájába tartozik.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.08. 12:16:20

@Google: "Morvai pedig személyesen a Göncz Kingáé, mert a külügyminiszterasszony mozdította el őt az ENSZ nőügyi bizottságából."

Ha igaz, akkor ez a nap híre. :DDD

medve2 2009.06.08. 12:23:53

Hát, ez a történet igaz!!!

budai zöld 2009.06.08. 12:24:13

Ez a 'hol legyen a Fidesz a Jobbikhoz képest / egy vagy nem egy a tábor' kérdés csak a baloldali sajtó által nyomott tévút.

A Fidesznek mostantól a 2010-es választási szereplésre és a sikeres cselekvö kormányzásra kell nagyon tudatosan felkészülnie. Ehhez nagyon sok mindent gyökeresen máshogy kell csinálniuk. Valahogy úgy, ahogy @Pisti, az aragorn írta.
Meg kell nyerni a választásokat, és utána rendbe kell tenni úgy az országot, hogy ne legyen féléven belül taxisblokád.

Necoure Yamaki 2009.06.08. 12:30:00

Hm, érdekes dolgok történtek tegnap, szerintem is rengeteg tanulságot kell levonnunk.

Egyrészt a jobbik erősödését én kizárólag a ballib oldalnak tudom be. Nem tetszett nekik az egy a tábor gondolat, hírhedt megmondóik sportot űztek Viktor folyamatos gyalázásából, örökös elhatárolódásra kényszerítéséből annak reményében, hogy lejárathatják középen és elterelve a figyelmet gyalázatos kormányzati hecckampányszerű munkásságukról, melengessék a harcore balosok szívét . Most aztán lehet gondolkozni azon, hogy melyik megoldás volt a szimpatikusabb, sz országnak megfelelőbb, a fideszbe integrált, népszavazással és vekkerekkel leszedált radik vagy az önálló, utcára áhitozó jobbszél. Ezért is megmosolyogtató a balibek kampányából az fejezet, hogy a választó eldöntheti, hogy mit szeretne, békés, puszizós, napfelkeltés reggeleket (ezek volnának ugye ők) vagy utcai meneteket, égő autókat (ez volna a jobboldal). A szellem kiszabadult, ameddig a hatalmon a baloldal kezében lesz, nem puszizós reggelekre ébredünk, tetszik vagy sem és ezen már Viktor sem segíthet valami újabb gőzkiengedős feszttel.

Másrészt a közbiztonság kérdése a továbbiakban nem megkerülhető semelyik oldal számára sem. Vége van a rasszistázós dzsemboriknak, szépen mutatja a végeredmény, hogy ahol a "halmozottan hátrányos helyzetűek" "megélhetési bűnözése" elviselhetetlenné válik, ott a demokratikus kartások a futottak még kategóriába manőverezték magukat. Az embereknek nem állami pénzen reklámoztatott Szent Istávn parki langymeleg délutánokra van szükségük, hanem rendre, törvényre és védelemre. Hiába nem látszik ez a Szemlőhegy utcából vagy Lipótvárosból, akinek a szomszédját, nagymamáját, plábánosát 200 Forintért kibelezik egy sötét éjszakán, annak jöhet a teljes gusztos família telesírni a világ sajtóját a magyarok szörnyű fasizmusáról, ti a magyar semmi mást nem, csak túlélni akarnak, ami ugye tolerálható óhaj. RIP SZDSZ. :))))

Tanulság még, hogy ti itt sokan még mindig nem értitek, hogy az értelmiségi fanyalgás a jobbikkal kapcsolatban édeskevés. Valszeg magatokból indultok ki, a magyar társadalomra mint valami homogén csoportra gondoltok, akik olyanok mint ti, és éppen csk tegnap nem gondolkodott el az emberi jogokon, az európaiságon, blabla. El kell keserítselek benneteket, a magyar társadalom nem értelmsiégi, ahogy a világ egyetlen társadalma sem az. A magyar társadalom kocsmába jár, ügyeskedik, elhiszi az autóját matricázó cégeknek az ingyenautót, egy ajándék kínai papucsért tömegverekedik a cora megnyitóján. Na ilyenek, itt ne keressetek intellektuel háttérországot, itt egyesen beszéd van, nem PC-s sunnyogás, ahogy az époítkezésen a melósoknak sem az MTA küld le múszakvezetőt, hanem ez a vezető a Józsi érettségizett öccse.
Érthető ez Paszternak? Szakértőt keresni a jobbiknál, közgazdászt, tőzsdegurut, poltológust? Magadnál vagy? Éppen ezekből van elege a társadalom rájuk szavazó részének, nem tőzsdegurut akarnak, hanem munkát, a multik adóztatását és turul szobrot. Nem politilógust, aki a mélyszegénységet elemzi az ATV-n, hanem csendőrséget, aki seggbe rakja a hagyományörző magyar szamuráj és bézbólütős osztagokat. Ahogy a forradalmakat is az értelmiség "taálja" ki, aztán az átlag megvalósítja. Ha továbbra is csak ez a makogás lesz, hogy ez nem szép, meg nincs hátterük sem, veszve vagytok mind. Nekik a háttér nem néhány szalajtott tőzsdeguru, aki éppen elkurkizta tavaly az emberek magánynyugdíj megtakarításait a még nagyobb profit érdeklben, nekik a hátterük,- éppen a problémáik iránt érzéketlen dölyfös "elit" által lesajnált-, kisemberek milliói.
Mellesleg velük nehezebb lesz egyezkedni, mint a fidesz által bekebelezett szedáltakkal, szálljatok már le a magas lóról, mert nagy pofáraesés lesz itten kérem.

Na üdv

reality 2009.06.08. 12:33:11

@Pisti, az aragorn: Csak hogy rögzüljön, megismétlem, amivel teljesen egyetértek:

"1. Komolyan és őszintén szembenézni minden szociális-társadalmi-gazdasági-morális problémával, és elfelejteni azt az eddigi gyakorlatot, hogy ezek a problémák csak kampányoláshoz jók! Igazi megoldásokat várunk a magnószalag-szövegek helyett!
2. Cseréljék le a kampánytanácsadókat, új, PROFESSZIONÁLIS szóvivőt a pártnak, kb. Borókaival egy súlycsoportút!
3. Jobbik-jelenségre igenis odafigyelni, nem lesöpörni az asztalról, alternatívát nyújtani velük szemben a kiábrándult szavazóknak!
4. Orbán mellé fölépíteni még egy-két erős, karizmatikus és hozzáértő miniszterelnök-jelöltet!
5. KDNP önálló arculattal való megjelentetése: de ne Semjénezéssel! Fiatal, kreatív, jól kommunikáló KDNP-seket a médiába, a cél keresztény/keresztyén szavazók visszacsábítása a Jobbiktól.
6. Makulátlan árnyékkormány-tagokat! Csak semmi off-shore, korrupció, alvilági kapcsolatok, elvakult fanatizmus, suttyomban történő privatizáció, vagy kommunista múlt! A miniszter-jelöltek ragyogjanak a tisztaság fényében!
7. A jobboldal-közeli médiák professzionalizálása, modernizálása az ideológiai bázisok helyett!
8. Rendszeres Reakció olvasás minden leendő Fideszes kormánytagnak! :)"

Necoure Yamaki 2009.06.08. 12:52:46

MIndamellett egyáltalán nem gondolom, hogy a jobbik szellemi teljesítmánye nulla lenne. Egyálatlán nem, a jobbinak éppen a gerince az egyetemista, főiskolás jövendő értelmsiégiek közül kerül ki, így hát felettébb érthetetlen ez a hamis somolygás rajtuk. KOmolyan mondom, tiszta szdsz utánérzést látok néhányotoknál. Valami vérlázító lenézést, meg kioktatást, pedig a jobbikban van szellemi potenciál, csak nem a számotokra oly megnyerő PC duma melletti langyvizet kevergetik. Lesz nekik programjuk, csak lehet, hogy nem a tőzdegurukat fogják támogatni, hanem valami teljesen mást. De kinek van joga megállapítani hol az élet origóját? A bölcsek kövét bírtokló szdsz is megmutatta, hogy a tömegeknek elege van a hülyítésből.

A jobbik igenis lehet értelmiségi, ha úgy akarja. Tud annyi szakértőt összehozni, mint bárki más, ha pedig megnézzük a többiek szakértőit és hogy mi lett velünk szakértelmük virágzása alatt, akkor ilyen teljesítményt viszonlag könnyen merek jósolni bárkinek, a jobbiknak, de még egy marék lepkének is.
Az más kérdés, hogy erre a poltikára vevők inkább nem az MTA tagok közül kerülnek ki. Bár az igaz, hogy az MTA tagok kevesebben vannak, mint az emberek. :)

medve2 2009.06.08. 12:55:18

@budai zöld: Egyetértek. Mostantól kezdve a kormányzóképességre kell fektetni a hangsúlyt!

devuscka 2009.06.08. 13:01:57

@Pisti, az aragorn:

Minden pontod megfogadható!
Ezekre figyelnie kellene a Fidesznek.
Annyit tennék hozzá:
A személyes jelenlétre még jobban rá kellene hajtani,
hogy a gyakorlatban érezzék az emberek, hogy ténylegesen foglalkoznak velük, nem csak a médiában beszélnek róluk.
(főleg ahol a Jobbik és a MCF Roma Ö. feszül egymásnak. www.election.hu/)
Elvileg erre jöttek létre a polgári körök - de ezek ma igen csak szunnyadnak.
Az aktív Jobbik jelenlétet a bőrükön érzik az emberek.
Vagyis az általuk felkarolt problémákra kellene hathatós, pragmatikus válaszokat adni.
Média: vissza kellene menni az Napkeltébe! Nem szabad sértődgetni. Ezzel átengedik a terepet az MDF-nek és másoknak. Ott kell ülni és megválaszolni az ellenséges kérdéseket is! (mint az ATV-ben)
("2. Cseréljék le a kampánytanácsadókat, új, PROFESSZIONÁLIS szóvivőt a pártnak, kb. Borókaival egy súlycsoportút! ")

A jobbikra szükség van, ha nem lenne a Fideszt szorítanák szél felé.. Max.fegyverszünetet kellene kötni velük. A negatív kampány ma nem nyerő. Ma már nem jött be senkinek. (sem az MDF, sem a Jobbik felé)

Egyébként sokkal jobban érdekel a Jobbiknál, hogy az MDF-ben van-e még több lehetőség? 150 ezer szavazatot hoztak! (Ennyi.-e a Hit-gyüli és a T.T mozdítható tagsága, vagy van még benne tartalék?)
SzDSz 62e, MSzP 500e. Kérdés a LMP (75e) merre mozdul?
Feléjük lehetne -e (érdemes-e) nyitni?
Nem szabad mindenkivel szemben állni!
Ha 3-an jönnek szemben az utcán, elég csak 1-be belekötni, akkor a másik kettőből 1, még megsegíthet.. :)

Mrwolf 2009.06.08. 13:15:18

Nem olyan tragikus ez. A Szadi meg a MSzP kemény munkával felnevelték a Jobbikot. A balos szavazatokért most 4 párt küzd, plusz a Jobbik is elvitt egy csomó igazi proliszavazatot.

Közben meg egyetlen olyan párt maradt középen, aki nem kormány, és nem szélsőséges. Egyetlen komoly párt a centrumban. Karakteresebb politizálás kell, de ennyi. A Jobbik meg bizonyítani fog, politikusnak lenni egy kicsit nehezebb mint epét kiválasztani.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 13:51:27

@Mrwolf:
Mindenért a büdös komcsik a hibások. Így van, majomivadék? A Fidesz tétlenkedése még csak véletlenül sem oka a Jobbik térnyerésének.

budai zöld 2009.06.08. 14:24:04

@medve2: Hát biza.
Remélem, a Fideszben gondolkodik valaki ezen is - és nem vonja el a figyelmüket, hogy a sajtóban meg mindenféle közbeszédben a jobbik lesz a téma a választásokig. És nem csak a Lendvai Ildikó nyomja, hogy a Fidesz a várakozások alatt szerepelt, hanem a jelen fórum függetlenül gondolkodó intelligens kommentelöi is azon rugóznak, hogy ki a felelös azért, hogy a Fidesz csak 56%-kal nyert és nem 70%-kal.
Ez legalább annyira zsákutca, mint azt mondani, hogy 56%-os gyözelem után nincs mit változtatni a gyöztes kommunikáción (és csapaton).
Szóval készülni kéne a jövöre. Az országgyülési választás egy másik választás lesz, nem a tegnapi újrajátszása/visszavágója.

Úlfhéðinn · http://tinyurl.com/do9ks 2009.06.08. 14:36:17

@teknős:

"Az a réteg, amelyik őket juttatta hatalomhoz, az a réteg szavaz át a Jobbikra.( csendesen jegyzem meg: a prolik.)"

Sztem ez nem így van, de ezt már leírtam fentebb. Persze értem, hogy neked jólesik így gondolni.

"egy jobbikosnál elég a zsidókat és/vagy a cigányokat szidni, máris jó ember vagy."

Ez viszont teljesen igaz. Ha visszajönnék más nicken, nyomnék pár olyasmi kijelentést, rögtön jönnének haverkodni. Mint a halak az etetésre. Egyszer majd viccből kipróbálom. ;)

Google 2009.06.08. 14:50:53

Bizony, bizony. A cél az az, hogy itt a Jobbikon rugózzanak az emberök, hogy jaj, és hogy juj.
A Jobbik legyen a jobbikosok gondja, szakértők nélkül is boldogulnak ők, ahogy föntebb hallottuk. Nagyok már, csak így tovább!
Nagyok abban is, hogy összemossák a kormányzó pártokat a Fidesszel. Hét évig senki nem csinált semmit, csak az ő érkezésükre vártunk.
De most már mindenki a dolga után nézhet. A Fidesz is. Van neki elég. Mint ahogy a Jobbiknak is, gondolom.
Kakaskodásból, harcból már elegünk van. Ennek vagyunk az áldozatai.

indus 2009.06.08. 14:58:14

Mit ne mondjak megy itt a fidesz és vezetőinek seggnyalása reakció részéről: "európa legsikeresebb pártja"
Az egyetlen élő kritika és félelem ami megjelenik, az hogy nehogy elbizza magát.
Az hogy populista, demagóg, összevisza beszél, orbán személyi kultuszára épul max egy egy commentben jelenik meg, amire válaszul rögtön jön a büdös komcsi/zsidózás a többi értelmi fogyatékostól!
csak gratulálni tudok!

tevevanegypupu 2009.06.08. 15:12:29

@indus:
Nem tevesztetted ossze az mszp-vel a fideszt? Csak szolok, most meg talan idoben van.(:

bz249 2009.06.08. 15:27:50

@indus: csak a te kedvedért, hogy jó napod legyen

A Fidesz populista, demagóg, összevissza beszél, a Zorbánnak személyi kultusza benne éééééééés

3x annyi szavazatott kapott mint a Maszop* :D :D :D

*akik, ha nem dobják be a törülközőt a lehető leggyorsabban (azaz nem lesz ősszel előrehozott választás) lemeccselhetik a ki lesz a harmadik erő dolgot a madöffel

indus 2009.06.08. 15:30:36

@Necoure Yamaki:

A jobbikról meg csak annyit, hogy előretörésük nem bizonyít semmit, csak hogy sok ma Magyarországon a szlovák, német, román és szerb származású paraszt és városi proli.
Több évszázados tanulatlanságukból, hirtelen magyar öntudatra és ezer éves-szent koronás- múltra ébredtek, s hipp hopp mindenféle maszlagot és közhelyet be is vesznek.

Magyarországot nem a cigány, zsidó, vagy bármely másik kissebség fenyegeti, hanem a tanulatlan országhatárokat is átszövő, proli-paraszt, nemzeti-radikalizmus összeesküvése!!!

indus 2009.06.08. 15:39:27

@Necoure Yamaki:

Ja és hogy lehet e jobbikos értelmiség??, nagyon egyszerű a válasz!
minden olyan elmélet amely egyes népek, kulturák felsöbrendüségén nyugszik továbbá mindezt az égi akaratra tradiciokra vagy ezer éves multra vezeti vissza, mellőzi az emberi vélemény szubjektivitásának kritikáját, igy nehezen nevezhető tudományosnak. (nem megcáfoltható illetve bizonyitható)

Innetől kezdve lehet tudománynak hivni mint ahogyan igy hivták dolgot a kommunizmus alatt is, de attol még mindenki tudta hogy nem mint mint dogmaszerű propaganda, es semmi több.

civilkontrol 2009.06.08. 15:45:24

@Mr Falafel: "A Fidesz tétlenkedése még csak véletlenül sem oka a Jobbik térnyerésének."
Ez igaz, viszont 10%-nyi radikális visszaszerzésével, (5% jobbikkal) legalább ennyi buktát eredményezett volna középről és BALRÓL!
Én örülök, hogy a fidesz ezt az utat járja. Hosszú távon szerintem ez a helyes megoldás.
És valóban. Nap kelte, de iziben!
A korrupciós esetektől sem kéne fosni, mi több, hasznot lehetne belőle kovácsolni. Ekkora pártban tuti hogy lesz és bukta is lesz.
Ilyenkor egyszerüen kiállni a nyilvánosság elé, kizárni, mentelmit megvonni és bejelenteni, hogy bukta után mindenki ezzel számoljon! Szerintem legalább 5% pluszt hozna!

Az eredmény tényleg szép volt, de én tartok az országgyűlésitől, kiváltképp, ha lemegy a ciklus. A katasztrófális állapotok miatt a jobbik szerintem simán megszívja magát. És ha olyan helyzet alakul, hogy a fidesznek 49%-a marad csupán, akkor kivel fog koaliciót kötni????
50% alatt nem születhet eredmény. Ez most jó eséllyel meg is lesz. Higgadás, határozott hang, érthető válaszok, hangos (és jogos) örömködés lehalkít.
És többet nem kéne olyanokat mondani, hogy "A választás az ország érdeke, az mszp az ország szégyene"
Nem tudom melyik töppedt agyú találta ezt ki, de jelezném, hogy csuklik az édesanyja

civilkontrol 2009.06.08. 15:50:03

@indus: Biztos itt akarod megváltani a világot töki? Szerinted bölcs dolog belefosni a ventilátorba? Golyóálló van rajtad? :o))))

Épijjetek egy új baloldalt, vagy írjatok róla kibaszottjó könyveket :o)))

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 15:53:19

Mielőtt kinyalnátok egymást itt a nagy elemezgetésben, hadd foglaljam össze a lényeget, amiért a Jobbikra oly sokan szavaztunk:

A FIDESZNEK PUHA A PÖCSE!

indus 2009.06.08. 16:00:44

@civilkontrol:

Na pontosan erről bezélek, hogy miert kell mindent kibaszottul két dimenzióbna elképzelni! csak mert valaki szarik a szent koronára meg a nemzeti felsöbrendüségre még nem lesz baloldali, szoci komcsi, zsidó, vagy még sorolhatnám.......

ennél azért te is jobban megeröltethetnéd magad hhogy, egy szimpla baloldalizással, meg meldöngetéssel elintézed a dolgot

indus 2009.06.08. 16:07:16

@FhasshisszthaNáátzhi:
Mondom én, van itt szláv identitását vesztett, PROLI-PARASZT dögivel!
MARS VISSZA KAPÁLNI, VAGY A GYÁRBA!!!

civilkontrol 2009.06.08. 16:09:40

@indus: Nekem mindegy minek gondolod magad, te kis "szent koronára szaró", attól én még nem tartalak sokra :o)
"Mit ne mondjak megy itt a fidesz és vezetőinek seggnyalása reakció részéről: "európa legsikeresebb pártja" "
Egy ilyen belépő után mire számítottál egy jobbos oldalon Te szerencsétlenség?
Le kellett volna borulnunk és a lábad nyomát imádnunk? :o))))

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:10:06

@indus: Haha :) Lehet hogy műveltebb vagyok mint te, csak kicsit kevesebb a türelmem, hmm?

patomio 2009.06.08. 16:10:27

én azért nem ünnepelném ennyire a fideszt, tekintve ,hogy elég kis mértékben sikerült növelni a szavazótábort(+200e), míg a jobbiknak +400e.
nem nagyon vált be a politikája.
jobbik meg persze gáz.

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.08. 16:15:36

@indus: "A jobbikról meg csak annyit, hogy előretörésük nem bizonyít semmit, csak hogy sok ma Magyarországon a szlovák, német, román és szerb származású paraszt és városi proli."
"Ja és hogy lehet e jobbikos értelmiség??, nagyon egyszerű a válasz! minden olyan elmélet amely egyes népek, kulturák felsöbrendüségén nyugszik továbbá mindezt az égi akaratra tradiciokra vagy ezer éves multra vezeti vissza, mellőzi az emberi vélemény szubjektivitásának kritikáját, igy nehezen nevezhető tudományosnak."

Öngól, és mindezt két egymást követő posztban. :) Megértem, hogy nehéz mostanában felétek az élet, de ez így harmatgyenge.

@FhasshisszthaNáátzhi: Talán puhább, de jelen állás szerint majd' négyszer nagyobb. ;)

indus 2009.06.08. 16:18:54

@civilkontrol:

pont ez a baj, hogy értelmes válszt, ész érveket az ember hiába vár,

max egy baloldalizást kap, mintha valmi nagyon durva szitokszó lenne, és az odavágná az embert,

ennél azért többet várnék még egy jobboldali oldalon is!!!
csak az a gond hogy ez nem jobboldali, hanem fidesz seggnyaló oldal!

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:19:06

@elGabor: De már lohad :D A miénk még kicsi, de már serdülünk ;)

indus 2009.06.08. 16:20:21

@elGabor:

Mutass már rá az öngolra kérlek, mert nem érzem!

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.06.08. 16:25:07

@indus:
Kaphatsz mást is, te szellemi éhenkórász. Akarsz táncolni? Fütyülök, ha kéred.

civilkontrol 2009.06.08. 16:39:09

@indus: Befejezem a veled folytatott offolást, de azért áruld el, mire vársz értelmes választ, te nagy gondolkodó?
Melyik értelmes kérdésedre? :o))
Tényleg a lábat előtt kellene csúszni mászni egy olyan eredmény után amire nem volt még példa sem az EP-ben, sem hazai pályán?

indus 2009.06.08. 16:40:01

@Mr Falafel:

Na végre előbujt odujából a FŐPARASZT!

tudsz te a szellemi éhenkorásznál jobbat is, gyerünk ne add fel!

indus 2009.06.08. 16:46:30

@civilkontrol:
Ezt nevezik megfudamodásnak,
s mint az oviban a durcás kisfiú, kejelented nem játszom veled tovább!!!
hogy mit vártam?? hogy felvonultatsz ellenérveket melyeket páldákkal illusztrálsz
példát arra hogy van a reakción poszt ami nem fidesz seggnyalás (kritika)
megcáfolod a párt bürokratikus felépitését,
mondsz pár példát a fidesz által képviselt értékekre
stb stb

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:47:34

@indus: Egy programot is szívesen látnék.

indus 2009.06.08. 16:52:11

@FhasshisszthaNáátzhi:

ohh azt én is, köszönöm, köszönöm

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 16:53:41

@indus: Te az előbb még nem leproliztál?? :D

civilkontrol 2009.06.08. 17:01:48

@indus: Kiccillagom, én itten nem akarlak téged győzködni, meg érvelni, meg ilyesmik. Sem cáfolni bármit, hogy előtted jobb színben tűnjek fel. Hogy óvatosan fogalmazzak nem azonos a világnézetünk és nem óhajtok veled párbeszédet folytatni.
Viszont kéjes örömmel tölt el, hogy az orbángyűleltben fürdő fajtádat eszi a penész és a legtöbb ami neked maradt, hogy provokálni próbálsz.
Nincs mit ellenérvelnem meg "mondsz"-olnom Te penészvirág
56%-ot ért el az a párt amitől a hátadon is feláll a szőr.
Csókolom a popsidat

FhasshisszthaNáátzhi 2009.06.08. 17:06:38

@civilkontrol: "orbángyűleltben fürdő fajtádat " No lám a kulturált fidesznyik! És ti oktatjátok a jobbikosokat, baszod!

reality 2009.06.08. 17:07:36

@FhasshisszthaNáátzhi: Ebben a félmondatban mit is kifogásolsz?

Necoure Yamaki 2009.06.08. 17:08:48

Ki lehet ez az indus, aki értelmes választ követel, miközben saját felsőbrendűségével prolizza szinte európa összes népét? Barátom, te nem vagy komplett, felesleges veled bármiről eszmét cserélni, sajnálom.
Menj csak majomember, telefonálj be a klub rádióba, aztán ott üvöltözd ki magad. Utána várunk.

civilkontrol 2009.06.08. 17:20:53

Visszakanyarodva a témához engem a legjobban a 36% akasztott ki. Értem én, hogy példás eredmény volt ez az frissen csatlakozottak között, de a hazai helyzet kicsit más. Mindent elkövettek az elmult hét évben, amit demokráciának álcázva el lehetett követni. Ehhez képest a 36% több mint szánalmas.
Félő, hogy már csak akkor lesz vaskosabb a részvétel, ha megadóztatják a mónikasót. tragédia. ráadásul rövid távon nem is orvosolható. Egyszerüen megszünt a társadalom immunrendszere.
Ha állatok lennénk és emberi mivoltunkból fakadva nem lenne kiiktatva a természetes szelekció, a magyar, mint "állatfajta" tegnap lépett volna a kihalás visszafordíthatatlan útjára.
Szar érzés most Magyarnak lenni. Még akkor is, ha tudom, hogy törvényszerű volt a 36%. Hogy 60 év precíz munkája van az alacsony részvétel és a butítás mögött.
szarszarszar

civilkontrol 2009.06.08. 18:07:42

@Gift: Igen :o((((
Iszonyú dühös voltam már a 15 órás részvételi adatoknál.
Tudom, hogy a többségük nem magától ilyen, hanem mondjuk úgy, majnem teljesen vétlen "áldozatok", de ez volt az a pont, amikor nem tudtam empatikus lenni.
Hogy mondjak a "fajtád" mellé valami durvábbat, a csorda sebessége épp annyi, mint amennyi a csorda leglassabb tagjának a sebessége. Ezúton jelezném, hogy radikalizálódok, mert a csorda közel 2/3-a kurva beteg, én meg kettesbe kapcsolnék!
És azt kell hogy mondjam, hogy a jobbik rtl klubbot és tv2-t felsózó gondolatával maximálisan egyetértek! tenni kéne valamit, de septiben, mert ha ezt a folyamatot nem fordítjuk meg, bizony haszonállatokká válunk a saját hazánkban.
E téren radikális lépéseket várok a fidesztől.

Pötyy 2009.06.08. 18:15:45

@civilkontrol:

Kissé baloldalian gondolkodsz. Társadalommérnökösködni nem menő. Mindig is többen lesznek, akik 550 Ft-os sajtért képesek egymást letaposni. Én mondjuk nem bánnám, ha nem csak az EP, hanem az OGY választás helyett is a maunikát bámulnák. Sajnos ha az otthon maradóknak megtiltanák, hogy szavazzanak, olyan felháborodás lenne, hogy csak ne.

(Én nagyon örültem volna, ha azt látom, hogy a környékünkön ennyiért sajtot lehet venni, és szavazni sem voltam. Bár ha azt mondják, hogy elfogyott hazamegyek, és nem volt kedvem sok száz magyar forintért hazautazni, hogy egy olyan szervezet súlytalan - ellenben nagyon sokba kerülő - komponenséről döntsek, ami szerintem egyre gyorsabban robog a rossz irányba.)

civilkontrol 2009.06.08. 18:28:53

@Pötyy: Igen, valóban sok tekintetben balos a gondolkodásom, de a konveztvatív a mérvadó.
Nem az a kétségbeejtő, hogy a maunikát nézők nem mennek el szavazni, azok úgyis a leghangosabb helyre voksolnak. A tragédia az, hogy egyre többen vannak és egyre menthetetlenebbek. És a mónikabuzik gyermekeiből nagyon nehéz lesz éppeszű embereket faragni. Talán nem is lehet. Ezért egyszerre kell elkapni a jelenlegi 64 százalékot és azok gyermekeit. Különben egyre többen lesznek és végünk lesz, legyőz minket, magyarokat a parlamentből kiröppent szdsz

Pötyy 2009.06.08. 18:37:42

@civilkontrol:

Nemár, egyre többen vannak? Mintha 50 éve még jóval nagyobb lett volna az írástudatlanság. Tudom, nem ez a legfőbb mérce, de aki nem tudott anno olvasni, aligha volt okosabb, mint a mostani párja. Inkább csak hangosabbak, mert valakik elhitették velük, hogy az ő szavuk és ér annyit, mint egy 30 éve a pályán lévő adott képzettségű emberé. Jó helyen kapisgálsz a szabad madár asszociációval. Hálistennek reális esélye van, hogy örökre megszűnnek.

kulalak 2009.06.08. 18:41:51

Kerek visszajelzest, hogy olvassak mindezt a szekhazban. Van egypar megfontolasra erdemes gondolat itt fenn. Jegyzeteljenek uraim!

Gandalf Garaboncias 2009.06.08. 21:04:20

A Fidesz.hu-n oldalt a blogajánlóban már látom, hogy belinkelték ezt a posztot. Reménykedjünk, hogy nem csak a címe miatt! :)

elGabor · http://doom-doom-doom.tumblr.com/ 2009.06.09. 07:53:17

@civilkontrol: Szlovákiában körülbelül a fele volt a részvétel a mienknek. Valóban, a 70-80% értékesebb (bár akkor jóval erősebb volna a baloldal - még most is!), de ne várjuk el azt, ami nem megy. És bármennyire kívánatos volna, az RTL Klubot, Aldit, Lidlit, stb. sem lehet felsózni, mert valós társadalmi igényt szolgálnak ki. Reménykedni abban lehet, hogy kitartó és türelmes építkezés után már nem lesznek rájuk kíváncsiak a Zemberek, és teszemazt nem a Lidlibe mennek vásárolni munka után, hanem egy jó minőségű termékeket árusító elegáns kisboltba, és ezt mind ők, mind a bolt meg tudják maguknak engedni. Talán egyszer...

civilkontrol 2009.06.09. 10:11:06

@elGabor: Nem tudom a számokat, de szerintem ez így nem igazán helyes érvelés. Mert a szlovákiai magyarság, annak ellenére, hogy az MKP megpuccsolta magát a választás előtt (milyen érdekes nem?) 2 mandátumot szerzett. csodálkoznék, ha a kinti magyarságra is érvényes lenne a 20%-os részvételi arány.
Aldi, Lidl egy külön téma. Én az RTL, TV2-t népbutító tevékenységük miatt emeltem ki.
A kitartó türelmes építkezés a mérsékelt hozzáállás. Ami mondjuk ki, nem jött be hiszen 20 évből 8 évet kaptak a választóktól a valóban építeni akaró erők. Az utúbbi 8 év kárait pedig felbecsülni is nehéz, nemhogy felszámolni! A funkcionális analfabéták száma ijesztő méreteket ölt és emelkedik.
Valós társadalmi igény? Én e téren radikális vagyok.
Ha a magyarokat 1 héten át heroinnal innjekcióznák, akkor a heroinra lenne valós társadalmi igény. A bóvli, fogyasztói őrület, bulvárláz, meg a többi agyromboló rettenet épp ilyen függőséget vált(ott) ki. Jól kommunikált radikális fordulatra van szükség.
szerintem.

csunderlik.péter · http://csucsuka.blog.hu/ 2009.06.09. 17:33:43

A narancssárga kép erősen emlékeztet a Guns N' Roses "The Spaghetti Incident?" albumának borítójára.

Jozicsenko - nincs másnap! (nekem :-) ) 2009.06.09. 17:41:10

hi!

Ötletek fidesznek

1. régiók megyék helyett: rég kell, 3ad annyi képviselő, titkárnő, stb lesz: spórolnak
2. 3200 önkormányzatot elfelejteni: maradjon a 3ada: kevesebb polgmester, titkárnő, képviselő: spórolnak
3. 200 fős parlament, lásd fenntebb
4. az összes szerződés felülvizsgálata, ahol "rendelkezésre állásért" fizetünk XY cégnek, M5ös után pl évi 20 MRD Ft ment a Strabagnak, biztos van ilyen bőven: lehet spórolni
5, az adókat ésszel kell csökkenteni, hogy hosszútávon meglátszon:
A, sokkal-sokkal több bevétel lesz, mint kiadás, tessék belőle az IMF-nek fizetni (merthogy az életben nem lesz ennélkül EURO-nk)
B, megérje dolgozni, legálisan: egy kulcsos rendszer
6, másod-harmadvonalbeli janicsárokat tűzzel-vassal fegyelmezni: ha bárki lop, csal, hazudik, azonnal megszabadulni tőle: ha Orbánnak a hatalom kell, számoljon vele, hogy a polgmester, új cimborák lopnak majd annyit, hogy belebukjon 2014-ben
7. Az összes FB, IT, tagot, kuratóriumi tagot, cimborát, MINDENKIT kirugni: Mindenkit!!!!! (takarékosság + komcsi hulladék kiszórása)
8.ahol átfedés van, összevonni: nem kell 3 ugyanolyan kaliberű cég: maradjanak a szakemberek, de a felesleges vezetők takarodjanak! (nem a közalkalmazottakat elzavarni, hanem az állami cégek vezetőin kell spórolni)
9. állami cégek cégesautóit szabályozni: ha a Ringier (német kiadó, igazi multi) megteheti, hogy xy lap főszerkesztője nem vezethet, max VW-t, akkor nem kell a flanc államtitkároknál lejjebb
10. Bp kerületeit eltüntetni, maradjon max 4: takarékosság, csak mint feljebbb

no, írtam, legyetek jók!

(japp: az szdsz szopna az utolsónál, mert bukná a kedvenc kerületeit, dehát a fidesz nem az év nagynénije szerepére tör, ugye?

jozicsenko 2009.06.09. 17:53:33

@indus: az hogy az elmúlt 7 évben nem volt KORMÁNYZATI munka, gondolom, téged nem hat

az, hgy az államadósságunka 9e MRD Ft-ról 26e Fölé vitték, gondolom, szintén nem hat meg

az, hogy a vizet, az ingatlanokat, a termőföldet adták volna el / adnák el, szintén nem hat meg

az, hogy a vidéket teljes egészében magára hagyták s ezért tört előre a jobbik, gondolom szintén nem hat meg

az, hogy fontosabb a cigányszavazata, mint a magyaré, az gondolom, nem hat meg

szumma: liberális, fővárosi, baloldai vagy, aki valószinüleg nem itthon adózik és nem látott még cigányt élőben

hogy hülye vagy, az már csak ráadás, bár Ez engem nem hat meg...
süti beállítások módosítása