Pszichedelikus Radnóti
2009. június 06. írta: dobray

Pszichedelikus Radnóti

  Ha Radnóti-év, akkor Hangzó Helikon. A kiadó pedig Both Mikit, a Napra és a Barbaro gitárosát kérte fel, hogy ugyan már, zenésítsen meg pár verset. No igen, de Radnótira nem lehet olyan duhajkodó dalokat írni, mint amilyeneket a Napra produkál, vagy amilyeneket Ferenczy Györgyék írtak Petőfire. A nyolc kiválasztott vers között inkább kevésbé ismertek vannak, de szerepel például a Hetedik ecloga is.

  Nem éppen hagyományos feldolgozásokról van szó, a zene nem csupán aláfesti a verseket, mégcsak azt sem mondhatnánk, hogy kiegészíti azokat. Írhatnám, hogy egyesen elnyomja, de az sem volna igaz, inkább kissé homályosan fogalmazzunk úgy, hogy más dimenzióba kerülnek a versek, mintha Radnóti volna Both Miki szövegírója. Lassú, nyomott, néha játékos pszichedelia, amit balatoni estéken hallgat az ember - egyedül. No, de inkább tessék betenni a lejátszóba.

  A Hangzó Helikon formáját tekintve mintha inkább az idősebbeknek szólna, akik azonban ezzel a pszichedeliával nem tudnak majd mit kezdeni, és szentségtörésnek veszik majd a dolgot. Reméljük, azért a fiatalabbakhoz is eltalál a lemez. Sajnos a Napra-dalok és a lemez dalai nem passzolnak egy koncerten, mondhatni, kinyírják egymást, a hangulatot. Így október másodikán a Müpában lesz teljes Radnóti-koncert. Belehallgatni a lemezbe három dal erejéig Both Miki MySpace-oldalán tudtok.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr421166052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pistákom 2009.06.06. 18:24:02

Ez de jó! Meg a Napra is! Köszi!
süti beállítások módosítása