Isten, liba, börtön - Reakció TV
2009. április 03. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Isten, liba, börtön - Reakció TV

 Tegnap este Zugligeten sétálgattunk - a belvárost már igyekszünk elkerülni -, de sorsunkat nem kerülhettük el, megint Morvai Krisztinába botlottunk. És Lelky Lolába, aki hozzánk hasonlóan buzgón kamerázott, így közösen örökítettük meg az utókor számára a Bajnai Gordon háza elé szervezett Jobbik-tüntetést.

 A videó megint túl hosszúra sikerült, így összefoglaljuk a lényeget. A Jobbik nem kedveli a balliberálisokat, és Bajnai Gordont se. Így összefogást hirdet a Fidesszel: a párt a Gárdával együtt részt vesz a Fidesz független civil szervezetek vasárnapi tüntetésén, de elvárja, hogy Orbán Viktor is jelenjen meg a Jobbik-rendezvényeken. Ami 2002 óta zajlik, az a magyar holokauszt, ezért libát kell tépni. Morvai Krisztina emellett új keresztény teológiát dolgozott ki: eszerint Krisztus igéi alapján szeretni kell mindenkit, kivéve a komenistákat és a libatolvaj Bajnait. És államosítani kell. És sün.

 Egy új jelenségre is felfigyeltünk: a radikális jobboldal mára egyértelműen a hazai szóviccgyártás első számú letéteményese lett: ezt bizonyítja a zseniális „Bajnai Kordon” és „Ludas Mutyi” szókapcsolat, valamint a „BAJnai - nomen est omen” tábla, de a videó végignézői más remekművekkel is találkozhatnak. 

 A türelmetlenek kedvéért, akik egy pornójelenetet sem tudnak végignézni, a tüntetés néhány képben:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr531043083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Arma Gedeonka 2009.04.03. 11:41:30

@Dé208:

"Én megértem a Fideszt, hogy kétharmaddal akar nyerni /remélem
azért (is), hogy az összes Gyurcyány meg Bajnai félét végleg
hazavágja/ "

Nem vagy te naív? Amennyiben lehet az Indexnek hinni:
-------------------------------------------------

index.hu/kultur/media/2009/04/03/felelembol_szavazhatjak_meg_az_uj_mediatorvenyt/

"Lehet, hogy a kormányválság kellős közepén kétharmados törvényt szavaz meg kart karba öltve a Fidesz és az MSZP. Az MSZP attól fél, hogy ha a Fidesz elsöprő győzelmet arat a választásokon, minden eddiginél durvább médiatörvényt szavaznak meg, a Fidesz meg fél, hogy a szocialisták és a baloldali média ettől fél."

"Mindenkinek jó

A médiatörvény gyors megszavazása mögött inkább az állhat, hogy különböző okokból, de jól jön a Fidesznek is, és az MSZP-nek is. Fidesz-közeli informátoraink szerint a pártban többen attól rettegnek, hogy ha véletlenül kétharmados többséget szerezne a Fidesz a választásokon, akkor nem modernizálhatnák a médiaszabályozást anélkül, hogy a baloldali sajtó és a közvélemény egy jelentős része ne fordulna ellenük, mondván, a törvény egyetlen célja, hogy a Fidesz irányítása alá kerüljenek a közmédiák, és növeljék a párt befolyását a kereskedelmi médiákban is.

A szocialisták azért támogatják a médiatörvény minél előbbi megszavazását, mert a törvényt jegyző, egyes sajtóinformációk szerint magának az újonnan felállítandó médiatestületben fontos szerepet szánó Jánosi György az MSZP legtöbb érdekcsoportját meggyőzte arról, hogy ez a legjobb megoldás: hiszen, ha a Fidesz kerül kormányra, akkor egy ennél sokkal szigorúbb, a mindenkori kormánynak a média felett sokkal nagyobb ellenőrzést biztosító törvényt szavaznak majd meg.

Vagyis mind a szocialisták, mind a Fidesz azért támogatja a jelenlegi médiatörvényt, mert félnek a Fidesz elsöprő győzelmétől a következő parlamenti választásokon. Az, hogy lesz-e médiatörvény, mégis csak a jövő héten, a gombok megnyomása előtt dől majd el, hiszen a Fideszben értesüléseink szerint sokan nem támogatják a törvényjavaslatot."
---------------------------------

Valakik a Fideszben mintha a fék szerepét töltenék be...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.04.03. 11:42:33

@Dé208: Melyik ügy jó? A cigányirtás, vagy a zsidók "kiküldetése"?

Netuddki. 2009.04.03. 11:43:19

@Arma Gedeonka: "Te ne azon aggódj, hogy miért vesznek el tőled ilyen sok adót,"

Ugyan nem nekem írtad, de azt bízd ránk, hogy azon aggódjunk ami a legjobban érint minket. Ugyanis mi rohadt sok adót fizetünk és azt látjuk, hogy ennek nagy része csak pocsékba megy. Ugyanakkor azt is látjuk, hogy sokan nem fizetik, vagy nem annyit amennyit kéne. Ez kib.ul irritáló tud ám lenni! Persze csak ha az ember maga is sok adót fizet ugye.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.03. 11:45:51

@Arma Gedeonka: szerintem vegyél be egy nyugtatót. Ha nem rúgnak ki, lesz mit ennem.

tevevanegypupu 2009.04.03. 11:48:02

@szpal:
"Jezus azt mondta, hogy szeressunk mindenkit.."
De korbaccsal verte ki a kufarokat a Templombol.

Arma Gedeonka 2009.04.03. 11:48:12

@kovi1970:

Azt hittem, magyarul írtam. Mindegy, mekkora az adód, ha elveszted az állásod és nem lesz adóköteles jövedelmed. Márpedig az államcsőd közeledtével ez esélyes, mert ma a gazdaság alapja az állami szektor, a közigazgatás, mivel ipar és mezőgazdaság már csak mutatóba maradt. Egyébként ezért magasak az adók. Nem lehet az eltartottak jövedelmét megőrizni, meg a dolgozók terheit egyszerre csökkenteni. Tehát ha kevesebb adót akarasz, nem helyeselheted a fidesz demagógiáját, amivel támadja pl. Bajnai, vagy Bokros, vagy bárki olyan megszorító javaslatait, amik az eltartottak juttatásait korlátoznák. És ezen nem segít a panasz, hogy de én megdolgoztam egykor a nyugdíjamért. Járni jár, csak nincs miből.
A gazdaság összeomlása napról napra halad előre. nem jogokról fog szólni a történet, hanem tömeges éhhalálról, ha így megy tovább.

zoli29 2009.04.03. 11:48:44

@Arma Gedeonka:

Valóban így van, azzal a nem jelentéktelen különbséggel, hogy GyF ezt kormánypozícióból tette, és a választások előtt törvényekben is rögzítette, amely törvényeket a választási győzelem után egy laza mozdulattal visszavont.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.03. 11:49:22

No, csak mert rendes vagyok. Azért.
Itt van, hogy mit fogtok a Fidesz hatalomátvétele után hallani, mi lesz az irány. Mert egész egyszerűen nem lesz más lehetőségük. (Arról nem is beszélve, hogy ez lesz a nemzetközi trend is.) Szerintem. Mondjuk, jobb lett volna kilencvenben ezzel kezdeni, akkor most nem tartanánk itt...

magyarido.blog.hu/2009/03/14/allj_ki_a_hazad_ele_probaknak_ideje_ez_itt

ü
bbjnick

Arma Gedeonka 2009.04.03. 11:49:29

@dszg:

ezt mondom, miből gondolod, hogy nem rúgnak ki. Pl. államcsőd esetén?
Amikor egyszerre fogy el a pénz nyugdíjra, cigánysegélyre és rendőrfizetésre.

Dé208 2009.04.03. 11:49:39

@Dr. Zerge:

Pld. komcsik leradírozása örökre !

Arma Gedeonka 2009.04.03. 11:51:59

@Dé208:

lásd az idézett Index cikket, miszerint egyes fideszesek rettegnek, hogy kétharmaduk lesz. Nem akarnak ezek komcsit radírozni...

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.04.03. 11:53:02

@Dé208: És az akkor a cigányirtással vagy a zsidók csak oda irányú társasutaztatásával jön közelebb?

Karcolt lendület 2009.04.03. 11:55:08

@Arma Gedeonka:
Egyrészt Orbán nagyjából arról beszél, hogy a KKV-k és a multik hasonló feltételekkel induljanak a versenyben (lsd. még Oriens-program), másrészt alacsonyabb adókról, amik mellett az emberek is megélnek és van értelme vállalkozni. (lsd. még Oriens-program) Ill. mintha tett volna utalást a munka és tőkejövedelmek adójának közelítésére - de ez mondjuk a munkajövedelmek csökkentéséből is kijön. Időnként beszél még családi adókedvezményről (lsd. még Oriens program), meg a közalkalmazotti bruttó bérek befagyasztásáról (lsd. még Oriens ill. Bajnai-program). De persze demagóg.

Másrészt az Obán körüli banda egyik legbefolyásosabb tagja Járai (mindkettejük elmondása szerint civilben is igen gyakran találkoznak), aki minden személyes-szakamai ellentétjük ellenére pont ugyanabból az alomból származik, mint Surányi , Simor vagy Bokros és pont ugyanolyan nagy híve is a szigorú költségvetésnek. Ahogy az a pénzügyminisztersége alatt látszott is...

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.03. 11:56:04

@Arma Gedeonka: mert nem az állami szférában dolgozom.

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2009.04.03. 11:59:04

a kb 'Bajnai Kordon' annyira zseniális, mint Papp Rita

viszont pl a 'tetűhintás' tényleg az
szoszedet.blog.hu/2007/08/24/tetuhinta

Arma Gedeonka 2009.04.03. 12:00:07

@dszg:

Ha egy gazdaságban domináns az állami szektor, akkor a vásárlóerő nagyrészét tragikusan érinti egy államcsőd, nem? Ráadásul, ha ebbe beletartozik, hogy pl. a rendőrök se kapnak fizetést, ezért általános káosz tör ki, akkor talán mindegy, melyik szektorban dolgoznál?

Arma Gedeonka 2009.04.03. 12:01:36

@Dr. Zerge:

szóval neked lennének amúgy észérveid, tényeid, mi? Kár, hogy csak "ez" van itt e fórumon, nyilván ezért titkolod.

Arma Gedeonka 2009.04.03. 12:03:15

@Karcolt lendület:
Orbán legutóbi országértékelőjében is volt pár radikális elem, meg már a tavalyi évadzárójában is nyár elején. De mindig belefojtják a szót.
hamar eljutna a "kamatrabszolgaságig", ha hagynák.

Karcolt lendület 2009.04.03. 12:04:03

"Percekkel azután, hogy az MSZP meghívót küldött a három órakor tartandó sajtótájékoztatójára, újabb email érkezett, amiben semmisnek nevezték a meghívást. A tájékoztatón azt ismertették volna, hány szocialista képviselő támogatta aláírásával Bajnai Gordon intézkedési terveit. Bajnai eredetileg péntek délután kettőig adott időt, Tóbiás József csütörtökön még déli határidőről beszélt."

Azért ez hasonlít a múlt heti komédiára és könnyedén agyonvágja a néhol ébredező reményt, hogy hamarosan történik valami konstruktív dolog is...

zoli29 2009.04.03. 12:05:38

Orbán legutóbb már arról is beszélt, hogy lesznek kényelmes és kényelmetlen intézkedések.

orbanviktor.hu/ (a videó utolsó 1 percében)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.04.03. 12:10:30

@Admiral William Adama: úgyis cylon veszély van mindenütt... cimkézzük fel országatyáinkat type I, type II stb...

Boka1 2009.04.03. 12:14:57

"Persze csak ha az ember maga is sok adót fizet ugye."

A lakógyűlésen is annak a legnagyobb a szája, aki tartozik a közös költséggel !

Karcolt lendület 2009.04.03. 12:20:52

@Herr SturmLiberator:
Na de ki lesz a Number Six, mert nem látok megfelelő jelöltet. ;-)

De az biztos, hogy látszatra embernek tűnnek... ;-)

bomi 2009.04.03. 12:25:29

@Karcolt lendület: A vasárnapi tüntetéssel kapcsolatban eszembe jut a 2007. szeptemberi, ~százezres NOE-tüntetés. Nagyon szolid volt, a szervezők kifejezetten kérték, hogy pártjelvények, Árpád-sávos zászlók, uszító skandálások stb. ne legyenek a megmozduláson. A parlament előtt nagyon korrekt beszédek hangoztak el (Szabó Endre, Éger István, stb.). Néhány politikus megjelent ugyan a tüntetésen, de szigorúan magánemberként, a tömeggel együtt vonulva, beszédeket nem mondtak. A szinpadtól nem messze, előttem pár méterrel egy ember eleresztett kétszer egy-egy bátortalan gyurcsánytakaroggyot, mindkétszer azonnal le lett állítva.
Másnap a Népszabadság (cikkeiben többek között az MTI-t és Daróczit idézve) a következőket tartotta fontosnak megosztani az olvasóival:
A Parlament előtt az egybegyűltek többször azt skandálták, hogy "Gyurcsány takarodj". A NOE tüntetésén, melyhez 30 civil szervezet csatlakozott, részt vett Schmitt Pál, jelen volt ifj. Hegedüs Loránd református lelkész és Csurka István, a MIÉP elnöke és Csoóri Sándor író is.
Valamint idézte azt a Daróczi-nyilatkozatot, mely szerint a megmozdulás a Fidesz pártpolitikai akciója, és a megmozulás résztvevői a Fidesz hatalmi játszmájának szereplői.
A tanulság: bármennyire is megpróbál (pártoktól) független maradni egy tüntetés, a média biztosan a saját szája íze szerint fogja tárgyalni, pl. megpróbálja súlytalanná tenni, vagy összemosni néhány megjelent és nehezen vállalható figurával.
Ez ellen legjobban talán úgy lehet védekezni, ha minél többen jelen vannak, vagyis szerintem ne rettenjünk el a Gárdától. Ha ők ott lesznek, és (talán miattuk is) viszonylag kevesen vesznek részt, akkor sokkal könnyebb az egész megmozdulást egy szélsőjobb hőzöngésnek beállítani.
Azzel persze, hogy a gárdisták megjelennek, mindenképpen a Bajnait támogató kommunikációt erősítik, de létszámarányuk fontos szempont. (Ne legyenek azonban kétségeink: a tüntetésről szóló tudósítások zöme a Gárdával fog foglalkozni, ők lesznek a jelenlevők "arca".)

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.04.03. 12:30:02

@Karcolt lendület: ott a pont, a Zorbán tevékenységénél hagyományosan külön kell választani a retorikát a tettektől. A duma az mindig szavazatszerő (populista), a gazdaságpolitika azonban messzemenően racionális (nem is volt államcsőd). És ameddig a gazdaság müxik, felőlem napi 20 alkalommal is felpróbálhatja a koronát a tükör előtt. A politika nem párkereső portál, a józan szavazó nem arra voksol, aki cuki/szimpi, hanem aki a nyers tények alapján alkalmasabbnak tűnik. Oszt ha nem így lesz, majd leszavazza következő alkalommal.

Karcolt lendület 2009.04.03. 12:31:44

@bomi:
Egyetértek, ez valószínűleg így lesz, de ideje elkezdeni visszavenni a tüntetés jogát a lököttektől.

Karcolt lendület 2009.04.03. 12:34:57

@Herr SturmLiberator:
Annyit hozzátennék, hogy a "megvédjük az emberek pénzét" típusú fideszes kommunikáció tényleg nagyon gáz volt, de ezt úgy tűnik, jegelték az évértékelő óta...

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.03. 12:35:21

@Arma Gedeonka:
Júúúj, te vagy már egy súlyos eset!:-))
Egyébként kurvára beletrafáltál. Valóban, a pedigrém mindenképpen föléd pozicionál a társadalomban. De nem hiszem, hogy maximális pontszámú felvételikről, jeles diplomákról és külhonban szerzett PhD-król kéne értekeznünk.
Azt is hagyjuk, hogy ha már olyan szar az euró-zónában lenni, miért kuncsorogtunk a feltételek enyhítéséért.
Inkább beszéljünk arról, hogy miként lesz a megszorításokból származó bevételből gazdaság élénkítése, ha a pénz arra sem elég, hogy az államháztartási hiányt szinten tartsuk. Beszéljünk arról, hogy mit segít 50-100 milliárd forint 2009-ben. Mert ennél többről gordonka sem beszél az éven, amiből még kurvára sok van hátra. 2010-től meg nektek, kedves barátaim, kár bármit is várnotok, mert addigra nemzeti kormánya lesz az országnak, ti pedig mentek haza a kősivatagba.

hiba 2009.04.03. 12:35:32

Azt hiszem, hosszas munkaidőben gondolkozás után kialakítottam az álláspontomat a kérdésben, bár ez senkit sem érdekel.
Úgy döntöttem nem támogatom az előrehozott választásokat.
Illetve akkor nem, ha az MSZP fel tud állni BG mögé és megpróbálja helyrehozni amit elcseszett, aztán húzzanak a francba és lesz 4 vagy 8 évük hogy megszabaduljanak a szekereseiktől, gyurcsányaiktól, cuslágjaiktól. Jövőre meg jöjjön a fidesz és lesz 1 évük, hogy a VEZÉR összetartó erejével megkezdjék a gazdasági programjukat.

zoli29 2009.04.03. 12:39:15

@hiba:

Köszi, hogy értesítettél a döntésedről. Akkor most már mehetek ebédelni. ;)

Google 2009.04.03. 12:53:15

A Jobbik és az MSZP retorikája egyre jobban hasonlít egymásra. Mint egyik alma a másikra.
Ehhez a Jobbikosoknak be is kell öltözniük, a válság sem akadály, ruha van.
Hófehérke sem vette észre, hogy mérgezett az alma. Az alma az alma, gondolta. Pedig.
A Jobbik-vezér is azt mondja, a Fidesz azt várja, ők kaparják ki (mind a százötvenen) a gesztenyét az ellenzéki pártnak, de pár bekezdéssel odébb már összefogásra buzdít.
Ismerjük.

Előttem is mondták már, ideje, hogy ne rettenjünk meg tőlük, ideje, hogy a tőlük való félelem ne tartson vissza attól, hogy hallassuk a hangunkat, egyszerűen jelen legyünk. Mert a történet rólunk szól.

Naumov 2009.04.03. 12:54:41

@Herr SturmLiberator: egyetértek

OFF: Az utóbbi napokban néha ránézek a kapcsolat.hu-ra, mert érdekel, hogy Ferenc hívei hogyan dolgozzák fel a főnök bukását. Mit mondjak, ha nem a saját szememmel olvasnám, valószínűleg el sem hinném. Valaki szerint például az lenne a kiút a válságból, ha Fekete Jánost neveznék ki pénzügyminiszternek.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.04.03. 12:59:26

@Mr Falafel:
>ti pedig mentek haza a kősivatagba

Te sokdiplomás fasz, mesélj, téged merrefelé lehet amúgy istenesen szájonkapni, he? Faszt küldözgetsz te bárkit, na pláne bárkiket, csak úgy, többesszámban ide-oda - még ha éppen akkora agyfogyatékos is, mint ez a gedeonbácsi - he?

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.03. 13:01:34

@Dr. Zerge:
Hány cigányt irtottunk ki mostanában?
Hány zsidó nem tölthet be fontos média, pénzügyi, kuturális és politikai szerepet a zsidósága miatt?
Ellenben csak az elmúlt 2-3 évben legalább 10-15 eset volt, amikor cigányok öltek magyart. Azt sem hiszem, hogy a bankszektorból száműzni kéne a zsidókat, mivel a pénzhez értenek. Több tehetségtelen zsidó színészt és médiaszemélyiséget ismerek, mint pénzembert.
Nem tudok elképzelni olyan nemzeti kormányt, amelyik azzal vesztegetné a drága időnket, hogy ezt a két etnikumot üldözné. A kicsinyes bosszú sosem volt magyar hagyomány. 2010. után sem lesz, nem lehet az. Más kérdés, hogy a köztörvényes bűnözőket pusztán azért ne hagyjuk futni, mert egykor baloldali politikusok voltak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.03. 13:03:53

@Dr. Zerge:
Annyi faszt összehordtál, hogy nem fogom győzni lenyomkodni a torkodon.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.03. 13:13:05

@Arma Gedeonka: nem hisszem, hogy általános káosz fog kitörni. Bokros és Bajnai pedig éppen hogy a dolgozü középosztályon is szorítana.

www.es.hu/?search=author;Bokros%20Lajos

nol.hu/belfold/lap-20090228-20090228-38

inforadio.hu/hir/belfold/hir-262394
Bokros a konzervatívok által mindig felkarolt középosztályt szeretné megrövidíteni, növelni a terheiket, és mivel nem akarja megbántani a "balos választók csoportjait", a járadékosokat támogatja - ami ugyancsak azt mutatja, hogy Bokros programja kifejezetten baloldali technokrata válságkezelő program.

Kinyílott a pitypang. Megírom. 2009.04.03. 13:13:14

@Mr Falafel: Nem tudom, éppen kikkel vagy egy többesszámon belül, de pölö két roma honfitársunkat valakik nemrég egészen biztosan konkrétan kiirtották. Mielőtt a kétbites válaszaid jönnének, nem önbíráskodás, nem garázdaság, nem rablógyilkosság és semmi egyéb szintén igazán aljas, köztörvényes dolog nem történt, hanem szó szerint kiirtották őket. Úgy, ahogy az eber a gazt irtja a kertjében. Ahogy itt téped a frusztrált szádat, simán belefér, hogy te is ott voltál.

Nem csak a nyilvános elmebetegeket unom, de téged is, és az összes szalonzsidózót, verbálrasszistát. Kedves rokonaidat küldözgeted többesszámban ahova akarod, de nem egy nyilvános felületen a világról másképp vélekedőket, világos?

medve2 2009.04.03. 13:24:57

@Dr. Zerge: Nem kell túlzottan vele foglalkozni, vagy egy szerencsétlen, vagy egykomcsi provokátor.

medve2 2009.04.03. 13:26:12

@Naumov: Azért azt lassan realizálnunk kell, hogy a politikai válságból kijutottak.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.03. 13:26:24

@Dr. Zerge:
Idegesnek tűnsz. Elfogyott a Potemixed?
Két romát kiirtottak? Kettőt? És kiirtották őket? - Anyám borogass!
Biztos magyarok tették. Ahogy a moszkva téri kardozóst is, és a baranyai robbantóst is.
Mi az a szalonzsidó? - Olyan, mint a szalontüdő?

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2009.04.03. 13:32:28

Azt pedig midnehol eltitkolták, hogy a tatárszentgyörgyi temetésen MIDNEKIT kiraboltak. Herényit és a szadeszesek kocsiját is. Taklán egy lehozta az MTI, de aztán törölték.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2009.04.03. 13:43:11

@dszg:

???

Ez most mi ez???

ü
bbjnick

Herr SturmLikudnik · http://archiregnum.blog.hu/ 2009.04.03. 13:51:14

@Naumov: Fekete Jánost? Vazzzz, amiatt jött az első IMF utána meg Bokros... mondjuk Kádár még (tarthatatlan) jóléti kiadásokra vette fel a hiteleket, a Maszop esetében inkább mutyira ment... mert adósságunk megint van dögivel, ámde nem létező közbiztonág, nem létező hadsereg, nem létező jóléti állam mellett. Ilyen értelemben Fekete János végül is tényleg jobb, mint Fletó :)

Téglagyári Megálló 2009.04.03. 14:20:37

@Naumov:

ugye érted már mit nevezek Default gondolkodásnak?

Fira 2009.04.03. 14:25:01

Ennyi libás viccet, szóviccet életemben nem hallottam.
Sok dolgom van még szóval, most elhúzok mint a vadlibák.

Fegyverbe!
Bajna Kordonra!

Téglagyári Megálló 2009.04.03. 14:38:15

s még annyit, Bajnait szülővárosában pártállástól függetlenül nem csípik, ahogy hallom

hiba 2009.04.03. 14:53:13

@Fira: Én is alig várom már a politikai áthallásokkal színesített Lúdas Matyi óvodai előadásokat, az élőlibás tüntetéseket, majd 4mancs tiltakozását. Kicsit uncsi volt már ez a Gyurcsány Takarodj.

zoli29 2009.04.03. 15:00:21

OFF:

Milyen érdekes, hogy pont ezekben az órákban, amikor megy a huzavona, hogy az MSZP támogatja-e Bajnait, a Progresszív Intézet kiad egy eléggé furcsa tanulmányt, amely szerint egy mostani választáson a Fidesz már biztosan kétharmaddal győzne.

www.hirszerzo.hu/cikk.zuhan_az_mszp_-_ha_most_vasarnap_valasztanank.103525.html

tevevanegypupu 2009.04.03. 15:06:12


Valamivel muszaj buzditani a szocialistakat az alairasra. Igy aztan kozreadjak a kozvelemenykutatasokat. De hogy meg Szily Katika es Lendvai is visszaestek? Es Bajnai is, a Gogos Gunar Gedeon..?

zoli29 2009.04.03. 15:13:49

@tevevanegypupu:

Hagyjuk már ezt a libázást, mert kiugrok az abalakon!!!

tevevanegypupu 2009.04.03. 15:22:40

@Zoli28:
meg ne tegye, maganak nincsenek szarnyai!(:

Google 2009.04.03. 16:11:27

A Hajdú-Bét-et és a libákat már levakarni magáról úgysem fogja soha.
Ha az embernek választani kell, százszor inkább áll a szerencsétlenül járt emberek mellett, mint egy felkapaszkodott, a más kárán meggazdagodott sunyi alak mellett.

És miért lenne botrány az, hogy Orbán a 80-as évek végén disszidálni akart volna?
Ha tudták volna a mai kedves ellenzői, megkönnyítették volna a dolgát.

Fira 2009.04.03. 16:11:59

@Zoli28: Botrányos! Mégis hogy képzelte? Szégyellje magát. HA ZA Á RU LÓ!

Apropó külföld.
A régi szomszédunk, Gyuribá keményvonalas komcsi és volt munkásőrparancsnok, 1990-ben mikor anyámék átruccantak Ausztriába bevásárolni és meséltek arról, hogy milyen Ausztria közölte a fickó, hogy ugyan már, kamu az egész, biztos csak átverés, OLYAN NINCS. Az nem lehet. És az sem igaz, hogy.

zoli29 2009.04.03. 16:22:16

@Google:

Természetesen nincs ebben semmi botrány, csak a média szeretne azt csinálni belőle.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.03. 16:28:16

Kedves Kínai Tróger!;-)

Bazzeg, szakadjatok már le Morvairól, ennél sokkal nagyobb a tét. Sztem - és ahogy Horn Gábor nyilatkozatát is hallottam az előrehozottról - most sokkal komolyabb fordulatot vett sakkország főjátszmája:

szenzor.freeblog.hu/archives/2009/04/03/Ha_en_mszp_lennek/

zoli29 2009.04.03. 16:35:56

@malacka69 megélhetési dolgozó:

Te még komolyan veszed, amit Horn Gábor vagy bármelyik szdsz-es mond?
Éppen most bizonyították be, hogy akármennyire is fenyegetőznek, akármilyen ultimátumokat is szabnak, ha rajtuk múlik, nem lesznek előrehozott választások, mert be vannak szarva.

Egy éve folyamatosan azt magyarázzák, hogy miért adnak "még egy utolsó esélyt" az MSZP-nek - most már kb ötödször.
Azért, mert ameddig lehet, meg akarják tartani a parlamenti pozícióikat meg a különböző felügyelőbizottsági helyeket. Ennyi.

Én múlt vasárnapig hittem benne, hogy az SZDSZ-ben igenis megvan a kellő "vagányság", hogy ezt mondják, hogy ennyi, vége. De vasárnap éjszaka bebizonyosodott, hogy az egzisztenciális félelmeik mindent felülírnak.

egri Fehér 2009.04.03. 16:48:24

a videóhoz: ezek aztán tényleg nagyon örülhetnek, hogy bezárták a lipótmezői elmebeteggondozót.... :SSS
eszméletlen ez a sötétség

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.03. 17:17:27

@egri Fehér:
Gondold el, ezek az eszméletlen sötétek fognak uralkodni rajtad 2010-től, és te ettől nagyon szenvedsz majd. Imádni fogom.

medve2 2009.04.03. 17:19:28

@Google: Mi hergelhetjük magunkat a hajdubét miatt, de a többség leszarja.

zoli29 2009.04.03. 17:26:09

@medve2:

Lehet, hogy nem jó, hogy ez így van, de szerintem is ez a helyzet. Persze aki, szóvá teszi, az valószínűleg jogosan teszi.

Pelso.. 2009.04.03. 17:30:08

Legyen hát előrehozott.
Viszont, valaki, vegyen már csak annyira emberszámba, hogy körvonalazza: mi lesz másnap. A tegnapi, mai kérdések ugyanúgy aktuálisak maradnak, mint a holnapiak majd, s nem csak akkor kerülnek felszínre, amikor az új kormány hivatalba lép.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2009.04.03. 17:34:46

Ti már annyit foglalkoztok a Jobbikkal, mint az index az MSZP-vel. Ők eltolódtak széljobbra, ti meg szélbalra. Így megy ez

medve2 2009.04.03. 17:36:11

@Pelso..: Ez egy jogos kérdés. Ezt kell a fidesznek világossá tennie egy kampányban. Csak nincs kampány.

Pelso.. 2009.04.03. 17:40:55

Medve,

Szerintem kissé tévedsz, a legkisebb túlzás nélkül állítom, hogy 89' óta folyamatosan kampány van. Többek közt, azért is tartunk ott, ahol.

zoli29 2009.04.03. 17:47:42

@Pelso..:

Értem a cinizmusodat, de lehetne erről józanul is beszélgetni.

1. Az előrehozott választás nem oldaná meg sem a világválságot, sem a magyar válságot - de lehetőséget adna arra, hogy egy 4 éves mandátummal rendelkező kormány, amelyiknek biztos a parlamenti többsége, egy hosszabb távú program keretében hozzon intézkedéseket
2. Egy előrehozott választás után a piacok kicsit megnyugodnának, mert nagyobb lenne a politikai stabilitás, és tudnák azt is, hogy a kormánynak nem kell egy néhány hónap múlva esedékes parlamenti választásra gondolnia
3. Miután a piacok megnyugodnának, valószínűleg a mostaninál nagyobb mozgástere lenne a kormánynak, mert nem szorongatnák a tökét annyira, mint most
4. A Bajnai-csomagnak számos lépése (pl. különböző állami juttatások befagyasztása) valószínűleg így is elkerülhetetlen lenne, de egy frissen felhatalmazott kormánytól (annak színezetétől függetlenül) valószínűleg jobban elfogadnák, mint a mostanitól - persze ugyanúgy lennének tüntetések, stb.

Szóval senki nem állítja (vagy ha igen, az téved), hogy egy választás mindent megoldana. De összességében mégis ez lenne a legjobb megoldás.

Fira 2009.04.03. 18:13:08

Én már csak azt nem értem, hogy a Jobbik hogyan szólíthatja fel a Fideszt az összefogásra, ha a kurucinfón meg barikádponthun állandóan a Fideszt is zsidózzák, hazaárulózzák. Sőt, minap Semjén Zsoltot is lezsidózta a kurucinfó. Most akkor wtf? Hirtelen a Fidesz már nem is olyan ördögtől való? Vona Gábor zsidók talpnyalójának és cigányfajvédőnek számít mostantól?

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.03. 18:28:49

@Zoli28:

Ahhoz, h megérts, el kéne olvasni az új posztomat!

Nem Hornra, hanem a logikára alapozom. Horn mindössze annyit tett hozzá, h elgondolkodtam, miért is lebegtet ilyen erősen... Mondom, olvasd el, és megértesz:


@medve2:

"Ezt komlyan gondolod?"

Mire értetted? Ha a posztomban kifejtett elméletre gondolsz, akkor igen. Ha Horn szavaira, akkor talán, félig. Sztem az nem a holnapnak szólt, hanem a holnaputánnak.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.03. 18:30:23

@medve2:

A hajdúbét nem ügy, meg lehet magyarázni... Bár azt elég nehéz, h miképp maradhatott milliárdos Bajnai, miközben a libások gallyra mentek.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.03. 18:34:05

@Pelso..:

Tegnap hallottam egy elemezőt, aki szerint annál előbb jön ki egy ország a válságból, minél inkább össze tud fogni. És annál jobban beleragad, minél nagyobb a széthúzás.

Ez van... de nekem sem lenne gusztusom a szocikhoz.

Pelso.. 2009.04.03. 18:46:51

Zoli28,

Nincs ebben semmi cinizmus, jobban kifejezésre juttattam volna, ha azt akarom.
Mind a 4 pontod általános igazságokat tartalmaz, kiegészíteném a befektetői bizalom javulásával.
Viszont, nem az a lényeg, hogy mennyire friss egy kormány felhatalmazása, hanem intézkedéseinek mibenlététől s azok hatékonyságától.

Az nem tetszik, hogy oly sokan sulykolják egyetlen, kizárólagos, mindent felülíró csodamegoldásként, minden egyéb kommunikáció nélkül.

Pelso.. 2009.04.03. 18:52:55

Malacka,

Bármennyire is abszurd, 2006-ban tartottam volna az ország érdekében (tudja-e vajon valaki, hogy mi az...) egy nagykoalicíót.
Szintén hallottam hasonlót, az összefogással kapcsolatban, ennek esélye ma már nulla.

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.03. 19:02:22

@Kakula Zé:
"Az megvan, hogy a szociszavazó nyugdíjas házaspár megy zsidózni a jobbik tüntetésre? Nem nagyon tudom elképzelni."

Egy volt középiskolai osztálytársam, aki MIÉP-es volt a párt
megszünéséig most Jobbikos lett. Elég komolyan veszi, és
elég tájékozott is. Alapszervezetet hoztak létre egy jó nagy
lakótelepen, és lehet, hogy őt fogják indítani a választókörzetben

Azt mondja nekem:
- Figyelj, engem itt mindenki ismer már, én is ismerek mindenkit.
Ezek 90%-ban szocik, régi hülye komcsik, és kurvára dühösek
most. Tudod mennyi szavazatom lesz itt, ha végig megyek
valami jó szöveggel?

Ha ehez hozzárakod, hogy a kurucon mennyit mocskolják
a fideszt, hamar kiderül, hogy ők onnan egyáltalán nem
várnak szavazókat. A 2-300 000 szavazatot a kiábrándult
MSZP-sektől remélik, tudatosan csak rájuk hajtanak.

Wawel (törölt) 2009.04.03. 19:05:04

A szövegből egyértelmű, hogy próbálják összekapcsolni magukat a FIDESZ-szel, és verejtékezve próbálnak táptalajt biztosítani a szélsőjobboldalizáshoz és a démonizáláshoz. Na ez vajon kinek az érdeke? Hát nem a FIDESZ-é, az biztos.
Ezért gondolom, hogy ezeket a szövegeket az a szervezet írja, akinek turul van a címerében...

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.03. 19:20:54

@Wawel:Ezen sokan nem lepődnénk meg túlzottan.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2009.04.03. 19:25:07

@Pelso..:

2006-ban sztem lett volna lehetőség egy nagykoalíciós paktumra:
A szocik elzavarják ferkót, és átengednek néhány fontos minisztériumot a fidesznek. Valameddig csak működött volna. Ha meg nem, jöhetett volna az előrehozott.

Nagy árat fizettünk azért, h ferenc ilyen sokáig bírta húzni. És ezzel a nagy árral egyszer el kell számolni az őt mentegető értelmiségieknek, akik megmagyarázták a megmagyarázhatatlant. Sőt, inkább bemagyarázták. Már akinek lehetett...

Üdv.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.03. 20:05:22

@Pelso..:
Tudod mit, bazmeg? Semmi nem lesz jobb, ha a Fidesz nyer. Sőt, sokkal rosszabb lesz. Viszont a fajtád kibaszottul fog szenvedni, hogy kikerül a hatalomból, és már ezért megéri. Amikor Viktor elveszi minden második havi munkabérünket, a táppénzt nekünk kell a kasszába fizetni, egy levél gyógyszer egy fél lakás árába kerül, a nyugdíjkorhatár 200 év lesz, akkor is boldogok leszünk, mi magyarok, mert láthatjuk a pityergésre torzult ostoba ábrázatotokat. Istenem, mennyország!

tevevanegypupu 2009.04.03. 20:52:27

Kulonben tenyleg ugy van..Biztos, hogy sokkal jobb nem lesz egy esetleges fidesz kormanyzas alatt, nagyon sok ostobasagot csinaltak es nyilvan fognak is, egyik sem szuletett politikus - talan az egy Orban kivetelevel, de o is rengeteg mindent elszurt es szemelyi kerdesekben szinte mindig rosszul dont - viszont nem kellene vegre ezt a sok irtozatos embert nezni es hallani minden nap.

Nem emlekeztetnenek folyon arra, hogy ezek a pofak dontottek szinte kivetel nelkul mindenben a szocializmus alatt is, es teljes mivoltukban, az osszes kepmutato hazugsagukkal egyutt is meg most is..Akik fiatalok es nem lattak ugyanezeket a hajfeju ferfiakat es dauerolt-bodoritott, rosszul oltozott kover noket szerepelni a part elvonalaban - sotet baromsagokat hajtogatva mar akkor is, csak eppen az ellenkezojet a mostaninak - vagy a kisz-ben,azok talan nem ertik meg miert olyan nehezen viseli az ember az o altaluk kepviselt "szocialdemokraciat"..es azt, hogy egyaltalan elo mernek allni ,meghazudtolva husz ev elotti onmagukat a hatalomert.

Ugynoklistakrol, antiszemitizmusrol, rasszizmusrol szonokolni..Nem szegyellik magukat es hulyenek neznek mindenkit. Szinte fizikai fajdalom, mikor latni most is a hiradokban a felsorakozott mesterharmast Lendvait, Szekerest es Kisst..
Es hallani Bekesit arrol beszelni, hogy a legrosszabb is jobb mint Orban. Nekik, azt elhiszem.

Es meg ha ertenenek valamihez, de ugyanolyan ostobak es telhetetlenek mint voltak..Szoval nem konnyu.

Pelso.. 2009.04.03. 21:02:47

Malacka,

Talán hozzátartozik a történethez, hogy a szocik GyF személyében nem miniszter-, ill pártelnököt, hanem erős ellenfelet kerestek, Orbán ellen. Na, a másik oldal, szintén...
Aztán, mutass egy értelmiségit, (bocs a kivételeknek, ha vannak) akit némi elvformáló céllal nem lehet megvenni kilóra.....

Szerintem is, a 2006 lett volna a megfelelő lehetőség.

Pelso.. 2009.04.03. 21:57:39

Falafel,

Te csak Fidesz-Mszp ill Gyurcsány-Orbán viszonylatban látod a világot, másra nincs kapacitás?
Nem kell, hogy megértsd: nem az érdekel elsődlegesen, hogy melyik pojáca ül a trónon éppen.
Viszont, nagyon szeretnék gazdasági tervek ügyében előre látni, ez irányban , legalább középtávon tervezni. Ugyanis felelősséggel tartozom sok-sok alkalmazott és alvállalkozás munkahelye ügyében, továbbá a cégtulajdonos felé a stabil működés vonatkozásában. Mindez sokkal fontosabb, mint a vég nélküli politikai csatározások, bárhol is.

Ja, te már most is szenvedsz: önmagadtól.

Rivud 2009.04.03. 22:12:13

@Admiral William Adama:
Max. egyetértek! Plusz a tragikus demográfiai helyzetre is a legjobb megoldás...

elfelejtette 2009.04.03. 22:23:45

@Zoli28: Szerintem marhára nem tudja senki, mi nyugtatja meg a befektetőket. Aki tudná, az már rég megállította volna a gazdasági recessziót.

De ha engem kérdezel, a befektetőket az MSZP odébbtakarodása nyugtatja meg. A mutatóujjamat mindig a befektetők nyaki ütőerén tartom!

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.03. 22:53:16

Trágárék, halihó!

Egyszer azért elárulhatnátok, miért kell Morvai Krisztinával ennyit foglalkozni. Csinos, érett asszony, nem kétséges, de az udvarlásnak léteznek egyéb formái is.

Más.

Egyszer elárulhatná nekem valaki, akár úgy a Haladás és Progresszió szemszögéből nézve, hogy Bajnai Hajdú-BÉT ügye az siker vagy kudarc volt-e? Mert ő egy sikeres, nagyformátumú üzletember, mint tudjuk. Nem ártana a hozzám hasonlóan földhözragadt fidesznyik droidokat felvilágosítani, hogy is van ez, tehát miért is volt ez siker?

Megint más.

Nagyszerűen összeállt minden az újabb baloldali miniszterelnök ellen vezetendő karaktergyilkos jobboldali kampányhoz. Fog is ez menni, Bajnai alighanem általános gyalázat tárgya lesz az elkövetkező időben. Az MSZP mintha el sem akarná kerülni ezt. Mert azt nem gondolom, hogy egy eddig elvetett pénzügyminisztériumi javaslatcsomag benyújtására csak ő képes ebben az országban. Az MSZP mintha önkínzó kéjjel állna oda az ütések elé. Mert a Hajdú-BÉT ügye, ha máshoz nem is, de egy lejárató kampányhoz mindenképpen elég anyagot szolgáltat majd. A jobboldal egy hangos része pedig minden bizonnyal nem hagyja ki ezt a lehetőséget. Lehet találgatni: 1. nem gondoltak erre; 2. Nem volt más személy tényleg; 3. Direkt van így, hogy erről szóljon a közbeszéd. Téma feldobva, gyártsatok összeesküvéselméleteket.

Kopiás Attila Steve 2009.04.03. 23:27:18

Hát, hogy a cikkhez hozzászóljak, én ugyan személy szerint támogatom az előrehozott választások ötletét, ezért szívesen demonstrálnék.
De hogy ezért egy magát civilnek hazudó Fidesz kampányrendezvényre (másnap küldik ki a kopogtatócédulákat EP-re) menjek és ott Morvaival és a magukfajtákkal toporogjak...
Lelkesen támogatom, hajrá, menjen ki minél több ember, akinek a személyes preferenciáiban ez kicsit hátrébb van, vagy máshogy viszonyul érzelmileg a mai jobboldali pártokhoz, de nekem ez kicsit kényelmetlen érzés lenne... Nem zárkózom el mereven a dologtól, de azt érzem, hogy a demokratikus alapelvek, a valós demokrácia irányába történő gyökeres változtatás khm kicsit háttérbe fog szorulni a "legyen előrehozott választás, és akkor minden jobb lesz" mellett.
Miközben szerintem meg fenét lesz jobb, pont azért tartunk ott, ahol, mert az emberek elhiszik, hogy két szerencsétlen csapatot váltogatva egyszer majd jobb lesz. Ez olyan, mint ha két pár zoknim lenne, amit soha nem mosok, de mivel zavar hogy büdös, minden nap cserélgetem őket. Lehet, hogy az egyikkel még kakiba is léptem és a másik jobbnak tűnik, de nem igazán koncepcionális megoldás...

Kopiás Attila Steve 2009.04.03. 23:28:02

Hm, pont nem a cikkhez szóltam hozzá, my bad, fáradt vagyok... :+)

nnpeter 2009.04.04. 00:36:01

Állítólag a Köztársasági Őrezred három helyen vigyáz Bajnai otthonára, tehát 3 helyen is lehet. A családi házánál, a lakásán ahol lakik, és ahol aludni szokott, azaz ahova a nőket viszi..
Most ez melyik hely volt? Lehet hogy csak egy luxusprosti hallgatta a házban végig a Jobbik tüntetését?

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.04. 00:43:42

Miért, az nem elég? Majd elmondja neki mi volt. )

gloire · http://alkaloida.blogspot.com/ 2009.04.04. 01:28:08

"A gonosz diadalához
csak annyi kell, hogy a
jók tétlenek maradjanak..."

Edmund Burke

www.youtube.com/watch?v=_K54ZEDfeQw

. )

Pelso.. 2009.04.04. 07:59:22

Elpet,

Hát, nem teljesen mindegy a személy immár? Mindenképp mocskolva lenne, a szocik meg mindössze "túlélési minelnököt jövő áprilisig" kerestek, semmi többet. Elkerülni a választást, az intézkedéseket (Bajnai csomag) pedig válságkezelésként kommunikálni, amelyek szükségesek ugyan, de korántsem széleskörűek, ennyi. Jelen helyzetben minden párt kb ezt tette volna, persze diszkrétebben.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2009.04.04. 08:34:15

@Pelso..:

Valószínűleg nem mindegy a személy. Az intézkedésekkel szembeni érdemi kifogásokat össze lehet mosni a személy elleni kampánnyal. Báncsák szegény Gordont. Ezeknek senki sem jó, ezek mindenkibe belekötnek. Kiváló önigazolás lesz ez az MSZP-nek a hátralevő egy évben, mindent meg fognak ezzel magyarázni.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2009.04.04. 08:38:03

@Pelso..:
Dehogy! Szoktam az Alien és a Predator viszonylatában világot látni, csak annak jelenleg nem sok értelme van. Igaz, sokkal izgalmasabb. Főleg nekem, mivel sci-fi rajongó vagyok. Azonban a magyar jelen csakis Orbán-Gyurcsány viszonylatban értelmezhető. Másnak esélye sincs beleszólni tyúxaros életünk mindennapjaiba. Oké, hogy én például a Jobbikra szavazok, mert jelenleg a magyarellenesség hazai bástyáinak lerombolását látom az elsődleges szempontnak, s minden egyéb, - ide értve a gazdaság reformálása is - másodlagos kérdés. Azonban tisztában vagyok vele, hogy az abárolt Fidesz jobban fogyasztható, mint a nyereg alatt puhított Jobbik.

Te mekkora egy ostoba majom vagy, bazmeg! :-))))
Valami szaros cég középvezetőjeként akarod eljátszani, hogy te aggódsz a beosztottakért???!!! Egy több, mint évtizedes hosszúságú projektben többszáz embert alkalmazott a cégem (tulaj és ügyvezető voltam, nem manager), mégsem vetemednék addig, hogy elripacskodjam a kenyéradó jóságos főnökbácsit, habár mérföldekkel több joggal tehetném, mint te. Egyébként a vállalkozástól pont az olyan beosztottaim vették el a kedvet, mint te, te puhapöcsű kis szervilis seggnyaló. Kétféle szemlélet van a magánszférában: 1. vállalkozói; 2. alkalmazotti. A kettő közti különbség az, hogy az első képes értelmezni a másodikat, de egy alkalmazott soha nem látja a nagyobb összefüggéseket. Mivel, amint meglátja, vállalkozónak áll. Úgyhogy, csicska, kuss! aggódj a családodért, ne add itt elő a górét.

tevevanegypupu 2009.04.04. 10:36:42

@Mr Falafel:
Mindenkinek joga van aggodni a masikert, es aggodik is,akar fonok, akar vallalkozo, tulajdonos, csoportvezeto, beosztott, takaritono..Jo kollegalis kapcsolatrol nem hallott meg? Dehogynem. A felelosseg is lehet megosztott, egy csoportvezeto is erezhet lelkiismeretfurdalast, ha a tulajdonos elbocsajtja egy olyan alkalmazottjat, aki a csoportvezeto beosztottja. Felelosseget is, hiszen nyilvan elotte ot kerdezi meg a tulajdonos, hogy ki az, akire a legkevesbe van szukseg egy recrossz korszakban..A vegso dontes ugyan a tulajdonose, de a kozremukodo is reszese. Szoval azert ez a kerdes arnyaltabb.

nnpeter 2009.04.04. 10:38:03

@gloire:
Á, az túl nagy luxus lenne..

Pelso.. 2009.04.04. 12:37:32

Elpet,

Viszonylagosan, Bajnai technokrata, illetve azt az arcot próbálja majd mutatni. Ha az Mszp, "jaj, bántják szegény min.elnökünket" jelszóval védekezik, az nagyon gyenge mutatvány lesz, ki lehet használni. A racionális kifogások köre az elmúlt kb 2 évben sokkal jobban körvonalazódott. Ezt fontos lenne nem elfelejteni az ellenzék soraiban sem, felhasználható kampány során.


Falafel, te szegény, szegény......
süti beállítások módosítása