Vedd észre a változást! 2008
2008. december 31. írta: TuRuL_2k2

Vedd észre a változást! 2008

 Mindenki emlékszik még a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség fotópályázatára? Az uniós pénzekből megvalósult fejlesztéseket, beruházásokat megörökíteni hivatott nagyszerű kezdeményezést soktízmilliós kampánnyal hirdette az NFÜ, óriásplakáton, járműreklámon, újságokban, weben és direkt levelekben.

 Az európai értelemben vett innovatív pályázat azóta már le is zárult, százával érkeztek a beruházásokról és fejlesztésekről készült fényképek. Már eredményt is hirdettek, régiónként díjazva a legjobbakat. Mivel egy pályázó legfeljebb öt képpel indulhatott, a néhány száz kép azt jelenti, hogy a régiók egy részében még tucatnyi versenyzőből sem állt a mezőny (a Dél-Alföldön például az első és a harmadik helyet is Tenki Csongor szerezte meg, laikusként nem tűnik túl meggyőzőnek a győztes pályamű).

 Az igazi csattanót azonban a beküldött fotókat közreadó http://fotopalyazat.nfu.hu oldalon találjuk. Keresve sem találhattunk volna jobb, kifejezőbb összefoglalást arról, milyen évet is zár (Új) Magyarország 2008-ban:


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr91850160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

_astronaut 2008.12.31. 13:22:23

Ezek annyira lámerek, hogy még röhögni sem tudok rajtuk...A Gyurcsány a hibás!:)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.12.31. 13:42:43

bakker. az a nádudvari kép stílusos. egyfajta rejtett szarkazmusként is felfogható, ez az álretró feketefehér "üzem a pusztában" hangulat.

szóval én nem tudom, hogy miben mi az úniós támogatás. mert pl a silók nádudvaron szerintem ott vannak már vagy 30 éve. persze, lehet, hogy nem ezek, de ez nekem akkor sem jön le.
szóval, szerintem az egszavas (bár igen stílusos) címek mellé illett volna vmi jól hangzó magyarázás, hogy itt ez meg ez történt az úniós polgárok értékes adóeuróiból.
ha meg volt ilyen, azt meg illenék publikálni a képek mellé, kedves NFÜ.

vagy talán a válság miatt szegény annyira az eklézsia, hogy a képtár hostingjának fenntartásához hasonlóan arra a néhány ezer extra karakternyi szöveg htmlesítésére se volt már pénz.

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.12.31. 13:55:52

naszóval. a jelek szerint az NFÜ weboldalát fenntartó carnation-nál nincs elég kapacitás néhány száz fotó tárolására.

ezt feltétlenül a 1B Telekom Kft. / Flamboyan kft. hévízgyörki tartalomszolgáltató gigászra bízták. akiknek úgy tűnik nem fizetnek.

én ezt nem értem. tudtommal az NFÜ eléggé kormányhatáskörbe tartozik. nekik meg ott van a gigiantikus informatikai háttérország EKGval meg Kopint Datorggal. miért kell ilyen piszlicsáré melókat outsource-olni?
azt megértem, hogy nincs saját designerük. na bumm.
de infrastruktúrájuk azért kellene hogy legyen arra, hogy a kvázistatikus weboldalakat tárolják.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.12.31. 14:02:04

denever:
Lehet, hogy jobb így. Hiszen vehettek volna a képek alá néhány tízmillióért egész szerverfarmot is (a la kormanyszovivo.hu). :]

Steve the Great 2008.12.31. 14:21:50

@denever:
Szerintem inkább az a helyzet, hogy akartak még valakinek egy kis munk... izé... állami forrást adni, azért helyezték ki a képtárat.
Az első szvsz. elég jó, bár kicsit túl lett dramatizálva, a második minősíthetetlen (legalábbis ebben a méretben).
süti beállítások módosítása