Orbán leszavazva
2008. december 08. írta: Ács Ferenc

Orbán leszavazva

 A név lehetett a gond. Miért akar valaki az Orbán névvel közéleti szerepet? Már van egy. Sőt, kettő. És a szocialisták orbánfóbok. Most épp talán rettegnek egy picit, persze csak egy picit, mert azért győzni ők szoktak, és talán jóleső is ez a borzongás, főleg, ha a naptárra néznek, hiszen van még idő. Másfél év szinte bizonyosan, aztán meg ki tudja? Most egy időre a nagyja úgyis jóllakott, hat-nyolc év alatt be lehet spájzolni rosszabb időkre, és még nem is fix, hogy az egyáltalán eljön. Node mit csináljanak addig? Kommunikáljanak? Jó, itt a válság, azt lehet megint. Gyurcsány levette magát a töltőről, újra elemében van, láthatóan egy lendülettel elmegy a következő kampányig. De azért a one man show kevés most. Kormányozzanak? Azt nem kéne. Nem nagyon megy, csak a zűr van vele, ha meg valamibe mégis belekezdenek, jön egy nemzetmentő népszavazás, aztán kalap-kabát. Marad a kavarás, a mutyizás, a kicsinyes machinációk olcsó világa, a magyar politikai elit kényelmes, otthonos dagonyája. Meg is érkeztünk, henteregjünk bele, és lehetőleg rántsunk le mindenkit, aki körülötte elborzadva áll! De lássuk csak, mi van itt a remek parlamenti büfén kívül?

 Itt van például a Legfelsőbb Bíróság elnöki posztja, lehet róla szavazni, kiváló alkalom egy kis hatalmi bosszúra. Ugye  - gondolhatják, és szerintem  gondolják is a szocialisták padsoraiban sokan - mit akar folyton ez az okoskodó hemüveg, gyanús MDF-es előélettel, meg fidexes támogatással, aki a mi Katikánk ellenében lett köztársasági elnök, aki folyton pimaszul megkerül minket, ahelyett hogy eljönne vadászni velünk, aztán a terített asztalnál levajaznánk mindent, az ombucmanóitól kezdve, a zsíros ORTT-tutiságokon át, egészen a kéményseprő vállalatig. Válságban az igazságszolgáltatás? Ki nem szarja le, nekünk szempontjaink vannak, érted, meg Feri is megmondta, hogy az árnyékállamot írtani kell, és aki nem mi vagyunk, főleg ha nem volt úttörővezető, vagy nem hánytam vele együtt a szemesi KISZ-táborban, az élből gyanús, ne szórakozzon velünk ez a doktor madár. Esetleg kacsintás hozzá, meg egy slukk a parlamenti erkélyen. Sőt, egy távoli rokona a Fidesz-központban dolgozik - ez a legitim érv viszont a tévéhíradóban hangzott, el. Vártam utána, hogy bemondják Josef K. körözését is, de az most még elmaradt.

 Végül is business as usual, az lett volna a meglepő, ha a magyar parlament felnőtt módjára viselkedik és megszavaz egy szakmailag kompetens, a hozzáértők által támogatott, független, józan gondolkodású, sőt rokonszenves embert, dehát pont a bíróságok háza táján legyen rend, ráér itt minden, utánunk az özönvíz. Amúgy meg a köztársasági elnöki mandátum is lejár majd egyszer, azaz a mostani zavaró tényező sem lesz már két év múlva. Menjen vissza tanítgatni, hagyja meg nekünk a politikát, mi értünk hozzá, elvégre mi vagyunk a politikusok. Ez egy szakma, kérem!

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr41811721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.08. 21:09:17


Dear Ács,

Én szimpatikusnak tartottam a bírónőt. Nem tudom miért, egyszerűen szimpatikusnak. SImán megszavaztam volna. De. Ez az LB. Az LB választási baszakodásokban dönthet. Megszavazná a FIDESZ egy olyan embert akiről tudja, hogy kicsit a szocialistákra szavaz ? Mondjuk annyira híres bíró, hogy kétszer nyilvánosan összeszarta magát miatta az Európai Bíróság, cikkei jelentek meg a Journal of Extremely Important Legal Thoughts-ban és fontolgatják miatta a jogfilozófiai Nobel díj bevezetését. Nem. Valahogy nem.

Ez egy mocskos helyzet, utálják egymást mint a szart, és kétharmadosan kell fontos embert választani.
A megoldás dearest Ács, hogy ne utálják már egymást ilyen véresen, hogy ne minden életre-halálra menjen. Amíg ennyire utálják egymást, addig ez lesz és kész.

P.S Anno élő egyenes adásban élvezhettem Clarence Thomas supreme court jugde szenátusi meghallgatását. Biden jelenlegi vice-president elect volt az elnök ha jól emlékszem, ippeg, hogy nem kurvaanyáztak. volt ott minden. szegény Havasiné doktor sírva menekült volna. nagyjából a szexuális élete lett volna az egyetlen téma.

zsögödbenő 2008.12.08. 21:17:11

Az, hogy a szocik leszavazták a nénit, önmagában természetsen puszta politikai döntés volt, mindenfajta szakmai érv nélkül, amiket felhoztak, azt ők púdernak tették csak hozzá....
DE
Az valóban szomorú, ha tényleg nem tud semmlyen nyelvet tárgyalási szinten,. Az valóban szomorú, hogy olyan jelöltek merülhetnek fel az LB elnöki posztja kapcsán, akik életükben nem írtak le az ítéleteken kívül egy hangot sem...legyen már akkora presztízse ennek posztnak, hogy oda magas szakmai teljesítményt nyújtó jelöltek merülhessenej fel....ilyen lett volna Baka, az előző jelölt, csak ő túl okos volt a bírói karnak - és a szociknak is persze...
Igazából az a baj, hogy a magyar bírói kar hihetetlenül kontraszelektált, a bekerüléstől kezdve elképesztő viszonyok uralkodnak a személyzeti poltikában, előremenetlben stb....Szinte nincs olyan ítélkező, aki érdemi, értékelhető tudományos tevékenységet is folytatna bírói tevékenysége mellett....márpedig az LB alapvetően nem ítélkező szerv, hanem a jogegység letéteményeseként elméleti megalapozottságú, hosszú távra megfogalmazott "elvi élű" (még ha szörnyű is ez a kifejezés) határozatok meghozatalának fóruma...ehhez bezony normális esetben sokkal több kell, mint a harminc éves bírói gyakorlat...
Egyébként ", egy távoli rokona a Fidesz-központban dolgozik" kitételed nem egészen fedi a valóságot, mint minden bizonnyal a reakciósok is tudják...az illető nem "ott dolgozik", mintha konyhás lenne, hanem sajtőfőnökszerű és az unokaöccs-nagynéni viszonylat is nehezen nevezhető távoli rokoninak...
Mindazonáltal nem a fentiek miatt nem szavazták meg a komcsik - ők egész egyszerűen megpróbálták megmutatni a Sándor-palota Madarának, hogy nem tetszik nekik...ami elég primtív dolog, de hát ez a magyar politikai döntéshozatal szintje...
Amúgy meg Sólyom eddigi személyi döntései finoman szólva nem voltak alegsikeresebbek: ld. a nagycsalád hátrányairól elmélkedő zöldombudsman illetve a mindenben a cigányok elnyomását vizionáló, szereptévesztésben szenvedő (hiszen ő nem cigány-, hanem kisebbségi biztos, azaz mind a 13 kisebbség szószólója) Kállai Ernő...aki a napokban nyiltakozta, hogy a magyar demokrácia nagy adóssága, hogy SZEMBEN A SZOMSZÉDOS ORSZÁGOK ELŐBBREJÁRÓ RENDSZEREIVEL (vajon melyik szomszédunkra gondolhatott????) még mindig nem biztosított jogszabályainkban a kisebbségek automatikus parlamenti képviselete....

freehckr 2008.12.08. 21:20:21

Nekem úgy tűnik, mintha a posztkommunisták szándékosan az 5%-os küszöbre hajtanának... Valahogy nem vagyok képes felfedezni a Magyar Szocialista Munkásp... Párt ténykedése mögött a "logikát". Vagyis... egyfajta "logikát" mégis felfedezni vélek, de az szöges ellentétben áll egy demokratikus berendezkedésű állam kormánypártja bármiféle cselekedetével.

A Bárándy meg egy vicc volt, kérem szépen. Az apja vagy a nagyapja ilyenkor nem szól rá? Mondjuk: "fiam, ne csinálj már hülyét az egész családból!". :) Vagy Bárándyéknak már minden mindegy? Még másfél év a hatalomban "oszt jónapot"?!

Van még lejjebb, elvtársak?!

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.12.08. 21:20:30

zsögödbenő:
"ld. a nagycsalád hátrányairól elmélkedő zöldombudsman "

Wááá, látom, sok helyre eljutott a sajátos beszámoló. Megkérdeztem az ombudsmant, hogy is volt ez - ő eléggé máshogy látta a saját szereplését.

malacz rezignált · https://www.facebook.com/pages/Malacz69-vil%C3%A1ga/173965402643571 2008.12.08. 21:23:13

Kedves Feri!

Jó a cikk, de 16 linkelés már-már mániákus.:-)
Sólyomnak két hendikepje van:
- a megválasztásának körülményei,
- élni kíván a függetlenségével, nem egyeztet a pártokkal jelöléskor.

Nos, az első megjavíthatatlan, a 2. nem tudom, h javítást érdemelne-e, vagy inkább a pártoknak kéne, kevesebb dologba beleverni a pötsüket. Én, személy szerint, szimpatizálom, h nem hajlandó egyetetni a pártokkal.

Mellesleg a szocik rém egyszerűen működtek:
tetszik a jobber sajtónak a csajszi? laszavazzuk, a nénikéjét!

Namostan, én azt csinálnám az ellenzék helyében, h ha tetszik a jelölt, elkezdeném szidni, és a sajtómnak is odasúgnám, h ezt tegye. Erre a szociknak megtetszik a jelölt, aztán suttyomban a fidesz is odavoksol. Kész.

Üdv.

zsögödbenő 2008.12.08. 21:23:16

TuRuL_2k2 · reakcio.blog.hu 2008.12.08. 21:20:30

Wááá, látom, sok helyre eljutott a sajátos beszámoló. Megkérdeztem az ombudsmant, hogy is volt ez - ő eléggé máshogy látta a saját szereplését.

Hogyan, Turul? Én csak a hörgős verziót olvastam...
De a személyi döntésekkel kapcsolatos mondatom ettől függetlenül tartom...

Beer Ninja 2008.12.08. 21:44:55

Kedves mindenki!

Ezt a rokonmutyizásos szöveget talán mostanra hanyagolni lehetne. Személy szerint tele vagyok mszp-s és szdsz-es unokatestvérekkel, de ettől még eszembe nem jutna félig sem odaszavazni.
Hogy idegen nyelvet beszél-e, nem hiszem, hogy kizáró tényezőnek kellene lennie. Tudtommal törvény szerint sem az (elég gázos, tény). De akkor meg mire jó a törvény?

zsögödbenő 2008.12.08. 21:50:03

dr. dodó 2008.12.08. 21:44:55

Nem arról van szó, hogy a törvény milyen feltételeket támaszt.....az nem feltétlenül helyes, megfelelő, elegendő...
Pölö elég gáz, ha a reprezentatív feladatk ellátása során tolmácsra szorul nemzetközi szinten....kis hazánk eddig is szar bizonyítványát tovább rontaná...
Továbbbá az alkalmassággal is adódnak gondok...azért mert papíron megfelel valaki a jogszablyi feltételeknek (amik nem túl magasak) még korántsem jelenti, hogy alkalmas a poszt betöltésére..
Bocsánat, az LB-t komolyabb presztízsű szervezetnek kéne tartanunk, minthogy bármely bírósági vezető pustán az eltelt évekkel a háta mögött betölthetné.
Mondjuk az is igaz, hogy a jelenlegi elnöki jogköröket gyakorló Kaposvári Bertalannal összehasonlítva bárki csak jobb lehet....

vizipipa 2008.12.08. 22:28:59

A hölgy esetleg nem lesz a főbírók társasága elnökségének tagja - mint elődje - viszont számonkérné a téves ítéleteket. Mondjuk a móri ügyet. Amit, ha kicsit megsarkítok, akkor vagy hamis bizonyítékokkal állt elő a rendőrség vagy...
Nekünk melyik is a fontosabb?

zsögödbenő 2008.12.08. 22:30:58

vizipipa 2008.12.08. 22:28:59

Ez engem is érdekelne, hogy hogyan képzelhető el a bírák számonkérhetősége? És mit tekintünk téves ítéletnek?

Francois Pignon 2008.12.08. 22:44:47

Talán már az is előrelépés lenne, ha például a móri ügyben ítélkező bírót a tévedés kiderülése után nem neveznék ki a Legfelsőbb Bíróság tagjává.

zsögödbenő 2008.12.08. 22:52:04

FP,
azt hiszem, ez a bírói tévedés, mint téma, kissé bonyolultabb annál, ahogy tálalod...Továbbra is kérdezem, mikor téved a bíró? Ha netán úgy tűnik, hogy büntetőügyben nem az elkövetőt ítélte el? Akkor is, ha szemtanúk és közvetett bizonyítékok sorozata állt a rendelkezésére a vádlott bűnösségére mutatva? És ugye nem ő gyűjti ezeket a bizonyítékokat, ő hozott anyagból dolgozik...
Egyébként ez nem számonkérhetőség kérdése, hogy netán nem nevezik ki az LB bírájának az illetőt, tehát példának sem jó....

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.12.08. 22:58:03

Nálunk vkik azon elmélkedtek, hogy de hülye a Sólyom, meg milyen elméleti ember, hogy nem egyeztet, mert ugyan joga van egyeztetés nélkül jelölni, de a képviselőknek meg joga van leszavazni. Aszittem fölrobbanok, hogy vannak, akik ennyiben meg tudnak magukkal állapodni, én támogatom Sólyom törekvéseit.

A Fülöp elleni hadjáratról annyit, hogy egy ismerősöm szerint aki a cikket írta róla a Nemzetbe először, az még a rendezvény címét sem tudta leírni rendesen.

Az illető, aki az Igen katolikus magazinnak is volt a főszerkje, meg dolgozott Orbán idején a Miniszterelnöki Hivatalban is, ismeri Fülöpöt elég jól, és szerinte Fülöp "teljesen normális, jóindulatú, intelligens, a nemzeti érdekeket értő és képviselő ember."

Francois Pignon 2008.12.08. 22:59:08

Nyilván nem róható fel a bírónak, ha bizonyítékot hamisítanak vagy ha tanúk összehangoltan hazudnak. A móri esetben speciel elég sok ellentmondás volt a vádban, ilyenkor azért felvethető a bírói felelősség kérdése is.

zsögödbenő 2008.12.08. 22:59:38

dszg,
a fülöpös sztori elképzelhető, hogy furán lett tálalva...de mit tegyünk Kállai Ernővel???

siqlum 2008.12.08. 23:00:42

Részemről a hölgy 30 éves bírói tapasztalata, és a programja több mint meggyőző. Ilyenkor vhogy nem tud érdekelni h csak magyarul beszél.

Viszont Sólyom MSZMP- MSZP-s mondata, és valahogy a módszerei miatt (különösen az aktív természetjáró, nemzetiparkjárós akciói miatt) nálam megint nőtt pár centit.

Sunyi dolognak tartom ezt a lelkiismereti alapon való szavazást. Valahogy máskor amikor GYF túlélése a tét ez fel sem merülhet... Akár ki is mondhatták volna h nem támogatjuk, így is úgy is csattant rajtuk az ostor...

zsögödbenő 2008.12.08. 23:01:16

Francois Pignon 2008.12.08. 22:59:08
lépjünk ki a teoretikus általánosítás mezejéről...konkrétan melyek voltak azok az ellentmondások a vádban????

Kenguru 2008.12.08. 23:04:55

Guglizattok rá a "Cseni János" vagy a "Fleck Zoltán" kifejezésre. Pár cikkük fönnt van a neten. Állati nagy baj van az igazságszolgálatatásban, ideje lenne rendet tenni.

Persze a pártoknak ez nem érdeke.

Aztan majd csodálkoznak hogy nem lesz senki aki megvédi őket, ha majd náluk robbannak kézigránátok.

zsögödbenő 2008.12.08. 23:07:29

Kenguru 2008.12.08. 23:04:55
Guglizattok rá a "Cseni János" vagy a "Fleck Zoltán" kifejezésre.

Mindkettő masszív szadeszos, bár mondjuk van némi igazság abban, amit mondanak...

Francois Pignon 2008.12.08. 23:13:29

Azt hiszem egyetlen szemtanú és (mint később kiderült) egy nyomravezetői díjért hamis tanú a vallomása alapján hozták az ítéletet. Miközben nem volt meg a fegyver, sem biológiai nyomok a helyszínen, ellenben volt alibi. Ez azért így nem volt túl erős

Egyébként ha általánosságban felmentjük a bírót azzal, hogy "hozott anyagból dolgozik", akkor rögtön a rendőrségre meg az ügyészségre lehetne bízni az ítélethozatalt is.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.12.08. 23:17:59

zsögöd, zavarban leszel, amikor megkeresed Cserni itéleteit a zavargások utáni a rendőrös sztoriban, illetve hogy a rendőrökröl mit mondott. Hasonló lesz, amikor Fleck írásait megtalálod, meg fogsz lepődni...

A szocik meg hülyék, meg kellett volna szavazni, ennyi.

freehckr 2008.12.08. 23:18:47

"Sunyi dolognak tartom ezt a lelkiismereti alapon való szavazást"

Az MSZP-vel kapcsolatban én pedig leginkább szánalmasnak tartom. Nem hinném, hogy 2004 december 5-e után beszélhetnénk "baloldali" úgynevezett "politikusok" lelkiismeretéről... Az tény, hogy a híradóban jól hangzik, de az is jól hangzott egykoron, hogy "a liberalizációval olcsóbb lesz az áram".

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.12.08. 23:23:43

Cserni valóban mumus jobboldali körökben néhány sajtó-ítélete miatt - szerintem igazságtalanul. Öntörvényű és karakán figura, akinek nagyon nem tetszik, ahogy ma itthon működik az igazságszolgáltatás. Nekem rokonszenves, amit csinál.

zsögödbenő 2008.12.08. 23:24:15

"A rendőrség december 30-án fejezte be a nyomozást, a nyomozók szerint közvetlen és közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy Hajdú László és Kaiser Ede követte el a véres fegyveres rablást. Közvetlen bizonyíték az, hogy négy szemtanú határozottan felismerte Kaiser Edét, mint aki a bűncselekmény elkövetésekor műszaki hibára hivatkozva a bankfiók ajtajában állva elküldte az érkezőket.

Közvetlen bizonyíték a rendőrség szerint, hogy Kaiser Ede a móri bűncselekmény előtt azt mondta, súlyos anyagi helyzete "hamarosan megoldódik, csak ahhoz valakinek meg kell halnia". A férfi a bűncselekmény után jelentős költekezésbe kezdett, a foglakozás nélküli Hajdú László bankszámlájára is jelentős összegek érkeztek. A rendőrségnek bizonyítéka van arra is, hogy Kaiser Edének két éles lőfegyvere volt, ebből egy előkerült, amit egy társának adott át megőrzésre, nem sokkal elfogása előtt.

A rendőrség szerint közvetlen bizonyíték továbbá, hogy a korábbi bűncselekményekben velük együtt dolgozó gyanúsított-társak azt vallották, Kaiser Ede többször ajánlotta a móri bankfiók kirablását, amelyben Hajdú László lenne a társuk. Ez utóbbi ellen bizonyítékként szólnak azok a zárkalehallgatási felvételek, amiket Hajdú cellájában rögzítettek a nyomozók. A rendőrség tájékoztatása szerint az ügy nyomozása során 76 körözött személyt fogtak el, közülük ötöt emberöléssel, tizenkilencet pedig fegyveres rablással gyanúsítottak. Összesen 28 ezer oldal irat és 7500 órányi lehallgatási anyag keletkezett és több mint háromszázszor rendelték el titkos adatok beszerzését."

Amúgy nem volt alibi. És megjegyezném, hogy csak Kaisert ítélték el társtettesként, akinek társa ismereten maradt a bíróság szerint. És nem melleseg másodfokon helybenhagyták az ítéletet, az azt meghozó bírói tanácsot miért nem bäßogatja senki???

zsögödbenő 2008.12.08. 23:25:42

calam · sardobalo.blog.hu 2008.12.08. 23:17:59

Kösz, ismerem Fleck írásait és véleményét. És mint hozzáfűztem, részben látok rációt abban, amit mond...Ettől még mindig nem látom át, miért kellett volna Havasinét megválasztani?

zsögödbenő 2008.12.08. 23:26:39

FP,
tudod, hogy hány ügyben hoznak ítéletet a fentieknél sokkal kevesebb tény bizonyítottságának látszata nélkül is????

Francois Pignon 2008.12.08. 23:36:41

Hajjaj.

"közvetlen és közvetett bizonyítékok állnak rendelkezésre arról, hogy Hajdú László és Kaiser Ede követte el a véres fegyveres rablást"
Ahhoz képest Hajdú esetében vissza is vonták ezt a vádat.

pg2 2008.12.09. 00:00:16

zsögödbenő 2008.12.08. 23:07:29
"Mindkettő masszív..."
És akkor mi van? Ez lehet érv?

zsögödbenő 2008.12.09. 00:04:51

FP,
és továbbra is megválaszolatlanok lényegi kérdéseim: hogyan vonható felelősségre a bíró (Sólyom jelöltjének állítólagos programja) valamint miért lett volna alkalmas Havasiné?

freehckr 2008.12.09. 00:08:51

"valamint miért lett volna alkalmas Havasiné?"

Nekem csupán az lenne a "lényegi kérdésem" ezzel kapcsolatban, hogy az elvtársaknak nem lett volna elég idejük az elmúlt napokban épp elégszer feltenni ezt a kérdést?! Mondjuk a frakcióvezetők előtti meghallgatáson. Esetleg az OIT meghallgatása után. Hm? Miért megint az után jönnek elő ilyesféle kérdések, hogy az elvtársak valamiféle "lelkiismereti szavazás" mögé bújtak, majd amikor már nem lehet változtatni tetteiken, akkor kell "magyarázni" az ostoba "következményeket"?!

zsögödbenő 2008.12.09. 00:12:46

freehckr 2008.12.09. 00:08:51

Korrekt, amit írsz, de attól még nem válik valaki alkalmassá, hogy a maszop nem szereti, elutasítja, netán ilyen gyáva módszerrel teszi mindezt....

freehckr 2008.12.09. 00:27:17

"attól még nem válik valaki alkalmassá, hogy a maszop nem szereti"

Ez így nagy általánosságban természetesen megállja a helyét, de a fenti eset kapcsán bizony egyre többen rebesgetik, hogy ez is közrejátszhatott az elvtársak "packázásában". :) Ugye nagyon még nem olvashattunk "egyéb" véleményt a jelöltről, csak annyit, hogy sokan megbíznak benne, meg végre egy "talpraesett", ráadásul menyecske, aki rendet tehetne a bíróságokon kialakult káoszban. Ráadásul a jelöltnek is hangzatos tervei voltak "reform" címén. Persze a "manipuláció" majd csak a napokban indul be, a " balliberális" sajtós-segédmunkásoknak mindenképpen le kell csutakolniuk "kenyéradóik" mocskos talpát... azt még nem tudom, hogy Avar elvtársék mit büfiztek az ATV-n ma este, de valószínűleg megadták a "vezérfonalat" az Őszödön is megemlített "fölkészített publicistáknak". :) Továbbá ha jobban megvizsgáljuk a helyzetet, akkor nyilvánvaló, hogy igen: az MSZP-nek "érdeke" hogy ne legyen rend a bíróságokon... sem... Ugyanis van nekik pár "kellemetlen" ügyük, illetve hát ott vannak a "koncepciós" eljárásaik is, egy "új seprű" (ráadásul egy olyan aki "állítólag" jobboldali elkötelezettségű) meg gondolom ennek a korrupt, az igazságszolgáltatásba "beépült politikai hálózatnak" a felszámolására készülne. Tehát mindent egybevetve, én mint jogban és igazságszolgáltatási kérdésben laikus inkább úgy tenném fel a kérdést: miért ne ő? :)

Úgy tekintem a kérdést, hogy Sólyom az én szememben "hiteles", ezáltal a jelöltje is "hiteles" a számomra, és amit eddig olvastam róla az is pozitív volt... ellenben ugye nem kell bemutatnom azokat, akik most "angol nyelvtudás hiányára" hivatkozva nem szavazták meg a jelöltet?! :) Sajnos ez van, ha egyszer az elvtársak eljátszották a hitelüket, akkor eljátszották a hitelüket...

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.12.09. 00:30:41

mszp.hu/belfold/bovebben/a-szocialista-frakcio-az-allamfo-nyilatkozatarol
"A szocialista parlamenti frakció álláspontja szerint a köztársasági elnöknek nem dolga a tőle független mandátummal rendelkező országgyűlési képviselők szavazatának minősítése, képviselők és frakciók sértegetése.

Az Alkotmány szerint a köztársasági elnök kizárólagos joga a jelölés, az Országgyűlésé pedig a döntés. Ezért amennyiben Elnök Úr újra a parlament elé terjeszti jelöltjét, a szocialista frakció - ahogy most is tette - felelősen mérlegelni fogja érveit.

Lendvai Ildikó

az MSZP országgyűlési frakciójának vezetője"

zsögödbenő 2008.12.09. 00:32:23

a miért ne ő? kérdésre ld. a legelső hozzászólásom, rögtn a legelején....Talán azért nem kéne valakit megválasztani miért ne? alapon az LB elnökének.
Egyébként még mindig várom a megoldásokat az alkalmatlan bírák eltávolításának módozataira, egyáltalán mitől alkalmatlan egy bíró, mit értünk azon, hogy hibázik stb....
Sólyom hiteles jelöltjeit gyönyörűen szimbolizálja Kállai Ernő...

freehckr 2008.12.09. 00:45:45

"mindig várom a megoldásokat az alkalmatlan bírák eltávolításának módozataira"

Gondolod véleményeznek errefelé ilyen kései órában legalább 30 éves tapasztalattal/gyakorlattal rendelkező jogászok?! :) Talán Havasiné tudja, nem?! :) Az miért nem elég, hogy külföldön és itthon is már bizonyított, és tényleg nagy tapasztalattal rendelkezik?! Szerinted mi hiányzik a szakmai önéletrajzából? Mit kellene még tudnia? Három citrommal zsonglőrködni? :)

"Sólyom hiteles jelöltjeit gyönyörűen szimbolizálja Kállai Ernő"

Kállai a kakukktojás... de nem régóta, ő is elég nagy hévvel kezdett bele a munkájába, majd nemsokára megtudjuk, hogy miért kellett (?) neki is átvennie a "balliberálisaink" uszító propagandáját. :) Bár pont tegnap néztem a Hír TV-n a Kontrasztban, ott visszafogottabb volt az elmúlt hetek "hisztériáihoz" képest...

zsögödbenő 2008.12.09. 00:49:36

freehckr 2008.12.09. 00:45:45
Az miért nem elég, hogy külföldön és itthon is már bizonyított, és tényleg nagy tapasztalattal rendelkezik?!

MIT bizonyított? Ne haragudj, de a nagy tapasztalata az életkorának köszönhető...aki eltölt 30 évet bíróként, az ugyanilyen tapasztalattal rendelkezik..ilyen alapon elég sokan alkalmasak lehetnének még jelöltnek....

freehckr 2008.12.09. 01:05:37

"MIT bizonyított?"

Nem ismerem a nőszemélyt közelebbről. De most komolyan ha bármi kivetnivaló lenne benne akár "szakmailag", akár "emberileg", azt legalább a Népszava-Népszabadság kombó "kivesézte" volna. :) Tehát ennyit mindenféleképpen bizonyított. :)

"ilyen alapon elég sokan alkalmasak lehetnének még jelöltnek"

Na persze, abban is egészen biztos vagyok, hogy a "szocialistáinkat" nagyon nem érdekli hogy nem csak a parlamentben dől a f*s, de a bíróságunk sem áll a helyzete magaslatán, és hát ők így "eldurcáskodnának" akár 2010-ig is, amíg egy Lomnici-féle minden hájjal megkent korrupt gazembert nem jelöl Sólyom. :)

De most komolyan: tekintsünk el az angol nyelvtudástól, állítólag németül tárgyalási szinten nyomja a csaj. Ezen kívül egészen pontosan mit kellene még tudnia?

zsögödbenő 2008.12.09. 01:10:48

freehckr 2008.12.09. 01:05:37

Nem arról van szó, hogy kivetnivaló van-e benne, mint bíróban, netán ítélőtáblai elnökben....hanem arról, hogy a LB-ot vezetni egészen más feladat és megkövetel nyelvtudást, elmleti-dogmatikai elmélyültséget, a nemzetközi tendenciák valós ismeretét stb...ami a hölgynek a jelek szerint hiányossága...ettől ő még lehet kiváló bíró, de nem LB-elnök.
Amúgy azt fejtegettem fentebb, hogy természetesen a szocik csak elfedik a szakmainak látszó érveikkel azt, hogy politikai döntést hoztak...de ettől még elgondolkodhatunk szakmai alapon is: vajon tényleg alkalmas-e a hölgy...errről beszélek már egy ideje.

freehckr 2008.12.09. 01:23:22

"és megkövetel nyelvtudást, elmleti-dogmatikai elmélyültséget, a nemzetközi tendenciák valós ismeretét stb...ami a hölgynek a jelek szerint hiányossága"

Amikor azt olvasom a szakmai életrajzában, hogy kitüntetést kapott "az osztrák–magyar bíróságokkal való szakmai kapcsolat kialakítása érdekében kifejtett munkájáért" az feltételezi már "a nemzetközi tendenciák valós ismeretét"? Vagy az osztrákok is pofára tolják az ilyen "plecsniket", bár náluk nem volt több évtizedes büdös kommunizmus... :) Baka Andrást pont azért utasította el az OIT, mert neki meg nem volt itthoni tapasztalata... Hehehe. :) Nyelvtudás... pontosan miért is kell az angol? Természetesen kell az angol, de ebbe a pozícióba miért is? És miért nincs ez valahol írásos formában "megemlítve" mint a leendő LB elnökökkel szemben támasztott követelmény, hogy ne csak úgy dobálózhasson valamelyik Bárándy ezzel az "angol nyelvtudással" kénye-kedvére, ha elvtársai sunyi dolgait kell "kimagyarázni"?! A főpolgármesteri pozícióba kell angol nyelvtudás? Hallottad már Demszkyt angolul beszélni?! :D

Szóval nem, nem és nem értem. Természetesen egészen más lenne a leányzó fekvése, ha nagyjából két hete erről menne a "vita" a közéletben. De nem, mint említettem az égvilágon senki nem hangoztatott markánsabb ellenvéleményt a hölgy rátermettségével/személyével kapcsolatban.

Most bezzeg mindenki "sziporkázik"... :)

zsögödbenő 2008.12.09. 01:32:42

freehckr 2008.12.09. 01:23:22
Amikor azt olvasom a szakmai életrajzában, hogy kitüntetést kapott "az osztrák–magyar bíróságokkal való szakmai kapcsolat kialakítása érdekében kifejtett munkájáért" az feltételezi már "a nemzetközi tendenciák valós ismeretét"? Vagy az osztrákok is pofára tolják az ilyen "plecsniket", bár náluk nem volt több évtizedes büdös kommunizmus... :)

Igen, ez bezony olyan típusú kitüntetés, amit a poszt betöltője azért kap, mert épp ott van, nem az egyéni teljesítmény alapján....És ez nem jelenti a nemetközi tendenciák ismeretét. Az LB jogegységi hatásköreiben meg kéne határozni az ítélkezés olyan tendenciáit, amely során összehasnlító elemzést kéne végezni az adott jogintézmény nemzetközi elmélete és gyakorlata területén és ezt kéne a hazaival összevetve valami megoldást találni...ehhhez kell a az a biznyos elmélyültség, amellyel ő nem rendelkezik a jelek szerint...ez nem kell ítélkezőbíráknál (bár nem lenne hátrány), de igenis szükséges ismereteket és készségeket jelent az LB elnökénél...még akkor is, ha maga jogszabályi környezet nem írja elő tételesen ezek meglétét a pozíciót betöltvel szemben...
Demszky politkai posztot tölt be (reméljük, már nem sokáig), ez elvileg szakmai pozíció, nem is akármilyen...szóval igenis ne mérjünk azonos mércével....
Egyébként mint már említettem, a szervezetrendszer átalakításának sokkal hangsúlyosabb és átgondoltabb programját képviselte az előző jelölt (Baka). Én őszintén szólva Havasiné programját nem találom sehol, amit elmondott, azok általnos lózungok, amiket kb, mindenki tud, aki valamennyre is közel van ehhez a szférához...az OIT-s meghallgatsán meg gyakorlatilag értelmetlenségeken rugóztak a hasonlóan "okos" bírósági elnökök....

freehckr 2008.12.09. 01:42:26

"Az LB jogegységi hatásköreiben meg kéne határozni az ítélkezés olyan tendenciáit, amely során összehasnlító elemzést kéne végezni az adott jogintézmény nemzetközi elmélete és gyakorlata területén"

Nem értek hozzá, csak kérdezem: az nem lehet, hogy mint LB elnöknek van neki egy "szakmai csapata", amelyik a keze alá dolgozik ilyesféle ügyekben? Az LB elnöki poszt nem arról szól, hogy legyen meg a megfelelő szakmai tapasztalata, de emellett remek irányítói képességekkel is rendelkezzen, és sok hasonlóan magasan képzett, bár különböző szakterületeken jártas szakemberek munkáját "összehangolja"?

zsögödbenő 2008.12.09. 01:49:37

freehckr 2008.12.09. 01:42:26

IS. Természetsen legyen irányítói képesség és természetesen van csapata. De ez a poszt a közjogi méltóságok egyike, olyanokkal kerül egy szintre (ne a politikusokat vegyük ide!), akik valóban szakmájuk legjobbjai kéne, hogy legyenek, akiknek elméleti-gyakorltai felkészültsége széls körben elismert (AB elnöke, ÁSZ elnöke legalábbis ilyen). Ez a hölgy pedg nem ilyen...az a tény, hogy ő ítélkező bíró 30 éve, annyit jelent, hogy 30 éve kezdte a pályát. Rengeteg vezető van a bírói karon belül, iylen alapon mindannyian rendelkeznek "igazgatási tapasztalattal", tehát bárki lehetne az LB elnöke...persze a gyakorlatban végsősoron ez még igaz is lehet, hiszen a politika dönt a jelöltről, de talán mégsem helyes...

Ombudsmanyus 2008.12.09. 08:27:17

OFF
Ha már parlament, volt ott néhány interpelláció is, ami megint a Fidesz frakció töketlenkedése miatt ment át.
Na azok is megérnének egy misét.
ON

Egyébként elgondolkodtató, kinek miért éri meg, hogy az ország közigazgatási szervei működésképtelenné váljanak.
Ez azért több, mint pusztán izmozás az elnökkel.

zsögödbenő 2008.12.09. 10:22:01

Az LB nem közig szerv és nem ilyenek miatt működésképtelenek a közig szervek, hanem mert átláthatlan szervezettel és hozzáemértő ügyintézőkkel és vezetőkkel vannak tele.

dobray · http://mandiner.blog.hu/ 2008.12.09. 11:49:35

Kállaihoz: nekem sem volt bajom Sólyom eddigi jelöltjeivel, csak vele, az a kijelentése, amit zsögödbenő idéz, hogy

"a magyar demokrácia nagy adóssága, hogy SZEMBEN A SZOMSZÉDOS ORSZÁGOK ELŐBBREJÁRÓ RENDSZEREIVEL (vajon melyik szomszédunkra gondolhatott????) még mindig nem biztosított jogszabályainkban a kisebbségek automatikus parlamenti képviselete...."

ez kapásból nem igaz, mivel jogszabályok szerint kéne lennie parlamenti képviseletének a kisebbségeknek, csak a parlament nem tud megegyezni ezügyben. Ami persze nem jó. De ezek szerint Kállai egyetért Ficoval.

inforadio.hu/hir/kulfold/hir-240595

vizipipa 2008.12.09. 12:15:26

zsögödbenő
Nem vagyok szakmailag kompetens a kérdésben, úgy hogy csak az emlékeimben kotorászok és valójában kérdezek.

Szakmailag minden párt elfogadhatónak tartotta a jelöltet. A többi párt támogatta, az MSZP meg frakcióutasítás nélkül, de azt mondta: szavazzatok nemmel, miután az OIT-n (fájdalmukra) átment a jelölt.
Szóval a többi párt is balfék.
A fantasztikus képességű Lomnici alatt a helyzet romlott, ebben eléggé egyetértenek a szakmailag kompetens nem érintettek. Akkor most Lomnici II. kéne vagy egy határozott reformer?

molaris 2008.12.09. 12:20:43

Ami a szoci berkekben megy, az felháborító. Na amíg csókost nem jelöl Sólyom, addig ezek nem szavazzák meg. Nem lehet mindent az elévülésre bízni. Lásd a mai címlapon: a Nyakó házaspár külön- külön felveszi a lakásbérleti támogatást. A qrva nénikéjét, vagy mosson lábat, vagy verje szájon az asszonyt. Mert ha tényleg külön él, akkor ott valami hézag van. És azt nem Nyakó tömögeti. Meg külön utaznak annyit évente, hogy azt még a csúcson lévő Medgyessy is megirigyelte volna:
Mocskos kis senkiháziak.

molaris 2008.12.09. 12:24:49

Jaaa, Lendvai Ildikónak üzenem: moderálva, moderálva, és még ez is moderálva. Na erről a "nőről" ennyit, mpst egy Andaxin.

zsögödbenő 2008.12.09. 12:40:57

vizipipa 2008.12.09. 12:15:26
Szerintem meg nem volt szakmailag kompetens, de én nem vagyok egyik párt sem :P
Amúgy mitől volt határozott reformer jelöltként Havasiné?
A bírósági szervezetet, a működés szabályait és leginkább mindennapjait alaposan meg kéne változtatni, ez tény; ámde egyébiránt ez leginkább nem az LB elnökén múlik, jó része törvényhozói feladat...DE lényeg a lényeg, Havasiné egy vizesnyolcas ítélkezőbíró, semmi több...egyszerűen kevés egy ilyen feladathoz. Az egy más kérdés, hogy persze sokan mások is úgy töltenek be mindenféle tisztségeket, hogy valójában nem kellőképpen felkészültek...

Google 2008.12.09. 16:04:08

Az utolsó töltényig Havasiné ellen?
Mi szép ez a harc, hogy a legmegfelelőbb ember kerüljön a megfelelő helyre!
A kormánytagok na, azok bezzeg tudnak nyelveket!
Igaz, baloldalinak lenni enyhítő körülmény! Már önmagában elég.

Vidéki 2008.12.09. 16:25:56

Nem tudom kik keltik a pártok közötti értelmetlen gyűlölködést, de tragikus kontraszelekcióhoz vezet.
Az, hogy a főbíró jelölt ugyan maga nem politizál, de egy ellenzéki párt egyik politikusának nagynénikéje, éppen elegendő indok az MSZP képviselőinek, hogy ne szavazzanak rá.
A kiváló szakmai referencia sem számít semmit.
Nemsokára az értelmi fogyatékosoknak az esélyei is nagyobbak lesznek egy fontos pozíció elnyerésére, ha ez így folytatódik!

Ács Ferenc 2008.12.09. 18:32:51

A fél kormány büfé-ruhatár szakon végzett, beleértve a miniszterelnököt, bár ő később tovább képezte magát. Nevetséges, hogy a jelenleg parlamentként funkcionáló kvázi KISZ-tábor azzal az ürüggyel utasította el Havasinét, hogy ki az unokaöccse. Akkor az egyik főpolgármester-helyettest miért választották meg, holott a testvére fideszes önkormányzati poliitkus volt? Ott ez nem probléma, ugyebár. Tele van az ország ilyen családokkal, ezt használni valaki ellen pitiáner árokásás.

CrL 2008.12.09. 18:34:41

a másik fele meg autófényező

tevevanegypupu 2008.12.09. 18:39:20

Nem kellene senkit megvalasztani allami pozicioba aki mar latta kozelrol eloben Orban Viktort es kesz. Ezt torvenybehozzuk, megszavazzuk, vita nincs, tiszta helyzet.

Francois Pignon 2008.12.09. 18:48:17

Az szép, amikor egyrészt álszenteskedve arról sírnak, hogy a politika családokat, barátságokat rombol szét, közben meg az egész magyar sajtó azt számolgatja, kinek a pereputtyában hány ilyen-olyan pártszimpátiájú rokon van.

zsögödbenő 2008.12.09. 22:38:43

Ács Feri · reakcio.blog.hu 2008.12.09. 18:32:51

Végre Kedves Posztíró, megnyilvánultál..

Vidéki 2008.12.09. 16:25:56
A kiváló szakmai referencia sem számít semmit.

Drága Brátom, hol van Havsinénak "kivákó szakmai reputációja"????

Nehogy már pusztán azért, mert a szocik nettó pártalapon elutasították, alkalmas, remek jelöltnek tekintsük! Nem kéne ennyire csőlátásúnak lenni....Ez a néni egyszerűen nem alkalmas a posztra...
Mellesleg volt már olyan, hogy valakit politikai alapon nem szavaztak meg, noha szakmailag kompetens lett volna: pl. Bruhács János alkotmánybírójelöltsége, de ő volt oly elegáns, hogy a leszavazás után visszautasította az újbóli jelöltséget...
Kedves mindenki, miért támogatunk egy jelöltet pusztán azért, mert úgy érezzük, hogy a mi kutyánk kölke?? Sajnos Havasiné alkalmatlan!

zsögödbenő 2008.12.09. 22:40:16

CrL · progresszivek.blog.hu 2008.12.09. 18:34:41
a másik fele meg autófényező

ezzel a kifejezéssel vigyáznék, mert a szakmák rokonsága miatt Kubatov Gábpr még magára veszi....

palmer 2008.12.09. 22:45:33

zsögödbenő, akkor az Országos Igazságszolgáltatási Tanács is alkalmatlan mert ők meg támogatták.

www.birosag.hu/engine.aspx?page=OIT_Tagok

www.origo.hu/itthon/20081202-tamogatja-az-oit-havasine-orban-maria-fobiro-jeloltet.html

zsögödbenő 2008.12.09. 22:50:31

palmer 2008.12.09. 22:45:33

olvastad az a jelölt OIT-s meghallgatásának jegyzőkönyvét? Hogyismondjam, szánalmas, nehéz eldönteni, hogy a kérdezők vagy a jelölt teljesített-e gyengébben....Az OIT eleve problematikus pont a magyar igazságszolgáltatás rendszerében....
Továbbra sem értem, miért kell valakit támogatni/védeni azért, mert a "mi" jelöltünk....ha egyébként nem kompetens....

palmer 2008.12.09. 22:53:43

jó akkor alkalmatlanok. Van személyes és alkalmas jelölted?

Invictus 2008.12.09. 23:00:03

Az OIT-t Hornék hozták létre, azért hogy a kormány ne nyúlhasson hozzá a bíróságokhoz, Zanathy et.-nak nézz utána, ő volt a hivatalvezető és a tényleges főnök, Kovács Laci bá haverja...

zsögödbenő 2008.12.09. 23:13:07

palmer 2008.12.09. 22:53:43
jó akkor alkalmatlanok. Van személyes és alkalmas jelölted?

Nem én dolgozom a Sándor-palotában...
De továbbra sem látom át, hogy miért oly tragédia, hogy nem lett Havasiné az LB elnöke...

palmer 2008.12.09. 23:15:32

még alkalmas jelölttipped sincs? sorry akkor, innentől ignore on.

zsögödbenő 2008.12.09. 23:19:15

palmer 2008.12.09. 23:15:32
még alkalmas jelölttipped sincs? sorry akkor, innentől ignore on.

Hogyismondjam, sajátos a nézőpontod...

zsögödbenő 2008.12.09. 23:23:07

mellesleg kedves posztíró és egyebek,
több mint egy napja egyetlen érdemi érvet sem hallottam/olvastam remek elnökünk jelöltje mellett....

zsögödbenő 2008.12.09. 23:32:54

és egyébiránt palmer és társai,
csak úgy hozzávetőlegesen van róla fogalmatok, hogy mi az LB, miylen geldatai vannnak stb avagy pusztn jól hangzik a "geci szocik megint leszavazták a mi jelöltünket, pedig milyen jó is lett volna ő" típusú hozzáállás....?!

zsögödbenő 2008.12.09. 23:34:36

geldatai= feladatai,
sorry a gépelési malőrökért

Invictus 2008.12.09. 23:38:25

A szocik leszavazzák azt, aki nem az ő emberük (Lomnici meglehetősen az ő emberük volt). Félig-meddig nyíltan el is ismerik, hogy nem szakmai kifogásaik voltak, hanem az, hogy jobboldali gyanús a jelölt.

zsögödbenő 2008.12.09. 23:48:12

Invictus,
és ez érv a jelölt melllett????

zsögödbenő 2008.12.10. 00:01:40

Ács Feri,
azért felesleges posztot írni, hogy aztán a vele egyet nem értőkre ne is válaszolj....

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.10. 00:16:31


zsögödbenő,

a te problémád a következő. valamiféle egyéni szoc. probléma okán értesz ehhez a bírósdihoz, jogizéhez és eléggé elnemitélhető módon fontosabb neked mint a politikai harcimarcizás. tudod pl. hogy A bíró és B bíró között milyen különbségek lehetnek. mit jelent közepes bírónak lenni, mit jelent a jó és mit jelent a kiváló, esetleg a zseniális, az Oliver Wendell Holmes, a Louis Brandeis, a Robert Jackson. ez egyáltalán nem triviális, ehhez sajnos benne kell lenni a szakmában.

én azt tudom, hogy mi a különbség egy közepes, egy jó, egy kiváló és egy vizenjáró matematikus között. namost ezen a blogon kétféle matematikust tudnak elképzelni : a ballert és a jobbert. kétféle bírót, kétféle filozófust, lassan kétféle szakácsot. sokat szakmázol le leszel kommunistázva vegyél szépen vissza, állj be a sorba, kampfolj. this is a fucking war, dude.

zsögödbenő 2008.12.10. 00:22:44

JT,
Te komcsi vagy, én nem :P
Ez ugye egy alapvető különbség...
sztem éppen hogy kampfokok amúgy :P
És egyébiránt pustán provokatíve vagyok kíváncsi az itt megnyilvánuló alanyi havasiné-fanek moticációira :P
De egyébként sajnos be kell vallanom, voltaképpen igazad van eme kommentedben...és ez amúgy végtelenül szomrú...még ha diszizöfákinvórdúd is...

zsögödbenő 2008.12.10. 00:23:44

kampfolok, motivációira....
sorry sör-wyborowa kombó csodákra képes :P

freehckr 2008.12.10. 00:23:45

"és ez érv a jelölt melllett?"

zsögödbenő, nem várhatod el, hogy mindenki komolyabban ismerje/ismerhesse Havasinét, és nekiálljunk "anekdotázni" 30 éves munkásságáról, illetve oldalszámokat közölni szakmai kiadványokból, ahol egy-egy problémát kitűnően körbejárt. :) Viszont... van pár érv amellett, hogy miért volt jó a jelölt:
- Táblabírók elfogadták - őket még nem kritizáltad ezen poszt alatt, de gondolom őket is lehúzod mindjárt, mint az OIT-t.
- OIT elfogadta a jelöltet - kis különbséggel, de azért van a többség, hogy döntsön - igaz, az OIT-t már lehúztad, de ha szerinted az OIT dilettáns barmok gyülekezete, akkor nem tudom mi kifogásod van egy LB jelölt ellen, akire még nem fogtad rá, hogy dilettáns barom lenne. :)
- Frakcióvezetők elfogadták, legalábbis a szavazás előtti napokban semmiféle ellenvélemény, kritikai észrevétel nem érkezett egyik megélhetési felől sem... a hallgatás meg mint tudjuk: beleegyezés.
- Sólyom jelöltje. Szétnézek ezen a kopár hazai politikai palettán, és azt kell mondanom, hogy talán Sólyom az egyetlen, akinek még adok valamit is a szavára.
- Végezetül nem indított ellene semmiféle rágalomhadjáratot a Népszava-Népszabadság-ATV-stop.hu "balliberális tematizáló gépezet", ami azt jelenti, hogy az asszony minden bizonnyal feddhetetlen. Hidd el: ha egy bolhát elő tudtak volna kotorni, címlapon hozták volna az "elefántos" történeteket. :)

Tehát ennyi. Illetve mint említettem, az "ellenvetésekről" csak most esik szó.. érted? Most! Amikor a posztkommunista elvtársak ostobaságait kell "kimagyaráznia" egyeseknek...

zsögödbenő 2008.12.10. 00:32:33

freehckr 2008.12.10. 00:23:45

Sajnálom, hogy JoTunder reálisabban látja az ügyet...

"Táblabírók elfogadták - őket még nem kritizáltad ezen poszt alatt, de gondolom őket is lehúzod mindjárt, mint az OIT-t"
Ez csodás, ámde ez a jelöltön kívül 4 azaz négy embert jelent kies honunkban....az OIT-ről pedig: lehúzás vagy sem, olvasd el a meghallgatásról szóló jegyzőkönyvet, tanulságos...

"akire még nem fogtad rá, hogy dilettáns barom lenne."
Ilyen csúnyán nem beszélnék Elnök Asszonyról, ámde sajnos híján van minden olyan tudlajdonságnak, ami LB elnökké tehtené (ld. korábbi megszólalásaimat fentebb)

"a hallgatás meg mint tudjuk: beleegyezés"
ezt az aktuális szadesz közig eljárásos tvjavaslat okán hallotttad? :P

"Sólyom jelöltje. Szétnézek ezen a kopár hazai politikai palettán, és azt kell mondanom, hogy talán Sólyom az egyetlen, akinek még adok valamit is a szavára."
Akkor, ahogy szintén feljebb jeleztem, vess pillantást Kállai Ernő munkásságára,....amúgy meg nem szeretjük, de volt valami frappáns abban, ahogy Fletó minősítette drága Elnökünk Vének Tanácsa című agyszüleményét drága Elnökünk korábbi saját szavaival...

"az asszony minden bizonnyal feddhetetlen."
ne haragudj, ez édeskevés ahhoz, hogy valaki LB elnök legyen. Ez mondjuk kb. a bírósági fogalmazókkal szemben elvárt dolog,..

zsögödbenő 2008.12.10. 00:33:36

" és nekiálljunk "anekdotázni" 30 éves munkásságáról, illetve oldalszámokat közölni szakmai kiadványokból, ahol egy-egy problémát kitűnően körbejárt."

Nehéz lenne, mert ilyen irányú munkássága kb. nemlétező...

freehckr 2008.12.10. 00:44:32

De zsögödbenő, ha egyszer ez a "szolgálati" útvonal (Sólyom jelöl, táblabírók, OIT bólint, frakcióvezetők meghallgat, majd szavaz), akkor neked nem a jelölttel van problémád, hanem ezzel a "rendszerrel"... csakhogy valamiért a "jelöltre" vetíted ki ellenérzéseidet. :) Már lehúztad az OIT-t, a táblabírók csak négyen vannak.. p*csába, hogy merték támogatni a jelöltet mind a négyen, mikor ez a dolguk, hogy véleményt mondjanak a jelöltről. :) Lassan ott tartasz mint az elvtársak, hogy teljesen mindegy ki a jelölt... :)

freehckr 2008.12.10. 00:46:11

"őket még nem kritizáltad ezen poszt alatt, de gondolom őket is lehúzod mindjárt"

Kár hogy nem fogadtam... :)

zsögödbenő 2008.12.10. 00:46:44

freehckr 2008.12.10. 00:44:32
fentebb többször elég részletesen igyekeztem kifejteni, mik az elllenérzéseim a jelölttel szemben...ha ezt nem olvastad/nem érted, sajnálom...

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.12.10. 16:04:12

"Ha soha nem jelentik fel a rendőröket, ötven év múlva is ugyanígy verni fogják Önöket - fakadt ki Cserni János bíró csütörtökön a Fővárosi Bíróságon, miután a tavaly ősszel a X. kerületi kapitányságon bántalmazott több egykori őrizetes is úgy tanúskodott, hogy bár megverték a rendőrök, feljelentést nem tett emiatt."

index.hu/politika/belfold/harmat1285/

mavo · http://polmavo.blog.hu 2008.12.10. 16:07:54

zsögödbenő,

nem, nem az a baj, hogy nem választották meg. Az indoklás, és a mögötte rejlő indítékok, na az igen, az szégyen.

(Konkrétan Ács Feri megspórolt nekem egy posztot a saját blogomon, legalábbis szerintem jól leírta.)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.10. 16:36:35


Az Amerikai Egyesült Államok Legfelsőbb Birósága a legmagasabb feljebbviteli biróság és egyben a szövetségi alkotmánybiróság. A magyarországi AB konkrét ügyeket nem hajlandó megvizsgálni, viszont az alkotmány számos aspektusa csak konkrét büntető illetve polgári ügyeken keresztül vizsgálható, lásd szinte az összes hires Supreme Court case-t. Ez viszont csak a biróságokra kötelező jogegységi határozatok révén valósulhat meg, azaz az LB igenis parciálisan alkotmánybirósági feladatot is ellát(na), és nem teszi. Ennek megfelelőlen van egy vakfoltja a magyar alkotmánybiráskodásnak.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.12.10. 16:52:29


Ezért egy Baka András tapasztalatú ember sokkal alkalmasabb LB elnöknek mint egy Havasiné Orbán Mária tapasztalatú ember. Az a helyzet, hogy itten a tragikus sorsu Mailath Gyorgy fokancellar, orszagbiro, forendihazi es legfelsobb birosagi elnok utodjat valasztjak meg. Engem az is zavar, hogy a Wekerle Sandor utodja a Veres Janos, es Batthyany Lajose meg az Andrassy Gyulae a Gyurcsany Feri vagy a Viktor. Nem teljesen OK ha az ember belegondol. Van egy kaliber nevu fogalom, amivel szamolni kellene.

zsögödbenő 2008.12.10. 18:02:06

JoTunder,
egyetértek.

mavo,
igen, a módszer valóban szégyenteljes és nevetséges, megmodhatták volna előre, hogy nem támogatják....bár megjehyzem, a magyar alkotmányosságban még mindig alapelv a képviselők szabad mandátuma, aminek értelmében kötelező frakciószavazás finoman szólva alktományossági aggályokat vet fel...
Mindazonáltal a poszt és a megszólalók nagyrészeis azt sugallja, hogy itt valami léngoló zsenialitású szakembert nem választottak meg aljas módon - na ez az, amivel vitatkozom...

Vidéki 2008.12.10. 19:12:14

T.Zsögödbenő!

Te támogatod azt a kontraszelektív magatartást, amely a feladatra alkalmas, rátermett emberek nagy részét ósdi reflexeknek engedelmeskedve kizárja bizonyos fontos feladatkörök betöltésének lehetőségéből.
Az, hogy valakinek a származása és rokonsága nem telivér szocialista, már elegendő ok arra, hogy leszavazzák?
Ez emlékeztet Don Quijote magatartására, aki megtámadott egy szélmalmot, mert gonosz varázslónak vélte!
Egyébként hozzászólásaidból a mérhetetlen elbizakodottság sugárzik: A szakterület hivatásos képviselőinek véleménye semmit sem számít, ha ellenkezik a tiéddel.
Jobban tennéd, ha leszállnál a magas lóról a szilárd talajra!

zsögödbenő 2008.12.10. 20:23:45

T. Vidéki!

"Te támogatod azt a kontraszelektív magatartást, amely a feladatra alkalmas, rátermett emberek nagy részét ósdi reflexeknek engedelmeskedve kizárja bizonyos fontos feladatkörök betöltésének lehetőségéből."
Ezt ugyan miből olvastad ki????1. Hol volt itt a feladatra alkalmas, rátermett ember (asszony)? 2. Milyen ósdi reflexekről beszélsz???

"Az, hogy valakinek a származása és rokonsága nem telivér szocialista, már elegendő ok arra, hogy leszavazzák?"
Úgy látom, értelmezési problémáid vannak...mint többször leírtam, a szocik módszerét, eljárását az üggyel kapcsolatosan szánalmasnak tartom. Ugyanakkor a hölggyel szeben valóban komoyl szakmai kifogások merülnek fel, ennek semmi köze a vélt vagy valós rokoni viszonyaihoz és vélt vagy valós politikai vonzalamihoz....

"Egyébként hozzászólásaidból a mérhetetlen elbizakodottság sugárzik: A szakterület hivatásos képviselőinek véleménye semmit sem számít, ha ellenkezik a tiéddel."
A szakterület mely hivatásos képviselőinek véleményéről beszélsz? Továbbá miért kéne egyetértenem az ún. szakértők vélemyényével, ha azt nem látom megalapozottnak? Úgy gondolom, felsorakoztattam néminemű érveket a fentebbiekben; ehhez képest az ellenvélemény leghangsúlyosabb és legfajsúlyosabb eleme az volt, hogy a szemét szocik nem mondták meg előre, hogy nem akarják illetve hogy jajjj, az unokaöccse miatt szavazták le...Ami nagy valószínűséggel igaz, mint ezt is írtam fentebb, a szakmai/annak szánt érveket csak púdernek használták a szocik...de ez nem jelenti azt, hogy esetleg ne lehetnének szakmai kifogások a hölggyel szemben.
És ugye az fel sem merül Benned, hogy esetleg van némi rálátásom a kérdésre, szakértelmet említeni sem merészelek...
Egyébként lovam nem ingoványon lépdel, hanem szilárd talajon vágtat :P

Vidéki 2008.12.10. 20:58:05

T.Zsögödbenő!

Ha memóriád nem túl rövid életű, még emlékezhetsz hozzászólásokra, amelyek bizonyították, hogy a kompetens szakmai szervezetek, az OIT és a Táblabírák meghallgatták a jelöltet és a feladatra alkalmasnak találták. Ebből világosan látható, hogy nem szakmai okok, hanem „származási” megfontolások álltak a leszavazás mögött!
Nem hiszem, hogy a te kompetenciád meghaladhatná ezeknek a szakmai szervezeteknek a kompetenciáját!
A frakcióvezetők elfogadták, legalábbis semmiféle kritikai észrevételük nem volt.
Abból, hogy némi rálátásod van a kérdésre, nem gondolhatod azt, hogy elfogult véleményed minden más véleményt „überelhet”!

zsögödbenő 2008.12.10. 21:24:32

T. Vidéki,
az OIT-ben történt meghallgatásról tanulságos olvasmányként ajánlom a következőt, amelyből OIT-tagok és Havasiné képességeiről egyaránt maradéktalanul meggyőződhetünk...:
birosag.hu/engine.aspx?page=OIT_jegyzokonyv_20081202
A jelölt blogjáról ne is ejtsünk szót, amely példának okáért durva helyesírási hibákkal teli....
Az OIT egyébiránt 7:6 arányban támogatta a jelöltet. A jegyzőkönyv mellékeletként olvasható a jelölt programja, ha ezt a a másfél oldalas szösszenetet annak nevezhetjük.
Továbbra sem tudsz olvasni. Világosan leírtam, hogy nem szakami okok miatt nem támogatták, hanem valószínűleg részben általad származásinak nevezett megfontolások illetve Sólyomnak való betartás miatt....DE ettől még lehet az a véleményem, hogy nem kompetens a jelölt és erre még nem különösebben olvastam Tőled (és másoktól se nagyon itt) ellenérvet...
Egyébként ha megnézed az OIT összetételét, elgondolkodhatsz azon is, mennyiben "szakmai, kompetens" ez a szervezet..Jelenleg pl, van egy nem jogász végzettségű tagja is a hozzáértés nagy dícséretére.... www.birosag.hu/engine.aspx?page=OIT_Tagok

süti beállítások módosítása