Rogán és Krumpli új fejezetet nyit a Belváros életében
2008. október 12. írta: Kínai Kálmán és Trágár Tóni

Rogán és Krumpli új fejezetet nyit a Belváros életében

  Nagy nap volt a tegnapi Belváros-Lipótváros polgárai számára: Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere ünnepélyesen átadta a felújított Sas utcát a belváros-lipótvárosiaknak. A Rogán Antal vezette önkormányzat ez alkalommal fehér asztallal, pogácsával, sós mogyoróval és egy pohár pezsgővel várta a belváros-lipótvárosiakat, különös tekintettel a nyugdíjas szavazókra. A kitűnő hangulatról a Blackbirds együttes, illetve Rogán Antal polgármester gondoskodott, aki elmondta: Belváros-Lipótváros önkormányzata eddig is nagyon-nagyon sok pénzt költött Belváros-Lipótváros fejlesztésére, jelenleg is nagyon-nagyon sok pénzt költ, és a jövőben is nagyon-nagyon sok pénzt fog költeni, mindezt azzal a céllal, hogy a belváros-lipótvárosiak jól érezzék magukat.

 Az ünnepségen az aggódó belváros-lipótvárosiak szívéről nagy kő gördült le, amikor látták, hogy az ország Krumpli kutyája valóban megkerült.

 Rogán Antal polgármesteren fiatalosan elegáns szabású, férfias, sötétszürke öltöny és visszafogott ízlésről tanúskodó, csíkos nyakkendő volt. Cecília asszony, aki a kis pocaklakóval a hasában is feltűnően csinos volt, mintás narancssárga pólót, lila blézert, farmer miniszoknyát és fekete harisnyát viselt. Krumpli kutyán mindössze egy divatos, a gazdik gondoskodó szeretetét tükröző puha barna nyakörv volt.

 Az ünnepség után Rogán Antal polgármester és Cecília asszony kézen fogva, Krumpli kutyával hármasban, gyalog távoztak a frissen felújított Sas utcán. Szolid polgári ízlésről tanúskodó, megbízható német márkájú autójukba csak a következő keresztutcánál szálltak be.

 Kérjük, tekintsék meg az eseményről készült hangulatos videóösszeállításunkat!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr34709628

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A Hannibál Lektűr-attitűd 2008.10.16. 13:06:51

Civil webkettőA reakció.blog.hu-n, ebben a posztban találtam az alábbi térképet. Kincsünk Terézvaros Itt láthatók a 6. kerület vagyongazdálkodásának jeles mozzanatai és egyéb érdekességek   View Larger Map  Gratulálok a készítőknek!  …

Trackback: Propeller 2008.10.13. 00:11:02

Rogán és Krumpli új fejezetet nyit a Belváros életébenNagy nap volt a tegnapi Belváros-Lipótváros polgárai számára: Rogán Antal, Belváros-Lipótváros polgármestere ünnepélyesen [...]

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

smalladam 2008.10.12. 22:51:38

a jövő elkezdődött belváros-lipótvárosban

2008.10.12. 23:02:44

Vajh céges autó az az Audi, vagy saját?

Nagyon megtanulta a leckét a kölyök.

states 2008.10.12. 23:40:35

Hát lehet élcelődni Rogánon, de én a hatodikban lakom, amely köztudottan az ország talán legkorruptabb önkormányzatával dicsekedhet, ez az a kerület, ahol a szocik az egész Andrássy utat ellopták Ballettintézetestől, lakóépületestől. Az egyetlen utca, amit at 20 év alatt felújítottak az a Király, az átadás után 1 hónappal már járhatatlan volt...

Francois Pignon 2008.10.12. 23:41:04

Kitűnő beszámoló. Benne van a mai rogánizmus esszenciája.

Pedig pár éve kifejezetten kedveltem, de sikerült nálam a legirritálóbb kategóriába küzdeni magát.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.10.12. 23:45:15

states:
A Király utca egészen hihetetlen, le is fogom fényképezni valamelyik nap. Hogyan tud valami ennyire gyorsan lerohadni?

tevevanegypupu 2008.10.12. 23:55:40

Rogan soha nem volt tul szimpatikus, pedig mennyire igyekszik. Na mindegy, a lipotvarosiak biztos szeretik ot is meg a pogacsat is.
Latom nem krumplis volt.(:

states 2008.10.13. 00:03:38

Francois Pignon
Ízlések és pofonok, és akkor Deutsch Tomi hova sorolandó, kíváncsi vagyo,k Brüsszel népesedési mutatóin mennyit lendít majd......

Francois Pignon 2008.10.13. 00:08:35

Valóban ízlés kérdése. Nekem a bulváros nyomulás kifejezetten ellenszenves.
Deutsch nem tudom hogy jön ide, szerintem ő éppen nem keresi sztorikkal a bulvárlapokat, megtalálják anélkül is.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.13. 00:23:22

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha Rogán valóban megvalósítja az Új Főutca programot - ami a legjobb dolog lesz, ami Budapesten az elmúlt húsz évben történt, Demszky megdobálásán kívül -, akkor személyesen viszünk egy doboz csirkemájas Chappyt Krumplinak.

Kopiás Attila Steve 2008.10.13. 00:28:21

states: mit ád az ég, a helyi fideszesek aktív támogatásával... Szolíd tippem szerint summa 20mrd-nyi közvagyont sikerült kipasszolniuk a szociknak csak ebből a kerületből egy évtized alatt, úgy, hogy a fidesz egyszer se tolja fel őket semmilyen hatóságnál... Fene se érti ezt, vajh miért hallgatnak? :+)
Amúgy jegyzem, a hatker tipikusan reakciós téma lehetne. Igaz, hogy hülye liberálbolsevik civilek próbálják tartani a frontot az önkormányzattal szemben jobb híján, de a korrupció és sumákolás iskolapéldája csak megérhetne egy polgári postot is. Most a Hunyadi tér, kamu lakossági egyeztetések, párton belül kiosztott idősbarát önkormányzat díjak, ilyesmik jutnak eszembe...

Rogán nálam a hajléktalanmegoldásával verte le a biztosítékot. Mehr lebensraum alapon egyszerűen igyekszik minden olyan tevékenységet megtiltani és a tiltásokat betartatni, ami lehetővé teszi, hogy hajléktalanok megélhessenek a kerületben. Ezért azok átmennek más kerületbe, részéről probléma letudva. Arról sok szót nem ejt, hogy a hajléktalanellátás önkormányzati kötelesség és nem a kitoloncolást értették ezalatt.

Kínai Kálmán és Trágár Tóni 2008.10.13. 01:10:58

Steve, mi imádjuk a liberálbolsevik civileket, amikor azok bármely korrupt hatalom értékrombolása ellen tiltakoznak. A hatkert egyébként nemrég mi is csipegettük pár mellékmondat erejéig (reakcio.blog.hu/2008/09/30/ty_debile_zasranej). Ha tudsz adni valami kevésbé közismert infót, szívesen foglalkozunk vele.

Krokodil · http://sardobalo.blog.hu 2008.10.13. 01:33:15

index.hu/politika/belfold/1118rogan/

Index: Nincs sofőrje?

Rogán Antal: Hát én azt nem szeretem, elvileg persze lehetne.

I: Milyen autóval jár?

RA: Egy Audi A3-assal.

I: Elégedett vele?

RA: Végül is megteszi. Egyszer beletolattak, és kaptam helyette egy A6-ost, hogy próbáljam ki, milyen érzés a minisztereknek. Mondtam, hogy jó. Fél nap után megbeszéltem az egyik munkatársammal, akinek Skodája van, hogy megkapja az autót, és inkább kérem a Skodát, mert úgy utáltak az utcán. Most már tudom, milyen érzés a minisztereknek.

--

Azért ez elég csúnya, hogy pont egy A6osba száll be a videó végén:)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.13. 08:30:30

Ifjú Humanista barátom! Egy időben a Hörrtvs célpont tele volt a Hatodik viselt dolgaival, meg még a fidesznáci képviselők fel is akarták oszlatni a a testületet.
Ha csak ballib sajtót olvasol, akkor ezekről lehet nem értesültél :)

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.13. 08:31:27

A Belvárosból a hajléktalanok takarodjanak ki, ezt én is támogatom.

Zerstörer 2008.10.13. 08:31:55

Teljesen meg tudom érteni Rogánt, hogy kiszorítja a kerületéből a mocskos, büdös, undorító csöveseket. Nem Belvárosba valók...hogy finoman fogalmazzak.
Azt, hogy szerintem hova valók meg inkább nem írom le, mert itt is lenáciznak.
A jó ég tudja miért :)

states 2008.10.13. 08:38:36

KA_Steve
Hát azért ez így nem igaz, Illés Zoltán még az előrehozott önkormányzati választásokkal is próbálkozott néhány hónappal ezelőtt. Az itteni fideszesekkel inkább ugyanaz a baj, mint az országosokkal, belefásultak már az MSZP verhetetlenségébe. Ha egy ilyen kimondottan lopásra specializálódott önkormányzatot is rendre újraválasztanak, mint ezt a terézvárosit, akkor mit lehet tenni. Tényleg, mit?

ÁrPi 2008.10.13. 09:34:53

" Ifjú Humanista barátom! Egy időben a Hörrtvs célpont tele volt a Hatodik viselt dolgaival, meg még a fidesznáci képviselők fel is akarták oszlatni a a testületet. "

Igen, ehol van a link a közelrégnemellmúltból, márczius havából:

www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=206943

""Kenőpénz szalagon
Világörökség kenőpénzért. Ingatlanokkal bizniszeltek a képviselők a hatkerben. A vállalkozózó bebuktat, a polgármester nem tudott semmiről. Célpontban Gyurcsány táskahordója és a 18 millió, avagy újabb vesztegetés politikai felelősök nélkül.""

states 2008.10.13. 09:51:01

ÁrPi
Ingatlannal, ingóval, meg ami mozdítható, az még itt a fővárosban is ritkaságszámba megy, hogy egy kerületben semmit ne adjanak át 20 éven keresztül. Leszámítva egy transzparenst az önkormányzat épületén , Idősbarát önkormányzat felirattal. Verók elvtárs itt nem izgatja fel a kedélyeket holmi szalag átvágásokkal. Kizárólag a lakókra koncentrál, ami az átvágást illeti. Lásd Andrássy út...

heima (törölt) 2008.10.13. 12:04:02

Turul: "Hogyan tud valami ennyire gyorsan lerohadni? "

Pár építkezés, és a vele járó nehézgép forgalom csodákra képes egy sétálóutca teherbíró képességével. Példás ellentét Angyalföld, pl a Béke tér környéke, ahol az új társasházak között még a macskakő se ritka, de ha kiépült teljesen az utca, szerintem pillanatok alatt ott terem a strabag és lesz a lakóknak olyan új útjuk, amit nem kell feltörni minden új ház közművesítésénél, meg nem zúzzák le a nehézgépek.

VI. ker: mint írték is, a sztorikkal tele van a jobber sajtó: Heti Válasz, HírTv, napilapok stb. a Fidesz megpróbálta feloszlatni az önkormányzatot, ha jól emlékszem perek sokasága megy.

Mindenesetre itteni példa is jól mutatja h miért nem szeretik a népek a tarkákat kishazánkban, kevés mozgalomnak sikerült ennyi bunkó arcot integrálni.

Kopiás Attila Steve 2008.10.14. 03:19:36

Na, mennyi reagálás, dejó. :+)
Illést hívhatjuk fideszesnek ha akarjuk. Ő "zöld vagyok nem fideszes" stílusban tolja évek óta (ami nekem mondjuk fura, de mindegy), a pártja utálja, a kerületben a jobberek többet rúgnak bele mint a ballibek, de hívhatjuk fideszesnek nyugodtan, elvégre papíron tényleg az.

Perből én is sokat láttam a kerületben, ezeket civilek, lakók indították. Fideszeseket nem láttam, persze nem kizárt, hogy saját pereket indítottak, de arról nem hallottam.

A sajtó szerencsére tényleg megvan, tegyük hozzá, ehhez az kellett, hogy közfelháborodásig jussanak az ügyek és jobb-bal-egyéb egyaránt foglalkozzon vele. (Figyelő címlapon "Andrássy út" utcatábla, rajta keresztben "Eladva", ilyesmi...)

Na mindegy. Konkrét sztorit mondani... Hát, az egész kerület úgy groteszk, ahogy van. Nem megyek bele itt kommentben, telesírnám az egészet. Ha korrupt, álszent, hazug önkormányzatot láttatok még... Na mindegy, lmv.hu/hunyadi lehet mazsolázni, vagy ínyenceknek maps.google.com/maps/ms?hl=en&ie=UTF8&msa=0&ll=47.50279,19.059709&spn=0.006197,0.008288&om=1&msid=109403440160564137866.00043facbad1f3441ef0e&source=embed
Válogassatok, nem tudnám magamtól sehol megfogni a sztorit, ahova nyúlsz szar van. Minden park helyére mélygarázst, lakossági kérdőívnek hívott pártpropaganda, álcivilek által vezetett "a kerület 500 fős mélygarázst akar" lakossági egyeztetés, bagóért elszórt ingatlanok, sorolhatnám, de én még ennyi offshore céget sem láttam továbbvásárolni frissen magyar cégnek eladott ingatlanokat. Kb hónapja nincs időm a kerületi ügyekre, biztos van még újabb is, de amíg részt vettem benne (és remélem hamarost megint fogok), hetente volt olyan, amiről én is nehezen hittem el, hogy tényleg megtörténik, pedig szokva vagyok már...
Nekem a kedvencem az MSZP-SZDSZ-es minisztériumtól az MSZP-SZDSZ-es önkormányzat számára átadott Idősbarát Önkormányzat díj. Szerintem Kínai Kálmán is adjon Idősbarát Blogger díjat Trágár Tóninak és csináljanak róla bannert is.
A fidesznácizás nemtom hogy jött ide, biztos nem tőlem. Pláne, hogy önkormányzatszivatáshoz némileg könnyebben kapunk infót az ellenzéktől, mint a koalíciótól. Némileg, nem sokkal...
De azért lássuk be. Nekünk heteken keresztül kell nyomozni úgy, hogy nem tudunk semmit, olyasmire kell rábukkannunk, aminek még a létéről sem tudunk, közérdekű adatkikérésünket ott próbálja az önkormányzat elgáncsolni ahol lehet stb. Az ellenzék meg minden anyagot kézhez kap. És lehet látni testületi ülésen, hogy el sem olvasták, dunsztjuk nincs róla, hogy mi a gond vele. Akár ugyanazon anyagról van szó, ami alapján mi pereket, beadványokat indítunk miután vérrel-verítékkel hozzájuthatunk. Szóval nem turbózzák magukat agyon...
Teszem hozzá, hogy én csak besegítő vagyok, teljesen átlag helyi lakosok viszik a mindennemű munka oroszlánrészét, szervezik meg a dolgokat stb., szóval nem a saját hősiességemet fényezem fent, szart sem csináltam én hozzájuk képest...
Na, bocsánat a hosszúért, nem akartam széttrollozni a topicot, de ha már ennyit lett emlegetve a nevem kommentben, gondoltam írok 1-2 dolgot.

Őrnagy Őrnagy · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.10.14. 09:56:03

De ezért te is meg a helyi lakosok is 2006-ban, mikor megvolt a veszélye, hogy jön az Ordas meg Tarlós és vége a Liberális Városnak, simán leszavaztatok az MSZP-SZDSZ-re.

tevevanegypupu 2008.10.14. 10:06:06

Uj valtozatban: "legrosszabb Demszky is jobb mint a legjobb Tarlos".Megkaptak.(:

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2008.10.16. 11:42:05

KA_steve, ez a gúglimapszos link nagyonjó!!!

szerény lehetőségeimhez mérten propagálni fogom

Zsámboki Miklós · http://solaitid.tumblr.com 2008.10.21. 18:00:48

vajon a Veres Pálné vagy a Szerb utcát is ekkora banzáj során fogja átadni? vagy nem, mert ciki, hogy a telefonfülke belóg az úttestre, olyan szűk a járda?
a szerb utca ettől függetlenül tényleg jó lett
süti beállítások módosítása