Az ön ágya alatt is a fideszes árnyék-titkosszolgálat emberei rejtőznek?
2008. szeptember 24. írta: aba

Az ön ágya alatt is a fideszes árnyék-titkosszolgálat emberei rejtőznek?

 Kell ennél több? Nem hittünk a mesternek, de tessék, most is neki volt igaza. Sőt, ez már nem is a diktatúra árnyéka, ez már a diktatúra maga. Annak kell lenni, hiszen a cáfolhatatlan bizonyítékokat maga Szilvásy György mutatta be. Ő pedig mindig ott áll a vártán, amikor a hazának szüksége van rá.

 Azt csak köztársaság-ellenes összeesküvők gondolhatják, hogy itt a politika által manipulált titkosszolgálatok operatív kombinációja zajlik. Erről szó sem lehet, hiszen a történetben minden szerepel, amitől egy igazi demokratának összerándul a gyomra. S mivel demokratának lenni annyit tesz, mint félni Orbán Viktortól, hát csőstül kapjuk a rettegnivalót. Megvalósul a Népszava munkáslevelezőinek álma.

 Elindultunk egy rendetlenkedő biztonsági cég lekapcsolásától, s Dávid Ibolya lehallgatásán át eljutottunk a Fidesz árnyék-titkosszolgálatának leleplezéséig. A háttérben pedig ott mosolyog sátánian a Köteles Ember.

 Az persze nem számít, hogy naponta változik a koncepció. A látványosan jól értesült sajtó újabb és újabb rettenettel örvendeztet meg minket, hogy aztán a következő reggel már másik veszélyt kapunk a reggeli kávé mellé. Így lett a lőfegyverrel való visszaélésből a „népszerű levelezőrendszer” feltörése, következett behatolási kísérlet a kormányzati gerinchálóba, aztán az NBH informatikai rendszerének külső, majd belső meggyalázása. Közben persze politikusok, újságírók megfigyelése. Szavamra, ha ennek csak egy részét valóban elvégezte az UD Zrt., az al-Kaida és KGB keresztezéséből létrejött, valaha létezett legveszedelmes terrorszervezettel állunk szemben. Dühönghetnek a Magyarok Nyilai, a mumus szerepet átvette tőlük valaki más. Őket azonban valahogy nem sikerült fülön csípni.

 Azt persze nem is feltételezzük, hogy a szolgálatok darabonként vetik oda az információmorzsákat a szerencsétlen rendőröknek, akiknek sejtelmük sincs, miről kellene nyomozniuk. Csak reméljük, hogy az ügyészség a továbbiakban nagyobb éberséget tanúsít, s holmi megalapozatlanság miatt nem utasít el az üggyel kapcsolatos feljelentést. Vagy bejelentést; a túlképzett volt igazságügy-miniszterek országában ez egyre megy.

A bejegyzés trackback címe:

https://mandiner.blog.hu/api/trackback/id/tr63677841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SheronComb 2008.09.24. 11:14:02

Engem az a kérdés is foglalkoztat, vajon milyen titkosszolgálatunk van, hogy csak úgy sitty-sutty fel lehet törni a szarverüket és mindenféle kémprogikat lehet rá telepíteni. Ezt még én is ki tudom küszöbölni a szerveremen, pedig nem végeztem titkosszolga iskolát:)

denever · http://graveyard.blog.hu/ 2008.09.24. 11:19:17

Sheroncomb,

szűkösek a keretek. ennyi pénzből erre futja.
hajdan megmondták, hogy a tanulmányok internetes publikálására sincs elég pénz.

www.youtube.com/watch?v=F-j3kqCKnvk

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.09.24. 11:19:33

Margit néni

Vagyunk itt egy páran, akik erős kritikával szemléljük a Fidesz mindenféle álláspontját, szerkesztőségiek, hozzászólók egyaránt. Amellett, hogy Fidesz törzsszavazók vagyunk.

A dolog el fog simulni. Eddig is elsimult minden ügy. Basztatják egymást egy kicsit. Ne fűzzön ahhoz vérmes reményeket, hogy majd most jól odavernek a Fidesznek. Nem fognak. És Ön csalódott lesz. Kímélje tőle Magát. Szegény lelkes jobboldaliak is tiszta frusztráltak attól, hogy minden héten úgy gondolják, na most pedig tényleg bukik a Gyurcsány, mert ami most történt, az már aztán netovább. És sosem bukik. Kímélje magát a csalódásoktól. Senki nem akar nagy felfordulást, higgye el.

zoli27 2008.09.24. 11:22:44

SheronComb,
Szerintem ez a kémprogram-dolog meg a "kormányzati gerinc" (vagy mi a túró) megtámadása egy nagy lufi. Gyakorlatilag bármit lehet alatta érteni, bizonyítani meg nem lehet, mert hát "államtitok". Szóval Szilvásy azt mond, amit akar, ellenőrizni nem lehet, hogy igaz-e.

Elpet · http://nyarspolgar.blog.hu/ 2008.09.24. 11:24:23

zoli27

A baj az, hogy Fodor olyan dolognak akart az élére állni, aminek nincs is éle.

SheronComb 2008.09.24. 11:28:29

"Gyurcsány egyik legfőbb bizalmasa, Szilvásy György titokminiszter ma reggel a Nyírfa-ügy fordítottját adta elő a Kossuth rádióban."
gondola.hu/cikkek/61398

Nincs hozzáfűzni valóm:)

SheronComb 2008.09.24. 11:29:59

zoli27
Még hogy kormányzati gerinc:))))) Melyiknek van gerince?

nyg 2008.09.24. 11:48:09

Nagyon úgy néz ki, hogy Szilvásí fújja az ügyet egyre nagyobbra, mert párttársa, Tóth Károly (van, aki e nevet és arcot nem ismeri?), a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke a Magyar Televízió reggeli műsorában már azt mondta: nem politikusokra irányult elsősorban az adatgyűjtés, éppen ezért az ügyet sem érdemes politikaivá szűkíteni. Tóth szerint a biztonsági cég elsősorban gazdasági érdekből próbált meg a kormányzati gerinchálózatból, a Nemzetbiztonsági Hivataltól és az APEH-tól is információkat gyűjteni.

zoli27 2008.09.24. 11:49:23

Elpet,
"A baj az, hogy Fodor olyan dolognak akart az élére állni, aminek nincs is éle."

Én úgy látom, hogy a Fodor-Szentiványi-Gulyás-Horn Gábor féle alakulat komolyan gondolta azt, hogy "szakértői kormány vagy előrehozott választás", de a frakcióban kisebbségben maradtak az "ősbölényekkel" szemben. Most meg már azt mondják, hogy inkább beállnak a sorba, minthogy szakadás legyen. A lényeg: nem Fodor vezeti az SZDSZ-t, hanem még mindig Kunczéék.

Ács Ferenc 2008.09.24. 12:15:57

Drága jó Margit néném, ha a Kövér kezdő bolsevik, akkor Szilvásy milyen? És melyikük is van hatalomban négy év megszakítással úgy húsz esztendeje?

Ács Ferenc 2008.09.24. 12:19:02

SheronComb: mindent fel lehet törni kellő tudással és pénzzel.

states 2008.09.24. 12:28:33

Azért legyünk őszinték, ebben az ügyben már megint benne van, és már ki tudja, hányadszor, a Fidesz-dilettantizmus. Nem hiszem, hogy létezik párt, amelyik ennyi magas labdát ad fel az ellenfeleinek. Ráadásul, mint Bourbonok, semmit sem tanulnak, de felejtenek rendesen...

Google 2008.09.24. 12:41:03

Oh, States, hogy nem neked adatott meg, hogy Szilvássyékkal szembeszállj, és továbbá, nem Gyurcsányéknak, hogy a fasizmus ellen harcoljanak.

Hiába, nem mindig kerülnek a megfelelő emberek a megfelelő helyre. Négy évig, 1998-2002 között, tartott a malőr, azelőtt, azóta tennék ők a dolgukat, csakhát vannak a rossz embörök stb.

tevevanegypupu 2008.09.24. 12:43:50

states
Tenyleg eleg gyakorlatlannak mondhatnam ostobanak tunik a Fidesz. Vagy pedig Szilvasyek nagyon tisztessegtelenek, mert olyasmit probalnak bevetni fegyverkent ami vegulis a valosagban meg csak nem is patron. Hogy gazdasagi ugyekben kemkednek az nyilvanvalo, egyik legillusztrisabb ilyen politikusunk Medgyessy Peter volt aki D209-kent vedte a nemzetet a tamadasoktol. Hogy az OTP-nek es konkurrenseinek is vannak ilyen ugyei az mindenki elott ugyis nyilvanvalo. A politika ebben az ugyben nyilvan csak annyi, hogy tul sok megint a problema a koltsegvetes, az Szdsz-Mszp-Mdf korul. Muszaj egy kicsit a Fidesz is belekeverni. Ha pedig van valamilyen szabalytalansag az ugy mogott az deruljon ki. Meg akkor is ha a Fideszrol van szo.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.24. 12:50:16

tevevanegypupu 2008.09.24. 12:43:50:
"Tenyleg eleg gyakorlatlannak mondhatnam ostobanak tunik a Fidesz. "

Mindegy, mit mondanak, a koncepcio keszen van.
Ha hallgatnak, elismerik a bunosseguket, ha tagadnak, akkor hazudnak, ha bevallanak barmilyen morzsat ("egyutt ebedeltem vele"), akkor erintettek.
Barmilyen lepesukkel csak kart tudnak okozni maguknak, mert a sztorit a ballib sajto erre szakosodott resze irja. Maga pedig elolvassa es lass csudat, azt latja rossznak es jonak, amit a tortenetiro kitalalt maganak.

states 2008.09.24. 12:52:34

Google
Csakhogy az ember nem azért szavaz rájuk, hogy az idők végezetéig ellenzékben üljenek. Márpedig a sok balf@szkodásnak ez az eredménye...

Francois Pignon 2008.09.24. 12:57:05

Doom,
nem az első eset, hogy nincs sok beleszólásuk a forgatókönyvbe. Akkor sem volt sok választásuk, amikor a nagygyűlésükön terveztek robbantani.
Miután mindenki a Szilvássy által csöpögtetett infókból dolgozik, nem lehet kérdéses a dolog. Az "érintettség" a legjobb kártya, akit egy beszélgetésben megemlítenek, már az.
Mécs-bizottság 2. lesz ebből, meglássátok.

vizipipa 2008.09.24. 12:58:39

OFF
commontalk és más öszödi összeesküvésben hívők.
Így két év után jó lenne már tudatosítani, hogy a nyilvánosságra került felvétel nem kalózfelvétel és nem lehallgatás. Ez, az ülés hivatalos mikrofonjairól készült hivatalos felvétel. CD-n került archiválásra, Gál J. szerint ~10 db ilyen CD volt. Akik kiszivárogtathatták: a CD-k tulajdonosai, a CD készítője, és a hangfelvétel készítői.
Továbbra is lehet tippelni, hogy ki és miért vagy mennyiért.

A lézeres ablaküveg lehallgatás és más szóbajött módszerek nem képesek ilyen minőségű, ilyen jellegű eredményt produkálni.

Az elhangzottak lényegét a FIDESZ vezetése - és gondolom sokan mások is - már rég ismerték. Az értékét Feri félreismerhetetlen hangja és stílusa adja. Reménytelen lett volna tagadni.
ON

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2008.09.24. 13:03:23

Francois Pignon 2008.09.24. 12:57:05:
"Miután mindenki a Szilvássy által csöpögtetett infókból dolgozik, "

Ki az a mindenki?
Az Index, a zoom, Greczy Zsolti, a HVG, a Nepszabadsag ...
Ezek a nagy hitelessegu mediumok ugye.
Nem tagadom a hatasukat a ballib taborra, de igy jar az, aki bekajalja a propagandacikkeket,

Alfőmérnök 2008.09.24. 13:06:39

A Debreczeni József-cikk olvasása után kialakult lelkiállapotomra 3 lehetséges magyarázatot találtam:

1. Ez az ember elmebeteg.
2. Én vagyok az elmebeteg.
3. Mégiscsak van valami abban a "személyes vonatkozásban", amivel vádolták, azaz DJ is része a hálózatnak...az eddigi munkássága alapján nem tartom kizártnak. Egyébként ő se bizonyít, csak feltételezéseket tesz és azokból vonja le a rettenetes következtetést.
Neki így áll össze a kép. Nekem meg máshogy.
Hogy nincsenek terhelő bizonyítékok arra, hogy valaki titkosszolgálati munkát végez? Muhaha! Adtott esetben ez azt is jelentheti: jól végzi a dolgát.

Francois Pignon 2008.09.24. 13:08:32

A két nagy kertévén is vezető hír volt tegnap este. Másfél percben összefoglalva pedig elég egyszerű és hatásos anyag, ha hiteles, ha nem.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 13:10:11

Srácok, nem voltatok ilyen elnézőek, amikor hasonlóan megalapozott infók alapján kipattant a Kapolyi-féle megfigyelési ügy, tudjátok, hogy ő finanszírozta a Kellert, hogy a Keller stbstb. Na, szóval. Tegnap néztem a Szilvásyt a tévében. Erre a posztra nála sokkal nagyobb geci kellene, szerintem legalább egy Kövér kaliberű geci, de ez csak a szocik baja, hogy még egy rendes titokminisztert sem tudnak prezentálni.
De itt miért vagytok ennyire szkeptikusak? Ott miért hiszitek el, itt miért nem? Ez az ügy nem ennyire vicces. Demeter Ervin még mielőtt bármit is mondott volna bárki, ő már koncepciós vádakról beszélt, pedig a fidesz neve még csak elő sem került. Tegnap az Orbán olyan zavartan humorizált a tévében, hogy most tök nyilvánvalóan hazudott.

tevevanegypupu 2008.09.24. 13:13:55

Doomhammer

teved, nem azt latom rossznak amit a balliberalis sajto szeretne. Csakis azt latom rossznak, hogy a Fidesz eleg ugyetlenul vedekezik. Elkepzelheto, hogy nem veszik komolyan az ugyet ami vegulis nem olyan nagy ugy. Ezt en mint megrogzott fidesz-szavazo tokeletesen ertem. Da nemcsak en vagyok a vilagon hanem van a masik oldal, akik viszont a legkisebb rosszat is keszpenznek veszik. (Erre egyebkent mi is hajlamosan vagyunk az Mszp-Szdsz-Mdf tengely viselt ugyeirol olvasva, mindegy hogy igaz-e vagy sem).

Nekik annyibol szerencsesebb a helyzetuk, hogy a sajtojuk allandoan, minden nap es minden csapbol folyatja a propagandat addig amig szinte beleissza magat a szoveg az emberek borebe..

A jobboldali sajto mersekelt resze egyszer-ketszer megemlit ezt-azt de a stilusuk - itt most nem a nagyon elkotelezett es vakbuzgo ujsagirokra gondolok - sokkal racionalisabb es szerintem tisztessegesebben fogalmaznak..
Ne is valtozzanak meg.

De a tomeg mikor olvas mondjuk peldaul Heti Valaszt? A legolvasott lapok bulvarlapok es a Nepszabadsag es persze a pesti ertelmisegnek a Nepszava meg az ES. A 168 ora nagyon ritkan probal kicsit enyhiteni az elkotelezettseg latszatan, de csak neha..

kalapjakab (törölt) 2008.09.24. 13:14:00

Ki nem szarja le, mi történt igazából? Nyilvánvalóan ez az egész része a komcsi választáselőkésztő propagandatervnek, és hogy mi történt, nem tudjuk meg. Valószínűleg minden politikai szereplő, mint a gazdaságiak is, gyűjtenek adatokat egymásról. A munkáltató a munkavállalóról stb. És??? Faszomat sem érdekli.
Tudod mi érdekel inkább? hogy a romák miatt nem jó érzés kimenni az utcára, és hogy egyre drágább minden, a fizetésem meg megemelik év végén 3%-kal. Ennyi.
Szar a komcsik alatt élni, nem?

Google 2008.09.24. 13:18:06

States,
ne szavazzon rájuk. Egyszerű ez.
Szavazzon azokra, akik...ügyesek. Trükkök százait vetik be. Nem akkor, amikor az ország, hanem akkor, amikor ők bajban vannak.

Nem érdekes, hogy akkor került elő ez a gerinc tál, amikor az SZDSZ-t kellett a helyére tenni, amikor védett Ibolyát kellett menteni. Önt nem érdekelte volna Almássy programja, vagy a Dávidé?
Meg sem ismerhettük, a kazetta érdekesebb volt.
Na, terelnek, mit mondjak.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 13:20:49

teve, mikor olvastál utoljára ÉS-t és milyen sűrűn teszed ezt?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 13:21:50

és a jobboldali sajtónak melyik mérsékelt részére gondoltál? és akkor a választ ne sorold fel.

Francois Pignon 2008.09.24. 13:25:43

Google,
a felvetés jogos. Bennem az a naiv gondolat is megfogalmazódik, ha a szolgálatok csak munkájuk töredékét fordítanák a magyar politikai ellenfelek ellehetetlenítése helyett például Slotaéra, már rég eltüntethették volna a színről.

tevevanegypupu 2008.09.24. 13:26:04

calam

hogy miert hisszuk el inkabb a rosszat az Mszp-rol es csatolmanyairol? Hat nem azert mert olyan elfogultak vagyunk a Fidesz-szel ezt elhiheted. Ha vegigtekintesz az elmult hat even, aztan hozzateszed, hogy az Mszp-s urak a rendszervaltas elott homlokegyenest mas ugyet kepviseltek, nyugodtan mondhatni ugyanilyen szaz szazalekos meggyozodessel, akkor megertheted.

Nem is beszelve arrol, hogy akkor a demokracia csiraja sem letezett, tehat a part - az elodpart - ugy semmisithette meg a neki nem tetszo nyilatkozok es csaladtagjaik egzisztenciajat, hogy abbol nagyon nehezen lehetett talpra allni. Ezek az emberek most is megvannak, erkolcsrol es demokraciarol beszelnek. Hatalom van a kezukben es hasznaljak is. Ugyanugy es ugyanolyan eszkozokkel mint regen.

tevevanegypupu 2008.09.24. 13:28:34

Calam
minden heten olvasok ES-t es minden nap az osszes napilapot. Legalabbis a vezercikkeket..meg hetilapokat is, blogokat is, es nagyon ritkan megnezem a horoszkopot a Blikkben. Sosem talaljak el, most mondd akkor hogyan higyjek nekik ennel komolytalanabb ugyekben??(:

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 13:32:35

ugyanúgy és ugyanolyan eszközökkel, ez butaság, de hagyjuk. Nem választolál arra, hogy az miért van, hogy tulajdonképpen ugyanennyi bizonyítékot itt elfogadsz, ott nem. Mármint értem a homályos utalásokat, de ez nekem kevés. Az sem igaz, így hogy megsemmisített egzisztenciákat. A Kádár-rendszer vége felé, ez már nem volt igaz, előtte viszont nagyon is.
Szóval van mindenkinek múltja, nem csak a szociknak, szóval finomabban.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 13:33:37

már a Blikknek miért kellene hinni?

tevevanegypupu 2008.09.24. 13:42:15

calam
persze hogy van multja mindenkinek. Viszont nem mindenkinek nyitott konyv ugyebar. Es ne hidd azt - nem tudom hany eves vagy de nalam biztosan fiatalabb - hogy a nyolcvanas evek legvegen nem tudtak tonkretenni barkit is. De meg mennyire hogy tudtak es milyen surgos is volt sok esetben, hiszen ebbol a szempontbol a napokat tenyleg szamoltak mar. Egettek is rendsen az iratokat csak ugy szallt a fust, mkodtek az iratszecskazo gepek ejjel-nappal.Regebben olvastam Lovas Zoltan: Jottem, lattam, gyoztek c. konyvet, abban is - van tobb is de nekem ez kerult a kezembe - leirja, milyen nagyon ovatosan kellett eljarni es mennyire feltek azok a rendszervaltas legkezdeten, akik valamifele adatot at szerettek volna adni a rendszervaltoknak a rendszer titkosan kezelt ugyei kozul. Eletveszelyben voltak.

De nem is errol van szo: varjuk ki a veget mi lesz ebbol a mostani ugybel. Ha csak ugy beletettek a dollart a fideszesek konyvebe az is kiderul talan, ha benne volt akkor az egesz biztosan.(:

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 13:55:04

Elég valószínű, hogy fiatalabb vagyok nálad, de ez esetben tudnod kéne, hogy nem volt iratmegsemmisítés, ami meg volt az is sikertelenül folyt. Ez is egyike volt az állambiztonság konspirációinak. Ez ellen a tévképzet ellen "harcol" többek között Ungváry Krisztián is.

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 14:03:42

Vagy UK is konsprál, amikor azt állítja, nem volt megsemmisítés.
Forráskritika?

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 14:08:32

aha, tehát akkor most egyszer az életben az Állambiztonságnak hisztek és nem egy hiteles történésznek.
Király!

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.24. 14:09:06

én debreczeni vezércikkein már csak hagymát hámozok...

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.24. 14:10:33

ami lehetett, azt fel kell tételezni.
és mindig a legrosszabbat.
nem tom, mit mond UK - a legjobbnak tartom amúgy, - de a korban túl sok mindent tettek meg csak egy telefonos utasításra... aminek ugyi nincs nyoma.

Francois Pignon 2008.09.24. 14:12:57

Hogy volt-e iratmegsemmiísítés nem tudom. Azt viszont igen, hogy a D-209-es iratok nem levéltárból kerültek a MN postaládájába. És azt is megtudtuk utána, hogy kormánytag anyagai is szívódtak fel.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 14:14:04

UK azt állítja, hogy minden név rajta van egy pendrive-on. Az egyik állítása. A másik, hogy minden dokumentumot olyan sok példányban másoltak le, hogy nem lehetett olyan rövid idő alatt megsemmisíteni. A harmadik állítás, az már nem az öve, hanem vagy a Kenedié, vagy a Vargáé, hogy nagyon kis teljesítményű iratmegsemmisítő működött néhány napig csak. De persze majd ha nyilvánosságra kerül a mostani jelentés, akkor remélhetőleg mindent megtudunk. Ezeket azonban biztosra mondják. Szóval: ez az iratmegsemmisítős duma konspiráció.

xstranger 2008.09.24. 14:14:15

Ket dezinformacio is tortent az egyik hogy az iratok megsemmisultek a masik meg hogy nem lehet kitalalni ki az ugynok es ki nem mert "osszekeveredhetnek" a listak. Figyeljetek meg barmikor szoba kerul ez a tema a fenti ket informacio azonnal ismetelgetesre kerul.

Az iratok megsemmisitese marcsak azert sem lehetseges mivel olyan iszonyu mennyisegrol van szo hogy akkori eszkozokkel nem lehetett nyom nelkul kitorolni belole valamit. Ha kiveszel egy dokumentumot ami adott esemenyrol szol azt meg elo lehet allitani mas ugynokok beszamolojabol, mivel altalaban tobb ugynok van ugyanott (egymast is kell ellenorizniuk). A torteneszek siman osszeallithatnanak egy listat hogy kideruljon ki volt ugynok ki nem, jogi felelosseg nyilvan 20 ev utan mar nem nagyon veheto elo, de legalabb le lenne tudva ez az egesz dzsuva.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 14:14:36

Pignon erre nem emlékszem, mi történt?

xstranger 2008.09.24. 14:15:20

Masolni nyilvan egyszerubb mint torolni.

tevevanegypupu 2008.09.24. 14:17:26

Minden bizonnyal volt megsemmisites vagy adateltuntetes, azt senki nem hiheti komolyan - akarmit is bizonygatnak torteneszek - hogy egy megbukott rezsim ne akarja a kompromittalo iratokat eltuntetni. Elegetni azt ami ra nezve vegzetesen terhelo, megorizni letetben azt ami az ellenfelre kompromittalo, es adott esetben elovenni.

Hogy a rendszervaltas ugy tortent ahogy tortent, abban legnagyobb valoszinuseggel ezeknek az eltuntetett vagy el nem tuntetett iratoknak is szerepe volt.Iidonkent aztan elokerul egy-egy ilyen irat valami valsagosabb helyzetben olyan valakirol aki utban lehet.

De azokrol akik a megbizok volt - es ez a mult renszerre vonatkozik - nem szokott elojonni semmi. Hiszen nagyon sokan kozuluk meg most is vezetik az orszagot. Vagy megvezetik. Szoval..

bobbyWatson 2008.09.24. 14:17:33

Ez a Szilvásy egy korrekt fickó, ne tessék már annyit nyivákolni:

"Politikusi körből is kerültek ki olyan személyek, akikről környezettanulmányt készítettek" - mondta a feljelentés bizonyítékaként szolgáló lehallgatásokra hivatkozva a miniszter, aki kérdésre válaszolva megerősítette, ez nem történt feltétlenül illegális eszközökkel.

www.hirado.hu/cikk.php?id=300200

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 14:17:34

bár azt is lehet ma már tudni, pont UK-tól, hogy nem az ügynökök a (fő)bűnösök, vagy nem őket kellene üldözni

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 14:23:11

ja így értem, ezen az Ungváryék is szoktak dühöngeni. De ez meg a mindenkori törvény meg a titkosszolgálat hibája.
Az, hogy elkeeredik, nem azt jelenti, hogy nincs, hanem hogy nem "találják". Undorító

zoli27 2008.09.24. 14:28:23

calam,
"Srácok, nem voltatok ilyen elnézőek, amikor hasonlóan megalapozott infók alapján kipattant a Kapolyi-féle megfigyelési ügy"

Ne mondd már, hogy hasonlóan megalapozott.
A mostani ügy minden részletét egyelőre onnan tudjuk, hogy "Szilvásy azt mondta". A Kapolyi-Keller-ügyben viszont volt pl egy hangefelvétel, amin maga Kapolyi-beszélt, és ami eléggé egyértelművé tette, hogy mi is történt valójában.

OftF 2008.09.24. 14:28:53

hahh
index.hu/politika/belfold/csanyiudint0

Csányi úr szerverei rendőrkézen?

nocak, mi lészen itt

tölgy · http://konzervativok.blogspot.com 2008.09.24. 14:30:00

Ügynökök éppen szoktak lenni a közvéleményt befolyásolók közt is - elég szép számmal.
Ha valakit nagyon megfuttatnak, az helyből gyanús. :(

Akit meg nagyon érdekelnének az iratok, az feltúrná a moszkvai levéltárakat, hiszen Putyin nagy demokrata, de legalább a már hozzáférhető Stazi irattárat.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 14:32:42

tényleg nem emlékszem most hirtelenjében, milyen hangfelvétel volt akkor?

tevevanegypupu 2008.09.24. 14:41:06

Egyik legjobb film amit lattam "A masok elete" cimu nemet film. Ott eleg szepen es pontosan bemutatjak hogyan mukodott egy allamapparatus megfigyelo szolgalata, ebben az esetben a Stazi. Voltak eppen elegen ahhoz, hogy kozos erovel meg tudjanak semmisiteni nagyon sok iratot.

Viszont ebbol a rengeteg megfigyelobol, titkosszolgabol nagyon valoszinutlen, hogy sokan elmentek volna postasnak ugy mint a film fohose, aki olyan sokkot kapott megfigyeloi munkavegzese soran, hogy erosebbnek bizonyult az embersege es lelkiismerete a parthusegnel.

zoli27 2008.09.24. 14:43:39

calam,
A hangfelvétel biztos fennvan vhol a neten. Többek között arról van szó benne, hogy amikor a magánnyomozó követeli a pénzt Kapolyitól, Kapolyi azt mondja, hogy akkor valamit mutatni kell Kellernek, és megbeszélik, hogy legközelebb Kapolyi irodájában fognak Kellerrel találkozni.

R_John · http://sardobalo.blog.hu 2008.09.24. 14:44:11

te, figyelj: az egy film. Amúgy ott sokkal hatékonyabb volt a megsemmisítés, de ott sem tartott elég sokáig

Invictus 2008.09.24. 15:04:48

Ne legyünk már naivak, hogy ne tudjuk elképzelni, hogy a Fidesz adott esetben törvénytelen eszközöket vessen be. A probléma az, hogy kis hülyék ők ehhez a játékhoz, a profik a másik oldalon vannak. Meg az államhatalom is, amely a Magyar Köztársaság titkosszolgálatait, rendőrségét egyértelműen politikai célokra, a kormány ellenzéke elleni harcra használják. Persze tudják ezt a fityeszben is, ezért használnak volt háromperes tiszteket magán-titkosszolgálatnak, csak hát ez olyan dolog, hogy ezekben a volt háromperesekben megbízni dőreség. Magyarul ha a másik oldal többet kínál nekik, akkor azoknak fognak dolgozni, és a megbízót lebuktatni. Vagyis kettős játszmát játszanak. Könnyen lehet, hogy most is ez történt.

tevevanegypupu 2008.09.24. 15:09:03

Persze egy film. De nagyon sok film van ami nem valos szereplokkel dolgoz fel a valosaghoz megszolalasig hasonlo torteneteket. Majdnem biztos, hogy igy tortenhettek a megfigyelesek es majdnem biztos, hogy a kozvetlen kornyezetunkben is voltak olyanok akik megfigyeltek. Most is vannak.

Google 2008.09.24. 15:46:49

Nem kell olyan messze menni. Tálalják a hülyeséget, Nyakó-módra:

"Az újságíróval egymásra vagyunk utalva. Vagy adsz neki hírt, vagy kitalál ő valami hülyeséget. Nos, akkor meg tálalj inkább te valami hülyeséget neki."

Aztán ezeknek kellene hinnünk, amikor elmondták, hazudnak.

Csányiról valamiért Fenyő jut az eszembe, ő rosszabbul járt.
Az iratmegsemmisítőkről pedig Tóth András, aki semmissé tette Kulcsár telefonbeszélgetéseit. Nem kellett neki.

Invictus 2008.09.24. 15:55:53

Csányi szerepe nem tiszta, mi van, ha ő készítette azt a bizonyos felvételt? Aztán elküldte Ibolykának? :)

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.24. 16:27:53

Invictus:
Inkább a hívó fél tesz fel furcsa kérdéseket és sorol fel gyanúsan sok nevet egy perc alatt. :)

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 16:48:02


" Az országos rendőrfőkapitány feljegyzésében olvasható, hogy ugyanezen a napon, szeptember 11-én délután felhívta Demeter Ervin volt titokminiszter, aki azt állította, a rendőrséget ebben az ügyben olyanra akarják felhasználni, ami nem a rendőrség dolga. "Ez az ügy a közérdeklődés középpontjába fog kerülni, és a következő hónapok arról szólnak, hogy a Fidesz ellopta az iratokat, Dávid Ibolyára adatokat gyűjtöttek" - áll a dokumentumban... "

David Ibolya ugyet ertem, de milyen iratokat loptak el ??? Es honnan tudta ezt szeptember 11-en a Demeter.

Google 2008.09.24. 18:02:22

Hát gondolom onnan, ahonnan a Népszabadság is mindent előbb tudott. És onnan is, hogy az UD-nél házkutatást tartottak, stb.
Hülyéknek kellene lenni Demeteréknek? Még hányszor?
De tegyenek feljelentést, ne a közvéleményt bombázzák a (gerinc) cafatokkal! Bízzák a bíróságra, ott a helye, nem a falugyűlésen.

Érdekes, ha a baloldalt sározzák be, nem éget a kíváncsiság, de így nyakó-módra tálalva, ínycsiklandozó.

CrL 2008.09.24. 18:50:52

Csányi pedig keményen perel. Biztos 'felkészületlenek' voltak a kommandósok, nemtudták melyiket kell elhozni, még nem voltak 'fejben' készek.

www.mti.hu/cikk/310921/

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.24. 19:16:13

Hazafelé jövet rádiót hallgattam. Ez viszonylag ritkán esik meg velem. Nem találtam egy jó zenét, ezért össze-vissza kapcsolgattam. Aztán kővé dermedtem majdnem, amikor a Klub rádiónál megálltam. Én nem tudtam, hogy a magát halmozottan üldözöttnek tartó Orosz Józsi ott nyomul. Éppen Bence tábornokkal fejezett be egy diskurzust, és máris Herényi Károlyt hallhattuk. A herényi orosz olyan szépen adta szájába annak a másik fasznak, hogy már azt sem tudtam, melyik szopja melyiket. Az kiderült, hogy az ügy kirobbanása előtt Demeter felhívta Bencét, hogy Dávidról infót gyűjtöttek, de ezt a herényi MDF-s alvezér keveselte. Mer' a Demeter mijjér úgy fogalmazott, hogy "gyűjtöttek" és nem úgy, hogy "gyűjteni akarnak". Mer' így a Demeter bűncselekményt követett el. Ez utóbbi szavakat már kórusban zengte e két hatökör. Már most azt tudjuk, hogy józsinak lehet gongy a madzsarral, de karcsiról ez eddig nem derült ki. Merhát ugyi, ha én megtudom, hogy hétfőn, hogy gézáról adatokat gyűjtöttek a múlt héten, akkor hétfőnél hamarabb nehezen tudnék referálni az országos rendőrfőkapitánynál. Ez a végletekig eccerű magyar nyelvbéli szemantizmus is megakadt a torkán a mi embereinknek.

Mr Falafel · http://menekulttabor.blog.hu/ 2008.09.24. 19:26:46

Jo tunderke:
Hát onnan tutta a Dömötör bácsi, hogy az UD-nál került felszínre. Az UD meg egy olyan cég, amelynél Dömötör bácsi egykori alkalmazottai dógoznak, oszt, ha hiszed, ha nem, ezek arra készülnek, hogy 2010-ben lekkésőbb megéncsak összgyűjjék a banda a NBH-nál. Az UD-vezért tehát szólt Dömötör bácsinak, mega elnökúrnak, hogy egy muki szeretne sokat tunni Ibolykáró'. Mer' aszt is jó, ha tudod, te tunderke, hogy ilyen cég, minta zúdé nem sok van ám. E nem ollyan, min a giroszos.

Ami engem jobban érdekel, miért figyelte az NBH a nyilvánvalóan Fideszhez köthető céget, a volt kollégákat. Persze tudható, hogy amint ezek mennek, azok visszajönnek. Így lesz a rendőri vezetésben is, mindig így volt eddig is. Hogyan élhet vissza lőfegyverrel egy olyan cég alkalmazottja, akinek van fegyverviselésije, sőt a fegyvert magánál tarthatja. nos, ez a gyanú alaptalan lett. És több más gyanú si annak bizonyult már. TEhát semmi alap, indok, hogy a volt titkosszolgákat, akik egyben a leendő titkosszolgák is, megfigyeljék.
Érted te esztet, Margit?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 19:27:03


Demeter valami iratok ellopásáról beszélt. Hogy őket ezzel fogják megvádolni.

TuRuL_2k2 · http://maglyatuz.hu 2008.09.24. 19:30:16

Jo Tunder:
Pontosabban az igazságügyminiszter szerint Bence feljegyzése szerint erről beszélt. :)

Iratlopás ez az egy ugrik be:
www.origo.hu/itthon/20070807-allamtitoknak-minosulo-iratot-loptak-a-nemzeti-nyomozo-irodatol.html

Francois Pignon 2008.09.24. 19:35:05

Adatlopásról volt szó először, levelezőrendszerből, talán erre gondoltak.

CrL 2008.09.24. 19:37:49

most beszél Szilvásy az ATV-n és elismerte, hogy a hanganyagok alapján _nem_ állapítható meg törvénytelen bűncselekmény csak a kapcsolattartásra adnak bizonyítékok a felvételek amik a birtokában vannak.

CrL 2008.09.24. 19:38:45

jav: bizonyítékot

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 20:20:53


CrL,

A titkosszolgálat kicsit lehallgatta a FIDESZ-t, Kövér pedig kicsit a Magyar Köztársaság titkosszolgálata főnökének megfigyelésével bízott meg egy magáncéget. Csányi magánbeszélgetését kicsit elküldték Dávid Ibolyának, de kicsit a magánbeszélgetés is gázos volt. Kicsit. Közben a Kenedi bizottság
átadott egy jelentést Szilvásynak, amelyben kicsit erről is meg arról is lehet szó.

P.S A HVG holnapi számában mindenféle sms-ekről lesz szó. Nem a Heti Válasz jutott ezekhez az információkhoz. Véletlenül. Két év múlva meg véletlenül a HV jut hozzá. Ha valaki azt hiszi, hogy egy ilyen helyzetben jófej lehet téved.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 20:27:34

A Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és a megye főjegyzője a mai nap folyamán egy szakmai kérdésben indulatosan és hangosan összekülönbözött. Ez természetesen önmagában nem hír, de vannak, akiknek érdekében áll, hogy azt csináljanak belőle.
Szenvedélyektől fűtött vitákra minden családban, munkahelyen, intézményben, pártban van példa. Egy elnök és a főjegyző személyes viszonyában is előfordulhatnak olyan rázós jelenetek, amiket utána mindkét fél megbán. A konfliktus emberi oldalát már rendezték egymás között.
Kérjük, hogy azok, akik az elnök és a főjegyző mai szóváltásából botrányt faragnak, járjanak utána az elmúlt évtized minden ilyen jellegű konfliktusának, ami polgármesterek, megyei elnökök, illetve jegyzők, főjegyzők között történtek.
Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Csonkáné dr. Balda Ilona főjegyző szeretné megnyugtatni a közvéleményt, hogy továbbra is együtt kívánnak dolgozni Csongrád megyéért.” (mai közlemény)

Tudja bárki bizonyítani, hogy Magyar Anna ököllel ütötte le Csonkánét ? Nem. Aki ilyet állít azt beperelik. Nem történt semmi, csak egy szakmai jellegű indulatos vita. Ez van az UD és a titkosszolgálat között. Szakmai jellegű, kicsit indulatos vita.

Google 2008.09.24. 21:11:21

Na ugye, ott is egy fideszes van, az ángyóját neki!

És ott is az iratokon különböztek össze, mert az olvasatokon olyan jól nem tudtak volna.
Sőt a szomszédunkból is éles szóváltást hallottam, azok meg a pénzen vesztek össze. Veszett világ ez, nem kell kimenni.

És tényleg mi lett a tavaly eltűnt fontos dokumentumokkal, legalább haveri újságokhoz kerültek-é?

CrL 2008.09.24. 21:24:02

JT, ki nevezett itt bárki bárkit jófejnek?

Szilvásy maga pukkasztotta a ki a felfújt botrányát mikor bevalotta, hogy nincs bizonyítéka törvénytelenségre a lehalgatott beszélgetések alapján, ennyi. Persze még kelesztik majd rendesen ezt ahogy kell. Biztos meg van rá az okuk miért.

ps: Vajon melyik lehet az a konkurens biztonsági cég aminek érdekében áll az UD Zrt lejáratása?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 22:09:17


Nem Demeter a vádlott. Horváth, Tóth, Morvai és Loss. Nem megfigyeléssel vádolják őket, hanem informatikai büncselekménnyel, államtitoksértéssel és magántitok jogtalan megismerésével. Kövér velük akarta megfigyeltetni a magyar titkosszolgálat vezetőjét és ezt szivárogtatják jelenleg.

CrL 2008.09.24. 22:23:33

de kik szivárogtatják ki azokat? rés van a pajzson?

"Szilvásy szerint a cégvezetés bizonyíthatóan feladatokat kapott Demeter Ervin és Kövér László egykori fideszes titokminiszterektől. A miniszter azt állította, hogy vannak bizonyítékai arra, hogy a két ellenzéki politikus fontos személyekről szóló információszerzésekre is igénybe vette a botrány középpontjába került cég szolgálatait."


és akkor Kövért és Demetert miért nem jelentik fel mint 'megbízó'-t a többi mellett?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 22:40:59


CrL, egészen pontosan milyen váddal ?
Szilvásy nem megvádolni akarja Kövért, hanem keres valami indokot arra, hogy annak a rettentően okos embernek a hangját sokan hallhassák valamelyik televízióban egy kazettáról
Kilenc hónapja nyomoznak az UD ellen, mindenféle guszta operatív játszmákat csinálnak ellenük.

Nem is olyan régen, titkosszolgálati lehallgatási jegyzőkönyv került ki román lapokhoz Magyar Bálint és egy Mucuska nevű hölgy beszélgetéséről. Ez hardball.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 22:44:31


Az elmúlt éveknek vagy egy tapasztalata. Nagyon nagy genyóságot pénteken négy óra után szoktak bejelenteni magyar politikai pártok.

CrL 2008.09.24. 22:54:56

Szilvásy tagadja a mucuska kapcsolatot az iinterjúban.

Összevissza hazudozik amúgy György az Olgának, aki sokszor kedvesen kisegíti még mielőtt egy újabb hazugságba fordulna át a titokminiszterúr.

JT: felbújtás?

CrL 2008.09.24. 22:59:52

az továbbra is kérdés: ki szivárogtatja ki a felvételeket Dávid Ibolyának vagy a hvg-nek és az infókat a lapoknak ha azok titkosak?

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 23:02:27


McCain felfüggesztette a kampányát és kéri az elnökjelölti vita elhalasztását. Jaj de kevés ez a Szilvásy :)))

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 23:21:58


CrL,

Ez nem felbujtás. Felbujtani büncselekmény elkövetésére lehet. Senki nem vádolja azzal Kövért, hogy azt kérte az UD-tól, hogy kövessen el informatikai büncselekményt vagy magántitok jogtalan birtoklását. Kövérre a vizes lepedőt akarják ráhúzni, nem akarják megvádolni semmivel. Minek ? Nem elég ha lemegy valahol egy kazetta és lehet végre hallani a Kövért amint éppen faszságokat beszél ? A kazettákat szeretjük ahol a politikus beszél és beszél.

Emlékszem arra amikor titkosan és törvénytelenül megsaccolták Deutsch Tomi mamájának a keresztnevét. Meg amikor felgyulladt a Trabi. Elegáns egy ország is vagyunk, nem csak zseniális. És nem tudom, hogy ki szivárogtatta ki kazettát. Két igazság van, azaz az igazságnak kettős természete van, Duplex Veritas, van Népszava-igazság és van MagyarHírlap-igazság, és a kettő nem vegyül. Mint a vallás és a tudomány. Vagy inkább a vallás és a vallás. :))

CrL 2008.09.24. 23:28:00

"Felbujtani büncselekmény elkövetésére lehet."

de ha feljelentések történtek az ügyben ott történt akkor törvénytelenség vagy bűncselekmény. na mindegy.

off:
McCain: szerintem szarban van és ezért lépi ezt meg, Obama vezet és a republikánusokat okolják a pénzügyi válság miatt.
on.

Jo Tunder · http://nincsenurleskesz.hu 2008.09.24. 23:29:26


Az mszp.hu-n mintegy in medias res, semmi cicó alapon FIDESZ-gate felirat fogadja a látogatót. A fidesz.hu-n is ott van a politikaibanditizmusszilvásybandája hörgés, de sokkal diszkrétebben.

commontalk 2008.09.25. 05:34:23

Nyakig ér az egész ma reggelre, viseljétek már el, hogy van ilyen. Piszok kellemetlen, de Kövért ismerve semmin sem csodálkozom. Demeter csak egy rakás szerencsétlenség, Szílvásy meg elég gyengén ütögeti a félóránként feladott magas labdákat. Ez bukta, mégpedig jókora. Ismét elillanni látszik a hatalom, de ilyenek kezébe nem is való. Semmi bajom a politikai váltógazdasággal, teljesen jogos, hogy legkésőbb 2010-ben a jobboldalnak kellene jönnie, na de ilyennek? Ez rémisztő.

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.09.25. 07:12:33

Pihenjel meg egy kicsit, meg csak fel hat van :)

CrL 2008.09.25. 09:11:00

hehe, hatott a propaganda

tevevanegypupu 2008.09.25. 09:13:32

Ugyan, csak bemelegitette a gepet.(:

Cypriánus 2008.09.25. 13:29:23

Commontalk!
Légyszi nyugodj meg, 2010-től mi jövünk. Ha meg nem, akkor ez egy olyan hülye ország, hogy Szodoma és Gomorra kifejezetten az erkölcs és a hosszú távú tervezés mintapéldánya volt.

Cypriánus 2008.09.25. 13:30:48

mármint mi, jobboldaliak. Ugyanis hogy mit tudnak a vörösök, azt látjuk: megduplázott külős államadósság, leszakadó gazdaság...

lkflldnlbn,mq qwmrng (törölt) 2008.09.25. 20:07:11

Szerintem commontalk ket orankent keljen fel ma ejjel es irjon be ide egy bejegyzest, na de majd a mai nap milyen veres napra keltek, fideszgecinacik, le fogtok bukni mindannyian.

Invictus 2008.09.25. 20:54:44

commontalk
Ahhoz korán van még, hogy a választás ezen dőljön el. :)
A rémisztő meg inkább az, hogy a szocik láthatóan annyira ragaszkodnak a hatalomhozhoz, hogy gátlástalanul felhasználják a titkosszolgálatokat is, Putyin-style (ugye ő volt az, akinek az egyik ellenjelöltjét elrabolták, aztán 5 nappal később Kijevben bukkant fel, és nem emlékezett rá, hogy mi történt vele... vissza is lépett a jelöltségtől). A jelek arra mutatnak, hogy nem szándékoznak 2010-ben sem átadni a hatalmat. A 45 utáni kommunistákra emlékeztetnek módszereikben, akik köztársaságellenesösszeesküvés-pereket kreáltak, aztán "választási csalásra" hivatkozva törölték a legnagyobb ellenzéki párt mandátumait (miközben ők ismert módon a kékcédulákkal követtek el masszív csalást).
Jó persze ez már paranoia, meg hisztisnek hangzik, csak hát itt jobboldali kormányokat ennél kevesebbért is lediktatúráztak és versenyt rettegtek tőlük a ballib megmondóemberek.

prosecutor 2008.09.27. 01:02:07

Énnálam EGÉSZ BIZTOSAN rejtőzik egy "árnyék"-titkosszolga, naon FIDESSZES,

s bátor, mint Fletó:

mert nem az ágy alatt, hanem FÖLÖTTE REJTŐZIK!

Néha én is megrettenek tüle a beretválkozó -tükörbe nézve....

prosecutor 2008.09.27. 01:13:43

Valójában Szilvásy a LÉNYINI ÚTON halad:

folyik a "spermanens forradalom"!!

Szlovák robbantók és ajtóperzselő szkíták, MIND OSZTÁLYELLENSÉGEK!

prosecutor 2008.09.28. 04:00:39

A Csarta az aláírásom nélkül szerepelteti a nevemet a portálján...

Még a végén kirúg Kubatov...

ÍGY LOPJÁK ÖSSZE A NEVEKET??!

Hány lehet a valódi Gyurcsány-Csartás??
süti beállítások módosítása